Literatura| Zdravlje

KLUB ČITALACA NARODNE MUZIKE

docsumann RSS / 27.05.2012. u 05:26

"Za mudrog čovjeka voda je jedino piće" - Henri Dejvid Toro

scaled.php?server=163&filename=lenfer1inside.jpg&res=landing

Postoje događaji koji nemaju svoj početak. Jednostavno se zadesiš, tek tako, u središtu njihovog zbivanja - odnikud i zatečen...

... neko te je prodrmao za desno rame, i ti si se probudio za stolom prekrivenim crveno-bijelo kariranim stoljnjakom, sa glavom punom buke, položenom na rukama.

- Idemo da pijemo - govorio je grubi ženski glas.

Aa-ooh... nemaš pojma gdje si, jedva da naslućuješ i ko si, ali u jedno možeš biti sasvim siguran - katastrofalno si pijan.
Polako, škiljeći na po jednog oka, osmatraš oko sebe (nagli pokreti glavom ti pričinjavaju nesnosan bol u slijepočnicama); koliko možeš da nazreš kroz plavičastu zavjesu duvanskog dima, nalaziš se u nekakvoj treš-krš birtiji drumskog tipa.
Ona buka u tvojoj glavi, u formi ekstremne varijante turbo folka, dopirala je kroz rešetke glomaznog crnog zvučnika postavljenog tik kraj tvog stola. Tvoje misli kao da su dopirale sa zvucima pijesme:

U kafani mrak je pao
mrak u meni procvetao
a u mraku sve su meni iste
top modeli sa milanske piste ...

Kako bi bilo dobro da se i taj bol pod tvojim čelom nalazi negdje drugo, na primjer, možda baš u toj plavoj limenoj pepeljari sa susjednog stola za kojim sisata pevaljka igra karte sa Gašom. Stani, čekaj malo - Gaša!! ... e, da ... sad se sjećaš - zajedno ste izašli u grad.
U čudu si kakvu to igru igraju - naizmjenično bacaju karte na poveću gomilu nasred stola, bez ikakvih dopunskih poteza, bez nošenja, bez otvaranja. Pevaljka uskoro ostaje bez karata u ruci. Gaša pokazuje svoje preostale dvije, prijavljuje da je pobijedio i istog momenta počinje da joj se izvinjava. Peveljka mu uputi jedan kratak, prezriv pogled, ugasi cigaretu od dno plave limene pepeljare (što te trenutno zapeče po tjemenu) i ustade od stola. Rekao bi da se zove Sofija, ali pojma nemaš zašto.

- Idemo da pijemo! - grubim glasom ti se obraća u prolazu i glavom pokazuje ka šanku.
- Odlična ideja. - uzvraćaš i ostaješ zaprepašćen onim što si upravo izgovorio ; tiho, i samo za sebe, onako u bradu, ponavljaš - odlična .... O, užasa, zvučiš kao kakva piskutava tinejdžerka.

Pevaljka (vau, skroz dobro izgleda) primjećuje tvoju reakciju (na boju glasa, ne na njen stas) i podrugljivo ti dobacuje, ovog puta glasom za tri oktave dubljim od tvog - Večeras sam ja otpozadi, maco.
Rado bi je priupitao da li se vi to već znate odranije, kao i još puno, puno toga, ali se ne usuđuješ da progovoriš. Mudro stisnutih usana, otpozdravljaš joj uspravljenim palcem i nastavljaš da je pratiš kroz bučnu gomilu ljudskih tijela. A uokolo sve neki mutan svijet, kamiondžije u kožnim gunjevima, vozači noćnih taksija, usukanih obraza, trgovci drvnom građom i nadničari koji su tu došli da spiskaju svoje krvavo zarađene dnevnice. Onako pijanom, uduplane crte njihovih lica ti se prepliću pred očima, mješaju i ukrštaju u groteskna obličja. Oborio si pogled i nastavio da se probijaš. U trenutku ti se učinilo da pred sobom vidiši par patuljastih prilika kako se šunjaju i promiču kroz gustu šumu ljudskih nogu. Mahinalno si protresao glavu i protrljao oči ... i naravno - više ih nije bilo.
Uskoro, pevaljka i ti stižete do šanka, naručujete piće (ona naručuje, ti i dalje mudro ćutiš). Prvi gutljaj piva poslije ko zna koliko već piva, blagotvorno utiče na tvoje pamćenje - ponovo si se prisjetio da nemaš pojma otkud ti uopšte tu... da ne znaš čak ni gdje je zapravo to TU.
Taman si sakupio malo odlučnosti da probaš nešto da je priupitaš, dok je tupo zurila negdje u središte velike gomile duvanskog dima, kad se pored vas nalaktio taj ogromni, nabildovani kiklop u mornarskoj majci i maskirnim vojnim pantalonama. Izgledao je kao ruski ratni veteran iz avganistanskog rata, s tupim očima boje ugašenog ekrana. Na podlaktici je imao istetoviranog uroborusa, savijenog ne u krug, već u osmicu. I svaki put kad bi mu pogled, pun mržnje, s tebe, pao (pun nade) na njene grudi , nozdrve bi mu se raširile i prosto se moglo osjetiti kako mu testosteron isparava iz ušiju.

- Sofija! - skviknu on pud pevaljke, glasom dvanaestogodišnje djevojčice.

 Samo te goli strah spriječio da ne prsneš od smijeha. Sofija ga hladno pogleda i ponovo se okrenu ka plavičastoj dimnoj masi ... mora da je tamo vidjela nešto jako interesantno

- Sofija, gledaj ! - uzviknu nabildovani cičavac, i u isti mah stisnu međusobno svoje šake, te stade da se napinje kao da hoće sam sebi da obori ruku.
Izgleda da mu je lijeva ruka bila nešto jača, jer je počela da lomi desnu u zglobu. Ali tad mu se desna istrže iz stiska i uhvati lijevu šaku sa vanjske strane, primjenjujući pritom nekakav aikido zahvat, uslijed čega mu se cijelo tijelo nakrivilo na tu stranu. Već je skoro bio položio uhvaćenu ruku na pod, kad je iskoračio lijevom nogom i nagazio desnu ruku posred podlaktice. Naravno ni desna noga nije stajala skrštenih ruku, već je uletila glomaznom čizmetinom pravo na lijevo koljeno. Uskoro se tip valjao po podu sa udovima isprepletanim u nezamislivim zahvatima, ritajući se i prevrćući preko glave.
To kao da je bio trenutni okidač za masovnu "tuču" koja je za sekund planula po čitavoj kafani. Ljudi su počeli da udaraju dijelove svog tijela drugim svojim dijelovima tijela, razbijaju sebi flaše o glavu, nabadaju se šakama u nos, hvataju sami sebe za kragnu i bacaju se po stolovima... Jedan kamiondžija, četkastih crnih brkova, je čak izvadio pištolj i njime se lupao po potiljku. Izgledalo je kao da prisustvuješ nekakvom religijskom obredu masovnog samokažnjavanja. Istovremeno se pojačla i muzika sa crnih zvučnika:

... moja ruka davi me,
bode me u oči
prstenac mi nabije
pa na sisu skoči...


Posljednji stihovi te podsjetiše da potražiš Sofiju, na koju si bio sasvim zaboravio u opštem metežu. I ona je bila tu, usred gomile, poluobnažena, hvatajući se lijevom rukom za ogoljene grudi, a s desnom zavučenom u gaćice, uvijala se kao u transu. Jedva si se suzdržao da ne spucaš sebi šaku u glavu, i shvativši da je vrag donio šalu u tu jebenu rupu, požurio si ka njenom izlazu.
Probijajući se kroz mahnitu autodestruktivnu gomilu i polomljeni inventar, spazio si par natprosječno niskih kreatura kako radosno skakuću okolo i pljeskaju dlanovima. Opet si ih nestao protrljavši svoje zamućene oči. Umjesto njih, ovaj put, si ugledao Gašu kako sjedi sam za istim onim stolom i izbacuje jednu po jednu kartu iz špila razbrajajući  - voli me, ne voli, voli ...
- Gaša brate, bježimo odavde ! - viknuo si i povukao ga za sobom.
- ... ne voli ... Kuda ? - trznu se Gaša
- Idemo ... idemo negdje ... da pijemo!
I vas dvojica izlećete napolje, utrčavate u Gašin golf i punim gasom nestajete u ostatak noći, ostavljajući to sumanuto mjesto da dogorjeva u sopstvenom ludilu ...


Pošto znam da se poslije pijanstva obično ničega ne sjećaš, i da ćeš me opet gnjaviti da ti sve prepričavam, napisah ti ukratko gdje smo bili i što smo činjeli.

Gaša

 



Komentari (67)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

docsumann docsumann 05:33 27.05.2012

All That Folk

čisto da se ne stekne utisak da imam nešto protiv narodnjaka ... imam je i u tom žanru svojih favorita ...

loader loader 09:57 27.05.2012

Re: All That Folk

Ima, ima i tu dobrih stvari... I u generalizaciji treba očuvati sluha i pameti.
Hoćemo li još jednu jeres ?

Ajd :

"Ne daj da nas rastave" - Zorica Brunclik



Na stranu lik koji peva i druge stvari po kojima se takođe prepoznaje. "Ne daj da nas rastave" jednostavno spada u evergrin "narodne" muzike. Fenomenalno.

docsumann docsumann 10:23 27.05.2012

crnogorska, izvorna

Ima, ima i tu dobrih stvari... I u generalizaciji treba očuvati sluha i pameti.
Hoćemo li još jednu jeres ?


nema loše jeresi za dobrog jeretika



loader loader 10:41 27.05.2012

Re: All That Folk

nema loše jeresi za dobrog jeretika

Tako je, Doc :)

Evo još jedne
izuzetne

blogovatelj blogovatelj 17:03 27.05.2012

Re: All That Folk

Evo još jedne
izuzetne


Saban na ovoj slici isti Federer
loader loader 17:10 27.05.2012

Re: All That Folk

Ma, hajte ...
Federer je
Zoran ...



... Alimpić

ludilo
docsumann docsumann 17:16 27.05.2012

Re: All That Folk

drzura drzura 19:07 27.05.2012

Re: crnogorska, izvorna

šta je ime a šta prezime naše pjevačice merime njegomir ?
loader loader 23:48 27.05.2012

Re: crnogorska, izvorna

šta je ime a šta prezime naše pjevačice merime njegomir ?



To samo Milka Canić zna
gedza.73 gedza.73 19:09 29.05.2012

Re: All That Folk

marco_de.manccini marco_de.manccini 08:27 27.05.2012

ради после неког времена

- пијем да заборавим.
- а шта да заборавиш?
- заборавио сам.
niccolo niccolo 08:36 27.05.2012

Re: ради после неког времена

Dobro, sve dok ne zaboravi da je odlučio da pije nije strašno...
docsumann docsumann 10:32 27.05.2012

Re: ради после неког времена

- пијем да заборавим.
- а шта да заборавиш?
- заборавио сам.



MEMORIJA ŠKODI PIĆU


ubi me pretačna informacija
upi me srk

i opet se ne sjećam – kako je ko ?
i šta je starije krava ili mlijeko ?

pamtim u prazno
i nikako da pohvatam smisao svih tih riječi
tako nejednakih

a ono što ja znam
zaboravili su drugi

ubi me pretačna informacija
upi me srk
loader loader 10:50 27.05.2012

Re: ради после неког времена



Ugleda ga na vratima:

- Opet?!! Opet si pio?!!!
- Jesam...
- Gde si pio?!!!
- Na usta...

mikele9 mikele9 09:33 27.05.2012

!!!!

Pijanstvo je car zla svakojega
docsumann docsumann 10:20 27.05.2012

Re: !!!!

Pijanstvo je car zla svakojega




Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 13:47 27.05.2012

kraljica



Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 13:55 27.05.2012

i labavi ume da zabavi

i jedna antologijska pevaljka, carica čokanja, kariranih stolova i igranja na istima


docsumann docsumann 14:16 27.05.2012

zalabavnjaci

Черевићан Черевићан 09:50 27.05.2012

такав бих

највише сам воло
(када се усвирам)
да поСелу шарам
и женскаће дирам
loader loader 16:29 27.05.2012

Re: такав бих




zilikaka zilikaka 10:11 27.05.2012

joooj

Kakvih sam se ja priča naslušala, a ponekih i nagledala, a sve čerez pića i kafane. To uglavnom od posebne sorte - terenskih radnika

Neverovatno koji potencijal za ludilo leži u ljudina, a kafana je savršen okidač.
Stimuvezi, dopala mi se izjava jednog kafedžije koji je prethodne večeri fasovo šljivu od pijanog drugara.
Samo je rekao svojoj ženi:

Sve je to normalno. Pa mi prodajemo ludilo!
docsumann docsumann 10:25 27.05.2012

Re: joooj

Sve je to normalno. Pa mi prodajemo ludilo!


drzura drzura 10:26 27.05.2012

aauuuuuuuu

bogtejebo!
docsumann docsumann 11:32 27.05.2012

Re: aauuuuuuuu

bogtejebo!


a, prepoznaješ li se u pokojoj sceni ?
drzura drzura 19:00 27.05.2012

Re: aauuuuuuuu

a, prepoznaješ li se u pokojoj sceni ?


pa tu sam neđe oko stola(ispod možda) jer za šankom nisam
[url=http://www.liveleak.com/view?i=ea9_1335060083][/url][blip]null[/blip]
docsumann docsumann 19:16 27.05.2012

Re: aauuuuuuuu

http://www.liveleak.com/view?i=ea9_1335060083




a to su oni patuljci što su se vrzmali unaokolo
hogubadagri hogubadagri 10:29 27.05.2012

naravoucenije

Ne piti rakiju kod sumnjivih prodavaca :)
docsumann docsumann 11:22 27.05.2012

hardcore

kaolavanda kaolavanda 15:49 29.05.2012

Re: hardcore

Dr M Dr M 11:23 27.05.2012

Savet


Nemojte piti!

Mnogo više ljudi živi bez mozga nego bez jetre.
docsumann docsumann 11:31 27.05.2012

Re: Savet

Mnogo više ljudi živi bez mozga nego bez jetre.


kad će bre ta nauka i medicina da nam omoguće rutinsku zamjenu organa, ono kao kod automehaničar kad ti mjenja filter od ulja.
Dr M Dr M 12:18 27.05.2012

Re: Savet

Mnogo više ljudi živi bez mozga nego bez jetre.



kad će bre ta nauka i medicina da nam omoguće rutinsku zamjenu organa,


Radi se na tome, doktori su već duboko uronili u problematiku i prave liste čekanja.

Medju sobom..
stefan.hauzer stefan.hauzer 11:42 27.05.2012

.

to je ta savršena oduzetost kad se budiš zabalavljen na stolu s kariranim stoljnakom i metalnom pepeljarom :)


*hometown
myredneckself myredneckself 12:25 27.05.2012

Nije to lako

stefan.hauzer
to je ta savršena oduzetost kad se budiš zabalavljen na stolu s kariranim stoljnakom i metalnom pepeljarom :)


*hometown

Ima jedan iz starije garde u NS, inače legenda po raznim provalama u kafanama.
Kad se jednom u "Mrci" probudio baš za takvim stolom, stef, kakav si opisao, samo je konstatovao: "Ne-ve-ro-vat-no!"

I nastavio da sovi


stefan.hauzer stefan.hauzer 13:04 27.05.2012

Re: Nije to lako

hehe mrns,
u jednoj birtiji kod jovine -
u nekom odredjenom trenutku večeri
... umem da odem do džuboksa i
pustim brejkerse,a zatim lagano odšetam u noć :)
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 12:18 27.05.2012

u nasem drustvu

Pošto znam da se poslije pijanstva obično ničega ne sjećaš,

Jedno je ostalo zapisano za sva vremena.
Studenti, klasicari, igrali se i zaigrali. Prevod sa srpskog na latinski:


ITERUM TIBI AMORE INCENDOR

Dedi tibi id quod semel datur
Tu mihi desiderium quod non desinet
Scito post te fortunam non repperi
Semel amatur et ego amavi

Iterum tibi amore incendor
Iterum manum tuam teneam
Iterum tecum in pulvino susurrem

Amabilis fuisti tener velut bombyx
Te amisso, fortuna mea, omnia amisi
Volui frustra alium amare
Semel amatur et ego amavi


Occursus ultimus noster iam pridem fuit
Tum Aprilis nives postremas disolvebat
Silens praeterii etiamsi nolens
Semel amatur et ego amavi.

mlekac mlekac 13:13 27.05.2012

Odakle je fotka?

Vrlo je interesantna. Neka pecina?
docsumann docsumann 13:43 27.05.2012

Re: Odakle je fotka?

Vrlo je interesantna. Neka pecina?


hell bar
mlekac mlekac 14:29 27.05.2012

Re: Odakle je fotka?

docsumann
Vrlo je interesantna. Neka pecina?


hell bar


Hvala za info!
nikola_kovac nikola_kovac 13:48 27.05.2012

Народњаци

st.jepan st.jepan 14:03 27.05.2012

...

Never trust the man who doesn't drink!

Ha, mislio sam da je ovo poznatije - na Googletu samo tri rezultata!
Mora da mi je to prodao neki fucking trezvenjak.
docsumann docsumann 14:13 27.05.2012

Re: ...

Never trust the man who doesn't drink!


moj pokojini stric je govorio - onaj ko može bez pića da gleda ovaj svijet taj nema dušu.

a pod pićem nije mislio na fantu i ledeni čaj
mariopan mariopan 14:28 27.05.2012

:D

E, nemoj mi diraš narodnjake

Baš juče me pozove prijateljica, njen sin kumuje, cepaju narodnjake, zvoni zgrada....sat vremena u malom stanu sa ozvučenjem za stadion?

Još mi glava zvoni.
Dođem kući "u raspoloženju", okačim slušalice, nađem neke narodnjake na radiju sa moblinog.

Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbineeeeeeeee......
docsumann docsumann 14:43 27.05.2012

Re: :D

E, nemoj mi diraš narodnjake


di diram, propagiram

a spominjao sam već anegdotu sa mojim drugom, koji izgleda otprilike kao ovaj iz spota Superjoint Rituala (kačih ga gore), kad je krenuo u Dubrovnik sa sve zvezdinim šalom oko vrata.
naravno, hrvatski carinici mu odmah prirediše specijalni tretman. krenu da ga detaljno pretresaju, dubinske provjere dokumenta, trkeljišu mu ruksak ... i nađu tamo CD Rokera s Moravu.
- a šta je ovo ?
- d best of!



a eve mu ga i bend:



st.jepan st.jepan 18:03 27.05.2012

Re: :D

E, nemoj mi diraš narodnjake

Nipošto!
Mada, volim ja i klas'ku, samo nek je dobra pjesma!
mariopan mariopan 22:42 27.05.2012

Re: :D

st.jepan
E, nemoj mi diraš narodnjake

Nipošto!
Mada, volim ja i klas'ku, samo nek je dobra pjesma!



Meni je najlepše kada dvojica koji uopšte ne piju, ( moj sin i njegov drug), pritom jedan visoko muzički obrazovan, na veselju u kafani - bircuzu, (muzika kompletna ciganska banda sa sve begešom), komentarišu kako ciga na violini falšira. Pa bre ljudi, kada bi vi popili nešto ne bi vam bilo toliko falš?

Mislim da kvalitet muzike im najviše veze sa količinom i žestinom popijenog pića?

Ivana Knežević Ivana Knežević 14:57 27.05.2012

Joj

Meni je ovo sada urezano za sva vremena u mozak.
Ko je iznad pomenuo da se moze vrsiti transplantacija vitalnih organa?
Ja sam od nekoliko pica bolovala po dva dana, a svet ovako...?
F..k!
Napisi neko upozorenje sledeceg puta, doc.
Ja bih sada pravila film, ili zavrsila u ludari.
Dobro je da svi znamo svoje limite.
Samo sto se uvek guramo da ih prekoracimo... to valjda spada u te redovne djavolove vizite.
Uh.

(Ja se do kraja nadala da je samo obicna svakodnevna halucinacija)
docsumann docsumann 15:04 27.05.2012

Re: Joj

Dobro je da svi znamo svoje limite.
Samo sto se uvek guramo da ih prekoracimo... to valjda spada u te redovne djavolove vizite.


tek kad pretjeraš s nečim vidiš čemu to zaista služi.


P.S. za tebe moji omiljeni NY hip-hoperi

Ivana Knežević Ivana Knežević 15:20 27.05.2012

Re: Joj

docsumann
P.S. za tebe moji omiljeni NY hip-hoperi


Divno je ovo!
Hvala.
Prolazi
myredneckself myredneckself 19:54 27.05.2012

Re: Joj

Ivana
Samo sto se uvek guramo da ih prekoracimo... to valjda spada u te redovne djavolove vizite.
Uh.

klikić
..sa onim redovnim pitanjem, šta je to u ljudskom biću, što ga tera prema piću?
kick68 kick68 20:04 27.05.2012

A ides li dijagonalno?

Učinilo nam se jedne kišne noći
da su nam čaše
pune plavog soka
i kako će svako od nas
divno moći
da stavi nebo u dva mutna oka,
al to bi Zloduh
što na čaše seda
ogrnut lišćem starih drvoreda.


I slutili smo propast svega
uraljući u okno restorana
i silazila neka šuma s brega
i luda trešnja, zrela, neobrana
ali kroz čaše
svaka sijalica
imala ruke i hiljadu lica.


Libero Markoni
angie01 angie01 20:12 27.05.2012

,





samo za zensku publiku;

angie01 angie01 20:23 27.05.2012

Re: ,

moze i ovako,



i obavezno,


docsumann docsumann 20:26 27.05.2012

eej

angie01 angie01 20:40 27.05.2012

Re: eej





Spiridon Spiridon 01:16 28.05.2012

..

angie01 angie01 09:07 28.05.2012

Re: ..

ode!
jedna_jelena jedna_jelena 06:22 28.05.2012

Gasa...

...bas dobro pise.
docsumann docsumann 15:13 28.05.2012

Re: Gasa...

Gaša je inače stvaran lik, koji u ovoj priči nije ni izbliza dočaran kako bi možda trebalo.
ja za njega kažem da je najluđi jugosloven

hvala, u njegovo ime
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 09:42 28.05.2012

Od sumraka do svitanja

- Sofija, gledaj ! - uzviknu nabildovani cičavac, i u isti mah stisnu međusobno svoje šake, te stade da se napinje kao da hoće sam sebi da obori ruku.
Izgleda da mu je lijeva ruka bila nešto jača, jer je počela da lomi desnu u zglobu. Ali tad mu se desna istrže iz stiska i uhvati lijevu šaku sa vanjske strane, primjenjujući pritom nekakav aikido zahvat, uslijed čega mu se cijelo tijelo nakrivilo na tu stranu. Već je skoro bio položio uhvaćenu ruku na pod, kad je iskoračio lijevom nogom i nagazio desnu ruku posred podlaktice. Naravno ni desna noga nije stajala skrštenih ruku, već je uletila glomaznom čizmetinom pravo na lijevo koljeno. Uskoro se tip valjao po podu sa udovima isprepletanim u nezamislivim zahvatima, ritajući se i prevrćući preko glave.
To kao da je bio trenutni okidač za masovnu "tuču" koja je za sekund planula po čitavoj kafani. Ljudi su počeli da udaraju dijelove svog tijela drugim svojim dijelovima tijela, razbijaju sebi flaše o glavu, nabadaju se šakama u nos, hvataju sami sebe za kragnu i bacaju se po stolovima... Jedan kamiondžija, četkastih crnih brkova, je čak izvadio pištolj i njime se lupao po potiljku. Izgledalo je kao da prisustvuješ nekakvom religijskom obredu masovnog samokažnjavanja. Istovremeno se pojačla i muzika sa crnih zvučnika:

Ovo me podseća na kafansku scenu iz filma od Sumraka do svitanja. Mora da je Tarantino bio u sličnom raspoloženju kada je pisao....a i kafane...vidim svuda izgledaju više-manje isto...
docsumann docsumann 15:21 28.05.2012

Re: Od sumraka do svitanja

Ovo me podseća na kafansku scenu iz filma od Sumraka do svitanja


meni sve vrijeme vuče na taj fazon , no, rekoh da ne dovodim u pitanje sopstvenu "originalnost" kad drugi to ne primjećuju
predatortz predatortz 12:04 28.05.2012

Slušaj 'vako!

Dobra žurka počne pank klasicima, a završi se sa Tomom Zdravkovićem
A onda vrhunac prijateljstva:

Trojica,zagrljeni, povraćaju u šolju
docsumann docsumann 15:10 28.05.2012

Re: Slušaj 'vako!

Dobra žurka počne pank klasicima, a završi se sa Tomom Zdravkovićem


i dan danas pamtim jednu "nenormalnu" novogodišnju žurku od prije 6-7 godina. ekipa se "naoružala" samo tako - čivasi, džekovi, i taj rad ... nas nekolicina od neznanja šta će sa sobom, otpočela program nešto malo (previše) ranije ... i krene tako piće i muzikica - prvo alternativa, razne sorte krosoveringa & klabing saunda ... a u 19:00 već uveliko trešti trens ... naravno, kraja se i ne sjećam.

od tada nam se ustalio interni izraz za nešto što je pretjerano žestoko - trens u 7
jedna_jelena jedna_jelena 19:03 28.05.2012

Re: Slušaj 'vako!

docsumann
Dobra žurka počne pank klasicima, a završi se sa Tomom Zdravkovićem


i dan danas pamtim jednu "nenormalnu" novogodišnju žurku od prije 6-7 godina. ekipa se "naoružala" samo tako - čivasi, džekovi, i taj rad ... nas nekolicina od neznanja šta će sa sobom, otpočela program nešto malo (previše) ranije ... i krene tako piće i muzikica - prvo alternativa, razne sorte krosoveringa & klabing saunda ... a u 19:00 već uveliko trešti trens ... naravno, kraja se i ne sjećam.

od tada nam se ustalio interni izraz za nešto što je pretjerano žestoko - trens u 7


Je l' neko uspeo da doceka Novu, ?
docsumann docsumann 19:11 28.05.2012

Re: Slušaj 'vako!

Je l' neko uspeo da doceka Novu?


tad jesmo, ni sam ne znam kako, ali ja sam nešto kasnije usvojio običaj da se za 31.decembar ugasim do 22:30 i već ga tradiciJonalno praktikujem posljednje tri godine.

ko rano rani prvi se "sarani"
niccolo niccolo 19:53 28.05.2012

Re: Slušaj 'vako!

trens u 7

A, zato ti ne voliš rani trens...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana