Literatura| Život

Hoćemo li sad nešto veselo?

natasavb RSS / 16.05.2012. u 08:03

- A sjećaš se ti Olega?

- Olega? Ne. Ko to beše?

- Ma znala si ga sigurno. Visok, crn, onako baš zgodan. Bio jedan od najboljih studenata na mašincu. Trenirao tenis, osvajao i neke medalje u skijanju. Pola djevojaka sa mašinca se ložilo na njega.

- Znači, čak njih dvadeset? - začikavala ga je, misleći da sledi još jedna priča o nekom od njegovih giga mega uspešnih drugara, koji su uspeli da iz balkanskog pakla pobegnu u raj zvani Amerika.

- Samo ti zezaj, a znaš i sama da bi ti bilo bolje da si upisala mašinac nego što si se zamajavala po onom filozofskom sa luzerima koji nisu dospjeli dalje od lokalnih novina.

- Hajde, ne pričaj gluposti u koje i sam ne veruješ. Prvo, moji prijatelji nisu nikakvi luzeri, a drugo - znaš vrlo dobro da bih bila užasno nesrećna na tom vašem mašincu. Dobro, i šta je sa tim tvojim savršenim Olegom?

Poslednju ovakvu raspravu završili su u njegovom krevetu, ne obazirući se na to što njegova majka, koja je pravila ručak u kuhinji, može svakog trenutka doći da im donese sok ili već nešto da počasti „onu njegovu finu devojku, koja ga vodi u pozorište", što bi otac uvek dodavao kad se njeno ime spomene, a spominjali su ga često te prve ratne godine, pogotovo kad bi za ručak bilo nešto iz paketa koji im je poslala. Posle, kad su počeli stizati paketi bez pisama, matori su se trudili da im se tako nešto slučajno ne omakne.

Da li se još uvijek onako ljubi? Da li se ikada ljubila onako kako ja mislim da jeste ili sam sve to izmaštao po onim rovovima i napuštenim kućama? Da je i sad prekinem poljupcem? Ne, glupo je dva puta patiti zbog rastanka sa jednom te istom ženom. Sutra, kad sjednem u avion, sve ovo će i onako postati samo još jedna fantazija o prošlosti.

- Ništa. Eno ga na onom starom groblju, mislim da se zove Lav, znaš ono iznad naše gimnazije, već šesnaest godina.

Oleg, Oleg... pokušavala je da poveže ime sa slikom nekog od mladića s kojima se on družio dok su bili zajedno. Ne, ne može da ga se seti. A i da može, nešto bi se promenilo?
Otpila je gutljaj mohita ne znajući šta da mu kaže, i uzdahnula duboko, kao da se nadala da će hladnim vazduhom iz Botaničke bašte čije se strujanje tog trenutka osetilo, bar malo ohladiti vrelinu koja joj je pritiskala grudi i spuštala se u stomak. Posle svakog mohita, i svakog sata provedenog s njim, a sada je prošlo pet sati i dvadeset minuta kako je došla po njega na aerodrom, pitanja za koja je znala da ih nikada neće postaviti je bilo sve više.

- Žao mi je. Bili ste bliski za vreme rata?

Bože, jesam li mogla šta gluplje da mu  kažem, kakve veze ima jesu li bili bliski i uostalom zašto mi  uopšte sad spominje tog Olega?! Zar posle sedamnaest godina nemamo o čemu drugom da pričamo...

- Da, bili smo u istoj jedinici.

- I?

- I bio je vreo julski dan, baš kao ovaj. Valjda sam ga se zato i sjetio... Sjedili smo u rovu već ne znam ni ja koliko. Znaš, u rovu izgubiš predstavu o vremenu. Ne broje se više sati, već ispaljene zolje i šaržeri.

- Ne znam. Mogu samo da zamislim, ali i to teško jer mi samo na pamet padaju oni partizanski filmovi na koje su nas vodili da ih gledamo još u obdaništu. Zamisli neko sad odvede našu decu da gleda, recimo Boška Buhu sa pet godina - pa odmah bi ga tužili za zlostavljanje.
Nekad mislim da su svi ti filmovi i sve te jebene priče o partizanima, ustašama, četnicima i ostalim dobrim i lošim momcima kojim su nam punili glavu od rođenja i dovele do ovog. Seti se samo da su nas na gađanje puškom vodili još u osnovnoj školi. Ponekad se pitam jesu li tada počele pripreme za ono što nam se desilo koju godinu kasnije...

- Ma, pusti to. Pričaj. Oleg. Šta je bilo s njim?

- Eh, Oleg... Satima smo već bili u rovu. Tog dana je bilo prilično tiho. Nigdje se ništa nije pomjeralo. Valjda je i onim tvojim bilo prevruće za akciju.

- Valjda. Ah, kako obožavam kad ubaciš to tvoji-moji, ali neću sad o tome. Da čujem šta je bilo sa Olegom.

Kojeg još uvek ne mogu da se setim, mislila je, pokušavajući da ne pokaže koliko joj je teško da ga gleda i sluša i ne misli o tome kako bi ga sad, ovog trenutka, uhvatila za ruku, i kako bi to u nekoj dimenziji, potpuno vanvremenskoj, u kojoj joj se činilo da se trenutno nalaze, bilo sasvim prirodno.

- Već je skoro počelo da se smrkava. Čuli su se samo zrikavci; oni su nas valjda podsjetili na more, a i stalno smo tražili teme koje bi nas bar na kratko odvele iz tog pakla na Otesu; pa smo počeli da se prisjećamo gdje smo bili prošle godine u to doba... Oleg je pričao o Korčuli, a ja o Brelima, i o tome kako nas je matori Dizdarević uhvatio kad smo stigli kod Adija, da istovaramo blokove, koji su mu „Eto, vidi slučajnosti", stigli dan ranije. Kao super što se baš tako pogodilo, a matori lisac znao da ćemo mi tog dana doći. Pričao sam mu kako smo popizdili na njega, a kako bih tog trenutka sve pjevajući istovario i pet puta više. Oleg se opet sjećao nekog ostrvca preko puta Korčule i kako je umalo vrat polomio na skijama, a sve ne bi li privukao pažnju one male Irene, koja je to ljeto bila kod nekih rođaka u kući do njegove. Nje se sjećaš?

- Da, nje se sećam. Pa znaš da je moj Jasmin bio isto ludo zaljubljen u nju. Ta mala mi nikad nije bila jasna. Toliko njih je ludovalo za njom, a ne sećam se da sam je nekad videla sa nekim. Gde li je ona završila...

- Čuo sam da je u Australiji. Kažu da se nije udala i da u poslednje vrijeme stalno neke nostalgične tugovanke piše po onom fejsu.

- Ma da, svi koji se sete bilo čega iz vremena pre rata, ili, kako ja volim da ga zovem, prošlog života, ispadoše jadnici. Izgleda samo ti imaš prava da ga se sećaš, a da to nije patetika...

Dobro, hoćeš li mi ispričati šta se desilo sa Olegom. Korčula, Brela, Irena i šta onda?
 - I onda neko ugleda tenk. Ko zna, možda se neka njihova budala bila napila, a možda se i  sjetio mora, pa krenuo do Neuma da se okupa. Tu mi počnemo ko djeca, a sad vidim da i nismo bili daleko od toga, da se prepiremo ko će da ga gađa. Ja ću, ja ću. Ma jok, sad je red na mene. Nije, ti si juče ispalio na onog dole pored škole. Komandir Mirko kaže da će on da se pobrine za tenk, neka nas na moru, neka ne prekidamo. Znao je valjda da te zolje što smo ih sami sastavljali i nisu baš sigurne, ili je on i tada vidio ono što ja vidim sad, dva dječaka, koja su zalutala u pogrešnu priču. Kako god, on je htio da gađa, ali Oleg se nešto baš zainatio i nije prestao da navaljuje da pusti njega.

Ne znam... Znaš, dugo sam tu sliku gurao od sebe, a onda kad sam shvatio da neće nigdje otići, da je zauvijek tu, u mojoj glavi, počeo sam prizivati svaki detalj, svaku izgovorenu reč, i svaki put vikao u sebi - „Ne, ne!" - pokušavajući da ga spriječim da jebenu zolju stavi na rame...
- I? - jedva se usudila da pita. Piće se nije usudila da dohvati.

- I - bum! Bila je naopako sklopljena. Eksplodirala mu je na ramenu. Baš djeca... Hoćemo li sad nešto veselo?

 



Komentari (89)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 08:06 16.05.2012

?

Ako nam je ovo veselo ....
Jukie Jukie 08:28 16.05.2012

Re: ?

KRALJMAJMUNA
Ako nam je ovo veselo ....

Veselo, jašta, to je poziv da diskutujemo o kandidatima za Darwinove nagrade

TV tropes
natasavb natasavb 08:55 16.05.2012

Re: ?

KRALJMAJMUNA
Ako nam je ovo veselo ....


Onako je kako zelimo da vidimo. :)



natasavb natasavb 09:18 16.05.2012

Re: ?

Veselo, jašta, to je poziv da diskutujemo o kandidatima za Darwinove nagrade

Jaka konkurencija na ovim nasim prostorima.
Verovatno ni na drugim mestima nije bolje, ali ovde smo ucesnici.
loader loader 09:20 16.05.2012

Re: ?


Deset minuta pauze,
za kafu i veselje,
pa se vraćamo umovanju, blogovanju...

natasavb natasavb 14:32 16.05.2012

Re: ?

Deset minuta pauze,
za kafu i veselje,


I vise ako treba. Sve ostalo moze da ceka. :)


loader loader 17:38 16.05.2012

Re: ?


I vise ako treba. Sve ostalo moze da ceka. :)

cult cult 08:17 16.05.2012

Boško Buha

rulz!
jbt, koliko sam puta kao klinac morao da skrivam suze u onoj sceni kad gine u slowmotionu. Strašno.
Ali, dobro su nas pripremili. I školska gadjanja i opštenarodna odbrana. Sve su odlično odradili. Sistem je to bio, za razliku od ovog potpunog odsustva sistema.
Jedino su pogrešno procenili ko će biti neprijatelj. Ubedjeni bili da su domaći izdajnici zauvek poraženi. Jbg.
Dobra priča.
antioksidant antioksidant 08:23 16.05.2012

Re: Boško Buha

Ali, dobro su nas pripremili. I školska gadjanja i opštenarodna odbrana.

za neprijatelja koji nas gađa sa 10 kilometra visine i ne sme da dođe ovde nego se krije kao %&$#* gore među oblacima?
slaba je priprema to bila.
cult cult 08:28 16.05.2012

Re: Boško Buha

slaba je priprema to bila.

O, grešiš. Da su nas napali crveni, došli bi plavi da se šibaju s njima na tim visinama. I obratno. A mi bi ih čekali dole i primenjivali naučeno.
Druga je stvar što su domaći izdajnici došavši na vlast izvukli neke ključne kocke iz sistema.
natasavb natasavb 09:10 16.05.2012

Re: Boško Buha

jbt, koliko sam puta kao klinac morao da skrivam suze u onoj sceni kad gine u slowmotionu. Strašno.


Kad gine Sirogojno? Ja sam tu pocinjala i do kraja filma se nisam zaustavljala.

Jedino su pogrešno procenili ko će biti neprijatelj. Ubedjeni bili da su domaći izdajnici zauvek poraženi. Jbg.


Sve su nas na kraju pretvorili u izdajnike, ovoga ili onoga, a tu mi se ta izdaja otadzbine cini jos i najmanje bitna.



Dobra priča.


Hvala. :)


myredneckself myredneckself 10:36 16.05.2012

Ma di veselo, Nato

natasavb
Kad gine Sirogojno? Ja sam tu pocinjala i do kraja filma se nisam zaustavljala.

Tako znači, hmm... a ja sam starija žena, pa sam mislila da se to događa samo meni, kad, recimo, čujem Konjuh planinom itakoto, zbog onog husinskog rudara...

Edit: zaboravila sam, lep članak Nato
natasavb natasavb 10:41 16.05.2012

Re: Boško Buha

slaba je priprema to bila.


Ne, dobro su nas za rat pripremali.
Sa onom za zivot su omanuli.
antioksidant antioksidant 10:43 16.05.2012

Re: Boško Buha


Ne, dobro su nas za rat pripremali.
Sa onom za zivot su omanuli.

:)
ja sam na tu i mislio
angie01 angie01 10:44 16.05.2012

Re: Ma di veselo, Nato

myredneckself
natasavbKad gine Sirogojno? Ja sam tu pocinjala i do kraja filma se nisam zaustavljala.Tako znači, hmm... a ja sam starija žena, pa sam mislila da se to događa samo meni, kad, recimo, čujem Konjuh planinom zbog onog husinskog rudara


Konjuh planinom- cist evergrin!Savrsen!
cult cult 10:46 16.05.2012

Re: Ma di veselo, Nato

čujem Konjuh planinom zbog onog husinskog rudara

..."lišće pjeva"... auh.
isto!
Plus sam posle sluzio vojsku u kasarni koja se zvala Husinjski rudari.
Juče je bila godišnjica zločina nad vojnicima te kasarne.
natasavb natasavb 11:07 16.05.2012

Re: Ma di veselo, Nato

Tako znači, hmm... a ja sam starija žena, pa sam mislila da se to događa samo meni, kad, recimo, čujem Konjuh planinom itakoto, zbog onog husinskog rudara...

Konjuh planinom- cist evergrin!Savrsen!

..."lišće pjeva"... auh.
isto!


Jos kad je Stulic odrecituje. Pardon, otpeva... :)

natasavb natasavb 11:08 16.05.2012

Re: Ma di veselo, Nato

Juče je bila godišnjica zločina nad vojnicima te kasarne.


Tuzla?

cult cult 11:13 16.05.2012

Re: Ma di veselo, Nato

natasavb
Juče je bila godišnjica zločina nad vojnicima te kasarne.


Tuzla?



Da.
jacHa. jacHa. 12:01 16.05.2012

Re: Boško Buha

cult
rulz!
jbt, koliko sam puta kao klinac morao da skrivam suze u onoj sceni kad gine u slowmotionu. Strašno.

zilikaka zilikaka 12:57 16.05.2012

Re: Ma di veselo, Nato

čujem Konjuh planinom zbog onog husinskog rudara

Ima i ona kafanska krilatica iztog vremena: "Pjevaj Husinjske, al da miješaš"
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 09:17 16.05.2012

bas ti veselo


UFFFF!!!
- I - bum! Bila je naopako sklopljena. Eksplodirala mu je na ramenu.

Naravno, prva asocijacija!!!

Onda kad sam ovo procitala:

Baš djeca... Hoćemo li sad nešto veselo?


Vala bas, mogli bi!
natasavb natasavb 14:25 16.05.2012

Re: bas ti veselo

DIIM
Baš djeca... Hoćemo li sad nešto veselo?


Vala bas, mogli bi!

:)


Kiza car Kiza car 09:42 16.05.2012

Evo nešto veselije...

natasavb natasavb 16:14 16.05.2012

Re: Evo nešto veselije...






p.s. Molim druga Culta da se suzdrzi komentarisanja.


cult cult 16:34 16.05.2012

Re: Evo nešto veselije...

natasavb natasavb 17:09 16.05.2012

Re: Evo nešto veselije...

cult

Postoji opravdan razlog. Samo nisam sigurna da bi tu pricu zelo da cujes.
bocvena bocvena 08:11 17.05.2012

Re: Evo nešto veselije...

Odričem vas se preko novina zbog KiKija!

Vratimo se u Bosnu:)
natasavb natasavb 11:46 17.05.2012

Re: Evo nešto veselije...

Vratimo se u Bosnu:)

Ko je sad ovaj Dare?

Pokvari onako divnu pesmu.
Moze u Bosnu, ali ovako. Hocu sunceeeee! :)
bocvena bocvena 10:00 18.05.2012

Re: Evo nešto veselije...

Meni su u Bosni uvek najzanimljiviji bili ti bendovi što su kempovali kemp.
Ovo je Cvexov favorit - Svak je sjeban na svoj način:)

Biljana 77 Biljana 77 10:16 16.05.2012

Tamo i onda

bilo čega iz vremena pre rata, ili, kako ja volim da ga zovem, prošlog života

Uvek mi to nekako padne na pamet, kako ima vas, koji su imali sasvim dovoljno godina i života tamo, da jedan presek to čini zaista prošlim životom. I ne mogu da ne pomislim kako bi, da nije bilo tog preseka, vaš život izgledao sasvim drugačije.

+ lepo napisano, baš
natasavb natasavb 14:06 16.05.2012

Re: Tamo i onda

Biljana77
Uvek mi to nekako padne na pamet, kako ima vas, koji su imali sasvim dovoljno godina i života tamo, da jedan presek to čini zaista prošlim životom. I ne mogu da ne pomislim kako bi, da nije bilo tog preseka, vaš život izgledao sasvim drugačije.


Da, sigurno sasvim drugačije.
Dom, porodica, prijatelji, momak, fakultet, grad u kom si rodjen, sve one male-velike stvari koje uzimaš zdravo za gotovo... i onda paf, preko noći više ničeg nema.
Skoro nepoznat grad, garsonjera od 20m2 na vrh jbg Žarkova (molim Žarkovcane da ne skaču odmah; ovo mu ja ovako iz milošti tepam:)), a koju smo jedva unajmili jer nas je bilo četiri; o dragim ljudima informacije dobijaš preko radio-amatera i poruka Crvenog krsta... kao da si uleteo u Zonu sumraka.

Samo, ne volim o tome da razmišljam na taj način. Bar se trudim da to ne činim prečesto. :)
Nisu uvek velike stvari one koje nas povodu ovim ili onim putem. Nekada naizgleda beznačajni događaji ili susreti skrenu taj put u sasvim drugom pravcu od onog kojim smo nameravali ići.


gorstak92 gorstak92 10:27 16.05.2012

Oleg

Nije često ime pa još i na mašincu.
Ja sam znao jednoga i ukoliko me sećanje ne vara za vreme ratova je bio na studijama.
Isto je kao i Oleg iz tvoje priče bio sportski tip, naočit, pametan, a što se tiče devojaka bio je u ozbiljnoj vezi sa jednom.
U to vreme se studiralo i da bi se odložio neminovan odlazak u vojsku.

Jel da da je ova priča izmišljena?
Biljana 77 Biljana 77 10:32 16.05.2012

Re: Oleg

U to vreme se studiralo i da bi se odložio neminovan odlazak u vojsku

U Beogradu da, na nekim drugim mašincima ništa nije odlagalo odlazak u rat, rat je bio tu.
angie01 angie01 10:41 16.05.2012

Re: Oleg

Biljana 77
U to vreme se studiralo i da bi se odložio neminovan odlazak u vojskuU Beogradu da, na nekim drugim mašincima ništa nije odlagalo odlazak u rat, rat je bio tu.


sin mog veoma poznatog prijatelja, tada student, (a sada je i on poznat),bio je nahvatan upravo na fakultetu i deportovan u cuvenim kamionima kao dobrovoljac!

...doduse, nije masinac, nego jedan od fakulteta umetnosti!
Biljana 77 Biljana 77 11:24 16.05.2012

Re: Oleg

bio sportski tip, naočit, pametan

Ček, bre, pa zar nisu svi s mašinca takvi?
natasavb natasavb 11:37 16.05.2012

Re: Oleg

gorstak92
Jel da da je ova priča izmišljena?


Gledas li ti kategorije? :)
Nije, napisana je na osnovu istinitog dogadjaja, kakvih je na zalost bilo prvise.

U pitanju je drugi grad, a verovatno isto vreme.

Nije često ime pa još i na mašincu.

Nije izgleda ni tako retko. Moj najbolji drug, koji je isto poginuo u ratu, na jednako besmislen nacin (a zar drugaciji i postoji?!), zvao se Oleg i studirao masinstvo.
Ova prica nije o njemu, on zasluzuje posebnu, ali za nju jos uvek nemam snage.
Bez obizra koliko vremena je proslo, neka secanja su i suvise ziva i bolna i to je razlog sto su imena u promenjena.
Stvarna su kao i ova, takva da se na osnovu njih ne moze znati sa koje strane linije se je bio rov i sta su po nacionalnosti bila trojica ljudi koja su se tog trenutka nalazila u njemu.
To je najmanje bitno, samo podvalci svu besmislenost toga sto nam se desilo.
predatortz predatortz 11:41 16.05.2012

Re: Oleg

Ova prica nije o njemu, on zasluzuje posebnu, ali za nju jos uvek nemam snage.
Bez obizra koliko vremena je proslo, neka secanja su i suvise ziva i bolna i to je razlog sto su imena u promenjena.


Šta je tebi danas? Mene , godinama unazad, spuca neki qrc 15.maja...
Još mi samo ti fališ
gorstak92 gorstak92 11:56 16.05.2012

Re: Oleg

NVB
Gledas li ti kategorije? :)

Naravno da gledam.
literatura + život = ?
Pitao sam te zato što postoji fikcija (literatura) i ono što nije fikcija (život).
Oleg, je još uvek, ime koje se retko susreće. Možda u Rusiji ne, ali na ovim prostorima da.

NVB
Moj najbolji drug, koji je isto poginuo u ratu, na jednako besmislen nacin (a zar drugaciji i postoji?!), zvao se Oleg i studirao masinstvo.

Žao mi je tvog Olega i ovog momka što nije Oleg.
natasavb natasavb 16:24 16.05.2012

Re: Oleg

Šta je tebi danas? Mene , godinama unazad, spuca neki qrc 15.maja...

Samo 15.maja? Pa ti si sretnik.
Mene krene od aprila, pa drzi sve do iza prvog jula...

Još mi samo ti fališ


Znam.
4krofnica 4krofnica 08:24 17.05.2012

Re: Oleg


što mi nešto leže ta ruska imena, Oleg i Nikita su moja dva favorita, pokušala da ih proguram za imena naslednika - mrka kapa. (1. kako misliš Olega da menjaš kroz padeže? 2. Nikita je žensko ime. i šlus:)


fantazija o prošlosti



Hansel Hansel 14:15 17.05.2012

Re: Oleg

Nije izgleda ni tako retko. Moj najbolji drug, koji je isto poginuo u ratu, na jednako besmislen nacin (a zar drugaciji i postoji?!), zvao se Oleg i studirao masinstvo.

Postoje nivoi besmislenosti, izgleda...
Tu mi počnemo ko djeca, a sad vidim da i nismo bili daleko od toga, da se prepiremo ko će da ga gađa. Ja ću, ja ću. Ma jok, sad je red na mene. Nije, ti si juče ispalio na onog dole pored škole.


Neke stvari nikad neću razumeti... i nadam se da ih neću razumeti. Kad pomislim da sam vrlo lako mogao da budem gurnut u takvo kompletno ludilo, zahvalan sam Svevišnjem što sam makar uspeo da se otrgnem...

Priča je stvarno dobro napisana, ali... teška mi je ta lakoća nesreće i smrti...
natasavb natasavb 22:40 17.05.2012

Re: Oleg

4krofnica
All we ever wanted was everything.


A tako sjajno sija iz daleka... :)
natasavb natasavb 08:40 18.05.2012

Re: Oleg

Priča je stvarno dobro napisana, ali... teška mi je ta lakoća nesreće i smrti...

Od sinoc pokusavam da ti odgovorim na ovu recenicu, ali mi ne uspeva.

Ta lakoća nesreće i smrti je jedini nacin da ne ostanes samo telom ziv i upadnes u ocajanje koje te drzi zarobljenog u proslost.
Rejlem Rejlem 11:00 16.05.2012

Auhhhh

Natasa,
natasavb natasavb 17:01 16.05.2012

Re: Auhhhh

Rejlem,

bocvena bocvena 11:03 16.05.2012

A, bre, odma' se navataste na

Čikala i Sirogojna, a ova napeta ljubavna priča u pozadini ništa!

Dopada mi se kako si uhvatila tu (ne)ravnotežu između prekinute lične (ljubavne) i ratne priče. Između onog nekad i ovog sad. I besmisla i rupe između.

Batali ti ovaj aktivizam, inkluziju i sl. Piši.
predatortz predatortz 11:19 16.05.2012

Re: A, bre, odma' se navataste na

Čikala i Sirogojna, a ova napeta ljubavna priča u pozadini ništa


Ma, skonto ja...
Al' , reko, da ne talasam...
kaolavanda kaolavanda 11:55 16.05.2012

Re: A, bre, odma' se navataste na

Piši.

Tako je!

O letećim štukama... i šta? ja sad treba posle te pesme da preguram dan, kao, sve je u redu?

Samo da znaš, Bobo, da to nije lepo od tebe, ne! Zarozala sam se.. al' odistinski... Odoh da otpuzim kroz ovaj dan..
Predator

Talasaj, čoveče, nego šta! Ima nas koji to volimo
cassiopeia cassiopeia 11:56 16.05.2012

Da li samo ja plačem?

Uvek mi to nekako padne na pamet, kako ima vas, koji su imali sasvim dovoljno godina i života tamo, da jedan presek to čini zaista prošlim životom. I ne mogu da ne pomislim kako bi, da nije bilo tog preseka, vaš život izgledao sasvim drugačije.


Dopada mi se kako si uhvatila tu (ne)ravnotežu između prekinute lične (ljubavne) i ratne priče. Između onog nekad i ovog sad. I besmisla i rupe između.



Grlim te
reanimator reanimator 12:22 16.05.2012

Re: A, bre, odma' se navataste na

Talasaj, čoveče, nego šta! Ima nas koji to volimo

predatortz predatortz 12:25 16.05.2012

Re: A, bre, odma' se navataste na

Talasaj, čoveče, nego šta! Ima nas koji to volimo


Jes' pa da me bije onaj što preti...
bocvena bocvena 12:28 16.05.2012

Re: A, bre, odma' se navataste na

Odoh da otpuzim kroz ovaj dan.

Budi dobra inače ću da ti pustim Mjesto za dvoje, a onda si gotova:)

Da promenimo ritam...


cassiopeia cassiopeia 12:51 16.05.2012

Re: A, bre, odma' se navataste na

predatortz
Jes' pa da me bije onaj što preti...



Ko tebe sme da dira?
natasavb natasavb 17:26 16.05.2012

Re: A, bre, odma' se navataste na

Batali ti ovaj aktivizam, inkluziju i sl. Piši.


Zar i ti, sestro po inkluziji?!
Za kaznu



kaolavanda kaolavanda 18:05 16.05.2012

Re: A, bre, odma' se navataste na

momak koji posmatra

Ne znam šta ću s tobom.. ja, bre, ranjiva kao lasta pred prvi let, a ti gledaš
Pa zagrli me već jednom... nije teško; evo, to se ovako radi:

1. priđeš (bliže nego što ti pada na pamet.. slobodno)
2. glumiš da ti nije frka
3. ćutiš
4. podižeš ruke kao kad si krenuo da se raduješ onda kad je stadion eksplodirao (ne, ne, ne počinješ da mi pričaš o tome, nego ćutiš i dalje)
5. ruke ne odlete u vazduh, nego ih lagano saviješ oko mojih ramena
6. priviješ me uz sebe
7. ne paničiš, dišeš smireno
8. uživaš

Ili:

Jes' pa da me bije onaj što preti...

Ko??! Nema kad, on gleda..
dr.wagner dr.wagner 11:33 16.05.2012

Rat i sjećanja

... jutro

-Rat ne izgleda tako ... poput straže u JNA ili junačkih djela by Mirko & Slavko
(u istočnoj varijanti Boro & Ramiz ) , ali istina je da se glavu moglo
izgubiti na glup način , no to se može i danas ...
.... zato pustimo to

-Zanimljive su potvrde sa fakulteta koje su se pisale na pisaćoj mašini , a
zatim bi se taj papir stavio u fotokopirni stroj u boji , ali samo sa plavim
ili zelenim tonerom ... i na njega bi se fotokopirao samo žig ... izrezan , malo
popravljen i zaljepljen na bijeli papir ...

-Tako ste imali potvrdu da studirate , pa ste sa tim papirićem otišli u "općinu"
i tamo bi vas "odgodili" ...

-Zanimljivo je i da je autor "postupka ovjere" krajem devedesetih završio par godina
u Lepoglavi (KPD) jer isti postupak primjenjivao i kod "uvoza" automobila (uglavnom
ukradenih na zapadu)



Wagner





natasavb natasavb 22:50 17.05.2012

Re: Rat i sjećanja

-Rat ne izgleda tako ...

Ni ono sto je doslo posle njega ne izgleda onako kako su neki mislili da ce izgledati.

(Meni ovo nije smesno. :()
cassiopeia cassiopeia 12:08 16.05.2012

Ovde sam se gorko smejala

Čitajući roman Borisa Dežulovića Jebo sad 1000 dinara smejala sam se na sav glas a u isto vreme mi dolazilo da vrištim od besmisla u koji smo bili gurnuti svi zajedno onih groznih 90-tih.

Preporučujem i sjajnu knjigu Vladimira Kecmanovića Top je bio vreo.
NNN NNN 12:41 16.05.2012

Re: Ovde sam se gorko smejala

Vladimira Kecmanovića
Odnekud mi poznat

nego, jeb'se nataša, i ti i rat i paralelni univerzumi...
navukao me naslov, ali sam ubrzo bio ubeđen da Oleg završava pre kraja priče
(a ovo dvoje ... ništa)

cassiopeia cassiopeia 12:45 16.05.2012

Re: Ovde sam se gorko smejala

Odnekud mi poznat


Mogu reći da je sjajan lik, imala sam priliku da ga upoznam na nekom Beer festu i oduševio me njegov smisao za humor. Nego sad kad vratim film možda me oduševio njegov drug pa se prenelo to oduševljenje i na njega

Na stranu zezancija stvarno je simpatičan i lepo priča k'o što lepo piše.
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 14:07 16.05.2012

Re: Ovde sam se gorko smejala

roman Borisa Dežulovića Jebo sad 1000 dinara


preporučujem, takodje, izuzezna knjiga.

Predrag Brajovic Predrag Brajovic 16:14 16.05.2012

Re: Ovde sam se gorko smejala

Јесте, стварно, и моје препоруке за целу навалу Кецмановић, Дежуловић, Вујичић и Бузурович. Хммм, четворо?! :)
natasavb natasavb 17:51 16.05.2012

Re: Ovde sam se gorko smejala

Čitajući roman Borisa Dežulovića Jebo sad 1000 dinara smejala sam se na sav glas a u isto vreme mi dolazilo da vrištim od besmisla u koji smo bili gurnuti svi zajedno onih groznih 90-tih.

Da, ja sam isto reagovala na taj roman. Secam se da su me ukucani veoma cudno gledali, pogotovo kad sam im smejuci se objasnjavala kako citam jednu veoma tuznu pricu.

Preporučujem i sjajnu knjigu Vladimira Kecmanovića Top je bio vreo.


Kad ja Vlada u pitanju ja bas nisam objektivna, ali "Top" je stvarno sjajan.
Veoma me zanima kakav ce biti film jer Vlada ima neobican stil. Ima tu filmsku sazetost i dok citam njegove romane, slike u njima kao da se odmah pretvaraju u film, tako da ja vec jedna imam u glavi.:)
Nadam se de me i ovaj koji Skerlic snima nece razocarati, pogotovo sto Tidzu igra Anita Mancic.
natasavb natasavb 17:54 16.05.2012

Re: Ovde sam se gorko smejala

Nego sad kad vratim film možda me oduševio njegov drug pa se prenelo to oduševljenje i na njega

Pazi kad se uopste ne secam ko je to vece jos bio sa nama.

Ja sam samo cekala da krenu Stuke.

Grlim i ja tebe.
cassiopeia cassiopeia 19:05 16.05.2012

Re: Ovde sam se gorko smejala

Da, ja sam isto reagovala na taj roman.


Skoro kao smeh pod vešalima


Nadam se de me i ovaj koji Skerlic snima nece razocarati, pogotovo sto Tidzu igra Anita Mancic.



Ja jedva čekam da odgledam film. Jako sam radoznala kako će ga uraditi.
Drago mi je da Anita glumi jer je baš volim.
cassiopeia cassiopeia 19:07 16.05.2012

Re: Ovde sam se gorko smejala

Pazi kad se uopste ne secam ko je to vece jos bio sa nama.

Ja sam samo cekala da krenu Stuke.



Još jedan Vlada


Sećam se dobro zašto smo išle
natasavb natasavb 21:32 16.05.2012

Re: Ovde sam se gorko smejala

(a ovo dvoje ... ništa)


To dvoje su valjda zasluzili posebnu pricu.


natasavb natasavb 22:30 16.05.2012

Re: Ovde sam se gorko smejala

Predrag Brajovic
Јесте, стварно, и моје препоруке за целу навалу Кецмановић, Дежуловић, Вујичић и Бузурович. Хммм, четворо?! :)


Sreca pa Dezulovic i Kecmanovic ne citaju blog, ne verujem da bi im se svidelo u kakvo drustvo si ih stavio. :)
Ovo je ipak samo ...:)
mlekac mlekac 13:44 16.05.2012

No comment

A ti znas i zasto.
natasavb natasavb 12:05 17.05.2012

Re: No comment

mlekac
A ti znas i zasto.

Hvala. :)
JJ Beba JJ Beba 18:56 16.05.2012

hladan vazduh botaničke bašte

Otpila je gutljaj mohita ne znajući šta da mu kaže, i uzdahnula duboko, kao da se nadala da će hladnim vazduhom iz Botaničke bašte čije se strujanje tog trenutka osetilo, bar malo ohladiti vrelinu koja joj je pritiskala grudi i spuštala se u stomak.

Mohito se pije u Idiotu?


natasavb natasavb 20:33 16.05.2012

Re: hladan vazduh botaničke bašte

Mohito se pije u Idiotu?


Aha. :)

A u pozadini svira ovo

NNN NNN 19:02 17.05.2012

Re: hladan vazduh botaničke bašte

u Idiotu?



Aha. :)

A u pozadini svira ovo

Mislim da je njihova poslovna politika da ne sme da prođe ni jedno veče bez ove stvari:

jasnaz jasnaz 19:28 16.05.2012

ne uspeva mi naslov. nek ide samo:

natasavb natasavb 21:51 16.05.2012

Re: ne uspeva mi naslov. nek ide samo:

nek ide samo:

dragoljub92 dragoljub92 21:15 16.05.2012

samo

natasavb natasavb 11:57 17.05.2012

Re: samo

dragoljub92

Hvala dragoljube. :)

(Obrati paznju na spot. Odlicna ideja.)
ddsonik ddsonik 11:37 17.05.2012

huh

Lepo rece gore Bocvena, pisi, odlicno ti ide
pozdrav
predatortz predatortz 11:41 17.05.2012

Re: huh

ddsonik
Lepo rece gore Bocvena, pisi, odlicno ti ide
pozdrav


zajebi pisanje, ukoliko ono sa 'završavanjem u njegovom krevetu' neće biti slikovitije dočarano

predator bukovski
ddsonik ddsonik 11:46 17.05.2012

Re: huh

predatortz
ddsonik
Lepo rece gore Bocvena, pisi, odlicno ti ide
pozdrav


zajebi pisanje, ukoliko ono sa 'završavanjem u njegovom krevetu' neće biti slikovitije dočarano

predator bukovski


Saglasan!
natasavb natasavb 11:53 17.05.2012

Re: huh

zajebi pisanje, ukoliko ono sa 'završavanjem u njegovom krevetu' neće biti slikovitije dočarano

predator bukovski


E pa Bukovski, evo nudim ti da budes gost autor.
P.S. Ali da ne pises o politici.
predatortz predatortz 11:56 17.05.2012

Re: huh

P.S. Ali da ne pises o politici.


Može mix?
Roman u nastavcima, radni naslov :

Kako sam najebao
natasavb natasavb 12:02 17.05.2012

Re: huh

Može mix?

Hm, moze. Politike da bude recimo 17%. Deal? :)
natasavb natasavb 12:09 17.05.2012

Re: huh

ddsonik

Saglasan!

Pazi ovog sto dobacuje! Bolje posalji malo sunca od tamo. :)
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 21:00 17.05.2012

Re: huh

I tako rece M. N. da odraste.
N. poslusala, bacila medu, cebence zadrzala.
Pomak. Veliki!!!

natasavb natasavb 22:07 17.05.2012

Re: huh

I tako rece M. N. da odraste.

A ne, to nikada.
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 22:12 17.05.2012

Re: huh

natasavb
I tako rece M. N. da odraste.

A ne, to nikada.



Nadaj se ti...
predatortz predatortz 22:35 17.05.2012

Re: huh

natasavb
Može mix?

Hm, moze. Politike da bude recimo 17%. Deal? :)


40% pa da se rukujemo!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana