Život| Životni stil

Kupofobija

Vojislav Stojković RSS / 12.05.2012. u 19:27

Nikada nisam vole da kupujem. Ni onda kada sam bio mlađi i lepši, a kamoli sada. Jedini izlozi u gradu pred kojima sam zastajao bili su oni sa knjigama.  Garderobu sam zanavljao na vrlo jednostavan i efikasan način. Prošetam stotinak metara od kancelarije ili stana, bilo levo ili desno, uđem u prvu robnu kuću, «Beograd», «Beko» ili «Kluz», pa pravo na odeljenje muške konfekcije. Priznajem, prodavačice nisu bile mnogo zainteresovane za nas kupce, ali meni to nije smetalo. Izaberem šta mi treba, pronađem prodavačicu i tražim veličinu 104. Uvek su imali. Obično to što odaberem i ne isprobam. Šta imam da isprobavam – građen sam po YUS-u,  YUS se čvrsto držao svojih standarda, a ja godinama nisam menjao obim struka, težinu i visinu. Bez obzira šta i koliko sam kupovao, nikada na kupovinu nisam potrošio više od sat vremena. Tako je to bilo nekada, u onom starom Beogradu, glavnom gradu propale nam socijalističke Jugoslavije.


Ne bih ni primetio da su svetski i evropski brendovi u centru Beograda otvorili svoje ekskluzivne prodavnice, da mi nije zatrebao kišni mantil. Moj stari kišni mantil, marke «Kluz», supruga je jedne godine, prilikom redovne sezonske revizije plakara, poklonila našoj kućnoj pomoćnici. Naravno, bez mog znanja i odobrenja.

Kada je sledeće godine stiglo rano proleće, pitam gde mi je mantil. Moja lepša polovina i oslonac svih moji životnih postranja, odgovara da ga potražim na Pešteru, jer u njemu stric naše kućne pomoćnice odavno čuva ovce, ukoliko ga i on nije bacio. Taj mantil je bio sasvim OK, nije bio ni pocepan, usudim se da primetim. Naravno, odmah posle te moje oštre primedbe,  složio sam se sa njom da je odavno bilo vreme da kupim novi mantil.

I tako krenem ja po centru grada da kupujem kišni mantil. Pođem od Terazija prema Slaviji, prvo sa leve strane. Zagledam izloge, ulazim u prodavnice, pitam, tražim, molim ...  nemaju. Vratim se desnom stranom, od Slavije prema Terazijama, nemaju ni tamo.  Udarim Knez Mihajlovom, prema Kalemegdanu, gledam u izloge na obe strane, nigde kišnih mantila. Doduše, nailazio sam na nešto što oblikom i bojom podseća na kišni mantil, ali to je bilo i kratko i sprčito, a nije štitilo ni od vetra, a kamoli od kiše. Shvatim konačno da centorm Beograda duvaju drugačiji modni vetrovi i da su odavno oduvali «Kluz», «Prvi maj», «Varteks», «Muru» i druge nekadašnje velike proizvođače, zato se spustim ulicom Kralja Petra prema Dušanovoj. Računam da ću u ovim skrajnutim i od centra udaljenijim ulicama pronaći prodavnicu u kojoj je zaostao bar poneki kišni mantil. Nije ih bilo ni tamo.

 U oktobru iste godine, pa u martu sledeće, pređem isti put ponovo, sa istim rezultatom, odnosno bez ikakvog rezultata. I tako godinama, sve do danas.

Naravno, nisam zaobilazio ni poznate svetske brendove kao što su «Hugo Boss», «Pal Zileri», a bio sam i u «Burberry – Shopu» na Terazijama čim se otvorio. Sećam se da su jedino kod njih vrata bila zaključana, a iza zatamnjenog stakla duže vreme, rekao bih sumnjičavo, gledao me robusni stražar u elegantnom tamnom odelu. Kada ih je konačno otvorio, očekivao sam da će tražiti da mu kažem „parolu“, «odziv»  ili  «lozinku», baš kao u JNA.  Prodavačice su bile mnogo ljubaznije, mlađe i lepše odevene od onih iz nekadašnjih robnih kuća. Međutim, imale su izložena samo dva muška kišna mantila, jedan bež, drugi teget. I nehotice  sam se setio „Kluzovih“ prodavnica u kojima je bilo bar stotinjak muških kišnih mantila, različitih modela, dužina i boja. Pitam imaju li veličinu 104.  Odmah vidim da ne razumeju šta ja tražim, jer mi pridržavaju da probam jedan od ona njihova dva mantila. Pristojan sam čovek i ne odbijam. Obučem tu englesku kreaciju, pogledam se u ogledalo, a ona mi, ta kreacija, da prostite, iako sebe ne smatram naročito obdarenim, ne pokriva ni muda. Pitam imaju li neki duži kišni mantil, odgovaraju da takvi nisu odavno u modi. Tek toliko da ih odmah ne odbijem, pitam za cenu, iako znam da se u takvim prodavniocama, za cenu ne pita. 147.526,00 dinara, odgovara jedna od one dve  prodavačice. A koliko treba da doplatim da ga malo produžite, bar do ispod kolena, pokušao sam da budem duhovit. Ništa mi nisu odgovorile. Onaj isti robusni  stražar mi je daleko brže otkljućao vrata pri izlasku, nego kada sam ulazio.


I tako je to počelo sa kišnim mantilom, ali tu, naravno, nije bio kraj. Pre par godina sam  pokušao da  kupim sako od tvida, ako ne baš od onog pravo engleskog kakav je uvek nosio Fokner,  a ono bar nešto slično. Naravno da tako šta u Beogradu  nije bilo moguće. Nastavilo se sa pokušajem kupovine  pantalona. Ne mislim na farmerke ili na one uske i plitke klinačke pantalone, takvih ima sijaset, već na komotne klasične pantalone, sa kosim džepovima, ali da nisu od somota.  Ni njih nije bilo. Pokušao sam i kod krojača. Onaj u Skadarskoj, koji mi je ponekada nešto šio ili prepravljao, odavno je umro, sada je tamo kafić, a onaj drugi, u Kosovskoj,  još uvek radi, ali nema štofa. Gde da u Beogradu kupim dobar štof, pitam, Nigde,  toga u Srbiji više nema, odgovara.  

Nagovarali me mnogi da idem u Miškovićev šoping mol ili na Ušće. Kažu, tamo svega ima. Poslušao sam ih i odem  jednom na Ušću.  Sve je isto kao i u Knez Mihajlovoj, samo što je pod jednim krovom. Sada mi govore o nekakvom OUTLET-u Inđiji. Pa, zaboga, nije valjda dotle došlo da ja iz centra Beograda idem u Inđiju da kupujem odeću? Jel ta Inđija, postala Trst?

Moj problem sa kupovinom odeće je eskalirao do te mere, da sumnjam kako sam oboleo od neke nove, meni nepoznate bolesti. Već desetak godina svako novo godišnje doba i sezonsku promenu garderobe dočekujem sa nervozom, nesanicom, noćnim znojenjem i košmarima. Psiholozi i psihijatri odavno govore i pišu o kupoholiji, međutim za kupofobiju, nisam čuo, a mene je, izgleda, baš  to dohvatilo.

Dok se ne izlećim od te opake bolesti ili dok se u Beogradu i Srbiji nešto ne promeni, ukoliko na ulici slučajno sretnete visokog  prosedog muškarca u iznošenoj retro-odeći, to sam ja ili meni slični. Mahnite nam slobodno.

........

 Umalo da zaboravim:  Nemoj da mi na ovom mom blogu neko pomije  izborne krađe, lažne ili prave listiće, vreće  iz Zaječara ili Odžaka, sve ću da vi banujem

 

 

Atačmenti



Komentari (113)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

loader loader 19:41 12.05.2012

Izlozi sa dodatkom ulice

Kupovina me nikada nije privlačila. Kupujem samo ono što baš moram, ako imam čime.

Ako bi i većina ostalih ljudi imala slične "kupovne sklonosti", prestala bi era potrošačkog društva

U vizuelnom smislu, volim onu malu, osvetljenu izložbu izloga, i njihovo interaktivno staklo, na čijoj površini se, kao tragovi snova, kao nekakav dupli svet, provlače slike ulice ...
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 23:00 12.05.2012

Re: Izlozi sa dodatkom ulice

loader
Kupovina me nikada nije privlačila. Kupujem samo ono što baš moram, ako imam čime.



loader, dobro došao u klub. za tebe sam rezervisao člkansku kartu br.2.
loader loader 01:37 13.05.2012

Re: Izlozi sa dodatkom ulice

Vojislav Stojković
loader
Kupovina me nikada nije privlačila. Kupujem samo ono što baš moram, ako imam čime.



loader, dobro došao u klub. za tebe sam rezervisao člansku kartu br.2.

Ima tako malo nas zar?
Kako god, zahvaljujem na pažnji


foghorn foghorn 19:50 12.05.2012

Valjan štof

Za štof bi se moglo i snaći po Beogradu, na jednom neočekivanom mestu u izlogu stoje trube finog vunenog štofa sa uzorkom riblje kosti i prens-de-gal, možda čak i tvida, ali ipak je veća muka naći umešnog krojača. Skoro je mlađi pozornik Vasić lepo elaborirao na ovu temu u "Vremenu". Glede kišnog mantila, mrka kapa :)
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 23:04 12.05.2012

Re: Valjan štof

Ne samo tekstilna industrija i krojački zanat kod nas izumire. Kineski sindrom je u pitanju.
krkar krkar 00:27 13.05.2012

Re: Valjan štof


Mrzim kupovine iz dna duše i zato ih obavljam brzo i efikasno.

Uglavnom se ne oblačim u ovoj državi, iz sličnih, raznih i razumljivih razloga. Na nekoliko raznih inostranih mesta imam svoje radnje u kojima znam gde je šta a bogme me već i prodavci znaju. U nekima lepo sednem i popijem kafu ili viski dok nešto produže, skrate ili donesu iz magacina.

Megjutoa, u Beogradu ima da se kupi odličan štof. U onom prvom mallu na Obilićevom vencu, predratnom, prvi do garaže prema Majesticu. Na drugom spratu ima odlična prodavnica štofova, italijanski i engleski, po vrlo pristojnim cenama.

Moj porodični krojač je umro - a prethodno je odavno zatvorio radnju. Bez naslednika. A deda mog krojača šio je mom dedi i tako kroz tri generacije su oni šili nama. U njegovom salonu, prvi do Manježa, odavno je kafić.

Ali našao sam izvrsnog krojača kojim sam jako zadovoljan. Čovek je bio šef proizvodnje u Kluzu dok nije propao, radio po još nekim konfekcijama i sad šije kod kuće na crno. Doduše valja potegnuti čak na periferiju varoši Pančeva ali isplati se. Kontakte dajem na PP.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 00:38 13.05.2012

Re: Valjan štof

krkar

Mrzim kupovine iz dna duše i zato ih obavljam brzo i efikasno.



Evo, još jednog.
krkar krkar 01:01 13.05.2012

Re: Valjan štof

Vojislav Stojković
krkar

Mrzim kupovine iz dna duše i zato ih obavljam brzo i efikasno.



Evo, još jednog.


Juče sam imao nightmare dan:

Renoviram i treba da pokupujem sve nove kućne mašine. A moram da definišem šta tačno da bih stolaru koji radi dao ugradne mere. I tako ja kao svaki freak i geek sednem na web i odaberem po 2-3 modela za svaku spravu koji dolaze u obzir, pogledam na eponuda.com gde šta ima i krenem sa ženom i spiskom u radnje da pogledam, tehnika je u pitanju, vidiš ako nešto nije urađeno kako treba, ako su loše šarke, krta plastika...

U Boschu prodavačice znaju o aparatima koje prodaju jednako kao što bi znale da prodaju stara izdanja Vulgate.

Odemo u jednu od onih turbo-mega-giga tehničkih radnji na 3 sprata. Odmah dođe jedan žestoko neopran prodavac, zaudara k'o popišan jak.

- Imate mašinu za veš proizvođač taj i taj, šifra ta i ta?

- A što ne pogledate ovu (duplo skuplju, kuva riblju čorbu i peva mađarske elegije)?

- Neću da pogledam to nego ono što ja hoću.

- Ne znam ima li, potražite na 2. spratu.

- Imate li frižider taj-i-taj?

- A što kad već dajete toliko za frižider ne doplatite još 40 000 i uzmete američki sa duplim vratima i ledomatom?

Moja žena je prepoznala moj ubilački poged i odvela me iz radnje u poslednjem trenutku.

Odemo u još jednu takvu višespratnu, tamo gužva, ludilo - ispada da smo došli baš na dan kad je popust za penzionere 10% (a ko nije penzioner oni ga očas proglase za penzionera, samo da potrošiš pare, imaju nečiji ček od penzije koji svakom fotokopiraju i ako neko bude proveravao videće da je neki čiča potrošio 100000€ na vešmašine - a možda je dosad i umro, nisam gledao datum).

Skoči pola tuceta prodavaca na mene, svi u glas. Pogledam ih, tražim poslovođu.

- Možete li da mi date nekog prodavca ko će da ćuti osim ako ga ja nešto ne pitam?

Dade mi jednu slatku i bistru devojčicu, ćutala i išla za nama dok smo gledali, odgovarala na pitanja (dobro, posle se malo okuražila pa je nutkala neke alternative i uvalila nam skuplji frižider ali bila je odlična). I tako sve kupismo.

Najgori su prodavci odeće.

- Imate li sivoplavi sako od tvida?

Donosi somotsko svetlozeleno odelo i krene da me ubeđuje da mi je to bolje.

Tad obično bez reči izađem iz radnje.
loader loader 09:00 13.05.2012

Re: Valjan štof

Donosi somotsko svetlozeleno odelo i krene da me ubeđuje da mi je to bolje.

Tad obično bez reči izađem iz radnje.

E, zato služi predizborna kampanja - čovek se tako očeliči, da mu te situacije u radnji dođu kao ljubazan poziv na dugo ćaskanje o boji i kroju.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 09:20 13.05.2012

Re: Valjan štof

loader
predizborna kampanja

loader, pazi kad te zamalo nisam banovao zbog upotrebe ružnih reči.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 09:25 13.05.2012

Re: Valjan štof

krkar


Donosi somotsko svetlozeleno odelo i krene da me ubeđuje da mi je to bolje.



Ne znam odkud tolika opsesija naših trgovaca somotskim odelima i otkud toliki somot po našim prodavnicam, i to samo za muškarce?!?
loader loader 10:02 13.05.2012

Re: Valjan štof

Vojislav Stojković
loader
predizborna kampanja

loader, pazi kad te zamalo nisam banovao zbog upotrebe ružnih reči.

Osećam se kao neko ko je pukom srećom i nesvakidašnjim spletom okolnosti preživeo streljanje. No - tu su moderatori, da isprave ako je štogod ...


Da, bre, brisanje, banovanje... Govorismo neki dan o tome. Kad se samo setim onog čerečenja po blogu pre četiri godine Jeste digresija, ali valja pomenuti.
zilikaka zilikaka 11:35 13.05.2012

Re: Valjan štof

loader, pazi kad te zamalo nisam banovao zbog upotrebe ružnih reči

Domaćine, a el smemo da se prisetimo one reči na ke...?
Mislim, el i za to banuješ?
loader loader 12:02 13.05.2012

Re: Valjan štof

Domaćine, a el smemo da se prisetimo one reči na ke...?
Mislim, el i za to banuješ?

Ovo su već velike provokacije.
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 21:35 15.05.2012

Re: Valjan štof

zilikaka
loader, pazi kad te zamalo nisam banovao zbog upotrebe ružnih reči

Domaćine, a el smemo da se prisetimo one reči na ke...?
Mislim, el i za to banuješ?


či(k) reci!
freehand freehand 20:21 12.05.2012

Daklem

Već desetak godina svako novo godišnje doba i sezonsku promenu garderobe dočekujem sa nervozom, nesanicom, noćnim znojenjem i košmarima. Psiholozi i psihijatri odavno govore i pišu o kupoholiji, međutim za kupofobiju, nisam čuo, a mene je, izgleda, baš to dohvatilo.

koliko sam razumeo - čamovo odelo.
To leči od te tvoje boljke.
angie01 angie01 20:27 12.05.2012

pu, pu,...daleko bilo!



ovo nije blog za moje dobro!
freehand freehand 20:42 12.05.2012

Re: pu, pu,...daleko bilo!

angie01


ovo nije blog za moje dobro!

Pa vidiš da je totalno retro, jbt, nikad od njega japi.

Ali, imam ja taj mantil, model "jahači na duge staze" i Klint iz špageti faze. Opstaje samo zbog moje mazgovske upornosti da sam spreman da izvedem akt ozbiljnog samopovređivanja ukoliko bi mu se, makar i slučajno, nešto desilo.

A vidiš, sećam se, kao juče da je bilo - negde '90, u Knez Mihajlovoj, otprilike preko puta Kolarca, bio je Boss butik. I u njemu kišni mantil. Savršen u svakom pogledu i sa svakog aspekta. I kako mi je samo stajao...
Cena mu je bila otprilike u visini polovine moje plate, koja nije bila baš mala.
I to je jedna od situacija u kojima sam ispao sisi-pusi, prema sebi. Nikad taj mantil nisam prežalio.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 22:48 12.05.2012

Re: Daklem

freehand

koliko sam razumeo - čamovo odelo.
To leči od te tvoje boljke.



Vojislav Stojković Vojislav Stojković 23:40 12.05.2012

Re: pu, pu,...daleko bilo!

angie01


ovo nije blog za moje dobro!


Pogotovo posle ponoći.
krkar krkar 00:38 13.05.2012

Re: pu, pu,...daleko bilo!

A vidiš, sećam se, kao juče da je bilo - negde '90, u Knez Mihajlovoj, otprilike preko puta Kolarca, bio je Boss butik. I u njemu kišni mantil. Savršen u svakom pogledu i sa svakog aspekta. I kako mi je samo stajao...


Cenu kišnog mantila Vo Vremja Ona pamtim jako dobro:

Sredinom prvog semestra, dakle nekih dalekih 80-ih, u tadašnjem Vartexu pojavi se savršen maslinasti montgomerac, preciznije ona američka SMB nijansa. Udžem u radnju, broj ima al' ja nemam pare. Kažu ako misliš da kupiš - trči po pare jer ima malo i ide k'o ludo, preostalo nešto od izvoza za Nemačku.

Tražim majci da mi uzajmi, ona mi da 160 000 dinara i posle nije htela da uzme kad sam imao da joj vratim. Zato i pamtim cenu - to je bilo poslednji put u životu da sam od nekog tražio nešto ili uzeo pare.

160 soma bilo je preko 150 maraka, dosta skupo za ondašnje pojmove. (Vrhunske cipele u Italiji bile su do 100, vrlo dobre 70. 501 je bio 50-60 marona. Tvrdi Marlboro manje od 1,5 marke) Ali je zato mantil bio nenadmašan, odradio je eye contact u nebrojeno prilika - ergo isplatio se itekako.

Kad sam se isuviše prolepšao za broj tog mantila on je i dalje izgledao savršeno. Vukao se još nekoliko godina po ormarima da bi početkom rata otišao u Crveni krst.
Черевићан Черевићан 21:12 12.05.2012

анцуг

тој дилеми с'облачењем
ја сам давно наш'о лека
јер изгледми скрајнух знаним
- гардероба не чини човека
angie01 angie01 21:42 12.05.2012

Re: анцуг

Черевићан
тој дилеми с'облачењемја сам давно наш'о лекајер изгледми скрајнух знаним- гардероба не чини човека


Anzung ab'a sicher!

u prevodu-imam telo za odelo!
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 22:59 12.05.2012

Re: анцуг

Черевићан
тој дилеми с'облачењем
ја сам давно наш'о лека
јер изгледми скрајнух знаним
- гардероба не чини човека


I meni je baš to više puta padalo na pamet, sve bi bilo jednostavnije, mada zavisi i od podneblja:


elis elis 00:07 13.05.2012

Re: анцуг

Черевићан
тој дилеми с'облачењем
ја сам давно наш'о лека
јер изгледми скрајнух знаним
- гардероба не чини човека


витеза у хаљиницу
с цветићима одени
то тканини лепршавој
неће помоћ да с' промени

ни одело човека
нит' човека одело
о обома тек је битно
шта о њима мисли село
westvleteren westvleteren 21:48 12.05.2012

Probaj u Holandiji

Tamo svi nose nekakve kapute, mantile, statijaznam
Valjda imaju i to sto ti treba.

Ne razumem se bas u te mantile, ja uvek nosim jakne.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 23:39 12.05.2012

Re: Probaj u Holandiji

Jakne su obogaljeni ili degenerisani kišni mantili, slaba zamena. Verujem da će sledećih par godina dugi kišni mantili ponovo biti moderni (in), pa ćeš se uveriti da su sasvim OK.
myredneckself myredneckself 14:54 13.05.2012

Re: Probaj u Holandiji

Vojislav Stojković
Jakne su obogaljeni ili degenerisani kišni mantili, slaba zamena. Verujem da će sledećih par godina dugi kišni mantili ponovo biti moderni (in), pa ćeš se uveriti da su sasvim OK.

Izvini, ova je tako Cary Grantesque, da nema šta da se zameri


Možeš i tvid sako ispod nje..



A šta misliš o ovom tvid mantilu? Meni je odličan.




zilikaka zilikaka 16:49 13.05.2012

Re: Probaj u Holandiji

Hej ti, ne mešaj babe i žabe i ne huli.
Čovek tačno zna šta traži.
To nema zamenu.
loader loader 19:06 13.05.2012

Re: Probaj u Holandiji

i ne huli

Tako je !
Mnogo se opustila
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 19:39 13.05.2012

Re: Probaj u Holandiji

myredneckself

Izvini, ova je tako Cary Grantesque, da nema šta da se zameri


Dužina je osnovna zamerka, verovatno i širina, kraće rečeno: hvala, ne dolazi u obzir.

myredneckself


Možeš i tvid sako ispod nje..



Sako je odličan, sem boje.

myredneckself


A šta misliš o ovom tvid mantilu? Meni je odličan.


Jeste, ali što reče zilikaka malo niže, to što ja tražim nema zamene.


Vojislav Stojković Vojislav Stojković 19:48 13.05.2012

Re: Probaj u Holandiji

zilikaka

Čovek tačno zna šta traži.
To nema zamenu.


Nisam pročitao taj Vasićev omaž kišnom mantilu, odličan je.

Čudi me samo da nije pomenuo jednu od najgorih varijanti ikada napravljenih, koja se zvala šuškavac.

Njegova jedina dobra strana je bila što si za jedan šuškavac, sedamdesetih godina prošlog veka, iz Mađarske i Rumunije mogao da doneseš pun gepek šunki, sireva i čega god hoćeš.

To je bilo u vreme dok smo mi bili EU, a oni zemlje trećeg sveta.
strange_ilusion strange_ilusion 22:01 12.05.2012

PayPal

Nazalost u Srbiji jos nije valjano zazivela online kupovina. Ako stigne vec jedared famozni PayPal, onda ce biti lakse doci do ogovarajucih artikala, a ujedno online kupovina je dobra alternativa za nas kupofobicare.

http://www.travelsmith.com/men/?

tu ima bas ono sto ti treba "classic raincoat"
ivana23 ivana23 22:11 12.05.2012

Re: PayPal

http://www.travelsmith.com/men/?

tu ima bas ono sto ti treba "classic raincoat"






Classic Raincoat -> $179.00 - $189.00
Jukie Jukie 22:37 12.05.2012

Re: PayPal

ivana23
http://www.travelsmith.com/men/?tu ima bas ono sto ti treba "classic raincoat"Classic Raincoat -> $179.00 - $189.00

Mislim da sam imao ovakav kaput kao ovaj prvi, ali sam ga prerastao?
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 23:08 12.05.2012

Re: PayPal

ivana23

Classic Raincoat -> $179.00 - $189.00


Isti onaj moj iz "Kluza" i boja i kaiš su isti, verujem i kvalitet. Doduše, cene u "Kluzu" su bile znatno niže.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 23:10 12.05.2012

Re: PayPal

strange_ilusion
online kupovina je dobra alternativa za nas kupofobicare.



To je pravao rešenje.
freehand freehand 23:13 12.05.2012

Re: PayPal

Vojislav Stojković
ivana23

Classic Raincoat -> $179.00 - $189.00


Isti onaj moj iz "Kluza" i boja i kaiš su isti, verujem i kvalitet. Doduše, cene u "Kluzu" su bile znatno niže.

Pa eto... Htedoh da ti kažem da bi mogao da poradiš na stavu, nastupu i autoritetu uopšte, ali shvatih da je za to kasno.

I sad - š'a da ti ka'em - Versaće, b'ate, i pričaj svima da je to kul.
myredneckself myredneckself 23:45 12.05.2012

Ovo nije samo za jako bogate,

već prava stvar za kupofobe :)
Vojislav Stojković
strange_ilusion
online kupovina je dobra alternativa za nas kupofobicare.



To je pravao rešenje.

Vojislave, ovo rešenje bi ti se još više svidelo. Na žalost kod nas još nema ovog načina kupovine.
Prijaviš se, porazgovaraš s nekim od njih, i oni ti pošalju kofere stvari, i nema šanse da te ne "potrefe". Kod kuće se lepo isprobaš na miru, platiš ono što si odabrao, i bog da te vidi. Valjda će jednom i kod nas ovakav servis..
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 00:02 13.05.2012

Re: Ovo nije samo za jako bogate,

myredneckself

Prijaviš se, porazgovaraš s nekim od njih, i oni ti pošalju kofere stvari,


Ne bi meni trebao pun kofer, samo jedan dobar kišni mantil. Ne znam samo da li će to da proradi kod nas do jeseni.

Vojislav Stojković Vojislav Stojković 09:13 13.05.2012

Re: PayPal

Jukie

Mislim da sam imao ovakav kaput kao ovaj prvi, ali sam ga prerastao?


Drugi model je širi, da si uzeo takav još bi ga nosio. Kad se kupuje mora se misliti unapred.
nekad-bio-kuki nekad-bio-kuki 22:32 12.05.2012

1 maj pirot

prosetaj do ugla marsala tolbuhina i molerove. mozda radnja jos uvek postoji, a i ulice se verovatno drukcije zovu. zadnji put kad sam bio u bgd. nakupovao sam se dobrih stvari a radnja je kao nekadasnji kluz, rkbeograd ili beko.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 23:21 12.05.2012

Re: 1 maj pirot

Molerova je i dalje Molerova, a Maršala Tolbuhina je sada Mekenzijeva. "1.maj" je na istom mestu, a čuo sam i da se nekadašnji veliki proizvođač iz Pirota oporavlja.
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 22:34 12.05.2012

bas lep

blog:)))

probaj na Kalenic pijaci, bez zezanja, pola je buvljak, ima brdo muških mantila, ako imaš dobro oko i nisi gadljiv na buvljake, mož' se obučeš i ko Hemfri Bogart:)
st.jepan st.jepan 23:18 12.05.2012

Re: bas lep

ako imaš dobro oko i nisi gadljiv na buvljake, mož' se obučeš i ko Hemfri Bogart:)

ili kao ja..., hm, nekad.
Celu jednu deceniju u američkom, oficirskom, na pariskom bljucaku (džuture s visokim čizmama) kupljenom, do pola sare dugačkom..., iz Korejskog..., sa nekolikim sumljivim, magbetovski "upornim mrljama", koje se ničim nisu dale sasvim izoprati.
Ukradoše mi ga, zlikovci, iz garderobe Kolarca.

ivana23 ivana23 23:20 12.05.2012

Re: bas lep

Vesna Knežević Ćosić
blog:)))

probaj na Kalenic pijaci, bez zezanja, pola je buvljak, ima brdo muških mantila, ako imaš dobro oko i nisi gadljiv na buvljake, mož' se obučeš i ko Hemfri Bogart:)


Ima i na Bajlonijevoj robe... Mnogo toga nije ni jednom obuceno, to se vidi po kragni i oko rukava, a cene super.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 23:27 12.05.2012

Re: bas lep

Vesna Knežević Ćosić
blog:)))

probaj na Kalenic pijaci, bez zezanja, pola je buvljak, ima brdo muških mantila, ako imaš dobro oko i nisi gadljiv na buvljake, mož' se obučeš i ko Hemfri Bogart:)



Slično su mi rekli jednom kada mi je procurio vodokotlić, a ja tražio isti takav, metalni. Kaže mi prodavac da se metalni vodokotlići ne proizvode već godinama, ali da probam da takav nađem na buvljaku u Zemunu, ako ga i tamo ima.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 23:34 12.05.2012

Re: bas lep

st.jepan

ili kao ja..., hm, nekad.
Celu jednu deceniju u američkom, oficirskom, na pariskom bljucaku, džuture s visokim čizmama kupljenom, do pola sare dugačkom..., iz Korejskog, sa nekolikim sumljivim, magbetovski "upornim mrljama", koje se ničim nisu dale sasvim izoprati.
Ukradoše mi ga, zlikovci, iz garderobe Kolarca.


st.jepane, moguće da sam te sreo par puta u gradu. Nosiš li i kišobran?
st.jepan st.jepan 23:49 12.05.2012

Re: bas lep

moguće da sam te sreo par puta u gradu

Naravno da si me sretao, ja sam uvek i svuda, a ni bilokacija mi nije strana .
Nosiš li i kišobran?

Razume se, ja sam pristojan čovek.
A kišobran je posebna priča. Koja se uklapa u ovu tvoju.
Prošle godine mesecima sam junački kisnuo, jer nigde nisam uspeo da pronadjem onaj normalni, dugači, crni (jbt, ko da su zabranjeni), a one pederske, na sklapanje, prosto nisam mogao sebi da dozvolim. Radije sam glavu pokrivao novinama ili kakvim bilo kartončetom.
Iznenada, medjutim, uočio sam ga u izlogu jedne radnjice u Sremskoj (ispod Albanije). Čak nije bio ni skup, a u totalu je odgovarao najbazičnijoj ideji o pristojnom amrelu.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 00:07 13.05.2012

Re: bas lep

st.jepan
Iznenada, medjutim, uočio sam ga u izlogu jedne radnjice u Sremskoj (ispod Albanije)..


Znam tačno koja i ja sam tamo kupio jedan crni sa velikom žućkastom ručkom, a i dobre rukavice od meke crne kože. Uzgred, poznavao sam i vlasnika radnje. Umro je pre šest-sedam godina, sada tu prodavnicu vode njegova ćerka i zet.
myredneckself myredneckself 00:15 13.05.2012

Re: bas lep

ivana23
Vesna Knežević Ćosić
blog:)))

probaj na Kalenic pijaci, bez zezanja, pola je buvljak, ima brdo muških mantila, ako imaš dobro oko i nisi gadljiv na buvljake, mož' se obučeš i ko Hemfri Bogart:)


Ima i na Bajlonijevoj robe... Mnogo toga nije ni jednom obuceno, to se vidi po kragni i oko rukava, a cene super.

U NS je Najlon pijaca već duže vreme, najčešće mesto za kupovinu garderobe. Najviše mladi kupuju. Ima potpuno novih, i nošenih, očuvanih stvari (uglavnom iz humanitarne pomoći).
Na pr.:
Muška nova prolećna jakna - od 500-800,00 din
Košulja nova - 200-1000,00 din
Majice, nove i sec.hand -200-300,00din
Farmerice iz Pazara nove - 500-1000,00 din
Gornjak - 800,00 din
bermuda šorc - 500,00 din itd.

Ovo je novosadski outlet, samo što stvari nisu baš složene, a ja nisam odolela, da ne uslikam detalj.


Vojislav Stojković Vojislav Stojković 09:15 13.05.2012

Re: bas lep

myredneckself

Muška nova prolećna jakna - od 500-800,00 din
Košulja nova - 200-1000,00 din
Majice, nove i sec.hand -200-300,00din
Farmerice iz Pazara nove - 500-1000,00 din
Gornjak - 800,00 din
bermuda šorc - 500,00 din itd.


Koliko vidim, ni vi u NS nemate kišnih mantila.
myredneckself myredneckself 15:04 13.05.2012

Re: bas lep

Vojislav Stojković
myredneckself

Muška nova prolećna jakna - od 500-800,00 din
Košulja nova - 200-1000,00 din
Majice, nove i sec.hand -200-300,00din
Farmerice iz Pazara nove - 500-1000,00 din
Gornjak - 800,00 din
bermuda šorc - 500,00 din itd.


Koliko vidim, ni vi u NS nemate kišnih mantila.

Ima na Najlonu, sec.hand, ko se slaže s tim, zatim prodavnice Zekstra, Nicola's
(uglavnom klasičan kroj, i nije loš po meni)
Kad ne znam tvoj stil..
Javi broj, boju, stil, cenu, pa ću ti javiti na pp, ozbiljno.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 15:29 13.05.2012

Re: bas lep

Ma, kakva Zekstra i Nikolas ima ih u Bgd na više mesta, ali kad je reč o kišnim mantilima, nisu vredni pažnje.

Broj je, kao što se vidi iz posta, 104, a što se tiče stila, dovoljno je reći samo: Sviraj to ponovo, Sem.

mirelarado mirelarado 16:12 13.05.2012

Re: bas lep

probaj na Kalenic pijaci, bez zezanja, pola je buvljak, ima brdo muških mantila, ako imaš dobro oko i nisi gadljiv na buvljake, mož' se obučeš i ko Hemfri Bogart:)


Или барем као:



П.С. Јеремија, додоло! Види какво си време призвао овом темом, бррр. :)
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 20:06 13.05.2012

Re: bas lep

mirelarado


П.С. Јеремија, додоло! Види какво си време призвао овом темом, бррр. :)


Znaš da sam i ja na to pomislio danas kada sam video da mi je nedeljni termin za tenis propao.

Inače, Bogartu je odlično stajao kišni mantil, a nije loše ni ovom:


mlekac mlekac 14:07 16.05.2012

Re: bas lep

st.jepan
moguće da sam te sreo par puta u gradu

Naravno da si me sretao, ja sam uvek i svuda, a ni bilokacija mi nije strana .
Nosiš li i kišobran?

Razume se, ja sam pristojan čovek.
A kišobran je posebna priča. Koja se uklapa u ovu tvoju.
Prošle godine mesecima sam junački kisnuo, jer nigde nisam uspeo da pronadjem onaj normalni, dugači, crni (jbt, ko da su zabranjeni), a one pederske, na sklapanje, prosto nisam mogao sebi da dozvolim. Radije sam glavu pokrivao novinama ili kakvim bilo kartončetom.
Iznenada, medjutim, uočio sam ga u izlogu jedne radnjice u Sremskoj (ispod Albanije). Čak nije bio ni skup, a u totalu je odgovarao najbazičnijoj ideji o pristojnom amrelu.


JEDNE RADNJICE U SREMSKOJ????

Crni Stjepane, pa to je, uz onu u Zmaj Jovinoj, preko puta poslasticarnice "Petrovic", bila jedna od retkih opstalih "predratnih" radnji za kisobrane, suncobrane i rukavice.

Mislim, jos je moja pokojna baka obilazila te dve radnje. Nije moguce da si je tek prosle godine otkrio?
st.jepan st.jepan 14:38 16.05.2012

Re: bas lep

Mislim, jos je moja pokojna baka obilazila te dve radnje. Nije moguce da si je tek prosle godine otkrio?

Ma kakvi, tu me je majka vodila da mi kupi rukavice. Bog'te, kožne!.
Zapanjio sam se kad sam video da još postoji. Čak je i tabla nad izlogom ona ista.
Nisam znao da je toliko legendarna.
mlekac mlekac 15:11 16.05.2012

Re: bas lep

st.jepan
Mislim, jos je moja pokojna baka obilazila te dve radnje. Nije moguce da si je tek prosle godine otkrio?

Ma kakvi, tu me je majka vodila da mi kupi rukavice. Bog'te, kožne!.
Zapanjio sam se kad sam video da još postoji. Čak je i tabla nad izlogom ona ista.
Nisam znao da je toliko legendarna.

Da, tabla je, na moju radost, ista.
jesen92 jesen92 23:48 12.05.2012

prilagodjavanje

..ja mislim da je tebi najbolje resenje da promenis modni stil tj da zakoracis u 21 vek i zaboravis Hemfri Bogarta
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 23:51 12.05.2012

Re: prilagodjavanje

Ama, zakoračio bih ja odavno, ali ne mogu bez kišnog mantila.
st.jepan st.jepan 23:55 12.05.2012

Re: prilagodjavanje

jesen92
..ja mislim da je tebi najbolje resenje da promenis modni stil tj da zakoracis u 21 vek i zaboravis Hemfri Bogarta

Are you talking to me?
Never!
A mantili se dele na bogartovce i montgnomerce. Trečih nema.


Edit:
Ups, vidim da nije rećeno meni. A kao da jeste.
jesen92 jesen92 00:21 13.05.2012

Re: prilagodjavanje

A mantili se dele na bogartovce i montgnomerce. Trečih nema.

..nemaju kapuljacu, to im je mana..
jesen92 jesen92 00:24 13.05.2012

Re: prilagodjavanje

..pa promeni navike...ima da mozes....kupis neku jaknu sa kapuljacom i ne treba ti kisobran..
st.jepan st.jepan 00:26 13.05.2012

Re: prilagodjavanje

A mantili se dele na bogartovce i montgnomerce. Trečih nema.

..nemaju kapuljacu, to im je mana..

Kapuljača - kakav prostakluk!


Edit:
Prostakluk - prostak look
elis elis 00:31 13.05.2012

Re: prilagodjavanje

st.jepan
Kapuljača - kakav prostakluk!


Upravo! Mantil nije samo odevni predmet, pa čak ni samo simbol. On je, u svom idealnom obličju, jedan prefinjeni svetonazor - ni pod jedan drugi komad odeće ne može se smestiti toliko aristokratske melanholije i toliko weltschmerza. Kapuljača tu izgleda ni više ni manje nego - skaredno.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 00:41 13.05.2012

Re: prilagodjavanje

elis

Mantil nije samo odevni predmet, pa čak ni samo simbol. On je, u svom idealnom obličju, jedan prefinjeni svetonazor - ni pod jedan drugi komad odeće ne može se smestiti toliko aristokratske melanholije i toliko weltschmerza.


Elis, čitavo vreme pokušavam to da im kažem, ali nikako da shvate.
man ray loves me man ray loves me 12:54 13.05.2012

Re: prilagodjavanje

.ja mislim da je tebi najbolje resenje da promenis modni stil tj da zakoracis u 21 vek i zaboravis Hemfri Bogarta

hemfri bogart je u 21 veku (a ne upasane trenerke), samo nazalost ne u srbiji.
ponuda odece u srbiji ne odrazava nikakvu modu, jedino neprirodan monopol uvoznika koji zagadjuju nase prodavnice.

ovo sto je vojislav napisao je zapravo super. kroz potragu za najobicnijim kisnim mantilom pokazuje koliko je ova tranzicija iscasena i koliko je zaboravila coveka i njegove osnovne potrebe i zamenila ih necim potpuno vestackim, neprirodnim i stetnim. da ga ne poredim bas sa sinjelom, mnogo je, ali ideja je ista.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 15:20 13.05.2012

Re: prilagodjavanje

man ray loves me
kroz potragu za najobicnijim kisnim mantilom pokazuje koliko je ova tranzicija iscasena i koliko je zaboravila coveka i njegove osnovne potrebe i zamenila ih necim potpuno vestackim, neprirodnim i stetnim. da ga ne poredim bas sa sinjelom, mnogo je, ali ideja je ista.


Čovek i njegove osnovne potrebe su zapostavljene do te mere da su ljudima ostavljene samo dve mogućnosti:

Prva, da se sa setom i tugom sećaju prošlih vremena i tvrde da je socijalizam bio bolji, i

Druga, da posumnjaju u svoju zdravu pamet, jer ako svi mediji i političari tvrde da je danas mnogo bolje, njima onda ništa drugo ne preostaje već da sumnjaju u sebe.
bocvena bocvena 07:20 13.05.2012

Prilično mrzim kupovinu,

ali mi je ova nostalgija za Kluzom, Bekom i Prvim majem stvarno sumnjiva:)

ПЛАВИ ЖАКЕТ

Баш сам био у плавом жакету
када сретох Васиљевић Цвету.
Да л' због мене, да ли због жакета,
превари се, окрете се Цвета.

Ја јој рекох: ''Добар вечер, Цвето,
с допуштењем - мало бих прошет'о...''
Да л' због мене, да ли због жакета
превари се и пристаде Цвета.

Таман све то - кад залаја псето!
Ја јој рекох: ''Држ' се мене, Цвето!''
Да л' због мене, да ли због жакета,
превари се, придржа се Цвета.

Беше лето кад је божур цвет'о,
оде псето, ја у поље скретох.
Да л' због мене, да ли због жакета,
превари се па скрете и Цвета.

И логично, с обзиром да скретох
плави жакет на ливаду метох.
Да л' због мене, да ли због жакета
превари се и спусти се Цвета.

Прође лето и још пет-шест лета,
сад се Цвета мојом кућом шета,
из разлога екстра квалитета
- да ли мене или мог жакета.

Duško Radović


Vojislav Stojković Vojislav Stojković 09:06 13.05.2012

Re: Prilično mrzim kupovinu,

Pa, sada kad malo bolje razmislim, možda i nije reč samo o žalu za "Kluzom", "Bekom" i "1.majem".
4krofnica 4krofnica 09:57 13.05.2012

Re: Prilično mrzim kupovinu,

nostalgija za Kluzom, Bekom i Prvim majem


:)), setih se priče vezane za mog dedu (Bo zna dedine priče:)

deda je imao u kuhinji onu malu neonku koju je palio isključivo kad bi prao sudove, uredno je gasio po završetku. i zove on usplahireno jedan dan moju mamu:
-brzo dodji, ne radi mi svetlo u kuhinji, ne mogu da operem sudove!
(mislim, ima čovek drugo svetlo, ali navika je čudo:).
dodje ona, odšrafi neonku, kaže - crkla, deda, moraš da kupiš novu.
-eh, šteta. bila je dobra. četrdeset godina me služila.
(:)))
-pa dobro, ujutru idem na Terazije u robnu kuću Beograd, na drugom spratu sam ovu kupio.
-eee, deda. nema tamo više nikakvih neonki da se kupe...



šoping hipnoza:

Vojislav Stojković Vojislav Stojković 15:08 13.05.2012

Re: Prilično mrzim kupovinu,

4krofnica

-pa dobro, ujutru idem na Terazije u robnu kuću Beograd, na drugom spratu sam ovu kupio.
-eee, deda. nema tamo više nikakvih neonki da se kupe...



Nema tamo ništa da se kupi, sem kozmetike u prizemlju,a na sva zvona su reklamirali: "RK "Beograd" se ponovo otvaraju, sve od igle do lokomotive".
dragoljub92 dragoljub92 08:36 13.05.2012

druga ruka

u olandiji ima sve što ti treba,samo kupuj odma jer sutra nećega nađeš
lično sam iz gluposti ispustio taj kakosezvaše jengleski mantil,što vikaju daga nisijo Andrić i ja ko svaka dileja reko aj sledeće srede,rade samo sredom,i oćeš nimojega od toj,a nijemi se sviđala boja,nešto na zeleno,jes da je bila prijatna zelena-ne drečavanego neka vlo lepo ugašna,al ja teo smeđi.elem za 6€kupio neki polujaknamantil .došo ovđe kad jedan klinac dobi fras kad me video u tujmarku,on puko 5 evra samo za kapu sa tuj firmu.
jedino dobro dtkinezi e toj što mi posle 35e noge porasle za 2 broja sad kad me neko pita kujbroj nosim ponosno kažem 44 i nema da me zajebavaju što su mi stopala samo 42,broj islim.
bilokakobilo za nas retrogradne samo prodavnice druge ruke imaju lepe i kvalitetne stvari.levis ili vrangler pravi lepe pantalone sa kosim đepovima veličine dovoljne da staviš omanju tastaturu ili slučajni pazar iz samousluge,neznam kako se sad zovu samousluge,
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 09:04 13.05.2012

Re: druga ruka

Ovakav:



Eh, šteta što ga nisi kupio.
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 10:01 13.05.2012

a muška košulja

ispod mantila?

muška košulja
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 10:16 13.05.2012

Re: a muška košulja

Vidim da ti odlično razumeš značaj kako muškog mantila, tako i muške košulje:

Jer, muškarac koji drži do sebe uvek ima oči za valjan primerak muške košulje, osobito ako je izložen na ženskom telu..Bezobrazno raskopčana, sigurni je erotski stimulans.

Odličan sastav o muškoj košulji.
elis elis 10:30 13.05.2012

Re: a muška košulja

Što bi stara pučka poslovica rekla - bijela šulja i tvrda chuna nikad iz mode izać' neće
freehand freehand 10:11 13.05.2012

A da nisu

sve mantile razgrabili građani skloni dugim šetnjama po kišnom danu?
Naročito modele sa ugrađenim stiroporskim guznim ojačanjem?
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 10:19 13.05.2012

Re: A da nisu

freehand

Naročito modele sa ugrađenim stiroporskim guznim ojačanjem?


Pazi! Asocijacije su ti više nego očigledne. Slutim da ćeš biti prvi koga ću morati da banujem.
myredneckself myredneckself 15:07 13.05.2012

Re: A da nisu

freehand
sve mantile razgrabili građani skloni dugim šetnjama po kišnom danu?
Naročito modele sa ugrađenim stiroporskim guznim ojačanjem?

Ti baš 'oćeš ban, fri!?
freehand freehand 15:10 13.05.2012

Re: A da nisu

myredneckself
freehand
sve mantile razgrabili građani skloni dugim šetnjama po kišnom danu?
Naročito modele sa ugrađenim stiroporskim guznim ojačanjem?

Ti baš 'oćeš ban, fri!?

elis elis 19:33 13.05.2012

Re: A da nisu

freehand
myredneckself
freehand
sve mantile razgrabili građani skloni dugim šetnjama po kišnom danu?
Naročito modele sa ugrađenim stiroporskim guznim ojačanjem?

Ti baš 'oćeš ban, fri!?



Sedi, bane, niko te ne zove.

krkar krkar 11:59 14.05.2012

Re: A da nisu

Naročito modele sa ugrađenim stiroporskim guznim ojačanjem?


Tebe baš svrbi guza, ojačana ili ne
freehand freehand 13:14 14.05.2012

Re: A da nisu

krkar
Naročito modele sa ugrađenim stiroporskim guznim ojačanjem?


Tebe baš svrbi guza, ojačana ili ne


Što me vučeš za jezik...

Nego idi čuvaj džakove, jebote!
Dok mene Jeremija banuje - tebi odoše glasovi!
myredneckself myredneckself 16:43 14.05.2012

Re: A da nisu

freehand
myredneckself
freehand
sve mantile razgrabili građani skloni dugim šetnjama po kišnom danu?
Naročito modele sa ugrađenim stiroporskim guznim ojačanjem?

Ti baš 'oćeš ban, fri!?



Nindže poštuju želje domaćina
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 10:12 13.05.2012

Prokleti šoping

Ja sam se uvek pitao gde garderobu kupuju stariji (muškarci i žene)... apsolutno je nemoguće da nađu dovoljan veliki izbor za sebe! Ne daj bože da nisu građeni po ISO standardu.
Negde mogu da razumem tržišnu politiku, da stariji ne kupuju toliko garderobe kao mladi, ali to ne znači da za njih baš ništa ne može da postoji!

Drugo, gde krupniji kupuju garderobu?! Ne mislim na punačke, već na razvijene, nabildovane muškarce. Uđeš u prodavnicu i sve vrišti od slim fita i najveća veličina je 42.

Ja garderobu ne kupujem u Srbiji! Osim ako nije nešto hitno. Isplati se da odete tri dana u Beč u šoping i da se obučete kao čovek i vidite svet
frana frana 13:49 13.05.2012

Re: Prokleti šoping

Za starije ... Ceska,Slovacka i posebno Madjarska. U pomenutim zemljama jos uvek postoje prodavnice tkz.mesovite robe. Za baku koja ne odustaje od "cicanih" bluza, haljina i vunenih marama za zimu, pomenute prodavnice su pravi raj. Roba i prodavacice su iz nekog drugog vremena. Koliko sam samo narudzbina imala od njenih prijateljica, mogla sam da zaradim na cicanim haljinama i platnenim maramicama milione. A tek metraza: stofovi, pamuk za muske kosulje, lan u duginim bojama, velur za kapute... Pitam se zasto su kod nas nestale takve prodavnice? Nije sve u izvikanim imenima prodavnica sa robom sumljivog kvaliteta, ima nesto i u sivenju po meri...

Kupih u Poljskoj odlican djubretarac. Mama mi je rekla da takav materijal duuuugo nije videla u prodavnicama u Beogradu. Sad ga ljubomorno cuvam i planiram put ka Madjarkoj ili ceskoj po cicane bluze, damast i stof.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 15:13 13.05.2012

Re: Prokleti šoping

Predrag Azdejković
Ja sam se uvek pitao gde garderobu kupuju stariji (muškarci i žene)... apsolutno je nemoguće da nađu dovoljan veliki izbor za sebe!


Ne dovoljan izbor, već nikakav.
I ne samo stariji, već i one/oni u najboljim godinama.
man ray loves me man ray loves me 10:35 13.05.2012

...

Šta imam da isprobavam – građen sam po YUS-u



mislim da je ostala u knezu jedna slovenacka firma a la stare robne kuce, kako se ono bese zove? na samom kraju malo pre akademije sa leve strane.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 15:42 13.05.2012

Re: ...

U tom delu je donedavno bila "Mura", ali čini mi se da je više nema.
zilikaka zilikaka 11:29 13.05.2012

Isto

Čitam tekst, i deo komentara...ko da sam ja pisala.

To sa materijalima me dovodi do ludila.

Ja shvatam da mi krštenica nije baš od juče, ali da recimo kratak kaput (moja mora od lane) u solidnoj radnji, za poprilične pare izgleda kao da je opran u vešmašini, centrifugiran i ostavljen da se tako umumuljan suši...
Ili ko da ste u njemu, da prostite, zanoćili ispodslame, taj modni pravac nikako ne mogu da svarim

Ne znam kojom tehnikom me mogu ubediti da štof treba da bude izgužvan, bez obzira na modu.

Nego, i pored toga što se dovijam na razne načine da kad pazarim ne pazarim očigledno đubre, ponekad mi se desi.
bude recimo da se na sakou na petom oblačenju stvore one kuglice, u užim krugovima poznatije kao žbojzle, pa moram da ih šišam.

Ipak, apsolutni hit moderne kupovine mi je tzv. univerzalna veličina.

Sad sam već oguglala, ali ranije jednom prilikom se umalo nisam potukla sa prodavcem.

Bio ogroooman, od onih dvasadva i prodavao žesku trikotažu.
Pitam imal manji broj, on kaže da probam taj.
Lepo mu kažem da vidim da mi ne odgovara i opet pitam ima li drugih veličina, a on opet insistira da probam jer je to univerzalna veličina i sasvim drugačije izgleda kad se obuče.
Pitam kako univerzalna, kaže: Odgovara svima.

E, tu mi je puko film i sočno sam opsovala i pitala dal on sluša sebe šta ptiča. Po tome ispada da on može da nosi moje džempere, ili obrnuto.

...Vrhunac je bio što je on sve to odslušao ćutke i na kraju mi ipak pruža džemper i kaže:
-Pa probajte
frana frana 13:56 13.05.2012

Re: Isto

Ili na pitanje "Imate li produzen kroj?" ja dobijam broj 44 iako nosim izmedju 40 i 42. A kad kazem da mi ne treba siri vec duzi model, prodavacica mi ladno kaze "Pa suzite".
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 15:37 13.05.2012

Re: Isto

zilikaka
Čitam tekst, i deo komentara...ko da sam ja pisala.


Hvala na komplimentu.

Naravno da je problem opšti. Ono što nam se danas nudi na tržištu je ispod nivoa civilizovanog čoveka.
49 41 49 41 11:57 13.05.2012

Treba ti mantil,imas kod mene:

3-5 komada - FREE of Charge.
Boja, uglavnom maslinasto zelene.
Jedan manti je nov sa dva lica; tamnije i svetlije masl. zeleno.
Velicina 104 ( valjda 52-54)

P.S.
Zena poklonila, dala - bez mog znanja.

Rec je o tvojoj ili mojoj zeni?
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 15:40 13.05.2012

Re: Treba ti mantil,imas kod mene:

104 je produženi 52, ali može da prođe i 54, a što se tiče pitanja o čijoj je ženi reč, čini se da je reč o ženi u opšte, dakle o Evi.
blogovatelj blogovatelj 06:45 14.05.2012

Asocijacije na mantil

Herr Otto Flick
Kami
Andric
Subterranean Homesick Blues

Vojislav Stojković Vojislav Stojković 13:08 14.05.2012

Re: Asocijacije na mantil


blogovatelj
Herr Otto Flick


Izuzetna odanast mantilu - nikud i ništa bez mantila:


jasnaz jasnaz 09:39 14.05.2012

za gospodu koja znaju šta žele

krkar krkar 12:17 14.05.2012

Re: za gospodu koja znaju šta žele

jasnaz


Jedina prava dugmad za manžetne:



Ja svoja pravim sam, kao što bi morao umeti svaki jedriličar.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana