Društvo| Moj grad| Politika| Sex

NOĆ DEMOKRATSKOG PLAČA

expolicajac RSS / 29.04.2012. u 17:25

images?q=tbn:ANd9GcSUG0hOWNfUBYif-iS2PTiFfFkxHBpxgsoPXNQe-82JjHUfu0OjnwDavne 1996. godine, pred izbore, glavni trač po gradu Nišu bio je o knjizi koju je izdao, u to vreme. Mr. Mile Ilić. Knjiga se zvala „Oči istine“. Ta knjiga je oličavala autokratski pristup političkom životu u Srbiji, posebno u Nišu. Pisali su se hvalospevi, veličala intelektualna snaga mr. Mileta Ilića. Samo mali broj pravih intelektualnih gromada mog grada imalo je snage da ukaže na pogubno dejstvo takvog narcisoidnog pristupa političkom životu, koji određuje sudbinu svih nas. Većina kvazi intelektualaca je aplaudirala i pomno čekala da skupi koju bačenu kosku neprikosnovenog vladara grada Niša. I onda se desilo da loše procene budu kažnjene katastrofalnim rezultatima SPS-a. Personifikacija svih promašaja bio je Mile Ilić. Taj sunovrat je bio apsolutan. Od vrha do dna za jedan tren. Ljudi su okretali glavu od njega na ulici. U većini slučajeva neopravdano. Pokazivali su da je lakše biti konformista nego ljudsko biće. Iako je bio moj ideološki protivnik, nikada nisam opravdavao salve pogrdnih napada koji su više govorili o primitivizmu napadača nego o narcisoidnosti napadnutog.  Prošla je decenija od tog vremena, pa onda je počela i druga. U toj drugoj deceniji taj, sada već, profesor doktor Mile Ilić je ponovo jedan od najvažnijih faktora političkog života mog grada. Nije strašno što se on vratio na političku scenu. Strašno je što moji, nazovi ideološki istomišljenici, ništa nisu naučili posmatrajući njegov životni put.

 

U Nišu će DS katastrofalno izgubiti. Kao što je mlada DS, davne 1996 godine, do nogu potukla tadašnji SPS, tako će 2012 godine do nogu biti potučena u Nišu. Noć 06/07.05.2012. godine ostaće zapamćena kao „noć plača“  demokrata. Koliko je situacija pogubna, dokazuje i direktiva koju je Aleksandar Vučić izdao svojim partijskim liderima u Nišu. „Samo ćutite, svaka vaša izgovorena javna reč odnosi nam 100 glasova“. Kako bih vole da nisu tako disciplinovani.

Jedino ako se ne pojavi on

images?q=tbn:ANd9GcSqxFkF7xIa6fE4G8XrylFGXufSZyWGtTIFiJYa-KXZDaKF1u-a



Komentari (13)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Jukie Jukie 17:53 29.04.2012

Prvi

Prvi
expolicajac expolicajac 18:25 29.04.2012

Re: Prvi

Prvi

U foto finišu
darvel darvel 17:55 29.04.2012

NOĆ DEMOKRATSKOG PLAČA

Da grobar i malo pameti ima, samo bi ćutao.
A Niš bi se preslikao po celoj Srbiji.
Ovako, dokle god grobar bude pričao DS neće shvatiti koliko se ljudima zgadio.
expolicajac expolicajac 18:26 29.04.2012

Re: NOĆ DEMOKRATSKOG PLAČA

Ovako, dokle god grobar bude pričao DS neće shvatiti koliko se ljudima zgadio.

JAOOOOOOOO
palilula92 palilula92 03:41 30.04.2012

Re: NOĆ DEMOKRATSKOG PLAČA

ma tuznijih izbora nisam videla, ono kad je Zloba krao glasove, znali smo i imali smo neku nadu, viziju, verovanja, ideale, a sad, pa nema veze ko ce da dobije i kakve ce koalicije da budu-ne bitno. Izgleda da nam ne gine grobar, a to ti je Jaooooo na kub.
angie01 angie01 21:53 29.04.2012

al ce

da se omasovi prefiks ex!
expolicajac expolicajac 21:55 29.04.2012

Re: al ce

da se omasovi prefiks ex!

Svaki tvoj post je, ko melem na ranu moju demokratsku.
mariopan mariopan 00:09 30.04.2012

Što će da plaču

Da će da plaču oni - hoće.

A što ćemo mi da plačemooo, nama će sve sledeće godine biti za plakanje za dugi niz godina.
palilula92 palilula92 03:34 30.04.2012

Re: Što će da plaču

Da će da plaču oni - hoće.

sumljam, imaju zalihe oho-ho, obezbedili se za vise generacija
expolicajac expolicajac 06:17 30.04.2012

Re: Što će da plaču

sumljam, imaju zalihe oho-ho, obezbedili se za vise generacija

Znam ih sve. Nikad im nije dovoljno. A kad izgube pozicije onda im je kriv "glupi narod" koji ne shvata njihovu veličinu i odricanje koje oni čine za narod. Većina malih miševa gubi namaknute pare u prve tri godine. Zaneseni svojom veličinom naleću na strvinare koji ih sa osmehom na licu oderu. Posle biva opet angažman u strankama da se povrate. Mali broj njih sačuva te novce. Težak je to teret, veruj mi. Mene su vaspitaviali na onoj narodnoj.
"PARE, VLAST i LEPU ŽENU ČOVEK MORA DA ZNA DA NOSI".
mariopan mariopan 12:04 30.04.2012

Re: Što će da plaču

palilula92
Da će da plaču oni - hoće.

sumljam, imaju zalihe oho-ho, obezbedili se za vise generacija

Oni su toliko alavi da će njih da zaboli i samo to što ne mogu više da uzmaju. To nema veze sa tim koliko su oni uzeli i šta imaju - to je nezajažljivo.

Bolesno.

I što kaže Ex, nikad se to ne posreći, oteto jeste prokleto.
I ako im ostane za neku generaciju "posle" uvek to neko propije ili prokocka, džaba su otimali.

Zanimljivo je, kod Karagaće na blogu, iskopao je stare predizborne plakate, gde se predratni političari međusobno opanjkavaju, jedni druge optužuju za krađe, veelike, i bore se za glasove birača. Lepo nabrajaju ko je šta pokrao, koliko ima koncesija po rudnicima, para u bankama, poslova na mufte i sve tako..... i šta se desilo posle rata? Došli komunisti, sve nacionalizovali i džaba im otimačina. Sada će kao nešto od toga da vrate ovi naši? Pa neće ili bar neće sve.

Eh, šta je dalje bilo nije bitno ali mi je ono bilo zanimljivo pročitati. Tako će i sa ovima da bude. klali se međusobno, otimali upropastili celu zemlju... i sve će to neko drugi da pokupi....... kockari, lake žene, droga, ili neka sledeća revolucija?
apacherosepeacock apacherosepeacock 22:30 30.04.2012

Re: Što će da plaču

Motke i bandere da omrse pa na svaku prestupnu opet, pa opet..
Bilo bi ko bronhi bombone na bronhije, planinski uzduh na gradska pluca
caricamajka caricamajka 22:31 30.04.2012

Re: Što će da plaču

i neka plaču, zaslužili su a i više od toga... samo je strašno ko će da se raduje

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana