Život

Mala bica, velika radost

malasneki RSS / 22.04.2012. u 12:30
Mene nema, nema, pa me eto… Jednostavno zivot je takav. Cesto ne mozemo da radimo ono sto bi smo voleli, vec ono sto moramo, ili gde nas vec zivot odvede.
 
A desavalo se svasta. Igrala sam nagradne igre na kojima nisam nista dobila, i dobila sam neke poklone tamo gde sam se najmanje nadala, cak sam i kritikovala. Ipak, najlepse sto mi se desilo u ovih dvadesetak dana je to sto sam uskrsnje praznike provela u svom rodnom gradu sa porodicom.
 
Pre nesto vise od devet meseci sam dobila i bratanca, pa je naravno on zaokupio najvecu paznju svih prisutnih. Posebno stoga sto brat i njegova porodica zive u Svedskoj, pa se vidjamo svakih par meseci, a za bebecu ranu mladost je to ogroman period. On se u tih par meseci transformise. Iz placljivca koji se oglasi kad je gladan i kad su pelene obogacene predhodno pojedenim sadrzajem, porastao je u pravog malog bauljajuceg mangupa. Mislim da bi mu trenutno svaki debelo nacvrcani cika pozavideo na ravnotezi pri hodanju uz malo drzanje. Naravno, dobio je i novo oruzje u vidu par zubica, u ciju ostrinu sam se vise puta uz vrisak uverila. Ako neko zeli da uradi pirsing, nema potrebe da baca pare na to. Samo u blizini potrazite jedno bauljajuce bebce. Ako slucajno dobijete koji ugriz vise, to je kolateralna steta koja je neminovna. Sve sto je lepo, mora da se plati, ha. Majstori manipulacije bi takodje svoje vestine mogli unaprediti bebecim znanjem. Niko nam ne moze izmamiti veci osmeh od beba, cak i kad naprave ono sto ne bi trebali. Zamislite koliko je to smesno malom bicu kad uspe da srusi sve sa stola. Nama bas i nije tada do smeha, ali jednostavno taj osmeh vam srusi sve brane i ljutnju. Nije mi bilo smesno ni sto sam se vratila u Beograd uz izgled kao da sam spavala sa skupinom mladih macaka u sred februara, ali jednostavno, na sve se samo osmehnem. Ona radost na njegovom licu kad me ugleda, kad se mazimo, kad polu nesvesno kaze „teeeta“, kad se igramo „nema, nema, evo ga“ … i jos puno takvih sitnih stvari, za mene su ogromna radost i punjenje baterija.


Komentari (4)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

mariopan mariopan 19:51 22.04.2012

neodoljivi :-)



Vidi teto što sam lep!
malasneki malasneki 20:07 22.04.2012

Re: neodoljivi :-)

Divan je!
Bas su neodoljivi i neprocenjivi!
Черевићан Черевићан 21:59 24.04.2012

родовником ајмо

сваком бебцу
(би и мени)
тетка јесте
род рођени
malasneki malasneki 18:58 25.04.2012

Re: родовником ајмо

tetka je najdrazi rod cini mi se

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana