Društvo

DS i kazna

Saša Radulović RSS / 27.03.2012. u 00:16

Ja sam bivši glasač DS. Na svim izborima do sada. Na svim nivoima. Glasao sam za DS zato što su u trenutku izbora bili najbolja stranka po mom sudu za mene, moju porodicu, moj grad i moju državu. A onda su se desile poslednje četiri godine.

Te četiri godine su do srži ogolile potpunu posvećenost ove interesne grupe izgradnji savršene partokratije, urušavanju svih oblika kontrole i nezavisnih institucija sistema, održanja na vlasti uz benefit nekontrolisane korupcije. To naravno ne znači da pojedinci u toj stranci nisu pristojni ljudi.

Ne zaboravljam njihove satelite juniore naravno i saborce u poslednje četiri godine. Ali za njih nisam glasao, niti ću. Tako da mi oni nisu glavni krivci.


Ja greške opraštam, ali nameru nikako. Ne opraštam nedostatak volje i truda. Ne opraštam nedostatak sluha. Da navedem samo neke stvari, počevši od najgore:


1. Reforma pravosuđa - najgora stvar koja se desila u Srbiji od ubistva premijera
2. Sistematsko urušavanje svih nezavisnih institucija sistema.
3. Objedinjavanje zakonodavne, izvršne, sudske i medijske vlasti u jednu, partijsku
4. Verica Barać - sram vas bilo u svakom pogledu
5. Korupcija kao sistem
6. Odsustvo bilo kakvih suštinskih reformi: poreske, penzione, zdravstva, obrazovanja, državne uprave, pravosuđa
7. Zacrnjen ugovor sa Fijatom kao simbol netransparentnosti, neodgovornosti i bahatosti
8. Suluda perpetuum mobile ekonomska politika koja nas je koštala 250.000 radnih mesta. Dok smo skupo kupovali radna mesta na tuce, gubili smo ih besplatno na hiljadu.

9. Nazovi decentralizacija koja uništava mogućnost istinske decentralizacije
10. Borba za netransparentnost do poslednjeg daha
11. Nestručni i neiskusni ljudi na svim nivoima, ministri i državni sekretari u mladosti, bez ikakvog kredibilteta, sa majstorima lutakrima u senci
12. Premijer bez energije, bez ideje, bez kompasa

I možda su se deca jednog potpredsednika DS-a probudila u gradu u zemlji koja je postala kandidat za člana, moja su se deca probudila u istom gradu u zemlji koja je korumpirana do guše, sa urušenim institucijama sistema, bez nade i prilika za mlade ljude. Zaslugom stranke čiji je potpredsednik.


Očekivao sam promene u stranci. Očekivao sam da će shvatiti koliko su uprskali i koliko su njihovi glasači ljuti i da će reći:
"Jeste, kriv sam, jeo sam g...a, (baš tim rečima, bez moljenja), jeo sam g...a, radio sam to i to, jer sam bio slep pored očiju"

Nisu se desile. Umesto ovoga, pokušavaju da me ubede da smo svi mi slepi pored očiju. Kriva je kriza. Kriv je MMF. Kriv je guverner. Kriva je opozicija. Krivi smo mi kao narod.


Oni sada imaju plan. I DS i junior. Onom drugom junioru i ne treba. On je lep takav kakav je. Plan kako da nam bude bolje. Da zapošljavanje krene. Da porodična preduzeća krenu. Da poljoprivreda krene. Da ukinu partijska zapošljavanja. Pretpostavljam da su četiri godine razmišljali, dumali, pa razmišljali, i prikazao im se plan. Sada će Fijat da donese 1.5 milijardi evra izvoza i da eliminiše spoljnotrgovinski deficit. Sa svih 1000 zaposlenih će toliku novu vrednost da stvore? Motor way do Arilja. Subvencija od 10.000 evra za radno mesto se vraća za 3 meseca?  Da li ste vi j...e normalni?


Ja imam samo jednu ideju za ove izbore: kazniti DS. Kao i svaka druga kazna u društvu, recimo kazna za prevaru, njena svrha je dvojaka: da pruži satisfakciju oštećenom, ali mnogo važnije, da pošalje poruku svima drugima da prevara neće proći nekažnjeno. Bez kazne, i svi drugi će misliti da mogu i oni ovako.


Verica Barać je volela da kaže: možeš kako hoćeš, ali ne možeš dokle hoćeš.


Došlo do kraja. Moja kazna je možda blaga. Ali i jedina koju imam. Moj glas. Postoje tri opcije kažnjavanja:
1. glasati za nekoga drugog
2. izaći na izbore i na listiću napisati Verica Barać
3. ne izaći na izbore


Za kaznu 1. nemam za koga iako ona najdirektnije kažnjava i DS i juniore. Stomak mi je još uvek rovit. Kada bi ovi drugi rekli: "Jeste, kriv sam ..." možda bi stomak i svario. Međutim, bez obzira na to, pokušaj DS-a da me uplaši crnim Tomom i još crnjim Vučićem, više ne pije vodu. Izaziva upravo kontra efekat. A i njima dvojici je neko izgleda objasnio da ne treba da se upuštaju u sramotnu kampanju DS-a i da ostanu u tzv. message box-u: It's the economy stupid. Za njih mi je dovoljno da vide da postoji kazna i da ih bude strah od kazne.

Asocijacija malih i srednjih preduzeća sa kojom radim je odabrala SNS. Sa njima potpisala sporazum. Prihvatili su važne delove poreske reforme: veliko smanjenje nameta na rad. Ona je preduslov opstanka malih i srednjih preduzeća. Ja još uvek ne mogu. Ali ih ne krivim. Četiri godine su pokušavali. Četiri godine su ih vozali. Od večitog Rasime spasi me do ostalih ministara.

Isto važi i za druge moje prijatelje koji su odabrali LDP. LDP je učestvovao u reformi pravosuđa. A nisu rekli: "Jeste, kriv sam...". A imaju i problem sa tim što im se priključila jedna stranka Bugara. U mojoj porodici kažu: "Sine, kada vidiš na koju će stranu Bugari, ti na suprotnu stranu, Nećeš pogrešiti".
VAŽNO - Šalim se naravno. Nemam ništa protiv Bugara. Imam u porodici Bugara i imam prijatelje Bugare. A i oni se zezaju sa nama, pa k'o rekoh da im ovom prilikom vratim. Prepoznaće se.

Što se mene tiče, sve, samo ne DS. Dobro, nije baš sve. Recimo neobavešteni ili pobednik. Ali skoro sve.


Kazna 2. kažnjava DS, izgubili su glas, ali kažnjava i juniore jer im podiže nivo cenzusa. A bilo bi izuzetno dobro da barem jedan junior bude strašno kažnjen i ne pređe cenzus. Ovaj izbor kazne  vodi računa o mom stomaku.

Kazna 3. kažnjava DS, ali ne i juniore, tako da nije dovoljna.


Ja ovako. Ja sam odlučio da ove izbore posvetim kazni ove katastrofalne vlasti. Ne ponovila nam se. A vi naravno po vašoj savesti.

 

http://www.facebook.com/SasaRadulovich

 



Komentari (236)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

bookez bookez 01:38 27.03.2012

Kome daješ glas

Moje vidjenje ponudjenih opcija:

1. glasati za nekoga drugog

Potpuno jasno i najprimerenija kazna

2. izaći na izbore i na listiću napisati Verica Barać

Nevažeći listić - svim strankama koje su prešle cenzus dati deo glasa proporcionalan krajnjem rezultatu izbora. Drugim rečima glas većinom ide novom pobedniku. Doduše postoji lična satisfakcija, a i poruka da postoje nezadovoljni birači koji se mogu pridobiti novim proizvodom na političkoj sceni.

3. ne izaći na izbore

Svim strankama deo glasa proporcionalan udelu. I dalje glas uglavnom pobedniku, bez satisfakcije.

Ja bih rekao da bi za DS najbolja kazna bila glasati za malu stranku, koja nije ogrezla u korupciji i partokratiji. Stranka tipa Piratska partija ili Nijedan Od Ponudjenih Odgovora partija (NOPO)... Manjinske partije deluju posebno primamljivo jer nemaju cenzus (osim prirodnog cenzusa).

Što se tiče SNS-a (u stvari skoro svih većih parlamentarnih stranaka), verujem da deo koji se tiče uhlebljenja i partokratije je identičan. Izbori za njih služe da se zaposle poslušni, a tek onda može da se priča o politici.
gaga42 gaga42 02:05 27.03.2012

Re: Kome daješ glas

bookez

Nevažeći listić- ... Drugim rečima glas većinom ide novom pobedniku...


Raspodela mandata se vrši sistemom najvećeg količnika (D'Ontov sistem) u kome se računaju samo glasovi koje je svaka pojedinačna lista osvojila, a nevažeći listići su nevažeći i broje se samo u slučaju kada se određuje cenzus (5% ukupno izašlih birača). Sistem favorizuje velike stranke jer u slučaju istog količnika stranka sa većim brojem osvojenih glasova dobija mandat.
bookez bookez 03:11 27.03.2012

Re: Kome daješ glas

nevažeći listići su nevažeći


Izvini, nisam bio dovoljno precizan. Da probam ponovo:

U zamišljenom sistemu gde je moguće dati 50% svog glasa jednoj partiji 30% glasa nekoj drugoj itd. prešvrljati listić je ekvivalentno glasati, i to tako što se podeli taj jedan glas strankama u razmeri ekvivalentnoj konačnom rezultatu.

Tj. ako bi konačni rezultat (sedišta u parlamentu) bio:
DS 35%
SNS 35%
ostali 30%
prešvrljati listić je ekvivalentno dati 35% svog glasa DS-u, 35% svog glasa SNS-u i 30% svog glasa ostalim parlamentarnim strankama. Jedini kažnjeni su oni ispod cenzusa. Doduše postoji kazna i za DS, tj DS je imao 100% nečijeg glasa, a dobio je samo 35% glasa (imajući u vidu imaginarni rezultat). Ali kazna može biti i veća, sa 100% podrške na 0% podrške.

E sad jedina razlika je što nevažeći listići šalju poruku da postoji nezadovoljno biračko telo, a samim tim i prostor za neku novu, progresivnu političku opciju, ali tek na sledećim izborima.

Sve ovo je ekvivalentno uzdržanima u skupštini. Biti uzdržan je isto što i stati uz većinu. Ne postoji razlika, osim marketinške.
Saša Radulović Saša Radulović 11:16 27.03.2012

Re: Kome daješ glas

Sve zavisi kako gledate. Vi ste odabrali da gledate tako proporcionalno u zamišljenom sistemu. Niko ne raspoređuje nevažeće listiće proporcionalno.

Ja gledam direktno. Na prošlim izborima, DS je imao moj glas. Na ovim izborima ima -1. Ako svoj glas dam nekoj maloj stranci, to otvara mogućnost DS-u da povrati moj glas kroz koaliciju.

Za moj glas za SNS još uvek nemam stomak. Nisu rekli ono: "Jeste...". Nemam nikakav problem da pobede na izborima. Upravo suprotno. Nama je potrebna promena vlasti. Vaspitno. Da nauče da ne može ovako.

Kazna za DS je -1. Koliko će ovih kazni dobiti, videćemo.
Anonimni Pojedinac Anonimni Pojedinac 11:52 27.03.2012

Re: Kome daješ glas

bookez
Moje vidjenje ponudjenih opcija:

1. glasati za nekoga drugog

Potpuno jasno i najprimerenija kazna



Slazem se, ali za koga?
Anonimni Pojedinac Anonimni Pojedinac 11:57 27.03.2012

Re: Kome daješ glas

Saša Radulović
Sve zavisi kako gledate. Vi ste odabrali da gledate tako proporcionalno u zamišljenom sistemu. Niko ne raspoređuje nevažeće listiće proporcionalno.



Ne, to nema veze sa gledanjem. To je samo njegovo objasnjenje.
Efektivno, glasovi se bas tako rasporedjuju.
To jest: ako ima 100 vazecih glasova, i 35 glasa za DS, 35 za SNS, i ostatak za ostale koji su presli cenzus, onda ako je moj listic nevazeci, on ne UTICE na gornju raspodelu, a matematicki gledano jedini nacin da moj glas ovaj rezultat ostavi netaknutim, bio bi da je podeljen procentualno na 35% za DS, 35% za SNS i 30% za ostale.
Svaki drugi nacin da raspolazem listicem bi uticao na izborni rezultat. Dakle, ova procenutalna podela glasa nije nikakav imaginarni eksperiment, nego je itekako efektivna.
Saša Radulović Saša Radulović 12:19 27.03.2012

Re: Kome daješ glas

Ubi vas sve matematika :) Pa trpate jedno u drugo. I sve tako u krug.

DS je imao moj glas. DS je izgubio moj glas.

Glasa nas 100. Jedan glas = 1%.
30 glasalo za DS. Među njima i ja i moj drug. - 30%
30 glasalo za SNS. - 30%
40 glasalo za ostale. - 40%

Ja i moj drug ne glasamo, a svi drugi glasaju isto.
28 glasalo za DS - 28.6%
30 glasalo za SNS - 30.6%
40 glasalo za ostale - 40.8%
2 nevažeća listića.

Bez obzira na to da li sam ostao kod kuće ili izašao na izbore i precrtao listić, procenti ostaju isti. A DS izgubio 2% u odnosu na ostale.

Gore bi im bilo samo da ja i moj drug glasamo za SNS. Onda bi SNS imao 32%, a DS 28%. Nemam stomak.

Da glasam za nekog od 40%, pa da taj neko stupi u kolaiciju sa DS-om, nisam ih dovoljno kaznio.

A hoću i da se prebroji koliko glasača ih je kaznilo.

Vaša matematički korektna konstatacija je potpuno irelevantna. Kao što rekoh, može i tako da se gleda.

Anonimni Pojedinac Anonimni Pojedinac 12:59 27.03.2012

Re: Kome daješ glas

Saša Radulović
Ubi vas sve matematika :) Pa trpate jedno u drugo. I sve tako u krug.

DS je imao moj glas. DS je izgubio moj glas.

Glasa nas 100. Jedan glas = 1%.
30 glasalo za DS. Među njima i ja i moj drug. - 30%
30 glasalo za SNS. - 30%
40 glasalo za ostale. - 40%

Ja i moj drug ne glasamo, a svi drugi glasaju isto.
28 glasalo za DS - 28.6%
30 glasalo za SNS - 30.6%
40 glasalo za ostale - 40.8%
2 nevažeća listića.

Bez obzira na to da li sam ostao kod kuće ili izašao na izbore i precrtao listić, procenti ostaju isti. A DS izgubio 2% u odnosu na ostale.

Gore bi im bilo samo da ja i moj drug glasamo za SNS. Onda bi SNS imao 32%, a DS 28%. Nemam stomak.

Da glasam za nekog od 40%, pa da taj neko stupi u kolaiciju sa DS-om, nisam ih dovoljno kaznio.

A hoću i da se prebroji koliko glasača ih je kaznilo.

Vaša matematički korektna konstatacija je potpuno irelevantna. Kao što rekoh, može i tako da se gleda.



Hmmm, mozda se mi ne razumemo, jer vi rekoste:

Sve zavisi kako gledate. Vi ste odabrali da gledate tako proporcionalno u zamišljenom sistemu. Niko ne raspoređuje nevažeće listiće proporcionalno.



Mozda mi i mislimo isto, ali da se ipak jos malo pozabavimo matematikom, jasnoce radi, ako pogledamo ovaj vas gornji primer, videcete da se desilo bas proporcionalno rasporedjivanje nevazecih listica. Ona dva glasa su se podelila na:

0,6 glasa za DS (znaci 30% svakog glasa je otislo njima)

0,6 glasa odnosno 30% po glasu za SNS

0,8 odnosno 40% po glasu za ostale.

I nije tacno da nema veze da li se sedi kod kuce i ne glasa, ili se ode na izbore i ponisti listic, jer druga opcija podize cenzus, pa moze da ubije neku omanju stranku, a onda ako se to desi i njeni procenti se dele (to jest njena je zastupljenost sa 0%, pa samim tim procenti nisu isti).

E sada, jasno je da je najteza kazna da se glas ceo da nekoj drugoj opciji, a da je i neglasanje isto kazna, ali ipak manja.
gaga42 gaga42 13:32 27.03.2012

Re: Kome daješ glas



D'Ontov sistem

D'Ontov sistem je način raspodele poslaničkih mesta prilikom višepartijskih izbora. Naziv je dobio po svom autoru, belgijskom matematičaru, Viktoru D'Ontu.

Raspodela

Nakon određivanja broja glasova, za svaku listu se računaju proseci ili količnici. Formula za količnik je V/(s+1) gde je
V - broj glasova koje je lista dobila a
s - broj mandata koje je lista dobila do sada (u početku, 0 za sve liste).
Ona lista koja ima najveći količnik dobija sledeći mandat, a količnici se ponovo računaju, uzimajući u obzir do tada dodeljene mandate. Postupak se ponavlja dok se ne raspodele svi mandati.


Ne postoji "način posmatranja problema" koja može da umeša nevažeći listić u raspodelu mandata. Lični doživljaj sudbine sopstvenog glasa, sa druge strane, je samo lični doživljaj.
Atomski mrav Atomski mrav 13:48 27.03.2012

Re: Kome daješ glas

Ona dva glasa su se podelila na:

0,6 glasa za DS (znaci 30% svakog glasa je otislo njima)

0,6 glasa odnosno 30% po glasu za SNS

0,8 odnosno 40% po glasu za ostale.


Dakle, DS dobija 0,6 glasa a gubi 2 glasa. Na gubitku su 1,4 glasa. SNS je na dobitku 0,6 glasa a ostali su zajedno na dobitku 0,8 glasa.

Ako onih 0,6 glasa koji odlaze na SNS smatramo takođe kaznom za DS (što ne mora biti tačno ako DS i SNS uđu u koaliciju posle izbora, ali onda će DS u tom "braku" biti "slabiji", ispada da je DS u gubitku cela 2 glasa. Na ovaj način se pomaže SNS, ali ne direktno a DS se direktno kažnjava.

Rekao bih da je Saša imao ovakvu računicu na umu, ako grešim neka me ispravi.
Saša Radulović Saša Radulović 18:23 27.03.2012

Re: Kome daješ glas

Nemam šta da ispravljam. Ova priča o presipanju je matematički korektna.

Isto tako je matematički korektno reći da ukoliko ne izađete na izbore, u stvari ste izašli na izbore ali vaš glas procentualno podelili među strankama. Potpuno irelevantno.

Kao što rekoh u tekstu:
- kažnjavam DS i oduzimam im moj glas koji su do sada imali
- podižem prag za cenzus
- šaljem poruku i uvrštavam se u grupu onih koji namerno nisu glasali

Ja tako, a vi po sopstvenoj savesti.
krkar krkar 19:15 27.03.2012

Re: Kome daješ glas

Kao što rekoh u tekstu:
- kažnjavam DS i oduzimam im moj glas koji su do sada imali
- podižem prag za cenzus
- šaljem poruku i uvrštavam se u grupu onih koji namerno nisu glasali


Sve je to lepo samo polovično.

Hoćeš da kazniš DS ali da ne nagradiš njihove jedine konkurente?

Ne mere. Jednostavno, politika tako ne funkcioniše.

Voleo bih i ja da Udruženje za zaštitu ptica i poribljavanje Topčiderske reke uđe u skupštinu, makar da malo kvari već izračunate kombinacije ali neće se desiti.

Ja preuzimam odgovornost i kad već potežem sablju - sečem glavu. Od mahanja u prazno koristi nema.

Pa kako nam bude s Tomom 4 godine. Gore od ove bande ne može.
JJ Beba JJ Beba 19:40 27.03.2012

Re: Kome daješ glas

a preuzimam odgovornost i kad već potežem sablju - sečem glavu. Od mahanja u prazno koristi nema.

Pa kako nam bude s Tomom 4 godine. Gore od ove bande ne može.

pa dobrokad možeš da zaboraviš
ali gde su ideje kojima daješ glas?
svežih ideja, novih pristupa rešavanju poblema niko nema, ali niko. sve sam marketimg
krkar krkar 19:54 27.03.2012

Re: Kome daješ glas

ali gde su ideje kojima daješ glas?
svežih ideja, novih pristupa rešavanju poblema niko nema, ali niko. sve sam marketimg


Odavno se ne zanosim idejama. Hoću neko da radi a ne da ima ideje.

Uopšte me ne interesuje sveži pristup, najsrećniji bih bio najstarijim mogućim političkim pristupom na ovom prostoru: vešanje prethodnih. Odličan presedan!

Dulić, recimo, da visi na banderi na novosadskom autoputu dok se ne mumificira. Tadića na kolac ispred Fiata u Kragujevcu. Jeremića na Jarinje o autodizalicu k\'o Nadžibulaha...

Jedini izuzetak bih napravio u slučaju Mlađe Dinkića. Njega bih pustio da živi. Na Staroj planini, u ogradi. Sa vukovima, pa šta mu bude.

EDIT: Suština problema ovde je što je krađa jeftina. Preslabo se kažnjava. Odležiš par godina u relativnoj opoziciji i to je jedina kazna za sav javašluk, nerad, laž i hohštapleraj. A za onih par godina na vlasti toliko si se nakrao da ti uopšte ne pada teško malo da ohaneš.

Malo je politička kazna. Treba skidati glave.

Da je onih 300 visilo na banderama od Slavije do Kalemegdana 6. oktobra druge bi nam 'tice pevale. Znalo bi se da nije baš sasvim nekažnjivo.

Ovako - jebe se njima, dok god je naroda koji će ... možda, eventualno, u najgorem slučaju, ako mu baš dogori do nokata... da ih surovo kazni time što će da zaprčka listić!
JJ Beba JJ Beba 20:07 27.03.2012

Re: Kome daješ glas

Jedini izuzetak bih napravio u slučaju Mlađe Dinkića. Njega bih pustio da živi. Na Staroj planini, u ogradi. Sa vukovima, pa šta mu bude.

kakav je gangster ustima bi kopao zemlju i našao zlato

on zaslužuje najtežu kaznu u tom kafezu- da svira džitru sam sebi do groba života. i da peva onu jednu jednu pesmu koju zna od grupe film. mada, bojim se, od takve "svirke" pobeći će vukovi


Uopšte me ne interesuje sveži pristup,


pa i ovo tvoje je neka ideja, neki pristup

ovi svi koji se bore da vladaju nemaju ništa, sve samo neke istine, neka flora i fauna, kosovo i eu...sve izanđalo, potrošeno, dosadno



bookez bookez 21:40 27.03.2012

Re: Kome daješ glas

Pogledajte blog o uzdrzanima u skupstini link.

Cela stvar je da uzdrzani u skupstini, (kao i nepojavljivanje), posebno ako se znaju glasovi ostalih, je isto sto i glasanje. Sve ostalo je marketing. Kada ima vise opcija, kao sto su izbori, stvari dakako postaju zamrsene.

Meni jos nije jasno zasto je dobro podici cenzus. To je svakako kazna za sve male stranke na ivici cenzusa, a poslanik vise za DS-SNS. Tj. ako je zelja kazniti sve male stranke, a dati SNS-u i DS-u po pola glasa to je ok.

Ja licno ne volim dvopartijski sistem. Radije bih odabrao jednu malu stranku koja moze biti protiv-teza pobednickoj partiji u nekakvoj koaliciji, mozda bas taj jedan glas oduzme 10-tak poslanika DS-u i SNS-u.

E da, koja je vasa idealna postizborna situacija?
hajkula1 hajkula1 15:03 28.03.2012

Re: Kome daješ glas

JJ Beba

ali gde su ideje kojima daješ glas?
svežih ideja, novih pristupa rešavanju poblema niko nema, ali niko. sve sam marketimg


Prvo, kad je sistem truo, ogrezao u korupciju, kad nama upravljaju tajkuni-prljavi političari-... da ne ponavljam, ne da ideja neće pomoći, ni čarobni štapić.

Mora sistem da se menja.

Moramo i mi da se menjamo. Kad nam vlast ne valja, menjamo. Ako stranke ne valjaju, organizujemo se. Smo ne smemo da dopustimo. Bude ovako kao sada sa tendencijom ka još gorem.
sevarlica sevarlica 12:00 29.03.2012

Re: Kome daješ glas

Dulić, recimo, da visi na banderi na novosadskom autoputu dok se ne mumificira. Tadića na kolac ispred Fiata u Kragujevcu. Jeremića na Jarinje o autodizalicu k\'o Nadžibulaha...

Jedini izuzetak bih napravio u slučaju Mlađe Dinkića. Njega bih pustio da živi. Na Staroj planini, u ogradi. Sa vukovima, pa šta mu bude.






P.S. Zamišljam te gnusne scene mučenja u svojoj glavi i jedino što me ispunjava je osećaj zadovoljštine i sreće, ali i dalje mislim da nije problem u meni koliko god to bolesno zvučalo.Schadenfreude 100%
vilovuk vilovuk 01:38 27.03.2012

I ja sam besan

U maju glasam za POKRET RADNIKA I SELJAKA.
Obećali su da će da hapse. Znam da je obećanje ludom radovanje ali neka.

Za Predsednika, bez ikakvog premišljanja, glasam za Nikolića (tj. protiv Tadića, u svakom slučaju).
krkar krkar 02:56 27.03.2012

Re: I ja sam besan

Za Predsednika, bez ikakvog premišljanja, glasam za Nikolića (tj. protiv Tadića, u svakom slučaju).


Ja sam to još prošli put obavio. I nije mi se ruka osušila, nisam se šlogirao, nije mi došla u san pokojna baba (politički najmudriji član moje porodice, oduvek) i proklela me...

Tako da sada mogu bez ikakvog razmišljanja da kaznim DS glasajući za Tomu i Vučića.

Povratiću van glasačkog mesta, obećavam.
expolicajac expolicajac 06:39 27.03.2012

Re: I ja sam besan

Povratiću van glasačkog mesta, obećavam.

Ali da bude na udaljenostiod 50 metara, znaš Zakon. Biračko mesto je sve u krugu od 50 metara.
Hansel Hansel 08:27 27.03.2012

Re: I ja sam besan

vilovuk
U maju glasam za POKRET RADNIKA I SELJAKA.
Obećali su da će da hapse. Znam da je obećanje ludom radovanje ali neka.

'Oće, 'oće, a potpredsednik iz borskog budžeta uzeo ne zna se koliko i otišao (kažu - pobegao?) u Zaječar. Pa, znaš šta, neću da glasam za one za koje znam da neće sprovesti ono što pričaju, pa se još može očekivati i suprotno, neću još i sam sebe svesno da nasamarim!

Glas za SNS i Nikolića mi je u toj kategoriji.
Anonimni Pojedinac Anonimni Pojedinac 12:01 27.03.2012

Re: I ja sam besan

krkar
Za Predsednika, bez ikakvog premišljanja, glasam za Nikolića (tj. protiv Tadića, u svakom slučaju).


Ja sam to još prošli put obavio. I nije mi se ruka osušila, nisam se šlogirao, nije mi došla u san pokojna baba (politički najmudriji član moje porodice, oduvek) i proklela me...

Tako da sada mogu bez ikakvog razmišljanja da kaznim DS glasajući za Tomu i Vučića.

Povratiću van glasačkog mesta, obećavam.


Ja se isto razmisljam, i za Vucica mogu komotno, ali Tomi ne mogu da oprostim sto je znao. A i to sto je najveci politicki antitalenat na sceni. A i to sto ima permanentni izraz lica kao da ima konstipaciju...But I digress...Ne moze grobar da nam vodi zemlju i tacka!
skyglider skyglider 12:04 27.03.2012

Re: I ja sam besan

krkar

Ja sam to još prošli put obavio. I nije mi se ruka osušila, nisam se šlogirao, nije mi došla u san pokojna baba (politički najmudriji član moje porodice, oduvek) i proklela me...

Tako da sada mogu bez ikakvog razmišljanja da kaznim DS glasajući za Tomu i Vučića.

Povratiću van glasačkog mesta, obećavam.


Kandidati SNS liste za poslanike:



Pa ti vidi ako mozes a da se ne ispovracas momentalno.
filantrop filantrop 13:56 27.03.2012

Re: I ja sam besan

Za Predsednika, bez ikakvog premišljanja, glasam za Nikolića (tj. protiv Tadića, u svakom slučaju).



zar ovo da predstavlja srbiju u svetu?
kao da vec nemate dovoljno los imidz.


kakav god da je tadic, a los je, bar je gospodin covek.



savekaj da novinari u svetu, kojima je to posao i za koji su placeni, pocnu da kopaju po tominoj poslovnoj biografiji pa se dosete da ga povezu sa onim majmunom u hagu sto je i sa noz zica srebrenica i zardjalim kasikama.

edit:\\
izvinjavam se pravim majmunima, veoma zanimljive i pametne zivotinje
gledao sam jednog na a.p.
prelomio pomorandzu na pola,izvadio sadrzaj i napravio casu za vodu, da pije sa izvora
Krugolina Borup Krugolina Borup 14:57 27.03.2012

Re: I ja sam besan

izvinjavam se pravim majmunima, veoma zanimljive i pametne zivotinje
gledao sam jednog na a.p.
prelomio pomorandzu na pola,izvadio sadrzaj i napravio casu za vodu, da pije sa izvora


Ima ga jedan i što slaže LEGO kocke.
draft.dodger draft.dodger 15:02 27.03.2012

Re: I ja sam besan

Krugolina Borup
Ima ga jedan i što slaže LEGO kocke.

Preporučujem...

vilovuk vilovuk 15:21 27.03.2012

Re: I ja sam besan


zar ovo da predstavlja srbiju u svetu?
kao da vec nemate dovoljno los imidz.

Važno je ko će nas i kako predstavljati \'u svetu\', svakako da je važno.
Ali je još važnije da mi, konačno, pogledamo sebe u ogledalu, da vidimo kakvi smo. Da se uozbiljimo.

kakav god da je tadic, a los je, bar je gospodin covek.


Za mene, Tadić je maneken krajnje oskudnog intelektualnog kapaciteta i moralnog kredibiliteta, koji je uzurpirao svu vlast i izigrava cara - čovek bez sadržaja, bez uverenja, bez ideja - Tadić je praznina, tranziciona rupa kroz koju se Srbija survava na istorijski otpad.
Kao velika štetočina, Tadić ne zaslužuje nikakav obzir: njega treba oterati.
Glasati za Nikolića znači upotrebiti 'govnjivu motku'. Dotle je došlo.

mishko1 mishko1 18:30 27.03.2012

Re: I ja sam besan

Anonimni Pojedinac

Tomi ne mogu da oprostim sto je znao

Mislite li da Vučić nije znao? Sumnjam.
krkar krkar 19:01 27.03.2012

Re: I ja sam besan

Pa ti vidi ako mozes a da se ne ispovracas momentalno.


Ajde!

Nema razlike:

vladaxy vladaxy 20:29 27.03.2012

Re: I ja sam besan

Nevena je bar bolja riba . Ova izaziva psihogenu dijareju
expolicajac expolicajac 20:38 27.03.2012

Re: I ja sam besan

krkar


Evo šta će da se desi ako pobedi DS



Mariopan nisam ja majke mi to deca na FB se igrala
veko-beko veko-beko 21:40 27.03.2012

Re: I ja sam besan

Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 08:47 28.03.2012

Re: I ja sam besan

krkar: glasajući za Tomu i Vučića


molim te, reci mi konkretno i razlozno cime su to zasluzili?
hajkula1 hajkula1 09:15 28.03.2012

Re: I ja sam besan

Hansel
vilovuk
U maju glasam za POKRET RADNIKA I SELJAKA.
Obećali su da će da hapse. Znam da je obećanje ludom radovanje ali neka.

\\\'Oće, \\\'oće, a potpredsednik iz borskog budžeta uzeo ne zna se koliko i otišao (kažu - pobegao?) u Zaječar.


Ovde nisam našla o tome što navodiš. Samo sam našla da se svadaju oko lokalne TV Saša Mirković i Ničić.

Prvo i jedino što sam čula o Saši Mirkoviću je u vreme kada je Marija Šerifović pobedila na takmičenju za predstavnika za Evroviziju. Na neki način su mu je preoteli. On joj je bio menadžer, otkrio je, pratio njen rad, pomagao, pronašao pesmu-kompoziciju ... (i sama je rekla i tada i kasnije da je Sale njen prijatelj, bio i ostao... i u tom smislu; sećam se kako je reagovala na Tijanića po povratku sa Evrovizije).

?

PS
Doduše, ima i Vlaška demokratska stranka, svi su se priključili Pokretu radnika i seljaka. Oni su inače ekspresno odreagovali na onu rumunsku budalaštinu.
krkar krkar 09:39 28.03.2012

Re: I ja sam besan

molim te, reci mi konkretno i razlozno cime su to zasluzili?


Time što će me osloboditi Cvetkovića, DuPet-a, Šutanovca, Dulića, Marovićke, Srećkovića; gomile nesposobnih i bahatih lopova u javnim preduzećima; u nekoj perspektivi ako bude sreće i raznih Nata Mesarević... Pa da me oslobode straha da bi Jelena Trivan mogla da bude ministar bilo čega, član UO bilo čega...

A ako dobiju na parlamentarnim onda potpuno sigurno i Tadića, Krleta i Šapera, kadgoddaseodrže predsednički.

Malo li je?
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 09:49 28.03.2012

Re: I ja sam besan

molim te, reci mi konkretno i razlozno cime su to zasluzili?



Time što će me osloboditi Cvetkovića, DuPet-a, Šutanovca, Dulića, Marovićke, Srećkovića; gomile nesposobnih i bahatih lopova u javnim preduzećima; u nekoj perspektivi ako bude sreće i raznih Nata Mesarević... Pa da me oslobode straha da bi Jelena Trivan mogla da bude ministar bilo čega, član UO bilo čega...

A ako dobiju na parlamentarnim onda potpuno sigurno i Tadića, Krleta i Šapera, kadgoddaseodrže predsednički.

Malo li je?


nisi mi odgovorio bre krkare. a ja od tebe ocekujem mudar odgovor. ovaj je u rangu mog glupavog stava da cu da glasam za ds da tomini ne zajase.

zato te pitam, konkretno, cime su zasluzili? koje reference to imaju Toma i Vucic pa da im covek da glas?

krkar krkar 10:22 28.03.2012

Re: I ja sam besan

zato te pitam, konkretno, cime su zasluzili? koje reference to imaju Toma i Vucic pa da im covek da glas?


Imaju jer nisu DS. Za tvoje kuče bih glasao pre nego za DS. Tačnije, da tvoje kuče može da porazi DS glasao bih za njega. Makar posle ne umelo da napravi budžet ni da planira izdavanje kontingenata za uvoz lekova i raspiše tendere. Ne umeju ni Cvetković i TMilosavljević/Stanković.

Jedini za koga ne bih glasao ni po cenu nuklearne kataklizme je Koštunica dr Vojislav. Da mi kažu da samo od mog glasa Koštunici zavisi opstanak cele planete, rekao bih 'nek propadne'.
Saša Radulović Saša Radulović 10:33 28.03.2012

Re: I ja sam besan

ovaj je u rangu mog glupavog stava da cu da glasam za ds da tomini ne zajase


Nije glupav. Sasvim racionalan: vaša lična procena verovatnoće (a poučeni iskustvom devedesetih i retorikom poslednjih 12 godina) SNS ne napravi još veću katastrofu je velika. Štetu od ostanka DS-a na vlasti vidite kao manju štetu.

Moja lična procena je obratna. Težina onoga što je DS uradio u poslednje 4 godine je tolika, da je njihov ostanak na vlasti daleko, daleko najveća šteta.

Ovde naravno niko nije ništa zaslužio, pa naravno ni SNS. Međutim, radi se od tome da nam je potrebna promena vlasti. Da se svi nauče pameti. Da se vlast menja. Da ovako ne može niko da se ponaša nekažnjeno.
hajkula1 hajkula1 15:18 28.03.2012

Re: I ja sam besan

Saša Radulović
radi se od tome da nam je potrebna promena vlasti. Da se svi nauče pameti. Da se vlast menja. Da ovako ne može niko da se ponaša nekažnjeno.


Samo bih dodala promena vlasti i promena sistema.

Hansel Hansel 23:09 28.03.2012

Re: I ja sam besan

hajkula1
Ovde nisam našla o tome što navodiš. Samo sam našla da se svadaju oko lokalne TV Saša Mirković i Ničić.

Da, tu se ne navodi, to je bio najnoviji tekst o toj osobi koji mi je bio dostupan, nisam imao vremena tada za detaljniju pretragu.

Duži period sam čitao i slušao o raznim fazama tih "čišćenja" budžeta, a jednom su javno protestovali radnici komunalnih preduzeća kojima se duguje, a Mirković je najavljivao gostovanje Zdravka Čolića koje je trebalo da se iz opštinske kase plati 100.000 evra.

Evo, na te temue ovaj prilog B92, evo još ponečega s YouTube-a:
"Veoma zagađena ekologija u Boru" (miks bisera)
I ovaj miks, vidi se gde su montažerske intervencije: Kad nepismeni odlučuju

Na 0:54 - Vesti TV BOR 25.jul 2008. u 21:30 - na oko 2:50 govori kako revanšizam ne valja, a sada hapsi

Pa vi glasajte...
JJ Beba JJ Beba 00:06 29.03.2012

Re: I ja sam besan

: I ja sam besan

vilovuk
U maju glasam za POKRET RADNIKA I SELJAKA.
Obećali su da će da hapse. Znam da je obećanje ludom radovanje ali neka.


'Oće, 'oće, a potpredsednik iz borskog budžeta uzeo ne zna se koliko i otišao (kažu - pobegao?) u Zaječar. Pa, znaš šta, neću da glasam za one za koje znam da neće sprovesti ono što pričaju, pa se još može očekivati i suprotno, neću još i sam sebe svesno da nasamarim!

Glas za SNS i Nikolića mi je u toj kategoriji.

zaharije je veliko razočarenje. okružio se lokalnim lopovima koji mu očito odrađuju kapnaju na lokalu jer nemaju kintu. Saša Mirković je ološ neviđen (znam lika iz muzičkog sveta) a u jagodini zaharije sarađuje sa loklnim tajkunom i mafijašem Miodragom Nikolićem Femanom. inače Feman je bio u DSu u vreme đinđića, pa kad su izgubili izbore od palme jer ništa nisu uradili a pare pokupili on prešao sada kod zaharija. treba mu neka partija da mulja
vilovuk vilovuk 00:23 29.03.2012

Re: I ja sam besan

Hansel
Pa vi glasajte...

Mi verujemo da se ljudi mogu promeniti.
I da se u dobrom društvu menjaju nabolje.

Tako da nema šanse da nas pokolebaš.
Džaba se trudiš.
(A da se trudiš - trudiš se. To smo već primetili.)
vilovuk vilovuk 00:48 29.03.2012

Re: I ja sam besan

JJ Beba
treba mu neka partija da mulja


E taman sam bio odahnuo - mislim, skinuo ovog Hansela s vrata - kad JJBeba
istovara svoj šleper argumenata negativnog karaktera.

Ali, ni ti nas nećeš pokolebati!
Ne zato što smo tupavi, nedokazani i tvrdoglavi nego što verujemo u ljude!
Šta misliš Bebo, da ovaj naš profesor doktor za udbu i slične stvari
nije sposoban da sve te umetnike (M.Vasić) - prevesla?
I pohapsi na kraju (ako se ne poprave).

Unesi malo pozitive u svoja razmišljanja!
Pridruži nam se da menjamo svet!
POKRET RADNIKA I SELJAKA!
Prava stvar!
JJ Beba JJ Beba 01:06 29.03.2012

Re: I ja sam besan

ije sposoban da sve te umetnike (M.Vasić) - prevesla?

od glagola umetati?


Unesi malo pozitive u svoja razmišljanja!
Pridruži nam se da menjamo svet!

ajte vi a ja ću za vama, neka nam cilj bude zadnja preperka
vilovuk vilovuk 01:11 29.03.2012

Re: I ja sam besan

ajte vi a ja ću za vama,

znao sam da će biti tako

Hansel Hansel 08:10 29.03.2012

Re: I ja sam besan

Vilovuče, veseljače!
hajkula1 hajkula1 10:51 29.03.2012

Re: I ja sam besan

JJ Beba
:
zaharije je veliko razočarenje. okružio se lokalnim lopovima koji mu očito odrađuju kapnaju na lokalu jer nemaju kintu.


Malo su se pomešale dez-informacije a to onda raste dalje i ... tako.

Što se estradnog ološa tiče, šta reći.

Zaharije Trnavčević je nešto privrednici-poljoprivrednici, Bolja Srbija i nema veze s Pokretom radnika i seljaka koji je izrastao iz ujedinjenih malinara.(Priključila sam se pokretu privučena vođom Prof. dr. Zoran Dragišić je na čelu Pokreta radnika i seljaka.)











vilovuk vilovuk 12:41 29.03.2012

Re: I ja sam besan

Vilovuče, veseljače!

Hansele, Nestore!
sevarlica sevarlica 13:53 29.03.2012

Re: I ja sam besan

kakav god da je tadic, a los je, bar je gospodin covek.


Hajde iskreno, šta ti imaš od toga što je Tadić gospodin čovek(da ne ulazimo u to da li jeste ili nije)???

Radije bih i nepismenog poljoprivrednika koji je teškom mukom zaradio novac, nego tatinog sina sa SKOJ-evskom fakultetskom diplomom koji je glup kao ćuskija.

P.S. Da citiram Velju balvana:
"Ne verujem čoveku koji nije ukucao ekser u dasku ni jednom u životu."
Hansel Hansel 16:07 29.03.2012

Re: I ja sam besan

vilovuk
Hansele, Nestore!

Znam da ima nestor na Blogu, ali nešto nemam u glavi profil... slični smo po nečemu?! Ili aludiraš na nekog drugog, ne mogu da pohvatam:

Wikipedia
Нестор је био краљ Пила и учесник Тројанског рата.
Нестор је био руски монах који је саставио тзв. Несторову Хронику(Повест времених лет).
Свети мученик Нестор (?-306), хришћански светитељ
Свештеномученик Нестор (епископ магидијски) (?-250), хришћански светитељ


vilovuk vilovuk 16:37 29.03.2012

Re: I ja sam besan

Hansel
Ili aludiraš na nekog drugog, ne mogu da pohvatam


Nestor je paradigma mudraca (Nestor the Wise), lik iz Ilijade ...
учесник Тројанског рата,

eno su ga i Šekspiru na epitaf stavili (mudar kao Nestor, pored ostalog).
Ni na kraj pameti mi nije bilo da tu može biti bilo kakve nedoumice.

Propao mi štos. Jbg.
Hansel Hansel 18:34 29.03.2012

Re: I ja sam besan

Izvini, očigledno sam pod uticajem replika na Blogu u kojima se, s vremena na vreme, "isteruje" neko iz nekoga. A o sebi ne mislim kao o mudracu (što se iz priloženog vidi ), pa ni ironično!

Ako ti je stalo do štosa, da obrišemo moje pitanje i tvoj odgovor?
Anonimni Pojedinac Anonimni Pojedinac 18:53 29.03.2012

Re: I ja sam besan

mishko1
Anonimni Pojedinac

Tomi ne mogu da oprostim sto je znao

Mislite li da Vučić nije znao? Sumnjam.


Mozda je i znao, to ne mogu da znam (bar za sada), samo da sumnjam.
A sumnja nije isto sto i znanje.
Za Nikolica znamo sigurno.
A razlog da mislim da je Vucic znao imam koliko i za mnoge druge.
vilovuk vilovuk 00:10 30.03.2012

Re: I ja sam besan

Hansel
Ako ti je stalo do štosa, da obrišemo moje pitanje i tvoj odgovor?

I nije neki štos, ako ćemo pošteno ...
Prepustimo dakle tu stvar zaboravu.
sevarlica sevarlica 18:48 30.03.2012

Re: I ja sam besan

nekoj perspektivi ako bude sreće i raznih Nata Mesarević.


i sina, i sina

Pa da me oslobode straha da bi Jelena Trivan mogla da bude ministar bilo čega, član UO bilo čega...


Kako??? Pa mogla bi da bude kontrolor ugradnje botoksa i silikona
sevarlica sevarlica 18:50 30.03.2012

Re: I ja sam besan

Makar posle ne umelo da napravi budžet ni da planira izdavanje kontingenata za uvoz lekova i raspiše tendere. Ne umeju ni Cvetković i TMilosavljević/Stanković.


Jeste, ali kuče ne zna za šaku hrane dnevno a ne za hiljade i milione evra.
srdjan.pajic srdjan.pajic 06:17 27.03.2012

a mi?

E, a el zna neko, oće biti glasanje poštom za nas emigrante koji živimo u pasivnim krajevima (a šaljemo te famozne doznake od kojih sad već manjeviše svi živite), tako da i mi možemo isto da ne glasamo, to jest da popunimo prazne listiće?
alselone alselone 07:33 27.03.2012

Re: a mi?

šaljemo te famozne doznake od kojih sad već manjeviše svi živite


milisav68 milisav68 07:39 27.03.2012

Re: a mi?

alselone
šaljemo te famozne doznake od kojih sad već manjeviše svi živite

A-ha, eno mlekac crče od vaših doznaka.

Jel znate koliko ima mlekaca po Srbiji?
alselone alselone 08:20 27.03.2012

Re: a mi?

milisav68




Evo na primer ja. Ja i moja porodica, prijatelji i poznanici, svi zive celog veka od doznaka. Pogotovo Pajicevih. Zbog nas neradnika koji samo od doznaka zivimo Pajic mora da se grbavi za kartu i da putuje u tovarnom delu sa pernatim zivotinjama da bi dosao u majku Srbiju koju toliko voli.
albicilla albicilla 08:31 27.03.2012

Re: a mi?

šaljemo te famozne doznake od kojih sad već manjeviše svi živite)


pa sto ne rece? daj da ti se i ja prijavim na spisak za doznake. ima li jos ko da ih salje, mogu li na vise spiskova istovremeno (zvuci bolje nego glasacki spiskovi)?
filantrop filantrop 13:29 27.03.2012

Re: a mi?

pa sto ne rece?


evo rece:
U Srbiju je od 2000. do 2010. po osnovu deviznih doznaka ušlo 30 odsto više novca nego po osnovu stranih investicija", kazao je Sreć


http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2012&mm=03&dd=22&nav_id=593505
srdjan.pajic srdjan.pajic 15:34 27.03.2012

Re: a mi?

albicilla
šaljemo te famozne doznake od kojih sad već manjeviše svi živite)


pa sto ne rece? daj da ti se i ja prijavim na spisak za doznake. ima li jos ko da ih salje, mogu li na vise spiskova istovremeno (zvuci bolje nego glasacki spiskovi)?


Ma nema bre spiskova, ne radi to tako, nego se prvo baciš na pravljenje dece. Onda ona, zajedno sa tobom, prežive detinjstvo bez doznaka, u startu izguraju par hiperinflacija, šugavih režima, diktatora, nazovi demokrata, patriotskih palamudera, pljački uštedjevina, pa nekoliko osvajačkih i sličan broj odbrambenih ratova, prodju kroz štrajkove u obdaništima, školama i smrzavanje na fakultetima, uz malo sreće se i razbole ili se ti razboliš, tu se najbolje vidi koliko si gologuz, a i kako steže zdravstveni sistem, i onda kad to sve nekako prodje i ona dorastu do toga da budu produktivni članovi društva, vide da nema posla, te onda ni para, a sprema se novi ciklus sa početka ove rečenice, dok usput moraju da se nose sa gomilom idiota na svakom koraku, pa tako, uz malo sreće, prvom prilikom dignu sidro i zbrišu u inostranstvo. E, onda doznake krenu da dolaze sasvim prirodno.
freehand freehand 15:46 27.03.2012

Re: a mi?

srdjan.pajic
albicilla
šaljemo te famozne doznake od kojih sad već manjeviše svi živite)


pa sto ne rece? daj da ti se i ja prijavim na spisak za doznake. ima li jos ko da ih salje, mogu li na vise spiskova istovremeno (zvuci bolje nego glasacki spiskovi)?


Ma nema bre spiskova, ne radi to tako, nego se prvo baciš na pravljenje dece. Onda ona, zajedno sa tobom, prežive detinjstvo bez doznaka, u startu izguraju par hiperinflacija, šugavih režima, diktatora, nazovi demokrata, patriotskih palamudera, pljački uštedjevina, pa nekoliko osvajačkih i sličan broj odbrambenih ratova, prodju kroz štrajkove u obdaništima, školama i smrzavanje na fakultetima, uz malo sreće se i razbole ili se ti razboliš, tu se najbolje vidi koliko si gologuz, a i kako steže zdravstveni sistem, i onda kad to sve nekako prodje i ona dorastu do toga da budu produktivni članovi društva, vide da nema posla, te onda ni para, a sprema se novi ciklus sa početka ove rečenice, dok usput moraju da se nose sa gomilom idiota na svakom koraku, pa tako, uz malo sreće, prvom prilikom dignu sidro i zbrišu u inostranstvo. E, onda doznake krenu da dolaze sasvim prirodno.

E, Šabane - dadoh ti preporuku. Nije ti loša ova analiza.
Samo, plz, ne počinji o tome kako ti celu Srbiju lebom raniš, neću moći da je povučem.
srdjan.pajic srdjan.pajic 15:53 27.03.2012

Re: a mi?

freehand
srdjan.pajic
albicilla
šaljemo te famozne doznake od kojih sad već manjeviše svi živite)


pa sto ne rece? daj da ti se i ja prijavim na spisak za doznake. ima li jos ko da ih salje, mogu li na vise spiskova istovremeno (zvuci bolje nego glasacki spiskovi)?


Ma nema bre spiskova, ne radi to tako, nego se prvo baciš na pravljenje dece. Onda ona, zajedno sa tobom, prežive detinjstvo bez doznaka, u startu izguraju par hiperinflacija, šugavih režima, diktatora, nazovi demokrata, patriotskih palamudera, pljački uštedjevina, pa nekoliko osvajačkih i sličan broj odbrambenih ratova, prodju kroz štrajkove u obdaništima, školama i smrzavanje na fakultetima, uz malo sreće se i razbole ili se ti razboliš, tu se najbolje vidi koliko si gologuz, a i kako steže zdravstveni sistem, i onda kad to sve nekako prodje i ona dorastu do toga da budu produktivni članovi društva, vide da nema posla, te onda ni para, a sprema se novi ciklus sa početka ove rečenice, dok usput moraju da se nose sa gomilom idiota na svakom koraku, pa tako, uz malo sreće, prvom prilikom dignu sidro i zbrišu u inostranstvo. E, onda doznake krenu da dolaze sasvim prirodno.

E, Šabane - dadoh ti preporuku. Nije ti loša ova analiza.
Samo, plz, ne počinji o tome kako ti celu Srbiju lebom raniš, neću moći da je povučem.


Fala čika Frike, javni na pp gde da doznačim .



hajkula1 hajkula1 15:21 28.03.2012

Re: a mi?

e sasvim pri






A za preporuku ?
coviax coviax 06:19 27.03.2012

kome glas

Dam ga luzerima koji nemaju cenzus i vozdra...
BigBadWolf BigBadWolf 06:28 27.03.2012

Re: kome glas

Dinkicu?

vladaxy vladaxy 06:32 27.03.2012

U pravu si

Ja sam bivši glasač DS.


Ja se razmišljam da li da nacrtam polni organ na listićima uz par reči, ili da ih iscepam pred onim mučenicima što kao nešto kontrolišu. Možda mi je bliže ovo prvo rešenje, da se iznenade pri brojanju.

Inače mislim da nema druge i da je ovoj zemlji potreban Pinoče da sredi ekonomiju i da ova zemlja bude kao Čile. Ne vredi. DS-u i Mlađi bi bolje bilo da ćute i da iskuliraju par godina van vlasti, ovako samo još više iritiraju ljude. Mi ćemo ovo, mi ćemo ono... PA ŠTA SE DO SADA RADILI (gomila psovki..)?

A možda se bore za vlast da ne zaglave zatvor?
vrabac_u_steni vrabac_u_steni 10:58 27.03.2012

Re: U pravu si

Inače mislim da nema druge i da je ovoj zemlji potreban Pinoče da sredi ekonomiju i da ova zemlja bude kao Čile


Za početak, stadiona imamo dovoljno.
darkool darkool 11:49 27.03.2012

Re: U pravu si

nacrtam polni organ


mozda malo bolje resenje


a uvek mozes i da dopises par reci
JJ Beba JJ Beba 12:30 27.03.2012

Re: U pravu si

Ja se razmišljam da li da nacrtam polni organ na listićima uz par reči, ili da ih iscepam pred onim mučenicima što kao nešto kontrolišu. Možda mi je bliže ovo prvo rešenje, da se iznenade pri brojanju.

ja sam svoju verrziju već objavila na nekom blogu


ne dam svoj glas nikome, a hoću da glasam.
povraća mi se od onog glasajte za manje zlo, tj za DS
zlo je opet zlo, makar bilo i manje.
tzv beli lististići se broje u izlazlonst, povećavaju je i time podižu cenzus tzv malim strankama koje su takođe zlo. dabogda regioni, ldpei, velje ilići i ostala žgadaija nikada više ne prešla cenzus. možda im to pomogne da nestanu sa političke scene.

A DS i ja takođe smatram glavnim krivcem za ovo šta nam se događa, za sudstvo koje smanjuje kazne dripcima, za sudstvo koje sa pevačicama mafijašacima/ lopovicama sklapa sporazume....za zemlju koja amnestira glumce ubice, mak on bio i miloš obilić lično...
odvratnu zemlju su nam napravili
i zato im želim sve najgore
u stvri svima želim sve najgore

bele listiće smatram isto kao i onomad kad smo izašli na ulice, smatram ih vidom građanskog protesta i nekako se nadam da će taj front "belih listića", toj novi vid građanskog protesta iznedriti neki nov pokret koji će prerasti u nešto više.
draft.dodger draft.dodger 15:08 27.03.2012

Re: U pravu si

JJ Beba


Ja sam rešio da nastupim rečenicom Francija Blaškovića:

SVE JE TO GOLI KURAC!
JJ Beba JJ Beba 15:40 27.03.2012

Re: U pravu si

draft.dodger
JJ Beba


Ja sam rešio da nastupim rečenicom Francija Blaškovića:

SVE JE TO GOLI KURAC!

expolicajac expolicajac 16:59 27.03.2012

Re: U pravu si

SVE JE TO GOLI KURAC!

Kad ja upotrebim vulgaran izraz onda se na mene i drvlje i kamenje "te policija nije fina, te od vas to nismo očekivali, te svaša nešto". A kad samuraj opali po vulgarnosti moderacija ćuti. Čeka Supermoda da reaguje.
Pa to je stvarno nepravda
draft.dodger draft.dodger 18:21 27.03.2012

Re: U pravu si

expolicajac
SVE JE TO GOLI KURAC!

Kad ja upotrebim vulgaran izraz onda se na mene i drvlje i kamenje "te policija nije fina, te od vas to nismo očekivali, te svaša nešto". A kad samuraj opali po vulgarnosti moderacija ćuti. Čeka Supermoda da reaguje.
Pa to je stvarno nepravda

Koja si tužibaba!
expolicajac expolicajac 19:57 27.03.2012

Re: U pravu si

Koja si tužibaba!

A ne,ne prijatelju. Ja sam državno verifikovana tračara.
krkar krkar 20:01 27.03.2012

Re: U pravu si

državno verifikovana tračara


DrVrT
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 20:10 27.03.2012

Re: U pravu si

JJ Beba
Ja se razmišljam da li da nacrtam polni organ na listićima uz par reči, ili da ih iscepam pred onim mučenicima što kao nešto kontrolišu. Možda mi je bliže ovo prvo rešenje, da se iznenade pri brojanju.

ja sam svoju verrziju već objavila na nekom blogu



A može li se "verzija" poslati kurirom? Meni je na dan izbora slava, pa ne bih da ostavljam goste.


expolicajac expolicajac 20:19 27.03.2012

Re: U pravu si

A može li se "verzija" poslati kurirom? Meni je na dan izbora slava, pa ne bih da ostavljam goste.


Ja bih ipak ovako
bloger201 bloger201 21:21 27.03.2012

Re: U pravu si

Tačno! I ja se nadam i verujem, da će mladi intelektualci, koji su se setili skraćenice NOPO izrasti u "nove snage, koje su svoje poreklo pronaši u šerpama"! JA verujem u njih, bez obzira, što nisu profesionalni političari (i bolje da nisu), što nemaju "program" (i bolje da ga nemaju, napraviće ga kada dođu na vlas'), a imaju jednu elementarnu dozu poštenja i iskrenosti! Verujem u našu obrazovanu omladinu - pa, sada, i Jeremić po tom kriterijumu spada u grupu mojih "verovanja", ali, gle čude, njemu NE VERUJEM! Dakle, da se ispravim, verujem u obrazovanu omladinu, koja je zahvaljujući svojim kvalitetima mogla da ode "napolje", a nije, koja shvata, da DS i njeni sateliti joj mogu pružiti "lagodan" život, a nije to iskoristila, ... Koja, je na kraju, je shvatila, da se "nešto" u ovoj svakodnevici mora menjati i, koja je, za to odabrala jedan, barem za mene, vrlo privlačan i prihatljiv način da svoju odluku sprovede u delo! Iskreno, oduševio sam se, kada sam pročitao kako su uspeli registrovati svoju stranku kao "stranku manjina", za koju ne važi cenzus. To, barem za mene, znači, da juniori RAZMIŠLJAJU, odnosno koriste "poarovske sive ćelije" i mogu samo zamišljati "službenike", koji su reistraciju morali odraditi znajući, da koriste identične metode, kakve koriste "ljudi na vlasti"! Ha-ha! TO je, verujem, bio prizor, za koji bih ladno platio prvi red!I ZATO je opcija Nijedna Od Ponuđenih Opcija moja opcija, za koju ću dati glas i podržati je maksimalno!
Gospođe i gospodo, NOPO predstavlja NOVI POKRET, nešto, što do sada u Srbiji nije viđeno! Odsutnost "profesionalnih" političara (iako, KO je ovde profi političar - možda Velja, Mrkonjić, Jeremić, Šutanovac, Dulić, Tadić ... jedini profi političar na ovim prostorima, koji se školovao za to je Dačić - ajmeeee, ljubavi, jel' moguće!) samo garantuje, da oni, koji kroz prijavu na sajtu NOPO-a dobiju tu privilegiju, da budu na listi mogućih poslanika NEĆE to iskoristiti SAMO u svrhe vlastite promeocije! Ili hoće? Ako hoće, ondak OVDE više života NEMA - verujte mi, garant! Bez obzira na to, ŠTA se od ove omladine može očekivati, imaju moj glas - PA ŠTA BUDE!
Jukie Jukie 00:17 28.03.2012

Re: U pravu si

expolicajac
SVE JE TO GOLI KURAC!Kad ja upotrebim vulgaran izraz onda se na mene i drvlje i kamenje "te policija nije fina, te od vas to nismo očekivali, te svaša nešto". A kad samuraj opali po vulgarnosti moderacija ćuti. Čeka Supermoda da reaguje.Pa to je stvarno nepravda



Hajde, hajde, biće sve u redu
AlexDunja AlexDunja 00:20 28.03.2012

Re: U pravu si

Hajde, hajde, biće sve u redu

a ionako je tako go,
mek ko dušica:)
expolicajac expolicajac 06:34 28.03.2012

Re: U pravu si

a ionako je tako go,
mek ko dušica:)

Ovo stilsko podjebavanje neću da zaboravim
expolicajac expolicajac 06:36 28.03.2012

Re: U pravu si

Hajde, hajde, biće sve u redu


Više bih ja ovako
sevarlica sevarlica 14:05 29.03.2012

Re: U pravu si

Ne vredi. DS-u i Mlađi bi bolje bilo da ćute i da iskuliraju par godina van vlasti, ovako samo još više iritiraju ljude.


Misliš ovako

"Smederevska Palanka -- Budućnost Srbije kreira se 6.maja i samo od građana zavisi hoće li odabrati one koji će zemlju gurnuti u rat, ili one koji su za mir, prosperitet, kaže Trivan. "
freehand freehand 08:10 27.03.2012

DS i moj glas

Ja sam bivši glasač DS. Na svim izborima do sada. Na svim nivoima. Glasao sam za DS zato što su u trenutku izbora bili najbolja stranka po mom sudu za mene, moju porodicu, moj grad i moju državu.

Eto, sve isto samo što ja nisam bivši.
I mislim da je u ponudi na političkoj sceni Srbije DS još uvek najbolji izbor, uprkos svim manama i brljotinama.
Možda zato što nikada nisam bio član, nekmoli funkcioner? Što nisam bio vernik i sad nemam potrebu da pljujem na kumire? Što nemam iluzije ni o ovoj državi ni o njemnim građanima, pa ni o političkim partijama, DS inkluziv?
Ne mogu da razumem glasanje radi kažnjavanja ili iz inata.
Ne mogu da razumem glasanje za Tomilsava Nikolića ili Aleksandra Vučića.
Možda nekako i mogu da skapiram da neko glasa za ovog novog DRecuna, sa sve stahanovcima&Sirotanovićima. Njega bar nismo probali.
Opcija Naprednjaka, lečenih a neizlečenih radikala je perspektiva u kojoj će (oni koji još nisu) na dan njihove pobede svi Cvijani i Šormazi ekspresno pretrčati da popune kadrovske rupe, i u kojoj će sve što se sada zamera DS-u biti multiplikovano nepoznatim množiocem.
Njihova opcija je novi talas prvoboraca i vernih koji 15 godina čekaju svoj Hanaan.
Njihova opcija je bezobalni voluntarizam i bezidejno nizvodno plutanje, sa ogromnim šansama da se potone na prvom brzaku. Bojim se da nas tu ni fantastične doznake iz zemlje puma i dronova ne bi spasle.

A ne razumem ni perverziju sa glasanjem i povraćanjem. Još manje potrebu da se to podeli sa javnošću.



Atomski mrav Atomski mrav 08:19 27.03.2012

Re: DS i moj glas

I ne pada ti na pamet da ne izađeš na izbore ili da predaš nevažeći listić? Baš si odlučio da daš DS još jednu šansu, kao do sada su se zezali a sad će da krenu da rade ozbiljno?
To mi liči na one penzionere kad su kukali devedesetih: "Sve je poskupelo, nema mleka, nema lekova, još ako Sloba ne pobedi na izborima - propašćemo načisto!"...
freehand freehand 08:27 27.03.2012

Re: DS i moj glas

Atomski mrav
I ne pada ti na pamet da ne izađeš na izbore ili da predaš nevažeći listić? Baš si odlučio da daš DS još jednu šansu, kao do sada su se zezali a sad će da krenu da rade ozbiljno?
To mi liči na one penzionere kad su kukali devedesetih: "Sve je poskupelo, nema mleka, nema lekova, još ako Sloba ne pobedi na izborima - propašćemo načisto!"...

U rezultatu je isto kao da sam glasao za Adams femili, sa povraćanjem ili bez.
stopalo stopalo 08:27 27.03.2012

Re: DS i moj glas

sistem je takav da od "belog" 'leba nema

slazem se sa free-jem da ne razumem logiku "svetio se selu....."

a sa druge strane kad vidim ovaj ds i kad sasa ovako sistematizuje sve piz.... i meni dodje da uzmem noz u ruke

nisam pametan

cult cult 08:27 27.03.2012

Re: DS i moj glas

Ne mogu da razumem glasanje za Tomilsava Nikolića ili Aleksandra Vučića.


Takodje. Ima moj otac jednu izreku: "naljutio se na celo selo, pa odseko sebi q."
Otprilike to bi bilo to.
Mislim da smo zaboravili kako duboko je nacional-socijalističko dno. Prošlo je više od decenije. A zaista, Toma, Vučić, Velja magistar, Vulin Jebote ali Jebote, i Karići... pa to je najtmer koji treba sprečiti.
Sorry guys, ne mogu da crtam kite po listićima niti da uradim bilo šta što bi moglo ove tulipančine da dovede u poziciju da odlučuju o životu mojih klinaca.
A ds ipak ima Djilasa. Svetla tačka u toj otužnoj bari.
Tako da sam rešio.
alselone alselone 08:29 27.03.2012

Re: DS i moj glas

Vulin Jebote ali Jebote




stopalo stopalo 08:29 27.03.2012

Re: DS i moj glas

cult

A ds ipak ima Djilasa. Svetla tačka u toj otužnoj bari.
Tako da sam rešio.


daj noz, daj noz.......
arianna arianna 08:35 27.03.2012

Re: DS i moj glas

sistem je takav da od \"belog\" \'leba nema



kad neko nesto radi bez pozitivno vidljivih rezultata vise od jedne decenije, bilo bi sasvim logicno da to vise ne radi ili da promeni nacin rada


mene sve ovo podseca na pricu o poljoprivredniku koji deset godina sistematski na plodnoj oranici sadi topole, sve u cilju da se popne na njih i vidi kako je u tudjoj njivi?!
Hansel Hansel 08:35 27.03.2012

Re: DS i moj glas

Ne mogu da razumem glasanje radi kažnjavanja ili iz inata.

Ja mogu radi kažnjavanja, ali samo pod uslovom da ta kazna za mene ne predstavlja još veću kaznu. Ni ja nisam bio vernik, ali DS zaslužuje kaznu. Nažalost, u situaciji smo da i dalje nemamo manje štetnog na izbornom meniju.
dr.wagner dr.wagner 08:38 27.03.2012

Re: DS i moj glas

... jutro

freehand


-Eto glas razuma !

-Ljudi kao da žive na Jupiteru , a ne u ovom "našem" loncu ... i sada nakon
što su pljeskali svima njima (kako kome , kako u kom periodu) sada su razočarani

-Iskreno ... nisam ni ja zadovoljan sa gospođom W , ali neću sada IZ INATA
naći neku deblju i sa tamnijom kosom

-Ona mi je trenutno ( od svega "dohvatljivog" ) najbolja opcija


Wagner

P.S.
-Ne znam je li ovaj moj komentar , mješanje u unutrašnje poslove ... ???
freehand freehand 08:42 27.03.2012

Re: DS i moj glas

alselone
Vulin Jebote ali Jebote





E kako je taj promašio Preokret - ne mogu da shvatim!
alselone alselone 08:47 27.03.2012

Re: DS i moj glas

E kako je taj promašio Preokret - ne mogu da shvatim!


Savrseno bi se uklopio! Zamisljam vest, Vulin i Vuk priznali Kosovo i uveli nas u EU.

Momentalno (naglasak Radovan III) bih podneo zahtev za iseljenje u USA, preselio se kod Pajica, lovio pume, programirao dronove i slao doznake.
vladaxy vladaxy 08:48 27.03.2012

Re: DS i moj glas

A ds ipak ima Djilasa. Svetla tačka u toj otužnoj bari.


Dragan "Lumberjack" Đilas?
Dragan "Gipsy exorcist" Đilas??
Dragan "The Spanish" Đilas???
Dragan "The Bus Plus" Đilas???
Dragan "Media Buying" Đilas???

itd...
.
.
.
.
.
On je svetla tačka zato što ljudi vole što raseljava nehigijenska naselja. Dobili smo preko one stvari od svih, pa daj bar na nekome da se šiljimo...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana