O odgovornosti - ili ko/kako doprinosi radikalizaciji Srbije

Nebojša Milenković RSS / 23.01.2008. u 22:49

Iznova otkrivena aktuelnost jednog starog teksta

dogadjajdana1_2.jpgRadikali definitivno nisu glavni problem ovog društva, kao ni birači i pristalice naopake i mazohističke politike koju ova stranka personifikuje. Da jesu, stvar bi bila prilično beznadežna, pošto ti ljudi, kao što vidimo, neće jednostavno nestati.

Zbog toga priča ako ne pobedimo mi doći će radikali više nije dovoljna najmanje iz tri razloga:

1) Pitanje demokratije je, prevashodno, pitanje političke odgovornosti – kako za činjenje tako i za nečinjenje. Zbog toga pre nego što zatraži i eventualno dobije našu podršku za drugi krug gospodin Boris Tadić morao bi prvo da podnese račune, da prizna greške i da ponudi viziju.

Umesto toga ponovo nam se nudi jednačina sa dve poznate koja, nužno, kod sve većeg broja glasača proizvodi sledeći stav: Ako od dva zla treba da biram manje tj. ako je manje zlo jedino što mi ostaje onda na izbore (referendume) jednostavno više ne želim da izlazim.

2) Ne želim manje zlo → nego veće dobro.

3)  Pričom o dva zla, evidentno, ne postiže se ništa osim onog što se ustvari najmanje želi: mobilišu se i homogenizuju pristalice SRS-a jer je, jelte, njima upravo to i cilj. 

Dakle, ukoliko priča o demokratskoj i radikalskoj Srbiji doprinosi demoralizaciji demokratske a homogenizaciji radikalske Srbije, logično pitanje je: zašto se onda ona priča i šta joj je moguća alternativa?  

Dodatno, kad vidimo koga sve gospodin Tadić ubraja u tu demokratsku Srbiju onda vidimo da se i na ovoj ravni stvar prilično banalaizuje. Najbolji primer za to je, svakako, izjava kapitalnog ministra koja se ovih dana manje-više nespretno skriva koji je, nakon glasanja, izjavio ni manje ni više nego ovo:ilic_velja_sutnuo_novinara_2-06-03.jpg

PROTEKLA kampanja bila je kratka i nekorektna, jer su se sve vreme favorizovala dva kandidata. Veliko je razočaranje, što i posle toliko godina od demokratizacije Srbije, nismo naučili šta je izborno ćutanjeBorba za glasove trajala je do samih izbora. Svi su u subotu nešto gradili i radili, i to na veliki crkveni praznik. Moj kolega Bubalo je razrešio sve probleme koji se tiču NIS, non-stop je davao izjave. Samardžić i Đilas su sve kuće popravili na Kosovu. Za mene je veliko razočarenje, što i posle toliko godina od demokratizacije Srbije, nismo naučili osnovno, da se ponašamo kao narod kada su izbori, da znamo šta je izborno ćutanje. Srbija više ne zna šta su izbori, šta je izborno ćutanje, kako ko treba da se ponaša. To je žalosno, jadno i bedno, ja ne znam ko je vaspitao ministre da tako rade... Na prvoj narednoj sednici Vlade ću da pitam Samardžića šta je to imao da radi u subotu na Kosovu sa onim nesrećnim Đilasom, gde su mahali nekim NIP-om. Očekujem da će Tadić da izgubi izbore, zato što se ponašao nekorektno i sa tim njegovim trkačima vodio je jednu borbu, koja je bila odvratna. Sam je odabrao termin, sam je tražio izbore i sam se ponašao kako se ponašao. To je bruka i sramota za državu Srbiju... Ja sam učestvovao u izborima. Ovo su najodvratniji izbori koji su postojali. Tadić je sam odabrao termin, sam je tražio izbore i sam se ponašao kako se ponašao. To je bruka i sramota za državu Srbiju.  Kampanja DS-a bila je 'prljava', da mi je bilo muka da učestvujem.Oni su se ponašali 'siledžijski' u izbornoj kampanji. (Slobodan) Milošević je bio 'mala beba' u odnosu na ponašanje DS-a, zaključio je Ilić. 

Znate, ukoliko i posle svega za Borisa Tadića ovaj čovek pripada tzv. demokratskom bloku tada i sve eventualne tvrdnje o znaku jednakosti između ponuđenih kandidata postaju itekako smislene. Koliko mi je poznato, ni Koštunica niti pak bilo koji funkcioner ili član njegove stranke nisu se ogradili od navedene izjave njihovog zvanično podržanog kandidata – tako, logično, dolazimo do zaključka kako dele njegovo mišljenje!

U datom kontekstu aktuelnom predsedniku ne može da se ne zameri ni to što tokom trajanja svog mandata nije učinio ništa na promovisanju drugačijih vrednosti za koje se ovih dana deklarativno zalaže. Pre svega, kao predsednik, Boris Tadić jednostavno je morao da se oglasi povodom medijske harange kojoj je od strane žutog đubreta koje se kupuje na trafici ali nisu novine (kojem, između ostalih, intervjue i izjave daju i on i funkcioneri njegove stranke) godinama već izložen građanin ove zemlje i lider opozicione stranke Čedomir Jovanović!

Afirmisanje - makar i prećutno – bahatosti, nemorala i laži sve zarad vlastitog (privremenog) političkog ćara neminovno proizvodi situaciju u kojoj iz politike na duže staze bivaju izgnani svi principi, moralnost ili civilizovana pravila igre. Iz tako stvorene klime, prirodno, najveću korist izvlače oni koji u ovakvom ponašanju imaju najviše iskustva. U društvu iz čijeg su javnog života izgnani principi morala i odgovornosti logično je da najveći demagozi dobijaju najveće šanse. Sviđalo se to nekome ili ne - odgovornost za buđenje mračnjaka iz 90-ih upravo zbog toga nesumnjivo snose ljudi koji su takvu politiku sprovodili, podržavali ili prećutno odobravali!

Dakle, jednačina je jasna: Kohabitacija + koalicija = radikalizacija!

II

Trajno kontaminiran konstruisanjem afera na kratke staze od kojih ni jedna nije dobila svoje razrešenje politički život pretvorio se u arenu u kojoj se ne biraju sredstva. Uspostavljen je model javnog delovanja u kom se sve isplati. Jer, ukoliko novinar koji je otelotvorenje primitivizma i najprizemnije bahatosti može da postane direktor nacionalne televizije; ako političar koji fizički i verbalno napada i vređa novinare p/ostane ministar u vladi; ako u istoj vladi kao njen generalni sekretar može da sedi neko ko je, po vlastitom priznanju, osvedočeni lažov – koji, pri tom, sebi može da dozvoli čak i takav luksuz da se čak 26 (!) puta ne odazove na sudski poziv – tada se, nedvosmisleno, šalje poruka da nemoral ne samo da je dozvoljen već je čak i poželjan. Tada se, prirodno, gube razlike između radikala i onih koji to, navodno, nisu. Uzgred, vidi li iko kvalitativnu razliku između, recimo, Nataše Jovanović i Aleksandra Vučića sa jedne, odnosno Dejana Mihajlova, Velimira Ilića, Aleksandra Tijanića, Dragana Šormaza ili Miloljuba Albijanića sa druge strane?... 

Takođe, smislena je i dilema da li se uopšte i može govoriti o dve strane?

sormaz.jpg

 

U Vladi u kojoj su političkoj su interesi uvek ispred principa, jedinstvo ispred slobodnog mišljenja a poslušnost i podaništvo ispred pameti i stručnosti prirodno je da se i bivši demokratski lideri pretvaraju u autoritarne vođe - a politika u patologiju u kojoj se svaka bahatost isplati. Partijski centralizam, etatizam iegalitarizamkoji je na delu, doveo je do toga da izvan retorike u Vladi Srbije ─ podjednako kao i u strankama koje je čine ─ odavno više nema politike! Kada u parlamentu ne bi postojala koalicija okupljena oko Liberalno demokartske partije među akterima na političkoj sceni razlike više APSOLUTNO ne bi postojale.

 

III

Intelektualci kao korektivi društva smišljenom akcijom prozvanih egalitarista i kohabitanata izgnani su iz politike. Jer, šta u politici, recimo, može da traži čovek od imena i ugleda ako je njegov angažman pod permanentnom pretnjom da će, koliko sutra, u udbaškim tabloidima izaći da je on: a) homoseksualac, b) kriminalac, c) narkoman, d) da mu je žena prijateljica noći i tsl, i sve to bez ikakvih posledica po one koji takve bljuvotine konstruišu.

Uzgred, zna li iko koliko kazni je do sada zbog laži koje objavljuje platio, recimo, Kurir? Koliko puta je reagovao javni tužilac? Koliko puta su se oglasili predsednik ili premijer? Ko je, od lidera lažnog demokratskog bloka koji čini trenutnu Vladu Srbije reagovao na strašne uvrede koje, pored Čedmoira Jovanovića trpi, recimo, Biljana Srbljanović? Seća li se danas iko šta bi sa ekstraprofitom, šta s koferom punim deviza u stanu viceguvernera, šta s Miletom Dragićem, Bogoljubom Karićem, Mirom Marković, Markom Miloševićem, zašto je hapšen Vladan Batić, šta bi s lustracijom, lokomotivama iz Švedske, nezakonito potpisanim ugovorom o koncesiji,... Šta je konkretno učinjeno povodom višemesečnog pretvaranja u farsu suđenja za ubistvo premijera Đinđića... Ko je, i po čijem nalogu, ubio Slavka Ćuruviju, vojnike u Topčideru, (dopunite po želji)...

Politika koja ne vodi računa o posledicama svojih postupaka nužno mora doživeti krah. I umesto da razmišlja o istim (posledicama) ona se ovih dana, opet tajno, opet mimo važeće zakonske regulative, potcenjujući javnost ali i elementarnu inteligenciju građana ove zemlje upušta u opasnu avanturu oko prodaje NIS-a!

natasa-jovanovic-100x160.jpg

E u takvoj državi i sa takvom Vladom i Aleksandar Vučić i Ivica Dačić imaju puno pravo da nam pričaju o tome kako su se prevarili svi oni koji su pomislili kako je stvar završena 5. oktobra – i kako će tek da se prevare! U takvoj državi i SRS i SPS, sve zaklanjajući se iza patriotizma kao poslednjeg utočišta nitkova,  imaju sasvim legitimno pravo da drže pridike o moralu i političkom teroru... U takvoj državi s TV-a mogu da se ne skidaju tipovi koji nigde (osim ovde) bar 10 godina ne bi imali obraza i morala da izađu iz kuće... U takvoj državi, kao vrhunac apsurda za koji još uvek ne postoji ime - predsednički kandidat Tomislav Nikolić može Borisa Tadića da proziva zbog ratnohuškačke retorike...

Za stvaranje klime koja doprinosi radikalizaciji Srbije odgovorni su Koštunica i Tadić i to mora jasno da se kaže. Ne samo zato što su zajedno krali na Ustavu, što su bili jedinstveni u podršci Kastru, ili u rezoluciji o prekidu evropskih integracija... već i zbog stvaranja političke klime koja nas je dovela ovde gde smo sada. Njene žrtve smo svi mi. Jer, ukoliko se prašta i zaboravlja Velimiru Iliću ili Aleksandru Tijaniću – zašto onda ne bi moglo da se prašta i zaboravlja i, recimo, Tomislavu Nikoliću i Aleksandru Vučiću?!

Kako će Srbija izgledati posle 3.februara u ovom trenutku zavisi isključivo od Borisa Tadića - odnosno njegove sposobnosti lili nesposobnosti da se u poslednji čas možda (ipak?!?) istrgne iz samrtničkog zagrljaja svojih narodnjačkih koalicionih partnera – u suprotnom i on (tj.DS) i Srbija završiće upravo tamo i upravo onako kako je Velimir Ilić predvideo. O posledicama i krivici ipak neki drugi put...

corax.gif 

p.s.

Stvar s apdejtovanjem starih tekstova, priznajem, nije baš najsrećniji izbor – naravno, nije mi cilj da ispadne da sam nešto predvideo ili sl. jednostavno tekst istog naslova iz novembra 2006. objavljen na starom blogu ponovo je aktuelan te ga uz neznatne korekcije ovde ponavljam.



Komentari (175)

Bloger je isključio mogućnost postavljanja komentara za ovaj tekst

navodno navodno 22:57 23.01.2008

aplauz

stigao sam do pola teksta pa sad aplaudiram, a sad se vracam da nastavim:)
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 10:37 24.01.2008

Boze,

kad se setim da sam ja pre godinu dana znao da pohvalim neke tvoje tekstove ... sad imam utisak da ovo sto ti pises(sto odavno vise skoro i da ne citam) pise neko ko ima problema sa osnovnim pravilima logickog razmisljanja. Nisam imao volje ni da citam sve, ali evo samo par NAJNELOGICNIJIH stvari:

Nebojša Milenković

2) Ne želim manje zlo → nego veće dobro.


U situaciji u kojoj ce jedna od dve mogucnosti biti izabrana od onih koji izlaze na izbore je jasno da tebe niko ne pita sta ti ZELIS. Pa "zeleci vece dobro" svojim neizlaskom doprinosis da ti rezultat bude "vece zlo"...


3) Pričom o dva zla, evidentno, ne postiže se ništa osim onog što se ustvari najmanje želi: mobilišu se i homogenizuju pristalice SRS-a jer je, jelte, njima upravo to i cilj.


Hahaha ovo ti je bas SUPER Posto pricu o dva zla pricas ti i tvoji istomisljenici - drugim recima SAM tvrdis da vi homogenizujete pristalice SRS!!!. I tu se slazemo Inace neuporedivo veci broj ljudi (ukljucujuci mene) prica o izboru izmedju dobra (Tadic) i zla (Nikolic)...

To sto bi Tadic mogao da bude jos bolji ne znaci da i dosad u datim uslovima nije bio dobar. A od Nikolica trenutno ne postoji gora alternativa na politickoj sceni Srbije ... odnosno ne postoji vece zlo ...

Price o tome da je ta vas "kohabitacija" (vasa uopbicajena politicka parola) i koalicija isto sto i radikalizacija je notorna besmislica. U demokratiji i posebno u situaciji u kojoj ni jedna politicka opcija nema demokratsku vecinu koalicija je JEDINA MOGUCNOST. I svakoj demokratiji tokom vremena opozicija dobija sve vise glasaca - sve dok ona ne dodje na vlast a bivsa vlast postane opozicija. Pa se prica ponavlja sada sa novom opozicijom. i to je sustina demokratije ... bez toga bi jedna partija (koalicija) bila vecno na vlasti ...

Pitanje je samo ZASTO ljudi u Srbiji od tri opozicione partije u ogromnoj vecini vide JEDINO SRS kao alternativu. Mada je i to jasno - svako, ko ima oci, moze da vidi da SRS moze za svoj uspeh pre svega da zahvali DRASTICNO DERADIKALIZOVANOJ retorici i drasticno umerenijim stavovima ... A oni drugi opozicionari bi trebalo da razmisle o tome ...

pozz


Nebojša Milenković Nebojša Milenković 15:42 24.01.2008

Re: Boze,

svako, ko ima oci, moze da vidi da SRS moze za svoj uspeh pre svega da zahvali
DRASTICNO DERADIKALIZOVANOJ retorici i drasticno umerenijim stavovima

Da li bi ovu "stvar" hteli i da personalizujete...
Treger Treger 18:03 24.01.2008

Re: Boze,

Virtuelni Vasilije
kad se setim da sam ja pre godinu dana znao da pohvalim neke tvoje tekstove ... sad imam utisak da ovo sto ti pises(sto odavno vise skoro i da ne citam) pise neko ko ima problema sa osnovnim pravilima logickog razmisljanja. Nisam imao volje ni da citam sve, ali evo samo par NAJNELOGICNIJIH stvari:

Nebojša Milenković2) Ne želim manje zlo → nego veće dobro.U situaciji u kojoj ce jedna od dve mogucnosti biti izabrana od onih koji izlaze na izbore je jasno da tebe niko ne pita sta ti ZELIS. Pa "zeleci vece dobro" svojim neizlaskom doprinosis da ti rezultat bude "vece zlo"...
3) Pričom o dva zla, evidentno, ne postiže se ništa osim onog što se ustvari najmanje želi: mobilišu se i homogenizuju pristalice SRS-a jer je, jelte, njima upravo to i cilj. Hahaha ovo ti je bas SUPER Posto pricu o dva zla pricas ti i tvoji istomisljenici - drugim recima SAM tvrdis da vi homogenizujete pristalice SRS!!!. I tu se slazemo Inace neuporedivo veci broj ljudi (ukljucujuci mene) prica o izboru izmedju dobra (Tadic) i zla (Nikolic)...To sto bi Tadic mogao da bude jos bolji ne znaci da i dosad u datim uslovima nije bio dobar. A od Nikolica trenutno ne postoji gora alternativa na politickoj sceni Srbije ... odnosno ne postoji vece zlo ...Price o tome da je ta vas "kohabitacija" (vasa uopbicajena politicka parola) i koalicija isto sto i radikalizacija je notorna besmislica. U demokratiji i posebno u situaciji u kojoj ni jedna politicka opcija nema demokratsku vecinu koalicija je JEDINA MOGUCNOST. I svakoj demokratiji tokom vremena opozicija dobija sve vise glasaca - sve dok ona ne dodje na vlast a bivsa vlast postane opozicija. Pa se prica ponavlja sada sa novom opozicijom. i to je sustina demokratije ... bez toga bi jedna partija (koalicija) bila vecno na vlasti ... Pitanje je samo ZASTO ljudi u Srbiji od tri opozicione partije u ogromnoj vecini vide JEDINO SRS kao alternativu. Mada je i to jasno - svako, ko ima oci, moze da vidi da SRS moze za svoj uspeh pre svega da zahvali DRASTICNO DERADIKALIZOVANOJ retorici i drasticno umerenijim stavovima ... A oni drugi opozicionari bi trebalo da razmisle o tome ...pozz

Čim tebi Vasilije ne valja znači da je dobro pogođeno.
Treger Treger 18:03 24.01.2008

Re: Boze,

Virtuelni Vasilije
kad se setim da sam ja pre godinu dana znao da pohvalim neke tvoje tekstove ... sad imam utisak da ovo sto ti pises(sto odavno vise skoro i da ne citam) pise neko ko ima problema sa osnovnim pravilima logickog razmisljanja. Nisam imao volje ni da citam sve, ali evo samo par NAJNELOGICNIJIH stvari:

Nebojša Milenković2) Ne želim manje zlo → nego veće dobro.U situaciji u kojoj ce jedna od dve mogucnosti biti izabrana od onih koji izlaze na izbore je jasno da tebe niko ne pita sta ti ZELIS. Pa "zeleci vece dobro" svojim neizlaskom doprinosis da ti rezultat bude "vece zlo"...
3) Pričom o dva zla, evidentno, ne postiže se ništa osim onog što se ustvari najmanje želi: mobilišu se i homogenizuju pristalice SRS-a jer je, jelte, njima upravo to i cilj. Hahaha ovo ti je bas SUPER Posto pricu o dva zla pricas ti i tvoji istomisljenici - drugim recima SAM tvrdis da vi homogenizujete pristalice SRS!!!. I tu se slazemo Inace neuporedivo veci broj ljudi (ukljucujuci mene) prica o izboru izmedju dobra (Tadic) i zla (Nikolic)...To sto bi Tadic mogao da bude jos bolji ne znaci da i dosad u datim uslovima nije bio dobar. A od Nikolica trenutno ne postoji gora alternativa na politickoj sceni Srbije ... odnosno ne postoji vece zlo ...Price o tome da je ta vas "kohabitacija" (vasa uopbicajena politicka parola) i koalicija isto sto i radikalizacija je notorna besmislica. U demokratiji i posebno u situaciji u kojoj ni jedna politicka opcija nema demokratsku vecinu koalicija je JEDINA MOGUCNOST. I svakoj demokratiji tokom vremena opozicija dobija sve vise glasaca - sve dok ona ne dodje na vlast a bivsa vlast postane opozicija. Pa se prica ponavlja sada sa novom opozicijom. i to je sustina demokratije ... bez toga bi jedna partija (koalicija) bila vecno na vlasti ... Pitanje je samo ZASTO ljudi u Srbiji od tri opozicione partije u ogromnoj vecini vide JEDINO SRS kao alternativu. Mada je i to jasno - svako, ko ima oci, moze da vidi da SRS moze za svoj uspeh pre svega da zahvali DRASTICNO DERADIKALIZOVANOJ retorici i drasticno umerenijim stavovima ... A oni drugi opozicionari bi trebalo da razmisle o tome ...pozz

Čim tebi Vasilije ne valja znači da je dobro pogođeno.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 18:11 24.01.2008

Re: Boze,

Čim tebi Vasilije ne valja znači da je dobro pogođeno


aha ... a ko se slozi sa mnom, biva izbacen iz partije:)))))))
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 18:13 24.01.2008

Re: Boze,

složio si se sa sobom pa su te izbacili?!
Nenad M. Nenad M. 23:01 23.01.2008

EVO KO PODRZAVA RADIKALE

DSS i NS se nisu direktno izjasnile o podršci Borisu Tadiću u drugom krugu, ali su zatražile jedinstven stav protiv slanja misije EU na Kosovo. Predloženi aneks, kako su saopštili, proizlazi iz Rezolucije skupštine o Kosovu, prema kojoj bi slanje Misije EU predstavljalo akt ugrožavanja teritorijalnog integriteta i ustavnog poretka. Tadić odbio uslovljavanja podrške i ugoržavanje evropskog puta Srbije.
......
"Zbog toga bi ovakva odluka značila da je EU svojom voljom poništila Sporazum, čime bi on za Srbiju prestao da važi i Vlada bi ga proglasila nevažećim, a Skupština Srbije ne bi mogla da ga ratifikuje sve dok EU ponovo ne prizna suverenitet i teritorijalni integritet Srbije u njenim sadašnjim međunarodno priznatim granicama", stoji u predlogu.

"DSS-NS i DS su apsolutno saglasne da Srbija samo celovita i od EU priznata u njenim sadašnjim međunarodnim granicama, dakle sa Kosovom i Metohijom kao sastavnim i neotuđivim delom naše zemlje, može nastaviti proces evropskih integracija, navodi se u predlogu koji je koalicija DSS-NS uputila DS-u"
blackbox blackbox 00:45 24.01.2008

Re: EVO KO PODRZAVA RADIKALE


Tadić odbio uslovljavanja podrške i ugoržavanje evropskog puta Srbije

Moraće da to uradi još odlučnije. I da energično kaže da mu ne treba podrška VK i Velje a da pozove narod da glasa ta EU ili VK i Tomu.
Kampanja bi morala dobiti i nove elemente u smislu razotkrivanja manipulacija kojima se služi DSS da bi oslabio evropsku opciju i sprečio kretanje Srbije ka EU.
Dakle, slogan Evropa ili Koštunica.
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 00:54 24.01.2008

Re: EVO KO PODRZAVA RADIKALE

Dakle, slogan Evropa ili Koštunica.

Upravo tako!
nestorijanac nestorijanac 00:57 24.01.2008

Re: EVO KO PODRZAVA RADIKALE

Dakle, slogan Evropa ili Koštunica.

Blackbox, bas sam se pitao gde ste !
Ma, sta kazete !, Energicno Tadic da kaze da mu ne treba nicija podrska i da su izbori za Predsednika Srbije zapravo referendum o odanosti Srbije putu "evropskih integracija". Mozda bi , dakle, jos bolji slogan bio -
Evropa je zakon !
figaro_ figaro_ 01:30 24.01.2008

Re: EVO KO PODRZAVA RADIKALE

nestorijanac
Dakle, slogan Evropa ili Koštunica.Blackbox, bas sam se pitao gde ste !Ma, sta kazete !, Energicno Tadic da kaze da mu ne treba nicija podrska i da su izbori za Predsednika Srbije zapravo referendum o odanosti Srbije putu "evropskih integracija". Mozda bi , dakle, jos bolji slogan bio - Evropa je zakon !


... i eto tako je sine moj Tadic izgubio izbore ...
blackbox blackbox 09:45 24.01.2008

Re: EVO KO PODRZAVA RADIKALE

to nestorijanac
Blackbox, bas sam se pitao gde ste !
Ma, sta kazete !, Energicno Tadic da kaze da mu ne treba nicija podrska i da su izbori za Predsednika Srbije zapravo referendum o odanosti Srbije putu "evropskih integracija". Mozda bi , dakle, jos bolji slogan bio -
Evropa je zakon !

Hvala na pitanju, evo me.
A kažem to što sam rekao.
Nenad M. Nenad M. 11:55 24.01.2008

Re: EVO KO PODRZAVA RADIKALE

Moraće da to uradi još odlučnije. I da energično kaže da mu ne treba podrška VK i Velje a da pozove narod da glasa ta EU ili VK i Tomu.


BT pobedjuje i sa 230000 ldp + Pastor + druge manjine + proevropski deo glasaca dss-a - to bi bilo dovoljno, to sto se spinije da ce Kostunica odluciti pobednika je cista besmislica. Evo, bez Kostunicine podrske i ako pristane da razgovara sa ldp-om mozda se predomislim i glasam za BT
nestorijanac nestorijanac 12:04 24.01.2008

Re: EVO KO PODRZAVA RADIKALE

Evo, bez Kostunicine podrske i ako pristane da razgovara sa ldp-om mozda se predomislim i glasam za BT

Vas glas ce presuditi ?
Nenad M. Nenad M. 12:22 24.01.2008

Re: EVO KO PODRZAVA RADIKALE

Vas glas ce presuditi ?


a gde sam to rekao? iznosim svoj stav a vidim da ovde nisam usamljen sa istim.
nestorijanac nestorijanac 12:45 24.01.2008

Re: EVO KO PODRZAVA RADIKALE

a gde sam to rekao? iznosim svoj stav a vidim da ovde nisam usamljen sa istim.

Pa, samo sam Vas pitao da li mislite da je Vas glas presudan. Nisam tvrdio da ste to rekli ili da je tako. A. sto se Vaseg stava tice tacno je da tu niste usamljeni. Ali, taj stav i nije mnogo bitan sudeci po broju ljudi koji taj stav dele.
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 15:48 24.01.2008

Re: EVO KO PODRZAVA RADIKALE

Ja se čak usuđujem da kažem da će izbore izgubiti onaj koga podrži Koštunica!
Naravno, problem je u tome što on to neće učiniti iskreno "svim srcem"
već više onako, mlako, mlitavo, tunjavo... te će ostati i dilema da li Koštuničinom
kandidatu (ma koji to bio) ta podrška uopšte koristi ili...
Unfuckable Unfuckable 23:07 23.01.2008

Hm, ovo mi zvuči poznato :

Zbog toga pre nego što zatraži i eventualno dobije našu podršku za drugi krug gospodin Boris Tadić mora da podnese račune, da prizna greške, da ponudi viziju.

..tako nekako se pre par godina i VK obraćao celom DS-u tražeći od njih da se golootočki raskritikuju.
Inače, tekst u celini nije loš.
ivana23 ivana23 23:10 23.01.2008

Re: Hm, ovo mi izgleda poznato :

ivana23 ivana23 23:11 23.01.2008

Re: Hm, ovo mi izgleda poznato :

ivana23 ivana23 23:12 23.01.2008

Re: Hm, ovo mi izgleda poznato :


zoricag zoricag 23:29 23.01.2008

Re: Hm, ovo mi zvuči poznato :

tako nekako se pre par godina i VK obraćao celom DS-u tražeći od njih da se golootočki raskritikuju

Trazio je. Udovoljeno mu je. Posle mu se dopalo pa je trazio jos i jos i jos. Ko je imalo pozornije pratio sta se dogadja od 2004 nije normalan ako nije poludeo od toga. Svaki put je bilo sve bezobzirnije i bezobraznije.

Potvrdilo se ono Cankovo: prvo te spuste na svoj nivo, onda te pobede na iskustvo.

Ja vidim izlaz iz ovoga, ali ne vredi da ga iznosim, ostaje samo da se nadam da ce izlaz videti i onaj ko treba.
Nenad M. Nenad M. 23:32 23.01.2008

Re: Hm, ovo mi izgleda poznato :

a da li su bas za sve to krivi radikali? Mislim da se ovim slikama nista ne postize, sta vise imaju kontar efekat. Cisto dobronameran savet.
cecas cecas 00:03 24.01.2008

Re: Hm, ovo mi izgleda poznato :

Pa na osnovu glasova koje su dobili - ispadne da nisu
ivana23 ivana23 00:08 24.01.2008

Re: Hm, ovo mi izgleda poznato :

Nenad M.
a da li su bas za sve to krivi radikali? Mislim da se ovim slikama nista ne postize, sta vise imaju kontar efekat. Cisto dobronameran savet.

Mante dobronamerne savete, davali ste ih i pre 20. zasto glasati za Cedu, pa evo rezultata.
blackbox blackbox 10:17 24.01.2008

Re: Hm, ovo mi zvuči poznato :

Unfuckable
Zbog toga pre nego što zatraži i eventualno dobije našu podršku za drugi krug gospodin Boris Tadić mora da podnese račune, da prizna greške, da ponudi viziju....

Pa vi kao da imate neki CK gde bi on trebao da dođe i kaže "jeste drugovi u pravu ste, priznajem i prihvatam drugarsku kritiku".
navodno navodno 23:12 23.01.2008

Cini mi se da ne zeli

Iskreno, mislim da Boris Tadic ne zeli prekid kohabitacije . Price o pozrtvovanosti DSa,pa oni, jel, za moje dobro trpe Velju, Mihajlova, Tijanica i ostale su vise mucne i ako je to jedini argument (uz onaj, 'oces Toma da ti bude predsednik) onda nemaju ni jedan argument.
Nije vise dovoljno da prekinu saradnju, moraju da se sklone. A to naravno, ne dolazi u obzir.
I zaista
"Jer, ukoliko se prašta i zaboravlja Velimiru Iliću ili Aleksandru Tijaniću – zašto onda ne bi moglo da se prašta i zaboravlja i, recimo, Tomislavu Nikoliću i Aleksandru Vučiću?!"
Cini mi se da im je svima sve vec oprosteno
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 23:18 23.01.2008

O praštanju...

Cini mi se da im je svima sve vec oprosteno

Osim, naravno, Čedomiru Jovanoviću i LDP-u kojima se ne prašta čak ni to što postoje!
Anuska Anuska 23:25 23.01.2008

evidentno je

da je ova vlast doprinela jacanju SRS i SPS-a. Ukoliko sada pobedi Tadic , na sledecim paramentarnim izborima, SRS + SPS ce nadmocno osvojiti vlast u Srbiji. Zato , najbolje je da Nikolic postane predsednik , a onda kad se narod uveri da ono sto obecava nikolic nije nista manje sarena laza od onoga sto obecava tadic , konacno tadaica, nikolica, kostunicu , velju ilica, dinkica, djelica i mrkonjica posaljemo na smetliste istorije gde im je i mesto.
navodno navodno 23:36 23.01.2008

Re: O praštanju...

Nebojša Milenković
Osim, naravno, Čedomiru Jovanoviću i LDP-u kojima se ne prašta čak ni to što postoje!


Meni drago zbog toga. Da se zna da nismo isti. 5% vakcinisanih :)
navodno navodno 23:45 23.01.2008

Re: evidentno je

Anuska
da je ova vlast doprinela jacanju SRS i SPS-a. Ukoliko sada pobedi Tadic , na sledecim paramentarnim izborima, SRS + SPS ce nadmocno osvojiti vlast u Srbiji. Zato , najbolje je da Nikolic postane predsednik , a onda kad se narod uveri da ono sto obecava nikolic nije nista manje sarena laza od onoga sto obecava tadic , konacno tadaica, nikolica, kostunicu , velju ilica, dinkica, djelica i mrkonjica posaljemo na smetliste istorije gde im je i mesto.


Moze biti da gresim, ali nije mi ovaj izbor za predsednika velika opasnost. Toma predsednik - Pa? da nece da dovede goreg u RTS ili u BIAu? I da hoce tesko ce da nadje gore od ovih Tadicevih ljubavi. Mislim da vecu opasnost nosi ova radikalska euforija "Mnogo smo jaki" na lokalnim izborima. Uzece mnogo opstina, napravice haos, armirace temelje korupcije i lopovluka koji su vec sad dobro utvrdjeni. U svakoj opstini imace ili veinu ili takav broj lokalnih mandata da ce samo DS DSS NS zajedno moci da ih nadglasaju Eto nama nastavka kohabitacije, eto nastavka lopovluka i prenemaganja o pozrtvovanosti DSa. Voleo bih da neko moze da objasni sta tu ima lose biti opozicija? DS nece sa DSSom, nemaju vecinu sa LDPom i sta? u opoziciju. Da su pustili Kostunicu da pravi vladu sa radikalima da li bi mi svi sada dosli u ovu situaciju? Ali kako ministarstva i javna preduzeca da izmaknu.
Adam von Trott zu Solz Adam von Trott zu Solz 23:21 24.01.2008

Re: evidentno je

Anuska
a onda kad se narod uveri da ono sto obecava nikolic nije nista manje sarena laza od onoga sto obecava tadic , konacno tadaica, nikolica, kostunicu , velju ilica, dinkica, djelica i mrkonjica posaljemo na smetliste istorije gde im je i mesto.


ovo je valjda wet dream svakog pravovernog eldepeovca - da svi nestanu, i da ostane samo njihov Izabrani vođa sa svojim aplostolima. ostale šizmatike - na lomaču istorije. ako usput strada i neko od sopstvene pastve - nema veze, šta da se radi, revolucija traži žrtve.

samo mi nije jasno što se rojite baš po ovom blog sajtu, ima toliko drugih, veliki je internet... u čemu je magična privlačnost bloga B92 da tako protohrišćanski zagriženo propovedate ovde svoju dogmu u komentarima na skoro svaki tekst?

hvala vam unapred na odgovoru.

i hvala vam što (još uvek) niste zagadili stranu sa komentarima na tekst o ponovnom dolasku Nika Kejva u Beograd.

gorran gorran 23:23 23.01.2008

ljudi, nemate smisla za humor

Velja Ilić 20.01.2008:
Očekujem da će Tadić da izgubi izbore, zato što se ponašao nekorektno i sa tim njegovim trkačima vodio je jednu borbu, koja je bila odvratna. Sam je odabrao termin, sam je tražio izbore i sam se ponašao kako se ponašao. To je bruka i sramota za državu Srbiju... Ja sam učestvovao u izborima. Ovo su najodvratniji izbori koji su postojali. Tadić je sam odabrao termin, sam je tražio izbore i sam se ponašao kako se ponašao. To je bruka i sramota za državu Srbiju. Kampanja DS-a bila je 'prljava', da mi je bilo muka da učestvujem.Oni su se ponašali 'siledžijski' u izbornoj kampanji. (Slobodan) Milošević je bio 'mala beba' u odnosu na ponašanje DS-a

Velja Ilić 23.01.2008:
I Velja Ilić uz Tadića

Pokazalo se da i g. Andreja Mladenović ima zdrav smisao za humor. On je objasnio da su se lideri DSS i NS o svemu dogovorili.
On je precizirao da je reč je o principijelnoj politici...
Dejan Stanković Dejan Stanković 23:32 23.01.2008

evo, ko se ne seca



koja god d aje teorija, nisam bas siguran d aje uputno praviti eksperimente na zivim ljudima.
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:59 23.01.2008

Re: evo, ko se ne seca

perhan perhan 23:33 23.01.2008

Re: O odgovornosti ...

Da li u prevodu gorenapisani stav Nebojse znaci sledece:

Ako danas kaznimo Tadica ne glasanjem za njega, radikali ce preuzeti vlast, nece smeti da vojno reaguju na Kosovu, pre ili kasnije ce i oni morati da poloze racune i svojim i tudjim glasacima . Demokratsko jezgro ce se procistiti, ali ce ostati ucelo, imace oko cega da bude jedinstveno, stavise moci ce samo da se uvecava.

Ako ga ne kaznimo, ako glasamo danas za njega i naravno, Kostunicu, i sve ostale repove koje doticni vuku, samo cemo jos vise osipati demokratski potencijal, praviti jos vecu hordu nezadovoljnika. Time ce se radikalska strana samo jos vise uvecavati i pretiti da u buducnosti ne samo preuzme vlast, vec preuzme apsolutnu vlast.

Nebojša Milenković Nebojša Milenković 23:37 23.01.2008

Re: O odgovornosti ...

Da li u prevodu gorenapisani stav Nebojse znaci sledece:

Nisam tražio da me prevodite - elem, napisao sam šta sam napisao
svako može tumačiti kako hoće - pa i vi, naravno!
Boro Boro 03:56 24.01.2008

Re: O odgovornosti ...

Niko nije ni rekao da ste trazili da vas prevode/tumace.

Ali to ne znaci da ljudi ne mogu pitati za pojasnjenje. Recimo, i ja sam stekao utisak da bi se vas stav mogao u nekim elementima shvatiti na slican nacin (ne potpuno, naravno). Pa me interesuje koliko se i vi slazete sa ovakvim shvatanjem.

Uzgred, niko (jos) nije ni rekao da se vas stav treba tako shvatiti. Niti da je takvo shvatanje lose. Ni dobro, kada smo kod toga. Prosto, trazi se pojasnjenje.

P.S. Traziti pojasnjenje iznetih stavova je itekako deo (suvisle) diskusije. Jedan od nacina razmene argumenata. Osim ako ne gajite nadu da ste u stanju da govorite o politickim problemima na istom nivou jasnoce kao i u lsucaju formalnih matematickih iskaza.
naroz naroz 13:56 24.01.2008

Re: O odgovornosti ...

U bre Boro pa cak i ja razumeo. Nisam cak ni recnik koristio.
Covek savetuje Tadica i ukazujemu na bolne cinjenice i ja bih voleo kad bi ga Tadic poslusao mada vise nisam siguran da je to i pametno ‘ebiga.
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 15:51 24.01.2008

JEDNA MOLBA: Al stvaaarrrnnooo...

Jedna molba, al sad iskreno: da li iko normalan može da "objasni",
al racionalno, šta je uzrok zbog kojeg su Tadiću kud-i-kamo
miliji i bliži Seljo Ilić ili Dejan Mihajlov


od, recimo, Vesne Pešić ili Čede Jovanovića...


Al stvarno...
naroz naroz 15:57 24.01.2008

Re: Al stvaaarrrnnooo...

ne verujem da su im blizi nego kao morao jer u suprotnom bi bio dss sa radikalima.
Mozda bi to bilo najbolje jer bi onda ljudi mozda progledali.
Mi na jednu a oni na drugu ima njih dosta ali ima i nas pa da vidimo.
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 16:00 24.01.2008

Re: Al stvaaarrrnnooo...

ne verujem da su im blizi nego kao morao jer u suprotnom bi bio dss sa radikalima

JOŠ JEDNA MOLBA: da li se tadićevom koalicijom/kohabitacijom čuva dss ili srs?!?
naroz naroz 16:07 24.01.2008

Re: Al stvaaarrrnnooo...

oboje sto je jednako lose. I na kraju ce ti i da budu zajedno. Hvala i dovidjenja idem da cutim. Ali cu ipak da glasam za BT ali neka zna da njega glasam samo sto moram a ne zato sto bih hteo.
zoricag zoricag 16:33 24.01.2008

Re: Al stvaaarrrnnooo...

u suprotnom bi bio dss sa radikalima


To je teza koja nije dokazana, ako se ne racuna onaj cirkus sa Tomom kao predsednikom skupstijne, koji se i desio zbog toga da bi ova teza nastavila da zivi,a ucesce u tome Toma je naplatio podizanjem rejtinga.

Ko nadje snage da ponekad poslusa fokus radio jasno mu je da nije bila opasnost da ce DSS sa radikalima formirati vladu. Prvo, zbog toga sto Toma ne bi prepustio premikjersko mesto Kostunici, a Kostunicu samo to interesuje. Nisam sigurna da bi mu ostavio MUP i Biu. To je za Kostunicu ravno samoubistvu.



pactko pactko 23:37 24.01.2008

Re: JEDNA MOLBA: Al stvaaarrrnnooo...

KAO ODGOVOR OD MENE MOLBA:

MOLIM VAS GLASAJTE ZA BORISA TADIĆA. AKO VAM NIJE DO SEBE I DO SVOJIH BLIŽNJIH, GLASAJTE ZBOG NAS KOJI NE ŽELE VIŠE DA PROPADAJU. MOLIM VAS GLASAJTE ZA TADIĆA. ODE SVE U MATERINU AKO POBEDI GROBAR.
zoricag zoricag 00:14 25.01.2008

Re: JEDNA MOLBA: Al stvaaarrrnnooo...

Ner vici. glasacemo.
NoSurrender NoSurrender 00:30 25.01.2008

Re: JEDNA MOLBA: Al stvaaarrrnnooo...

MOLIM VAS GLASAJTE ZA BORISA TADIĆA. AKO VAM NIJE DO SEBE I DO SVOJIH BLIŽNJIH, GLASAJTE ZBOG NAS KOJI NE ŽELE VIŠE DA PROPADAJU. MOLIM VAS GLASAJTE ZA TADIĆA. ODE SVE U MATERINU AKO POBEDI GROBAR.

Ako pobedi Grobar ode sve u materinu, a ako pobedi Šnenokla, nastavlja se ova DS(S) politika korak napred-dva nazad.DS birači se i dalje razočaravaju zbog Tadićeve popustljivosti i nedostatka principa,a DSS za to vreme "pegla " radikale dok ih ne predstavi Evropi kao prihvatljivog koalicionog partnera.
I, šta ? Za 2-3 godine imamo DSS-NS-SPS-SRS vlast...... koju nećemo skoro smeniti.
Konstantno šutiranje svojih politički najbližih opcija, osvetiće se pre svega Borisu, a zatim i celoj Srbiji.
Ako nekom uporno pružaš ruke , a on ih konstantno udara, elementarni nagon za samoodržanjem te tera da ih povučeš.
Na Borisu je da odluči da li će sarađivati sa onima koji su plakali, ili se radovali 12.03.2003.
Soylent Green Soylent Green 23:33 23.01.2008

misli globalno, talasaj lokalno

Mislim da je nedodirljivost vlasti pojava koja presudno karakterise danasnju politicku scenu u Srbiji. Od komunista/socijalizma, preko Milosevica do danas, vlast u Srbiji je nastavila, bez prekida, da dolazi odozgo.

Oklevam da ovo nazovem nedostatkom demokratije, posto ta rec vise nista ne znaci, pa cu da koristim termin imunost vlasti na gradjane. Ne postoji osecaj i spoznaja da lokalnim delovanjem, u okviru mesnate zajednice, opstine itd. nesto prakticno moze da se uradi. Sadasnje "demokratske" snage su nasledile i zagrlile tu imunost vlasti. Bez daleko jaceg i svakodnevnog uticaja gradjana na vlast, vlast nema izbora nego da ostane autarhicna. Ne postoji taj politicar koji ce zbog svoje dobre duse, nesebicnosti itd., da da gradjanima vlast a da ne mora.

Jedino sto moze da promeni politicki pejzaz u Srbiji je otimanje vlasti od strane gradjana, ne kroz predsednicke ili oligarhijske izbore (podsetimo se da parlament vise ne postoji - u onoj zgradi su 3-4 partije sa odgovarajucim brojem dzokera, plus partijska marketing tribina finansirana od strane drzave.) Postoje imena i cak institucije za to. Lokalna samouprava. Lokalni porezi. Politicki angazovane autohtone nevladine organizacije sa podrskom gradjana. Od centralne vlasti moraju da se otmu pare, tj. prestaju da joj se daju, posle toga sve lakse ide. Inicijativa za ovo nece doci odozgo, u to mozete da se kladite.

Sve ostalo, ukljucujuci i ove izbore, su lazne dileme i legitimizovanje oligarhije. Nisu ni Tadic ni Nikolic ni resenja ni problemi. Ovi izbori nece nista resiti - sve price o povratku u Milosevicevo vreme sa Nikolicem ili o putu u Evropu sa Tadicem su sarene laze.

Zato ili ne treba glasati, ili radi raznovrsnosti u ishrani promeniti celofan i glasati za Nikolica.
man ray loves me man ray loves me 23:42 23.01.2008

vidi, sinak, to nikada nece ... poleteti

Da ponovim ono sto sam napisala na blogu Srecka Sekeljica (skraceno):

Ok, glasanje za Tadica jaca radikale na duge staze. Ali kako ih Tomina pobeda slabi? Kao, narod ce da se probudi, da vidi da je sve to laz, desice se novi peti oktobar... Ne znam bas. Peti oktobar je imao zestoku podrsku iz Evrope (bez koje se ne bi desio, I believe), a za samo nekoliko godina smo uspeli potpuno da ga ponistimo (kao narod). Sta ako Evropa ovog puta kaze - ma dokle vise, nek trunu kad ne znaju da prihvate pruzenu ruku?
Anuska Anuska 23:54 23.01.2008

Re: vidi, sinak, to nikada nece ... poleteti

man ray loves me
Da ponovim ono sto sam napisala na blogu Srecka Sekeljica (skraceno):

Ok, glasanje za Tadica jaca radikale na duge staze. Ali kako ih Tomina pobeda slabi? Kao, narod ce da se probudi, da vidi da je sve to laz, desice se novi peti oktobar... Ne znam bas. Peti oktobar je imao zestoku podrsku iz Evrope (bez koje se ne bi desio, I believe), a za samo nekoliko godina smo uspeli potpuno da ga ponistimo (kao narod). Sta ako Evropa ovog puta kaze - ma dokle vise, nek trunu kad ne znaju da prihvate pruzenu ruku?


pa videce kad ne bude bilo kredita sa zapada
man ray loves me man ray loves me 00:02 24.01.2008

Re: vidi, sinak, to nikada nece ... polete

pa videce kad ne bude bilo kredita sa zapada.

Videce svakako da nemaju love i da se sve rusi, ali da li ce znati to da artikulisu? Ne zaboravite koliko smo trpeli devedesetih, petnaest godina, i to kakve sve bljuvotine, i niko se nije pobunio. Mozda gresim, ali ja verujem da je peti oktobar stigao kao poklon od prijatelja iz Evrope, plus Djindjiceva energija, i da nije ocigledno da ce tek tako da se ponovi.
KafaJeGotova KafaJeGotova 00:04 24.01.2008

Re: vidi, sinak, to nikada nece ... poleteti

Ok, glasanje za Tadica jaca radikale na duge staze. Ali kako ih Tomina pobeda slabi? Kao, narod ce da se probudi, da vidi da je sve to laz, desice se novi peti oktobar... Ne znam bas. Peti oktobar je imao zestoku podrsku iz Evrope (bez koje se ne bi desio, I believe), a za samo nekoliko godina smo uspeli potpuno da ga ponistimo (kao narod). Sta ako Evropa ovog puta kaze - ma dokle vise, nek trunu kad ne znaju da prihvate pruzenu ruku?

sto to sve ne pitas tadica? to sto mi dopustamo da vladari mogu da ocekuju od gradjana/ki da snose odgovornost, a oni sami nikad. oni sve broje samo "uspehe". sto tadic ne kaze: zasrao sam. trebalo je drugacije da radim i obecavam da hocu. ovako, njima uvek ravno. nema odgovornosti jer su tu uvek radikali kao argument, a ti gradjanko/gradjanine ko te sljivi. savijaj se i grci, mene boli patka.
znaci snaga tadiceva je da smo mi janura 2008 poceli da kacimo slike iz 90ih i da se prema tome ravnamo?
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:05 24.01.2008

Re: vidi, sinak, to nikada nece ... polete

Jelica Greganović Jelica Greganović 00:16 24.01.2008

Sa ovim rukama, Evropa

se rukovati neće.


man ray loves me man ray loves me 00:17 24.01.2008

Re: vidi, sinak, to nikada nece ... polete

Ma zaboravi Tadica - mi moramo da mislimo na nas interes. Kad je bila tribina na Pravnom, Tadic je rekao da je to sloboda govora. Ok, fine, pomislila sam i precrtala ga sa liste ljudskih bica.

Ali danas kad vidim Tomu, prosto mi se prevrce utroba. To je ono: Zvucalo je kao cetiri kratka udarca u vrata nesrece. Ne zna se gde je dno sa tim tipom.

I na kraju, cisto onako: Ako je Tadic isti kao Toma, zasto onda ne glasati za Tadica? Nije valjda gori ?
zoricag zoricag 00:26 24.01.2008

Re: vidi, sinak, to nikada nece ... polete

Videce svakako da nemaju love i da se sve rusi, ali da li ce znati to da artikulisu?


Prosli smo to. Za sve je okrivljen mrski zapad i njegove nepravedne sankcije.

Nego, u Pazaru poceli od djubreta (onog izvornog u kontejnerima). Djubre na ulici, Krem-djubre na gozbi, narod na ulici onako bash glasan.

Mozda je zrelo da se pridruzimo.
Nenad M. Nenad M. 00:43 24.01.2008

Re: Sa ovim rukama, Evropa

Jelice,
pored ovakve kampanje imam sve vecu potrebu da branim radikale. U cemu je razlika izmedju onoga sto b92 radi SRS-u i onoga sto Kurir, Press, RTS, nezavisni analiticari i drugi rade Ldp-u !? Isto je. Ajde malo da to primetimo.

+ ova kampanja protiv Tome Nikolica na blogu je tragikomicno smesa jer je besmislena. Zar niko da primeti da ovde ne dolaze glasaci SRS-a tako da je ovo pucanje u prazno. S druge strane, glasaci Ldp-a zele da cuju sta je Tadic uradio/ce uraditi jer stav o kandidatima ne mere prema namerama vec rezultatima i jasnoj viziji.
Anuska Anuska 00:53 24.01.2008

Re: vidi, sinak, to nikada nece ... polete

man ray loves me
pa videce kad ne bude bilo kredita sa zapada.
Videce svakako da nemaju love i da se sve rusi, ali da li ce znati to da artikulisu? Ne zaboravite koliko smo trpeli devedesetih, petnaest godina, i to kakve sve bljuvotine, i niko se nije pobunio. Mozda gresim, ali ja verujem da je peti oktobar stigao kao poklon od prijatelja iz Evrope, plus Djindjiceva energija, i da nije ocigledno da ce tek tako da se ponovi.



5. oktobar je usledio posle nato bombardovanja. Inace, ako bi nikolic postao predsednik , kosovo bi po hitnom postupku postalo nezavisno , a s obzirom da je vuk draskovic svojevremeno potpisao sporazum kojim se dozvoljava prolazak nato trupa kroz srbiju, onda neka nasa vojna intervencija na kosovu ne bi dolazila u obzir. osim toga, rusija je, hvala bogu , daleko , pa osim moralne podrske ili slanja kozaka da nam pevaju kakaljin , od rusa nista drugo ne bismo mogli dobiti. o da , mozda cevku gasovoda. drugim recima trip o kosovu bi izgubio na dejstvu.
man ray loves me man ray loves me 01:05 24.01.2008

Re: vidi, sinak, to nikada nece ... polete

A meni se cini da Rusi nece tako lako da propuste priliku da se igraju sa Zapadom preko nase grbace. Koji je njihov interes da Kosovo ostane srpsko? Da nije mozda sto ce nekom u Rusiji da padne na pamet da se otcepljuje dok je Putin na vlasti? I don't think so. Pre bih rekla da tamo ima previse ljudi kojima nedostaje hladni rat.
A sto se tice petog oktobra, ne zelim nikako da umanjujem Otpor i hrabrost svih nasih ljudi koji su ga ostvarili, ali prosto ne verujem u bilo kakvo 'desavanje naroda'. Potrebna je logistika, a mi smo bili goli i ponizeni. Ako ta logistika sledeci put izostane, ne vidim izlaz. Zasto bismo se doveli u tu situaciju?
Anuska Anuska 01:13 24.01.2008

Re: vidi, sinak, to nikada nece ... polete

man ray loves me
A meni se cini da Rusi nece tako lako da propuste priliku da se igraju sa Zapadom preko nase grbace. Koji je njihov interes da Kosovo ostane srpsko? Da nije mozda sto ce nekom u Rusiji da padne na pamet da se otcepljuje dok je Putin na vlasti? I don't think so. Pre bih rekla da tamo ima previse ljudi kojima nedostaje hladni rat.
A sto se tice petog oktobra, ne zelim nikako da umanjujem Otpor i hrabrost svih nasih ljudi koji su ga ostvarili, ali prosto ne verujem u bilo kakvo 'desavanje naroda'. Potrebna je logistika, a mi smo bili goli i ponizeni. Ako ta logistika sledeci put izostane, ne vidim izlaz. Zasto bismo se doveli u tu situaciju?

pa oni su vec ostvarili interes kupovinom nis-a
man ray loves me man ray loves me 01:14 24.01.2008

Re: vidi, sinak, to nikada nece ... polete

Mislis da je to kraj? Zasto stati sada? (da li su stali '45e?)
ceda_urosevic ceda_urosevic 01:39 24.01.2008

Re: Sa ovim rukama, Evropa

Dobro bre Nenade M. kako te nije sramota da ovako nesto napises?!


jesi ti video oaj snimak sto je postovao Dejan Stankovic? I da nisi, jesi li ti ziveo 90ih? Za sta ti sluzi internet koji besomucno koristis? Obrazuj se malo.

Koga ti uporedjujes? LDP i SRS? Ti uporedjujes laz i istinu. Kurir i Blog.

Alo bre, razmisli malo pre nego sto se raspises.
silver bullet silver bullet 11:24 24.01.2008

Re: vidi, sinak, to nikada nece ... poleteti

Da ponovim ono sto sam napisala na blogu Srecka Sekeljica (skraceno):

Ok, glasanje za Tadica jaca radikale na duge staze. Ali kako ih Tomina pobeda slabi? Kao, narod ce da se probudi, da vidi da je sve to laz, desice se novi peti oktobar... Ne znam bas. Peti oktobar je imao zestoku podrsku iz Evrope (bez koje se ne bi desio, I believe), a za samo nekoliko godina smo uspeli potpuno da ga ponistimo (kao narod). Sta ako Evropa ovog puta kaze - ma dokle vise, nek trunu kad ne znaju da prihvate pruzenu ruku?


A da li vi mislite da ce radikali oslabiti cak i ako Tadic pobedi Tomu sa minimalnom razlikom?
Mada je i to pod velikim znakom pitanja.
Nece oni nestati, a idu nam lokalni izbori i ko zna, mozda i parlamentarni.
Radikali imaju win-win poziciju.
Oni su dobili 1.600.000 glasova, sami. To je strahovit vetar u jedra.
I sad ja postavljam pitanje: Gde radikali kao vlast mogu da naprave najmanju stetu?
Plus, razmislite o domino efektu koji je 2000. doveo DOS na vlast.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 11:50 24.01.2008

Re: vidi, sinak, to nikada nece ... poleteti

silver bullet
I sad ja postavljam pitanje: Gde radikali kao vlast mogu da naprave najmanju stetu?


Pih kakvo je to tendeciozno pitanje? Pa zna se da je najmanja steta na mestu predsednika posto on ipak ima najmanju realnu vlast. Ali i to bi vec bilo dovoljno da potupuno zaustavi prijem Srbije u EU .. Realne sanse su da Nikolic ne bude izabran za predsednika. I to bi onda moglo da traje do sledecih parlamentarnih izbora. Bar. A i to nije malo. Mozda bi vec bili u EU ili cvrsto pred ulaskom ... Svako odlaganje dolaska radikala na vlast je povoljno po Srbiju. Najgore je bilo da su se vratile vec 2001. A sa odlaganjem se pozitivan trend u Srbiji nastavlja, priblizavamo se Evropi ... i, sto ne treba zanemariti, i sami radikali se DERADIKALIZUJU ...

Na lokalnom nivou, njihova vlast nije opasna - imali smo je u drugom najvecem gradu u Srbiji pa nikom nista. Oni tu moraju da se trude da se pokazu pa nekad uspeju nekad ne ... Da su bili BAS toliko losi ne bi imali toliko glasaca. Pa ce mozda na sledecim izborima da ih smeni DS u NS ... ali ko zna da li se nece desiti obrnuto u BG ...

pozz


silver bullet silver bullet 12:12 24.01.2008

Re: vidi, sinak, to nikada nece ... poleteti

Na lokalnom nivou, njihova vlast nije opasna - imali smo je u drugom najvecem gradu u Srbiji pa nikom nista. Oni tu moraju da se trude da se pokazu pa nekad uspeju nekad ne ... Da su bili BAS toliko losi ne bi imali toliko glasaca. Pa ce mozda na sledecim izborima da ih smeni DS u NS ... ali ko zna da li se nece desiti obrnuto u BG ...

pozz


Eto, Vasilije, i ovde se slazemo.
Ali ste zaboraviuli domino efekat koji ne mora poceti uvek od mesta predsednika.
Nije nista zakucano, kao cilj, ali jeste kao tendencija koju je moguce pratiti. A ona je evidentna: raste broj tranzicionih gubitnika, pojacava se histerija oko Kosova - raste podrska radikalima.
man ray loves me man ray loves me 12:27 24.01.2008

Re: vidi, sinak, to nikada nece ... polete

A da li vi mislite da ce radikali oslabiti cak i ako Tadic pobedi Tomu sa minimalnom razlikom?

JEDINA sansa da radikali oslabe je da se sto vise priblizimo Evropi, jer to dekriminalizuje drustvo, renormalizuje vrednosti i poboljsava ekonomiju. Prema tome, ja vidim vecu sansu da se oslabe radikali ako se glasa za Tadica nego ako se glasa za Tomu ili se ne glasa ni za koga.

Plus, razmislite o domino efektu koji je 2000. doveo DOS na vlast.

Pa razmislila sam - eno pise gore. Evropa je gurnula domine. Da li ce to da uradi jos jednom?
silver bullet silver bullet 13:08 24.01.2008

Re: vidi, sinak, to nikada nece ... polete

JEDINA sansa da radikali oslabe je da se sto vise priblizimo Evropi, jer to dekriminalizuje drustvo,


Slazem se.
To je proces, dugacak.
Nama su radikali ante portas.
Nazalost, to je rezultat pre svega Kostunicine politike, ali i Tadiceve koja ga je u stopu pratila.
Ali probacemo, jos jednom, za kraj.
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 16:03 24.01.2008

Re: vidi, sinak, to nikada nece ... poleteti

Realne sanse su da Nikolic ne bude izabran za predsednika. I to bi onda moglo da traje do sledecih parlamentarnih izbora
Zaboravljate da nova zakonska regulativa prevdiđa to da predsednika biraju građani a smenjuje ga parlament...
Anuska Anuska 19:31 24.01.2008

Re: vidi, sinak, to nikada nece ... polete

man ray loves me
Ma zaboravi Tadica - mi moramo da mislimo na nas interes. Kad je bila tribina na Pravnom, Tadic je rekao da je to sloboda govora. Ok, fine, pomislila sam i precrtala ga sa liste ljudskih bica.

Ali danas kad vidim Tomu, prosto mi se prevrce utroba. To je ono: Zvucalo je kao cetiri kratka udarca u vrata nesrece. Ne zna se gde je dno sa tim tipom.

I na kraju, cisto onako: Ako je Tadic isti kao Toma, zasto onda ne glasati za Tadica? Nije valjda gori ?


zato sto imam preca posla
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:34 24.01.2008

Nenade,

u srce si me dirnuo...ovo sa radikalima je stvarno strašno, ta kampanja i to...mi'sim stvarno nema smisla, pa da li su oni to zaslužili?...šmrc...

Kako ti znaš da ovo mesto ne posećuju glasači radikala? Imaš neke informacije pouzdane?

Uostalom, ja ne mislim da mogu da ubedim glasače radikala da ne glasaju za tu stranku. Ali mislim da je vredno one, koji bi da ne glasaju podsetiti na to ko su radikali. I da nije svejedno, ni malo, kada se tema širi do relativizacije problema, pa to utiče na ljude da apstiniraju i odluku ostave drugim, manje kritičnim glasačima.

A šta žele da čuju glasači LDP ili neke druge stranke...odakle ti ideja da je ovo mesto za ispunjavanje njihovih želja? Zbog čega bi glasači LDP ili neke druge stranke ovde, a ne na matičnom, stranačkom sajtu trebalo da očekuju tovrsne informacije i diskusiju? Ili, zbog čega bi ja trebalo time da se bavim i ispunjavam njihova očekivanja i želje?

Za mene je glavna tema, sve do drugog kruga, ko će biti izabran za predsednika Srbije. Kandidata su samo dva. Izbor samo jedan. Za dobro ljudi koji žive u Srbiji. Da ne bude gore.
Ostali do tada nisu tema. Bar ne za mene.

p.s. A ako možeš u istu rečenicu da staviš i porediš b92 sa Kurirom i Presom, šta ti radiš ovde?



Nenad M. Nenad M. 10:39 25.01.2008

Re: Nenade,

u srce si me dirnuo...ovo sa radikalima je stvarno strašno, ta kampanja i to...mi'sim stvarno nema smisla, pa da li su oni to zaslužili?...šmrc...


vidim da i ti pa ni ceda urosevic niste shvatili o cemu sam govorio. Slika leseva je too much. I da - cilj katkad ( ako se bar deklarativno razlikujemo u metodama od onih koje kritikujemo) treba da bira sredstva.

A ako možeš u istu rečenicu da staviš i porediš b92 sa Kurirom i Presom


sve moze da se stavi u jednu recenicu, samo ako je to "nase" onda to moze. I moja je stvar gde cu da dolazim, je l to ok? Ne citam Kurir i Press ali zato sam na sve moguce nacin povezan sa b92 medijima tako da od njih malo vise ocekujem.
naroz naroz 11:22 25.01.2008

Re: Nenade,

Jelice naravno da ovo ovde nije za radikale ovo je za mene i za vas i da probamo da komuniciramo medjusobono mada kako prolaze dani ja vidim da te komunikacije nema. Medjutim ovaj Nebojsin tekst je pocetak takve komunikacije.
Ja kao sto sam negde vec napisao hocu da glasam za Tadica i to cu opet da ponovim (posto sam ponavljac nekada svojih a nekada i tudjih tekstova).
Kod Marovica zove se koji je danas datum.Los mi internet nesto danas da ne stavljam link

Nebojsa trazi da se Tadic distancira od politike nepristojnih, zaludjenih i mislim osnovano sumnjivih.
Mi trazimo da sa nama neko razgovara a ne da se precutno preko nas prolazi kao da nas nema jer eto mi postojimo i nudimo nekakve argumente na koje obicno ljudi zamure kao i vi jer nije ni vreme ni mesto.
Trazimo da se razgovara o Evropskoj politici i sta ona znaci. Da li ako izgubimo Kosovo to znaci da treba da se odreknemo buducnosti u Evropi? Da li i to treba da se kaze u ovoj izbornoj kampanji?
U cemu se razlikuju DS i LDP i da li je izmedju nas ikada moguc dogovor?

LDP me ponekad zbunjuje, na primer gospodin Samardzic rece u utisku nedelje da Kosovo nece biti nezavisno. Sa druge strane imamo ljude koji nam objasnjavaju da Kosovo nismo izgubili 1999 vec 1912 i ja ih potpuno razumem. Da li razumete te argumente?
Ako razumete mozda cete da kazete da razumete ali i dalje zelite da se borite za Kosovo i za Srbe tamo i za Albance. Tu bitku je nemoguce dobiti (to meni tako izgleda) ali ostavljam vam pravo da se za to borite ali pitanje je po koju cenu i kako.
Ja mislim dok Kostunica zaista ucenjuje mi samo trazimo razgovor.
Izvinjavam se zbog koriscenja mi svim simpatizerima LDP koji ne misle kao ja.

Sa druge strane verujem da se Tadic plasi da razgovara sa nama jer mozda misli da ce tako mnogo vise izgubiti nego sto ce se dobiti.
Mozda.
Ja mislim da nece nista izgubiti. Tadic moze da dobije samo ako oni normalni ljudi koji vode svoj zivot i ne intersuje ih mnogo politika jer imaju preca posla (onih 40%) izadju na izbore i kazu da hoce svoj normalan zivot. Njih razgovorom sa Ldp-om ne moze izgubiti.

P.S

Nebojsa molim vas skinite sajkacu sa Velje, on jeste selja ali je selja i moj deda. Moj deda je verujte mi pristojna osoba. Moj deda nosi tu sajkacu od kad ga ja znam a i pre toga i lepo mu stoji.
silver bullet silver bullet 11:40 25.01.2008

Re: Nenade,

LDP me ponekad zbunjuje, na primer gospodin Samardzic rece u utisku nedelje da Kosovo nece biti nezavisno. Sa druge strane imamo ljude koji nam objasnjavaju da Kosovo nismo izgubili 1999 vec 1912 i ja ih potpuno razumem. Da li razumete te argumente?


Samardzic jeste rekao da Kosovo nece biti nezavisno, ali za one koji ne prate njegove izjave kasnije je pojasnio. Nece biti nezavisno u punom smislu reci kao sto su to ostale zemlje jer ce jos dugo biti pod protektoratom.Svakako ce biti nezavisno od Srbije. Kontekst emisije je sugerisao ovakvo vidjenje ali je kasnije u medijima citirana samo ova jedna recenica, pa su ljudi kao vi stekli pogresan utisak.
naroz naroz 11:46 25.01.2008

Re: Nenade,

Hvala silver bullet
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:13 25.01.2008

Nenade,

probaj da objasniš majkama leševa da su te slike too much. Slike su jedino što je od njih ostalo. Da li je too much setiti se kako su strašna bila vremena koja su ih ubila i oni koji su tada vladali?
Sredstva nisu problem, problem je cilj, pre svega kod radikalnih partija, o čemu ovde i jeste reč. Mogu u frak da se obuku, da skinu bedž, ja i dalje imam problem sa njihovim ciljevima.
Ako ne čitaš Press i Kurir, kako onda možeš da ih porediš sa drugim medijima? Ili, zašto to onda radiš napamet?
naroz naroz 16:11 25.01.2008

Re: Nenade,

Jelice
ok ja vidim da sam se opet istrcao jer nisam sve procitao pa upao u pola rasprave.
Ali da li zaista ne zasluzujem odgovor?

I da se ispravim ovo mogu i trebaju da citaju i radikali. Ali i dalje ovo treba da sluzi za komunikaciju izmedju nas pa ako treba i sa radikalima ako ima neko da zeli da komunicira.
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:58 25.01.2008

Re: Nenade,

sad te baš ne pratim najbolje, možda sam umorna, ali ne znam kakav odgovor očekuješ. Ako se radi o kampanji protiv radikala, ja tu ne vidim ništa sporno: 1. i oni vode protivkampanje 2. bolje nisu ni zaslužili.
Komuniciramo, ne vidim u čemu je problem. Mada ne mogu da prihvatim komunikaciju sa ekstremistima, kao što rekoh, jer su mi problem njihovi ciljevi, a ne sredstva. Pretpostavljam da ima dosta mesta na kojima komuniciraju radikali, ako želiš da komuniciraš sa njima. Ja tu želju nemam. Nemam ni zašto da je imam.
cecas cecas 23:55 23.01.2008

Loptice

Meni ova dilema koju pokusavaju da postave pred mene kao gradjana izgleda ovako :
Zazmurim i stave mi u svaku ruku identicne loptice i kazu odaberi bolju ? Pa iste su mi !
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:11 24.01.2008

Iste loptice?





ivana23 ivana23 00:19 24.01.2008

Re: Iste loptice?



Samo ce promeniti pravac kretanja
cecas cecas 00:20 24.01.2008

Re: Iste loptice?

Ako iko bude kriv da se ta "loptica" vrati onda su to partneri u kohabitaciji , a iz takvih vrsta odnosa dobro ne moze da se rodi...
Jelice , postujem vas jako i sve ove scene sam prosla uzivo ne mozete ni zamisliti koliko su mi sveze , ali je malo deplasirano vikati BUUUU , a da se nije potrudilo uciniti nesto kada je svetlo bilo upaljeno , makar da se promeni sijalica !
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:38 24.01.2008

cecas

hvala za poštovanje, ali meni nije deplasirano, jer se može ponoviti, ma koliko to izgledalo frazerski. Proširivanjem teme se ne može relativizovati ono što radikale prati i što sobom nose (i čega se nikada nisu odrekli).
cecas cecas 00:46 24.01.2008

Re: cecas

Da bas zbog toga CEGA SE NISU ODREKLI mi je jako tesko da mislim da NAM TAKO TREBA ! Ja sam ipak svestan i odgovoran gradjanon ovoga drustva da bih mojim necinenjem dopustila da do toga dodje! Ali i pored svega mislim da je ova vrsta kritike i te kako potrebna , cisto da B.T. ne misli da je blanko dobio glasove koje ce da utopi Kostunici ! Jesam hard core LDP , ali nisam budala !
pufna pufna 15:31 24.01.2008

Re: Iste loptice?

Ako iko bude kriv da se ta "loptica" vrati onda su to partneri u kohabitaciji , a iz takvih vrsta odnosa dobro ne moze da se rodi...

visi nije pitanje ko je kriv, nego sta ciniti.
die hard die hard 22:05 24.01.2008

Re: cecas


Moje krajne simpatije,Cecas.Ne moze mi niko objasniti kako je to GORE-BOLJE.Nisam ni ja budala.
Nego kako to dokazati.:)), i objasniti dobrom delu LDP glasaca koji nece na izbore?
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 22:36 24.01.2008

Re: cecas

kako to dokazati.:)), i objasniti dobrom delu LDP glasaca koji nece na izbore?

Mislim da ste omašili suštinu - taj, kako kažete, dobar deo LDP glasača koji neće na izbore
naravno jesu ljudi koji su itekako svesni opasnosti koje sobom nosi pobeda SRS-a
ipak, priznaćete, pomalo vređa inteligenciju doza arogancije s kojom se - upravo ne
razmišljajući o eventualnim posledicama vlastitog poraza - prema glasačima LDP-a
odnosi gospodin Boris Tadić.

Dakle, naravno da priča o dva zla ne stoji.
Ali stoji priča o zlu koje naspram sebe nema jasnu politiku sa vizijom.
Dakle, vrlo rado ćemo glasati za Tadića - ali je prethodno neophodno da nam za to
da makar jedan dobar razlog
- a da to nije onaj: ako ne pobedim ja - pobediće nikolić pošto nismo totalni debili
pa da ne shvatamo da je to tako!

U tom smislu važno je da je Čedomir Jovanović Tadiću uputio već dva poziva za razgovor
pre drugog kruga izbora - koliko je meni poznato Tadić se pravi gluv!
Dakle, priču o odgovornosti za radikalizaciju Srbije u ovom tekstu upravo zato sam i uputio
na adresu na koju ona mora da ode...
Ili možda mislite da Jovanović treba da sedi u Pionirskom parku i da čeka Tadića...

Mislim stvarno... dajte malo ozbiljnosti...
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 22:49 24.01.2008

Na istu temu Č.J. u NIN-u!

Pozvali ste Borisa Tadića da razgovarate oko podrške LDP-a u drugom krugu izbora. Da li vam se javio i da li je LDP spreman da i aktivno učestvuje u Tadićevoj kampanji?

- Svakako, ali Tadić prvo mora da kaže u čemu će se njegov drugi mandat razlikovati od prvog. Mi želimo da mu pomognemo da definiše sadržaj evropskih vrednosti koje on pokušava da nudi. To je bezuslovno sprovođenje daljih evropskih integracija i napuštanje politike uslovljavanja evropske budućnosti Srbije odnosom Evrope prema Kosovu.

Dalje, neophodna je puna saradnja sa Haškim tribunalom što znači hapšenje i izručenje optuženih ili odgovornost za one koji to onemogućavaju. Takođe ukoliko Vlada nastavi da ugrožava evropsku budućnost Srbije, predsednik treba da se obaveže da će tražiti raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, zajedno sa lokalnim i pokrajnskim,. Na kraju, mnogo više nego u prvom mandatu, potrebna je Tadićeva spremnost da se suprostavi ideji partijske države i i zaštiti institucija i društva koje ugrožava koncentracija finansijske i političke moći u rukama tajkuna.

Uostalom neka se Tadić priseti kako je Širak, razgovorima i dogovorima sa politčkim partijama i institucijama civilnog društva uspeo da mobiliše francusko društvo u odbrani od Le Pena.

A ako Tadić hoće samo glasove LDP-a bez dogovora sa tim istim LDP-m, moraće da sačeka na odgovor do 3. februara. Ali tada ne bi smeo da bude iznenadjen činjenicom da ljudima vise nije dovoljno uverljiva razlika samo drugačije prezime ili prošlost kandidata.
Treger Treger 00:06 25.01.2008

Re: cecas

Jelica Greganović
hvala za poštovanje, ali meni nije deplasirano, jer se može ponoviti, ma koliko to izgledalo frazerski. Proširivanjem teme se ne može relativizovati ono što radikale prati i što sobom nose (i čega se nikada nisu odrekli).

Poštovanje Jelice, ali Tadić i Koštunica su u braku. Imaju sitne razmirice ali zbog dece u upravnim odborima koja su se dobro namestila neće da se razvode. A sigurno vam je jasno da se netreba mešati u bračne svađe. Uveče T. I B. kad legnu sve se opet zaboravi dosta me je Tadić od pročlih izbora varao da bi mu oprostio. Na kraju krajeva za njih dvojicu se može reći našla vreće zakrpu. Neću da dozvolim da mi uteruju strahom za koga ću da glasam. Tadićev SRAMNA uloga oko potpisivanja ugovora sa GASPROMOM je dovoljna da nikad više ne glasam ni za DS. Rusi će da nas sada ucenjuju kao i Ukrajinu koga će mo birati i sa kime će mo graditi budućnost. Prema tome savim je svejedno dda li će pobediti T. ili B. mi smo pukli. Ali zato mogu reći da sam ih pročitao i da mene nisu mogli da obmanu.Ko dozvoli da ga prave ovcom to je njegov problem.
Nenad Šeguljev Nenad Šeguljev 08:00 25.01.2008

Re: Iste loptice?

ivana23
Samo ce promeniti pravac kretanja

Misliš "smer"?! :)
palex011 palex011 00:01 24.01.2008

lepa analiza...

ali malo deplasirana...
znate ono iz osnovne skole: "lep uvod, smislena razrada, izveden zakljucak...samo ti je sine malo tema promasena, sedi jedan"

jer postoji neko u LDP-u ko bi uradio jednu samokriticnu analizu...kako ste (i mi koji smo glasali za vas) se osramotili na izborima?
umesto sarenih laza tipa osvojili smo 30000 vise glasova (sto je samo po sebi logicno sa ovolikom izlaznoscu) zasto neko od vas ne skupi malo snage pa nam kaze kako se to dogodilo da nas pobedi Drug Pre Roka?
znate dok ne cujem takvu analizu ovo vase analiziranje Tadica je malo tuzno i bljutavo...

a do tada je i zbog Cedinog "uspeha" vreme da se svi malo otreznimo, i glasamo...SVI!!!!!
ovo sto vi radite je samo se perete od sopstvene sramote i dozivate jos vece zlo...
KafaJeGotova KafaJeGotova 00:10 24.01.2008

Re: lepa analiza...

jer postoji neko u LDP-u ko bi uradio jednu samokriticnu analizu...kako ste (i mi koji smo glasali za vas) se osramotili na izborima?

pazi da ti ne poverujem. ali dobra ti je taktika - podvala... iskusno. mada posto je to u srbiji standardno, postalo je malo providno.
cecas cecas 00:14 24.01.2008

Re: lepa analiza...

Koje sramote? Pa mi smo tek krenuli da trcimo , a ostali su stari maratonci ! Zasto bi to bilo bljak i da se peremo? Da smo hteli ISTO TO SAMO MALO DRUGACIJE ne bismo ni osnivali LDP , vec bi bili levo krilo DS , kada je Tadic poceo da zanosi malo u desno . Znam da coveku nije lako , a zar nije malko po malko sam doprineo tome. I onda ne vidim gde je ovde Cedin neuspeh ? Povecali broj glasova na osnovu parlamentarnih izbora . Pa sada kada je to neka sica od glasova kako ti kazes , zasto su onda toliko bitni da odu tovarisu Borisu ? I nerviraju me sa pricom veceg zla ! Ljudi to zlo se ne suzbija ni pricom ni olovkom kojom se glasa , vec delanjem ! A dok god se ne krene sa delanjem i broj glasova tome zlu ce rasti . Pa mislim s toga da ja kao glasac imam manju odgovornost pred istorijom i samom sobom nego onaj koji je krenu sa ustupkom sanitarnog otklona , a zavrsio na parafiranju za gasovod u Moskvi u drustvu poznatih...
Anuska Anuska 00:22 24.01.2008

Re: lepa analiza...

palex011
ali malo deplasirana...
znate ono iz osnovne skole: "lep uvod, smislena razrada, izveden zakljucak...samo ti je sine malo tema promasena, sedi jedan"

jer postoji neko u LDP-u ko bi uradio jednu samokriticnu analizu...kako ste (i mi koji smo glasali za vas) se osramotili na izborima?
umesto sarenih laza tipa osvojili smo 30000 vise glasova (sto je samo po sebi logicno sa ovolikom izlaznoscu) zasto neko od vas ne skupi malo snage pa nam kaze kako se to dogodilo da nas pobedi Drug Pre Roka?
znate dok ne cujem takvu analizu ovo vase analiziranje Tadica je malo tuzno i bljutavo...

a do tada je i zbog Cedinog "uspeha" vreme da se svi malo otreznimo, i glasamo...SVI!!!!!
ovo sto vi radite je samo se perete od sopstvene sramote i dozivate jos vece zlo...


osramotili na izborima? pogledajte kada je nastala ldp , i vec je u parlamentu. inace, ceda je dobio vise glasova nego sto je ldp-koalicija dobila na poslednjim parlamentarnim izborima , dakle raste popularnost ove stranke. ako imate u vidu medijsku hajku koja je vodjena protiv ceda , a uz precutno odobravanje tadica, onda se moze govoriti samo o uspehu ldp-a. budite strpljivi i sacekajte sledece parlamentarne izbore. do tada ,pamet u glavu.
palex011 palex011 00:24 24.01.2008

Re: lepa analiza...

pa posto sam istrcao maraton znam koliko boli kad te pretekne maratonac od 60 godina (pre roka)

ma pranje je potpuno legitimno....i ja ne bezim od toga...u politici se verovatno nikad ne priznaje poraz...ali istini za volju ne otvara se ni sampanjac za osvojeno peto mesto...

isto tako vrlo lako mogu da se slozim sa tobom oko svega sto iznosis u vezi Tadica....

ali ja ne mogu ni da pomislim da je Grobar bude predsednik Srbije...nemamo mi tu snagu da to izdrzimo...

i ako mogu da bilo kako doprinesem da se to ne dogodi....onda znam sta mi je ciniti...
Bilo nekad Bilo nekad 00:36 24.01.2008

Re: lepa analiza...

Anuska

osramotili na izborima? pogledajte kada je nastala ldp , i vec je u parlamentu. inace, ceda je dobio vise glasova nego sto je ldp-koalicija dobila na poslednjim parlamentarnim izborima , dakle raste popularnost ove stranke. ako imate u vidu medijsku hajku koja je vodjena protiv ceda , a uz precutno odobravanje tadica, onda se moze govoriti samo o uspehu ldp-a. budite strpljivi i sacekajte sledece parlamentarne izbore. do tada ,pamet u glavu.


Ova vasa tvrdnja bi imala smisla kada bi Ceda i rukovodstvo LDP-a bili potpuno novi igraci na srpskoj politickoj sceni. Stavise, svi oni su takodje bili na vlasti i bas tada su radikali doziveli reanimaciju i povratak iz mrtvih (period od Djindjicevog ubistva do izbora 2003.).

Kako to nije slucaj, vasa tvrdnja je, izvinite, malo tanka.
zoricag zoricag 00:44 24.01.2008

Re: lepa analiza...

onda znam sta mi je ciniti...

pa ne znate. odvracate ljude od glasanja.
nipodastavate one kojima bi da posaljete poruku da vas poslusaju.

Mozda ne znate, ali ozbilnji ljudi kada idu na izbore imaju svoj cilj i dostizanje tog cilja za njih je razlog za slavlje. Duge trke trce se u etapama. Ne ismejavajte olako i tek tako posebno sto od toga niko nema koristi.

Procitajte Marovica.
Nenad M. Nenad M. 00:45 24.01.2008

Re: lepa analiza...

pazi da ti ne poverujem. ali dobra ti je taktika - podvala... iskusno. mada posto je to u srbiji standardno, postalo je malo providno.


malo vise, hteo sam isto to da napisem ali ti si me preduhitrio/la.
palex011 palex011 01:01 24.01.2008

Re: lepa analiza...

Ok....stvarno ste me provalili...svaka cast!!!
....mislim ako sam rekao za koga sam glasao ko ste vi da u to sumnjate?
ja samo nisam ostrascen a nisam ni clan LDP-a pa da ako mislim da je peto mesto los rezultat, da ne mogu to i da napisem...
isto tako mislim da nije vreme sada pljuvati Tadica iz celog LDP arsenala jer to moze svako...nije neka pamet...
meni to sada izgleda kao pucanje u sopstvenu nogu....drvena je, ali bolju nemamo....





KafaJeGotova KafaJeGotova 01:10 24.01.2008

Re: lepa analiza...

ja samo nisam ostrascen a nisam ni clan LDP-a pa da ako mislim da je peto mesto los rezultat, da ne mogu to i da napisem...

i ja mislim da je peto mesto los rezultat, samo ne vidimo istog krivca za to.
isto tako mislim da nije vreme sada pljuvati Tadica iz celog LDP arsenala jer to moze svako...nije neka pamet...

naravno, "pljuvati" (a ja bih rekao zahtevati odgovronost i odlucnost) tadica nije nikad vreme. a ko je taj celi ldp arsenal? dokle vise sa tim smaranjem? tu si provaljen.
meni to sada izgleda kao pucanje u sopstvenu nogu....

znaci ti si arsenal g17? koliko te placa mladjen i cijim novcem za to sto podvaljujes na blogu? ponasas se kao dzihad. onako orkestrirano i ostrasceno. bas si extremista...
sto se bunis ako pucamo u dvenu nogu? bar ne boli...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana