Dragi svi,

angie RSS / 14.06.2007. u 15:19

prvo da nagalsim da ovaj tekst ne smatrate postom, vishe je komentar, a ne znam gde bih ga uglavila, da ne smeta, a da se ipak razjasnimo. Vidim da vecina cuti, a deshavanje od ova poslednja dva dana je barem meni neprijatno.

Shta je stvarni problem na blogu, da je doshlo chak do poziva na shtrajk i to meni vrlo dragih uchesnika, (one koje vidim na spisku)?

Ne mogu da verujem, da je to stvarno uvlachenje replika! Koliko sam shvatila, novi program radi tako, malo je nepreglednije, a i navikli smo se na onaj stari sistem, pa nam je onako bilo lashe. Da li to moze da se popravi, ja ne znam, ali nije tragichno. Meni lichno vishe smeta, shto nema kolone sa novim komentarima s leve strane, poshto je ona omogucavala da se u svakom momentu prate zbivanja na blogu i chinila ga aktivnijim.

Ako je problem pisanja nas NEBITNIH, pa ta ideja je postojala od pochetka i radovna je praksa na slichnim mestima. Blog je medij , gde je autorski tekst samo inicijalna kapisla, a komentari odredjuju sadrzaj i dinamiku. Pa poshto je otvorenost i transparentnost glavna osobina ove komunikacije, tako ce se i pokazati, ko je proshao, a ko nije. pa ni na VIP spisku nisu svi jednako uspeshni i svako je nekome po volji a nekome ne. Pri tome ja lichno veoma cenim neke autore, koji i nemaju toliku posetu. Pa i u omiljenim novinama , ne chitam bash svakog i imam svoje favorite.

Takodje su mi vazni neki komentatori, pa zbog njih sam i ovde, da zajedno recikliramo ono shto nas muchi i shto nam je drago, da nije tako, bilo bi dovoljno da citam atorske tekstove, bez reakcije na njih.

Veoma sam protiv jednoumlja, pa makar se poklapalo sa mojim stavovima. Zato smo i tu , da razmenimo, da se dogovorimo, ako moze civilizovano. Svo vredjanje i insistiranje na incidentu, bez argumentacije, je samo pokazatelj nemoci i nivoa na kome smo zastali.

Slazem se da filteri prilikom registrovanja treba da su gushci i da ne moze svaki manijak da se preregistruje 100 puta i da unosi haos, ali tu treba da se organizujemo i sprechimo takvda deshavanja.

Pretece pismo koje je dobila Biljana, po meni treba prijaviti i istraziti stvar do kraja, kako se to vishe ne bi ponovilo. Rekla sam da sam i ja dobila jedno takvo i verujte nije prijatno,( a pri tome, ja nikoga ne vredjam), ikao postoji svest o tome da to rade kukavice. S druge strane, Biljana je javna i uticajna lichnost i fizichki dostupna i nije mi ni malo simpatichna ideja , da se takve stvari ignorishu.

Restak & CO su razumna ekipa i sve shto nas muchi, mozemo u dogovoru s njima, (a da je izvodljivo), reshiti normalnim putem, ja sam i shvatila da je ovo probni period i da ce se tokom vremena menjati stvari , kako potrebe nalazu.

I josh neshto, tako nas je malo u stvari skupljenih ovde da slobodno komuniciramo, te neke brojke shto se pokazuju, neshto mi nisu odraz realnog stanja, pa svako moze da otvara postove koliko god hoce puta, tako da mi je ta trka u chitanosti malo besmislena. Prebrojte samo koliko nikova prosechno uchestvuje, pa to nije neka fascinirajuca cifra, i chini mi se da se na ovaj nachin samo razbija i ova mala koncetracija onih koji zele neke promene u tom stegnutom klupku problema oko nas.

Izvinite na ovom i ovakvom upadu, bilo mi je glupo da cutim sa druge strane ekrana. 



Komentari (33)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Lionsgate Lionsgate 15:36 14.06.2007

~~~

Zar i ti "sine" Angie...

Jeste da si nebitna ali zar te ne mrzi da otvaras novi blog na istu temu.... sve je vec receno u nekoliko donjih blogova i nema tu vise sta da se doda.
Cocoa Cocoa 15:45 14.06.2007

Re: ~~~

Ja bih, naprotiv, iskoristio i ovu priliku da podrzim strajkace i da ih pozovem da produze strajk na jedno 10 godina jer je B(r)log zahvaljujuci njihovom strajku danas jedno sasvim pristojno mesto i gotovo da ne zasluzuje ono r u zagradi.
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 15:37 14.06.2007

Post/komentar ti je odlican !

Izvinjavam se i tebi za moje jucerasnje gusenje na Duletovom blogu.
Trebalo je da uopste ne reagujem na visednevne provokacije i to sam sada valjda shvatio.
Zahvaljujuci i tebi.
Pozdrav !
yu1bcd yu1bcd 15:51 14.06.2007

Re: Post/komentar ti je odlican !

Ja bas nisam ubedjen da su Restak & co razumna ekipa ali je i to kruta srpska realnost. Bizinger je lepo savetovao BS ali umetnicki ego je vaseljenski. A sto se pretnji tice, u dezeli su jednog studenta sudski ganjali nekoliko godina zbog glupog email G. W. Bushu. Post 9/11 paranoja. Bolje je da se pojedinci prazne na interernetu nego na ulici! Pri sadasnjoj kolicini informacija nema preterane opasnosti od negativnih uticaja.

LP MMM S56A, Ljubljana, na racunarima od 1970, internet od 1988
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 15:59 14.06.2007

m o l b a

hajde ako može da se strasti dalje ne podgrevaju
nije fer ...
n.
yu1bcd yu1bcd 16:25 14.06.2007

Re: m o l b a

Nisam pravovremeno primetio, da VIP Elita strajkuje! Meni je bilo dovoljno 45 godina komunisticke filtracije informacija. Srecom sam 1970 godine otisao u Englesku i presao na BBC i Times. BS i ostale pristalice cenzure interneta su ludisti koji imaju poteskoca sa racunarima pa svoja gledanja hoce usiliti i drugima. Time najmanje pomazu Srpskoj agoniji oko Kosova.

Lep pozdrav iz Ljubljane od Marijana M. Miletica, enzionisanog magistra elektrotehnike ETF Beograd
Aniram Aniram 22:20 14.06.2007

internet kao ogledalo

Yu 1bcd,

pozdrav za Ljubljanu i zdrav stav o internetu. mene je onaj BS blog podsetio koliko smo inertni i u suštini zatvoreni, čak i oni koji po definiciji to ne bi trebali da budu. al' šta ćeš!

Angie,

meni je ok. što si napisala šta misliš. nije višak.

lep pozz svima
MilutinM MilutinM 16:05 14.06.2007

Prostakluk

Ne znam zašto se uzbudjujete. Uvek će biti neostvarenih tipova koji se kriju iza pseudonima da bi rekli ono što javno ne mogu. Njima nije lako. Ja se ne uzbudjujem.

Stara arapska poslovica kaže:
"Pas laje, karavani prolaze"

Mogu za mnom da laju, tako vezani, koliko hoće.
Doctor Wu Doctor Wu 16:16 14.06.2007

Pa sad, to ko je kome

bitan/nebitan je vrlo relativna stvar. Licno, na blog B92 najmanje dolazim zbog samozvanih VIP-ova, pogotovu ovih u postojecem sazivu (i inace za vecinu njih pre bloga nisam cuo).

Drugopozivci, dushka, sharski, drago kovacevic (veliko & prijatno iznenadjenje), angie, lektorka, beba od Lonchara se chine mnogo zanimljivijim (& normalnijim) od tzv prvog eshalona. Za potpuno veselje fale samo zvezda univerzuma, cherevichan, kazezoze, i their majesties tine & radojka.

Shta ce ti ovaj Dear All post. Samo ti pishi, iako nisi 'tela da mi odgovorish na Judie Tzuke (valjda smo sad even, :)?).
Queeria Queeria 16:20 14.06.2007

Štrajk

Ja sam podržao taj štrajk, iako se s ciljevima istog uopšte ne slažem :)
Volim da podržavam ideju štrajka, kao sredstva za iskazivanje nezadovoljstva.
Elem da iskažem i ja svoje nezadovoljstvo :)
Podela na VIP i "nebitne" mi je kao levičaru odvratna... Zato sam ja za ukidanje nebitnih i prebacivanje svih na spisak VIP.
Ja se ne osecam ugroženo od strane "nebitnih", jer kako god se okrene moji tekstovi su jako čitani, ali mi je nekako glupo da tekst koji dobije preko 20 preporuka ne bude prikazan na naslovnoj strani bloga samo zato što je autor/ka "nebitan/a". Mada bih u tom slučaju bio protiv nickova, voleo bih da vidim pravo ime i prezime :)
Što se tiče tehničkih stvari na blogu... Jako mi je spor, jede mi memoriju i procesorsku snagu i to me dovodi do ludila, jer osećam da mi se laptop topi zbog toga... Više mi se sviđa stari, što je meni pokazatelj da ovaj novi blog nije user friendly.

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com
MilutinM MilutinM 16:30 14.06.2007

Re: Štrajk

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com



Predraže, i drugi koji ste počeli da se predstavljate,

zahvaljujem na otvorenosti i hrabrosti!
Queeria Queeria 16:41 14.06.2007

Re: Štrajk

Izvini, ali ja već godinu dana potpisujem svaki svoj tekst i svaki svoj post... Ja se ne krijem iza anonimnosti...

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com
MilutinM MilutinM 17:16 14.06.2007

Re: Štrajk

Izvini, ja sam očigleno nov ovde.
bobo bobo 18:45 14.06.2007

Re: Štrajk

Queeria
Ja sam podržao taj štrajk, iako se s ciljevima istog uopšte ne slažem :)
Volim da podržavam ideju štrajka, kao sredstva za iskazivanje nezadovoljstva.

Ja sam od tebe ocekivala da ne strajkujes, bas iz razloga sto "svi" strajkuju.
Ovom blogu nedostaje cinizam i smisao za humor.
Booooooooring lol
Zato, vrati se Pedja
angie angie 19:01 14.06.2007

Re: Štrajk

Pa tim shtrajkom sa neubedljivim razlozima se samo razvodjnjava tvrdo jezgro na blogu, ne vidim nikakve druge efekte, a o onome shto smeta, a moze da se popravi, zar o tome ne mozemo da se dogovorimo??
Halo bre ljudi, pa ovo k'o u skupshtini, skroz nekonstruktivno!
MMMila MMMila 16:23 14.06.2007

Eto!

Nije patetika, ali po broju slovnih gresaka vidi se koliko te sve ovo iznerviralo i potreslo!

Pretnje nisu ok stvar, ali se i to resava! Ako hoce da se resi!

Primedbe, komentari su ti na mestu...ali naravno da onaj ko ne zeli to nece ni primetiti. Hvatace se za zareze, velika slova ili mozda nespretniju konstrukciju recenice. A sustina je vazn...valjda!

I umesto da se svi zajedno izborimo sa zlom koje se pojavilo, ovo mi lici na bezanje! Izvinjavam se ako sam nekog uvredila, ali poklekli ste pred pvom preprekom!
mMilutin mMladjenovic mMilutin mMladjenovic 16:27 14.06.2007

Pas koji je samo lajao,

Majmune daj mi broj telefona ili reci gde ces da se nadjemo. Za onaj zadnji post moras da dobijes ono sto zasluzujes !!! Svim silama cu se potruditi da te pronadjem, a onda, cu ti za rodjendan kupiti invalidska kolica i smesticu te u njih, KPOPILE BEDNO.


From: j0hny
To: milutin
Posted: Wed Jul 12, 2006 10:42 am
Subject: M
Milutine, nudim ti jednu nagodbu pre nego sto neko od nas dvojice izgine zbog ovog foruma. Obriši post u kome me vređaš kao i poslednja dva komentara i ja neću objaviti tvoj broj telefona i adresu javno. U protivnom ću veruj mi da ti zapalim stan i tebe, kad se budeš najmanje nadao.
Shvati me kako hoćeš ali si mi pogodio najbolniju tačku, i spreman sam na sve.

......................................................................................................................................................................................................................

Eto kakve mene šalju privatne poruke, čuvam ih kako vidite godina dana će, i nikom ovo nisam pričao, ali me ANGIE natera svojom temom da ovo pastiram.

dakle, verujte mi, ništa čoveku ružno nisam rekao, sem što sam malo ismejvao njegove stavove o raznim temama, što i drugima želim da rade meni.

kako što vidite živ sam i zdrav sam, čoveku sam ostavio mobilni, da nme luta i ne zapali pogrešnog čoveka, ali nije mi se ovaj JUNOŠA javljao nikada, a kako vidite pretio je baš žestoko.

ŠTO SE ŠTRAJKA TIČE OVOG BLOGA, plašim se da ta gospoda koja na to poziva plaši konkurencije više no SIDE, po meni VIP- komentator je onaj ko ume i ima šta da kaže, makar niko za njega nije čuo, a ne izvikana imena koja nisu zanimljiva ni svojim komšijama, a ne kamoli nama probiračima svega postojećega.

johnny011 johnny011 16:31 14.06.2007

Re: Pas koji je samo lajao,

Milutine, molim zvaničnu potvrdu da ja nisam taj 'From: j0hny' !! :)))
Nego, što te nema među autorima-blogerima?? Preporučili smo te Dunjice, Angie, ja i siguran sam još MNOGI!!!
mMilutin mMladjenovic mMilutin mMladjenovic 16:49 14.06.2007

Re: Pas koji je samo lajao,

johnny011
Milutine, molim zvaničnu potvrdu da ja nisam taj 'From: j0hny' !! :)))Nego, što te nema među autorima-blogerima?? Preporučili smo te Dunjice, Angie, ja i siguran sam još MNOGI!!!


Ma nisi TI kolega, vas DZONIJA ima ko pleve.

sa tobom sam imao korektan i prijatan razgovor preko telefona, dakle u pitanju je neko drugi.
mMilutin mMladjenovic mMilutin mMladjenovic 16:54 14.06.2007

Re: Pas koji je samo lajao,

johnny011Nego, što te nema među autorima-blogerima?? Preporučili smo te Dunjice, Angie, ja i siguran sam još MNOGI!!![/quote



Kolega, moj status kod predsednika ovog BLOGA je isti kao MILOVANA DJILASA 1958. godine.

a zna se šta je tada pisao DJILAS o vlastima, a zna se šta sam ja pisao o našem predsedniku.

nije on mene štedeo, a bogami ni ja njega i njegove.

tako da može čak vas dve hiljade da me nominujete, ne haje ON na to.
johnny011 johnny011 16:58 14.06.2007

Re: Pas koji je samo lajao,

Šta ću kad imam često ime!! Nego, sada imamo i dva Milutina M?! Direktor sajta pomislio - tražili ste Milutina? Evo vam, sad ga imate!
dunjica dunjica 20:35 14.06.2007

Re: Pas koji je samo lajao,

Pazi, Johnny011, sad će, sve sa Angie, da nam skoči popularnost ;-)
angie angie 20:51 14.06.2007

Re: Pas koji je samo lajao,

do mojega, koga i onako nemam, pa mogu da zloupotrebljavam, a bez posledica:)
johnny011 johnny011 16:28 14.06.2007

Angie,

slažem se sa većinom toga što si napisala.

Što se novog softvera tiče - VIP blogeri imali su priliku da ga detaljno isprobaju pre zvaničnog starta, a sada se neki od njih nalaze među onima u štrajku. I neki ne-VIP blogeri su imali priliku da ga detaljno isprobaju, a sada su i neki od njih u štrajku. A o njihovom početnom zadovoljstvu kada je krenuo novi blog dovoljno je samo pogledati neke teme od pre nedelju dana.

Štrajk nema nijedno, ali nijedno smisleno uporište. Ako tu i ima nekog smisla, onda se svakako ne nalazi u proklamovanim zahtevima.

Takođe, mislim da je pogrešno to što se neki nadaju da će posle ovoga sa bloga otići Biljana Srbrljanović i blogeri koji su je na ovakav način podržali. Među njima ima odličnih komentatora i ljudi koji daju dobru dinamiku blogu (o onima drugim neću da ne počne besmislena svađa), a Biljana je svakako jedno od poznatijih imena sa VIP liste, koje privlači pažnju čitalaca. Kako vreme prolazi s njom se sve manje slažem, ali to nije razlog da mislim da joj ovde nije mesto, naprotiv.

Pretnje - nije Biljana ni prva, a bojim se ni poslednja, kojoj se to dešava. Pretnje si dobijala i ti Angie i Dracena i još neki koji o tome ćute. Pretnje je neophodno istražiti, a to je posao ljudi sa B92. Uostalom, zaštita od pretnji se ne navodi među razlozima za štrajk.

I meni bi bilo lakše da ćutim i time bih verovatno smanjio šansu od izazivanja eventualnih neprijateljstava ili nečeg sličnog. Ali, ako svi ućutimo, onda će najgori govoriti. A onda će nastupiti pusta zemlja.

Posebno mi je zasmetala priča o štrajkbreherima, "ko izda pizda" i slične besmislene poruke. Takvo ponašanje samo preti da na blogu izazovu još dublje podele, stalne svađe i destruktivno ponašanje.

Biljanina priča o Bitnima i Nebitnima je samo njena stvar i samo njeno mišljenje. I meni i svakome ovde je neko važniji od nekog drugog, nečije postove čitam, na nečije ne obraćam pažnju. Tome i služi 'Moja VIP lista' i nadam se da će u budućnosti ta lista tehnički biti malo preglednija, u vidu nekog menija, na primer. Ukoliko tog menija i ne bude, neću štrajkovati jer znam da biste se i bez mene sasvim lepo snašli :))
pnbb pnbb 16:33 14.06.2007

saljem

kao sto rekoh, ne znam cemu sluzi, ali radi fantasticno... ili je to bila ona kap koja prelije casu.. nije vise dovoljna podela na nas ei njihove, crnke i plavuse, ldp i ds, mrsave i debele... i ranije je bilo politicki manje i vise angazovanih tekstova, pa nista, citao je ko je sta hteo... kao i sve na svetu, i ovu frku bi resio izlizani princip ponude i potraznje.... jel mnogo da alen hjuston dobij e20 milona za sezonu u kojoj nije ni igrao, jeste bre, ali ocigledno nekome nije mnogo da mu to plati, jer da mu je mnogo, ne bi mu ni ponudio toliko... ko ne zeli da cita postove o prvim aknama , ne mora, nek boravi samo na postovima koji ga zanimaju... svako moze da otvori svoj veb sajt, i stavlja svoja zapazanja o zivotu i svetu na njega, i da dozvoli kome on hoce pristup i mogucnost komentarisanja... nije to cak ni neka kinta.. ali ko ce to da vidi.. znaci treba neko da ti omoguci da iznosis javno svoja misljenja na mestu gde je vrlo uocljivo... e ako ti to vec neko omoguci, mozes samo da se bunis sto je omogucio i drugima, i nista drugo, kao sto se i ja bunim sto ovaj prima 20 miliona a ja 20 hiljada... sta da radim kad mi niko ne da 20M... al ovaj bar zna da igra, al ima morona koji i ne znaju, pa opet uberu 2-3 mil...
Goxy Goxy 16:34 14.06.2007

Budi dobar bloger

Ne postoje bitni i nebitni, ali mora da se napravi neka selekcija. Kao sto bi ste bili odstranjeni da negde na ulici pocnete da pljujete i psujete ljude i da im pretite, tako to mora da se desi i ovde. Nezanimljive i nepismene blogove mogu lako da ignorisem, ali (cyber) siledzije ne mogu nikako.

Sasvim je u redu ne slagati se sa nekim, ali vase pravo da masete (virtuelnom) pesnicom prestaje gde neciji nos pocinje. Protiv sam zloupotrebe politicke korektnosti, jednoumlja bilo kakve vrste, i nemam nista protiv kada su necija osecanja povredjena (ne mozemo uvek svi da budemo u pravu) , ali sve dok je to uradjeno na civilizovan nacin.

Ako se vec ne slazete sa nekim, umesto sto ga nazivate pogrdnim imenima i vredjate, mnogo veci efekat i kredibilitet postizete inteligentim argumentima.

Brooklyn Brooklyn 16:52 14.06.2007

uh, uh

celo selo se uzbudilo...
johnny011 johnny011 16:57 14.06.2007

Re: uh, uh

zajebantu :))
Lionsgate Lionsgate 18:17 14.06.2007

Re: uh, uh

zajebantu :))

ali u letnjoj suknjici...
angie angie 18:33 14.06.2007

Re: uh, uh

Nisam se uzbudila, ako na mene mislish, mene samo zanima shta se stavrno deshava, poshto mi ovo shto pishe u pismu poziva na shtrajk, nije neshto ubedljivo. I dva dana se tu neshto mulja po blogu, neka neprijatna atmosfera,
niko se ne izjashnjava, sem pojedinaca koji se neshto upakovano razmenjuju, ili pak svadjaju za mene, opet iz nejasnih razloga. Pa sam htela da se izjasnimo, da vidimo shta to zulja, i da se oko toga dogovorimo lepo & normalno.
Brooklyn Brooklyn 18:53 14.06.2007

Re: uh, uh

ma ne ti, nego ovi "strajkaci". stvarno, sto rece neko, detinjasti tantrumi...
pufna pufna 12:38 16.06.2007

Re: uh, uh

pa meni nije ubedljivo pisamce jerbo ga je pisao Corn Mouth - upslahireno dete. Nekako takva ( ko izda pizda) krilatica i ide uz njega.
p.s. Ne mislim da je malo bitno to sto je nepreglednost veca kod novog bloga nego kod starog. Takodje sam negde procitala da stari je mogao opsluzivati ovoliki broj korisnika. Secam se da su Vip- blogeri bili odusevljeni mogucnoscu da sami banuju, ali da li im je neko rekao da ce danonocno morati da izigravaju moderatore. Meni to nije ok. Na novi blog se izmedju ostalog preslo zarad vece sigurnosti a ispalo je potpuno obrnuto!. Mislim da ima toliko toga stomi ne znamo, ali stteta sto se niko sem " podmettaca" tipa DEMN ne javlja.
Dakle,
BEBO< DRAGO<JASNA HAG< I svi potpisnici strajka, dajte stvaaaaaaaaaaaaarno, vrcite se OVAMO hladne glave i sa pravim razlozima. PA ukoliko su ok, a sigurna sam da smo u stanju da skapiramo, i mi cemo otici sa vama sa ovog bloga.
DA li treba da na kolenima da vas molimo?!
Radojicic Radojicic 21:50 14.06.2007

...

ŽIVKA (Raki): Šta si uradio, crni sine, govori šta si uradio?

RAKA: Ništa!

ŽIVKA: Ama, kako ništa kad si razbio pos sinu engleskog konzula! I 'ajde što mu razbi nos, naposletku — omakne se pesnica, pa desi se, ali što mu opsova oca?

RAKA: I on je meni!

ŽIVKA: Nije istina, ne ume on to, on je vaspitano dete.

RAKA: Opsovao mi je. Ja mu lepo kažem: »Skloni mi se s puta ili ću da te haknem«, a on meni: »Olrajt!« a »olrajt«, to znači na engleskom jeziku da mi psuje oca.

ŽIVKA: Nije istina.

RAKA: Jeste, ja sam to učio u lekciji.

ŽIVKA: Pa kad je on tebi kazao »olrajt«, što nisi i ti njemu kazao »olrajt«?

RAKA: E, ne bi me razumeo. A posle, ne bih ja, nego ja njemu sasvim učtivo kažem: »Kuš, svinjo jedna!« A on meni opet: »Olrajt!« E, nisam onda mogao više da se uzdržim, nego ga haknem po nosu i opsujem i ja njemu oca.

ŽIVKA: Nesrećniče jedan, znaš li ti da je to engleski otac? To nije naš otac pa da ga opsuje ko stigne, nego je to engleski otac! Ju, ju, ju, gospode bože, šta ću s njim! Vodi mi ga, Anka, ispred očiju!

ANKA (odvodi Raku).
http://www.rastko.org.yu/drama/nusic/bnusic-ministarka.html

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana