Putovanja| Sport| Zabava

Indian Wells Sa Lica Mesta: Tipsarevic je novinarima "Cool"

Nikola Olić RSS / 12.03.2012. u 04:30

 

tipsarevic_muller.jpg

 

Vecina ranoranilaca koji su u nedelju ujutro dosli u ovaj teniski centar pre 10am verovatno nisu prepoznali muziku koja se relativno tiho cula preko zvucnika. Mada su Red Hot Chili Peppersi muzicka grupa koja, slicno ovom turniru, bas podseca na opustenu atmosferu Kalifornije, vecina posetilaca ovde su generacijski dosta udaljeni od tog progresivnog psihodelicnog rok benda. Takva je situacija i van teniskog centra -- prosecna starost u kaliforniji je 34 godine, dok je u Indian Wellsu cak 66.

Janko Tipsarevic u svom muzickom arsenalu verovatno ima nekoliko pesama te poznate kalifornijske grupe. Ako pratite Jankov Twitter, znate sa kolikim uzivanjem bira i istrazuje razlicite vrste muzike . Ovaj turnir svake godine organizuje neki kulturno-umetnicki dogadjaj u kom su teniseri glavni akteri. Ove godine, ti muzicari su bili poznati dubl par braca Bryan, koji su rekete zamenili gitarama i elektronskom klavijaturom. Bilo bi interesantno cuti kakvu muziku bi DJ Tipsarevic izabrao za ovdasnju publiku.

Pri Tipsarevicevom ulasku na teren #8 pred njegov mec protiv Gilles Mullera danas nije bilo muzike. Na vecim terenima ima i voditelja i velikih ekrana i glasne muzike koja se daleko cuje, pa su manji tereni oko njih na nekin nacin primorani da slusaju ove vece terene. Ali atmosfera je svakako mnogo intimnija -- ako dodjete na vreme, mozete da nadjete mesto na samoj ivici terena i vidite ostalu publiku gore na tribinama bas onako kako je vide teniseri.

Janko je danas na tribinama mogao da vidi par nasih zastava koje se nisu mnogo viorile. Nije bilo puno vetra niti puno ritma u samom tenisu, poeni su kratko trajali jer je to jedan od aduta igraca kao sto je Muller, koji ima odlicne serve i voleje i kome kraci poeni odgovaraju. Tipsarevic ove godine zeli da popravi svoje rezultate na Masters turnirima, i ovo je bio brz i relativno lak korak u tom pravcu, jer danasnjom pobedom dostize trecu rundu, sto mu je najveci uspeh na ovom turniru do sada.

Poznata rec u srpskom zargonu koja se bas ovde u Kaliforniji puno koristi -- 'Cool' -- je po misljenju jednog poznatog novinara iz sveta tenisa odavno vec povezana sa Jankom Tipsarevicem. Pre nekoliko godina na US Openu, pitao je Janka da li moze da dobije njegovu email adresu i prosledi je drugom kolegi koji bi Janka takodje da intervjuise. Janko ga je ozbiljno pogledao i samo upitao 'Da li je taj novinar Cool?'. Ako jeste, upitao je Tipsarevic, verujem vam i dajem vam moju email adresu...

U svetu pripremljenih novinarskih fraza koje intervjue ponekad cine teskim za slusanje, pisanje i citanje, takav odgovor i pristup su prijatno osvezenje, te je fraza koju je Tipsarevic tog dana upotrebio postala na neki jednostavan nacin povezana sa njim, bar sto se tice male grupe novinara koja sa drugog sprata teniskog centra u Indian Wellsu mora sa raznim teniserskim ljudima i cudima da izlazi na kraj tokom ove dve nedelje.

 

 

 

 

 



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana