Putovanja| Sport| Zabava

Sa Lica Mesta: Novak, Janko i Nadal izgubili 3:2 u fudbalu

Nikola Olić RSS / 09.03.2012. u 05:19

Ovog vedrog cetvrtka u Indian Wellsu, tacno u 11am -- kad na rasporedu i pise da ce tenis poceti -- sudija na terenu #2 najavio je da igraci imaju jos dva minuta zagrevanja. To je ujedno i publici najava da imaju jos dva minuta da dotrce do svojih sedista. Propustiti pocetak tenisa mozda boli vise od drugih sportova, jer se propusta simbolicna vrednost prve loptice, prvih odluka i prvog poena. Propusta se takodje najduzi period tenisa, jer ako zakasnite na pocetak meca, propustate tri gema, a posle toga samo po dva. Opomene za dva minuta obicno su dovoljno glasne da ih cuju i igraci i publika koja bi trebalo da je vec na svojim sedistima.

Prica se da je juce u sredu bilo vetra, ovog jutra medjutim od tog vetra ni traga. Nebo doduse jeste izgledalo kao da ga je nesto dobro ocistilo, izmedju planinskih venaca koji Indian Wells okruzuju sa skoro svih strana videli su se samo lazni oblaci koje prave avioni sa obliznjeg aerodroma. Ljubitelji tenisa koji su utrcavali na tribine u tih poslendjih 2 minuta znali su sta znaci kad nema oblaka i pametno birali zapadne tribine, gde ce sunce biti mnogo milosrdnije u toku popodneva. I Ivo Karlovic, koji se ispred njih zagrevao znao je sta od ovog sunca da ocekuje, ubacivao je svojih poslednjih par servi gledajuci protivnika iz Poljske, Lukasa Kubota kroz tamne terminatorske Oakley naocare.

 

ivan.jpg


 Ivi Karlovicu je ovo bila deveta poseta Indian Wells turniru, i vec moze da razmislja o desetoj jer ga je poljak danas lako savladao. Karlovic je jutros na putu do terena #2 prosao pored velikog postera kolege Ivana Ljubicica koji o sledecem Indian Wellsu nece razmisljati jer ce u Aprili posle Masters turnira u Monte Karlu (gde zivi) tamo i ostati jer zavrsava sa svojom karijerom.

 Osim kao vrednog tenisera sa ubitacnim jednorucnim bekhendom, Ljubicica ce novinari nadam se pamtiti kao dobrog i skromnog sagovornika, aktivnog teniskog diplomatu, i odlicnog sahistu. Pre skoro 10 godina, na US Openu 2003 godine Ljubicic je u toku nekoliko kisnih dana mnogima pokazao zasto ih je i sa mozda slabijim fizickim adutima cesto nadmasivao na teniskom terenu, jer se kroz igranje saha tih kisnih dana pokazao kao odlican takticar i takmicar. Ovde u Indian Wellsu ove godine nema kise niti pretecih oblaka, pa se umesto saha igra dosta fudbala.

 

fuca.jpg


 Indian Wells je moze se cak reci poznat po fudbalskoj tradiciji na travnjaku sa juzne strane glavnog stadiona. Tu se nose dresovi, formiraju timovi, traze faulovi i podgrevaju rivalstva koja posla mozda predju i na teniski teren. To je jedna od prednosti ranog dolaska na ovaj turnir, pored tenisa mozete da gledate fudbal u ludim kombinacijama koje na okolnim teniskim terenima nikad nebi videli. Kao recimo ovog popodneva, kad su se Djokovic, Nadal, Tipsarevic i jos par spanaca udruzili protiv manje grupe gradjana bez majica.

 

povreda.jpg


Mada su sva trojica tek zavrsili svoje treninge, Tipsarevic je bio spreman za fudbal. Najvernije je predstavljao fudbalskog igraca, sa oficijalnim dresom i carapama. Ostao je veran kompaniji FILA koliko god se to moglo. Pred kraj meca pri rezultatu 2:2, Tipsarevic je -- uz Novakovo cudjenje -- stavio mali zavoj na levu nogu, u nadi da ce protivnik pomisliti da je zaista povredjen. Mada je Jankov tim na kraju izgubio sa 3:2, Jankov pravi protivnik u drugom kolu ne bi smeo na tu povredu zaista da racuna.



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana