Sport

Još rasnie!

NNN RSS / 22.01.2012. u 15:51

Druga nedelja, drugi krug...

 Evropsko-prvenstvo-u-rukometu-2012%20%281%29.jpg Australian-Open-logo.jpgLOGO-Eindhoven-2012-231x300.jpgAfrican-Nations.jpg

Rukomet

U rukometu ludnica. Opšte je poznato da je najjače i najneizvesnije takmičenje u rukometu EP, jer su ekipe dosta ujednačene, nema indijanaca i svako svakog može da dobije. Dokaz za to je da su dve, na papiru, najače ekipe - Francuska i Danska posle prvog kruga u vrlo nezavidnoj situaciji, tj. prenele su nula bodova u drugi krug i samo vrlo čudan splet okolnosti ih može odvesti dalje (npr. Francuzi i kada bi dobili sve tri utakmice druge faze mogli bi da završe kao 4. u svojoj grupi). Koliko su ekipe izjednačene govore i rezultati 1. kola grupe 1:

Poljska - Švedska 29.29 (9:20 !)

Danska - Makedonija 33:32 (16:19) gde su Makedonci imali napad za pobedu i u poslednjoj sekundi primili gol!

Srbija - Nemačka 21:21 (12:7)

Mi smo prvo poluvreme odigrali skoro perfektno, odlična odbrana na početku (i 4:0), pa smo malo stali, Nemci prišli na gol razlike, ali opet odličnim finišom završili sa velikih +5. U drugom poluvremenu opet odličan početak i u jednom trenutku čak 15:8, a onda 5 sekundi kasnije pokazujemo da smo mi ipak Srbi, a oni Nemci: odmah posle postignutog gola sa igračem više uspeli smo da primimo gol jer nismo organizovali odbranu (koja je do tog trenutka bila za čistu desetku). onda Nemci dolaze do daha, a mi se malo gubimo i ulazi se u egal završnicu. I tih poslednjih 10 minuta smo odigrali jako dobro, poveli smo, pa smo u kontri duplirali vođstvo, a onda su sudije pokazale kako 'diskretno' može da se utiče na rezultat. Prvo 'nisu videli' očigledno namerno igranje nogom i umesto isključenja, pustili Nemce da iz kontre daju gol, ali su par minuta kasnije videli prestup kakav se u rukometu nikad ne svira! Posle smo mi promašili dva zicera, tj. nemački golman je spektakularno odbranio, a nismo ni imali sreće. Onda smo na +1 imali "poslednji" napad, ali su sudije posle samo 10 sekundi podigle ruku za pasivan napad (u samoj završnici je inače mala tolerancija na neaktivnost u napadu ekipe koja vodi, ali ovo još nisam video, ako u Ginisovoj knjizi rekorda postoji ova kategorija - evo doprinosa). Nemci su u poslednjoj sekundi uspeli da izjednače, pa je neizvesnost u grupi nastavljena. Iskreno, da nam je neko pre prvenstva ponudio da u drugoj fazi budemo u ovako dobroj poziciji svakako bismo prihvatili, ali realno možemo čak i više. Trenutna sitacija:

Grupa 1 (Bg Arena)

1. Nemačka 3 2 1 0 74:68 5
2. Srbija
3 2 1 0 67:61 5
3. Poljska 3 1 1 1 74:77 3
     
4. Danska 3 1 0 2 81:83 2
5. Švedska 3 0 2 1 79:84 2
6. Makedonija 3 0 1 2 81:83 1

 

Grupa 2 (SpeNS)

1. Hrvatska 2 2 0 0 62:58 4
     
2. Španija 2 1 1 0 53:50 3
     
3. Mađarska 2 1 1 0 50:47 3
     
4. Slovenija 2 1 0 1 63:63 2
     
5. Island 2 0 0 2 61:65 0
     
6. Francuska 2 0 0 2 49:55 0
     
        

Danas grupu 2 otvaraju Mađarska - Island, posle igraju Slovenija - Norveška i uveče derbi Španija - Hrvatska.
                                
U ponedeljak u Areni u poslednjem terminu igramo protiv Švedske.
Nema potrebe da pričam da nam pobeda obezbeđuje prolazak u polufinale (tako blizu, a tako puno treba da bi se uspelo).

 

Tenis - Australian Open

Za nas razmažene pravi tenis realno počinje tek druge nedelje, favoriti se nisu pošteno ni oznojili (osim zbog vrućine) - opširnije (za fenstvo) kod niccolice :)

 

Vaterpolo

EP u Ajndhovenu*

Srbija je i pre poslednjeg kola u grupi obezbedila prvo mesto koje vodi direktno u polufinale (i Mađarska je to isto uradila u svojoj grupi). Sutra se igra poslednje kolo i u prvoj grupi Italija i Grčka će u međusobnom duelu da se dogovore ko će biti 2. a ko 3. u grupi. U našoj grupi je mnogo zanimljivije, jer su 4. ekipe u igri. Realno Nemci (koji su nas namučili - uz pomoć sudija, naravno) su u najboljoj poziciji jer su u prošlom kolu pobedili Hrvatsku. Španci imaju teoretske šanse, ako u poslednjem kolu pobede Hrvate, a Nemci izgube od Rumunije. Braća su u najinteresantnijoj situaciji. Crnogorci imaju najjačeg protivnika, ali pošto za nas ova utakmica nema nikakav takmičarski karakter, mogli bismo i malo da se odmorimo, čisto da ne odu oni koji su krenuli na boks, pa završili u bazenu i ne pokazuju ni najmanje kajanje, naprotiv.



Fudbal

Počeo je Kup afričkih nacija - za prave sladokusce da uživaju u drskim majstorijama nepoznatih tinejdžera iz Zambije (ovo nije perverzno kao što zvuči).
Ovde su godinama vladali Egipćani (Zidan (ali Mohamed), Amr Zaki, Abu Trika)... ali ovog puta ne učestvuju. Kod nas Večiti nastavljaju da briljiraju u saopštenjima. U sredu revanš El Klasiko (najveća neizvesnost sa koliko će Barsa da dobije i koga će Pepe da skrlja).



NFL - večeras finala konferencija

 

Košarka

Počela Top 16 faza Evrolige. Kod nas Zvezda__ počela da pobeđuje.

 

        

* Beleška na aut-liniji :)

Srbija je zemlja mrtvih, ovde nikoga ne cene dovoljno dok je živ (primera je bezbroj - ustvari ovde nikog ne cene dovoljo nikad, ali to 'prevazilazi okvire ovog teksta').  U Ajndhovenu plivalište/bazen/dvorana u kome se održava EP se zove Piter van den Hugenband po Piteru van den Hugenbandu (iznenađujuće, a?) holandskom plivaču sprinteru koji je ona OI 2000. i 2004. osvajao zlata. Inače dečko je '78. godište i falabogu živ i zdrav (e ovo već ne ide uglavu našem čoeku). Inače on čak i nije rođeni Anjdhovljanin, nego Mastrihćanin (ovo već prevazilizlazi sve granice srbskog razuma). Čovek je jednostavno u svojoj oblasti uradio puno za svoju zemlju + što je faca i eto nešto je dobilo ime po njemu još za njegovog života (posthumno verovatno neće imati nekav doprinos za plivanje i sport uošte, u Holandiji a i šire). Ako ovo slučajno pročita Filip, možda ode do mosta, umesto da ode do RTS-a i traži od glavonje da prenosi utakmice vaterpolo reprezentacije.
ŠBBKBB da se Piter zove Pera i da je Srbin: 2112. Verko VI (šesti) bi predložio, na otvaranju bazena u Kg koji je njegov čukunverko započeo, da se kompleks zove Pera (hugen)Bandović po počivšem šampionu, ali pošto još nije prošlo dovoljno vremena, a ni sve stranke i glasnogovornici prvedrugedesete Srbije se nisu usaglasili da li je njegov doprinos bio civilizacijski iskorak unapred ili unazad ili je on možda bio samo posterboj srpskog nacizma, pa bi osnovali komisiju koja bi se bavila njegovim likom i delom; da li da ga kanonizuju ili bi rehabilitacija bila zadovoljavajuća, pa bi otvorili kancelariju koja bi bila zadužena to da odluči i nekoliko skuštinskih odbora i drugih skupštinskih antitela koji bi tražili povećanje (ionako mizerne) plate. Arena bi imala velelepno otvaranje (pre roka, mada niko ne bi mogao da vidi predviđene rokove i cene). O tome bi pisali svi bilbordi. To sve bi rešilo problem nezaposlenosti i dovelo bi do demografskog buma i to baš u Godini demografskog buma... ali Piter nije Pera... A i te gluposti me ionako preterano ne zanimaju, neka se time bave plaćenici (i ostali paćenici).

        
         
         
         


Komentari (137)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

stefan.hauzer stefan.hauzer 16:03 22.01.2012

.



plus : poslednji na prethodnom - vežba,vežba i samo vežba .
NNN NNN 16:24 22.01.2012

Re: .


Osvojio si trofej u jakoj konkurenciji!
niccolo niccolo 16:14 22.01.2012

Stvarno

umesto da ode do RTS-a i traži od glavonje da prenosi utakmice vaterpolo reprezentacije

kakva je to svinjarija? A ovamo kao plaćajte pretplatu...
NNN NNN 16:25 22.01.2012

Re: Stvarno

Možda bude direktan prenos ako se bude igralo u Petlovcu.
A ako ne bude prenosa, pustiće raprizu
Kazezoze Kazezoze 16:40 22.01.2012

pieter van den hoogenband

dečko je samo rođen u maastrichtu, ali je odrastao u geldropu, u okolini eindhovena.
nači, psv plivalište ga je formiralo kao plivača.
rezultati koje je kroz svoju karijeru postigao su bili dovoljni da to plivalište dobije ime po njemu.
inače razultati su mu impresivni:

3 puta olimpijski šampion (2000 i 2004)
14 puta evropski šampion (otvoreni-50m i zatvoreni-25m bazeni)
54 puta holandski šampion (razne discipline)
4 puta evropski plivač godine
2000g. najbolji sportista sveta
1999g. najbolji sportista evrope
3 puta najbolji sportista holandije
njegov svetski rekord iz polufinala na 100m slobodno u sidneju je trajao 8 godina itd.
mislim da ovakva karijera zaslužuje da se njegovim imenom krsti dvorana u kojoj je sve počelo.
NNN NNN 17:06 22.01.2012

Re: pieter van den hoogenband

Hvala!

Zeznuo sam se za '96. tada je kao 18-ogodišnjak uzeo dva 4. mesta (sećam se da se mnogo svideo mojoj sestri ), a zlata je uzeo najveći od svih - Aleksandar Popov.
Piter je 2000. postavio "neoborivi WR"!
- je l' nie bzvz da editujem tekst?

Meni je sasvim logično da neki bazen nosi njegovo ime (ili npr. Inge de Bruijn).

Pročitao sam da je plivao za PSV Ajndhoven, a da mu je ćale bio doktor u fudbalskom klubu.

http://en.wikipedia.org/wiki/Pieter_van_den_Hoogenband

Ps. kod nas kada neko sa 18 godina bude 4. na OI mi ga šutnemo, pa onda za Mađarsku Nataša Janić osvoji 3 olimpijska i 18 svetskih zlata!!



Kazezoze Kazezoze 17:30 22.01.2012

Re: pieter van den hoogenband

Meni je sasvim logično da neki bazen nosi njegovo ime (ili npr. Inge de Bruijin).

i meni je logično, s tim što je inge većinu svojih uspeha postigla trenirajući u americi, dok je pieter ostao veran svom eindhovenu.
mislim da je inge, kad su u pitanju svetske titule i svetski rekordi, imala čak i bolje rezultate od pietera...
svakako, da se napomene da i rekreacijski bazen u barendrechtu nosi njeno ime: zwembad inge de bruijn sportfondsenbad

niccolo niccolo 17:31 22.01.2012

Re: pieter van den hoogenband

inge

Ona beše nije bila loša, a?
Kazezoze Kazezoze 17:40 22.01.2012

Re: pieter van den hoogenband

niccolo
inge

Ona beše nije bila loša, a?

pa sad, lice i nije nešto posebno, al telo

antioksidant antioksidant 17:55 22.01.2012

Re: pieter van den hoogenband

pa sad, lice i nije nešto posebno, al telo

NNN NNN 18:18 22.01.2012

Re: pieter van den hoogenband

bazen u barendrechtu nosi njeno ime: zwembad inge de bruijn sportfondsenbad

Ona beše nije bila loša, a?


pa sad, lice i nije nešto posebno, al telo



myredneckself myredneckself 18:34 22.01.2012

Re: pieter van den hoogenband

antioksidant
pa sad, lice i nije nešto posebno, al telo


Nači, nevera Kako je ovo izvela?
Da je mogla da pozira, Pikasu recimo!



NNN-a preporučujem mojim FB frendovima-sportistima

maca22 maca22 19:40 22.01.2012

Re: pieter van den hoogenband

Dobar frajer ta Inge. :)
NNN NNN 23:26 22.01.2012

Re: pieter van den hoogenband

NNN-a preporučujem mojim FB frendovima-sportistima
Hvala

tyson tyson 12:55 23.01.2012

Re: pieter van den hoogenband

NNN
bazen u barendrechtu nosi njeno ime: zwembad inge de bruijn sportfondsenbad


Ona beše nije bila loša, a?pa sad, lice i nije nešto posebno, al telo

Ahahahaha, šta fotošop radi, pa to je bruka! Kako su joj retuširali ruke (bicepse), da ne budu muške-mišićave

Mislim, super je Inge, svaka joj čast, ali meni te she-males, nabildovane, građene kao dobro vajani mučkarac, nešto i nisu oku mile...
docsumann docsumann 16:40 22.01.2012

vaterpolo

da, biće interesantno kako ćete protiv nas odigrati.

mislim CG ima kvalitet, mada nisu svi igrači u pravoj formi (Ivović (problem sa povrijedom ramena), Jokić (sličan problem)), fali nam drugi jak centar, Vukčević je morao da napusti reprezentaciju zbog operacije slijepog crijeva, a onaj blesan od Šefika je mogao bar da ispoštuje dolaske na trening i sigurno ne bi dobio "zahvalnicu".

Takođe suđenje protiv Španaca je bilo tipično vaterpolsko "slobodnoprocjnjivačko".
Ako treba mogu i u detalje, ali da ne zamaram.

No tu je što je.

U našoj grupi Srbija je ubjedljivo najviše pokazala. Kakav ste samo presing znali Hrvatima da uvalite kad bi oni kao pokušali da priđu rezultatski. Svi spoljni igrači pod striktnim flasterom (jak fizički kontakt), a bek isplivava ispred centra - totalna blokada!

Najvažnije vam je što su Soro i Vanja (za razliku od svjetskog) u dobroj formi.
Pjetlović - moćan.

Čekamo rasplet.

edit : e da, protiv HR ste igrača više igrali odlično
niccolo niccolo 16:52 22.01.2012

Re: vaterpolo

Ja se zalažem da odigramo protiv vas onako kako odgovara da hrvati ne prođu, pošto nisu zaslužili zbog divljačkog ponašanja
NNN NNN 17:17 22.01.2012

Re: vaterpolo

Ja se zalažem da odigramo protiv vas onako kako odgovara da hrvati ne prođu, pošto nisu zaslužili zbog divljačkog ponašanja


Pratim vaterpolo od OI 84. u LA i sramniji potez od onoga nisam video, čak sam se pitao da li ima smisla da Filip podigne tužbu pred nekim lokalnim civilnim sudom

Uostalom, zaista nema potrebe se preterano zamaramo i izlažemo rizicima, klupa može više da se razigrava (a Filip i Vanja zaleče), a Crnogorci su dosta jaki.

Hrvatska neka se onda sprema za borbu za 7. (osim ako ne izgube i od Španije, pa igraju za 9. mesto).
tyson tyson 17:20 22.01.2012

Re: vaterpolo

Ja se zalažem da odigramo protiv vas onako kako odgovara da hrvati ne prođu, pošto nisu zaslužili zbog divljačkog ponašanja

Hrišćanski je praštati



niccolo niccolo 17:22 22.01.2012

Re: vaterpolo

tyson
Ja se zalažem da odigramo protiv vas onako kako odgovara da hrvati ne prođu, pošto nisu zaslužili zbog divljačkog ponašanja

Hrišćanski je praštati

Pa i oprostićemo im, u utorak
fedor18 fedor18 17:29 22.01.2012

Re: vaterpolo

NNN
Ja se zalažem da odigramo protiv vas onako kako odgovara da hrvati ne prođu, pošto nisu zaslužili zbog divljačkog ponašanja


Pratim vaterpolo od OI 84. u LA i sramniji potez od onoga nisam video,

Baš nešto i ne pratim sport u poslednjih xy godina,ali mislim da je Sottani ex italijanski vaterpolo reprezentativac udario još groznije Duška Popovića,tamo negde pre 15-tak godina,valjda je bilo neko SP.Sećam se da je poprilično lila krv po bazenu,a Sottani je dobio isključenje do kraja utakmice, bez prava zamene.Pa su Italijani igrali sa igračem manjem u poslednjoj četvrtini.Mislim da je Rudić bio tada italijanski selektor...
NNN NNN 18:06 22.01.2012

Re: vaterpolo

Duška Popovića
Slava mu.

Bio je najbolji igrač finala SP u Pertu 1991.
docsumann docsumann 19:12 22.01.2012

Re: vaterpolo

Slava mu.

Bio je najbolji igrač finala SP u Pertu 1991.


slava
NNN NNN 19:24 22.01.2012

Re: vaterpolo

Docs,
da li si ga poznavao?
NNN NNN 19:31 22.01.2012

Re: vaterpolo

Hrišćanski je praštati
Onima koji se pokaju, a ovaj smrad je rekao "Filipović nije ništa dobio, a da to nije tražio".

Ako "pustimo" CG, verovatno ćemo u polufinalu igrati sa pobednikom meča Italija - Nemačka.
docsumann docsumann 19:53 22.01.2012

Re: vaterpolo

Docs,
da li si ga poznavao?


kako da ne, generacija. nevjerovatan talenat, i fantastične fizičke predispozicije. mislim da je imao raspon ruku oko 218cm.
sjećam se da sam ga jednom čuvao kao bek na nekom takmičenju za pionire ... jbt, ni do lakta mu ne bih dosezao kad ispruži ruku.

jedan od razloga što sam ja bio standardan u kadetskoj i omladinskoj reprezentaciji za 70. godište (osim što nisam bio loš, jelte) je bio i taj što je Pop uvijek nastupao za stariju selekciju.

tako je prvi centar bio Viktor Jelenić, a ja drugi.

ok, možda bih nastupao i da se selektor odlučio za tri centra u ekipi

mada sam bio i polivalentan igrač.

a Pop je bio duša od čovjeka, veeliki dječak. srdačan, prirodan, opušten, pomalo smotanko koji je znao da se našali na svoj račun.

nisam ga sreo godinama, a vijest o njegovoj smrti me baš pogodila.
NNN NNN 20:52 22.01.2012

Re: vaterpolo

Hvala, docs, znao sam da nas nećeš izneveriti.


Sećanje na Dušana Popovića

„Mole se rodbina, prijatelji i poštovaoci da umesto cveća i venaca prilože dobrovoljni prilog za izgradnju smeštaja za roditelje dece obolele od malignih bolesti uplatom na žiro-račun 840-0000001813741-23. Primalac: gradska opština Savski venac - izgradnja roditeljske kuće doktorova kula. Svrha uplate: sećanje na Dušana Popovića“, saopštila je porodica pokojnog Popovića.
draft.dodger draft.dodger 17:57 22.01.2012

CAF

SLONOVI glavom načeli NILSKE KROKODILE.*





*Obala Slonovače - Sudan 1:0
NNN NNN 23:37 22.01.2012

Re: CAF

Drogba dao pobedonosni gol, a pre toga izjavio da se više ne zabavlja na terenu.
Drogba je tri dana stariji od Pitera van den Hugenbanda
draft.dodger draft.dodger 23:46 22.01.2012

Re: CAF

Druga utakmica je bila bolja.
Tri dobra gola u drugom poluvremenu...

BUKRINA FASO - ANGOLA 1:2
NNN NNN 23:57 22.01.2012

Re: CAF

Ispratio sam prvo poluvreme i pomislim smor, ovi Afrikanci numeju da daju gol, odem da operem kosu i kad sam se vatio vidim 1:2.

Danas sam se ložio da ispratim svašta, a izgleda da sam najzanimljivije stvari propustio
(npr Premier Ligu nisam ni pogledao).

Odo' sad da vidim da li Rejvensi mogu da preokrenu za ova tri minuta, pa na spavanje.
NNN NNN 09:02 23.01.2012

Re: CAF

Večeras u 20h derbi: Tunis - Maroko

Ta utakmica mi ostala u nalepšem sećanju 2005. kada su igrali odlučujući meč za plasman na SP i Tunis prođe sa 2:2 bilo opšte slavlje tamo, imam dres Džazirija
draft.dodger draft.dodger 11:02 23.01.2012

Re: CAF

NNN
Večeras u 20h derbi: Tunis - Maroko


Uf, uf, uf...

ORLOVI KARTAGINE protiv LAVOVA ATLASA
reanimator reanimator 11:21 23.01.2012

Re: CAF

Večeras u 20h derbi: Tunis - Maroko

Simpatije su mi na strani Marokanaca..čisto da Šamak dokaže koliko je nepravedno zapostavljen (jebo ih Aršavin..da boga da ga nikad ne prodali)!
Inače, mnogo više očekujem od Gabon - Niger. Ono..ništa taktika..svi u napad ajmo ajde itd :)
antioksidant antioksidant 11:57 23.01.2012

Re: CAF

Ono..ništa taktika..svi u napad ajmo ajde itd :)

mislis nigerija ne zna šta taktika znači a gabon igra frajerski pred svojima?
a mogu da istrče boga...
reanimator reanimator 12:27 23.01.2012

Re: CAF

mislis nigerija ne zna šta taktika znači a gabon igra frajerski pred svojima?
a mogu da istrče boga...

Da si ti meni živ i zdrav, Nigerija otpala još u kvalifikacijama. Zli jezici kažu bojkot, baš kao i u slučaju Kameruna, Egipta, JAR...
Elem..da...javlja mi se da Niger ne zna šta je taktika, a da ni Gabon ne zaostaje, te da će da padne opšte divljanje, sa sve neprekidnim jurcanjem i atraktivnim pogibeljnim startovima (smajli Beavis & Butthead) :)
antioksidant antioksidant 12:39 23.01.2012

Re: CAF

Nigerija

to je u stvari "niger i ja"*

*sad svesno priznajem da ne znam šta je taktika da bih se izvukao za neznanje rezultata iz kvalifikacija
te da će da padne opšte divljanje, sa sve neprekidnim jurcanjem i atraktivnim pogibeljnim startovima (smajli Beavis & Butthead) :)

i bolesnim golovima sa 45 metara
(smajli nada se da tekma nije od 5 mada jeste)
reanimator reanimator 12:49 23.01.2012

Re: CAF

smajli nada se da tekma nije od 5 mada jeste

O'š ja da ti srušim nade ili ćeš sam? :)
antioksidant antioksidant 12:53 23.01.2012

Re: CAF

reanimator
smajli nada se da tekma nije od 5 mada jeste

O'š ja da ti srušim nade ili ćeš sam? :)


da razmislim pa ti javim
NNN NNN 12:55 23.01.2012

Re: CAF

I ja najviše volim te potpuno nepoznate, egzotične, divlje... (šta sam ono...),
ali nekako izgleda da prva taktika kojim ovladaju je bunker + krljanje
nadam se da ove taj deo civilizacije još nije dotakao.

Voleo bih da meč završe zato što je jedna ekipa ostala sa samo 7 igrača (pri viđstvu 9:6) ali teško.

Sećam se svog prvog susreta sa izvornim afričkim fudbalom:

poslednji igrač odbrane izeo loptu i krenuo da niže protivnike ispred svog 16-erca,
jedan od njih mu oduzme loptu,
predribla golmana,
i ovaj iz odbrane ga skrlja,
sudija pokaže na penal,
a ovaj napadač (se smeje u lice ovome iz odbrane )
uzima loptu da šutne penal, zaleće se i šutira preko gola,
onda ovaj iz odbrane kreće da ga podjebava
o tom trenutku ruši se ograda iza gola i rulja kreće da juri sve pred sobom...
a trava na terenu žuta kao ona iz opstanka...

Ali ni Afrika nije kao što je nakad bila
tyson tyson 12:59 23.01.2012

Re: CAF

poslednji igrač odbrane izeo loptu

Nadam se da je ovo samo lapsus tastaturius



NNN NNN 13:16 23.01.2012

Re: CAF

izeo loptu

(to bi bilo nešto)

Kucam u brzini (+ pratim tenis) s posla ()
i još proverim komentar, ispravim 10-ak grešaka ali


Inače kada smo kod izvornog afričkog fudbala,
poznat je slučaj kada su igrale dve reprezentacije neke kvalifikacije,
pa je, na zahtev ekipe koja nikako mogla da da gol, sudija prekinuo meč,
pa su pola sata svi tražili Džudžu-a (neka magija, duh, otkud znam),
pa kad ga nisu našli nastavili i ostalo 1:0
(pretpostavljam da su znali šta treba da traže)
reanimator reanimator 13:25 23.01.2012

Re: CAF

Meni je vrhunac lepote afričkog fudbala bio na SP 1990, Argentina - Kamerun..Kanidja u naletu, a sa boka mu na svakih 20 metara uleću jedan po jedan...prvi ga ni ne dotakne, jer je Kanidja poskočio...drugi ga malo zakači, čisto da ga izbaci iz trka...treći (Omam - Biyik ili Kana - Biyuik) ga lansira, brat bratu metar i po od zemlje
draft.dodger draft.dodger 13:29 23.01.2012

Re: CAF

+ Ostao bez kopačke i dobio crveni...

antioksidant antioksidant 13:30 23.01.2012

Re: CAF

Meni je vrhunac lepote afričkog fudbala bio na SP 1990, Argentina - Kamerun..Kanidja u naletu, a sa boka mu na svakih 20 metara uleću jedan po jedan...prvi ga ni ne dotakne, jer je Kanidja poskočio...drugi ga malo zakači, čisto da ga izbaci iz trka...treći (Omam - Biyik ili Kana - Biyuik) ga lansira, brat bratu metar i po od zemlje

ako ovo nije taktički faul onda ne znam šta je...
NNN NNN 13:35 23.01.2012

Re: CAF

Da, to je taj!

Kana Bik dobio crveni, a Omam dao pobedonosni gol (Kamerunci završili sa dva isključena).
Ja za vreme te utakmice na otvaranju SP pojeo jedno kilo breskvi (jer sam bio premlad za pivo)
reanimator reanimator 17:15 23.01.2012

Re: CAF

+ Ostao bez kopačke i dobio crveni...

Taj :)
Inače, Gabon - Niger 0:0
(jednog upravo iznose sa rupom na butini)
Za AO, sa Eurosporta,
Reanimator
draft.dodger draft.dodger 17:35 23.01.2012

Re: CAF

Gabon poveo!
reanimator reanimator 17:42 23.01.2012

Re: CAF

draft.dodger
Gabon poveo!

Da upotpunim : strelac Issofou Aubameyang..totalni..ali Totalni šaban sa frizurom ko ona Snupijeva ptica (i ko onaj mali Brazilac, što pokušavaju da ga lansiraju u mega zvezdu).
reanimator reanimator 17:49 23.01.2012

Re: CAF

2-0 N'Guema Ondo :)
Asistencija : brzonogi Mussono!
Sumaila nemoćan
draft.dodger draft.dodger 17:52 23.01.2012

Re: CAF

reanimator
2-0 N'Guema Ondo :)
Asistencija : brzonogi Mussono!
Sumaila nemoćan


Kako je krenulo, izbambusaće ih Gabon bar sa tri razlike...
antioksidant antioksidant 18:02 23.01.2012

Re: CAF

draft.dodger
reanimator
2-0 N'Guema Ondo :)
Asistencija : brzonogi Mussono!
Sumaila nemoćan


Kako je krenulo, izbambusaće ih Gabon bar sa tri razlike...

daj pricajte sta se desava
( sundjer boob je upravo zavrsen, a sad krecu strumpfovi)
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 18:10 23.01.2012

Re: CAF

sundjer boob je upravo zavrsen, a sad krecu strumpfovi

Mani te prenose skupštine, aman.
antioksidant antioksidant 18:20 23.01.2012

Re: CAF

dobrosavljevic_m
sundjer boob je upravo zavrsen, a sad krecu strumpfovi

Mani te prenose skupštine, aman.

cuti dok ne budem morao da zavodljivoj pravim drustvo pored nose
(mada kad pogleda ispod obrva ozbiljno dolazim u iskusenje)
omega68 omega68 18:34 23.01.2012

Stoj, Re

Meni je vrhunac lepote afričkog fudbala bio na SP 1990, Argentina - Kamerun..Kanidja u naletu, a sa boka mu na svakih 20 metara uleću jedan po jedan...prvi ga ni ne dotakne, jer je Kanidja poskočio...drugi ga malo zakači, čisto da ga izbaci iz trka...treći (Omam - Biyik ili Kana - Biyuik) ga lansira, brat bratu metar i po od zemlje

Pokušaću, mada, obično, naknadno prepričavanje ne može da donese onu draž kao taj jedinstveni trenutak u kome se sve to događa:
Dok je Kaniđa tako preskakao jednog po jednog, moj ortak sa kojim sam gledao kaže( dok se ''sprema'' poslednji igrač odbrane) :Sa'će ovaj da ga izuje - misleći da će da ga ošuri od čuklja do kolena, da mu polomi nogu, da ga baci na stazu...
Sledećeg sekunda leži jedna kopačka na travi.
Malo je reći da sam se valjao po patosu
NNN NNN 18:53 23.01.2012

Re: Stoj, Re

Uključujem utakmicu i pomislim "Brazil" (vidim "Vudstoka" i prepoznam Nejmara

Ps. Ko je ona pored predsednika Gabona?
draft.dodger draft.dodger 19:09 23.01.2012

Re: Stoj, Re

Ja guglao...
Prva dama!
NNN NNN 22:07 23.01.2012

Re: Stoj, Re

Re,
ko je ovaj Jusef Armando Mskani?
reanimator reanimator 18:04 24.01.2012

Re: Stoj, Re

ko je ovaj Jusef Armando Mskani?

Perspektivni napadač Esperance :)
Nego...Gana - Bocvana 1 - 0, Mensah (poluvreme)
reanimator reanimator 18:11 24.01.2012

Re: Stoj, Re

Uh...za liz izjednačenje..skinuo sa linije atraktivnim polu škaricama (a kako bi brugačije na KAN) :)
NNN NNN 19:10 24.01.2012

Re: Stoj, Re

Mensah

Na flashscore-u piše da je
J. Mensah dao gol u 25.
J. Mensah dobio crveni u 67.
J. Mensah zamenjen u 72. minutu!

reanimator reanimator 19:21 24.01.2012

Re: Stoj, Re

NNN
Mensah

Na flashscore-u piše da je
J. Mensah dao gol u 25.
J. Mensah dobio crveni u 67.
J. Mensah zamenjen u 72. minutu!


Ne znam tačno za minute, ali prva dva podatka su tačna :)
Inače, crveni je dobio tako što je sevnula kontra, pa on ispravljao grešku saigrača i jurcao za nekim panterom brat bratu 30 metara...na kraju ga stigao i skrljao tik ispred kaznenog, momentalno skočio na noge u strahu da će da bude penal i krenuo sudiji da pokazuje da je faul bio na 17 metara...sudija prihvatio (ispravno) i dao mu crveni i tu Mensah kreće da ne veruje..kao..crveni??..zašto crveni?? i sl. Kao..jeste da sam ga jurio da ga oborim..i jeste da sam ga jedva stigao..i jeste da ne da sam bio poslednji igrač odbrane, nego nije bilo nikoga oko nas na 20 metara..ali zašto crveni??
Afrikanci su zakon! :)
NNN NNN 22:04 24.01.2012

Re: Stoj, Re

reanimator
NNN
Mensah

Na flashscore-u piše da je
J. Mensah dao gol u 25.
J. Mensah dobio crveni u 67.
J. Mensah zamenjen u 72. minutu!


Ne znam tačno za minute, ali prva dva podatka su tačna :)
Inače, crveni je dobio tako što je sevnula kontra, pa on ispravljao grešku saigrača i jurcao za nekim panterom brat bratu 30 metara...na kraju ga stigao i skrljao tik ispred kaznenog, momentalno skočio na noge u strahu da će da bude penal i krenuo sudiji da pokazuje da je faul bio na 17 metara...sudija prihvatio (ispravno) i dao mu crveni i tu Mensah kreće da ne veruje..kao..crveni??..zašto crveni?? i sl. Kao..jeste da sam ga jurio da ga oborim..i jeste da sam ga jedva stigao..i jeste da ne da sam bio poslednji igrač odbrane, nego nije bilo nikoga oko nas na 20 metara..ali zašto crveni??
Afrikanci su zakon! :)
Znam za sličnu situaciju iz lokalne beton lige,
bek skrlja napadača - baci ga u ogradu (dva otkosa u aut),
sudija odma vadi karton,
a ovaj sav zbunjen
"Što sudija? Pa, reč mu nisam rek'o!"
docsumann docsumann 21:46 22.01.2012

NFL (AFC finale)

kao prilog uz prvo finale konferencija New England - Baltimor
danas sam na nfl.com sajtu gledao kako Brejdi objašnjava uspješnost njihovih tajtenda (naročito) Gronkovskog i Hernandeza u dosadašnjem dijelu sezone.

kaže fora je sem njihovog talenta, treniranja i uvježbanja, i u tome što im u timu daju atipične zadatke za to mjesto u napadačkoj formaciji, pa tako nekad djeluju k'o raning bekovi, nekad odtrče duboko u polje kao risiveri, a nekad igraju sa tri tajtenda odjednom.

baš da vidimo da li će i Rejvensima da prodaju te fore
stefan.hauzer stefan.hauzer 22:29 22.01.2012

Re: NFL (AFC finale)

baš da vidimo da li će i Rejvensima da prodaju te fore


ray lewis i ed reed - kod mene se svaka dalja priča o nfl-u završava.
caricamajka caricamajka 23:05 22.01.2012

momci a kamo rukomet

Sad sam se vratila sa spensa.
izgubila dva puta

Slovenci vodili skoro celu utakmicu a par minuta pred kraj poklekli, isto tako i hrvati.

zviždali su samo hrvatskoj himni (ne previše a i hrvata je bilo dosta pa su zvižduke nadjačali pevanjem).

ne volim kada su oko mene nevaspitani ljudi.
NNN NNN 23:22 22.01.2012

Re: momci a kamo rukomet

Island - Mađarska 27:21 (14:10) - Island (pre)lako pobedio - samo sam malo pratio rezultat.

Francuska - Slovenija 28:26 (14:15) - Utakmica je prilično podsećala na onu od juče, kada su Makedonci propustili da isprate kući svetske vicešampione.

Španija - Hrvatska 24:22 (11:14) Nisam gledao (malo sam odmarao od rukometa - ), ali sam povremeno prebacivao na rukomet i Hrvati sve vreme vodili, i na kraju kada sam video rezultat, prvo sam pomislio da su pobedili

1. Španija 3 2 1 0 77:72 5
2. Hrvatska 3 2 0 1 84:82 4
3. Madjarska 3 1 1 1 71:74 3
4. Island 3 1 0 2 88:86 2
5. Slovenija 3 1 0 2 89:91 2
6. Francuska 3 1 0 2 77:81 2

Drago mi je da ovde ima ljudi koji to mnogo ozbilnije prate
NNN NNN 23:24 22.01.2012

Re: NFL (AFC finale)

Opa!

Za tri minuta sve se preokrene!

Je l' imate neki link da pristojno ispratim poslednju četvrtinu?
Milutin Milošević Milutin Milošević 23:31 22.01.2012

Re: momci a kamo rukomet

Drago mi je da ovde ima ljudi koji to mnogo ozbilnije prate

Ja bio juče u Pioniru. Tugovao sa Makedoncima, iznervirao se na kraju

EDIT: evo linka za gledanje
http://www.lshunter.tv/other-live-streaming-video.html
NNN NNN 23:58 22.01.2012

Re: momci a kamo rukomet

Hvala Gazda!
NNN NNN 00:14 23.01.2012

Re: momci a kamo rukomet



Prvo sam pomislio da su u pretposlednjem napadu Rejvensi oštećeni (secka pomalo strim),
a onda sam se već nervirao zbog produžetka, kad ono
stefan.hauzer stefan.hauzer 00:27 23.01.2012

Re: momci a kamo rukomet

brejdi je definitivno rodjen pod srecnom zvezdom. ali definitivno
NNN NNN 08:46 23.01.2012

Re: momci a kamo rukomet

stefan.hauzer
brejdi je definitivno rodjen pod srecnom zvezdom. ali definitivno
Zbog toga ga ni ne volim (a ni NE).
NNN NNN 09:09 23.01.2012

Re: momci a kamo rukomet

Španija - Hrvatska 24:22 (11:14) Nisam gledao (malo sam odmarao od rukometa - ), ali sam povremeno prebacivao na rukomet i Hrvati sve vreme vodili, i na kraju kada sam video rezultat, prvo sam pomislio da su pobedili
Noćas sam u reprizi odgledo poslednjih 15-ak minuta. Hrvati 9 minuta pred kraj imali +2 i od tada dali samo 1 gol. Španci prvi put (posle samog početka) poveli 3 i po minuta pred kraj. Španci na +1 imali "poslednji napad" i sudija podigao ruku tek posle 40 sekundi (a nama protiv Nemaca posle 10 - toliko o kriterijumu).
antioksidant antioksidant 09:12 23.01.2012

Re: momci a kamo rukomet

Španci na +1 imali "poslednji napad" i sudija podigao ruku tek posle 40 sekundi (a nama protiv Nemaca posle 10 - toliko o kriterijumu).

a jedini kriterijum je vreme ili postoji jos nesto (agilnost u napadu?)
protiv nemaca šteta za nas
stvarno nismo imali sreće na 21:20 (stativa, poništen gol zbog prestupa...)
ali opet, čini mi se da imao realnu šansu za polufinale
libkonz libkonz 09:17 23.01.2012

Re: momci a kamo rukomet

a jedini kriterijum je vreme ili postoji jos nesto (agilnost u napadu?)

gleda se i agilnost u napadu i koliko je ostalo do kraja. Ne treba sudijama previše uzeti za zlo što su svirali pasivan napad. Naši su dobro uradili sa onim faulom sa isključenjem, a tih 5 sekundi su jednostavno morali da se odbrane.
Polufinale je jako blizu, verujem da neće prokockati šansu.
NNN NNN 09:37 23.01.2012

Re: momci a kamo rukomet

Naši su dobro uradili sa onim faulom sa isključenjem, a tih 5 sekundi su jednostavno morali da se odbrane.
Ustvari trebalo je da ih sve vreme držimo u faulu, po mogućstvu bez isključenja, tj. da im ne damo da šutiraju, jbg. nismo uspeli.

čini mi se da imao realnu šansu za polufinale
Ja sam jako zadovoljan i igrom i stanjem na tabeli. Jedva čekam danas protiv Šveđana, da vidim da li smo sačuvali stabilnost.
marco_de.manccini marco_de.manccini 15:25 23.01.2012

Re: NFL (AFC finale)

Ma nema šanse Nju Ingland, srediće ih Baltimor. Šta, to je već gotovo, nije sređeno? Ups, dobro srediće ih San Francisko, ne, čekaj, stativa, Nu Jork.

Ne zamerite, propustio sam sve juče, i to samo zbog nekog koncerta.

A sada se neće moći izdržati dve nedelje (ne od iščekivanja, već od količine drndanjalize koju prospu ovde dok se pravi fama oko događaja).
Atomski mrav Atomski mrav 15:54 23.01.2012

Re: NFL (AFC finale)

Repriza finala iz 2008.
NNN NNN 16:40 23.01.2012

Re: NFL (AFC finale)

c,c,c
to te njanja nagovorila da navijaš za NE, zbog Brejdija
(smajli koji se razočarao i 'oće da trgne jednu ljutu)
marco_de.manccini marco_de.manccini 16:52 23.01.2012

Re: NFL (AFC finale)

Meni onda dve ljute, jer sam želeo da vidim Baltimor i San Francisko u finalu.
docsumann docsumann 18:40 23.01.2012

Re: NFL (AFC finale)

Repriza finala iz 2008.


da, samo što ovoga puta Džajantsi bolje stoje na papiru, mada im onda uloga blagog autsajdera nije nimalo smetala

u svakom slučaju biće to duel timova koji su izvaredni u svim fazama igre.
Džajantse sam pratio posljednjih nekoliko utakmica (sinoć ih nisam gledao) i djeluju mi kao tim koji je zreo za osvajanje titule.
od one moje prve prognoza sa početka plej ofa ostadoše samo Patriotsi... volio bi da skroz omašim
NNN NNN 22:08 23.01.2012

Re: NFL (AFC finale)

marco_de.manccini
Meni onda dve ljute, jer sam želeo da vidim Baltimor i San Francisko u finalu.
I ja
Atomski mrav Atomski mrav 22:12 23.01.2012

Re: NFL (AFC finale)

Da, trebalo bi da bude izjednačena utakmica a ja bih možda Džajantsima dao i malu prednost. Patriotsi nisu briljirali protiv Rejvensa (mada protiv njih retko koji tim može da briljira) a Džajantsi su izbacili zvaničnog šampiona i najbolju ovogodišnju ekipu, Grin Bej, i zaista dobro odigrali protiv raspoloženog San Franciska.
NNN NNN 14:43 23.01.2012

Vaterpolo - poslednje kolo grupne faze

Hrvatska je pobedila Španiju sa 11:10
Sad iz sve snage navijaju za Srbiju protiv Crne Gore (16h).
reanimator reanimator 15:09 23.01.2012

Re: Vaterpolo - poslednje kolo grupne faze

Sad iz sve snage navijaju za Srbiju protiv Crne Gore

Za razliku od nas
NNN NNN 15:31 23.01.2012

Re: Vaterpolo - poslednje kolo grupne faze

reanimator
Sad iz sve snage navijaju za Srbiju protiv Crne Gore

Za razliku od nas

marco_de.manccini marco_de.manccini 15:45 23.01.2012

предлог

Ја мислим да последњих 5 секунди не треба ни играти. У ствари, у реду је да се игра, али ако може да се уздрже сви од давања голова. Где је ту витештво, даш неком гол и после тога нема времена?
Milutin Milošević Milutin Milošević 15:58 23.01.2012

Re: предлог

Ama, poslednjih par minuta na ovom prvenstvu donose potpune promene. To, zaista, čini prvenstvo veoma zanimljivim i nepredvidivim.
marco_de.manccini marco_de.manccini 16:08 23.01.2012

Re: предлог

хмм, дакле предлог се не прихвата?
libkonz libkonz 16:30 23.01.2012

Re: предлог

хмм, дакле предлог се не прихвата?

jel to samo za rukomet?
samo za košarku da ne važi
Milutin Milošević Milutin Milošević 16:42 23.01.2012

Re: предлог

Evo, neka važi i za tenis i odbojku.

Kad već **rem, dve anegdote od pre par dana kao podrška komšijama danas. Bili mi drugari Makedonci na utakmici u subotu. Trojica u crvenim dresovima (uglavnom fudbalski) a jedan u belom. Kažu, taj je jedino rAkometni. Medjutim, ni on nije pravi, jer je dugih rukava. Otkud dugih? Pa, duge rukave nosi samo tim iz Ovče Pole. Nemaju salu i igraju sve mečeve napolju, pa moraju da nose duge rukave.

Inače, skoro nezaobilazni artikl Makedonaca je starovekovni šlem sa crvenom peruškom. Valjda hoće da dokažu da su potomci Aleksandra Makedonskog. Nešto me time nisu ubedili

marco_de.manccini marco_de.manccini 16:59 23.01.2012

Re: предлог

samo za košarku da ne važi

Evo, neka važi i za tenis i odbojku.

Па у тим спортовима већ одавно нема голова у последњих 5 секунди. И свима лепо.
Milutin Milošević Milutin Milošević 17:11 23.01.2012

Jezus, Marija

Ćetnici pustili Montenegrine
eli.lacrosse eli.lacrosse 17:33 23.01.2012

Re: Jezus, Marija

Ćetnici pustili Montenegrine

Bilo je neprijatno gledati, al' kad mogu Švedska i Danska
Milutin Milošević Milutin Milošević 17:42 23.01.2012

Re: Jezus, Marija

Evo, i Poljaci pustili Makedonce
docsumann docsumann 18:30 23.01.2012

Re: Jezus, Marija

Ćetnici pustili Montenegrine


heh, vjerujem da je uzaludno dokazivati suprotno, pa zato i neću ...
NNN NNN 19:04 23.01.2012

Re: Jezus, Marija

Rumunija - Nemačka 9:10 (2-4, 3-2, 2-2, 2-2) baš gusto!

Konačna tabela grupe:

1. Serbia 5 4 0 1 57 45 +12 12
2. Montenegro 5 3 1 1 53 42 +11 10
3. Germany 5 3 0 2 55 54 +1 9
4. Croatia 5 3 0 2 52 50 +2 9
5. Spain 5 1 1 3 47 55 −8 4
6. Romania 5 0 0 5 39 57 −18 0


Polufinale igramo 27. u 18h čekamo pobednika četvrtfinalnog meča (koji se igra 25. u 18h) Nemačka - Italija/Grčka (danas u 20:30)

Ps. Dobar naslov na B92: "...Hrvatima po zasluzi"

Pps. odavno nisam ovako lako podneo poraz naše reprezentaciju
(poslednji put kad su fudbaleri izgubili od Čeha sa 5:0 isto veče kad smo 2002. postali prvaci sveta u košarci, ja tek ujutru video da se igrao fudbal i slatko se smejao, ali prijateljske utakmie za to i služe)
omega68 omega68 19:32 23.01.2012

Re: Jezus, Marija

kad su fudbaleri izgubili od Čeha sa 5:0

nisu mogli da stoje na zemlji
Prethodnu noć se ponaPIVali k'o majke
Atomski mrav Atomski mrav 21:24 23.01.2012

Re: Jezus, Marija

Šta ispadne kad se dogovore Srbi i Crnogorci?
Pa ispadnu Hrvati, naravno!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana