Društvo| Ekologija| Istorija| Ljudska prava| Mediji

Svi Dačićevi tompusi!

Filip Mladenović RSS / 22.01.2012. u 03:20

TompuSPS
TompuSPS
Budimo iskreni: da je posle 5. oktobra 2000. godine bilo istorijske pravde, vladavine zakona i građanske hrabrosti, sve tri glavne stranke zločinačkog režima Slobodana Miloševića - SPS, JUL i SRS bile bi sudski zabranjene, a njihovim vrhuškama (članovima Izvršnih odbora) organizovano fer i korektno suđenje. Tako da danas na robiji u Zabeli ne bi bili samo Dragoljub Milanović i Mihalj Kertes!

Na žalost, to se nije dogodilo. Doduše, Slobodana Miloševića i Vojislava Šešelja je stigla ruka pravde, ali ne u Srbiji, već pred Tribunalom za ratne zločine u Hagu, dok Mirjana Milošević nikada neće biti izručena Srbiji. Rusija i njoj i sinu Marku Miloševiću pruža sigurno utočište, uprkos raspisanim poternicama sa medjunarodnim pravnim dejstvom.

Propuštena istorijska šansa nakon 5. oktobra 2000. skupo je koštala Srbiju, i u ekonomskom, i u političkom i u moralnom smislu. Dogurali smo čak dotle da je aktuelna predizborna situacija srozana na nivo farse, u kojoj glavne role imaju Miloševićevi i Šešeljevi portparoli, formata Dačića i Vučića.

Posebno je perverzna sadašnja faza Dačićeve predizborne kampanje, u kojoj on javno "morališe" i "proziva" zbog podstrekivanja na terorizam! To je onaj isti Ivica Dačić koji se nijednim gestom, nijednom rečju nije oglasio, a kamoli ogradio od najterorističkije izjave u modernoj istoriji Srbije:
"Jer ako ne umemo da radimo i privređujemo, bar ćemo znati dobro da se tučemo." (Slobodan Milošević, predsednicima srpskih opština, NIN, 12. april 1991.)

Posledica ove terorističke izjave dobro je znana: U oružanom sukobu koji se tokom devedesetih godina prošlog veka, od 1991. do 1999. godine, odigrao na prostoru bivše Jugoslavije (Hrvatska 1991 -1995; Bosna i Hercegovina 1992 - 1995; Kosovo i Metohija 1999.) živote je izgubilo najmanje 130.000 ljudi, milioni su raseljeni ili izbegli, uništena su velika materijalna dobra i kulturne vrednosti od neprocenjivog značaja.

Silini i razornoj dimenzij tog rata i teškim kršenjima međunarodnog humanitarnog prava u velikoj meri doprineli su mediji pod kontrolom vladajućih elita u svim zemljama regiona, posebno u Srbiji (Radio-televizija Srbije i dnevni listovi „Politika", "Politika Ekspres" i "Večernje novosti"). Ivica Dačić se nijednim javnim istupom nije ogradio od svog stranačkog kolege, takodje člana Izvršnog odbora SPS-a Milorada Vučelića, koji je kao direktor RTS-a od 1992. do 1995. (a pre toga i kao glavni i odgovorni urednik TV Novi Sad), podstrekavao na ratne zločine ratnohuškačkom propagandom. Bezobzirno otpustivši preko hiljadu koleginica i kolega sa RTS-a, koji nisu hteli da svoj rad, talenat i umeće upregnu u ratnohuškačku medijsku mašineriju.

A kada su krajem 1996. i početkom 1997. godine krenule masovne građanske demonstracije zbog nepriznavanja rezultata lokalnih izbora u Srbiji, taj isti Ivica Dačič ušao je u istoriju beščašća ovih prostora sledećim potezom:

"Portparol SPS-a Ivica Dačić ocenio je da demonstracije u Beogradu i drugim gradovima Srbije imaju 'rušilački i destruktivan karakter'. To, kako je rekao, pokazuje karakter stranaka i lidera Koalicije "Zajedno", od 1990. naovamo. On je takođe rekao da SPS stoji iza izjave Dragana Tomića o karakteru demonstracija." (Blic, 4. 12. 1996.)

Da podsetim da je Dačićev kolega, funkcioner Dragan Tomić, predsednik Skupštine Srbije, izjavio da su demonstracije, "nasilne , sa svim odlikama profašističkih grupacija i ideologija".

I najzad, uprkos masovnim ratnim zločinima i ratnim zločincima, koji su se posle 1995. godine bezbedno sklonili u Srbiju, taj Ivica Dačić je hladnokrvno izjavio da Jugoslavija neće izručivati optužene u Hagu:

"Portparol SPS-a Ivica Dačić izjavio je danas da Jugoslavija neće izručivati Haškom tribunalu optužene za ratne zločine, već će im se, ukoliko za to postoje čvrsti dokazi, suditi u SRJ. On je objasnio da za izručenje optuženih za ratne zločine Medjunarodnom sudu u Hagu ne postoji ustavni i zakonski osnov, dodajući da u tom smislu nije ni u planu promena zakona." (Naša BORBA, 30. maj 1997.)

Šta da se zaključi nakon ove serije bedastoća? Posle ovih očiglednih dokaza zločinačkog (na)uma!?

Od Ivice do marice samo je jedan korak, ali se izgubio u - pilećem pamćenju. I u dimu tompusa!

P.S.

Boja tompusa zavisi od "omotača", odnosno najvećeg lista duvana koji obavija tompus. Kategorizuje se u šest grupa koje nose španska imena. "Doble klaro" su najsvetlije. Skoro su zelenkaste boje, a zovu ih i "kandela" (sveća). Zatim su to "klaro" koje su svetlo žute. "Natural" imaju bleđu braon boju. "Kolorado klaro" su nešto tamnije brao boje, ali još uvek nisu tamne. "Kolorado" su crvenkasto-braon tona. "Kolorado maduro" su tamno braon boje. "Maduro" su vrlo tamno braon. "Oskuro" su skoro crne. Jačina ukusa tompusa može da se nasluti i po boji. Bleđe cigare su nešto blažeg ukusa. Tompusi se dele i po veličini i obliku. "Pareho" je tompus koji ima oblik cilindra. "Torpedo" liči na - torpedo. "Piramid" više podseća na obelisk nego na piramidu. "Perfekto" je znatno deblji na sredini nego na krajevima. Zatim postoji i forma "presidente". To je ogromni tompus koji ima formu između "pareho" i "perfekto".

 

Atačmenti

Tagovi



Komentari (92)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

mirelarado mirelarado 04:05 22.01.2012

?

Овде, ипак, недостаје родоначелник томпусоманије у нас:

dragan7557 dragan7557 11:07 22.01.2012

Re: Filipika ili apologija ?

Budimo iskreni: da je posle 5. oktobra 2000. godine bilo istorijske pravde, vladavine zakona i građanske hrabrosti, sve tri glavne stranke zločinačkog režima Slobodana Miloševića - SPS, JUL i SRS bile bi sudski zabranjene,

Majstore ako tebi i drugima nije poznoto ko kada i kako je posle osvajanja vlasti sudski zabranjivao stranke onda malo Istorije na ciju se nepostojecu pravdu pozivas ne bi skodilo.

Istorijska pravda koju spominjes niti je kategorija Istorije niti je bilo kakva kategorija a to bi ti kao novinar sa velikim apetitom na mesto direktora nacionalne tlelevizije treba da znas. Ovo sto si napisao je ispod svakog kriterijuma razuma i spada u ono sto se naziva najprovidnijim populizmom u sluzbi politikantstva.

Takodje gradjanska hrabrost koju spominjes (a koja tebi ne nedostaje), niti je kad bila u stanju da bilo sta u bilo kojoj drzavi samostalno (bez politickog rukovodstva) menja, niti se to kad u pisanoj Istoriji do sada desilo, a koja cinjenica je tebi dobro poznata
a njihovim vrhuškama (članovima Izvršnih odbora) organizovano fer i korektno suđenje.

Uzimajuci u obzir kontekst u kojem pises to "sudjenje" bi bilo divljacki linc a sa osobenostima fer i korektno, ne bi imalo nista zajednicko, pa i ovo tvoje dernjanja je, a posteriori zalba, za neostvarenim lincom politickog protivnika, kad je za to bilo prilike(?), i kao karakterizacija spada u Cetvrti Greh po David Korten skali grehova. Ko je i sta je David Korten (kao i zasto ga nsarski ne mirise kao ekonomistu) mozes da pronadjes na web-u, i pri tome vidis zasto ga spominjem.

Uzgred Filipe ko po tebi (uzimajuci u obzir tvoja do sadasnja pisanja) treba da bude izabran u Vlast? Ili ces u nedostatku ideja da opet predlozis Bojkot?

cerski
8c_competizione 8c_competizione 11:50 22.01.2012

Re: Filipika ili apologija ?

Kao prvo, licno smatram da "fer sudjenje" prethodno navedenoj kriminalnoj organizaciji SPS-JUL-SRS ne bi bilo moguce posle 5. oktobra, posto su josh uvek po sudovima sedeli kadrovi te iste organizacije.

I da, zastupam stanovishte da je za ovu prethodnu kriminalnu grupu JEDINO fer sudjenje u stravi ono sto ti zovesh

divljacki linc


jer jedino tako bi se dobrim delom odvojio kukolj od zhita i ostavila jasna poruka nekim buducim kriminalnim organizacijama da im nece lako proci.

Na zhalost, Djindjic je propustio tu shansu, pomalo naivno i utopisticki verujuci u promenu sistema vrednosti kod naroda i kod tih kriminalnih grupa, vodjen zaista civilizivanim nacelima. Nije shvatio da se prvo mora uraditi uklanjanje rak tkiva kako bi se spaslo ostalo "zdravo tkivo".

Isto mislim i po pitanju raspada SFRJ. Mislim da je u stvari najvecu greshku napravila JNA koja je trebala, kada je videla da od politickog vodjstva nema vajde, da napravi vojni puc, POBIJE SVE POLITICLE ELITE u svih 6 republika i 2 pokrajine,zauzme i zapleni sve TV i radio stanice, pohapsi/pobije sve paravojne grupacije i oformi vojnu upravu na rok od 10 godina. To bi sve odradili za nekoliko dana. Zatvore se granice na 7 dana, zabrane se strani reporteri i izveshtaci, te se zavrshi posao.

Ovo ne govorim napamet, vec kao neko ko je bio profesionalno u JNA tih dana. Imao sam jako mnogo drugara Hrvata i Muslimana, koji su zaista u zadnji cas napushtali JNA prosto ne verujuci da bar JNA ne radi neshto odlucno da spreci raspad SFRJ.

E tada je bila propushtena PRVA SHANSA da se svi reshimo svojih Slobodana, Franja, Alija, Milana, Momcila, Kira ....

A druga je bila 6. oktobra, i to najvishe zameram Djindjicu! Posle njegovog ubistva sam napustio Srbiju, posto nisam video nikakvu perspektivu sa Koshtunjavim Legalistom i ostacima "demokrata", a i "pevcu vreme ide", te nisam hteo da propustim zadnji voz.

Idemo dalje. Mislim da bi umesto bojkota izbora najbolje reshenje bilo da je moguce odrzhati jedan dobar 6. oktobar! Na zhalost, zlotvori su se opametili i drzhe narod u prividu blagostanja, sto Sloba nije hteo/mogao tezheci da iscedi i poslednju kap iz sopstvenog naroda.

a to bi ti kao novinar sa velikim apetitom na mesto direktora nacionalne tlelevizije treba da znas.


ako neko ima loshe namere ovde, onda si to ti Cerski!

Ukoliko Filip i ima namere na "presto", dojam koji ostavlja jeste da to radi iz najboljih namera. i zbog toga bih i podrzhao Filipa na tom mestu, umesto ove partijske (SPS, JUL, d-SS) neotesane bezobrazne krajishke DBovske komadine koja umishlja da se radi o njegovoj privatnoj firmi.

P.S. spin oko novinarskih kvaliteta ti je na rangu JULove propagandne mashinerije!
dragan7557 dragan7557 12:13 22.01.2012

Re: Filipika ili apologija ?

8c_competizione
Kao prvo, licno smatram da "fer sudjenje" prethodno navedenoj kriminalnoj organizaciji SPS-JUL-SRS ne bi bilo moguce posle 5. oktobra, posto su josh uvek po sudovima sedeli kadrovi te iste organizacije.

I da, zastupam stanovishte da je za ovu prethodnu kriminalnu grupu JEDINO fer sudjenje u stravi ono sto ti zovesh

divljacki linc


jer jedino tako bi se dobrim delom odvojio kukolj od zhita i ostavila jasna poruka nekim buducim kriminalnim organizacijama da im nece lako proci.

Na zhalost, Djindjic je propustio tu shansu, pomalo naivno i utopisticki verujuci u promenu sistema vrednosti kod naroda i kod tih kriminalnih grupa, vodjen zaista civilizivanim nacelima. Nije shvatio da se prvo mora uraditi uklanjanje rak tkiva kako bi se spaslo ostalo "zdravo tkivo".

Isto mislim i po pitanju raspada SFRJ. Mislim da je u stvari najvecu greshku napravila JNA koja je trebala, kada je videla da od politickog vodjstva nema vajde, da napravi vojni puc, POBIJE SVE POLITICLE ELITE u svih 6 republika i 2 pokrajine,zauzme i zapleni sve TV i radio stanice, pohapsi/pobije sve paravojne grupacije i oformi vojnu upravu na rok od 10 godina. To bi sve odradili za nekoliko dana. Zatvore se granice na 7 dana, zabrane se strani reporteri i izveshtaci, te se zavrshi posao.

Ovo ne govorim napamet, vec kao neko ko je bio profesionalno u JNA tih dana. Imao sam jako mnogo drugara Hrvata i Muslimana, koji su zaista u zadnji cas napushtali JNA prosto ne verujuci da bar JNA ne radi neshto odlucno da spreci raspad SFRJ.

E tada je bila propushtena PRVA SHANSA da se svi reshimo svojih Slobodana, Franja, Alija, Milana, Momcila, Kira ....

A druga je bila 6. oktobra, i to najvishe zameram Djindjicu! Posle njegovog ubistva sam napustio Srbiju, posto nisam video nikakvu perspektivu sa Koshtunjavim Legalistom i ostacima "demokrata", a i "pevcu vreme ide", te nisam hteo da propustim zadnji voz.

Idemo dalje. Mislim da bi umesto bojkota izbora najbolje reshenje bilo da je moguce odrzhati jedan dobar 6. oktobar! Na zhalost, zlotvori su se opametili i drzhe narod u prividu blagostanja, sto Sloba nije hteo/mogao tezheci da iscedi i poslednju kap iz sopstvenog naroda.

a to bi ti kao novinar sa velikim apetitom na mesto direktora nacionalne tlelevizije treba da znas.


ako neko ima loshe namere ovde, onda si to ti Cerski!

Ukoliko Filip i ima namere na "presto", dojam koji ostavlja jeste da to radi iz najboljih namera. i zbog toga bih i podrzhao Filipa na tom mestu, umesto ove partijske (SPS, JUL, d-SS) neotesane bezobrazne krajishke DBovske komadine koja umishlja da se radi o njegovoj privatnoj firmi.

P.S. spin oko novinarskih kvaliteta ti je na rangu JULove propagandne mashinerije!

Ne repliciram na provokacije kao ni na pozive na ubistvo koje spominjes (bold), kao ni ostalo napisano u najboljem stilu onih koje spominjes i prisivas meni.

Uzgred moje misljenje o tvojim kapacitetima sam ti rekao vec pre nekoliko meseci pa nema potrebe za ponavljanjem.


cerski
looping looping 13:38 22.01.2012

Re: Filipika ili apologija ?

Uzgred Filipe ko po tebi (uzimajuci u obzir tvoja do sadasnja pisanja) treba da bude izabran u Vlast?


Hmmmm, za koga glasati?




Jelena Pavlović Jelena Pavlović 20:22 22.01.2012

La cucaracha


Nepolitikantsko i nepopulisticko resenje nalazi se u spreju. Niko se nije nasao da ga upotrebi i za uvek ocisti zemlju od bubasvaba.
loader loader 04:55 22.01.2012

Rešetke, artija, kiosk, ...

Budimo iskreni: da je posle 5. oktobra 2000. godine bilo istorijske pravde, vladavine zakona i građanske hrabrosti, sve tri glavne stranke zločinačkog režima Slobodana Miloševića - SPS, JUL i SRS bile bi sudski zabranjene, a njihovim vrhuškama (članovima Izvršnih odbora) organizovano fer i korektno suđenje.

Uuuu... .. Al bi se to pisale knjige iz zatvora :)
Mislim, pišu se i sad, i, na žalost, baš te zatvorske knjige su bestseleri, ali, u slučaju da je cela vrhuška gore pomenutih organizacija po'apšena ...
Pa, svaki kiosk bi bio popločan ispovestima, "svedočenjima", ekskluzivnim istinama...


8c_competizione 8c_competizione 11:53 22.01.2012

Re: Rešetke, artija, kiosk, ...

ja bih bio zadovoljniji da su groblja bila "poplocana" tim kadrovima, umesto kioska.

Srbija bi bila neka bolja zemlja nego shto je sada.
nsarski nsarski 06:23 22.01.2012

?

Doduše, Slobodana Miloševića i Vojislava Šešelja je stigla ruka pravde, ali ne u Srbiji, već pred Tribunalom za ratne zločine u Hagu, dok Mirjana Milošević nikada neće biti izručena Srbiji.


Verovatno nece ni Olenka Bohacevska, a ko je Mirjana Milosevic?
mlekac mlekac 10:56 22.01.2012

Re: ?

nsarski
Doduše, Slobodana Miloševića i Vojislava Šešelja je stigla ruka pravde, ali ne u Srbiji, već pred Tribunalom za ratne zločine u Hagu, dok Mirjana Milošević nikada neće biti izručena Srbiji.


Verovatno nece ni Olenka Bohacevska, a ko je Mirjana Milosevic?


Au, a on je kao levicar...
Filipe, Filipe, kakve su to nazadne navike da se zena MORA oslovljavati muzevljevim prezimenom?
buba_truba buba_truba 11:07 22.01.2012

Re: ?

nsarski
a ko je Mirjana Milosevic?

To je građanka koja je prilikoim udaje odlučila da zadrži svoje prezime, a ne uzme muževljevo... a što njoj Filip Mladenović, čuveni borac za Ustavom garantovana prava građana i građanki, ne priznaje.

A tek ovo:
Filip Ingeniozni
Doduše, Slobodana Miloševića i Vojislava Šešelja je stigla ruka pravde, ali ne u Srbiji, već pred Tribunalom za ratne zločine u Hagu,

Valjda je mislio na Božju pravdu, pošto ga haška nije stigla, postupak je zbog smrti obustavljen... i ovaj umro kao neosuđivan - logično - ali Filipu čuvenom borcu za poštovanje zakona (legalista, jelte!) to ne dopire do pameti.

Edit: Vidim mlekac bila brža.
mlekac mlekac 11:14 22.01.2012

Re: ?

buba_truba

Edit: Vidim mlekac bila brža.

Eto, vidim nas dve se slozile i razumele od prve!
8c_competizione 8c_competizione 11:54 22.01.2012

Re: ?

dosta spinova

mozhda ce te zadovoljiti mozhda bolji naziv Miloshevic Markovic?
blogov_kolac blogov_kolac 09:58 22.01.2012

gljivica

Paralelno sa ambicijom da nam dokaze kako su promoteri (da ne kazem "lideri u regionu" ) po pitanju politickog terorizma i likvidacija izvesni pisac Nikolaidis i doskorasnji upravnik Narodne biblioteke Srbije (takodje knjizevnik) Sreten Ugricic naš (ali više Tadicev) ministar unutrasnji ima potrebu da na sarkastican nacin (po cemu sada mozemo da zakljucimo da je sarkazam i ironija dozvoljena ministru policije, ali ne i knjizevnicima!?) ocito ima potrebu da minorizuje i relativizuje ulogu i (zlo)dela onih koji su ovde bili pojam za likvidacije i teror - Slobodana Milosevica i JSO! Pa tako se vec prekjuce (istog dana kada je po hitnom postupku smenjen Ugricic) na neuporedivo skandalozniji nacin od famoznog Nikolaidisa dotice teme politickih likvidacija, i to onih za koje je za razliku od konfuznog slucaja "Bole" i sudski dokazano da su bili stvarni atentati, pa tako jednom trecem knjizevniku porucuje ni manje ni vise nego: Dacic: specijalni odred pasa programiran da ubije Vuka Draskovica (!?!?)

Kako sada stvari stoje onaj "Bole" je 99% svercer oruzja, a ako je stvarno terorista sanse da iza njega stoji drzava Crna Gora su zanemarljive inace bi sa takvim saznanjima umesto smene upravnika NBS Srbija verovatno objavila rat Crnoj Gori, ili bar hitno zahtevala vanredno zasedanje SB UN povodom takvog necuvenog akta jedne drzave u odnosu na politicko, vojno i crkveno vodstvo druge dve (tacnije jedne ipo) drzave, a veze Nikolaidisa i Ugricica sa celom tom urotom cak i tada bi bilo nemoguce shvatiti! Ali zato postoje neke sudski dokazane stvari oko toga sta su u tom pogledu radili Slobodan Milisevic i jedna njegova najspecijalnija jedinica, a s obzirom da je Dacic celu deceniju bio Slobin portparol, a sada je ministar policije - njegove reci svakako imaju vecu tezinu po tom pitanju.
hoochie coochie man hoochie coochie man 10:36 22.01.2012

Re: gljivica

sanse da iza njega stoji drzava Crna Gora su zanemarljive


A ko je tu mogucnost uopste pominjao?
Neverovatan je nivo do kog idu konstrukcije oko ovog slucaja. Pokusava se od ekspilicitnog stava da je u odredjenim okolnostima teroristicki akt prihvatljiv, izrecenog bez trunke ironije ili sarkazma, iskonstruisati ni manje ni vise nego teznju Srbije da ospori ili ponisti nezavisnost Crne Gore.
Hajde da ne spekulisemo ima li tih teznju u Srbiji, uzmimo da ih ima, ali u ovom slucaju nema ama bas ni naznaka toga.
Neko ko je deo crnogorske vlasi je izrekao da bi bilo pozeljno ako bi se teroristickim aktom uklonio politicki vrh srpske drzave i na to je Srbija uputila protestnu notu Crnoj Gori.
Ima li ista logicnije od toga?
Oko Dacica i devedesetih cemo se vrlo lako sloziti, ali uporedjivati ovu njegovu izjavu o oredu pasa, koja je cist sarkazam, mozda glup, mozda neukusan, mozda kakav god, ali nista tu drugo osim sarkazma nema, sa eskpicitnim opravdavanjem terorizma u odredjenim uslovima, lici na potez ocajnika koji se ocajnicki upiru da Dacicu nadju zamerku.
Blago li se Dacicu sa ovakvim kriticarima.

dragan7557 dragan7557 10:44 22.01.2012

Re: Alo bre majstor Filipe

"Portparol SPS-a Ivica Dačić izjavio je danas da Jugoslavija neće izručivati Haškom tribunalu optužene za ratne zločine, već će im se, ukoliko za to postoje čvrsti dokazi, suditi u SRJ.

I sta je sporno u ovoj recenici gazda Filipe? Ili u ovoj:
On je objasnio da za izručenje optuženih za ratne zločine Medjunarodnom sudu u Hagu ne postoji ustavni i zakonski osnov, dodajući da u tom smislu nije ni u planu promena zakona."

Uzimajuci u obzir ne samo datum kada je izgovorena respektivno napisana:
(Naša BORBA, 30. maj 1997.)

ICTY je i dan danas od strane mnogih vrhunskih strucnjaka Internacionalnog Prava zestoko osporavana institucija.

Mozda je po tebi i drugima Ivica Dacic kao portparol trebao da lize guzicu onim koji su nas samo dve godine kasnije bombardovali a za koje bombardovanje su planovi bili zavrseni u trenutku davanja Daciceve "inkriminisane" izjave koju sam linkovao gore?

Ili je mozda Ivica trebao da samostalno u ulozi portparola da izjavu kojom bi se slozio sa izrucenjem, a koji bi bili u direktnom sukobu sa stavom tadasnje drzavne politike?

Treba li tebi, i drugima crtati da Ivica Dacic (i drugi portparoli) kao portparol ne izrazava svoje misljenje vec izrazava misljenje drzavnog organa ciji je portparol?

Ja niti sam bio ljubitelj S. Milosevica niti sam ljubitelj ovih sadasnjih majstora "demokratije," ali smatram da je Ivica Dacic postupio u trenutku koji navodis potpuno isto kao i poznati Prepodobni Pravednik Dzejmi Si(Jamie Shea) Apostol portparol NATO, koji je u vreme bombardovanja Jugoslavije (tacnije samo Srbije)od jutra do sutra obmanjivao vas celi svet, a sto je kasnije dokazano nebrojenim dokumentima i filmovima, od strane istrazivackog novinarstva upravo drzava koje su bombardovale Srbiju.

Treba li da napomenem da samozvano istrazivacko i drugo novinarstvo Srbije i danas doprinosi katastrofalnim posledicama koje narodi Srbije trpe zbog tridesetogodisnjeg hajdukluka polit establismenta i ostatka satrapa neoliberalnog svetskog poretka, zustro narodu servirajuci nepostojanje alternative, sto je najnetacnija neoliberalna konstatacija i laz svih vremena.


cerski
Bonner Bonner 11:28 22.01.2012

Re: gljivica

blogov_kolac

...

Kako sada stvari stoje onaj "Bole" je 99% svercer oruzja, ...



I onomad su u Pescaniku tvrdili da je Bagzi samo preduzimac ili obican kamiondzija a da je pokusaj ubistva kod hale Limes Premijer Djindjic sam inscenirao ne bi li tako dobio na vaznosti i podigao rejting.

Procitas i ne mozes da verujes. Em budalastine potpisuju ljudi od kredibiliteta i sa do sada zdravim stavovima a sa druge strane zdravorazumski i argumentovan nastup nekoga ko ima i te kako putera na glavi i sa kim ne zelis nikako da se slozis (elem pomenutog Dacica). Isn't it ironic?!

valhalen valhalen 13:25 22.01.2012

Re: gljivica

blogov_kolac
Paralelno sa ambicijom da nam dokaze kako su promoteri (da ne kazem "lideri u regionu" ) po pitanju politickog terorizma i likvidacija izvesni pisac Nikolaidis i doskorasnji upravnik Narodne biblioteke Srbije (takodje knjizevnik) Sreten Ugricic naš (ali više Tadicev) ministar unutrasnji ima potrebu da na sarkastican nacin (po cemu sada mozemo da zakljucimo da je sarkazam i ironija dozvoljena ministru policije, ali ne i knjizevnicima!?) ocito ima potrebu da minorizuje i relativizuje ulogu i (zlo)dela onih koji su ovde bili pojam za likvidacije i teror - Slobodana Milosevica i JSO! Pa tako se vec prekjuce (istog dana kada je po hitnom postupku smenjen Ugricic) na neuporedivo skandalozniji nacin od famoznog Nikolaidisa dotice teme politickih likvidacija, i to onih za koje je za razliku od konfuznog slucaja "Bole" i sudski dokazano da su bili stvarni atentati, pa tako jednom trecem knjizevniku porucuje ni manje ni vise nego: Dacic: specijalni odred pasa programiran da ubije Vuka Draskovica (!?!?)

Kako sada stvari stoje onaj "Bole" je 99% svercer oruzja, a ako je stvarno terorista sanse da iza njega stoji drzava Crna Gora su zanemarljive inace bi sa takvim saznanjima umesto smene upravnika NBS Srbija verovatno objavila rat Crnoj Gori, ili bar hitno zahtevala vanredno zasedanje SB UN povodom takvog necuvenog akta jedne drzave u odnosu na politicko, vojno i crkveno vodstvo druge dve (tacnije jedne ipo) drzave, a veze Nikolaidisa i Ugricica sa celom tom urotom cak i tada bi bilo nemoguce shvatiti! Ali zato postoje neke sudski dokazane stvari oko toga sta su u tom pogledu radili Slobodan Milisevic i jedna njegova najspecijalnija jedinica, a s obzirom da je Dacic celu deceniju bio Slobin portparol, a sada je ministar policije - njegove reci svakako imaju vecu tezinu po tom pitanju.


+1000
Nije li baš super kako su Tadić, Krstić&Šaper izručili Srbiju u ruke Slobodanu Miloševiću u njegovoj novoj reinkarnaciji. Uredno zapakovanu i sa mašnicom na vrhu.
To je nama naša borba dala.
freehand freehand 13:49 22.01.2012

Re: gljivica

Kako sada stvari stoje onaj "Bole" je 99% svercer oruzja,

a po čemu stvari tako stoje? Imaš neku informaciju do koje smrtnici ne mogu da dođU
a ako je stvarno terorista

ili sudeći po ovoj rečenici, ipak samo konstruišeš po svom starom džejmišejovskom običaju? Mada - 99%... Vidi se da si kao ozbiljan i odmeren čovek ostavio veliku dozu rezerve!

sanse da iza njega stoji drzava Crna Gora su zanemarljive

I ovo je do sad neviđena stvar: ko je, sem tebe, pominjao cržavu Crnu Goru u kontekstu pretpostavljenog a nedokazanog pokušaja atentata?

Čoveče, jel tebe bar ponekad sramota zbog ovog besprizornog a dugometražnog, rafalnog lupetanja po blogu?
Ikad?
mlekac mlekac 13:58 22.01.2012

Re: gljivica

blogov_kolac
Dacic: specijalni odred pasa programiran da ubije Vuka Draskovica

Irski vucji hrtovi?
blogov_kolac blogov_kolac 21:46 22.01.2012

Re: gljivica

hoochie coochie man
Neverovatan je nivo do kog idu konstrukcije oko ovog slucaja. Pokusava se od ekspilicitnog stava da je u odredjenim okolnostima teroristicki akt prihvatljiv, izrecenog bez trunke ironije ili sarkazma, iskonstruisati ni manje ni vise nego teznju Srbije da ospori ili ponisti nezavisnost Crne Gore.
Jedine neverovatne konstrukcije koje sam ja primetio ovim povodom su nasilini pokusaji da se jedan intelektualac iz susedne drzave sa ocigledno ekstremno levicarskim (da ne kazem neokomunistickim) socialno-politickim uverenjima i shvatanjima na silu predstavi kao opasan terorista koji ugrozava citav region. Ukratko, u svom tekstu koji pocinje u stilu "kamo lepe srece da je Bole osvesceni predstavnik radnicke klase koji je shvatio dokle su ga doveli...blabla... ali on to nije", a nastavlja tvrdnjama da sve najgore sto se moze pripisati srpskoj politici u Bosni vazi i za sve zemlje imperijalistickog Zapada koje su iste i gore stvari radili iz slicnih razloga, i brojne slicne stavove koje zbog namerno koriscenih preterivanja mozda mozemo okvalifikovati kao intelektualna prese*avanja, a svakako ne otvoreni poziv na terorizam. Dakle, u pitanju je jedan knjizevnik, intelektualac i "autsajder" - ovde na silu predstavljen kao velika i uticajna babaroga u CG zbog virtualne funkcije specijalnog savetnika predsednika njihovog parlamenta. Funkciju specijalnog savetnika Ivice Dacica ima recimo Vlade Divac, i ja stvarno ne vidim direktnu vezu sa njegovim licnim izjavama i opservacijama sa zbvanicnim stavovima nase drzave ili MUP-a zbog te njegove nazovi funkcije. Ako se o tom Nikolaidisu ciji je stvarni uticaj na Srbiju i Republiku Srpsku realno zanemarljiv ovde jos i mozemo raspravljati, razapinjanje na krst jednog Sretena Ugricica po kratkom postupku "za primer" kao navodnog zastupnika politickog terorizma je do perverzije suluda konstrukcija.
hoochie coochie man
Oko Dacica i devedesetih cemo se vrlo lako sloziti, ali uporedjivati ovu njegovu izjavu o oredu pasa, koja je cist sarkazam, mozda glup, mozda neukusan, mozda kakav god, ali nista tu drugo osim sarkazma nema, sa eskpicitnim opravdavanjem terorizma u odredjenim uslovima, lici na potez ocajnika koji se ocajnicki upiru da Dacicu nadju zamerku.
Blago li se Dacicu sa ovakvim kriticarima.
A ovde imamo totalno suprotnu situaciju, jer je i sudski dokazano da je Dacicev prethodnik na mestu predsednika Socijalisticke partije Srbije angazovao tadasnju nazovi-"elitnu" jedinicu MUP-a da mu likvidira jednog politickog protivnika koji je takva dva atentata preziveo samo pukim slucajem - i sada se isti taj Ivica Dacic sa pozicije predsednika SPS i ministra MUP-a na najnesuvisliji moguci nacin ovako javno obraca coveku koji je uz Ruzicu Djindjic zadnji kome u Srbiji na tako posprdan nacin moze da se odbrusi na temu koja se tice JSO i politickih likvidacija - i sve to bukvalno istog dana kada je taj isti gljivica na slucaju Sretena Ugricica demonstrirao kako drzava iz moralnih razloga mora biti beskompromisna prema svima koji imaju neadekvatan odnos prema politickim likvidacijama!? A kako se poneo u ovom slucaju Boris Tadic cijeg je prethodnika na mestu predsednika Demokratske stranke taj isti JSO streljao na radnom mestu! Na kraju, kada vec ocenjujes kriticare "najsposobnijeg ministra" Ivice "naj-Evropljanina" Dacica - njihov problem nije u kvalitetu, nego u kvantitetu.

Bonner
I onomad su u Pescaniku tvrdili da je Bagzi samo preduzimac ili obican kamiondzija a da je pokusaj ubistva kod hale Limes Premijer Djindjic sam inscenirao ne bi li tako dobio na vaznosti i podigao rejting.

Procitas i ne mozes da verujes. Em budalastine potpisuju ljudi od kredibiliteta i sa do sada zdravim stavovima a sa druge strane zdravorazumski i argumentovan nastup nekoga ko ima i te kako putera na glavi i sa kim ne zelis nikako da se slozis (elem pomenutog Dacica). Isn't it ironic?!
Dobro, pa jel to znaci da zbog tog konkretnog detalja sada Ivica Dacic uz precutno aminovanje Borisa Tadica moze Pescanik da proglasi za drzavnog neprijatelja broj jedan jer podrzava politicke likvidacije, a da otpusti sve drzavne cinovnike koji bi svojim eventualnim potpisom zahtevali u nekakvim benignim peticijama prestanak hajke na Pescanik jer i oni imaju prava da iznose svoje (makar i pogresno) misljenje!? A ne treba valjda uopste dokazivati da je jedan Pescanik sa jednim Bagzijem imao taman toliko veze kao ovaj Nikolaidis sa ovim "Boletom" (tj nikakve). A uzgred budi receno, komentator Pescanika koji je izrekao ovaj sporni i ispostavice se priglupi komentar nije ocito imao pojma o pozadini svega toga, za razliku od jednog drugog pojedinca koji je u sve bio upucen takoreci iz prve ruke i koji je sve to prokomentarisao konstatacijom "AKO DJINDJIC PREZIVI SRBIJA NECE". I taj covek je danas kod Dacica i Tadica na drzavnoj funkciji koja ima pojedinacno ubedljivo najveci uticaj na javno mneje u Srbiji!?
Bonner Bonner 23:35 22.01.2012

Re: gljivica

blogov_kolac

...A ne treba valjda uopste dokazivati da je jedan Pescanik sa jednim Bagzijem imao taman toliko veze kao ovaj Nikolaidis sa ovim "Boletom" (tj nikakve). ...


Ja to zaista ne znam, to znaju autorke Pescanika, sta i koliko su one znale o atentatu na Premijera Djindjica i koliko su svojim emisijama doprinele medijskoj hajki na njega.

blogov_kolac

... A uzgred budi receno, komentator Pescanika koji je izrekao ovaj sporni i ispostavice se priglupi komentar nije ocito imao pojma o pozadini svega toga, za razliku od jednog drugog pojedinca koji je u sve bio upucen takoreci iz prve ruke i koji je sve to prokomentarisao konstatacijom "AKO DJINDJIC PREZIVI SRBIJA NECE". ...


Ni to ne znam, to najbolje znaju oni sami, a vidim i ti, znas da je jedan znao a da drugi pojma imao nije, nadam se da si ta znanja i saznanja saopstio i nadleznim drzavnim organima, pravni a pre svega moralni zakoni to nalazu.

hoochie coochie man hoochie coochie man 23:36 22.01.2012

Re: gljivica

a nastavlja tvrdnjama da sve najgore sto se moze pripisati srpskoj politici u Bosni vazi i za sve zemlje imperijalistickog Zapada koje su iste i gore stvari radili iz slicnih razloga,


Jesi li ovo pisao dok je trajao Utisak nedelje?
Bas time se branio Ugricic, a sudeci po vremenu kad si postavio komentar reklo bi se da je odmah nakon toga :)
Ali nema veze
Sve bi to bilo u redu da u Nikolaidisovom tekstu ne postoji nejdirektnije moguce opravdavanje terorizma. Tako otvoreno nije radio niko pa ni Seselj. To sto je tako ocigledno pokusava se relativizovati nekim metafizicarenjem koje je cak i upravnika nacionalne biblioteke, a on bi valjda trebao dobro da vlada jezikom, nateralo da izgovara neke polusmislene do besmislene recenice. ]
Nema tu niceg velikog, Nikolaidis godinama pise sta misli o Srbiji, Srbima RS da bi ovo ikog iznendilo. On nije bitan, ovde je problem podrska koju je dobio u Srbiji.

I ja sam posle Utiska promenio misljenje o Ugricicu.
Mislim kad sam saznao da je mnogo zasluzan, da je najproganjaniji intelektualac u Srbiji, da je jedini imao primednbe na tekst, kad se sve to ponovi nekoliko puta (naravno on sam o sebi) onda se stvarno promeni misljenje o nekome. Kad sam saznao da bas ne zna da li bi opet potpisao ili ne, da li se kaje ili ne, kad vidim da coveku nista nije jasno. Posebno kad mu Protic pomaze da odgovori na pitanje da li je nesto citao ili nije. Protic kaze, nije on to citao, a ovaj se slozi :)
Sad mi je bas odvratan. Do sada o njemu licno nisam znao nista niti me zanimao.

Oko Dacica.
Razocarati se Dacicem moze neko ko je njime bio ocaran. Ja ne. Iznenadjivati se Dacicevom dvolicnoscu samo neko ko je nije ocekivao. Ni od tih nisam. Sta je trebalo da spreci Dacica da se ovako ponasa? Moral, principijelnost, doslednost? Iznenadio si se sto toga kod njega nema?
Dacicu su drugi omogucili da bude ministar policije, nije on tu silom mogao da dodje. To sto je posle svega prihvatio mene uopste ne iznenadjuje i ne krivim ga zbog toga. To se sasvim lako dalo pretpostaviti i zamerati njemu znaci pokazivati sopstvenu kratkovidost. Za to sto je Dacic ministar treba okriviti mnoge a najvise DS, tj DOS.
Ali sad imamo sto imamo, ribe su skuvane, gotovo je, hajmo sa ovim sta imamo da vidimo sta cemo.
Ne mozemo Dacicevom prosloscu pobijati nesto sto je tacno ili pripisivati mu nesto sto nije rekao. Posebo ne mozemo, tj mozemo ali time otkrivamo svoje prave namenre, Dacicevom prosloscu proglasavati za prihvatljivu podrsku ubijanju ako ona dolazi od starne onih koji su na suprotnoj strani od Dacica.
Ako hocemo princip slobode govora da primenuimo na sve onda mora bas na sve. Onda i na one koji bi da slobodno kazu kako misle da bi bilo bas dobro pobiti Natasu Kandic i Sonju Biserko i recimo Predraga Aazdejkovica A ima takvih, slozicemo se. Zasto onda njima zabraniti da slobodno iznose svoja misljenja?

"AKO DJINDJIC PREZIVI SRBIJA NECE". I taj covek je danas kod Dacica i Tadica na drzavnoj funkciji koja ima pojedinacno ubedljivo najveci uticaj na javno mneje u Srbiji!?


Pa sta fali?
Sloboda iznosenja misljenja pa i kad se sa misljenjem ne slazemo.
Domazet Domazet 19:21 23.01.2012

Lukav ovaj...

HCM
...da je najproganjaniji intelektualac u Srbiji...

...Ugrichic. Lepo im smestio. A i neka je. Oni ga osudili na osmogodishnju na neogranichenu robiju u Narodnoj biblioteci i on konachno smislio kako da se izvuche od tog strashnog proganjanja.

Pretpostavljam da samo u Srbiji neko ko je politichki postavljen za direktora Narodne biblioteke od jedne vlade i onda prezhiveo sve sledece (od kojih su neke bile fashistichke, evo pitajte Klogovog Bolca ako meni ne verujete) da tvrdi da je najproganjaniji intelektualac u zemlji. Tako da uopshte nije chudno shto u jednoj takvoj, posebnoj, zemlji Klogov Bolac mozhe da za 'intelektualca iz susedne zemlje (mladog, talentovanog, angazhovanog)' kazhe da je ekstremni levichar. Pomenuto bolesno ambiciozno 'djubre iz susedne zemlje' je jedno vreme na sav glas pljuvalo Mila i njegove i kukalo kako se on, mlad, talentovan, angazhovan, eto pati dok ovi rasipaju oteto. E sad, Milo i njegovi mogu biti mafijashi ali nisu budale. Dali mu savetnichko mesto (i platicu) i odjednom u Crnoj Gori zavladao socijalni mir. Pa se mladi, talentovani i angazhovani, iz dosade, okrenuo izvozhenju socijalnog bunta...

Mada, mozhe se na stvari gledati i iz potpuno suprotnog ugla. Samo u Srbiji Paragoni poshtenja, sebichnosti, antifashizma i gentetske kopije Tomasa Mana poput Klogovog Bolca i Valhalena mogu u onoj protuvi videti borca za socijalnu pravdu. Pa onda nije ni chudo da u takvoj zemlji neko postavljen na mesto politichkom odlugom jedne vlade prezhivi sve sledece (chak i one ideoloshki suprotne) vlade i mrtav hladan o sebi javno, na televiziji (koliko vidim iz HCMovog teksta) pricha da je 'najproganjaniji intelektualac u Srbiji'...

PS jadan chovek ovaj Tomas, dozhiveo sudbinu Nazarecanina, svaka shusha zealotska je utuvila da je njegova reinkarnacija.
rade.mil rade.mil 18:47 24.01.2012

Re: gljivica

Težnja Srbije da ospori ili poništi nezavisnost Crne Gore, postoji, ali samo u glavama političara, funkcionera i činovnika Srpske države koji su poreklom iz Crne Gore. U prošlim godinama je bilo dosta impulsa iz Crne Gore da oni misle uprvao na svoje "zemljake". Pitajte Manojla Vukotića, čoveka koji ima neverovatan uticaj, pre svega, uz pomoć moćne alatke " Večernje novosti" i mnogobrojnih "zemljaka" računajući i predsednika države. Dakle, ne u oficijelnoj politici ali osporavanje C.G postoji i to iz jakih centara moći. Da ih ne nabrajam. Oni koji znaju o čemu pišem, znaju i ko su oni.
Što se tiče Dačića, njemu ne treba tražiti zamerku. On je sav u zamerki. Mislim da se priroda poigrala sa narodom u Srbiji što je dozvolila da je on uopšte tu među nama
krkar krkar 10:30 22.01.2012

Istini za volju


Šta god mislio o napupelom Slobinom pioniru iz Žitorađe - kao dugogodišnji pušač cigara odajem mu priznanje za ukus i izbor cigara. Dačić stvarno zna šta puši i zašto. Za razliku od Vučele koji je seljačina i kojem je pušenje tek statusni simbol i koji puši isključivo Cohiba Siglo II.
aleksanadar aleksanadar 11:11 23.01.2012

Re: Istini za volju

Šta god mislio o napupelom Slobinom pioniru iz Žitorađe - kao dugogodišnji pušač cigara odajem mu priznanje za ukus i izbor cigara. Dačić stvarno zna šta puši i zašto.



Потпредседница партије Дијана Вукомановић, овакве промене у ставовима карактерише као Дачићеву мудрост да „ослушкује токове времена и геополитичких околности”.



expolicajac expolicajac 11:21 22.01.2012

Volim sve što voli ministar

krkar krkar 11:28 22.01.2012

Re: Volim sve što voli ministar


Ne volem Davidoff. Samo jedne dominikanske volem:

mlekac mlekac 11:36 22.01.2012

Re: Volim sve što voli ministar

krkar

Ne volem Davidoff. Samo jedne dominikanske volem:


Krkar, ajd' bas, objasni mi, posto nikad nisam probala tompuse - kako se odredjuje kvalitet i koje su marke najbolje?

I, da, cemu sluzi ono rolanje pored uva koje stalno vidjam po filmovima?
expolicajac expolicajac 11:39 22.01.2012

Re: Volim sve što voli ministar

I, da, cemu sluzi ono rolanje pored uva koje stalno vidjam po filmovima?

Rolaju se oko žensku kubansku butinu pa se zato i mirišu
krkar krkar 11:48 22.01.2012

Re: Volim sve što voli ministar

Krkar, ajd' bas, objasni mi, posto nikad nisam probala tompuse - kako se odredjuje kvalitet i koje su marke najbolje?


Kvalitet se određuje sadržajem: što bolji, ujednačeniji, lepše sazreo duvan u cigari - to bolja cena. Dodatno na to ide i spoljni list u koji se sve to mota a koji je potpuno druge vrste i raste na sasvim drugim mestima (najbolje u hladovini).

Pa onda veličina. Generalno: što veća i deblja cigara - to skuplja, iako ovde ima dosta izuzetaka (sa razlogom).

Ta rolanja pored uva, lizanja i ostale fore su čisto foliranje. Dovoljno je cigaru uhvatiti između 2 prsta da bi dosta znao o njoj. Kad je još i omirišeš - znaš sve što ima da se zna dok se ne zapali.

Glede marki: to ti je kao da pitaš koja su kola najbolja. Ili, još bolje, koja je hrana najbolja. Neko voli popa - neko popadiju. Mada, generalno sve što dolazi sa Kube je od prilično kvalitetno do vrhunsko. Osim Kube Dominikanska republika. USA nema potrebe ni probati, ogromnom većinom je smeće neopevano. Ima još kojekakvih egzotičnih zemalja koje nešto prave, uključujući i afričke, ali ko se jednom navukao na Kubu teško će se zadovoljiti bilo čim drugim.

Za policajca:

Rolaju se isključivo na drvenoj dasci. Kakve butine, kakvi bakrači. Em butina nije ni ravna ni tvrda da bi se na njoj mogla smotati cigara, em bi štošta sa kože došlo u dodir sa duvanom - a to duvanu škodi.
mlekac mlekac 11:51 22.01.2012

Re: Volim sve što voli ministar

krkar


Glede marki: to ti je kao da pitaš koja su kola najbolja. Ili, još bolje, koja je hrana najbolja. Neko voli popa - neko popadiju. Mada, generalno sve što dolazi sa Kube je od prilično kvalitetno do vrhunsko. Osim Kube Dominikanska republika. USA nema potrebe ni probati, ogromnom većinom je smeće neopevano. Ima još kojekakvih egzotičnih zemalja koje nešto prave, uključujući i afričke, ali ko se jednom navukao na Kubu teško će se zadovoljiti bilo čim drugim.
.


Ajd' da te davim jos malo, moze?
Koliko su jace po ukusu od cigareta? Jedan od razloga sto ih nikad nisam probala je sto sam se bojala da su prejake, da cu se zagrcnuti i zakasljati...
expolicajac expolicajac 11:55 22.01.2012

Re: Volim sve što voli ministar

Za policajca:

Rolaju se isključivo na drvenoj dasci. Kakve butine, kakvi bakrači. Em butina nije ni ravna ni tvrda da bi se na njoj mogla smotati cigara, em bi štošta sa kože došlo u dodir sa duvanom - a to duvanu škodi.

A bre treba da se narod pali na nešto
8c_competizione 8c_competizione 12:02 22.01.2012

Re: Volim sve što voli ministar

e ovde bi se i Pedja Azdejkovic slozhio sa tobom:

Pa onda veličina. Generalno: što veća i deblja cigara - to skuplja


size matters!
krkar krkar 12:10 22.01.2012

Re: Volim sve što voli ministar

mlekac
krkar

Koliko su jace po ukusu od cigareta? Jedan od razloga sto ih nikad nisam probala je sto sam se bojala da su prejake, da cu se zagrcnuti i zakasljati...


Preskočiću zagrcavanje...

Jače su ako uvlačiš. Ali cigara se ne uvlači (što je pušačima cigareta najteže da nauče).

A kad ne uvlačiš onda jačina ima sasvim drugo značenje.
antioksidant antioksidant 12:43 22.01.2012

Re: Volim sve što voli ministar

Em butina nije ni ravna ni tvrda

kako koja
nemoj tako
mlekac mlekac 13:44 22.01.2012

Re: Volim sve što voli ministar

krkar


A kad ne uvlačiš onda jačina ima sasvim drugo značenje.

Pa i velicina

Salim se malo, naravno, hvala na objasnjenju.
tsunade tsunade 14:30 22.01.2012

Re: Volim sve što voli ministar

krkar


ok. sve si lepo objasni. samo mi nije jasno kakvo je zadovoljstvo u pućkanju. i drugo, kako te ne povuče to inhale taj dim? i sta se dogodi ako uvlacis taj dim iz tih tompusa i sl.. jednom sam se zeznula pa sam uvukla par dimova od tih debelih cigara. mantalo mi se satima u glavi. gore nego joint. cuj gore, joint je još i prijatno iskustvo.
expolicajac expolicajac 14:34 22.01.2012

Re: Volim sve što voli ministar

ok. sve si lepo objasni. samo mi nije jasno kakvo je zadovoljstvo u pućkanju. i drugo, kako te ne povuče to inhale taj dim? i sta se dogodi ako uvlacis taj dim iz tih tompusa i sl.. jednom sam se zeznula pa sam uvukla par dimova od tih debelih cigara. mantalo mi se satima u glavi. gore nego joint. cuj gore, joint je još i prijatno iskustvo.

Blago onom muškarcu koji je u tom trenutku bio pored tebe
tsunade tsunade 14:37 22.01.2012

Re: Volim sve što voli ministar

koji je u tom trenutku bio pored tebe


u trenutku pušenja tompusa ili jointa? razlika je drastićna
antioksidant antioksidant 14:40 22.01.2012

Re: Volim sve što voli ministar

joint je još i prijatno iskustvo.
ovde imaš jedno još viška
tsunade tsunade 14:43 22.01.2012

Re: Volim sve što voli ministar

ovde imaš jedno još viška


non capiche
freehand freehand 14:43 22.01.2012

Re: Volim sve što voli ministar

tsunade
koji je u tom trenutku bio pored tebe


u trenutku pušenja tompusa ili jointa? razlika je drastićna

Objasni policajcu.
A ja ću onaj deo o džentlmenskom korišćenju prednosti usled ošamućenosti.
Koja se uglavnom svede na držanje čela...
mlekac mlekac 14:47 22.01.2012

Re: Volim sve što voli ministar

tsunade
koji je u tom trenutku bio pored tebe


u trenutku pušenja tompusa ili jointa? razlika je drastićna


Au, bre, kako je krenulo, vidim da cemo da zavrsimo na pecurkama. Ono, doduse, pandur onomad o'ma pitao za recepat za pitu...
Bojan Budimac Bojan Budimac 14:51 22.01.2012

Re: Volim sve što voli ministar

antioksidant
joint je još i prijatno iskustvo.
ovde imaš jedno još viška

tsunade
ovde imaš jedno još viška


non capiche

Ne samo 'još' je viška nego i 'i'

Tsu, rečenica bi morala glasiti "joint je prijatno iskustvo."
tsunade tsunade 14:52 22.01.2012

Re: Volim sve što voli ministar

Objasni policajcu.


de smem? truba mi zbog provajdera

Koja se uglavnom svede na držanje čela...


i ladne obloge... žasu
tsunade tsunade 14:54 22.01.2012

Re: Volim sve što voli ministar

joint je prijatno iskustvo


hahaha... jeste

boze kako sam ponekad prava plavuša.
antioksidant antioksidant 14:54 22.01.2012

Re: Volim sve što voli ministar

vidim da cemo da zavrsimo na pecurkama

misliš gljivama?
pa zar ova priča o terorizmu i nije krenula iz tog zabrana?
antioksidant antioksidant 14:55 22.01.2012

Re: Volim sve što voli ministar

Ne samo 'još' je viška nego i 'i'

to i se dalo popraviti promenom redosleda
još je definitivno visilo
ali ipak se razumemo
expolicajac expolicajac 14:57 22.01.2012

Re: Volim sve što voli ministar

Samo sam hteo da kažem ...

tsunade tsunade 14:59 22.01.2012

Re: Volim sve što voli ministar

pandur onomad o'ma pitao za recepat


za space cakes-e?

apacherosepeacock apacherosepeacock 15:01 22.01.2012

Re: Volim sve što voli ministar

tsunade
krkar


ok. sve si lepo objasni. samo mi nije jasno kakvo je zadovoljstvo u pućkanju. i drugo, kako te ne povuče to inhale taj dim? i sta se dogodi ako uvlacis taj dim iz tih tompusa i sl.. jednom sam se zeznula pa sam uvukla par dimova od tih debelih cigara. mantalo mi se satima u glavi. gore nego joint. cuj gore, joint je još i prijatno iskustvo.


Pa ne znam, mene je prestalo da povlaci da uvucem dim cigare bas ta razorna jacina, inace ukus cigare/dima u ustima je mnogo lep. Uspeva mi da ispuckam jedno 10 dimova pa ostavim (odsecem vrh cigare) za kasnije.
(moj tata je pusio cigare jer je duvan ostavio davno pa sam morala da probam)

PS. I macke otkidaju na marihuanu, brste lisce kao lude.
mlekac mlekac 15:04 22.01.2012

Re: Volim sve što voli ministar

tsunade
pandur onomad o'ma pitao za recepat


za space cakes-e?



Vise je bila space pita, al' dobro, nece se ljuti ni za slatko
blogovatelj blogovatelj 17:03 22.01.2012

Re: Volim sve što voli ministar

Pa i velicina


G.Cross G.Cross 18:36 22.01.2012

Re: Volim sve što voli ministar

Krak je u pravu, rola se na dasci

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/sDTCn8ucBpA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
hoochie coochie man hoochie coochie man 18:39 22.01.2012

Re: Volim sve što voli ministar

Krak je u pravu, rola se na dasci


Nasa je parola samo nek se rola

Videh neki dan taj grafit
mlekac mlekac 18:41 22.01.2012

Re: Volim sve što voli ministar

hoochie coochie man
Krak je u pravu, rola se na dasci


Nasa je parola samo nek se rola

Videh neki dan taj grafit

tsunade tsunade 23:42 22.01.2012

Re: Volim sve što voli ministar

Uspeva mi da ispuckam jedno 10 dimova pa ostavim


a zašto? zbog ukusa, mirisa, efekta na psihu?
freehand freehand 23:50 22.01.2012

Re: Volim sve što voli ministar

hoochie coochie man
Krak je u pravu, rola se na dasci


Nasa je parola samo nek se rola

Videh neki dan taj grafit

Dva pandura, konsultacije:

Pazi, video sam kako rolaju; znam i kako ufitilje i zašilje na kraju!
Al kako to zabodu posle u venu - ne kontam!?
milisav68 milisav68 00:04 23.01.2012

Re: Volim sve što voli ministar

freehand

Dva pandura, konsultacije:

Pazi, video sam kako rolaju; znam i kako ufitilje i zašilje na kraju!
Al kako to zabodu posle u venu - ne kontam!?


Tamo nekih 90-ih, privatna žurka u kafiću, par džointa obrnulo krug, i ostao "miris"....
Naravno, žurka uka-buka-galama, i eto su panduri - dum-dum - otvaraj!
-Prvi ulazi "vodja patrole" i nešto mu sumnjivo, al ne zna šta.
-Šta je - duvate imalin, a?
apacherosepeacock apacherosepeacock 12:22 23.01.2012

Re: Volim sve što voli ministar

tsunade
Uspeva mi da ispuckam jedno 10 dimova pa ostavim


a zašto? zbog ukusa, mirisa, efekta na psihu?


(bold moj)

Ne znam da je neko posandrcao od pusenja cigara.

Zato sto bi duvanje inace trajalo letnji dan do podne, cigara dugo gori, i sto meni jelte prija tako (nisam brojala nego otprilike kazem 10 dimova) zbog jake arome. Ima jedna spravica 'giljotina' koja cigari lepo odsece vrh kao fabricki pa mozes da je opet zapalis ko novu kasnije za nastavak pusenja.
(cesto se i dzoint ne ispusi ceo zbog jacine vec se ostavi za malko kasnije)
Slicno je i sa lulom, onako vise se meraci (oba, za razliku od obicne cigarete).

tasadebeli tasadebeli 01:04 25.01.2012

Re: Volim sve što voli ministar

expolicajac
Za policajca:Rolaju se isključivo na drvenoj dasci. Kakve butine, kakvi bakrači. Em butina nije ni ravna ni tvrda da bi se na njoj mogla smotati cigara, em bi štošta sa kože došlo u dodir sa duvanom - a to duvanu škodi.A bre treba da se narod pali na nešto



Пссст! Ово је дискретна достава за Експолицајца. У прилогу је доказни материјал којим се побијају неке Кркарове тврдње.


Filip Mladenović Filip Mladenović 18:38 22.01.2012

Da se vratimo temi!

Jedan od najgroznijih i najsvirepijih ratnih zločinaca tokom devedesetih bio je Željko Ražnatović, zvani Arkan. Njega je stigla zaslužena kazna, i to ironijom sudbine, baš od "srpske" ruke.
Ali, dok je bio "slavan" i "uvažavan", jedan od njegovih poštovalaca je bio i Ivica Dačić.

"Većina ljudi ove države zna da sam ja iz istog mesta odakle je i Ceca Veličković."
Ivica Dačić, portparol i savezni poslanik SPS, ovako tumači svoje učešće na "svadbi decenije", Naša borba, 10. mart 1995.
mlekac mlekac 18:40 22.01.2012

Re: Da se vratimo temi!

Filip Mladenović
Jedan od najgroznijih i najsvirepijih ratnih zločinaca tokom devedesetih bio je Željko Ražnatović, zvani Arkan. Njega je stigla zaslužena kazna, i to ironijom sudbine, baš od "srpske" ruke.
Ali, dok je bio "slavan" i "uvažavan", jedan od njegovih poštovalaca je bio i Ivica Dačić.

"Većina ljudi ove države zna da sam ja iz istog mesta odakle je i Ceca Veličković."
Ivica Dačić, portparol i savezni poslanik SPS, ovako tumači svoje učešće na "svadbi decenije", Naša borba, 10. mart 1995.

Cek, malo - hoces da kazes da i Ceca pusi tompuse?
margos margos 18:45 22.01.2012

Re: Da se vratimo temi!

Filip voli bold, velika slova, uzvičnike i jake reči - čime zaguši i poneku dobru misao.

Uzgred, Arkan je bio nepušač.
milisav68 milisav68 18:47 22.01.2012

Re: Da se vratimo temi!

mlekac

Cek, malo - hoces da kazes da i Ceca pusi tompuse?

Ne bre, nego da je arkan bio papučić - odakle ti žena, odatle si ti.
mlekac mlekac 18:54 22.01.2012

Re: Da se vratimo temi!

milisav68
mlekac

Cek, malo - hoces da kazes da i Ceca pusi tompuse?

Ne bre, nego da je arkan bio papučić - odakle ti žena, odatle si ti.

Aaaaaaaaaaaaa! Toj li je?
Paz' kad se nisam dosetila.
Filip Mladenović Filip Mladenović 18:55 22.01.2012

Re: Da se vratimo temi!

milisav68
mlekac

Cek, malo - hoces da kazes da i Ceca pusi tompuse?

Ne bre, nego da je arkan bio papučić - odakle ti žena, odatle si ti.


Arkan ne samo što je odgovoran za mnogobrojne ratne zločine, nego je poput pojedinih gostiju na svadbi izgovarao i ovakve bedastoće:

"Kao ponosan Srbin, više bih voleo da su svi oni junački poginuli i da ih se sećamo kao junaka, koji su odbranili teritorije."
Željko Ražnatović Arkan, komandant SDG i predsednik SSJ, o Srbima izbeglim iz zapadne Slavonije, Srpsko jedinstvo, jun 1995.

Dakle, većini parcele na grobljima, a manjini - placevi za vile na Dedinju i Senjaku!
appendix appendix 19:01 22.01.2012

Re: Da se vratimo temi!

"Većina ljudi ove države zna da sam ja iz istog mesta odakle je i Ceca Veličković."

Da, i zahvaljujući njemu, gospođa Ražnatović služi kaznu, ako se to tako može zvati, u kućnim uslovima...

mlekac mlekac 19:01 22.01.2012

Re: Da se vratimo temi!

Filip Mladenović
milisav68
mlekac

Cek, malo - hoces da kazes da i Ceca pusi tompuse?

Ne bre, nego da je arkan bio papučić - odakle ti žena, odatle si ti.


Arkan ne samo što je odgovoran za mnogobrojne ratne zločine, nego je poput pojedinih gostiju na svadbi izgovarao i ovakve bedastoće:

"Kao ponosan Srbin, više bih voleo da su svi oni junački poginuli i da ih se sećamo kao junaka, koji su odbranili teritorije."
Željko Ražnatović Arkan, komandant SDG i predsednik SSJ, o Srbima izbeglim iz zapadne Slavonije, Srpsko jedinstvo, jun 1995.

Dakle, većini parcele na grobljima, a manjini - placevi za vile na Dedinju i Senjaku!


Filipe, ajde bre izadji iz tog vremeplova i objasnim nam vezu izmedju Arkana i tompusa, posto kazu ljudi da je bio nepusac?

Sta si zapeo sa citiranjem svezih vesti iz '95.? Pokvario ti se brojcanik, ovo je 2012, a Arkan na gorepomenutoj parceli odavno odmara.
milisav68 milisav68 19:09 22.01.2012

Re: Da se vratimo temi!

Filip Mladenović

Dakle, većini parcele na grobljima, a manjini - placevi za vile na Dedinju i Senjaku!

Jeste, Arkan se prvi toga dosetio.
mirelarado mirelarado 19:10 22.01.2012

Re: Da se vratimo temi!

Dakle, većini parcele na grobljima, a manjini - placevi za vile na Dedinju i Senjaku!


А ови из вила ће избећи парцеле на гробљима? Пронашли еликсир, то јест, томпус бесмртности?


Filip Mladenović Filip Mladenović 19:14 22.01.2012

Re: Da se vratimo temi!

Ne radi se o vremeplovu, već o pilećem pamćenju!

Pa zbog rečenica i tekstova mnogo gorih, ratnohuškačkih i zločinačkih, od kojih se Ivica Dačić nijednim gestom, nijednom rečju nije ogradio, a kamoli ih kritikovao, ljudi su ostajali bez glave, bez ukućana, bez kuća i imanja, opljačkani i proterani!!!

I umesto da svi oni najodgovorniji za ratne zločine tokom devedestih, dakle vrhuške 3 glavne stranke režima Slobodana Miloševića - SPS, JUL i SRS, budu u zatvoru, osudjeni na višegodišnje robije, mi smo svedoci ove farse, koja po drugi put ubija ubijene, siluje silovane, proteruje prognane...

A što se ratnog zločinca Arkana tiče, dovoljna je jedna njegova izjava iz 1997. godine, koja upečatljivo ilustruje našu epohu: "Mirno spavam, kako stavim glavu na jastuk, tako zaspim."
Željko Ražnatović Arkan, NEDELJNI TELEGRAF, 18. jun 1997.
mlekac mlekac 19:29 22.01.2012

Re: Da se vratimo temi!

Filip Mladenović
Ne radi se o vremeplovu, već o pilećem pamćenju!



GUILTY AS CHARGED! Odavno imam problem sa RAM-om, ne secam se ni sta sam juce kuvala za rucak, a nekmoli sta je ko pricao devedesetih.

Ono, internet je mlogo zgodna stvar, o'ma te podseti, ali ne vidim da ce mi to mnogo koristiti.

Posto je sad 2012. Il' nije?
Filip Mladenović Filip Mladenović 19:35 22.01.2012

Re: Da se vratimo temi!

Onaj ko ne zna svoju istoriju, osudjen je da je ponavlja!

Deca, rodjaci, prijatelji svih članova vrhuški tri pomenute zločinačke stranke
danas su dobro uhlebljeni, bilo zahvaljujući novcu opljačkanom tokom devedesetih ili unosnim poslovima i dobrim radnim mestima - sinekurama.

A ogromna većina onih koji su se borili protiv njih tokom devedesetih sada su ili u emigraciji ili na birou za nezaposlene!
I umesto novih radnih mesta, nudi im se - glasačko mesto!!!
Filip Mladenović Filip Mladenović 19:46 22.01.2012

Re: Da se vratimo temi!

mirelarado
Dakle, većini parcele na grobljima, a manjini - placevi za vile na Dedinju i Senjaku!


А ови из вила ће избећи парцеле на гробљима? Пронашли еликсир, то јест, томпус бесмртности?


Ne, najpre je ta deviza važila od 1991. do 1995. Za tih pet godina većini su, na žalost, pripale parcele na grobljima, a manjini su, na nesreću, pripali placevi za vile i rezidencije.

Tek nakon te nepravedne raspodele pojavili su se tompusi!

Posle I svetskog rata medju Srbima je tada bila popularna deviza "KAD UMUKNU TOPOVI, NASTUPAJU LOPOVI!"

Sada bi mogli da se dodaju i TOMPUSI!
mlekac mlekac 19:52 22.01.2012

Re: Da se vratimo temi!

Filip Mladenović
Onaj ko ne zna svoju istoriju, osudjen je da je ponavlja!

Deca, rodjaci, prijatelji svih članova vrhuški danas su dobro uhlebljeni,
----------

A ogromna većina onih koji su se borili protiv njih sada su ili u emigraciji ili na birou za nezaposlene!
I umesto novih radnih mesta, nudi im se - glasaško mesto!!!


Namemo sam editovala tvoj citat da ti pokazem koliko je ovo sto si napisao opste mesto.

Mislis da je neko kod nas izmislio toplu vodu?

Pa svuda u svetu postoje neke vrhuske cija su deca uhlebljena i neki propali revolucionari koji sad ne mogu da prezive, il' ne zive na rodoj grudi.

Toga imas odkako je sveta i veka - kroz celu istoriju i geografiju.

Zasto smatras da smo mi nesto posebno?

Ja kapiram tvoj revolucionarni duh - ali, sta je alternativa? Mislim, lepo je vikati "OVO NE VALJA!", al' ja nikako da ukapiram sta nudis umesto toga.

Samo nemoj Pescanik i ekipu oko njega. Znas da sam sa pojedinima radila devedesetih i, zamisli, dobro se secam koje su stavove zastupali u odredjenim situacijama.
milisav68 milisav68 20:10 22.01.2012

Re: Da se vratimo temi!

Filip Mladenović

Sada bi mogli da se dodaju i TOMPUSI!

Što samo sad, bilo je toga i pre.

blogovatelj blogovatelj 21:45 22.01.2012

Re: Da se vratimo temi!

Ne radi se o vremeplovu, već o pilećem pamćenju!


E a jel se secas kad smo bili mladi onih dosadnih prvoboraca sto su tupili racq o tekovinama NOB-a i tako tim stvarima, sto su tuzili Boru Djordjevica za stih "za ideale ginu budale" i taj rad...
Jel' ti sam sebi ne licis ne te likove? Jedina je razlika u godini kad vam se mozak zablokirao.
mlekac mlekac 23:48 22.01.2012

Re: Da se vratimo temi!

milisav68
Filip Mladenović

Sada bi mogli da se dodaju i TOMPUSI!

Što samo sad, bilo je toga i pre.


I bre, Milisave, de nadje majstora licno! On je pusio original kubanske - nabavljao mu ortak direktno...

albertus_magnus albertus_magnus 19:05 22.01.2012

...

Ihaj ima svakakvijeh mrziteljskih izjava i u nešto bližoj prošlosti, ne moramo uopšte da se vraćamo u devedesete. Kad je već Vučelićeva slika tu, evo jednog teksta iz njegovog nedeljnika Pečat.
Autor je Dragomir Antonić, uvaženi etnolog i u tom momentu član UO RTS, a tekst je objavljen u broju 123 od 16. jula 2010. godine pod naslovom "Tetkine zablude".
U podnaslovu se kaže - "Ovaj prilog trebalo bi da vas opameti kako bi već jednom prihvatili istinu: Hrvati mrze Srbe" (podebljao autor).
Antonić čitaocima poručuje sledeće: "Srbi, opametite se. Ne idite u Hrvatsku. Tamo vas mrze. Ubijali su vas, spaljivali, proterivali su vas". On potom savetuje i upozorava - "Utuvite u glavu: Latini su stare varalice. Za mlade koji ne znaju ko su latini napisaću: to su vam katolici Hrvati, verni sledbenici rimskog pape. Ja vam više nikada ni reč neću napisati o ustaškoj mržnji prema Srbima. Druženje sa njima je na vašu odgovornost. Nema jadikovanja kasnije".



Bojan Budimac Bojan Budimac 20:06 22.01.2012

Prilog istoriji

O jednom lepom prijateljstvu

blogovatelj blogovatelj 21:51 22.01.2012

Re: Prilog istoriji

O jednom lepom prijateljstvu


I rasisticko nacisticka izjava "jer to rade samo Cigani"

Edit:

"Mene su voljeli gangsteri"
Pa mi prva asocijacija Ceda. Dojma sam da ga i on voli...
Filip Mladenović Filip Mladenović 01:38 23.01.2012

Re: Prilog istoriji

U nedavno publikovanoj studiji "REČI I NEDELA - Pozivanje ili podsticanje na ratne zločine u medijima u Srbiji 1991-1992. može se pročitati kako je ratni zločinac Slobodan Milošević uz pomoć odanih saradnika poput Vučelića i Dačića oterao u smrt, u egzil i na biro za nezaposlene desetine hiljada ljudi!
freehand freehand 01:44 23.01.2012

Re: Prilog istoriji

Filip Mladenović
U nedavno publikovanoj studiji "REČI I NEDELA - Pozivanje ili podsticanje na ratne zločine u medijima u Srbiji 1991-1992. može se pročitati kako je ratni zločinac Slobodan Milošević uz pomoć odanih saradnika poput Vučelića i Dačića oterao u smrt, u egzil i na biro za nezaposlene desetine hiljada ljudi!

jel pušio tompuse?
mlekac mlekac 01:46 23.01.2012

Re: Prilog istoriji

Filip Mladenović
U nedavno publikovanoj studiji "REČI I NEDELA - Pozivanje ili podsticanje na ratne zločine u medijima u Srbiji 1991-1992. može se pročitati kako je ratni zločinac Slobodan Milošević uz pomoć odanih saradnika poput Vučelića i Dačića oterao u smrt, u egzil i na biro za nezaposlene desetine hiljada ljudi!

Filipe, iskreno - boli me uvo!
Iako sam bila jedna od tih koja je tada poslata na biro - telefonom.
Stvarno ne kapiram taj tvoj mazohisticki poriv da stalno podsecas na Milosevica.
Bio, ne ponovio se.
NE zelim da ga se secam. Nije to zasluzio.
hoochie coochie man hoochie coochie man 01:57 23.01.2012

Re: Prilog istoriji


jel pušio tompuse?


Nije.
Rolao je .
freehand freehand 03:10 23.01.2012

Tompuson M91-91

aleksanadar aleksanadar 10:48 23.01.2012

Неки не воле томпусе...

...а дају предност часовницима.




Бранко Ружић. Сама врхушка владајућег СПС-а. Парадигма срамоте и бескрупулозности политичке елите. Сат који вреди као двогодишња просечна плата, каже, добио је од пријатеља из деведесетих.

Ту, вероватно, не лаже – није га сам купио, већ је у питању поклон какав се дарује само уколико се жели узвратити за услугу, намештен посао или нешто слично. И то је свакоме јасно.
На први поглед, поготово после случаја Санадер, чији пад је такође почео афером са сатовима, нејасно је зашто се Ружић, али и толики други, размећу носећи их. Па управо јер је суштина самог поклона могућност неопходне им ултимативне разметљивости. Политичка моћ коју имају не би била то што јесте да је немогуће симболички је приказати – а ролекс на ручном зглобу јасан је знак, који не остаје негде паркиран, као у том смислу подједнако значајан затамњени џип...


Небојша Спаић

"НИН"



Domazet Domazet 18:49 23.01.2012

Meni ovaj neka sitna riba...

aleksanadar
...а дају предност часовницима.
.
.
.
Бранко Ружић. Сама врхушка владајућег СПС-а.

...pljuckavica. Da je stvarno alfa-muzhjak dobio bi bar dzipic, dva.

Dakle, licemerje i dvostruki standardi na ovom blogu nisu vishe ni komichni ni tragichni. Ovo vec postaje masovna psihoza...
aleksanadar aleksanadar 11:14 23.01.2012

Некад и сад



О Косову

2004. године

Ивица Дачић ( председнички кандидат): Србији је потребан председник који зна где су Грачаница и Пећка патријаршија, за кога је Косово и Метохија заувек у Србији

Мај 2011.

Ивица Дачић, потпредседник Владе Србије: Међународни односи су такви да није могуће да Косово остане у саставу Србије. Подела је једно од могућих решења проблема његовог статуса

О ЕУ

29.април 2008.

Ивица Дачић: Нико нема овлашћења ове државе и овога народа да потписује било какве споразуме са ЕУ док се претходно не разреши да ли ЕУ сматра Србију целовитом државом

2009.

Ивица Дачић: Надам се и дај боже да ће доћи време када ће ЕУ као државни и национални циљ бити циљ свих политичких странака у Србији

О Милошевићу

26. децембра 1999.

Ивица Дачић: Не верујем да ће Слободан Милошевић добити Нобелову награду за мир коју је заслужио.

2010.

Ивица Дачић: Треба да престану расправе о томе где је Милошевићева слика.СПС-у нису потребне слике, него покретачка снага коју та странка неће наћи зарањајући у прошлост.


"Политика"


P.S.

Чланак из "Политике" је из јула прошле године, па не садржи најсвежије изјаве потпредседника и министра, којима се, наизглед, враћа неких изворним принципима странке.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana