Literatura| Politika

Ugričić i Andželina Džoli kao dušmani..

Drago Kovacevic RSS / 21.01.2012. u 14:52

"Neka podržava iz zatvora a ne iz biblioteke", poentirao je Ivica Dačić, kad je čuo da je među potpisnica Saopštenja Foruma pisaca i Sreten Ugrčić, upravnik Narodne Biblioteke. Naravno, kao prvi korak koji će poduzeti u "zaštiti države", bila je najava smene. A Ugrčić i još dvadesetak pisaca potpisali su saopštenje sledeće sadržine:

"Forum pisaca se izričito suprotstavlja hajci na Andreja Nikolaidisa, kojoj se, poslije zvaničnika iz Republike Srpske i podgoričkog dnevnika Dan, priključila i beogradska Politika. Namjerno izvrćući tekst i selektivno ga citirajući, oni ugrožavaju i dovode u opasnost ličnost ovog crnogorskog pisca i novinara. Stavljajući ovu vijest na prvu stranu, beogradski dnevnik je jasno pokazao da srpska politička elita nije odustala od svojih hegemonističkih namjera prema Crnoj Gori, čemu se Forum pisaca odlučno suprotstavlja.

Stoga pozivamo da se odmah obustavi ova fatva i poziv na linč koju su Politika i drugi mediji objavili, i da se u celosti na uvid javnosti pruži sporni Nikolaidisov tekst kako bi se video njegov pun sadržaj i na taj način dozvolilo svim zainteresovanim da forimiraju jasan stav o onome što je Andrej Nikolaidis izneo u članku. To je osnovno ljudsko i demokratsko pravo koje se Andreju Nikolaidisu ovakvim ponašanjem medija ukida, čime se on unapred proglašava krivim. Takođe, pozivamo srpski PEN centar i NUNS da se oglase povodom ovog brutalnog medijskog linča na pisca i novinara Andreja Nikoilaidisa."

Saopštenje samo po sebi govori za šta se zalažu njegovi potpisnici i ne treba ga dodatno tumačiti. Ostaviću po strani Nikolaidisa i njegov tekst,i reći samo da u njemu ipak ima jedna rečenica koja je nespretna i može izazvati nedoumice. No, ne mogu ostaviti po strani tehniku i tehnologiju montiranja krivice i  krivica, na način da se ta jedna rečenica isčupa iz konteksta, a onda jedan mlad, angažovan i darovit pisac, razapne na krst kao ključni "terorist", opasan za sve oko sebe, a naročito opasan za Srbe, ma gde oni bili. Ta tehnika i tehnologija može doneti velike probleme Nikolaidisu, ali je još pogubnija po društveno zdravlje i istinske interese Srbije.

Naravno, svakome ko prati odnose među državama bivše Jugoslavije, u "slučaju Nikolaidis", nije problem zaključiti da je meta koju gađaju srpski "državotvorci" i njihova medijska mašina, zapravo nezavisna Crna Gora. Zato se svuda, sa te "državotvorne strane" posebno naglašava da je Nikolaidis nekakav savetnik predsednika crnogorskog parlamenta.Usledio je i oštar diplomatski demarš sa srpske strane, kao da je ne daj bože bilo ugrožavanja teriotorijalnog suvereniteta i integriteta Srbije.

I da se vratimo Ugrčiću.  On je Dačiću bio na "dometu". Ostali potpisnici, manje više. Nije nikoga prepoznao kao državnog službenika. I za dan su "državotvorci" potpuno nasapunali dasku kojom Ugrčić hoda. Džaba je bilo i to što je povukao potpis, džaba što je dao i izjavu kojom je ministru kulture saopštio kako je "bio neoprezan". Taj ministar kulture u čijoj je zvaničnoj biografiji pod stavkom - zanimanje -skromno napisano - "državnik", hitro je reagovao na Dačićev poziv na smenu. Državotvorna strela je  letela i na "telefonskoj sednici"(ružna li naziva), pogodila je metu.

E, sad, kad bi mene neko pitao ko je dao za Srbiju više kao "državni službenik" od Sretena Ugrčića, ne bih mogao da se setim. Taj čovek je Narodnu Biblioteku napravio najozbiljnijom javnom ustanovom za koju ja u Srbiji znam.A tamo ga je za upravnika postavila vlada Zorana Đinđića pre desetak godina, u vreme kad se ta kuća skoro raspadala i kad je u njene depoe za čuvanje nacionalnog blaga prodirala voda, bukvalno preteći potopom.

Šta je to moglo osobito naljutiti vlast da se liši jednog tako kvalitetnog državnog službenika u zemlji gde ih nema baš na bacanje. Mislim da je "čašu" prepunila sledeća rečenica iz saopštenja koje je Ugrčićrčić potpisao. Ona glasi -"Stavljajući ovu vijest na prvu stranu, beogradski dnevnik je jasno pokazao da srpska politička elita nije odustala od svojih hegemonističkih namjera prema Crnoj Gori, čemu se Forum pisaca odlučno suprotstavlja."

E, sad, pored Ugrčića pojedinačno, Forum pisaca je kolektivno, zbog svojih opredelenja i stavova za vladajuću politiku veoma neomiljena institucija. Naročito je neomiljena SPS-u. I to datira još iz vremena i pune vlasti Dačićeva učitelja i prethodnika. Tako u arhivi nalazimo ovakvu vest koja datira od 27. 03. 2000. godine. Vest je izvorno objavljena u "Glasu javnosti" kaže ovako:

"Beogradski sekretarijat Ministarstva unutrasnjih poslova odbio je Zahtev za registraciju Foruma pisaca Srbije, objavio je u svom danasnjem broju dnevnik "Glas javnosti", pozivajuci se na izvore bliske ovom udruzenju. Zahtev je odbijen "zato sto ciljevi i zadaci Foruma nisu u sklau sa zakonom o drustvenim organizacijama i udruzenjima gradjana". “Glas javnosti” navodi da je sporan clan Statuta u kojem se kaze da se Udruzenje "zalaze za odbranu esnafskih prava i odbranu prava na profesionalni knjizevni rad, protiv policijskog nasilja, cenzure, a za slobodno, otvoreno i demokratsko drustvo".

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2000&mm=03&dd=27&nav_category=1&nav_id=5634

Istorija se, eto ponavlja. "Državotvorci" jašu galopom u koloni, mada su  kopita njihovih konja omotana krpom da manje tutnje. Na čelu kolone spremne za izbornu trku, Dačić. Na žrtvenik bivšem vođi položili su Ugrčića. Spremaju i žensku žrtvu. To je po svoj prilici Andželina Džoli. Verovatno joj neće dati da "kao eksponent neprijateljskog zapada" dođe u Srbiju, mada bi za njihove birače bilo primječivije da je puste a onda po mogućnosti išamaraju. Kako na twiteru ironično primećuje Biljana Srbljanović - "Još da prebiju Andželinu i završili su posao":))

I da. DS, sestrinska stranka Dačićevoj, ćuti. Ne mogu verovati da ne znaju kako je loša budućnost države koja za ključne neprijatelje drži pisce, pesnike i glumce.

 

 

 

 



Komentari (325)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

krkar krkar 15:02 21.01.2012

E, u...


UgrIčić

Žoli

Da se ne mučim dalje...
krkar krkar 15:03 21.01.2012

Re: E, u...


P.S.

fEtva
omega68 omega68 15:14 21.01.2012

Re: E, u...

"Ne vredi boriti se.Isterasmo Turke, pobedismo i Nemce i Bugare, a naše nam ulizice slobodu opogane. Ne vredi kada mi sami dušmane radjamo. Lakeji će upropastiti i opoganiti sve "- knjiga o Milutinu
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 15:19 21.01.2012

Re: E, u...

krkar

UgrIčić

Žoli

Da se ne mučim dalje...

Aj,aj.Ne rauumijem, ali nije bitno..

ultimatum ultimatum 16:42 21.01.2012

Vec vidjeno...






A sto se tice Ugricica....sam pao, sam se ubio...
JJ Beba JJ Beba 17:50 21.01.2012

Re: E, u...

omega68
"Ne vredi boriti se.Isterasmo Turke, pobedismo i Nemce i Bugare, a naše nam ulizice slobodu opogane. Ne vredi kada mi sami dušmane radjamo. Lakeji će upropastiti i opoganiti sve "- knjiga o Milutinu

corax
zekan011 zekan011 11:41 22.01.2012

Re: Vec vidjeno...

ultimatum







A sto se tice Ugricica....sam pao, sam se ubio...
ovo može samo Tošow
G r o f G r o f 12:26 22.01.2012

Re: E, u...

krkar

P.S.

fEtva


... hoće li neko pjasniti ovo editovanje.
... rekao bih da se izraz fetva koristi u hrvatskoj i bosni.

Šta je krkar hteo da kaže.
Zašto je bolje Ž nego DŽ, ni to ne znam.
Dolazi ovamo da to pojasniš ali naravno ne tako da lapsus ispravljaš drugim kao kod Ugričić, valjda nedostaje i, a ne l....
expolicajac expolicajac 12:33 22.01.2012

Re: E, u...

hoće li neko pjasniti ovo editovanje.
... rekao bih da se izraz fetva koristi u hrvatskoj i bosni.

Šta je krkar hteo da kaže.
Zašto je bolje Ž nego DŽ, ni to ne znam.
Dolazi ovamo da to pojasniš ali naravno ne tako da lapsus ispravljaš drugim kao kod Ugričić, valjda nedostaje i, a ne l....

"Nebi da močam uz vetar" ali mislim da je Krkiša u svom stilu postavio zagonetku, pa ko se upeca upeca

Fetva-i emin je funkcija pri Vijeću za fetve Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Zaduženja fetva-i emina definirana su Pravilima Vijeća za fetve. Po ovlaštenju reisu-l-uleme, koji ima funkciju vrhovnog muftije Islamske zajednice, fetva-i emin odgovara na postavljena pitanja iz oblasti islamskog prava i komunicira sa javnošću u navedenom domenu. Fetva-i emina imenuje reisu-l-ulema. Za ovu funkciju potrebno je visoko islamsko obrazovanje u oblasti islamskog prava.
vera57 vera57 23:37 22.01.2012

Re: E, u...

A nije ni Andza.... tj. Andzelina...
maca22 maca22 04:47 23.01.2012

Re: E, u...

vera57
A nije ni Andza.... tj. Andzelina...

Jeste. Od skora.
sevarlica sevarlica 08:53 23.01.2012

Re: E, u...

omega68
"Ne vredi boriti se.Isterasmo Turke, pobedismo i Nemce i Bugare, a naše nam ulizice slobodu opogane. Ne vredi kada mi sami dušmane radjamo. Lakeji će upropastiti i opoganiti sve "- knjiga o Milutinu


Problem je samo što taj citat (iz meni omiljene knjige), može da se primeni na obe strane u ovom slučaju.

Svi već znamo ko je i šta je Dačić, o njemu ne vredi ni trošiti reči.
Druga strana mi je malo veća nepoznanica.
1. Forum pisaca ne postoji, bar ne zvanično.
2. Ugričić, kako je došao tako i otišao.
3. Nikolaidis je DRŽAVNI FUNKCIONER i ono što on govori je zvaničan stav Crne Gore i morao bi da bira reči bolje, mnogo bolje.
4. Forum pisaca Srbije koji ne piše književnim jezikom nije skup pisaca, već skup načitanih alkoholičara sa kulturnom titulom.
5. Anđelina Žoli je napravila film za svoj račun(nije zvanični predstavnik ni jedne zemlje) i treba da pravi filmove kakve god želi, naše je hoćemo li ih gledati ili ne.
JJ Beba JJ Beba 14:13 23.01.2012

Re: E, u...


1. Forum pisaca ne postoji, bar ne zvanično.

kako to milsliš? misliš nemju mur, logo, zvaničnu kancelariju?, preSednika? ako to sve nemaju onda ne postoje?
postoje jer imaju članove.
koliko se sećam taj forum, postoji još od vremena miloševića i nije zvanično, sa murom, registrovan baš zato što su imali problema u tom režimu da se registruju. eto novinarima tema za istraživanje
sevarlica sevarlica 15:50 23.01.2012

Re: E, u...

JJ Beba

1. Forum pisaca ne postoji, bar ne zvanično.

kako to milsliš? misliš nemju mur, logo, zvaničnu kancelariju?, preSednika? ako to sve nemaju onda ne postoje?
postoje jer imaju članove.
koliko se sećam taj forum, postoji još od vremena miloševića i nije zvanično, sa murom, registrovan baš zato što su imali problema u tom režimu da se registruju. eto novinarima tema za istraživanje


Nisu Udruženje, t.j. forum barem zvanično. Nema šta tu ti ili ja da mislimo, postoje standardi koji određuju da li je nešto zvanično ili nije.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 15:23 21.01.2012

Ugrčić i Andželina Džoli kao dušmani

ja sam, pravo ti kažem Drago, miran sve dok se Bred Pit ne oglašava.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 15:46 21.01.2012

Re: Ugrčić i Andželina Džoli kao dušmani

Nebojsa Krstic
ja sam, pravo ti kažem Drago, miran sve dok se Bred Pit ne oglašava.

Ma Pit je zeznut igrač..
A ako dođe, znam sigurno da ćeš učiniti sve da joj bude prijatno...
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 15:49 21.01.2012

Re: Ugrčić i Andželina Džoli kao dušmani

A ako dođe, znam sigurno da ćeš učiniti sve da joj bude prijatno.

Može brate. Ako se drugovi s bloga slože i mene delegiraju, žrtvovaću se.
antioksidant antioksidant 15:55 21.01.2012

Re: Ugrčić i Andželina Džoli kao dušmani

Nebojsa Krstic
A ako dođe, znam sigurno da ćeš učiniti sve da joj bude prijatno.

Može brate. Ako se drugovi s bloga slože i mene delegiraju, žrtvovaću se.

ти би је отпустио крстићу
не усваја се предлог
треба неко ко више цени женску лепоту од националних интереса
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 16:01 21.01.2012

Re: Ugrčić i Andželina Džoli kao dušmani

треба неко ко више цени женску лепоту од националних интереса

Ne pamtim kad me je neko ovako ujeo za srce!
JJ Beba JJ Beba 16:02 21.01.2012

Re: Ugrčić i Andželina Džoli kao dušmani

Nebojsa Krstic
ja sam, pravo ti kažem Drago, miran sve dok se Bred Pit ne oglašava.

a mene zanima šta novak đoković misli o svemu tome

živa nisam
antioksidant antioksidant 16:03 21.01.2012

Re: Ugrčić i Andželina Džoli kao dušmani

Ne pamtim kad me je neko ovako ujeo za srce!

у праву си, претерао сам
извини
palilula92 palilula92 16:25 21.01.2012

Re: Ugrčić i Andželina Džoli kao dušmani

svi ste se zeznuli, Bred ce je sutnuti i doci u Srbiju. Nije nista bolje ni zasluzila.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 18:53 21.01.2012

Re: Ugrčić i Andželina Džoli kao dušmani

Nebojsa Krstic
A ako dođe, znam sigurno da ćeš učiniti sve da joj bude prijatno.

Može brate. Ako se drugovi s bloga slože i mene delegiraju, žrtvovaću se.

Delegiran si što se mene tiče...Prosto, da se kao zemlja ne brukamo...Dakle iz patriotskih razloga, i bez ikakvih "škakljivih" konotacija..
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 19:12 21.01.2012

Re: Ugrčić i Andželina Džoli kao dušmani

JJ Beba
Nebojsa Krstic
ja sam, pravo ti kažem Drago, miran sve dok se Bred Pit ne oglašava.

a mene zanima šta novak đoković misli o svemu tome

živa nisam

Čekaj, bre, da dođe u bar u finale...
srdjan.pajic srdjan.pajic 22:10 21.01.2012

Re: Ugrčić i Andželina Džoli kao dušmani

Nebojsa Krstic
треба неко ко више цени женску лепоту од националних интереса

Ne pamtim kad me je neko ovako ujeo za srce!



I ja sam zatečen ovolikom surovošću.
mirakulus mirakulus 16:24 24.01.2012

Re: Ugrčić i Andželina Džoli kao dušmani

Može brate. Ako se drugovi s bloga slože i mene delegiraju, žrtvovaću se.

Da li je ovo zvanicni stav Republike Srbije? Znaci Nebojsu na zrtvenik.
Filip Mladenović Filip Mladenović 15:37 21.01.2012

SPINOVANJE i ZAMAJAVANJE JAVNOSTI

Cela ova hajka tokom protekle nedelje je lukavo isforsirana da bi se sakrila vest nedelje, meseca, godine, decenije, koja vredja sve ubijene, obespravljene i opljačkane tokom strahovlade mračnog para Milošević od 1987. do 2000. godine:

"Moj utisak je posle posete Moskvi da je Rusija donela konačnu odluku da pruži utočište porodici Slobodana Miloševića, koja je dogovorena posle 5. oktobra 2000, kada je sprečeno krvoproliće u Srbiji i kada je Slobodan Milošević priznao rezultate demokratskih izbora, a potom se povukao sa vlasti." - izjavila je glavna tužiteljka Srbije Zagorka Dolovac nakon susreta i razgovora sa generalnim tužiocem Rusije Jurijem Čajkom, sa kojim je, gle ironije, potpisala sporazum o saradnji dva tužilaštva, čime je omogućena efikasna i neposredna komunikacija dva tužilaštva u krivičnim predmetima.

I umesto da Vlada Republike Srbije smesta preda protestnu notu ruskoj vladi preko ambasadora Rusije u Beogradu zbog ovog skandaloznog, anticivilizacijskog poteza ruskih vlasti, neizručivanja Mirjane Marković i Marka Miloševića Srbiji, ona protestuje kod - crnogorskog ambasadora u Beogradu!!!!
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 15:46 21.01.2012

Re: SPINOVANJE i ZAMAJAVANJE JAVNOSTI

Cela ova hajka tokom protekle nedelje je lukavo isforsirana da bi se sakrila vest nedelje, meseca, godine, decenije,

Aaaaa! Ok.
hoochie coochie man hoochie coochie man 15:48 21.01.2012

Re: SPINOVANJE i ZAMAJAVANJE JAVNOSTI

vest nedelje, meseca, godine, decenije,


Ma i vise od toga, veka, milenijuma...ma vest koja ce promeniti tok ljudske civilizacije.
Bojana Maljević Bojana Maljević 15:52 21.01.2012

Re: SPINOVANJE i ZAMAJAVANJE JAVNOSTI

I umesto da Vlada Republike Srbije smesta preda protestnu notu ruskoj vladi preko ambasadora Rusije u Beogradu zbog ovog skandaloznog, anticivilizacijskog poteza ruskih vlasti, neizručivanja Mirjane Marković i Marka Miloševića Srbiji, ona protestuje kod - crnogorskog ambasadora u Beogradu!!!!

Umesto reklamnog bloka, za Filipa:


Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 15:54 21.01.2012

Re: SPINOVANJE i ZAMAJAVANJE JAVNOSTI

Ma i vise od toga, veka, milenijuma...ma vest koja ce promeniti tok ljudske civilizacije.

Srećom Filip je te lukavce i njihovu podlu nameru ovim putem raskrinkao.
Filip Mladenović Filip Mladenović 15:54 21.01.2012

Re: SPINOVANJE i ZAMAJAVANJE JAVNOSTI

hoochie coochie man
vest nedelje, meseca, godine, decenije,


Ma i vise od toga, veka, milenijuma...ma vest koja ce promeniti tok ljudske civilizacije.


Ne rugajte se deci Slavka Curuvije, Ivana Stambolića, mnogim znanim i neznanim
rodjacima ubijenih tokom devedesetih!
Filip Mladenović Filip Mladenović 15:56 21.01.2012

Re: SPINOVANJE i ZAMAJAVANJE JAVNOSTI

Nebojsa Krstic
Ma i vise od toga, veka, milenijuma...ma vest koja ce promeniti tok ljudske civilizacije.

Srećom Filip je te lukavce i njihovu podlu nameru ovim putem raskrinkao.


Zašto Vlada Republike Srbije nije predala protestnu notu ambasadoru Rusije u Beogradu?
Bojana Maljević Bojana Maljević 16:02 21.01.2012

Re: SPINOVANJE i ZAMAJAVANJE JAVNOSTI


Ne rugajte se deci Slavka Curuvije, Ivana Stambolića, mnogim znanim i neznanim
rodjacima ubijenih tokom devedesetih!

Nije lepo da kažeš da se rugamo nekome (ako si mislio na množinu) samo zato što se ne slažemo oko neke stvari koju kažeš. Mislim, stvarno nije lepo. I TO je spin, Filipe.
hoochie coochie man hoochie coochie man 16:02 21.01.2012

Re: SPINOVANJE i ZAMAJAVANJE JAVNOSTI

Srećom Filip je te lukavce i njihovu podlu nameru ovim putem raskrinkao.


Na svu srecu.
Nije malo spasti svet jbg, samo retki to mogu, Supermen, Cak Noris i Filip.
hoochie coochie man hoochie coochie man 16:04 21.01.2012

Re: SPINOVANJE i ZAMAJAVANJE JAVNOSTI

Bojana Maljević

Ne rugajte se deci Slavka Curuvije, Ivana Stambolića, mnogim znanim i neznanim
rodjacima ubijenih tokom devedesetih!

Nije lepo da kažeš da se rugamo nekome (ako si mislio na množinu) samo zato što se ne slažemo oko neke stvari koju kažeš. Mislim, stvarno nije lepo. I TO je spin, Filipe.


Paz' da mu ne objasnis :)
Ma Filip je to, on tera po svome pa ma sta mu se pricalo.
Meni je to simpaticno.

Bojana Maljević Bojana Maljević 16:12 21.01.2012

Re: SPINOVANJE i ZAMAJAVANJE JAVNOSTI

hoochie coochie man
Bojana Maljević

Ne rugajte se deci Slavka Curuvije, Ivana Stambolića, mnogim znanim i neznanim
rodjacima ubijenih tokom devedesetih!

Nije lepo da kažeš da se rugamo nekome (ako si mislio na množinu) samo zato što se ne slažemo oko neke stvari koju kažeš. Mislim, stvarno nije lepo. I TO je spin, Filipe.


Paz' da mu ne objasnis :)
Ma Filip je to, on tera po svome pa ma sta mu se pricalo.
Meni je to simpaticno.

I meni je to inače simpatično, ali nije kada mi kaže da se rugam žrtvama. To mi je onda uvredljivo. Samo to da konstatujem, ništa više.
dragan7557 dragan7557 16:22 21.01.2012

Re: SPINOVANJE i ZAMAJAVANJE JAVNOSTI

"Moj utisak je posle posete Moskvi da je Rusija donela konačnu odluku da pruži utočište porodici Slobodana Miloševića, koja je dogovorena posle 5. oktobra 2000, kada je sprečeno krvoproliće u Srbiji i kada je Slobodan Milošević priznao rezultate demokratskih izbora, a potom se povukao sa vlasti."

Kakvo bre krvoprolice? Niko nije planirao nikakvo krvoprolice, plnirano je preuzimanje vlasti, a da je S. Milosevic to hteo da spreci, doslo bi do hapsenja opozicionih lidera i kvit.
zbog ovog skandaloznog, anticivilizacijskog poteza ruskih vlasti, neizručivanja Mirjane Marković i Marka Miloševića Srbiji,

Od kada je to po tebi i drugima "slobodarski" Filipe, neizrucivanje politickih azilanata skandalozno i anticivilizacijsko ponasanje?

I da zakljucim ovo sto si ti napisao je vise nego spinovanje i zamajavanje javnosti, upadicom koja nema nikakve veze sa temom.

cerski
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 16:23 21.01.2012

Re: SPINOVANJE i ZAMAJAVANJE JAVNOSTI

i meni je to inače simpatično, ali nije kada mi kaže da se rugam žrtvama. To mi je onda uvredljivo. Samo to da konstatujem, ništa više.

Pa to ti je mustra. Ti kažeš nekom da nije lepo pisati pohvalu pokušaju terorizma i da nije lepo tu pohvalu podržavati, a on tebi odgovori da si genocidni hegemonista. Pa ti sad polemiši.
palilula92 palilula92 16:34 21.01.2012

Re: SPINOVANJE i ZAMAJAVANJE JAVNOSTI

Rusija nije nikad ni imala nameru da nam vrati pomenute, a glavna tuziteljka je to tek sada skontala. Meni je ovde vest da glavna tuziteljka nije upoznata sa vestima koje mogu da se cuju na pijaci vec godinama.
JJ Beba JJ Beba 17:09 21.01.2012

Re: SPINOVANJE i ZAMAJAVANJE JAVNOSTI


Umesto reklamnog bloka, za Filipa:

minsitar pojma nema sa tekstom, folira engleski hahahhahahaha
a po načinu kako peva koverdejla vidi se da voli sevdalinke

vojnik sreće
Bojana Maljević Bojana Maljević 17:15 21.01.2012

Re: SPINOVANJE i ZAMAJAVANJE JAVNOSTI

JJ Beba

Umesto reklamnog bloka, za Filipa:

minsitar pojma nema sa tekstom, folira engleski hahahhahahaha
a po načinu kako peva koverdejla vidi se da voli sevdalinke

vojnik sreće

Jednom i ja tebe da nasmejem
JJ Beba JJ Beba 17:25 21.01.2012

Re: SPINOVANJE i ZAMAJAVANJE JAVNOSTI

Bojana Maljević
JJ Beba

Umesto reklamnog bloka, za Filipa:

minsitar pojma nema sa tekstom, folira engleski hahahhahahaha
a po načinu kako peva koverdejla vidi se da voli sevdalinke

vojnik sreće

Jednom i ja tebe da nasmejem

nebe je lako nasmejati

nego jel to beše peva bela zmija ili možda duga?
dragan7557 dragan7557 18:36 21.01.2012

Re: SPINOVANJE i ZAMAJAVANJE JAVNOSTI

Meni je ovde vest da glavna tuziteljka nije upoznata sa vestima koje mogu da se cuju na pijaci vec godinama.

Pa, Ona ne ide na pijcu, to radi sluzavka ili kuvar, prave gospodze se ne bave nedostojnim stvarima.


cerski
apectator apectator 19:12 21.01.2012

Re: SPINOVANJE i ZAMAJAVANJE JAVNOSTI

palilula92
Rusija nije nikad ni imala nameru da nam vrati pomenute, a glavna tuziteljka je to tek sada skontala. Meni je ovde vest da glavna tuziteljka nije upoznata sa vestima koje mogu da se cuju na pijaci vec godinama.

Tačno tako!
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 19:18 21.01.2012

Re: SPINOVANJE i ZAMAJAVANJE JAVNOSTI

I umesto da Vlada Republike Srbije smesta preda protestnu notu ruskoj vladi

To je u srpskoj istoriji mogao samo Tito..I to ne samo slati protesne note nego se potpuno suprostaviti i kazati - "odjebite"...
Na žalost, pre i posle njega, ko god je to ozbiljno pokušao uraditi a u Srbiji vršio vlast, stradao je...
Bojana Maljević Bojana Maljević 19:40 21.01.2012

Re: SPINOVANJE i ZAMAJAVANJE JAVNOSTI

nego jel to beše peva bela zmija ili možda duga?

Bela je došla kasnije, ako se ne varam.
JJ Beba JJ Beba 21:22 21.01.2012

Re: SPINOVANJE i ZAMAJAVANJE JAVNOSTI

Bojana Maljević
nego jel to beše peva bela zmija ili možda duga?

Bela je došla kasnije, ako se ne varam.


ma znam, zezeam se zbog white snake i blacmura i rainbow.

solder of fortune je coverdale /blackmore kompozicija sa albuma purpla Stormbringer
a postava ubitačna - coverdale, blackmore, glenn hughes, lord i naravno ian paice...čoveče al su prašili

slušala sam ih onomad u originalnoj postavi u hali sportova gde su razvalili ali i otoič na sajmu bez blekmura kada su me razočarali

inače ovog lika, ministra iz rs znam dok je bio zamenik ministra. upoznala sam ga na nekoj gitar expo izložbi. posle je u banjaluku doveo uriah heep. čula sam da bila opasna otimačina love...valjda pranje velikog veša
tsunade tsunade 22:23 21.01.2012

Re: SPINOVANJE i ZAMAJAVANJE JAVNOSTI

Ti kažeš nekom da nije lepo pisati pohvalu pokušaju terorizma i da nije lepo tu pohvalu podržavati, a on tebi odgovori da si genocidni hegemonista. Pa ti sad polemiši.


upravo tako.
mlekac mlekac 22:39 21.01.2012

Re: SPINOVANJE i ZAMAJAVANJE JAVNOSTI

Filip Mladenović
Cela ova hajka tokom protekle nedelje je lukavo isforsirana da bi se sakrila vest nedelje, meseca, godine, decenije, koja vredja sve ubijene, obespravljene i opljačkane tokom strahovlade mračnog para Milošević od 1987. do 2000. godine:

"Moj utisak je posle posete Moskvi da je Rusija donela konačnu odluku da pruži utočište porodici Slobodana Miloševića, koja je dogovorena posle 5. oktobra 2000, kada je sprečeno krvoproliće u Srbiji i kada je Slobodan Milošević priznao rezultate demokratskih izbora, a potom se povukao sa vlasti."


Jbt. ti stvarno pocinjes da zivis u vremeplovu!
Pa subotom citiras vesti od ponedeljka il' bese utorka?
tasadebeli tasadebeli 23:32 21.01.2012

Re: SPINOVANJE i ZAMAJAVANJE JAVNOSTI

Drago Kovacevic
I umesto da Vlada Republike Srbije smesta preda protestnu notu ruskoj vladiTo je u srpskoj istoriji mogao samo Tito..I to ne samo slati protesne note nego se potpuno suprostaviti i kazati - "odjebite"...


Драго, зар ти то нису јавили ови који су били присутни на часу? Погрешно је то написано у оној књижици из које су нас терали у школи да се спремамо за такмичење "Тито-револуција-мир". Накнадно су објавили исправке првобитног текста.

Није Тито Русима рекао:"Одјебите!"

Рекао им је:"Fuck off!"

Може пригодна музика за стара добра времена да нам заискри сузица у оку?

expolicajac expolicajac 15:57 21.01.2012

Od izvora



jinks jinks 16:39 21.01.2012

Bas suprotno

srpska politička elita nije odustala od svojih hegemonističkih namjera prema Crnoj Gori

Upravo izjavama koje su tema bloga montenegrinska politicka vrhuska, predstavljna pretpostavljam i svojim najblizim politickim saradnicima i zvanicnim savetnicima, izrazava hegemonisticke namere u odnosu na Srbiju i RS, prizivajuci najteze oblike nasilja u cilju sprovodjenja svoje politike na ovim prostorima.

p.s.

Da li je g. Prokic stao u zastitu MNE politicara u svoje licno ime ili u ime LDP-a?
milisav68 milisav68 18:25 21.01.2012

Re: Bas suprotno

jinks
srpska politička elita nije odustala od svojih hegemonističkih namjera prema Crnoj Gori

Upravo izjavama koje su tema bloga montenegrinska politicka vrhuska, predstavljna pretpostavljam i svojim najblizim politickim saradnicima i zvanicnim savetnicima, izrazava hegemonisticke namere u odnosu na Srbiju i RS, prizivajuci najteze oblike nasilja u cilju sprovodjenja svoje politike na ovim prostorima.


Ko god prati crnogorske prilike lako je mogao predvidjeti da će u jeku afere Telekom uslijediti odlučna akcija režima da se taj slučaj iz žiže javnosti skloni na sporedni kolosijek. To smo najavili i u uvodniku u prošlom broju Monitora. I bi tako.

Autorski tekst Andreja Nikolaidisa, savjetnika predsjednika crnogorskog parlamenta Ranka Krivokapića Šta je ostalo od velike Srbije, prasnuo je baš kako treba. Buka odliježe na sve strane. Ustalo je domoljubivo crnogorstvo, probudilo se rodoljubivo srpstvo. Na posljetku je uslijedio međudržavni dilpomatski incident. Svud je kriza. Svima treba vatre.

Treba ozbiljno shvatiti objašnjenje pisca Nikolaidisa da se on, kao žestoki ljevičar, pomenutim tekstom zalaže za neku vrstu revolucionarnog terora gladnih i opljačkanih, protiv pljačkaša u sopstvenim nacionalnim redovima. To je jasna poruka pisca Nikolaidisa da će krenuti da nemilosrdno ruši vlast kojoj pripada savjetnik Nikolaidis, a koja je prema brojnim istraživanjima proizvela najveći jaz između siromašnih i bogatih u regionu. Svi jedva čekamo da ga vidimo kao predvodnika protesta radnika i studenata 21. januara u Podgorici. I svi pomalo strahujemo, kad pisac metafora, naoružan ljevičarskim gnjevom, upadne u kabinet Ranka Krivokapića – šta li će se desiti sa Savjetnikom?

Stvarno, zamislite kako bi Nikolaidis prošao od istih ovih koji ga danas brane da je napisao – neka eksplodira bomba radničkog bijesa u Đukanovićevoj blizini? Toliko o tome.


link


expolicajac expolicajac 18:32 21.01.2012

Re: Bas suprotno


Samo za Milisava od društva iz ćoška
Filip2412 Filip2412 18:19 21.01.2012

...

Ostaviću po strani Nikolaidisa i njegov tekst,i reći samo da u njemu ipak ima jedna rečenica koja je nespretna i može izazvati nedoumice.
Pa nije nespretna nego je je krajnje maloumna. Procitao sam njegov tekst i posle toga ne verujem da cu dobiti zelju bilo sta da procitam sta taj lik kaze. A ovi nasi pisci sto su potpisali da brane njegovu "slobodu izrazavanja" .... sta da kazem - kakva zemlja, takva vlast a takva i opozicija - dno.

Na Zapadu nema sanse da bi neko ostao relevantan u javnom zivotu posle takvih lupetanja. Ugricic je doduse sam priznao kako potpisuje dokumenta pre nego sto ih procita pa kao takav nije za biznis niti politiku bilo koje vrste. Na srecu, napada ga Dacic koji ima vise afera nego godina tako da je odbrana napljuvati Dacica i gotova stvar.

A taj Andrej, koji priziva bombe i terorizam, moze da napravi civilizacijski iskorak koji ghod zeli ali u Srbiju ga ne bi trebalo pustiti da udje vise nikada.

Filip Mladenović Filip Mladenović 19:25 21.01.2012

Re: ...

"...Sve što se dogadjalo u vezi sa tekstom Nikolaidisa bilo je plod histerične hajke i predizborne kampanje, u kojoj se pojedinci utrkuju da zgrabe neki bod." Predsednik NUNS-a Vukašin Obradović
Vera Johnson Vera Johnson 19:41 21.01.2012

Re: ...

Filip2412
Ostaviću po strani Nikolaidisa i njegov tekst,i reći samo da u njemu ipak ima jedna rečenica koja je nespretna i može izazvati nedoumice.Pa nije nespretna nego je je krajnje maloumna. Procitao sam njegov tekst i posle toga ne verujem da cu dobiti zelju bilo sta da procitam sta taj lik kaze. A ovi nasi pisci sto su potpisali da brane njegovu "slobodu izrazavanja" ....


nikolaidisova izjava nije ni nespretna, niti moze izazvati nedoumice, jeste krajnje maloumna ako za tu izjavu nije dooooobro placen. ako jeste, onda "u redu", ako nije za to dobio pare, onda je idiot.

retko komentarisem politicke teme, cesto citam, i zao mi je sto borilice i borioci za ljudska prava ne shvataju da sloboda govora nije "sto na um, to na drum", i da svako treba da prihvati posledice svojih "nespretnih", "zlih", ne promisljenih i reci izgovorenih u pijanstvu...
Filip2412 Filip2412 19:52 21.01.2012

Re: ...

Filip Mladenović
"...Sve što se dogadjalo u vezi sa tekstom Nikolaidisa bilo je plod histerične hajke i predizborne kampanje, u kojoj se pojedinci utrkuju da zgrabe neki bod." Predsednik NUNS-a Vukašin Obradović
Naravno, ali to ne umanjuje glupost Andrejevog teksta ciju su odbranu forum pisaca i Ugricic potpisali.

Sa takvom nepismenom opozicijom svaka vlast je bezbedna.
nevenb nevenb 00:00 22.01.2012

Re: ...

Filip2412
Ostaviću po strani Nikolaidisa i njegov tekst,i reći samo da u njemu ipak ima jedna rečenica koja je nespretna i može izazvati nedoumice.
Pa nije nespretna nego je je krajnje maloumna. Procitao sam njegov tekst i posle toga ne verujem da cu dobiti zelju bilo sta da procitam sta taj lik kaze. A ovi nasi pisci sto su potpisali da brane njegovu "slobodu izrazavanja" .... sta da kazem - kakva zemlja, takva vlast a takva i opozicija - dno.

Na Zapadu nema sanse da bi neko ostao relevantan u javnom zivotu posle takvih lupetanja. Ugricic je doduse sam priznao kako potpisuje dokumenta pre nego sto ih procita pa kao takav nije za biznis niti politiku bilo koje vrste. Na srecu, napada ga Dacic koji ima vise afera nego godina tako da je odbrana napljuvati Dacica i gotova stvar.

A taj Andrej, koji priziva bombe i terorizam, moze da napravi civilizacijski iskorak koji ghod zeli ali u Srbiju ga ne bi trebalo pustiti da udje vise nikada.


Eh, strašljivi Sreten...a ti nisi baš ništa shvatio! Sedi, jedan!
G r o f G r o f 19:21 21.01.2012

?????????????????

Kao i svi narodi koji rijetko mijenjaju vlast, Crnogorci su
kukavice. Odnos prema vlasti je stvar gradanske hrabrosti
i licne higijene. Predsjednici država su kao gace: valja ih
što cešce mijenjati. U suprotnom, stvar pocinje da smrdi.
U Crnoj Gori se glasovi kupuju za vrecu brašna. Ljudi
nemaju hrabrosti da glasaju protiv vlasti, ali radosno
odlaze u ratove koje te vlasti zapocinju. Ti bijednici koji se
svakodnevno ulaguju policajcima, vojnicima, cak i
doktorima, zapravo svakom covjeku koji nosi uniformu, ti
bijednici, kažem vam, te kreature koje na biralište izlaze sa
strahom kakav valja osjecati jedino na kapijama Cistilišta
— oni ce rado
poci u rat. I što više budu pili, sve ce više u njima narastati
volja da poginu, jer su ih citavog života ucili da ce sve
njihove nepodopštine biti iskupljene smrcu u ratu.
Naravno: kada se otrijezne, kukavicluk ih
ponovo preuzima. Ceta dobrovoljaca koja je iz Ulcinja
pošla na Dubrovacko ratište, nakon što je zapalila desetine
kuca i kamionima otpremila njihov sadržaj u Crnu Goru,
u Konavlima je nabasala na jedinicu hrvatske vojske.
Hrvati su pripucali, Crnogorci su polijegali u prašinu.
Jedan od ulcinjskih dobrovoljaca placnim je glasom
zavapio put Hrvata: stanite, braco, što cinite, sve nas
pobiste! Ljudi u Crnoj Gori nemaju hrabrosti da uticu na
svoj život — svo njihovo herojstvo leži u spremnosti da se
pomire sa posljedicama svoje pasivnosti, ma kako strašne
bile.



...citat iz Mimesisa.
Jbt, da ovo napiše za Srbe, naš savetnik bi visio na banderi.
milisav68 milisav68 19:30 21.01.2012

Re: ?????????????????

G r o f

...citat iz Mimesisa.

Ceniš da je to pročito, onaj koji ga angažovao.
hoochie coochie man hoochie coochie man 20:08 21.01.2012

Re: ?????????????????

I taj citat mu daje pravo da odredjuje koje ubistvo bi bilo civilizacijski iskorak a koje ne?
Postao bog sto je napisao taj citat?
G r o f G r o f 20:53 21.01.2012

Re: ?????????????????

hoochie coochie man
I taj citat mu daje pravo da odredjuje koje ubistvo bi bilo civilizacijski iskorak a koje ne?
Postao bog sto je napisao taj citat?


O čemu ti pišeš čoveče? Koje ubistvo? Koji Bog?
Kakve to razmere poprima ‚jedan prosečni tekst jednog prosečnog pisca?
Ubaci neki antivirus program u mozak ili ćeš imati raspad sistema.
hoochie coochie man hoochie coochie man 21:00 21.01.2012

Re: ?????????????????

Koje ubistvo?


Ono za koje je tvoj idol rekao da bi bilo civilizacijski iskorak
Koji Bog?


Ovaj sto mu se ti divis pa jurcas za njegovim tekstovima po internetu.
G r o f G r o f 22:04 21.01.2012

Re: ?????????????????

Ovaj sto mu se ti divis pa jurcas za njegovim tekstovima po internetu.




Znači zameraš mi što hoću da nešto znam o onome o čemu pišem!!!!
Oprosti ali nivo kefanskog prepucavanja i doskočica mi nije interesantan.
Pozdrav.
hoochie coochie man hoochie coochie man 22:21 21.01.2012

Re: ?????????????????

Znači zameraš mi što hoću da nešto znam o onome o čemu pišem!!!!

A ti pises o njemu?
Ja mislio o onome sto je tema, ono o upotrebi bombi i puskaka kao veliki korak za covecanstvo, potpisivanje peticije za podrsku tome, i to?

Nece ti proci taj pokusaj zamene, ni smajli ti nece pomoci.

Ti hoces da pricas o coveku koji je napisao budalstinu, kako bi pricu o njegovoj budalastini zamenio pricom o njemu kao finom i pametnom.

To se zove idolopoklonstvo, a cudi me samo da si za idola izabrao jednog poprilicnog marginalca koji jedino budalastinama moze da skrene paznju na sebe.
nevenb nevenb 23:20 21.01.2012

Re: ?????????????????

Ništa nisi shvatio! Sedi, jedan!
angie01 angie01 21:53 21.01.2012

a, sta, kao nije!?

Andjo mori dusmanke,lele dusmanke!

NNN NNN 22:11 21.01.2012

Anџa

kakve se sećam...


milisav68 milisav68 22:30 21.01.2012

Re: Anџa

NNN
kakve se sećam...

...i nije se lažno stidela...
JJ Beba JJ Beba 00:01 22.01.2012

Re: Anџa


Na svom Tviteru povodom pisanja srpskih medija da Anđelina Džoli traži ukidanje Republike Srpske, glumica je napisala da su sve to laži.

ma laže bre, kako nije istina? kurir da bi lagao?
hoochie coochie man hoochie coochie man 00:10 22.01.2012

Re: Anџa

ma laže bre, kako nije istina? kurir da bi lagao?


I ja se pitam :)


Vojislav Stojković Vojislav Stojković 22:38 21.01.2012

Civilizacijski iskorak

Drago, sve si ti to lepo sročio. I ti, i Forum pisaca, a i LDP. Međutim, postavlja se, ipak, jedno pitanje:

Da li bi za bilo koga, za savetnike, upravnike nacionalnih biblioteka, članove Foruma pisaca, blogere... ovo bio civilizacijski iskorak?

Civilizacijski iskorak bio bi i da je Bole upotrijebio dinamit i puške koje je sakrio u dvorani u kojoj su glavari, duhovnici i umjetnici proslavljali dvadesetogodišnjicu postojanja RS.

dragan7557 dragan7557 00:06 22.01.2012

Re: "Civilizacijski" iskorak

Vojislav Stojković 22:38 21.01.2012
Civilizacijski iskorak
Drago, sve si ti to lepo sročio. I ti, i Forum pisaca, a i LDP. Međutim, postavlja se, ipak, jedno pitanje:

Elem bracela, Ovi su najlepsi civilizacijski iskorak vec najavili:

UN: spremite se za jos vecu krizu 2012/13


Od jedne vestacki kreirane kapitalisticke krize do druge, iskorak civilizacije prvo u WW III a onda zavrsna kriza i propast.

cerski
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 22:43 22.01.2012

Re: Bu ili ba?

Vojislav Stojković
Drago, sve si ti to lepo sročio. I ti, i Forum pisaca, a i LDP. Međutim, postavlja se, ipak, jedno pitanje:

Da li bi za bilo koga, za savetnike, upravnike nacionalnih biblioteka, članove Foruma pisaca, blogere... ovo bio civilizacijski iskorak?

Civilizacijski iskorak bio bi i da je Bole upotrijebio dinamit i puške koje je sakrio u dvorani u kojoj su glavari, duhovnici i umjetnici proslavljali dvadesetogodišnjicu postojanja RS.



Drago, nemaš vremena ili ne želiš da odgovoriš ili nemaš šta da odgovoriš ili je moje pitanje neumesno?

Ba ili bu?


G r o f G r o f 23:39 22.01.2012

Re: Bu ili ba?

Vojislav Stojković
Vojislav Stojković
Drago, sve si ti to lepo sročio. I ti, i Forum pisaca, a i LDP. Međutim, postavlja se, ipak, jedno pitanje:

Da li bi za bilo koga, za savetnike, upravnike nacionalnih biblioteka, članove Foruma pisaca, blogere... ovo bio civilizacijski iskorak?

Civilizacijski iskorak bio bi i da je Bole upotrijebio dinamit i puške koje je sakrio u dvorani u kojoj su glavari, duhovnici i umjetnici proslavljali dvadesetogodišnjicu postojanja RS.



Drago, nemaš vremena ili ne želiš da odgovoriš ili nemaš šta da odgovoriš ili je moje pitanje neumesno?

Ba ili bu?




Pitanje je umesno i nadam se da nije problem što ću i ja napisati svoje vidjenje.
Pročitao sam pomenuti pasus (ti si namerno istrgao rečenicu koja potvrdjuje tvoje predubedjenje), pročitao sam i čitav tekst ali ni to nije bilo dovoljno da udjem u mentalni sklop pisca pa sam preletio preko njegovih knjiga tražeći pripisano zlo....i jednostavno nema ga.
Zaključio sam da je rečenica koju si ti citirao obična metafora, a sve što se oko toga iskonstruisalo tlapnja.
Naravno da bih zaključio drugačije da je pisac pišući ostale knjige umakao pero u mržnju.
Naravno da niko normalan na pitanje o civilizacijskom iskoraku, kako si ga ti postavio, ne može odgovoriti sa da, ali sugestivnost pitanja je prozirna i unapred osudjujuća.
Zato pitam, da li si se ti, koji si sebi dao pravo da sudiš za podsticanje terorizma potrudio da dokaze za svoj sud potražiš u ostalim piščevim delima ili si ze zadržao samo na toj istrgnutoj poetskoj figuri.
Filip2412 Filip2412 04:11 23.01.2012

Re: Bu ili ba?

G r o f
Zaključio sam da je rečenica koju si ti citirao obična metafora, a sve što se oko toga iskonstruisalo tlapnja.
Ogavna metafora koja izlazi iz domena dopustivog u slobodi govora. Na taj nacin se i profasisticke grupe brane, kao ne bi mi da istrebimo ove ili one, mi to metaforicno....


Vojislav Stojković Vojislav Stojković 07:59 23.01.2012

Re: Bu ili ba?

G r o f

Zato pitam, da li si se ti, koji si sebi dao pravo da sudiš za podsticanje terorizma potrudio da dokaze za svoj sud potražiš u ostalim piščevim delima ili si ze zadržao samo na toj istrgnutoj poetskoj figuri.


Da je ta rečenica napisana u nekom od romana ili kakvom drugom književnom delu sa fiktivnim likovima i događajima, složio bih se da je reč o običnoj stilskoj figuri. Međutim, Nikolaidis, kao savetnik predsednika skupštine CG, piše o stvarnim ljudima - glavari, duhovnici i umetnici susednih država, konkretnom mestu - dvorana "Borik" u kome je Bole smestio oružje i stvarnom događaju - proslava godišnjice RS, te je ta rečenica (poetska figura, kako ti kažeš) sasvim jasna, a jasna i opasna je i poruka koju nosi.

Ne, nisam čitao ostala književna dela tog pisca, niti ću, ona su u ovom slučaju irelevantna.
sandra_praga sandra_praga 01:55 24.01.2012

Re: Civilizacijski iskorak

......civilizacijski iskorak bio bi i da je Bole upotrijebio dinamit i puške koje je sakrio u dvorani u kojoj su glavari, duhovnici i umjetnici proslavljali dvadesetogodišnjicu postojanja RS. Da je Bole, recimo, nezadovoljni radnik, koji je shvatio da su nacionalni i vjerski antagonizmi samo maska pod kojom elita skriva temeljni antagonizam svakog društva, onaj klasni. Da je Bole, recimo, rekao: jesam Srbin, ali sam i radnik, stoga ću u zrak dići one koji su me opljačkali – ne bi li to bio civilizacijski iskorak? Bila bi to, još, i poetska pravda.

Ali to je, avaj, razlika između fikcije i stvarnosti: fikcija, naime, za razliku od stvarnosti, ima smisla......
zasto ne ceo tekst nego izdvojeno iz konteksta?
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 09:46 24.01.2012

Re: Civilizacijski iskorak

Pa, vidiš da je linkovano na ceo tekst i to na original u E-novinama. Dovoljno je da se klikne na izdvojenu rečenicu.

Pre nego što sam zauzeeo bili kakav stav o tom Nikolaidisovom tekstu pažljivo sam ga pročitao više puta. Konotacija je negativna, sa elementima govora mržnje, prema Republici Srpskoj i Srbiji. Takav je moj utisak.
vilovuk vilovuk 00:22 22.01.2012

Brisanje i banovanje

Zabave radi obaveštavam pučanstvo da sam
na Krstićevom blogu

Istina o promaji

objavio komentar:


Demokratski patriotizam na promaji

Malo, malo pa po bilbordima na Novom Beogradu, na mestima promajnim,
osvanu uslikane prirodne lepote otadžbine, pod neodoljivo-miloševićevskim naslovom Srbija koju volim i slično, a glavni sponzor je uvek neko od ministarstava.

Pošto ovo reklamiranje nema nikakvu razumnu svrhu, to jest predstavlja patriotizam u najčistijem njegovom (demokratskom) obliku, postavljam pitanje:

A ko uzima pare?
Đilas, Šaper, Krstić ... ili neka tetka od strica.


Komentar je obrisan a ja čamim u Krstićevom apsu.
Pušim BEST blue 100's
dragan7557 dragan7557 00:33 22.01.2012

Re: Brisanje i banovanje

Pušim BEST blue 100's

Pocni da sadis duvan, jevtinije i zdravije.

cerski
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 00:49 22.01.2012

Re: Brisanje i banovanje


Demokratski patriotizam na promaji

Malo, malo pa po bilbordima na Novom Beogradu, na mestima promajnim,
osvanu uslikane prirodne lepote otadžbine, pod neodoljivo-miloševićevskim naslovom Srbija koju volim i slično, a glavni sponzor je uvek neko od ministarstava.

Pošto ovo reklamiranje nema nikakvu razumnu svrhu, to jest predstavlja patriotizam u najčistijem njegovom (demokratskom) obliku, postavljam pitanje:

A ko uzima pare?
Đilas, Šaper, Krstić ... ili neka tetka od strica.


Komentar je obrisan a ja čamim u Krstićevom apsu.
Pušim BEST blue 100's


Poštovani gospodine,

Izuzetno cenim vašu hrabrost kad me tako maskirani, anonimnim dojavama optužujete da sam kriminalac.

To u principu rade hulje, ali pošto sam ja uveren da vi to niste, predlažem da me ne opanjkavate, već da me lepo tužite.

Šta kažete na ovu ideju?

Pa ako sam kriv da odgovaram. A ako nisam kriv, nek se pokaže da nisam u pravu i da vi ipak jeste lažov i hulja.
vilovuk vilovuk 01:14 22.01.2012

Re: Brisanje i banovanje

Nebojsa Krstic
Pa ako sam kriv da odgovaram. A ako nisam kriv, nek se pokaže da nisam u pravu i da vi ipak jeste lažov i hulja.


Gospodine Krstiću,

Ja sam samo pitao:
A ko uzima pare?
Đilas, Šaper, Krstić ... ili neka tetka od strica?


Zar je ovo Vama dovoljno da me nazovete lažovom i huljom?
Šta sam ovde slagao, recite.
Jesam li hulja zato što pitam kako se troše pare iz budžeta?
I da li u tom troškarenju i Vi učestvujete.
Ja, kao građanin imam pravo da to znam.
Imam pravo i da sumnjam u moral političara.


Smirite se gospodine Krstiću.
Uzmite neku pilulu.
Bruka je da ovako histerišete na blogu.
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 01:27 22.01.2012

Re: Brisanje i banovanje

nači, opet tužba.

ps.dobro bre vilovučiću mojne sad plačeš, nego budi frajer pa se isprsi s bar jednom tužbicom, il se izvini, nemoj samo širiš mantil u mrakcu i škljocaš čeljustima

EDIT: nači, sad budi jak ko drti džorgovanka i rkni dokaze

JJ Beba JJ Beba 01:29 22.01.2012

Re: Brisanje i banovanje

.... pitam kako se troše pare iz budžeta?

jao i ja bih volela da znam kako se troše naše pare iz budžeta
čujem da ministarsvo kulture pokriva deo organizacie kustenrdorfa, pa bih volela znati koliko mojih para odlazi tamo. ali ono stvarno, tramnsparentno, al nešto ispod žita.
baš bih volela
inače podržavam tu manifestaciju, što da ne, samo kad bi bilo malo transparentnije - ko plaća, kako, koliko
vilovuk vilovuk 01:44 22.01.2012

Re: Brisanje i banovanje

Vesna Knežević Ćosić
...dobro bre vilovučiću mojne sad plačeš,


Mislim da nije lepo ovo omalovažavanje a ti kako hoćeš ...
Kaži za šta da se izvinim, stvarno mi nije jasno?

P.S. Nema tu nikakvog mesta za tužbu.
Uopšte ne sumnjam da je sve rađeno po zakonu.
Samo me zanima: KO SE OVAJDIO u slučaju ovih, po mom mišljenju idiotskih bilborda.

To pitanje ja postavljam.

hoochie coochie man hoochie coochie man 01:56 22.01.2012

Re: Brisanje i banovanje

sad bude jak ko drti džorgovanka i rkni dokaze


Buba Morina,
Ona je trazila da se rknu dokazi na sto, ne dzorgovanka. :)

Vilovuk,
Mislim, ja uzivam kad neko provocira politicare ili ove bliske njima. Ja to pokusavam kolko mogu, cak im i pesme pisem, ali
Mora to da ima neku malo drugaciju formu od direktne optuzbe u lice.
Na to ce svako da reaguje slicno, da trazi dokaze ili da te proglasi onime za sta te te Krstic proglasio.
Sve to sto si rekao sroci drugacije i imaces (bar moju) podrsku.
vilovuk vilovuk 02:09 22.01.2012

Re: Brisanje i banovanje

hoochie coochie man
Mora to da ima neku malo drugaciju formu od direktne optuzbe u lice.

Nikoga ja nisam optužio. Samo sam postavio pitanje.
Đilasa, Šapera i Krstića sam pomenuo imajući u vidu izveštaj Verice Barać gde se, koliko se sećam, upravo ova imena pominju.
Ukoliko Krstića tamo nema - odmah ću komentar da prepravim i Krstića izbrišem.
I odmah ću da mu se izvinim.

Ali pitanje koje sam postavio ostaje: Ko uzima pare za te besmislene bilborde?
Zar to mora da se u pesme zamotava?
hoochie coochie man hoochie coochie man 02:17 22.01.2012

Re: Brisanje i banovanje

vilovuk

Ok ok, kako hoces.
Samo sam rekao sta je to sto Krsticu daje za pravo da reaguje kako je reagovao.
Da si se pozvao na taj izvestaj i pitao ga na ozbiljan nacin, u ozbiljnom razgovoru sve bi imalo drugaciju dimanziju.
Ali svako od nas bira nacin za koji misli da je dobar.
G r o f G r o f 11:43 22.01.2012

Re: Brisanje i banovanje


Pade mi na pamet anegdota iz života Veselina Savića....

"Mlada žena brani doktorsku disertaciju na neuropsihijatriji. Skupila se sva moguća familija, prijatelji u publici. Savić predsednik komisije. Na kraju, posle briljantno odbranjene teze, svi članovi komisije daju svoje, pozitivno mišljenje, i na kraju se obraćaju zamišljenom Saviću, da kao predsednik komisije, da svoju ocenu i eventualno postavi neko pitanje kandidatkinji. Starkelja gleda ženu, gleda ona njega...čeka pitanje. Najednom će on: "Sine, bil' ti dala meni pi*ke?" Ona zaprepašćena, bez teksta, kao i cela sala. On opet: "Sine, ja te lepo pitam, bil' ti meni dala pi*ke?" Ona ne izdrža, briznu u plač, suza suzu stiže, počne da se plačući i šmrčući buni nerazgovetno... kako vi to tako... ma kako se usuđujete... sramota... šmrc šmrc... Na to će profesor svoju konkluziju: "E moj sine, znaš li ti, jadna, šta tebe čeka sa ludacima...pa nećeš ti izdržati ni jednog jačeg ludaka, kod prvog ćeš se slomiti kad počne da ti ga sipa, a svaki drugi će ti tražiti pi*ke...Kad ovo nisi izdržala...bojim se ja da taj težak posao nije za tebe. Mnogo si, sine, osetljiva a hoćeš da radiš sa ludim ljudima."


Znači...ako sebi dozvoliš ovakvu reakciju....

Poštovani gospodine,

Izuzetno cenim vašu hrabrost kad me tako maskirani, anonimnim dojavama optužujete da sam kriminalac.

To u principu rade hulje, ali pošto sam ja uveren da vi to niste, predlažem da me ne opanjkavate, već da me lepo tužite.

Šta kažete na ovu ideju?

Pa ako sam kriv da odgovaram. A ako nisam kriv, nek se pokaže da nisam u pravu i da v






..na ,u suštini, legitimno pitanje, i to na nekog ko ti je praktično poslodavac jer te plaća, bolje beži iz politike.
Riskiraću i ja da budem hulja i pitati...
Stvarno, ko uzima pare za te bilborde?



ps. izvinjavam se na zloupotrebi slobode govora na boardu ovog bloga i zaobilaženja Angelinine božanske pozadine i Kurirovog lupetanja.

Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 12:05 22.01.2012

Re: Brisanje i banovanje

imajući u vidu izveštaj Verice Barać gde se, koliko se sećam...

(boldovanje moje)

to što sebi daješ slobodu da po sećanju pljuješ iz blogomraka, kvalifikuje te samo za stalkera, jer Betmen nisi, sažaljevam slučaj.

onda dobiješ po zasluzi preko njonje, pa u suzama voziš unatraške i mašeš izveštajem o kome samo nabadaš, što je jadan pokušaj sakrivanja iza autoriteta.

jer Verica Barać pošteno radi svoj posao, a ti si samo pljuvač-lenjivac koji se grebe, plus, na ovaj način dezavuišeš i njen rad, jer on stvarno nije flaster za tvoju blogosujetu, po sistemu "pljuni pa zalepi".

vrlo bedno, vilovuče.



valhalen valhalen 13:10 22.01.2012

Re: Brisanje i banovanje

Ne dirajte Krstića, on sad ima novog predsednika vlade, pa mu treba malo vremena dok se prilagodi.



To je nama naša borba dala. Probudih se jutros i videh da je još uvek četvrti oktobar, da je sve bilo samo san.


valhalen valhalen 13:14 22.01.2012

Re: Brisanje i banovanje

Smena upravnika Narodne biblioteke Srbije koštaće Demokratsku stranku izbora. Kada posle izbora Predsednik i njegovi drugari iz kraja budu tražili razloge za taj poraz, neće im to pasti na pamet. Razgovor koji će oni tada voditi izgledaće otprilike ovako: Nisu bile dobro složene boje na plakatima i lecima. Slogan nije bio upečatljiv. Bio je pogrešan raspored iznajmljenih bilborda. Oglasi nisu išli u pravo vreme, a loša je bila i raspodela vremena na emitere. Predsednik se kasno sreo sa Prvim reketom Srbije. Predsednikova desna jagodica ostala je u senci pa on na slikama nije izgledao dovoljno odlučno.

Taj trust mozgova na čelu sa sada već bivšim Predsedikom i nekadašnjim rukovoditeljem škole za moderne veštine neće biti u stanju da zamisli jednostavnu situaciju. Pometena srpska ovca, kako građanina Srbije vide Predsednikovi drugari iz kraja, ulazi u boks za glasanje kao da ide na klanje. Drhtavom rukom spušta vrh olovke na broj pokraj Predsednikove liste. U moždanom košmaru izbornih poruka, spotova, bilborda, letaka, obećanja, pretnji, ruka sluđenog glasača instinktivno bira najbučnije. I dotle je sve u redu. Na to su drugari iz kraja računali, jer ovce su, misle oni, predvidljive.

Ali, na tom mestu u priči dolazi do preokreta, koji oni nisu u stanju da shvate. U magnovenju, u glavi glasača sevnuće jedna zbrkana pomisao, nešto kao pitanje: Ko su ti ljudi za koje treba da glasam? Je l su to oni koji su onomad, sledeći nalog predsednika vlade Ivice Dačića smenili direktora Narodnog muzeja, kako se ono zvaše, Tasovca, ne – Ugrešića? Što da glasam za njih, a ne za onog ko je zaista vlast?

Za Predsednika i njegove drugare iz kraja nebitno je kako se dalje ova priča razrešava. Hoće li se srpski glasač svojom izbornom voljom vratiti u devedesete ili ne, za taj trust mozgova je drugorazredno pitanje. Jer u toj tački njihova priča je gotova.

Izvor
milisav68 milisav68 13:25 22.01.2012

Re: Brisanje i banovanje

Vesna Knežević Ćosić

EDIT: nači, sad budi jak ko drti džorgovanka i rkni dokaze

Šta da rkne, praznu stranicu?

edit.našo izveštaj DRI.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 13:57 22.01.2012

Re: Brisanje i banovanje

Smena upravnika Narodne biblioteke Srbije koštaće Demokratsku stranku izbora.


Neobična je intelektualna pozicija onih koji izbegavaju da se izjasne o tome da li je ono što je "mladi pisac" napisao odvratno ili ne. Pa izbegavaju da kažu da li je podrška "mladom piscu" odvratna ili ne. Nego se, umesto svega, evo "brinu" da li će DS dobiti izbore.

Da su se ti koje citiraš pitali, DS nikad ne bi dobila izbore, ni u vreme Đinđića:





valhalen valhalen 14:09 22.01.2012

Re: Brisanje i banovanje

Nebojsa Krstic




Krstiću, predlažem da se samosmeniš u korist Gorana Matića. Em je čovek proveren kadar, em će bolje da se slaže s novim predsednikom vlade, em će verovatno da pronađe kod Ugričića materijale terorističke organizacije Otpor, tako da novi premijer može da krene u opsežniju akciju hapšenja politički nepodobnih. Konačno, jasno je da nećeš dugo preživeti na tom položaju, žrtvuj se za stvar, padni na mač (u figurativnom smislu, dakako, ne pozivam te na auto-terorizam), odi sa stilom.

Divno je kako ste Srbiju uredno spakovanu predali u ruke Slobinom političkom posinku. Naravno, sad mu više niste od koristi i on će vas brzo škartirati. Ali vaša istorijska zasluga će biti upamćena.




Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 14:20 22.01.2012

Re: Brisanje i banovanje

Konačno, jasno je da nećeš dugo preživeti na tom položaju

Ovo je, pretpostavljam, još jedan civilizacijski iskorak.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana