Budućnost| Društvo| Ekonomija| Politika

Izbori - velika obećanja i još veće obmane

Milan Karagaća RSS / 04.10.2011. u 17:54

Čerčil je davno rekao da se najviše  laže u ljubavi, u lovu i u predizbornoj kampanji.

E vala iako je od Čerčila tačno  je, a ovi naši to ne samo da potvrdiše no i ”prećeraše” preko svake mere i dokazaše da predizborna obećanja i ne služe da bi se ispunila već da bi oni koji ih daju došli na vlast.Kao što neko reče, u predizbornoj kampanji i „žaru političke borbe“ može da se kaže mnogo šta , a kod nas i baš svašta.U predizbornim kampanjama sve stranke obećavaju narodu raj, a posle se građanima desi slično kao u onoj staroj priči o raju i paklu.

Da su komunisti lagali i držali narod toliko godina u iluziji da dobro živi i to vešto prikrivali tamo nekim ideologijama , to je opštepoznata stvar i ne treba je dokazivati , a pogotovo ne inače nedokazanim.

Bilo kako bilo, komunisti su bili malji deca  u odnosu na njihove  naslednike koji su brate pošteniji i transparentniji u raskošnim obećanjima, ne krijući da je to  u demokratskoj političkoj areni normalno.

S obzirom na rezultate, ispada da u  proteklih 20-ak godina narod nisu prevarili samo oni koji  mu ništa nisu ni obećavali.Ili , što neko reče, nije ga prevario samo onaj ko je žurio na voz.

Čudan je narod - što je više puta prevaren, umesto obazriviji bivao je sve lakoverniji. Što ga više jedni prevare on je skloniji da nasedne na još veću prevaru drugih.

Dođe mu nekako kao da su svi ubacivali u one ćorave kutije,  jer posle izbora predizborna obećanja su ostajala samo priče za naivne. A podsećanja radi:

 “Politika”  je u nedeljnom broju dala pregled najvećih predizbornih obećanja od 1989. do 2011.  Godine, iz čega je vidljivo da politička laganja nemaju ni mere ni ukusa ali i da što su ga više lagali narod je bio sve lakoverniji i živeo sve gore, pa tako čeka i naredne izbore.

Dakle,

Švedski standard” (SPS, Slobodan Milošević 1989.)

images?q=tbn:ANd9GcRb8BeyNU9yEEZAYlSLOtdSuxKa3vgXTAdXQVDwv2-FYn9X8NsS0Q

Dok smo još imali pristojan jugoslovenski standard, obećavan nam je švedski, pošto je ova Severna zemlja poznata kao “država blagostanja.”

Posle svega,sada mnogi kažu das u najbolje živeli baš u to vreme, a švedski standard  su dostigli samo oni koji su emigrirali u Švedsku.

„Brze pruge“, (SPS, Slobodan Milošević 1990.)

Uprkos bombastičnim najavama da ćemo železnicom naprosto leteti  po Srbiji, sa brzinom vozova vratili smo se u 19.vek.U poslednjih 20 godina toliko malo je ulagano u pruge i sve je devastirano pa su potrebne milijarde evra da se one osposobe barem za normalnu brzinu kretanja.

„Europolis“, (SPS,Slobodan Milošević , 1996.)

Beograd na Savi, futuristička vizija vlasti nije bila dovoljna za pobedu na lokalnim izborima. Posle manipulacije izbornim rezultatima, građani su protestima poručili „Beograd je svet“.

„Ugovor sa narodom“, (DOS, Vojislav Koštunica 2000.)

100px-Vojislav_Kostunica_table_crop.jpg

Obećan je novi ustav, stvaranje funkcionalne državne zajednice sa Crnom Gorom, očuvanje suvereniteta Srbije na KiM, smanjenje broja ministarstava za trećinu, ukidanje duplih funkcija, otvaranje tajnih dosijea, objavljivanje imovinskih karti funkcionera, revizija finansijskog poslovanja skupštine i vlade tokom 90-ih, otvaranje tajnih dosijea o unutrašnjoj i spoljnoj politici od 1987. do 2000. godine.

„Ulazak u EU do 2007.godine“ (DOS, Zoran Živković 2003.)

images?q=tbn:ANd9GcSUTSPARq6Q2fQQWHLu6IcueidR5owIns5rl_-dVMfmE6avP7Hl8Q

 

Šanse za pristupanje EU u roku od 4 godine nisu velike , ali su realne , rekao je tadašnji predsednik vlade i pozvao sve opozicione stranke da mu pomognu na tom planu.Kada je 2007. prošla rok je pomeren pa je potpredsednik vlade  Božidar Đelić svojevremeno govorio o 2014. Kao mogućoj godini ulaska.Sada je rok pomeren još dalje, na 2019.godinu.

„Heleb od tri dinara“, (SRS, Tomislav Nikolić 3003.)

Ako vladu budu većinski sačinjavali radikali , vekna hleba koštaće tri dinara, rekao je predsednički kandidat Tomislav Nikolić.Tadašnji drugi čovek SRS dodao je da što se njega tiče „Srbija bi mogla u EU sutradan posle moje pobede.“

Prepolovićemo nezaposlenost za pet godina (G17+, Mlađan Dinkić 2006)

6663071964e8aefe9a375d642784291_165x130x222100.jpg

Predsednik G17+ uoči parlamentarnih izbora obećao da će, ako njegova stranka  postane član nove vlade, u narednih pet godina prepoloviti stopu nezaposlenosti u Srbiji. Tačno pet godina kasnije ta stopa je praktično udvostručena, a G17+ i dalje vodi ekonomske resore u vladi, obećavajući nova privredna dostignuća.

„Besplatne akcije od hiljadu evra i 200.000 automobila“, (G17+, Mlađan Dinkić 2008.)

Dinkić je 2008.godine obećao 1.000, a kasnije podelio građanima samo 17 eura.Tada je obećao i proizvodnju 200.000 automobila godišnje u kragujevačkom „Fijatu.“

Iako novi izbori još nisu raspisani , G17* sada kreće sa novim obećanjima, pa je potpredsednica vlade Verica Kalanović, 29.septembra ove godine, obilazeći još uvek prazne hale „Fijata“, sa Dinkićevih 200.000, povećala na 300.000 automobila godišnje.I još nas mudro obavesti da se Srbija zaglavila u tranziciji, pa zar je trebalo 11 godina da to otkrije.

„Dvesta hiljada novih radnih mesta“ (DS, Boris Tadić 2008.)

images?q=tbn:ANd9GcQIzDOGz2WMksE6dnRKBZpCcfbuVXoihh0wvCnU_zxRu94LcFxXmQ

Umesto 200.000 novih , sada imamo 450.000 izgubljenih radnih mesta u mandatu vlade. „Mi smo posle krize izgubili mnogo radnih mesta i moja je greška što to na početku krize nisam izašao pred građane i rekao da nisu svi naši ciljevi ostvarivi. To je moja greška i preuzimam odgovornost za to“, rekao je nedavno Tadić.

„Sto milijardi investicija“, SNS, (Tomislav Nikolić 2011 2011)

images?q=tbn:ANd9GcR8GQmcTt1-XVGm435GkSuW56SL0V1ChMfawPl-wwRiEKTTXrKAFQ

 

Plovni kanal do Egejskog mora i industrijska zona na desnoj obali Dunava, a sve u vrednosti između 30 i 100 milijardi evra, svakako spada u najveće hitove sa ove top-liste. Mada ideje nisu nove, 22 godine političkog

pluralizma  u Srbiji, još nijedna stranka to nije zvanično obećala , pa Nikoliću pripada autorstvo“.

Pa kako ne verovati kada bi to stvarno bilo mnogo dobro.

Da ne pominjem ono o stvaranju Saveza Srpskih Država, da ako NATO slučajno napadne Srbiju na Kosovu neće ostati ni jedan Šiptar ili da ne damo naše Kosovo, da ćemo vratiti Kosovo i druge krupne nacionalne floskule koje su služile da odvuku narodu pažnju od katastrofalne ekonomske i socijalne situacije koja zahvata sve veći broj građana dok se mali deo sve više bogati.

U predizbornim kampanjama sve stranke obećavaju narodu raj, a posle se građanima desi slično kao u onoj staroj priči o raju i paklu.

Uprkos svim zaklinjanjima u demokratiju,narod, patriotizam, altruizam,odgovornost i brigu za državne i nacionalne interese, ne pominjući lične koji su im u prvom planu, izgleda da će još dugo  najčešći zaključak analize izbora biti „Narode snago moja, narode marvo moja“.

Prema tome, nije uopšte pitanje da li će nas izigrati već ko će manje. Dugogodišnje iskustvo pokazuje da su oni koji su najviše obećavali i najviše lagali.

U svakom slučaju izbori su demokratsko pravo da se bira i bude biran i stalno su u boljoj poziciji bili oni koji su birani od onih koji su birali.

Narod ne mora da brine, već postoje timovi u strankama koji smišljaju šta će mu ponuditi i na koji način lepše upakovati, kako se ne bi primetilo da se nešto drugo prodaje za bubrege..

Zna narod da nije sve moglo biti rešeno, ali teško da će imati razumevanja što skoro ništa nije rešeno i zato pre nego odluči za koga će glasati moralo bi se  svimpolitičkim strankama i političarima pred  predstojeću  predizbornu kampanju postaviti ozbiljno pitanje ui stilu one narodne “Znaš li mala šta si obećala, obećala pa mi nisi dala.... “.

Čisto da se vidi gde smo.

A sutra je 5.oktobar, jedanaesti po redu.

 



Komentari (104)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

mariopan mariopan 18:10 04.10.2011

Pa stvarno

Kakav smo mi to narod, sve su nam obećali i šta još više hoćemo?
Milan Karagaća Milan Karagaća 19:17 04.10.2011

Re: Pa stvarno

mariopan
Kakav smo mi to narod, sve su nam obećali i šta još više hoćemo?

A priča koju pomenuh ide otprilike ovako:
Pošto je jedan poslanik- smrtnik skončao njegova duša se uputila put neba gde se pred ulazom srela sa Svetim Petrom.
- Dobro došao na nebesa, - reče Sveti Petar. - Videćemo da li ćeš otići u Raj ili Pakao.
- Samo ti mene pusti u Raj, neće biti problema, - reče čovek.
- Propis je takav da moraš da poživiš jedan dan u Paklu, jedan dan u Raju. Posle toga ćeš odlučiti gde ćeš zauvek živeti.
- Dobro, dobro, ali ja sam se već odlučio za Raj, - reče poslanik.
- Žao mi je, propisi su propisi.
Odmah zatim Sveti Petar ga otprati do lifta koji se spuštao dole, dole i dole, sve do Pakla.
Vrata lifta se otvore i poslanik se nađe usred pažljivo negovanog terena za golf. U blizini su bile klupske prostorije a ispred veliki broj njegovih prijatelja i političara sa kojima je često sarađivao.
Svi su bili razdragani i srećni, obučeni u lepa večernja odela. Prilazili su da ga pozdrave, oživljavajući uspomene na lepa vremena koja su zajedno proživeli, bogateći se na račun poreskih obveznika. Odigrao je prijateljsku partiju golfa, a posle su uživali u jastogu i kavijaru i ispijanju šampanjca.
Među njima je bio i menadžer đavola, prijatan i ljubazan momak koji se zabavljao sa njima igrajući i pričajući viceve. Svi su se tako zabavljali da nisu ni primetili kada se primakao čas rastanka.
Svi su došli da ga isprate i mahali su mu dok se lift polako penjao, penjao, i penjao naviše.
Zaustavio se pred nebeskim vratima gde ga je već čekao Sveti Petar.
- Vreme je da posetiš Raj.
Poslanik je naredna 24 sata bio u društvu veselih duša, premeštajući se sa oblaka na oblak, svirajući harfu i pevajući. I ovo vreme je brzo prošlo tako da se ponovo našao pred Svetim Petrom.
- Dobro, proveo si jedan dan u Paklu i jedan dan u Raju. Sada izaberi svoju večnost.
Poslanik malo razmisli pa odgovori:
- Raj je tako divan, ali mislim da će mi bolje biti u paklu.
Sveti Petar ga zatim bez reči otprati do lifta i pošalje dole, dole i dole, sve do Pakla.
Vrata lifta se otvore i poslanik se nađe usred zapuštene poljane prepune raznih otpadaka i smeća.
U toj prljavštini mogao je da vidi svoje prijatelje kako sakupljaju otpad u crne vreće i čekaju da nešto siđe odozgo.
Đavo mu priđe i prebaci mu ruku preko ramena.
- Ne razumen, - zajeca poslanik. - Juče sam bio ovde, tu je bilo igralište za golf i klupske prostorije gde smo se gostili jastogom i kavijarom, pili šampanjac, igrali i bogovski se zabavljali. Sada je tu pustinja prepuna otpadaka i prljavštine, a moji prijatelji izgledaju jadno. Šta se dogodilo?
Đavo mu se nasmeši, pogleda ga ispod obrva i reče:
- Sinoć smo imali predizborni miting... Danas si glasao.
Čiča miča i gotova priča.
dragan7557 dragan7557 15:33 05.10.2011

Re: Pa stvarno

Čerčil je davno rekao da se najviše laže u ljubavi, u lovu i u predizbornoj kampanji.

"Čerčil je notorna lažovčina i bezočna lopvčina."

Anwar el Sadat

iz autobiografije: Jehan el Sadat

cerski
srdjazlopogledja srdjazlopogledja 18:12 04.10.2011

Nedemokratija, opet

Poziv na sumnju, oprez, nepoverenje... Poziv da se postavi pitanje: KAKO?!

I sve bi bilo tako, da nije

Da su komunisti lagali i držali narod toliko godina u iluziji da dobro živi i to vešto prikrivali tamo nekim ideologijama , to je opštepoznata stvar i ne treba je dokazivati , a pogotovo ne inače nedokazanim.

Bilo kako bilo, komunisti su bili malji deca u odnosu na njihove naslednike koji su brate pošteniji i transparentniji u raskošnim obećanjima, ne krijući da je to u demokratskoj političkoj areni normalno.

Je li ovo znači da je demokratija lošija od diktature?
dr.wagner dr.wagner 18:20 04.10.2011

Re: Nedemokratija, opet

... večer

srdjazlopogledja
Je li ovo znači da je demokratija lošija od diktature?


-"Ono" nije bila diktatura .... ,a ovo sada nije demokracija

- I "ovo" je lošije od "onoga" ...

Wagner
srdjazlopogledja srdjazlopogledja 18:36 04.10.2011

Re: Nedemokratija, opet

"Ono" nije bila diktatura

Kalifat? Janičari?
hoochie coochie man hoochie coochie man 18:52 04.10.2011

Re: Nedemokratija, opet

-"Ono" nije bila diktatura ....


pa ne slazu se bas svi sa tom procenom

Ne slazu se (siguran sam) Srdja, ja i ustavni sud Slovenije
Malo li je? :)
predatortz predatortz 18:57 04.10.2011

Re: Nedemokratija, opet

Ne slazu se (siguran sam) Srdja, ja i ustavni sud Slovenije
Malo li je? :)


+1
hoochie coochie man hoochie coochie man 19:01 04.10.2011

Re: Nedemokratija, opet

+1

ohoho....
Ima nas, ima

radnika, seljaka i postene inteligencije :)
predatortz predatortz 19:02 04.10.2011

Re: Nedemokratija, opet

hoochie coochie man
+1

ohoho....
Ima nas, ima

radnika, seljaka i postene inteligencije :)


Misliš reakcionarne bande?
hoochie coochie man hoochie coochie man 19:06 04.10.2011

Re: Nedemokratija, opet

Misliš reakcionarne bande?


Hehe
lepo se prisetiti tih njihovih frazica, stvarno :)
Sto kazu moji seljaci, pomenulo se - ne povratilo se.
Milan Karagaća Milan Karagaća 19:07 04.10.2011

Re: Nedemokratija, opet

Je li ovo znači da je demokratija lošija od diktature?

to znači samo to što je napisano i ništa više.
Nemoj da troluješ i skrećeš temu jer komunisti uopšte nisu tema već ono što je napisano.Ako nemaš šta da komentarišeš u vezi ogromnih dostignuća u poslednjih 20 godina i ko i zašto nije ispunio obećanja barem do pristojnih 60% od obećanog, onda se brate isključi.
dragan7557 dragan7557 19:08 04.10.2011

Re: Nedemokratija, opet

„Sto milijardi investicija“, SNS, (Tomislav Nikolić 2011 2011)

images?q=tbn:ANd9GcR8GQmcTt1-XVGm435GkSuW56SL0V1ChMfawPl-wwRiEKTTXrKAFQ



Plovni kanal do Egejskog mora i industrijska zona na desnoj obali Dunava, a sve u vrednosti između 30 i 100 milijardi evra, svakako spada u najveće hitove sa ove top-liste. Mada ideje nisu nove, 22 godine političkog

pluralizma u Srbiji, još nijedna stranka to nije zvanično obećala , pa Nikoliću pripada autorstvo“.

Toma na slici ka Napoleoooon!

Od 30 do 50 milijardi kod Tome Vučića i nije neka razlika, jebeš tuđe pare, je politička realnost svih pa i njih.

E sad Kanal, to je atomka, preseći Balkan ko lubenucu i napraviti dve svinjske polutke i nije tako loša strategija, jedna Rujama druga Amerima a predpostavljam glava (Vojvodina) EU. Beograd ko Hong Kong više King nego Hong.

Industrijska zona mora na desnu stranu jer samo tako i ostaje u Pašaluku Beograckom.

cerski
predatortz predatortz 19:09 04.10.2011

Re: Nedemokratija, opet

Sto kazu moji seljaci, pomenulo se - ne povratilo se.


Seljaci nikad nisu bili odani revoluciji! Sunce li im kulačko jebem! Zadruga ili aps. Ma, bili su drugovi meki, bolećivi... Da je to na vreme pritegnuto... E Leko, Leko
Milan Karagaća Milan Karagaća 19:10 04.10.2011

Re: Nedemokratija, opet

predatortz
Ne slazu se (siguran sam) Srdja, ja i ustavni sud Slovenije
Malo li je? :)


+1

eto sada ti Slovenci dobri, sve ti žao što im onda uvedosmo sankcije.
Isto molba, da se držiš teme pusti ono što je bilo pre 20 godina to je druga tema.
Milan Karagaća Milan Karagaća 19:12 04.10.2011

Re: Nedemokratija, opet

predatortz
Sto kazu moji seljaci, pomenulo se - ne povratilo se.


Seljaci nikad nisu bili odani revoluciji! Sunce li im kulačko jebem! Zadruga ili aps. Ma, bili su drugovi meki, bolećivi... Da je to na vreme pritegnuto... E Leko, Leko

ja već jednom zamoli da se vratiš temi.
Milan Karagaća Milan Karagaća 19:13 04.10.2011

Re: Nedemokratija, opet

Industrijska zona mora na desnu stranu

desno je ipak desno, levo ne valja.
predatortz predatortz 19:15 04.10.2011

Re: Nedemokratija, opet

eto sada ti Slovenci dobri, sve ti žao što im onda uvedosmo sankcije.


Sa Slovencima nikad nisam imao problema. Čak, bili smo prilično kompatibilni u dosta pogleda na Jugu. Oni koji me poznaju, znaju da sam još onda govorio da bih odbio poziv da idem na Sloveniju.

Isto molba, da se držiš teme pusti ono što je bilo pre 20 godina to je druga tema.


Malo šale druže Karagaća...

A što se ovih tiče, ništa ja njih više ne cenim nego one pre.
Čak, priznaću, trebalo je imati petlje pa tridesetih, četrdesetih biti komunista. To cenim, iako sam iz drugog tabora. Oni su u nešto verovali i bili spremni da se žrtvuju, poginu za svoje ideale.
Ovi su samo stoka bez repa!
hoochie coochie man hoochie coochie man 19:21 04.10.2011

Re: Nedemokratija, opet

pusti ono što je bilo pre 20 godina to je druga tema.

Iako nije napisano i ja se osecam opomenut.
Sve je u redu, domacin i treba d ausmerava diskusiju svakako, ali
Nije bas da prica o komunistima nema veze sa tekstom jer su ovi koji sada obecavaju med, mleko svilu, kadifu i plovnu Moravu u tekstu uporedjeni sa komunistima i naglaseno je da su komunisti bili bolji.
Pa eto, samo mala opaska da nisu bili bolji vec mnogo gori a njihova obecanja daleko nerealnija i bezobraznija.
Ako oni nisu tema samo ih nije trebalo pominjati, ovako malo provociraju ali ako ti kazes da o njima ne treba postujem naravno.

ps:
Pitanje bez imalo cinizma, stvarno me zanima:
Da li bi slicno reagovao da su komunisti pomenuti u pozitivnom kontekstu?
mariopan mariopan 19:32 04.10.2011

Re: Nedemokratija, opet

hoochie coochie man
+1

ohoho....
Ima nas, ima

radnika, seljaka i postene inteligencije :)

+1.
srdjazlopogledja srdjazlopogledja 19:39 04.10.2011

Re: Nedemokratija, opet

Milan Karagaća
Industrijska zona mora na desnu stranu

desno je ipak desno, levo ne valja.

ЛЕВО НИКАДА НЕ ВАЉА. Увек постоји могућност судара са возилом из супротног смера!

Осим тога, не знам чему тај "шлагворт" са јаничарима и петокракама.
gedza.73

Nije mi jasno koji si đavo trpao komuniste sa ona dva pasusa u relativno dobar blog?
Doduše, mogu da razumem da Cobe i spada nekako u tu čuvenu 'školu' gde se 'roditelji' i 'klasni neprijatelji' eliminišu po kratkom postupku.

dr.wagner dr.wagner 19:41 04.10.2011

Re: Nedemokratija, opet

Pozdrav svima

hoochie coochie man

... pa ne slazu se bas svi sa tom procenom
Ne slazu se (siguran sam) Srdja, ja i ustavni sud Slovenije

Malo li je? :)


-Malo je ...


Milan Karagaća

Nemoj da troluješ i skrećeš temu jer komunisti uopšte nisu tema ...


-Kako nisu tema ..., pa da nije bilo tih zlotvora , tko bi sada cijenio
ove današnje privredne i humanističke dosege ...
-Danas ... u blagostanju komunisti vam dođu kao "referentna točka" ...
i sada možete više voljeti ove istinoljubive persone što ste ih
gore nabrojali ...

Wagner
srdjazlopogledja srdjazlopogledja 19:45 04.10.2011

Re: Nedemokratija, opet

pa da nije bilo tih zlotvora , tko bi sada cijenio
ove današnje privredne i humanističke dosege

Јес'...
Какве везе има министарка правде са Дражом Михаиловићем?

Када се то одговори, онда
sada možete više voljeti ove istinoljubive persone što ste ih
gore nabrojali

јер се да успоставити низ.
Sepulturero Sepulturero 19:54 04.10.2011

Re: Nedemokratija, opet

dr.wagner
... večer

srdjazlopogledja
Je li ovo znači da je demokratija lošija od diktature?


-"Ono" nije bila diktatura .... ,a ovo sada nije demokracija

- I "ovo" je lošije od "onoga" ...

Wagner


Браво, докторе! Хтедох да напишем неки опширнији коментар али ово ваше је далеко ефикасније. Нема шта ни да се дода ни одузме.
freehand freehand 19:59 04.10.2011

Re: Nedemokratija, opet

Milan Karagaća
Je li ovo znači da je demokratija lošija od diktature?

to znači samo to što je napisano i ništa više.
Nemoj da troluješ i skrećeš temu jer komunisti uopšte nisu tema već ono što je napisano.Ako nemaš šta da komentarišeš u vezi ogromnih dostignuća u poslednjih 20 godina i ko i zašto nije ispunio obećanja barem do pristojnih 60% od obećanog, onda se brate isključi.

Mis'im, Milane, pominješ komuniste i izbore u istoj rečenici... Nego, kakva je tačno razlika između onih "petoletki" i ovih predizbornih obećanja?
srdjazlopogledja srdjazlopogledja 20:01 04.10.2011

Re: Nedemokratija, opet

Sepulturero
dr.wagner
... večer

srdjazlopogledja
Je li ovo znači da je demokratija lošija od diktature?


-"Ono" nije bila diktatura .... ,a ovo sada nije demokracija

- I "ovo" je lošije od "onoga" ...

Wagner


Браво, докторе! Хтедох да напишем неки опширнији коментар али ово ваше је далеко ефикасније. Нема шта ни да се дода ни одузме.

Хммм...

Моје је мишљење, да је "оно" био калифат, а да је "ово" - "хоћу да будем калиф уместо калифа!".
predatortz predatortz 20:01 04.10.2011

Re: Nedemokratija, opet


Mis'im, Milane, pominješ komuniste i izbore u istoj rečenici... Nego, kakva je tačno razlika između onih "petoletki" i ovih predizbornih obećanja?



Što ono reče Maršal :

U nenarodnoj Kraljevini, drugovi i drugarice, 50% je bilo nepismeno. U našoj socijalistićkoj zajednici situacija je obrnuta...
gedza.73 gedza.73 20:15 04.10.2011

Re: Nedemokratija, opet

Mis'im, Milane, pominješ komuniste i izbore u istoj rečenici... Nego, kakva je tačno razlika između onih "petoletki" i ovih predizbornih obećanja?

Što je tada bio na 'pravoj' strani?
dragan7557 dragan7557 20:28 04.10.2011

Re: Nedemokratija, opet

freehand
Milan Karagaća
Je li ovo znači da je demokratija lošija od diktature?

to znači samo to što je napisano i ništa više.
Nemoj da troluješ i skrećeš temu jer komunisti uopšte nisu tema već ono što je napisano.Ako nemaš šta da komentarišeš u vezi ogromnih dostignuća u poslednjih 20 godina i ko i zašto nije ispunio obećanja barem do pristojnih 60% od obećanog, onda se brate isključi.

Mis'im, Milane, pominješ komuniste i izbore u istoj rečenici... Nego, kakva je tačno razlika između onih "petoletki" i ovih predizbornih obećanja?

Pa jebote druže freko đe s' ti učio sredne obrazovanje?

Pa majkumu staru jel nenauči razliku izbeđu planiranja i lagarija?

cerski
dragan7557 dragan7557 20:43 04.10.2011

Re: Nedemokratija, opet

Prepolovićemo nezaposlenost za pet godina (G17+, Mlađan Dinkić 2006)

6663071964e8aefe9a375d642784291_165x130x222100.jpg

Predsednik G17+ uoči parlamentarnih izbora obećao da će, ako njegova stranka postane član nove vlade, u narednih pet godina prepoloviti stopu nezaposlenosti u Srbiji. Tačno pet godina kasnije ta stopa je praktično udvostručena, a G17+ i dalje vodi ekonomske resore u vladi, obećavajući nova privredna dostignuća.

Ako su nabrojani bezočne lažovčine, ovaj je Pater Familias svih lazova, prevaranata i lopovčina zajedno.

Magistrirao i doktorirao Opsenarsvo i Iluzionizam radi na privatnom

Univerzitetu Raspikuća Srbije URS

Emeritus Profesorus

Ilusionisticus Magnificus Rex

Besplatne akcije od hiljadu evra i 200.000 automobila“, (G17+, Mlađan Dinkić 2008.)



cerski
freehand freehand 20:49 04.10.2011

Re: Nedemokratija, opet

Pa majkumu staru jel nenauči razliku izbeđu planiranja i lagarija?

Aaaa... Ono "U sledećoj petoletki - komunizam, drugovi! - to je bilo planiranje?!

Nego, pazi 'vamo:

Kongres KPSS. Gensek drži govor, i u jednom momentu , u nedostatku glupljeg obećanja, kaže:
"Drugovi i drugarice! Naša vojna industrija je toliko napredovala da će u sledećoj petoletki svaki četvrti sovjetski građanin imati MiG-a!"
Ori se palauz, stending ovejšns, taman da krene kolo...
Gensek sav ozaren gleda po sali pa će da pita: "A ima li, drugovi, možda, neko nešto da pita?"
Ne, naravno, svima sve jasno... Kad iz pretposlednjeg reda jedan drug deputat diže ruku.
"Izvolite, druže." - kaže Gensek.
"Pa druže Ge-ee-e-nera-s-ni se-kre-" -kreće ovaj zamuckujući - "Mis-ii-i-slim, šta će nama avioni... Ne-e-e-mamo hle-e-eba, mle-e-eka, sapu-u-una, tka-anine... "
A Gensek ga gleda sa blagim neodobravanjem ali i sa očinskom milošću, pa kaže:
"Znao sam, drugovi da će biti ovakvih pitanja! Ali, probajte da zamislite druže... odakle ste vi? Sa Kamčatke? Ok. Dakle, sedite pored radija na Kamčatki, kad na vestima čujete - u Moskvi stiao hleb. Šta radite, vi, druže? Upalite MiG-a, i - pravac Moskva! Sutra slušate radio a ono - u Lenjingradu stile dečije cipele! A vi? Upalite MiG-a..."

milisav68 milisav68 21:28 04.10.2011

Re: Nedemokratija, opet

dr.wagner
... večer

srdjazlopogledja
Je li ovo znači da je demokratija lošija od diktature?


-"Ono" nije bila diktatura ....

Kako kome, doktore, kako kome.

Milan Karagaća Milan Karagaća 08:00 05.10.2011

Re: Nedemokratija, opet

Aaaa... Ono "U sledećoj petoletki - komunizam, drugovi! - to je bilo planiranje?!

nije lepo da se podsmevaš na račun naše pravoslavne braće.
Upalite MiG-a, i - pravac Moskva! Sutra slušate radio a ono - u Lenjingradu stile dečije cipele! A vi? Upalite MiG-a..."

i svi ti ga upale i s mizi parvo u Moskvu.
Sve si to iskonstruisao.
Milan Karagaća Milan Karagaća 08:04 05.10.2011

Re: Nedemokratija, opet

Što ono reče Maršal :

U nenarodnoj Kraljevini, drugovi i drugarice, 50% je bilo nepismeno. U našoj socijalistićkoj zajednici situacija je obrnuta...

dobar ti je vic, samo ima jedna mala podmetačina- u kraljevini je bilo 80% nepismenih.
Ali dobro, da si upotrebio tu činjenicu ne bi ti uspeo vic.
Milan Karagaća Milan Karagaća 08:09 05.10.2011

Re: Nedemokratija, opet

freehand
Milan Karagaća
Je li ovo znači da je demokratija lošija od diktature?

to znači samo to što je napisano i ništa više.
Nemoj da troluješ i skrećeš temu jer komunisti uopšte nisu tema već ono što je napisano.Ako nemaš šta da komentarišeš u vezi ogromnih dostignuća u poslednjih 20 godina i ko i zašto nije ispunio obećanja barem do pristojnih 60% od obećanog, onda se brate isključi.

Mis'im, Milane, pominješ komuniste i izbore u istoj rečenici... Nego, kakva je tačno razlika između onih "petoletki" i ovih predizbornih obećanja?

to što su jedni lagali ne može biti opravdanje za druge.Meni, a verujem i tebi, više smeta koliko će nas lagati neki budući nego oni pre 50 godina jer oni sigurno neće.
A kad već pitaš o razlici, eto recimo u broju nezaposlenih, u broju izgrađenih fabrika, otvorenih novih proizvodnih pogona, povećanju broja zaposlenih, porastu ž/s, kilometrima izgrađenih pruga i puteva u odnosu na kilometre uništenih pruga, pa razlika je i u brzini kretanja vozova......
rade.radumilo rade.radumilo 08:31 05.10.2011

Re: Nedemokratija, opet

Milan
Nemoj da troluješ i skrećeš temu...


On to po službenoj dužnosti, ne vredi da se nervirate, čovek prima platu za to...
rade.radumilo rade.radumilo 08:31 05.10.2011

Re: Nedemokratija, opet

EDIT

'em ti duple postove...
freehand freehand 09:15 05.10.2011

Re: Nedemokratija, opet

A kad već pitaš o razlici, eto recimo u broju nezaposlenih, u broju izgrađenih fabrika, otvorenih novih proizvodnih pogona, povećanju broja zaposlenih, porastu ž/s, kilometrima izgrađenih pruga i puteva u odnosu na kilometre uništenih pruga, pa razlika je i u brzini kretanja vozova......

Da, to pod uslovom da zaboraviš istorijske okolnosti, blokove, kredite, ko je na čije razvaline došao i šta je sve iz pandorine kutije iskočilo, na koga je đavo namignuo, ko je kako spremio tranziciju...
Ne bih ja ja to tako linearno, moj Milane.
Nego me mrzi sad da se na tu temu raspravljam. A da svi pred izbore lažu ko psi - ih.
Samo što u komunizmu nije bilo izbora, pa je mašta bila raspoređena ravnomerno, na celu godinu. Prvo svesni dobiju porciju na partijskom, pa onda šire dalje, a svi zajedno pred ekran u pola osam...
predatortz predatortz 09:53 05.10.2011

Re: Nedemokratija, opet

Samo što u komunizmu nije bilo izbora, pa je mašta bila raspoređena ravnomerno, na celu godinu. Prvo svesni dobiju porciju na partijskom, pa onda šire dalje, a svi zajedno pred ekran u pola osam...


Pravo u centar! Lagali su i bez izbora. Nemamo pojma koliko bi komunisti lagali u predizbornoj kampanji jer izbore nisu dozvoljavali.

Pitanje za autora:

Zbog čega vi u svaku čorbu mećete komuniste, pa se brecate kad ljudi kažu da im se to nije dopadalo?
dr.wagner dr.wagner 10:41 05.10.2011

Re: Nedemokratija, opet

Pozdrav M

milisav68

"Ono" nije bila diktatura ....

Kako kome, doktore, kako kome.



-Vama i meni nije bila ...
... i njima 99% dok je On bio na vlasti (+/- 0,5% )

-Zaista je bilo onih kojima "diktatura proleterijata" nije donjela baš
sreću u životu ... ali statistički gledano ( a matematika je moja omiljena
zanost ) u posljednjih 20-ak godina je taj broj puno veći ...

-Mogli bismo tražiti opravdanja (za ovo danas i za ono prije) , ali mislim
kako zadnjih 10-ak godina stvari (ipak) klize "nizbrdo" , dok je od sredine
50-ih (nakon "revolucionarnih godina"... nešto slično 90-im ) ipak bio
konstantni rast ... standarda i pameti


Wagner

P.S.
-Nemojte mi slučajno spominjati kredite ... ozbiljni smo ljudi ...
srdjazlopogledja srdjazlopogledja 11:56 05.10.2011

Re: Nedemokratija, opet

predatortz
Samo što u komunizmu nije bilo izbora, pa je mašta bila raspoređena ravnomerno, na celu godinu. Prvo svesni dobiju porciju na partijskom, pa onda šire dalje, a svi zajedno pred ekran u pola osam...


Pravo u centar! Lagali su i bez izbora. Nemamo pojma koliko bi komunisti lagali u predizbornoj kampanji jer izbore nisu dozvoljavali.

Pitanje za autora:

Zbog čega vi u svaku čorbu mećete komuniste, pa se brecate kad ljudi kažu da im se to nije dopadalo?

Nisu ni govorili, trtljali su gluposti bez ikakve veze, jer nema posledica.
Ustanovljenje savrsene neodgovornosti.
milisav68 milisav68 13:21 05.10.2011

Re: Nedemokratija, opet

dr.wagner
Pozdrav M

milisav68

"Ono" nije bila diktatura ....

Kako kome, doktore, kako kome.



-Vama i meni nije bila ...
... i njima 99% dok je On bio na vlasti (+/- 0,5% )

Doktore, nemate pojma šta se dešavalo, i šta se i danas dešava, u jednom malom mestu u Šumadiji.
Igrom slučaja, ovih dana dobijam potvrde mojih tvrdnji iz prve ruke, jer trenutno radim kao popisivač.
Isti ljudi, odnosno iste porodice "drže" i dalje "sve" u svojim rukama.
Samo je stvorena iluzija, da se nešto "bira".
-Zaista je bilo onih kojima "diktatura proleterijata" nije donjela baš
sreću u životu ... ali statistički gledano ( a matematika je moja omiljena
zanost ) u posljednjih 20-ak godina je taj broj puno veći ...

Statististički gledano, uvek je bilo više kupusa nego mesa.
-Mogli bismo tražiti opravdanja (za ovo danas i za ono prije) , ali mislim
kako zadnjih 10-ak godina stvari (ipak) klize "nizbrdo" , dok je od sredine
50-ih (nakon "revolucionarnih godina"... nešto slično 90-im ) ipak bio
konstantni rast ... standarda i pameti

Znam, 22 miliona ljudi je imalo sreću da živi u YU, ostali, nisu imali tu sreću, al` su imali sve ostalo.
Milan Karagaća Milan Karagaća 13:42 05.10.2011

Re: Nedemokratija, opet

Pitanje za autora:

Zbog čega vi u svaku čorbu mećete komuniste, pa se brecate kad ljudi kažu da im se to nije dopadalo?

u konkretnom slucaju samo sam konstatovao to što ti i tvoji istomišljenici kažete, da su samo komunisti lagali a drugi nisu. Pa sam rekao ok jesu pa smo ih na opšte zadovoljstvo oterali e da narod više niko lagao ne bi.
srdjazlopogledja srdjazlopogledja 13:49 05.10.2011

Re: Nedemokratija, opet

Milan Karagaća
Pitanje za autora:

Zbog čega vi u svaku čorbu mećete komuniste, pa se brecate kad ljudi kažu da im se to nije dopadalo?

u konkretnom slucaju samo sam konstatovao to što ti i tvoji istomišljenici kažete, da su samo komunisti lagali a drugi nisu. Pa sam rekao ok jesu pa smo ih na opšte zadovoljstvo oterali e da narod više niko lagao ne bi.

Ако мене убрајате у истомишљенике, а по овом питању не бих правио проблем да ме сврставате, не видим разлику у лагању, већ у могућности да за ту лаж власти сносе последице, одговорност.
predatortz predatortz 16:47 05.10.2011

Re: Nedemokratija, opet

u konkretnom slucaju samo sam konstatovao to što ti i tvoji istomišljenici kažete, da su samo komunisti lagali a drugi nisu.


Gde i kad sam ja to rekao? Molim citat.

Edit:

Mislite na ovu izjavu

predatortz
A što se ovih tiče, ništa ja njih više ne cenim nego one pre.
Čak, priznaću, trebalo je imati petlje pa tridesetih, četrdesetih biti komunista. To cenim, iako sam iz drugog tabora. Oni su u nešto verovali i bili spremni da se žrtvuju, poginu za svoje ideale.
Ovi su samo stoka bez repa!
hoochie coochie man hoochie coochie man 19:14 05.10.2011

Re: Nedemokratija, opet

-Mogli bismo tražiti opravdanja (za ovo danas i za ono prije) , ali mislim
kako zadnjih 10-ak godina stvari (ipak) klize "nizbrdo" , dok je od sredine
50-ih (nakon "revolucionarnih godina"... nešto slično 90-im ) ipak bio
konstantni rast ..

Ako bismo izdvojili te istorijske trenutke i tako izdvojene ih uporedjivali mozda bi tvoja teza o nadmoci komunizma nad ovime sto nam se desava i pila vodu, ali kad se sagledaju u nesto sirem kontekstu nece biti da je bas tako.
Ne bih ja ipak to tako ogranicavao
Hajmo malo o perspektivama a ni one nisu bas nebitne zar ne?
Perspektiva onog vremena je bila, sad znamo jer vidimo realrealnost a videli smo i rat, ovo sto sad imamo.
Druge realne perspektive ono vreme ocigledno nije imalo.
Takvu perspektivu komunizma, (njegova skora propast, rat, dugovi, siromastvo) je mozda mali procenat (onaj koji pominjes 99 +/- 0,5%) tada video, ali to sto je nisu videli svedoci o njihovoj nesposobnosti ili nemanju zelje da sagledaju realnu perspektivu tog vremena, a ne tome da je taj sistem imao svetlu buducnost kavku su mu neznalice ili lazljivci proricali.

Da bi se doslo do "blagostanja" sedamdesetih i pocetka osamdesetih bilo je neophodan teror cetrdesetih i pedesetih koji je mozda malo ublazen kasnije, bilo je neophodno da se licne slobode zabrane, da se nametne volja jednih svima, da se zada sta se sme misliti i da se surovo kaznjava onaj ko to ne poslusa. Onda je doslo to "blagostanje" da bi se vrlo brzo sve srusilo i da bismo dosli dovde.
E sad da li je zbog tih par decenija, ili ni toliko, vredelo podneti sve sto se moralo da bi se one imale ostaje svakom od nas na licnu procenu.
Tu se namece ona cesto povlacena paralela o roditeljima koji svojoj deci omoguce veoma udobno detinjstvo ali na nerealnim osnovama, a deca kasnije moraju da trpe posledice lakomislenosti svojih roditelja. Isplati li se imati udobno detinjstvo ako se ono mora placati tokom celog kasnijeg zivota.

Perspektiva ovog vremena sad je ipak izvesnija i sa manje sansi za katastrofe koje su se dresile posle urusavanja komunizma, to se moze jasno videti i analizirati ali oduzih ovaj komentar pa mozda neki drugi put:)
Pozdrav
dr.wagner dr.wagner 19:15 05.10.2011

Re: Nedemokratija, opet

... večer

milisav68

Doktore, nemate pojma šta se dešavalo, i šta se i danas dešava, u jednom malom mestu u Šumadiji.


-Sigurno postoje negativni primjeri , ali na svakoga od njih dolazi stotinu
nekih proletera koji su "isplivali" u to vrijeme ...

-A danas , što imamo danas ... na stotinu osiromašenih , jedan mafijaš


Wagner
srdjazlopogledja srdjazlopogledja 19:31 05.10.2011

Re: Nedemokratija, opet

A danas , što imamo danas ... na stotinu osiromašenih , jedan mafijaš

A mafijaš - član Partije!
dr.wagner dr.wagner 21:22 05.10.2011

Re: Nedemokratija, opet

Pozdrav S

srdjazlopogledja
A danas , što imamo danas ... na stotinu osiromašenih , jedan mafijaš
A mafijaš - član Čiča Tomine Partije!




Wagner
a_jovicic a_jovicic 01:24 06.10.2011

Re: Nedemokratija, opet

srdjazlopogledja
Ако мене убрајате у истомишљенике, а по овом питању не бих правио проблем да ме сврставате, не видим разлику у лагању, већ у могућности да за ту лаж власти сносе последице, одговорност.

Ovaj ... a kako će ovi današnji da snose posledice? ... A da ... "smenićemo" ih sa vlasti ... al' džaba nam ... oni parice odnesoše i sa vlast i bez vlast.

... a čak i ako "kao" reše da "uvedu red" i istraže prevare (koje su po pravilu bile samo za vladavine "onih prethodnih" ) ... onda to ne rade da bi nama vratili naše pare, nego da bi sprečili one "od pre" da opet dodju na vlast (ref. 'apšenja u vezi "Kolubare" ) ... da bi "zajahao" treba ti neko finansiranje ... to je "ulaganje u budućnost" ... pošto posle "investiciju" višestruko povratiš.

Nego vidim da je ovom narodu i dalje interesantnija igra "partizani vs. nemci" (ili u nekim slučajevima četnici umesto nemaca) nego da smisli kako one buduće da sprečimo da nas deru i šišaju. Jel' može umesto propitivanja "ko je bio gori" ... pre 10, 50, 100, 500 godina (ih taj Boj na Kosovu ... to kod nas k'o "apsolutna nula" ... početak sveta) da smišljamo kako da sprečimo budući lopovluk?

Ima li nekog predloga? (unapred odbijeni oni tipa "svu buržoaziju u gulage" kao i oni "Bog na nebu - kralj na zemlji" ). 'Oćemo li k'o 'talijani da menjamo vlade k'o čarape (ili gaće) ... pa makar držali izbore svake godine (hm ... pazi ... možda to i nije tako loša ideja ... pa ovi se svi pobiše da nam pred izbore poprave standard ... znači eto ... "kontinualni izbori" bi bilo jedno od rešenja ... često ih smenjuješ pa ne stignu "pošteno" da se nakradu) ... Ima li neki drugi predlog?
srdjazlopogledja srdjazlopogledja 07:41 06.10.2011

Re: Nedemokratija, opet

Neće biti ubrzo šta da se pokrade, pa je predlog u tom smislu, irelevantan.
No, u vezi efikasnosti i cene...
Decentralizacija i demokratizacija, te ukidanje svih državnih ustanova, osim policije, tužilaštva, suda, vojske i ino poslova, te opet demokratizacija (većinski sistem), ukidanje svih taksi, smanjenje poreza.

Eto, ništa da rade, nego da prestanu da, tobože, rade sve. A ako i tada bude besumičnih krađa, u šta ne sumnjam, neće biti toliko strašne, a i ne znam što bi me bilo briga.
Milan Karagaća Milan Karagaća 09:37 06.10.2011

Re: Nedemokratija, opet

Ima li neki drugi predlog?

Da vlada i svi poslanici u narodnoj skupštini, a posebno ministri, a bogami i neki vaninstitucionalni nosici moći svakodnevno uz jutarnju kafu pročitaju ovo:
"Ako biste vi planirali tako kao da ne postoji svet nego da samo postojite vi, onda ste vi Bog, a ako ste Bog, onda nema rasprave. Ali ako niste Bog, onda uvek postoji okruženje u kome vi morate da planirate svoju strategiju, i ako to okruženje na kraju odbije vašu strategiju i dovede do neuspeha, onda ste krivi vi, a nije kriv taj svet. Znači, uvek ako ne uspete da se snađete u jednom okruženju nije kriva priroda. a međunarodna politika vam je kao priroda. Oluje, tornada, poplave, sve se to dešava i tu nema baš mnogo moralnih razmišljanja. Tu postoje odnosi snaga, sila i vi to treba da razumete i kroz sve nekako da prođete, a da ne nastradate. Onaj ko moralizuje tu sitaciju i ko kaže, ja imam namere i sa tim namerama onda ulazi u nešto i na kraju dobije po glavi. je ili naivan ili nesposoban. To je, zapravo, karakteristika tih tradicionalnih društava gde se ono što je upravljanje društvom moralizuje ili ideologizuje. I da se kaže, mi želimo nešto, mi imamo dobre namere, mi imamo dobre motive, a da li ćemo uspeti, to ne zavisi od nas, to zavisi od nečega drugoga, pa ako ne uspemo, onda kažemo, verovatno postoji neka svetska zavera koja je naumila da sve naše namere osujeti. I onda smo mirni, jer smo našli obrazloženje zbog čega nikad ne uspevamo."
antioksidant antioksidant 18:52 04.10.2011

nepomen

je ispunio obećanje
živeli smo kao u švedskoj
imali smo standard švedske iz srednjeg veka
dragan7557 dragan7557 19:12 04.10.2011

Re: nepomen

antioksidant
je ispunio obećanje
živeli smo kao u švedskoj
imali smo standard švedske iz srednjeg veka

Alo bre, pa jel nismo bili svi Milijarderi. I najsiromašniji graždanin je uvek im'o koju milijardu u džepu da mu se nađe. Jel nije tako bilo?

Gada od naroda sunce ti jebem žarko.

cerski
angie01 angie01 19:09 04.10.2011

iskreno,

ja jedva cekam nove predizborne kampanje-ne mogu da zamislim sta ovi svi stari, potroseni lazovi, prevaranti, kradljivci, unistivaci, mogu da smisle kao preporuku za sebe, a da ne bude besplatni scenario za Pajtonovce!

znaci, kokice i pivo-sledi urnebes!
predatortz predatortz 19:21 04.10.2011

Re: iskreno,

angie01
ja jedva cekam nove predizborne kampanje-ne mogu da zamislim sta ovi svi stari, potroseni lazovi, prevaranti, kradljivci, unistivaci, mogu da smisle kao preporuku za sebe, a da ne bude besplatni scenario za Pajtonovce!

znaci, kokice i pivo-sledi urnebes!


Lako se tebi zajebavati, tebe ne mogu da mobilišu!
dragan7557 dragan7557 19:27 04.10.2011

Re: iskreno,

„Dvesta hiljada novih radnih mesta“ (DS, Boris Tadić 2008.)

images?q=tbn:ANd9GcQIzDOGz2WMksE6dnRKBZpCcfbuVXoihh0wvCnU_zxRu94LcFxXmQ

Umesto 200.000 novih , sada imamo 450.000 izgubljenih radnih mesta u mandatu vlade. „Mi smo posle krize izgubili mnogo radnih mesta i moja je greška što to na početku krize nisam izašao pred građane i rekao da nisu svi naši ciljevi ostvarivi. To je moja greška i preuzimam odgovornost za to“, rekao je nedavno Tadić.

I....? Preuzeo odgovornost turio u šifonjer i ?, gotovo.

Onaj ko preuzme odgovornost daje ostavku ako je odgovoran.

450.000 radnih mesta puta ćetiri člana porodice je skoro dva miliona ljudikoji su ostali na ulci.

Svaki iole častan čovek bi se zbog ovoga za navek povukao iz politike, pošto je dokazao svoju potpunu nesposobnost.

cerski
predatortz predatortz 19:30 04.10.2011

Re: iskreno,

450.000 radnih mesta puta ćetiri člana porodice je skoro dva miliona ljudikoji su ostali na ulci.

Svaki iole častan čovek bi se zbog ovoga za navek povukao iz politike, pošto je dokazao svoju potpunu nesposobnost.


Iole častan lider jedne zemlje ne bi sa kamarilom gledao tenis na dan kada se na delu teritorije vodi pravi mali rat...
angie01 angie01 20:21 04.10.2011

Re: iskreno,

Lako se tebi zajebavati, tebe ne mogu da mobilišu!


ako se ne varam- ti i nemas bas puno protiv toga!

sto se mene tice-ne treba nikada vise niko nikog da mobilise, a to zavisi iskljucivo od nas!
predatortz predatortz 20:28 04.10.2011

Re: iskreno,


ako se ne varam- ti i nemas bas puno protiv toga!


Mene nikad nisu mobilisali
angie01 angie01 20:35 04.10.2011

Re: iskreno,

Mene nikad nisu mobilisali


znas kako, svako radi po svojim parametrima do kojih je dosegao, njima su definisane granice onoga kako zeli da zivi!
predatortz predatortz 20:36 04.10.2011

Re: iskreno,

angie01
Mene nikad nisu mobilisali


znas kako, svako radi po svojim parametrima do kojih je dosegao, njima su definisane granice onoga kako zeli da zivi!


Smem li ovo da zapišem? Mooolim te
dragan7557 dragan7557 20:49 04.10.2011

Re: iskreno,

predatortz
450.000 radnih mesta puta ćetiri člana porodice je skoro dva miliona ljudikoji su ostali na ulci.

Svaki iole častan čovek bi se zbog ovoga za navek povukao iz politike, pošto je dokazao svoju potpunu nesposobnost.


Iole častan lider jedne zemlje ne bi sa kamarilom gledao tenis na dan kada se na delu teritorije vodi pravi mali rat...

Slušaj bre, taj stav ne važi za Regionalne Lidere.

To bre važi za fićfiriće, znači loco precedničiće.

cerski
predatortz predatortz 20:55 04.10.2011

Re: iskreno,

Slušaj bre, taj stav ne važi za Regionalne Lidere.

To bre važi za fićfiriće, znači loco precedničiće.



gedza.73 gedza.73 19:21 04.10.2011

Recepis

Zagrejati vodu do klučanja, onda smanjiti vatru dodati so, i u malom 'mlazu' sipati brašno u lonac uz stalno mešanje drvenom varjačom.
Kad se smesa zgusne preliti sa malo propržene masti i služiti uz šnite pečene slanine ili čvarke.

Komunisti su kao najnapredniji, najprogresivniji i najpošteniji deo našeg društva došli do saznanja da je najbolje spremati kačamak u šepri bele boje sa crvenim tufnama, odnosno zvezdama što jelu daje poseban antifašistički i narodnooslobodilački šmek.

Bilo kako bilo od tog trenutka kačamak je poznat kao 'komunističko' jelo.
Takođe su i picu margaritu poboljšali pa su izbacili bosiljak, ostavljajući samo mocarelu i paradajz jer tradicionalni, monarhistički recept uništava teksturu i sastav samog jela.

Nije mi jasno koji si đavo trpao komuniste sa ona dva pasusa u relativno dobar blog?
Doduše, mogu da razumem da Cobe i spada nekako u tu čuvenu 'školu' gde se 'roditelji' i 'klasni neprijatelji' eliminišu po kratkom postupku.




Milan Karagaća Milan Karagaća 19:40 04.10.2011

Re: Recepis

Nije mi jasno koji si đavo trpao komuniste sa ona dva pasusa

Samo da kažem da su narod svi lagali, lažu i lagaće.Pa ni komunisti nisu bili imuni od toga, a da li su oni više lagali narod ili npr. više lažu stranke u razvijenim demokratijama npr. u Švedskoj, Danskoj, Nemačkoj gde se za neispunjena obećanja podnose i ostavke, ili se više laše u ovoj našoj novoj demokratiji, to svako sam neka proceni.
mogu da razumem da Cobe i spada nekako u tu čuvenu 'školu' gde se 'roditelji' i 'klasni neprijatelji' eliminišu po kratkom postupku.

nije ni to tema.
gedza.73 gedza.73 19:54 04.10.2011

Re: Recepis

nije ni to tema.

Nije, zato ti i kažem, a vidim da su u međuvremenu slično napisali HCM i predatortz, da nema potrebe za pominjanjem 'onih'

Elem, pre par dana dođe do povišenih tonova imeđu mene i jednog člana UGS.
Na sve moje kritike je odgovarao sa
-treba i vi nešto da učinite za sebe (Ko klonirani ex-premijer)
-ti glasaj za Tomu
-onaj tvoj.
Ja lepo čoveku kažem da ja nemam 'moje' i da mogu da im se sit "#$#!""#$ i $#"!"### i to svima njima.
I da nema razlike između njih u lažima i ponašanju. Isti je tomin hleb od tri banke i prevara sa akcijama, i tadićev ulazak u Eu sa falširanim zakonima i korupcijom.

Srđo, mislim da se Cobiška školovao i vaspitavao u duhu jednoumlja, i da je on ubijao i odstranjivao ljude koji su mu ili omugućili dolazak na vlast ili smetali poput vrha komunističke partije.

Kao što reče Karagaća, to stvarno nije tema.

Što reče endži
ja jedva cekam nove predizborne kampanje-ne mogu da zamislim sta ovi svi stari, potroseni lazovi, prevaranti, kradljivci, unistivaci, mogu da smisle kao preporuku za sebe, a da ne bude besplatni scenario za Pajtonovce!

srdjazlopogledja srdjazlopogledja 19:58 04.10.2011

Re: Recepis

Srđo, mislim da se Cobiška školovao i vaspitavao u duhu jednoumlja, i da je on ubijao i odstranjivao ljude koji su mu ili omugućili dolazak na vlast ili smetali poput vrha komunističke partije.

Цобишка је калиф?
JJ Beba JJ Beba 20:09 04.10.2011

Re: Recepis

Recepis
Zagrejati vodu do klučanja, onda smanjiti vatru dodati so, i u malom 'mlazu' sipati brašno u lonac uz stalno mešanje drvenom varjačom.
Kad se smesa zgusne preliti sa malo propržene masti i služiti uz šnite pečene slanine ili čvarke.

a što ne belmuž? zdravije je

srdjazlopogledja srdjazlopogledja 20:30 04.10.2011

Re: Recepis

gedza.73
Election Nite Special

Ах тај већински, неописиво забавнији систем.
mariopan mariopan 19:26 04.10.2011

ajmo malo afirmativno?

Zašto smo tako negativni, ajmo malo afirmativno povodom teme?

Pred svake izbore neko se seti svoga posla pa makar nešto urade?

Recimo evo baš sada daje plodove situacija "Idu izbori".

Pa ovi, što su toliko potonuli da im za vađenje treba teška mehanizacija - pravilno krenu sa "Kolubarom" i uhapse neke ljude. Bolje išta nego ništa jelda?

I tu istrči na teren ministrka i kaže da Srbija nikada više neće biti zemlja u kojoj cveta korupcija! Zar to nije lepo? I tu me sasvim omete pa zaboravim da je pitam zašto je to bila za njenog vakta i "šta su do sada čekali", pa su joj neki "insajderi" radili domaći zadatak? Ali da ne cepidlačim, nije lepo?

Onda se setim da su im za izbore potrebne velike pare ( valjda su to čekali) i neće valjda da hvataju one kokošare što obijaju trafike, šta od njih mogu da iskamče? Ništa. Nego lepo odmah po zverkama koje će, naravno, da se "dogovore" sa vlašću i sudijama, ( malo tebi - malo državi, ne znam da li ima i "malo meni" ) , kao Ceca i razni krimosi koji se već stide u "kućnoj radinosti" jer po zatvorima za nih nema mesta. I vuk sit, i ovce na broju.
Dobiju po nanogvicu i marš u kućni pritvor da se stidiš jedno pet meseci? Dobro, ko plati više taj reket može i kraće? A mogli su i da se provuku, što znači nešto se ipak radi za opštu dobrobit?

Eto, od mene toliko u prvom afirmativnom javljanju..

Čekam da se sa ponudama ispale i ostali.
Nikolić se već ispalio sa milijardom, vlada sa milijardama od Kineza, licitacija je tek počela, sad čekam da vidim ko će da uleti sa većom ponudom (?) i onda, kada dođu izbori, da glasamo za vic godine?

A da živimo ko u vicu to je već ostvareno, ne moraju da se trude. Malo li je?

PS Da dodam, eno Beograd će dobiti metro do 2017 godine!
Milan Karagaća Milan Karagaća 19:31 04.10.2011

Re: ajmo malo afirmativno?

da glasamo za vic godine?

može i ovo za vic mada bi pre trebalo da se zapitamo koga on pravi budalama
Dinkić se ničega ne seća, čovek pao s neba
mariopan mariopan 19:34 04.10.2011

Re: ajmo malo afirmativno?

Milan Karagaća
da glasamo za vic godine?

može i ovo za vic mada bi pre trebalo da se zapitamo koga on pravi budalama
Dinkić se ničega ne seća, čovek pao s neba

A, čitala već, znam čoveka, malo ga sećanje izdaje ali sve drugo mu je ok, biće on dobar za bar tri sledeće vlade.
srdjazlopogledja srdjazlopogledja 19:43 04.10.2011

Re: ajmo malo afirmativno?

mariopan

Постоји једно, заиста магично питање за политичаре у кампањи:

КАКО?


А може и:

ЧИМЕ?

О'кле паре?
mariopan mariopan 19:59 04.10.2011

Re: ajmo malo afirmativno?

srdjazlopogledja
mariopan

Постоји једно, заиста магично питање за политичаре у кампањи:

КАКО?


А може и:

ЧИМЕ?

О'кле паре?

Nedostaje ti samo jedno...koga to da pitam?
Prvejane lažove, pa bila bih luđa od njih.
srdjazlopogledja srdjazlopogledja 20:02 04.10.2011

Re: ajmo malo afirmativno?

mariopan
Nedostaje ti samo jedno...koga to da pitam?
Prvejane lažove, pa bila bih luđa od njih.

mariopan mariopan 20:10 04.10.2011

Re: ajmo malo afirmativno?

srdjazlopogledja
mariopan
Nedostaje ti samo jedno...koga to da pitam?
Prvejane lažove, pa bila bih luđa od njih.


dragan7557 dragan7557 20:58 04.10.2011

Re: o čemu ti to?

Milan Karagaća
da glasamo za vic godine?

može i ovo za vic mada bi pre trebalo da se zapitamo koga on pravi budalama
Dinkić se ničega ne seća, čovek pao s neba

Naslov: "Ko je pojeo demokratske milijarde"
je valjda jasan.

Pa čoveče, Milane, zaš ti kolko ima demokrata?

Evo ide popis, demokrata pa će se znati.

cerski
predatortz predatortz 19:41 04.10.2011

Nije sve tako crno

8c_competizione 8c_competizione 19:44 04.10.2011

najveci problem na Balkanu nisu .....

... zli i gramzivi politicari, vec NEOBRAZOVAN NAROD

srdjazlopogledja srdjazlopogledja 19:47 04.10.2011

Re: najveci problem na Balkanu nisu .....

8c_competizione
... zli i gramzivi politicari, vec NEOBRAZOVAN NAROD

Ма...
ОСТАВИМО ПОЛИТИЧАРЕ, ЗАМЕНИМО НАРОД!
predatortz predatortz 19:49 04.10.2011

Re: najveci problem na Balkanu nisu .....

srdjazlopogledja
8c_competizione
... zli i gramzivi politicari, vec NEOBRAZOVAN NAROD

Ма...
ОСТАВИМО ПОЛИТИЧАРЕ, ЗАМЕНИМО НАРОД!



srdjazlopogledja srdjazlopogledja 19:55 04.10.2011

Re: najveci problem na Balkanu nisu .....

predatortz

Најбољи филм. Приказано је све како не треба.
Јаничар са шапком, одрек'о се фамилије...
mariopan mariopan 19:55 04.10.2011

Re: najveci problem na Balkanu nisu .....

... zli i gramzivi politicari, vec NEOBRAZOVAN NAROD

Aaaa? Ja se već pitala šta da radimo ... dakle "menjamo, glupi i neobrazovani narod za polovnog fiću" ?


gedza.73 gedza.73 20:03 04.10.2011

Re: najveci problem na Balkanu nisu .....

najveci problem na Balkanu nisu .....
... zli i gramzivi politicari, vec NEOBRAZOVAN NAROD

Aj, testarosa, objasni nama, prostom puku, što smo mi krivi, iako smo neobrazovani.
mariopan mariopan 20:12 04.10.2011

Re: najveci problem na Balkanu nisu .....

gedza.73
najveci problem na Balkanu nisu .....
... zli i gramzivi politicari, vec NEOBRAZOVAN NAROD

Aj, testarosa, objasni nama, prostom puku, što smo mi krivi, iako smo neobrazovani.

Ne bi mi to nikada razumeli, nemoj da se nadaš.
Sepulturero Sepulturero 20:14 04.10.2011

Re: najveci problem na Balkanu nisu .....

srdjazlopogledja
predatortz

Најбољи филм. Приказано је све како не треба.
Јаничар са шапком, одрек'о се фамилије...


Да, али у коментарима на You Tube пише да је опет актуелно...
srdjazlopogledja srdjazlopogledja 20:16 04.10.2011

Re: najveci problem na Balkanu nisu .....

Sepulturero
srdjazlopogledja
predatortz

Најбољи филм. Приказано је све како не треба.
Јаничар са шапком, одрек'о се фамилије...


Да, али у коментарима на You Tube пише да је опет актуелно...

Па... Као што рекох
Моје је мишљење, да је "оно" био калифат, а да је "ово" - "хоћу да будем калиф уместо калифа!".

Sepulturero Sepulturero 20:12 04.10.2011

Полуистине

Није коректно ни од вас ни од Политике да упоређује садашње време са оним од пре двадесет година. Зашто нисте отишли још даље у прошлост?
Такође није коректно да се не дају конкретни цитати. Када је то и којим речима Милошевић обећао шведски стандард? И зар не би требало да се узму у обзир, као олакшавајуће околности, ратови који су се не нашом кривицом водили у међувремену?
И како је, например, Николић могао да оствари своја обећања ако није био на власти?
Итд, итд, да не дуљим , овај блог вам је прилично демагошки. Лист Политику још и некако разумем, они су одувек били уз власт и сада такође покушавају да релативизују садашњу катастрофу, али ви бар за то немате потребе.
dragan7557 dragan7557 20:16 04.10.2011

Re: Полуистине

И како је, например, Николић могао да оствари своја обећања ако није био на власти?


Ne behu li Toma Vućić Ministeri?

cerski
dragan7557 dragan7557 20:19 04.10.2011

Re: Полуистине

Такође није коректно да се не дају конкретни цитати. Када је то и којим речима Милошевић обећао шведски стандард?

Ne obeća li Milošević prihod od $ 10.000 po stanovniku Serbije u knjizi Vreme Promena?


cerski
freehand freehand 20:21 04.10.2011

Re: Полуистине

Sepulturero
Није коректно ни од вас ни од Политике да упоређује садашње време са оним од пре двадесет година. Зашто нисте отишли још даље у прошлост?
Такође није коректно да се не дају конкретни цитати. Када је то и којим речима Милошевић обећао шведски стандард? И зар не би требало да се узму у обзир, као олакшавајуће околности, ратови који су се не нашом кривицом водили у међувремену?
И како је, например, Николић могао да оствари своја обећања ако није био на власти?
Итд, итд, да не дуљим , овај блог вам је прилично демагошки. Лист Политику још и некако разумем, они су одувек били уз власт и сада такође покушавају да релативизују садашњу катастрофу, али ви бар за то немате потребе.

Koliko se ja sećam, Milošević nije obećao švedski nego švajcarski standard, ivli već tako nešto. A nije pravio Zajam za preporod Švajcarske nego Srbije, koji je spičkan na sve i svašta samo ne na preporod, i na kraju vraćan sve do Dinkićeva zemana.
I jedina mu je (Miloševiću) olakšavajuća okolnost to što je potpuno nezasluženo krepao na brzinu i bez muka.

Nikolić nikad nije bio vlast al je uvek uspevao da sjebe i narod i državu. A i da dođe do državnog stana od nekoliko hektara. U bulevaru Ratka Mladića, ako me, opet, sećanje služi.
Kako? Mirakula!
dragan7557 dragan7557 21:14 04.10.2011

Re: Полуистине

A i da dođe do državnog stana od nekoliko hektara. U bulevaru Ratka Mladića, ako me, opet, sećanje služi.

Kuš bre, jel on kriv što nema Bulevar Slobodana Miloševića? A...!?

Il' makar Voje Šešlja?

Pa ni Dan..mislim Vuka Draćkoviča?

Šta je bre s'tobom danas?

cerski
duchesse duchesse 21:17 04.10.2011

Re: Полуистине

U bulevaru Ratka Mladića

Ne služi te sećanje. Živi ovde u bloku 11, pored mene. U novoizgradjenoj zgradi, za koju se pripoveda medj nama, populus vulgarisom, da je kvm 3.000 EUR. i Mladja živi odma pored.
fantomatsicna fantomatsicna 10:53 05.10.2011

Re: Полуистине

Nikolić nikad nije bio vlast al je uvek uspevao da sjebe i narod i državu

Nemoj tako friendu a kad je gladovao za bolje sutra pa skoro umro..sve bre za narod ..
angie01 angie01 11:29 05.10.2011

Re: Полуистине

Nikolić nikad nije bio vlast al je uvek uspevao da sjebe i narod i državu. A i da dođe do državnog stana od nekoliko hektara. U bulevaru Ratka Mladića, ako me, opet, sećanje služi.
Kako? Mirakula!


oni su svi iz iste firme u tome je ceo mirikl!
srdjazlopogledja srdjazlopogledja 11:50 05.10.2011

Re: Полуистине

angie01
Nikolić nikad nije bio vlast al je uvek uspevao da sjebe i narod i državu. A i da dođe do državnog stana od nekoliko hektara. U bulevaru Ratka Mladića, ako me, opet, sećanje služi.
Kako? Mirakula!


oni su svi iz iste firme u tome je ceo mirikl!

KARTEL
uros_vozdovac uros_vozdovac 20:17 04.10.2011

A od SPS-a:

srdjazlopogledja srdjazlopogledja 20:32 04.10.2011

Re: A od SPS-a:

uros_vozdovac
METRO!

Ма није добро... Свадба је стварна... Не може. Тропа поређење.
duchesse duchesse 20:58 04.10.2011

Dobar izbor slika

Tomina mi je nekako najdirljivija. Baš izgleda iskreno.

Nego, iako je za plakanje, meni ovo dodje kao komičan tekst. Kad pročita čovek ovako na jednom mestu kakvih smo se gluposti tjekom godina naslušali, dodje kao rubrika "verovali ili ne" da se opet nadje budalama nešto za prodati. Ono kao, pucaju na Srbe na Kosovu, ajde da se zabarikadiramo duž cele državne granice, nothing goes in, nothing goes out, missim, hebeš tu Evropu, vidiš da Putin pravi Evroaziju, gde je nama mesto, medju pravoslavnom braćom, tamo će da nas vole i da živimo kao gospoda, što i zaslužujemo, klik. Još da opet zaratimo sa NATO, jer ih mrzimo, jer su nas bombardovali, pa da nema šta da se jede, ne zato što nas pokrala stoka na vlasti, nego zato što je rat, à la guerre comme à la guerre, jelte.
Odoh sad da kupim svoj hlebac od tri dinara, ostalo mi dosta od onih hiljadu evra, pa da sednem na brzi voz i pravac Švedska.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana