Mediji| Putovanja| Sport| Zabava

US Open 2011: 16 fotografija sa lica mesta

Nikola Olić RSS / 11.09.2011. u 22:09

1.noge.jpg

Zelena i plava boja teniskog terena, i crvena boja Djokovicevih patika dala je pun vizuelni spektrum ovoj servi. Bele sare po terenu i senka Noletovog tela u punoj brzini dosledno su prikazale energiju koju tenis zahteva.

 

2.nadal.jpg

Jedna od prednosti igranja na najvecim terenima je prostor koji vam je dostupan iza linije za serviranje. Rafael Nadal je protiv Endi Rodika zbog njegovih bombasticnih servi morao da stoji dosta daleko iza te linije, ali mu je na terenu Arthur Ashe stadiona iza ledja ostalo jos puno mesta.

 

3.kapije.jpg 

US Open je prvi uveo nocno igranje tenisa, i samim tim podelio sve nase teniserske dane ovde u Njujorku na dnevne i nocne meceve. Kad se dnevni mecevi na Arthur Ashe stadionu zavrse, navijaci sa tog ogromnog stadiona izlaze na sporedne izlaze, dok ispred glavne kapije hiljade drugih navijaca cekaju da njihov nocni tenis pocne.

 

4.fotelja.jpg 

Fotelja koja vas ceka sa leve strane Wilson radnje u sredini ovog teniskog centra. Fotelja je potpuno funkcionalna i posetioci rado sednu, mada obicno samo dovoljno dugo da se fotografisu. 

 

5.dirizabl.jpg

Jedna od tradicija, ako to mozemo tako da nazovemo, ovde na US Openu je ovaj dirizabl to jest balon koji u toku dana sporo kruzi i nadlece ceo teniski centar, i uzi deo Queens-a. Sa donje strane mu se nalazi ogroman ekran na kom se vrte razne reklame. Pre par godina, zbog velikog broja izgubljenih kisnih dana, na dnu je jednostavno pisalo "Kiso, skloni se!"

 

6.bus.jpg 

Novinarski radni dan cesto traje po 12-14h pa osim voza broj #7 kojim mozete iz teniskog centra da stignete do Menhetna ili Kvinsa, organizatori su takodje obezbedili autobuse, kojima uz malo srece i jos manje saobracaja mozete da stignete nazad do Menhetna za oko pola sata. Mnogi novinari na autobusima nastavljaju da rade, jer je od pre par godina postala dostupna WIFI mreza.

 

7.najgore.jpg 

Ovako izgleda pogled sa, moze se reci, najgoreg sedista na Arthur Ashe stadionu. Cena za ovo sediste za sutrasnje finale izmedju Novaka Djokovica i Rafaela Nadala je u ovom momentu otprilike $200 dolara. I sa ovog sedista se u tenisu sasvim fino moze uzivati, jer na oba kraja imate ogromne ekrane na kojima se mec uzivo prenosi. Mozete mnogo lakse od onih na skupljim sedistima da izadjete po hranu ili do WC-a, a ako ustanete i pogledate ka zapadu, u daljini mozete da vidite siluetu jednog od najinteresatnijih gradova na svetu, Njujorka. 

 

8.odozgo.jpg

Ovaj teniski turnir posvecuje puno prostora i vremena svim teniserima, ukljucujuci i tenis za osobe sa raznim vrstama hendikepa. 

 

9.fotografi.jpg 

Sto smo blizi kraju ovog US Opena, sve je vise i vise pobednika u raznim kategorijama tenisa. Na Arthur Ashe stadionu ostala su jos dva velika finala za muski i zenski singl, dok se na sporednim terenima proslavljaju neki drugi sampioni. Ove godine na US Open je doslo oko 1400 akreditovanih novinara, tako da je velika sansa da ce svakog tenisera u nekom momentu neko da slika ili intervjuise. 

 

10.gvire.jpg 

Kako organizatori nadju nove nacine da ograde terene na kojima teniseri treniraju, tako ljubitelji tenisa nadju nove nacine da te barikade i prepreke nadmudre. Sa stadiona gde su se godinama okupljali da sa visine gledaju Nadala, Federera ili Djokovica, ove godine navijacima to vise nije tako lako jer su povecali ogradu i dodali debele plave prekrivace. Ali izmedju tih prekrivaca ima dovoljno mesta da se bar sa jednim okom ili proguranim fotoaparatom vidi malo tenisa. 

 

11.911.jpg

Ove godine Njujork obelezava 10. godisnjicu napada na World Trade Center. Tim povodom na Arthur Ashe terenu dodali su natpis '9/11/01' kao blagi podsetnik publici i gledaocima sirom sveta sta se nedaleko od ovog centra tog dana desilo. 

 

12.kamera.jpg 

Osim mnogih kamera koje su deo Hawk-Eye sistema kojim teniseri mogu da provere da li je loptica sletela gde sudija kaze da jeste, na vrhu Arthur Ashe stadiona takodje se nalaze kamere koje pripadaju Njujorkskoj policiji, i kojima motre na sva zbivanja u ovom centru. 

 

13.kuvar.jpg 

Ovih dana dok je padala kisa, publika nije imala sta da gleda, teniseri nisu imali sta da igraju, a izgleda ni kuvari nisu imali kome da kuvaju. Ovaj kuvar je odsutno gledao daleko od teniskih terena, i samo klimnuo glavom kao znak da je OK da bude fotografisan. 

 

14.razmena.jpg 

U odredjenim momentima u toku teniskog meca, cela grupa linijskih sudija ustaje sa svojih plavih stolica i odlazi na neki drugi teren, da sudi u nekom drugom mecu. U istom momentu na teren ulazi zamena, grupa koja dolazi sa nekog treceg terena. Tako sudijama ne postane dosadno i predvidivo, cime bi im u toku meca opala koncentracija. 

 

15.loptice.jpg 

Svakih devet gemova u mec se ubacuju nove loptice, i to je obicno jedini momenat kad su svih sest loptica na okupu, na zemlji leze i cekaju tenisera koji ce sa njima da nastavi da servira. 

 

16.vrh.jpg 

 

Sa bilo kog sedista sa vrha Arthur Ashe stadiona mozete da uzivate u tenisu, ili da se okrenete i uzivate u lepom pogledu na Njujork. 



Komentari (7)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

4krofnica 4krofnica 22:12 11.09.2011

fajv.stars

tenis uopšte ne gledam :)
ali fotke su ti fantastične!
sesili sesili 07:30 12.09.2011

Odlične fotografije!

Svaka čast, uživala sam SVE je prikazano. Baš sam se (diveći se veličini ovog terena) pitala šta vide oni na vrhu. Sem, ako imaju dvogled. Nisam se setila video-bima. Hvala! Večeras lepše navijam.
Hansel Hansel 14:44 12.09.2011

Re: Odlične fotografije!

Zaista odlične i zanimljive!
branek branek 13:40 12.09.2011

Prva slika...

... je neverovatno dobra kompozicija. Čuvaj je, mislim da ima dosta šanse da u nekom periodu postane vrelo vredna!

Svaka čast i na ostalim slikama!

Pozdrav
kremba kremba 13:53 12.09.2011

Re: Prva slika...

branek
... je neverovatno dobra kompozicija. Čuvaj je, mislim da ima dosta šanse da u nekom periodu postane vrelo vredna!

Svaka čast i na ostalim slikama!

Pozdrav


Potpuno se slazem. Sve su lepe ali prva je naj.

Fali samo loptica




Hansel Hansel 14:47 12.09.2011

Re: Prva slika...

Dobra fora!
reevaluation reevaluation 02:01 13.09.2011

Re: Prva slika...

Ona sa teniserkom i 9/11 u gornjem desnom uglu je sjajna. Odlična kompozicija.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana