Putovanja| Sport| Zabava

US Open 2011: Janko i Nole vežbali pred meč

Nikola Olić RSS / 08.09.2011. u 19:48

trening.jpg

 Raspored kad ko trenira na pomocnim terenima ovog teniskog centra iz godine u godinu menja lokaciju. Nekad je bio napisan crnim flomasterom na velikom belom papiru, rasirenom po jednom od saltera unutar medijskog centra. Podsecao je pomalo na US Open postere koji vise po hodnicima Arthur Ashe stadiona, pogotovo na one iz kasnih 80-tih kad su na tim posterima vise tezili ka grafickim resenjima nego ka fotografijama. Ove godine, raspored treninga sakrili su na sporedni zid gde ih je iz prve ruke dosta tesko bilo naci. Mozda je i odgovorno lice za te rasporede zaboravilo gde su, posto Noletov i Jankov danasnji trening nisu bili upisani.

 Od mnogih terena koji se koriste u ove svrhe, glavnih pet zovu se jednostavno P1, P2, P3, P4 i P5, i ispod tih natpisa u rasporedu ocekujemo da vidimo imena najpoznatijih tenisera i teniserki. Zbog tih poznatih imena, tereni si ogradom odvojeni od ostatka centra, pa publika sa distance moze da posmatra igrace i njihove trenere i prijatelje kako vezbaju, odmaraju ili pricaju. Po broju gledalaca koji se na malim tribinama sa strane tih pet terena okupe, cini se da su vrlo popularni nesvakidasnji prizori gde bi Serena Vilijams recimo proveravala postu na svom iPhone-u, ili gde bi Endi Mari pomagao redarima da suse pokisle terene. Verovatno zato su sa druge strane tih terena, preko puta malih tribina, postavili mali televizijski studio, iz kojeg sve vizuelne bisere koje bi im teniseri priustili mogu da zabeleze i prokomentarisu. 


raspored.jpg


 Janko i Nole zagrevali su se u uzastopnim terminima, jedan za drugim na terenu P3, koji je jednako udaljen i od kamera i od publike, u sredini te ogradjene teniserske oaze. Tu je valjda najmanja pometnja, i najveca sansa da se  medju desetinama hiljada ljubitelja tenisa koncentrisete bas na tenis. Svaki je imao po oko sat vremena na terenu P3, mada su mogli bez problema da nastave na drugim terenima ukoliko im je to bilo potrebno, posto su ostala cetri terena bila prazna.

Praznih terena je sirom ovog centra sada sve vise i vise, usli smo vec u poslednju trecinu US Opena. Za nekoliko sati cemo znati koji od nasa dva vrhunska tenisera ce nas u toj zavrsnici predstavljati. 



Komentari (1)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

nemanja.glisic nemanja.glisic 15:45 09.09.2011

Srbija

Veliki ljudi, veliki igrači.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana