Putovanja| Sport| Zabava

US Open 2011: 5 interesantnih prica sa lica mesta

Nikola Olić RSS / 07.09.2011. u 00:20

ts.jpg

Na 42. ulici u Njujorku, nedaleko od blistavog i naelektrisanog Tajms Skvera, nalazi se izdavacka kuca 'Conde Nast' koja je vlasnik popularnog Americkog casopisa 'Wired'. Taj casopis na neki nacin lici na stampanu verziju Tajms Skvera - pun je jarkih boja, interesantnih reklama, najnovijih vesti, i modernog dizajna.

 Pre par meseci, 'Wired' je analizirao neocekivani uspeh clanaka koji su bazirani na Top 5 listama. Nema veze o cemu se zapravo u tim listama radi, tvrdio je Wired, vec je u pitanju ljudska psiha, i sta i kako najlakse pamtimo.

U to ime, posto je danas zbog kise otkazan sav tenis, sledi spisak Top 5 interesantnih kratkih prica sa lica mesta ovde sa US Opena.

5. Tipsarevic i novinari cekaju Taj-Brejk

Konferencija Janka Tipsarevica posle pobede nad Huan Karlos Fererom bila je zakazana za 4pm. U isto vreme na stadionu Armstrong, Novak Djokovic je bio u sred Taj-Brejka protiv Doglopolova. Dok je manja grupa (koja doduse sve vise i vise raste) nasih novinara taj-brejk gledala na televizoru u sobi za intervjue, bilo je jasno da Janko sve vise kasni jer i on verovatno u svlacionici gleda isti taj-brejk. Pojavio se na konferenciji za stampu pola minute posto je njegov dobar drug taj-brejk osvojio. Konferencije za stampu su naravno veoma fleksibilne tako da zaista nije bilo govora o pravom kasnjenju, vec smo se samo podsetili koliko Janko voli tenis i voli da bodri sve nase igrace.

4. Nadalov grc u sred intervjua

U toku konferecnije za stampu u istoj sobi u kojoj smo cekali Janka, par sati ranije desio se nesvakidasnji dogadjaj da je igraca uhvatio veoma bolan grc. U pitanju je bio Radael Nadal koji je poznat kao jedan od najizdrzljivijih igraca u muskom tenisu. Sam po sebi dogadjaj je bio vise vizuelno dramatican gledajuci uzivo preko monitora u novinarskom centru, no sto je bio fizicki opasan. Nadal je neko vreme nastavio da sedi u stolici, da bi se kasnije sputio na pod i cekao da dodje ATP fizioterapeut. Nadal je posle prokomentarisao da mu je sve izgledalo dosta smesno, i da se sasvim normalno ubrzo posle toga osecao. Americki teniser Endi Rodik dodao je da tu nema nikakve price, jer se grcevi svima njima cesto desavaju, samo ne pred kamerama i novinarima.

3. Davidenkov komentar Noletu u sred meca

Na samom kraju drugog seta izmedju Novaka Djokovica i Nikolaja Davidenka, Davidenko je trazio 'Challenge' na Noletov pobedonosni forehend, kojim bi se gem zavrsio u Noletovu korist. Nasem teniseru lopta se ucinila vrlo dobrom, i nastavio je ka svojoj klupi sa strane terena, da odmori u toku pauze izmedju gemova. Davidenko je i sam krenuo ka svojoj klupi, ali je zastao ispred Noleta i pitao ga u sali 'Sto si vec seo?!' Razgovori izmedju tenisera u toku meca su vrlo neuobicajeni, cak i kod odlicnih prijatelja, ili u slucaju Vilijams sestara, najblize rodbine. Priliku da ovaj kratak razgovor cujemo dobili smo zahvaljujuci fantasticnim sedistima koje ove godine organizatori ustupaju srpskim medijima, i kojima smo se u toku meca nasli samo desetak metra iza Noleta.

2. Rodik seo na pogresnu klupu

Enri Rodik bio je deo jednog nesvakidasnjeg dogadjaja kad je u mecu protiv Dzulijana Benetoa greskom seo francuzu na stolicu. U prvi mah, mislili smo da je u pitanju sala, medjutim posle Rodikovog kratkog ali glasnog 'Oh Sh*t!', cinilo se da je to bilo sasvim slucajno. Rodik se slicno spontano ponasa na konferencijama za stampu, sto ga cini vrlo popularnim sa americkim tako i sa stranim novinarima.

1. Najduzi red u istoriji US Opena

U interesantnim statistikama koje organizatori svaki dan objavljuju nismo mogli da nadjemo koji je najduzi red koji su ikad zabelezili na US Openu, posto to verovatno ne bi zvucalo vrlo pozitivno. Niko u novinarskoj lozi nije mogao da se seti da su videli duzi red od onog koji se prostirao juce izmedju kapija stadiona Amstrong, i glavnog platoa sa fontanama. U pitanju je bar 200 metara niz koje su se ljubitelji tenisa, dva po dva, poredjali da udju u Armstrong stadion i gledaju Novaka Djokovica protiv Dolgopolova. Stadion je davno bio popunjen, ali to izgleda nikog nije obeshrabrilo. Cak smo videli oko stotinak ljubitelja tenisa koji su sa daleko veceg i viseg Arthur Ashe stadiona sa vrha tribina gledali Noletov mec na Armstrongu.



Komentari (2)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

AlexDunja AlexDunja 00:31 07.09.2011

no shit!

za svih 5
vagabunda vagabunda 03:57 08.09.2011

dobro bre covece...

nazvati kompaniju koja izdaje the new yorker, vogue, vanity fair i gomilu raznih drugih casopisa "vlasnikom casopisa wired", covece, totalno si mi popravio raspolozenje, stvarno sam mislila da bi to samo meni moglo pasti na pamet (najozbiljnije, moja prva asocijacija na conde nast je wired, ali jos nisam cula da neko deli taj utisak).

ali kako si u onoj gomili besmislenog sljasteceg kica poznatijoj kao times square pronasao bilo kakvu slicnost sa wired-om, to mi je vec misterija.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana