Putovanja| Sport| Zabava

US Open 2011: Tipsarevic: "Ide sve kako treba da ide"

Nikola Olić RSS / 06.09.2011. u 03:06

Jankova konferencija za stampu pocela je malo posle napetog taj-brejka na kraju Novakovog prvog seta protiv Dolgopolova. Dok su domaci novinari taj dogadjaj pratili iz sobe za intervjue, Janko je isti prenos gledao u svlacionici. Ubrzo posto je Nole uzeo prvi set, Janko je usetao i zapoceo razgovor.

 - Koliki je bio pritisak pred mec, i kako si sa tim izasao na kraj?

"Pritisak je bio tu, nisam prezadovoljan kako sam igrao danas. Imam osacaj da sam bio previse stegnut i da nisam igrao dovoljno agresivno. Pretrcao sam mnogo vise nego sto sam trebao jer sam bio defanzivniji ali sa druge strane sluzio je me je servis tako da mi je to pomoglo da se izvucim nekoliko puta iz nezgodnih situacija."

- Da li je postojala sumnja u nekom momentu da ce mec moci da ode u drugom pravcu?

"Ne mogu da kazem da sam bio siguran da cu pobediti, ali znao sam da sam u ovoj situaciji spremniji od njega. Video sam da je imao problema sa zuljevima, moglo je svasta da se desi. Jako mi je drago sto sam zasluzio ovu pobedu. Ja sam imao problema sa zuljevima na nozi, to sam tejpirao i sve je bilo ok. Imao sam i malo problema sa desnim kolenom, ali nije posle bilo problema."

- Vreme je bilo teze danas nego normalno...

"Vlaga je bila ubitacna. Ali i da je bilo suncano, ja mislim da sam bio spremniji od njega."

- Postavio si ciljeve ove godine da udjes medju 20 najboljih, zasto bas sada?

"Dosadilo mi je bilo da budem vise izmedju 30. i 40. mesta na svetu, nisam star ali nisam ni mlad, imam 27 godina, i kada vodim momke iz moje generacije koji ispunjavaju svoje snove, treba biti hrabar i postaviti odredjen cilj i pogledati u ogledalo i da kazes da si dao sve od sebe. Osecam se srecno sto se moji ciljevi i snovi ispunjavaju odmah. Ide sve kako treba da ide."

- Ko ce da pobedi u tvom sledecem mecu, protiv Novaka?

"Novak je veliki favorit u tom mecu. Drago mi je sto cu igrati protiv dobrog prijatelja na centralnom terenu US Opena. Kad sam dosao ovde, cilj mi je bio da se plasiram u drugu nedelju. Sto se meca tice, ideja je da se ide na pobedu, koliko god to zvucalo nerealno."

- Da li ce mozda tvoja prva titula u karijeri da ti bude US Open?

"To je jos daleko. Imam veliku prepreku u sledecem kolu koja se zove Novak Djokovic, tako da o tituli ne razmisljam uopste. "

- Kakvu taktiku ces primeniti protiv Noleta?

"Moja taktika ce biti da budem agresivan, ali mora se igrati pametno. Novak jednostavno ima pokrivene sve aspekte na terenu, i servis, i volej i kretanje. Jedno je sigurno, ako se stoji daleko iza osnovne linije, on tebe tera da trcis, i kako mec ide dalje, ti se osecas sve gore, a on se oseca sve bolje. Sa druge strane, ako krenes da divljas i udaras svaku loptu iz sve snage, to se ne zavrsava bas najbolje po tebe. Treba biti agresivan, ali i pametan i defanzivan kad je potrebno."

- Jel ima prednosti sto ste stalno trenirali zajedno?

"Dobro pitanje. Mozda ja. Ja verujem da on ima toliko samopouzdanja da on cak ni ne razmislja ko je sa druge strane. Verujem da ce meni tih par stotina treninga iz proslosti dobro doci. A mozda i nece.

 



Komentari (1)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

blue rider blue rider 15:29 06.09.2011

car je janko

Verujem da ce meni tih par stotina treninga iz proslosti dobro doci.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana