Astronomija| Kućni ljubimci| Lingvistika| Religija| Sex

Slikovnica o respektabilnim lopovima srbijanske prestonice

krkar RSS / 19.07.2011. u 01:54

diabolik.jpg

 

Kad u radnji uzmeš čokoladu ili kafu - pa čak i brašno, dečje pelene ili lek - a ne platiš ti si lopov jer si uzeo nešto što nije tvoje. (Ovo nam je, valjda, svima jasno).

Kad u kafani ručaš i odeš ne plativši račun - pa čak i ako si gladan i nisi jeo tri dana - opet si lopov jer nisi platio nešto što si koristio.  (I ovo nam je, valjda, svima jasno).

Ali kad koristiš ulicu, banderu, slivnik, hitnu pomoć, vatrogasce, gromobran, obdanište, kantu za smeće... koje nisi platio - u Srbiji nisi lopov. Naprotiv, ti si građanin koji traži svoja prava.  Pravo da ja platim tvoj priključak na kanalizaciju, da moj zubar plati tvoj trotoar, da moja majka plati tvoj parking, da moj obućar plati tvoju javnu rasvetu, da nepoznata penzionerka plati tvoju trafo-stanicu a da ti neki bloger plati semafor.

Još kad su na vlasti barabe bez skrupula i lopovi bez obraza - onda ne samo da taj princip postaje legitiman, nego ti politikantski hohštapleri još i računaju kako će zaraditi političke poene (čitaj: glasove) uzimajući - bez pitanja - pare od poštenih građana da bi dali lopovima.

To se u Srbiji zove legalizacija.

Legalizacija je proces kojim se lopovi koji su bez dozvole i bez plaćanja pune propisane cene raznih doprinosa aboliraju, a pritom se - bez pitanja (i bez imalo srama, ali to je zasad manje bitno) zavlači ruka u xhep poštenih građana da bi se dalo lopovima.

Svako ko je protivpravno sazidao zgradu je lopov.  Zato što asvaltiranje ulice, gradnja kišne kanalizacije, trotoara, parkova, gromobrana, obdaništa, odlagališta za smeće... košta. A ti lopovi to nisu platili. I još očekuju da pošten svet - koji je platio SVE što koristi - plati i za lopove, giliptere, dripce, gulanfere, barabe i hohštaplere.

Prvo što je u bespravnoj gradnji protivzakonito je sam proces gradnje bez dozvole, projekta, reda i poretka.

Drugo što je protivzakonito je što ti koji grade na divlje nisu platili ono za šta tvrde da im pripada - infrastrukturu.

Treće što je protivzakonito je što ti lopovi pokušavaju da učine sve da ne plate punu cenu nego da njihov lopovluk i bezakonje (su)finansiraju pošteni građani. Da bar deo para lopov sa sebe prebaci na mene i vas ostale poštene građane. A u tome im zdušno pomažu lopovi na vlasti.

Uopšte nemam nameru da diskutujem o Oliveru Duliću - svi su isti i svi se ponašaju po istom principu: može mi se da ukradem pare od poštenih građana da bih odobrovoljio lopove da glasaju za mene. Naravno - ne pitajući pri tom poštene građane pristaju li oni da im lopovska država zavuče ruku u džep u korist lopova.

Upravo to je legalizacija: otimanje od poštenih da bi se dalo lopovima. Princip po kojem onaj ko je već jednom svoje pošteno platio - treba da plati još jednom za lopove koji neće da plate. Hteo to pošteni platiša ili ne.

Zbog nespremnosti da se povinuje grabežu - a u skladu sa principom da niko ne može bez tvog pristanka da uzme tvoje pare -  izbila je američka revolucija. U Srbiji, nažalost, sigurno neće. Ovde su lopovi brojni, i oni na vlasti i oni ostali.

 

Zabasam tako sasvim slučajno pre nekog vremena u deo Beograda za koji nisam ni znao da postoji: Miljakovac 3:

miljakovacforestbelgrad.png 

 

Usred jedne od lepših šuma u gradu lopovi su podigli celo naselje. Ima individualnih lopova, koji su podigli sebi porodične kuće. Primetićete da većina lopova ima značajnije prostorne potrebe - teško da ima kuće ispod 150 kvadrata a svaki lopov koji drži do sebe odmah napravi 300. Iovako nemaju nameru da plate dažbine (plaćaju se po kvadraturi placa i kuće). Kontaju da ćemo ih platiti vi i ja ili da će im Veliki Lopovi dažbine oprostiti.

(Primetićete da lopovi gaje hm... osebujnu estetiku)

 mirjevobig-624743_Fotografija-0134.jpg?t=1311256267

52186_24664def15be8f229_41748_330x247.jpg 

 24733_79634def2574a11b9_82471_330x247.jpg

24734_35934def2574a2a64_34134_330x247.jpg 

 

Ambiciozniji lopovi (veći lopovi?) podigli su cele zgrade i sad prodaju stanove. Cijena - prava sitnica. Lopov koji je podigao ovu prvu, belu, prodaje stan na II spratu, sa sve 4 luka na terasi, za tričavih 93,000€ (inače one skromne individualne kuće iznad lopovi prodaju jako povoljno -od 150000€ do 330000€)

41156_20274def23e476ac4_75274_330x247.jpg 

19904_48034def2616a146e_32225_330x247.jpg

 

Nije ni čudo da lopovi očekuju da im vi i ja platimo infrastrukturu. Realno - lopovi su se potrošili jer su se baš otvorili da lopovske kuće opreme lopovski bogato (svakako, i u skladu sa lopovskom estetikom):

1751753941518-4V.JPG 

37410_90604def2493c7ed5_64796_330x247.jpg

 

Inače, ovo lopovsko naselje po infrastrukturi podseća na predgrađa Kandahara ili Freetowna. Pošto su alavi prodavci placeva i alavi lopovi sami parcelisali naselje, gledali su da što više iskoriste svaki kvadrat, da ni milimetar ne ostane neprodat ako baš ne mora. Tako nijedna ulica u lopovskom naselju Miljakovac 3 nema ni 4 metra širine. Džebga, što da ostave za ulicu kad mogu da prodaju.

Doduše, nema trotoara. Jadni lopovi prinuđeni su da idu sredinom ulice. Pošto u lopovsko naselje ne može da uđe ni autobus ni kamion za smeće - na ulazu u naselje izgrađen je unikatni objekat: autobuska okretnica sa odlagalištem đubreta. Mada, i to je zgodno. Kad bilo koji pripadnik lopovske familije koji je dovoljno siromašan ili dovoljno maloletan da se vozi autobusom krene na štajgu - ponese i smeće. I udiše miomirise dok čeka bus.

29137013.jpg 

linija.48-1.png 

40870_bgd45-miljakovac-muci-komsija-foto-v-lalic_f.jpg?ver=1274682677 

26967_60354def254c10cfd_98642_330x247.jpg 

 

Pošto su lopovi ostavili minimum prostora za ulice (vrlo neproduktivna stvar ta ulica), u lopovskom naselju nema mesta za trotoare. Nema mesta ni da se automobili pošteno mimoiđu. Ni da prođu vatrogasci. (Naravno, siguran sam da lopovi nisu platili osiguranje za kuće pa ako nekom lopovu kuća izgori - pozvaće se na moju i vašu solidarnost). Ni hitna pomoć nema kuda da se probije. Ni mesta za školu nema. Ni za obdanište. Ni za radnju (osim ako neki lopov ne otvori u svojoj kući). Ni za centar mesne zajednice, biblioteku... (Dobro, potrebu za bibliotekom posle onih enterijera i nameštaja i ne očekujem).

Lopovi se ne obaziru - a verovatno ni pojma nemaju da postoji nekakva struka, urbanistička, gde ljudi koji su išli u škole treba da procenešta kako i koliko treba jednom naselju, kolike treba da budu ulice, koliki troroari, kuda će da ide voda kad padne kiša (lopovi, naravno, ne nameravaju da plate kišnu kanalizaciju, slivnike, odvodnju...). Lopove baš briga što se neko potrudio da osmisli kako treba da izgleda Beograd (i što je neko to platio), što postoje planovi, projekti 

 02_plan_namene.jpg

 

Ne, lopovi hoće da MI platimo da (im) napravimo Beograd i od ovoga:

5437791.jpg 

37704_28294def249673e5a_75946_330x247.jpg

 

Javiće se ovde neki od lopova da kaže kako u stvari oni ne traže da MI platimo - samo da im sve bude džabe. Naravno, xhabe nema ništa. Neko infrastrukturu koju lopovi ne žele da plate mora da plati, čak i ako političari lopove oslobode obaveze da plate punu cenu ili čak da išta uopšte plate. Taj neko smo mi ne-lopovi.

Ne govorim napamet. lopovi smatraju da - iako su lopovi - imaju prava. Tako se, na primer, lopovi koji su već izgradili bespravne kuće sa bespravnim septičkim jamama (kanalizaciju tek očekuju da im platimo, kao, na primer, u Altini gde se kompletna kišna kanalizacija i odvodnja rade na trošak grada jer su se lopovi istrošili na kuće od 300 kvadrata, kamine i onu estetiku) bune što lopov koji tek sad bespravno gradi kopa septičku jamu ispod njihovog prozora:

42196_bgd04-miljakovac-foto-n-markovic_f.jpg?ver=1274990299 

 

Vremenom lopovi se s pravom  pobune i što im je autobus daleko (očekuju, valjda, da platimo javni helikopter da svakog lopova spusti pravo u dvorište).

1425.jpg 

 

I samo još da napomenem da ovo nisu bilo kakvi lopovi - ovo su pismeni i demokratski svesni lopovi koji ne daju da im neko uskraćuje njihovo pravo da im mi platimo infrastrukturu! Imaju lopovske forume na kojima lobiraju protiv plaćanja pune cene infrastrukture,  Facebook grupu, hvale se svojim atraktivnim divljim naseljem na blogu o nekretninama, a imaju i forume na kojima demokratski osvešćeno obaveštavaju političare da oni nemaju nameru da plate! Lopovi se pravdaju da je kako god okreneš pola Beograda nelegalno - pa time valjda lopovi koji zahtevaju da im vi i ja platimo ono što oni neće postaju manje lopovi, štaviše, postaju respektabilni građani prestonice.

Pa, da platimo? Da nam se jadni lopovi ne sekiraju?

Ovaj bi da o tome odluči u vaše i naše ime:

 oliver-dulic-498.jpg

 

NAPOMENA 1: U sredu ujutru idem na put. Do tada što stignem da proboravim na blogu - stignem.

NAPOMENA 2: Vasilije, o-v-a-j   b-l-o-g   s-a-m   j-a   p-i-s-a-o. Nije Gorran2. Banovaću te u sredu ujutru kad krenem na put da mi ne zastranjuješ po blogu - ako ne zaslužiš to i pre nekom velikom palamuđevinom



Komentari (373)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

mlekac mlekac 02:43 19.07.2011

Kad vidim ovo

Pocnem da se pitam da li sam pogresno vastpitana, da li sam kukavica ili idiot?

Pazi, koji dzon od obraza treba da imas da mrtav-'ladan izgradis kucu gde ti prdne i da jos ocekujes da je niko ne takne?

Mada, ako uzmemo u obzir kako je, onomad, bilo sa Kaludjericom, ne bi trebalo da nas cudi sto se taj virus rasirio.
krkar krkar 02:51 19.07.2011

Re: Kad vidim ovo

Pazi, koji dzon od obraza treba da imas da mrtav-'ladan izgradis kucu gde ti prdne i da jos ocekujes da je niko ne takne?


Ne da je niko ne takne nego da pošten svet, koji je svoje platio - plati i tvoje!
mlekac mlekac 03:24 19.07.2011

Re: Kad vidim ovo

krkar
Pazi, koji dzon od obraza treba da imas da mrtav-'ladan izgradis kucu gde ti prdne i da jos ocekujes da je niko ne takne?


Ne da je niko ne takne nego da pošten svet, koji je svoje platio - plati i tvoje!


To posebno!

Kao, ostali koji posteno cekaju dozvole i placaju su, valjda, moroni, a samo ovi su pametni?
ivankagrump ivankagrump 17:15 19.07.2011

Re: Kad vidim ovo


Pazi, koji dzon od obraza treba da imas da mrtav-'ladan izgradis kucu gde ti prdne i da jos ocekujes da je niko ne takne?


A nije, nego je tako na selu, kupis zemlju i mozes da gradis na njoj sta hoces. Pa onda Miljakovcani i ini nemaju uopste svest o tome da se to nesto pogresno.
tsunade tsunade 20:09 19.07.2011

Re: Kad vidim ovo

krkisa
toliko sam pobesnela dok sam citala ovaj blog
da sam pomislila u jednom trenutku:
sto mi neko ne da apsolutnu vlast samo na dva dana.
kako bih slatko rusila
a posto vidim da si u slicnom fazonu
rado bih i tebi tu vlast prepustila.
ivana23 ivana23 20:37 19.07.2011

Re: Kad vidim ovo

ivankagrump
Pazi, koji dzon od obraza treba da imas da mrtav-'ladan izgradis kucu gde ti prdne i da jos ocekujes da je niko ne takne?

A nije, nego je tako na selu, kupis zemlju i mozes da gradis na njoj sta hoces. Pa onda Miljakovcani i ini nemaju uopste svest o tome da se to nesto pogresno.


Vrsi se legalizacija i kuca na selu sagradjenih/dogradjenih/adaptiranih posle '71. kao i stala, vajata, kacara... Sve to izgradjeno na zemlji koja je u posedu vlasnika kuce cak stotinama godina i bogu iza ledja. Nema ni vodovoda, ni kanalizacije, ni puta (makadam). Niti ce stici ikada.

Legalizacija je u takvoj zabiti, da l' komicno, dal' tragicno, podvedena pod - uredjenje gradskog gradjevinskog zemljista!?!

Licno iskustvo, preko kumova.
paki_i_paki paki_i_paki 22:46 19.07.2011

Re: Kad vidim ovo

Pazi, koji dzon od obraza treba da imas da mrtav-'ladan izgradis kucu gde ti prdne i da jos ocekujes da je niko ne takne?

ne samo treba da kupiš plac , čitaš "očeve utemeljitelje" a ne Bogdana Bogdanovića .
recimo jel je ovo bespravno

milisav68 milisav68 23:03 19.07.2011

Re: Kad vidim ovo

ivana23

Vrsi se legalizacija i kuca na selu sagradjenih/dogradjenih/adaptiranih posle '71. kao i stala, vajata, kacara... Sve to izgradjeno na zemlji koja je u posedu vlasnika kuce cak stotinama godina i bogu iza ledja. Nema ni vodovoda, ni kanalizacije, ni puta (makadam). Niti ce stici ikada.

Legalizacija je u takvoj zabiti, da l' komicno, dal' tragicno, podvedena pod - uredjenje gradskog gradjevinskog zemljista!?!

Licno iskustvo, preko kumova.

A pošto često ni kuća ni njiva nema neku vrednost, niti hoće ko da kupi, izmislili taksu odvod vode.
krkar krkar 23:48 19.07.2011

Re: Kad vidim ovo

recimo jel je ovo bespravno


Nije pitanje je li bespravno nego je li neko očekivao da neko drugi a ne vlasnik plati neke od troškova.

Odgovor je nije. Ni u SAD, ni u Nemačkoj, ni u Italiji, ni u Norveškoj... ne postoji mogućnost da se neko gica da se njegova privatna obaveza podeli na širu društvenu zajednicu.

Nijedan od ovih divljih graditelja, a dosta je među njima gastarbajtera, nije ni pokušao u uređenoj i organizovanoj zemlji da uradi ono što je pokušao ovde. Što znači da nisu ni naivni, ni glupi, ni neobavešteni.

Samo bahati i bezobrazni. Baš kao i država.

E nama, poštenim građanima koji pošteno sve radimo i pošteno sve plaćamo pun je qrc i jednih i drugih!
paki_i_paki paki_i_paki 14:15 20.07.2011

Re: Kad vidim ovo

Nijedan od ovih divljih graditelja, a dosta je među njima gastarbajtera, nije ni pokušao u uređenoj i organizovanoj zemlji da uradi ono što je pokušao ovde. Što znači da nisu ni naivni, ni glupi, ni neobavešteni.

Ma u kojoj slobodnoj zemlji s tržišnom privredom i predstavničkom demokratijom
postoji pojam GRADSKO GRAĐEVINSKO ZEMLJIŠTE, jesu li rahmetli kule bliznakinje bile na GGZ ili na privatnoj parceli. U kojoj zemlji platiš priključak na kanalizaciju a nemaš je. Gde plačaš priključak za struju i vodu . U normalnim zemljama možeš čak birat operatera distribucije energije , postoji nešto što se zove POREZ na imovinu plaća se svake godine i iz njeg se finasirasju "hidranti" ako ne i bandere. Sistem koji ovde propagiraš je podgrijavanje mrtve kljusine nebi li ona oživela.trba da imaš dozvolu za gradnju na svojoj imovini al ne možeš da je dobiješ. cjeli problem divlje gradnje prvenstveno je uzrokovan idiotlukom koji se zove GRADSKO GRAĐEVINSKO ZEMLJIŠTE

nađi mi taj pojam u američkom,engleskom pravu , nađi u nemačkom , daj link
pogledaj kako i zašta se troši novac od poreza za imovinu .
Osim toga ako su bandere "naše" šta će biti posle privatizacije EPS (neminovan u EU). ovo ti je isto kao i zabrana samizdata u SSSR a zakon je lepo propisa izdavače i umetničke vrednosti pa ko se ne uklapa....
Pa i u socijalizmu si smeo bit privatnika ,ALI...
tebi baš nije jasno da je pobeda demokratije i tržišne privrede krajem XX veka i propast ekonomskih kolektivističkih ideja bila na relaciji naše-moje.
PRIVATNA SVOJINA NE MOŽE BITI GRADSKO GRAĐEVINSKO ZEMLJIŠTE i moja šuma ne može bit opšte dobro

mlekac mlekac 18:14 20.07.2011

Re: Kad vidim ovo

paki_i_paki
Nijedan od ovih divljih graditelja, a dosta je među njima gastarbajtera, nije ni pokušao u uređenoj i organizovanoj zemlji da uradi ono što je pokušao ovde. Što znači da nisu ni naivni, ni glupi, ni neobavešteni.

Ma u kojoj slobodnoj zemlji s tržišnom privredom i predstavničkom demokratijom
postoji pojam GRADSKO GRAĐEVINSKO ZEMLJIŠTE,



E, ovde gresis. Postoji nesto sto se zove City Area - i to je podrucje za gradnju. Ako gradis u njemu, moras da znas da li je plac u Residental Area, u kom slucaju mozes da gradis iskljucivo objekte za stanovanje (u nekim zemljama i SAMO do odredjene visine), a ukoliko je Industrial Area, onda tu mogu da se grade samo radnje, radionice i slicno - nema govora o izgradnje stambenog objekta.

E, sad, kad je rec o Residental Area, zavisno od kategorizacije iste ne samo da je propisan porez, nego je propisano i KOJI materijal sme da se koristi. Znaci, ako si, recimo, resio da gradis u Primary Residental Area, onda moras da ispostujes mnogo stroze norme (tipa debljina zidova, vrsta krovnog pokrivaca, vrsta podova), nego ako gradis u nekoj nize klase.

Tako da ta vasa prica - nema gradjevinskog zemljista, moz' svako da gradi sta mu prdne, ne pije vodu...
paki_i_paki paki_i_paki 18:50 20.07.2011

Re: Kad vidim ovo

E, sad, kad je rec o Residental Area, zavisno od kategorizacije iste ne samo da je propisan porez, nego je propisano i KOJI materijal sme da se koristi.

I koliko ti treba da dobiješ dozvolu za tu, jel se jasno dobva po automatizmu za jasne uvijete. ali to je samo područje , ne vlasništvo. Gradskograđevinsko zemljište "definira" vlasništvo na već postojećem vlasništvu .RA samo propisuje neke jasne uslove ali ti se ne petlja u upravljanje vlasništvom , niti može da tvoj plac proglasi zelenom površinom bez da ti namiri realnu tržišnu vrednost.
I dali može da ti naplati uslugu koju ti ne pruža .Odnosno dal plaćaš kanalizaciju koje nema . Ajde malo pozabavi se pitanjem razlike naplate korištenja infrastrukture v.s. investicisko ulaganje u infrastrukturu (pogotovo buduću) bez jasnih naznaka,kad ,kako i pod kojim uslovima će te je dobit. Međutim privatnovlasništvo van rezidencijalnih područja ima puno više sloboda.
Konkretno pitanje za sve one koji misle da Srbija treba u EU/Nato a da zadrži postojeće vlasničke odnose.
Da li bi DONALD TRAMP uopšte mogao graditi u Beogradu da ima volju da gradi legalno. Da li je ti je jasno da postoji porez na nekretnine nikad u "srpskih vladara" nebi bilo onog krša .
srdjazlopogledja srdjazlopogledja 20:40 20.07.2011

Kad vidim ovaj blog

Ovaj blog se može uzdići na pijedestal gluposti i neznanja!
Mene zanima kakva je muka naterala autora da piše o stvarima o kojima ništa ne zna. Ej... P to treba deo po deo komentarisati, pošto čovek nema na šta ispravno da se osloni.
Ali je zato ostrašćenost tu, da nadoknadi.
pnbb pnbb 21:43 20.07.2011

Re: Kad vidim ovo

Gde plačaš priključak za struju i vodu .

placas, placas... samo ga drugacije krste
poreznik2 poreznik2 21:14 21.07.2011

Re: Kad vidim ovo

Istina je malo drugačija. Komunisti nisu hteli da imaju legalne privatne kuće, da ne bi imali nezavisne ljude. Ko je imao živeo u društvenom stanu, držali su ga u šaci, ko je imao svoju kuću, činili su sve da bude nelegalna, da mogu da je poruše ako im čovek zasmeta. Vladali su strahom. Kuća mojih roditelja nije legalizovana niti će biti dok legalizacija ne bude besplatna. Ne zato što to nismo hteli, nego što to nema smisla, ako išta platim budala sam. Moji su kupili plac i platili prevod koji ih je koštao, porez za prevod je bio takav da su moji roditelji platili zemljište na kojem je moguća individualna izgradnja. Platim da mogu da gradim kuću. Tražim građevinsku dozvolu, ne daju. Bespravno gradim, donosi se rešenje o rušenju, tužim i Vrhovni sud donosi rešenje da pošto sam platio porez na prenos za invidualnu izgradnju, ne mogu biti uskraćen za građevisku dozvolu u roku u kojem sam podneo zahtev i da je rešenje o rušenju nelegalno. Moji ne dobijaju dozvolu za gradnju. Hoćes kredit, ne može nemaš dozvolu za gradnju, hoćes struju, plati pola trafo stanice i postavi sve kablove koji postaju vlasništvo EPSA, hoćes telefon, napravi Poštu, postavi sve kablove i predaj ih u vlasništvo Telekoma, hoćeš vodu, plati dvaput, koliko god tražimo. U međuvremenu daješ u fond za stanove, koje kasnije rasprodaju, uzimaju stalno da ti isti koji žive u društvenim stanovima imaju neekonomske cene grejanja, da im neko drugi sređuje liftove, ranije i boljere.
Da platim legalizaciju čega. Sve što sam dobio morao sam da platim, za razliku od onih koji su otkupili društvene stanove, a to je jedan u pet, četvorica su dobila šipak, a onaj jedan sve ostalo, plus još uvek živi na grbači one četvorice, jer grejanje škole, bolnice koje svi mi plaćamo je duplo skuplje od grejanja bivšege drušvenog stana, a energija je enegrija, a kad zafali uzmi od svih. A da ne govorimo, povravićemo vam lift ako date 30% srestava, ko daje onih 70% svi mi. Društveni stanovi su pravljeni za one koji nemaju, samo trenutno nema nigde stanova za one koji su ugroženi. Moj predlog. Legalizuj sve što može da se legalizuje (ako nije na putnom zemljištu ili kuća uz kuću) za cenu geometra koji će da izvrši merenje i raspali svima koji su otkupili društvene stanove porez kada umru da trećina ide u fond za sirotinju. Uvek ima sirotinje i uvek će im trebati krov na glavom. I udari porez na lokaciju. Trošim struju na javnu rasvetu, trošim put, imam bolnicu, školu u blizi e to imam da platim, jer mogu da koristim. A porez na imovinu posle na prime 180 000 hiljada vrednosti imovine. Hoćes u centar platiš više. Imaš baš mnogo platiš više.
predatortz predatortz 21:17 21.07.2011

Re: Kad vidim ovo

Konačno je neko pobio suludu teoriju da su ljudi koji su sami sebi gradili kuće nekog oštetili!
Respect
legalizacijabg legalizacijabg 03:37 19.07.2011

mir i ljubav

Ovaj blog si napisao isključivo da se meni osvetiš.I Dulića da nabiješ na kolac.Ali ja sam već legalizovao svoju kućicu

Verovatno zato što sam rekao koju afirmativnu o četnicima.
Evo opet kažem.Četnici su bili antifašistički pokret,koji je nepravedno od strane ideoloških protivnika,koji su došli na vlast zahvaljujući Crvenoj armiji, proglašen za izdajnike.Ipak proces rehabilitacije teče,i deca će učiti u čitankama da su Četnici bili borci za slobodu, svidelo se to tebi ili ne

brrr kad se setim da sam riban kod direktora škole, zato što sam jednom nacrtao krst sa četiri ocila, na svesku iz fizike



A Dulić će dobiti naše glasove na izborima.To je oko 400 do 500 hiljada glasova.
Još ako dovedu cene u neku normalu na teritoriji Beograda,gde za prosečnu kuću na periferiji,sa popustima treba oko 7000 evra,eto pobede DS na izborima

DA DOBRO STE PROČITALI!OD 7000 DO 10 000 EVRA ZA KUĆU DO 250KVM.
Toliko o relevantnosti izjave autora o 'lopovima i nelopovima'
Da je samo hteo da ode do direkcije da se raaspita za cenu naknade za gr.zemljište po kvadratu,verujem da bi odustao od pisanja ovog pamfletnog bloga.Ispada smešan

S druge strane,

Ostajem pri stavu da je Dulić jedan od kvalitetnijih ministara a njegov kabinet radi posao.

A autor je osim ostrašćenosti pokazao i veliko neznanje.Ima tu jedna mala tajna.Zašto su bivši komunisti,povlašćenici,protiv narodne legalizacije?

Jedan od odgovora jeste,da su oni kao povlašćenici dobijali stanove,bliže centru,dakle bili stambeno obezbeđeni.E kad si stambeno obezbeđen,ovi drugi koji nisu,čine ti se kao ideološki neprijatelji.Druga grupa.Pridošlice.A čovek je čoveku vuk
Ovi drugi koji su izvisili,dakle obična raja,pravila je krov nad glavom,ciglu po ciglu krvarila,izdvajala iz usta.Naravno da nisu to radili iz ćefa,nego životne potrebe.(ogromna većina)

I ti(ne mislim direktno na autora) kao neko ko se širi u velikom stanu,u centru grada,najverovatnije otetom od nekog 'narodnog neprijatelja'čije kosti možda leže u nekom BG parku,logično da nemaš simpatije prema gladnoj dečici,koja se hvata za majčine skute i traži čokoladu,a majka krijući plače i meša malter,jer je sve uložila u tu ciglu koju ugrađuje u budući dom.

Zašto je meni lično(a verujem i još ponekom)komunizam najpoganija ideologija u ljudskoj istoriji?
Zato što je u pitanju najveća prevara koju je mogao da smisli ljudski mozak

Na stranu krvožedni karakter te mračne ideologije,ali jedna grupa ljudi je na osnovu priče o jednakosti,proletarijatu,dakle zloupotrebljavajući jednu plemenitu ideju,koja je doduše utopija,jer kosmos je surovo mesto ne zna za jednakost,iz samoga blata dospela na nabeske visine.U povlašćeni status.Penjući se po leđima te prevarene većine.

Gadno..
legalizacijabg legalizacijabg 03:46 19.07.2011

Re: mir i ljubav


krkar krkar 03:51 19.07.2011

Re: mir i ljubav

A autor je osim ostrašćenosti pokazao i veliko neznanje.Ima tu jedna mala tajna.Zašto su bivši komunisti,povlašćenici,protiv narodne legalizacije?


Ti si lopov, to i sam priznaješ.

Za crtanje ocila javi se u SPO/SRS/SPC... da ti daju orden za zasluge.

A ja nikada u životu nisam stanovao u društvenom vlasništvu. Ni moji roditelji ni ja. Sve pošteno kupljeno i plaćeno, parama. Nakon što nam je posle rata dosta toga oslobođeno. Moji roditelji otišli su u penzije sa ukupno nekih 75 godina penzijskog staža tokom kojeg su plaćali stambene doprinose i nikada ništa nisu uzeli ni dobili. I niti oni niti ja nikome na tome nisu zamerili. Od zarađenog su kupili 2 stana u Beogradu. I sva njihova deca plaćala su u nekakve fondove od kojih ništa nisu dobila/uzela a sva su ponešto od zarađenih para kupila i dan-danas otplaćuju nekakve komercijalne kredite. Na čemu nikome ništa ne zameram. Takva vremena bila - mi hteli tako da se ponašamo. Ali mi je vas lopova opravdano i sa punim pravom pun qrc!

To kurčenje velikim patriJotizmom, Srbstvom, pravoslavljem, pravdoljubljem... uz istovremeno potkradanje države Srbije i njenih građana najbolja je slika vas lopova i vaše lopovske etike.

Vi ste jajare. Pičkice. Sitne šićardžije.

Ti komunisti koji su moju i mnoge druge familije oslobodili poprilične imovine imali su neki moral. Vi govna lopovska kojima su usta puna Srbije i patriotizma nemate nikakav.
legalizacijabg legalizacijabg 04:11 19.07.2011

Re: mir i ljubav

prepostavljam,kad bih odgovorio u istom tonu,bio bih odmah banovan.a verovatno ćeš me banovati anyway

mogu samo da ti kažem da grešiš čoveče.grešiš dušu pre svega.btw,nije crkva kriva za pad komunizma,nisu ni stotine hiljada ljudi koji su pravili kuće,mnogi i na pošteno kupljenim placevima(oko85%po mojim istraživanjima)

jednostavno to je neprirodan režim,morao je da padne.ljudi su slobodnomisleća bića,i svaka zabrana,stavljena na mozak,akumulira negativni naboj koji će jednom da probije izolaciju.

evo uzmi moj primer.ja sam tada nosio titovku,bio mali pionir.ali kad sam pozvan u ditrektorovu kancelariju da mi seckaju uši,a onako malog me još i ispitivali ko mi je otac i ko me je naučio da crtam krst na svesku..u meni se nešto prelomilo..osetio sam neki bes,zar u mojoj zemlji da mi brane da budem Srbin

a možeš misliti,kako je tek bilo štićenicima režima Pol Pota
Hansel Hansel 06:20 19.07.2011

Re: mir i ljubav

legalizacijabg
Ali ja sam već legalizovao svoju kućicu

Pa, rekoh ja da zato braniš Dulića, a ti se pravio nevešt, pa još reče da sam ti i pol promenio!

Nego, sad ozbiljno, a da probam i kratko jer nemam vremena (ja sad k'o Vasa ), pa ću pokušati samo s formom teza:

1. Priključci s legalizacijom ne bi trebalo da imaju veze. Legalizacija (u ovom smislu) se odnosi na neplaćenu naknadu za gradsko građevinsko zemljište (uz, naravno, sve potrebne dozvole), ne i na priključke na struju, vodu, kanalizaciju. Druga je stvar ako neko krene i to da olakšava.

2. Treba reći nešto i o lopovluku vlasti kada naplaćuje NGGZ i druge dažbine, na primer - naknadu za skloništa - koja ne gradi (nego ih eventualno gradi investitor), a u slučaju legalne nadgradnje ih takođe naplaćuje (što sam imao prilike da iskusim NE na nekoj zgradi koja je istorijski spomenik, samo da se zna), iako, naravno, ništa novo na skloništima ne radi, uz to ih i izdaje, a svojim radnicima uplaćuje dobrovoljno penzijsko osiguranje.

3. Da ne govorimo o brojnim uslovljavanjima (najčešće birokratsko-koruptivne prirode) za one koji krenu legalno da grade (opet moje iskustvo).

4. Država je bila krajnje neefikasna u regulaciji gradnje i sprečavanju divlje - zašta smo je plaćali nego da efikasno sprovodi zakone i obezbedi red, pa i u ovoj oblasti?

Isteklo vreme za ostale "teze", samo još ova priča - kada sam ja dočekao, posle 6-7 gpdina čekanja, donošenje Regulacionog plana i kada su se stekli uslovi da se krene u proceduru prikupljanja dozvola, već je, navodno, počeo da se primenjuje novi ("Šumarčev" ) zakon, a u Gradskoj upravi je svečano otvoren famozni "jedan šalter" za svu proceduru. Neki mesec kasnije otišao sam tamo da se raspitam koliko to sve košta i pred šalterom čekao - izgledalo je kao da je službenik privremeno otišao. Posle jedno 10 minuta pitao sam obezbeđenje da li neko tu radi. Rekli su mi da odem na neki sprat u neku sobu. Ušao sam, ali me niko konstatovao nije. Neko je gledao slike s letovanja, neko je čitao novine, a neko je ubeđivao osobu koja je bila u privatnoj poseti da ne kreće još jer će "očigledno kiša". Ja sam stajao i sve to posmatrao. Žao mi je što nisam čekao momenat kada će mi se neko obratiti (i da izmerim to birokratsko vreme latencije), ali sam se odlučio na drugi pristup - viknuo sam (bio je žamor): DOBAR DAN! Svi su se trgli i konačno me pitali šta mi treba. Hteo sam da pitam koliko koštaju dozvole.
- A, pa ne može to tako, kad uradite projekat, mi to odredimo...
- Ali, kako ne može, valjda postoji cena po kvadratu, po lokaciji...
- Da, ali to zavisi...
- Od čega?
- Dobro, evo sada ću da pogledam...

I, konačno pogleda i kaže mi neku cenu.

- Dobro, a gde mogu da saznam šta je sve potrebno podneti od dokumentacije, hoće li raditi onaj šalter na kome će biti moguće dobiti sve dozvole?
- To nikad nije bilo niti će da bude!
- ?! Pa, Ljuba Anđelković (tadašnji potpredsednik gradske vlade zadužen za urbanizam) je rekao...
- Ako je on rekao, neka vam on izda sve dozvole - žalite se njemu!
- I hoću! Doviđenja.
- Doviđenja.

Nastavak možda po podne ili večeras, tema je jako zanimljiva, a kao običan građanin i u ovoj "sferi" video sam svašta.

EDIT: Moram da dodam i detalj da se u kompleksu istovetnih zgrada, zgrade nadgrađuju (s dozvolama!) na drastično različite načine - gde je tu država, gde je tu struka, gde je bilo šta normalno? (No, glupo je o normalnosti i pričati kad te zgrade s ravnim krovom nisu izdržale ni 10 godina a da nisu počele da prokišnjavaju, pa je nadziđivanje trajnije rešenje i tog pitanja - i, umesto da bude urađeno na neki normalan način - pokazalo se da Regulacioni plan zapravo skoro ništa ne reguliše.)
maksa83 maksa83 06:28 19.07.2011

Re: mir i ljubav

gladnoj dečici,koja se hvata za majčine skute i traži čokoladu,a majka krijući plače i meša malter

E od ovog Vilerov goblen da napraviš i prodaješ, ima još 2 sprata da dozidaš.

+mermerni labudovi u prirodnoj veličini lava za dvorište.
buba_truba buba_truba 06:31 19.07.2011

Re: mir i ljubav

maksa83
gladnoj dečici,koja se hvata za majčine skute i traži čokoladu,a majka krijući plače i meša malter

E od ovog Vilerov goblen da napraviš i prodaješ, ima još 2 sprata da dozidaš.

+mermerni labudovi u prirodnoj veličini lava za dvorište.



Meni oči zasuziše...
uros_vozdovac uros_vozdovac 06:32 19.07.2011

Re: mir i ljubav

legalizacijabg


S druge strane,

Ostajem pri stavu da je Dulić jedan od kvalitetnijih ministara a njegov kabinet radi posao.



Jeste ako zanemariš etiku, a to zanemarivanje posle godina treninga baš lako ide.

Gadno..


Jeste.
maksa83 maksa83 07:04 19.07.2011

Re: mir i ljubav

Meni oči zasuziše...

E, taj filigranski rad po tankim žicama...
Onako kako je rečeno ostalo mi samo nejasno u onoj slici da l' majka krije čokoladu, ili da plače, ili da meša malter, ali svejedno, gotovo - ta veza - mešalica - suze - čokolada (tj. njeno odsustvo) se zapekla u mojoj duši i kao nikad do sad osećam to epsko stradalništvo napaćenih slobodnih neimara.
kukusigameni kukusigameni 07:09 19.07.2011

Re: mir i ljubav

legalizacijica beogradcic
logično da nemaš simpatije prema gladnoj dečici,koja se hvata za majčine skute i traži čokoladu,a majka krijući plače i meša malter,jer je sve uložila u tu ciglu koju ugrađuje u budući dom.

Naprotiv! Roditelji koji mesaju malter i ne razmisljaju gde ce dete da piski i kaki, gde ce da ide u skolu, u obdaniste, kojim ce se prevozom vracati i da li ce biti rasvete u naselju, da li ce biti trotoara po kojima mogu ta deca da idu da ih ne bi udario auto, da li ce se ta deca inficirati djubretom koje se nema gde odlagati i sl., e ti roditelji ne vide dalje od svog nosa (blago nosatim) i nemaju simpatije prema svojoj deci.
I mislim da je krkar nagovestio u blogu i potrebu da jadna porodica ima stotine kvadrata sa mogucnoscu nadogradnje (sutra kada zatreba, oh, koliko brige za decu).
A sto se mesanja maltera tice i to je prilicno retka stvar. Ako pogledas kuce izgradjene u okolini Beograda, videces da vecina nije izmalterisana. Divota jedna. Dignu ljudi kuce na spratove ali zbog cokolade im zaHvali za malter. Bem ti cokoladu. A i nije zdrava za zube.
krkar krkar 07:34 19.07.2011

Re: mir i ljubav

1. Priključci s legalizacijom ne bi trebalo da imaju veze. Legalizacija (u ovom smislu) se odnosi na neplaćenu naknadu za gradsko građevinsko zemljište (uz, naravno, sve potrebne dozvole), ne i na priključke na struju, vodu, kanalizaciju. Druga je stvar ako neko krene i to da olakšava.

2. Treba reći nešto i o lopovluku vlasti kada naplaćuje NGGZ i druge dažbine, na primer - naknadu za skloništa - koja ne gradi (nego ih eventualno gradi investitor), a u slučaju legalne nadgradnje (što sam imao prilike da iskusim NE na nekoj zgradi istorijskom spomeniku, samo da se zna) ih takođe naplaćuje, iako, naravno, ništa novo na skloništima ne radi, uz to ih i izdaje, a svojim radnicima uplaćuje dobrovoljno penzijsko osiguranje.


Individualni priključci nemaju ali kompletna infrastrukturna mreža ima. Da ne ulazim sad u sitna crevca ali:

Kad gradiš legalno daješ neke pare i za bandere, i za trotoare, i za parking ispred radnji i škola (i to je zauzeto zemljište, i to tereba neko da plati).

Ova bagra lopovska gradila je tako da je platila samo svoje - a sve ostalo što će da koriste traže da ne plate. Ili da ne plate NIŠTA ili da mi koji smo svoje pošteno platili - sad učestvujemo u plaćanju onoga što oni nisu platili. Da oni plate... delimično - a mi jednom ucelo i još jednom ... delimično. Lopovima!

A za po 200 kvadrata, laviće, plazme i ograde od kovanog gvožđa imaju pare!

Moj kum hidrograđevinac izvodi kišnu kanalizaciju u pola Zemuna, Zemun polja, Altine i kojekakvih divljAČkih naselja tamo. Vodio me da vidim, to je strašno:

Svi su sazidali po 200-300 kvadrata, većini ispred kuće mečka, BMW... A istovremeno svi iskopali septičke jame najmanje što su mogli. Kol'ko su baš morali - što da se troše!

Naravno, pošto se radi o lopovima i divljacima - niko nije napravio kršten projekat nego je celo naselje na visokim podzemnim vodama. I sad MI (Grad Beograd ili Opština Zemun, nisam siguran) plaćamo da se tim bitangama pravi ceo kanalizacioni sistem jer će inače NAMA u NAŠEM gradu da zavlada kolera.

Glasaću za stranku koja obeća da neće biti nikakvog popusta na legalizaciju, da će svima sve da se ili naplati u punom iznosu ili ruši. pa sve i ako to budu nepresvučeni Šešeljevci.
benevolent benevolent 08:02 19.07.2011

питања и одговори

Ј.б.т , ти питаш, па онда одмах сам себи одговараш!? То је, ваљда, врхунац скрибоманије. Апологетику четничко-кољачког покрета не бих коментарисао.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 10:15 19.07.2011

Re: mir i ljubav

Ostajem pri stavu da je Dulić jedan od kvalitetnijih ministara



daj i nama malo te droge
mikimedic mikimedic 11:15 19.07.2011

Re: mir i ljubav

Ti si lopov, to i sam priznaješ.


exactly.

Vi ste jajare. Pičkice. Sitne šićardžije.


exactly.
mikimedic mikimedic 11:16 19.07.2011

Re: mir i ljubav

mogu samo da ti kažem da grešiš čoveče.grešiš dušu pre svega.btw,nije crkva kriva za pad komunizma,nisu ni stotine hiljada ljudi koji su pravili kuće,mnogi i na pošteno kupljenim placevima(oko85%po mojim istraživanjima)


jel su imali pravo da grade kuce na tim placevima?

l o p o v i.


djukastofitjuka djukastofitjuka 11:51 19.07.2011

Re: mir i ljubav

legalizacijabg
Ali ja sam već legalizovao svoju kućicu


Ti si lopov, covece.
To je cinjenica koju nista ne moze promeniti.
gedza.73 gedza.73 12:33 19.07.2011

Re: mir i ljubav

sa punim pravom pun qrc!

Da se okoristim trenutnom situacijom i da, uz najlepše želje, nataknem na qrc EPS i TELEKOM sa sve zaposlenicama i zaposlenima, jer je otac sa jošjednim komšijom platio obe cele linije, a onda su mu dali ugovor u kome se odriče svih prava u korist dotičnih 'firmi'.
I svaki put kad dune jači vetar, padne jači dažd, ili snežić njima 'poiskaču' osigurači. A o flat pretplati mobilne telofonije možemo da sanjamo.
Bagra lopovska.
Ti komunisti koji su moju i mnoge druge familije oslobodili poprilične imovine imali su neki moral. Vi govna lopovska kojima su usta puna Srbije i patriotizma nemate nikakav

Ta govna lopovska bi sutra povadila iz podruma svoje partijske knjižice i iskopale dede i babe prvoborce kad bi tito THE graet ustao ispod cvetne bakče.
A krst i ikone bi tutnuli pod krevete za slučaj da opet ustrebaju.
I njih stavljam u prvobitni scenario natacinjanja.
Hansel Hansel 16:06 19.07.2011

Re: mir i ljubav

Glasaću za stranku koja obeća da neće biti nikakvog popusta na legalizaciju, da će svima sve da se ili naplati u punom iznosu ili ruši. pa sve i ako to budu nepresvučeni Šešeljevci.

Pa, sad... presvučeni ili nepresvučeni, teško da će oni tako nešto (ili bilo ko drugi) gurati. Em su po definiciji populisti (a ko više nije?), em su sami prodavali placeve za gradnju bez ikakve regulacije. Za pravdu i pravo je ovde izgleda prekasno. Pravi trenutak je prokockan pre deset godina. Skoro 11.

U vezi s ostalim, potpuno se slažem, samo sam ja mislio da individualni priključak, s obzirom na visoku cenu, u sebi sadrži i troškove postavljanja odgovarajuće infrastrukture jer da bi se neko individualno priključio, najčešće (bar je ranije tako bilo) plaća sam radove, cevi do objekta (doduše, ovo saznanje nije iz Beograda, mada u slučaju grejanja znam da je tako - tu se traži da investitor sam plati podstanicu, uz plaćanje priključka oko 30 evra po kvadratu beše - i to samo priključka). Mislio sam da NGGZ ide pre svega na izgradnju puteva i objekata, poput domova zdravlja, ali sigurno ide i na ovo...
ivankagrump ivankagrump 17:25 19.07.2011

Re: mir i ljubav


DA DOBRO STE PROČITALI!OD 7000 DO 10 000 EVRA ZA KUĆU DO 250KVM.


Ama to je lazna dihotomija, da mora ili da se plati 7000 evra ili ne mora da se plati nista. Sto ne rastegnu placanje na 50 godina, po 150 evra godisnje? Ili koliko kome odgovara, neka svako dogovori ratu, kao da vraca kredit drzavi a kuca je pod hipotekom.
margos margos 17:32 19.07.2011

Re: mir i ljubav

Zato što je njima do države (čitaj: kase) samo dok su na vlasti, pa bi da ćape sad i odmah sve.
milos_mijatovic milos_mijatovic 18:36 19.07.2011

Re: mir i ljubav

Јао браво мајсторе!!
milos_mijatovic milos_mijatovic 18:39 19.07.2011

Re: mir i ljubav

milos_mijatovic
Јао Максо мајсторе!!

tsunade tsunade 20:13 19.07.2011

Re: mir i ljubav

Ostajem pri stavu da je Dulić jedan od kvalitetnijih ministara a njegov kabinet radi posao.


tebi nije dobro.
tsunade tsunade 20:21 19.07.2011

Re: mir i ljubav

Vi ste jajare. Pičkice. Sitne šićardžije.


auh. otvorio si mu shalter na grudima.

Ti komunisti koji su moju i mnoge druge familije oslobodili poprilične imovine imali su neki moral. Vi govna lopovska kojima su usta puna Srbije i patriotizma nemate nikakav.


imam neke objections, al nechu da kvarim generalni ugodjaj nepatvorene istine koju si nam tako jasno, tako krasno u ovom blogu predocio.
niko_kao.ja niko_kao.ja 22:35 19.07.2011

Re: mir i ljubav

DA DOBRO STE PROČITALI!OD 7000 DO 10 000 EVRA ZA KUĆU DO 250KVM


Prevedeno 25-40 EVRA po kvadratu. Ni za banderu.
paki_i_paki paki_i_paki 22:50 19.07.2011

Re: mir i ljubav

Priključci s legalizacijom ne bi trebalo da imaju veze. Legalizacija (u ovom smislu) se odnosi na neplaćenu naknadu za gradsko građevinsko zemljište (uz, naravno, sve potrebne dozvole), ne i na priključke na struju, vodu, kanalizaciju
ovo gradsko građevinsko zemljište ,a ima vlasnika privatnog je tek lopovluk da je čestita ustavnog suda to bi ukinuli.
a da se država ne meša sve bi to radili neki normalniji "bauštel diveloperi" a ne "kako se kalila mješalica " arhitekti
paki_i_paki paki_i_paki 22:52 19.07.2011

Re: mir i ljubav

Prevedeno 25-40 EVRA po kvadratu. Ni za banderu

epsovu banderu ?
a jel treba da plati i nuteli mikser jerbo će mu deca nutelu doručkuju
EPS prodaje struju a ne bandere!

krkar krkar 23:52 19.07.2011

Re: mir i ljubav

epsovu banderu ?
a jel treba da plati i nuteli mikser jerbo će mu deca nutelu doručkuju
EPS prodaje struju a ne bandere!


A ko prodaje vatrogasni hidrant?

Ništa tebi nije jasno - ali ti to ni najmanje ne smeta da se raspišeš.
niko_kao.ja niko_kao.ja 02:21 20.07.2011

Re: mir i ljubav

epsovu banderu ?
a jel treba da plati i nuteli mikser jerbo će mu deca nutelu doručkuju
EPS prodaje struju a ne bandere!


Ima i bandera za javnu rasvetu, semafore i po još koja, bar u mom kraju.
paki_i_paki paki_i_paki 05:59 20.07.2011

Re: mir i ljubav

Ima i bandera za javnu rasvetu, semafore i po još koja, bar u mom kraju.

javna rasveta se isto tako tarifira prema potrošenoj energiji i zato EPS ne želi investirat u efikasnije izvore svetla
srdjazlopogledja srdjazlopogledja 20:49 20.07.2011

Re: mir i ljubav

A ko prodaje vatrogasni hidrant?


Aman, jesi li potpuno poludeo? Kakav hidrant?

Ajde da ti pomognem, pošto je neophodno, pitanje glasi:
KO KUPUJE VATROGASNI HIDRANT?
pnbb pnbb 21:52 20.07.2011

Re: mir i ljubav

E od ovog Vilerov goblen da napraviš i prodaješ, ima još 2 sprata da dozidaš.

el si ljubomoran sto nisi nesto tako sam smislio
krkar krkar 04:20 21.07.2011

Re: mir i ljubav

Ajde da ti pomognem, pošto je neophodno, pitanje glasi:
KO KUPUJE VATROGASNI HIDRANT?


Budali svaki dan Božić!

Dakle, pošto niko ne ide u radnju da kupi vatrogasni hidrant - onda mora biti da on nema nikakvu vrednost. I da je besplatan.

A biće i da je nepotreban.

I šta onda ima ko da plati za njega!

Osim, naravno kretena koji poštuju zakone. A za one ostale kojima hidrant ne treba - e kad njima izgori kuća, a pošto nisu ludi da plate iz svog džepa polisu osiguranja - onda će da apeluju na svoje pravo da imaju kuću, pozovu se na solidarnost - i opet zahtevaju pare iz džepa nas koji se ponašamo pošteno i poštujemo zakone i plaćamo šta treba.

E 'oće - al' u qrcu!

Dosta je poštenom svetu bezobraznih lopova.

A pošto je meni osim lopova dosta i njihovih apologeta - eto tebe malo na ledu.

Odavno mi ideš na živce sa svojim posvemašnjim agresivnim lupetanjem o svemu i svačemu svuda i na svakom mestu, nema bloga na kojem tvoj komentar, obično vrlo glup, nije među prva tri.

Ali pošto sam ja fin i pristojan čovek nije bilo u redu da te banujem dok osim suštinskog ne budem imao i formalni razlog. Sad ga imam.
buba_truba buba_truba 06:29 19.07.2011

Iskreno rečeno

... ne gajim simpatije, naprotiv, prema tvom stilu (ne mislim na pisanje nego na komuniciranje), ali za ovaj uradak poželeh da ti kažem glasno - svaka čast!

Preporukčina.
legalizacijabg legalizacijabg 07:26 19.07.2011

Re: Iskreno rečeno

buba_truba
... ne gajim simpatije, naprotiv, prema tvom stilu (ne mislim na pisanje nego na komuniciranje), ali za ovaj uradak poželeh da ti kažem glasno - svaka čast!

Preporukčina.


Da svaka mu čast na vredjanju milion i kusur gradjana i nazivanja istih lopovima.Jedan ostrašćeni čovek koji je dobio vip blog,iz ko zna kojih razloga,vredja milion gradjana od kojih su većina pošteno kupili/nasledili plac,kupili materijal,platili majstore/,preskupe priključke za vodu i struju(oo i te kako preskupe!) ili zidali znojem lica svog,ciglu po ciglu.
Ljudsko je pravo da se ima krov nad glavom,komunistički režim nije dozvoljavao ljudima da grade porodične kuće jer ih je lakše kontrolisati skupljene u pacolovkama,stanovima gde slušaš prdež svoga komšije svako veče ili jutra.

Ovim ne želim da vredjam vlasnike stanova,ali metodologija komunista je bila stroga kontrola tela i uma u sivim zgradama.Šta mislite zašto je Beograd tako siv?Zašto su fasade starijih zgrada tako depresivno gradjene?

Što mene tiče ne želim da trošim dragoceno vreme sa dežurnim vredjalima,nek ti je na čast brate

samo nekoliko činjenica koje demantuju ovu poserotinu od bloga.

1.Legalizacija u Beogradu je jedna od najskupljih na Svetu!(sa popustom košta, od 5000-12000 evra za kuću do 250kvm,bez popusta kida uši!)

2.Ljudi su gradili jer su morali,dozvole su dobijali samo povlašćeni,ili koji su platili ogromne sume za mito.

3.Većina gradjana je kupila(nasledila placeve,i sve što ide.Moraće da plati ovu preskupu legalizaciju,stoga nema osnova za proseravanje autora o lopovluku ili povoljnoj legalizaciji.Povoljna jeste,ali možda u donjim pizdićima.

4.Većina tih kuća jeste oko 250 kvm(srpska posla),ali udjite u njih da vidite na šta to liči,jedna dve sobe uradjene,ovo drugo sve siva faza koja će večno ostati tako.Dakle,NE PROGLAŠAVAJTE LJUDE ZA IMUĆNE NA OSNOVU KVADRATURE KUĆE JER JE TO BESMISLENO! Naravno ima tu i bogatuna,ali takvi su u OGROMNOJ manjini.

5.Srbiji je u interesu,samim tim i raznim krkarima i maksama,povlašćenicima,da se stanje sredi u ovoj oblasti,da ljudi počnu normalno da žive a ne da ceo život strepe, dal će neki krkar/maksa komunističi fanatici, da im dodju s buldožerom i sruše kuću!

6.Dulić je ubo u oko gradjevinsku mafiju,sa izgradnjom povoljnijih stanova,i zato je izložen paljbi iz svih oružja,pa koriste i našu muku,da se obračunavaju sa njim i njegovim kabinetom. Znate šta mi je rekao jedan u opštini u poverenju,za Djilasa? I to iz njegove stranke! Jebo mu ja mater kad su predmete prebacili u sekretarijat. A znate zašto je to rekao?Zato što su silne pare mlatili završavajući ljudima predmete preko reda!

Dakle Dulić i Djilas su izloženi napadima gradjevinskih i arhitektonskih lobija(izvinjavam se korektnim arhitektama!)a da se ne lažemo,oni drmaju ovim gradom.

Ne bi me čudilo,s obzirom na ovakoliku ostrašćenost pokazanu pisanjem ovog bloga,btw totalno nepotrebnog,da je krkar deo tog sistema.

Zakon je donet,možete samo da nas mrzite


p.s.(VELIKO!)

ZAMISLITE DA TE KUĆE NISU IZGRADJENE,I DA TAJ MATERIJAL NIJE KUPLJEN I SVE DADZBINE PLAĆENE,DA LI BI KRKAR ILI NEKI SLIČNI DOBILI PLATU ILI PENZIJU,I KOLIKI UTICAJ IMA NAŠA IZGRADNJA, NA DOHODAK PO GLAVI STANOVNIKA!

Znači,sigurno je reč ukupno o oko 100 do 150 milijardi dolara.Kad bi mogli da vratite vreme,da li bi ste lišili Srbiju tih novaca iz razloga, lične i ideološke netrpeljivosti prema vlasnicima porodičnih kuća?
kukusigameni kukusigameni 07:31 19.07.2011

Re: Iskreno rečeno


legalizacijabg
Ljudi su gradili jer su morali

Ovo se zove argument.
Izvini, morao sam.
maksa83 maksa83 07:32 19.07.2011

Re: Iskreno rečeno

Znači,sigurno je reč ukupno o oko 100 do 150 milijardi dolara.

Kapiram da je to okvirna procena, plus minus koja stotina milijardi?

P.S. Toliko koliko si naveo godišnje košta USA Navy.

maksa83 maksa83 07:39 19.07.2011

Re: Iskreno rečeno

dal će neki krkar/maksa komunističi fanatici, da im dodju s buldožerom i sruše kuću!

Stižem, intonirajući Internacionalu...



krkar krkar 07:43 19.07.2011

Re: Iskreno rečeno

P.S. Toliko koliko si naveo godišnje košta USA Navy.



angie01 angie01 07:50 19.07.2011

Re: Iskreno rečeno

Aleksandar Vasović Aleksandar Vasović 08:09 19.07.2011

Re: Iskreno rečeno

jeste, jeste. i oni sto su kod mene u komsiluku bespravno nazidali kuce od po 300 kvadrata sa sve lafovima i grifonima i harpijama i inim mitskim bicima u betonskom objatiju na kapijama, i oni su morali... i jos kradu vodu, kradu struju, razvaljuju asfalt (koji smo mi platili sto kroz mesni samodoprinos onomad za nenarodna rezima, sto docnije od vrata do vrata.) i onda legalizuju, plate trecinu od onog sto cestit svet ili idioti (kako se uzme) plate narodnim vlastima, i nastave da zaseravaju. i kradu..
benevolent benevolent 08:11 19.07.2011

Iskreno rečeno

legalizacijabg
Ljudi su gradili jer su morali

А, нељуди, у четничким тројкама, су клали! А, нису ни морали. Волели су и уживали у томе!
legalizacijabg legalizacijabg 08:25 19.07.2011

Re: Iskreno rečeno

Aleksandar Vasović
legalizacijabg
Ljudi su gradili jer su morali


jeste jeste. i oni sto su kod mene u komsiluku bespravno nazidali kuce od po 300 kvadrata sa sve lafovima i grifonima i harpijama i inim mitskim bicima u betonskom objatiju na kapijama, i oni su morali... i jos kradu vodu, kradu struju, razvaljuju asfalt (koji smo mi platili sto kroz mesni samodoprinos onomad za nenarodna rezima, sto docnije od vrata do vrata.) i onda legalizuju, plate trecinu od onog sto cestit svet ili idioti (kako se uzme) plate narodnim vlastima, i nastave da zaseravaju. i kradu.


kladim se u život,da nemaš komšije,koji imaju grifone i harpije,nego provociraš iz nekog stana u gradu.
Aleksandar Vasović Aleksandar Vasović 08:53 19.07.2011

Re: Iskreno rečeno

kladim se u život,da nemaš komšije,koji imaju grifone i harpije,nego provociraš iz nekog stana u gradu.


dodji da te klepim kocem u zatiok. izgubio si opkladu.

(edit)
nemaju harpije, imaju sfinge. jedan ima lavove iz cijih ledja rastu muskatle i ili tako nesto. nisam veliki poznavalac saksijskog cveca...

p.s.
izvinjavam se imaocima harpija.

p.p.s.
u beogradu zivim u jednoiposobnom, uknjizenom stanu kupljenom za gotove pare. roditelji mi van beograda zive u kuci (koja je time valjda nekako i moja) na imanju kupljenom za vakta marasli ali pase, na sta imam i originalnu tapiju na turskom, koju je potvrdjivala svaka naredna drzava zakljucno sa ovom i na koje je sultanu, knjazu, kralju, (kratko) caru, kralju, narednom kralju, socijalistickoj zajednici radnih naroda i narodnosti, drzavi sukcesoru, drzavnoj zajednici, te nacionalnoj drzavi uredno placana poreza, prirezi i razrezi, haraci i dacije, o cemu posedujem urednu dokumentaciju od vakta marasli ali pase na ovamo.

i sta oces bre?!
mikimedic mikimedic 12:18 19.07.2011

Re: Iskreno rečeno

samo nekoliko činjenica koje demantuju ovu poserotinu od bloga.

1.Legalizacija u Beogradu je jedna od najskupljih na Svetu!(sa popustom košta, od 5000-12000 evra za kuću do 250kvm,bez popusta kida uši!)


a jel postoji jos negde u svetu (onom sto se smatra za 'normalno') nesto poput legalizacije



2.Ljudi su gradili jer su morali,dozvole su dobijali samo povlašćeni,ili koji su platili ogromne sume za mito.


ajde?

i ceca prodavala fudbalere pod moranje?

i g r o f registrovao kola u crnoj gori sto je morao?



4.Većina tih kuća jeste oko 250 kvm(srpska posla),ali udjite u njih da vidite na šta to liči,jedna dve sobe uradjene,ovo drugo sve siva faza koja će večno ostati tako.Dakle,NE PROGLAŠAVAJTE LJUDE ZA IMUĆNE NA OSNOVU KVADRATURE KUĆE JER JE TO BESMISLENO! Naravno ima tu i bogatuna,ali takvi su u OGROMNOJ manjini.




verovatno je ta siva faza obrnuto proporcionalna sivoj masi, kako kod tih koji grade tako i kod pojedinih komentatora.

5.Srbiji je u interesu,samim tim i raznim krkarima i maksama,povlašćenicima,da se stanje sredi u ovoj oblasti,da ljudi počnu normalno da žive a ne da ceo život strepe, dal će neki krkar/maksa komunističi fanatici, da im dodju s buldožerom i sruše kuću!


ovo potpisujem. da se sredi.

buldozerom.

ZAMISLITE DA TE KUĆE NISU IZGRADJENE,I DA TAJ MATERIJAL NIJE KUPLJEN I SVE DADZBINE PLAĆENE,DA LI BI KRKAR ILI NEKI SLIČNI DOBILI PLATU ILI PENZIJU,I KOLIKI UTICAJ IMA NAŠA IZGRADNJA, NA DOHODAK PO GLAVI STANOVNIKA!


zamisljam - da takve kuce nisu izgradjene, verovatno bi nam poljoprivreda cvetala.

ali, zato i dalje...
rapidno stasa hibridna klasa...


paki_i_paki paki_i_paki 22:53 19.07.2011

Re: Iskreno rečeno

Ljudi su gradili jer su morali

Ovo se zove argument.
Izvini, morao sam.

Ljudi su gradili na svome

šta misliš o tome argumentu
AlexDunja AlexDunja 23:00 19.07.2011

Re: Iskreno rečeno

Ljudi su gradili na svome

šta misliš o tome argumentu


pa mogli su i na tudjem,
što? misliš da se nije dešavalo?

a to što su gradili na svom, ih oslobađa
od mukotrpnog pribavljanja dozvola...
plaćanja taksi i sve po redu...?
paki_i_paki paki_i_paki 23:26 19.07.2011

Re: Iskreno rečeno

a jel postoji jos negde u svetu (onom sto se smatra za 'normalno') nesto poput legalizacije

ne jel ne postoje tolika ograničenja , pogotovo u "zemlji slobodnih ,domu odvažnih)
legalizirat gradnju na svome
u krajnosti to je pitanje dal je legalno da koristiš svoju imovinu
freehand freehand 23:37 19.07.2011

Re: Iskreno rečeno

Većina tih kuća jeste oko 250 kvm(srpska posla),ali udjite u njih da vidite na šta to liči,jedna dve sobe uradjene,ovo drugo sve siva faza koja će večno ostati tako.Dakle,NE PROGLAŠAVAJTE LJUDE ZA IMUĆNE NA OSNOVU KVADRATURE KUĆE JER JE TO BESMISLENO! Naravno ima tu i bogatuna,ali takvi su u OGROMNOJ manjini

Šta bi tek sve napisao da imaš vremena?!
Nego, hoćeš ja da te vodim u Krnjaču da ti pokažem objekat od 500m2 koji se vodi kao kiosik?
Obren Markov Obren Markov 06:52 19.07.2011

Bravo

...majstore. Nema se šta dodati
zilikaka zilikaka 07:29 19.07.2011

nekad bilo ovako

Evo, da potkrepim tvoj tekst podacima iz nekih davnijih vremena samoupravnog socijalizma
Početkom osamdesetih, za izgradnju kuće od 150-200kv. u prvoj zoni grada od 50-100iljada duša se plaćalo 18-19meleona tadašnjih dinara, samo za komunalije.
Ostavljam mogućnost da nisu bili u pitanju meleoni (jer se tad još baratalo novim i starim dinarima), ali tvrdim da si samo za te pare mogao da kupiš dve nove Lade.
I nije bilo važno što je to deo placa već postojeće porodične kuće, što je već postojala kompletna infrastruktura, i što je ponovo svaki priključak na nju morao da plati.
A koliko su koštali priključci? (opet ilustracije radi)
Samo priključak na već postojeću gradsku kanalizaciju je koštao koliko nova Gorenje kuhinja, bez tehnikalija, dakle kuhinjski elementi u dužini od 4-5 meteri.

Naravno da su i u to vreme nicala čitava naselja ništa manjih, divlje izgrađenih kuća.
Posle su se ti isti organizovali da im treba kanalizacija, koju grad treba da dovede do njih, i besplatno im uvede.
I uspevali su u tome.
Praksa nije od juče, ali čisto napisala da nekom ne bi palo na pamet da priča kako je ranije to bilo besplatno i svima dostupno.
EDIT: Vidim, već je kolega gore izneo svoja razmišljanja o današnjoj skupoj legalizaciji, pa samo da napomenem da sam spremna da sve izrečeno potkrepim urednom dokumentacijom.
Čisto da ne pričamo napamet i bezveze.
paki_i_paki paki_i_paki 22:56 19.07.2011

Re: nekad bilo ovako

Početkom osamdesetih, za izgradnju kuće od 150-200kv. u prvoj zoni grada od 50-100iljada duša se plaćalo 18-19meleona tadašnjih dinara, samo za komunalije.

Kreditima iz zelenog plana ili stambenog fonda soura kojeg svi nisu mogli dobit
u mom gradu su jednu takvu ulicu zvali "vječnih dužnika" a za par godina kvartalna rata (3 mjeseca ) bila kutija 57 misli o tome
zilikaka zilikaka 12:48 20.07.2011

Re: nekad bilo ovako

paki_i_paki
Početkom osamdesetih, za izgradnju kuće od 150-200kv. u prvoj zoni grada od 50-100iljada duša se plaćalo 18-19meleona tadašnjih dinara, samo za komunalije.Kreditima iz zelenog plana ili stambenog fonda soura kojeg svi nisu mogli dobitu mom gradu su jednu takvu ulicu zvali "vječnih dužnika" a za par godina kvartalna rata (3 mjeseca ) bila kutija 57 misli o tome

Znaš ako primenimo taj rezon (da su to obavezno bila sredstva iz kredita, a to nikako ne stoji), mora se priznati da se u momentu zaduživanja radilo o vrlo ozbiljnoj sumi. Dužnik nikako nije mogao da utiče (niti da predvidi) pojavu talasa inflacija i hiperinflacija.
Ta priča je nešto potpuno drugo, i poveziva je jedino sa pričom da su nam u jednom momentu primanja bila i 100 puta manja od realnih, da je vrednost dinara izgubila svaki smisao.


ljuboten ljuboten 07:31 19.07.2011

U prašumi se moraš čuvati od zveri.

Evo mog kamentara na Jakišićevu kolumnu u "Policici", povodom dogovara države sa Cecom Ražnjatović, naslovljenoj: "Sramota za državu!"
"Када не знате да смо у систему капитализма из 19 века, онда откривате да Вас држи ментална инерција док смо живели у социјализму. Иако нисам млађи од Вас, мој дух је увек био слободан, па унапред предвиђа, осим што сам свестан садашњости. Зато, док сте Ви били Глодур „Политике“, мени су претили смрћу Милошевићеви „пси рата“, но само су ме истерали са посла.
Ево Вам прилога како је фукционисао „Финансиски, Варварски илити Дивљи капитализама“ у САД у 19 веку. Нажалост, управо им се поновио у овој деценији, што је изазвао цунами кризу широм света.. Појашњено – трка за готовим парама, оним иза које не стоји новостворена вреднсот. Присвајање по било којој цени, најмање је важан морал. Да Вас потсетим, да је Стејт департмнент признао Рокфелеру Првом власништво на зарађени новaц, осим штo је у виду пореза отступио мали део држави, зарађеног на најпрљавији начин – шверцом оружја Југу и Северу, токок Грађанског рата.
Док је грађен највећи мост на Ментјхетну, због велике подвале угледног трговца челичном арматруром, једва је остао жив главни инжењер одговорaн за изградњу моста. После изградње, инжењер је остао прикован за постељу, док је лопов напредовао у друштвеној лествици према врху.
Треће, поштени инжењер који је надзорисао изградању трансатконтинентална железнице између Источне и Западне обале у САД, на источном делу, иначе генерал у грађанскок рату на страни Југа, са великом муком је открио да изградњу саботира нека високо позиционирана личност. Прецизније, готове паре које су пристизале из Државне касе поткрадао је Конгресмен који је био одговоран за трансфер.
И беборј других примера. Па и данас: банкари који су опљачкали амерички нород преко кредита, и потом изазвали монетарну кризу, данас примају велике новце за „заслуге“. Додуше за нове.
Господине Јакшићу, нема више Десет божјих заповести на коме је трабало да почива социјализам, већ Седам смртних (Божјих) грехова, од који је похлепа напожењнија. То сте могли да чујете и од др. Прокипијевића, директора Центра за либерaлно тржиште, но и од колумнисткиње „Политике“, др. Поповић, за који део уредништва сте управо Ви одговорни.
А када су у питању Цецине паре зарађене од продаје играча, далеко веће зло и штету имамо од руковођења Фудбалског Савеза Србије, где су до сада пале многе главе, на стотине разбијене, а наш углед у фудбалском свету на најниже гране, као ганстерска организација, иако имамо најбље играче у Европи. Помињете Аркана. Па он је због свог начина зарађивања платио својим животом. Но, зар се не питате да ли ће одговарати неко од лопова који су покрали „Колубару“, Здравство Србије, нити ће неко да врати макар део украденог?! Као што неће никоме да одговарају они који су уништили фабрике и отерали раднике на улице! То и није могуће, јер су то радили и раде државни службеници, односно партиски директори."
ljuboten ljuboten 07:44 19.07.2011

Re: U prašumi se moraš čuvati od zveri.

Tako talentovani ljudi, u koje ubrajam i Krkara, a čude se što zdravi mužjaci nemirno spavaju u bračnom kerevtu pored zgodne tuđe žene, na šta mi liči čuđenje zašto su naši vlastodršci takvi.
Iako je danas Krkar otsutan evo neka sutra pročita šta sam napisao za blog Čosićeve, a sadržaj je intervju sa časnim profesorom Rajićem. U pitanju su iste suze.
"Sistem koji uvodimo, kao i društeveni odnosi koji iz toga proizlaze, lenjost i neznaje su poželjni, čak se podstiču institcionalnim zaglupljivanjem, a koja će zato biti najpogodna institucija nego Crkva i njena bezbožna ideologija – religija. Zar ne vidite da i sin levičara, tačnije marksiste, akademika Ljubomira Tadića mora da ljubi ruke popovima, da im se klanja, dok popovi uspešno, osim gradnje verskih objekata, uzgajaju i svoju mladu vojsku izraslu za vreme ratova, tj, moralnog i materijalno sunovarta srpskog naroda i privatne države nekolicine njih oko porodice Milošević- Marković. Ovoj vojsci samo nedostaje da se vrati iz Haga Šešelj, pa da iz fačističkih ispada pređu na nacističke, kakve su u nekoliko navrata izveli, čije žrtve su bili i stranci.
Između njih i malobrojno zdarvo mislećih Ljidi u Srbiji, kakav je prof Rajić, stoji država, čiji službenici postupaju onako kako treba i mogu da rade u uslovima divljeg kapitalizma iz vremana 19 veka, kada je naprimer Prvi Rokfelre bio snabdevać, čitaj švercer, oružja Severa i Juga u građanskom ratu, kada je predsednik Linkoln izgubio glavu jer je radio na oljuđenju države koja je tek izašla iz građanskog pokolja i robovlasništva.
Našoj državi nisu potrebni kadrovi obrazovani i časni, jer niko ne sme njih da protežira pored tolko lopoždara pridošlih iz moralnog podzemlja, iako mnogi od njih imaju i diplome, a neki i naučne titule.
Tek kada lopovi budu dobili državne tapije na nekada zajednički kapital, počeće da se menja stanje, ako se do tada broj Srba ne smanji na nacionlnu manjinu u okviru regiona koji će biti pod upravom evropske oligarhije.
Našim konkurentima Albancima ovakav divlji kapitalizam izuzetno odgovara, pa osim Kosova, moćiće jeftino da kupuju imanja, naprimer u okolini Vršca, za samo 5 do 15 hiljada evra koliko su juče javili da se nude, no za sada nemaju kupca."
ljuboten ljuboten 07:52 19.07.2011

Re: U prašumi se moraš čuvati od zveri.

Nastavak
Mlada vojska sa fašizoidnom idelogijom počela je da se regrutuje posle javne obznane vraćanja četničke ideologije na mitingu 09.marta 1991. kada je Vuk Drašković, tada već četnik po želji njegove četnikinje Dane, pozivao da se obori dotašnji sistem koga je već peuzeo bandoglavi autokrata Milošević sa isto tako svojom sumanutom suprugom, koji su mogli da se pretstave kao najgori deo partizanštine, iz vremena kada se silom i ubijanjem uspostaviljala nova vlast, a sila im je tada bila usmerana prvo protiv Albanaca, odnoso balista, čija pobuna se nije smiraval od 1981. No, celodnevni povik demonstranata u Beogradu na rat sa svima koji nisu Srbi, kada su se pojavili i najugledniji intelektualci, a po opredeljenju naivne demokrate (Pekić, Muhiz i drugi manje afirmisani), a pre toga neusvojeni Memorandum nekih Akademika kao idelološka platforma, pri kraju dana na strani Miloševića stali su i veći broj generala, naravno većina Srbi, pa je odlučeno da se na ulicama Beograda pojave tenkovi, čime je započeo raskol u JNA, pa su posle par meseci tada već srpska vojska i tenkovi mogli da budu upučeni, praćeni razdraganom masom, da napadnu Vukovar.
Sadašnje stanje, osim Crkve kao legalne institucije, no i neke parlamentarne stranke stoje ideološki iza fašističke ideologije čije žrtve su mladi koje porodica ne može da kontroliše, jer su roditelji bez uatoriteta, jer nemaju zaposlenje, a dok su im deca bila mala, devetesetih su se prehranjivali švercom najrazličitije robe, od koje energenti su bili najunosniji, prenoseći preko granice najviše sa Rumunijom.
Oni koji su šverc obavljali na veliko cisternama, a kao državni službenici mogli su da zgrću para koje su stavljali u strane banke, a njima su se pridružili šverceri droge na veliko, pa je sazdana mafija koja je mogla da snabdeva drogom dobar deo evropskog tržišta. Njihovi mngobroni dileri su mladi koji se prema potrebi pojavljuju kao vojska konzeravtivne idleogije iza koje stoji Crkva, uticajni intelektualci i univerzitetski profesori, a Fudbalski savez i klubovi ih uoptrerbljavaju za svoje potrebe, ma da imaju silu jer ih plaća podzemlje da krenu i protiv FSS, kao što smo mogli da ih vidimo na pekinutoj utalmici sa Italijom u Đenovi.
A šta to ima veze sa obrazovanjem što je tema bloga? Pa evo, imamo igrače nogometa koji igraju u najuboljim klubovima Evrope, čak sedam najboljih u odbrani, koje bi poželela i španska reprezentacija, koja je prvak Evrope i Sveta, no mi nemamo repezentciju koja može da pobeđuje, jer igrače, no i trenere, izluđuje ih stanje koje kontročiše mafija, kojoj ni država ne može ništa. Pa zašto bi mogla država da uradi nešto više od ovog bolesnog stanja u obrazovaju?
A za ovaj blog pitanje, kakvi bi to trebali da budu ministri, ako ne baš kao Dulić, pa da u ime države dovodi u red glavni grad, a time i veliki broj divlje gradnje kojom su se ljudi snalalizili, tj. krali, dok je država propadala tokom dve decenije, milsim na SFRJ od 1981. do 2000. i borbe za uspotavljanje mira i reda tokom zadnje decenije?
Ja to govorim iz iskutva, jer takav ministar nisam mogao da budem, jer samo presilni mogu da se kupaju u prljavoj vodi, a da se potom osećaju da su čisti, a to zanači da postupaju nečasno prema poštenima, a da imaju razumevanje za svaku vrstu lopovluka pa i divlje gradnje.



alselone alselone 08:01 19.07.2011

Re: U prašumi se moraš čuvati od zveri.

ljuboten




Al je tebi dobro.
legalizacijabg legalizacijabg 08:18 19.07.2011

Re: U prašumi se moraš čuvati od zveri.

Gospoodine,još jednom vas uveravam(i ostale neokomuniste ovde koji su protiv legalizacije porodične gradnje)da mi nismo krivi za raspad komunizma.Jednostavno,režimi i ideologije, u suštini imaju odredjeni rok trajanja,neki više neki manje.

Ali tvrdim,da se iza svega krije strah od starosti,koji je samo forma onog istinskog straha.Strah od kraja života,smrti.To je u biti nesvesna reakcija.Vi percipirate Vuka Draškovića kao nekog ko vam j oteo mladost,krkar nas,koji smo gradili dom za svoju decu,tako stvari funkcionišu.U pozadini svega,uvek je neka frustracija,koja se manifestuje na neki način,ali koreni su stvarno duboko u ličnosti svake jedinke.

Ipak,postoji rešenje.Zove se tajna večne sreće.

Postoje ljudi koji poznaju tu tajnu







krkar krkar 08:25 19.07.2011

Re: U prašumi se moraš čuvati od zveri.

Gospoodine,još jednom vas uveravam(i ostale neokomuniste ovde koji su protiv legalizacije porodične gradnje)da mi nismo krivi za raspad komunizma.Jednostavno,režimi i ideologije, u suštini imaju odredjeni rok trajanja,neki više neki manje.

Ali tvrdim,da se iza svega krije strah od starosti,koji je samo forma onog istinskog straha.Strah od kraja života,smrti.To je u biti nesvesna reakcija.Vi percipirate Vuka Draškovića kao nekog ko vam j oteo mladost,krkar nas,koji smo gradili dom za svoju decu,tako stvari funkcionišu.U pozadini svega,uvek je neka frustracija,koja se manifestuje na neki način,ali koreni su stvarno duboko u ličnosti svake jedinke.

Ipak,postoji rešenje.Zove se tajna večne sreće.

Postoje ljudi koji poznaju tu tajnu


Ako nastaviš ovako bezobrazno da sereš banovaću te doživotno.

Ovo ti je jedino i poslednje upozorenje,
expolicajac expolicajac 09:23 19.07.2011

Re: U prašumi se moraš čuvati od zveri.

Ako nastaviš ovako bezobrazno da sereš banovaću te doživotno.

Ovo ti je jedino i poslednje upozorenje,

Nećeš moći, to je Jelena Trivan našeg Bloga B92
mlekac mlekac 09:32 19.07.2011

Re: U prašumi se moraš čuvati od zveri.

krkar


Ako nastaviš ovako bezobrazno da sereš banovaću te doživotno.

Ovo ti je jedino i poslednje upozorenje,


Sacekaj bar do srede - da se jos malo zabavimo!!!!
legalizacijabg legalizacijabg 09:32 19.07.2011

Re: U prašumi se moraš čuvati od zveri.

Ti si lopov

Ti si lopov
....................


čovek koji ovako vredja posetioce bloga,meni spočitava nešto?jaka stvar što ćeš da me banuješ.ne možeš da banuješ svoju glupost jbga

but..who tf is this jerk?ali stvarno,ja te ne poznam odranije?čime se ti baviš čoveče pa si dobio vip blog,da se proseravaš ovde protiv sirotinje i mučenika?

ja imam plan kako da se zaposli 5%-15%Beogradjana za pet meseci pa nemam blog,a ti jedna komunjara imaš vip blog??ccc..



p.s.
ajde napasi mi se malo kretenu
expolicajac expolicajac 09:35 19.07.2011

Re: U prašumi se moraš čuvati od zveri.

Ti si lopov
....................


čovek koji ovako vredja posetioce bloga,meni spočitava nešto?jaka stvar što ćeš da me banuješ.ne možeš da banuješ svoju glupost jbga

but..who tf is this jerk?ali stvarno,ja te ne poznam odranije?čime se ti baviš čoveče pa si dobio vip blog,da se proseravaš ovde protiv sirotinje i mučenika?

ja imam plan kako da se zaposli 5%-15%Beogradjana za pet meseci pa nemam blog,a ti jedna komunjara imaš vip blog??ccc..



p.s.
ajde napasi mi se malo kretenu

Rekoh ja ista Jelena Trivan.
mlekac mlekac 09:36 19.07.2011

Re: U prašumi se moraš čuvati od zveri.

legalizacijabg
Ti si lopov

Ti si lopov
....................


čovek koji ovako vredja posetioce bloga,meni spočitava nešto?jaka stvar što ćeš da me banuješ.ne možeš da banuješ svoju glupost jbga

but..who tf is this jerk?ali stvarno,ja te ne poznam odranije?čime se ti baviš čoveče pa si dobio vip blog,da se proseravaš ovde protiv sirotinje i mučenika?

ja imam plan kako da se zaposli 5%-15%Beogradjana za pet meseci pa nemam blog,a ti jedna komunjara imaš vip blog??ccc..



p.s.
ajde napasi mi se malo kretenu


E, stvarno nisi fer - mi te ovde branimo a ti tako!!!!


EDIT:
A to. sto si se prepoznao u Krkarevom terminu nije kriv Krkar.

To ti je ko u onoj prici "Dobro jutro, zla zeno!"

Sorry, sinak, sam si se ofirao!
legalizacijabg legalizacijabg 09:48 19.07.2011

Re: U prašumi se moraš čuvati od zveri.

A to. sto si se prepoznao u Krkarevom terminu nije kriv Krkar.


eh..da iskoristim dok me ovaj krmak ne banuje..pa pogledaj gore da mi se obratio lično sa lopove.i svašta još ali je ko pizda uklonio posle.ništa se ja nisam prepoznao,ja sam pošteno zaradio za malu kućicu na porodičnom placu.

gotovo sve sam radio sam,bez majstora,naučio dosta zanata pritom
krkar krkar 09:59 19.07.2011

Re: U prašumi se moraš čuvati od zveri.


Jelena će imati vremena da sazida još jednu kućicu.

A vi, rajo, skupljajte pare za dažbine joj.
angie01 angie01 10:48 19.07.2011

Re: U prašumi se moraš čuvati od zveri.

legalizacijabg


neko ko ovako brani neodbranljive krimogene radnje, gde samo odabrani imaju korist, a na stetu gradjana, moze samo da bude neko od ove prve vrste, ili da je ar dzej*!


*-Ritard Junior Member, (Copyright by moj mali sin)!
mikimedic mikimedic 12:31 19.07.2011

Re: U prašumi se moraš čuvati od zveri.

ja imam plan kako da se zaposli 5%-15%Beogradjana za pet meseci pa nemam blog,a ti jedna komunjara imaš vip blog??ccc..


evo ga, opet filip...



EDIT:

ipak bih se izvinio filipu.
filip nije bezobrazan, i dobronameran je.
niko_kao.ja niko_kao.ja 22:54 19.07.2011

Re: U prašumi se moraš čuvati od zveri.

ja sam pošteno zaradio za malu kućicu na porodičnom placu.

gotovo sve sam radio sam,bez majstora,naučio dosta zanata pritom


jedino što je bila nelegalna.
freehand freehand 23:48 19.07.2011

Re: U prašumi se moraš čuvati od zveri.

krkar

Jelena će imati vremena da sazida još jednu kućicu.

A vi, rajo, skupljajte pare za dažbine joj.

Krkare, zlotvore!
Vidiš da je čovek sve eksere glavom kucao!
krkar krkar 23:54 19.07.2011

Re: U prašumi se moraš čuvati od zveri.

Vidiš da je čovek sve eksere glavom kucao!


Oh, glava mu je ipak nečemu služila?
vladaxy vladaxy 07:51 19.07.2011

Svako ima svoju rak ranu

Zbog nespremnosti da se povinuje grabežu - a u skladu sa principom da niko ne može bez tvog pristanka da uzme tvoje pare - izbila je američka revolucija. U Srbiji, nažalost, sigurno neće. Ovde su lopovi brojni, i oni na vlasti i oni ostali.


A moja je naš zdravstveni sistem. Svaki mesec nam bez našeg pristanka uzimaju pare.

A kad sam juče video ovaj tekst odlepio sam

Sa 26 godina upravlja s dve milijarde evra

Ogromnom broju ljudi u Srbiji odgovara ovakvo stanje gde mogu da se nakače na državnu sisu, da ućare nešto na sitno, da izjajare, ili da kradu na veliko pa da se dogovore sa tužilaštvom. Ova država je trula, raspada se, broj stanovnika se smanjuje iz godine u godinu i mislim da smo propustili svaku šansu da promenimo stvari na bolje (ubistvo Đinđića mi je ubilo svaku nadu)

gvozden_i gvozden_i 08:03 19.07.2011

Ništa nije kao izgleda...

Legalizacija je proces kojim se lopovi koji su bez dozvole i bez plaćanja pune propisane cene raznih doprinosa aboliraju, a pritom se - bez pitanja (i bez imalo srama, ali to je zasad manje bitno) zavlači ruka u xhep poštenih građana da bi se dalo lopovima.


E ovde si druže kolosalno u krivu, i još kolosalnije se ne razumeš u fabulu radnje ?
Evo zašto :

-U Srbiji/Beogradu niko od običnih ljudi teorije nema da dobije regularno samo od sebe dozvolu za bilo šta, pogotovu za gradnju šupe, kućare za psa, a ne kamoli kuće, zgrade, hale, bilo kojeg objekta.
To gore su aksiomski fakti, činjenice, argumenti jedan na jedan onih koji nisu nešto uradili u Srbiji sa dozvolom.
-Moj primer na delu: opštini Vračar sam se 1991/92/godine obraćao za dozvolu dogradnje moje zgrade, obzirom da sam i tada imao 100 % potpisa stanara te iste zgrade.
Ni posle mesec dana, ni posle pola godine, ni posle dve godine, ni nikada mi nisu odgovorili na taj moj zahtev.
Šta sam morao da uradim ? Lepo 1994. godine krenem u dogradnju tog objekta bez ikakve dozvole, i naravno posle završenog objekta i radova, dodju nadležni iz opštine i pitaju me za dozvolu ?
Naravno da sam ih brutalno oterao, i naučio šta da urade, to jest dao im broj mojeg zahteva u opštini i rekao: evo na ovom broju je moj zahtev, nadite vezu i uzmite mi dozvolu.
Šta hoću da kažem : kada nešto ne možete regularno da ostvarite, i kada za to ne postokje nikakvi uslovi, onda svaka samincijativna stvar je regularnija od same te regularne stvari.
Za one koji slabije kapiraju, a takvih je u Srbiji na milione da još malo objanim: kada idete dozvoljenim putem, pa vam se iznenada neko prepreči iz državnih organa i ne da vam da tim putem idete više, vaše skretanje u neregularan put je vaše jedino i normalno pravo, koje nećete iskoristiti ako ste budala, ili ako se samoubijete na licu mesta.

P.S. Inče apropo lopova, znate kada jedan čovek stavi ruku drugom čoveku u dzep, taj se zove lopov, kada jedan čovek stavi svoju ruku u milione dzepova, toga čoveka zovemo uglednim ministrom finansija.
krkar krkar 08:14 19.07.2011

Re: Ništa nije kao izgleda...


-Moj primer na delu: opštini Vračar sam se 1991/92/godine obraćao za dozvolu dogradnje moje zgrade, obzirom da sam i tada imao 100 % potpisa stanara te iste zgrade.
Ni posle mesec dana, ni posle pola godine, ni posle dve godine, ni nikada mi nisu odgovorili na taj moj zahtev.
Šta sam morao da uradim ? Lepo 1994. godine krenem u dogradnju tog objekta bez ikakve dozvole, i naravno posle završenog objekta i radova, dodju nadležni iz opštine i pitaju me za dozvolu ?


Vidiš, baš je u ovome problem. Ti jednostavno ne razumeš šta je to uređeno društvo i uređena država.

Ti misliš da ti saglasnost ostalih stanara u želji da nešto dogradite daje neko pravo. Ne daje.

Ni činjenica da je tvoj stan mali, da ti treba veći - ne daje ti pravo da dograđuješ zgradu.

Ni fakat da birokratija slabo radi posao za koji je plaćena ne daje ti to pravo.

Neko je išao u škole da urbanistički i arhitektonski isplanira i projektuje grad, pristupne puteve, staze, površinu za odvodnjavanje, insolaciju fasade, gromobranske instalacije... Pa ne može baš svaka šuša kojoj treba to da pljune i da radi šta mu se ćefne.

Ja trenutno ratujem sa nekim idiotima u mojoj zgradi koja je zakonom zaštićena jer su probili na fasadi francuske prozore. Trebalo ljudima - i probili. I sad ta baraba ide po zgradi i pokušava da ubedi stanare da potpišu da je u redu da ta stoka naruži moju fasadu, napravi od pristojne gradske zgrade jedan cirkus i vašar - i da time smanji vrednost moje imovine.

E, to je ono što niko ovde ne razume. Niko nema pravo da svojim postupkom ošteti drugoga.

Ne može i dok sam ja živ neće moći niko u mojoj zgradi da zastakljuje terasu. pa može da mu treba ne znam koliko. Jer takvim unakažavanjem moje zgrade gubi na vrednosti moja imovina. Kome fali zastakljena terasa - il' nek ide u blokove ili neka sebi zida kuću.

Taj haos je daleko više nastao u poslednjih 20 godina nego u svih onih 45 komunističkih pre toga.


gvozden_i gvozden_i 08:17 19.07.2011

Re: Ništa nije kao izgleda...

Krkar:
Legalizacija je proces kojim se lopovi koji su bez dozvole i bez plaćanja pune propisane cene raznih doprinosa aboliraju, a pritom se - bez pitanja (i bez imalo srama, ali to je zasad manje bitno) zavlači ruka u xhep poštenih građana da bi se dalo lopovima.


Polako sa tim lopovima što bi reko Šouić !?

gvozden_i gvozden_i 08:25 19.07.2011

Re: Ništa nije kao izgleda...

krkar

-Moj primer na delu: opštini Vračar sam se 1991/92/godine obraćao za dozvolu dogradnje moje zgrade, obzirom da sam i tada imao 100 % potpisa stanara te iste zgrade.
Ni posle mesec dana, ni posle pola godine, ni posle dve godine, ni nikada mi nisu odgovorili na taj moj zahtev.
Šta sam morao da uradim ? Lepo 1994. godine krenem u dogradnju tog objekta bez ikakve dozvole, i naravno posle završenog objekta i radova, dodju nadležni iz opštine i pitaju me za dozvolu ?


Vidiš, baš je u ovome problem. Ti jednostavno ne razumeš šta je to uređeno društvo i uređena država.

Ti misliš da ti saglasnost ostalih stanara u želji da nešto dogradite daje neko pravo. Ne daje.

Ni činjenica da je tvoj stan mali, da ti treba veći - ne daje ti pravo da dograđuješ zgradu.

Ni fakat da birokratija slabo radi posao za koji je plaćena ne daje ti to pravo.



Mašiš temi milion posto, braniš neobranjivo, i tvoje mišljenje je u dlaku isto kao tih hohštaplera iz opština, i oni to isto pričaju, a dozvolu ne daju teorije nema.
Nisam ja tražio potpise što volim potpise, no što to traži zakon, sad ti ni to ne odgovara, sad po tebi i potpisi su ujdurma, i ujdurma je što imam mali stan i sve. I to što se usudjujem da tražim dozvolu?
Pa šta druže KRAKAR savetuješ da urade ljudi koji su osudjeni da urade to šta su uradili !? Da čekaju asteriod da im reši stvar ?
Tvoj tekst je skadalozan, birokatski, mogu reći napisan da podrži korpcionaše u državi, i pravo je čudo da ti ne radiš u urbanizmu, opštinse kakve, štaviše ubedjen sam da si jedan od pola miliona državnih službenika koji kinje sve one ljude u Srbiji koji traže pravdu i dozvole za bilo šta.

benevolent benevolent 08:26 19.07.2011

Ко је поштен?

čovek stavi ruku drugom čoveku u dzep, taj se zove lopov

А, када ставиш руку у џеп лопова?
krkar krkar 08:47 19.07.2011

Re: Ništa nije kao izgleda...

Pa šta druže KRAKAR savetuješ da urade ljudi koji su osudjeni da urade to šta su uradili !? Da čekaju asteriod da im reši stvar ?


Savetujem, druže Gmizdene, da se iseliš u Aleksinac, žagubicu, Koceljevu, Kuršumliju...

Tamo ćeš za svoje pare dobiti daleko veću kvadraturu i ne moraš ništa da dograđuješ, ni sa dozvolom ni bez. A i blizu ti šuma pa možeš da loviš i meso uopšte ne kupuješ. Ne treba ti dozvola za lov. A možeš i seljacima da ukradeš po koje june. Jednom lopov...
4krofnica 4krofnica 08:59 19.07.2011

Re: Ništa nije kao izgleda...

seljacima da ukradeš

anene, seljaci znaju da se brane

gvozden_i gvozden_i 09:04 19.07.2011

Re: Ništa nije kao izgleda...

krkar
Pa šta druže KRAKAR savetuješ da urade ljudi koji su osudjeni da urade to šta su uradili !? Da čekaju asteriod da im reši stvar ?


Savetujem, druže Gmizdene, da se iseliš u Aleksinac, žagubicu, Koceljevu, Kuršumliju...

Tamo ćeš za svoje pare dobiti daleko veću kvadraturu i ne moraš ništa da dograđuješ, ni sa dozvolom ni bez. A i blizu ti šuma pa možeš da loviš i meso uopšte ne kupuješ. Ne treba ti dozvola za lov. A možeš i seljacima da ukradeš po koje june. Jednom lopov...


Lepo, lepo druže, vidim lut si imnogo si osetljiv na jake argumente, to ne tolerišeš sagovornicima, oponentima.
Znači po tvome, svako u Beogradu ko ima jednosoban stan, pa ne daj bože dobije jedno/dvoje dece treba da emigrira u Kuršumliju, gde može da za taj stan u Beogradu kupi pola Kuršumlije ?
Ali šta će se desiti, ako se pojavi još jedan takav čovek, dobije decu, pa i on mora da ide u Kuršuliju i kupi drugi deo te varošice ?
A da Aleksinac je tu, Lebane, Tutumrakovac, itd.
Imaš lepe ideje Krko, šteta ako nisi u nekom "radnom telu" škupštine Srbije za raseljenje beogradjana !?
Aleksandar Vasović Aleksandar Vasović 09:07 19.07.2011

Re: Ništa nije kao izgleda...

Ne treba ti dozvola za lov.


A ne! I tamo treba dozvola za lov! Te jos kako treba. A seljacima kad ukrades june, odnosni seljaci dodju pa te isprebijaju levcama.

Ne mora u Koceljevu. Eno na potezu od Malog Pozarevca do Sopota pa sve pored Avale divnih placeva & kuca za male pare, sve uz put, voda i struja blizu, sve legalno (ili barem nedavno legalizovano ili u postupku) pa kad jednog dana zavrse obilaznicu, u gradu si za 20 minuta, imas dvoriste, travu, voce, and last, but not least -- ne moras da nadogradjues nista. I ko mi kaze da se selim ispod Avale - da znate da ocu jer odavno idem tamo da merkam placeve - kuca od 80 kvardata sa placem od 8 ari = stan od 55kvm na NBGD. Uostalom, sta fali Koceljevi? Divna mala varos, isao sam onomad. Pecka je jos bolja. Ljubovija je divna, a k tome je na obali Drine pa mozes da se kupas kad pripekne.
krkar krkar 09:10 19.07.2011

Re: Ništa nije kao izgleda...

Znači po tvome, svako u Beogradu ko ima jednosoban stan, pa ne daj bože dobije jedno/dvoje dece treba da emigrira u Kuršumliju, gde može da za taj stan u Beogradu kupi pola Kuršumlije ?


Nikako. Svakako je bolje, praktičnije, estetski prihvatljivije, bezbednosno poželjnije... rešenje da svako kad mu zatreba sebi gde hoće dozida šta hoće. Naravno, bilo bi dobro da mu potpišu ako ne stanari onda bar radnici koji će na divlje, bez projekta i proračuna (i plaćanja poreza) to da mu dozidaju.

I ako ti posle zafali para - javi koliko još imamo da doplatimo mi koji ne doziđujemo nego ako imamo pošteno platimo ako ne onda se ne širimo.
eli.lacrosse eli.lacrosse 09:16 19.07.2011

Re: Ništa nije kao izgleda...

Znači po tvome, svako u Beogradu ko ima jednosoban stan, pa ne daj bože dobije jedno/dvoje dece treba da emigrira u Kuršumliju, gde može da za taj stan u Beogradu kupi pola Kuršumlije ?

Čudno razmišljanje/pitanje. Koliko vidim, implicira se da bi onaj ko u Beogradu živi u jednosobnom stanu, a dobije jedno ili dvoje dece, trebalo da na krovu svoje zgrade podigne šator, al' od cigle (u skladu sa iskustvima najstarijeg praseta). I time se izjednači sa onime iz drugog Krkarovog primera s početka teksta. Dva deteta ili glad su legalna i legitimna opravdanja za kršenja zakona tog tipa?
gvozden_i gvozden_i 09:25 19.07.2011

Re: Ništa nije kao izgleda...

krkar
Znači po tvome, svako u Beogradu ko ima jednosoban stan, pa ne daj bože dobije jedno/dvoje dece treba da emigrira u Kuršumliju, gde može da za taj stan u Beogradu kupi pola Kuršumlije ?


Nikako. Svakako je bolje, praktičnije, estetski prihvatljivije, bezbednosno poželjnije... rešenje da svako kad mu zatreba sebi gde hoće dozida šta hoće. Naravno, bilo bi dobro da mu potpišu ako ne stanari onda bar radnici koji će na divlje, bez projekta i proračuna (i plaćanja poreza) to da mu dozidaju.

I ako ti posle zafali para - javi koliko još imamo da doplatimo mi koji ne doziđujemo nego ako imamo pošteno platimo ako ne onda se ne širimo.


Alo bre, čitaš li šta ja pišem, svako ko je bez dozvole nešto sagradio u Beogradu je na to nateran, jer nije mogao da dobije dozvolu, čak kada je dao zahtev, projekte i sve po zakonu ?
Šta filozofiraš, glumiš ludilo, a ne daješ ljudima alternativu šta da urade ? Rekao sam ti, nisi u pravu u ovome postu ni promil promila, lepo ti objasnio šašto, ti sad se praviš Filip Višnjić ?

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana