Sport| Zabava

Obaranje ruka

docsumann RSS / 24.06.2011. u 20:07

Evo ga, kao što sam i obećao :)) 

9240.jpg

Pretpostavljam da su malobrojmi oni muškarci ovdje na blogu, a i šire, koji se ama baš nikad nisu oprobali u obaranju ruka. Takvu pojavu zasigurno karakteriše stepen vjerovatnoće ravan negledanju bar nekog od  crtaća sa Duškom Dugouškom do napunjenih 14 godina .

To  tipično-tradicionalno-ritualno muško odmjeravanjem snage, obično je  vezano za neki predtinejdžerski i tinejdžerski uzrast, dok oni kojima obaranje ruku  tad " krene od ruke", rado nastave da se kurče i u momačkim danima. Samo što školsku klupu kao platformu za fajt zamjene kafanskim stolom ili šankom.
Maada, lično sam prisustvovao slučajevima kada su pojedine cure znale da poslože dobar dio muške ekipe. No, 'ajmo redom ...

Najraniji poznati zapis o obaranju ruka predstavlja mural iz jedne grobnice iz doba Stargog Egipta, stare 4000 godina. Do modernih vremena ova vještina se pojavljivala u raznim modifikacijama, a stil koji je najviše doprinjeo uobličavanju savremenog sportskog obaranja (valjanja) ruka, odnosno armwrestling-a, je tradicionalno nadmetanje bjelih američkih doseljenika, poznato kao Indijansko Rvanje. I samo Indijansko Rvanje je imalo više pojavnih oblika, koji su varirali od države do države, oblasti do oblasti, od kafane do kafane ...
Poslovična  vezanost armwrestling-a za zadimljene prostore koje rado posjećuju mačo likovi kockatih vilica i popajevskih podlaktica, uslovilo je i da se prvo organizovano takmičenje, u režiji novinara Bill Soberanes-a, 1952. održi u Gilardi's Saloon-u , Petaluma, California. Interesovanje za taj prvi zvanični turnir bilo je (očekivano) ogromno. Najzad su mnogi nepobjedivi lokalni frajeri i i badže iz kraja, mogli da međusobno ukrste ruke i definitivno utvrde ko je najjači.
Popularnost novonastale sportske discipline doživljava pravi bum u početnoj deceniji njenog postojanja. Veliki doprinos u ovome je imala ABC-jeva emisija Wide World of Sports koja je podrobno pratila dešavanja u AW-u, neprekidno tokom prvih 16 godina..
Danas, World Armsport Federation (WAF) broji 70 zemalja članica, a takmičenja se održavaju širom svijeta i u muškoj i ženskoj diviziji, za ljevoruke i desnoruke takmičare, u više težinskih i starosnih kategorija.

Obaranje ruku je više puta korišćeno u filmovima, kao detalj u kom glavni junak dodatno naglašava svoje fizičke moći ( evo među prvim slučajnim asocijacijama mi pada na pamet uvodna scena iz Predatora sa Švarcenegerom i Karl Vedersom (poznatijim kao Apolo Krid iz serijala o Rokiju)) ili pak samo kao standardni dio mizanscena vezanog za usputni prikaz neke lučke krčme, drumske kafane, vojne kantine ... Ipak najveću filmsku pozornost AW dobija u filmu Over The Top, upravo sa S.Staloneom u glavnoj ulozi. Mnogi poznavaoci AW-a, smatraju da je lik glavnog junaka Linkoln Hauk-a, sa striktno takmičarskog (David vs Golijat) aspekta, rađen prema zasigurnom najvećem šampionu John Brzanek-u.

.cd_over.jpg


Što se pominjanja obaranja ruka u svjetskoj književnosti tiče, čuvena je scena epske borbe između (tad još mladog i u punoj snazi) Santijaga i divovskog crnca, iz Hemingvejovog klasika Starac i More, koju sam i okačio kao naslovnu ilustraciju.

Inače, moderni armwrestling je sportaska vještina sa strogo propisanim pravilima, dvojicom sudija koje prate meč, posebnim stolovima i što je najvažnije, nevjerovatnim atletama koji ga i čine globalno interesantnim.
U najosnovnijim crtama: tamičari stoje na nogama, okrenuti frontalno jedan prema drugom, za specijalnim stolom, na kojem imaju hvataljku za slobodnu ruku i podlogu za oslanjane lakta ruke kojom se "rve". Cilj je prisloniti (oboriti) protivnikovu šaku ili podlakticu do tapaciranog graničnika na površini stola. Meč se  odvija  do max. 6 dobijenih borbi.

 armwrestling_gg_splash_2009_3_6_38.jpg

Ključ uspjeha u ovom sportu, prije svega, leži u snazi kompletnih mišića ruku, kao i tehnici obaranja. Takođe važni faktori su veličina šake, stisak, dužina ruke, eksplozivnost, ukupna tjelesna masa (jer je dozvoljeno vučenje odnosno naleganje kompletnim tjelom, uz naravno obavezno nepodizanje lakta sa stola )

Pošto je AW kao sport nastao u USA, njegovi  prvi veliki šampioni,  logično, stižu sa sjevernoameričkog kontinenta. Vremenom čitava jedna plejada takmičara se izborila za svoj Hall of Fame status  - veliki i super snažni Richard Lupkes, Engin Terzi čovjek koji se smatra najvećim poznavaocem AW-a, eksplozivni "ljevak" Trevis Bagent (nerjetko obara protivnika za manje od po sekunde), Devon Larattt, kanadski superstar i već pomenuti John Brzanek (The King), kao i mnogi drugi. Ono što izdvaja Brzenk-a među svim tim velikim šampionima je njegovo višedecenijsko prisustvo u samom vrhu AW scene (prvi naslov svjetskog šampiona je osvojio sa 18 godina), nebrojene pobjede i titule, ali prije svega sam način borbe koji se zasniva na fantastičnoj tehnici prilagođenoj samom protivniku, kao i konstantnom mjenjanje taktike tokom duela, čime zbunjuje svoje suparnike koji ponekad znaju biti dominantnij od njega u smislu sirove fizičke snage. Evo jednog snimka u kome se odlično vidi njegova takmičarska inteligencija i  umjeće  kontrole meča.

Zadnjih godina svjetskom scenom sve više vladaju takmičari iz Rusije i bivših sovjetskih republika. Aleksej Vejvoda član ruske reprezentacije u bobu, je prije par godina, u par navrata, prosto počistio svjetsku elitu ne gubeći ni jednu jedinu rundu.
Snimci njegovih treninga su jednom rječju - zapanjujući. Čak je i veliki John (za kojeg sam Vejvoda kaže da je njegov heroj) popio čišćenje od 6:0 u duelu sa ruskim šampionom. Trenutno se Vejvoda poonovo vratio bobu tako da je njegova dalja AW katrijera neizvjesna.
Aktuelna ruska perjanica je Denis Cyplenkov, atleta nadljudskih proporcija, koji kao da je dizajniran za ovaj sport. Neprikosnovena svjetska ljevica, Cyplenkov je ujedno osvojio i posljednji Arnold Classic ( prestižni svjetski turnir u okviru velikog festivala sportova snage) za dešnjake. Ono što ljubitelji AW željno očekuju je njegov prvi susret sa Trevisom Bagentom dosadašnjim dominatorom "lijeve hemisfere".

I tako, kao i u svakom drugom sportu dok se stari asovi trude da opstanu na vrhu, nove mlade snage žestoko treniraju, spremajući se za svojih 5 minuta slave.

 P.S. Jeste da je bio red  da napišem ponešto i o ženskom AW-u, ali slabo poznajem scenu, pa kao kompenzaciju kačim ovu slatku razbijačicu ;)

A ne, nije zajebancija. Sarah je svjetska šampionka u kategoriji do 65 kg .

 That's all folks

 



Komentari (79)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

kukusigameni kukusigameni 20:11 24.06.2011

1.

OOOOOOOOOOORUK!
docsumann docsumann 20:15 24.06.2011

Re: 1.

kukusigameni
OOOOOOOOOOORUK!


da l' da kažem da sam znao

inače ovo bi trebalo da bude uglavnom blog o poeziji, kako to već ide, jelte ...
mirelarado mirelarado 20:23 24.06.2011

Re: 1.

inače ovo bi trebalo da bude uglanom blog o poeziji, kako to već ide, jelte ...


kukusigameni kukusigameni 20:30 24.06.2011

Re: 1.

Ja sam jednom probao ovu masinu na vasaru.

bravar92 bravar92 21:04 24.06.2011

Re: 1.

da l' da kažem da sam znao



Imam rešenje:)
sledeći put kad se odlučiš da objaviš blog banuj ovog kukusigameni na petnes-dvaes minuta:)))

kukusigameni sad
docsumann docsumann 21:27 24.06.2011

Re: 1.

sledeći put kad se odlučiš da objaviš blog banuj ovog kukusigameni na petnes-dvaes minuta:)))


za ovu ideju si zaslužila još jednu

( nestaću ga )



tihe misli prigušuju krike
ničiji glasovi se dozivaju kroz noć

djeca ih rastjeruju lupajući po bubnjevima
kostima visokih funkcionera

djecu rastjeruju tenkovima
a tenkove sa iš , iš...

i opet
ostaješ sam sa sobom samim po sebi
zaposjedaš upražnjene položaje
navijaš sat

i puštaš pse po san
kukusigameni kukusigameni 21:51 24.06.2011

Re: 1.

( nestaću ga )


Ja to samo ponekad!

Moja je namera da zivim uvek mirno
Da slazem dan po dan u saren album
Da mislim uvek skladno i po redu

Mladost je donela sa sobom mnoge strasti
Al' necu ni za jednu da se vezem
Jer zelim hleb da imam tu u saci

I samo ponekad i samo ja ponekad

Drustvo sam umeo da biram uvek mirno
I pazio sam svaku rec sto kazem
I gledao da nikoga ne slazem
Snazno ja nikad nisam osetio poriv
Da zivim nekim drukcijim zivotom
Da se bavim muzikom il' sportom

I samo ponekad i samo ja ponekad

Sve sto sam dosad uradio
Sve je pametno al' zaludno
Nikad necu uzor dostici

Ja sam onaj koji ponavlja
Ono sto je davno smisljeno
Nikad necu biti prvi i jedini

Svet je pun onih koji znaju
Sta treba da rade

(Sarlo akrobata)
docsumann docsumann 21:54 24.06.2011

Re: 1.

Ja to samo ponekad!


al' sa stilom
bravar92 bravar92 22:13 24.06.2011

Re: 1.

Svet je pun onih koji znaju
Sta treba da rade



za pocetak - dovoljno je oboriti nekom ruku.
cik ondak nek te nestane:)))
bravar92 bravar92 22:15 24.06.2011

Re: 1.

za ovu ideju si zaslužila još jednu



oh!
zahvaljujem:)

za tebe od mene


DaLi ? prolazi ¿



Skoncentriše se u

okvir kao slika

i prilepi na dušu.

Emocija.


Tera te

da je gledaš

da je misliš…

Spontano počneš

da je razlažeš

da je proučavaš

da objašnjavaš – sebi

do rešenja – koga nema.

Zapitaš se:

DaLi ? prolazi ¿

A znaš:

Nema kraja beskonačnom

kruženju svega u prirodi.
docsumann docsumann 05:17 25.06.2011

Re: 1.

Nema kraja beskonačnom

kruženju svega u prirodi.


jah, s tim što beskonačnost može biti sasvim mala i ograničena



tnx za stihe
docsumann docsumann 11:06 25.06.2011

Re: 1.

kukusigameni
Ja sam jednom probao ovu masinu na vasaru.


ne reče, je l' plavušu ili crnku ?
bravar92 bravar92 11:19 25.06.2011

Re: 1.

jah, s tim što beskonačnost može biti sasvim mala i ograničena


saglasna:)
evo i primera:)))

fantomatsicna fantomatsicna 01:21 26.06.2011

Re: 1.

Ja sam jednom probao ovu masinu na vasaru.


I ko je pobedio?
kukusigameni kukusigameni 12:09 26.06.2011

Re: 1.

Ja sam jednom probao ovu masinu na vasaru.

fantomatsicna
I ko je pobedio?

Makedonac koji je prodavao zetone.
jinks jinks 20:14 24.06.2011

...

Kako odmeravaju snage levoruki i desnoruki takmicar :) ... ili postoje posebne titule za levoruke i desnoruke.
docsumann docsumann 20:22 24.06.2011

Re: ...

Kako odmeravaju snage levoruki i desnoruki takmicar :) ... ili postoje posebne titule za levoruke i desnoruke.


ovo drugo

s tim što ima ljevorrukih takmičara koji se dobro snalaze i sa desnicom.

najbolji primjer za to je upravo Denis Cyplenkov



mislim, lik je pravi mutant. pazi mu samo šake

myredneckself myredneckself 20:35 24.06.2011

Re: ...

na kojem imaju hvataljku za slobodnu ruku i podlogu za oslanjane lakta ruke kojom se "rve".

Krba se kod nas u NS kaže, krba
To tipično-tradicionalno-ritualno muško odmjeravanjem snage, obično je vezano za neki predtinejdžerski i tinejdžerski uzrast,

E samo da znaš doc da sam u toj fazi hermafroditizma (s tek, tek naslućujućom ženstvenošću) uz dva brata, i to probala

expolicajac expolicajac 20:35 24.06.2011

Re: ...

mislim, lik je pravi mutant. pazi mu samo šake

Nemoj ti tako o našoj braći Rusima. Da su Ameri uredu, ali Ruse mi ne diraj.
zoja444 zoja444 20:40 24.06.2011

Re: ...

mislim, lik je pravi mutant. pazi mu samo šake


hey, da ne bude zabune! samo je desno njegova saka, zar ne?
docsumann docsumann 20:47 24.06.2011

Re: ...

mislim, lik je pravi mutant. pazi mu samo šake

Nemoj ti tako o našoj braći Rusima. Da su Ameri uredu, ali Ruse mi ne diraj.


evo, onda samo za tebe - Vejvoda tušira dva najbolja američka takmičara





uz obavezno tri puta
Bojan Budimac Bojan Budimac 20:48 24.06.2011

Re: ...


hey, da ne bude zabune! samo je desno njegova saka, zar ne?




docsumann docsumann 20:49 24.06.2011

Re: ...

mislim, lik je pravi mutant. pazi mu samo šake

hey, da ne bude zabune! samo je desno njegova saka, zar ne?


zoja, uz ovakav komentar obavezno prilijepi plazišu
expolicajac expolicajac 20:50 24.06.2011

Re: ...

evo, onda samo za tebe - Vejvoda tušira dva najbolja američka takmičara

Ma vidi se odmah, široka slovenska duša, pardon ramena.
zoja444 zoja444 20:52 24.06.2011

Re: ...

zoja, uz ovakav komentar obavezno prilijepi plazišu


otkud znam! svasta ima i svasta sam vidjala.
docsumann docsumann 20:53 24.06.2011

Re: ...

E samo da znaš doc da sam u toj fazi hermafroditizma (s tek, tek naslućujućom ženstvenošću) uz dva brata, i to probala




si vidjela Saru kako je ženstvena, a krši ruke samo tako

docsumann docsumann 20:55 24.06.2011

Re: ...

zoja, uz ovakav komentar obavezno prilijepi plazišu


otkud znam! svasta ima i svasta sam vidjala.


ok, trebao sam da napišem - šaku
zoja444 zoja444 20:58 24.06.2011

Re: ...

ok, trebao sam da napišem - šaku




edit

zaboravila sam na pesmicu. da li je obavezna?
docsumann docsumann 21:10 24.06.2011

Re: ...

Ma vidi se odmah, široka slovenska duša, pardon ramena


lud ko rus

docsumann docsumann 21:17 24.06.2011

Re: ...

zaboravila sam na pesmicu. da li je obavezna?



KUĆNI SAVJET


na dnu zgrade držimo gobla

njemu bacamo one
što nastradaju na stepeništu

ključ od kaveza stoji kod gospođe Sofije

moja stara čisti krv sa stepenica
i lašti ih lojem

a Lazovići bruse ivice


zoja444 zoja444 21:31 24.06.2011

Re: ...

docsumann
KUĆNI SAVJETna dnu zgrade držimo goblanjemu bacamo onešto nastradaju na stepeništuključ od kaveza stoji kod gospođe Sofijemoja stara čisti krv sa stepenica i lašti ih lojema Lazovići bruse ivice


lako je tebi. ja sam samo dve pesmice u zivotu napisala. i to je bila bas full inspiracija.
docsumann docsumann 21:37 24.06.2011

Re: ...

lako je tebi. ja sam samo dve pesmice u zivotu napisala. i to je bila bas full inspiracija.


ne pišem ni ja već godinama
zoja444 zoja444 21:45 24.06.2011

Re: ...

ne pišem ni ja već godinama


dobre su ti.
maca22 maca22 22:41 24.06.2011

Re: ...

Bojan Budimac

hey, da ne bude zabune! samo je desno njegova saka, zar ne?






Ne znam da l je bolji komentar ili nasmejani totem.
zoja444 zoja444 02:17 25.06.2011

Re: ...

Bojan Budimac



srdjan.pajic srdjan.pajic 06:37 25.06.2011

Re: ...

docsumann
Kako odmeravaju snage levoruki i desnoruki takmicar :) ... ili postoje posebne titule za levoruke i desnoruke.


ovo drugo

s tim što ima ljevorrukih takmičara koji se dobro snalaze i sa desnicom.

najbolji primjer za to je upravo Denis Cyplenkov



mislim, lik je pravi mutant. pazi mu samo šake



Sine, ovaj bi i našeg Strongeta pocepao ko telefonski imenik.
docsumann docsumann 11:23 25.06.2011

Re: ...

Sine, ovaj bi i našeg Strongeta pocepao ko telefonski imenik.


Cyplenkov je učestvovao i na nekim strongman takmičenjima. Nije bio loš, mada nije Strongijeva klasa.

vladimir petrovic vladimir petrovic 12:58 25.06.2011

Re: ...

Doc
... ne pišem ni ja već godinama


Ja sam od onih koji veruju da se pesme pišu onda kada je, u čovekovom životu, najbolje vreme za poeziju...
Drugim rečima, uvek sam pomalo skeptik prema starcima koji pišu pesme, he, he, he...

Nego, gledajući one fotke sa razvijenim šakama, pade mi na pamet da bi ti, Doc, neki sledeći put mogao napisati blog i o - sumo rvačima.
Odmah moram reći da to više nije SAMO japanska disciplina, ima toga sada u mnogim drugim zemljama, pa i u Srbiji.

docsumann docsumann 13:56 25.06.2011

Re: ...

Nego, gledajući one fotke sa razvijenim šakama, pade mi na pamet da bi ti, Doc, neki sledeći put mogao napisati blog i o - sumo rvačima.
Odmah moram reći da to više nije SAMO japanska disciplina, ima toga sada u mnogim drugim zemljama, pa i u Srbiji.


o, znam

mada moj fah su više sportovi snage - strongman, powerlifting, bodybuilding, armwrestling

a što se tiče rvanja možda budem napisao jedan blog o Aleksandru Kareljinu, vjerovatno najvećem atleti XX vijeka



e, ako sad ljudi ne pomisle da sam rusofil ...

p.s. mislim da ti je ono zapažanje u vezi poezije prilično na mjestu
NNN NNN 22:39 25.06.2011

Re: ...

možda budem napisao jedan blog o Aleksandru Kareljinu, vjerovatno najvećem atleti XX vijeka
Kladim se da ovo kažeš samo zato što je istina!
antioksidant antioksidant 11:24 26.06.2011

Re: ...


si vidjela Saru kako je ženstvena, a krši ruke samo tako

docsumann docsumann 12:03 26.06.2011

Re: ...

dakle, obarajte ruke cure

ps. i izbacite pivo
eli.lacrosse eli.lacrosse 20:49 24.06.2011

A, je l' ti poznat…

… ovaj epski dvoboj?

docsumann docsumann 21:05 24.06.2011

Re: A, je l' ti poznat…

ovaj epski dvoboj?


jaoj, u kom ono filmu bješe gdje umjesto ovih voštanih svjeća stoje živi škorpioni i/ili razbijeno staklo

eli.lacrosse eli.lacrosse 21:17 24.06.2011

Re: A, je l' ti poznat…

stoje živi škorpioni i/ili razbijeno staklo

Ja se samo sećam da Matakovićev Ivica mora da kleči u ćošku, na razbijenom staklu, kad napravi neko sranje na času. A evo i još nekih pedagoških metoda (nevezano za obaranje ruku, al' u vezi sa razbijenim staklom):


street_lady street_lady 16:04 25.06.2011

Re: A, je l' ti poznat…

ošlajpiči... ožeži... i onda se Ivica napije kao zemlja, pa ga neko greškom prekopa.
docsumann docsumann 16:13 25.06.2011

Re: A, je l' ti poznat…


ovo je mali korak za čovjeka
ali veliki za čovječuljka


D. Mataković
street_lady street_lady 16:25 25.06.2011

Re: A, je l' ti poznat…

Eh, da, i to
Docsuman, pa tebe mora da su gadjali jugobetonom kad si bio mali?!
kukusigameni kukusigameni 16:27 25.06.2011

Re: A, je l' ti poznat…

street_lady
Docsuman, pa tebe mora da su gadjali jugobetonom kad si bio mali?!

Docsuman nikada nije bio mali. On se jednostavno, desio.
eli.lacrosse eli.lacrosse 17:15 25.06.2011

Re: A, je l' ti poznat…

ovo je mali korak za čovjeka
ali veliki za čovječuljka

… gadjali jugobetonom…

Što majka rodi to se više ne proizvodi ni kod nas! (E, ako me i banuješ – zaslužio sam!)
docsumann docsumann 17:26 25.06.2011

Re: A, je l' ti poznat…

Docsuman nikada nije bio mali. On se jednostavno, desio


lično, više volim da kažem - manifestovao

inače, kratka autobiografija D.Matakovića:

Rodio sam se 1867.Djetinjstva nisam imao. Onda je netko otkrio da u televizoru ne žive mali ljudi. U školi mi je bilo bez veze. Onda sam završio školu pa sam se opet upisao u drugu školu. Profesori su me mrzili. Onda sam nešto sve bez veze, pa sam se upisao na akademiju. Tamo smo crtali gole žemske .Poslije vojske sam nešto bez veze, kadli eto ti rat! Onda je prošo rat.U međuvremenu sam stalno nešto bezveze.

vladimir petrovic vladimir petrovic 17:34 25.06.2011

Re: A, je l' ti poznat…

kukusigameni
... Docsuman nikada nije bio mali. On se jednostavno, desio.


I ja tako mislim!
(Ovo kažem samo zato da bi ti znao da nisi u manjini sa ovakvim uverenjem, he, he, he...)
vishnja92 vishnja92 18:24 25.06.2011

Re: A, je l' ti poznat…

doc :))))))
docsumann docsumann 12:06 26.06.2011

Re: A, je l' ti poznat…

eej, šnjavi

evo, kao što vidiš - vježbamo malo pred odlazak na župla

street_lady street_lady 19:16 26.06.2011

Re: A, je l' ti poznat…

jedno pojasnjenje, da me Docs ne shvati pogresno ima fora u stripu, jugobeton, brtviljke itd... citala sam davno, valjda je jugobeton... ko ce ga znati
docsumann docsumann 19:33 26.06.2011

Re: A, je l' ti poznat…

jedno pojasnjenje, da me Docs ne shvati pogresno ima fora u stripu, jugobeton, brtviljke itd... citala sam davno, valjda je jugobeton... ko ce ga znati


no frks, tako sam i ja shvatio taj komentar
milisav68 milisav68 20:45 26.06.2011

Re: A, je l' ti poznat…

eli.lacrosse

Što majka rodi to se više ne proizvodi ni kod nas!

Seljačka varijanta:
-Šta pi..ka rodi, to ni fabrika ne mož` da napravi.
eli.lacrosse eli.lacrosse 21:18 26.06.2011

Re: A, je l' ti poznat…

ima fora u stripu, jugobeton, brtviljke itd... citala sam davno, valjda je jugobeton

Da, jedan od bacača betona kaže "Ćenifa, bi l' pošla za me?" (i tako sam ja naučio šta znači reč "ćenifa" ). E, sad me stvarno banuj!
docsumann docsumann 21:29 26.06.2011

Re: A, je l' ti poznat…

Da, jedan od bacača betona kaže "Ćenifa, bi l' pošla za me?" (i tako sam ja naučio šta znači reč "ćenifa" ). E, sad me stvarno banuj!


a, ne ne ... trebaš mi još tu
vishnja92 vishnja92 21:53 26.06.2011

Re: A, je l' ti poznat…

Ćenifa je wc, sta vam je?
(banuj mene, izgleda da totalno ne pratim radnju)

ustvari, banuj sve pa se ponasaj :))) samo je sjentinel ovde radio taj eksperiment (ali davno pa se zaboravilo), i niposto nije bilo loso. osim sto je bilo vise puta, pa dojadilo.


ps - ja sam jednom svom davnom decku oborila ruku
posle se vadio na moju levorukost.
bravar92 bravar92 21:04 24.06.2011

bez naslova

Moram da priznam:)
Oborio si me s' nogu ovim blogom o obaranju ruku:)
I zato si, naravno, zaslužio pre po ruku:)))


PS e, sad... pošto nisam trolovala, očekujem pesmu - tvoju kao odgovor:)))
docsumann docsumann 21:23 24.06.2011

Re: bez naslova

PS e, sad... pošto nisam trolovala, očekujem pesmu - tvoju kao odgovor:)))


kao što smo se dogovorili


SISTEM SPOJENIH SVJETOVA

postoje svjetovi
u kojima su samo čuda moguća
a inače je sve sasvim obično
kuće , drveća , brodovi

postoje svjetovi
u kojima ništa nije moguće
pa opet, ljudi idu na posao
vode teku ka moru i padaju s neba

postoje svjetovi
toliko slični da ne primjećujemo
kad prelazimo iz jednog u drugi
i postajemo isti mi


bravar92 bravar92 21:50 24.06.2011

Re: bez naslova

postoje svjetovi



Prošla sam
tim svetovima
po kojima si
ostavio tragove
i ni na jednom od
njih ne pronadjoh nas.
Zašto…..


PS pretpostavljam da su za sve krive ruke:)))

PS1 pazi... ovo je polutrol:) pominjem ruke:)))

abrasax abrasax 00:01 25.06.2011

Re: bez naslova


Petica za pesmu (može i desetka, kako se uzme)!
kick68 kick68 22:02 24.06.2011

!

Evo scene sa skorpionima:

Mislila sam da se zezas kad si obecao. Pomislih, xaxa dobar fazon!
4krofnica 4krofnica 22:18 24.06.2011

#$@%£¥!

frk, nestade mi komentar...kojcegaznati...


hej, ja sam ti u ovom sportu apsolutni sampion (bez ijednog poraza) na Godisnjem Obaranju izmedju moje sestre i mene.
:)) sta, vislja i krupnija je od mene, meni je to uspeh! specijalno zato sto me je kao klinku uvek dobijala u nasem (za devojcice isuvise cestom) sibanju. (tuzan je to prizor bio, moj docs)
jednom smo u zaru borbe razbile i akvarijum od 80l, napravile pomor tridesetak ribica+ krecenje plafona komsinici dole:)
prestadosmo sa tim akcijama i presle na odmeravanje snaga obaranjem ruku i....

...uvek je dobijem!


ah.... 'sweet is revenge.....'
:)
docsumann docsumann 05:26 25.06.2011

Re: #$@%£¥!

hej, ja sam ti u ovom sportu apsolutni sampion (bez ijednog poraza) na Godisnjem Obaranju izmedju moje sestre i mene.
:)) sta, vislja i krupnija je od mene, meni je to uspeh!


meni u AW-u i jeste najinteresantniji taj David vs. Golijat momenat ...

razmisljam razmisljam 00:27 25.06.2011

Уредно прочитала:)

( Кад год сам у прилици, признајем да сам неопевани штребер. )

Као и kick и ја сам била убеђена да се само шалиш.
Али, с обзиром на чињеницу да си склон испуњавању датих обећања ( што башка похваљујем ), ево ме где стајем у ред за свој део поезије. ( Сам си крив. )
docsumann docsumann 05:07 25.06.2011

Re: Уредно прочитала:)

Као и kick и ја сам била убеђена да се само шалиш




NA DEVETOM NIVOU


iako nemam vremena za šalu
redovno vježbam da se smijem
čvrsto stiskajući teg u zubima
go do pojasa i gore i dolje

sama radost je za mene suvišna
ko špijunka na staklenim vratima

nevidljiv u licu
osmatram se šamarima
i širim uokolo pod vrelinom sa obraza

sokodbuba sokodbuba 12:05 25.06.2011

Re: Уредно прочитала:)


fedor18 fedor18 09:12 25.06.2011

Uspomene

Šesti,sedmi,osmi razred osnovne škole obarasmo ruke non-stop po odmorima,na slobodnim aktivnostima i sekcijama, časovima....I jednom nas sa časa isteralo napolje zbog aktivnosti obaranja ruku.U napomenama u dnevniku je upisano da nas je isteralo s časa zbog toga jer smo ometali nastavu igrajući ličke igre...Posle smo razrednom,jedva objasnili da to pod ličke igre ne znači da smo bacali kamena s ramena po učionici.
myredneckself myredneckself 09:50 25.06.2011

Re: Uspomene



docsumann docsumann 11:10 25.06.2011

Re: Uspomene

U napomenama u dnevniku je upisano da nas je isteralo s časa zbog toga jer smo ometali nastavu igrajući ličke igre...Posle smo razrednom,jedva objasnili da to pod ličke igre ne znači da smo bacali kamena s ramena po učionici




ovo me podsjeti na highland games



preteču modernih strongman takmičenja
Vlasta92 Vlasta92 10:48 25.06.2011

Hi hi

Imam ja jednu drugaricu, 45 kg sa kreveto, ne mozes joj sobaliti ruku!
docsumann docsumann 12:19 25.06.2011

Re: Hi hi

Imam ja jednu drugaricu, 45 kg sa kreveto, ne mozes joj sobaliti ruku!


za početak, probaj da je izvučeš iz kreveta

a evo i malo stručne pomoći

blogovatelj blogovatelj 12:46 25.06.2011

Kad neko pomene obaranje ruku

Meni u glavi uvek prvo ovo...



U obaranju ruku nisam bio najbolji, ali sam zato macole lupao kao kad na glavu padne saksija sa drugog sprata.
docsumann docsumann 14:34 25.06.2011

Re: Kad neko pomene obaranje ruku

mali mix

jasnaz jasnaz 22:05 25.06.2011

'na salatu'

drzura drzura 18:46 28.06.2011

odličan

jako dobar tekst doc . pozdrav !

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana