Mediji| Sport| Zabava| Život

16 fotografija sa proslave Mavsa, sa Pedjom Stojakovicem

Nikola Olić RSS / 19.06.2011. u 19:07

1pripreme.gif

Posto Dalas nema veliki otvoreni prostor gde bi moglo da stane predvidjenih 250,000 navijaca, odlucili su da naprave paradu koja bi prosla kroz nekoliko vecih ulica i dosla do Mavericks dvorane. Parada je pocela u 10am a igrace su vec u 9am poceli po dvojicu ili trojicu da smestaju na otvorena Ford vozila ili na prikolice iza istih. 

 

2izlazak.gif 

Stojakovic je bio u vozilu sa Brianom Cardinalom, a ispred njih su isli Francuzi Ian Mahinmi i Rodrigue Beabuois. Dobro su izabrali ko sa kim ide jer se Stojakovic i Cardinal znaju i druze i van terena. 

 

3sunce.gif 

Pored toga sto je nama ovaj gest sa tri prsta odavno poznat, navijaci i igraci u Dalasu su ih takodje brzo prihvatili. Utakmica posle koje je postao najpopularniji bila je cetvrta odlucujuca protiv Los Angelesa, u kojoj je Stojakovic ubacio 6 od 6 trojki. Cak je i Novicki poprimio isti gest ponekad posle svojih trojki. 

 

4banner.gif

Pedjine majice i dresovi sa brojem 16 su se brzo prodavali i u dvorani i u zvanicnoj Dallas Mavericks radnji u trznom centru na severu grada. Mada je ovaj transparent veci od obicnih koji se vide na utakmicama, i u dvorani su Pedju cesto podrzavali na slican nacin, 

 

6jfk.gif

Interesantno je bilo videti nasmejane navijace Dallas Mavericksa na prozorima iste crvene zgrade koja je pre skoro 50 godina imala daleko neprijatniju ulogu u toku parade kojom je americki predsednik John Fitzgerald Kennedy pozdravljao Dalas. 

 

7tri.gif 

Na paradi je bilo dosta vatrogasaca i policije, uglavnom u funkciji predstavnika grada Dalasa. Dozvolili su navijacima da sa svojih vozila lakse doviknu i bolje vide igrace. Kako su Nowitzki, Terry, Kidd i Pedja poznati trojkasi, publika je ih cesto pozdravljala sa tri uzdignuta prsta, na koje je Stojakovic rado odgovarao.

 

8ruke.gif 

Ovi klinci nazalost nisu bili blizu vatrogasnih kola, pa su paradu gledali iz znatno slabijeg ugla. Ali posto je bilo skoro 40c stepeni, bar su bili zaklonjeni od opakog teksaskog sunca.  

 

9rulja.gif 

Parada se zavrsila kod American Airlines dvorane u kojoj Mavericksi igraju. To je jedan od najpoznatijih i najvecih platoa za proslave u Dalasu, pa se osim velikih sportskih pobeda ovde pravi i docek nove godine. Ali kako to vec biva u Dalasu, kad nije nova godina ili neka utakmica, ceo plato je dosta prazan. 

 

10tunel.gif 

Parada je usla u American Airlines dvoranu sa zapadne strane sa koje igrace obicno sa svojim vozilima dolaze na posao. I toku sezone se posle velikih pobeda desi da igrace cekaju satima na izlasku iz ovog tunela da ih pozdrave. 

 

11lopte.gif
Nowitzki je puno toga postigao u svojoj NBA karijeri, ali se nikad ranije nije potpisivao na zlatne komemorativne NBA lopte kao sampion.  Samo par stotina lopti su pustili u opticaj te ovo potpisivanje nije dugo trajalo. Osim Nowitzkog, svi igraci Dalasa su svaku loptu potpisali. Ova prostorija se nalazi ispod tribina, koje su se polako popunjavale sa navijacima koji su do malocas bili napolju na paradi. 

 

12stolice.gif 

Dok su igraci dole potpisivali lopte, publika je polako trazila svoja mesta na tribinama. Na tribinama su bili navijaci sa sezonskim kartama, dok su na samom terenu pored bine bile porodice i prijatelji igraca. 

 

13ulazak.gif

Na ekranu iznad bine pustali su poslednjih 10 minuta utakmice Mavericksa u Majamiju, kojom je Dalas osvojio sampionat sa 4-2. To je publiku dovelo do ushicenja koje su vesto sinhronizovali sa ulaskom igraca u dvoranu. 

 

 

14ogledalo.gif 

Dirk Nowitzki je poslednji od igraca usao u dvoranu i najvise vremena proveo u razgovoru sa publikom. Na stolu sa kojeg je uzeo mikrofon nalazio se i dobro izglancan pobednicki trofej u kom se Nowitzki sasvim fino odsijavao. 

 

15holger.gif 

Legendarni trener i dugogodisnji prijatelj Holger Geschwindner pazljivo je iz petog reda slusao Nowitzkog. Holger se svake godine pred pocetak playoffsa pridruzi Nowitzkom i Mavericksima, i ostane do kraja sezone. Vrlo je skroman, poznat je po jednostavnom pristupu kosarci i zivotu, i po ideji da kosarku treba balansirati sa drugim stvarima u zivotu. Nowitzki je verovatno zbog Holgera postao dobar bubnjar, gitarista i saksofonista. A sada i NBA sampion. 

 

16monitor.gif 

Skoro svi igraci su se obratili publici, pa je tako dosao red i na Pedju Stojakovica. Slicno ostalim Mavericksima, i Pedja je rekao da je ovo zaista bila pobeda celog tima, i da mu je drago da je dosao u Dalas i da se oseca dobrodoslo. Na pocetku govora je dobio velike ovacije iz publike, a skoro svi igraci i treneri na bini pozdravili su ga sa uzdignuta tri prsta.

 

17drugari.gif 

Ubrzo posle Pedjinog dolaska u tim, Nowitzki i on su, kao stari drugari iz osnovne skole, u privatnom avionu Dallas Mavericksa poceli u toku letova da sede zajedno. Sto kaze kolega Marc Stein sa televizijske mreze ESPN, celog zivota sam cekao da njih dvojica igraju zajedno.

Nowitzki je veliki ljubitelj chevapa, posto je nadomak svoje kuce u Wurzburgu imao neki nas restoran. Bilo je dogovora sa Nowitzkim da ga Pedja posle kraja ove sezone vodi na vrhunske chevape u restoran 'Saraj', medjutim zbog pobednicke ludnice do toga nije doslo. ESPN i B92 se zdruzeno nadaju da ce Stojakovic i Nowitzki sledece godine zajedno ici i na chevape i na kosarku...



Komentari (4)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Oljacat Oljacat 20:06 19.06.2011

Sjajno

Zaista si dobro opisao atmosferu, a kombinovano sa slikama daje potpuni ugođaj. Hvla na informacijama, lepo je kad delimo i lepe vesti.
loader loader 21:06 19.06.2011

Re: Sjajno

Da, odličan šareni izveštaj
fantomatsicna fantomatsicna 00:04 20.06.2011

Hvala

I od mene.Lepa reportaza..i lepo je videti nase mlade uspesne ljude
NNN NNN 01:05 20.06.2011

Super reportaža!!!

Peđa i Dirk su mi među najomiljenijim igračima ikad!
Već duže vreme dugujem (pre svega sebi) tekst o Peđi, a za vreme finala, nisam bio u mogućnosti da adekvatno ispratim...
ali biće :)

Pozdrav

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana