Život

Očaravanje

nikolic777 RSS / 02.06.2011. u 12:51

pills.jpg

 - Nisi primetio tu prenaglašenu potrebu za fasciniranjem? Nizanje šala, gotovo histeričan humor, iščekivanje reakcije, ogledanje efekta u očima nas koji to slušamo? Znaš, sve to krije veliku, suštinsku nesigurnost.

Znam. Odgovaram analitičnoj sagovornici u sebi. Zapravo ćutim. Znam i ne zanima me. Kakav bi čovek ustvari bio ukoliko bih nesigurnost smatrao dovoljno velikim grehom za odustajanje od nekoga? Nesiguran mi zvuči kao najverovatniji mogući odgovor. Tu se krije draž i opasnost prepoznavanja. Platon se jako plašio toga kako bi se na njegovu idealnu državu odrazilo to ukoliko bi vojnik počeo da krekeće kao žaba ili još gore ukoliko bi u nečijoj „scenskoj“ boli prepoznao svoju sopstvenu?


U svakodnevnim susretima sa ljudima, od chit-chata to ozbiljnih sudara, realno i virtuleno, ne mogu da prestanem da razmišljam o toj velikoj podvali. Veća je mogućnost da sretnem čoveka koji ne zna kuda je zapravo krenuo, nego čoveka koji je potpuno oslobođen nesigurnosti u ono nešto lično. Samoprocena, vera u ono što znaš, umeš i možeš, taj neprestani rolerkoster, vratolomije sa sopstvenim snagama, željama, projekcijama. Kako se ogledam u tebi? Prepoznaješ li moju vrednost? Hoće li me taj nezainteresovani pogled srušiti? U suštini, boli koliko je banalno. Ali to smo mi, to je naš trenutak, naša kultura. Surova podmetačina jednog velikog projekta.


Ne mogu drugačije da posmatram nesigurnost nego kao dobro osmišljen i neverovatno uspešan projekat, zamešateljstvo raznih industrija – modne, farmaceutske, industrije tela, lepote, a potom uspeha skrojenog između ostalog i na ovim parametrima. Gde je razlika između rigidnosti crkve koja ne savetuje već naređuje, bukvalno te bije regulama - „To je porodica! To je sreća! To je ljubav!“, pa prevedno u otužne parole njenih besnih pasa u civilu- „Ponos je kad posmatraš svoju decu kroz prozor kako zagrljeni idu u školu i vraćaju se recitujući duhovne pesmice, a ti sa ženom spremaš večeru i punog srca slušaš vitlanje veš mašine“ i rigidnosti promotera savršenosti koji te šibaju sa svake trafike ili telešopa refrenima - „Savršeni trbušnjaci do sledećeg petka, tačno u podne, ili nikada nećeš biti frajer“, te - „Ukoliko ti čista penetracija bez predigre ne traje 65 minuta i ni sekund kraće, kompletna si nula“, sve do onog „Don't touch my breil“. 

 

Ne brinem toliko za nas koji već cepamo četvrtu deceniju, jer ukoliko se do sada nismo „izdilovali“ sa sobom (ej, zrelosti!) onda nule stvarno i jesmo, ali kuda sa ovom decom stišnjenom između veroučitelja i bilborda? Pa opet koliko je lepše i tačnije sve to sagledati kao neizmerno bogatstvo. Kao čitav niz mogućnosti... I zvuk veš mašine i breil na lepoj ruci. Zamisli zgradu. Zamisli njene prozore u suton. Na jednom je neko poput mene sa laptopom u krilu, na onom iznad majka češlja devojčicu i obraća joj se osmehom, i to je poezija za sebe, razumljiva iako uzvišena...tu levo je starac koji ne želi da ti otkrije u kom pravcu gleda, jer je to je samo njegovo, pa bilo sačuvano, oteto ili jednostavno - jedino preostalo i u tom nekom, nemom dostojanstvu, ti ga smeštaš u Vijonovu baladu...I dalje u nedogled... 

 

I zbog svega toga sedim i puštam osobu preko puta da me fasinira ako joj to već nešto znači. Jasno mi je da tu nije reč o nekakvoj mojoj posebnosti, ja sam slučajna, a ne privilegovana meta. Volim tu požudu u očima, tu strast da se ostavi utisak. U našem bestrasnom vremenu, u predozirnosti gorčinom, strahom, cinizmom, najpovršnijom ljubavlju prema sebi, i to je nešto. Uostalom, gde se dede velikodušnost, galantnost, širina, prevedeno u ovaj opori udžbeničko-pamfletski jezik – tolerancija?

 

Imam vremena, imam i razumevanja. A možda sam i poželeo da budem fasciniran sa punom svešću o tome da je fascinacija kratka, površna i prolazna, a potreba za njom zamena za stvarno životno iskustvo? Ne moram da budem poštovalac. Hajde malo da budem fan. Fanovanje je čarobno u svojoj infantilnosti. Suštinski bezazleno. Direr se poštuje i voli, Džastin Biber se obožava. Ne može se biti fan Šekspira ili Čehova, ali se može ošišati kao Lady Gaga. Za Ratka Mladića ne znam. Po ovoj logici, ne brinem za njegove fanove, ali se njegovih poštovalaca bojim.

 

Fasciniranje mora da se pumpa, da se održava, da zadovoljava stalnu glad za novim pa bio to novi skandal, nova pesma, nova naslovna strana sa etiketom - dramatično. Poštovanje se teško osvaja, ali se podjednako teško i gubi.

 

Proveo sam noć u očaravanju. Bez razmišljanja o tome da li će se to sutra kapitalizovati, izroditi u nešto. Oprostio sam nesigurnost, odbio sam čak i da je primetim. Hteo sam samo jedno – da budem u tome dok se zavesa ne spusti. Da ne budem analitičan, već samo prisutan. Pristojna i zaintersovana publika. Ona koja ne upire prstom u naprsla mesta. Koja se ne povlači na njihov prvi nagoveštaj. Koja u njima ne nalazi opravdanje za sopstvene praznine.

 

Postoji ta čarobna, filozofska formula koja se zove – bezinteresno dopadanje. Iščupano iz konteksta, primenjeno na neki slučajni komadić života, to razumem kao mogućnost naklonosti, pa i ulaganja u nekog (koje ne mora da bude epsko i da mobiliše sve snage, ali može mnogo da znači) bez onoga „ja“ u čitavom pokusu. Bez predračuna, bez profita, bez vajde, bez misli o sebi. Na ovom đubrištu od civilizacije, koje nas ne uči da komuniciramo već da odmeravamo snage, da zarad sopstvene nadmoći ili iluzije o njoj, prvo prepoznajemo slabost na licu preko puta, to je istinski uzvišeno. Do te mere da ponekad i sam sebe fasciniraš.  Ali o tome treba razmišljati kasnije.

 

Tagovi



Komentari (49)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Goran Vučković Goran Vučković 13:03 02.06.2011

Karaoke culture

nikolic777 nikolic777 13:06 02.06.2011

Re: Karaoke culture

Karaoke culture




sumo22 sumo22 17:38 03.06.2011

Re: Karaoke culture

beba757 beba757 13:23 02.06.2011

Očaravanje

Kada shvatimo i prihvatimo da niko nije savrsen,pa ni mi sami(sto,naravno,ne znaci da treba prestati sa radom na sopstvenom razvoju i usavrsavanju,u svakom smislu),tek tada se ta potreba za fascinacijom moze umanjiti...Nikako da naucimo da volimo sebe u sopstvenoj nesavrsenosti,sto je,ujedno,i uslov da iskreno zavolimo i drugo ljudsko bice...
Nikolicu,odlican tekst!
mikele9 mikele9 14:49 02.06.2011

TAO

I zbog svega toga sedim i puštam osobu preko puta da me fasinira ako joj to već nešto znači.

Između tri stvari koje su mu važne, Lao Ce je na drugo mesto stavio: Ne biti nikad prvi.
Malo je osoba koje mogu da me fasciniraju iako ih kao ti puštam jer znam da im je to potrebno. Ne ulazim u razloge ali mi je često dosadno. Ja sam lično i personalno odavno prestao da se bavim tom rabotom. U mladićko doba to mi se nekako podrazumevalo
nikolic777 nikolic777 16:37 02.06.2011

Re: TAO

Ja sam lično i personalno odavno prestao da se bavim tom rabotom. U mladićko doba to mi se nekako podrazumevalo

razumem potpuno :)))
Hansel Hansel 14:53 02.06.2011

Eto vidiš...

... kako si sâm shvatio da od Ivana Ivanovića ne treba da očekuješ savršenstvo!

(... mada moram da korigujem svoj komentar od ranije - ovo iznad sam sâm sebi napravio šlagvort - pošto sam u međuvremenu nabasao i na one stend-ap monologe koji su ipak malo previše degute)
dragan7557 dragan7557 15:46 02.06.2011

Re: Eto vidiš...

Direr se poštuje i voli, Džastin Biber se obožava. Ne može se biti fan Šekspira ili Čehova, ali se može ošišati kao Lady Gaga


A za Čedu se udaje!

cerski
nikolic777 nikolic777 16:40 02.06.2011

Re: Eto vidiš...

A za Čedu se udaje!

recimo...


:)
nikolic777 nikolic777 16:50 02.06.2011

Re: Eto vidiš...

stend-ap monologe

?

ne razumem na sta mislis
Hansel Hansel 18:06 02.06.2011

Re: Eto vidiš...

Ma, na ona Ivanovićeva sipanja dosetki i "dosetki"... Vidim, to mnogo duže traje nego nekad ranije i mnogo je prizemnije....
nikolic777 nikolic777 08:59 03.06.2011

Re: Eto vidiš...

Vidim, to mnogo duže traje nego nekad ranije i mnogo je prizemnije....


slazem se...dobro izabran trenutak, ako se moze zvati trenutkom

:)
Hansel Hansel 21:56 03.06.2011

Re: Eto vidiš...

dobro izabran trenutak, ako se moze zvati trenutkom

Bolji nisam mogao da izaberem jer nisam više mogao da čekam!
yugaya yugaya 16:19 02.06.2011

fascinating stuff :)))

Ne može se biti fan Šekspira



The McDonaldization of Macbeth: Shakespeare and pop culture in Scotland, PA
"To the socially recognized hierarchy of the arts, and within each of them, of genres, schools or periods, corresponds a social hierarchy of the consumers. This predisposes tastes to function as markers of 'class'"

http://books.google.com/books?id=ZJyPrVqOW9EC&lpg=PA34&pg=PA34#v=onepage&q&f=false
"The simple, universally accepted truth,that ...there's Shakespeare, followed by a very large gap, and then all the other English writers who have ever lived"

Bardolatry

Cognitive_bias



nikolic777 nikolic777 16:44 02.06.2011

Re: fascinating stuff :)))

fascinating stuff :)))

and?
yugaya yugaya 17:12 02.06.2011

Re: fascinating stuff :)))

...pa ima gore u linkovima , dve interesantne teze o tome kakva je uloga stava o Šekspiru i njegovog premeštanje iz masovne kulture u elitnu na društvo sa obe strane okeana.

(paralela sa sličnim opštepoštovanim pojavama u našem kulturnom životu koje izvrćeš naopačke i seciraš, a čika bard - e to ne može da bude površno, samo za ekspertsko uvažavanje )

Samanta Kameron sabrana dela drži na polici u kuhinji, onako, nonšalatno nefanski, palačinke koje prevrće dok ih iščitava na preskok mora da su jako kulturne.

A stvarno, zašto ti misliš da se ne može biti fan Šekspira?

Goran Vučković Goran Vučković 17:16 02.06.2011

Re: fascinating stuff :)))

A stvarno, zašto ti misliš da se ne može biti fan Šekspira?

Zato što je suviše retro
nikolic777 nikolic777 17:21 02.06.2011

Re: fascinating stuff :)))

A stvarno, zašto ti misliš da se ne može biti fan Šekspira?


sustina je u necemu drugom...opozicija je fanovanje/postovanje...
hteo sam da pokazem razliku izmedju te fan relacije u njenom aktuelnom (die hard) znacenju i istinskog postovanja i razumevanja necega...zar ne zvuci banalno reci da si fan Sekspira, Direra...i da li je moguce reci, recimo za nekog svaremenog pisca nisam vise fan

fanovi obicno moraju biti fascinirani, kontinuirano zaspani novim da bi to i ostali...sa piscima, umetnicima uopste, je nesto drugo, trajnije i kvaltetnije


maksa83 maksa83 19:12 02.06.2011

Re: fascinating stuff :)))

fanovi obicno moraju biti fascinirani, kontinuirano zaspani novim da bi to i ostali...sa piscima, umetnicima uopste, je nesto drugo, trajnije i kvaltetnije


Shakespeare fan

Kad moram da prestanem da budem Murakami fan?
Kad umre i prestane da objavljuje knjige (kontinuirano me zasipa novim)?
zoja444 zoja444 19:59 02.06.2011

Re: fascinating stuff :)))

nikolic777
fanovi obicno moraju biti fascinirani, kontinuirano zaspani novim da bi to i ostali...sa piscima, umetnicima uopste, je nesto drugo, trajnije i kvaltetnije


ne slazem se. ja sam godinama bila fascinirana Vivaldijem i Verdijem, da je to poprimilo oblik prave strasti i "opsednutosti". ploce, diskovi, partiture, biografije, video clipovi... i dalje sam fascinirana, iako se intenzitet emocija smanjio, sto je dobro. i uopste, muzika me jedina od umetnosti onako bas fascinira. trajno.

nikolic777 nikolic777 09:18 03.06.2011

Re: fascinating stuff :)))

Kad moram da prestanem da budem Murakami fan?



ne bi trebalo da prestanes

welcome to club!

nego, da li bi prestao da budes fan ukoliko bi Murakmi napisao nesto lose?

ili je mozda tvoj odnos zapravo mnogo vise od fanovanja?
maksa83 maksa83 09:31 03.06.2011

Re: fascinating stuff :)))

nego, da li bi prestao da budes fan ukoliko bi Murakmi napisao nesto lose?


Prvo bih izbegao vrednosni sud (dobro vs loše), pogotovo u tim visoko subjektivnim kategorijama, pre bih rekao "leglo mi" ili "nije mi leglo". Npr. "Okorela Zemlja Čuda i Kraj Sveta" sam počeo da čitam i brzo batalio, nemam pojma da li mi to u tom trenutku nije ležalo ili me promašila iz nekog drugog razloga, sve pre i posle toga sam zgutao - npr. svidele su mi se stvari koje "po definiciji" ne bi morale da me zanimaju ("What I Talk About When I Talk About Running", knjiga bukvalno o trčanju, koje je meni izuzetno ubitačno dosadno ako ja to radim). Tj., da - iako me Okorela Zemlja Čuda promašila i dalje sam fan.

Mislim da je u svemu ovome "fan" stvarno samo nebitan sintaksni momenat kome se pridaje više značenja i značaja nego što zapravo ima.

nikolic777 nikolic777 09:32 03.06.2011

Re: fascinating stuff :)))


Mislim da je u svemu ovome "fan" stvarno samo nebitan sintaksni momenat kome se pridaje više značenja i značaja nego što zapravo ima.



semanticka zavrzlama
:)
abraham_linkoln abraham_linkoln 15:42 03.06.2011

Re: fascinating stuff :)))

ljudima je potrebno ponekad i ne svima da prepoznaju nesigurnost drugog da bi ublažili sopstvenu
ponekad, nažalost, kako bi prikrili vlastite - ljudi aktivno rade na isticanju frustracija (kod) drugih - inače, lep, jako lep & koristan tekst + preporuka
nikolic777 nikolic777 20:06 03.06.2011

Re: fascinating stuff :)))

ponekad, nažalost, kako bi prikrili vlastite - ljudi aktivno rade na isticanju frustracija (kod) drugih


upravo tako..optuzba je cesto priznanje, govor o drugom - govor o sebi


hvala i dobrodosao
zoja444 zoja444 19:37 02.06.2011

drugi pogled


- Nisi primetio tu prenaglašenu potrebu za fasciniranjem? Nizanje šala, gotovo histeričan humor, iščekivanje reakcije, ogledanje efekta u očima nas koji to slušamo? Znaš, sve to krije veliku, suštinsku nesigurnost.



zasto bi to morala biti nesigurnost? mozda je to jednostavno - zelja za svidjanjem, dopadanjem. kako drugacije privuci paznju nekoga ko nam se dopada?

sustinska nesigurnost se moze manifestovati i povucenoscu, agresivnoscu, nespretnoscu, perfekcionizmom, arogantnoscu... zavisi od tipa licnosti.
abrasax abrasax 21:41 02.06.2011

Re: drugi pogled

sustinska nesigurnost se moze manifestovati i povucenoscu, agresivnoscu, nespretnoscu, perfekcionizmom, arogantnoscu... zavisi od tipa licnosti.


Ali je i to neki način življenja - možda tužan, možda ne, ali je to - život, zar ne? Naravno, ukoliko nije agresija u pitanju ili agresivna želja za dopadanjem, ima i toga. U tim slučajevima postoji preventiva i postoji lečenje. Obe ove stvari su obavezne.
nikolic777 nikolic777 09:12 03.06.2011

Re: drugi pogled

zelja za svidjanjem, dopadanjem. kako drugacije privuci paznju nekoga ko nam se dopada?



slažem se zoja, ali podvukao sam da je bilo prenaglašeno...opet u tekstu stoji da sam ja u tome uživao i da sam odbio tu sitnodušnu analitičnost, seciranje, promišljanje (teza o nesigurnosti je stav moje sagovornice)

čini mi se da takav stav ubija spontanost, lepotu, čak i poetičnost nekog trenutka, opterećuje čak i najpovršnije odnose

ljudima je potrebno ponekad i ne svima da prepoznaju nesigurnost drugog da bi ublažili sopstvenu

:)

nikolic777 nikolic777 09:21 03.06.2011

Re: drugi pogled


Ali je i to neki način življenja - možda tužan, možda ne, ali je to - život, zar ne?


svakako jeste, ali ono sto mene tišti je to što je nesigurnost inhibirajuća i svi koji je nose u ovoj ili onoj meri, ne ostvare svoje realne potencijale...ukoliko se otvoreno ne uhvate u koštac sa njom...a društvo je, na drugoj strani, samo učvršćuje i pumpa...

dakle, nije za osudu, jeste za borbu :)
zoja444 zoja444 15:56 03.06.2011

Re: drugi pogled

nikolic777
slažem se zoja, ali podvukao sam da je bilo prenaglašeno...opet u tekstu stoji da sam ja u tome uživao i da sam odbio tu sitnodušnu analitičnost, seciranje, promišljanje (teza o nesigurnosti je stav moje sagovornice)čini mi se da takav stav ubija spontanost, lepotu, čak i poetičnost nekog trenutka, opterećuje čak i najpovršnije odnose ljudima je potrebno ponekad i ne svima da prepoznaju nesigurnost drugog da bi ublažili sopstvenu:)


nekad je nesigurnost izazvana i spolja, sudbinskim "udarcima": bolest, smrt bliske osobe, nezaposlenost, rastanak ili razvod, razni problemi, gubitak bilo koje vrste. sve to remeti neciju ravnotezu. slazem se da ne treba donositi prebrze zakljucke o nekome - drugome.
abrasax abrasax 02:14 05.06.2011

Re: drugi pogled

i ne svima


Pitam se šta je potrebno onima kojima nije potrebno
kick68 kick68 22:26 02.06.2011

les Autres

Kako se ogledam u tebi? Prepoznaješ li moju vrednost? Hoće li me taj nezainteresovani pogled srušiti?

L'enfer c'est les Autres.
Nesigurnost nije sama po sebi negativna jer dovodi do preispitivanja, samoregulacije...u neku ruku to je odlika odgovornih ljudi. Ne volim samouverene idiote, narocito ako su glasni: Trust me I know what I am...
Volim tu požudu u očima, tu strast da se ostavi utisak
.
Ja ne volim.
Moram da priznam da nisam tvoj fan ali me je ovaj tekst fascinirao. Zato se i javljam.
nikolic777 nikolic777 09:07 03.06.2011

Re: les Autres

Ne volim samouverene idiote,

kažu da ekstremni vid obe stvari samopouzdanje/nesigurnost ume da bude podjednako iritantan
Ja ne volim.
Moram da priznam da nisam tvoj fan ali me je ovaj tekst fascinirao. Zato se i javljam.


drago mi je da su iznenađenja moguća
hvala ti, u tom smislu, dobra ocena dvostruko vise vredi

:)
maksa83 maksa83 09:17 03.06.2011

Re: les Autres

kažu da ekstremni vid obe stvari samopouzdanje/nesigurnost ume da bude podjednako iritantan

Kaže Čarls Darvin: "Ignorance more frequently begets confidence than does knowledge".

Pre neku godinu su na tu temu ljudi sproveli ozbiljan kontrolisan eksperiment i došli do iste stvari: Dunning-Kruger effect.

fantomatsicna fantomatsicna 05:20 03.06.2011

Nisam ni fan ni obozavatelj

Imam samo misljenje o stvarima i ljudima
eli.lacrosse eli.lacrosse 06:51 03.06.2011

"Ja" + reči

bez onoga „ja“ u čitavom pokusu

Dozvoli da posumnjam da ovo postoji.
sustina je u necemu drugom...opozicija je fanovanje/postovanje...

fanovi obicno moraju biti fascinirani, kontinuirano zaspani novim da bi to i ostali...sa piscima, umetnicima uopste, je nesto drugo, trajnije i kvaltetnije

Ali ako priču o "ja" doživimo kao igru reči (i igru rečima), verujem da ćeš moći da pokažeš (i dokažeš) da postoji nešto "bez onoga 'ja'", onako kako činiš da mogu da prihvatim tvoje objašnjenje o tome šta fan jeste.
alexlambros alexlambros 07:03 03.06.2011

social disease

I've had so many lives
Since I was a child
And I realise
How many times I've died
I'm not that kind of guy
Sometimes I feel shy
I think I can fly
Closer to the sky

No ones telling you how to live your life
But it's a setup until you're fed up


This world is not so kind
People trap your mind
It's so hard to find
Someone to admire


I… I sleep much better at night
I feel closer to the light
Now I'm gonna try
To improve my life

No ones telling you how to live your life
But it's a setup until you're fed up
It's no good when you're misunderstood
But why should I care?
What the world thinks of me
Won't let a stranger
Give me a social disease

nevencho nevencho 07:56 03.06.2011

Kao i uvek

Bez greske. Istinito. Preporuka k'o vrata!
nikolic777 nikolic777 09:02 03.06.2011

Re: Kao i uvek

Bez greske. Istinito.


Hvala Nevencho. Welcome back!
janeznam janeznam 08:13 03.06.2011

Ocaravanje

Sve vise mi je lepse samoj. Nemam potrebu sa bilo kim da odmeravam snagu ni da namecem svoje misljenje. Nemam potrebu da objasnjavam zasto svakodnevno iscitavam Bibliju i trazim trenutke sadasnjosti ispisane u njoj. Imam potrebu da uzivam u stvarima koje volim, i u vezi sa tim sve cesce razmisljam da li onaj moj gramofon iz detinjstva, koji kunja na polici kod mame u spajzu, jos uvek radi, odnosno da li ce Serbedzijinu ~Ne daj se Ines~ adekvatno pratiti sum grebanja igle o polivinil, ili da li ce se komsije krstiti kad odvrnem Deep Purple jer boze dragi to ne prilici mojim godinama! Straaaasno!!!!!! A sto se tice ocaravanja... Ocarana sam sobom jer nisam podlegla potrebi da izazivam ocaravanje
nikolic777 nikolic777 09:01 03.06.2011

Re: Ocaravanje

Ocarana sam sobom jer nisam podlegla potrebi da izazivam ocaravanje

lepo receno...
kukusigameni kukusigameni 08:32 03.06.2011

nature

Nisi primetio tu prenaglašenu potrebu za fasciniranjem?


nikolic777 nikolic777 09:03 03.06.2011

Re: nature

nature


Kuku, to je posebna kategorija
cista uzvisenost / priroda i njene manifestacije
Kant: prijatno, lepo, uzviseno
Vlasta92 Vlasta92 15:49 03.06.2011

Hm...Nikoliću,

ja ću danas da budem malo tvoj fan, a ti vidiš šta ćeš.

nikolic777 nikolic777 20:07 03.06.2011

Re: Hm...Nikoliću,

ja ću danas da budem malo tvoj fan, a ti vidiš šta ćeš.


dobrodosla Vlasto...bitno je da se citamo i inspirisemo:)))
Ivana Knežević Ivana Knežević 17:42 04.06.2011

Shmanciniranje

'Na ovom đubrištu od civilizacije, koje nas ne uči da komuniciramo već da odmeravamo snage, da zarad sopstvene nadmoći ili iluzije o njoj, prvo prepoznajemo slabost na licu preko puta...'

Da, izvor nebrojenih tragedija.

Neizbezna i svojstvena svima, nesigurnost nije nista strasno ni samo tvoje, ili moje. Bojati se, brinuti, preispitivati, posumnjati... sve normalno. I ne okupira veci prostor.
nikolic777 nikolic777 09:37 06.06.2011

Re: Shmanciniranje

nesigurnost nije nista strasno ni samo tvoje, ili moje.


pozdrav Ivana :)

slazem se apsolutno,
nesigurnost je proskribovana u nasoj epohi povrsne izuzetnosti ili izuzetne povrsnosti

:)
bettypage bettypage 21:04 05.06.2011

...

"...ali kuda sa ovom decom stišnjenom između veroučitelja i bilborda?"- xmmm, pa trudimo se, ali uz sve te prekorne poglede i kritike, ni sama ne znam gde ćemo završiti.Postaćemo fanovi farmaceutske industrije. Jedna ujutru za buđenje, koja za vitkost, pa nešto za celulit, možda neki "must have" vitamin-komplex....i jedna za laku noć.Knjiga pored kreveta nema, one su out, a i suviše smo umorni od takmičenja...i ujutru opet
nikolic777 nikolic777 09:34 06.06.2011

Re: ...

Jedna ujutru za buđenje, koja za vitkost, pa nešto za celulit, možda neki "must have" vitamin-komplex....i jedna za laku noć.Knjiga pored kreveta nema, one su out, a i suviše smo umorni od takmičenja...i ujutru opet


za svaki trenutak nesto za izuzetnost :)

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana