Božićna priča

Dejan Stanković RSS / 24.12.2007. u 04:05

index_logo.1776.gifOvogodišnja proslava Božića biće posvećena multikulturalnosti. Naše odeljenje je za temu uzelo Srbiju. Molimo da, ukoliko ste u mogućnosti, donesete tradicionalne srpske božićne kolače, tipične dekorativne elemente i narodnu nošnju. Snimaće televizija!!!

Znači: sitno pismo od učitelja veli da je moj sin najegzotičniji u svom prilično šarolikom razredu, pa je nama pripala čast da na godišnjoj školskoj priredbi glumimo tradicionalno-tipične Srbe. Nema nam vrdanja. Ko će ako nećemo mi? U ovoj školi mi smo jedini na visini zadatka. A vidim da je mali čitav slučaj shvatio veoma ozbiljno. Učitelj me ipak, nesiguran da ću pristati na saradnju, vabi mogućnošću da nastupam na TV-u u jeleku, vezenim čarapama i opancima!  Znači: ne mogu da kažem odlučno NE a baš me mrzi. Posebno mi ne prija ideja da me slikaju za TV. Zato otpisujem školi:

Izuzetno nam je drago da ste za temu od svih zemalja uzeli baš Srbiju. Kolače ćemo obezbediti s najvećim zadovoljstvom. Potrudićemo se da pribavimo dekoretivne elemente, ali to bi moglo da bude teško zbog kratkog roka. Nažalost, potpuno nam je nemoguće da vam izađemo i susret za narodnu nošnju. 

U prevodu: Za kolače nemaš frke, kupiću nešto kod Bugarina u radnji, videću šta od „dekorativnih elemenata“ mogu da ti nabavim ali mene u opancima i sa šajkačom nećeš gledati. Posebno ne na televiziji. Nema šanse pa makar dete zbog mene ponavljalo razred. A sve i kad bih žarko želeo, gde da nađem nošnju?!

Razna odeljenja na svojim štandovima predstavljaju razne zemlje. Rumuni, Ukrajinci, Idusi, Kinezi, čitave porodice ko KUD-ovi: odenuli se ko u šarenice, jeleke i opančiče, ko u sari, ko u kimono. Služe se egzotična posluženja – sovjetska, prekomorska i orijentalna, jedino smo mi obični. Dali su nam iz ambasade šta su imali: zastavu (king sajz), geografsku kartu, neke prospekte. Od tih „dekorativnih elemenata“ učitelj je fino napravio naš štand, pustio tiho nekakvu harmoniku dugmetaru, gore okačio zastavu i mapu Srbije, napisao CPБИЈА – SÉRVIA, služe se sitni kolači, izložene brošure za slučaj da neko od dece ili roditelja poželi da učestvuje u nekom tenderu za privatizaciju neke naše firme ili ako ga pritegne išijas pa bi na banjsko lečenje u Srbiju. Kad sam to ugledao bi mi žao što nisam doneo malog piroćanca što sam ga kupio kod gospođa Radmile u Zetskoj. Kakve spretne ruke ima ovaj uča, dekorativno čudo bi od ćilima napravio. Sve u svemu, napravismo mi malu Srbiju, mirnu, bogatu, šarenu, turistima privačnu. Milina jedna. Srbe predstavljamo Andjelina i ja, oboje rodom iz Beograda. Moj sin je domaćin štanda. Slikalo ga za televiziju. Kaže: 

 

Ja sam Andre, ja sam po tati Srbin a po mami Portugalac. Mi u našoj školi baš puno učimo o raznim kulturama.

 

Rečit mali, ponosim se a muči me strašna pomisao da nije on to sam smislio nego da ga je učitelj izbrifovao.

Anđa i ja se mnogo dosađujemo. Naokolo se muvaju neka deca.

Jedan mali: Kako ti se zove taj pas?

Ja: Anđelina.

Mali: Jel i ona iz inostranstva?

Ja: Jeste, iz Dalmacije! :-)

Mali: Odmah sam pomislio da je dalmatinac. Po tufanama. … Ne ujeda?

Ja: Do sad nije nikoga.

Mali: Jel mogu da je malo pomazim?

Ja: Vidi s njom. Što se mene tiče – slobodno.

Mali: Maše repom, pomaziću je. Samo malo.

Ja: Ako maše pomazi. Malo. ;-)

Mali: Jel si ti tata od onog malog što deli kolače?

Ja: Jesam. Idi posluži se.

Mali: Koja je to zemlja? Dalmacija?

Ja: Srbija?

Mali: Jel to daleko?

Ja: Jeste.

Mali: Moj tata je iz Angole. Šta je dalje Angola ili Srbija?

Ja: Angola. (palim cigaretu). Stani tu.

Mali: Zašto?

Ja: De me ne vidi sin da pušim.

Mali: Jel znaš da praviš trikove s dimom.

Ja: Kako to misliš?

Mali: Pa ono. Da puštaš dim kroz nos.

Ja: Jel ovo? (puštam dim kroz nos).

Mali: Jeste. Tako! A kroz uši jel znaš?

Ja: Da puštam dim? Kroz uši ne znam.

Mali: Moj tata zna.

Ja: Zna?

Mali: Zna ali neće baš često da radi. Nije zdravo. Mora dim da ti prođe kroz mozak. Piše na kutiji od cigareta. Ja ga molim ali neće.

Ja: Kad piše onda pametno što neće.

Mali: Pa jeste.

Ja: Koliko imaš godina?

Mali: Sedam… Jel će Anđelina da ima kučiće pa da mi daš jedno?

Ja: Neće. Već je imala, ali više ne može da ima.

Mali: Znaš da ću da zamolim dedu da mi kupi ovakvo kuče za Božić. … On ima četiri psa u Angoli.

Já: Jesi ti bio u Angoli.

Mali: Nisam. Ali tata mi je sve pričao. :-)

Ja: Treba da imaš psa. Ali da ga čuvaš. I da ga voliš.

Mali: Celog me izlizala ova tvoja Anđelina. :-)

Atačmenti



Komentari (58)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

milos33 milos33 04:36 24.12.2007

Dejane......

....trebali ste da im zamesite kolac (sve sa novcicem evra u njemu i graskama pasulja) i naravno preprzeno srce (gudino) na zaru, pa sve to da zaliju crnim vinom, Car Lazar po mogucstvu......
Slavko oci moje Slavko oci moje 04:57 24.12.2007

E, moj Dejane....

Kazes stid te opanaka i sajkace!?? ....E, moj Dejane. E pa neka te stid. I treba.
zzzzz zzzzz 12:47 24.12.2007

Re: E, moj Dejane....

Slavko oci moje
Kazes stid te opanaka i sajkace!?? ....E, moj Dejane. E pa neka te stid. I treba.

Koliko ste Vi, gospodine, puta u zivotu prosetali ponosito svoje opanke i sajkacu? Ja svoje ama bas nijednom i, ako bi me na to primoravalo, isto bih se, ljubazno, poput gospodina Stankovica, zahvalio na toj velikodusnoj ponudi. Ne bi me niposto bilo stid opanaka i sajkace, stid bi me bilo licemerja.
Dejan Stanković Dejan Stanković 12:57 24.12.2007

Re: E, moj Dejane....

E, moj Slavko,

a zamisli da me u beogradu pozovu da se obucem u toreadora? dal bih prihvatio ili ne bih, pitanje je sad.



ili u drag da se prerusim:
Slavko oci moje Slavko oci moje 19:08 24.12.2007

Re: E, moj Dejane....

zzzzz

.Koliko ste Vi, gospodine, puta u zivotu prosetali ponosito svoje opanke i sajkacu? Ja svoje ama bas nijednom i, ako bi me na to primoravalo, isto bih se, ljubazno, poput gospodina Stankovica, zahvalio na toj velikodusnoj ponudi. Ne bi me niposto bilo stid opanaka i sajkace, stid bi me bilo licemerja.

Valjda je zivim predugo u jednoj nenormalnoj drzavi gdje je sasvim normalno da se obuce tradicionalna nosnja (u gradu u kome zivim postoji festival gdje se jednom godisnje predstavljaju tradicije drugih naroda) i pokaze sunarodnicima kako su se nekada oblacili nasi djedovi.
Mozda sam zaostao ili zatupio u ovoj nenormalnoj drzavi ali u tome ne vidim nista lose ili sramotno. Cak sta vise, interesantno mi je obici paviljone nekih drzava da vidim kako ljudi sa ponosom predstavljaju svoju zemlju a uz put i da naucim nesto novo.
Naravno da nekada ima i komicnih slika ali sve to krasi takve dogadjaje.
Ja nemam " svoje " opanke i sajkacu ali mi nije problem da pokazem tradicionalnu nosnju koju nose moja djeca na nastupima folklora.
Pozdrav.
jesen jesen 21:59 24.12.2007

Re: E, moj Dejane....

....ti ne kapiras Dejana, ne radi se o nikakvoj sramoti...jednostavno covek se ne bi osecao udobno, ne bi licio sam sebi na sebe...bio bi sam sebi smesan ...itd....Ja kada sam procitala
ali mene u opancima i sa šajkačom nećeš gledati. Posebno ne na televiziji. Nema šanse pa makar dete zbog mene ponavljalo razred. A sve i kad bih žarko želeo, gde da nađem nošnju?!
..umrla sam od smeha...Jednostavno, neke ljude biva za nesto a neke ne.....to tako treba shvatiti...
Kazezoze Kazezoze 22:10 24.12.2007

Re: E, moj Dejane....

ali mene u opancima i sa šajkačom nećeš gledati. Posebno ne na televiziji. Nema šanse pa makar dete zbog mene ponavljalo razred. A sve i kad bih žarko želeo, gde da nađem nošnju?!

evo ja te vec zamishljam u noshnji sa shajkachom kako igrash kolce pred zapanjenim portugalcima, a dame sve zaljubljeno gledaju i uzvikuju:"Jao doktore al' Vi diiiivno pleshete!"
)))))))
Slavko oci moje Slavko oci moje 03:23 25.12.2007

Re: E, moj Dejane....


jesen
....ti ne kapiras Dejana, ne radi se o nikakvoj sramoti...jednostavno covek se ne bi osecao udobno, ne bi licio sam sebi na sebe...bio bi sam sebi smesan ...itd....Ja kada sam procitala
ali mene u opancima i sa šajkačom nećeš gledati. Posebno ne na televiziji. Nema šanse pa makar dete zbog mene ponavljalo razred. A sve i kad bih žarko želeo, gde da nađem nošnju?!..umrla sam od smeha...Jednostavno, neke ljude biva za nesto a neke ne.....to tako treba shvatiti...

E ako se ne bi osjecao udobno , onda je u redu: )
Ma salim se. Shvatam da nam opanci i sajkaca nisu modni detalji bez kojih ne mozemo zivjeti ali mi je to nekako bolo oci u citavom tekstu.
Zanimljivo je da kada obucemo narodnu nosnju mi sebi izgledamo smijesni, a strancima izgledamo interesantni. Kako nas vide Beogradjani necu ni da mislim.
Pozdrav.
rayzippo rayzippo 03:57 25.12.2007

Re: E, moj Dejane....

http://www.sccwa.org/eng/folkloreinfo.php?id=00001

dijaspora
Unfuckable Unfuckable 11:43 25.12.2007

Re: E, moj Dejane....

evo ja te vec zamishljam u noshnji sa shajkachom kako igrash kolce pred zapanjenim portugalcima



...a traktorče parkirano po sred sokaka.....da se vidi !!!!!!!
Strongman Strongman 06:24 24.12.2007

Gastarbajterski tata

Alal vera za pricu. Najtoplije je preporucujem za dalje citanje.


Dali su nam iz ambasade šta su imali: zastavu (king sajz), geografsku kartu, neke prospekte. Od tih „dekorativnih elemenata“ učitelj je fino napravio naš štand, pustio tiho nekakvu harmoniku dugmetaru, gore okačio zastavu i mapu Srbije, napisao CPБИЈА – SÉRVIA, služe se sitni kolači, izložene brošure za slučaj da neko od dece ili roditelja poželi da učestvuje u nekom tenderu za privatizaciju neke naše firme ili ako ga pritegne išijas pa bi na banjsko lečenje u Srbiju.


Ovaj deo je urnebesan

A sto se tice gornjeg komentara, ja nikada nisam upoznao nikoga ko ima srpsku narodnu nosnju. Ne pamti ni da je niko od moje poroddicw imao. Normalno da se ne prepoznajes u uzickom seljaku

A ko se prepoznaje evo mu drugara

ivana23 ivana23 08:24 24.12.2007

Trebalo je,

da stavis i ovu sliku, bilo bi simpaticno


Vlasta Vlasta 08:35 24.12.2007

Mrki,

lepa ti ova priča. Moram piznati da ću veći deo dana provesti smejući se zamišljajući te u nošnji....
Sinoć sam zaglavila na žurci, legla u tri, ustala u šest, pa sam malo luda, sve mi je smešno...I ti si smešno..))))))
bronx bronx 09:14 24.12.2007

Re: trik za malog

ko zna mozda mu zatreba tamo jednog dana
taman da se usavrsi
i dok jos malo poraste.........mozda postane super popularam
antioksidant antioksidant 09:33 24.12.2007

.

ako si vec bio resio da ti mali ponavlja, mogao si da mu sredis i izbacivanje iz skole
antioksidant antioksidant 09:38 24.12.2007

Re: .

izvini, pobeze mi velika slika. brisi ako kvari blog. a ja prilazem jos jednu sliku narodne nosnje (da vidi svet sta su srbi )
zzzzz zzzzz 12:52 24.12.2007

Re: .

antioksidant
izvini, pobeze mi velika slika. brisi ako kvari blog. a ja prilazem jos jednu sliku narodne nosnje (da vidi svet sta su srbi )


Mnogo lepo, samo dve napomene:
1. ne znam ko je umetnik, ali Let 3 je vec radio prakticno istu stvar i
2. i tad je to bilo beskrajno neduhovito, banalno i priprosto.
antioksidant antioksidant 13:20 24.12.2007

Re: .

ne znam ko je umetnik, al

Marina Abramovic
i tad je to bilo beskrajno neduhovito
sumnjam da je trebalo da bude duhovito
dracena dracena 09:49 24.12.2007

Klinci

Deca su divna kako ozbiljno shvataju ovakve dogadjaje (priredbe, manifestacije itd.)

Lep tekst. Preporuka.
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:57 24.12.2007

Od mene pesmica

Božić Božić bata
Nosi gutu zlata
Da pozlati vrata
Od boja do boja
I svu kuću do krova!
dracena dracena 10:31 24.12.2007

Re: Izazivaš, izazivaš :)))

snezana mihajlovic snezana mihajlovic 10:20 24.12.2007

...

ništa od tebe, kad ne znaš trik : )
d j o l e d j o l e 11:07 24.12.2007

Je li

Angola nekada bila portugalska kolonija ... kao i Brazil i pola Azije i Okeanije :)
Peca Peca 12:11 24.12.2007

Anđelina

Da Andja ne bude sama ... pa posle posete za praznike, sa sve "srcetom od gude na zaru" i ostalim djakonijama (PRAVI LJUTI leskovacki ajvar i cevapcici koji odskacu od zemlje kad se prospu iz posluzavnika) :):):) .... i tako se ja docepam EU (jer od VK, a i BT izgleda nema nista)....Dobar plan, a?

P.S. Prica, kao i uvek, feeenomeeenaaalna
pOz i srecni praznici

jelek i opanci

vabi mogućnošću da nastupam na TV-u u jeleku, vezenim čarapama i opancima! Znači: ne mogu da kažem odlučno NE a baš me mrzi.

Sto ne probas, mozda bi ti se dopalo?
Dejan Stanković Dejan Stanković 14:17 24.12.2007

Re: jelek i opanci

nosnja mi na hemijskom. samo su mi gusle pri ruci.

Re: jelek i opanci

Pa ti si umetnik, kreativac. Improvizuj! ...Ali se prethodno opredeli da li si Srbin ili Crnogorac. To je u danasnje vreme strasno vazno.
PS. Ne poznajem te, ali nekako mi vise licis na (Crno)Gorca.
jesen jesen 22:07 24.12.2007

Re: jelek i opanci

...ma nije, kakav Crnogorac...Dejan je pavi Srbin iz Bg...urban tip kome ne "stoje " jelek i opanci...
Gorstak Gorstak 22:13 24.12.2007

Re: jelek i opanci

Dejan je pavi Srbin iz Bg...urban tip kome ne "stoje " jelek i opanci...

Pa ti su najopasniji.
Beogradski mangup, a u opancima:)
Olga Medenica Olga Medenica 23:41 24.12.2007

...........

cmok!
Olga Medenica Olga Medenica 23:41 24.12.2007

...........

cmok!
Calypso Calypso 10:34 25.12.2007

Nije cela Srbija selo

Nisu nam svima dede nosile sajkace i opanke, neciji su nosili sesir i cipele.
Unfuckable Unfuckable 11:41 25.12.2007

Re: Nije cela Srbija selo

Pogodak, potopljeno !
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:09 25.12.2007

Re: Nije cela Srbija selo

Ama, u čemu je problem, šta pa i selu fali? Imaš i po gradu likova, kojima ni život u selu ne bi pomogao i koji su k'o da su sa drveta sišli prekjuče. Moj jedan deda je nosio šešir i cipele, drugi šajkaču i opanke. I ? Moj omiljeni stric Andreja i danas nosi opanke i na bridž pantalone. Što nikako nije štetilo njegovom liku i delu.
Unfuckable Unfuckable 12:11 25.12.2007

Re: Nije cela Srbija selo

ma ne fali selu ništa - fali likovima koji ceo život žele da mi uvale osećaj krivice što ne volim da đipam u kolu...tajrad

Re: Nije cela Srbija selo

postoji naravno i ono sto se zove gradska tradicionalna nosnja iz Srbije. Sesir i cipele su nam dosli iz Beca, pa u tom kontekstu nisu autenticni.
Dejan neosporno lepo pise, ali ne znam odakle ta potreba da se distancira od jelelka i opanaka koja se u mnogim tekstovima ponavlja.
Srbija je realno ruralna zemlja, svidjalo se to nama ili ne
Unfuckable Unfuckable 14:23 25.12.2007

Re: Nije cela Srbija selo

da pojasnim : ne pada mi na pamet da se kajem što sam rođen u Bg ili što su mi babe i dede živele u Bg a ne na selu....dovoljno sam se po tom trnju nagacao u školskim sastavima na temu : "Zima kod babe i dede na selu" ...pa aj ti malo kreiraj virtuelno selo, babu & dedu i sve što ide uz to, pošto učiteljica - spomeničarka nema šanse da ukapira da nekome neko kao što su baba & deda može živeti u Bg...
Po toj logici - u Beograd se dolazilo, nije se rađalo u njemu - za tu ekipu je Bg počeo da postoji 1944.
Nisam zbog toga manje Srbin od bilo kog razveseljenog baje sa šiljkanima i šajkačom, i ne osećam krivicu što mi ne pasuje "tradicionalna srpska nošnja" ili "tradicionalna srpska muzika"
Možda je Srbija generalno ruralna, ali nismo svi ruralni. Ima nešto i u betonu,
("...istina je da su svi četnici bili Srbi, ali nisu svi Srbi četnici..."
antioksidant antioksidant 14:33 25.12.2007

Re: Nije cela Srbija selo

Unfuckable
....dovoljno sam se po tom trnju nagacao u školskim sastavima na temu : "Zima kod babe i dede na selu" ...pa aj ti malo kreiraj virtuelno selo, babu & dedu i sve što ide uz to, pošto učiteljica - spomeničarka nema šanse da ukapira da nekome neko kao što su baba & deda može živeti u Bg...

cudan razlog za traumu iz detinjstva. opusti se


i samo jos nesto
("...istina je da su svi četnici bili Srbi

nije istina
Unfuckable Unfuckable 14:40 25.12.2007

Re: Nije cela Srbija selo

anti : primećujem da me vredno i uporno pratiš po blogovima, te zdušno citiraš. Toliko o traumama
A četnici nisu topic, fokusiraj se malo
antioksidant antioksidant 14:47 25.12.2007

Re: Nije cela Srbija selo

primećujem da me vredno i uporno pratiš po blogovima, te zdušno citiraš. Toliko o traumama
? - traumama?
dajes sebi previse znacaja Unfuck (paranoja nikome nije koristila, nece ni tebi). samo se krecemo na slicnim postovima. A to sto si "materijal za citiranje"... valjda se uklapas u poruku koju zelim da prezentiram, pa te "citiram". Ako ti je problem, reci, praznici su sve ce biti cool

A sto se tice cetnika, znam da nisu topic, ali to nije razlog da se iznosi neistina (mada u potpunosti razumem u kom si je kontekstu upotrebio)

I jos jednom, opusti se. Ti i ja se slazemo mnogo cesce nego sto se tvom temperamentu cini
Peace

Unfuckable Unfuckable 14:57 25.12.2007

Re: Nije cela Srbija selo

topic je, po meni : da li si Srbin ako ne podriguješ od sreće posle gibanice & harmonike...I ako ti nisu parkirani šiljkani ispred vrata & nehajno prebačen jelek preko naslona od tronošca (koji, inače, naslon nema...)
topic je dakle : postoje li uopšte urbani Srbi, priznaje li se to u larusu ili je to samo podklasa oli podvrsta "Beeeeeograđani - bljak!"
Žao mi je - ja def ne dižem ruke na armuniku. I volim paranoju. Tako je urbana... ; ))))
Pis maco !... - peace baba !!!!
antioksidant antioksidant 15:07 25.12.2007

Re: Nije cela Srbija selo

topic po meni je to sto se Dejan krije od klinaca kada pali cigaretu. Respect za Dejana.
Ostalo nije vredno nerviranja
Ja sam inace imao problem sa harmonikom dok nisam skontao da svaki put kad je cujem neko stavi tanjir pecenja ispred mene (i ono sto se kolokvijalno zove litar-litar). Posto sam ljubitelj mlade jagnjetine (i jaretine ali je retko nalazim) pristao sam na audio mucenje. Pa ako je to potreban i dovoljan uslov da me neko smatra Srbinom, neka ga.

I sad' cu ponovo da te citiram, pa se ti urbano iparanoisi koliko te volja

PEACE BABA (dobar vic)
Unfuckable Unfuckable 15:11 25.12.2007

Re: Nije cela Srbija selo

vitz je do dž.
sorry dejanu na trolovanju, ako je bilo trolovanje...
antioksidant antioksidant 15:14 25.12.2007

Re: Nije cela Srbija selo

sve ce to on da pobrise kada dodje iz tazbine (pretpostavljam da je danas tamo na rucku).
Pozzdrav, odoh i ja na cast i cestitanje
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 15:29 25.12.2007

Re: Nije cela Srbija selo

Pa harmonika i nije bas nas originality.
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:11 25.12.2007

Ja, pravo da

ti kažem, kolo nikad nisam savladala, a nisam baš nešto ni radila na tom planu...podržavam, ko voli neka igra šta god voli.
sashaNS sashaNS 16:12 25.12.2007

Re: Nije cela Srbija selo

ali ne znam odakle ta potreba da se distancira od jeleka i opanaka

I mi u Vojvodini se distanciramo od jeleka i opanaka .
A i sesir u nosnji imamo :)

Jelica Greganović Jelica Greganović 16:14 25.12.2007

Ovo da

su svi četnici bili Srbi je već sporno, jerbo je taj pokret bio vrlo popularan i međ' Crnogorcima, a bogami bilo ih je i Slovenaca. Nećete verovati, ali četnički pokret je krenuo u Sloveniji, sa sve pravim Slovencima, tkzv. "Plava garda".
Unfuckable Unfuckable 16:24 25.12.2007

Re: Ovo da

au, hebalo me poređenje & fuckin chetnicks .... ; )))))
A jel može ovako : sve ustaše jesu Hrvati, ali nisu svi Hrvati ustaše ?
...il će sada neko da iskopa i nekog Magyar ujku, ybt ? ili Slo...
Dejan Stanković Dejan Stanković 17:58 25.12.2007

To Dr Ana

ali ne znam odakle ta potreba da se distancira od jelelka i opanaka koja se u mnogim tekstovima ponavlja.

Izgleda da sam ostavio pogresan utisak, opanci i jeleci su ovde sporedni motivi, - ovo bi trebalo da bude prica o maskiraju protiv svoje volje. Nne distanciram se, distanciran sam. ne nosim nijednu narodnu nosnju, nit su preci koje sam upoznao nosili. a umesto jeleka i opankaka - bili bi to libade i fes.

Inace posedujem jedno zlatovezano libade. Nosio sam ga u Sotebis na procenu. rekli su mi da je iz 18 veka i da je iz Janjine, i izgledali su kao d aim se dopalo. ipak, mislim da lupetaju posto je to libade iz vranja.

anyhow, drago mi je da me tako pazljivo citas ali nije uputno da gradis moj psiholoski profil na osnovu fikcionirane proze.
antioksidant antioksidant 21:13 25.12.2007

Re: Ja, pravo da

Jelica Greganović
ti kažem, kolo nikad nisam savladala, a nisam baš nešto ni radila na tom planu...podržavam, ko voli neka igra šta god voli.

da Jelice, ali ti imas svoju rakiju iz svog sljivika. Bolja licenca da si Srpkinja od toga ne postoji
Jelica Greganović Jelica Greganović 01:31 26.12.2007

More Unfuck, da

ih se manemo, nebitni za ovu priču.
Jelica Greganović Jelica Greganović 01:32 26.12.2007

Antioksidantu, hau jes nou,

ima njome da mažemo koprivnjaču i ujede komaraca doživotno.
Unfuckable Unfuckable 09:05 26.12.2007

Re: Antioksidantu, hau jes nou,

hau jes nou,


lol, otkad ovo nisam pročitao... : ))))))

Re: To Dr Ana

Za Domacina Bloga,
Zao mi je ako si moj komentar primio suvise licno. Ja sam to mislila kako kritiku trenda poricanja nase realnosti i nesposobnosti da se sami sebi nasmejemo. Mogucnost prerusavanja nudi mogucnost sagledavanja strvarnosti iz novog ugla (Somebody else's shoes - u ovom slucaju opanci). Ne bih to zanemarivala.
Srecna Nova godina i Bozic. Koji god.
bekrija bekrija 05:16 26.12.2007

odlicno..

bravo lafe uvek me nasmejes...
mariopan mariopan 19:53 26.12.2007

Re: odlicno..

Bogami Dejane nasao bi se u velikoj muci kada bi morao da objasnis zainteresovanima za sta sluzi onaj siljak na opancima Negde sam cula da je to praktican dodatak za pridrzavanje u cucavcu , u nedostatku drugih drzaka ili VC solje ? Ne znam da li je to tacno ali je prakticno . morao bi i da cucnes pa da to pokazes ...pa si sve to lepo i elegantno izbegao.
Slatko sam se nasmejala tvojoj prici , ima elemenata koji su mi bliski i gde te sasvim razumem...doneo si kolace , dosao si i doveo Andju , hrabro izdrzao malog ljubopitljivog decaka , pa iako nisi obukao jelek i opanke bio si tamo da podrzis svoga sina i predstavis uzivo jednog Srbina iz Srbije ...i to je dosta. Pozdrav i srecni praznici )))))
oldtajmer oldtajmer 20:29 26.12.2007

narodna nosnja

Ma trebalo je samo u dres Zvezde da se obuces, ili Partizana po nahodjenju i navijackoj preferenci.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana