Muzika| Porodica| Roditeljstvo| Zdravlje| Život

Za moju Emu (update)

natasavb RSS / 17.02.2011. u 11:07

 Ovo je juče (19.02.2011.) napisao Emin tata :

 "Hteo bih da se zahvalim Leontini i dečici iz hora Čarolija koji su napravili prvi korak ka ispunjenu cilja Eme i njenih roditelja, da Ema stane svoje noge. Nikada u životu neću zaboraviti ovaj dan kada smo prikupili 59125,00 dinara 25 Eura i 120 makedonskih denara. HVALA vam na velikom srcu."

 Ovakve stvari vraćaju veru u ljude. :)

 

Nedavno sam je pronašla, povučena nekim drugim. Ne znam ko je snimio tu fotografiju. Mora da to beše moj pokojni drug Oleg, kod koga smo tada bili.
Na njoj V. i ja. Nasmejane, onako potpuno bezbrižno, kako samo možeš biti kad imaš 17 i misliš da celi svet, sa svim svojim mogučnostima i čarima, čeka samo na tebe. O iskušenjima tada nismo mnogo znali. O ovim, koja će da nas sačekaju u tom svetu, ništa.
Tada, jedan od najvećih problema  je bio kako roditelje  ubediti da, iako smo se videli nedavno, dozvole to opet. Njima, V.i njenom bratu ili nama,mojoj sestri i meni. Kako uostalom ne razumeju da Novi Sad i Sarajevo nisu tako daleko. Šta fali da odemo tamo samo preko vikenda....Ili oni da dođu, svejedno. Važno da smo zajedno.

Preksinoć, na fejsbuku, mi stiže poziv od V.-og muza J.
Poziva nas  da u subotu dođemo u Delta city, da slušamo Leonitinu i dečiji hor Čarolija.
Vidim da je  online i pitam o čemu se radi.
"Pevaju za Emu... Cmizdri nam se vec kad pomislimo na deciji hor, a kamoli kad pomislimo  da pevaju nasoj Emi."

Nedavno su krenuli na ABR terapiju.

Napredna biomehanička rehabilitacija je metoda namenjena osobama sa cerebralnom paralizom,problemima mišićno-skeletnog sistema i drugim neurološkim ispadima.
ABR radi na oporavku strukture tela,sto dalje dovodi do spontanog oporavka motornih funkcija.U isto vreme dolazi i do normalizacije bio-električne aktivnosti (protoka signala) između mozga i mišićno-skeletnog sistema.

Nova nada za Emu, ali i za njih, da su pronašli način da pomognu svom detetu. Nadam se i želim svim srcem da uspeju. Toliko ljubavi, strpljenja i požrtvovanja odavno nisam videla.
Na žalost, to nije dovoljno. Za neke stvari je potreban i taj prokleti novac, a njega, za ovo, treba mnogo.

Leontina i deca iz hora će priložiti ono što oni imaju, pesmu. Mi, koliko ko može.
Barem osmeh ohrabrenja.
Nadam se da se vidimo u subotu od 14:30 do  15:30 u Delta city-ju, na žurci za Emu.

Ovo je moja Ema, ljubi je njena Mimi.heart.gif

 



Komentari (0)

Bloger je isključio mogućnost postavljanja komentara za ovaj tekst

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana