Eksperimenti u blogovanju| Gradjanske inicijative| Ljudska prava| Mediji| Politika

O voajerima "Vedraninog fašizma"

nikolic777 RSS / 29.12.2010. u 14:25

Milan Nikolić

Vrla Nova Srpska Misao starija od vatre (otvoreni upitnik)

 

Da li je ovo, ponavljam, da li je ovo, NOVA SRPSKA POLITIČKA MISAO?

 

http://www.nspm.rs/kulturna-politika/vedrana-rudan-u-srbiji-ili-lipo-li-je.html

 

Herbarijum stereotipa autorke Ane Radmilović u tekstu o gostovanju Vedrane Rudan u "Utisku nedelje", na sajtu NSPM (link vam je na raspolaganju). Navedeni su, pre pitanja, odlomci iz teksta A.R.

"Да, и мене нервирају НВО Срби којима је „так' слатко“ кад им се неко покаки у двориште, под условом да није великосрпски националиста"

Pitanja za autorku teksta (za nju su, naravno, sva potonja, ispod drugih citata vrlih novih misli)

1.Ko su NVO Srbi, pošto je NVO preširok pojam? Šta ih diskvalifikuje?

2. Ko su "velikosrpski nacionalisti", imenom i prezimenom, i čime su zaslužili da "kake" bez kritike u bilo čijem dvorištu?

3. Kad će kraj instalacijama njihovi/naši, a onda naši među našima ?

4.Zar Nova SPM ne bi trebalo da bude nova po svežini svojih pogleda?

5. Zašto uopšte u svom imenu sadrži pridev  "nova" s obzirom na svoje drevne ideje?

"...И да, и мене нервира што је Кустурица србо-четничко-фашистичко-антиглобалистичко чудовиште, а ја не видим у чему се то, суштински, ставови пожељне Пудан битно разликују од ставова нашег православног сатанисте Емира (...)...јер тог човека у овој Србији пљује и кусо и репато за сваку реч, макар реч била и помиритељска, човечна и паметна, а ову жену гледамо импресионирани њеном храброшћу"

 

Pitanja:

1.Niste primetili baš nikakvu razliku u pogledima V.R i E.K.? Niste primetili nikakvu razliku njihovim ideološkim pozicijama?

2.Niste primetili, recimo, da Rudanova prezire sve balkanske poglavare, a da je E.K. strogo selektivan u preziru?

3.Možete li da zamislite Kusturicu u mantiji, kako "žonglira" sa klerom poput Vedrane (vidi sliku gore i pogledaj snimak dole) Ili ne? I, ako ne, jel' samo zbog toga što ne voli da se kostimira ili zbog nečeg drugog?

4.Jel' ovo  "Pudan" namerno ili je Novoj srpskoj lektor na skijanju?

"..  О једној јадној, тужној и кукавичкој неслободи када хоћемо да други кажу оно што ми не смемо, када тапшемо по рамену тог „другог“ пошто је све то уместо нас испричао, а онда га лепо пошаљемо па „идите, пишите своје јереси, ми ћемо вас са уживањем читати“,као воајери који гледају оно што неко уме и у стању је да ради – јер они нису"

Pitanja:

1.Ko to u Srbiji ne sme da kaže ono što želi? Ko? Ili je došlo do zbrke u glagolima - možda ste hteli reći "bije"? Ne imputiram, pitam, jer vam je teza nikakva? I to se, do skoro, moglo!

2. Dokle to večito -  "drugi"?

3. Da li ste, kao neko kome je dato pravo na javnu reč, svesni da ovakvim napisima samo učvršćujete poligon starih netrpeljivosti?

"Детаље попут препричавања ставова грађанке Рудан, попут онога да је лоше што је Хрватска ушла у Нато, попут онога да се она не жели наћи у ЕУ, њене дакле оштро и духовито написане антиглобалистичке ставове могу само да вам препоручим да читате. И да се изненадим како то да се она допада нашим глобалистима, нашим про-натовцима, про-евроунијашистима, и шта је то заводљиво у њој, а што је њих (те такозване другосрбијанце) завело да с дивљењем читају њене јереси, исте оне за које ће своје суграђане обесити о прву бандеру, тужити суду као промотере фашизма и тако даље, да не набрајам, знате шта се све деси некоме ко се у Србији усуди да каже макар и делић онога за шта Ведрана у Србији добија аплаузе."

Pitanja:

1. U kojoj su tajnoj i nedokučivoj sprezi antiglobalizam i fašizam? Ko je ikada neku anitglobalističku misao razumeo kao fašističku i onda mislioca "obesio o banderu"? Jel' ova zamena teza služi samo da bi se verbalno "raspalilo" po neistomišljenicima?

2.Da li ste svesni da u ovakvim relativizacijama fašizoidnih ideja mnogi nalaze opravdanje za iste?

3.Šta znači biti EVROUNIJATA? Od kada potiče termin UNIJAĆENJE? Na šta se on u istoriji odnosio (a vaša misao tvrdi da je NOVA), šta pojam unijaćenja znači u "evro" kontekstu?

4.Od kada je to antifašistička misao u Srbiji toliko jaka, da se svi plaše i neprestano su u nekakvom "sudskom procesu" ako se drznu da bilo šta drugačije, čak i povodom globalizacije, kažu? Koji "sudski procesi" gospođo, ako Boga znate, koje "sudstvo"? Jel' ovo "reformisano"?

5.Imate li svest o tome koliko se sve što ste napisali čini kao čista manipulacija?

"Утисак о „Утиску“ је дакле – драги Срби све вас је мање јер сте кукавице, јалови су вам предводници, чопор све мањи и раштркан, не личите ни на шта, воајерски тапшете док гледате како једна жена (странкиња, додуше) изговара јаке речи, воајери сте, не смете сами. И даље, и кад зуцнете неку јерес попут овој какве ова жена изговара на сваком кораку, ви се извињавате, нисте тако мислили, улизујете се да вас не прогласе „фашистом“ и осталим заостацима из Другог светског рата, ви сте пали још онда кад сте дозволили да вам некакав полусвет из разних Комитета одлучује о границама – докле смете да будете људи, а кад морате да се сетите да сте само Срби, извините се и разиђете с улице, да вас све не похапсе. Уместо да осатнете на улици и кажете „изволите нас све похапсити“ .

 Pitanja:

1.Zašto su Srbi kukavice? Da ne ispadne da spočitavam, ali ja razumem ovako: zato što ne nastave sa tam tam ratovima po balkanskim gudurma, što se ne opredele za izolaciju, što prihvataju bilo kakave progresivne ideje, što ne šire svoje granice, što su prinuđeni zbog balasta prošlosti da slušaju druge ako već hoće među njih? I najbitnije, koje je to "jeresi" ona izgovorila a koje impliciraju bilo šta fašističko?

2. Da  li je i ova tirada o "naredbama iz komiteta", takođe, NOVA MISAO?

3.Šta da radimo sa komunistima, da ih oživimo, nekako, pa da ih onda linčujemo?

4.Zašto predstavljate Srbiju kao POLICIJSKU DRŽAVU i neprestano govorite o HAPŠENJIMA za ideje koje su suprotne vašim i koje su, i dalje, nažalost - manjinske?

5.Odakle toliko odijum prema ANTIFAŠIZMU i da li bi to trebalo da razumemo kao VAŠU naklonost ka FAŠIZMU?  Da li bi "voajeri fašizma" trebalo da postanu DELATNI, MANIFESTNI?

6. Ja sam mislio da je samo Šešelj opsednut Papom ("Vatikanski zločini" i slično). Pa, ako je tako, vratite Vladetu Jankovića, mog nekdašnjeg mentora na fakultetu , iz ambasade u Vatikanu! On je perjanica DSS-a! Trebalo bi da je sa vaše strane! Kako vam Vatikan nije mio zbog "istrajnosti u nepriznavanju Kosova" kako piše, verujem, draga vam "Politika", citirajući Nadbiskupa Orlanda Antoninija, amasadora "u suprotnom smeru" - tj.Vatikana u Srbiji). Kako, tako NOVI, stigoste do Svete stolice iz epohe Drugog svetskog rata?

 "Али, ја сам у Србији. Ја морам да будем коретна јер говор мржње допуштамо само гостима, па макар тај говор мржње (који импутирају госпођи Рудан) био заправо позив на човечност."

1.Da li vi žalite za "govorom mržnje" ili mi se čini?

2.Da li ga je u Vedraninim rečima bilo, kada se uzme sagleda celokupan kontekst njenih medijskih nastupa, stavova, imidža? Pa, čak i mimo toga, objasniću daljem tekstu.

3. Ne morate biti korektni zbog toga "što ste u Srbiji". Politička korektnost je model diskursa, iako vrlo često rigidan i licemeran, dominantan  na Zapadu. Podsetiću vas da je u Srbiji do skoro bilo korektno reći "pederčina", a ne homoseksualac, "ustaša", a ne Hrvat, "balija" a ne Musliman itd. Da li, vama u stvari TO NEDOSTAJE?

Niste primetili da Vedrana osporava te "etikete" i sprda se s njima, dok im, vi izgleda dajete na  važnosti? U to ime priložiću i isečak sa "tjuba"...Zar ne vidte da je njena osnova "nekorektnost"  isključivo u tome što prezire Ameriku i njenu "sluškinju" Evropu i da je njena kritika usmerena na balkanske lidere koji se pomenutima - "šlihtaju". Gde je to u "Utisku" Vedrana oživljavala stare mržnje i predrasude, koje podležu "govoru mržnje"?Jel' govor mržnje to što su "Josipović i Tadić dva civilizirana lutka" ili što je "Tadić lepši i zgodniji"?

"Fašista Sarkozi", "Retardirani Buš", "Tajkun Berluskoni"? Ona upravo anulira konrapunkt "četnici/ ustaše" i zakopava ga u istoriju gde mu i jeste mesto. Ona se buni protiv prefiksa "DIVLJAČKI" oduzimajući mu NACIONALNOST.Sve suprotno od vas. I od Dobrice. Verujem,ne tvrdim,ali nekako mi liči da Dobricu i dalje poimate kao "oca nacije", a on je govorio o Albancima kao ostatku nečeg najdivljačkijeg na "tribalnom Balkanu"!

Dajte zamolite Antonićitija, Vukadinovićitija, bilo koga, ako vam može dati objašnjenje šta je govor mržnje. Ja vam preporučujem lingviistu Ranka Bugarskog, on je objektivan jer je pravi naučnik, mada se možda vama neće ideološki dopasti, ali zanemarite to zarad nauke i istine. Molim vas.

4. Suštinsko pitanje: Ako je u Srbiji javna reč toliko prečišćena i proskribovana, po vašem britkom sudu, kako je moguće da vaš tekst obiluje ovakvom količinom diksvalifikacija i uvreda ("kuso i repato", "polusvet") i nekorektnosti?

Da li ste u međuvremenu, zbog ovog teksta, lišeni slobode? Ne, nikako, vi, ovih dana, imate promociju, koju ste efektno najavili, gostoprimstvo jedne kulturne institucije, kako sam razumeo,  i sopstvene goste! Zar je moguće da i dalje vidite Srbiju kao POLICIJSKU DRŽAVU NESLOBODE budući da volite da se predstavljate kao "jeretik", kao "nekorektna"? Znam da vi znate da nijednom liberalu u Srbiji neće pasti na pamet da vam dođe nepozvan!

Znate, Nova misli, kad je bio PRIDE WEEK, u Beogradu, oktobra ove godine, po dva tri kombija policajaca sa šlemovima i u punoj opremi je obezbeđivalo domaćine i posetioce  svako veče! Na samom PRIDE-u, znate šta je bilo!

Ko vam se više dopao KONJICA ili PILOTI?

Možda ipak neko iz onih silnih OBRUČA KOJI SU DELILI SRBE (različitih seksualnih orijentacija) JEDNE OD DRUGIH? Da li će i vas obezbeđivati? Neće, jer nema potrebe. I NE TREBA DA JE BUDE. Sloboda se ne sme deliti po "stranama", ni mojoj ni vašoj.

Vaše su misli, nažalost, mainstream i retko kome ovde smetaju. A, oni, kojima smetaju, civilizovano će, recimo ovim putem, prodiskutovati sa vama i tako i treba da bude. Naučite i drugu stranu da diskutuje, a ne da upada, krši i lomi!

Setite se kako su prolazile promocije Peščanika kada već sebe doživljavate "cenzurisanom" i "u opasnosti od hapšenja".

 Da zaključimo:

Kako ispade, vi se  Vedranom Rudan u svemu slažete! Čak je i preporučujete za čitanje! Ali problem je jedino u tome što je ona "druga", "strankinja", "Hrvatica". Ona može da "fašizuje"(iako to ne čini nigde, osim u vašoj izvedbi), a pusti Srbi mogu samo da "voajerišu", da im cure bale od gladi za "govorom mržnje".

Žao mi je samo što vam, ovim putem, dajem na važnosti, ali eto povoda da prodiskutujem sa Novom Srpskom Političkom Misli. Prvi i poslednji put. Jer, vaše pisanje je deo njihovog korpusa (novih?) ideja. I njihovog uticaja na ovo društvo. VEDRANINA i VAŠA NEKOREKTNOST imaju veze koliko Bog sa Šeširdžijom! Džaba vam ovaj pokušaj!

Kapa dole, 

Autorko!

 

 kako Vedrana vidi "kler"?

Atačmenti



Komentari (161)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

veronika_kojen veronika_kojen 15:09 29.12.2010

...

E, fala ti, Jurane, da ti ne napisa ovaj blog, pojma ja ne bih imala kako je dobar tekst napisala Anchi...

Od danas, svaki dan ima da idem na sajt NSPM-a, svečano se zaklinjem. A ovo...

Ranka Bugarskog, on je objektivan jer je pravi naučnik, mada se možda vama neće ideološki dopasti,


Ja ne znam da li si ti uopšte svestan toga šta pišeš
nikolic777 nikolic777 15:11 29.12.2010

Re: ...

Ranka Bugarskog, on je objektivan jer je pravi naučnik, mada se možda vama neće ideološki dopasti,



Ja ne znam da li si ti uopšte svestan toga šta pišeš


to mi je bio profesor, a tokom moje karijere dao mi je gomilu intervjua
nikolic777 nikolic777 15:12 29.12.2010

Re: ...


Od danas, svaki dan ima da idem na sajt NSPM-a, svečano se zaklinjem.

nisi dosad?
Ma, kako to

e, nisam sumnjao, da ćeš ti biti prva s komentarom
veronika_kojen veronika_kojen 15:19 29.12.2010

Re: ...

nikolic777


e, nisam sumnjao, da ćeš ti biti prva s komentarom


Ni ja iskreno, mahinalno reagujem na glupost, to mi uslovna reakcija
nikolic777 nikolic777 15:26 29.12.2010

Re: ...


Ni ja iskreno, mahinalno reagujem na glupost, to mi uslovna reakcija


kiss
veronika_kojen veronika_kojen 15:32 29.12.2010

Re: ...

nikolic777 nikolic777 15:34 29.12.2010

Re: ...

veronika_kojen veronika_kojen 15:42 29.12.2010

Re: ...

E, sad ga prećera, Jurane.

Aj sad lepo pod tuš sa ferrerom da se o'ladiš
nikolic777 nikolic777 15:45 29.12.2010

Re: ...

E, sad ga prećera, Jurane.

Aj sad lepo pod tuš sa ferrerom da se o'ladiš


Ma gde tuš, luče moje, vodopad mi treba!
veronika_kojen veronika_kojen 15:49 29.12.2010

Re: ...

nikolic777


Ma gde tuš, luče moje, vodopad mi treba!


Pre bih rekla koja vijuga više, ali kako ti kažeš
blogovatelj blogovatelj 19:00 29.12.2010

Re: ...

Ma gde tuš, luče moje, vodopad mi treba!


Ne mislis da je ovo seksisticka izjava?
ana_radmilovic ana_radmilovic 19:06 29.12.2010

Re: ...

blogovatelj
Ma gde tuš, luče moje, vodopad mi treba!


Ne mislis da je ovo seksisticka izjava?


Blogovatelju, ja ne razumem ovde neke stvari. Šta znači to s tušem i vodopadom (to pod jedan) a drugo, meni autor neće da odgovori na jedno pitanje. Šta da radim?
wukadin wukadin 13:01 30.12.2010

Re: ...

Od danas, svaki dan ima da idem na sajt NSPM-a


Bogami i kod mene je preporuka za NSFM (ajde da se ne pravimo fini, znamo kako drugosrbijanci zovu ovo glasilo njihovih neistomišljenika) bilo kad vidim neke kako vrište. Doduše, nisam siguran da li sam samo zbog toga počeo da se kontaminiram.
Ali nečeg drugog se dobro sećam. NIN je nekako bio porodična tradicija. Čak smo luvali neke brojeve još iz 80-ih, možda i 70-ih. Onda, kako to već ide, jedno vreme ga Sloba "nacionalizovao", izgubio se smisao praćenja kako se sve to odužilo (zahvaliti Draškoviću i Đinđiću "dugogodišnju borbu protiv režima", kako je voleo reći rahmetli Batić). I onda vidim da Beba od Vladimira Popovića kaže za NIN "antiamerički, antihaški i anticivilizacijski list, koga u čaršiji zovu kNIN". I ja počnem da čitam kNIN. I čitao sam ga dok nije postao nedeljni "Blic" a sad mogu da se kladim da ima mnogo manji tiraž.
nikolic777 nikolic777 23:01 30.12.2010

Re: ...



Ma gde tuš, luče moje, vodopad mi treba!



Ne mislis da je ovo seksisticka izjava?




ana_radmilovic ana_radmilovic 15:44 29.12.2010

ju! šokirana sam

4.Zar Nova SPM ne bi trebalo da bude nova po svežini svojih pogleda?

5. Zašto uopšte u svom imenu sadrži pridev "nova" s obzirom na svoje drevne ideje?

Mene vređaj, pnižavaj... radi mi šta hoćeš, ali u NSPM mi ne diraj!
nikolic777 nikolic777 15:49 29.12.2010

Re: ju! šokirana sam

Mene vređaj, pnižavaj...

nađi jednu uvredu u tekstu i ja ću se izviniti
ana_radmilovic ana_radmilovic 15:50 29.12.2010

Re: ju! šokirana sam

nikolic777
Mene vređaj, pnižavaj...

nađi jednu uvredu u tekstu i ja ću se izviniti

To je citat iz Balkanskog špijuna kad Ilija Čvorović pokazuje Staljinovu sliku i kaže "Mene vređaj, ponižavaj... ali u Njega mi ne diraj"
veronika_kojen veronika_kojen 15:55 29.12.2010

Re: ju! šokirana sam

Jbt, Jurane, koja si ti paljevina
nikolic777 nikolic777 15:55 29.12.2010

Re: ju! šokirana sam


To je citat iz Balkanskog špijuna kad Ilija Čvorović pokazuje Staljinovu sliku i kaže "Mene vređaj, ponižavaj... ali u Njega mi ne diraj"


To je citat iz Balkanskog špijuna kad Ilija Čvorović pokazuje Staljinovu sliku i kaže "Mene vređaj, ponižavaj... ali u Njega mi ne diraj"


dobro, super
evo citata iz Hamleta, koji posvećujem sebi, kad vidim šta se oko mene zbiva: "Spavati. Možda sanjati."
ana_radmilovic ana_radmilovic 16:00 29.12.2010

Re: ju! šokirana sam

nikolic777

To je citat iz Balkanskog špijuna kad Ilija Čvorović pokazuje Staljinovu sliku i kaže "Mene vređaj, ponižavaj... ali u Njega mi ne diraj"


To je citat iz Balkanskog špijuna kad Ilija Čvorović pokazuje Staljinovu sliku i kaže "Mene vređaj, ponižavaj... ali u Njega mi ne diraj"


dobro, super
evo citata iz Hamleta, koji posvećujem sebi, kad vidim šta se oko mene zbiva: "Spavati. Možda sanjati."


To die, to sleep, perchance to dream...

Ja se šalim, nikolicu777, aman - bez namere da se svađam. Ne sviđa ti se moj tekst, a bože moj. Ne sviđa ti se glasilo za koje radim. Pa? Tvoje pravo, a ja zadržavam svoje pravo i mislim da je to sve u redu - i to što ja živim od pisanja nekih tekstova i to što se tebi ti tekstovi ne dopadaju.
Što se mene tiče - to je sasvim ok
nikolic777 nikolic777 16:03 29.12.2010

Re: ju! šokirana sam

Ja se šalim, nikolicu777, aman - bez namere da se svađam. Ne sviđa ti se moj tekst, a bože moj. Ne sviđa ti se glasilo za koje radim. Pa? Tvoje pravo, a ja zadržavam svoje pravo i mislim da je to sve u redu - i to što ja živim od pisanja nekih tekstova i to što se tebi ti tekstovi ne dopadaju.
Što se mene tiče - to je sasvim ok


ok, razumem, ali odvoji se od NSPM, kako možeš posle CZKD, koji ti stoji u biografiji, ako imas vremena i volje objasni mi
veronika_kojen veronika_kojen 16:35 29.12.2010

Re: ju! šokirana sam

nikolic777

ok, razumem, ali odvoji se od NSPM


Kako te nije sramota da govoriš drugim ljudima šta će da rade? Hoćeš kao u Koreji i Kini kojima se rugaš? Neka cveta stotine cvetova?

I ti si mi liberalan
nikolic777 nikolic777 16:37 29.12.2010

Re: ju! šokirana sam


Kako te nije sramota da govoriš drugim ljudima šta će da rade?


ja to i ne pokušavam, papa
moderator05 moderator05 17:20 29.12.2010

Upozorenje

Molim komentatorku veroniku_kojen da se mane prepucavanja na ličnoj osnovi. Za to postoji mogućnost privatne prepiske, pa Vas molimo da za to koristite PP (privatne poruke).

Nadam se da ćete uvažiti ovo upozorenje/molbu, i poštedeti nas brisanja i banovanja u ove pretpraznične dane.

Hvala.
hoochie coochie man hoochie coochie man 17:58 29.12.2010

Re: Upozorenje

Samo ona?


koje si ti infantilno stvorenje


Ma gde tuš, luče moje, vodopad mi treba!

Al dobro, ako je tako propisano ajd da postujem.

Nego, domacine

Jel ti nisi razumeo taj intervju ili si sebi dao zadatak da opletes po AR ili NSPM pa kako bilo?
I onda neminovno dolazis u malo sizofrenu situaciji da ti Srbiju branis od AR (Suštinsko pitanje: Ako je u Srbiji javna reč toliko prečišćena i proskribovana, po vašem britkom sudu, kako je moguće da vaš tekst obiluje ovakvom količinom diksvalifikacija i uvreda ("kuso i repato", "polusvet" ) i nekorektnosti? Da li ste u međuvremenu, zbog ovog teksta, lišeni slobode?) a njoj zameras nacionalizam!
Onaj tekst pred cetvrti valjda set piatnja
Детаље попут препричавања ставова грађанке Рудан, попут онога да је лоше што је Хрватска ушла у Нато,....i dalje
je zaista logican a pitanja ispod njega bas i nisu.

Ne citam cesto NSPM pa ne mogu da sudim o celom tekstu ali ovo sto je ovde preneto mi je bas netegnuto.
Ko da je bilo obavezno da se tekst ocrni?
ana_radmilovic ana_radmilovic 18:00 29.12.2010

Re: ju! šokirana sam

nikolic777


ok, razumem, ali odvoji se od NSPM, kako možeš posle CZKD, koji ti stoji u biografiji, ako imas vremena i volje objasni mi


Izvinjavam se zbog neažurnog učešća u raspravi - spremam se za promociju.
Nisam razumela pitanje, ako možeš molim te aj' to preformulišti tako da te razumem
Od čega da se odvojim i zašto?
Kako mogu - šta?, posle CZKD-a?
djz77 djz77 18:15 29.12.2010

Re: Upozorenje

moderator05
Molim komentatorku veroniku_kojen da se mane prepucavanja na ličnoj osnovi. Za to postoji mogućnost privatne prepiske, pa Vas molimo da za to koristite PP (privatne poruke).

Nadam se da ćete uvažiti ovo upozorenje/molbu, i poštedeti nas brisanja i banovanja u ove pretpraznične dane.

Hvala.

U ja bih je baš banovao kao uranjeni poklon za Novu godinu i Božić
moderator05 moderator05 18:25 29.12.2010

Re: Upozorenje

djz77
U ja bih je baš banovao kao uranjeni poklon za Novu godinu i Božić

Aaa, ne! Poklone delimo po zaslugama. Mislite o tome.

Hvala i Vama.
antioksidant antioksidant 19:24 29.12.2010

Re: Upozorenje

Aaa, ne! Poklone delimo po zaslugama.
pa valjda ced moci malo i da se potplati?
moderator05 moderator05 22:52 29.12.2010

Re: Upozorenje

antioksidant
Aaa, ne! Poklone delimo po zaslugama.
pa valjda ced moci malo i da se potplati?

Probajte.
fenster fenster 15:45 29.12.2010

Tako ti je to

U Srbiji izraz srpsko se vezuje iskljucivo za nacionaliste,pa je tako i sa srpskom misli slucaj,gomila nacionalista na jednom mestu sa jednim misljenjeem
freeconstantinople freeconstantinople 08:33 30.12.2010

Re: Tako ti je to

Jovana Papan na NSPM ima odlične tekstove , za razliku od skribomana sa NGO kurseva koji su metamorfozirrali (zajedno sa nučiteljima) iz Kumrovačke škole.
U Srbiji izraz srpsko se vezuje iskljucivo za nacionaliste,pa je tako i sa srpskom misli slucaj,gomila nacionalista na jednom mestu sa jednim misljenjeem

Joj kak bi Vedrana šlihtala ovakve likove , čujte meni je baš slatka iak je patološka muškomrziteljica ( mrzi jednako i normalne i nastrane muškarce) a sva njeno bunjenje ima seksualne konotacije naime ona mrzi Buša iz čiste "penis zavisti" a prezire ove jel "primaju Buša" , ak znate Opus Rudanice znate da je kod nje sve u tom seksualnom fazonu cinične mazohistkinje.Okvir za razumijevanje Rudanice je u njenoj fascinaciji sadizmom/batinanjem u muško ženskim odnosima i ona istu priču tupi od prošlog vijeka.
Kao što se i ovaj post može svesti na priču, "ušutkajmo" nacionaliste zarad gey prava i boljitka naše dijece .Da nam kćeri žive sretno i završe ko Virginija Woolf a ne ko neka pevaljka a sinovi da budu u gey frendly okruženju, što je fakat bitno da bi se PROBILI u životu.
Ovakav tekst je ladno mogo da prođe u Borbi 50 godina ( jel to zlo od novina još uvijek postoji u Srbiji ?)
nikolic777 nikolic777 08:42 30.12.2010

Re: Tako ti je to

.Da nam kćeri žive sretno i završe ko Virginija Woolf a ne ko neka pevaljka a sinovi da budu u gey frendly okruženju, što je fakat bitno da bi se PROBILI u životu.


možete li mi samo malo pojasniti šta ste želeli reći ovom dihotomijom Virginia Woolf/pevaljke...ne znam da li vas dobro razumem...
ostalo je prilično jasno
freeconstantinople freeconstantinople 13:48 30.12.2010

Re: Tako ti je to

možete li mi samo malo pojasniti šta ste želeli reći ovom dihotomijom Virginia Woolf/pevaljke...ne

Pa recimo da likovi koji se trude da budu "liberali" redovito pljuju po turbo folk pevaljkam, ovo nije apologija njihovom dijelu niti umijetnosti. No meni je čudno da neko ko je "liberal" misli da seksualnost ( pa bila ona opajdarska ili stilizirana) treba bit društveno sankcionirana i ko gaji prezir prema zaradi. ako seksualnost ( ma bila ona i opajdarska,nakurvičava ,dodajte sami malograđansku etiketu po želji) nije zabranjena , ako princip profita nije zabranjen , zašto bi zarada na seksualnosti bila zabranjena , zašto "open mind" likovi tako uskogrudi. Naime kao kontrapunkt tome stavlja se ideja da bi ljudima trebalo NAMETNUT visoku kulturu da bi se xxx( napiši po želji)
No bitna i banalna stvar je da prosiječna pevaljka normalno jede ( nit anorektična nit sav ona vegeterijanska sranja o brizi za svinje).yebe se kad joj se čefne uživa u životu i što je najbitnije ne koristi novce iz buđeta za prodaju svog "stila života"..Woolfovu sam uzeo kao očit primjer neurotičarke, seksualno smušene ,autodestruktivne ,nekog ko je u potpunosti izgubio kontakt sa sobom , sa tijelom, sa libidom . nekog kome je kraj bio jedini"srećni svršetak" i sad trebaš da prosijećnom građaninu NJEGOVIM poreskim novcima čiji je svijetonazor ,use ,nase,podase, namećeć neku manijakalnu depresivku ko uzor za dijecu.A on se grozi tavih.
Radi se o tome da društvo ne samo da treba bit moralno neutralno ( moral je vaša privatna stvar) nego da ne smije da nameće nikakve "estetske " vrijednosti
master.dragi master.dragi 15:58 29.12.2010

Izolacija

3. Ne morate biti korektni zbog toga "što ste u Srbiji", to je model diskursa, vrlo često rigidan i licemeran, dominantan na Zapadu. Podsetiću vas da je u Srbiji do skoro bilo korektno reći "pederčina", a ne homoseksualac, "ustaša", a ne Hrvat, "balija" a ne Musliman itd. Da li, vama u stvari TO NEDOSTAJE?

Sinak, ovaj, izlaziš li ti iz kuće ponekad, jeste da je minus u hladu ali ti izgleda nisi baš u toku, zar ne?
nikolic777 nikolic777 16:13 29.12.2010

Re: Izolacija

ali ti izgleda nisi baš u toku, zar ne?


šta je sporno?
ivana23 ivana23 16:20 29.12.2010

Vedrana ----> Utisak

kaludjer72 kaludjer72 19:33 29.12.2010

Re: Vedrana ----> Utisak

Е факат ти хвала за видео клип. Још кад неко измисли како блокирати Ољу, оно у варијанти као ставити је на игнор листу, том би право био захвалан.
Covek u belom Covek u belom 17:41 29.12.2010

Pride

Znate, Nova misli, kad je bio PRIDE WEEK, u Beogradu, oktobra ove godine, po dva tri kombija policajaca sa šlemovima i u punoj opremi je obezbeđivalo domaćine i posetioce svako veče! Na samom PRIDE-u, znate šta je bilo!

Ko vam se više dopao KONJICA ili PILOTI?

A sto nam ti ne odgovoris na to pitanje iz svog ugla naravno?
Inace nisam pratio dal si se outovao ili ne (jbg ne pratim bas sve vajne "kolumniste i novinare" ), ako nisi onda sorry za pitanje...
blogovatelj blogovatelj 19:28 29.12.2010

Da ti objasnim sta je logika!

Pocitnjemo tvojim pitanjem...

3.Možete li da zamislite Kusturicu u mantiji, kako "žonglira" sa klerom poput Vedrane


Osnovna misao ovog tvog pitanja je, koliko ja shvatam, da tebi izgleda nemoguce da Kusturica pravi cirkus od klera, tj da je ona zbog toga mudra, a on nije.

Pitanje za tebe.
Ima li u narednom video insertu "zongliranja" sa klerom?




Ako:

a) Nema - reci da nema i ispasces glup, jer se na snimku jasno vidi da ima "zongliranja" sa klerom. Istovremeno, Ana ce ispasti pametna, jer njen tekst u NSPM kaze da Vedrana i Emir u stvari pricaju istu pricu.

b) Ima - reci da ima i ispasces glup jer si u prethodnom komentaru tvrdio da nema.
darco_babich darco_babich 19:35 29.12.2010

Где је утемељена наука ту мене тражите

Ja vam preporučujem lingvistu Ranka Bugarskog, on je objektivan jer je pravi naučnik, mada se možda vama neće ideološki dopasti, ali zanemarite to zarad nauke i istine. Molim vas.


Као што се да видети пишем ћирилицом. О мени сте овог тренутка сазнали све што се у стању сада да прихватите.


Извор: http://sr.neciklopedija.org/index.php?title=%C4%86irilica&variant=sr

+++

Одреаговао би, ако дозвољавате, на ваш цитат.

Ранко Бугарски је апсолутни шарлатан кад се помене објективност. Спреман сам да оспорим његова чврста научна убеђења илити аксиоме која је конструисао везана за мој мајчински језик - српски.

Мени његова југословенска идеологија ни најмање не смета. Чак ми не смета ни његова демократска идеологија која је у коалицији са предходном нити то што је његов матерњи језик српскохрватски.

На молбу одговарам позитивно. У обзир не узимам идеологију којој припада нити то што нам матерњи језици нису исти.

Његову дефиницију "говора мржње" не спорим, јер ме то у принципу не занима због тога што се било каква дефиниција селективно примењује у складу са мантром: За непријатеље демократије нема демократије. Сложићу се са било каквом формулацијом "говора мржње".
herahelena herahelena 19:35 29.12.2010

Bravo!

kakvo rapakivanje, cestitam na analizi, treba koncentracije da se uporede dva teksta, ali kad to uradis, shvatis koliko je sve sto si napisao tacno
G r o f G r o f 20:22 29.12.2010

Ne jebi dok zviždiš

Kad hoćeš da zvizneš jako, da te čuju na drugom brdu, prsne pljuvačka i zvižduk se pretvori u pljuvanje.
Retki uspevaju da zvižde bez pljuvanja...
Ne jebemo dok zviždimo
...a mogo, baš mnogo zviždimo.


Covek u belom Covek u belom 20:33 29.12.2010

Re: Ne jebi dok zviždiš

G r o f
Kad hoćeš da zvizneš jako, da te čuju na drugom brdu, prsne pljuvačka i zvižduk se pretvori u pljuvanje.
Retki uspevaju da zvižde bez pljuvanja...
Ne jebemo dok zviždimo
...a mogo, baš mnogo zviždimo.

Kako si ti Grofe pametan. Ja ti se prosto divim...do imbecilnosti.
herahelena herahelena 20:34 29.12.2010

Re: Ne jebi dok zviždiš

Kako si ti Grofe pametan. Ja ti se prosto divim...do imbecilnosti.



big like!
G r o f G r o f 20:41 29.12.2010

Re: Ne jebi dok zviždiš

Kako si ti Grofe pametan. Ja ti se prosto divim...do imbecilnosti.


Kako si ti lepo praviš da si razumeo napisano...
Kazezoze Kazezoze 20:53 29.12.2010

Re: Ne jebi dok zviždiš

G r o f
Kako si ti Grofe pametan. Ja ti se prosto divim...do imbecilnosti.


Kako si ti lepo praviš da si razumeo napisano...

aha, to mu se često dešava.
voli da izgleda pametan u društvu, jebiga:)))
G r o f G r o f 21:04 29.12.2010

Re: Ne jebi dok zviždiš

voli da izgleda pametan u društvu, jebiga:)))


Krug mojih obožavatelja se povećava. Dirljivo je kako uporno nameći mene kao temu.
Hvala! Hvala!
...Ali da pojasnim komentar.
"Ne jebi dok zviždiš" je naslov, nasumice odabranog Vedraninog bloga. Ona je u svom razmišljanju, zapravo, mnogo slična gospodjici koja je tema ovoga bloga.
Ipak, malo provokativnija, a nekako, opet, sa manje pljuvačke u zvižduku.
Definitivno, Ana bi da bude Srpska Vedrana.
blogovatelj blogovatelj 21:40 29.12.2010

Re: Ne jebi dok zviždiš

Srpska


Prisvojni pridevi koji se zavrsavaju na "ska" pisu se malim slovom.
nikolic777 nikolic777 21:52 29.12.2010

Re: Ne jebi dok zviždiš



Prisvojni pridevi koji se zavrsavaju na "ska" pisu se malim slovom.


Blogovatelju,
što si pobegao iz diskusije koju si sam započeo ispod mog bloga o Kusturici, ono Tomas Man, čamac i te fore...to svi mogu da vide, a Man je u direktnoj vezi i sa ovim tekstom, zbog svojih antifašističkih stavova i činjenice da su njegovi romani bili izloženi na Gebelsovoj postavci "Degenerisana umetnost", iako su predstavljali i predstavljaju vrhunce svetske književnosti...


jesi li i pravopis učio na Wikipediji? Pa čisto da znaš nije samo na "ski", nego i na "čki"...proveri u nekoj knjizi...


Come on, ti to možeš bolje!
Hajmo korak dalje od slepog navijanja, hajmo u analizu.. Imaš li kapacitete da uporediš tekst autorke sa mojim primedbama...pokušaj...

pa i za nekoliko meseci da se javis, razumeću...
G r o f G r o f 21:56 29.12.2010

Re: Ne jebi dok zviždiš

Prisvojni pridevi koji se zavrsavaju na "ska" pisu se malim slovom.


Hvala na edukovanju, obožavatelju. Znam da ti je trebalo mnogo truda da izgooglaš to pravilo. Potrudiću se da zapamtim...Ali Srpska Vedrana nije pridev nego nova zvezda na nebu iznad Srbije sa Kosovom.
Kazezoze Kazezoze 21:57 29.12.2010

Re: Ne jebi dok zviždiš

G r o f
voli da izgleda pametan u društvu, jebiga:)))


Krug mojih obožavatelja se povećava. Dirljivo je kako uporno nameći mene kao temu.
Hvala! Hvala!
...Ali da pojasnim komentar.
"Ne jebi dok zviždiš" je naslov, nasumice odabranog Vedraninog bloga. Ona je u svom razmišljanju, zapravo, mnogo slična gospodjici koja je tema ovoga bloga.
Ipak, malo provokativnija, a nekako, opet, sa manje pljuvačke u zvižduku.
Definitivno, Ana bi da bude Srpska Vedrana.

nebi grofe, vedrana je unikatna, al´ to ni ti , a ni nikolić tri sedmice, zbog svog navijačkog nerazumevanja ne razumete.
vedrana razmišlja kao kusta, ali joj je drugi način izražavanja.
ana je to shvatila, ti ne.
nsarski nsarski 22:29 29.12.2010

Re: Ne jebi dok zviždiš

jesi li i pravopis učio na Wikipediji? Pa čisto da znaš nije samo na "ski", nego i na "čki"...proveri u nekoj knjizi...

...i tamo ćeš naći da postoji i "ški" (brandenburški, na primer)...i da
Hajmo korak dalje od slepog navijanja, hajmo u analizu.. Imaš li kapacitete da uporediš tekst autorke sa mojim primedbama...pokušaj...

se upitne rečenice završavaju upitnikom (to je ovaj znak -> ?) Cunning linguist, indeed!

Nije mi jasno, dragi nikolicu777, koja je svrha ovog tvog pisanja, a posebno nadgornjavanja sa komentatorima? Ja sam ti slično pitanje postavio na jednom od tvojih ranijih postova, ali ti nisi odgovorio. I, evo, pitam te ponovo: u čemu je fazon, zaista?
Zapravo, možda je bolje pitanje: koliko ti imas godina? (Ne moraš da odgovoriš - to je ipak privatno pitanja - ali odgovori samom sebi i razmisli o odgovoru).

Imajući u vidu tvoj patološko-arogantni manir u komunikaciji sa sagovornicima, iskreno se nadam da ne radis sa decom.
G r o f G r o f 22:47 29.12.2010

Re: Ne jebi dok zviždiš

I, evo, pitam te ponovo: u čemu je fazon, zaista?


Evo i ja ću tebe da podučim ali da mi lepo zahvališ.
U, je trebalo biti veliko.

hahahahaha...
jbt..zašto su svi odlepili.
blogovatelj blogovatelj 22:50 29.12.2010

Re: Ne jebi dok zviždiš

Hajmo korak dalje od slepog navijanja, hajmo u analizu


Najpre, kad smo već kod pravopisa, prisvojni pridev iz komentara završavao se na ski, pa sam samo zato napisao onako kako sam napisao.
A ti, ako me već ispravljaš, ispravljaj ljudski. Jer, prisvojni pridevi koji se završavaju na ski i na čki pišu se malim slovima, ali se malim slovima pišu i oni koji se završavaju na ški.

Dalje, ti ovde hoces da se takmicis u Tomasu Manu na 3000m sa preponama?
I da onda počneš da mi deklamuzješ ono što si u školi učio.
Koja je poenta toga?
Bolje uzmi malo detaljnije procitaj Andrica, on je ionako prethodna inkarnacija Emira Kusturice... Potrudi se da nesto i ukapiras dok citas, a nemoj samo da ucis predgovore knjiga napamet.
G r o f G r o f 22:55 29.12.2010

Re: Ne jebi dok zviždiš

Draga mistična moderatorko!
Ti koja sve vidiš i sve znaš. Ti koja pomeraš planine i upravljaš našim sudbinama -spasi me pravednom oštricom bana...svoga.
nsarski nsarski 23:02 29.12.2010

Re: Ne jebi dok zviždiš

Evo i ja ću tebe da podučim ali da mi lepo zahvališ.
U, je trebalo biti veliko.

Haaahaaaahaaaa, zahvaljujem od srca! :)))) (nisam filolog i uvek sam zahvalan kad nesto novo naucim).

A povodom mog pitanja bez odgovora, ja ipak mislim da se ovde radi o banalnom slucaju blogoreje :)))

E, ulepsa mi dan, grofe, hvala ti.
moderator05 moderator05 23:07 29.12.2010

Usluga

G r o f
Draga mistična moderatorko!
Ti koja sve vidiš i sve znaš. Ti koja pomeraš planine i upravljaš našim sudbinama -spasi me pravednom oštricom bana...svoga.

Ima nas dve. Ali ako ste na mene mislili, a umililo mi se da u to poverujem, evo spašavam Vas - banovani ste.
the the 23:15 29.12.2010

Re: Ne jebi dok zviždiš

nsarski
u čemu je fazon, zaista?

nije fora bez fazona.
u svakom slučaju, domaćinu preporučujem bilo koji od talk bot-ova, verujem da će brzo pronaći istomišljenika.
nikolic777 nikolic777 00:31 30.12.2010

Re: Ne jebi dok zviždiš

Nije mi jasno, dragi nikolicu777, koja je svrha ovog tvog pisanja, a posebno nadgornjavanja sa komentatorima? Ja sam ti slično pitanje postavio na jednom od tvojih ranijih postova, ali ti nisi odgovorio. I, evo, pitam te ponovo: u čemu je fazon, zaista?
Zapravo, možda je bolje pitanje: koliko ti imas godina? (Ne moraš da odgovoriš - to je ipak privatno pitanja - ali odgovori samom sebi i razmisli o odgovoru).


odgovorio sam ti na sve postove, nisi proveravao
što se godina tiče - vidi profil
što se svrhe tiče - delo se u kontaktu sa svakim recipijentom realizuje na nov način
uzmi rečnik, prevedi zadnju rečenicu, izgugluj ako nemaš i laku noć. Idem da spavam.
nikolic777 nikolic777 00:45 30.12.2010

Re: Ne jebi dok zviždiš


Dalje, ti ovde hoces da se takmicis u Tomasu Manu na 3000m sa preponama?
I da onda počneš da mi deklamuzješ ono što si u školi učio.

ja stigao i do Univerziteta, ne samo do škole
gde se inače uči o piscima?
u gvožđari, pekari, kod šustera, na vašaru?
učenje predgovora napamet?
nađi mi izdanje nekog klasika sa kvalitetnim predgovorom i častiću te tri časa na temu pisca kojeg izabereš...
ovo je šarlatanstvo koje dikvalifikuje svaku vrstu polemike sa tobom.
što se mene tiče, neću se više baviti tvojim komentarima, jer su toliko, toliko intelektualno neutemeljeni i bez smisla, a hteli bi da lete visoko, da zaista postaje komično. Adio. I knjigu u šake.
ana_radmilovic ana_radmilovic 07:31 30.12.2010

Re: Ne jebi dok zviždiš

G r o f

Definitivno, Ana bi da bude Srpska Vedrana.

Grofe, ovo je razočaravajuće.
1. zato što tako nešto može da konstatuje samo neko ko ne čita moje tekstove (ok je ne čitati moje tekstove - ali je glupo ocenjivati namere autora čije tekstove ne čitaš)
2. zato što su moji tekstovi sasvim drugačiji od njenih, po stilu, temama, rečenici itd - da je, ukoliko ih ipak čitaš - veoma razočaravujuće spoznati da ti zapravo ne znaš da čitaš
3. zato što je ova konstatacija pokušaj da me diskvalifikuješ. onda bar čitaj - imaćeš pametnije načine.
blogovatelj blogovatelj 10:30 30.12.2010

Re: Ne jebi dok zviždiš

Znam da ti je trebalo mnogo truda da izgooglaš to pravilo.


Ne bih ja tu znao koje kljucne reci da zadam Guglu.

nova zvezda na nebu iznad Srbije sa Kosovom.


Sto jes jes. I treba da se ponosi zbog toga.

Ranije se nisam slagao sa tvojim komentarima, medjutim zadjih dana primecujem nesto, sto ovde necu napisati, jer bi mogli dozivotno da me banuju.
Mislim da je ipak bolje da napustim ovaj deo blogoprostora i odem kod drugih i pisem. Kad sam bio dete, majka mi je pricala da se u zivotu desava da covek ugazi u neciji ekskrement i da je tada najbolje obrisati cipelu i nastaviti dalje. Najgore je pak pobesneti i isutirati ekskrement.
Posto vidim da se kolicina mentalnog ekskrementa na ovom blogu enormno povecava, ne preostaje mi da nista drugo nego da odem.
nikolic777 nikolic777 10:47 30.12.2010

Re: Ne jebi dok zviždiš

A povodom mog pitanja bez odgovora, ja ipak mislim da se ovde radi o banalnom slucaju blogoreje :)))


Kontradiktorno
zašto vas banalnost, dragi Nsarski, toliko uzbuđuje, ako je već, kako velite - banalnost, blogoreja, da ne ređam više tu sitnuriju od reči?
godec godec 12:19 30.12.2010

Re: Usluga

moderator05
G r o f
Draga mistična moderatorko!
Ti koja sve vidiš i sve znaš. Ti koja pomeraš planine i upravljaš našim sudbinama -spasi me pravednom oštricom bana...svoga.

Ima nas dve. Ali ako ste na mene mislili, a umililo mi se da u to poverujem, evo spašavam Vas - banovani ste.

Molim da se banuje i Nsarski zbog ad hominem napada i uvredljivih komentara u kojima je vređao autora pominjući njegove patološke i arogantne manire i decu.

Imajući u vidu tvoj patološko-arogantni manir u komunikaciji sa sagovornicima, iskreno se nadam da ne radis sa decom.
alselone alselone 12:51 30.12.2010

Re: Usluga

godec
i decu


nsarski nsarski 19:33 30.12.2010

Re: Ne jebi dok zviždiš

nikolic777
A povodom mog pitanja bez odgovora, ja ipak mislim da se ovde radi o banalnom slucaju blogoreje :)))


Kontradiktorno
zašto vas banalnost, dragi Nsarski, toliko uzbuđuje, ako je već, kako velite - banalnost, blogoreja, da ne ređam više tu sitnuriju od reči?

Kontradiktorno? Ja sam mislio da se tvoji postovi (ne ustrucavam se da koristim tudjice jer ih i ti koristis - npr., hejtovanje, kako odvratna tudjica, Bogo moj!) bave necim ozbiljnim i vrednim paznje. Mislio sam: ako covek toliko cesto pise i toliko se angazuje, mora da ima nesto vazno da kaze. Ispostavilo se, medjutim, da je stvar mnogo banalnija - nema niceg vaznog, covek jednostavno ima ozbiljan slucaj blogoreje. E, to je banalno resenje moje dileme. Toliko o kontradikciji.
Blog je ovaj portal. Dakle, Blog92. Post je svaki pojedinacni tekst na tom portalu - recimo ovaj tvoj na vrhu. Ostalo su komentari, cunning lingvistu!
Moje pitanje o poenti tvojih postova je elementarno. Ako si primetio, komentari na tvoje postove se uglavnom svode na preganjanja i nadgornjavanje koje nema veze sa temom posta. Pogledaj sve komentare, ukljucujuci i tvoje, na ovom postu, recimo, pa ce ti odmah biti jasno o cemu govorim. Svaki normalan covek, a ja tebe racunam u takve, bi se zapitao kakva je svrha takve komunikacije. Ako hoces nesto da saopstis, i da provociras komentatore da daju svoje misljenje o tome - jasno je da u toj nameri nisi uspeo. Ali, zato si uspeo da se zakacis sa manje vise svim komentatorima. Neka bi lampica, verujem, trebala da se upali da te malo alarmira.
Osim, naravno, ako cilj tvoj pisanja na ovom blogu nije bas ta svadja. Tu se vec pali druga lampica - hej, ovaj tip jednostavno hoce da se svadja. Njemu nije vazno da sa drugim ljudima razgovara! I tu smo sada. Ja te pitam: u cemu je fazon, sta hoces da postignes svojim pisanjem? Da se svadjas, ili da nesto kazes?
Najveci broj ljudi na ovom blogu su razumni ljudi, otvoreni za dijalog, i ne ustrucavaju se da priznaju svoju gresku. Ti si uspeo da se sa svakim od njih posvadjas. Ne valja ti rabota, šinko.
Eto, sve sam ovo pisao bez ikakve zadnje namere. Ako je ipak nadjes, a ti je zapisi pa mi je posalji kao cestitku za Novu Godinu. Ja je tebi cestitam na normalan nacin. Srecna ti Nova Godina!


nsarski nsarski 19:41 30.12.2010

Re: Usluga

Molim da se banuje i Nsarski zbog ad hominem napada i uvredljivih komentara u kojima je vređao autora pominjući njegove patološke i arogantne manire i decu.

Yiiiikesss!
OK, godec, nadam se da tebe nisam uvredio.
Ja sam napisao da je bloger nikolic777 arogantan kad komunicira sa drugim komentatorima - ovaj post vrvi primerima te arogancija. Cak sam rekao da je patoloski arogantan, i iza toga stojim. Ne moze normalan covek da se za kratko vreme posvadja sa skoro svim komentatorima iz cista mira, ili zbog nesporazuma. To mora da bude ciljano. Dakle patologija.
Covek koji je patoloski arogantan ne bi trebao da radi sa decom, jer deca protiv arogancije nemaju razvijene odbrane.
Da te pitam: da li bi ti kao roditelj (izvinjavam se ako nisi, ali mozes da zamislis situaciju), dakle, da li bi ti voleo da tvoje dete poducava neko kao bloger nikolic777? I da, na svako pitanje tvog (hipoteticnog) deteta, odgovara sa "informisi se!", "citaj malo", "glup si!". Ako bi tebi bilo svejedno, uveravam te da to sa mnogim roditeljima nije slucaj.
G r o f G r o f 10:38 31.12.2010

Re: Ne jebi dok zviždiš

zato što je ova konstatacija pokušaj da me diskvalifikuješ.


Anko Vragolanko, ti u svom tekstu praviš jednu malu greškicu. Mešaš umetničko i novinarsko pisanije.
Umetnicima je dozvoljeno lajanje na zvezde, novinarima nije. Tu je razlika.
Ti bi kao novinar da laješ na zvezde.
Zato sam ubacio ovu "razčaravajuću" opasku.
angie01 angie01 18:02 31.12.2010

Re: Ne jebi dok zviždiš

mora da ima nesto vazno da kaze. Ispostavilo se, medjutim, da je stvar mnogo banalnija - nema niceg vaznog, covek jednostavno ima ozbiljan slucaj blogoreje.

Ako hoces nesto da saopstis, i da provociras komentatore da daju svoje misljenje o tome - jasno je da u toj nameri nisi uspeo.

Osim, naravno, ako cilj tvoj pisanja na ovom blogu nije bas ta svadja.

hej, ovaj tip jednostavno hoce da se svadja

Najveci broj ljudi na ovom blogu su razumni ljudi, otvoreni za dijalog, i ne ustrucavaju se da priznaju svoju gresku.

. Ne valja ti rabota,


e slatka- prevazishao si sebe!

jer sve je upravo tako kako si napisao-samo sasvim suprotno!


ne znam da l ce posle ovoga da dodje do smene na mestu predsednikovog savetnika!
nsarski nsarski 18:17 31.12.2010

Re: Ne jebi dok zviždiš

e slatka- prevazishao si sebe!

НГ најслађа- срећна ти Нова!

Па, јбт, ниси приметила да се човек само свађа? Мислим, он је кул лик, али је некако много рчин, а то не ваља за развој дијалога. Ево, на пример, ти. Ти си свадљива, али ниси малициозна, већ прћаста - иф ју ноу вот ај мин.
angie01 angie01 18:37 31.12.2010

Re: Ne jebi dok zviždiš

ниси приметила да се човек само свађа?


ne-primetila sam, isto kao i ti, da ga svi maliciozno & tendenciozno agresivno opstruiraju!

Ево, на пример, ти.


shta bre ja-mala maca, koja ipak kaze-umesto da samo ochekivano trepce-je l to svadljiva?

prcasta???

sreco-aj dont anderstend!

al ne znam nikog ko me poznaje-da bi me tako okvalifikovao, jer ne zvuchi na toplo:))))

Srecna i tebi,
hag end kisiz, end ol det shit!
hoochie coochie man hoochie coochie man 19:01 31.12.2010

Re: Ne jebi dok zviždiš

Da se svadjas, ili da nesto kazes?


Verujem da je to iz zelje da se nesto saopsti.
Ali bas saopsti, ne da se postavi kao tema razgovora. Otud i takav ton u komentarima.
Nikolic777 se, utisak mi je takav, bas potrudi da napise post i taj trud mu potrosi sve rezerve ideja, kreativnosti, znanja....Sve sto poseduje ulozi u taj clanak.
To je mozda pohvalno ali ima i jedan veliki nedostatak. Sve sto ima da kaze rekao je u tekstu i onda mu ostaje da na slaganja odgovara sa "hvala ti sto postojis" a na neslaganja "uci, edukuj se, knjigu u ruke .." i slicne mudrolije.

Poziciju mu otezava i obaveza da se uklopi u zadat sablon i to u vrlo strog sablon koji zabranjuje razmisljanje.
Recimo:
Taj sablon kaze, Vedrana je najboljaa Kusturica je najgori na svetu. Kada mu se postavi pitanje kako neko ko je najbolji moze da razmislja identicno o dosta bitnih tema kao i onaj ko je najgori on zaista ne moze drugacije da odgovori nego ovako kako odgovara jer smislen odgovor na to i ne moze da se da.
Dalje, Ana Radmilovic mu zadaje nedokucive glavolomke.
CZKD je za njega svetinja u koju se ne sme taknuti a NSPM nepatvoreno zlo.
A Ana Radmilovic i kod jednih i kod drugih!
To mu , posto se nikako ne uklapa u njegove seme, a on samo po semama i razvrstava stvari, ocigledno predstavlja strasnu bol.
ali odvoji se od NSPM, kako možeš posle CZKD

G r o f G r o f 19:02 31.12.2010

Re: Usluga

Ima nas dve. Ali ako ste na mene mislili, a umililo mi se da u to poverujem, evo spašavam Vas - banovani ste.


Kad se zezam shvate me ozbiljno, kad sam ozbiljan misle da se zezam...uh.
Srećna Vam Nova godina, moderatorke...obema.
veronika_kojen veronika_kojen 23:59 29.12.2010

Ne razumem...

...da li je ovo vredjanje radi vredjanja ili neka drugosrbijanska pošalica (tipa Tadić je glup, novinarke su skotovi) koju ranije ne čuh?

Dajte zamolite Antonićitija, Vukadinovićitija


Šta to treba da znači?
nikolic777 nikolic777 00:34 30.12.2010

Re: Ne razumem...

Dajte zamolite Antonićitija, Vukadinovićitija



Šta to treba da znači?


to su "prvaci" NSPM
za ostalo pročitaj blog Antonićiti i fus notu na kraju istog.
Nemam vremena da se bavim tvojim propustima u edukaciji i blogovanju. Ovo je last time.
veronika_kojen veronika_kojen 00:43 30.12.2010

Re: Ne razumem...

nikolic777

za ostalo pročitaj blog Antonićiti i fus notu na kraju istog.
Nemam vremena da se bavim tvojim propustima u edukaciji


E, jadna ja, da su mi tvoji blogovi edukacija, Jurane

To što ti imaš patološku potrebu da omalovažavaš one s kojima se ne slažeš, ne znači da su svi takvi. Recimo, meni su predavali Vratuša (koja ima celu policu peščanikovih almanaha) i Vukadinović (koga već znaš) u savršenoj simfoniji, nisu imali potrebe da se nadpljuvavaju i divila sam im se. Možda zbog toga što su sagledavali stvari sa naučne osnove koja je ista, za razliku od tebe koji prilagodjavaš činjenice svojim stavovima.
nikolic777 nikolic777 00:49 30.12.2010

Re: Ne razumem...


E, jadna ja, da su mi tvoji blogovi edukacija, Jurane

To što ti imaš patološku potrebu da omalovažavaš one s kojima se ne slažeš, ne znači da su svi takvi. Recimo, meni su predavali Vratuša (koja ima celu policu peščanikovih almanaha) i Vukadinović (koga već znaš) u savršenoj simfoniji, nisu imali potrebe da se nadpljuvavaju i divila sam im se. Možda zbog toga što su sagledavali stvari sa naučne osnove koja je ista, za razliku od tebe koji prilagodjavaš činjenice svojim stavovima.


zašto pitaš kad znaš
pravo je osveženje čuti da si se ti nečemu divila
drago mi je da si išla na predavanja
veronika_kojen veronika_kojen 01:02 30.12.2010

Re: Ne razumem...

I opet stativa, Jurane.

Taman kad pomislim da si uhvatio poentu, ti načiniš ofsajd.

Ovo nije bila romantična pričica iz ranih godina mog akademskog školovanja (kako si pomislio, očigledno), već jedna smernica za tvoje buduće ponašanje. Ako misliš da ćeš bilo koga pridobiti takvim omaložavanjem, varaš se. Ako misliš da će ti univerzitetski profesori, naučnici i intelektualci koji iole drže do svoga digniteta odgovoriti na takve sitne, palanačke prozivke, opet se varaš.

Jer činjenica da moraš da ih spustiš svojim uvredama, samo pokazuje da su odveć visoko da bi ih dosegnuo.
wukadin wukadin 13:46 30.12.2010

Re: Ne razumem...

Dajte zamolite Antonićitija, Vukadinovićitija


Ovde...

Bilo mi je davno status na fb, citat Pere Lukovića: "Jel piše i dalje Vukadinović?! Piše! Pa jebote!!!"
Pišem i dalje, hvala na reklami
veronika_kojen veronika_kojen 16:06 30.12.2010

Re: Ne razumem...

Wukadine, brate mili, sad me ti zbuni načisto...

Kakve sad veze ima Perin citat sa ovim Juranovim omalovažavanjem? Je li to neka interna drugosrbijanska šala? Hoće li neko (objektivan) da mi pojasni? Jurane, ti i Ranko se ne javljajte...

Čoveče, moram što pre da se svrstam u neki tabor, ništa ne kontam
nikolic777 nikolic777 16:13 30.12.2010

Re: Ne razumem...

Ovde...

Bilo mi je davno status na fb, citat Pere Lukovića: "Jel piše i dalje Vukadinović?! Piše! Pa jebote!!!"


tnx Wuki
nikolic777 nikolic777 16:13 30.12.2010

Re: Ne razumem...

Je li to neka interna drugosrbijanska šala?

kada će ova nulta Srbija da ućuti?
Goran Vučković Goran Vučković 01:50 30.12.2010

Gledam sva ova pitanja...

... i jedino što mi pada na pamet je "ne dobija lep, nego uporan".



Da li ste u međuvremenu, zbog ovog teksta, lišeni slobode?

Ne, ali mislim da bi bio red da plati piće svakom ko ga pročita - nadoknadu za izazvano nerviranje zbog izgubljenog vremena. Nešto slično važi i za ovaj blog.
bene_geserit bene_geserit 02:01 30.12.2010

Pitanje za nikolic666-a ...

Da vidimo ko se sve nasao na tapetu poslednjih dana: NSPM, Antonic, Vukadinovic, Kusturica, Kostunica, SPC, Dveri, Obraz, ...
Ja samo da te podsetim da su na vlasti socijal-demokratske (DS i SPS) i liberalne (G17+ i LDP) partije i da svi ovi koje ti kritikujes nisu ni blizu vlasti, niti imaju sansu da na nju nekako uticu.
Oni koji su oblikovali Srbiju danas su tvoji politicki istomisljenici, tj. levicari i liberali.
Ali vidim, kada se cinjenice ne uklapaju u tezu menjamo cinjenice. Nekako su po tebi za sve krivi tradicionalisti, a i pomalo ovi levicari jer nisu dovoljno levo.

Posto vidim guslas svoje fraze i teze do beskonacnosti, evo mogu i ja:
- na vlasti su socijal-demokrate i liberali i oni su za sve krivi
- na vlasti su socijal-demokrate i liberali i oni su za sve krivi
- na vlasti su socijal-demokrate i liberali i oni su za sve krivi
- na vlasti su socijal-demokrate i liberali i oni su za sve krivi
- na vlasti su socijal-demokrate i liberali i oni su za sve krivi
- na vlasti su socijal-demokrate i liberali i oni su za sve krivi
- na vlasti su socijal-demokrate i liberali i oni su za sve krivi
- na vlasti su socijal-demokrate i liberali i oni su za sve krivi
- na vlasti su socijal-demokrate i liberali i oni su za sve krivi
- na vlasti su socijal-demokrate i liberali i oni su za sve krivi
- na vlasti su socijal-demokrate i liberali i oni su za sve krivi
- na vlasti su socijal-demokrate i liberali i oni su za sve krivi
nikolic777 nikolic777 06:41 30.12.2010

Re: Pitanje za nikolic666-a ...

Da vidimo ko se sve nasao na tapetu poslednjih dana: NSPM, Antonic, Vukadinovic, Kusturica, Kostunica, SPC, Dveri, Obraz, ...
Ja samo da te podsetim da su na vlasti socijal-demokratske (DS i SPS) i liberalne (G17+ i LDP) partije i da svi ovi koje ti kritikujes nisu ni blizu vlasti, niti imaju sansu da na nju nekako uticu.
Oni koji su oblikovali Srbiju danas su tvoji politicki istomisljenici, tj. levicari i liberali.
Ali vidim, kada se cinjenice ne uklapaju u tezu menjamo cinjenice. Nekako su po tebi za sve krivi tradicionalisti, a i pomalo ovi levicari jer nisu dovoljno levo.

Posto vidim guslas svoje fraze i teze do beskonacnosti, evo mogu i ja:
- na vlasti su socijal-demokrate i liberali i oni su za sve krivi
- na vlasti su socijal-demokrate i liberali i oni su za sve krivi
- na vlasti su socijal-demokrate i liberali i oni su za sve krivi
- na vlasti su socijal-demokrate i liberali i oni su za sve krivi
- na vlasti su socijal-demokrate i liberali i oni su za sve krivi
- na vlasti su socijal-demokrate i liberali i oni su za sve krivi
- na vlasti su socijal-demokrate i liberali i oni su za sve krivi
- na vlasti su socijal-demokrate i liberali i oni su za sve krivi
- na vlasti su socijal-demokrate i liberali i oni su za sve krivi
- na vlasti su socijal-demokrate i liberali i oni su za sve krivi
- na vlasti su socijal-demokrate i liberali i oni su za sve krivi
- na vlasti su socijal-demokrate i liberali i oni su za sve krivi


sve to nema nikakvog smisla ukoliko se oni, koji su na vlasti, kako god se zvali, predstavljali, deklarisali ne potrude da suštinski promene ovo društvo...probaj da shvatiš da to kakvo je neko ime uzeo ne mora da označava i "kvalitet" njegovih pogleda...Ne znam kako da ti pomognem, jer si ti u jednoj prethdonoj diskusiji izjavio da je JUL bio čista levica, jer se, valjda, tako zvao, a ideje su im bile sve samo ne levičarske, da je LDP desnica,ne znam, možda se, u međuvremenu, ispostavi da je Mirko Cvetković budistički monah, Dinkić usamljeni ezoterik, a Šešelj master egzorcizma za dečicu poput mene (koja se usuđuju da preispituju pozicije kvazi patriotizma) s obzirom na to kako si mi se u poslednjem komentaru obratio. što nije čak ni duhovito...A o tome ko je kriv, ne bih sa tobom zaista
bene_geserit bene_geserit 08:38 30.12.2010

Re: Pitanje za nikolic666-a ...

nikolic777
... sve to nema nikakvog smisla ukoliko se oni, koji su na vlasti, kako god se zvali, predstavljali, deklarisali ne potrude da suštinski promene ovo društvo...probaj da shvatiš da to kakvo je neko ime uzeo ne mora da pznačava i "kvalitet" njegovih pogleda...Ne znam kako da ti pomognem, jer si ti u jednoj prethdonoj diskusiji izjavio da je JUL bio čista levica, jer se, valjda, tako zvao, a ideje su im bile sve samo ne levičarske, da je LDP desnica ...

Ne postoji "kvalitet" pogleda niti merac istih. Postoje samo razliciti pogledi i razlicite ideologije. I trebala bi da postoji tolerancija prema ljudima koji imaju drugacije poglede. Mozda je to malo cudna rec za tebe i ne znas jos znacenje, dakle tolerancija prema ideoloskim neistomisljenicima je osnova demokratije.
Pravi nacin da izlozis svoj pogled na svet nije negativna kampanja (tako se zove ovo sto ti radis). Pravi nacin nije proglasiti svakog ko drugacije misli od tebe za fasistu/komunistu, budalu, ili sta vec.

I koliko god tebi izgledalo cudno, komunizam i fasizam nisu kompromitovali ideje istinske levice i desnice. Svaka ideja moze da se deformise u neku nakazu, to ne znaci da je problem u samoj ideji.
Tako da ne treba da te bude sramota kao levicara od delovanja JULa i da pokusavas uporno da ga dobacis "suparnickoj strani". Ideoloska matrica Mirjane Markovic je bila socijalisticko/komunisticka. Sto su uz to oni bili i lopovi ne menja sustinu njenog (i muzevljevog) mindseta. Jahanje na talasu nacionalizma takodje nije promenilo njihovu ideologiju, pa Sloba se nikada drugacije nije obratio narodu nego "drugovi". Ono sto je bilo iznad njihove ideologije je pragmatizam.

To sto si ti izabrao da ignorises ekonomsku komponentu i da koristis socijalnu kao jedinu odrednicu za levo-desno podelu medju strankama ne cini to glediste ni jedinim niti ispravnim. Dalja diskusija o poziciji LDPa nema nikakvog smisla - liberali su krajnje desno sto se tice ekonomije i krajnje levo sto se tice socijalnog aspekta.

Takodje, primeti da ne postoji crno-bela polarizacija medju ideologijama. Podela na levo-desno je prilicno besmislena danas, a slojeva medju ideologijama ima koliko hoces. Ti koliko vidim si shvatio da si krajnje levo sto se tice socijalnog a nemas pojma za sta si sto se tice ekonomije. Takodje ljudi se menjaju, cesto kako ulaze u godine postaju pametniji pa menjaju svoje levicarske stavove udesno
Ja recimo moje poglede na svet ne vidim zastupljene ni u jednoj politickoj opciji i sa svakom bi se u nekim stvarima slozio (cak i sa liberalima, recimo u vezi ekologije).
freeconstantinople freeconstantinople 08:51 30.12.2010

Re: Pitanje za nikolic666-a ...

da je LDP desnica

kako god se zvali, predstavljali, deklarisali ne potrude da suštinski promene ovo društvo

U ova dva citata jasno je zašto LDP nije liberalan ( osim Prokopijevića)
Niti jednom LIBERALU nikad nebi palo na pamet da mijenja društvo suštinski ili površno.Suština liberalizma je da gledaš svoja posla, braniš svoje interese a ono što od društva postane je rezultat svih interakcija u društvu.Svaka "promena za napredak" završava Gulago,Aušvicom,Kambodžom,Kulturnom revolucijom
A ništa gore za jedno društvo kad stihoklepci lunatici poćnu da mijenjaju svijet.
Ljevica je uvijek bila puna takvih "visokoumnih usrečitelja" sa sve citiranjem značajnih dijela

nikolic777 nikolic777 10:52 30.12.2010

Re: Pitanje za nikolic666-a ...

Svaka "promena za napredak" završava Gulago,Aušvicom,Kambodžom,Kulturnom revolucijom


Ovo je do te mere skandalozno, da idem da se umijem...
nego, uskratili ste mi odgovor na dilemu o vašoj autorskoj korealaciji Virdžinija Vulf-pevaljke? Dajte, dovršite, ako ste započeli, zarad pristojnosti komunikacije, ali i moje bezgranične znatiželje...hvala unapred
Goran Vučković Goran Vučković 10:59 30.12.2010

Re: Pitanje za nikolic666-a ...

Ovo je do te mere skandalozno, da idem da se umijem...

To je uobičajeni libertarijanski stav. Bilo je ovde na blogu nekoliko libertarijanaca, ali su uglavnom rasterani "tolerancijom". Željka Buturović se povremeno još javi tu i tamo - ali teško da ćeš je ovakvim tekstovima motivisati da komentariše...
automatic automatic 11:22 30.12.2010

Re: Pitanje za nikolic666-a ...

freeconstantinople
Suština liberalizma je da gledaš svoja posla, braniš svoje interese a ono što od društva postane je rezultat svih interakcija u društvu.Svaka "promena za napredak" završava Gulago,Aušvicom,Kambodžom,Kulturnom revolucijom
A ništa gore za jedno društvo kad stihoklepci lunatici poćnu da mijenjaju svijet.
Ljevica je uvijek bila puna takvih "visokoumnih usrečitelja" sa sve citiranjem značajnih dijela


Preporuketina!
Mlađani Nikolić čini se ne voli da stvari prepušta slučaju. Neće on dozvoliti tamo nekom društvu interakcije i rezultate bez upliva čvrste ruke, po mogućstvu njegove. Srbija je, na žalost svih nas, prepuna čvrstorukih poput autora Nikolića. I umesto da tom čvrstom rukom, kao i većina junoša, udovoljava sebi, on sebe preporučuje i nameće kao rešenje koje će da zadovolji celokupnu zajednicu koja nije zainteresovana za usluge njegove čvrste ruke.
freeconstantinople freeconstantinople 13:09 30.12.2010

Re: Pitanje za nikolic666-a ...

Ovo je do te mere skandalozno, da idem da se umijem..

Pa ajd uperi prstom ili čime god, u društvo koje je "ižinjato"a donjelo je dobra,svagdije gdje je pokušan društveni inžinjering,u najboljem slučaju završilo je loše, a ako su se inžinjeringa ufatili stihoklepci,umijetnici (mahom avangardni) završilo je zločinom .Fašisti su prezirali šund i voljeli Wagnera,Nitzea.Kolika je zaluđenost komunizmom početkom XX vijeka među europskim i balkanskim umijetnicima (Krleža npr) a komunizam je donjeo najveće zlo. A tek koliko se europska napušena mlada lijeva inteligencija palila na Mao Cea,nije za opisat (čak i meni draga Julija Kristeva). Bendit (crveni terorista koji se sad deklarira kao ekolog) je sve što naši sveCki umijetnici iz kasaba vide kao EU.
EU je san svakog totalitariste koji bi da mijenja svijet prema svojim fikcijama a bez da ga tuđe slobode i demokracija sputavaju

nikolic777 nikolic777 13:19 30.12.2010

Re: Pitanje za nikolic666-a ...

EU je san svakog totalitariste koji bi da mijenja svijet prema svojim fikcijama a bez da ga tuđe slobode i demokracija sputavaju


Gde ste pročitali da je "EU moj san"?
I, kako možete, nastavljati polemiku, dok ne obrazložite prvo što sam vas pitao od kada ste se pojavili među komentatorima...Dakle, V.Woolf/pevaljke, odgovorite
wukadin wukadin 14:34 30.12.2010

Re: Pitanje za nikolic666-a ...

Svaka "promena za napredak" završava Gulago,Aušvicom,Kambodžom,Kulturnom revolucijom


Amin!
freehand freehand 21:38 30.12.2010

Re: Pitanje za nikolic666-a ...

Ovo je do te mere skandalozno, da idem da se umijem...



Nikoliću, brate, pa ti si za mene Gručo Marks lično!
zadnjapetoletka zadnjapetoletka 02:08 30.12.2010

Diskusija do mojega

Ima jedna stvar (ima i vise al' 'ajd sad) koju sam primetio prvi put u zivotu tek pre petnaest godina kad sam se okacio na Internet: otkuda toliko ljudi ocigledno zeljnih da polemisu a ispadne da su najsrecniji kad polemisu sami sa sobom? Prosto vuku za rukav da bi rekli sta i ko im smeta, a kad dobiju priliku da sa suprotnom stranom prodiskutuju o tome, brze bolje ili nastave da diskutuju sami sa sobom ko dokone babe ili pocnu da vredjaju ko pijacarke na pijaci?
rayzippo rayzippo 08:04 30.12.2010

revolucionar

volim sve sto ne vole mladi...
alselone alselone 10:38 30.12.2010

...

dali76 dali76 11:00 30.12.2010

ima li smisla ?

Za mene obrazovanje, pismenost, nacitanost samo znaci veca odgovornost u komunikaciji sa ljudima koji mozda misle drugacije.
Svrha obrazovanja nije da od nnas stvori bahate hodajuce enciklopedije bilo u oblasti knjizevnosti, fizike, politikologije vec ljude otvorene za dialog , za razmene misljenja, za razmenu argumenata. Ljude sposobne da misle , razmisljaju, da prihvataju drugacije stavove ali I da na efikasan nacin komuniciraju svoje vlastite.
Uz najbolju nameru pozivam te da dobro razmislis o tome. Zaista je steta sto nekad dobri blogovi se pretvore u pijacu . Dzaba onda I oni tvoji argumenti vredni rasprave.
I ne radi se ovdje o politickoj korektnosti vec o svrsi same komunikacije I o zelji da se nesto menja na bolje.

Goran Vučković Goran Vučković 11:01 30.12.2010

Re: ima li smisla ?

Dzaba onda I oni tvoji argumenti vredni rasprave.

Daj neki link, stipso

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana