Društvo| Ljudska prava| Politika

Crna ovca na crnoj listi

Predrag Azdejković RSS / 16.12.2010. u 11:18

Na vešala!!!
Na vešala!!!
Moji bližnji me često pitaju, što bre laješ toliko, šta ti imaš od toga. I jedini pametni odgovor je da nemam ništa, ali mi je lepo i lakše se živi. Lajem, vetar nosi, nosi, i onda se vrati kao bumerang i ujede me za dupe. I onda opet lajem i tako u krug.

Juče se desio omanji skandal. Znao sam da sam na crnim listama, jer previše lajem, ali sada imam i dokaze. Obratio sam se Rekonstrukcija Ženskom fondu za finansijsku pomoć oko prevođenja i titlovanja feminističkog dokumentarca „The Heretics", koji će biti prikazan na narednom Merlinka festivalu, čiji sam direktor.

Molba je odbijena sa sledećim obrazloženjem, koju je potpisala koordinatorka programa, Mirjana Mirosavljević:
„Pedja,
Hvala sto si nam poslao prikaz filma.
Odluka Rekonstrukcije Zenski fond je da ne podrzi aktivnosti koje organizujes, jer tvoja istupanja i napadi na braniteljke ljudskih prava u poslednje vreme, nisu u skladu sa feministickom politikom i kriterijumima Fond-a."

Ono što me je najviše povredilo jeste da mi draga Mirjana Mirosavljević ne persira, oslovljava me nadimkom, bez dragi. To vam je ona „feministička" politika kad nekog hoćete da omalovažite onda mu se obraćate kao na pijaci ili na šalteru. Umesto izvolte, kažete mu na, umesto izvinite, kažete mu ej... Znate, često to čujete. E to vam je „feministička" politika.

Na ovom sam blogu mnoge kritikovao, pljuvao, blatio i svašta im radio, te se među njima našla i Nataša Kandić zbog rasipništva i luksuziranja, Žene u crnom zbog svoje neefikasne politike i kontraproduktivnosti, organizatori gej parade zbog lupetanja, uskogrudih ličnih interesa i politikantstva.

A šta sam ja to sve izjavljivao što im je smetalo. Rekao sam da je sramota da je budžet Koalicije za REKOM 3,5 miliona evra, i što im treba 11 hiljada evra godišnje za sajtić (koji i web amater može da postavi za 100 evra), 58 hiljada evra za štampani materijal (kad sam pisao blog bilo je 30, ali se u međuvremenu duplirao iznos). Nije mi za pare, ali mi je žao zbog genocida nad šumama. Ako smo plakali nad platanima možemo da plačemo i nad drvećem koje će biti posečeno da se napravi štampani materijal u vrednosti od 58 hiljada evra. Zbog bloga „Nale, jel može blokče na zajam?" nisam imao samo ja problema, već i ostale gej grupe (po logici svi su pederi isti), te su mi sugerisali da se dotičnoj javno izvinim. Pošto nisam, onda su se maksimalno ograđivali od mene i dokazivali da samnom nisu u rodbinskim odnosima, niti da su samnom ljubav vodili.

Kritikovao sam neefikasnost NVO sektora u poređenju sa količinom novca koju je potrošio za 20 i više godina borbe za ljudska prava, demokratizaciju ili šta već. NVO sektor Srbije doživeo ogroman poraz, jer je vrlo malo promenjeno njihovom zaslugom, a potrošena je ogromna količina novca. Veliki deo tog novca je i pokraden. Svi znamo makar jednu priču o tome kako je neko proneverio ili pokrao lovu, koliko stanova u Beogradu ima kolega bloger, koliko projekata je propalo i nisu imali nikakve rezultate... Pa ne kažu za džabe NVO mafija.

Tu je i licemerje, jer se 99% NVO sektora bori za prava drugih. Za prava Roma, protiv nasilja u porodici, rodnu ravnopravnost, za bolji položaj HIV pozitivnih, za prava LGBT populacije, a da ih se to uopšte lično ne dotiče. Bore se zato što imaju veliko srce, zato što su super, zato što su demokrate i žele da kreiraju bolji svet za građane Srbije. Čista laž. Profitira se na tuđoj muci u najvećem broju slučajeva i mogu da se kladim da mnoge gricka ideja da ako dođe do promene i rešenja problema oni ostaju bez posla i finansija. Zato je u Srbiji sve tako sporo i neefikasno. Uopšte neću da pričam o eksploataciji, mobingu, radu na crno i ostalim krasotama srpskog NVO sektora.

Idemo dalje. Ne mogu ni da mi oproste što sam izjavio da su organizatori prošlogodišnje Povorke ponosa moralno odgovorne za ubistvo Brisa Tatona. Zvuči malo da se naježiš, ali ja sam to izjavio i dan danas stojim iza toga. Kao što NVO sektor kaže da su građani Srbije odgovorni za zločine koji su počinjeni u njihovo ime u Hrvatskoj, BIH, Kosovu, onda su i organizatori prošlogodišnje Povorke ponosa moralno odgovorni za ubistvo Brisa Tatona, jer su 782% znali da će biti sranja. Moralnu odgovornost u smislu da izađete i javno izjavite saučešće porodici, izvinite se zbog toga što se desilo, kažete da vam je žao, možda se sretnete sa porodicom ubijenog i zajedno plačete i to je to. Ne mešajte odgovornost i krivicu. Krivicu snose ubice, koje će se izvući pred srpskim nezavisnim sudstvom. Isto tako postoji i odgovornost ovogodišnjih organizatora Parade ponosa za nerede u Beogradu, jer su znali da će ih biti, jer svako ko ima oči, uši i internet je znao šta će se dogoditi u Beogradu. Organizatori su rekli da ne osećaju odgovornost, jer nisu znali šta će se dogoditi u gradu (što je čista laž), umesto da se izvinu Beograđanima i kažu da bi nereda bilo i da su paradu odložili za 2110. i da ne mogu večno da čekaju u četiri zida jer život prolazi i da je odgovornost države da suzbija nasilja i obuzdava nasilnike.

I sad sledi ono što mene najviše nervira. Mnogi smatraju da u NVO sektoru u Srbiji ima mnogo truleži i dele moje mišljenje, ali u ovom slučaju nisu u fazonu da čiste „svoje" dvorište, jer bi to bio vetar u leđa desničarima, nacionalistima, fašistima i ostalim karakondžulama kojima plašimo NVO decu. Naravno tu je i „argument" da su to „naši". Moji nisu, eto ovaj „naš" na kraju završio u SPS-u i tu me nije on ni malo iznenadio, jer od dotičnog bolje i nisam očekivao. Iznenadili su me i iznervirali bivši opozicionari, otporaši, borci protiv režima, koji danas poručuju da je Ivica Dačić super, da ne živimo više u prošlosti, da je vreme da se gleda u budućnost. Uhlebila se deca, zakačila za raznorazne budžete, imaju love, njima lepo, sve je superiška. Ali ako neko udari na vlast i njima se ljulja pozicija, te reže i ujedaju. Nego da se vratim na temu.

I tako sam se našao na crnim formalnim i neformalnim listama, donatorima sam suviše ekstreman, neki za razliku od Rekonstrukcije ni ne odgovaraju na mailove (ovi srećom ostavljaju pismene zapise i dokaze), ali ja se ne brinem, jer znam nešto što su mnogi borci i borkinje za ljudska prava zaboravili tokom svih ovih godina. ZA BORBU ZA LJUDSKA PRAVA NE TREBA UVEK NOVAC.

Možete samo da mi poljubite moje zgodno, veliko, mišićavo, depilirano dupe.

Predrag M. Azdejković
www.azdejkovic.com

Atačmenti



Komentari (254)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

predatortz predatortz 11:22 16.12.2010

Alal vera

Svaka ti je na mestu.
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 17:59 16.12.2010

bela vrana crnoj ovci šalje podršku :)

Peđa,

Suština priče, svakako, je u tome da u pozadini većine priča o opštem dobru, javnom moralu, ljudskim pravima, vrednosnim sistemima ovde ne retko stoje ― uz časne izuzetke, naravno ― pare, guzice i interesi. Sad, naravno, kako u tvrdo kvaziljudskopravaško uho zabosti istinitu reč ― a da te, pri tom, ne proglase: neprijateljem tranzicije, demokratije, kvisningom, ustašom, četnikom, domobranom, naprednjakom, šešeljevim advokatom, (pre)ostalim radikalom, šta li već...

Kao što nam kad su izbori uglavnom poručuju kako trebamo/moramo i tsl. da glasamo "za manje zlo" ― isto tako, valjda aklamacijom, treba da podržavamo i sve svinjarije i lopovluke naših (bivših ili sadašnjih, svejedno) prijatelja iz NVO sektora. Dok se jedan deo istih tih „naših prijatelja“ tali sa vlašću, ili je, kao ovde kod nas u Novom Sadu, manje-više prikriveno: otvoreno reketira!

E, da, zaboravih da napomenem: preporuka za text!
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 19:38 16.12.2010

Re: bela vrana crnoj ovci šalje podršku :)

Meni je fascinantna činjenica da NVO ne smeš da kritikuješ, jer su se oni obmotali kvazi filantropijom i kao dobri su.
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 19:48 16.12.2010

Re: bela vrana crnoj ovci šalje podršku :)

Meni je fascinantna činjenica da NVO ne smeš da kritikuješ, jer su se oni obmotali kvazi filantropijom i kao dobri su.


upravo tako
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 00:50 17.12.2010

Re: bela vrana crnoj ovci šalje podršku :)

Meni je fascinantna činjenica da NVO ne smeš da kritikuješ, jer su se oni obmotali kvazi filantropijom i kao dobri su.


heh, ja valjda nisam u toku, godinama vidjam uglavnom kritike NVO, od oštrenja zuba i uvreda, kleveta do čerečenja, retko il nikad pohvale, d'izvinete:)

baš mi drago da čujem da sam u teškoj zabludi:))) a vas dvojica znate da vas volim i verujem vam:)

vladimir petrovic vladimir petrovic 09:55 17.12.2010

Re: bela vrana crnoj ovci šalje podršku :)

Ček', ček'...

Bela vrana i crna ovca?

Nebojša, Pedja, kako ovo da shvatimo?
Je li vas neke posebne muke muče?

Koliko se sećam, u Andersenovoj bajci o ružnom pačetu, pače koje se izdvajalo od ostalih pačića, na kraju je postalo - lep patak.

Moguće je da se to dogodi i vama.
Drugim rečima, ako se sada vidite drukčijim od ostalog sveta, jednog lepog dana pokazaćete se u vašoj punoj lepoti (sa odelom i/ili bez odela), zar ne?


Beli gavran


Who's The Black Sheep Here?
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 19:18 18.12.2010

Re: bela vrana crnoj ovci šalje podršku :)

Nebojša, Pedja, kako ovo da shvatimo?
pa, recimo kao "pad" još jedne tabu teme - takođe, recimo, i kao izražavanje stava o tome da kvazifilantropija iliti "mangupi u našim redovima" ne zaslužuju da budu blanko abolirani, tj. tretirani drugačije od inokosnih mangupa... elem, da ne bude zabune - ni ja, a ni peđa verujem, ni na koji način ne sporimo vanredan doprinos NVO sektora razvoju : demokratije i ljudskih prava u našoj zemlji. ipak, jedan broj naših prijatelja ipak je tu samo zbog para -
ljuboten ljuboten 09:43 19.12.2010

Re: bela vrana crnoj ovci šalje podršku :)

Nebojša, Pedja, kako ovo da shvatimo?
pa, recimo kao "pad" još jedne tabu teme - takođe, recimo, i kao izražavanje stava o tome da kvazifilantropija iliti "mangupi u našim redovima" ne zaslužuju da budu blanko abolirani, tj. tretirani drugačije od inokosnih mangupa... elem, da ne bude zabune - ni ja, a ni peđa verujem, ni na koji način ne sporimo vanredan doprinos NVO sektora razvoju : demokratije i ljudskih prava u našoj zemlji. ipak, jedan broj naših prijatelja ipak je tu samo zbog para -


Čuvari stada, Šarplanince ne vole kradljivci ovaca i jaganjaca, bilo da su vukovi ili ljudi. Zato ih čobani čuvaju i hrane. No, desi se da se Šarplanincu uslade ostaci nepojedene ovce udavljene od vuka, pa počne sam da krade jagnjad, sve dok čoban ne zapazi da mu jangnjad ne kradu vuci već njegovi dragi Čuvari stada.
Članovi NVO znamo ko ne voli, ostalo je sve po logisci isto, jer su i ljudi deo Kosmosa, ondnosno džungle koju naseljavju ljudi, kao što isti principi važe u džunglama gde žive sve druge vrste živih bića.
ljuboten ljuboten 09:54 19.12.2010

Re: bela vrana crnoj ovci šalje podršku :)

Koliko se sećam, u Andersenovoj bajci o ružnom pačetu, pače koje se izdvajalo od ostalih pačića, na kraju je postalo - lep patak.

Moguće je da se to dogodi i vama.
Drugim rečima, ako se sada vidite drukčijim od ostalog sveta, jednog lepog dana pokazaćete se u vašoj punoj lepoti (sa odelom i/ili bez odela), zar ne?


Tek ako uspete da postanete toliko slavni da mogu sa njom da se kite ljudi koji vladaju. Uprotivnom, imaćete sudbinu Mučenika. Dobro što je proteklo dve hiljada godina pa neće morati da vas raspnu, niti u Srednjem veku da vas prže na lomači.Čak što više Predrag im nudi da ga poljube u dupe. Priznačete da je čovečanstvo mnogo napredovalo. Sokratu je bilo milije da ode na drigi svet jer ga čekaju umne glave, nego da živi na istom svetu gde i njegove sudije.
zoja444 zoja444 10:18 19.12.2010

Re: bela vrana crnoj ovci šalje podršku :)

vladimir petrovic
Koliko se sećam, u Andersenovoj bajci o ružnom pačetu, pače koje se izdvajalo od ostalih pačića, na kraju je postalo - lep patak


koliko se ja secam bajke, ruzno pace je na kraju postalo - labud.
Krugolina Borup Krugolina Borup 11:32 16.12.2010

Zanimljivo

Moji bližnji me često pitaju, što bre laješ toliko, šta ti imaš od toga.


Hebote, i mene moji. Ko da moram da imam nešto od toga. Pa onda shvatim da je ovde široko rasprostranjena ideja o tome da niko neće ništa pametno da radi, pa ni da laje, ako nije za to plaćen.

ZA BORBU ZA LJUDSKA PRAVA NE TREBA UVEK NOVAC.


Upravo.
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 11:37 16.12.2010

Re: Zanimljivo

Korist na prvom mestu.
blogovatelj blogovatelj 19:32 16.12.2010

Re: Zanimljivo

Pa onda shvatim da je ovde široko rasprostranjena ideja o tome da niko neće ništa pametno da radi, pa ni da laje, ako nije za to plaćen.


Veruj mi da je u Americi, Nemackoj i Japanu ta ideja daleko rasprostranjenija nego na Balkanu.
Zato valjda i imaju vise para od nas. Oni sljakaju za pare a mi umiremo u lepoti igre i vise nas zanima dobar dribling nego konacan rezultat.
wukadin wukadin 11:43 16.12.2010

Prijatelju

Evo, virtualno se družimo, cenim te baš zato što mnogo laješ, kako si sam rekao, znaš biti duhovit, stavove ti ne kreiraju sa strane (uglavnom), naravno u početku sam mislio da je drugačije. Naravno, znaš da preteraš i to ne malo, da si stvarno neprijatan, no nećemo sad o tome. Uostalom, takvim ispadima si više štete naneo "svojoj" opciji, nego "mojoj".

Ne bih da me pogrešno shvatiš. O tebi ne znam mnogo, pre svega mislim na školske kvalifikacije, zanimanje, odakle pare i slično... Ne znam ni o muzičkom ukusu, pretpostavljam da si pratio rad KUD Idijota, i da znaš da su radili u brodogradilištu. Tusta je znao reći "Posle osam sati udruženog rada drugačije vidiš stvari". E sad, zbog čega ja ovo...
Kad ne živiš od onoga što inače voliš (recimo to tako), imaš veću slobodu u tim stvarima. Eto, to ti želim reći. Ergo, mani se ti grantova i da ih moliš za pare. Kad si finansijski nezavisan, možeš da ih gledaš sa visine i pljuckaš. Naravno, onda si zavisan od nekog drugog, ali to je drugi par cipela.
E sad, ne znam što ovo napisah, cenim da ne može da škodi...

Kritikovao sam neefikasnost NVO sektora u poređenju sa količinom novca koju je potrošio za 20 i više godina borbe za ljudska prava, demokratizaciju ili šta već.


Ja to rekao odavno. Mogu da izbunarim Otvoreno pismo Sorošu. Lepo mu rekoh da baca pare...

Tu je i licemerje, jer se 99% NVO sektora bori za prava drugih. Za prava Roma, protiv nasilja u porodici, rodnu ravnopravnost, za bolji položaj HIV pozitivnih, za prava LGBT populacije, a da ih se to uopšte lično ne dotiče. Bore se zato što imaju veliko srce, zato što su super, zato što su demokrate i žele da kreiraju bolji svet za građane Srbije. Čista laž. Profitira se na tuđoj muci u najvećem broju slučajeva i mogu da se kladim da mnoge gricka ideja da ako dođe do promene i rešenja problema oni ostaju bez posla i finansija.


Potpisujem!
O ovome je bilo već dosta reči, mislim da je Ana o tome pisala i da je bila debata...

Ne mogu ni da mi oproste što sam izjavio da su organizatori prošlogodišnje Povorke ponosa moralno odgovorne za ubistvo Brisa Tatona. Zvuči malo da se naježiš, ali ja sam to izjavio i dan danas stojim iza toga.


Zakuni se da si to rekao! Trebalo je bolje da pratim tvoj rad.

Isto tako postoji i odgovornost ovogodišnjih organizatora Parade ponosa za nerede u Beogradu, jer su znali da će ih biti, jer svako ko ima oči, uši i internet je znao šta će se dogoditi u Beogradu. Organizatori su rekli da ne osećaju odgovornost, jer nisu znali šta će se dogoditi u gradu (što je čista laž), umesto da se izvinu Beograđanima i kažu da bi nereda bilo i da su paradu odložili za 2110. i da ne mogu večno da čekaju u četiri zida jer život prolazi i da je odgovornost države da suzbija nasilja i obuzdava nasilnike.


Opet ne mogu da se ne složim.
I da odsetim na verbalni napad u Media centru na novinarku koja je to pitala. Valjda novinari imaju pravo da postavljaju pitanja, to im je posao. A ne da ih zbog toga napadaju kao neki što napadaju novinara koji je pitao Kušnera šta misli o optužbama na njegov račun.
srdjan.pajic srdjan.pajic 05:35 18.12.2010

Re: Prijatelju

Ne bih da me pogrešno shvatiš. O tebi ne znam mnogo, pre svega mislim na školske kvalifikacije, zanimanje, odakle pare i slično... Ne znam ni o muzičkom ukusu, pretpostavljam da si pratio rad KUD Idijota, i da znaš da su radili u brodogradilištu. Tusta je znao reći "Posle osam sati udruženog rada drugačije vidiš stvari". E sad, zbog čega ja ovo...
Kad ne živiš od onoga što inače voliš (recimo to tako), imaš veću slobodu u tim stvarima. Eto, to ti želim reći. Ergo, mani se ti grantova i da ih moliš za pare. Kad si finansijski nezavisan, možeš da ih gledaš sa visine i pljuckaš. Naravno, onda si zavisan od nekog drugog, ali to je drugi par cipela.
E sad, ne znam što ovo napisah, cenim da ne može da škodi...


Šta ti natrabunja ovde, Wukadine, zapitah se ozbiljno. Ali srećom, pokazao si mi izlaz:

Wuki
E sad, ne znam što ovo napisah, cenim da ne može da škodi...


Izvini, moram da te pitam jedno indiskretno pitanje. Kakve ti kvalifikacije imaš? Mislim, jel' umeš ti nešto konkretno da proizvedeš? Ili si prodavac magle?
Ako ti je neprijatno, možeš i na PP da mi odgovoriš, neću nikom da kažem, časna reč.
vladimir petrovic vladimir petrovic 09:31 18.12.2010

Re: Prijatelju

Srdjan Pajić
... Izvini, moram da te pitam jedno indiskretno pitanje. Kakve ti kvalifikacije imaš? Mislim, jel' umeš ti nešto konkretno da proizvedeš? Ili si prodavac magle?
Ako ti je neprijatno, možeš i na PP da mi odgovoriš, neću nikom da kažem, časna reč.


Hm. Nemilosrdan si.
Malo suptilnosti u prilazu ne bi škodilo.

Ja to tek onako... he, he, he.
srdjan.pajic srdjan.pajic 18:33 18.12.2010

Re: Prijatelju

vladimir petrovic
Srdjan Pajić
... Izvini, moram da te pitam jedno indiskretno pitanje. Kakve ti kvalifikacije imaš? Mislim, jel' umeš ti nešto konkretno da proizvedeš? Ili si prodavac magle?
Ako ti je neprijatno, možeš i na PP da mi odgovoriš, neću nikom da kažem, časna reč.


Hm. Nemilosrdan si.
Malo suptilnosti u prilazu ne bi škodilo.

Ja to tek onako... he, he, he.


Svakako .

Wuki, prijatelju, prosto sam oduševljen tvojim briljantim tokovima misli, i sadržajnim odgovorima na gotovo svako pitanje koje se potegne na blogu. Ne zameri što njihovo fino tkanje premisa i zaključaka često izmiče mojoj skromnoj inteligenciji. Siguran sam da i u svom poslu kojim se baviš, postižeš ovako značajne rezultate. Oprosti mi na radoznalosti, ako smem da pitam, koji su predmeti tvog interesovanja, mimo bloga, dakle u profesionalnom i akademskom smislu?

Beskrajno zahvalan, tvoj ushićeni obožavalac,
Srki.

Mož' ovako, Vlado?
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 11:51 16.12.2010

cuvaj dostojanstvo

Jel znas sta Pedja,
najgore je kukati i pravdati svoje postupke i izjave. Tvoja rec-tvoj krst, nosi to bre dostojanstveno. Kome se pravdass ovim pismom? Imas svoje ime, imas svoj stav, pa onda ga cuvaj s dostojanstvom, i nemoj da dozvolis da te neko sazaljeva. Da li si ti deo zavere, ljudske slabosti i njihovih strahova ili ne , pa to su irelevantne stvari, vazno je da si radio ono sto si osecao da treba.
Danas je jako tesko ljudima stati iza svoje izjave, ti si stao i meni to mnogo govori.
pozdrav
predatortz predatortz 11:53 16.12.2010

Re: cuvaj dostojanstvo

Ti možeš da čukaš? Alal vera majstore! Ja sam tri dana bio oduzet posle bančenja...
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 12:10 16.12.2010

Re: cuvaj dostojanstvo

Nisam imao nameru da se opravdavam... samo obaveštavam javnost.
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 12:17 16.12.2010

Re: cuvaj dostojanstvo

Ti možeš da čukaš? Alal vera majstore! Ja sam tri dana bio oduzet posle bančenja...

a, pazi predtorz, bancenje pocinje tacno u 6pm!
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 12:19 16.12.2010

Re: cuvaj dostojanstvo

Nisam imao nameru da se opravdavam... samo obaveštavam javnost.

ma znam, ali takva vrsta defanzivnog saopstenja javnosti uvek sa sobom nosi jednu dozu opravdavanja, barem tako uvek izgleda ma koliko se saopstavac trudio da ne izgleda i ne mislio tako.
alselone alselone 12:22 16.12.2010

Re: cuvaj dostojanstvo

Aleksandar Stosic


Aaaaa, zato ti nikad nisi pokusao da objasnis ono brdo smeca koje si prosuo po svima?
antioksidant antioksidant 12:04 16.12.2010

.

Pedja,
Hvala sto si nam poslao prikaz filma.
Odluka Rekonstrukcije Zenski fond je da ne podrzi aktivnosti koje organizujes, jer tvoja istupanja i napadi na braniteljke ljudskih prava u poslednje vreme, nisu u skladu sa feministickom politikom i kriterijumima Fond-a.


Одлука Реконструкције Женски фонд је да не подржи активност коју организујеш, уопште се не упуштајући у квалитет и значај саме активности, уопште на покушавајући да схвати шта значи овако бесмислено ad hominem одбијање, уопште се не питајући да ли се има права одаслати порука типа "важније је да Пеђа буде фин и добар и да не напада него шта ради"...

Паре су "наше", савест нам не треба...

Тужно

Пошаљи им слику тог депилираног дупета. Ништа боље од слике нису ни заслужили...
tyson tyson 13:19 16.12.2010

Re: .

Одлука Реконструкције Женски фонд је да не подржи активност коју организујеш, уопште се не упуштајући у квалитет и значај саме активности, уопште на покушавајући да схвати шта значи овако бесмислено ad hominem одбијање, уопште се не питајући да ли се има права одаслати порука типа "важније је да Пеђа буде фин и добар и да не напада него шта ради"...

Ja upravo zbog toga, tog potpuno iskrenog bez uvijanja i izvlačenja obrazloženja koje si opisao i secirao u svojom komentaru, njihov odgovor nekako... cenim, makar ga i nesvesno napisali i poslali baš takvog. Naprosto, zverka je pokazala trag na snegu, da parafraziram narodnu poslovicu.


Пошаљи им слику тог депилираног дупета. Ништа боље од слике нису ни заслужили...

Ma Peđa, pošalji im sliku dupeta pre depiliranja



antioksidant antioksidant 13:22 16.12.2010

Re: .

Ma Peđa, pošalji im sliku dupeta pre depiliranja

Predrag Azdejković Predrag Azdejković 13:26 16.12.2010

Re: .

tyson tyson 16:34 16.12.2010

Re: .

E, to, to sam hteo da ti kažem

Imam i predlog koji uključuje izvesne Tarzančiće, ali da ne idemo toliko daleko, reagovaće blogovska vlast...


libkonz libkonz 12:10 16.12.2010

Zanimljivo

Kada to isto kažu neki od nas na blogu dobijaju epitet "nacos" i slične. A samo pravimo jasnu razliku između štetočina (Biserko, Kandić, dve Cece, Luković) i istinskih boraca za ljudska prava (Srbijanka Turajlić, Miloš Vasić...)
Dok je Jelena Milić bila na blogu, vodili smo pravi "rat" sa njom, govoreći joj da ona nikada nije bila niti će biti deo iste ekipe sa Kandićkom, dok se ona uvek trudila da naglasi da su iz iste priče. E pa nisu!
Nisi usamljen u kritikama, tu je i jedna istinski hrabra žena

Predrag Azdejković Predrag Azdejković 12:12 16.12.2010

Re: Zanimljivo

Meni je negde lakše da kritikuje jer ja delimo političko mišljenje većine u NVO sektoru, ali ja imam tehničke zamerke.
gaston92 gaston92 13:45 16.12.2010

Re: Zanimljivo

Meni je negde lakše da kritikuje jer ja delimo političko mišljenje većine u NVO sektoru, ali ja imam tehničke zamerke.


Pa ja mislim da se principijelno vecina ljudi slaze sa proklamovanim politickim ciljevima NVO sektora. Ali poenta je u sledecem:

Tu je i licemerje, jer se 99% NVO sektora bori za prava drugih. Za prava Roma, protiv nasilja u porodici, rodnu ravnopravnost, za bolji položaj HIV pozitivnih, za prava LGBT populacije, a da ih se to uopšte lično ne dotiče. Bore se zato što imaju veliko srce, zato što su super, zato što su demokrate i žele da kreiraju bolji svet za građane Srbije. Čista laž. Profitira se na tuđoj muci u najvećem broju slučajeva i mogu da se kladim da mnoge gricka ideja da ako dođe do promene i rešenja problema oni ostaju bez posla i finansija. Zato je u Srbiji sve tako sporo i neefikasno. Uopšte neću da pričam o eksploataciji, mobingu, radu na crno i ostalim krasotama srpskog NVO sektora.


Ja bih ove zamerka okarakterisao kao nesto malo vise od "tehnickih".
libkonz libkonz 12:12 16.12.2010

Da su Nemci

imali Natašu Kandić i Sonju Biserko još bi slavili Hitlera.
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 12:17 16.12.2010

Re: Da su Nemci

Za 20 godina, Radovan i Ratko su još uvek heroji... i niko da se zapita šta to radimo loše?!
libkonz libkonz 12:23 16.12.2010

Re: Da su Nemci

upravo to! Nekad se zapitam da one i Obraz nemaju iste finansijere unutar države. Nisu one jedini krivac za to, ali nose dobar deo krivice.
predatortz predatortz 12:24 16.12.2010

Re: Da su Nemci

libkonz
upravo to! Nekad se zapitam da one i Obraz nemaju iste finansijere unutar države. Nisu one jedini krivac za to, ali nose dobar deo krivice.


Ja negde napisao da instrukcije dobijaju sa istog telefona. Napraviše me budalom...
abraham_linkoln abraham_linkoln 18:59 16.12.2010

dali naši lopovi možda manje kradu

pitanje koje se, nakon čitanja teksta gospodina azdejkovića, spontano nameće glasi: da li su lopovi i secikese koji su, recimo članovi DS-a, LDP-a ili nekog NVO-a po društvo koje ih toleriše manje opasni od, recimo, onih iz G17, SPS-a ili SNS-a?
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 19:42 16.12.2010

Re: dali naši lopovi možda manje kradu

ja ne vidim razliku... čak bi rekao da su ovi "naši" opasniji, jer su naši...
srdjan.pajic srdjan.pajic 05:39 18.12.2010

Re: Da su Nemci

libkonz
imali Natašu Kandić i Sonju Biserko još bi slavili Hitlera.


Ajde, libe, elaboriraj ovo malo, za nas sa jeftinijim ulaznicama. Možeš i Cece iz Peščanika tu da ubaciš, pošto si ih gorepomenuo. Čisto da vidim šta to meni, neukome, izmiče.
expolicajac expolicajac 12:29 16.12.2010

Hrabar tekst

Hrabrost je stanje svesti koja proističe ili iz postojanja jake ideje ili pak iz beznađa.
Verovaću da je tvoja hrabrost odraz jake ideje.
U svakom slučaju preporuka.
P.S. Opet se držim svojih stavova kao pijan plota.
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 12:38 16.12.2010

Re: Hrabar tekst

kreten, umesto da se učlanim u SPS i da duvam sa svima u istu tikvu... I da vam pišem blogove sa letovanja na Majorci, Maroku, Sejšalima, Kubi...
wukadin wukadin 12:47 16.12.2010

Re: Hrabar tekst

E da, to sam zaboravio gore dodati.
Ako bas hoces da zivis od politike, SPS je najbolji za pocetak. Posle 10 godina PUPS.
No, sto rece RASMC
Mislim se ko se laca politike ne zna osnovne zakone balistike
Pod kojim uglom letis u nebesa, istim te dopadne hladna trebjesa

angie01 angie01 12:50 16.12.2010

be remarkable!

Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 12:50 16.12.2010

Bravo Pedja!

Predrag Azdejković

Kritikovao sam neefikasnost NVO sektora u poređenju sa količinom novca koju je potrošio za 20 i više godina borbe za ljudska prava, demokratizaciju ili šta već. NVO sektor Srbije doživeo ogroman poraz, jer je vrlo malo promenjeno njihovom zaslugom, a potrošena je ogromna količina novca. Veliki deo tog novca je i pokraden. Svi znamo makar jednu priču o tome kako je neko proneverio ili pokrao lovu, koliko stanova u Beogradu ima kolega bloger, koliko projekata je propalo i nisu imali nikakve rezultate... Pa ne kažu za džabe NVO mafija.
Tu je i licemerje, jer se 99% NVO sektora bori za prava drugih. Za prava Roma, protiv nasilja u porodici, rodnu ravnopravnost, za bolji položaj HIV pozitivnih, za prava LGBT populacije, a da ih se to uopšte lično ne dotiče. Bore se zato što imaju veliko srce, zato što su super, zato što su demokrate i žele da kreiraju bolji svet za građane Srbije. Čista laž. Profitira se na tuđoj muci u najvećem broju slučajeva i mogu da se kladim da mnoge gricka ideja da ako dođe do promene i rešenja problema oni ostaju bez posla i finansija. Zato je u Srbiji sve tako sporo i neefikasno. Uopšte neću da pričam o eksploataciji, mobingu, radu na crno i ostalim krasotama srpskog NVO sektora.



Nemam obicaj da citiram ovako velike delove teksta, ali ovo gore napisano je daleko NAJBOLJI i NAJTACNIJI opis koji je ikad napisan u Srbiji na ovu temu. I zasluzuje da se ponovi i preporuci bezbroj puta. A poseban znacaj i tezinu mu daje to sto ga pise neko ko izuzetno dobro poznaje situaciju (znaci "insajder" ). Vec godinama se nadam da ce se pojaviti ljudi iz samog miljea koji ce ovako kritikovati ono sto je lose u srpskom NVO sektoru (i sto nanosi ogromnu stetu ne samo njemu nego i celoj drzavi). I pokusati da "odvoje zito od kukolja". I nadam se da ti Pedja neces ostati crna ovaca, Don Kihot ... ili ona poslovicna "jedna lasta" ...

Sigurno da se u mnogim stvarima ne slazemo, kritikovao sam te mnogo puta (i ne iskljucujem da ce se to opet desiti) ali za ovo imas moje najdublje postovanje ... i pokazujes da si osoba od integirteta i velike hrabrosti ...

Da mogu, dao bih ti hiljadu preporuka ...

pozz

ps. I jedan prijateljski savet: ono "Možete samo da mi poljubite moje zgodno, veliko, mišićavo, depilirano dupe." je potpuno nepotrebno i nanosi samo stetu i tebi i onom sto si napisao. Mislim ok, ti si takav i to je nacin na koji (najcesce) pises, ali time pruzas super priliku onima koje kritikujes da te otkace/diskredituju kao ekstremistu, neozbiljnog etc.
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 12:54 16.12.2010

Re: Bravo Pedja!

ps. I jedan prijateljski savet: ono "Možete samo da mi poljubite moje zgodno, veliko, mišićavo, depilirano dupe." je potpuno nepotrebno i nanosi samo stetu i tebi i onom sto si napisao. Mislim ok, ti si takav i to je nacin na koji (najcesce) pises, ali time pruzas super priliku onima koje kritikujes da te otkace/diskredituju kao ekstremistu, neozbiljnog etc.


Ma to iskoči moj šešeljitis
lavandablue lavandablue 14:06 16.12.2010

Re: Bravo Pedja!

šešeljitis


NNN NNN 14:28 16.12.2010

Re: Bravo Pedja!

I jedan prijateljski savet: ono "Možete samo da mi poljubite moje zgodno, veliko, mišićavo, depilirano dupe." je potpuno nepotrebno

Meni se svidelo
srdjan.pajic srdjan.pajic 06:01 18.12.2010

Re: Bravo Pedja!

Virtuelni Vasilije
Predrag Azdejković

Kritikovao sam neefikasnost NVO sektora u poređenju sa količinom novca koju je potrošio za 20 i više godina borbe za ljudska prava, demokratizaciju ili šta već. NVO sektor Srbije doživeo ogroman poraz, jer je vrlo malo promenjeno njihovom zaslugom, a potrošena je ogromna količina novca. Veliki deo tog novca je i pokraden. Svi znamo makar jednu priču o tome kako je neko proneverio ili pokrao lovu, koliko stanova u Beogradu ima kolega bloger, koliko projekata je propalo i nisu imali nikakve rezultate... Pa ne kažu za džabe NVO mafija.
Tu je i licemerje, jer se 99% NVO sektora bori za prava drugih. Za prava Roma, protiv nasilja u porodici, rodnu ravnopravnost, za bolji položaj HIV pozitivnih, za prava LGBT populacije, a da ih se to uopšte lično ne dotiče. Bore se zato što imaju veliko srce, zato što su super, zato što su demokrate i žele da kreiraju bolji svet za građane Srbije. Čista laž. Profitira se na tuđoj muci u najvećem broju slučajeva i mogu da se kladim da mnoge gricka ideja da ako dođe do promene i rešenja problema oni ostaju bez posla i finansija. Zato je u Srbiji sve tako sporo i neefikasno. Uopšte neću da pričam o eksploataciji, mobingu, radu na crno i ostalim krasotama srpskog NVO sektora.



Nemam obicaj da citiram ovako velike delove teksta, ali ovo gore napisano je daleko NAJBOLJI i NAJTACNIJI opis koji je ikad napisan u Srbiji na ovu temu. I zasluzuje da se ponovi i preporuci bezbroj puta. A poseban znacaj i tezinu mu daje to sto ga pise neko ko izuzetno dobro poznaje situaciju (znaci "insajder" ). Vec godinama se nadam da ce se pojaviti ljudi iz samog miljea koji ce ovako kritikovati ono sto je lose u srpskom NVO sektoru (i sto nanosi ogromnu stetu ne samo njemu nego i celoj drzavi). I pokusati da "odvoje zito od kukolja". I nadam se da ti Pedja neces ostati crna ovaca, Don Kihot ... ili ona poslovicna "jedna lasta" ...

Sigurno da se u mnogim stvarima ne slazemo, kritikovao sam te mnogo puta (i ne iskljucujem da ce se to opet desiti) ali za ovo imas moje najdublje postovanje ... i pokazujes da si osoba od integirteta i velike hrabrosti ...

Da mogu, dao bih ti hiljadu preporuka ...

pozz

ps. I jedan prijateljski savet: ono "Možete samo da mi poljubite moje zgodno, veliko, mišićavo, depilirano dupe." je potpuno nepotrebno i nanosi samo stetu i tebi i onom sto si napisao. Mislim ok, ti si takav i to je nacin na koji (najcesce) pises, ali time pruzas super priliku onima koje kritikujes da te otkace/diskredituju kao ekstremistu, neozbiljnog etc.


U, Vaso, baš si dobro došao. Ja se izvinjavam svima, off topic, ali totalni.

Dakle, Virtuelni, onaj tvoj Dodik bi da prizna Kosovo, ako ga odgovarajuće podmažu? Ili ne? Ja sad ne znam da li da verujem u vikiliks tračeve, ili Dodikovim demantima? Pa, rek'o tebe da pitam, ti to sigurno bolje pratiš a i Dodik ti je mezimče, gotovo kućni ljubimac. Najbolji političar, titula kojom si ga jednom, sa puno ljubavi, nagradio.

Mislim, ako je istina, ja ne mogu da verujem da bi on šurovao sa ovim organ snatchers-ima. Plus, kako se onda razrešava novonastala situacija u vezi sa tvojom briljantom teorijom da ako Kosovo proglasi nezavisnost, onda bi, najnormalnije, Republika trebala isto, pa cap, preko Drine da nam se prilepi (Bogu hvala). Možda da se ujedini sa Kosovom, da naprave Mikrosrbiju? Hebem li ga, ne znam ni sam.

A ako nije istina, kao što se Dodik kune, koliko onda mogu da verujem u ostale tračeve sa vikiliksa? Ajde pomagaj svom najomiljenijem skojevcu, kako ti ovo ceniš?.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 08:21 18.12.2010

Re: Bravo Pedja!

Srkisa Skojevac
U, Vaso, baš si dobro došao. Ja se izvinjavam svima, off topic, ali totalni.

Dakle, Virtuelni, onaj tvoj Dodik bi da prizna Kosovo, ako ga odgovarajuće podmažu? Ili ne?
..............................................................................
A ako nije istina, kao što se Dodik kune, koliko onda mogu da verujem u ostale tračeve sa vikiliksa? Ajde pomagaj svom najomiljenijem skojevcu, kako ti ovo ceniš?.


Hahaha Srkisa, e jesi politicar, nema sta. Da mi je ovo pitanje postavio bilo ko drugi 'ladno bih ga otkacio rekavsi da nema smisla skretati temu (i zahvalio bih sto tim skretanjem implicitno priznaje da se slaze sa mnom na ovoj temi, posto tu nema sta da doda/protivureci ) ... Ali svom najomiljenijem skojevcu ne mogu da odbijem dogovor

Vec sam negde rekao da se o raznim PROCENAMA u wikileaks dokumentima svakako moze diskutovati ali ako neki diplomata eksplicitno kaze da mu je neki politicar nesto rekao (u poverenju) onda nema razloga ne verovati. A i zasto bi u svom poverljivom izvestaju sopstvenoj centrali izmisljao tako nesto? Ne verovati u to bi mogao covek samo ako sumnja u autenticnost samih depesa ... a u to (bar dosada) niko u svetu nije sumnjao...

E posto verujem da je Dodik rekao to sto pise u depesi evo i kako to objasnjavam.

Kao prvo, moram da korigujem ono tvoje "friziranje" depese (tako svojstveno skojevcima ): covek nije rekao "ako ga odgovarajuce podmazu" nego ako Kosovo prizna savet bezbednosti UN. Sto se mene tice vidim samo jedno od dva moguca objasnjenja (moguce je naravno i da su oba u igri):

1. Politicki realizam: jbg. ako bi Kosovo zaista priznao i savet bezbednosti, onda zbilja ne bi imalo smisla da se on (a i bilo ko drugi) vise suprostavlja. Iako sam protiv priznanja po Ahtisarijevom planu (kao sto znas) u tom slucaju bih i ja smatrao da nema vise smisla suprostavljati se celom svetu. Uostalom zemlja priznata od strane SB UN je po svim kriterijumima priznata zemlja bez obzira sta mislio Dodik, Tadic, Kostunica & Co...

2. Elegantan diplomatski nacin da "otkaci" Amere i da jos ispadne kooperativan. Naime NI JEDNOG trenutka dosada nije bilo ni trunke sumnje da bi Kina i Rusija priznale Kosovo. Sto znaci da je onaj Dodikov uslov za priznavanje Kosova NEMOGUC. Ili u prevodu na srpski narodni jezik bi to bilo isto kao kad bih ja rekao: postacu Cedin i Cankov fan - kad na vrbi rodi grozdje

A da Dodik nikad nije ni pomisljao da prizna Kosovo pokazuje realnost. Neces valjda da kazes da je on hteo da ga prizna ali ga je u tome sprecio doglavnik pisca islamske deklaracije, Haris Silajdzic? A da bi ga Ameri "podmazali" ne pitajuci za cenu u to valjda ne treba ni najmanje sumnjati...

To sto Dodik sada porice je sasvim razuljivo - to, uglavnom, rade i drugi politicari "potrefljeni" wikileaksom ... Evo i Tadic porece pre neki dan da je trazio pomoc USA u vezi suzbijanja osnovne delatnosti Tacijevog najomiljenijeg internacionalnog prijatelja (i kolege po nekim "strucnim" pitanjima) Mila Djukanovica u Crnoj Gori ... Naravno da je Tadicu nezgodno da to prizna - a opet svi znamo da je to istina ...

Eto moj omiljeni skojevac, nadam se da si sad zadovoljan?

ps. A da o Dodiku i dalje imam dobro misljenje valjda ne moram da naglasavam - vidi se iz objasnjenja...

pps-edit. To sto skojevci i ostali spineri redovno izostavljaju ono "ako Kosovo prizna savet bezbednosti UN" je isto tako jasno - ne uklapa im se u pokusaj diskreditacije Milorada Dodika


Biljana 77 Biljana 77 13:01 16.12.2010

Sramota je čistiti

Mnogi smatraju da u NVO sektoru u Srbiji ima mnogo truleži i dele moje mišljenje, ali u ovom slučaju nisu u fazonu da čiste „svoje" dvorište, jer bi to bio vetar u leđa desničarima, nacionalistima, fašistima i ostalim karakondžulama kojima plašimo NVO decu

Iskreno najviše mi se gadi ta vrsta "netalasanja" da se ne bi stekao utisak koketiranja sa onim drugima. U svemu. Ćutanje je znak slaganja. To je u stvari vrsta jednog palanačko-plemenskog ponašanja gde svako štiti svoje čak i kada to ni najmanje ne zaslužuju. Ako nisi sa nama, sigurno si protiv nas. Individualizam nije poželjan ovde.
blue rider blue rider 13:53 16.12.2010

Ala si ga zavuk'o

Svaka cast! Hope your ass doesn't get a foot in it...
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 14:01 16.12.2010

Re: Ala si ga zavuk'o

Hope your ass doesn't get a foot in it...


That's something bad, right?!
blue rider blue rider 14:45 16.12.2010

Re: Ala si ga zavuk'o

Predrag Azdejković
Hope your ass doesn't get a foot in it...


That's something bad, right?!


haha no it's not i guess. seems a bit awkward but you know better!
Dr M Dr M 18:26 16.12.2010

Re: Ala si ga zavuk'o

Hope your ass doesn't get a foot in it...



That's something bad, right?!


No, that`s too much..

Take 6-inches, but twice..
deki-the-boy deki-the-boy 14:20 16.12.2010

Bravo

Text odlican, gadja u centar, ali da ne bih samo hvalio, zeleo bih da dam jedan mali predlog a to je, ne moj da me shvatis pogresno ali ako vec oni treba da te ljube u dupe, zrtvuj se pa ga nemoj brijati.
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 14:36 16.12.2010

Re: Bravo

a moj dečko da bude kolateralna šteta?!
deki-the-boy deki-the-boy 14:54 16.12.2010

Re: Bravo

Visi ciljevi su u pitanju. Kao sto si i sam rekao za borbu za ljudska prava nisu bitne pare vec istinska zelja i zrtvovanje.
asparagus asparagus 14:21 16.12.2010

Oftopik

Juče se desio omanji skandal. Znao sam da sam na crnim listama, jer previše lajem, ali sada imam i dokaze. Obratio sam se Rekonstrukcija Ženskom fondu za finansijsku pomoć oko prevođenja i titlovanja feminističkog dokumentarca „The Heretics", koji će biti prikazan na narednom Merlinka festivalu, čiji sam direktor.


Cisto me zanima... Koliko naplacujete prevodjenje i titlovanje filmova? Ako nije poslovna tajna naravno. Hvala unapred na odgovoru.
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 14:38 16.12.2010

Re: Oftopik

1,5 evra po minutu filma + 30 evra da naprave DVD + PDV
ispadne mnogo
e.ferrero e.ferrero 14:42 16.12.2010

Re: Oftopik

Super tekst!

Znači treba Vam oko 165 evra??? Ako film ima 90 minuta...
antioksidant antioksidant 14:43 16.12.2010

Re: Oftopik

e.ferrero
Super tekst!

Znači treba Vam oko 165 evra??? Ako film ima 90 minuta...

+ PDV
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 14:45 16.12.2010

Re: Oftopik

203,55 da budemo precizni
antioksidant antioksidant 14:46 16.12.2010

Re: Oftopik

Predrag Azdejković
203,55 da budemo precizni

+PDV?
e.ferrero e.ferrero 14:48 16.12.2010

Re: Oftopik

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! Još jednom svaka čast za tekst!

Pa da sam ja na njihovom mestu dao bih Vam 200 evra za taj prevod samo da ne rizikujem da ovako dobijem po piiiiiiiii... :)

Ako kažete na koji račun, računajte na 10 evra od mene još danas. To je 5%, a ja sam samo nezaposleni omladinac...
antioksidant antioksidant 14:49 16.12.2010

Re: Oftopik

računajte na 10 evra od mene još danas.

+PDV
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 14:52 16.12.2010

Re: Oftopik

Ako kažete na koji račun, računajte na 10 evra od mene još danas. To je 5%, a ja sam samo nezaposleni omladinac...


Hvala puno

Već se javila jedna super cica koja će da prevede i titluje volonterski

Ima još dobrih ljudi koji žele da pomognu.

Uračunat PDV
angie01 angie01 15:02 16.12.2010

Re: Oftopik

Uračunat PDV


u naturi?
alexlambros alexlambros 15:32 16.12.2010

Re: Oftopik

203,55 da budemo precizni


uradim vam za 120
alselone alselone 15:34 16.12.2010

Re: Oftopik

alexlambros

uradim vam za 120


Predrag Azdejković Predrag Azdejković 15:35 16.12.2010

Re: Oftopik

uradim vam za 120


Evo ruke
alexlambros alexlambros 15:37 16.12.2010

Re: Oftopik

Evo ruke


deal
JJ Beba JJ Beba 15:13 16.12.2010

brvno

To vam je ona „feministička" politika kad nekog hoćete da omalovažite onda mu se obraćate kao na pijaci ili na šalteru.

ovo je samo tvoja iterpertacija koja je naravno zla zato što si takav lik, sujetan.
Ideše sada okolo i otrcavaš, plačeš, ogovaraš

kolko ja poznajem levičarke pokrete, a poznajem ih, nigde na ovom svetu nećeš čuti da femnističke ili bilo koje druge levičarke organizacije presiraju nekome. To je kamarad ideja, nisi čuo za to?
Ton kojim su te odbili je korektan, ni najmanje piljačarski.Učitavaš, naravno kao uvek
a da si srao po mnogima to je fakat. Često vrlo neargumntovano i vrlo amatrski bez ikave metotodologije i zasnovanosti..
Trn, ili bolje reći brvno, u svome oku nikada nisi izvadio.
To vam je ona „feministička" politika

ovo što ti demostriraš je politika uvređene sujetne tetke.
Možete samo da mi poljubite moje zgodno, veliko, mišićavo, depilirano dupe.

piljačarke koriste ovu duhovitu kletvu, ali ne spominju da im je dupe depilirano
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 15:21 16.12.2010

Re: brvno

Da, ta levičarska i feministička solidarnost o kojoj se mnogo priča.

Ja nisam uvređen, jer me ne dotiče... Ja sam problem rešio jer su se našli fini ljudi koji su se javili da pomognu, čim sam okačio blog.

Ali imam problem jer u organizaciji Merlinka festivala učestvuje više ljudi i svi su na crnoj listi, zato što sam i ja s njima... A generalizacija je takođe levičarski i feministički princip?
JJ Beba JJ Beba 15:24 16.12.2010

Re: brvno

Ali imam problem jer u organizaciji Merlinka festivala učestvuje više ljudi i svi su na crnoj listi, zato što sam i ja s njima...

kapiram, ide nova godina, zafalilo za cipele
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 15:30 16.12.2010

Re: brvno

jeste, zima je a sve su nam djonovi izlizani, a treba i za šibice da se orgejemo...
baroniknez baroniknez 21:24 16.12.2010

Re: brvno

kolko ja poznajem levičarke pokrete, a poznajem ih, nigde na ovom svetu nećeš čuti da femnističke ili bilo koje druge levičarke organizacije presiraju nekome. To je kamarad ideja, nisi čuo za to?


tako mozes da dovedes u pitanje - sve! to sto je neko organizacija, pa onda covek, je neka druga tema, ali je uobicajeno da se persira i to je stvar pristojne komunikacije, jer nismo svi "drugari"! znas, mogu i ja da pljujem po ulici i kazem da je to kamarad ideja, ali nema veze sa pristojnoscu.

ovo što ti demostriraš je politika uvređene sujetne tetke.


ukazivanje na nepristojnost, ne znaci da je neko sujetan.

piljačarke koriste ovu duhovitu kletvu, ali ne spominju da im je dupe depilirano


zene uglavnom ne depiliraju dupe, jer i nemaju potrebu za tim -
JJ Beba JJ Beba 21:26 16.12.2010

Re: brvno

zene uglavnom ne depiliraju dupe, jer i nemaju potrebu za tim -


čuj nemju potrebu
hahahahahahahhaha
a za depilacijom nogu imaju?
hahahahahha
baroniknez baroniknez 21:33 16.12.2010

Re: brvno

JJ Beba
zene uglavnom ne depiliraju dupe, jer i nemaju potrebu za tim -


čuj nemju potrebu
hahahahahahahhaha
a za depilacijom nogu imaju?
hahahahahha


nije ovo licna rasprava, ali kako drugacije je nastaviti nego pitati tebe: znas li neku zenu koja depilira noge? a neku koja depilira dupe?
antioksidant antioksidant 21:41 16.12.2010

Re: brvno

nije ovo licna rasprava, ali kako drugacije je nastaviti nego pitati tebe: znas li neku zenu koja depilira noge? a neku koja depilira dupe?

a da li si ti siguran da znas neku koja ne depilira dupe?
baroniknez baroniknez 21:58 16.12.2010

Re: brvno

antioksidant
nije ovo licna rasprava, ali kako drugacije je nastaviti nego pitati tebe: znas li neku zenu koja depilira noge? a neku koja depilira dupe?

a da li si ti siguran da znas neku koja ne depilira dupe?


mislite na moje ljubavnice? medju njima nema puno feministkinja

edit:

da ne bi ovo iznad bilo pogresno shvaceno - hocu da kazem da se pitanje odnosilo na korisnika bloga JJbeba, pa posto je ona govorila o svom okruzenju a feministkinja je, onda sam se okgranicio na zene feministkinje, mada se naravno to odnosi i na ostale
nevolja nevolja 23:26 16.12.2010

Re: brvno

Predrag Azdejković
jeste, zima je a sve su nam djonovi izlizani, a treba i za šibice da se orgejemo...

Pa kad nisi nabavio dovoljno blokcica, da imas da lozis...
JJ Beba JJ Beba 00:47 17.12.2010

Re: brvno

pa posto je ona govorila o svom okruzenju a feministkinja j

ne ja sam govorila o svim ženama
čoveče
kakva je tvoja predstava o feministkinjama!!?
hahahhahahahahahhahahahahah

i samo da ti javim, depilacija bilo čega nije potreba
baroniknez baroniknez 00:58 17.12.2010

Re: brvno

JJ Beba
pa posto je ona govorila o svom okruzenju a feministkinja j

ne ja sam govorila o svim ženama
čoveče
kakva je tvoja predstava o feministkinjama!!?
hahahhahahahahahhahahahahah

i samo da ti javim, depilacija bilo čega nije potreba



ne razumem, kakva bi trebala da bude moja predstava o feministkinjama?
ja mogu da kazem na osnovu svojih prijateljica, poznanica, bivsih devojaka koje su feministkinje i upadljivo je da su sve razlicite, kako i zasto ne bih sada o tome.

a depilacija je potrebna i to depilacija nogu pre svega i te kako.

naravno, covek moze i da ne pere zube, da se ne tusira itd. ali to je sada neki drugi izbor koji meni nije blizak.
JJ Beba JJ Beba 17:05 17.12.2010

Re: brvno

a depilacija je potrebna i to depilacija nogu pre svega i te kako.

depilacija je izbor ne potreba. Sex je potreba
Jukie Jukie 15:13 16.12.2010

Odrastanje

Iznenadili su me i iznervirali bivši opozicionari, otporaši, borci protiv režima, koji danas poručuju da je Ivica Dačić super, da ne živimo više u prošlosti, da je vreme da se gleda u budućnost. Uhlebila se deca, zakačila za raznorazne budžete, imaju love, njima lepo, sve je superiška. Ali ako neko udari na vlast i njima se ljulja pozicija, te reže i ujedaju. Nego da se vratim na temu.


Taj proces se zove odrastanje i sasvim je normalan kod društvenih vrsta sisara. Npr. mladi lavovi lunjaju okolo, čapkaju po ivicama teritorija, gunđaju što čike dominantni mužjaci imaju teritoriju i harem, žive ludo i brzo i rocknroll.
E onda jednog dana osvoje svoju teritoriju i postanu čike dominantni mužjaci, tj. uhlebe se, i leže po ceo dan under the acacia tree, i povremeno se nerviraju što se neka deca muvaju po ivicama teritorije i prave frku.
sve već viđeno u prirodi.
nim_opet nim_opet 15:24 16.12.2010

Nimrod

Ja razumem frustraciju i cak pozdravljam potrebu da se o odgovoru Fonda pise javno, ali ono sto ne vidim je neko osnovno prihvatanje cinjenice da ovaj Fond raspolaze svojim sredstvima u skladu sa sopstenom politikom. Da je u pitanju odbijanje finansiranja zato sto autor ima braon kosu, onda bi"skandal" bio prilicniji, ovako - politika autora predloga i politika fonda se ne slazu - sto je potpuno zadovoljavajuce objasnjenje.

Ono sto meni ide na nerve u odgovoru Fonda je sto menjaju sopstveno ime kao stranu rec koja se nije odomacila u srpskom "...politikom i kriterijumima Fond-a".
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 15:34 16.12.2010

Re: Nimrod

Ma super politika... Isto tako bi bilo da ja neću da objavljujem vesti o Labrisu i GSA na gayecho.com, jer me oni nerviraju. Ja to ne radim, i nikada neću raditi, jer mi je mnogo važnije da menjam društvo.

Ako "feministkinjama" nije cilj da ljudi gledaju feministički dokumentarac, zato što im se onaj koji će film da pusti ne dopada, onda nema šta da se kaže.
nim_opet nim_opet 18:35 16.12.2010

Re: Nimrod

O boze...pa jel to znaci da bi Fond trebalo da funkcionise na osnovu - ko god da nam se javi sa feministickim dokumentarcem, dacemo mu novac? Ne branim ovu organizaciju (nikad ranije nisam ni cuo za istu), ali branim princip - novac je njihov i mogu da ga dele kako hoce. Njima na dusu ako ih sutra donatori odbiju jer nisu finansirali ono zasta donatori/javnost/etc. misle da su trebali.

baroniknez baroniknez 21:28 16.12.2010

Re: Nimrod

razlog zbog kojeg nisu finansirale taj film je sto nemaju interesa i sto hoce da mu napakoste.

i ne mogu da dele kako hoce novac jer imaju odgovornost - traze da budu oslobodjeni od poreza zato sto su njihove aktivnosti humane i sprovode se po principima drustvene koristi, a ovako se vidi da to nije tako
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 23:36 16.12.2010

Re: Nimrod

nim_opet

Da je u pitanju odbijanje finansiranja zato sto autor ima braon kosu, onda bi"skandal" bio prilicniji, ovako - politika autora predloga i politika fonda se ne slazu - sto je potpuno zadovoljavajuce objasnjenje.


A ti u "obrazlozenju" nisi video ono "napadi na braniteljke ljudskih prava u poslednje vreme"? Kakve veze to ima veze sa politikom nekog feministickog fonda? Ne bave se oni valjda zastitom koleginica iz NVO sektora od kritike? Kud ces "prilicnijeg" skandala nego ovo otvoreno i besramno ucenjivanje i kaznjavanje onih koji kritikuju njih ili njihove koleginice? Da sam ja finansijer ovog fonda i kad bih video ovakvu zlouptrebu ne bi one dobile nikad vise ni kintu od mene...
nim_opet nim_opet 17:08 17.12.2010

Re: Nimrod

Poreski tretman NVO-a (btw, Srbiji i dalje fali zakon o NVOima), se ne moze nikako dokazivati/opozivati NECINJENJEM. Dakle ako NVO ne cini nesto (u ovom slucaju ne daje novac Pedji), to nikako, ni formalno ni materijalno ne moze da menja njen poreski status. Da je NVO recimo investirala novac, platila sve troskove i na kraju imala dobit od investicija, onda bi takva aktivnost materijalno menjala status NVOa, i obavezivala ih na placanje poreza.

draft.dodger draft.dodger 16:05 16.12.2010

Čest slučaj...

Zavade se tako ljudi po kancelarijama, a građani trpe štetu...
Sektor je pun kamufliranih malograđana.
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 17:27 16.12.2010

Da li znate?

Neverovatna stvar se desila na Blogu.
Dao sam preporuku Azdejkoviću!
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 17:48 16.12.2010

Re: Da li znate?

sad si ga ugasio...
angie01 angie01 18:08 16.12.2010

Re: Da li znate?

Dao sam preporuku Azdejkoviću!


je l za dupe?
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 14:33 18.12.2010

Re: Da li znate?

Predrag Azdejković
sad si ga ugasio...

Moj Azdejkoviću, svi smo ga ugasili. Eto, to ti je vest iz prve ruke, ili iz tunela kroz koji nam voz juri u susret i čije svetlo vidimo.
Ima li negde kočničara??
Goran Miletic Goran Miletic 18:35 16.12.2010

Kolega bloger

Pedja,

Pominješ kolegu blogera i stanove. Iskreno se nadam da se ne odnosi na mene, ali ne znam nikog drugog iz NGO ko piše ovde na blogu. AKo si kojim slučajem mislio na mene, just let me know.
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 19:41 16.12.2010

Re: Kolega bloger

moja greška. napisao čovek jedan blog pre 3 godine, a ja ga smatram kolegom blogerom
angie01 angie01 19:45 16.12.2010

Re: Kolega bloger

just let me know.


da znash gde su ti stanovi!
angie01 angie01 19:47 16.12.2010

Re: Kolega bloger

napisao čovek jedan blog pre 3 godine, a ja ga smatram kolegom blogerom


ubaci ti zishku, pa nas ostavi bez glavnog jela!
behemot123 behemot123 19:09 16.12.2010

Aman...

Pa majku mu, ja ovo pričam od kad znam za sebe. Svaki moj susret sa NVO ekipom je jedna mala priča o ljudskoj pokvarenosti, licemerju, bezdušnosti i prljavštini. Ne fašističkoj, ne antifafafafa, lala, šta god, nego čistoj, nepatvorenoj, ljudskoj. O rasizmu, koji je toliko očigledan i brutalan, da ne pričamo. Od onih što su se borili za civilnu vojsku (kao, nisu znali da će to da budne, pa i profesionalizacija), do onih koji suze liju zbog jadnih malih Roma. O mržnji, surevnjivosti i otimanju unutar same ngo ekipe bi omanji roman mogao da se napiše. A možda već i jeste.

Dobro si se setio. Biće od tebe čovek...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana