Životni stil

доколичар

Черевићан RSS / 03.12.2010. u 17:11

обавеза скоро никаквих да имам кацсе након 15 очасовних радних обавеза добауљам докампа пустињског и стана у контејнеру сем што сам све чешће захвалан оним бунџијама из таме минулих векова који успеше изборити да се деветодневна радна недеља сведе на разумну шестодневну те 26 осатни радни дан на разумних горе поменутих да бих се потом свим изнутрицама личним могао предати персоналним хобијима којих и немам. једино још повремена опсесија писањем ми маами она 2 прста која знају да по тастатури изнабоду слова речи којих ми глава пуна ,ал' још неповезаних у реченице са ,назови, смислом.и утом ми прошиша још кои пар сати.
наравно треба нешто и појести вруће јер мој старачки желудац тражи пажњу. немогу наиме живети само наводи, бананама,поморанџама ,јабукама иурмама, којих вазда у мојем ланд роверу се нађу,па заратог погубим још кои сат времена чекања у реду за јело преткујном шалећи се на бази зезања са колегама истопаћеницима. Онда након крканлука пропустим кросапуњаву воду оно ситне дневне гардеробе наруке да бих имао оправдање закуцати на врата суседног контејнера и замолити тек досељену комшијку рускињу ал очију малко зрикавих ко на зејтину врелом ,добро и телесни склоп јој маами масажи, за пар штипаљки да опрано фиксирам наканап да откапљава упесак . . .

ilustracija2-1.jpg
наравски ту су и су и друге колегинице из канпанам да им изразим дивљење на правом одабиру радне локације а ако ми се посрећи попасем им пубиса ,но неби отом, иако ми и та непримерена ж.годинама делатност укупан фонд већ поменутог сл.времена сроза за кои . . . пар минута.
и онда оно најбитније у мојем дневном програму - видео мажење са унуком. сада је већ у фази и да ме препозна па кад ме онако прстићем са 3000 км дистанце пипне за брадато лице и састави
-БА БА,
гаће ми жуте умоменту.ја јој онда вичем умикрофона
- ДЕЕДА ,
а кћер нам, засад још вазда сретно удана, појашњава ,неинформисаном, да ми Потомче уствари шаље поздрав на енглеском бај-бај који је научила одбрата, али јој ипсилон још неиде од језика.
потом са орошеним трепавицама у оној множини преосталих дневних секунди доколице констатујем како сам уистину уштројен за ужитак праћења унуука ми одрастања 'сањима у наручју' . . . .јебо печалбу.
и таман кад се належаја наспрат решим узпентрати снамером да у заслужен сан призовем нимфу Калипсу,али без монструма Полифема ,ето диги-векера ди ме потсети како је нови дан свануо па у радне победе хрлити треба.

урааааааааааааааа!
оветру гиблију нам, непосустајућем испустиње овај пут неби.уосталом дува ивама.ваш



Komentari (37)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

mikele9 mikele9 19:03 03.12.2010

De da

потом са орошеним трепавицама у оној множини преосталих дневних секунди доколице констатујем како сам уистину уштројен за ужитак праћења унуука ми одрастања 'сањима у наручју' . . . .јебо печалбу.

Dragi gos'n Čer, uz suzu koju pustih čitajući vaš nežan tekst, setih se one makedonske: Tuđinata pusta da ostana...
Pozdravljam vas i želim vam brz susret s unukom.
Mikele
Черевићан Черевићан 19:33 03.12.2010

хвала

г mikele9 где ми прилога уочисте. да, та македонска је КОНЗА засвагда . . . поздрав, а исчекивани сусрет сунуцима уистину зависи од (низа) овдашњих радних обавеза
jinks jinks 15:55 06.12.2010

Re: De da

setih se one makedonske: Tuđinata pusta da ostana...

Da nije možda ova pesma

Черевићан Черевићан 21:35 06.12.2010

хвала

г jinks-у на уху пријатном ужитку . . .
trener92 trener92 19:42 03.12.2010

Vetropir!

сан призовем нимфу Калипсу

оправдање закуцати на врата суседног контејнера и замолити тек досељену комшијку рускињу

Dakle, znao sam! Gosn. Čer vas čovek baci u sred pustinje, a vi je nekako prizovete.


јебо печалбу.
Baš tako! Lepo vam je i Red govorio još onomad!

Malo ste se rastužili pri kraju, ali bar postoje ove blagodeti novih tehnologija.Ako ništa drugo.Veliki pozdrav !
jesen92 jesen92 20:07 03.12.2010

Re: Vetropir!

оправдање закуцати на врата суседног контејнера и замолити тек досељену комшијку рускињу
..i meni ovo palo u oci...u sred pustinje Cer nasao komsinicu da trazi stipaljke.....ima covek srece ocigledno...Ipak, gledati unuke na ekranu jeste tuzno i to me bas rastuzilo...al ima dana..

Pozdrav za mr Cera i od mene...
mariopan mariopan 21:11 03.12.2010

Re: Vetropir!

. . . .јебо печалбу.

Vala baš!
Sada dok rastu unučad su najslađa, a pomaziti ih preko skajpa je ipak privilegija. Neke deke i bake su daleko, pa kad ni tog ne bi bilo, bila bi tuuuga do neba.
..............................................

Sve što ste rekli o duuugaaaaaaačkom radnom vremenu uverila sam se letos, našalila se pa malo radila u pečalbi, lepo plaćaju, al dan nikad da prođe.....i taman sam zaboravila kako mi je "lepo" bilo zovu me opet...jel bih radila malo? Paaaa bih...tako da se i ja spremam, malo u goste a malo i da radim.


Udarnički pozdrav za Vas
Черевићан Черевићан 21:48 03.12.2010

госн trenerе92

чудесан је уистину овај пројекат у којем суделујем мултинационално окружење са подоста женских стручњака те напросто маами да контактираш а ја склон томе неодољевам,
хебига.да присећам се речи Реда + ,мир му души, умео је он да одвоји мамљиво од оног што то није.благодетима нових технологија пак. . свака похвала.

уздрављу био.
Черевићан Черевићан 21:57 03.12.2010

узвраћам

поздравом драга гђо jesen92 те хвала на коментару . арапско окружење нас словенске душе напросто усмерава једне подруге ,упс.и ето сад штипаљке су испале посредник у зближавању што на неверовање нагони . . . али је тако.

ето.
Черевићан Черевићан 22:05 03.12.2010

ето

и сама доживесте маам печалбе драга гђо mariopan. инфекција је то, неко би коментарисао . . . алавост је.наравски Вама желим да и претстојећа радна посета вас не поколеба у убеђењу да . .сунце туђег неба . . . упс

на поз. захваљујем а и узвраћамга
mariopan mariopan 22:28 03.12.2010

Re: ето

Черевићан
и сама доживесте маам печалбе драга гђо mariopan. инфекција је то, неко би коментарисао . . . алавост је.наравски Вама желим да и претстојећа радна посета вас не поколеба у убеђењу да . .сунце туђег неба . . . упс

на поз. захваљујем а и узвраћамга

Kakogod, ali da prija kada se ima i kada je svoje, zarađeno...meni prija..a zdravo je i da nešto raduckam, da ne zarđam.
Dr M Dr M 22:38 03.12.2010

Re: ето

da ne zarđam.


Ne boj se mariopan, zlato ne može da zarđa
jesen92 jesen92 23:02 03.12.2010

Re: узвраћам

и ето сад штипаљке су испале посредник у зближавању што на неверовање нагони . . . али је тако.

mariopan mariopan 23:04 03.12.2010

Re: ето

Dr M
da ne zarđam.


Ne boj se mariopan, zlato ne može da zarđa

Milutin Milošević Milutin Milošević 21:46 03.12.2010

Eh, zemo

јебо печалбу
Черевићан Черевићан 22:16 03.12.2010

знате

г Milošević -у ја јесам одрапио поприлично већ радећи ван србије, така тура,но и даље свој статус посматрам као да сам на службеном путу који је потрајао. умеђувремену послови којима се бавим ме уистину окупираше наслутих се чиндбеником решења истих, то и претпостављени констатоваше и сад по оној . . дала баба динар да уколо уђе . . олако се обавеза решити није баш просто.

хвала на дружењу.

Milan Novković Milan Novković 15:31 04.12.2010

Ja za...

така тура

...šarenolike probleme savetujem šarenoliku šeficu blage i raspevane naravi

Project management je sitna glavobolja i bolje je to prepustiti mlađima koji u tome nalaze uživanciju

Черевићан Черевићан 22:23 04.12.2010

да омане неможе јер

ја г Novković-у младим предност уступам иту дилеме нема.е сад што се шефице тиче то овде у окружењу где сам малко неиде, ово је земља мушкараца, тако да поприличан труд морам да уложим небихли нешто макар малко налик на женско сусрео.локални женски живаљ се ту не убраја ( разлоге да не набрајам) а странкиња баш и нема напретек тако да је лако ние. но ко тражи тај нађе, вели народна па тако ија . .

драго ми је да сте нам се придружили коментаром илустративно вазда оку мамљивом.ХВАЛА
Dr M Dr M 22:34 03.12.2010

Majstor


а ако ми се посрећи попасем им пубиса

Blažen je onaj koji u pustinji pronađe grm
Черевићан Черевићан 22:12 04.12.2010

шта грм , грмљавину



па сад Ви видите драги ДрМ кажу код нас уселу спрам прилике и женских буде , упс.


уздрављу био и фала на коментару.пардон на формату фотке али зарад утиска . .

mirelarado mirelarado 22:39 03.12.2010

Ладан ветар пољем пири

Није Вам лако, у пустињском песку прегалаштвом окупираном, гос'н Чер. За утеху, поред Ваше плавооке колегинице, може да послужи и чињеница да је овај наш ветар здраво ладан. Бар сте смрзавања поштеђени.
Черевићан Черевићан 21:48 04.12.2010

оно

јес што се ладноће ветра тиче но и упустињи кад пири баш га дува, гибли му је назив . . .ево данашњег угођаја на путу триполи - бенгази . . око подне



драга гђо mirelarado драг сте ми коресподент, хвала на коментару.
mariopan mariopan 22:36 04.12.2010

Re: оно

.ево данашњег угођаја на путу триполи - бенгази . . око подне

U Tripoliju se rodio moj sestrić, mlađi sin moje sestre, ima tome 35 godina. I oni su pečalbarili u Libiji dugi niz godina.
Kada su dolazili na odmor sav veš im je bio crvenkast od giblija, zapravo od peska koji nosi..
Taj vetar ume da ponese prašinu i pesak sve do Grčke pa i Atina osvane musava..ako kiša počne da pada onda je blatnjava i krenu muke sa proširenim vešom koji se odmah mora pokupiti ili ponovo prati.
Nadam se da one vaše lepe štipaljke jako drže veš a da su tu i komšinice da ga pripaze da gibli ne odnese?
A povodom pečalbe za nas dokoličare (penzionere) nekako mislim da je bolje ako imamo priliku da je uzmemo dok nam je nude i dok možemo da radimo? Nekako mi ne ide trošenje dečijih para, sve mi je žao koliko oni rade a ja samo da ležim i trošim? Zato, ako ikako mogu, ja prihvatam da radim, sve dok mogu i ja ću da dokoličarim kao vi.
Черевићан Черевићан 22:55 05.12.2010

ајте онда

драга mariopan печалбара је било и биће а мотиви су разноразни .Ваш је посве реалан стога желим да се и оствари и то што пре . . .
miloradkakmar miloradkakmar 00:43 04.12.2010

Razgovor

јебо печалбу.

Moram i ja ovo da citiram.
Nekako me rastuži razgovor sa unukom.
Naći ćete Vi vremena da se i rukom pomazite.
Черевићан Черевићан 21:29 04.12.2010

драж

живота је и у томе да вазда има наде г miloradkakmar-е па се ија за тим поводим. фала на коментару.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 08:28 04.12.2010

Povratak

G. Čer, čini mi se da Vi to razmišljate o povratku.

Черевићан Черевићан 21:25 04.12.2010

поштовани

г Stojković-у радни уговор који ме поприлично обавезује није баш близак истеку тако да до уживања у дражима срема има да се . . пустињи прилагођавам.

фала на редовности дружења.
muaddib92 muaddib92 23:53 04.12.2010

Kanda puše napolju...

Видим да добро дува код Вас, драги Чер. Али и да има посла - па, ваља то, само када пазите да вас неко успут не превари
Али личи ми да нешто да сте од оних који знају кући доћи
Срдачан поздрав
Черевићан Черевићан 22:39 05.12.2010

често ме ова строфа

и дал ћу икад лутању несклон
смирити својих немира ход
можда је моја судбина таква
да себе одживим ко одвезан брод


г muaddib92 поодавно написана чисто тргне јер печалбарски живот пун недорека.хвала
на коментару.
muaddib92 muaddib92 23:08 06.12.2010

Re: често ме ова строфа

Черевићан
и дал ћу икад лутању несклон
смирити својих немира ход
можда је моја судбина таква
да себе одживим ко одвезан брод


г muaddib92 поодавно написана чисто тргне јер печалбарски живот пун недорека.хвала
на коментару.

ово су изузетни стихови, хвала на подсећању
NNN NNN 14:00 05.12.2010

Pozdrav

Čestitke na snalažljivosti čak i u pustinji
Uz želju da se više i stvarnije družite sa unukom.
Черевићан Черевићан 22:26 05.12.2010

па ево

степеницама ка земљи

(унуцима Денису и Алиси)

несањам пределе неке мамљиве
бременит их је овај предивни свет
ево их диине свуд око мене
и вид' у песку пустињски цвет

година подоста чинише своје
живот ми пружио нова открића
поглед не тежи стићи даљине
смирићу немире крај драгих бића

маштања нестварног полако губе
дражи негдашње ко пејзаx оголео
монитор маами сликом уунука
знам да сам их вазда желео


хвала на дружењу, драги 3Н
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 15:26 05.12.2010

svi zapeli

pecalba,

да бих имао оправдање закуцати на врата суседног контејнера и замолити тек досељену комшијку рускињу ал очију малко зрикавих ко на зејтину врелом ,добро и телесни склоп јој маами масажи, за пар штипаљки да опрано фиксирам наканап да откапљава упесак . . . ovo ce biti izgleda sledeci post

Kao i uvek, divno vas je citati gospodine Čer
Черевићан Черевићан 22:48 05.12.2010

хвала

драга гђо dusanovaiivanovamama на похвали саставами. знате,сваки дан у пустињи је по једна прибелешка за множину постова има материјала е још да је времена да се то и коректно одради . . .а што се тиче рускиње Јане и откапљавања, читаћесе . . .

zoja444 zoja444 14:24 06.12.2010

radoznalost

dragi g. Cerevican,

interesuje me, imate li Vi tamo nekog sa kim mozete onako dobro da se isvadjate? mili ste i pitomi, i niste taj tip, ali sigurno nekad pozelite. sta onda radite?
Черевићан Черевићан 21:30 06.12.2010

ситуације

непријатне ,јер посао који радим је поприлично одговоран, свакако да ме затекну, но
деценијско искуство ме је научило да се несугласицом тешко решење налази па њу успевам на неки својствен начин да заобилазим али никако разлог настанка исте гурати под тепих.хладном главом договор се увек изнађе док пружена рука бар мени увек успева да евентуални неспоразум крају приведе.ово што се мене службеног тиче.приватно пак,веома сам питом и прилагодљив и у свађалачким сутуацијама несећам се да сам у задњих 5 деценија се затекао . . .

драга zoja444 ето. хвала на дружењу.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana