Gradjanske inicijative| Ljubav| Roditeljstvo| Zdravlje| Život

SPREČIMO GAŠENJE HALOBEBE! KONTAKT ZA POMOĆ!

Jelica Greganović RSS / 10.11.2010. u 18:59

Devet godina je Halobeba pomagala nama, u bilo koje doba dana ili noći mogli smo da je pozovemo. Iz bilo kog dela Srbije ili inostranstva. Sada Halobeba ima problem, naravno sa novcem, i bez naše pomoći bi mogla da bude ugašena. Svi vi koji ste se javljali, reagujući na prethodno objavljene blogove o teškoćama u kojima se našla Halobeba, svi koji imate bebe ili ćete ih dobiti, koji ih nemate, ali razumete koliko servis poput Halobebe znači roditeljima, bebama, deci, svi vi koji razumete koliko je bitna svaka pomoć u borbi protiv bele kuge, koliko je bitna pomoć budućnosti,

od danas možete pozvati Fond B92 na broj telefona 064 815 12 42 i ponuditi svoju pomoć Halobebi.

Brojb92fond.gif 

Ili uplatiti na račun: Uprava za trezor za Halobebu 840-627667-91,  IBAN je RS35908500150000585828 

 

Pomozimo Halobebi, kao što je ona nama pomagala. Ne dozvolimo da se Halobeba ugasi samo zbog novca.

 

Baby-Learning-Phone.jpg 

 

 

Sprečiti gašenje broja "Halo beba"

10. novembar 2010. | 16:30 | Izvor: B92 Beograd -- Zbog nedostatka novca ugrožen rad telefonskog savetovališta "Halo beba", koje pruža 24-časovnu telefonsku pomoć roditeljima.

Skupština grada koja finansira projekat ne može više da snosi sve troškove održavanja projekta.

I dok roditelji kažu da je ovakvo savetovalište nezamenljivo u trenucima kada vam je dete bolesno, iz "Halo bebe" poručuju da finansiranje centra mora da postane sistemska stvar, a ne da se o njihovoj budućnosti odlučuje svake godine iznova.

Broj telefona 3237358 već tri i po godine, koliko ima njen sin Denis, Jeleni Bojić je nezaobilazni deo svakodnevnice.

Na svako njeno pitanje, nedoumicu ili zabrinutost, više sestre koje se javljaju na telefone "Halo bebe" uvek imaju umirujuć savet.

"Jako je bitno da imate sa nekim da popričate, zna se kod pedijatra se ide kada nešto nije u redu sa bebom, da vas umire", kaže Jelena Bojić, majka.

Već devet godina, medicinske sestre svakog dana odgovaraju na više od 300 pitanja zabrinutih roditelja počev od dojenja, povišene temperature do načina ishrane. Takođe novopečene majke prvi poziv koji dobiju po povratku iz porodilišta je upravo od "Halo bebe" koja im najavljuje prvi dolazak patronažne sestre na kućnu adresu.

"Ono što mi želimo to je da je ovaj posao značajan za sistem zdravstvene zaštite pogotovo onih najmanjih i kako je značajan onda je izuzetno značajno da uđe i u sistem. Da ga sistem prepoznaje i finansira svake godine jer nije dobro da svake godine bude na vetrometini da li će biti para, neće biti para i tako dalje", kaže Anđelka Kotević, šefica savetovališta "Halo beba".

Iako je na početku "Halo beba" bio projekat Unicefa koji je u potpunosti finansiralo Republičko ministarstvo zdravlja, od 2004. tu obavezu samovoljno je preuzeo grad. Kao podršku, kancelarijski prostor dao je Gradski zavod za javno zdravlje. Problem je nastupio kada je u Protokolu o saradnji grad naveo da će ubuduće izdvajati onoliko novca koliko može.

"Upravo bi protokol o saradnji obezbedio kontinuiranu sufinansiranje ali ne u potpunom finansiranju već u sufinanisranju. U protokolu u saradnji se ne kaže koja sredstva već prema raspoloživim sredstvima uprave grada Beogada", kaže Dušica Matijević, Gradski zavod za javno zdravlje.

I dok u savetovalištu "Halo Beba" upozoravaju da bez 4,5 miliona dinara godišnje centar ne može da radi, sekretar za zdravstvo grada Beograda Zoran Blagojević za B92 kaže da će grad izdvajati onoliko koliko bude imao uz napomenu da ako dođe do prestanka rada, grad ima alternativu.

Sve zainteresovane kompanije koje žele da pomognu finansiranje savetovališta "Halo beba", mogu da se jave Fondu B92 na 064 815 12 42 .

VladocopyHalobeba.jpg 

 

A, ovako je Halobeba pisala nama:

 

"Draga Jelice, Biljana i ostali dragi prijatelji,

moje ime je Andjelka Kotević i član sam tima dežurnog centra „Halobeba”. Prijatno sam iznenađena željom da nam pomognete i iskreno se zahvaljujem svim blogerima i blogerkama u ime servisa „Halobeba”.

Zahvaljujući Unicefu i podršci Ministarstva zdravlja 2001. godine počela je sa radom „Halobeba”, a tri godine kasnije je finansiranje u celosti preuzela Uprava grada Beograda, preko Sekretarijata za zdravstvo. U očekivanju da se sistemski i trajno reši finansiranje došli smo do ovog ćorsokaka – kako opstati kada se izdvajaju nedovoljna sredstva.

Zahvaljujući Unicefu i podršci Ministarstva zdravlja 2001. godine počela je sa radom „Halobeba”, a tri godine kasnije je finansiranje u celosti preuzela Uprava grada Beograda, preko Sekretarijata za zdravstvo. U očekivanju da se sistemski i trajno reši finansiranje došli smo do ovog ćorsokaka – kako opstati kada se izdvajaju nedovoljna sredstva.

A šta mi to radimo, samo ukratko:

-         Iz 5 beogradskih porodilišta „slivaju se” u dežurni centar „Halobebu” podaci o mamama i njihovim bebicama, svakoga dana prosečno oko 45. Sve mame ili tate poziva dežurna sestra iz „Halobebe”, poželi im dobrodošlicu, proveri adresu i obavesti ih da će sutradan doći patronažna sestra iz pripadajućeg doma zdravlja, kako bi pomogla oko nege - i mami i bebi.

I to je prvi posao „Halobebe”. Usput budi rečeno, do postojanja ovog centra oko 62% mama je bilo obuhvaćeno ovim kućnim posetama.

-         Drugi važan posao, svaki dan, 24 časa u godini, najčešće mama i tata mogu da zovu i da se konsultuju o svemu što ih interesuje, a vezano je za zdravlje njihovog čeda ali i njihovo zdravlje, naravno pre svega mamino. Na raspolaganju su im dve direktne linije i tel/faks. Danas se dnevno ostvari oko 320-340 poziva (iz Srbije i inostranstva je oko 15 % poziva). Po proceni dežurne sestre, može se konsultovati ekspert ili dete uputiti u dežurnu ustanovu, ali i ordinirajućem lekaru. Ako sestra proceni da je potrebna pomoć patronažne sestre, sledi poziv toj službi i organizacija posete porodici.

Roditelji upućuju pitanja i na e-mail:  halobeba@beotel.rs , a sajt se upravo inovira.

A ko radi u dežurnom centru:

-         U “Halobebi” rade više medicinske sestre, dobro edukovane, rade jednu ili dve smene nedeljno. Ako bi radile više smena, posle tri meseca postale bi “automati” jer je posao na telefonu izuzetno težak, a nama su potrebni ljubazni profesionalci koji aktivno slušaju (ne kao mašine). Veština dobre komunikacije je  kako kroz razgovor “gledati” očima roditelja, a dodatnu težinu čini situacija kada se radi o bolesnom detetu. Inače, ove sestre rade puno radno vreme u beogradskim domovima zdravlja (u patronaži, pedijatriji, ginekologiji...) i to povezivanje kao i ujednčavanje stavova (u praksi i na telefonu) je važno  da bi  što manje zbunjivali roditelje. Od maja meseca započeli smo povezivanje i trudnica...

-         Tu su na raspolaganju eksperti iz nekoliko oblasti, a i ceo tim koji koordinira, organizuje, edukuje, istražuje kvalitet, unapređuje rad... 

I još jedna informacija:

-         Unicef je “Halobebu” uvrstio u Priručnik o praksama, inicijativama i naučenim lekcijama o ranom rastu i razvoju deteta, kao jedan od najboljih primera dobre prakse u regionu Istočne Evrope.

Nemam želju da Vas zamaram, ovo samo tek da osvetlim šta radimo za one koji ne koriste naš servis.

U ime servisa „Halobeba”, još jednom se toplo i iskreno zahvaljujem svim blogerima i blogerkama na podršci i datim konkretnim predlozima."

 

POMOZIMO, SPREČIMO GAŠENJE HALOBEBE! 

Brojb92fond.gif 

Ili uplatiti na račun Halobebe 840-627667-91,  IBAN je RS35908500150000585828

 

 

 

 

 



Komentari (59)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Jelica Greganović Jelica Greganović 19:06 10.11.2010

I još jednom, da se ne zaboravi

šta je sve Halobeba postigla između davanja odgovora na roditeljske muke:

ПРЕЛИМИНАРНИ ОБИМ РАДА ХАЛОБЕБЕ
ЗА ПЕРИОД ДЕЦЕМБАР 2001 – ДЕЦЕМБАР 2010*/


- УКУПНО ОСТВАРЕНИХ ТЕЛЕФОНСКИХ РАЗГОВОРА 815.936, А ОД ТОГА:
o 136.154 позива из Дежурног центра ка мајкама које су дошле кући са бебом (дневно око 41,1 позива упућених мајкама)
o 679.782 регистрованих позива из породице ка Дежурном центру (за 9 година пошло се од 40 позива и стигло на преко 300 позива у току 24 сата)
o са преко 1.000.871 разлога позива
o позиви изван Бгд су у порасту (сада их има 15,1%) а има их и из целог света


- проценат ноћних позива се креће од 33% до 38%

- највећи број позива се односи на децу до шестог месеца, али расте учешће позива за узраст преко годину дана

- најчешће постављана питања односе се на: значај дојења и технику подоја; стања са повишеном телесном температуром; функцију пражњења црева; акутне респираторне инфекције горњих дисајних путева и мешовиту исхрану. Редослед разлога позива мења се у складу са временском сезоном или актуелном епидемиолошком ситуацијом.


Поред свега овога, од маја месеца започели смо повезивање трудница са патронажним службама, додуше пред крај трудноће када дођу на контролу крви на ХБс антиген и до сада је кроз дежурни центар је прошло од априла месеца 3615 трудница. Свака трудница добије лифлет „Шта понети у породилисте“

Шта смо све још урадили :
- Сајт «Халобеба» сада се иновира
- Интернет саветовање
- Сарадња са другима:
 Удружење «Родитељ» пратимо недељу дојења, едукацију мама
 «Енци – менци» у продавницама суботом сестре из «Халобебе» дају бесплатне савете
 Са Киком и часописом Блиц даривали близанце
 Са Киком аукција дечијих цртежа – куповина два апарата за мерење хемоглобина код беба за Нови сад и Крагујевац
 Едукација мама о масажи беба
 Са секретаријатом за социјалну заштиту лифлет – обавештење о правима породиља
 Са Киком лифлет о Халобеби
 Са водом «Роса» лифлет «Шта понети у породилиште»
 Лист за новорођенче штампан у 20.000 за београдска породилишта и дат сваком породилишту у електронској форми – Авент
 Сарадња са часописима: Мама, Трудноћа, Бебин избор, Беби планета, Биље и здравље, Блиц и Блиц жена, Новости...
 Присутни на два дечија сајма са Нивеом
 Приручник за родитеље - дели се у око 50.000 породица на годишњем нивоу са новорођеном бебом у Бгд и Србији са намером да се дели свакој породиљи до краја године
 Лого «Халобеба « дизајнирала Нивеа
 Са Уницефом аукција луткица које су направили познати – новац за «Школе за родитељство», Приручник за рад тимова у школама за родитељство, едукација тимова у постојећим школама
 Са часописом «Мама» већ другу годину у Мама – парку на Ади

У мају месецу започели повезивање трудница са патронажама у домовима здравља (за протекли период повезали 3678 трудница)

AlexDunja AlexDunja 19:12 10.11.2010

mnogo je važno!

Jelica Greganović Jelica Greganović 19:15 10.11.2010

Re: mnogo je važno!

Dugoročno gledano - najvažnije!

vlada_bg79 vlada_bg79 21:20 10.11.2010

Re: mnogo je važno!

Jeste važno i mnogo lepa priča, jedna od retkih koja daje nadu i podršku, pa je valja i čuvati...
Hvala Bogu meni nisu trebali često, par puta zbog neke temperaturice, ali je bilo jako prijatno pričati sa njima, valjda će biti još prilike, tu moram i ja malo da se potrudim

U prilogu najbolji snimak svih vremena

Jelica Greganović Jelica Greganović 21:22 10.11.2010

Re: mnogo je važno!

Dakle, ma koliko puta videla ovaj snimak, svaki put se smejem...kakvi praporci! A pazi mamu ponosnu, ima na šta i da bude, kao matica
Najbolji je, što jes' jes'

Edit: pogledajte snimak desno dole, kad se četvorke ismeju, par beba, jedna drugoj sisa nos

dolybell92 dolybell92 19:15 10.11.2010

Halo !!!!


Jelica Greganović Jelica Greganović 19:17 10.11.2010

Re: Halo !!!!

Bravo Lutkolepa!

dolybell92 dolybell92 19:28 10.11.2010

Re: Halo !!!!

malo smo dodali... hehehe
mariopan mariopan 19:31 10.11.2010

Re: Halo !!!!

Mislim da nema nikoga ko nema bebu?
Samo treba da se setimo koliko beba imamo koje nisu lično naše ali jesu naše. Komšijske, prijateljske, kumovske, rodbinske.....
Ja sam prekjuče postala babatetka

Sestrina snajkica se porodila i sigurno će koristiti halo beba servis jer je mlada i mnogo toga će je čekati što ne zna, a nema koga da pita AKO HALO BEBA NE OPSTANE ! Zato pomozimo mladim roditeljima.

Zato podrška!
dolybell92 dolybell92 19:59 10.11.2010

Re: Halo !!!!

mariopan

Srećna prinova, btetka !
mariopan mariopan 20:12 10.11.2010

Re: Halo !!!!

dolybell92
mariopan

Srećna prinova, btetka !

Hvala
Mala slatka veknica

Sad zovem sestru a oni svi u blagoj panici, spremaju sobu za bebu i mamu, srećni tata uzeo mesec dana neplaćeno da bude kod kuće ( da mi je jedno oko da ih sve vidim ).

Znam da će sigurno koristiti servis halo beba ako bude postojao jer su oboje mladi roditelji i ovo im je prva beba, žive sami u svom stanu (nemaju pri ruci nijednu baku) i biće neko vreme jako čupavo dok se ne naviknu i nauče šta je normalno za bebe, prestrašeni su da nešto neće znati da urade kako treba.Naravno, naučiće kao što su to svi naučili ali je mnogo lakše ako takva pomoć postoji 24 sata?
Nune Popović Nune Popović 20:47 10.11.2010

Re: Halo !!!!

Jelica Greganović Jelica Greganović 21:00 10.11.2010

Re: Halo !!!!

Ala se ispričala mlada dama, slatko...sve je rekla
Nune Popović Nune Popović 21:14 10.11.2010

Re: Halo !!!!

Kažu da Grad nema pare, a zidaju bunar bez dna.
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:20 10.11.2010

Re: Halo !!!!

Impresivno...
Nune Popović Nune Popović 21:27 10.11.2010

Re: Halo !!!!

A nemaju ni za komunalije, cccc

dolybell92 dolybell92 01:25 11.11.2010

Re: Halo !!!!

Ma ništa ne brini... moja drugarica je svojevremeno
sa bebom i klincem od nešto više od godinu dana
otputovala u Peru, samo sa žmuom... bili su sami,
a ona je imala tada 21 godinu...i sada ima unuka koji
je već u srednjoj školi...
Nije joj bilo lako.. ali sve se može samo ako
stvarno želiš decu i svoj život spremno prilagodiš
novom životu i okolnostima...
Ljubav čini čuda !
dolybell92 dolybell92 01:28 11.11.2010

Re: Halo !!!!

Nune Popović
Kažu da Grad nema pare, a zidaju bunar bez dna.


Ovo će da naprave, nemaju izbora... ali
železničku stanicu nikada neće...
Da smo megalomanska nacija - to mislim nije sporno.

Trkamo se u disciplinama gde nam mesto nije,
a tamo gde bismo imali šanse... ne pada nam na pamet..
e tu već p...mo uz vetar...
ivana23 ivana23 19:26 10.11.2010

***



jaksa scekic jaksa scekic 19:30 10.11.2010

Il moze neki broj za SMS

i tako da pomognemo. Svaka poruka toliko i toliko dinara pomoci
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:33 10.11.2010

Re: Il moze neki broj za SMS

Jakša, alselone, slažem se, mada je ovo samo prvi korak...
alselone alselone 19:30 10.11.2010

Mislim da bi bilo najjednostavnije

i najprakticnije da se aktiviran jedan od onih brojeva telefona za koji sms kosta, na primer, 100-150 dinara. Mislim da bi mnogi poslali poruku a pogotovo svi roditelji koji su ili koji ce jednom koristiti servis.

Nadam se da ce te uspeti.
macicd macicd 20:25 10.11.2010

Re: Mislim da bi bilo najjednostavnije

alselone

Mislim da bi mnogi poslali poruku a pogotovo svi roditelji koji su ili koji ce jednom koristiti servis.

Samo da dodam: i oni roditelji koji nisu koristili ovaj servis, kao i oni roditelji kojima neće biti potreban jer su im deca velika.
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:03 10.11.2010

Re: Mislim da bi bilo najjednostavnije


Samo da dodam: i oni roditelji koji nisu koristili ovaj servis, kao i oni roditelji kojima neće biti potreban jer su im deca velika.

Naravno, jer ovakvi servisi rade za opštu korist - decu i roditelje.

dolybell92 dolybell92 01:30 11.11.2010

Re: Mislim da bi bilo najjednostavnije

Samo da dodam: i oni roditelji koji nisu koristili ovaj servis, kao i oni roditelji kojima neće biti potreban jer su im deca velika.



Velika ne velika deca... ali valjda računaju
da će imati i unuke, i da će njihovoj deci nekada
zatrebati...


Halobeba je NEOPHODAN !

sesili sesili 19:55 10.11.2010

Gospođu Kotević

sam videla maločas na B92, u vestima. Sada joj se divim još više, jer vidim da ima dosta iskustva, a još uvek puno snage. Podržavam akciju, pridružiću se, mada sam čula da to sa pozivima nije baš... da ide u prilog onima kojima je namenjeno. Možda grešim
mikele9 mikele9 20:06 10.11.2010

Humanisti

Nisam protiv SMS-ova i slicnih nacina ali BRE ljudi!!!, pa ta gradska vlast mora da odvoji potrebne pare, mora da se obaveze da Halobeba nikad vise nece doci u ovakvu situaciju. Zasto su izabrani? Da budu u svakom trenutku na usluzi gradjanima a ne da se izivljavaju, puni sebe ali i nase love koju trpaju u sopstvene dzepove. Dokle misle...dok svi ne pocrkamo, od koga ce onda da maznjavaju lovu?
Halobeba mora da nastavi da zivi a oni ako ne daju novac, odnosno ne sklope trajan ugovor o finansiranju, neka crknu dabogda Ljut sam pa izrekoh nesto sto nikome ne zelim ali ako mogu da nadju pare za hiljade gluposti kojih smo svedoci, onda moraju i za Halobebu!!!!!!!
mariopan mariopan 20:15 10.11.2010

Re: Humanisti

mikele9
Nisam protiv SMS-ova i slicnih nacina ali BRE ljudi!!!, pa ta gradska vlast mora da odvoji potrebne pare, mora da se obaveze da Halobeba nikad vise nece doci u ovakvu situaciju. Zasto su izabrani? Da budu u svakom trenutku na usluzi gradjanima a ne da se izivljavaju, puni sebe ali i nase love koju trpaju u sopstvene dzepove. Dokle misle...dok svi ne pocrkamo, od koga ce onda da maznjavaju lovu?
Halobeba mora da nastavi da zivi a oni ako ne daju novac, odnosno ne sklope trajan ugovor o finansiranju, neka crknu dabogda Ljut sam pa izrekoh nesto sto nikome ne zelim ali ako mogu da nadju pare za hiljade gluposti kojih smo svedoci, onda moraju i za Halobebu!!!!!!!

Jelica Greganović Jelica Greganović 21:05 10.11.2010

Re: Humanisti

Ja se slažem, ali dok se oni opasulje, Halobebe bi moglo više da ne bude...zato bi trebalo pomoći Halobebi pre svega da opstane, sada kad je u opasnosti da nestane.

mlekac mlekac 20:42 10.11.2010

Okaceno

na FB!
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:09 10.11.2010

Re: Okaceno

Fala Mlekac!

mlekac mlekac 04:17 11.11.2010

Re: Okaceno

Jelica Greganović
Fala Mlekac!


Pa gde me nadje sa slikom! Ko moja princeza kad je bila bebac! (A i tvoja, ako me secanje sluzi)
Biljana 77 Biljana 77 22:16 10.11.2010

Ponekad imam utisak

da ova država jedva čeka da skine odgovornost sa sebe i prebaci na nekog drugog. Daj da probamo da ukinemo nešto što valja, naći će se već neko da to održava umesto nas.

Evo npr. poslanici, kojima su svima redom najveće brige natalitet i povećanje sopstvene plate, mesečno neka se odreknu 1500 dinara, to je za godinu dana taman onoliko kolijko treba da se finansira Halo beba.

Baš mi je muka.

Umesto da se potrude sa servis ima veći broj ljudi, da mogu da ga dobiju i roditelji van Beograda i sl. oni LAŽU kako nema para.

Baš mi je muka.
ivana23 ivana23 22:27 10.11.2010

Re: Ponekad imam utisak

Biljana 77
da ova država jedva čeka da skine odgovornost sa sebe i prebaci na nekog drugog. Daj da probamo da ukinemo nešto što valja, naći će se već neko da to održava umesto nas.Evo npr. poslanici, kojima su svima redom najveće brige natalitet i povećanje sopstvene plate, mesečno neka se odreknu 1500 dinara, to je za godinu dana taman onoliko kolijko treba da se finansira Halo beba. Baš mi je muka.Umesto da se potrude sa servis ima veći broj ljudi, da mogu da ga dobiju i roditelji van Beograda i sl. oni LAŽU kako nema para.Baš mi je muka.


Bas tako. A imaju para da povecaju poslanicke i ministarske plate od NG. Sramota.
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:54 10.11.2010

Re: Ponekad imam utisak

Da...svi bi se borili protiv bele kuge, to tako dobro zvuči...a to nije puko pravljenje i rađanje dece, tu decu treba gajiti i odgajiti i roditeljima i deci stalno davati do znanja da su važan deo društva, da se društvo trudi oko i za njih.

Hemičarka Hemičarka 01:56 11.11.2010

Podrška Halo Bebi...

Slažem se da sad treba pritisnuti vlast da se obezbedi trajno finansiranje ovog savetovališta. Treba voditi računa da ne prestane o ovome da se priča ako se skupi dovoljno novca kroz donacije za recimo narednih godinu dana, pa da sledeće godine pokrećemo istu akciju...

A što se beba tiče, mnogo volim ovaj video:

srdjan.pajic srdjan.pajic 04:11 11.11.2010

račun

Jel' ima, dakle, račun na koji da se uplati pomoć ili tu postoji neka komplikacija?
Ili se nadaš da će GocaC-Krle-Bokitaki blog-šema da proradi pre nego što zatvore halobebu?
NNN NNN 09:02 11.11.2010

Re: račun

Bre, Pajiću, ti bi samo uplaćivao neke pare...
Treba da se nađe sistemsko rešenje, a ne da se odgovorni (uvek) oslanjaju samo na dobru volju dobrih ljudi.

(u svakom slučaju, neki račun na koji bi moglo da se nešto uplati ne bi škodio)
Jelica Greganović Jelica Greganović 10:14 11.11.2010

Re: račun

Pozoveš broj Fonda B92 i oni ti kažu gde i kako da uplatiš.
Sa'ću pitam za još detalja.
A, NNN je apsolutno u pravu, ono što je potrebno je sistemsko rešenje, da se ne bi Halobeba uskoro ponovo našla u istoj priči...ne računam ni na kakve šeme, ali računam na to da će nadležni da shvate da je ovaj servis potreban, a u da će se javiti svi oni koji sada, kad mu je najpotrebnije, mogu da priskoče u pomoć.
srdjan.pajic srdjan.pajic 08:11 12.11.2010

Re: račun

NNN
Bre, Pajiću, ti bi samo uplaćivao neke pare...
Treba da se nađe sistemsko rešenje, a ne da se odgovorni (uvek) oslanjaju samo na dobru volju dobrih ljudi.

(u svakom slučaju, neki račun na koji bi moglo da se nešto uplati ne bi škodio)


Pa ja n'umem niti mogu išta drugo odavde gde sam, mislim, sistemski. Samo se vi bacajte na sistem tu u lokalu, a ja ću šaljem dolare. Nešto će da valjda da upali.

Aaaa, evo vidim sad dole, izgleda se su se ipak našle neke parice. Dobro, samo da potraje.
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:27 12.11.2010

Re: račun

a ja ću šaljem dolare

Malo li je na ovu krizu i skupoću...HVALA, to itekako znači.

ljuboten ljuboten 09:36 11.11.2010

SPREČIMO GAŠENJE HALOBEBE!

Kada sam ugledao Vaše lepo lice na velikom posteru na Sajmu knjiga u Beogradu, počeo sam da pevušim stih "Blago onom ko te ljubi". Dok Vas čitam primetio sam da ste i pametni. A ovom Vašom akcijom pokazali ste da ste i Dobri, a to znači da ste i Srećni. Lepo, prelepo, dobro, predobro. Primite moj srdačan pozdrav.
Jelica Greganović Jelica Greganović 10:21 11.11.2010

Re: SPREČIMO GAŠENJE HALOBEBE!

Hvala, ljubotenu
Ovaj stih si mi već negde na blogu napisao i obaška me zbunio, jer sam ja mislila da je to naslov neke knjige, za koju ti misliš da sam je ja pisala...posle su mi dobri ljudi na blogu (u priv. pošti, da me ne blamiraju javno) objasnili da je to pesma, tj. stih, sa čijim postojanjem nisam bila upoznata, a ne knjiga...
ljuboten ljuboten 10:55 11.11.2010

Re: SPREČIMO GAŠENJE HALOBEBE!

Da, primeto sam. Pa sam zakljućio da vas obasipaju komplimentima da ih više ne primećujete, kao kada vam iz prepune korpe cveća lako ispadne neki cvet narcisa. Možda je tačnije da negujete svoju Bebu pa ste tako plemeniti da vam komplimenti nisu ni potrebni.Ipak, hvala što postojite.
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:08 11.11.2010

Re: SPREČIMO GAŠENJE HALOBEBE!

Ljubotenu, stoj, stani...dovoljno sam pocrvenela, HVALA.
ljuboten ljuboten 14:05 11.11.2010

Re: SPREČIMO GAŠENJE HALOBEBE!

A evo stiha kako je Pablo Neruda reagovao na ćutanje.

DOPADA MI SE KADA ĆUTIŠ
....................
..........
Dopada mi se kada ćutiš i kao da si odsutna
I kao da se žališ leptirice zaljubljena
Iz daljine me čuješ i glas te moj ne dodiruje
Dozvoli mi da ćutim zajedno sa ćutanjem tvojim
Svetlim kao svetiljka jednostavnim kao prsten
Slična si noći, zaćutana i zvezdana
Ćutanje ti je od zvezda tako daleko i čisto
Dopada mi se kad ćutiš jer kao da si odsutna
Samo reč tada jedan OSMEH je dosta...
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:24 11.11.2010

Re: SPREČIMO GAŠENJE HALOBEBE!

Biljana 77 Biljana 77 15:02 11.11.2010

Šta mu ovo znači

sekretar za zdravstvo grada Beograda Zoran Blagojević za B92 kaže da će grad izdvajati onoliko koliko bude imao uz napomenu da ako dođe do prestanka rada, grad ima alternativu.


Ovo mi je najsumnjivije od svega.
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:43 11.11.2010

Re: Šta mu ovo znači

Mož da bidne al ne mora da znači. Ko razume shvatiće.
NNN NNN 10:07 12.11.2010

Re: Šta mu ovo znači

ako dođe do prestanka rada, grad ima alternativu
Javlja se Đilas na telefon (ustvari kompjuterski generisan bot) i ispira mozak pričom o "relokaciji" platana, mostu na Adi....i ko god da je pozvao osetiće trenutno olakšanje čim prekine vezu.
Biljana 77 Biljana 77 16:40 11.11.2010

Nadam se da neće ostati na ovome

Ovo je pravi put, da se dobra stečena kriminalnim radnjama oduzimaju, a novac usmeri gde treba.
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:10 11.11.2010

HVALA!

Tako je, ajd' ovako da se bolje vidi

Milion i po dinara broju Halo beba

11. novembar 2010. | 16:19 -> 16:30 | Izvor: B92 Beograd --

Doniranjem milion i po dinara od oduzete imovine, Ministarstvo pravde priključilo se akciji B92 za prikupljanje novca za telefonsko savetovalište "Halo beba".

Ova organizacija pruža 24-časovnu telefonsku pomoć roditeljima.

Rad savetovališta ugrožen je zbog nedostatka novca, a B92 poziva sve zainteresovane kompanije koje žele da pomognu finansiranje da uplate vrše na račun Uprava za trezor za Halo bebu 840-627667-91 ili da se jave Fondu B92 na 064 815 12 42.

Ministarstvo pravde je sredstva izdvojilo od imovine zaplenjene od kriminalaca, rekao je državni sekretar ministarstva pravde Srbije, Slobodan Homen.

Tačnije, radi se o sredstvima prikupljenin od rentiranja objekata koji su oduzeti po Zakonu o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela", izjavio je Homen.

Prema njegovim rečima, jedna od osnovnih ideja tog Zakona je i bila da se sredstva oduzeta od kriminalaca usmeravaju u humanitarne svrhe, na dobrobit građana Srbije.

Homen je ukazao da savetovalište već godinama podržava i gradska uprava, ali da mu je zbog loše materijalne situacije pretilo gašenje. On je pozvao sve zainteresovane da podrže ovaj projekat.

"Halo beba" postoji već devet godina i pomaže mamama širom Srbije koje se u bilo koje doba dana ili noći mogu da pozovu i postave pitanje ili zatraže savet", izjavila je šef tog savetovališta Anđela Kocević.

Izrazivši zahvalnost Ministarstvu pravde na ukazanoj pomoći, ona je napomenula da savetovalište dnevno primi preko 320 poziva, a taj broj poraste i do 1.000 kada se jave problemi sa lekovima ili dečijom hranom.
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:21 11.11.2010

Bebe

Nune Popović Nune Popović 21:11 11.11.2010

Re: HVALA!

Milion i po dinara broju Halo beba


Svaka čast, odličan potez!
ljuboten ljuboten 09:22 12.11.2010

Re: HVALA!

Milion i po dinara broju Halo beba


Svaka čast, odličan potez!


Pa zar nije svaka čast našoj Jelici, jer pre nje nisam nigde pročitao akciju za pomoć ovoj tako važnoj USTANOVI.
Zamislite kakav bi uspeh izazvale demonsrtacije svih beba kada bi se skupile da demonstriraju Beogradom, kao što to rade mnogi odrasli koji to mogu sami da izađu na ulice? I to ne samo da plaču već i nešto drugo da urade, a da pritom nemaju uloške.
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:38 12.11.2010

Re: HVALA!

Biljana 77 Biljana 77 20:16 11.11.2010

Vest

na poslednjim vestima na B92 neko iz LDP-a reče da je skuština grada ipak našla načina za redovno finansiranje Halo bebe.

Jelice, sve znaš...
Jelica Greganović Jelica Greganović 01:11 12.11.2010

Re: Vest

skuština grada ipak našla načina za redovno finansiranje Halo bebe.

Ajdbožedaj...iz čijih god usta u budžetske uši. I srce.

elderlywoman elderlywoman 15:10 12.11.2010

Re: Vest

Jelica Greganović
skuština grada ipak našla načina za redovno finansiranje Halo bebe.

Ajdbožedaj...iz čijih god usta u budžetske uši. I srce.




Neka zivi halobeba!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana