Ljudska prava

DOSIJE ITC - ZAKLJUCAK

Dusica Popadic RSS / 20.10.2010. u 09:59

ZAKLJUČAK JE JEDAN - INTEGRITET ili NIKAKO NEMOJTE ĆUTATI - RECI DA SE ZNA!

Najefikasniji odgovor svakom vidu ugrožavanja i napada na progresivne građan(k)e i grupe je nikako nemojte ćutati - RECI DA SE ZNA! Tome, između ostalog, i služi ovaj esej.
I uvek je lako i ponekad je teško kao osnovnu ličnu kartu pokazati lični integritet kada radite na polju seksualne traume u Srbiji. Lako je zato što su osnovne vrednosti nepromenljive, nemaju alternativu. Lako je zato što u svakoj sekundi znate za koga radite, za stvarnu decu i odrasle koji su lično preživeli seksualnu traumu. U ovoj „džungli" vrednosti koje su i ponešene ili odnešene tranzicijom, najvažnije je nikad ne gubiti iz vida zbog koga se bavite poslom koji ste odabrali. Naspram toga, postoji samo složen društveno-politički kontekst i (drugi) ometajući faktori. Teško postaje onda kada vam puno energije oduzimaju često politički korektno nazvani „izazovi", a to su zapravo napadi na osnovne vrednosti iza kojih čvrsto stojite. Teško je, jer je onda manje vremena za radost u stvarima koje ste bar za malo pomerili napred ili jasno vidite da u sledećem koraku koje „planine želite da pomerate". Ubrzo, teškoće prođu i planine opet pomerate dalje.

KRAJ DOSIJEA ITC

Atačmenti



Komentari (8)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

loader loader 10:24 20.10.2010

Reči kao antibiotik

Apsolutno sam i Uvek Za to da se mora govoriti o onome što ne valja

Ćutnja je loš hanzaplast na neočišćenoj rani, koja onda ...!




buba_truba buba_truba 10:43 20.10.2010

Dočekasmo

KRAJ DOSIJEA ITC

Kraj predavanja, super!

Nadam se, nadalje, blogovima na teme koje zavređuju diskusiju. A očekujem i da ćemo biti udostojeni odgovora, tj. razmene mišljenja na zadate teme.
Mislim, nije obavezno ali bi bilo lepo, a i kulturno.
predatortz predatortz 14:00 20.10.2010

A sada

svi u dvorište i cepajmo knjige.

Gotova školica!
mislav22 mislav22 15:28 20.10.2010

The basic values are unchanged...

The basic values are unchanged……..
Hm
Social or human value?
Value determined by majority or minority?
The present day inflation of all human values is an expression of a huge social phenomenon. The gradual erosion of all social values arises from a more fundamental shift in social values resulting in changes caused by economic behavior, especially in very poor, and still rural environments.
arianna arianna 16:21 20.10.2010

Bio bi red da odgovorite


prvo da vas pohvalim: gledala sam vas u emisliji na rts-u, mislim da je bila evronet, i izgledate bolje uživo nego na ovom avataru.
drugo: ja sam slične profesije vašoj, pa s tim u vezi je i ovaj moj post

Kao neko ko je izabrao humanu vokaciju za svoje životno opredeljenje i svojim delima to pokušavate da prikažete, red bi bio da kada se ljudima obratite, naročito ovako javno preko bloga, minimum što od vas ona druga strana, u ovom slučaju čitaoci, očekuju je DIJALOG, koji na vašim blogovima IZOSTAJE!!!

Nadam se da razlog izostanka dijaloga niije to što ste direktor(!?), pa mislite da niste u obavezi da komunicirate sa ljudima, već da je dovoljno da samo objavite saopštenja ili imate možda neki drugi razlog??? Iskreno se nadam da ćete nas sve udostojiti odgovora




Sledeće... u pomenutoj emisiji rečeno je da je Ministarsto prosvete, prihvatilo inicijativu o uvodjenju edukacije dece o prevenciji sexualnog nasilja kroz predmet gradjanskog vaspitanja. To je odlično! a moja pitanja ovom prilikom glase:


1. Kroz koje predmete će se izučavati druge negativne društvene pojave:sociopatije, toksikomanije, poroci, agresije i pojave socijalne dezorganizacije?

2. Zar mislite da se sve ove teme uspešno mogu obraditi kroz neobavezan predmet gradjanskog vaspitanja, koje će predavati učitelji "ostručeni" sa po nekoliko sati seminara? Ko će finansirati edukaciju učitelja?

3. Mislite li da je odslušan vikend seminar dovoljan da se učitelji ostruče i da predaju ove teške i ozbiljne teme, deci?!

4. ITC se fokusirao samo na problem, žrtve i prevenciju sexualnog nasilja, mislite li da je potrebno napraviti nove NVO koji će apelovati i zagovarati kod nadležnih uvodjenje edukacije i na ostale teme iz oblasti socijalne patologije?

hazar hazar 21:08 20.10.2010

Koliko

neko narcisoidan treba da bude pa da sebe okvalifikuje kao
Najefikasniji odgovor svakom vidu ugrožavanja i napada na progresivne građan(k)e i grupe je nikako nemojte ćutati - RECI DA SE ZNA

i to još javno iznese. Bravo za vas elitu napretka i lučonoše ljudskih prava i sloboda.



bob21201 bob21201 08:12 21.10.2010

Re: Koliko

Bravo za vas elitu napretka i lučonoše ljudskih prava i sloboda

vote
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 09:21 21.10.2010

Re: Koliko

hazar
neko narcisoidan treba da bude pa da sebe okvalifikuje kao
Najefikasniji odgovor svakom vidu ugrožavanja i napada na progresivne građan(k)e i grupe je nikako nemojte ćutati - RECI DA SE ZNAi to još javno iznese. Bravo za vas elitu napretka i lučonoše ljudskih prava i sloboda.

hazar
neko narcisoidan treba da bude pa da sebe okvalifikuje kao
Najefikasniji odgovor svakom vidu ugrožavanja i napada na progresivne građan(k)e i grupe je nikako nemojte ćutati - RECI DA SE ZNAi to još javno iznese. Bravo za vas elitu napretka i lučonoše ljudskih prava i sloboda.


građan(k)e

OVO NASILNO I NEPOTREBNO ISTICANJE TZV. RODNE RAVNOPRAVNOSTI ME DOTUČE, UVEK.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana