blog na utisku nedelje

Srđan Fuchs RSS / 10.12.2007. u 04:29

današnji utisak je bio skroz obojen prisustvom bloga ovoga, pored toga što je bio prava poslastica za raznorazne fanove novinarskog posla (a na neki način može i blog, baš se videlo, biti uključen u ovaj posao).

čak je i jedan kolega bloger bio gost, uz dvoje medijskih superstarova.

utisak nedelje je, naravno, bila banditerija iz aranđelovca. ali, super je bilo što su nam ljiljanu (smajlijević ;) ), smernu ljiki, pogodile neke stvari koje su se ovde dešavale, konkretno, ona Biljanina SRB ;) tema sa onim drugarima na fotomontažama. tako nam je ljiljana nazvala Biljanu, pazite - mazinom mazom Evrope.

slatko sam se nasmejao. da sam na Biljaninom mestu, od sada bih se tako i predstavljao u javnosti - mazina maza Evrope. :) ne verujem da je ljiki tako želela, ali je nehotimično nahvalila Biljanu. ispalo je da za blog itekako ima mesta na medijskoj sceni srbije, tako da... svi vi što pišete, a posebno mazina maza Evrope :), alal vam keyboard.

moj lični utisak, pored naravno frke što se digla oko Peščanikove promocije, jeste onaj da su nam učenici negde na začelju Evrope u određenim segmentima obrazovanja. :(

to se i vidi, doduše, u našoj tmurnoj srpskoj svakidašnjici. :(

interesantno je, međutim, da Olja po prvi put, mislim, poslednjih meseci, nije reagovala na upotrebu termina "fašizam" u svojoj emisiji - g. Dereta je upotrebio taj termin opisa radi u pogledu zbivanja vezanih za najjači utisak protekle nedelje. kako god, ipak se našao neko da relativizuje upotrebu ovakvog termina za nasilje koje se polako i sigurno rasplamsava u našem društvu. ovog puta relativizator je bio g. diša iz Vremena. sve u svemu, "utisaka puna glava", no više od svega me impresioniralo to što sam naveo, da piskaranja po ovom blogu nisu samo neka prazna naklapanja koja ne odlaze dalje od ove sajber-psihoakustične prostorije.

opet naravno, ovisi o tome ko stoji iza skrina i ko kucka po kibordu, ali je postalo sasvim jasno uočljivo da pojedini ovde, posebno mazine maze Evrope, rade to sa strašnim umećem.

ps. utisak svoje vrste mi je bio i shizofrena razdeljenost u vrhu države, a povodom, jel'te, one upotrebe sile u slučaju otcepljenja kosova (i metohije): premijerovi ljudi ističu u domaćim medijima da je pogrešno što republika ne igra na tu kartu, ili što nedovoljno igra; dok predsednikovi u stranim medijima govore da nema ni govora o tome. potom, kada ih novinari - bbc-ja konkretno, pitaju, kao, čekajte, pa srbija ima dve različite struje u vrhu države?; premijer odnosno savetnik govore jednu stvar, dok predsednik odnosno šef diplomatije mu govore suštinski različitu priču. ko laže od dvojice funkcionera?



Komentari (72)

Bloger je isključio mogućnost postavljanja komentara za ovaj tekst

nsarski nsarski 04:36 10.12.2007

$64,000 question:

ko laže od dvojice funkcionera?


Heh, Srdjane, mozda nije u pitanju laz, vec "takticka nejasnoca", ili "korisna nejasnoca", kake se onomad izrazio Momir Bulatovic povodom opet nekog apsurda:)
Laz? C,c,c - to u recniku trbuhozboraca ne postoji.
doktorka doktorka 04:57 10.12.2007

Pa naravno da nisu

"piskaranja po ovom blogu nisu samo neka prazna naklapanja koja ne odlaze dalje od ove sajber-psihoakustične prostorije" Zar se ne secash da su ovde svoj blog imali Svilanovic, Djelic , Krstic?
A sto se tice pitanja ko laze, laze naravno predsednik. Jer predsednik nama porucuje : ne damo Kosovo! E sada , pravo je pitanje ,koga predsednik laze, svoj narod ili strane medije? To cemo tek da vidimo.
Atomski mrav Atomski mrav 08:51 10.12.2007

Re: $64,000 question:

Da nije naša država u pitanju, pomislio bih da je u pitanju "Good cop - bad cop routine"... no, kod nas nema "good cop", možda ispadne eventualno "Bad cop - evil cop routine" po ugledu na "Dobar, loš, zao"...
Nietzsches Aprentice Nietzsches Aprentice 04:47 10.12.2007

...

Mozda je to i taktika, zbuni pa vladaj. U stvari, sta mozda, to jeste taktika. I radi.
milos33 milos33 05:05 10.12.2007

nSarski

mislim da je tacan odgovor obojica.......

molim $64,000 u kesu, ako nije problem............
Unfuckable Unfuckable 06:31 10.12.2007

negde je rečeno

da će predstojeći predsednički izbori u Srbiji biti prvi na čiji će ishod uticati i Internet, tj blogovi.
Odavno shvaćeno... (da je crvena slavina za toplu vodu)
adam weisphaut adam weisphaut 07:45 10.12.2007

Multikulti Ugrica

utisak nedelje je, naravno, bila banditerija iz aranđelovca. ali, super je bilo što su nam ljiki (smajlijević ), smernu ljiki, pogodile neke stvari koje su se ovde dešavale, konkretno, ona Biljanina SRB tema sa onim drugarima na fotomontažama. tako nam je ljiki nazvala Biljanu, pazite - mazinom mazom Evrope.

Pa dobro bar nije rekla Westhure
Nego sto se tice montaze samo za Lepu Ljiu jos jedno Obbibijevo delo:
man ray loves me man ray loves me 08:08 10.12.2007

dobar stomak

Blago tebi, kako uspevas da odgledas. Meni ne uspeva. Cak ni kad je Ceda bio nisam mogla da izdrzim vise od pet minuta. Doduse, pomoglo bi da se nije vadio za Peru Lukovica. Model za takav tip gostovanja mi je gostovanje Johna Stewarta kod Hannity and Colmesa (http://www.youtube.com/watch?v=BcHcChfKIDw). On ih stalno pljuje u svojoj emisiji, oni su odlucili da ga pozovu, on je otisao tamo i prosto im rekao u lice da su stetocine, da nisu nikakve patriote i da treba da se stide. Ko ce to da kaze Olji B.?
ogar ogar 09:07 10.12.2007

ne dajte blog

Blog je postao veoma vazan, ne dajte ga bilo kome.

Isto tako ne dajte da vam iko relativizuje fasizam. Ili ovako postavite stvari: LDP je zakon ostali su fasisti, ko ih nije nazvao fasistima, takodje je fasista. To je super. LDP je istina ostali su laz.

Ne dajte da to neko relativizuje.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 10:03 10.12.2007

Re: ne dajte blog

ogar
Isto tako ne dajte da vam iko relativizuje fasizam. Ili ovako postavite stvari: LDP je zakon ostali su fasisti, ko ih nije nazvao fasistima, takodje je fasista. To je super. LDP je istina ostali su laz.


Najveci relativizatori fasizma su sami LDP-ovci kojima je to malte ne svaka druga rec. I koriste je kao "dobar dan" upuceno svima koji "nisu na njihovoj strani". Rezlutat svega je svojevrsna "inflacija" pa ne verujem da ih iko vise uzima za ozbiljno.

Nedavno je na nekoj temi Uros koristio rec "fasizam" otprilike za sve koji vredjaju druge na nacionalnoj, rodnoj, verskoj ili seksualnoj osnovi ... Ali za razliku od vecine ostalih se bar pokazao kao osoba od INTEGRITETA pa je konsekventno i ispade Pere Lukovica okarakterisao kao fasisticke ...

Ostali to sve koriste kako kad im se ukplapa u dnevno-politicke ciljeve. Pa stite Rome kad pri tom mogu da napadnu politicke protivnike. A kad se radi o zastiti recimo desetina hiljada Roma proteranih sa Kosova onda cute - pa kako bi stitili njihova prava kad zastupaju politicke ciljeve onih koji su ih proterali? Iz slicnih razloga cute i kad neke vojvodjanske opstine (kako smo imali prilike da procitamo ovde na blogu) ne dozvoljavaju naseljavanje Roma (prislini povratak iz Evrope).

Ma bas je zgodan taj fasizam u Srbiji ... cas ga vidis (cak i tamo gde ga nema) a cas ga ne vidis ...
gorran gorran 09:30 10.12.2007

Delta man

ipak se našao neko da relativizuje upotrebu ovakvog termina za nasilje koje se polako i sigurno rasplamsava u našem društvu. ovog puta relativizator je bio g. diša iz Vremena
Ja i dalje ne mogu da se načudim preobražaju čoveka.
Ili je on od početka bio agent DS-a (Delta Squada) ubačen u neprijateljsku pozadinu?
ivana23 ivana23 09:40 10.12.2007

Re: Delta man

gorran
ipak se našao neko da relativizuje upotrebu ovakvog termina za nasilje koje se polako i sigurno rasplamsava u našem društvu. ovog puta relativizator je bio g. diša iz VremenaJa i dalje ne mogu da se načudim preobražaju čoveka.Ili je on od početka bio agent DS-a (Delta Squada) ubačen u neprijateljsku pozadinu?

Mozda, ali od kada bi datirao taj pocetak?
ogar ogar 09:40 10.12.2007

Re: Delta man

agent, agent
adam weisphaut adam weisphaut 09:44 10.12.2007

Re: Delta man

Ja i dalje ne mogu da se načudim preobražaju čoveka.
Ili je on od početka bio agent DS-a (Delta Squada) ubačen u neprijateljsku pozadinu?

Pa sad, moram priznati da je sinoc lepo glumio objektinog analiticara. Ali opet uz njegove zavidne glumacke kvalitete njegov miskovicocentricni pogled na stvari je sve samo ne objektivan. Covek ne moze da se ne zapita da li je njegov nadimak zaista tacan
Tibor Jóna Tibor Jóna 09:42 10.12.2007

Odlazi cirkus iz naseg malog grada

Sve, sve, ali gospodin Zarkovic sinoc....
Strahota...

Spomenka Jovic je mrtva, zivela Spomenka Jovic...
adam weisphaut adam weisphaut 09:46 10.12.2007

Re: Odlazi cirkus iz naseg malog grada

Tibor Jóna
Sve, sve, ali gospodin Zarkovic sinoc....
Strahota...

Spomenka Jovic je mrtva, zivela Spomenka Jovic...

Ajde ne preteruj, Goran Kozic.
Unfuckable Unfuckable 10:04 10.12.2007

Re: Odlazi cirkus iz naseg malog grada

momci, pazite šta pričate sada kad znate da je ovo čitano mesto.. ; ))))))
Meni je Diša zvučao šatroopušteno, šala - komika - anegdota - ležernost...
Iznenađenje večeri je bila Ljiki The Smiley sa nekoliko principijelnih lekcija koje je plasirala Domaćici & Dereti....u jednom trenutku bilo je 4 : 0 u gostima, čini mi se.
Navela je poprilično stvari koje se i ovde dosta spominju ( još jedan dokaz da i Ljiki Vouli Blog92...), a tematika cele emisije je - po meni - bila principijelnost. Svako je svoje odradio, tj pokupio ono po šta je došao : Dišu nisu mnogo dirali za Deltu, Ljiki se malo istužakala na račun "mazine maze" ( egocentrično sam očekivao da opauči i menekaotakvog, ali mrka kapa, ipak ja nisam tolika faca ) + malo pedagoški dodala na principijelnosti, Dereta prošao bez batina, a Domaćica ubrala par lakih poena Precjedniku....i sve 5
adam weisphaut adam weisphaut 10:14 10.12.2007

Re: Odlazi cirkus iz naseg malog grada

momci, pazite šta pričate sada kad znate da je ovo čitano mesto.. ; ))))))

Pa eto prilike da zavrsimo u kolumni
a Domaćica ubrala par lakih poena Precjedniku....i sve 5

Samo radi svoj posao
Tibor Jóna Tibor Jóna 13:19 10.12.2007

Re: Odlazi cirkus iz naseg malog grada

Unfuckable
momci, pazite šta pričate sada kad znate da je ovo čitano mesto.. ; ))))))
Meni je Diša zvučao šatroopušteno, šala - komika - anegdota - ležernost...


Principijelni branilac sirotog Miskovica.... A to da principijelno brani Miskovica je pricao sa takvim zarom u ocima kao da brani jednonogu udovicu ratnog heroja koju sa sedmoro njene zenske dece na ulicu izbacuju da bi na mestu njene udjerice izgradili McDonalds...

Erin Brokovic da ga je videla pukla bi od muke...
Unfuckable Unfuckable 13:25 10.12.2007

Re: Odlazi cirkus iz naseg malog grada

Tibor Jóna
Unfuckable
momci, pazite šta pričate sada kad znate da je ovo čitano mesto.. ; ))))))
Meni je Diša zvučao šatroopušteno, šala - komika - anegdota - ležernost...

Principijelni branilac sirotog Miskovica.... A to da principijelno brani Miskovica je pricao sa takvim zarom u ocima kao da brani jednonogu udovicu ratnog heroja koju sa sedmoro njene zenske dece na ulicu izbacuju da bi na mestu njene udjerice izgradili McDonalds...
Erin Brokovic da ga je videla pukla bi od muke...



..ok, Tibi - ne bih ja sada da ponavljam svoje stavove o MM, napisao sam blog o tome, ima već dosta - eno linka gore - ali catch je u tome, a i to sam dosta puta ponavljao ovde na blogu : ako idemo u lov na medveda, ne treba da nosimo praćku jer ništa nećemo napraviti.
I mislim da je Diša The Nosilac Delta Bannera to lepo identifikovao pričajući o argumentaciji sinoć, mada malko uvijeno....to je ono što želim reći - da ne ispadnem sada još i ja branilac lika & džepa MM.
Nenad M. Nenad M. 10:10 10.12.2007

mucan je bio Utisak

Ljiljana S. je izmislila kako je omladina ldp-a imala bilo kakvu akciju o spaljivanju rts-a. Protest je bio zbog 350 dinara nameta i nije bilo parola koje je Lj. S. izmislila.
O njenoj nepristranosti govori i sa koliko je mrznje pricala o Ldp-u i samo o Ldp-u. Tragicno je kada se licemerje ( LJ. S) pokriva tudjim licemerjem ( b92)Slazem se sa njom glede recnika P. Lukovica ali bih voleo da od urednice najstarijeg dnevnog lista na Balkanu pozabavi govorom Tijanica, Velje, Jaksica... ovako, nista od ozbiljne Politike, od urednika, od nezavisnog novinarstva!

Nije daleko odmakao ni urednik Vremena. Citirajuci krivicnu prijavu protiv koju je podneo Ldp zamerio je sto nema konkretnih dokaza, cinjenica, pdv-a isl. tako da on zbog takve prijave maltene automatski postaje Miskovicev zastitnik ( ni slucajno to nema veze sa reklamnim prostorom Delte u Vremenu). E da je Zarko video dokaze ( pranje novca na Kipru, nelegalno preuzimanje c marketa, nepalcene porezi ...) mozda bi imao drugaciji stav, mozda bi njegovi bili manje podnosnjivi a on sam bolji urednik.

I na kraju, ne cini vam li se kako je najlakse zapljunuti Ldp, Pescanik, nvo sektor?O ostalim cute.
Cena (ne)pricanja je izgleda sve niza. Nazalost, ta cena se nekada svodi na manjak hrabrosti i politicki oportunizam. A nekada je ona pitanje reklamnog prostora kao sredstva ucene.

zoricag zoricag 11:27 10.12.2007

Re: mucan je bio Utisak

Izjednacavanje ljudi i poredjenje ljudi koji su javne licnosti na osnovu svojih umetnickih i naucnih dela sa nosiocima vlasti postalo je vec nepodnosljivo.

O jeziku i stilu Petra Lukovica mogli bi diskutovati kada bi bio predlozen za, na primer, direktora javnog servisa ili ministra kulture, ili drzavnog sekretara za kulturu. Isto vazi i za Marka Vidojkovica. P.Lukovic je mogao da postane poslanik u Parlamenu, ali Ldp to ipak nije ucinio. Moja pretpostavka je da se procenilo da jezik kojim se sluzi P.Lukovic nije za Parlament (govorim o jeziku, a ne o stavovima). Kad bi i drugi tako postupali mi ne bismo slusali onaj govor koji slusamo sa skupstinske govornice.

Nedopustivo je porediti jezik i stil jednog ministra (nosioca vlasti) i kolumnista, knjizevnika, dramskih pisaca i sl. sve dok ti ljudi ne postanu nosioci vlasti, pa cak i onda samo ako i sa pozicija vlasti koriste isti govor i manir. Primer: muva i direktor u studiju javnog servisa ili javno prezentovanje pljuvackog opusa pesnika na mestu pomocnika ministra kulture i sl..

Radio emisije se slusaju ili ne. Slusanost bi trebalo da bude kriterijum. Radio emisije mogu da predstavljaju pisce, naucne radnike, dramske i druge umetnike, njihove stavove, teznje, vidjenja i sve to zacinjeno njihovim specificnim nacinom komuniciranja sa publikom. Knjige se citaju, kupuju, prevode ili ne i to je kriterijum za vrednovanje pisca. Ministri se ponasaju odgovorno ili ne i to je kriterijum za njih. Pisac moze pijan da se pojavi i predstavlja svoju knjigu, moze i da psuje. Njegova stvar je da li ce time dobiti vise ili manje citalaca. Da li to sme ministar nekaznjeno da radi? Izabrana lica imaju drugacije obaveze i odgovornost i za delanje i za izrecenu rec i za manire.

Nedopustivo je, po mom misljenju, stavljati u isti ravan urednika radio emisije i predsednika drzave, pa meriti solidarnost, zamerati nezahvalnost radijskom licu koje se usudilo da kaze da od sefa drzave ne ocekuje solidarnost vec aktivnost iz opisa poslova.

Nedopustivo je da urednik nedeljnika izjavi javno (u sinocnjem utisku, takodje) da mu je podprecednik vlade zamerio sto je objavio intervju sa Vesnom Pesic i da to tako proleti etrom kao leptiric, bez da iko na to reaguje. Takodje je za trzisnu ekonomiju neshvatljiva lezernost glavnog kada gubi svoje citaoce, osim ako mu za prihode citanost nije vazna vec ima druge izvore.

Sve te pomesane "babe i zabe" imali smo u sinocnjem Utisku. I to je za mene "utisak" o stanju stvari.

Da li citate Republiku? Sta ce biti ako "Republika" krene na turneju pa pocne da siri broj citalaca? Sta ce biti ako makar krene na svaki novinski kiosk i izadje iz kruga dvojke? Gde ce i na kom mestu biti zaustavljena? Na kom broju citalaca ce biti zaustavljena? Sta je dopustiva mera ovde za stavove koji vire izvan sabornosti?


Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 11:58 10.12.2007

Re: mucan je bio Utisak

Zorice,

dosad sam vise puta hvalio Nenada M. a sad moram i tebe (i da preporucim tvoj tekst). Kao osobe koje zastupaju ovde (uglavnom i koliko sam ja primetio) stavove LDP sluzite na cast toj partiji. Kad biste bili vecina na toj strani i jos da je Vesna Pesic na mestu C. Jovanovica, mogao bih da zamislim da i ja glasam za tu politicku opciju

Sa najvecim delom tvoga teksta se slazem a ovde sam izdvojio jedan izuzetak (koji bi po meni morao da se "doradi":

zoricag
Nedopustivo je porediti jezik i stil jednog ministra (nosioca vlasti) i kolumnista, knjizevnika, dramskih pisaca i sl. sve dok ti ljudi ne postanu nosioci vlasti, pa cak i onda samo ako i sa pozicija vlasti koriste isti govor i manir.


Kao prvo mislim da se ne moze praviti razlika izmedju politicara na vlasti i u opoziciji ... i za jedne i druge moraju vaziti ista pravila i kriterijumi kad je u pitanju javna komunikacija. Kad su "kolumnisti, knjizevnici, dramski pisaci" u pitanju slazem se najvecim delom sa tobom - imao bih i mnogo vise razumevanja za Lukovicev jezik u recimo u kabareu.

Problem je kad pomenute osobe nastupaju kao clanovi politickog saveta neke partije. Pa daju politicke izjave u javnosti. Ili se njihovi tekstovi objavljuju na sajtu politicke partije. Onda oni nastupaju u ulozi politicara. A ne u kabareu.

pozz

ps. bez obzira sto sam za maksimalne umetnicke slobode ne znaci da i u umetnickim delima nema granica. Recimo i na zapadu neka dela mogu biti zabranjena u poznatim slucajevima sirenja rasne, nacionalne ili verske mrznje ... ili ako se predje granica i u odnosu na pojedinacnu osobu - recimo neko tvrdi za nju da je ubica ...
Nenad M. Nenad M. 12:03 10.12.2007

Re: mucan je bio Utisak

Nedopustivo je da urednik nedeljnika izjavi javno (u sinocnjem utisku, takodje) da mu je podprecednik vlade zamerio sto je objavio intervju sa Vesnom Pesic i da to tako proleti etrom kao leptiric, bez da iko na to reaguje.


To je isti onaj Bozidar koji je u Kaziprstu govorio da mu u Ldp- u jos jedio do Vesning misljenja stalo, kako je ceni isl. a kada mu nije po volji najradije bi da nema tog istog misljenja - toliko o licemerju
Nenad M. Nenad M. 12:25 10.12.2007

Re: mucan je bio Utisak

dosad sam vise puta hvalio Nenada M. a sad moram i tebe (i da preporucim tvoj tekst).


Hvala na ovome.

Problem je kad pomenute osobe nastupaju kao clanovi politickog saveta neke partije. Pa daju politicke izjave u javnosti. Ili se njihovi tekstovi objavljuju na sajtu politicke partije. Onda oni nastupaju u ulozi politicara. A ne u kabareu.


Sto se Pere tice nisam siguran da njegovo pisanje u Feralu ima veze sa politickim savetom ldp-a.
Da je bilo politicke mudrosti Pera bi sam zatrazio da mu se skine sporan text, izvinio se voditeljkama na uvredama a Ldp ne bi reagovao. Ovako je doveo u neprijatnu situaciju stranku koja nije imala snage za drugciju reakciju i dao priliku za jos jace (ne)opravdane kritike Ldp-a i otupeo argumente za kritiku Tijanica, Antonica, Vukadinovica, udbaskih tabloida...

Jesi li gledao sinocni UN? Ljilja Smajlovic je preko Perinih tekstova gradila kritiku diskursa koji vlada u Ldp-u. Koliko je to pogresno dokazuje i interviju koji je sa CJ izasao pre neki dan u Danima.

"...DANI: Jednom ste rekli da je vas odnos sa Ljiljanom Smailovic, urednicom "Politike", poreklom takodje iz Bosne, vrlo specifican. Sta podrazumevate pod "specificnim odnosom"?
JOVANOVIC: Ona je osoba koja mi je puno pomogla tokom poslednje faze Miloseviceve vlasti. To je zena koja je ulozila mnogo energije kako bi me zastitila kada su me proganjali i hapsili, a da nikada nije trazila nista zsauzvrat. I tada, a i danas izmedju nas su postojale razlike.
DANI: Od koga vas je stitila? Na koji nacin?
JOVANOVIC: Od policije. Pomagala mi je, recimo, na nacin sto je dovela Stivena Erlangera, koji je bio jedan od najuticajnijih novinara The New York Times -a, da pise o mom hapsenju tokom demonstracija 1999. Uvek pravim razliku izmedju nje i novinara poput Tijanica ili Cvijanovica. Oni me mrze i sve to rade zato sto ne mogu da budu deo mog sveta. Isto tako su mrzeli Zorana. Ljilja me kritikuje zato sto veruje u drugacije vrednosti od onih u koje sam verujem, a ne zbog toga sto tom kritikom zeli da mi pokaze sta sve moze da mi uradi ili da mi poruci kako je bolje da sa njom budem u dobrim odnosima.
"
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 13:21 10.12.2007

Re: mucan je bio Utisak

Nenad M.
Da je bilo politicke mudrosti Pera bi sam zatrazio da mu se skine sporan text, izvinio se voditeljkama na uvredama a Ldp ne bi reagovao.


Hehe Nenade, ti ljubomoran sto sam preporucio samo Zoricin tekst pa odmah "zaradjujes" i ti preporuku? Kod tebe nemam cak ni jednu zamerku - cak ni na ovo sto sam citirao. NAPROTIV - ovo je stil Vesne Pesic koji ja izuzetno cenim.

Verujem da si primetio koliko ja isticem onaj njen mudri poterz sa izvinjenjem Emiru Kusturici.
Za mene je to potez decenije na nasoj politickoj sceni ...

pozz

ps. nisam gledao UN pa ne mogu da komentarisem taj deo ...
zoricag zoricag 13:41 10.12.2007

Re: mucan je bio Utisak

To V.V.
Hvala na preporuci.
Namerno nisam u svom komentaru pominjala politicke stranke niti nosioce funkcija u njima jer je to tema za sebe i prevazilazi moje znanje i umece s obzirom da se ne bavim politikom. Znaci, to sam to preskocila "da ne ispadnem glupa u drustvu"

Kao sto mi je tesko da shvatim kada neki politicar u vlasti iznosi svoj stav u ime stranke, a kad u ime drzave, tako mi je isto tako tesko da se odredim kada su savetnici u pitanju. Predpostavljam da se savetnici odabiraju po odredjenoj oblasti (od mnogih) ili odredjenoj osobini i znanju (od mnogih). Inace, bili bi kooptirani u "izvrsioce" vlasti ili politike (kad je rec o strankama). Tako, kad se, na primer, vladin (ili Kostunicin) savetnik za medije oglasi, ne po pitanju "sta stampa stampa" vec po pitanju toga sta Srbija hoce, a sta nece, sta je Srbija spremna, a na sta nikad nece pristati, kad direktno salje poruke licima van Srbije, vezano za njihove komentare, ja ne znam da li je to stav moje drzave.

Nekako mi je jasno, da knjizevno delo vrhinske spisateljice ne mora biti, ili nije stav jedne politicke partije cak i onda kad je ona savetu te stranke. Hocu da kazem da kada idem u pozoriste, ne idem da na sceni vidim stavove politicke stranke.

Kada sam rekla da sam licno razumela zbog cega LDP nije P.Lukovica promovovisao u poslanika iako mi niko to nije rekao, objasnila sam i sve vezano za objavljivanje Lukoviceve kolumne na sajtu. Sajt i parlament nisu isto.

Sto se odgovora na ostalo tice slazem se sa onim sto je napisao NenadM, pa da ne dupliram.
mariopan mariopan 14:30 10.12.2007

Re: mucan je bio Utisak

Zoricag, vas tekst je tako dobar da bih ga preporucila i izbranima i "izabranima " da ga nauce napamet. Svaka cast za komentar. Preporuka.
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 23:40 10.12.2007

Re: mucan je bio Utisak


Evo i ja da se pridruzim preporukama, Zorice zaista ste nedostajali na ovom blogu, koliko sam primetio nije Vas bilo jedno 5-6 meseci. Vasi komentari zrace razumom i primer su kako treba voditi demokratsku diskusiju. Odista, ne moramo se slagati u politickim stavovima - ali zar ne mozemo civilizovano komunicirati i suceliti stavove.

Izbori jos nisu ni objavljeni, a atmosfera na blogu je vec izuzetno agresivna i na ivici histerije - sto nema nikakve veze sa demokratijom. Nadam se da ce Vase prisustvo i glas razuma imati nekakvog upliva ovde. Takodje se nadam da tripujem i da jesam paranoican, jer mislim da ovolika agresivnost i drskost na blogu sa obe strane, moze dovesti samo do nekakvog nasilja u Srbiji.

Mene su juce nazvali fasistom i sa jedne i sa druge strane, potpuno bez razloga - ovo sto se desava ovde je klasicno bezumlje. Glas razuma retko ko slusa i postuje, bojim se, stvari ce se izmaci kontroli, imam nekakav gadan predosecaj:(( a to zaista ne zelim mojoj Srbiji.

Pozdrav,
Bojan
zoricag zoricag 04:19 11.12.2007

Re: mucan je bio Utisak

Zorice zaista ste nedostajali na ovom blogu

Hvala
Iskreno, nisam ni sanjala da je iko primetio moje odsustvo, a prijatno je cuti.

Nisam pisala, ali sam citala i ucila. Marovic mi je u zaru neke diskusije pre par meseci dao jednu "poduku" o nacinu komuniciranja, ako ne zelis da delas na stetu sopstvenih stavova i ideja. Iako sam mu tada brzometno odgovorila neslaganjem lekciju sam ipak izgleda savladala, mada je prijatno cuti da i onakva nisam bila bas neprijatan sagovornik :)

Ima se sta od drustva iz Otpora nauciti. Ko hoce.

(troll off ) i izvinjenje

Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 10:20 10.12.2007

Mazenje

Srđan Mazovan

opet naravno, ovisi o tome ko stoji iza skrina i ko kucka po kibordu, ali je postalo sasvim jasno uočljivo da pojedini ovde, posebno mazine maze Evrope, rade to sa strašnim umećem.


Srdjane,

sad ti je mnogo skocio rejting u odredjenim blogovskim krugovima. Bas si nahvalio i namazio ovu nasu blogovsku mazu ... za dve porcije mazenja - i tvoju i moju. Pa cu ja sad mirne savesti moci malo manje da je mazim a vise kritikujem ... kad se, po svom lepom obicaju, opet zaleti i pretera ...

pozz
adam weisphaut adam weisphaut 10:26 10.12.2007

Re: Mazenje

Naravno vodjen svojom dokazanom "objektivnoscu", zar ne Vasiije ?
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 19:02 10.12.2007

Re: Mazenje

Virtuelni Vasilije

Srđan Mazovanopet naravno, ovisi o tome ko stoji iza skrina i ko kucka po kibordu, ali je postalo sasvim jasno uočljivo da pojedini ovde, posebno mazine maze Evrope, rade to sa strašnim umećem.Srdjane,sad ti je mnogo skocio rejting u odredjenim blogovskim krugovima. Bas si nahvalio i namazio ovu nasu blogovsku mazu ... za dve porcije mazenja - i tvoju i moju. Pa cu ja sad mirne savesti moci malo manje da je mazim a vise kritikujem ... kad se, po svom lepom obicaju, opet zaleti i pretera ...pozz


pa, ako ti se "skakanje rejtinga" ogleda u tome što staneš uz nekoga kog poštuješ i voleš, i sa kim bi, sasvim sigurno, bio friend u bilo kojoj situaciji da se nađete, onda kool.

a tebi bi, Sajber Vaso, bilo bolje da navratiš do srbadije i poživiš malo ođe, umesto te rol/n/e kool-just-like-that kritika izdaleka.
Contractor Contractor 10:21 10.12.2007

...

Najveći utisak Utiska nedelje je meni bio kada je LJS objasnila kako "nije lepo" to što se piše na Blogu, a sa druge strane kada joj je voditeljka napomenula da neki vredjaju neke ljude u Politici, brže bolje je napomenula "Pa to je na internet izdanju, to su samo komentari".
Znači ona odlično vidi razliku izmedju nekih tekstova i komentara, ali ne uvek, već samo kada su ona i njena Politika u pitanju.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 10:34 10.12.2007

Re: ...

Contractor
Najveći utisak Utiska nedelje je meni bio kada je LJS objasnila kako "nije lepo" to što se piše na Blogu, a sa druge strane kada joj je voditeljka napomenula da neki vredjaju neke ljude u Politici, brže bolje je napomenula "Pa to je na internet izdanju, to su samo komentari".
Znači ona odlično vidi razliku izmedju nekih tekstova i komentara, ali ne uvek, već samo kada su ona i njena Politika u pitanju.


Tvoja kritika ja na mestu. Ne pratim te komentare citalaca iako citam Politkino internet izdanje ... Ovde na blogu, posebno u jednom proslom periodu (sad je stanje MNOGO bolje) je moderacija bila IZUZETNO politicki obojena u korist LDP a uvrede i pljuvanja dozvoljene kad su upucene svim drugima ispod svakog nivoa pristojnosti (Kurir je bio mnogo pirstojniji) ...

Ne mogu da verujem da je tako i u Politici ... ako jeste onda se naravno pridruzujem kritici ...
Unfuckable Unfuckable 10:36 10.12.2007

Re: ...

Znači ona odlično vidi razliku izmedju nekih tekstova i komentara


to sam i ja primetio, ali bitnije mi je bilo nešto drugo : opet se, po ko zna koji put povela priča "zašto novinar nije osudio" istupanje (onog mentola iz Topole...) - Smajlovićka je - po meni - pravilno odgovorila da novinar nije tu da komentariše, nego da prenese vest. Naša navika da dobijemo na tacni ono šta treba da mislimo je kumovala tome da se - čak - ljutimo na novinare što ne komentarišu ili ne diskutuju sa sagovornikom. A za tako nešto postoje komentari ili debate...setimo se koliko su nam smetali komentari u Dnevniku kada su prenosili vesti sa bilo kog stranačkog skupa tadašnje opozicije - u takvim vestima, samih vesti je bilo najmanje - ali su zato bile okićene ličnim stavom novinara.
E tu je Smiley zabola u centar - jakaotakav moram to da kažem iako nemam neko preterano pozitivno mišljenje o njoj.
Takođe - ne može ona odgovarati za grehe Hadži Struje, što je lepo i rekla Dereti.
Ključno mesto cele priče juče bilo je da ne treba automatski isključiti uši ako se ne slažemo sa sagovornikom, i ne treba ga u startu dezavuisati & otpisati - a to se prečesto dešava.
Svuda.
adam weisphaut adam weisphaut 10:39 10.12.2007

Re: ...

Vasine blog carolije: cak i kada govorimo o Politici Vasa se red cudi, pa pljune LSP, pa ne veruje pa onda ubaci akko. Ko te ne zna skupo bi te platio
adam weisphaut adam weisphaut 10:50 10.12.2007

Re: ...

Ključno mesto cele priče juče bilo je da ne treba automatski isključiti uši ako se ne slažemo sa sagovornikom, i ne treba ga u stratu dezavuisati & otpisati - a to se prečesto dešava.

U razgovoru sa Deretom ona je ubacila jedno poredjenje koje me je iznerviralo, a to je NVO i patisjki komesari. Pa ona bi trebalo da najvise cuti o tome, ona jeste partijski komesr Politike, ona je dovukla Antonica i Vukadinovica dvojicu DSS vedeta koji jedino nisu clanovi stranke iz taktickih razloga da vrse proskripcije putem svojih kolumni ( i za koje ima indicija da se finansiraju iz partijske svojine-odnosno jednog javnog preduzeca), sam njen dolazak je delo zloupotrebe drzavnog udla u Politici. Ona mozda radi to na lukaviji nacin od Struje ali je konacni ishod isti.
Nenad M. Nenad M. 10:53 10.12.2007

Re: ...

Ne mogu da verujem da je tako i u Politici ... ako jeste onda se naravno pridruzujem kritici ...


proveri Vaso, proveri. Tamo ce ti objavit komentar u kojem npr. napises da bi streljao CJ, neki pristojniji komentari ( ako su ldp- u naklonjeni) ne prolaze moderaciju.
dragoljub dragoljub 13:08 10.12.2007

Re: ...

Ključno mesto cele priče juče bilo je da ne treba automatski isključiti uši ako se ne slažemo sa sagovornikom, i ne treba ga u stratu dezavuisati & otpisati - a to se prečesto dešava.


da nije objavila taj intervju nebi smo znali kolika je budala i niko nebi pogladao njegov sajt o žici, nebi se digla buka i on bi svoj naum lepo završio i šta onda?


dao sam preporuku za ovaj stav ako to nešto znači



Unfuckable Unfuckable 13:27 10.12.2007

Re: ...

Znači.
Hvala!
silver bullet silver bullet 11:01 10.12.2007

Dereta fin covek

Ja se cudim koliko je Dereta bio u defanzivnoj poziciji te veceri. Dopustio je da Ljilja S. drzi banku i cita mu lekcije kao da je dete, umesto da je ukori da jednostrano brani poziciju (samo svog) digniteta i prava na novinarsku informaciju i spocita joj ono sto ona svima ostalima spocitava. Lepo im rece jedan gledalac - Sto ne kritikujete Kostunicu koji je postavio Tijanica za direktora RTS uprkos sramnom clanku sa naslovom: Ako Djindjic prezivi, Srbija nece!

Na kraju, stoji primedba jednog blogera: Sto ne uporedite komentare na Politikinom sajtu koji su puni uvreda sa blogom B-92? To su iste ravni, a ne novinsko izdanje Politike i blog. I zasto ona obaska nije dala komentar na vest o paljenju televizije B-92, kao urednik? Ako se vec ne slaze stim.
Ja mislim da je Dereta isuvise fin covek koga je cinizam i uvredjeno frktanje Lj. S. prosto ostavilo bez reci.
Unfuckable Unfuckable 11:21 10.12.2007

Re: Dereta fin covek

I zasto ona obaska nije dala komentar na vest o paljenju televizije B-92, kao urednik? Ako se vec ne slaze stim.


..pogodak!
Ali nikoga sinoć nije bilo to da je pita ! Nahvatala ga je na galamu i -što kažeš - frktanje u prvih 5 minuta, i čovek posle kao da nije koristio lobanju, već je vreme utrošio da pred auditorijumom "popravi" utisak koji mu je LJ S vešto "uvalila". Diša je sve to gledao sa strane, kapirao i smejuljio se. Na to se svodi : svi odradili svoje a Dereta isto ima utisak da je "dobar" jer nije prošao još gore....
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 12:13 10.12.2007

Re: Dereta fin covek

silver bullet
I zasto ona obaska nije dala komentar na vest o paljenju televizije B-92, kao urednik? Ako se vec ne slaze stim.


Pa dala je u intervujuu B92(U Politici ima više etike nego na B92) - valjda je zato i nisu pitali. Po meni vrlo razuman i pametan komentar (sa kojim se potpuno slazem):


Neću na bilo koji način osećati odgovornost za ono što se dogodi, čak i ako postoji i eventualna namera da neko pali B92. Mislim da ne postoji, a mislim da i Vi to znate. Čak i da postoji, neće biti odgovoran medij koji je obavestio i upozorio javnost, nego je počinilac odgovoran.


A u vezi "finog covega Derete" ovo mi zvuci kao i ono opravdanje "finog Cede" koga je "zla Olja" predstavila u losem svetlu (pa Pera morao da pljuje sve oko sebe u "nuznoj odbrani". Ja bih pre rekao da se radi o tome da su neki ljudi sposobniji da predstave/brane svoja misljenja a neki ne. A ovi koji su "preterano fini" neka budu toliko fini pa otkazu u emisijama u kojima ne mogu da izadju na kraj sa svojim sagovornicima ...

pozz

ps. Naravno podrazumevam da sagovornici ne koriste seseljevsko-lukovicevski nacin "diskusije" ... koji i tako smatram nedopustiv ...
silver bullet silver bullet 15:38 10.12.2007

Re: Dereta fin covek

Vasilije, pomesali ste me sa nekim ko agituje za Cedu. Nisam ga ni pomenula, a jos manje sam pravdala Deretu. Prosto se nije snasao. I nije poenta u tome da Dereta brani LDP, nego principe za koje se sam zalaze a koje je LJ. S. pogazila. Naime, nema sta ona da daje izjave na B-92, to je iznudjeno vadjenje. Treba da napise komentar na sumanutu izjavu koja je preneta u njenom listu. Posto to nije uradila, Politika se svrstala u zutu stampu i postala necije glasilo a ne ozbiljan list. A njena izjava da tu pretnju ne dozivljava ozbiljno govori o tome da nije htela ili mogla da shvati poentu prituzbi na njen rad.
Niko ne moze da predvidi reakciju svetine. Nece Jovanovic iz Topole da pali B-92, ali uvek se se naci neko dovoljno lud, zadojen i nesrecan ko ce baciti baklju.
KafaJeGotova KafaJeGotova 19:15 10.12.2007

Re: Dereta fin covek

silver bullet, ne vredi da objasnjavas virtuelnom. on ima neku opsesiju i puna su mu usta cede i ldp-a. iako niko ne spomene, on ce sam da navede svoju pricu da ih on spomene. na cudan nacin pokazulje ljubav :))
adam weisphaut adam weisphaut 19:21 10.12.2007

Re: Dereta fin covek

KafaJeGotova
silver bullet, ne vredi da objasnjavas virtuelnom. on ima neku opsesiju i puna su mu usta cede i ldp-a. iako niko ne spomene, on ce sam da navede svoju pricu da ih on spomene. na cudan nacin pokazulje ljubav :))

Lepo ja kazem ko ga ne zna, skupo bi ga platio
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 09:06 11.12.2007

Re: Dereta fin covek

Silver
Vasilije, pomesali ste me sa nekim ko agituje za Cedu. Nisam ga ni pomenula, a jos manje sam pravdala Deretu. Prosto se nije snasao.


Silver,

pogresno ste i vi mene razumeli - Cedu sam pomenuo, zato sto je nedavno bila slicna situacija sa njim prilikom gostovanja u UN. I diskusije na kojoj strani traziti razloge za neuspelo gostovanje. Znaci nema veze sa politickim stavovima ni Cede, ni Derete a ni vasim i mojim. Da je slucajno postojao skori primer sa Kostunicom (kao sa Cedom) mozda bi ih i to naveo ... A izgleda da sam i ja malkice pogresno protumacio ono vase u vezi Derete, posto mi ovo "nije se snasao" vec razumljivije/prihvatljivije zvuci (a slicno bih okarakterisao i one Cedino gostovanje) ...

pozz
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 09:09 11.12.2007

Re: Dereta fin covek

KafaJeGotova
silver bullet, ne vredi da objasnjavas virtuelnom. on ima neku opsesiju i puna su mu usta cede i ldp-a. iako niko ne spomene, on ce sam da navede svoju pricu da ih on spomene. na cudan nacin pokazulje ljubav :))


Hm, pa sto na cudan? Kad nekog opsesivno volis onda je valjda i normalno da su ti puna usta nejga/nje ... i samo o tome pricas :))))))
adam weisphaut adam weisphaut 09:37 11.12.2007

Re: Dereta fin covek

Hm, pa sto na cudan? Kad nekog opsesivno volis onda je valjda i normalno da su ti puna usta nejga/nje ... i samo o tome pricas :))))))

I pljuckas po njemu non stop. Vasilije?
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 09:46 11.12.2007

Re: Dereta fin covek

I pljuckas po njemu non stop. Vasilije


E to ne ... ja samo dobronamerno kritikujem. Posto moja ljudbav nije slepa ... za razliku od tvoje
adam weisphaut adam weisphaut 10:06 11.12.2007

Re: Dereta fin covek

E to ne ... ja samo dobronamerno kritikujem. Posto moja ljudbav nije slepa ... za razliku od tvoje

Mislis "dobronamerno" pljuckas
Pa pravi si well-wisher
Dexter Dexter 11:11 10.12.2007

"Kostunica stoji iza napada na Miskovica"

da parafraziram, rece Olja i ostade ziva.
Kakav bedan pokushaj podizanja rejtinga ljubljenom premijeru.
umbra umbra 13:27 10.12.2007

maze

trudicu se da budem kratka. utisak nedelje nisam gledala, a transkripta jos uvek nema, tako da se oslanjam na srdjanov izvestaj.

Znam da deluje minorno i trivijalno naspram svega sto se moze cuti u javnom diskursu Srbije, ali "mazina maza Evrope" je idealan primer infantilizacije odraslih ljudi, cesce zena nego muskaraca, koja je izuzetno opasna, a pritajena, jezicka prkasa diskvalifikacije sagovornika.
Cesto, kada zelimo da jezickim mehanizmom damo do znanja da nekoga ne cenimo mi ga infantilizujemo, najcesce koristeci deminutiv (kod Srdjana ovde Ljiljana Smajlovic postaje "ljiki", protivnici Cedomira Jovanovica ga zovu Cedicom (dupli diminutiv: Cedomir, Ceda, Cedica)). Vojislav (i Kostunica i Seselj postaju "Voja, Voki". Sto je ok. Das do znanja sta o nekome mislis. Sledeci tu logiku deca su u tom hijerarhijskom sistemu najnize na lestvici "svesnosti i mudrsosti", devojcice nize nego decaci, pa onda zene, dok muskarca moras jako da mrzis da bi o njemu pricao u deminutivu. Da ne pomesamo: ne govorim o pokazivanju ljubavi, privrzenosti i svemu sto koristimo u svakednevnoj komunikaciji, vec o mehanizmu podcenjivanja neke osobe i to u javnom diskursu. Kontekst je uvek bitan. Ustvari krucijalan.
Ja deminutiv ni za decu a kamoli za odrasle ljude ne koristim, i posebno ne bih u javnom govoru. (privatno jos i ponekad, kad hocu da pokazem emotivnu povezanost sa nekim, i to najcesce u direktnom obracanju). Drugi kako hoce, ne bavim se preskripcijom i propisivanjem pravila.

Drugo sredstvo je koriscenje izraza koje u svakodnevnoj jezickoj produkciji koristimo samo za decu. Maze su razmazena deca. Odrasla zena ne moze biti maza, a da je time ne po-detinjis, umanjis njene intelektualne sposobnosti (i sve sto kulturoloski i tradicionalno vezujemo za decu). Ne u javnom govoru. Kritika drama, javnih nastupa Biljane Srbljanovic, bilo koje zene i muskarca u javnom zivotu je legitimna sve dok se bavi iskljucivo njenim/njihovim javnim radom i efektima istog. Pa i ako se trvdi da BS ima nekakav povlasten status kod Evropljana onda se tako kaze, bez one infantilizacije. A zatim se to i argumentuje. Valjda time (sledim logiku srbobranitelja--koji nikako da shvate da BS ne mrzi Srbiju u svojim dramama i javnom radu) sto je u srbiji lakse kupiti heroin nego naci neku njenu dramu. Srbija prepoznaje prave vrednosti, valjda. Dok u Evropi nije tako. Sto vise govori o Srbiji nego o Evropi.
S tim u vezi podsecanje na jedan Biljanim blog, koji smatram najiskrenijim: http://blog.b92.net/arhiva/node/5163#comment . Tu ona govori o svojoj drami "Pad", njenom, po mom misljenju, najstudioznijem delu i kaze:
"Komad nisam dala za stranu distribuciju. Smatrala sam ga kritičkim tekstom o Srbima i za Srbe. Želela sam u svojoj kući da napravim veliko spremanje, ali su me buve pobedile."
Knjizevni kriticar, teoreticar sta li vec, u meni se decidno protivi ovoj njenoj zabrani da se tekst prevodi i igra van Srbije. Smatram to tiranijom autora nad delom, a posto je delo zavrseno i objavljeno. Medjutim, mogu da je razumem, ali da se i dalje ne slozim sa takvom odlukom. A svi ti koji misle i tvrde da ona za pare, slavu i nagrade pljuje po Srbima, stavi pet popova u haljinama da zabavi anemicne evropljane zeljne egzotike Balkana, nece ovo da procitaju. Isto tako nece da shvate da se kao spisateljica odrekla royalties i kakvih-takvih para od autorskih prava i da nekome, pa mozda bas njoj, mozda profit nije presudan faktor u nekim stvarima.
Na tom istom blogu od 5 miliona komentara NIKO to nije primetio. A bitno je. Nije da je idealizujem, ima njenih drama koje bih mogla i da kritikujem, ali ovo selektivno prikazivanje cinjenica od strane losih i malicioznih kriticara Biljane Srbljanovic i bilo kog pisca, javne licnosti, pa i politicara me naprosto mnogo nanervira. A za dupe bih se ujela da ne progovorim.

izvinite na duzini. tesko je govoriti o jeziku, pogotovo "jeziku u kontekstu" bez primera.

ps. bez da ulazim u dalju polemiku, moram da kazem: Petar Lukovic je zasrao sa sisama i siskama LjS. Tijanic sa odbranom Milana Gutovica, gde je zene optuzio da su ubile romantiku, izazvale krizu maskuliniteta, cenzurisale humor i salu, potopile Titanik, i izazvale cunami na Filipinima. Isto tako, njih dvojica nisu na istim pozicijama vlasti i moci da bi se mogli olako porediti. Medjutim, ni jedan ni drugi ne smeju da ostave takva sranja kao primer kritike necijeg rada. Jer to postane normalno i prihvatljivo, i losa praksa licne invektive se legitimizuje.



Talekk.sna Talekk.sna 15:06 10.12.2007

Ovaj put...

..se slažem u potpunosti sa "g. dišom iz Vremena". Naime iako "Ljiki" smatram za ženskog Đorđa Vukadinovića, mislim da se B92 ovog puta zajebala, i prenaglila sa reakcijom. Ljilja "Đavo" je odradila posao bez greške, "politika" se ogradila od izjava i stavila do znanja da se ne slaže sa tim i upozorila idiota iz NS i šta tu ima... I u pravu je kad kaže da su napravili uslugu B92 jer su naterali NS da se kompromituje još više. Uostalom zašto neko ne prokomentariše izjavu Borisa Tadića (koju je i Dereta pohvalio) i reakciju Svetlane "Peščanik" koja je verbalni šamar Borisu zato što se on jedini usprotivi tome, a i OO DS u Aranđelovcu je isto reagovao. Dereta je lepo rekao da je velika mana "Peščanik"-a to što samo pljuje i nema naviku a izgleda i ne želi da prizna i dobre stvari i da dozvoli popravni. Nego samo prljavo i što crnje. Ja se u 90% slučajeva slažem sa Cecom i sve je u pravu. Ali me nervira što nikad nije u stanju da pohvali.
Doctor Wu Doctor Wu 16:34 10.12.2007

Izvinjavam se na trolovanju, ali

da li je stvarno moguće da su na ovom Blogu važniji utisak nedelje, Smajlovićka, ego tripovi, i hapšenja fudbalskih mafijaša od večerašnjeg koncerta?
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 16:38 10.12.2007

Re: Izvinjavam se na trolovanju, ali

ma, gledali ih mi na egzitu letos, totalni su smor ljudi.
JJ Beba JJ Beba 19:45 10.12.2007

Re: Izvinjavam se na trolovanju, ali

ma, gledali ih mi na egzitu letos, totalni su smor ljudi.

Nisu bili Cepelini, samo Plant, moliću lepo
:)
adam weisphaut adam weisphaut 19:55 10.12.2007

Re: Izvinjavam se na trolovanju, ali

Srđan Fuchs
ma, gledali ih mi na egzitu letos, totalni su smor ljudi.

tek sad pogledah!
Cepeline nemoj da mi diras
JJ Beba JJ Beba 20:07 10.12.2007

Re: Izvinjavam se na trolovanju, ali

ma kakv smor, čoveče
Doctor Wu Doctor Wu 21:09 10.12.2007

Srdž, znam da je NS ćudo od grada

ali ovi ljudi nisu zajedno svirali od 1980. U zajedno računam i nepravedno zapostavljenog John Paula (svi dobijaju kredit. I Plant i Page i pok. Bonham samo mandolinistu Foo Fightersa preskaču).
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 20:31 10.12.2007

realizam ;)

trebamo ovde da ostanemo staloženi i da priznamo i sebi i robertu da čovek smara...

evo nekih detalja po mom ukusu iz te epohe...


hey jude

the house...

velvet - venus



JJ Beba JJ Beba 20:39 10.12.2007

Re: realizam ;)

Srđane, nemoj se svađamo
:)))
adam weisphaut adam weisphaut 20:49 10.12.2007

Re: realizam ;)

Fuchs, beat this I dare you
bindu bindu 23:57 10.12.2007

Re: realizam ;)

Bojan Zdravic Bojan Zdravic 00:08 11.12.2007

Re: realizam ;)


bindu

Preporuka za politicku nesitomisljenicu
bindu bindu 01:05 11.12.2007

Re: realizam ;)

Bojan Zdravic

bindu Preporuka za politicku nesitomisljenicu


Otkud znate da smo politicki neistomisljenici???
ja o tome nemam pojma-:)
bronx bronx 04:47 11.12.2007

Re: realizam ;)-greenday-u2

redirect the force what a great idea
samo jedan mali problem -
thebrain
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 05:23 11.12.2007

Re: realizam ;)

bindu
Otkud znate da smo politicki neistomisljenici???
ja o tome nemam pojma-:)

Izvinjavam se, izgleda da sam pomesao nikove:)
lilit lilit 00:40 12.12.2007

u jedan glas...


Fucks:
"potom, kada ih novinari - bbc-ja konkretno, pitaju, kao, čekajte, pa srbija ima dve različite struje u vrhu države?; premijer odnosno savetnik govore jednu stvar, dok predsednik odnosno šef diplomatije mu govore suštinski različitu priču. ko laže od dvojice funkcionera?"

A zar je to nesto novo u svetskoj politici?
Ili u novinarstvu?
Zar to nije odraz duboko demokratsog srpskog drustva, cude me od tebe, g.sn Fucks?
A kako bi trebalo da se postave, jednoglasno?
Mozda i ceo Parlament kao jedan je l'?
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 13:57 12.12.2007

Re: u jedan glas...

lilit
A zar je to nesto novo u svetskoj politici?


Hehe na ovaj deo nisam ni ja bio stigao da dam komentar pa se pridruzujem lilit. Posebno je tipicna ta situacija za tzv. "velike postizborne koalicije" odnosno situacije u kojima su partije prakticno prisiljene (voljom biraca) da budu u koaliciji ... iako to inace ne bi bile pri drugacijem ishodu glasanja ...

A ovo je i direktan dokaz protiv omiljene LDP-teze (koju ne verujem da je Srdjan zeleo da demantuje : teze (ili bolje da kazem besmislice? da su DS i DSS jedno te isto ...
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 21:44 12.12.2007

Re: u jedan glas...

lilit
"potom, kada ih novinari - bbc-ja konkretno, pitaju, kao, čekajte, pa srbija ima dve različite struje u vrhu države?; premijer odnosno savetnik govore jednu stvar, dok predsednik odnosno šef diplomatije mu govore suštinski različitu priču. ko laže od dvojice funkcionera?"

A zar je to nesto novo u svetskoj politici? Ili u novinarstvu? Zar to nije odraz duboko demokratsog srpskog drustva, cudi me od tebe, g.sn Fuks? A kako bi trebalo da se postave, jednoglasno? Mozda i ceo Parlament kao jedan je l'?


naravno da nisam mislio na takav nonsens poput jednopartijske parlamentarne političke [ne]kulture. takav sistem državnosti smo već imali i videli smo da nam je uništio zemlju i ekonomiju... govorio sam o diplomatskom nastupu, a ne o parlamentarizmu. taj nastup izgledo shizofreno razdeljeno. ako diplomatiju shvatimo kao "lik države", panim šel ha medina, ako razumete hebrew, kako se to u izraelu kaže, onda panim, obrazi u doslovnom prevodu, odaju jednu dimenziju rascepljenosti, pošto se u jednom kabinetu govori jedno, a u drugom, kako rekoh, suštinski različito. da bih dočarao u potpunosti šta mislim kada kažem shizofrena razdeljenost, a da bi me i sasvim razumeli iz premijerovog kabineta , stavljam vam dve slike u kojima imate jasno prikazane dimenzije podeljenosti lika u slikarstvu (dimenzije možete prepoznati tako što prekrijete jednu polovinu lika, tačno po sredini, i promatrate uporedno jednu pa drugu polovinu)...





Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana