Bezocna privatizacija javnog medija...

Tibor Jóna RSS / 08.12.2007. u 01:07

Na kojoj se najiskrenije izvinjavam. Skuzajte, muka me naterala.

Ako postoji kakav dobar Samaricanin ili dobra Samaricanka, uopste osoba velikog dobrotvornog kapaciteta koji dolazi iz Londona za Beograd u januaru, ne bilo mu / joj zapovedjeno neka mi se javne preko privatne poruke, da me zaduzi za zivot!

 Hvala !

Malo na temu o kojoj sam vec zvakao.

Koliko puta ste culi one preslatke ljude koji pocinju recenice sa : "Ja licno nisam rasista, ali...", ili "Ja licno nemam nista protiv Roma, ali..." ili "Ja nisam homofob, ali..."

I onda, posle tog, preslatkog ALI obicno dodje tirada homofobije, romofobije, rasizma koje bi se postideli i najautovaniji rasisti, homofobi ili romofobi... 

Da pitamo Dragana Jovanovica da li on mrzi Rome! Da li on Dragan Jovanovic smatra da su Romima nasilje, kriminal i shtroka imanentni, kao sto su Srbima ili uopste "belcima" imanentni chipka, klavir ili sufle? Da ga pitamo i da li on misli da su geta dobro i sistemsko, takoreci "Endloesung" resenje za "Romski problem"?

Da li bi Dragan Jovanovic rekao:

a. Ja, Dragan Jovanovic?! Da mrzim Rome i mislim sve to?!?! Nikad! Ja licno nista nemam protiv njih, ali...

ili 

b. Da, ja Dragan Jovanovic mislim to i to...

Danas, ili ovih dana, mozda je verovatnije da bi D.J. dao odgovor pod a. No, verujem da je samo pitanje vremena kada ce odgovor i pod "B" postati realna opcija. Jer ako je danas i moralno neprihvatljivo reci "Da, ja mrzim Rome" nastavili se ovako sa govorom mrznje, samo je pitanje dana kada ce i to postati svakodnevnica na koju ce nas navici.

(Menja li to shta? Ne! To samo znaci da ce ti - Draganu Jovanovicu podobni, govoriti ono sto misle. Za akcije koje preduzimaju - kao ova izgradnja ovog veselog naselja opasanog zidom i zicom - nece biti nikakvog znacaja da li je odgovor pod A. ili pod B. njih ce uvek motivisati ono pod B." 

Ono si, jel, sto mislis, a ne sto govoris. 

Neki predstavnik sindikata danas je izjavio da je realno ocekivati kamenovanje Vlade. Chu kamenovanje? Sta je lik? Freakin` Dzimi Flinston Hofa?

Pa iz skupstine stigne da se moze spaljivati B92, sto sa ulice ne bi stiglo i po koji kamichak u prozor Vlade? 

Javni se govor u Srbiji pretvorio u pravi Sajam extremizma i pratece opreme. Od tabloidnog tiska do ministarske fotelje - kurve, pushenje da je lepsa, narkomani, spaljivanje, kamenovanje, sta nije jasno u majcinim recima, siptarske glumice, ustashke kurve...Sa verbalnim, jaca i fizicko nasilje. Ako smes da kazes da bi kamenovao, zasto ne bi i kamenovao?

I onda, sta se vama cini kao veci problem naseg drustva:  

Dragan Jovanovic i njemu podobni koji pogane sprovodeci u delo svoje monstruozne ideje naselja ogradjenih zicom ili Petar Lukovic ili Predrag Azdejkovic koji pogane na takve ljude i njihove naopake prakse?

Ko je opasniji?

Dragan Jovanovic i njegova zica oko Roma ili psovanje Petra Lukovica i nevaspitanje Queerija na temu te zice?

Koji to medijski format daje naputke za nasilje?

"Politika" kad objavljuje Jovanovica ili "Pescanik" kada daje prostor Petru Lukovicu?

Cije su reci realnije pretnje ili pozivi na obracunavanje sa neistomisljenicima?

One reci koje se sprovode u delo u dnu nekog placa ili one izgovorene u ocajanju sto se u dnu placa dize zid sa zicom?

Sta je gore?

Biti decak kojeg pipka duhovnik-pedofil ili biti covek koji slusa psovke na racun tog pedofila u mantiji?

Gde ima vise etike?

U "Politici" ili na "b92"?



Komentari (83)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

kobacspo kobacspo 02:25 08.12.2007

RAZMISLJANJE ...

ili Petar Lukovic ili Predrag Azdejkovic koji pogane na takve ljude i njihove naopake prakse?


Lukovicu svaka cast a Azdejkovic, me banovao, sa svog bloga kada sam dao komentar, krajnje neuvredljive sadrzine, cak duhovite. On ne trpi kritiku i hteo bi da marsira gde hoce, samo sto nema nikog da mu pravi drustvo... :)

Gde ima vise etike?

U "Politici" ili na "b92"?


U B92 naravno, ziveo B92, volim B92, gledam samo B92 :) :) :) Politiku nikad nisam ni kupio

Unfuckable Unfuckable 02:39 08.12.2007

U pitanju je odgovor

I onda, sta se vama cini kao veci problem naseg drustva:

Dragan Jovanovic i njemu podobni koji pogane sprovodeci u delo svoje monstruozne ideje naselja ogradjenih zicom ili Petar Lukovic ili Predrag Azdejkovic koji pogane na takve ljude i njihove naopake prakse?


Kada se tako postavi to je, po meni - fizika, ybt - i to čista, za osnovnu - VII razred :
akcija rađa reakciju.
Zaključujem, vispreno, da bez akcije - ni reakcije ne bi bilo. To sam dosta puta nekima na blogu u malo promenjenoj formi "pojašnjavao".
Tibor Jóna Tibor Jóna 02:57 08.12.2007

Re: U pitanju je odgovor

Unfuckable

Zaključujem, vispreno, da bez akcije - ni reakcije ne bi bilo. To sam dosta puta nekima na blogu u malo promenjenoj formi "pojašnjavao".


vi ste uzbudjeni zbog dogadjaja u zvezdi i ne znate sta pricate )
asterix asterix 03:11 08.12.2007

Re: U pitanju je odgovor

Dragan Jovanovic je ubacheni agent CIA on nije Dragan Jovanovic on je kamikaza, njega je lichno poslala Kondoliza Rajz da se samounishti unutar neprijateljskih linija u momentu kada se reshava pitanje Kosova. On je samo jedan od agenata CIA koji su ubacheni u nashu teritoriju, pre par dana su otkriveni agenti "deca sa posebnim potrebama" unutar ustanova u kojima su bili zbrinuti o troshku drzave. Reakcija drzave na njihovo otkrivanje je bila efektna i oni su bili mucheni dok nisu priznali svoju povezanost sa americhkom agencijom CIA. Na zalost jedan agent je uspeo da poshalje signal u svoju bazu i drzavna akcija je osujecena. Drzava apeluje da se ne izlazi iz stanova i da non stop proveravate svoj TV signal i frekvenciju zbog mogucnosti da CIA ubaci neke svoje emisije u kojima ce prikazivati Shiptare kao ljude koji ujutro peru zube, doruchkuju, smeju se i chitaju poeziju, idu u bioskop, vode ljubav, daju imena kucnim ljubimcima. To je naravno laz, njima zubi poispadaju sa 15 godina, ne znaju da chitaju,ne smeju se vec samo psuju i mashu pesnicom ka Srbiji, ne gledaju filmove jer nisu na Albanskom i ne vode ljubav, vec se samo razmnozavaju.
Unfuckable Unfuckable 03:15 08.12.2007

Re: U pitanju je odgovor

Tibor Jóna
Unfuckable

Zaključujem, vispreno, da bez akcije - ni reakcije ne bi bilo. To sam dosta puta nekima na blogu u malo promenjenoj formi "pojašnjavao".


vi ste uzbudjeni zbog dogadjaja u zvezdi i ne znate sta pricate )


možebitno, ali stojim iza izrečenog. Ruši se ikona srpskog sporta...ruži se.
Bez glupavih i pljuvačkih komentara na račun Premijera koje slučajno pročitah - ja nikada ne bi obratio pažnju na ovo mesto pod Suncem. Ne bi me bilo ovde.
Što se Zvezde tiče ...akcija je usledila mnogo pre batinanja žandara. Batinanje žandara je bilo reakcija, tvrdim.
da mr Jovanovic nije kakao po webu nikada se ovaj moj i Vaš pre toga, komentar pojavio ne bi - a ni celokupni blog Jelene Krajšić.
Ništa od toga ne bi postojalo.
Možete li zamisliti ?
gorran gorran 14:02 08.12.2007

ja njega kamdžijom švić,

on mene levčom tras.
akcija rađa reakciju.
Oni postoje - mi ih kinjimo.
Kad ne bi postojali, mi ih uopšte ne bismo kinjili.
Akcija izaziva reakciju.
Što ne bi oni lepo izvoleli prestati postojati,
Kao gest dobre volje.
Pa bismo ih mi prestali kinjiti...

Tako bismo lepo
uz obostrane ustupke
i obostranu dobru volju
prevazišli sve nesporazume
mirnim putem
u skladu sa poveljom UN
i međunarodnim pravom.

Ja bih eto i ovim putem
i ovom prilikom
apelovao na njih
da se urazume
i prihvate našu kompromisnu inicijativu
za prevladavanje krize
koju su oni nesmotreno izazvali
svojim jednostranim postojanjem.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 08:56 08.12.2007

Bezocna Tiborova manipulacija ...

Tibor Jóna

Dragan Jovanovic i njemu podobni koji pogane sprovodeci u delo svoje monstruozne ideje naselja ogradjenih zicom ili Petar Lukovic ili Predrag Azdejkovic koji pogane na takve ljude i njihove naopake prakse?

Ko je opasniji?

Dragan Jovanovic i njegova zica oko Roma ili psovanje Petra Lukovica i nevaspitanje Queerija na temu te zice?




Tibore,

ja mislim da je najopasnija manipulacija i izvrtanje koje ti ovde radis... Prvo jasno je da se ovde ne radi o "opasivanju naselja zicom" nego o pregradjivanju prolaza kojim se onemugacava celom naselju da prolazi odredjenom ulicom. Naravno postoje stvari koje se i tome mogu kritikovati (vec sam pisao na blogu kod Jelene pa se necu ponavljati) ali ovo preuvelicavanje lici na ruznu zloupotrebu problema sirotinje u politicke svrhe (posto se tamo govori o "ugorzenim socijalnim grupama medju kojima je i jedan broj Roma" ...

Kao sto je ova tvoja manipulacija u odbrani Queerije i Pere koji su navodno "psovali" Dragana Jovanovica i njegovu "zicu oko Roma" ...

To ste se pomenuti Jovanovic moze kritikovati za odredjene stvari ili sto je neki pop eventualno kriv za odredjene kriminalne aktivnosti, ne znaci da Queerija i Pera mogu vredjati milione vernika SPC ili da Pera moze da pljune sve i svakog u odbrani svog politickog sefa ...

pozz
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 09:13 08.12.2007

Re: Bezocna Tiborova manipulacija ...

Virtuelni Vasilije
Tibor Jóna

Dragan Jovanovic i njemu podobni koji pogane sprovodeci u delo svoje monstruozne ideje naselja ogradjenih zicom ili Petar Lukovic ili Predrag Azdejkovic koji pogane na takve ljude i njihove naopake prakse?

Ko je opasniji?

Dragan Jovanovic i njegova zica oko Roma ili psovanje Petra Lukovica i nevaspitanje Queerija na temu te zice?




Tibore,

ja mislim da je najopasnija manipulacija i izvrtanje koje ti ovde radis... Prvo jasno je da se ovde ne radi o "opasivanju naselja zicom" nego o pregradjivanju prolaza kojim se onemugacava celom naselju da prolazi odredjenom ulicom. Naravno postoje stvari koje se i tome mogu kritikovati (vec sam pisao na blogu kod Jelene pa se necu ponavljati) ali ovo preuvelicavanje lici na ruznu zloupotrebu problema sirotinje u politicke svrhe (posto se tamo govori o "ugorzenim socijalnim grupama medju kojima je i jedan broj Roma" ...

Kao sto je ova tvoja manipulacija u odbrani Queerije i Pere koji su navodno "psovali" Dragana Jovanovica i njegovu "zicu oko Roma" ...

To ste se pomenuti Jovanovic moze kritikovati za odredjene stvari ili sto je neki pop eventualno kriv za odredjene kriminalne aktivnosti, ne znaci da Queerija i Pera mogu vredjati milione vernika SPC ili da Pera moze da pljune sve i svakog u odbrani svog politickog sefa ...

pozz

E Vaso, svakakve ludorije braniš i relativizuješ, ali da ćeš braniti nacizam tome se nisam nadao.
A ovo što taj Jovanović radi čist je nacizam...I to ne samo sa naseljem koje će ograditi žicom.
Tibor Jóna Tibor Jóna 09:16 08.12.2007

Re: Bezocna Tiborova manipulacija ...

Virtuelni Vasilije

Tibore,


To ste se pomenuti Jovanovic moze kritikovati za odredjene stvari ili sto je neki pop eventualno kriv za odredjene kriminalne aktivnosti, ne znaci da Queerija i Pera mogu vredjati milione vernika SPC ili da Pera moze da pljune sve i svakog u odbrani svog politickog sefa ...

pozz


Eto, na primer Vi, Vasilije, nista nemate protiv Roma, jel, ali....
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 09:21 08.12.2007

Re: Bezocna Tiborova manipulacija ...

Tibor
Eto, na primer Vi, Vasilije, nista nemate protiv Roma, jel, ali....


Pa naravno da nemam posto imam bliske prijatelje medju njima i sa nekima od njih sam odrastao ... Zato mi i smeta ovakva zloupotreba njihovih problema u prljave dnevno-politikce svrhe ...
Tibor Jóna Tibor Jóna 09:27 08.12.2007

Re: Bezocna Tiborova manipulacija ...

Virtuelni Vasilije

Pa naravno da nemam posto imam bliske prijatelje medju njima i sa nekima od njih sam odrastao ... Zato mi i smeta ovakva zloupotreba njihovih problema u prljave dnevno-politikce svrhe ...


a ne smeta Vam sto postoje ulice koje ih nisu dostojne? MIslim dostojne Vasih bliskih prijatelja medju Njima? Ili je to geopolitika? Pa je onda ok?
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 09:40 08.12.2007

Re: Bezocna Tiborova manipulacija ...

a ne smeta Vam sto postoje ulice koje ih nisu dostojne? MIslim dostojne Vasih bliskih prijatelja medju Njima? Ili je to geopolitika? Pa je onda ok?


Naravno da mi smeta ... i to sam vec rekao kod Jelene (link posta sam vec ostavio gore). Ali mi smeta isto tako da kad iz se pregradjenog prolaza prema nekoj ulici (za siromasne medju kojima su, izgleda vecina Roma) izvuce naslov "Romi ogradjeni zicom". Meni je i to odvratna manipulacija (kao sto mi je odvratno ono prgradjivanje) ... a vama ocigledno ne smeta posto se i vi time bavite ...

ps. uostalom ta ograda i nije samo za Rome nego i ostale "socijalno ugrozene" medju kojim ocigledno ima i Srba ... a ja i medju njima, gle cuda, imam bliskih prijatelja ... i svoje prijatelje ne izdvajam prema nacionalnosti, nego sam vam gore to napomenuo posto ste vi (u vasem stilu) pokusali da mi "nakalemite" netrpeljivost prema Romima ...
Tibor Jóna Tibor Jóna 09:45 08.12.2007

Re: Bezocna Tiborova manipulacija ...

Virtuelni Vasilije
a ne smeta Vam sto postoje ulice koje ih nisu dostojne? MIslim dostojne Vasih bliskih prijatelja medju Njima? Ili je to geopolitika? Pa je onda ok?

Naravno da mi smeta ... i to sam vec rekao kod Jelene (link posta sam vec ostavio gore). Ali mi smeta isto tako da kad iz se pregradjenog prolaza prema nekoj ulici (za siromasne medju kojima su, izgleda vecina Roma) izvuce naslov "Romi ogradjeni zicom". Meni je i to odvratna manipulacija (kao sto mi je odvratno ono prgradjivanje) ... a vama ocigledno ne smeta posto se i vi time bavite ...


a vidite meni smeta ta jeziva proizvoljnost kod vas... moze ulica da bude pregradjena, i to je iz nekog samo vama znanog naci-apologetskog razloga OK, ali sacuvaj boze da se kaze da je to zid oko naselja (na stranu sto sam jovanovic kaze - ogradicemo Rome ...)

i kako to Romi ne smeju da se setaju nekom ulicom, a kako nekom smeju? i kako to da ne trosite energiju da pomognete Vasim prijateljima medju Njima da mogu recimo slobodno da se krecu svojom zemljom nego vreme trosite na jalove rasprave zid li je, ulica li je koja ne menja sustinu problema ni za jotu....

fuj.

dragoljub dragoljub 09:46 08.12.2007

Re: Bezocna Tiborova manipulacija ...

mogu vredjati milione vernika


a vernici imaju sva prava da prekidaju predstave i tribine koje se njima nesviđaju,da traže glavu svakog ko kaže nešto na temu vere neliči li to malo na srednji vek
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 09:49 08.12.2007

Re: Bezocna Tiborova manipulacija ...

Meni smeta LAZ i MANIPULACIJA Tibore, nezavisno do nacionalne pripadnosti onih o kojima se govori ... ili onoga ko je (zlo)upotrebljava. A nekima (mnogima?) ovde je SVE dozvoljeno - dok se stoji na "pravoj" politickoj strani ...

Tibor
vama znanog naci-apologetskog


a ovim pokazujete samo da se ne razlikujete od tog 'Jovanovica koji Peru Lukovica naziva "fasistom". Zato nam je tako kako jeste. Zato sto nam javnom scenom vladaju Pera, Seselj koji sa svojim prljavim optuzbama i pljuvanjem ne dozvoljavaju razumnim ljudima da dodju doreci ... A evo vidim da se i vi pridruzujete vasem idolu, samo napred Tibore...
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 09:54 08.12.2007

Re: Bezocna Tiborova manipulacija ...

dragoljub
a vernici imaju sva prava da prekidaju predstave i tribine koje se njima nesviđaju,da traže glavu svakog ko kaže nešto na temu vere neliči li to malo na srednji vek


jedno ne opravdava drugo ... s tim sto su za ovo sto vi kritikujete (i cemu se i ja priduzujem) odgovorni odredjeni, konkretni ljudi ... a neke od onih uvreda su upuceno pausalno SVIM vernicima. Sto je nedopustivo pogotovu kad je upuceno od strane onih koji navodno zatupaju gradjanska i ljudksa prava ... u sta spada i pravo na veroispovest (i prakticiranje vere) ...
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 09:56 08.12.2007

Re: Bezocna Tiborova manipulacija ...

Virtuelni Vasilije
a ne smeta Vam sto postoje ulice koje ih nisu dostojne? MIslim dostojne Vasih bliskih prijatelja medju Njima? Ili je to geopolitika? Pa je onda ok?


Naravno da mi smeta ... i to sam vec rekao kod Jelene (link posta sam vec ostavio gore). Ali mi smeta isto tako da kad iz se pregradjenog prolaza prema nekoj ulici (za siromasne medju kojima su, izgleda vecina Roma) izvuce naslov "Romi ogradjeni zicom". Meni je i to odvratna manipulacija (kao sto mi je odvratno ono prgradjivanje) ... a vama ocigledno ne smeta posto se i vi time bavite ...

ps. uostalom ta ograda i nije samo za Rome nego i ostale "socijalno ugrozene" medju kojim ocigledno ima i Srba ... a ja i medju njima, gle cuda, imam bliskih prijatelja ... i svoje prijatelje ne izdvajam prema nacionalnosti, nego sam vam gore to napomenuo posto ste vi (u vasem stilu) pokusali da mi "nakalemite" netrpeljivost prema Romima ...

Vaso došao si u fazu kad se više ne zna skačeš li ti preko apsurda ili apsurd skače preko tebe...o))
Čoveče, čitaj šta pišeš. Tvrdiš kako je ok da "tvojim" prijateljima bude udarena žica i zabranjeno kretanje ulicom samo zato što žive u tzv. socijalnim stanovima. I sve to pišeš da neko, ne daj bože, ne bi pomislio da u Srbiji ima nacista. Jer, misliš ti, ako među Romima koje je Jovanović odredio ograditi bodljikavom žicom ima samo jedan Srbin, onda to nije rasizam, nije ksenofobija, nije nacizam, nije fašizam. I kod Jelene na blogu si pisao iste stvari. Sledio "genijalne" saborne ideje g. Domazeta.
Pri tom ti naravno, jer redukuješ sadržaje u tom svom nastojanju da "spasavaš obraz srpske sabornosti", nije palo u oči da je među prvim rečenicama koje je napisao nacista Jovanović bila i ona "Ja Rome da držim u centru, neću"...
Tibor Jóna Tibor Jóna 09:57 08.12.2007

Re: Bezocna Tiborova manipulacija ...

Virtuelni Vasilije
Meni smeta LAZ i MANIPULACIJA Tibore, nezavisno do nacionalne pripadnosti onih o kojima se govori ... ili onoga ko je (zlo)upotrebljava. A nekima (mnogima?) ovde je SVE dozvoljeno - dok se stoji na "pravoj" politickoj strani ...


e vasilije, a da odete jovanovicu i vidite treba li mu pomoc oko postavljanja zice, kad zid sam nije dovoljan. gamad je to , prepuzace ako gore ne bude i zica... i vidite da posavetujete jovanovica da pusti i struju kroz zicu, jer, ha, znate kakvi su ti Romi, kradu samo tako...

nego, ne bi se slozio da je sve dozvoljeno Nekima Ovde.... jer, nekima ovde recimo nije dozvoljeno da zazidjuju ljude iza zidova sa zicom, nekima ovde nije dozvoljeno da prekidaju nasiljem tribine, nekima ovde nije dozvoljeno da majgerishu novinare, nekima ovde nije dozvoljeno da kraduckaju, nekima ovde nije dozvoljeno da kradu... I ako su na pravoj politickoj strani.

A ima kome je i to dozovoljeno. I da budu lopuze i nacisti i lazovi i prevaranti. Cak i ako su na pogresnoj politickoj strani. Ili su bas zato na pogresnoj politickoj strani?

A Nekima Ovde je btw. dozvoljeno samo da psuju.


adam weisphaut adam weisphaut 09:59 08.12.2007

Re: Bezocna Tiborova manipulacija ...

ja mislim da je najopasnija manipulacija i izvrtanje koje ti ovde radis...

Ti si bar ekspert za iste.
adam weisphaut adam weisphaut 10:02 08.12.2007

Re: Bezocna Tiborova manipulacija ...

E Vaso, svakakve ludorije braniš i relativizuješ, ali da ćeš braniti nacizam tome se nisam nadao.
A ovo što taj Jovanović radi čist je nacizam...I to ne samo sa naseljem koje će ograditi žicom.

Tebi je tek sad Drago to jasno? Meni se razjasnilo jos oko MRDI-izvestaja da on nema granice.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 10:05 08.12.2007

Re: Bezocna Tiborova manipulacija ...

adam weisphaut
E Vaso, svakakve ludorije braniš i relativizuješ, ali da ćeš braniti nacizam tome se nisam nadao.
A ovo što taj Jovanović radi čist je nacizam...I to ne samo sa naseljem koje će ograditi žicom.

Tebi je tek sad Drago to jasno? Meni se razjasnilo jos oko MRDI-izvestaja da on nema granice.

Ma nisam to video, a znam za njkegovu sklonost ka relativizacijama i čuvanja "lepe slike o sabornome narodu".
No da jedan deklarisani pristalica DS-a i Tadića, ovako govori, prosto ne mogu doći sebi.
Tibor Jóna Tibor Jóna 10:09 08.12.2007

Re: Bezocna Tiborova manipulacija ...

Drago Kovacevic

No da jedan deklarisani pristalica DS-a i Tadića, ovako govori, prosto ne mogu doći sebi.


bogami, kako je po DS krenula da se povampirljuje Vuksanoviceva struja, ni to ne sme vise da cudi....
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 10:20 08.12.2007

Re: Bezocna Tiborova manipulacija ...

Drago
Vaso došao si u fazu kad se više ne zna skačeš li ti preko apsurda ili apsurd skače preko tebe


Pa to su "apsurdi" kad je ti i tvoji saborci preformulisete a ja zbilja nemam zelje da ponavljam da sam i sam osudio to pregradjivanje. Ali to ne opravdava vase preterivanje ... cime pokazujete da se ono kako nasutupate moze nazvati EKSTREMIZAM. Zato su na vasim skupovima i potrebni kordoni milicije ... da bi vas razdvojile od vasih "kolega" sa suprotne, ekstremisticke strane. Slicno je i na zapadu, ekstremiste razlicitih boja razdvaja policija ... a na skupovima umerenih i razumnih politickih opcija nema takvih ekscesa ...

Samo napred, radikalizujte nasu politicku scenu ... pa cemo videti cemu ce to voditi. Dobrome sigurno nece ...
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 10:22 08.12.2007

Re: Bezocna Tiborova manipulacija ...

Tibor Jóna
Drago Kovacevic

No da jedan deklarisani pristalica DS-a i Tadića, ovako govori, prosto ne mogu doći sebi.


bogami, kako je po DS krenula da se povampirljuje Vuksanoviceva struja, ni to ne sme vise da cudi....

To se samo zove "Vuksina struja"...o))
Inače, izgleda da je reaktivirina sporazum o saradnji koji je Vuksa svojevremeno potpiusao sa pokretom Svetozar Miletić..
adam weisphaut adam weisphaut 10:23 08.12.2007

Re: Bezocna Tiborova manipulacija ...


To se samo zove "Vuksina struja"...o))
Inače, izgleda da je reaktivirina sporazum o saradnji koji je Vuksa svojevremeno potpiusao sa pokretom Svetozar Miletić..


Ah cuveni OO Beograd sto ih je Djindjic raspustio
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 10:25 08.12.2007

Re: Bezocna Tiborova manipulacija ...

adam weisphaut

To se samo zove "Vuksina struja"...o))
Inače, izgleda da je reaktivirina sporazum o saradnji koji je Vuksa svojevremeno potpiusao sa pokretom Svetozar Miletić..


Ah cuveni OO Beograd sto ih je Djindjic raspustio

Da. Vuksa, Kopčalić....i društvo.
Nego, Tadić se tada izvukao...
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 10:28 08.12.2007

Re: Bezocna Tiborova manipulacija ...

Drago
No da jedan deklarisani pristalica DS-a i Tadića, ovako govori, prosto ne mogu doći sebi.


Tibor
bogami, kako je po DS krenula da se povampirljuje Vuksanoviceva struja, ni to ne sme vise da cudi....


Hahaha ... ma da, sad iskoristite priliku da napadnete DS (pa i oni su deo vaseg "zlocinackog udruzenja" ... koje ste iznenda "zaboravili" i ne smete da ga vise pomninjete). Naravno da je politicka borba najvaznija, sto bi inace i pominjali Rome? Pa i prosli put ste iskoristili slucaj one male Romkinje samo da bi ispljuvali vlast... i ubrzo zaboravili sve ...

ps. Ja ovde ne govorim u ime DS, niti sam njihov clan ... i njih sam spreman da kritikujem za mnoge stvari. Ali da su OD LDP neuporedivo bolji tu nema nikakve dileme ...
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 10:28 08.12.2007

Re: Bezocna Tiborova manipulacija ...

Virtuelni Vasilije
Drago
Vaso došao si u fazu kad se više ne zna skačeš li ti preko apsurda ili apsurd skače preko tebe


Pa to su "apsurdi" kad je ti i tvoji saborci preformulisete a ja zbilja nemam zelje da ponavljam da sam i sam osudio to pregradjivanje. Ali to ne opravdava vase preterivanje ... cime pokazujete da se ono kako nasutupate moze nazvati EKSTREMIZAM. Zato su na vasim skupovima i potrebni kordoni milicije ... da bi vas razdvojile od vasih "kolega" sa suprotne, ekstremisticke strane. Slicno je i na zapadu, ekstremiste razlicitih boja razdvaja policija ... a na skupovima umerenih i razumnih politickih opcija nema takvih ekscesa ...

Samo napred, radikalizujte nasu politicku scenu ... pa cemo videti cemu ce to voditi. Dobrome sigurno nece ...

Samo napred Vaso. Žica je budućnost...i ako je moguće bez ikakvoga otpora...
Sramota, bre...
adam weisphaut adam weisphaut 10:30 08.12.2007

Re: Bezocna Tiborova manipulacija ...


Da. Vuksa, Kopčalić....i društvo.
Nego, Tadić se tada izvukao...

Tadic se izvukao ali ga Djindjic nikada nije smatrao za bliskog saradnike.
On je uvek bio unutarstranacka opozicija. A ima prica da je trebalo da bude poslat u diplomatiju.
Tibor Jóna Tibor Jóna 10:34 08.12.2007

Re: Bezocna Tiborova manipulacija ...

Virtuelni Vasilije


ps. Ja ovde ne govorim u ime DS, niti sam njihov clan ... i njih sam spreman da kritikujem za mnoge stvari. Ali da su LDP neuporedivo bolji tu nema nikakve dileme ...


ROFLMAO .....

pa napisa li ja na pocetku teksta da bas takve kao sto si ti Vasilije najvise volem... Nisam clan ni jedne partije ali...

:))))))))

Pa Vi Vasilije zivite stereotip....
adam weisphaut adam weisphaut 10:37 08.12.2007

Re: Bezocna Tiborova manipulacija ...

pa napisa li ja na pocetku teksta da bas takve kao sto si ti Vasilije najvise volem... Nisam clan ni jedne partije ali...

Nisam clan ni jedne stranke, i pozdravljam sve u studiju...
To je taj rad
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 10:38 08.12.2007

Re: Bezocna Tiborova manipulacija ...

Tibor Jóna
Virtuelni Vasilije


ps. Ja ovde ne govorim u ime DS, niti sam njihov clan ... i njih sam spreman da kritikujem za mnoge stvari. Ali da su LDP neuporedivo bolji tu nema nikakve dileme ...


ROFLMAO .....

pa napisa li ja na pocetku teksta da bas takve kao sto si ti Vasilije najvise volem... Nisam clan ni jedne partije ali...

:))))))))

Pa Vi Vasilije zivite stereotip....

Nisam član ni jedne partije, ali...
Nemam ništa protiv Roma, ali
Nemam ništa protiv homoseksualaca, ali...
o))))
Tibore, majstore...o))
Tibor Jóna Tibor Jóna 10:38 08.12.2007

Re: Bezocna Tiborova manipulacija ...

Drago Kovacevic

Ah cuveni OO Beograd sto ih je Djindjic raspustio
Da. Vuksa, Kopčalić....i društvo.
Nego, Tadić se tada izvukao...


Onda su mi bili jezivi, a i sad sam se streso od jeze...
Kakva ekpia...

Ali... Shekiz agejn, shekiz agejn, shekiz on d roud agejn.....

Truba mu jerihonskih...
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 10:40 08.12.2007

Re: Bezocna Tiborova manipulacija ...

adam weisphaut

Da. Vuksa, Kopčalić....i društvo.
Nego, Tadić se tada izvukao...

Tadic se izvukao ali ga Djindjic nikada nije smatrao za bliskog saradnike.
On je uvek bio unutarstranacka opozicija. A ima prica da je trebalo da bude poslat u diplomatiju.

Što ne ode bar do Rusije...ccccccccccc...o)))
Tibor Jóna Tibor Jóna 10:43 08.12.2007

Re: Bezocna Tiborova manipulacija ...

adam weisphaut

Nisam clan ni jedne stranke, i pozdravljam sve u studiju...
To je taj rad


i samo da pitam vaseg gosta kad ce sledeci projekat!
I ako smem da pozdravim nekog...
adam weisphaut adam weisphaut 10:44 08.12.2007

Re: Bezocna Tiborova manipulacija ...


Što ne ode bar do Rusije...ccccccccccc...o)))

Drago, blizu si. U bratski Peking
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 10:54 08.12.2007

Re: Bezocna Tiborova manipulacija ...

adam weisphaut

Što ne ode bar do Rusije...ccccccccccc...o)))

Drago, blizu si. U bratski Peking

Pa da...najbliže Hong Kongu...o))
Kazezoze Kazezoze 13:20 08.12.2007

Re: Bezocna Tiborova manipulacija ...

ovo
ps. uostalom ta ograda i nije samo za Rome nego i ostale "socijalno ugrozene" medju kojim ocigledno ima i Srba

i ovo
pokusali da mi "nakalemite" netrpeljivost prema Romima ...

u pravu si to nije netrpeljivost samo prema romima, nego i prema svim socijalno ugrozhenim shto tebe i jovanovica svrstava u potpuno novu kategoriju nacizma.
Unfuckable Unfuckable 14:39 08.12.2007

Re: Bezocna Tiborova manipulacija ...

Da. Vuksa, Kopčalić....i društvo.
Nego, Tadić se tada izvukao...



Tadic se izvukao ali ga Djindjic nikada nije smatrao za bliskog saradnike.
On je uvek bio unutarstranacka opozicija. A ima prica da je trebalo da bude poslat u diplomatiju.


.

Tadić se - čini mi se - nije sam izvukao - bio je izvučen, ako me razumete, a koliko se sećam...cela ta ekipa podgojenih tatinih sinova koja po ceo bogovetni dan nije radila ništa korisno, trebala je da leti iz stranke - i to je, prema nekim izvorima, trebalo da se dogodi negde početkom marta 2003..... čisto da se ne zaboravi...kad već spominjemo, jelte.
Nije mi jasno zašto se DS i LDP tako žestoko sukobljavaju - čak mnogo žešče nego sa radikalima & others - kada su, po nekoj mojoj logici ( izvinte na samostalnom razmišljanju, pa makar bilo i pogrešno ) budući prirodni saveznici. To mi malo smeta, malo ne razumem - al vidim da neko treći tu ima mnogo koristi.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 15:08 08.12.2007

Re: Bezocna Tiborova manipulacija ...

Unfuckable
Da. Vuksa, Kopčalić....i društvo.
Nego, Tadić se tada izvukao...


Tadic se izvukao ali ga Djindjic nikada nije smatrao za bliskog saradnike.
On je uvek bio unutarstranacka opozicija. A ima prica da je trebalo da bude poslat u diplomatiju.


.

Tadić se - čini mi se - nije sam izvukao - bio je izvučen, ako me razumete, a koliko se sećam...cela ta ekipa podgojenih tatinih sinova koja po ceo bogovetni dan nije radila ništa korisno, trebala je da leti iz stranke - i to je, prema nekim izvorima, trebalo da se dogodi negde početkom marta 2003..... čisto da se ne zaboravi...kad već spominjemo, jelte.
Nije mi jasno zašto se DS i LDP tako žestoko sukobljavaju - čak mnogo žešče nego sa radikalima & others - kada su, po nekoj mojoj logici ( izvinte na samostalnom razmišljanju, pa makar bilo i pogrešno ) budući prirodni saveznici. To mi malo smeta, malo ne razumem - al vidim da neko treći tu ima mnogo koristi.

Ma razumemo te, ne brini..o))
Nego otkud ti onda to "prirodni saveznici"...
To mi nekako organski zvuči....o))
Unfuckable Unfuckable 15:22 08.12.2007

Re: Bezocna Tiborova manipulacija ...

Nego otkud ti onda to "prirodni saveznici"...
To mi nekako organski zvuči....o)


..otuda što mislim da DS nisu samo Vuksa, Kopča...pa i Tadić. A definitivno su bliži LDP u od svih ostalih stranaka, bar tako ja to vidim
evo šta je napisao Anastasijević o tome , prošle nedelje : ceo tekst

" Problem je u nečemu drugom: čak i one pristalice LDP-a koje su ubeđene da je sve što Jovanović govori istina, u dobroj meri su zbunjene promenom kursa stranke: oni su navikli da svoje najljuće protivnike vide u Srpskoj radikalnoj stranci, Socijalističkoj partiji i tvrdom krilu Demokratske stranke Srbije, sa Koštunicom na čelu. Sada ispada da im glavna opasnost preti od onih ministara (Đelić, Dinkić, Đilas...) čiji su stavovi najbliži programu LDP-a, i koji su dosad važili za potencijalne saveznike u antinacionalističkom frontu. Zbunjuje ih i prisustvo američke vlade na novom spisku neprijatelja, pogotovo što mnogi znaju da je američka administracija u znatnoj meri finansijski pomogla kampanju LDP-a na parlamentarnim izborima prošle godine.
Tako je, uoči početka predsedničke trke, Jovanović praktično ostao bez saveznika, u Srbiji i van nje. I Amerikanci su nešto izgubili: papirna afera im je prekinula vezu sa jedinom parlamentarnom strankom u Srbiji koja je bila spremna da razgovara o nezavisnom Kosovu. A ko je iz ove nadasve neprijatne afere profitirao, čitaoci će lako zaključiti sami. "

Neću da ulazim u razmatranje tačnosti baš svega od gorenavedenog, ali dosta toga mi zvuči logično ( i neveselo, da dodam...)
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 15:31 08.12.2007

Re: Bezocna Tiborova manipulacija ...

Unfuckable
Nego otkud ti onda to "prirodni saveznici"...
To mi nekako organski zvuči....o)


..otuda što mislim da DS nisu samo Vuksa, Kopča...pa i Tadić. A definitivno su bliži LDP u od svih ostalih stranaka, bar tako ja to vidim
evo šta je napisao Anastasijević o tome , prošle nedelje : ceo tekst

" Problem je u nečemu drugom: čak i one pristalice LDP-a koje su ubeđene da je sve što Jovanović govori istina, u dobroj meri su zbunjene promenom kursa stranke: oni su navikli da svoje najljuće protivnike vide u Srpskoj radikalnoj stranci, Socijalističkoj partiji i tvrdom krilu Demokratske stranke Srbije, sa Koštunicom na čelu. Sada ispada da im glavna opasnost preti od onih ministara (Đelić, Dinkić, Đilas...) čiji su stavovi najbliži programu LDP-a, i koji su dosad važili za potencijalne saveznike u antinacionalističkom frontu. Zbunjuje ih i prisustvo američke vlade na novom spisku neprijatelja, pogotovo što mnogi znaju da je američka administracija u znatnoj meri finansijski pomogla kampanju LDP-a na parlamentarnim izborima prošle godine.
Tako je, uoči početka predsedničke trke, Jovanović praktično ostao bez saveznika, u Srbiji i van nje. I Amerikanci su nešto izgubili: papirna afera im je prekinula vezu sa jedinom parlamentarnom strankom u Srbiji koja je bila spremna da razgovara o nezavisnom Kosovu. A ko je iz ove nadasve neprijatne afere profitirao, čitaoci će lako zaključiti sami. "

Neću da ulazim u razmatranje tačnosti baš svega od gorenavedenog, ali dosta toga mi zvuči logično ( i neveselo, da dodam...)

Ne, grešiš...
Današnji DS je zapravo Tadić i društvo sa vaterpolo utakmica...Samo tri stvari su u njihovom programu.."podela odgovornosti", "Boris predsednik" i "Koštunica premijer"...
A što se Ananasa tiče - pa i on je čovek, dakle po nekad greši...o)))
P.S. Nego, idu li anarhisti na izbore....o))
Unfuckable Unfuckable 15:44 08.12.2007

Re: Bezocna Tiborova manipulacija ...

pazi, da bi istina bila zadovoljena sa obe strane - apropos Ananasa, da podvučem, tačno je i on je samo čovek - evo sjajnog intervjua Vesne Pešić, btw jedne od retkih osoba na polit sceni kojoj još uvek verujem.
...idu i "anarhisti" na izbore, naravno ; )))) - čisto da OVI ne pomisle da baš sve tako lako može da protekne.
Mislim da ima jako mnogo "anarhističkih" glasova u onih nijebitnokoliko procenata koje je dobila LDP, mada je svaki procenat itekako bitan ; )))) ....
ali, by default, "anarhisti" ne mašu time okolo, ne "spomeničare" aj tako da kažem, i preziru nekritičko udvorištvo.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 16:59 09.12.2007

Re: Bezocna Tiborova manipulacija ...

Kazezoze
u pravu si to nije netrpeljivost samo prema romima, nego i prema svim socijalno ugrozhenim shto tebe i jovanovica svrstava u potpuno novu kategoriju nacizma.


Hehe tek sad vidim ovu tvoju besmislicu 'zzzoze ... gde ti vide da ja branim tu ogradu? Pa nisi ni mogao da vidis (osim u tvojo uobrazilji) posto je ne branim ... ali aj' da se i ti pridruzis "skojevskom toplom zecu"...

ps. To sto ja navodim da se cela ruzna prica u Topoli nije odnosila na Rome nego i na druge ne znaci da ja to branim ... ali da bi ti to shvatio, morao bi da mucnes malo glavom - sto ti ocigledno tesko ide. Mnogo lakse je pridruziti se jatu ... da ne kazem rulji
Doctor Wu Doctor Wu 10:07 08.12.2007

Jovanovića

-Dragana, da ne bude zabune- treba pod hitno hospitalizovati; očigledno je reč o umno poremećenom čoveku. S tim u vezi nije jasno zašto se u istu ravan stavljaju narečeni Jovanović (ludak) i par Azdejković- Luković (hronični nedostatak mere/ukusa).
adam weisphaut adam weisphaut 10:22 08.12.2007

Re: Jovanovića

Doctor Wu
-Dragana, da ne bude zabune- treba pod hitno hospitalizovati; očigledno je reč o umno poremećenom čoveku. S tim u vezi nije jasno zašto se u istu ravan stavljaju narečeni Jovanović (ludak) i par Azdejković- Luković (hronični nedostatak mere/ukusa).

Doktore, eto da se bar jednom potpuno slozimo uz mali dodatak da su mera i ukus prilicno subjektivni. Preporuka
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 10:27 08.12.2007

Re: Jovanovića

adam weisphaut
Doctor Wu
-Dragana, da ne bude zabune- treba pod hitno hospitalizovati; očigledno je reč o umno poremećenom čoveku. S tim u vezi nije jasno zašto se u istu ravan stavljaju narečeni Jovanović (ludak) i par Azdejković- Luković (hronični nedostatak mere/ukusa).

Doktore, eto da se bar jednom potpuno slozimo uz mali dodatak da su mera i ukus prilicno subjektivni. Preporuka

Ma ote mi reči iz usta,Adame...o))
Preporuka kao vrata i prozor, zajedno...
Doctor Wu Doctor Wu 10:53 08.12.2007

možda mera & ukus jesu,

ali hronični nedostatak istih definitivno nije.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 10:58 08.12.2007

Re: Jovanovića

Doctor Wu
Jovanovića #Link Replika: 2-Dragana, da ne bude zabune- treba pod hitno hospitalizovati; očigledno je reč o umno poremećenom čoveku. S tim u vezi nije jasno zašto se u istu ravan stavljaju narečeni Jovanović (ludak) i par Azdejković- Luković (hronični nedostatak mere/ukusa).


Wu,

za razliku od Adama i Drageca ovo je jedan od redjih tvojih postova kome ne mogu da dam preporuku. Ali zato dajem preporuku Tiboru sto ih je sve stavio u istu ravan. Naravno ja o Draganu Jovanovicu mogu sam da cenim na osnovu ovog intervjua u Politici pa zato vidim "istu ravan" (mozda ti imas vise informacija pa znas da je stvarno lud?). Najproblematicnije je ono njegovo upozorenje u vezi "TV Bastilje" ... ali zar nemamo i sa ove druge strane cesto insistiranje na "revolucionarnim" metodama kao sto je bio 5. oktobar. Sto znaci opet oruzje i paljenje (da li skupstine ili TV stanica slicno je). A i retorika u kojoj je svaka druga rec upucena protivniku "fasista" mi je slicna ...

pozz
adam weisphaut adam weisphaut 11:04 08.12.2007

Re: Jovanovića

Ali zato dajem preporuku Tiboru sto ih je sve stavio u istu ravan

Ti Vaso, imas problema sa shvatnjem procitanog ?
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 11:09 08.12.2007

Re: Jovanovića

Adi
Ti Vaso, imas problema sa shvatnjem procitanog


ma zezam malo Tibora, zar moram uz svaki takav slucaj da upotrebim smajli, valjda je i ovako ocigledno? Naravno da ih JA stavljam u istu ravan ... i to sam obrazlozio...

ps. izvinjavam se Tiboru za nesto sto se moze shvatiti kao izvrtanje necijih reci
Tibor Jóna Tibor Jóna 11:09 08.12.2007

Re: Jovanovića

adam weisphaut
Ali zato dajem preporuku Tiboru sto ih je sve stavio u istu ravan
Ti Vaso, imas problema sa shvatnjem procitanog ?


drz`te Vasilija uteche
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 11:16 08.12.2007

Re: Jovanovića

Tibor
drz`te Vasilija uteche


hehe vec sam utek'o, ko ce uspeti da nadgovori celu skojevsku organizaciju (pa bar vi znati kako "kvanitet prelazi u kvalitet"
Doctor Wu Doctor Wu 22:18 08.12.2007

Virt Vaske, zaiste

je dirljivo videti na delu ljude koji se baš u svemu slažu (klizački par Adam i Dragec, na primer). Meni se, međutim, čini da dvojac nije najbolje shvatio ono što je proćitao (a, koliko vidim, i kasnije preporučio). Nije im prvi put, doduše.

Naime, nijedan umno poremećeni čovek pa ni Jovanović, da ne bude zabune, Dragan, ne može kontrolisati svoje postupke. Samim tim, on se ne može smatrati odgovornim za svoje postupke. Amnestiranje Jovanovića dakle direktno povlači prenošenje odgovornosti na odgovarajuće zdravstvene službe i partije koje zloupotrebljavaju umno poremećene ljude.

Azdejković i Luković, s druge strane, idu svesno na to da povređuju druge ljude i na tome, štaviše, grade svoju reputaciju. U tom smislu, Jovanović se može smatrati nesrećnikom koji još nije hospitalizovan. Narečeni dvojac, međutim, pripada malignijoj grupaciji za koju postoje različiti nazivi, ali je možda najpreciznije koristiti odrednicu; iskompleksirana, provincijska (u konkretnom slučaju, kruševačka, odnosno kraljevačka) baraba.
adam weisphaut adam weisphaut 22:34 08.12.2007

Re: Virt Vaske, zaiste

Naime, nijedan umno poremećeni čovek pa ni Jovanović, da ne bude zabune, Dragan, ne može kontrolisati svoje postupke. Samim tim, on se ne može smatrati odgovornim za svoje postupke. Amnestiranje Jovanovića dakle direktno povlači prenošenje odgovornosti na odgovarajuće zdravstvene službe i partije koje zloupotrebljavaju umno poremećene ljude.

Pa doktor on mozda ne moze da odgovara, ali odgovornost onda snosi ona politicka opcija koja ga je izabrala za kandidata, koja pravda njegove nenormalne postupke kao politicku borbu kao i one koji su u kaoliciji s njom a to tolerisu.
Takodje snosi odgovornost i jedna novina i njena glodurica koja je prenela saopstenje jednog, slazem se umobolnog, coveka koji preti da ce spaliti ovu medijsku kucu, zar ne ?
AlexDunja AlexDunja 01:18 09.12.2007

Re: Jovanovića

i od mene preporuka doktoru:))
da se zna! retkost ! bas !
sentinel26 sentinel26 14:00 08.12.2007

Sajam extremizma

je istovremeno i sajam alatki i izvodjača zločinačkih radova iz bliske prošlosti a po njihovom očekivanju i bliske budućnosti.
. Od tabloidnog tiska do ministarske fotelje - kurve, pushenje da je lepsa, narkomani, spaljivanje, kamenovanje, sta nije jasno u majcinim recima, siptarske glumice, ustashke kurve...Sa verbalnim, jaca i fizicko nasilje. Ako smes da kazes da bi kamenovao, zasto ne bi i kamenovao?

Samo onaj koji je slijep i gluv ne vidi i ne čuje kuda to vodi.
Na sceni je velika olimpijada ko će da bude veći gaulajter, a ko firerčić.
Srbija je duboko zagazila u mutne vode.

„Politiku“ ne čitam još od namontiranog feljtona Nazmija Mikulovcija, stariji (kojima vrane nijesu još što popile) se sjećaju možda toga.
Izjavu one Lj.Smajlović sam čuo na TV B-92. Pa ta izjava govori i zbog čega je ona postavljena na to mjesto.

PatriJoti iz Topole je svakako mjesto u zatvoru.

Nažalost ostala je neprimjećena još jedna veoma opasna izjava jednog visokog zvaničnika države Srbije.
Predsjednik SPS-a, narodni poslanik i predsjednik Odbora za bezbednost Skupštine Srbije (poznatiji kao Ivica Dačić) je sa govornice Skupštine saopštio falsifikovanu izjavu francuskog generala, šefa KFOR-a na Kosovu, čime je namjerno izazvao uznemirenje gradjana a naročito Srba sa Kosova i na Kosovu.

Ova njegova izjava je dobro upamćena i u Njujorku, Vašingtonu i Briselu, samo u Srbiji, slučajno ili namjerno nije.
Sada će gospoda iz DS-a samo da trče po svijetu i izvinjavaju se i objašnjavaju značenje (tudjih?) izjava.

Zbog ovakve izjave on ni u jednoj normalnog državi ne bi mogao da se pozove na poslanički imunitet i bio bi odmah sproveden na hladjenje tamo dje je trebalo odavno da bude smešten.

Tekstovi Pere Lukovića su prava beletristika u odnosu na rječnik koji se čuje u Skupštini Srbije.

Tekstove Predraga Azdejkovića - Pedje podržavam i pozdravljam iz razloga što se on bori da se jednoj prisutnoj populaciji ljudi omogući ravnopravan status u ovome društvu i da se njihova elementarna ljudska prava poštuju bar u onoj mjeri koliko i ostalim gradjanima.

Kolovodje osporavanja i ugrožavanja njihovih prava ili sjede u SPC ili se kriju iza nje i on je prosto prinudjen da kritiku usmereva u tom pravcu. On nije nikakva smetnja umišljenim svetosavskim ideolozima o čistoti vjere i nacije koju (neovlašćeno) zastupaju.

Tibore, ja mislim da se B-92 i „Politika“ ne mogu usporedjivati.
To su dva različita nivoa civilizacije, dva različita svijeta, sa različitim jezicima komunciranja, pa i različitim ciljevima.
Sepulturero Sepulturero 20:03 08.12.2007

Суботица и Топола

Како то да никоме од коментатора, а поготово не аутору блога, није упало у очи да се нешто слично и још и горе догодило пре неки дан када су општинари у Суботици сами себе оградили жицом тиме што су забранили приступ Ромима својој напредној, цивилизованој и европској општини. А мало пре њих то исто урадила је и Сента.
Мислим да су у обе општине на власти СВМ и ДС а не "ксенофобне и расистичке" странке типа СРС, ДСС или СПС.
Tibor Jóna Tibor Jóna 20:31 08.12.2007

Re: Суботица и Топола

Sepulturero
Како то да никоме од коментатора, а поготово не аутору блога, није упало у очи да се нешто слично и још и горе догодило пре неки дан када су општинари у Суботици сами себе оградили жицом тиме што су забранили приступ Ромима својој напредној, цивилизованој и европској општини. А мало пре њих то исто урадила је и Сента.
Мислим да су у обе општине на власти СВМ и ДС а не "ксенофобне и расистичке" странке типа СРС, ДСС или СПС.



[url=http://blog.b92.net/text/1162/Dajte%20nam%20vase%20obespravljene.../][/url]

dixit.
Domazet Domazet 23:02 08.12.2007

Ah to 'ali' sto ljupkoj devojci...

...srecu kvari. Vala bas. Mislim, mnogfo komplikovano to ali. Nikako da mu pogodim kad valja a kad ne valja. Dobro, znao sam kad ne valja. To su i Tibor i Vanja tako lepo objasnili. Nema ko ne razume. Ali (opet to ali), pitam se ja (radoznao kakav vec jesam) da li ima i neko 'ali' koje valja? I taman sam bio resio da zakljucim da 'ali' ne moze da valja kad ono medjutim (ili sto bi neki rekli 'ali') padne meni na pamet jedna ovakva recenica:
Ljiljana Smajlovic ima male sise ali ja volim Rome!
I odmah mi bude jasno da 'ali' i te kako moze da valja. Da bude spasonosno, bre. I tu se ja malo zbunim, cekaj sada, kako to ali moze da bude i smrtonosno-fasisticko i spasonosno-antifasisticko, sve u isto vreme? Mislim, stvarno. I sednem da gledam ja te dve recenice, onu fasisticku i onu antifasisticku. I nikako da u kapiram. Dok mi (da ne kazem 'ali') odjednom ne sine. Ma to sve zavisi od mesta gde se nalaze Romi. Ako su Romi pre 'ali' tj.
Ja volim Rome ali...
onda je recenica ocigledno fasisticka. Ako su medjutim Romi posle 'ali', tj.
...ali ja volim Rome.
onda je recenica dibidus antifasisticka, sta god stajalo ispred tog nesretnog 'ali'. I opet se ja taman obradujem da sam provalio sistem kad ono medjutim procitam tu u komsiluku sledeci antifasizam:
Pera je apsolutni genije .
On je artikulisao i verbalizovao svaku nijansu gadjenja na ovu raspalu zemlju i raspali narod.
toliko se koprcam u svojim naporima tako lepo pljutznem po Ugrici , a onda se pojavi Pera i lepo kaze da je zena operisala šiške..
I meni puno srce , i od srece lupim petom o petu!
Ziveo Peraaaa!!!!!
da me raduje jos sto godina !!!!
i ukapiram da bi se bilo antifasista uopste nije bitno gde je ono 'ali' . Niti je potrebno voleti Rome. Da bi se bio antifasista neophodno je i dovoljno voleti Peru. Ako se voli Pera onda tu nema nikakve nekakve mucke relativizacije. Pera moze da stoji i ispred i iza 'ali'. Kao u cuvenoj neralitivizujuceantifasistickoj izjavi Biljane The, da parafraziram:
Ja nikako ne podrzavam takav jezik ali Pera...
Sad mi je sve jasno. Druga i Bolja Srbija u svom obozavanju Pere nikako ne moze biti fasisticki relativizatorska. Ona moze samo biti apsolutno antifasisticka. Apsolutno apsolutna. Doduse u onom relativnom smislu koji pominje Veliki Albert...
adam weisphaut adam weisphaut 23:28 08.12.2007

Re: Ah to 'ali' sto ljupkoj devojci...

Ako se voli Pera onda tu nema nikakve nekakve mucke relativizacije

nego da predlozimo Peru za drektora RTS-a?
http://www.nspm.org.yu/Komentari/2004tijanicmizo.htm
Inace je pomenuti doveden tu zato jer se prethodni navodno nije brinuo o Kosovu.
Mora da je bilo i tu medju braniteljima svete srpske zemlje neko ali
P.S. posto si ti Domazete jako pametan, razjasni mi sta znaci ovo "otvorena dole vise nego u glavi" sto je bivsi Kostunicin savetnik a sada visoki drzavni duznosnik izrekao?
Domazet Domazet 23:49 08.12.2007

Adame sa zavesom...

adam weisphaut
Ako se voli Pera onda tu nema nikakve nekakve mucke relativizacijenego da predlozimo Peru za drektora RTS-a?http://www.nspm.org.yu/Komentari/2004tijanicmizo.htm Inace je pomenuti doveden tu zato jer se prethodni navodno nije brinuo o Kosovu. Mora da je bilo i tu medju braniteljima svete srpske zemlje neko ali P.S. posto si ti Domazete jako pametan, razjasni mi sta znaci ovo "otvorena dole vise nego u glavi" sto je bivsi Kostunicin savetnik a sada visoki drzavni duznosnik izrekao?
Kako da razumem ovaj tvoj kripticni tekst, je l' kao:
Pera jeste mizogina budala ali je i Tijanic
Ako je to smisao onda moram da te pohavalim za doslednu antifasisticmu nerelativizaciju. Tu su i Pera i 'ali'...
adam weisphaut adam weisphaut 00:06 09.12.2007

Re: Adame sa zavesom...

Ako je to smisao onda moram da te pohavalim za doslednu antifasisticmu nerelativizaciju. Tu su i Pera i 'ali'...

Bre Domazete, ja te pitam da li bi odgovarao kao direktor RTS-a posto imaju i drugihdoirnih tacaka dugogodisnji novinarski staz, veze sa hrvatskim novinarstvom, izgradjenu profesionalnu poziciju... a ti odmah relativizacija. Da te tvoje silno relativizovanja srpskih zlocina ne cini sklonim da u svemu vidis realtivizaciju ?
Kad smo kod relativizacija evo jednog sjanog primera sa ovog bloga:
Takodje, cudo jedno, s obzirom da te ne mrzi da podsecas na organizovano prevozene leseve, da sebe nikada nisi podsetila na sve ubijene policajce, vojnike, postare (ej, postare) koji su prethodili organizovanom prenosenju leseva.

da parfriram:
Domazet
Jeste da smo ubijali Albance ali...

Iako rizikujem da m the relatvizator optuzi za relativizam, koja li je realtivizacija opasnija Domazte, Perinog (poganog) recnika ili masovnih ubistava ?
adam weisphaut adam weisphaut 00:29 09.12.2007

Re: Adame sa zavesom...

I dok cekam na odgovor, da pozdravim Grehopadnubez koje ne bih procitao tekst Orosenog i da je podsetim da mi duguje pivo kao kompenzaciju za to sto sam ga procitao
Domazet Domazet 00:41 09.12.2007

Adame sa zavesom...

adam sa zavesom
Domazet
Jeste da smo ubijali Albance ali...
Iako rizikujem da m the relatvizator optuzi za relativizam, koja li je realtivizacija opasnija Domazte, Perinog (poganog) recnika ili masovnih ubistava ?
Hmmm...ti izgleda mislis da se jedan zlocin moze relativizovati spominjanjem drugog. Ili ne spominjanjem. Nesto kao
a pa u redu je Srebrenica, setite se Jasenovca?
Pa sad ne znam, interesantna ti je logika. Mislim to sto mislis da se velicina jednog zlocina moze relativizovati spominjanjem drugih. Jedno pitanjce, ako je to tako da li onda i ne spominjanje nekih zlocina doprinosi relativizaciji nekih drugih, znas ono, inverzna logika? Znas sta, ja, za razliku od nekih ovde, bas imam lose misljenje o Angie ali se ipak ne bih usudio da je kao ti optuzim za relativizaciju zlocina. Ona je, koliko cujem, dosledni borac protiv rasizma i fasizma. Na svakom mestu i svugde. Mislim, razume se, u Srbiji. Ko je spominjao Svajcarsku...
AlexDunja AlexDunja 01:23 09.12.2007

Re: Adame sa zavesom...

Domazet
adam sa zavesom
Domazet
Jeste da smo ubijali Albance ali...
Iako rizikujem da m the relatvizator optuzi za relativizam, koja li je realtivizacija opasnija Domazte, Perinog (poganog) recnika ili masovnih ubistava ?
Hmmm...ti izgleda mislis da se jedan zlocin moze relativizovati spominjanjem drugog. Ili ne spominjanjem. Nesto kao
a pa u redu je Srebrenica, setite se Jasenovca?
Pa sad ne znam, interesantna ti je logika. Mislim to sto mislis da se velicina jednog zlocina moze relativizovati spominjanjem drugih. Jedno pitanjce, ako je to tako da li onda i ne spominjanje nekih zlocina doprinosi relativizaciji nekih drugih, znas ono, inverzna logika? Znas sta, ja, za razliku od nekih ovde, bas imam lose misljenje o Angie ali se ipak ne bih usudio da je kao ti optuzim za relativizaciju zlocina. Ona je, koliko cujem, dosledni borac protiv rasizma i fasizma. Na svakom mestu i svugde. Mislim, razume se, u Srbiji. Ko je spominjao Svajcarsku...

a gde je ng???
adam weisphaut adam weisphaut 11:28 09.12.2007

Domazet=Jurcevic?

Hmmm...ti izgleda mislis da se jedan zlocin moze relativizovati spominjanjem drugog. Ili ne spominjanjem. Nesto kao

Pa ne msilim ja to nego ti nedvosmisleno iskazujes razumevanje za zlocin i trzais mu opravdanje po principu i oni su nama- te quoque. I tu si u potpunosti dosledan jer se ti sistematski na ovom blogu boris protiv onih koji su ukazivali na srpske zlocine a iskazujes razumevanje i otvornu podrsku za one koji ih smanjuju, relativizuju i ,skriveno doduuse, podrzavaju Ali jos jedna stvar mi je interesantna:
Znas sta, ja, za razliku od nekih ovde, bas imam lose misljenje o Angie

Angie je velika devojka, pa ce sama da se brani, al' bez da ulazim da li je to tacno, ono sto ti kazes je:
Domazet
Eto ja relativizujem zlocine, ali angie...

Jos jedna relativizacija, zar ne?
Drugim recima: Domazete, puk'o si
Edit: nego razmisljam ja nesto, i sve mislim poznata mi ova Domazetova primena inverzne logike, pa onda shvatim to on zapravo deli misljenje sa onim hrvatskim revizonistima kojse zalazu da se mora govoriti uvek i o Blajburgu kada govorimo o Jasenovcu. Kad malo razmislim, pa ima li iceg prirodnijeg nego da srpski nacionalista ima razumevanja za hrvatske
Domazet Domazet 18:04 09.12.2007

He, he...

Adam Vernik
Pa ne msilim ja to nego ti nedvosmisleno iskazujes razumevanje za zlocin i trzais mu opravdanje po principu i oni su nama- te quoque. I tu si u potpunosti dosledan jer se ti sistematski na ovom blogu boris protiv onih koji su ukazivali na srpske zlocine a iskazujes razumevanje i otvornu podrsku za one koji ih smanjuju, relativizuju i ,skriveno doduuse, podrzavaju
...Adamcicu Vernice, opet nedostatak inteligencoije nadoknadjujes nemanjem obraza? I sta kazes Adamcicu, nedvosmisleno iskazujem razumevanje za zlocin i trazim mu opravdanje? Pa sad, jeste da tesko da ima mnogo boljih primera Jednomislenosti na ovom Blogu od tebe ali dozvolices mi da ovu tvoju izjavu primim sa rezervom. I da ti ponudim alternativno obrazlozenje. Evo ovako:

1. Angie misli da je u redu da se zlocini jednih naplate na racun drugih. Konkretno, neki Srbi su cinili zlocine nad nekim Albancima dakle u redu je da neki drugi Albanci oteraju zbog toga neke druge Srbe i uzmu im scve sto im je drago. Mislim da sam prilicno dobro predstavio Angienu filozofiju. Sad, ja se sa ovim ne slazem (Cudo jedno kako ti je to promaklo Adame, stvarno kako ti je to promaklo, tebi koji u mojim tekstovima citas i ono sto ne pise? Mozda bas zbog toga sto u mojiim tekstovima najcesce citas ono sto ne pise?) ali rekoh da, zarad diskusije, prihvatim kao legitiman taj stav.

2. Posto Angie tvrdo stoji iza principa Teritorije za Zlocin onda se upitah kako to da neko ko je konzistentan pobornik tog principa nikako da se seti da onda, zbog zlocina nekih Albanaca nad nekim Srbima, i neki drugi Srbi imaju pravo da teraju neke druge Albance. Jednom recju, da onda neki Srbi sa Kosova polazu puno pravo na deo Kosova na osnovu zlocina nekih Albanaca pre, za vreme i posle intervencije NATO.

Dakle, ako (ne znam da li si primetio ovo ako pa rekoh da ga podvucem) prihvatimo jedan princip onda taj princip vazi sa za sve. Ili ti mislis da to mozda nije tako. Da, bas bi me zanimalo da cujem sta ti mislis o tome? Da li, ako mislis da je Angie u pravu, onda i Srbi imaju pravo na deo Kosova? Ili, ako ne mislis da je Angie u parvu, kako to da joj se ostro ne suprostavljas. Znas, onaj princip o ciscenju sopstvenog dvorista koji ti nuikada ne bi primenio na druge a da ga prethodno ne istestiras na sebi.

E da, govoris o nedvosmislenom iskazivanju i otvorenoj podrsci. Onda ti svakako nece biti tesko da das koji link na takve nedvosmislene i otvorene stvari. Cisto da sprecis zle jezike da se pitaju da li si veci glupan ili veci lazov...

Adam Vernik sa Zavesom
Edit: nego razmisljam ja nesto, i sve mislim poznata mi ova Domazetova primena inverzne logike, pa onda shvatim to on zapravo deli misljenje sa onim hrvatskim revizonistima kojse zalazu da se mora govoriti uvek i o Blajburgu kada govorimo o Jasenovcu. Kad malo razmislim, pa ima li iceg prirodnijeg nego da srpski nacionalista ima razumevanja za hrvatske
Pre nego sto nastavim bilo kakvu dalju raspravu sa tobom moram da te pitam da li ti mislis da je Blajburg bio potpuno u redu? Stvarno Adame, kazi nam to, da li ti mislis da je Blajburg sasvim u redu?
adam weisphaut adam weisphaut 19:51 09.12.2007

Re: He, he...

Konkretno, neki Srbi su cinili zlocine nad nekim Albancima

Ne neki Srbi nego drzava Srbija, kao kolektivitet ciju su vlast izabrali gradjani Srbije, ubijala svoje gradjane koji su Albanci
dakle u redu je da neki drugi Albanci oteraju zbog toga neke druge Srbe i

Pa nije u redu ali bez a ne bi bilo b. A i nije nepoznato da su se narodi koju su se oslobadjali opresije spontano latili slicnih postupaka Nemam nameru da pravdam ali (eto ne moze se bez ali) mozda bi bilo vise Srba dole da nije bilo onog pod a.

onda se upitah kako to da neko ko je konzistentan pobornik tog principa nikako da se seti da onda, zbog zlocina nekih Albanaca nad nekim Srbima, i neki drugi Srbi imaju pravo da teraju neke druge

Tacno neki ali ne i kolektivitet Albanci
Da li, ako mislis da je Angie u pravu, onda i Srbi imaju pravo na deo Kosova?

Pa vidis zlocini ubistva i proterivanja svojih gradjana Albanaca koje je organizovano sprovela republika Srbija odnosno njene ruzne snage koji je inace najvljen izjavom popredsednika njene vlade da kao Srbija bude bmbardovan Albanci nece biti na Kosovu se mogu jedino tretirati kao zlocin te iste drzave Srbije . Individualni zlocini individualnih Albanca i paravojne OVK jesu individualni jer paravojne jedinice nisu mogli imati tako cvrstu organizacionu strukturu (sto je priznajem slabiji argiument) niti sto je mnogo vaznije je de facto postojala drzava iza njih (sto je mnogo jaci).
E da, govoris o nedvosmislenom iskazivanju i otvorenoj podrsci. Onda ti svakako nece biti tesko da das koji link na takve nedvosmislene i otvorene stvari. Cisto da sprecis zle jezike da se pitaju da li si veci glupan ili veci lazov...

Takodje, cudo jedno, s obzirom da te ne mrzi da podsecas na organizovano prevozene leseve, da sebe nikada nisi podsetila na sve ubijene policajce, vojnike, postare (ej, postare) koji su prethodili organizovanom prenosenju leseva.


Zamisli samo kakav ti odnos uspostavljas neki Albanci su ubijali postare i to bi kao trebalo da opravda cinjenicu da je izvrseno masovno streljanje sopstvenih grajana Albanaca, da je drzava Srbija streljala i decu, ej decu kao sto je cetvoro dece one majke sto je nedavno svedocila u se. sudu. Pa ih prevezli u hladnjacama i zakopala ih u bazi elitnih snaga policije oko Beograda. Pa jer to nije umisljaj? I kako ja da drugacije protumacim tvoje poturanje cinjenice da su eto neki Albanci ubijali postare kao kontrargument tome?
Pre nego sto nastavim bilo kakvu dalju raspravu sa tobom moram da te pitam da li ti mislis da je Blajburg bio potpuno u redu? Stvarno Adame, kazi nam to, da li ti mislis da je Blajburg sasvim u redu?

Hajde ovako, negirat da je zlocin pocinjen u Blajburgu bi bilo jako glupo. Ali ono nasta ja ciljam da kao sto oni pokusavaju da poture da je Jasenovac na neki nacin opravdan kada imamo u vidu Blajburg, dakle on im sluzi da se uspostavi neki lazna jednakost, tako i ti pokusavas da izjednacis dve stvari koje se ne daju izjednaciti.
Domazet Domazet 20:56 09.12.2007

Eh Adanme Vernice...

Adam Vernik
Ne neki Srbi nego drzava Srbija, kao kolektivitet ciju su vlast izabrali gradjani Srbije, ubijala svoje gradjane koji su Albanci
bas koektivitet drzava Srbija u bijala svoje gradjane Albance? A da li si spreman da kazes da je, posle NATO intervencije, kolektivitet drzava Kosova ubijala svoje Gradjane Srbe. Ako nisi o verovatno zbog toga sto su se Srbi oruzano pobunili dok Albanci nisu.

Adam Vernik
Pa nije u redu ali bez a ne bi bilo b. A i nije nepoznato da su se narodi koju su se oslobadjali opresije spontano latili slicnih postupaka Nemam nameru da pravdam ali (eto ne moze se bez ali) mozda bi bilo vise Srba dole da nije bilo onog pod a.
Idi, a da li si spreman da pomisliz da mozda ni onog pod a) ne bi bilo da nije bilo onoga pod pre a).

Adam Vernik
Pa vidis zlocini ubistva i proterivanja svojih gradjana Albanaca koje je organizovano sprovela republika Srbija odnosno njene ruzne snage koji je inace najvljen izjavom popredsednika njene vlade da kao Srbija bude bmbardovan Albanci nece biti na Kosovu se mogu jedino tretirati kao zlocin te iste drzave Srbije . Individualni zlocini individualnih Albanca i paravojne OVK jesu individualni jer paravojne jedinice nisu mogli imati tako cvrstu organizacionu strukturu (sto je priznajem slabiji argiument) niti sto je mnogo vaznije je de facto postojala drzava iza njih (sto je mnogo jaci).
A posle intervencije NATOA, da li se i tada radilo o paravojsci Adame? Da li ce se eventualna proterivanja Srba sa Kosova po proglasavanju njegove nezavisnosti kvalifikovati kao organizovana s' obzirom da je vise nego jedan put od strane albanskih zvanicnika naglaseno da oni nece moci garantovati bezbednost a da ce ici na proglasenje? Uzgred, vezano za slabiju organizacionu strukturu, ti znaci kazes da onaj zulum koji su cinili Cetnici oko Foce bas i nije tako strasan zlocin.

Adam Vernik
Zamisli samo kakav ti odnos uspostavljas neki Albanci su ubijali postare i to bi kao trebalo da opravda cinjenicu da je izvrseno masovno streljanje sopstvenih grajana Albanaca, da je drzava Srbija streljala i decu, ej decu kao sto je cetvoro dece one majke sto je nedavno svedocila u se. sudu. Pa ih prevezli u hladnjacama i zakopala ih u bazi elitnih snaga policije oko Beograda. Pa jer to nije umisljaj? I kako ja da drugacije protumacim tvoje poturanje cinjenice da su eto neki Albanci ubijali postare kao kontrargument tome?
Koliko god pokusavam da relativizujem tvoje nemanje obraza odsustvom inteligencije (aha! uhvatio si me...) ovde to stvarno tesko ide. Mislim da je nepotrebno da te ponovo upucujem na tacke jedan i dva iz mog prethodnog posta. I ti i Angie ste dobro shvatili sta sam hteo da kazem. Angie se posluzila time da bi si prekratila muke i da bi me banovala. Je&i ga, ti nisi te srece, tvoj zadatak je nesto drugaciji...

Adam Vernik
Hajde ovako, negirat da je zlocin pocinjen u Blajburgu bi bilo jako glupo. Ali ono nasta ja ciljam da kao sto oni pokusavaju da poture da je Jasenovac na neki nacin opravdan kada imamo u vidu Blajburg, dakle on im sluzi da se uspostavi neki lazna jednakost, tako i ti pokusavas da izjednacis dve stvari koje se ne daju izjednaciti.?
Ne Adame, ti (i Angie) pokusavas da kazes da je oduzimanje Kosova na neki nacin opravdanao ako se ima u vidu sta se desavalo na Kosovu. Ono sa Blajburgom si se zahebao pa se sada vadis...

Dakle, Adame sta smo do sada imali. Pa nista narocito novo. Tvoje uporno pokusavanje da jednu nepravdu opravdas drugom. Da jedan zlocin opravdas drugim. Da jedan primitivizam opravdas drugim. Da druge zoves relativizatorima da ne bi sebi priznao koliko ti relativizujes da bi odrzao tvoju crno-belu kulu od karata. A zasto sve to Adame, zar ti je toliko tesko reci da tebe boli briga samo za sopstveno dupe? Ili te mozda ipak strah da ce ti dupe ostati na resetu i posto ode Kosovo? Pa da ne bude ono da si se dzaba trudio...





adam weisphaut adam weisphaut 22:34 09.12.2007

Re: Eh Adanme Vernice...

bas koektivitet drzava Srbija u bijala svoje gradjane Albance? A da li si spreman da kazes da je, posle NATO intervencije, kolektivitet drzava Kosova ubijala svoje Gradjane Srbe. Ako nisi o verovatno zbog toga sto su se Srbi oruzano pobunili dok Albanci nisu.

Pa snage koje su bile pod njenom kontrolom koje su poslate tamo od nje koje ne sqmo da nisu snosile nikakve sankcije nego su tragovi njihovih zlocina sklonjeni "asanacijom terena" Pa da li ti mislis da je to nepovezano Domazete. Van svih politickih prepucavanja da li msilis da je to bilo neorganizovano ? Da je bilo slucajno?[
Idi, a da li si spreman da pomisliz da mozda ni onog pod a) ne bi bilo da nije bilo onoga pod pre a).

Aha pa ti poredis drzavu Srbiju i neku paravojnu bandu u Drenici, pa nisam znao koliko nisko misljenje imas o Srbiji. Eto, hvala ti a ja mislio ja kritican prema Srbiji
A posle intervencije NATOA, da li se i tada radilo o paravojsci Adame?

Koja drzvaa Kosvo u onom haosu, Domazete? O cemu ti to?? Koja drzava u trenutku kada se osam stotina hiljada ljudi koje je drzava Srbija protelala posto im je oduzela licne karte i sva ostala dokumenta da bi sprecila da se ikad vrate
Da li ce se eventualna proterivanja Srba sa Kosova po proglasavanju njegove nezavisnosti kvalifikovati kao organizovana s' obzirom da je vise nego jedan put od strane albanskih zvanicnika naglaseno da oni nece moci garantovati bezbednost a da ce ici na proglasenje?

A da li je bilo proglasenje 17.3. i da li ce Srbi na Kosovu biti bezbedniji u trenutku kada frustrirana albanska vecina shvati da nece obitiono sto osam godina ocekuje? I sam znas da je najveci garant bezbednosti Srba medjunarodno prisutvo, i da ce to tako ostati, ali da li Albancima tu vise znaci da ne napadaju to prisustvo kada imaju uslovnu nezvisnost iii u trenutku kada nemaju nista da izgube?
Je&i ga, ti nisi te srece, tvoj zadatak je nesto drugaciji...

Koji to zadatak? Prenela Lilit paranoju ?
Ne Adame, ti (i Angie) pokusavas da kazes da je oduzimanje Kosova na neki nacin opravdanao ako se ima u vidu sta se desavalo na Kosovu. Ono sa Blajburgom si se zahebao pa se sada vadis..

Vidis taj koji preturas ocajnicki po spiskovima poginulih ne b li dokazao da je tvoja slika Kosovskog slucaja tacna me podseca na nacin na koji taj nesrecni Jurcevic pretura po spiskovama pobijenih, broji, prekraja, dopisuje ne bi li dokazao da je "zlocin =zlocin" Pa nije isto, Domazete!
A sto se tice Srba na Kosovu je im zelim bezbedan i siguran zivot u medjunarodno priznatom i nezavinom Kosovu.
Domazet Domazet 21:52 10.12.2007

Eh Adanme Vernice... II deo

AdamVernik
Pa snage koje su bile pod njenom kontrolom koje su poslate tamo od nje koje ne sqmo da nisu snosile nikakve sankcije nego su tragovi njihovih zlocina sklonjeni "asanacijom terena" Pa da li ti mislis da je to nepovezano Domazete. Van svih politickih prepucavanja da li msilis da je to bilo neorganizovano ? Da je bilo slucajno?
Da li ja mislim da je asanacija nepovezana? Ne mislim da je asanacija nepovezana. Sa drzavom Srbijom. I mislim da i drzava Srbija i oni koji su direktno bili umesani snosi konsekvence zbog toga. Uzgred, opet mi nisi odgovorio na pitanje.
Adam Vernik
Aha pa ti poredis drzavu Srbiju i neku paravojnu bandu u Drenici, pa nisam znao koliko nisko misljenje imas o Srbiji. Eto, hvala ti a ja mislio ja kritican prema Srbiji
. Ne idu ti ovi priglupi pokusaji duhovitosti Adame. Lepo ti je rekla Lilit sta je tvoja jaca strana, nemanje obraza i upornost, Adame. Upoznaj sebe Adame. Uzgred, opet mi nisi odgovorio na pitanje.
Adam Vernik
Koja drzvaa Kosvo u onom haosu, Domazete? O cemu ti to?? Koja drzava u trenutku kada se osam stotina hiljada ljudi koje je drzava Srbija protelala posto im je oduzela licne karte i sva ostala dokumenta da bi sprecila da se ikad vrate
. Koliko po tebi traje taj haos Adame. Vec osam godina? I uzgred, opet mi nisi odgovorio na pitanje.
Adam Vernik
A da li je bilo proglasenje 17.3. i da li ce Srbi na Kosovu biti bezbedniji u trenutku kada frustrirana albanska vecina shvati da nece obitiono sto osam godina ocekuje? I sam znas da je najveci garant bezbednosti Srba medjunarodno prisutvo, i da ce to tako ostati, ali da li Albancima tu vise znaci da ne napadaju to prisustvo kada imaju uslovnu nezvisnost iii u trenutku kada nemaju nista da izgube?
Da li ti to nas plasis sa Albanskim divljastvom Adame? Kako drugacije da protumacim ovo tvoje 'Mora im se popustiti inace su spremni na svasta' Adame. Adame, medjunarodna zajednica je duzna da garantuje bezbednost Srbima. Dok god je tamo, bas kako ti kazes. Onog trenutka kad ona ode ko ce im garantovati sigurnost? On i za koje ti tvrdis da su spremni na sve? Ili tvoje lepe zelje. I jos nesto da ti kazem, u ovom trenutku uopste me nije briga u kojem ce slucaju Albanci vise (ili manje) napadati medjunarodnu zajednicu. Medjunarodna zajednica je tamo sa zadatkom koji je sama sebi dodelila. Pa racunam da su bili svesni rizika. Jedino sto je mene briga jeste kada ce medjunarodna zajednica biti obaveznija da brani te nesrecne Srbe. U svom protektoratu ili u nekoj makar i ograniceno nezavisnoj drzavi. I da ti usput kazem, opet nisi odgovorio na moje pitanje.
Adam Vernik
Koji to zadatak? Prenela Lilit paranoju ?
Ah, ne preteruj Adame. Ne mislim da iza tebe stoji nekakva strasna organizacija. Ja tebe vidim kao amatera entuzijastu koji je sebi postavio zadatak. Uostalom Adame, potpuno je nebitno da li ti ovo sto radis radis profesionalno ili amaterski. Bili kako bilo rezultati su ti diletantski.
Adam Vernik
Vidis taj koji preturas ocajnicki po spiskovima poginulih ne b li dokazao da je tvoja slika Kosovskog slucaja tacna me podseca na nacin na koji taj nesrecni Jurcevic pretura po spiskovama pobijenih, broji, prekraja, dopisuje ne bi li dokazao da je "zlocin =zlocin" Pa nije isto, Domazete!

Ja brojim, prekrajam i dopisujem? Sta bi ovo Adame? Uporni bezobrazluk vise nije dovoljan pa si krenuo direktno da podmeces i lazes? Sta sam ja to prekrojio i dopisao. Nemoj Adame da ti se slucajno desi da mi na ovo pitanje ne odgovoris. Sta sam ja to prekrojio i dopisao? I ja dokazujem da je moja slika o Kosovu tacna? Koja moja slika Adame? A ti i Angie stalnim guranjem pod tepih stotina (pa i hiljada) nepodobnih zrtava ne pokusavate da dokazete da je vasa crno-bela slika sveta tacna? Ne verujes ti u Otrovne Zavese zato sto si dovoljno glup za to (barem se nadam). Ti u to verujes jer ti je takvo verovanje neophodno da zadrzis svoju crno-belu sliku sveta, jedinu u kojoj mozes biti Veliki Borac za Pravdu. Idi bre Adame...
Adam Vernik
A sto se tice Srba na Kosovu je im zelim bezbedan i siguran zivot u medjunarodno priznatom i nezavinom Kosovu.

Spavaj mirno Adame, sta god da se desi Adame sa tim nesrecnicima tamo ti ces imati za sebe opravdanje. Priroda je cudo Adame, Nikada se ne desi da nekome uskrati bas sve. Ako se kod tebe nije pokazala preterano izdasnom kada je inteligencija u pitanju stedro te je nadarila upornoscu u pronalazenju opravdanja.

adam weisphaut adam weisphaut 22:01 10.12.2007

Re: Eh Adanme Vernice... II deo


Spavaj mirno Adame, sta god da se desi Adame sa tim nesrecnicima tamo ti ces imati za sebe opravdanje. Priroda je cudo Adame, Nikada se ne desi da nekome uskrati bas sve. Ako se kod tebe nije pokazala preterano izdasnom kada je inteligencija u pitanju stedro te je nadarila upornoscu u pronalazenju opravdanja.

Domazete, da prafraziramPeru Lukovica:
i na saft
i na sos!
Domazet Domazet 23:09 10.12.2007

A lepo sam te bio upozorio...

...sad cu morati da ti se obracam sa Adame Lazovcino. Zamisli molim te koincidencije, pitao me sin pre neki dan kako su nastajala prezimena u Srba. Ja mu, ne razmisljajuci mnogo, odgovorih da su nastajala uglavnom po zanimanjima ili se izvodila iz licnih imena. Zaboravih potpuno na mogucnost da su nastala i na osnovu karakternih osobina. Ti bi mi bio zgodan primer za kompleksnost srpskog jezika. Ti evo dobi prezime po najmanje dva osnova...
adam weisphaut adam weisphaut 23:18 10.12.2007

Re: A lepo sam te bio upozorio...

Domazet Licemer
...sad cu morati da ti se obracam sa Adame Lazovcino. Zamisli molim te koincidencije, pitao me sin pre neki dan kako su nastajala prezimena u Srba. Ja mu, ne razmisljajuci mnogo, odgovorih da su nastajala uglavnom po zanimanjima ili se izvodila iz licnih imena. Zaboravih potpuno na mogucnost da su nastala i na osnovu karakternih osobina. Ti bi mi bio zgodan primer za kompleksnost srpskog jezika. Ti evo dobi prezime po najmanje dva osnova...

Nema problema Domazete Licemeru.
A zasto, pa zbog jednog drugog pitanja koje nisi odgovorio.
Domazet Domazet 23:22 10.12.2007

Adame Jadnice...

Adam Lazov
[Nema problema Domazete Licemeru.
A zasto, pa zbog jednog drugog pitanja koje nisi odgovorio.
He, he, a kojeg to? Jesi li siguran da nisam odgovorio? Mozda samo nisi razumeo odgovor Adame Lazove?
adam weisphaut adam weisphaut 23:24 10.12.2007

Re: Adame Jadnice...

Domazet Licemer
Adam Lazov
[Nema problema Domazete Licemeru.
A zasto, pa zbog jednog drugog pitanja koje nisi odgovorio.
He, he, a kojeg to? Jesi li siguran da nisam odgovorio? Mozda samo nisi razumeo odgovor Adame Lazove?

Razumeo sam ja savrseno odgovor, Domazete. Vise nego dobro.
Domazet Domazet 23:41 10.12.2007

Pa sad ne znam Adame Lazove...

adam weisphaut
Domazet Licemer
Adam Lazov
[Nema problema Domazete Licemeru.
A zasto, pa zbog jednog drugog pitanja koje nisi odgovorio.
He, he, a kojeg to? Jesi li siguran da nisam odgovorio? Mozda samo nisi razumeo odgovor Adame Lazove?

Razumeo sam ja savrseno odgovor, Domazete. Vise nego dobro.
...ako si vec razumeo odgovor onda bice da sam i odgovorio. Zar ne?
adam weisphaut adam weisphaut 23:47 10.12.2007

Re: Pa sad ne znam Adame Lazove...

...ako si vec razumeo odgovor onda bice da sam i odgovorio. Zar ne?

Odgovor je bio da mozes da izgovoris jedno obicno da ili ne na prilicno jasno licno pitanje. Sasvim dovoljan odgovor.
Domazet Domazet 23:59 10.12.2007

Adame Lazove...

adam weisphaut
...ako si vec razumeo odgovor onda bice da sam i odgovorio. Zar ne?

Odgovor je bio da mozes da izgovoris jedno obicno da ili ne na prilicno jasno licno pitanje. Sasvim dovoljan odgovor.
...cekaj sad, pa jesam li ja odgovorio na to prilicno jasno licno pitanje ili nisam. Ti prvo rece da nisam pa onda da si (savrseno) razumeo moj odgovor, pa evo sada vidim da objasnjavas sta je bio (sasvim dovoljan) odgovor. Je l' to da pokazes kako nisi glup? Lakse ti je da podneses da si lazov nego da si glup? Slabo ti ovo ide Adame Lazove!?
adam weisphaut adam weisphaut 00:39 11.12.2007

Re: Adame Lazove...

...cekaj sad, pa jesam li ja odgovorio na to prilicno jasno licno pitanje ili nisam. T

Pa Domazete Licemeru i kada ne odgovoris na neko pitanje to je neka vrsta odgovora, zar ne?
A za deo o inteligenciji pls. to sto si ti umislio da si bogomdanm da procenjujes druge kaci macki o rep. Pa proceni sebe samo seruckas preko tastature koliko i ja. Gde se ta tvoja navodna inteligencija, dokazala u zvotu mozda? Ajde ne zasmejavaj me. To sto si omatoreli serator kome se digao pod stare dane na patriotizam pa se setio svojih sunarodnika sa Kosova pa slusam takve kako se bore za njih vec dvadeset godina sto je veci do mog zivota, i nista.nada nula.
A ti dokazuj svoju ljubav za "napaceni narod" koliko hoces, iskreno me vise boli. Ali znas sta nemoj slucajno da zameras nedostatak brige za njih, jednostavnosve se istrosi vremnom, a vi srBovi ste je istrosli za sledecih dva veka. Tako da vam svima odreda savetujem kada Kosovo proglasi nezvisnost odite do onog pod lipom svi zajedno pa se malo razmislite, da li vam je sve to bilo potrebno? Hebes me ako ja znam.
Over and out
Domazet Domazet 02:30 11.12.2007

Eh Adame Lazove...

adam weisphaut

Pa Domazete Licemeru i kada ne odgovoris na neko pitanje to je neka vrsta odgovora, zar ne?
A za deo o inteligenciji pls. to sto si ti umislio da si bogomdanm da procenjujes druge kaci macki o rep. Pa proceni sebe samo seruckas preko tastature koliko i ja. Gde se ta tvoja navodna inteligencija, dokazala u zvotu mozda? Ajde ne zasmejavaj me. To sto si omatoreli serator kome se digao pod stare dane na patriotizam pa se setio svojih sunarodnika sa Kosova pa slusam takve kako se bore za njih vec dvadeset godina sto je veci do mog zivota, i nista.nada nula.
A ti dokazuj svoju ljubav za "napaceni narod" koliko hoces, iskreno me vise boli. Ali znas sta nemoj slucajno da zameras nedostatak brige za njih, jednostavnosve se istrosi vremnom, a vi srBovi ste je istrosli za sledecih dva veka. Tako da vam svima odreda savetujem kada Kosovo proglasi nezvisnost odite do onog pod lipom svi zajedno pa se malo razmislite, da li vam je sve to bilo potrebno? Hebes me ako ja znam.
Over and out
konacno smo dosli do prave dileme. Da li si ti licemerni cuvar svoga dupeta pri tome, da kazemo, skromnijih intelektualnih mogucnosti ili sam ja licemerni srBov? Znace ljudi...A da si lazov to smo utvrdili.
adam weisphaut adam weisphaut 09:07 11.12.2007

Re: Eh Adame Lazove...

konacno smo dosli do prave dileme. Da li si ti licemerni cuvar svoga dupeta pri tome, da kazemo, skromnijih intelektualnih mogucnosti ili sam ja licemerni srBov? Znace ljudi...A da si lazov to smo utvrdili.
Pa sto stavljas u kondicionlu, to da li si licemrni srBov to je vec utvdjeno testom da ili ne, i test je bio pozitivan. A inace sto se zaklanjas iza ljudi, pa nije valjda da ti treba njihova povrda za nesto sto navodno sam znas ili i sam ne verujes pa se tako kurazis?

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana