Sex

Neće mene...

mikele9 RSS / 05.09.2010. u 17:34

images?q=tbn:ANd9GcSiVOAES1xBzsH2tiewaH56SJiLntp72jEPm6Mj5Cui5plObo4&t=1&usg=__iTZn0ZCgC-ieqU5sWZlFIfzXyJM=

Da li vam se ikad desilo, verovatno jeste bar jednom u ivotu, da se naizgled neresiva situacija ocas slozi, upazluje, razresi a vi u tim trenucima, uz razumljivu radost, pocnete da osecate ocaj, tugu I beznadje?! Taj konglomerat osecanja I osecaja u trenu probudi u vama nervozu, napetost, radja osecaj bespomocnosti, odjednom ni prstom ne mozete da maknete. Svud oko vas je visok, cini vam se neprelazan zid, iza njega naslucujete mogucnosti koje su postale realne ali ih ima bezbroj, izmesane su, isprevrtane, jedna sustize drugu I vi postajete svesni da cak I kad zid nestane, kad se ubrzo srusi u "prah I pepeo", necete znati odakle pre da krenete, sta prvo...pa drugo...da uradite, ucinite.
Razresenje problema, situacije, donosi sobom sasvim nove I neocekivane zaplete I zavrzlame, probleme, koji to ne bi smeli ni trebali da budu! To vam je kao kad kisa danima pada a vi ceznete za suncem, nebom bez oblacka, da odveslate I usticujete se tik do drezge, zabacite stapove, zavalite se I celim svojim bicem uzivate u drhtavoj livadi lokvanja, labudovima koji vas porodicno obilaze, sivim capljama koje kriveci vratove merkaju ribice...Kad sine sunce, nebo se zaplavi do bola u ocima, vi ste odjednom neodlucni, I biste I ne biste, lomite se, nikako da se odlucite da se otisnete!
Kada ste u egzistencijalnim problemima (a ko nije?) do guse, cini vam se da bi poveca suma novca mogla da vas ih otarasi. Greska, zabluda. Samo se neki problem daju resiti novcem. Novac sam po sebi donosi nove probleme, muci vas, razjeda. Zivot je sacinjen od neresivih I resivih problema uz minoran dodatak iscupaka srece. Zapalite cigaretu, gucnete srk kafe I trezveno, himalajskonepalski postignutom koncentracijom pokusate da probleme poredjate po vaznosti I prioritetu resavanja. Ubrzo shvatate da je svrsishodnije zapoceti zidanje Skadra na Bojani I poci u potragu za mladjahnom snajom koju biste ugradili u pomenuti grad. Dojke napolje, kako valja, pa ljudi smo.
Kad iznenada! Prodate sve slike sa izlozbe, strefi vas grandiozan Loto dobitak, Bogu zapadnete za oko pa vam pare padnu s neba! Jebi ga! A sta sad? Sve ja ovo vrloveoma hipoteticki, nece mene to ali zamislite da mi se desi. Upao bih u problem ne do guse nego bi mi govna buckala I talasala se oko ustiju. Odakle da krenem? ‘Ajd platicu sve racune (I od prosle godine) , pokricu minuse na karticama, nulirati kredite, vratiti dugove...Neizostavno moramo kupiti auto, kola, automobil...jure za mnom zena I sin. Odmah mi pada na pamet Ostap Bender koji Suri Balaganovu i Panikovskom uz prisutnog Kozljevica, kaze: Auto vise nije luksuz nego potreba svakog svesnog sovjetskog radnog coveka.
Dijafragma mi je pod grkljanom, disem kao riba trideset kilometara udaljena od najblize vode. Cekaj, stani, ej bre...kakav auto, prvo moramo ovo, pa ono, pa da pregradimo...zastaklimo, promenimo plocice u kupatilu...a roletne...Pare su jos devicanski netaknute a ja vec vidim kako se tope, nepovratno odlaze a nisam, nismo, ni delic, ni mrvicu problema resili! Ideje o kupovini se radjaju svake sekunde, nemamo vise na cemu da sedimo, treba nam nekakva ugaona garnitura, ja bih novi krevet videla sam u jednom filmu, ravna povrsina...a ovde bih napravila klizeca vrata ti ces mi napraviti unutra police necu vise nista da drzim napolje ili po kesama, jesi li odabrao patike I farmerke...a mobilni? Izlazim iz kuce, u postanskom sanducetu nalazim racun za stanarinu, 100 eurosa! Uskoro ce da stigne struja, telefon, ADSL, rata kredita za pokrivanje racuna, rata kredita za sinovljev lap top! Odlazim u kafic Ramazzotti, porucujem produzeni s mlekom, kao a sad cemo polako I smireno, nasamo, trezveno I po redu. Qurac! U glavi mi I dalje bururet, srce mi se skupilo k'o kliker, ne znam sta pijem. Komsija, jel' vama dobro, pita me devojcica koja posluzuje? Hvala na pitanju I brizi ali ne znam! Istovremeno sam radostan I dodje mi da se ubijem! Dete me gleda razrogacenim ocima. Jel' vam pri ruci nitroglicerin? Hvala ti lepa moja, dobro sam, ne brini. Odlazi vrteci glavom I osvrcuci se. Pocinjem da se smejem, pala mi je na pamet prica o Ciganima danas zvanim Romima, koji osim neba nad sobom nemaju nista a mastaju da prave pitu, cak najmladje cigance dobije cusku jer je pozelelo da uzme najvece parce!
I sta je onda bolje? Imati pare ili ih nemati? Ako nemas para, grcis se svakodnevno, svakominutno, svakosekundno...a ako ih imas, mislim pare, onda ti nisu dovoljne, tope se kao cvarci u tiganju, nestaju kao dim u nebeskom plavetnilu... kao da ih nikad nije ni bilo. Ne mastam ja o milijardama dolara, ne, mastam o parama koje bi mi omogucile dostojanstven zivot koji podrazumeva da se ne strecam na svaki racun koji mi uvale u postansko sanduce, da mi ne stizu opomene za plenidbu (a sta bi mogli da mi plene to je posebna prica), da mogu sa zenom bar jednom nedeljno da rucam u nekom restoranu, da imam auto (nikakav dzip), da mozemo da idemo na letovanje...I tako to, neke stvari koje se u normalnom svetu podrazumevaju. Ali nece mene to!



Komentari (114)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

AlexDunja AlexDunja 17:40 05.09.2010

:)

emotivna inteligencija:)
mikele9 mikele9 17:49 05.09.2010

Re: :)

:)
emotivna inteligencija:)

Alex, reagujes kao Vajat Erp!
AlexDunja AlexDunja 17:51 05.09.2010

Re: :)

Alex, reagujes kao Vajat Erp!

smatraj to za moje drugo ime:)
vladimir petrovic vladimir petrovic 18:11 05.09.2010

Re: :)

emotivna inteligencija:)

Baš tako.

Ali ne smemo dozvoliti da nas inteligencija guši, a ponekad se to dešava, pa ispadne da i nije tako blesava ona biblijska izreka: "Blago krotkima duhom, njihovo je carstvo nebesko". (Ja ovde krotkost vidim kao antonim inteligenciji)

A ja, u društvu u kome ponekad ima i slikara, u svoj naivnosti svojoj, uz piće (ne u kombinaciji sa mlekom, nikako) ponekad volim da pitam zašto su slikari (ili se bar tako veruje) dugovečniji od ostalih umetnika. Konverzacije radi. Čini mi se da sam ti to već spominjao ovde na blogu. Nije tu u pitanju samo slučaj Pikasa, mogu se navesti i drugi dugovečni slikari. Recimo, medju nekim drugim umetnicima ima više onih koji pate, do ludila, i bivaju prevremene žrtve sudbine. Ili se to meni samo čini... Ili je meni podsvesno žao što nisam (i) slikar...

Glavu gore.
mikele9 mikele9 18:41 05.09.2010

Re: :)

smatraj to za moje drugo ime:)

Daklem, moglo bi i ovako npr: Alex Vajat Dunja Erp
AlexDunja AlexDunja 18:48 05.09.2010

Re: :)

Daklem, moglo bi i ovako npr: Alex Vajat Dunja Erp

nope, ja sam ad
aka we,
strogo odvojeno!
mikele9 mikele9 19:03 05.09.2010

Re: :)

Ali ne smemo dozvoliti da nas inteligencija guši, a ponekad se to dešava, pa ispadne da i nije tako blesava ona biblijska izreka:
"Blago krotkima duhom, njihovo je carstvo nebesko". (Ja ovde krotkost vidim kao antonim inteligenciji)

Dragi prezimenjace, zakacicu se za "krotke duhom", to je vrlo ublazen izraz za "nisce duhom" kako pisase u starim prevodima. Priznaces da krotki duh nije isto sto i nisci duh. A iskreno nisam ni za krotki ni za nisci duh kad ih vec ne posedujem i nemam zelju da na tom planu ista menjam.

Glavu gore

Uvek Vladimire i pravo ispred sebe i u oci
mikele9 mikele9 19:06 05.09.2010

Re: :)

nope, ja sam ad
aka we,
strogo odvojeno!

OK,I understand!
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:51 05.09.2010

To ti je

kao u tamnom vilajetu, ko ne uzme kajaće se, ko uzme kajaće se još više...kad nemaš žao ti što nemaš, kad imaš žao ti što nemaš još više...kad malo imaš i malo trošiš opet nestaje, kad puno imaš počneš još više da trošiš, pa si opet na nestajanju...a toliko stvari pare ne mogu da kupe. Mora kreditna kartica.
mikele9 mikele9 18:46 05.09.2010

Re: To ti je

To ti je
kao u tamnom vilajetu

Na njega sam i mislio, tj Tamni Vilajet, s tom razlikom sto me ne puscaju napolje pa da vidim kajem li se ili ne
A kreditne kartice grcaju od zaduzenja
razmisljam razmisljam 18:56 05.09.2010

Re: To ti je

s tom razlikom sto me ne puscaju napolje pa da vidim kajem li se ili ne


Није ваљда да изражаваш неповерење у институцију са колена на колено преношених народних мудрости ?!
mikele9 mikele9 19:15 05.09.2010

Re: To ti je

Није ваљда да изражаваш неповерење у институцију са колена на колено преношених народних мудрости ?!
More ne samo nepoverenje nego skepsu duboku kao kanjon Kolorada! To s kolena na koleno, moze i kao: s noge na nogu, bar za ovih mojih 64 godine
nsarski nsarski 18:07 05.09.2010

Mikele,

u poredjenju sa Van Gogom ili Vermerom, recimo, ti si bogatun. Malo ili mnogo - to je stvar perpektive.

Nego, na tagu pise "sex" a odmah ispod "Nece mene...". To je, ubedjen sam, vezano za pitanje ko je tu ona strana kad se radi o imucnosti.
AlexDunja AlexDunja 18:12 05.09.2010

Re: Mikele,

To je, ubedjen sam, vezano za pitanje ko je tu ona strana kad se radi o imucnosti.

:)))
a ne, ne
mikele9 mikele9 19:28 05.09.2010

Re: Mikele,

Mikele,
u poredjenju sa Van Gogom ili Vermerom, recimo, ti si bogatun. Malo ili mnogo - to je stvar perpektive.

Ej Profesore jesi ubedljiv, evo zavalio sam se, ruke iza glave, osmeh mi igra na licu...bogatun par exelance! A poredjenje sa Van Gogom i Vermerom...pa u pravu si, prodao sam bar 270 puta vise slika od obojice i jos sam ziv
Nego, na tagu pise "sex" a odmah ispod "Nece mene...". To je, ubedjen sam, vezano za pitanje ko je tu ona strana kad se radi o imucnosti.

Evo Alex ti je odgovorila:
:)))
a ne, ne
snce snce 18:49 05.09.2010

dani kao grcanje ...

... život kao prcanje.
mikele9 mikele9 19:32 05.09.2010

Re: dani kao grcanje ...

dani kao grcanje ...
... život kao prcanje.

Ajd za grcanje to bi mipalo lakse da je zivot zaista dobro prcanje u nekim krugovima zvano koitus
dr.wagner dr.wagner 19:20 05.09.2010

Faze ...

...večer

-Prošao sam to ... , imao malo , a puno mi je trebalo ....
... i imao previše , a nije mi trebalo ništa (!)

-Zapravo , bolje je kazati ... imao puno i previše , a nije mi moglo pomoći ...

-Ako je nekome ugrožena egzistencija , onda će ovo zvučati "nategnuto" , ali ...

...Čast i poštenje je ponekad jedino za što se možete uhvatiti ...
-Prave ljude (a i prave žene) ,... ne impresionira novac , to njima ne
znači ništa ...... ili imaju ,ili ih ne zanima !


Wagner
mikele9 mikele9 19:42 05.09.2010

Re: Faze ...

...Čast i poštenje je ponekad jedino za što se možete uhvatiti ...
-Prave ljude (a i prave žene) ,... ne impresionira novac , to njima ne
znači ništa ...... ili imaju ,ili ih ne zanima !

Wagner

Dragi Wagneru, cast (obraz) i postenje jesu najbitnije ako ih posedujemo i nema tog novca kojim bi se mogle kupiti. Bivao sam u situacijama kada je za samo moj potpis/upis trebalo da sledi enormna lova ali JOK! Ali da se ne hvalisemo
Mene novac nije i nikada nece impresionirati ali napisah treba mi ga onoliko koliko je potrebno da se dostojanstveno zivi, zivi kao covek, ni mrvu vise!
Pozdrav,
Mikele
jesen92 jesen92 21:25 05.09.2010

Re: Faze ...

ne impresionira novac , to njima neznači ništa ...... ili imaju ,ili ih ne zanima !
..mislim da ovde nije rec o impresijama...realno, nikog pametnog novac ne moze impresionirati...mozda moze neka Mikelova slika ...medjutim, novac mora svakoga da zanima kad mu stignu racuni za struju, vodu, infostan....itd....kad treba da kupi nesto da jede i pije, kad treba da se obuje i obuce....Mozda ja nisam prava zena pa razmisljam o banalnim razlozima zbog kojih je dobro imati nesto u dzepu..

btw..

mikele9 mikele9 21:54 05.09.2010

Re: Faze ...

..mislim da ovde nije rec o impresijama...realno, nikog pametnog novac ne moze impresionirati...mozda moze neka Mikelova slika ...medjutim, novac mora svakoga da zanima kad mu stignu racuni za struju, vodu, infostan....itd....kad treba da kupi nesto da jede i pije, kad treba da se obuje iobuce....

Nema se sta dodati, ja sam samo odgovorio Wagneru na:
Prave ljude (a i prave žene) ,... ne impresionira novac

Na novcu se moze zavideti ali ne moze se biti impresioniran.
jesen92 jesen92 22:20 05.09.2010

Re: Faze ...

Na novcu se moze zavideti ali ne moze se biti impresioniran
..ma ima kontroverznih bizMismena koje lova impresionira ali oni nisu tema...
dr.wagner dr.wagner 06:54 06.09.2010

Re: Faze ...

Pozdrav gospođo J

jesen92
..mislim da ovde nije rec o impresijama...realno, nikog pametnog novac ne moze impresionirati...


-Ne bih relativizirao pamet onih kojima je materijalni aspekt života
važaniji od npr. duhovnog ... , a lova je u tome glavni sastojak ...

-No pustimo to ... ,stvarno je izraz ... "impresionirani novcem" malo
neprikladan , želio sam naglasiti promjenu odnosa prema onome koji ima
novaca , a ona je evidentna ..., ali nisam vješt sa riječima ...

Wagner


mikele9 mikele9 08:34 06.09.2010

Re: Faze ...

-No pustimo to ... ,stvarno je izraz ... "impresionirani novcem" malo
neprikladan ,
želio sam naglasiti promjenu odnosa prema onome koji ima
novaca , a ona je evidentna
..., ali nisam vješt sa riječima ...

Wagner

U pravu ste Wagner, zaista je velik broj ljudi koje impresioniraju oni koji leze na novcu. Uhvatimo se ponekad za jednu rec, izraz, pa ga seciramo bez potrebe
Mikele
GajaR GajaR 20:37 05.09.2010

mani, mani...

"Ovaj Mikele sve mi se više sviđa:"
Mene novac nije i nikada nece impresionirati...


"Meni novac ne znači ništa ...ali kad ga imaš, što smiruje živce!", reče jedna holivudska diva (i ostade živa)
mikele9 mikele9 20:47 05.09.2010

Re: mani, mani...

mani, mani...
"Ovaj Mikele sve mi se više sviđa:"

Gajo ti me ustvari ne podnosis, ocima ne mozes da me vidis, malo je reci mrzis...a zasto zaboga? Zbog ovog dole, izvucenog iz konteksta? Sta da uradim da ti omilim, savetuj me
Mene novac nije i nikada nece impresionirati...

Ne verujem da i tebe novac impresionira, sad ozbiljno, novac nam je potreban ali tu nema ni primisli o impresioniranju. Da dodam, i ne zavidim nikome imao novca ili ne. Evo ti slagvort
GajaR GajaR 21:33 05.09.2010

Re: mani, mani...


Evo ti slagvort

Hvala ti Mikele brate, uzeću samo deo, evo uzimam šlag, a tebi ostavljam vort... (zar nije bratski)

A ja sebi utuvio u glavu onu sintagmu pare/kvare
mikele9 mikele9 22:03 05.09.2010

Re: mani, mani...

Evo ti slagvort

Hvala ti Mikele brate, uzeću samo deo, evo uzimam šlag, a tebi ostavljam vort... (zar nije bratski)

A ja sebi utuvio u glavu onu sintagmu pare/kvare

Bratski Gajo, samo da se ono vort ne pretvori u svortc
Sto se tice sintagme, lobotomiju Gajo sto pre
mirelarado mirelarado 20:56 05.09.2010

Пусти снови

Каткад помислим: а кад би паре расле на дрвећу? Их, да ми једно овакво:



Тешим се да би живот без тих финансијских недаћа и довијања можда био досадњикав... (Ала ми је данас нешто кисело грожђе, ха? )
Ипак се надам, Микеле, да ће ти се остварити оне лепе, скромне жеље о којима говориш на крају текста.
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:01 05.09.2010

Re: Пусти снови

Para na paru, buva na fukaru.
Ali ova kartica ima neverovatno dobar slogan

mikele9 mikele9 22:11 05.09.2010

Re: Пусти снови

Пусти снови
Каткад помислим: а кад би паре расле на дрвећу? Их, да ми једно овакво:

Al' da radja preko cele godine
Тешим се да би живот без тих финансијских недаћа и довијања можда био досадњикав... (Ала ми је данас нешто кисело грожђе, ха? )
Ипак се надам, Микеле, да ће ти се остварити оне лепе, скромне жеље о којима говориш на крају текста.

Ja to Mirela zelim i tebi i sebi i svim ljudima koji ceo zivot rade nemajuci cesto ni za osnovne potrebe



mikele9 mikele9 22:19 05.09.2010

Re: Пусти снови

Para na paru, buva na fukaru.
Ali ova kartica ima neverovatno dobar slogan

Rade ljudi seriozno, konkurencija je jaka. A ja sa svojim karticama moram da planiram, pravim strategije, vodim racuna o datumima...da bih bio u plusu odredjenog dana e da mi ne bi ukinuli tz dozvoljeni minus
mirelarado mirelarado 22:29 05.09.2010

Re: Пусти снови

Jelica Greganović
Ali ova kartica ima neverovatno dobar slogan


Одличан! И уопште нису слагали! Чим стане на трбушасти новчаник, човек одједном постаје не само леп, висок и плав, него и изузетно духовит и забаван.
mlekac mlekac 22:25 05.09.2010

Iskreno Mikele

Kod ovog cas imas - cas nemas postoje samo dva pravila.

Prvo, kad imas, otarasi se svih mogucih dugova.

E, kad to zavrsis, onda ces tek videti koliko STVARNO imas.

Tu dolazi ono cuveno pitanje - KUPOVINA

Pre nego sto uopste krenes u kupovinu, iskreno preporucujem jedno ljudsko VELIKO SPREMANJE. Znaci ono sa sve otvaranjem i pretresanjem nekih fioka i kutijica u kojima su se godinama gomilale 'sitnice' koje niko nije imao srca da baci...

Zasto? Prvo, zato sto ces tako ustanoviti da ti je stan/zivot pun nepotrabnih gluposti koje si tokom zivota nakupio, drugo, zato sto ce uklanjanjem istih KONACNO da se ukaze PRAVA slika zivotnog ti prostora. Tek tada mozes smireno da ustanovis da li je nova ugaona garnitura ZAISTA neophodna ili je dovoljno pozvati one sa Kirbijem da je uglancaju ili, eventualno, tapetara da promneni mebl.

OK. Pod pretpostavkom da je i to uradjeno, dolazi ono najgore - kupovina.

Vec sam negde pisala o tome, ali nije zgoreg ponoviti:
Kad mi padne na pamet da nesto kupim, mislim, privuce mi pogled i tako to, prvo se zapitam da li mi se TO stvarno TOLIKO dopada. Onda se pitam koliko cesto cu to upotrebljavati? Ako je odgovor manje od dva puta mesecno - ta stvar mi nije potrebna!

Pomaze i da sebi postavis ogranicenje. Toliko i toliko potrebno je za mesec dana da bi smo normalno ziveli. I SAMO toliko. Ono sto se ne uklapa u tu racunicu - to ce morati da saceka. Tako neces poceti da trosis prekomerno. I produzices taj period "normalnog" zivota.

A mozda i nesto ustedis

P.S.
Sto se putovanja i odmora tice - za to UVEK glasam. Ne postoji ni jedna stvar koja moze da ti nadomesti jedno dobro 'punjenje baterija'.

mikele9 mikele9 08:48 06.09.2010

Re: Iskreno Mikele

Prvo, kad imas, otarasi se svih mogucih dugova.
E, kad to zavrsis, onda ces tek videti koliko STVARNO imas.

Draga Mlekac, kao sto rekoh/napisah, ja ovo vrloveoma hipoteticki. Kad bih se otarasio svih kredita i minusa (nikome privatno ne dugujem, nisam taj tip, ne pozajmljujem), ne bi mi ostalo STVARNO nista!P.S.
Sto se putovanja i odmora tice - za to UVEK glasam. Ne postoji ni jedna stvar koja moze da ti nadomesti jedno dobro 'punjenje baterija'.

Tu sam ti k'o Nomadi, vazdan bih putovao, muvao se tamo i amo i sve na druga i razlicita mesta sa svojom najboljom polovinom


mlekac mlekac 09:10 06.09.2010

Re: Iskreno Mikele

mikele9
Prvo, kad imas, otarasi se svih mogucih dugova.
E, kad to zavrsis, onda ces tek videti koliko STVARNO imas.

Draga Mlekac, kao sto rekoh/napisah, ja ovo vrloveoma hipoteticki. Kad bih se otarasio svih kredita i minusa (nikome privatno ne dugujem, nisam taj tip, ne pozajmljujem), ne bi mi ostalo STVARNO nista!P.S.
Sto se putovanja i odmora tice - za to UVEK glasam. Ne postoji ni jedna stvar koja moze da ti nadomesti jedno dobro 'punjenje baterija'.

Tu sam ti k'o Nomadi, vazdan bih putovao, muvao se tamo i amo i sve na druga i razlicita mesta sa svojom najboljom polovinom



Pa onda ne moras da se sekiras oko onog prvog - ni virtuelno.
Ko mnogo putuje nema vremena da se bavi kupovinom

A sto se onih dugova tice - welcome to Club!

Zmu kaze da smo mi jedini narod koji se u istoriji vratio unazad - iz socijalizma u duznicko ropstvo!
mikele9 mikele9 16:48 06.09.2010

Re: Iskreno Mikele

Pa onda ne moras da se sekiras oko onog prvog - ni virtuelno.
Ko mnogo putuje nema vremena da se bavi kupovinom

Da imam (k'o sto nemam) para,ne bih imao ni stan ni kucu, ni kola...ziveo bih po hotelima sirom sveta, iznajmljivao hale za atelje, kad mi dosadi, isao bih dalje, vozio bih se taxijem i avionom i bog da me vidi
A sto se onih dugova tice - welcome to Club!

Koji ce mi biti broj clanske karte?
Zmu kaze da smo mi jedini narod koji se u istoriji vratio unazad - iz socijalizma u duznicko ropstvo

Pitaj Zmua hoce li nas terati da zidamo piramide
margos margos 17:20 06.09.2010

Re: Iskreno Mikele

Da imam (k'o sto nemam) para,





... i moja omiljena:
Da ti kupim bela kola i u njima sveta pola...
mikele9 mikele9 17:25 06.09.2010

Re: Iskreno Mikele

... i moja omiljena:
Da ti kupim bela kola i u njima sveta pola...

I Vlatko i da mi kupis bela kola i u njima sveta pola, da ne bude mnogo draga moja Margita?
margos margos 17:33 06.09.2010

Re: Iskreno Mikele

E, ako je mnogo, evo još jedne:

mikele9 mikele9 19:06 06.09.2010

Re: Iskreno Mikele

E, ako je mnogo, evo još jedne:

Zatrpavaj ti mene dobrim stvarima, mogu ja da izdrzim
Sutra nosim slike u Cvijetu oko 10h pa cu biti u gradu...a?
margos margos 20:09 06.09.2010

Re: Iskreno Mikele

a?

Jok. Nećem biti u gradu... :(
miloradkakmar miloradkakmar 22:52 05.09.2010

Kroz

život sam se uverio da jedino sam sebi mogu pomoći. Davno sam odbacio mogućnost nasledstva,javljanje nepoznatih rođaka iz daleka, prestao sam prijatelje i poznanike da pitam za pozajmicu, jer njima baš tada treba ili što nisi juče zvao, Loto nema smisla više igrati, a ako ne igraš nećeš ni dobiti...
Večeras sam na HRT gledao Bogovi su pali na teme, negde pred kraj filma doktor daje Xixa, koji nosi bocu Koka kole da je baci na kraj sveta, novac, ovaj ne razume šta mu daje , na kraju ga uzme i kad je odmakao iscepa ga.


Novac ima smisla samo kad ga nemaš.
nsarski nsarski 07:08 06.09.2010

Re: Kroz

Večeras sam na HRT gledao Bogovi su pali na teme, negde pred kraj filma doktor daje Xixa, koji nosi bocu Koka kole da je baci na kraj sveta, novac, ovaj ne razume šta mu daje , na kraju ga uzme i kad je odmakao iscepa ga.


Jedna izreka (navodno africka) kaze:
Kada budu uhvatili sve ribe na svetu, i ulovili sve zivotinje i ptice na svetu, i zaprljali sve oko sebe, tek tada ce ljudi uvideti da novac ne moze da se jede.
mikele9 mikele9 08:55 06.09.2010

Re: Kroz

Kroz
život sam se uverio da jedino sam sebi mogu pomoći. Davno sam odbacio mogućnost nasledstva,javljanje nepoznatih rođaka iz daleka, prestao sam prijatelje i poznanike da pitam za pozajmicu, jer njima baš tada treba ili što nisi juče zvao, Loto nema smisla više igrati, a ako ne igraš nećeš ni dobiti...
Večeras sam na HRT gledao Bogovi su pali na teme, negde pred kraj filma doktor daje Xixa, koji nosi bocu Koka kole da je baci na kraj sveta, novac, ovaj ne razume šta mu daje , na kraju ga uzme i kad je odmakao iscepa ga.

Ej Milorade prijatelju, razbi mi nadu u paramparcad! Igram Loto (jedan listic) i u meni zivi nadezda da cu u sledecem kolu bas ja odneti snjur!
I ja od kad znam za sebe: U se i u svoje kljuse, mojih deset prstiju i rusa na ramenima glava
mikele9 mikele9 08:58 06.09.2010

Re: Kroz

Jedna izreka (navodno africka) kaze:
Kada budu uhvatili sve ribe na svetu, i ulovili sve zivotinje i ptice na svetu, i zaprljali sve oko sebe, tek tada ce ljudi uvideti da novac ne moze da se jede

Imam utisak da je to vreme vec stiglo
miloradkakmar miloradkakmar 16:47 06.09.2010

Re: Kroz




Ej Milorade prijatelju, razbi mi nadu u paramparcad! Igram Loto (jedan listic) i u meni zivi nadezda da cu u sledecem kolu bas ja odneti snjur!
I ja od kad znam za sebe: U se i u svoje kljuse, mojih deset prstiju i rusa na ramenima glava

Sa deset prstiju se ispisuje lsitić.
Zato sam napisao:
ako ne igraš nećeš ni dobiti...
docsumann docsumann 17:32 06.09.2010

Re: Kroz

Kada budu uhvatili sve ribe na svetu, i ulovili sve zivotinje i ptice na svetu, i zaprljali sve oko sebe, tek tada ce ljudi uvideti da novac ne moze da se jede.


Valjda će te vi naučnici do tada da smislite kako da sintetišete vještačke proteine i ugljene hidrate, kao u onim fino dizajniranim obrocima što se služe na intergalaktičkim letovima u Odiseji 2001.

brandname brandname 23:33 05.09.2010

Nostra piccola vita, e nostro grande cuore

Ne mastam ja o milijardama dolara, ne, mastam o parama koje bi mi omogucile dostojanstven zivot koji podrazumeva da se ne strecam na svaki racun koji mi uvale u postansko sanduce, da mi ne stizu opomene za plenidbu (a sta bi mogli da mi plene to je posebna prica), da mogu sa zenom bar jednom nedeljno da rucam u nekom restoranu, da imam auto (nikakav dzip), da mozemo da idemo na letovanje...

Kaže Kiš negde u "Peščaniku" (ili "Bašti"?) da je Eduard Sam čitav svoj megalomanski projekat s "Kondukterom" - autobuskim, brodarskim, železničkim i avionskim redom vožnje - započeo kako bi svojoj ženi Mariji (40) kupio haljinu, kćeri Ani (9), tašnu s ogledalcetom, sinu Andreasu (7), mornarsko odelce, a sebi (53) ne sećam se šta... Skromnost tih životnih ambicija - protiv čijeg su se ostvarenja urotile Sile Osovine, II svetski rat, holokaust itd. - nešto je, valjda, najpotresnije u čitavom "Porodičnom cirkusu". (Kiš, at his best, virtuozno žonglira tom patetičnom temom, sučelivši je buci i besu istorije, u ironijom osenčenom kontekstu...)
Nema se šta dodati.
mikele9 mikele9 09:03 06.09.2010

Re: Nostra piccola vita, e nostro grande cuore

Kaže Kiš negde u "Peščaniku" (ili "Bašti"?) da je Eduard Sam čitav svoj megalomanski projekat s "Kondukterom" - autobuskim, brodarskim, železničkim i avionskim redom vožnje - započeo
kako bi svojoj ženi Mariji (40) kupio haljinu, kćeri Ani (9), tašnu s ogledalcetom, sinu Andreasu (7), mornarsko odelce, a sebi (53) ne sećam se šta...

Umni i velicanstveni Danilo, zaista se tu nema sta dodati!
radulence radulence 01:56 06.09.2010

.

money is sexy.
therein lies the problem.
mikele9 mikele9 09:10 06.09.2010

Re: .

money is sexy.
therein lies the problem.

Yes, but...
docsumann docsumann 05:10 06.09.2010

ČETIRI PUTA NIŠTA


kao što svjetlost nema sjenku
tako ni novac nema cijenu
i mnogi nemaju sreće
kao što ima i vedrih dana
mikele9 mikele9 09:23 06.09.2010

Re: ČETIRI PUTA NIŠTA

kao što svjetlost nema sjenku
tako ni novac nema cijenu
i mnogi nemaju sreće
kao što ima i vedrih dana

Kad me svetlost Sunca obasja i ogreje
zaboravim na novac
i kad nemam srece
radujem se vedrim danima

Pozdrav Gos'n docsumann

docsumann docsumann 15:23 06.09.2010

Re: ČETIRI PUTA NIŠTA

Kad me svetlost Sunca obasja i ogreje
zaboravim na novac
i kad nemam srece
radujem se vedrim danima



za ovo dobijaš bonus pjesmu

mogao bih da otputujem
na neko interesantnije mjesto
al' neću iz inata
jer nemam para


(napisano u jednoj od davnih studentskih besparica)
mirelarado mirelarado 15:28 06.09.2010

Re: ČETIRI PUTA NIŠTA

docsumann
Kad me svetlost Sunca obasja i ogreje
zaboravim na novac
i kad nemam srece
radujem se vedrim danima



za ovo dobijaš bonus pjesmu

mogao bih da otputujem
na neko interesantnije mjesto
al' neću iz inata
jer nemam para


(napisano u jednoj od davnih studentskih besparica)



Подсетили сте ме како ми је једно време ова ствар била омиљена:


docsumann docsumann 16:04 06.09.2010

Re: ČETIRI PUTA NIŠTA

Подсетили сте ме како ми је једно време ова ствар била омиљена:


Cijenim po muzičkom izboru da smo generacijski bliski, te smatram da persiranje nije neophodno (a možda si mislila na nas dvojicu). Ja ni Mikeleu ne persiram


mirelarado mirelarado 16:18 06.09.2010

Re: ČETIRI PUTA NIŠTA

docsumann
Cijenim po muzičkom izboru da smo generacijski bliski, te smatram da persiranje nije neophodno (a možda si mislila na nas dvojicu). Ja ni Mikeleu ne persiram


Mислила сам на обојицу, наравно. Овде персирам само гос'н Черу (из поштовања) и оним свађалачки настројеним патриЈотама (због дистанцирања).
mikele9 mikele9 16:33 06.09.2010

Re: ČETIRI PUTA NIŠTA


za ovo dobijaš bonus pjesmu

mogao bih da otputujem
na neko interesantnije mjesto
al' neću iz inata
jer nemam para

(napisano u jednoj od davnih studentskih besparica)

Hvala ti prijatelju, pa makar iz inata
mikele9 mikele9 16:37 06.09.2010

Re: ČETIRI PUTA NIŠTA

docsumann
Cijenim po muzičkom izboru da smo generacijski bliski, te smatram da persiranje nije neophodno (a možda si mislila na nas dvojicu). Ja ni Mikeleu ne persiram



Mислила сам на обојицу, наравно. Овде персирам само гос'н Черу (из поштовања) и оним свађалачки настројеним патриЈотама (због дистанцирања).

Ma svi smo mi ista generacija, 10, 20 godina dole gore, pa to je sitnica, zanemarljivo
miloradkakmar miloradkakmar 16:54 06.09.2010

Re: ČETIRI PUTA NIŠTA

mogao bih da otputujem
na neko interesantnije mjesto
al' neću iz inata
jer nemam para


..mogao bih da orobim banku,
al' nemam para za autobus...
mikele9 mikele9 17:15 06.09.2010

Re: ČETIRI PUTA NIŠTA

..mogao bih da orobim banku,
al' nemam para za autobus...

A i nije red da pljackas banku u svom mestu. Poslacu ti pare za autobus postom
ddsonik ddsonik 06:53 06.09.2010

organizacija

Jos nisam upoznao umetnika koji je i dobar menadzer ili ume da raspolaze novcem; ne mozes bas za sve da budes dobar

Nego, koliko se ja razumem, najvece blago je zdravlje, ostalo mu nije ni primirisati po znacaju. Tacno je da svi mi tezimo necem visem i boljem, ali ne u konzmentskom smislu, vec u ljudskom. Doduse, nece nas time 'bombardovati' na reklamama, filmovima, vestima, magazinima, bilboardima, ali...nismo bas sisali vesla

Verujem da je slavlje proslo u najboljem raspolozenju i ocekujem vedrije teme - bolje su za krvotok

Srdacan pozdrav

p.s.
Skoro je jedan mladi nadareni pisac pisao koliko mu nedostaje da skupi i izda svoju knjigu i kad sam preracunao (posto nisam bio siguran o kojoj se sumi radi), bilo mi je strasno porazavajuce da shvatim u kojoj su ljudi ustvari besparici, pa sam se malo angazovao i nadam se da ce novac biti prikupljen u predvidjenom roku. Odavde mi je malo nezgodno, pa sam angazovao tatu da obavi uplatu (sad ce kod unuke u posetu pa cu da mu vratim cim dodje) Pozivam ljude dobre volje (i mogucnosti...) da se pridruze.
mikele9 mikele9 09:45 06.09.2010

Re: organizacija

organizacija
Jos nisam upoznao umetnika koji je i dobar menadzer ili ume da raspolaze novcem; ne mozes bas za sve da budes dobar

Taj sam! Menadzer nikakav ali raspolaganje novcem (kad ga zaradim) mi ide od ruke, mada zivot veciti saljivdzija ume da mi bas tad udesi infarkt ili pozar ili...
Nego, koliko se ja razumem, najvece blago je zdravlje, ostalo mu nije ni primirisati po znacaju. Tacno je da svi mi tezimo necem visem i boljem, ali ne u konzmentskom smislu, vec u ljudskom. Doduse, nece nas time 'bombardovati' na reklamama, filmovima, vestima, magazinima, bilboardima, ali...nismo bas sisali vesla

100% tacno!!! Zdravlje je na prvom mestu, sve ostalo su trice i kucine, to govorim iz licnog iskustva. I moramo da tezimo visem i boljem, to je jedini put kojim covek mora ici. Prepreka na tom putu je bezbroj ali jednu po jednu, samo napred
Verujem da je slavlje proslo u najboljem raspolozenju i ocekujem vedrije teme - bolje su za krvotok

Slavlje je bilo kako treba, mili i dragi dosli, puno srce

Srdacan pozdrav

P.S. Zao mi je sto ne mogu da pomognem
Takodje, Princezi poljubac
4krofnica 4krofnica 19:31 06.09.2010

Re: organizacija

Skoro je jedan mladi nadareni pisac
tako je dd.
malo truda treba.
(jos 9 dana)
tesko se kaci arhiva sa tog bloga, a ima bas dobre price. koga zanima neka potrazi.
ddsonik ddsonik 05:11 07.09.2010

Re: organizacija

Mozda ranije nisam primecivao ili to kod nas u kuci nikada nije bila tema, ali sada se bas dosta prica o novcu. Iznenadio sam se u Nemackoj koliko je bitno koliko sta kosta i da se o tome vode citave diskusije. U kini je ista prica; precesto cujem pitanje: koliko to kosta, bez raspitivanja o nekim drugim bitnim karakteristikama predmeta interesa...
Posle sam primetio da je postalo tema br. 1 i u Srbiji; uglavnom kako se nema ili kako se bez novca ne moze ili pak kako sve moze samo ako novca ima. Moram da priznam da mi je to apsurdno, jer ako nista drugo, novac je potpuno relativna stvar. Posebno sto se radi o komadicima papira, sa nekim brojkama, slikama, pecatima...znam da je ovde prisutan barem jedan covek koji moze papir bolje da oslika cime mu daje mnogo vecu vrednost
Koliko ja vidim, ovaj svet je sastavljen od ideja - svi objekti kojima smo okruzeni su zapravo 'materijalizovane' necije ideje, pa mi se samim tim nekako cini da bi se vise trebali posvetiti razvijanju novih...

Novac je postao od jednog zgodnog sredstva za razmenu gotovo bozanstvo kome se ceo svet klanja i robuje...tuzno je to. No, kada se izvitopere odnosi u drustvu, kada nezajazljivost pojedinaca nema ni granice ni kocnice, dovodi se u problem funkcionisanje velikog broja ljudi i dovodi do toga da novac zaista postane jako bitna tema - jer ga nema. Huh, treba se izvuci iz tog zacarenog kruga ludila... recimo, novim idejama

P.S. Zao mi je sto ne mogu da pomognem

Vec jesi - dozvolio si mi da na tvoj blog postavim informaciju (mada ja nista nisam pitao...)
mikele9 mikele9 08:08 07.09.2010

Re: organizacija

Novac je postao od jednog zgodnog sredstva za razmenu gotovo bozanstvo kome se ceo svet klanja i robuje

Davno, davno, Ilja Iljf i Evgenij Petrov su su svom satiricnom romanu ZLATNO TELE kroz glavnog junaka Ostapa Bendera fantasticno opisali nezajazljivu potrebu za novcem. Dosavsi do enormne kolicine novca, Ostap postaje rezigniran jer vrlo brzo shvata da osim materijalnih trica i kucina, novcem nista vise ne moze da kupi
Vec jesi - dozvolio si mi da na tvoj blog postavim informaciju (mada ja nista nisam pitao...)

Prijatelju, moj blog je za tebe uvek otvoren

ddsonik ddsonik 09:29 07.09.2010

Re: organizacija

Dosavsi do enormne kolicine novca, Ostap postaje rezigniran jer vrlo brzo shvata da osim materijalnih trica i kucina, novcem nista vise ne moze da kupi

neko gore (ili dole, ne mogu sad vise da pohvatam) pomenu da novac ne moze da se jede, a ovo je jos bolje - hvala na opisu (iz jos uvek neprocitane knjige...sramota kako malo citam, a vec imam duzi spisak literature koja me ceka...)

Prijatelju, moj blog je za tebe uvek otvoren

Hvala najlepse dragi Mikele
stefan.hauzer stefan.hauzer 08:38 06.09.2010

.

egzistencija...e,dok sam bio klinac govorio sam,samo mi malo fali u zivotu za potpunu srecu. to je hrana u frizideru,placeni racuni i 100 dinara u dzepu,svaki dan(sad bi na tu listu dodao internet). i tako,sad sam "odrast'o" i vidim da su te moje zelje bile opasan luksuz,no...trudim se da dostignem moju nirvanicu =))

nego,dragi mikele cetkicu u ruke,waitsa odvrni i problemi...koji problemii ?
pozdrav...

mikele9 mikele9 15:55 06.09.2010

Re: .

nego,dragi mikele cetkicu u ruke,waitsa odvrni i problemi...koji problemii ?
pozdrav...

To Stefane, Tom i ja, kus bolje ekipe
stefan.hauzer stefan.hauzer 22:52 06.09.2010

Re: .

ajdee,ondak jedna...malo je tuzna pesmica,ali obozavam je
mikele9 mikele9 22:56 06.09.2010

Re: .

ajdee,ondak jedna...malo je tuzna pesmica,ali obozavam je

I ja, iako je tuzna legla mi je...uostalom kao i sve njegove pesme
mirelarado mirelarado 23:48 06.09.2010

Re: .

Ову баш волим:

mikele9 mikele9 08:15 07.09.2010

Re: .

Ову баш волим:

Slusajuci je seto sam se muzike, pesama koje je napisao i pevao u Dzarmusovom filmu NOC NA ZEMLJI. Nezaboravno!!!!
antioksidant antioksidant 10:00 06.09.2010

.

ako se moze zatrpati novcem onda i nije problem
to je naravno tacno samo ako imate novca da rupu zatrpavate

mikele9 mikele9 16:00 06.09.2010

Re: .

ako se moze zatrpati novcem onda i nije problem
to je naravno tacno samo ako imate novca da rupu zatrpavate

Moje i ne samo moje rupe su nezatrpavljive, osim ako ne me ne usvoje Rokfelerovi ili bar Miskovic
milisav68 milisav68 23:30 06.09.2010

Re: .

mikele9

Moje i ne samo moje rupe su nezatrpavljive, osim ako ne me ne usvoje Rokfelerovi ili bar Miskovic

Igrao naš čovek loto po tamo nekim inostranstvima i dobije premiju.
Pitaju ga novinari šta će da radi sa tolikim parama...
-Prvo ću da vratim dugove....
-A ostalo...
-Pa....ostali nek sačekaju...

mikele9 mikele9 08:19 07.09.2010

Re: .

Igrao naš čovek loto po tamo nekim inostranstvima i dobije premiju.
Pitaju ga novinari šta će da radi sa tolikim parama...
-Prvo ću da vratim dugove....
-A ostalo...
-Pa....ostali nek sačekaju...

Tuga pregolema moj Milisave, al' glavu gore i udri brigu na veselje
angie01 angie01 12:17 06.09.2010

pazi o chem' mislish,

moz' da se i ostvari, a ti ne budesh spreman!

mikele9 mikele9 16:03 06.09.2010

Re: pazi o chem' mislish,

pazi o chem' mislish,
moz' da se i ostvari, a ti ne budesh spreman!

Dabogda se ostvarilo, bicu spreman za sekundu
jasnaz jasnaz 13:48 06.09.2010

normalan?svet

mikele9 mikele9 16:06 06.09.2010

Re: normalan?svet

normalan?svet

A gde je to Jasna?
jasnaz jasnaz 19:13 06.09.2010

: credit love

mikele9
normalan?svet

A gde je to Jasna?


u nekom boljem hotelu, između dva neba:

neke stvari koje se u normalnom svetu podrazumevaju


pa se karte, pred kraj filma, bace na sto: On, koji je bio toliko UP & Ona, koja je bila tako sweet, raziđu se u oblaku laži.....

svako ostane sa svojim karticama! za normalan svet i to je хепиенд...... za mene UP, ipak, ostaje nešto drugo.







mikele9 mikele9 22:33 06.09.2010

Re: : credit love

u nekom boljem hotelu, između dva neba:

neke stvari koje se u normalnom svetu podrazumevaju




pa se karte, pred kraj filma, bace na sto: On, koji je bio toliko UP & Ona, koja je bila tako sweet, raziđu se u oblaku laži.....

svako ostane sa svojim karticama! za normalan svet i to je хепиенд......
za mene UP, ipak, ostaje nešto drugo.



sonja.m sonja.m 14:21 06.09.2010

mikahipotetika

Jao, Mikele, sad te muce hipoteticni problemi!!!
Opet kazes Neeeee trosenju tih velikih para ( kad te strefe)
i cuvas ih dok ti stvarno nesto ne zatreba.
i opet potrosis samo mali deo.
Eto, prosto kao pasulj.
mikele9 mikele9 16:11 06.09.2010

Re: mikahipotetika

mikahipotetika
Jao, Mikele, sad te muce hipoteticni problemi!!!
Opet kazes Neeeee trosenju tih velikih para ( kad te strefe)
i cuvas ih dok ti stvarno nesto ne zatreba.
i opet potrosis samo mali deo.
Eto, prosto kao pasulj.

Sonja moja draga, ni pasulj vise nije prost, odnosno jeftin...opet se sve vrti oko love
Biljana 77 Biljana 77 14:44 06.09.2010

Mi smo razvili teoriju

Ako su pare jedini problem, onda nema problema. Za sad radi.
mikele9 mikele9 16:15 06.09.2010

Re: Mi smo razvili teoriju

Mi smo razvili teoriju
Ako su pare jedini problem, onda nema problema. Za sad radi.

Mi tu teoriju sprovodimo u praksi vec 35 godina, ovo sam sebi dao na volju da mastam malo
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:55 06.09.2010

A, sad ću ja

malo sa možda patetikom, možda prozaičnošću, možda...ali ipak razmisli, šta zaista može da se kupi parama?
Gledam ljude oko sebe, sa i bez para...na kraju se svede na isto...npr. siroma', pametan, kupio bi dobru sliku, nema čime...prazan mu zid u sobi. Bogati lik, lično ga znam, pun kao tanker, ima pare, ali nema znanja ni očiju, sve mu oči u džepu...stalno mu uvaljuju kič-felere i na zidu drži slike koje su takve da bi bolje bilo da ih nema uopšte, prevarilo ga. Uvek ga vara. Daklem, obojica nemaju.
Jesu li srećni oni koji imaju puno para, ali ne vole ženu ili ona ne voli njih. Ljubav ne mogu da kupe. To što je na prodaju nema veze s ljubavlju, bar ne s ljubavlju prema kupcu. Mahom su razvedeni, niko ih ne voli. Imaju zidove, točkove, kartice...nikog nije briga kad dobiju grip. Niko im ne pakuje sam poklon za rođendan.
Ima li uopšte normalnog sveta? Ma koliko imao ili nemao uvek ti fali. Pitanje je samo da li je bolje da ti fali novac ili ljubav. Izgleda da oboje ne može. Ne znam zbog čega. Neko odozgo ne da sve. Ok...ako je cena toga da se budim pored nekog u kog sam već 20 godina zaljubljena kao koker i imam troje zdrave dece (kuc, kuc, kuc...ko je?), mogu da mi kvare život računima, mene neko voli.
myredneckself myredneckself 22:10 06.09.2010

Re: Mi smo razvili teoriju

ovo sam sebi dao na volju da mastam malo

Neka si mikele
A ja posle čitanja tvog posta švrljnula malo po netu
Na prvu mi se ovo svidelo
- Ako hoćeš da se osetiš bogatim - prebroj stvari koje imaš, one koje se ne kupuju novcem (nečija poslovica)
- Novac je kao šesto čulo, nemaš koristi od ostalih pet bez njega (S. Mom)
mikele9 mikele9 22:16 06.09.2010

Re: A, sad ću ja

Ok...ako je cena toga da se budim pored nekog u kog sam već 20 godina zaljubljena kao koker i imam troje zdrave dece (kuc, kuc, kuc...ko je?), mogu da mi kvare život računima, mene neko voli.

Ok...ako je cena toga da se budim pored neke u koju sam tek 35 godina zaljubljen kao maltezer....mogu da mi kvare zivot racunima i mene ona voli
mikele9 mikele9 22:23 06.09.2010

Re: Mi smo razvili teoriju

Neka si mikele
A ja posle čitanja tvog posta švrljnula malo po netu
Na prvu mi se ovo svidelo
- Ako hoćeš da se osetiš bogatim - prebroj stvari koje imaš, one koje se ne kupuju novcem (nečija poslovica)
- Novac je kao šesto čulo, nemaš koristi od ostalih pet bez njega (S. Mom)

Dargo mi je da ti se ovo svidelo
A propos poslovice, bas sam bogat.
Somerset je kad je ovo rekao bio vrlo rezigniran
Pozdrav Duso
myredneckself myredneckself 22:25 06.09.2010

Pazi,

mikele, ovo me dalje asocira...
Pocinjem da se smejem, pala mi je na pamet prica o Ciganima danas zvanim Romima, koji osim neba nad sobom nemaju nista a mastaju da prave pitu, cak najmladje cigance dobije cusku jer je pozelelo da uzme najvece parce!

Siromašni ljudi znaju da cene sve što imaju, iako je to što imaju veoma malo.
Ljudi kojima je sve palo s neba ne umeju da dodele vrednost tome što imaju, a to onda postaje jedna jako zahebana stvar
PS
oćaće tebe, videćeš, želim ti dobru prodaju




mikele9 mikele9 22:47 06.09.2010

Re: Pazi,

PS
oćaće tebe, videćeš, želim ti dobru prodaju

Hvala ti draga a posebno na boldovanom izrazu, bas je ljudski i od srca
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:59 06.09.2010

Re: A, sad ću ja


Ok...ako je cena toga da se budim pored neke u koju sam tek 35 godina zaljubljen kao maltezer....mogu da mi kvare zivot racunima i mene ona voli

Pa, to ti kažem! Vlasnik si platinaste kartice, ali prave za razliku od one plastične. I umesto računa dobijaš kamate.
mikele9 mikele9 08:24 07.09.2010

Re: A, sad ću ja

Pa, to ti kažem! Vlasnik si platinaste kartice, ali prave za razliku od one plastične. I umesto računa dobijaš kamate.

Cim sam te video, ugledao, spazio, upoznao...shvatio sam da si moj covek...ili ja tvoj
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:51 07.09.2010

Re: A, sad ću ja

Cim sam te video, ugledao, spazio, upoznao...shvatio sam da si moj covek...ili ja tvoj

Obostrano. A to cenu nema, zar ne, jer nema novčane monete koja bi to izrazila. Ni tako velikog broja, ma šta rekli matematičari (sa'će da mi utrči Učitelj Nsarski i da me pošalje u ćoše sa nekoliko formula za obaranje moje i tako skromne matematičke koncentracije).

mikele9 mikele9 13:34 07.09.2010

Re: A, sad ću ja

(sa'će da mi utrči Učitelj Nsarski i da me pošalje u ćoše sa nekoliko formula za obaranje moje i tako skromne matematičke koncentracije).

Nece draga, Ucitelj/Profesor Nsarski je dusevan covek koji je, siguran sam, spoznao ljubav
fedor18 fedor18 07:43 07.09.2010

...

popularna tema za maštanje...šta bi bilo,kad bi bilo...
na pamet mi padaju samo dve krajnosti...slucaj nemačkog gradjanina Lothara,koji je posle dobitka na lotu (lotto-Lothar eto simbolike),živeo punim jederim uz svakodnevne tulume negde na Palma de Mallorci,dok nije skončao zbog raspada jetre,posle nekog vremena...
druga krajnost bi bila,da se reše svi tekući dugovi,svoje obezbedi,sebi ostaviti neki minimum,pobediti samog sebe i započeti (nastaviti) život u harmoniji, miru i prirodi,uz nepretenciozno stvaralaštvo.
nažalost,realan život je uglavnom ono između krajnosti...
mikele9 mikele9 08:31 07.09.2010

Re: ...

druga krajnost bi bila,da se reše svi tekući dugovi,svoje obezbedi,sebi ostaviti neki minimum,pobediti samog sebe i
započeti (nastaviti) život u harmoniji, miru i prirodi,uz nepretenciozno stvaralaštvo.
nažalost,realan život je uglavnom ono između krajnosti...

Ja bih bas tako...u harmoniji, miru i prirodi uz moje (koje nije pretenciozno) stvaralastvo. Ustvari, ja to i radim i zivim iako je realan zivot ono izmedju krajnosti.
Lepo, pozdrav,
Mikele

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana