Astrologija| Astronomija| Gradjanske inicijative

Vidim samo demagogiju...

Drago Kovacevic RSS / 10.08.2010. u 23:32

 Vidim samo kritiku, a nema ideja. To je kazao naš predsednik pokriven šlemom žute boje (isprobao je vala ovog meseca na svojoj glavi sve boje građevinskih šlemova koje postoje), a u odnosu na političke konkurente i NVO sektor.

Liči na ono Hajdegerovo - "Čujem mlin ali ne vidim brašno".

Bez šlema na glavi, u gradu Nišu, predsednik se vajka oko zakona o duplim funkcijama čijim je potpisom prekršio Ustav.

Kaže da je i "njegov politički stav da se ne smeju u isto vreme vršiti funkcije u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti" ali kaže još da ne može sve odluke doneti u isto vreme i da su mu potrebni uslovi.

Pitam se šta će oko toga donositi odluke kad ih je doneo još  2006. godine kad je sa Nikolićem i Koštunicom za dan doneo Ustav u koji je zapisao tu odredbu isto kao i onu da je Kosovo Srbija. Ustava se treba držati "kao pijan plota" a ne čekati uslove i pričati "kako imaš politički stav". Predsednik je garant Ustava.

Priča da je to što je dozvolio Palmi i još hiljadama pripadnika svoje političke kaste "usaglasio sa EU"..Neverovatno.

Čak i da je tako, otkad se to provođenje ustavnih normi "usaglašava" sa bilo kim. 

Ja ne verujem u to usaglašavanje, kao što mu nisam verovao ni kad je tvrdio da je tekst Rezolucije o Kosovu koju je žurno poslao Generalnoj skupštini UN sa bilo kim usaglašavao.

A sad o "višku kritike i manjku ideja"..

Evo, njegov stranački aparat buši i napada ono malo nezavisnih institucija koje postoje. Recimo, novim poslovnikom skupštine su udarili na nezavisnost poverenika za informacije i omubdsmana. To je katastrofalan, podmukao udar partokratije na svaku pomisao kontrole vlasti. Ove dve rečenice su kritika.

Da ne bi bilo bez "ideje", evo kažem - kao predsednik DS-a zaustavite tu farsu. Sprečite rušenje nezavisnih institucija, to vam je ustavna dužnost i to je za dobro Srbije.

Ili dalje...

 

 Još 2006. godine Komisija za zaštitu konkurencije utvrdila je zloupotrebu i postojanje dominantnog položaja na tržištu mleka. Sud, međutim, do danas nije potvrdio nijedno rešenje Komisije u kojem se navodi da vlasnik „Imleka” - „Denjub fuds grup”, investicioni fond „Salford”, ostvaruje monopol na tržištu mleka sa 47,6 odsto u otkupu. A zakon kaže da dominantan položaj ostvaruje onaj ko ima više od 40 odsto tržišnog udela.

Komisija je također još 2005. godine donela odluku o monopolskom položaju "Delte" i zabranila joj da kupi "C market".

Mišković i Beko. No nisu oni jedini monopolisti u ovoj zemlji. Monopoli su gde se god okreneš.

Sud nikada nije doneo ni jednu odluku protiv monopolista.

Ovo je kritika.

Ideja - pa da izađe predsednik Tadić, uslika se sa šlemom, bez šlema, na ulici, kod N.Stefanovića, sasvim svejedno, pa izrazi o tim činjenicama politički stav. Da kaže - "ja kao predsednik ne podržavam monopliste i čudim se da to sud još nije presudio". Nije valjda da štititi monopole. Ustav ih ne dozvoljava, a on bi trebalo da je garant Ustava. Ne dozvoljava Ustav ni pritisak na sud, ali ovde se radi o "zaista nepristojim aktivnostima, nepristojno bogatih ljudi" koji rade šta ih je volja. Pet godina sud se ne izjašnjava o Miškovićevu monopolu...Ne treba pritisak, dovoljan je "politički stav"..

Ali u drugim grmovima su zečevi..Rekao bih da je DS započeo kampanju, a ne da je u potrazi za idejama. Ne stavlja se toliko šlemova svakodnevno na glavu da bi se uhvatila kakva ideja, nego da bi se animirali glasači. Samo, nisam siguran da će sejanje bezrazložnog optimizma po Srbiji biti tako plodno kao prethodnog puta...To seme slabo niče drugi put, čak  kad i nema drugih sejača...

 

 

 

 



Komentari (105)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

milisav68 milisav68 00:16 11.08.2010

Tradicija koja traje...

Ustava se treba držati "kao pijan plota"

dragan7557 dragan7557 11:30 11.08.2010

Re: Tradicija koja traje...

milisav68
Ustava se treba držati "kao pijan plota"


Ne, već kao pijan flaše kao što to rade: Nikolić, Mrka, Velja, dodaj dalje....

cerski
milosss92 milosss92 20:25 12.08.2010

Re: Tradicija koja traje...

domazetovic.andrej domazetovic.andrej 00:20 11.08.2010

Tadic...

Bojim se da kada jednog dana Tadic vise ne bude predsednik, da ce se doba njegove vladavine pamtiti kao "izgubljeno vreme za Srbiju".

Pitanje za sve - navedite najznacajniju stvar koju je Tadic uradio za svog mandata?

Ako razmisljate o svom odgovoru zapitajte se zbog cega mu je glavni savetnik strucnjak za marketing, a ne za ekonomiju, diplomatiju, medjunarodne odnose, itd....
elis elis 00:43 11.08.2010

Re: Tadic...

domazetovic.andrej
Bojim se da kada jednog dana Tadic vise ne bude predsednik, da ce se doba njegove vladavine pamtiti kao "izgubljeno vreme za Srbiju".


Posmatramo li vreme u kojem živimo kao futbalsku utakmicu, doba Tadićevog predsednikovanja bez snebivanja možemo uporediti sa odmorom na poluvremenu. Srbija je odigrala očajno prvo poluvreme, menjajući selektore, sa navalom koja je bezglavo napadala protivnički go za koji čak nije bila sigurna ni gde se tačno nalazi, veznim redom koji je pištaljkama zbunjivao i saigrače i sudiju, odbranom koja je, umesto odbrane vlastitog gola, nastojala da poveća teren za igru, otimajući od okolne tartan staze. Bilo bi u najmanju ruku unfair očekivati od trenutnog selektora da čeprkanjem po žicama na semaforu promeni rezultat. Ono što je u njegovoj stvarnoj moći, jeste da ekipu umiri, ublaži im osećanje gorčine zbog fijaska u prvom delu utakmice, zameni nekorisne igrače i motiviše ekipu za nastavak utakmice.
Da li će Boki to umeti, nisam potpuno siguran. Jer ne verujem da ima harizmu jednog Ivice Osima. A pored harizme, sada mu je potrebna i sposobnost da kenjkavom igraču zavali vaspitnu šamarčinu i da prikupi hrabrosti, pa izbaci pokojeg miljenika tribina, što je uvek rizičan i nepopularan, ali ponekad i nužan potez. U svakom slučaju, priliku ima. Što bi se reklo onim siromašnim jezikom, popularnim na tribinama: "do njega je."
Drugo poluvreme samo što nije počelo. Bude li Srbija ponovila igru iz prvog, teško da će zadržati trenutnu poziciju na rang-listi.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 01:38 11.08.2010

Re: Tadic...

Srbija je odigrala očajno prvo poluvreme, menjajući selektore, sa navalom koja je bezglavo napadala protivnički go za koji čak nije bila sigurna ni gde se tačno nalazi, veznim redom koji je pištaljkama zbunjivao i saigrače i sudiju, odbranom koja je, umesto odbrane vlastitog gola, nastojala da poveća teren za igru, otimajući od okolne tartan staze.




duhovita rechenica.

pored harizme, sada mu je potrebna i sposobnost da kenjkavom igraču zavali vaspitnu šamarčinu i da prikupi hrabrosti, pa izbaci pokojeg miljenika tribina, što je uvek rizičan i nepopularan, ali ponekad i nužan potez.


ne vidim o kome govorish. ko je kenjkav, a ko simpatichan? meni skoro vishe da niko nije simpatichan, osim par likova koji se ukljuchuju ovde, na tribinu, tojest, oni koji su uopshte sposobni i taman distancirani od sopstvenog ega da uopshte pristaju na komunikaciju sa tribinom.

Drugo poluvreme samo što nije počelo. Bude li Srbija ponovila igru iz prvog, teško da će zadržati trenutnu poziciju na rang-listi.




jesmo mi uopshte rangirani negde, osim na donjoj polovini trece evropske, odnosno regionalne, prve balkanske l[j]ige?
elis elis 11:02 11.08.2010

Re: Tadic...

Srđan Fuchs

jesmo mi uopshte rangirani negde, osim na donjoj polovini trece evropske, odnosno regionalne, prve balkanske l[j]ige?


Eh, Srđane, potcenjivanje lige u kojoj se igra ničeg dobrog ne nosi. Uostalom, to potcenjivanje ne sadrži onu aristokratsku autoironijsku distancu, već pre svega potcenjivanje takmaca. Što, u načelu, i jeste jedan od grdnih problema sa kojim se suočavaju pukovi balkanski. Srbija, mada bi, baš kao i ostale ovdašnje učesnice, volela to, jednostavno nije pozvana da igra u ligi sa Rusijom, SAD-om, Nemačkom, Kinom...
dragan7557 dragan7557 11:25 11.08.2010

Re: Tadic...

imaš politički stav

Mogući set odgovora:

- Vrati vlast.
- Vrati oteto.
- Vrati pokradeno.
- Vrati uzurpirano.
- Vrati građansku državu građanima.
- Vrati privredu privrednicima.
- Vrati nepismenu administraciju u školske klupe.
- Vrati birokratiju u njene "prirodne" granice.
- Vrati dugove potražiocima koji ucenjuju građane preko ucenjene države.
..................................
Dalje dodati po nahođenju.


cerski
dragan7557 dragan7557 11:32 11.08.2010

Re: Tadic...

Bojim se da kada jednog dana Tadic vise ne bude predsednik, da ce se doba njegove vladavine pamtiti kao "izgubljeno vreme za Srbiju".

Svo vreme od početka osamdesetih na ovamo je "IZGUBLJENO VREME ZA SRBIJU."

cerski
dragan7557 dragan7557 11:50 11.08.2010

Re: Tadic...

Još 2006. godine Komisija za zaštitu konkurencije utvrdila je zloupotrebu i postojanje dominantnog položaja na tržištu mleka. Sud, međutim, do danas nije potvrdio nijedno rešenje Komisije u kojem se navodi da vlasnik „Imleka” - „Denjub fuds grup”, investicioni fond „Salford”, ostvaruje monopol na tržištu mleka sa 47,6 odsto u otkupu.

A šta se nas tiču TUĐE korporacije, na koje i ovako i onako nije moguć nikakav uticaj? O genetskoj zagađenosti mleka da i ne počinjem.

cerski
ljuboten ljuboten 12:01 11.08.2010

Re: Tadic...

Svo vreme od početka osamdesetih na ovamo je "IZGUBLJENO VREME ZA SRBIJU."


Narvno, od tada je poceo da se raspada sistem pod imenom SFRJ,a to još uvek traje. Samo što posledice raspadanja, pa i gradnje novog sistema raspoređene su prema "pravdi" Sotone. Jer kapitalizam počiva na sedam smrtnih grehova:"oduzmi,ako ne da, ubi"...
cbronson cbronson 14:33 11.08.2010

Re: Tadic...

Srbija, mada bi, baš kao i ostale ovdašnje učesnice, volela to, jednostavno nije pozvana da igra u ligi sa Rusijom, SAD-om, Nemačkom, Kinom...

uprkos tome sto u igra u nizem rangu takmicenja srbija i dalje nastavlja da igra ulogu lidera u regionu.
srbija kao jedna od najstarijih drzava u regionu ima vec mnogo utakmica iza sebe i nastavice da ih igra uprkos ovoj koju mozda sada nece uspeti da dobije.

srbija, poucena svojom visevekovnom istorijom, zna da se utakmice gube i dobijaju, pa tako jedna izgubljena utakmica danas ne znaci da ce se taj rezultat ponavljati u nedogled.

politika koja se vodi od danas do sutra svojstvena je tek nekim novonastalim drzavicama i nacijicama u regionu.
elis elis 14:33 11.08.2010

Re: Tadic...

dragan7557

Svo vreme od početka osamdesetih na ovamo je "IZGUBLJENO VREME ZA SRBIJU."

cerski


S ovim se stavom mogu složiti pod uslovom da reč Srbija u njemu podrazumeva onaj plodonosno misleći i plodonosno delatni deo Srbije. Prostom puku nijedno vreme u kojem mu je položeno u jasle nije izgubljeno. Pa makar bilo položeno tek za pukog preživljavanja. No, i dalje ostaje pitanje, šta je sadržaj žuđenog dobijenog vremena?
hazar hazar 18:38 11.08.2010

Re: Tadic...

srbija, poucena svojom visevekovnom istorijom, zna da se utakmice gube i dobijaju, pa tako jedna izgubljena utakmica danas ne znaci da ce se taj rezultat ponavljati u nedogled.
politika koja se vodi od danas do sutra svojstvena je tek nekim novonastalim drzavicama i nacijicama u regionu.

Prosta činjenica koja se ogleda u analizi Bžežinskog da na Balkanu postoje samo dva državotvorna naroda Srbi i Grci.
marco_de.manccini marco_de.manccini 18:48 11.08.2010

Re: Tadic...

да делимо румунију и бугарску с грцима или да их узмемо целе, како сте планирали за бжежинским?
hazar hazar 21:30 11.08.2010

Re: Tadic...

marco_de.manccini
да делимо румунију и бугарску с грцима или да их узмемо целе, како сте планирали за бжежинским?

Ništa ne planiram, samo sam naveo ono što tvrdi jedan od najvećih geopolitičara današnjice.
marco_de.manccini marco_de.manccini 21:47 11.08.2010

Re: Tadic...

Prosta činjenica koja se ogleda u analizi Bžežinskog da na Balkanu postoje samo dva državotvorna naroda Srbi i Grci

Ništa ne planiram, samo sam naveo ono što tvrdi jedan od najvećih geopolitičara današnjice.

Нема потребе да сад нешто мутиш да си ”само навео”. Ниси само навео него си то представио као ”просту чињеницу”.

Ноторне глупости нису чињенице, од кога год да долазе (и ма како ти се допадало како звуче).
thebee269 thebee269 16:57 12.08.2010

Re: Tadic...

srbija, poucena svojom visevekovnom istorijom, zna da se utakmice gube i dobijaju, pa tako jedna izgubljena utakmica danas ne znaci da ce se taj rezultat ponavljati u nedogled.

Srbija je izgubila prvenstvo, i to vec nekoliko zadnjih, tako da nije u pitanju utakmica, a ko gubi prvenstva za redom ide u nizi rang.
mi smo trenutno na nivou opstinske lige i sto je najgore izgleda da cemo tu i ostati dugi, dugi niz godina
cbronson cbronson 17:46 12.08.2010

Re: Tadic...

thebee269
srbija, poucena svojom visevekovnom istorijom, zna da se utakmice gube i dobijaju, pa tako jedna izgubljena utakmica danas ne znaci da ce se taj rezultat ponavljati u nedogled.

Srbija je izgubila prvenstvo, i to vec nekoliko zadnjih, tako da nije u pitanju utakmica, a ko gubi prvenstva za redom ide u nizi rang.mi smo trenutno na nivou opstinske lige i sto je najgore izgleda da cemo tu i ostati dugi, dugi niz godina

mozda vi poznajete neku paralelnu istoriju srbije...
meni je poznata ona u kojoj je srbija iz dva svetska rata izasla kao pobednicka strana, jedna od zemalja clanica osnivaca un, potpisnik svih medjunarodnih sporazuma i povelja, raznih deklaracija... sa uspehom vojevala balkanske ratove i ratove za oslobodjenje, izvojevala ustanke...
sunovrat srbije na medjunarodnom i unutrasnjem planu krece sa dolaskom jb tita, avnoja i kapejot, kada srbija gubi suverenitet, samostalnost, drzavnost, biva inficirana virusima sa trule komunisticke mrcine... tita vise nema, mashala, a ni njegove kpj, posledice njihovih odluka mozda cemo morati da trpimo jos neko vreme, ne bih se usudio da prognoziram koliko.

niste pazljivo citali i niste sve procitali, to su utakmice koje traju duze nego sto traje prosecan ljudski vek, neke utakmice koje su sada zapocete zavrsice se tek kroz sto ili dvesta godina... niko od nas nece docekati da to vidi.

sto se tice opstinske lige koju pominjete, ona je oduvek bila rasadnik talenata...
milisav68 milisav68 18:30 12.08.2010

Re: Tadic...

thebee269

Srbija je izgubila prvenstvo, i to vec nekoliko zadnjih, tako da nije u pitanju utakmica, a ko gubi prvenstva za redom ide u nizi rang.
mi smo trenutno na nivou opstinske lige i sto je najgore izgleda da cemo tu i ostati dugi, dugi niz godina

Srbija nije nikad ni osvojila prvenstvo da bi ga izgubila.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 01:27 11.08.2010

Dan posle

Drago, zanimljivi su tvoji tekstovi o predsedniku, ali mislim da ne poseduju kritichnu oshtrinu, ali dobro, shta je tu je. Ti si poslednji koji je preostao ovde da uopshte ima kritichki odnos prema celoj toj prichi, i ko uopshte dodiruje tu temu.

Lichno, kao demokrata po glasachkom opredeljenju od prvog dana punoletstva (1993. to beshe), chekam nastupajuce izbore na kojima cu kazniti demokratsku stranu. Verujem da necu biti jedini koji ce tako uciniti. Jednostavno cu izaci i uciniti svoj listic nevazecim, u znak protesta. Ne vidim da ce to okonchati na bilo koji nachin part[i]okratiju, ali ce je dramatichno otupeti za jedan osmomilioniti deo.

Moja ideja je pomalo mazohistichka i mislim da je Srbiji neophodna vladavina Nikolica da bi se demokratska ideja prochistila. Sadashnje stanje je uvredljivo po psihu. Partioidi su toliko sigurni u sebe i toliko napuvani u mjehur samozadovoljstine, da to jednostavno mora dramatichno da se prekine i ti ljudi uhvate za noge i surovo povuku na zemlju iz svog lebdeceg stanja, pa makar to bilo i po cenu vulgarnog nikolicizma - kako ovaj termin vec idiotski zvuchi sam po sebi. <_< Jedva chekam da vidim taj dan demokratskog poraza, i verujem da ce on okonchati post-djindjicevski traumatichni vakum iz kojeg smo trazili spas u vidu licnosti g. Tadica. Neuspesno, pokazalo se.
ana_radmilovic ana_radmilovic 07:15 11.08.2010

Re: Dan posle

Srđan Fuchs


Moja ideja je pomalo mazohistichka i mislim da je Srbiji neophodna vladavina Nikolica da bi se demokratska ideja prochistila..


ne pratiš, nikolić je sada veći tadić od tadića! :)
dragan7557 dragan7557 11:34 11.08.2010

Re: bez obzira

ana_radmilovic
Srđan Fuchs


Moja ideja je pomalo mazohistichka i mislim da je Srbiji neophodna vladavina Nikolica da bi se demokratska ideja prochistila..


ne pratiš, nikolić je sada veći tadić od tadića! :)

na sve nije moguće čistiti nepostojeće.

cerski
noboole noboole 13:18 11.08.2010

Re: Dan posle

Srđan Fuchs
Drago, zanimljivi su tvoji tekstovi o predsedniku, ali mislim da ne poseduju kritichnu oshtrinu, ali dobro, shta je tu je. Ti si poslednji koji je preostao ovde da uopshte ima kritichki odnos prema celoj toj prichi, i ko uopshte dodiruje tu temu.

...

Moja ideja je pomalo mazohistichka i mislim da je Srbiji neophodna vladavina Nikolica da bi se demokratska ideja prochistila. Sadashnje stanje je uvredljivo po psihu. Partioidi su toliko sigurni u sebe i toliko napuvani u mjehur samozadovoljstine, da to jednostavno mora dramatichno da se prekine i ti ljudi uhvate za noge i surovo povuku na zemlju iz svog lebdeceg stanja, pa makar to bilo i po cenu vulgarnog nikolicizma - kako ovaj termin vec idiotski zvuchi sam po sebi. <_< Jedva chekam da vidim taj dan demokratskog poraza, i verujem da ce on okonchati post-djindjicevski traumatichni vakum iz kojeg smo trazili spas u vidu licnosti g. Tadica. Neuspesno, pokazalo se.



Meni je ovo jedan od retkih Dragovih jedno-te-isto tekstova koji je legao .

Nece se time mnogo promeniti, ljudi koji su se okoristili, obezbedili su sebe, pretpostavljam, za vise godina. Cak i u slucaju da izgube vlast, ko nam garantuje da ti isti nece birati svoje naslednike ili ponovo isplivati malo mrsaviji (du hast ein bisschen abgenommen sto rece Buchjaeger covekolikom dinosaurusu) ali sa onim eye of the tiger momentom.
ana_radmilovic ana_radmilovic 01:53 11.08.2010

ja kad vidim reč "demagogija"

još uvek prvo posmislim na ovo:



posle čitam :)
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 02:20 11.08.2010

Re: ja kad vidim reč "demagogija"

mislim da je malo prestario Drago za Azru?

znash shta ne kapiram, zashto stavljate "astronomija", "astrologija", kao tematsko uokvirenje za svoje politichke tekstove? i ti to radish. whatsa point, sis?
ana_radmilovic ana_radmilovic 02:48 11.08.2010

Re: ja kad vidim reč "demagogija"

Srđan Fuchs
mislim da je malo prestario Drago za Azru?

znash shta ne kapiram, zashto stavljate "astronomija", "astrologija", kao tematsko uokvirenje za svoje politichke tekstove? i ti to radish. whatsa point, sis?

astrologija - zato što stvari o kojima pišem spadaju u domen paranormalnih pojava
mislim da ja do sada nisam nigde stavljala, da porstiš, astronomiju

edit:

nije drago prestario za azru, nisam ni ja, nije niko :)
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 03:13 11.08.2010

Re: ja kad vidim reč "demagogija"

aa.
al nije tu nish paranormalno. samo novac, njegovo prisustvo, u slucaju protagonista Dragovih tekstova, i odsustvo u sluchaju tvojih. novac izludjuje l[j]ude.
ana_radmilovic ana_radmilovic 03:29 11.08.2010

Re: ja kad vidim reč "demagogija"

pa može i tako
ali meni bude zabavnije ako ih posmatram kao paranormalne :)
jacquesmayol jacquesmayol 08:43 11.08.2010

Re: ja kad vidim reč "demagogija"

ana_radmilovic
pa može i tako
ali meni bude zabavnije ako ih posmatram kao paranormalne :)



Možda pre kao nenormalne?!

dali76 dali76 05:15 11.08.2010

preporuka

vise se ne slazem nego sto se slazem sa vama, al sad potpisujem od rijeci do rijeci ovaj tekst. Nego buni me to sto je samostalni poslanik, kako ga zove "blic", Vladan Batic isto bio na strani "duplih foteljasa".
pozdrav
ana_radmilovic ana_radmilovic 07:13 11.08.2010

dobar ti, drago, ovaj o šlemovima

Ne stavlja se toliko šlemova svakodnevno na glavu da bi se uhvatila kakva ideja, nego da bi se animirali glasači. Samo, nisam siguran da će sejanje bezrazložnog optimizma po Srbiji biti tako plodno kao prethodnog puta...To seme slabo niče drugi put, čak kad i nema drugih sejača...

jasno, ko dan.
a za odgovor na pitanje šta će bit' posle ovoga sa sejačima, možda bi zaista trebalo konsultovati i astrologe
šta znaš, nikad ne znaš
expolicajac expolicajac 07:17 11.08.2010

Vidim samo kritiku, a nema ideja.

Gledam sinoć Predsednika pa me obuzela neka "milina" i to profesionalna. Obezbeđenje funkcionalno, dobri momci, znam ih. Vidi se razrađen princip rada. A onda drugi krug obezbeđenja. Obezbeđenje intelektualnog tipa. Lokalni političari, znam i njih, sprečavaju da do Predsednika dođe neko ko nije prošao pripremu nastupa. Dobro znam da je informacija sve. Nema veze da li je lažna ili prava, informacija je uvek dobro došla, problem je kako se obrađuje nakon toga. Najgora informacija je programirana, obrađena i servirana u pravom trenutku. E zato Predsednik vidi samo kritiku, a nema ideja. Ova zemlja zbog takvog načina prikupljanja informacija (programiranih, obrađenih i serviranih u pravo trenutku) ima ozbiljan problem "Živi bez ideje".
ana_radmilovic ana_radmilovic 07:21 11.08.2010

Re: Vidim samo kritiku, a nema ideja.

expolicajac
Ova zemlja zbog takvog načina prikupljanja informacija (programiranih, obrađenih i serviranih u pravo trenutku) ima ozbiljan problem "Živi bez ideje".

au, bivši policajče... ovo zvuči grozno!
ljuboten ljuboten 09:13 11.08.2010

Re: Vidim samo kritiku, a nema ideja.

Dobro znam da je informacija sve. Nema veze da li je lažna ili prava, informacija je uvek dobro došla, problem je kako se obrađuje nakon toga. Najgora informacija je programirana, obrađena i servirana u pravom trenutku. E zato Predsednik vidi samo kritiku, a nema ideja. Ova zemlja zbog takvog načina prikupljanja informacija (programiranih, obrađenih i serviranih u pravo trenutku) ima ozbiljan problem "Živi bez ideje".


Pa da, zbog ovoga što ste napislai i despot Tito je u zadnjoj deceniji života živeo bez ideje, zbog čega je sistemski ugrađen krvav raspad najbolje zemlje ikad stvorene, sa tako slabim ljudskim resursima i brojnim narodima i norodnostima, verama, i suprostavljenim željama i istorijama.
expolicajac expolicajac 09:13 11.08.2010

Re: Vidim samo kritiku, a nema ideja.

au, bivši policajče... ovo zvuči grozno!

To se samo mi osećamo grozno. I ti i ja imamo ideje. Možda one nisu saglasne u svim elementima ali predstavljaju odraz dubokog misaonog procesa zasnovang na prikupljanju realnih činjenica i njihovom uklapanju u realne okvire. Iza takvog procesa nastupa testiranje projekta a nakon toga njegova i realizacija. To je normalan put i nama je grozno što ne vidimo niti jedan elemnt koji obrađuje realan život na takav način. Stvarni akteri nekih ozbiljnih događaja kada na osnovu iskustva i znanja sagledaju gde sve vodi obično zaćute. Jer u tim situacijama ćutanje je vrlo često jače i glasnije od svakog jauka.
hazar hazar 09:30 11.08.2010

Re: Najmanji problem

je filtriranje informacija kada Predsednik ide u posetu. Suština problema sa ljudima koji imaju gotovo apsolutnu vlast, a predsednik Tadić je tu negde, je što se oko njega pravi prsten "poverljivih" saradnika koji vrše trijaž svega i sve vreme glorifikuju svog šefa. Oni time sebi daju na značaju( iz takve situacije dolazi njihova realna moć) iako su u svojoj osnovi najčešće potpuno beznačajni ljudi bez ikakvih deja. Vi kao expolicajac se sigurno sećate da je Badžina sekretarica bila veći Badža od njega samog.

Iz tih razloga, moćni čovek na vlasti gubi osećaj realnosti. On hteo ne hteo vremenom podleže pričama svojih saradnika, a kada se savetujete sa mediokritetima rezultati mogu biti kobni. Znajući to pametni ljudi su ograničili vlast istog čoveka na dva mandata. Problem nastaje kada neki političar počne da izvrdava taj princip, pa se seli sa mesta Predsednika države na mesto recimo Predsednika vlade ( nama najbliži primeri Milošević, Đukanović), a stvarna moć ostaje u njegovim rukama. Iskreno se nadam da Predsednik Tadić, kome je sve ovo kao psihologu sigurno poznato, neće sebi dozvoliti da pomisli kako je on iznad takvih stvari.

Sve u svemu princip smenjivosti vlasti je jedini koji može obezbediti dugotrajni prosperitet države bez prevelikih zastranjivanja.
milisav68 milisav68 09:51 11.08.2010

Re: Vidim samo kritiku, a nema ideja.

Lokalni političari, znam i njih, sprečavaju da do Predsednika dođe neko ko nije prošao pripremu nastupa. Dobro znam da je informacija sve. Nema veze da li je lažna ili prava, informacija je uvek dobro došla, problem je kako se obrađuje nakon toga

Pa bre sad ima ovaj internet.Na njemu nema cenzure.Da ga stvarno zanima šta se dešava, mogao bi svako drugo, treće veče da odvoji po sat vremena i da čuje glas naroda. <_<
freehand freehand 11:36 11.08.2010

Re: Najmanji problem

sa mesta Predsednika države na mesto recimo Predsednika vlade ( nama najbliži primeri Milošević, Đukanović)

Milošević nikada nije bio predsednik vlade. Bio je zamrznuti predsednik stranke, kako bi bar fiktivno poštovao Ustav i zakone, a Tadić, opušteno, i tu ima elastičan, takoreći ljudski pristup tretiranju propisa, ne želići da pravi farse.
On se drži komendije.
dragan7557 dragan7557 11:53 11.08.2010

Re: Vidim samo kritiku, a nema ideja.

ljuboten
Dobro znam da je informacija sve. Nema veze da li je lažna ili prava, informacija je uvek dobro došla, problem je kako se obrađuje nakon toga. Najgora informacija je programirana, obrađena i servirana u pravom trenutku. E zato Predsednik vidi samo kritiku, a nema ideja. Ova zemlja zbog takvog načina prikupljanja informacija (programiranih, obrađenih i serviranih u pravo trenutku) ima ozbiljan problem "Živi bez ideje".


Pa da, zbog ovoga što ste napislai i despot Tito je u zadnjoj deceniji života živeo bez ideje, zbog čega je sistemski ugrađen krvav raspad najbolje zemlje ikad stvorene, sa tako slabim ljudskim resursima i brojnim narodima i norodnostima, verama, i suprostavljenim željama i istorijama.

Sa ovim se ne slažem, raspad je sistematski kreiran spolja a prihvaćen od elemenata iznutra.

cerski
jacquesmayol jacquesmayol 12:16 11.08.2010

Re: Vidim samo kritiku, a nema ideja.

expolicajac
E zato Predsednik vidi samo kritiku, a nema ideja. Ova zemlja zbog takvog načina prikupljanja informacija (programiranih, obrađenih i serviranih u pravo trenutku) ima ozbiljan problem "Živi bez ideje".



A da on i ostali koji nas kao negde vode počnu malo, umesto da traže "konstruktivne ideje" kako da se izvadimo iz čabra (u koji su nas oni dobrano uz pomoć svojih finansijera i smestili, ili samo nastavili u njemu da nas drže), da poštuju i primenjuju zakone zemlje u kojoj žive? Možda bi taj unorthodox, a tako osvežavajući pristup bio DOBRA ideja? Možda bi nam onda cene namirnica bile niže, sudstvo ažurnije u donošenju presuda...?
ljuboten ljuboten 12:24 11.08.2010

Re: Vidim samo kritiku, a nema ideja.

Sa ovim se ne slažem, raspad je sistematski kreiran spolja a prihvaćen od elemenata iznutra.


U Vašem stavu leži i sva nesreća, jer je kod većine ljudi iz naroda ovo mišljenje dominantno. Istina je da EU nudila pet milijardi maraka da započnu pegovori za prijem SFRJ u članstvo. Tu su poruku donela dva evropska predstavnika u Beograd. Na šta je Tuđman iskrivio usta,zatreperio očima i kazao:"Hrvatska neće propustiti tisučljetnu težnju da postane samostalna država!" Na šta je Milošević uzvratio: "Može da ide ko gde hoće, no, srpski narod sa sobom neće moći da povede!" SAD su pokušale da smire strasti, sa priteljskim porukama.
A činjeca je koju i Vi znate da nas Amerika nije napadala iako smo zauzeli trećinu Hrvatske, dok su Nemačka i Vatikan vrišteće poruke slali u Stejt deparment. Čak nam je Amerika perdložila Plan Z-4, a to je bila srpska država u državi, koji su Srbi na radost Tuđmana odbacili. Ostalo su posledice.
A da znate fizičke zakone, znali bi da se neki sisitem ruši samo kada su njegove kohezione sile slabe ili oslabaljene.
dragan7557 dragan7557 14:14 11.08.2010

Re: Vidim samo kritiku, a nema ideja.

U Vašem stavu leži i sva nesreća,

Ovo nije samo moj stav, već stav istraživača (američkih, engleskih, nemačkih i dr.) a za mnoge iznesene "nove" istine pogledajte uvodnu reč odbrane dr. Slobodana Miloševića pred tribunalom, kao i "Shocking: dr. Slobodan Milošević was innocet:"
you tube.
"Hrvatska neće propustiti tisučljetnu težnju da postane samostalna država!"

U ovom momentu vodeći istraživači ukazuju i na Tuđmanov stav da "ako Hrvatska neće rat do rata neće ni doći."
SAD su pokušale da smire strasti, sa priteljskim porukama.

Slanjem eksperata za obučavanje i naoružavanje, a posle bombardovanjem i stvaranjem Klintonistana. Politici SAD nije poznat pojam prijateljstva već isključivo INTERESA.

Što se Evrope tiče u to vreme EEG nije ni imala oformljene institucije državnosti (još uvek je tako) i predstavljala običan klub diletantskih ćata koje pokušavaju da budu administracija.

Spominjanje "dobrote" Evrope i pet mild Dm(za koje mi nije poznato) je u kontekstu geopolitike tog vremena i ako se desilo tako nešto je političko prostituisanje na račun naroda.

Tema Raspad Jugoslavije nije ni izdaleka započeta a završetak će biti kad se otkriju sva mešetarenja koja su počinjena i kada bude razjašnjeno ko je u stvari kriv za čega.

A da znate fizičke zakone, znali bi da se neki sisitem ruši samo kada su njegove kohezione sile slabe ili oslabaljene.

Kad su ove sile u pitanju poznato mi je i da dobar (pa čak i loš čekić) razbije bilo koji "fizički sistem" na silu bez obzira na kohezione sile i njihovu jačinu. Mada društvo i poređenje sa fizikom ostavljam stručnijim fizičarima koji su sada postali političari pa celo društvo brkaju sa lagerom glinenih golubova i ćupova.

Cenim vaš pokušaj da zauzmete neki pozitivan stav, ali stalno optuživanje naroda za raspad mi je dozlogrdilo.

cerski

p.s. izlaz iz ekonomskih i/li političkih problema se ne kupuje već proizvodi solid state produktima. Svak ko smatra da se kupovinom (zaduživanjem) može naći izlaz iz bilo koje ekonomske ili političke krize ili nije pri sebi ili zastupa tuđe interese pri tome ne fermajući svoje.
freehand freehand 15:35 11.08.2010

Re: Vidim samo kritiku, a nema ideja.

dr. Slobodana Miloševića

Evo još jedne novine u našoj novijoj političkoj istoriji.
Ima u Pančevu kafanče (Pod lipom), gde bi se, eventualno moglo magistirirati (pogledati stručno-političku biografiju Mr Ilića); ali da se pod lipom u Požarevcu i magistrira i doktorira - to je potpuna revolucija u našim shvatanjima mogućeg i nemogućeg!
Zaista astronomski/astrološki pristup temi, moram reći.
Čist vudu!
koksy koksy 16:05 11.08.2010

Re: Vidim samo kritiku, a nema ideja.

dr. Slobodana Miloševića

Ako mogu pomoći, bar što se pravopisa tiče: dr. je skraćenica od drug a dr je skraćenica od doktor.
dragan7557 dragan7557 20:49 11.08.2010

Re: Vidim samo kritiku, a nema ideja.

freehand
dr. Slobodana Miloševića

Evo još jedne novine u našoj novijoj političkoj istoriji.
Ima u Pančevu kafanče (Pod lipom), gde bi se, eventualno moglo magistirirati (pogledati stručno-političku biografiju Mr Ilića); ali da se pod lipom u Požarevcu i magistrira i doktorira - to je potpuna revolucija u našim shvatanjima mogućeg i nemogućeg!
Zaista astronomski/astrološki pristup temi, moram reći.
Čist vudu!

koksy
dr. Slobodana Miloševića

Ako mogu pomoći, bar što se pravopisa tiče: dr. je skraćenica od drug a dr je skraćenica od doktor.

Pun naslov fajl-a you tube je "Dr. Slobodan Milošević vs. New World Order" deo 1-25 uvodna reč odbrane. ako to gospodi koja se bune ne prija neka pišu you-tube i traže ispravku, pošto ovaj blog nema pravo rektifikacije dugih sajtova, vaše dernjanje je kao i obično bez ikakve veze i potrebe.

Vaš "odani" i "pokorni" sluga,

cerski
freehand freehand 22:01 11.08.2010

Re: Vidim samo kritiku, a nema ideja.

ako to gospodi koja se bune ne prija neka pišu you-tube i traže ispravku, pošto ovaj blog nema pravo rektifikacije dugih sajtova, vaše dernjanje je kao i obično bez ikakve veze i potrebe.

Vaš "odani" i "pokorni" sluga,

Biće da You tube trpi Doktora Miloševića baš kao i ovaj blog Vaše Prevashodstvo. Te je besmisleno pisati mu na tu temu.Kao i Vama odgovarati.

koksy koksy 09:01 12.08.2010

Re: Vidim samo kritiku, a nema ideja.

dragan7557

vaše dernjanje je kao i obično bez ikakve veze i potrebe.

Vaš "odani" i "pokorni" sluga,

cerski


Stvari sa gramatikom, verovali ili ne, stoje upravo onako kako sam i napisao. I šta ja sad tu mogu?
Vaša intervencija je - pretpostavljam - posledica uverenja kako sam ovom nadasve banalnom pravopisnom upadicom na izvestan način uneredio savršenu kompoziciju Vašeg posta i ja sad ne znam na koji bih Vam način mogao pružiti satisfakciju za duševne boli koje nesumnjivo trpite.
Bilo-kako -bilo, kad god Vam se ukaže prilika, ne dajte se kurvinim sinovima cerski-novski.
Srdačno Vaš,

nacerski s.r.
freehand freehand 09:42 12.08.2010

Re: Vidim samo kritiku, a nema ideja.

Problem je što svi ulažemo strahovite napore u ovoj prepisci: G-din intelektualne da svoje postove sočini, mi mentalne da ih pročitamo i shvatimo!
Zaista, čemu onda takve sitničarske upadice?!
predatortz predatortz 08:03 11.08.2010

Teška srca

ali, složiću se sa predsednikom. I ja u priči opozicije vidim samo demagogiju. Jeftinu, bez konkretnih predloga za prevazilaženje postojećeg ( katastrofalnog ) stanja.

Najveći problem je u tome što ne vidim ni političku snagu u zemlji koja bi bila kadra, preuzevši vlast, da stanje promeni. Bez DS-a ili ''Naprednjaka'' nemoguće je formirati vlast. Sa njima ( u bilo kojoj varijanti ) je 'road to hell'!
alselone alselone 08:51 11.08.2010

Kako ti ne dosadi?

Isti tekstovi, isti komentari istih ljudi, isto tapsanje po ramenu... Dosadan si brate, saraj malo.

ljuboten ljuboten 09:02 11.08.2010

Vidim samo demagogiju...

"Ali u drugim grmovima su zečevi..Rekao bih da je DS započeo kampanju, a ne da je u potrazi za idejama. Ne stavlja se toliko šlemova svakodnevno na glavu da bi se uhvatila kakva ideja, nego da bi se animirali glasači. Samo, nisam siguran da će sejanje bezrazložnog optimizma po Srbiji biti tako plodno kao prethodnog puta...To seme slabo niče drugi put, čak kad i nema drugih sejača..."

Vidim da ste s pravom politički autoritet na ovom blogu, a replike su još oštrije, rekao bih dekstruktivnije, za rasliku od Vas koji taksitativno navodite kritike i ideje, za kojima vapi predsednik Tadić, za da na kraju cirtiram Vašu pretnju Demokratskoj stranci, odosno njenom lideru!
Pitao bih, da li da očekujemo da nam se uskoro vrati Šešelj, ili je dovoljno da vlast preuzmu njegovi odbeglu učenici, Čuvar kragujevajčkog groblja u letnjem i zimskom periodu, i njegovog prvog saradnika, nekadašnjeg vođu zvezdinih "Delija"?
Ja bih ipak radije da nam predsenik bude, dok mu to Ustav dozvoljava, izuzetno zdrava ličnost, sa izuzetnim domaćim vaspitanjem i školskim obrazovanjem. Pa još sin jednog od najboljih profesora na Beogradskom Univerzitetu, jedan od osnivača Praxisa, idejni propagator Studentskih demonstracija 1968, još uvek leve orijentacije, znači božje pravde za sve ljude, a protiv pohlepnih i zlih. Dok je majka predsnika Borisa vodila Dečiju psihijtarisku kliniku.Ili možda mislite da ovo sve nije bitno? A ja nisam član DS.



buba_truba buba_truba 09:35 11.08.2010

Re: Vidim samo demagogiju...

ljuboten
Ja bih ipak radije da nam predsenik bude, dok mu to Ustav dozvoljava, izuzetno zdrava ličnost, sa izuzetnim domaćim vaspitanjem i školskim obrazovanjem. Pa još sin jednog od najboljih profesora na Beogradskom Univerzitetu, jedan od osnivača Praxisa, idejni propagator Studentskih demonstracija 1968, još uvek leve orijentacije, znači božje pravde za sve ljude, a protiv pohlepnih i zlih. Dok je majka predsnika Borisa vodila Dečiju psihijtarisku kliniku.Ili možda mislite da ovo sve nije bitno? A ja nisam član DS.

Eh, šta ti je percepcija! Neki drugi (ili su oni prvi?), sigurna sam da je i Drago među njima, misle da je baš taj profesor jedan od krivaca zašto nam je ovako... A sa njim je kriv, logično , i ovaj - izuzetno zdrave ličnosti, sa izuzetnim domaćim vaspitanjem.
Tjah, teško je svetu ugoditi. Srbadiji pogovovo!
ljuboten ljuboten 10:02 11.08.2010

Re: Vidim samo demagogiju...

Tjah, teško je svetu ugoditi. Srbadiji pogovovo!


Najvažniji resurs u jednoj zemlji su ljudi, kao što za jedno fudbalsku ekipu su najvažnjiji igrači, pa tek onda trener. Mi smo na daleko nižem nivou kutlure i znanja nego što su to Francuzi, ili nama najbliži Slovenci. Da smo mi imali sociloški nivo Slovenaca ne bi nam se raspala država za koju smo u dva rata, u Prvom čak genocidno, žartvovali se. Mi smo od našeg trenare Antića tražili da igramo u finale sa Brazilom, iako u timu imamo tri igrača viskoke klase. Dok Brazil nije uzeo u satav Ronaddinja dok kod nas bio bi najbolji ograč, i još nekoliko igrača koji su mnogo bolji od naših. A mi bi sa njima u finale!
Tako i Dragova, kao i Vaša kritika predsednika i čiđenja što traži ideje. Predsesnik je pre svega misli na stvaralačke ideje, inače to što je potpisao da neko radi na dve funkcije to je sistemski, partokratski problem, a narod niko nije pitao da li je za to da se promeni politički i drušveni sistem. A znate zašto, zato što nije imalo koga da pita. Jer moj prijatelj koji je formirao Radničku patriju, sa Programonm zaštite radničke klase, nije dobio podršku baš radnika. Zato što Srbin još uvek nije na nivou da nema Oca, despota, dikatatora koji će da ga vodi za uvo.
freehand freehand 10:09 11.08.2010

Re: Vidim samo demagogiju...

ljuboten
"Ali u drugim grmovima su zečevi..Rekao bih da je DS započeo kampanju, a ne da je u potrazi za idejama. Ne stavlja se toliko šlemova svakodnevno na glavu da bi se uhvatila kakva ideja, nego da bi se animirali glasači. Samo, nisam siguran da će sejanje bezrazložnog optimizma po Srbiji biti tako plodno kao prethodnog puta...To seme slabo niče drugi put, čak kad i nema drugih sejača..."

Vidim da ste s pravom politički autoritet na ovom blogu, a replike su još oštrije, rekao bih dekstruktivnije, za rasliku od Vas koji taksitativno navodite kritike i ideje, za kojima vapi predsednik Tadić, za da na kraju cirtiram Vašu pretnju Demokratskoj stranci, odosno njenom lideru!
Pitao bih, da li da očekujemo da nam se uskoro vrati Šešelj, ili je dovoljno da vlast preuzmu njegovi odbeglu učenici, Čuvar kragujevajčkog groblja u letnjem i zimskom periodu, i njegovog prvog saradnika, nekadašnjeg vođu zvezdinih "Delija"?
Ja bih ipak radije da nam predsenik bude, dok mu to Ustav dozvoljava, izuzetno zdrava ličnost, sa izuzetnim domaćim vaspitanjem i školskim obrazovanjem. Pa još sin jednog od najboljih profesora na Beogradskom Univerzitetu, jedan od osnivača Praxisa, idejni propagator Studentskih demonstracija 1968, još uvek leve orijentacije, znači božje pravde za sve ljude, a protiv pohlepnih i zlih. Dok je majka predsnika Borisa vodila Dečiju psihijtarisku kliniku.Ili možda mislite da ovo sve nije bitno? A ja nisam član DS.




'Oće reći - hebo činjenice, sve je u pedigreu?!
Ustav važi za Kosovo, ne važi za Jagodinu i Adu i Čoku?
Ma hajte molim Vas. Sa ovim se Dragovim tekstom i ja slažćem, mada je malo preblag.
Dosta je bilo plašenja mečke rešetom. Eto nam i Vučić, duhovni sin Monstruma iz Haga, zavrišta onomad da nas Tadić svađa sa Evropom!
Hoću reći da u shizofreno vreme živimo u shizofrenoj državi, a izgleda da je i većina onih kojima smo se prepustili da nas vode zrela za dijagnozu. Koja će im, možda, biti olakšavajuća okolnost na nekom suđenju u budućnosti, ali ih svakako diskvalifikuje za posao koji rade.
marketing je odradio svoje, pa afere, mafije, hapšenja, avioni i kamioni - teško da će odraditi posao na sledećem bingo izvlačenju politčkih mandata.
Moraće neko stvarno neku ideju da izvuče odnekle i da kaže nešto novo, jer u ovoj gunguli u kojoj svi isto pevaju a ne zna se ko više falšira, nema ni pojma da će biti slušalaca na sledećem koncertu.
jacquesmayol jacquesmayol 10:18 11.08.2010

Re: Vidim samo demagogiju...

@ljuboten

Pa zar mi ne izabrasmo BAŠ ovog Predsednika jer je imao neke ideje koje su nam se BAŠ dopale? Opravdanja tipa "kakav narod takva i vlast" i jeste ono što njima (vlasti) daje opravdanje da i dalje rade kako rade. Vlast bi trebalo da bude politička elita države, da se kao takva ponaša odgovorno i radi jedino za doborobit te iste države. Radi li to naša "elita"?

A slučaj dve funkcije nije sistemski, nego oportunistički jer je u službi održavanja koalicije a ne državnog dobra. Ne mora se politički sistem ovde menjati jer je u pitanju čist lopovluk i ništa drugo.
buba_truba buba_truba 10:21 11.08.2010

Re: Vidim samo demagogiju...

ljuboten
Tako i Dragova, kao i Vaša kritika predsednika...

Sve se slažem... osim ovog što sam citirala. Nisam kritikovala. Ne zato što se nema šta kritikovati, već kad vidim ko sve kritikuje, otćutim. Besmisleno je.
Osim zbog druženja, ko voli.
freehand freehand 12:11 11.08.2010

Re: Vidim samo demagogiju...

u Prvom čak genocidno, žartvovali se

Ecce homo!
Evo kreativnog doprinosa!
Nove ideje u balkanskoj genocidologiji.
Ljuboten, svaka čast!

ljuboten ljuboten 12:59 11.08.2010

Re: Vidim samo demagogiju...

Nisam kritikovala. Ne zato što se nema šta kritikovati, već kad vidim ko sve kritikuje, otćutim. Besmisleno je.


U pravu ste, izvinite. Pomislio sam da nećete primetiti, pa ajd da ne popravljam rečenicu. A ponelo me je i to što većina ovde kritikuju, a lako je primetiti da nikada nisu rukovidili ni nekom trafikom, a kamoli nekim većim sistemom proizvodnim, obrazovnim... Zato mi se dopada Vaše "oćutim".
Možete da zamislite kako se ja osećam kada sam bio direktor fabrike i rudnika u Kačaniku onda kada je proglašena Repulika Kosovo 1991., a predsednik postao Rugova, albanski Gandi. Dok je ubrzo za prinudnog predsednika Opštine postavljen po nalogu iz Beograda, sadašnji sekretar Srpske Skupštine Odalović.
Ja sam odbio da dajem otkaze radnicima Albancim, dok su direktori ostalih fabrika u Kombinatu, zajedno sa generalnim direktorom neprestano krali i delili novac sa trgovcima Albancima, koji su finansirali OVK. Pa kada su morali da pobegnu u Srbiju, svi ti derektori pokupovali kuće i stanove sa parama koje su pokrali na Kosovu, a nisu hteli da daju podatke u Penziski fonda da je uplaćivan dopinos. Zato sada ja, i još samo jedan časni Srbim, rodom iz Knina, dete palog borca od 1943 primamo penzije, ja za devet godina uspešnog rukovođenja samo 50, a kolega za 22 godine staža elekroinženjera samo 120 evra. Čuj ironije, više prima Karjišnik Pero Ilić penziju za 9 godina rada u Hrvtskoj nego 22 godine rada na Kosovu!
Hvala Vam što ste mi odtvorili duša da se potsetim skim živim i ko mi određuje sudbinu.
buba_truba buba_truba 15:54 11.08.2010

Re: Vidim samo demagogiju...

ljuboten
Zato mi se dopada Vaše "oćutim".

Moje je bilo "otćutim". Pogrešno.
Hvala Vama, zapamtiću. Naučila sam nešto.
sentinel26 sentinel26 09:29 11.08.2010

Evo ideja

Gospodine predsedniče Srbije,

Za početak:

1. Počnite da vršite ustavnu funkciju predsednika države i da poštujete Ustav Srbije koji ste sami (po noći ) pisali.

2. Prestanite da glumite ("Ja kao predsednik" - koji nije premijer ) vladu ili ministre i da se petljate u ono što nije vaš posao.

3. Raspustite sve savjetnike vaše i vladine jer nijesu zaradili ni za kiselu vodu, a nekmoli one plate.

4. Pozovite Dačića da kompletno štetočinsko udruženje "G-17%" smjesti iza rešetaka.

5. Prestanite da na pojedina mjesta gdje su potrebni školovani i iskusni operativci postavljate poslušnike. To je radio i S.Milošević. Zar ne vidjeste rezultate takvog kadrovanja.?

6. Prestanite da se svadjate sa EU i USA i shvatite da je za Srbiju veoma opasno da u Evropi ima tako malo prijatelja (neprijatelje da ne pominjem ).

7. Priznajte narodu da ste dali nerealno obećanje "I Evropa i Kosovo", recite da ste imali dobre namjere i izvinite se.

8. Kad pomenuh Kosovo, probajte da na prvo mjesto stavite one ljude koji žive tamo, nemojte samo o policiji, vojsci i carini, to jeste deo državnog aparata ali ako nema ljudi ili ne služi ljudima onda taj aparat se pretvara u opasnu gangrenu.

9. Probajte da ekonomiju bar godinu dana prepustite ekonomistima.

10. Ukinite sve monopole odmah, poznato vam je da ćete jednoga dana, ako da bog da SSP Srbije stupi na snagu to morati da uradite prisilno.


Ima još, ali ako vam od ovih 10 ne valja nijedna - onda ništa - izvinite na smetnji !

Htedoh napisati da otpustite i ministra Jeremića, ali se sjetih da ste vas dvojica jedna duša a dva tijela, pa odustadoh...
freehand freehand 10:13 11.08.2010

Re: Evo ideja

sentinel26
Gospodine predsedniče Srbije,

Za početak:

1. Počnite da vršite ustavnu funkciju predsednika države i da poštujete Ustav Srbije koji ste sami (po noći ) pisali.

2. Prestanite da glumite ("Ja kao predsednik" - koji nije premijer ) vladu ili ministre i da se petljate u ono što nije vaš posao.

3. Raspustite sve savjetnike vaše i vladine jer nijesu zaradili ni za kiselu vodu, a nekmoli one plate.

4. Pozovite Dačića da kompletno štetočinsko udruženje "G-17%" smjesti iza rešetaka.

5. Prestanite da na pojedina mjesta gdje su potrebni školovani i iskusni operativci postavljate poslušnike. To je radio i S.Milošević. Zar ne vidjeste rezultate takvog kadrovanja.?

6. Prestanite da se svadjate sa EU i USA i shvatite da je za Srbiju veoma opasno da u Evropi ima tako malo prijatelja (neprijatelje da ne pominjem ).

7. Priznajte narodu da ste dali nerealno obećanje "I Evropa i Kosovo", recite da ste imali dobre namjere i izvinite se.

8. Kad pomenuh Kosovo, probajte da na prvo mjesto stavite one ljude koji žive tamo, nemojte samo o policiji, vojsci i carini, to jeste deo državnog aparata ali ako nema ljudi ili ne služi ljudima onda taj aparat se pretvara u opasnu gangrenu.

9. Probajte da ekonomiju bar godinu dana prepustite ekonomistima.

10. Ukinite sve monopole odmah, poznato vam je da ćete jednoga dana, ako da bog da SSP Srbije stupi na snagu to morati da uradite prisilno.


Ima još, ali ako vam od ovih 10 ne valja nijedna - onda ništa - izvinite na smetnji !

Htedoh napisati da otpustite i ministra Jeremića, ali se sjetih da ste vas dvojica jedna duša a dva tijela, pa odustadoh...

E pa, Sentinel, slažemo se bar 7.5/10.
Pa Vi, Predsjedniče, vidite dokle je to otišlo!
ed_novipazar ed_novipazar 11:46 11.08.2010

Re: Evo ideja

sentinel26


......

10. Ukinite sve monopole odmah, poznato vam je da ćete jednoga dana, ako da bog da SSP Srbije stupi na snagu to morati da uradite prisilno.


Ima još ...

Ima.

11. Da se izvinite svim gradjanima Srbije i BiH. Prvima sto ste dozvolili da se pred Britancima i cijelim svijetom Srbija debelo iskompromituje. Drugima zbog politicki montiranih procesa njenim gradjanima u Srbiji i zbog neiskreno pruzene ruke saradnje.

Objasnjenje.
predatortz predatortz 11:57 11.08.2010

Re: Evo ideja

11. Da se izvinite svim gradjanima Srbije i BiH. Prvima sto ste dozvolili da se pred Britancima i cijelim svijetom Srbija debelo iskompromituje. Drugima zbog politicki montiranih procesa njenim gradjanima u Srbiji i zbog neiskreno pruzene ruke saradnje.


Evo ja sam građanin obe države. Tražim izvinjenje zbog neaktivnosti Srbije na rasvetljavanju ratnih zločina nad srpskim vojnicima i civilima u prethodnim ratovima na prostoru ex SFRJ. Tražim od MUP-a da istraži zločine koje su počinili njenji građani sa prostora Raške nad srpskim civilima u Sarajevu i drugim mestima u BiH. Tražim da se preispitaju sve veze stanovnika te oblasti sa terorističkim organizacijama. Tražim hapšenje Zukorlića zbog izazivanja verske,nacionalne i rasne netrpeljivosti. Zbog pretnje miru. Tražim da se preispita izvor finansiranja pomenutog 'verskog' službenika. Tražim podatak ko mu je dao pravo na privatno, do zuba naoružano obezbeđenje ( dakle paravojsku) i po kom zakonu...

cbronson cbronson 15:08 11.08.2010

Re: Evo ideja

Ima još, ali ako vam od ovih 10 ne valja nijedna

shta je ovo, deset zapovesti?
covek uobrazio da je mojsije...
mozda i jeste, generacija su...

cbronson cbronson 15:21 11.08.2010

Re: Evo ideja

ed novipazar
Ima.

11. Da se izvinite svim gradjanima Srbije i BiH. Prvima sto ste dozvolili da se pred Britancima i cijelim svijetom Srbija debelo iskompromituje. Drugima zbog politicki montiranih procesa njenim gradjanima u Srbiji i zbog neiskreno pruzene ruke saradnje.

Objasnjenje.


obzirom da vam se objasnjenje nalazi na pescaniku, logicno bi bilo i da izvinjenje potrazite tamo...
ed_novipazar ed_novipazar 16:19 11.08.2010

Re: Evo ideja

cbronson

obzirom da vam se objasnjenje nalazi na pescaniku, logicno bi bilo i da izvinjenje potrazite tamo...

Posto nastavljam niz kojeg je zapoceo sentinel26 onda je logicno da ga nastavim ovdje a ne na pescaniku.
sentinel26 sentinel26 17:33 11.08.2010

Re: Evo ideja

ed_novipazar
cbronson

obzirom da vam se objasnjenje nalazi na pescaniku, logicno bi bilo i da izvinjenje potrazite tamo...

Posto nastavljam niz kojeg je zapoceo sentinel26 onda je logicno da ga nastavim ovdje a ne na pescaniku.

Prijatelju,
Dasa hoće indirektno da ti kaže da nemaš pravo da tražiš izvinjenje, a i tvoje javljanje mu smeta.

A što se tiče Peščanika, pa nije on pravio falsifikate i brukao Srbiju pred cijelom Evropom, pa se sada tamo sprdaju sa srpskim zahtjevima i pokušajima trgovine rezolucijama i ljudskim sudbinama...

Zbog one sramote neko je morao momentalno podnijeti ostavku, ali iz srpskog rječnika su izbrisane riječi "genocid" i "ostavka"...


cbronson cbronson 17:47 11.08.2010

Re: Evo ideja

Prijatelju,
Dasa hoće indirektno da ti kaže da nemaš pravo da tražiš izvinjenje, a i tvoje javljanje mu smeta.


daleko od toga da mi smeta necije javljanje, vec sam imao prilike da pratim komentare doticnog gospodina i do sada su bili vise nego korektni...

A što se tiče Peščanika, pa nije on pravio falsifikate i brukao Srbiju pred cijelom Evropom, pa se sada tamo sprdaju sa srpskim zahtjevima i pokušajima trgovine rezolucijama i ljudskim sudbinama...


e, kad je doslo do toga da nam razni sjentineli prenose sta se to dogadja u evropi, onda treba hebat ili evropu ili nas, sto ne hebemo takvog glasnika.

Zbog one sramote neko je morao momentalno podnijeti ostavku, ali iz srpskog rječnika su izbrisane riječi "genocid" i "ostavka"...



... ali zato nisu izbrisane reci lazov, nacionalista, sovinista, provokator, smutljivac, kavgadzija, srbomrzac...
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 18:21 11.08.2010

Re: Evo ideja

Bronsone, preporučio bih raspravu a ne svađu....nadam se da se slažeš..
cbronson cbronson 18:24 11.08.2010

Re: Evo ideja

Drago Kovacevic
Bronsone, preporučio bih raspravu a ne svađu....nadam se da se slažeš..

naravno drago, samo za svadju je potrebno dvoje, a ja vidim samo svoj nik u vasem komentaru, ne i nik drvenog advokata...

... u svakom slucaju, bez svadje.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 18:40 11.08.2010

Re: Evo ideja

cbronson
Drago Kovacevic
Bronsone, preporučio bih raspravu a ne svađu....nadam se da se slažeš..

naravno drago, samo za svadju je potrebno dvoje, a ja vidim samo svoj nik u vasem komentaru, ne i nik drvenog advokata...

... u svakom slucaju, bez svadje.

E, hvala...ma tebi sam se obratio jer se lako dogovaramo..
cbronson cbronson 19:07 11.08.2010

Re: Evo ideja

E, hvala...ma tebi sam se obratio jer se lako dogovaramo..


diplomatija ti ide od ruke, vidim da polako ucis kritikujuci jeremica...

Drago Kovacevic Drago Kovacevic 21:44 11.08.2010

Re: Evo ideja

cbronson
E, hvala...ma tebi sam se obratio jer se lako dogovaramo..


diplomatija ti ide od ruke, vidim da polako ucis kritikujuci jeremica...



jacquesmayol jacquesmayol 09:31 11.08.2010

Sve je to već kod nas postalo normalno :-(

Na našu veliku žalost, a trebalo bi i zabrinutost/ljutnju/želju za promenom, sve je ovo postalo norma u ovim krajevima.

A kako i nebi bilo kada mi ovde imamo situaciju u kojoj se Vlast, upravljački deo Države, i učešće u njoj (veliko V jer se odnosi na sve nivoe i oblike iste) doživljava kao šljaka u upravi firme, koja ako nemamo sreće traje do 4 godine, a ako imamo onda i više od strane SVIH koji se bave politikom. Takvo viđenje posla vođenja države dovodi do nekoliko, nama vrlo poznatih, modela ponašanja:

- Kradi koliko god i gde god možeš dok si tu jer nikada ne znaš koliko će trajati
- Uvek dozvoli onima koji čekaju na posao menadžera (čitaj opozicija) da drpe deo kolača, jer će onda i oni tebi dozvoliti da isto radiš kada/ako oni počnu da rade tvoj posao
- Budi pametan i ne grizi ruku koja te hrani (čitaj tajkuni i ostali)
- Kao i svaki menadžment koji pokušava da prodaje maglu a ne proizvod, uposli najviše ljudi u PR službi koja će: skretati pažnju zaposlenih od toga da firma ode u qrac, da plata nije stigla mesecima, da mi i dalje veselo delimo sebi bonuse, da pravimo mehanizme da nas nikada ne mogu smeniti (dozvoljena je samo rotacija između nas i onih koji čekaju da nas zamene, ali koji su već u talu pa je to OK), da zaposlenima hoćemo da oduzmemo i ono malo uvida u to što radimo uništavajući sisteme kontrole, da zamazuje oči onima iz veeeelike firme u susedstvu (čitaj EU) koji nas pokušavaju upristojiti dajući nam pare, da pljuje i blati sve one koji još imaju dovoljno integriteta da pišu/pričaju o tome kakvi/koliki smo mi lopovi
- Razviti opresivni aparat koji će nastupiti ako PR odelenje ne uspe da obavi prethodne zadatke, i to u 2 ešelona: zvanični (MUP/BIA, korumpirano tužilaštvo, još gore sudstvo), i nezvanični (Obraz/1389/Naši-Vaši/navijači i sl.) koji ćemo ili stvoriti ili nečinjenjem ničega protiv njihovih delatnosti održavati u životu, pa da može da za nas obavi posao zastrašivanja (i samim tim dokaže da smo baš mi našim zaposlenima potrebni da ih štitimo) kada zatreba.

Sve dok mi budemo dozvoljavali da nam se ovo što nazivamo život odvija u ovakvoj formi samo-nametnutom amnezijom svaki put kada imamo priliku da nešto učinimo dotle će nam se i dešavati onaj sada već nepregledan niz afera, skandala, lopovluka, gladi i bede, života tako jadnog da se može porediti samo sa zemljama koje smo nekada nazivali 3-i svet.
koksy koksy 12:01 11.08.2010

Re: Vidim samo demagogiju...

I ja.
Svaki drugi dan.
jacquesmayol jacquesmayol 13:29 11.08.2010

Re: Vidim samo demagogiju...

Pošto izgleda vidiš demagogiju u mom komentaru, onda mora da imaš neku ideju koju bi podelio sa Precednikom i ostalima na blogu?

Ili možda ipak ne...
koksy koksy 13:41 11.08.2010

Re: Vidim samo demagogiju...

jacquesmayol

Ili možda ipak ne...

Ipak ne.
Ne otpisujem ni na isuviše niske ni na isuviše visoke adrese.
Preokuoacija su mi - uglavnom - one nebeđeno visoke.
jacquesmayol jacquesmayol 13:53 11.08.2010

Re: Vidim samo demagogiju...

Samo tako koksy, svaki hoby je dobar za telo i dušu, makar bio i otpisivanje nebeđeno visokim adresama. Samo nemoj previše da nam se zamaraš stvarnim otpisivanjem, mogao bi i neki smisleni komentar da ostaviš (pupu, daleko bilo!)
rankot rankot 16:10 11.08.2010

Re: Vidim samo demagogiju...

Ja bih za početak samo tražio istinsku nezavisnost i lustraciju sudstva (ako treba, da sve NOVE sudije izaberemo), potpuno odvajanje politike od sudstva. To će biti prvi i najvažniji korak ka preporodu Srbije.
koksy koksy 16:10 11.08.2010

Re: Vidim samo demagogiju...

jacquesmayol
Samo tako koksy, svaki hoby je dobar za telo i dušu, makar bio i otpisivanje nebeđeno visokim adresama. Samo nemoj previše da nam se zamaraš stvarnim otpisivanjem, mogao bi i neki smisleni komentar da ostaviš (pupu, daleko bilo!)

Beži bre, danas nikako nisam za kavgu. Vidi to s nekim drugim.
milisav68 milisav68 20:07 11.08.2010

Re: Vidim samo demagogiju...

rankot
Ja bih za početak samo tražio istinsku nezavisnost i lustraciju sudstva (ako treba, da sve NOVE sudije izaberemo), potpuno odvajanje politike od sudstva. To će biti prvi i najvažniji korak ka preporodu Srbije.

Ma da, to je poenta svega, nego imamo dugu tradiciju nepoštovanja zakona, pa se to teško iskorenjuje.
"Ja priznajem samo sud svoje partije"
G r o f G r o f 21:48 11.08.2010

ma...

Ma daj...Zar svoje dubokoumne misli, pročišćene vekovnim olujama, brušene oštrim kazaljkama satova, pune krvi i ljubavi, da trošim na priču u kojoj je glavni junak neki tamo Boris, a nije ni Bizetić, ni Dvornik, ni Kidrič.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 21:54 11.08.2010

Re: ma...

G r o f
Ma daj...Zar svoje dubokoumne misli, pročišćene vekovnim olujama, brušene oštrim kazaljkama satova, pune krvi i ljubavi, da trošim na priču u kojoj je glavni junak neki tamo Boris, a nije ni Bizetić, ni Dvornik, ni Kidrič.

Ma ni Nonković, Spaski ili Jeljcin...
dragonKa dragonKa 22:26 11.08.2010

Ma dajte molim vas, kavi su ovo blogovi?

mislim, normalan čovek/žena nema sa kime pošteno ni da se posvadja!
šta Boris, Toma, Dinkić i onaj lik Cvetković ko su oni?
ima li ikog normalog da mu čovek/žena, onako pošteno hebe kevu i da mu se nahebe, pa da odgovori? ko čovek?
nema ?
pa ondak ništa.
idemo dalje.
ne?
dragonKa dragonKa 22:29 11.08.2010

Re: Ma dajte molim vas, kavi su ovo blogovi?

ma neka je duplo, da im duplo .... sve.
dragonKa dragonKa 22:31 11.08.2010

Re: Ma dajte molim vas, kavi su ovo blogovi?

kakvi?
nikakvi!!!
AlexDunja AlexDunja 22:42 11.08.2010

Re: Ma dajte molim vas, kavi su ovo blogovi?

dragonKa
kakvi?
nikakvi!!!

de si, ?
lj.
dragonKa dragonKa 22:48 11.08.2010

Re: Ma dajte molim vas, kavi su ovo blogovi?

tu sam povremeno :)
dragonKa dragonKa 22:49 11.08.2010

Re: Ma dajte molim vas, kavi su ovo blogovi?

Lj
dragonKa dragonKa 22:58 11.08.2010

mi's'im vidim samo demagoiju

all around
AlexDunja AlexDunja 23:02 11.08.2010

Re: mi's'im vidim samo demagoiju

all around

i u krug.
dragonKa dragonKa 23:10 11.08.2010

Re: mi's'im vidim samo demagoiju

marco_de.manccini marco_de.manccini 23:28 11.08.2010

Re: mi's'im vidim samo demagoiju

ej, drago, ko ono reče

"u srbiji se najviše ugrađuje!"
dragonKa dragonKa 23:29 11.08.2010

Re: mi's'im vidim samo demagoiju

ovi 'naši' baš navalili, ne mogu svaki čas da restartujem firefox. laku noć drugari. ups i drugarice :)
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 23:31 11.08.2010

Re: mi's'im vidim samo demagoiju

marco_de.manccini
ej, drago, ko ono reče

"u srbiji se najviše ugrađuje!"

Ne znam, ali ko je da je, stravično je u pravu..
marco_de.manccini marco_de.manccini 23:33 11.08.2010

Re: mi's'im vidim samo demagoiju

sad je, čini mi se, pre neki dan bilo, samo ni ja ne mogu da se setim ko beše, ko će sve to iščitati i upamtiti.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 00:07 12.08.2010

Re: mi's'im vidim samo demagoiju

marco_de.manccini
sad je, čini mi se, pre neki dan bilo, samo ni ja ne mogu da se setim ko beše, ko će sve to iščitati i upamtiti.

To je moglo pasti na pamet Filipu Mladenoviću, recimo..Ali, kome god da je..dobro je...
marco_de.manccini marco_de.manccini 00:27 12.08.2010

Re: mi's'im vidim samo demagoiju

aaa, nisi ni ti dobro upamtio, kakav filip, evo šta je bilo nego nisam ni ja upamtio dobro.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 01:45 12.08.2010

Re: mi's'im vidim samo demagoiju

marco_de.manccini
aaa, nisi ni ti dobro upamtio, kakav filip, evo šta je bilo nego nisam ni ja upamtio dobro.

A to znači da nam je predsednik veći satiričar od Filipa...
Bogami marco, smejemo mu se mi ovde, smeju mu se u inostranstvu...crknućemo od tolikog smeha..Mi se smejemo a predsednikovi ljudi rade i ugrađuju se...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana