Društvo

SMRT FEUDALIZMU, ŽIVEO FEUD IV

dragan7557 RSS / 14.07.2010. u 10:53

Svako ko od Istorije nabijene datumima linearno predstavljenog Vremena očekuje informacije o stanju stvari iz tog i tog perioda biće uslužen imenima, slavom, kuđenjem i sličnim đakonijama vezanim za skup ili samo jednu ličnost, naravno uz obaveznu Apokalisu o godinama kada su se nesreće događale, datumima Vladanja "istorijskih" persona (izraz ličnost mi deluje blesavo, dok je jedini blesaviji izraz Lice) koje se daju podvesti pod jednu  zajedničku kvalifikaciju "Skup naoružanih Ludaka" koji je retko kad počinio nešto drugo osim vođenja ovog ili onog Rata, dok o stanju na terenu, odnosno na Feudu neće biti izvešten.

A stanje na Feudu je sve gore i gore. Od takozvanog hiljadugodišnjeg Mraka na ravnoj Ploči (do Kopernika) preko sumanute jabuke Njutna još sumanitijeg "mislim znači postojim" Dekarta idiotskog pokušaja interpretacije Realnosti jenoumnim Materijalizmom (Istorijskim, Građanskim i Inim),  sve do današnjih dana Farma se valja u  mučnim nerazumevanju razloga svog postojanja, i nastavlja hvalospeve svojim krvavim Revolucijama birajući već po "svesti" bez savesti svoje krvave Junake kao da je u pitanju strip a ne njihov vlastiti život.Slaveći svoje Idole kao božanstva Farmeri (Oh, kako to lepo zvuči) svojim najvećim odabranim "sinovima" (sa kojima naravno nisu ni u kakvom srodstvu) peva, kliče, i sa večitim osmehom borca za ideale trunu u svojim individualnim ili masovnim grobnicama.

Prosvetljenje (Enlightment) je Feud zavio u još crnji mark Materijalizma koji u naše vreme (i pored saznanja Kvantne Fizike i dr.) u našem vremenu je bukvalno pobio (sakaćenje je izvršeno ranije) sve moralne i etičke vrednosti (izraz norme namerno izostavljen) svakodnevnicu pretvorio u Farmu na kojoj caruje nasilje, kumulisanje materijalnog poseda, prostakluk i zelja za isticanjem po svaku cenu. Iz mase "istih" bratskih farmera izranjaju Novi Idoli materijalističko-nihilističe predstave o novom Globalnom Feudu = Farmi uz pratnju bubnjeva i talambasa muzike za jednokratnu upotrebu, bez potrebe za bilo kakvom spoznajom osim već servirane nikada besplatne sloganologije "širi dalje." Sell, sell, sell, Profit se podrazumeva kao "novo" ultimativno Božanstvo a materijalni posed, osobito, nepotrebnog, postaje  jedina Upotrebna Vrednost koja normira svakodnevnicu već poznatim "Arbeit macht Frei" kao Univerzalnim Izvorom Sreće Farmera načisto posrnulog u svom Javnom Servisu koji postaje Alfa modernog bitisanja (život i življenje je nešto drugo) dok obavezna Omega za račun i u ime poznatog nalogodavca priprema Krvavi sledeći početak kraja.

"Bogatstvo" mereno brojem plaćenih što skupljih (markiranih) nepotrebnih poseda je Obaveza i odgovornost prema samom sebi, svojim bližim, daljim i još daljim Potomcima, kućerine, Palte, Dvorci, Armani sa smradom Egoiste (Chanel) postaju simboli Uspeha(!) ustaljenog "ima se može se" kao Ideologije Materijalnog "Novog" Poretka. U svakoj prostoriji trešti TV kako gledaoci Farme=Feuda ne bi nekim tragičnim slučajem, propustili nijedan trenutak opserviranja (koje to nije) samih sebe u glavnoj ulozi. Javni Servis je postao Javni Drug a Ekonomska propaganda (cinizam za navraćanje na kriminalan akt) centralni Informativni sistem Farme = Feuda, koji osim zapošljavanja (već zaposlenih) služi za prekraćivanje linearnog vremena merenog, zavisno od statusa, Roleks Prezidentom ili nekada Socijalističkim Idolom Darwilom.

Idoli svake vrste po bogatsvu materijalnom i siromaštvu duhovnom (čitaj intelektualnom) su Reperi za poređenje dok Film (obavezno holivudski, Bolivud je u nemilosti) i Muzika koja u Srce (koje je odavno kameno) dira, dopunjavaju Svečane, još Svečanije, i naj Svečanije  izjave politikanata koji Farmerima obećavaju HITAN izlaz iz Finansijske Krize pod nadimkom (ili Imenom) Seka (dotična jeste Bliski Rod Farmerima Feuda), i Svetlu Budućnost (materijalnog sadržaja)  najvećeg "intelektualnog" naprečac Materijalizovanog Mraka, tzv. stvarnosti.

Farmeri Feuda svoje Idole obožavaju u svakoj prilici, masovni histerični izlivi ljubavi od "Heil Hitler" preko Živio drug Staljin (i lokalni drugovi=gospoda Idoli) preko "Slobo. mi te volimo" "Živela Demokratija" ...................... postaju surogatski sadržaji Oglodanih, Markiranih, Sloganizovanih Žitija farmera Materijalnog Feuda i njegovih Večitih stanovnika Platonove Pećine.

Odabrati "svoju" Marku, svog Idola filmskog, muzičkog, političkog postaje konkretna materijalizacija mase u njenoj nihilističkoj stvarnosti, oslobođena od vrednosti, intelekta i duha, reprodukovanoj bez originala na jednoumnoj Materijalnoj Ravni, konkretizovanoj u kvantitativnoj ponudi nepoterbnog materijanog viška poseda.

Nadrealistički Svet Materijalističkog Jednoumlja ustanovljen tzv.  voljom većine po samoproklamovanoj demokratiji bez vrednosnog sadržaja zadržao je smo kvantitativnu normu Profita po svaku cenu kao jedinog uzročnika rasta materijalne baze i njenog Kapitala, pa bilo da se zove "Istorijski Materijalizam" ili "World of Free Democratic Nations" u pitanju je jedno te isto jednoumlje i nihilizam koji za podanike Feuda ima samoproklamovane kvazi vrednosti u svoj svojoj tragičnosti Platonove "Alegorije pećine" dok prava Realnost ostaje skrivena pod kamarom Materijalističkih obmana.

 

cerski

Iz serije: Poslodavci, Radnici, Kapital.



Komentari (8)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

buba_truba buba_truba 11:12 14.07.2010

Na ovu sparinu...

Svako ko od Istorije nabijene datumima linearno predstavljenog Vremena očekuje informacije o stanju stvari iz tog i tog perioda biće uslužen imenima, slavom, kuđenjem i sličnim đakonijama vezanim za skup ili samo jednu ličnost, naravno uz obaveznu Apokalisu o godinama kada su se nesreće događale, datumima Vladanja "istorijskih" persona (izraz ličnost mi deluje blesavo, dok je jedini blesaviji izraz Lice) koje se daju podvesti pod jednu zajedničku kvalifikaciju "Skup naoružanih Ludaka" koji je retko kad počinio nešto drugo osim vođenja ovog ili onog Rata, dok o stanju na terenu, odnosno na Feudu neće biti izvešten.

Ovo je sve jedna rečenica!

Od takozvanog hiljadugodišnjeg Mraka na ravnoj Ploči (do Kopernika) preko sumanute jabuke Njutna još sumanitijeg "mislim znači postojim" Dekarta idiotskog pokušaja interpretacije Realnosti jenoumnim Materijalizmom (istorijski, Građanskim i Inim), sve do današnjih dana Farma se valja u mučnim nerazumevanju razloga svog postojanja, i nastavlja hvalospeve svojim krvavim Revolucijama birajući već po "svesti" bez savesti svoje krvave Junake kao da je u pitanju strip a ne njihov vlastiti život.Slaveći svoje Idole kao božanstva Farmeri (Oh, kako to lepo zvuči) svojim najvećim odabranim "sinovima" (sa kojima naravno nisu ni u kakvom srodstvu) peva, kliče, i sa večitim osmehom borca za ideale trunu u svojim individualnim ili masovnim grobnicama.

I ovo.

Izvini, ne mogu dalje...
dragan7557 dragan7557 11:33 14.07.2010

Re: Na ovu sparinu, uključi klimu...

Ovo je sve jedna rečenica!

Složena.
I ovo.

Tu i tamo su natrćene Tačke, zapete i slične odgovorne akcije.
"ima se može se"


A od viška ne boli glava.

Izvini, ne mogu dalje...


Izgleda da osim nedeljnih prepodneva (Krkar) smeta i sparina.

Za utehu kod mene je 36 napolju, a kao i oobično posle tačke odoh dva sata na trening.

cerski
sesili sesili 12:47 14.07.2010

Rečenice...

...pa još kad se linkuju celi tekstovi!
nsarski nsarski 17:22 14.07.2010

Orlando Furioso

Ovaj blog od 11 recenica (ako sam dobro prebrojao) u furioznom ritmu pokriva manje vise sve stvari pod kapom nebeskom. Potkacio je i Njutna i Kopernika (uzgred, Kopernik nema veze sa pitanjem oblika Zemlje - sfera ili ravna ploca - vec sa formulacijom heliocentricnog sistema), i Armanija i Chanel i Staljina i Milosevica i Darvina i Platona...Uz to, linearnost vremena je zabluda, darvinizam takodje.
U 11 recenica!
Sparina ili ne, mnogo je.
dragan7557 dragan7557 20:04 14.07.2010

Re: Orlando Furioso

dragan7557
nsarski
Ovaj blog od 11 recenica (ako sam dobro prebrojao) u furioznom ritmu pokriva manje vise sve stvari pod kapom nebeskom. Potkacio je i Njutna i Kopernika (uzgred, Kopernik nema veze sa pitanjem oblika Zemlje - sfera ili ravna ploca - vec sa formulacijom heliocentricnog sistema), i Armanija i Chanel i Staljina i Milosevica i Darvina i Platona...Uz to, linearnost vremena je zabluda, darvinizam takodje.
U 11 recenica!
Sparina ili ne, mnogo je.

Daklem i najboljima se greške dešavaju. Mada lično ne vidim zašto recimo ja treba da lupam glavu o kvalitetu bloga. Konačno blog je Monolog predhodnik diskusije, koja se opet sastoji od Monologa.

Koliko sam primetio najdraži blogovi su gde je reakcija recimo: slažem se; potpisujem ili neka druga rečiona škrtost kojom se izražava pro-kontra stav.

Dragi nsarski, hvala ti na prebrojavanju rečenica, verujem ti na reč, mada mi je tolika količina rečenica malo previše. Cilj je da napišem blog od jedne rečenice koji će majstorstvom i furioznošću biti ultima storia. Recimo kao Fidelov govor, kako bih zadnjih godina života kao i (čini mi se) Emanuel Svedenborg imao zadovoljstvo da čitam isključivo ono što sam sam napisao.

Linearnost vremena jeste zabluda a i darvinizam, čim stignem (odavno je u planu) ću posvetiti blog tome, samo jednom blogeru tebi naravno. Uzgred Luj Paster je tek na kraju svog Žitenija priznao svoje hm... zablude. Pastera je manje nego onih drugih.

U mislima mi još uvek tandrče rečenica "Iskreno se nadam....repliciran na moje odbijanje prihvatanja darvinizma kao evolucione teorije.


Naravno stoji primedba da je obuhvaćen jedan deo (ali ne i sve) onoga što se nalazi pod kapom nebeskom u kratkom trajanju od oko 2500 godina, koje vreme i nije baš neka veličina od početka Autoriteta pisane Istorije, ili Autoriteta Nepismenog Pobednika, za koga pismenost kao i ljudski životi sekundarna sirovina na otpadu Rata. Etika i Moral pobednika.

Neku godinu unazad video sam seriju Jim Al-Khalili (Teoretski Fizičar) (BBC) u kojoj je na veoma maštovit način prikazana forma čoveka (bez intelektualnog sadržaja, samo skup tačaka i "bogom dato obličje" koja gubi svoj oblik (posledica) zbog nekog uzroka koji ne postoji (ove slike mi se već godinama vrte po glavi). Da naša stvarnost (Reality) nije ono što mi smatramo da jeste, je odavno nedovoljno prežvakana tema.

Nisam siguran (čini mi se Aristotel) reče; "kad čovek zadovolji svoje potrebe za ićem, pićem i krovom nad glavom" (važi čak i za Diogena) treba da se isključivo bavi naukom", naravno da rečeni stav ovi današnji Autoriteti smatraju pastoralnom slikom (tvoj izraz), je posledica neke definisane uzročnosti.

Uzgred tvoje kritike, primedbe i mišljenja su najkonstruktivnije što se matorom i izuzwtbo tvrdoglavom jarcu, poput mene, može desiti.

Naravno uz zahvalnost na novom i bolje zvučećem imenu sa dodatkom rečitog prezimena,

cerski

milošću nsarskog

Orlando Furioso

p.s. kao delimični pristalica hipoteze/teorije Haosa i nekih drugih, ja i pišem na dosta haotičan (milošću tvojom-Aljkav) za mnoge teško razumjiv način a nedovršenost u rečima, (retko u pojmovima), je potpuno u skladu.

dragan7557 dragan7557 21:35 14.07.2010

Re: Orlando Furioso

linearnost vremena je zabluda, darvinizam takodje

Potpuno sam smeo sa uma da si i genetičar, i onda se setih prof.dr. Brian Goodwin i njegove kritike Darvinizma iz intervjua datog marta /aprila 1996 molekularnom biologu Dr David King editoru GenEthics News.

Arhiva:

David King:
What are your criticisms of the prevailing paradigms in biology, particularly Darwinism?

Brian Goodwin:
My main criticism of Darwinisam is that it fails in its initial objective, which is to explain the origin of the species.

Ceo intervju se nalazi na ngin=Norfolk Genetic Information Network kao i na gore spomenutom GenEthics websajtu (možda i drugde ali je ovaj sajt (ngin) registrovan u mojoj arhivi).

Ovo je samo laka čarka,

tešku Artiljeriju ostavljam za blog o Darwinizmu.

cerski
Voja Radovanović Voja Radovanović 10:34 15.07.2010

blog

Za razliku od Dekarta, izjavljujem sledeće...Pročitao sam ceo tvoj blog...znači da je bio dobar...pozz Dragane...
dragan7557 dragan7557 12:47 15.07.2010

Re: blog

Voja Radovanović
Za razliku od Dekarta, izjavljujem sledeće...Pročitao sam ceo tvoj blog...znači da je bio dobar...pozz Dragane...

Hvala Vojo.

Pozdrav i tebi.

cerski

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana