In memoriam| Istorija| Mediji

TITO jedna serija HRTV

dragan7557 RSS / 03.07.2010. u 10:04

Odgledah sinoć HRTV seriju pod gornjim naslovom i slobodno je mogu preporučiti od srca i onim koji slovensku (dojučerašnju) braću smatraju ovakvim i onakvim, ili još gorim (kao uostalom sve one koji nisu Srbi).

U četiri nastavka sa početkom Titove sahrane i zadnjih živih scena režiser nas vodi u prošlost bombastim najavama da je reč o "osobi" koja je bila poznata pod ni manje ni više od 80 različitih imena (?!) koja je kako reče moderator bila neprikosnoveni gospodar Jugoslavije.

Naslikaše i Stjepana Radića kao žrtvu srpskih nacionalista (što isti i jeste, žrtva), Mačeka kao razumnog političara koji u Beogradu nije imao sreće i tako dalje sve u četiri nastavka nečega što bi trebalo da izgleda kao osvrt na jednu u našoj povjesti a i u svetskoj jedinstvenu ličnost. Naravno da je Puniša Račić crnogorski političar ne rekoše ili je meni promaklo?

Izgleda su su malo hteli da iritiraju i Velkog demokratu Mićuna davanjem druge verzije o Nobelovoj nagradi za mir koja se nešto razlikuje od Mićunove demokratske publikovane u NIN - u, koji samo što ne tvrdi da je Tito izgubio Nobelovu upravo zbog njega Mićuna i nekoliko Hrabrih (salonskih Disidentskih "intelektualnih" gromada) sa Filozofskog Fakulteta u Bg. Bivša braća napomenuše da je Titu nobelova izmakla samo za jedan glas a ničim izazvano ne primetiše Herojsku Ulogetinu i Uzvišenu (valjad krvavu) Borbu Disidenata i samog Mićuna, protiv Ugnjetavanja i slobodu njiove pastve.

Slikajući poprilično realno (uz Titove lične komentare) deo koji je vezan za njegovo detinjstvo i rane događaje u njegovom životu, serija nas vodi u tamnicu SSSR Staljinove prćije iz vremena "ranog Komunizma" koji po predstavljenom slika i stanje koje je je sadašnjica (sa manjim fizičkim posledicama), kada su partijski (čitaj stranački) odnosi, običaji i moral, dupelizanje Najuzvišenijem vođi,  cinkarenje u vidu davanja ocena i mišljenja o svojim drugovima uz znanje da je posledica smrtna kazna, dupeuvlakaštvo hijerarhijski nadređenim/oj drugovima danas preuzvišenoj Gospodi, aktuelno omiljena demokratska prakasa (izgleda nastala kao krivica Komunizma pa se protegla i drma i ovaj naš demo period), borba za vlast do istrebljenja protivnika, kao i sada jasno izraženu pohlepu za novac (kao univerzalno sredstvo plaćanja - koje to odavno niije, mada ga Sir Marks alias Levi tako objašnjava) koje pohlepe (ako je verovati seriji) nije bio oslobođen ni sam J.B. Tito.

Tu je i Zvonimirova Kruna , pa i spomen istom advokatu koji je branio Tita (u bombaškom procesu) a koji posle gle čuda u "Diktaturi" novonarodnoj, ali ne i demokrackoj, nije ucmekam na pravedan način, već (prosto neverovatno za one koji tvrde da je narodna demokratija Farsa) drsko nastavljajući da zivi pa čak i radi za vreme "divljanja komunističkih hordi" i braniše i samog kardinala Stepinca od razjarene komunističke soldateske koja nam oduze Milog Čiču, dade penzije Četnicima ( uspostavi jednu od najgroznijih diktatura- aktuelna tvrdnja demokrata) koga još svojski tražimo trošeći nemilice pare na putovanja i ostale potrebe, današnjih komesara pravde.

Čovek koji je na svojoj sahrani okupio svetsku Elitu (pa čak i Precednicu Majku SAD) preko 120 što glava krunisanih hrišćanskim, islamskim i DEMOKRATSKIM  KRUNAMA (osim spomenute prcednice Majke), daleko više nego što naša Uzdanica UN okupi na svom averidž preskupom turističkom šoping boravku u Nju Jorku, za običan svet bavljenje za dobro naroda, Beograd sahranjuje (sada već "dokazanog najcrnjeg diktatora"), možda bi prigodniji bio Kumrovec (da ne kažem Požarevac) ili makar Zagreb, narod koji plače i zaklinje se sa Vidno uzbuđenim "rukovodstvom" (valda što znaju da i oni dolaze na red), da će nastaviti trasom koju spomenuti (u seriji i dobro inkriminisani) Josip Broz Tito za života trasira i u Amanet narodu ostavi, tragika i bol, nesigurna budućnost i miris budućeg Rata za oslobođenje od omrznutog Bratstva.

Narvno tu su i slike ubistva Aca  Petrovića aka Karađorđevića i spominanje negove demokratije, kao i davanje jasne slike o nama danas omiljenim četnicima, generalima Simoviću i Nediću, čije pare (nedićevske, osim bezvrednog papira kao i Faktorovog) kao i kraljevske rečeni Tito promenu (odkupi od naroda) i uvede svoje.

Braća jasno ukazuju da je Komunizam (?) importiran iz Hrvatske a da smo mi Srbi sarađivali sa okupatorom (naši Voždovi u otadžbini) sa sve nepokornim Dražom vs dr. Maček koji je od samog početka Rata bio ubeđen da će pobeda biti na strani saveznika. Spominje sa i obećanje hrvatskim Velikodostojnicima dato u Moskvi u vezi sa nezavisnom državom kao i "prokletstvo"  Zvonimirove Krune.

Sve u svemu izgleda da su naši (srpski) prađedovi, tate i mame iz tog vremena odmah posle rata zajedno sa sve Beogradom podjarmljeni od strane uvozničkog lobija nasilno uveženog iz Hrvatske, koja tvrdnja na prostorima Srbije koja je teritorijalno sve manja i manja i danas ima reklo bi se tradicionalno sve više odjeka. 

Import komunizam (zločinački kako ga sada i u Srbiji nazivaju) je zamenjen a kako je zamenjen sa import demokratijom oslobođenom od prideva narodna, je posebna priča.

Ako bi se sve začinilo biberom srpskog (bolje rečeno beogradskog) Hegemonizma , čitaj Liderstva, što  prilikom rasprave oko Titoističke Narodne demokratije nije moguće u potpunosti, ali i te kako moguće u periodu Karađorđevijanske "demokratije"ostaje posle gledanja gorak ukus promašenosti jednog projekta socijalizma sa humanim licem kako je Titoizam zapisan u Istoriji.

 

cerski

p.s. posle jakog suverena, bezvredni suverenčići obično razbijaju veliku tvorevinu prethodnika kako bi ostvarili i povećali svoje, po njima neprikosnovene privilegije, a kako je podanicima to nikog ne intersuje.Smrt Komunizmu sloboda kome ???????????

 



Komentari (19)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

mostarac mostarac 11:20 03.07.2010

Hm...

Ti si prvi koji tu seriju hvali.
Osim naravno njenog autora Antuna Vrdoljaka, poznatog hrvatskog nacionaliste.
Toj seriji verodostojnost oduzimaju i oni koji su bili zestoki protivnici Tita za vreme njegovog zivota.
Al eto tebi se svidela.
Nekome je i Farma dobra.
Sta ces.
dragan7557 dragan7557 12:10 03.07.2010

Re: Hm...

Ti si prvi koji tu seriju hvali.

Nigde nisam dao nikakvu hvalu ovoj seriji a preporuka gledanja sadrži koncept slobodnog izbora gledaoca.
Osim naravno njenog autora Antuna Vrdoljaka, poznatog hrvatskog nacionaliste.

Sve dok nacionalizam ne pređe u šovinizam, u njemu nema ništa što bi trebalo da te uzbuđuje. Autor kao i HRTV je "imao muda" da snimi i postavi na program svoja gledišta odmereno i bez primesa (osim u nekim scenama, moderacija) jednog perioda i jedne ličnosti, nacional - šovinizam nije prisutan kao ni prostakluk, nasilje, psovanje i ostalo što nude Javni Bg i spomenuti promoteri Seljačkog Dobra, kod kojih je trajno stanje impotencije intelekta, postignuto finansijsko operativnim putem, sa teškim i trajnim zaraznim posledicama nasilja, divljaštva, prostakluka. Kolik i kakav je kvalitet ove serije o tome će odlučiti drugi već na osnovu onoga što vide

Vero-dostojnost je kovanica koja ne podleže Oduzimanju ili davanju, već je bazirana kao što početak kovanice i kaže na veri, koju je nemoguće oduzimati ili davati kao što je nepobitno utvrdila u praksi sama komunistička Avangarda.

Verodostojnost se može odricati ali oduzimati svakako ne može, a svaki pokušaj u pravcu oduzimanja verodostojnosti je sterilan pokušaj propagande i indoktrinacije.

cerski
dragan7557 dragan7557 12:18 03.07.2010

Re: Hm...

zestoki protivnici Tita za vreme njegovog zivota.

Pre bi se reklo oni koji se a posteriori prodaju kao žestoki protivnici Tita koji se sada diče svojom naknadnom pameti i oni koji svoju tadašnju tešku (valjda i krvavu?), salonsku borbu za naše dobro u ovim danima herojski valorizuju u Evrima.

Sudeći po sadašnjim pisanijama svi pa i žestoki Titovi protivnici su pobijeni ili skončali na Golom Otoku e sad kao i u Titovo vreme na novonapisanim spiskovima se pojavljuju Žestoki Protivnici, koji nekim čudom ostaše živi???

cerski
Milan Karagaća Milan Karagaća 19:00 03.07.2010

Re: Hm...

dragan7557
zestoki protivnici Tita za vreme njegovog zivota.

Pre bi se reklo oni koji se a posteriori prodaju kao žestoki protivnici Tita koji se sada diče svojom naknadnom pameti i oni koji svoju tadašnju tešku (valjda i krvavu?), salonsku borbu za naše dobro u ovim danima herojski valorizuju u Evrima.

Sudeći po sadašnjim pisanijama svi pa i žestoki Titovi protivnici su pobijeni ili skončali na Golom Otoku e sad kao i u Titovo vreme na novonapisanim spiskovima se pojavljuju Žestoki Protivnici, koji nekim čudom ostaše živi???

cerski

Au prijatelju, sada će da te napadnu drugarica Mara i ostali mladi kojima su ovi prvi pričale kako su patili pa čak za vreme mrskog režima bili toliko proganjani da nisu mogli postati ni profesori ni akademici.
Imaju bre ljudi sada celi Insutitut koji pravi novu istoriju.
sentinel26 sentinel26 11:31 03.07.2010

Bez uvreda moliću lijepo

Puniša Račić, poslanik i ubica nije bio "crnogorski političar"...

Dotični ubica je bio Srbin porijeklom iz Limske doline, imena Crna Gora i Crnogorci se u tom nazovi parlamentu nijesu smjela spominjati ...
On je bio "srpski" poslanik u nazovi parlamentu Kraljevine SHS ...

Njegov kartaroški pajtaš uz pomoć takvih kao on je izbrisao Crnu Goru, proglasio je Zetskom banovinom, sve što je mirisalo na crnogorsko je porušio ...

Noć uoči ubistva Radića Račić i Aca Palikuća su igrali karte ...

Dokle gospoda iz Crne Gore služe Srbiji i Srbima onda su Srbi (Crnogorci ne postoje) a kada naprave neko zlo, e onda ih proglašavamo Crnogorcima ...
Neće više da mogne ...

PS. Ovo se ne odnosi na tebe lično, već na svu braću i Hrvate i Srbe i ostalu braću ...

A o Mićunićevoj borbi protiv komunizma bih imao puno šta da kažem ... ali neka ga ...

Smrt Komunizmu sloboda kome ???????????

Sloboda lopovima, nacionalnim herojima i šumskim junacima .. !
dragan7557 dragan7557 12:31 03.07.2010

Re: Bez uvreda moliću lijepo

Dotični ubica je bio Srbin porijeklom iz Limske doline, imena Crna Gora i Crnogorci se u tom nazovi parlamentu nijesu smjela spominjati ...

A što? Da se nisu naprečac odrekli svoje nacije? I imaju li uopšte sami Crnogorci pravo na svoju (kao i drugi) naciju? Dalje kome smeta i kome je u prošlosti smetala crnogorska nacionalnost?
On je bio "srpski" poslanik u nazovi parlamentu Kraljevine SHS ...


Neće moći ako nije u pitanju lažno predstavljanje ili zakonodavstvo koje je ljudima zabranjivalo spominjanje svoje nacije.

Njegov kartaroški pajtaš uz pomoć takvih kao on je izbrisao Crnu Goru, proglasio je Zetskom banovinom, sve što je mirisalo na crnogorsko je porušio ...

Tada su i Hrvati dobili "svoju" beogracku Banovinu.

Veliko srpstvo ne pogađa izgleda samo onaj deo naroda koji drugi sada nazivaju Srbijancima (ako nisam u pravu ispravi me).

pozdrav,

cerski
sentinel26 sentinel26 12:53 03.07.2010

Re: Bez uvreda moliću lijepo

dragan7557
Dotični ubica je bio Srbin porijeklom iz Limske doline, imena Crna Gora i Crnogorci se u tom nazovi parlamentu nijesu smjela spominjati ...
A što? Da se nisu naprečac odrekli svoje nacije? I imaju li uopšte sami Crnogorci pravo na svoju (kao i drugi) naciju? Dalje kome smeta i kome je u prošlosti smetala crnogorska nacionalnost?

Prvo, poštujem njegovo lično opredeljenje - Račić se izjašnjavao kao Srbin.
Nije moje ni da provjeravam, da sumnjam,osporavam, nemam na to pravo, kao što ni drugima ne dam na sebe ...
Nije šteta što je bio Srbin nego što je postao ubica...

On je bio "srpski" poslanik u nazovi parlamentu Kraljevine SHS ...
Neće moći ako nije u pitanju lažno predstavljanje ili zakonodavstvo koje je ljudima zabranjivalo spominjanje svoje nacije.
cerski

Može, može prijatelju...
Kraljevina Srba Hrvata i Slovenaca (SHS) je nastala tako što je prvo Srbija okupirala Kosovo, Makedoniju i Crnu Goru i prisajedinila Vojvodinu, potom se udružila (čitaj pripojila - okupirala ) sa Hrvatskom (začinjenom sa BiH) i Slovenijom i napravila tu kraljevinu...
dragan7557 dragan7557 13:11 03.07.2010

Re: Bez uvreda moliću lijepo


Prvo, poštujem njegovo lično opredeljenje - Račić se izjašnjavao kao Srbin.

Pa, i msje Sarkozi se izjašnjava kao Francuz. U politici i crkvi je sve moguće ako se oni drugi po starom dobrom običaju oglase jereticima a pisanje im se demokratski zabrani kao što je i Vatikan odmah posle izlaženja

Magnum Crimen (Viktor Novak)
celu knjigu stavio na listu:

Index Librorum Prohibitorum,

pa je i sada skoro nedostupna. Naravno lakše je prihvatiti sažvakane i dobro spremljene slike Brateee Velkiiii (sistem 1 slika=1000 reči), nego istraživati i jebati ale sa istinom ako je ista u masi lažurija uopšte dostupna.

Eto i Visokapreosveštenstva, otvoreno kažu "Obnovićemo Kraljevinu" a novi Magnum crimen, sada za Kler (klir) druge crkve, nije ni na pomolu.

cerski
kukusigameni kukusigameni 13:29 03.07.2010

Re: Bez uvreda moliću lijepo

Kraljevina Srba Hrvata i Slovenaca (SHS) je nastala tako što je prvo Srbija okupirala Kosovo, Makedoniju i Crnu Goru i prisajedinila Vojvodinu, potom se udružila (čitaj pripojila - okupirala ) sa Hrvatskom (začinjenom sa BiH) i Slovenijom i napravila tu kraljevinu...


Ovo prvi put cujem (citam), pa bih moilo za objasnjenje.

Hvala.
milisav68 milisav68 16:27 03.07.2010

Re: Bez uvreda moliću lijepo

Kraljevina Srba Hrvata i Slovenaca (SHS) je nastala tako što je prvo Srbija okupirala Kosovo, Makedoniju i Crnu Goru i prisajedinila Vojvodinu, potom se udružila (čitaj pripojila - okupirala ) sa Hrvatskom (začinjenom sa BiH) i Slovenijom i napravila tu kraljevinu...

A pre toga su to bile samostalne države, pa su došli Srbi divljaci da ih okupiraju.
Lakše je bilo da se sedi u podrumu i intenzivno mrzi okupator.
Posle je takav način otpora proglašen izdajom.
dragan7557 dragan7557 17:49 03.07.2010

Re: Bez uvreda moliću lijepo

Crnu Goru

Koliko je meni poznato Crna Gora pre aneksije jeste bila samostalna država.

cerski
milisav68 milisav68 19:06 03.07.2010

Re: Bez uvreda moliću lijepo

dragan7557
Crnu Goru

Koliko je meni poznato Crna Gora pre aneksije jeste bila samostalna država.

cerski

Ona jeste, al ih nešto mrzelo da se sami oslobadjaju, pa posle došli Srbi okupatori da ih oslobode.
dr.wagner dr.wagner 12:04 03.07.2010

Reciklaža

....dan

-Vrdoljak je još jedan u nizu "novih žrtava socijalizma" , bar po vlastitoj
procjeni i ocjeni ...
-Uglavnom nema tu nikakvih novih "fakata" , a da ih nije on sam proizveo , ili
neki njegovi istomišljenici (istomišljenici u rezultatima vlastitih istorijskih
interpretacija)
....jednom riječi "nategnuto"

-Postoje tu ljudi koji su zbilja "samljeveni" i možemo ih nazvati žrtvama tog
sistema (Dragoslav Mihajlović i još neki u seriji) , ali prikazani su kao pravilo , a
ne kao izuzetak .... i služe tezi da su i oni 45-e svi bili nevini (iako ih je
sigurno i bilo)
-Iz svega toga bi se moglo zaključiti da su mrtvi civili u periodu 41-45 , zapravo
žrtve kolektivnog suicida !!!
... slične teorije se mogu čuti i o 90-im ...

-Nebi trebalo to sve ozbiljno shvaćati ..... , Vrdoljak je dobio za taj projekt
oko mil. Eura (7 mil Kn, mislim) , a odobrio ga on sam prije odlaska sa pozicuje
u vijeću ..... , tako da je morao nešto snimiti ....
...., a ovaj pogled je sada "u modi" na istoku i zapadu , i možda se sa ovakvim
stavom "ubodu" još neki tantijemi


Wagner



dragan7557 dragan7557 12:41 03.07.2010

Re: Reciklaža


-Vrdoljak je još jedan u nizu "novih žrtava socijalizma" , bar po vlastitoj
procjeni i ocjeni ...


Ovih Novih četnopartizana je sve više od kako je moderno biti žrtva koja traži i Odšteu u društvenom Statusu i Evrima:
-Nebi trebalo to sve ozbiljno shvaćati ..... , Vrdoljak je dobio za taj projekt
oko mil. Eura (7 mil Kn, mislim)


Vala jevtino je prodo-odobrio ako se uzme u obzir koliko za svoju podobnost naplaćuju nove žrtve diktatorskog režima u Srbiji.

A kada je spomenuta Velika Bratija na Farmi koja 24 Sata svadbije, u pitanju, posledice dugoročne po naciju, u vidu promocije nasilja, prostakluka i ostalog su dalekosežnije od plaćene cene gledanja.

Škola indoktrinacije u Kumrovcu ovim nije ni do članaka, a bila je i jevtinija.

cerski
Voja Radovanović Voja Radovanović 12:40 03.07.2010

blog

Što se podanika tiče...svideo mi se jedan aforizam koji sam skoro čuo...'' Ako se već uvlačite...morate znati dokle smete da idete ''...pozz Dragane...
dragan7557 dragan7557 12:50 03.07.2010

Re: blog

Voja Radovanović
Što se podanika tiče...svideo mi se jedan aforizam koji sam skoro čuo...'' Ako se već uvlačite...morate znati dokle smete da idete ''...pozz Dragane...

Pozdrav i tebi Vojo i hvala na saradnji. Po onom što braća u seriji prikazaše, u jednom periodu, dok nije drsko, nasilnički, bezobrazno i na jad i tugu gazda i kulaka preuzeo Vlast, Tito je bio Ekspert u tome, sve do Istojijskog Njet.

cerski
mayo1 mayo1 13:23 03.07.2010

Vrdoljak

Antun Vrdoljak je (još jedan) koji je ostvario bogatu i uspješnu karijeru u bivšoj nam zajedničkoj, a onda devedesetih otkrio kako je zapravo bio šikaniran, progonjen, ugrožen...
Nazivati Antuna Vrdoljaka "nacionalistom" je potpuno pogrešno - prava riječ je uvlakač- i na tom polju je također postigao zavidne uspjehe.
Njegovi uradci- na svim poljima - od devedesete na ovamo jednostavno samo potvrđuju njegov novokomponirani "nacionalizam" i novokomponiranu pravovjernost: do dolaska Tuđmana vladala je duga, mračna noć, a onda nas je obasjalo sunce.
U tom duhu je i serija "Tito".

Konačni kraj Vrdoljakova 'Tita'

dragan7557 dragan7557 13:38 03.07.2010

Re: Vrdoljak

mayo1
Antun Vrdoljak je (još jedan) koji je ostvario bogatu i uspješnu karijeru u bivšoj nam zajedničkoj, a onda devedesetih otkrio kako je zapravo bio šikaniran, progonjen, ugrožen...
Nazivati Antuna Vrdoljaka "nacionalistom" je potpuno pogrešno - prava riječ je uvlakač- i na tom polju je također postigao zavidne uspjehe.
Njegovi uradci- na svim poljima - od devedesete na ovamo jednostavno samo potvrđuju njegov novokomponirani "nacionalizam" i novokomponiranu pravovjernost: do dolaska Tuđmana vladala je duga, mračna noć, a onda nas je obasjalo sunce.
U tom duhu je i serija "Tito".

Konačni kraj Vrdoljakova 'Tita'


Hvala Mayo1, ja sam odgledao na Internetu 4 epizode iste serije i osim nekoliko primedbi sam se uzdržao od komentara iako sam već dobio prmedbu:
Ti si prvi koji tu seriju hvali.

pa mada ni jednom rečju nisam pohvalio seriju:
Al eto tebi se svidela.


Nigde nisam dao nikakvu hvalu ovoj seriji a preporuka gledanja sadrži koncept slobodnog izbora gledaoca.

Valjda sam odgovoru trebao da dodam i da je stvar gledaoca da sam formira svoj sud o viđenom a na osnovu viđenog materijala.

Sa zamerkama iznešenim na Link-u se u potpunosti slažem (kada je u pitanju materijal prve 4 epizode- druge nisam video), čak bih dodao da je čak i sama infantilnost viđenja 4 nastavka vredna preporuke gledanja serije Tito a ako je u domenu sposobnosti modernog konzumenta čak i razmišljanja, zašto se takve serije prave a osobito kome i čemu služe.

cerski
dr.wagner dr.wagner 11:57 04.07.2010

Re: Vrdoljak

mayo1
Nazivati Antuna Vrdoljaka "nacionalistom" je potpuno pogrešno - prava riječ je uvlakač- i na tom polju je također postigao zavidne uspjehe.


...dan

-Nije ga pogrešno nazivati nacionalistom , ali je istina kako je puno veći
"uvlakač" nego režiser

-Postoji jedan snimak , mislim iz Pule (50-60-ih) gdje su zajedno Vrdoljak i Tito ,
i mislim da je Vrdoljak iščašio vilicu od širine osmjeha .....


Wagner

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana