Ekonomija| Politika

Arogančevići i Bahatovići - dve familije

dragan7557 RSS / 11.06.2010. u 11:36

Ove dve familjije su najuticajnije bile i ostaće kod nas, ali bogami i na celom Balkanu pa može se reći i dilje. Nastale su još davnih godina dok je svet prema predanju bio normalan (u ovo sumnjam) i dok je prema tradiciji (i u nju sumnjam) odnos među ljudima bio na principima morala, pravde, ljubavi i, i, i...., svim lažurijama za malu decu koja kad porastu vide da ima samo Bahatost i/ili Arogancija pa  onda iz razočaranja i oni pređu na stranu jednu od ove dve najpoznatije, rodoljubive (za vreme real socijalizma) i patriotske u ovo naše vreme, i najviđenije Familije.

"Politika je keva"

"Imam još tri ispita" a onda "vidimo se u Skupštini" piše jedan razdragani student u komentarima na imovinsku listu nadrealista, pardon funkcionera, inače sinonim za ove Naše dve familije.

Arrogant

adj.

1. Having or displying a sense of overbearing self-worth or self importance.

2. Marked by arising from or assumption of one's superiority toward others.

Naravno sva naša imena (ljudi) su povezana sa nečim i označavaju nešto pa zbog toga i smatram da se sva imena političara i trabanata podele na dva (jebiga lakše za pamćenje) Bahatović i Arogančević, i sobojica se završavaju na nama tako drago ...vić.

Arogančevići su naširoko, nadugačko, internacionalno poznata Familija jer gornje napisano je izvod iz Free Online Dictionary i mnogo su više uvažavani od strane M.S.Zajednice jer su više nji'ovi nego naši.

Bahatovići su lokalna familija izuzetnog uticaja i njihove korene nauka tek sad istražuje.

Istoričarka profesorka gospođa Dubravka Stojanović (Filozofski fakultet Beograd) kaže:

"partije u našoj tradiciji, nikada nisu bile vezane za načela (čitaj Bahatovići organizovani u grupnu delatnost), političke principe (Bahatost je osnovni princip Bahatovića), pa ni sopstvene programe i stranačko ime koje ih je povezivalo sa određenim idejnim konceptima, čitaj (Bahatost je jedini program i idejni koncept Bahatovića). Partije su svojim članovima obezbeđivale funkciju, ali i egzistenciju: one su od nastanka stranaka u 19.veku bile jedan od najsigurnijih načina za društveno napredovanje, pa i sticanje imetka, čitaj plačku svega što može). U zagradam su moje primedbe.

Vrla profesorka (nije cinizam) se osvrnula u Blicu od 17-05-2010 na korov pardon koren iz koga su nastali današnji Bahatovići a koji stiže do i meša se sa našom tako slavljenom Tradicijom, i detaljno ukazala na nastanak i tradicionalne posledice koje Bajatovići imaju po nas, od kada su nastali i kao familija razgranali svoje businese po Srbiji i vas celom Balkanu, povezujući raspalu državu SFRJ ponovo u jednu čvrstu celinu naravno opet iz našeg ponosnog grada prestolnog Beograda.

Bajatovići su bili pobednici u I. i II. srpskom Ustanku, pobedili su u Svim Ratovima u kojima su vodili narod baš kao što i Domanović napisa u Vođi, Dangi, Stradiji, a bogami i nas spomenu u "Razmišljanjima jednog srpskog Vola" naravno kako ne bi ispalo da postoji samo jedna  strana priče.

Sada izgleda od kako je došla Globa- lizacija (čudan termin il' se globi il' se liže dupe Arogančevića) Bahatovići nas vode u ono što se stručno naziva Integracija.

A integracija označava proces u kome će Bahatovići i Arogančevići nastaviti zajedničkim snagama da se bore za svoje dobro?

 

cerski



Komentari (4)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

myredneckself myredneckself 14:08 11.06.2010

Genealogija

-vića
Naravno sva naša imena (ljudi) su povezana sa nečim i označavaju nešto pa zbog toga i smatram da se sva imena političara i trabanata podele na dva (jebiga lakše za pamćenje) Bahatović i Arogančević, i sobojica se završavaju na nama tako drago ...vić.


Da, da...ufff.. ma, može tako
Ti si to pojednostavio, a ako hoćeš detalje, moraš krenuti od zajedničkih predaka Lezilebovića, Lažovića i Pokondirenotikvovića. Kao što vidiš gen -vić, je vrlo uporan na celom stablu do današnjih dana.
Ovi poslednji su posle malo evoluirali, i imali jednu značajnu predstavnicu, neku Živku, kojoj se toliko osladilo ono "nomen est omen", da je svoje staro prezime Popović promenila u Ministarković. Ali ja mislim da je svaka naša familija imala po neku babu, koja je kad tad kroz istoriju nešto zakuvala
dragan7557 dragan7557 15:20 11.06.2010

Re: Genealogija

Ti si to pojednostavio,

Pa to je u sadašjim vremenima Must, pola naroda je funkcionalno nepismeno (blogoizvor M. Ćirković svojebremeno), ostatak se podelio na Famu, 24 sata svadbu i Velkog Btrateeee. Strava, brateee, jebote brateee, a ono malo pismenih, ima vala bogami da se potrudi da pročita ostatku.

Spomenuta profesorka je dala kratku i veoma iscrpnu analizu fam. Bahatović i njen Istorijski razvoj, a mislim da je izdala i knjigu o usponu ove Kuće. Naslov Prvog Dela nije "Rise of the House of Bahatović" koji je verovatno Prvi deo buduće Triologije ako stigne za života da napiše i "Fall of House of Bahatović" biće dobro.

Drugi srednji Deo neće biti štampan jer nema komercijalu svrhu, pošto ga svi doživljavamo pa ovaj deo knjige nema kome da se proda.

cerski
sentinel26 sentinel26 14:27 11.06.2010

Koalicija ili kohabitacija ?

A integracija označava proces u kome će Bahatovići i Arogančevići nastaviti zajedničkim snagama da se bore za svoje dobro?

Posljednjih 10 godina, imali smo koaliciju,
pa onda kohabitaciju,
pa opet koaliciju,
pa ovo sadašnje ne znam kako da nazovem ... bahatorogancija ili ... ?

dragan7557 dragan7557 15:44 11.06.2010

Re: Koalicija ili kohabitacija ?

sentinel26
A integracija označava proces u kome će Bahatovići i Arogančevići nastaviti zajedničkim snagama da se bore za svoje dobro?

Posljednjih 10 godina, imali smo koaliciju,
pa onda kohabitaciju,
pa opet koaliciju,
pa ovo sadašnje ne znam kako da nazovem ... bahatorogancija ili ... ?


Mala lekcija iz Bahato-kratije

Odnosi Vlade i prdsednika države, kohabitacija.

Vlada kao dominantni državni organ u značajnom broju savreneih političkih sistem funkcioniše paralelno sa još jednim inokosnim organom izvršne vlasti- predsednikom države.
U odnosima Vlade i predsednika države postoji jasna podela nadležnosti i ova dva organa su upućena na međusobnu saradnju.

Ako su partije iz Vlade i predsednik države predstavnici različitih partijskih i političkih opcija onda je u pitanju Kohabitacija, ova pojava nastaje kod tzv. bicefalne egzekutive (dvoglava neman)zvana egzekutiva bicefalnog tipa.

Pošto je kod nas Fam. Bahtović na vlasti od stvaranja Kneževine Srbije na ovamo:
Partije su svojim članovima obezbeđivale funkciju, ali i egzistenciju: one su od nastanka stranaka u 19.veku bile jedan od najsigurnijih načina za društveno napredovanje, pa i sticanje imetka,(prof. Dubravka Stojanović), čitaj plačku svega što može).

može se sa izuzetnom statističkom pouzdanošću tvrditi da kohabitacija nije nikada postojala.

O koaliciji neki drugi put.

cerski

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana