Film| Religija| Život

Hrvatsko nadzemlje: Hip Hop bogoslovi u akciji

Vesna Knežević Ćosić RSS / 30.05.2010. u 09:26

Kako to izgleda kad se studenti bogoslovije zezaju, pokazali su  splitski studenti teologije i budući sveštenici, njih šestorica. Oni su snimili kratak, duhovit film 'Bogoslovi u akciji', u ritmu hip-hopa i na pesmu 'Jesus Walks' Kanyja Westa. Projekt je osmislio Marin Periš (24), koji je diplomirao teologiju na Lateranskom univerzitetu u Rimu i koji kaže da ovakvi filmići " razbijaju stereotipe o bogoslovima, mladim ljudima istog ponašanja i zanimanja kao i svi ostali: oni su sportaši, kompjutoraši, otvoreni za druženja".

Mate Munitić, Nikola Mikačić, Ante Barun, Mirko Rubić, Denis Maslov i Ante Bitunjac Bogoslove u kaciji su snimili za jedan dan. Sebe nazivaju "'Hrvatsko nadzemlje'. Grupa postoji i na Facebooku, a filmići se nalaze na YouTubeu. Osim 'Bogoslova u akciji', Perišev tim snimio je na splitskim ulicama i film 'Dobar loš svećenik', a snimili su i videoklipove 'Radost', 'Hrvatska traži istinsku radost' i 'Izvanredne vijesti' čije su ekskluzive: bela hronika, nepoznati počinitelji pomažu starcima da predju ulicu, mladići trezni dočekuju jutro, biznismen pet godina daje sve plate radnicima... :)

Pogledajte:Bogoslovi u akciji

Dobar loš svećenik  

Hrvatska traži istinsku radost  

Atačmenti



Komentari (2)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

maja.sova maja.sova 12:35 30.05.2010

хХм..

Идеја им је оригинилана. Другачији су. Занимљиво је гледати их... Добар начин да опет позову људе у цркву, на нов начин. На интернету има толико глупости, зла, зашто не би било и њих?
Браво!
bocvena bocvena 17:34 30.05.2010

Meni je ovo odlično!

Ali šta ja znam, nit sam vernik, nit katolik.



Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana