Hronika| Politika| Satira

Ima li mene tu?

Strongman RSS / 22.05.2010. u 19:24

corruption.jpgČitam nešto zvanična istraživanja renomirane firme "Rekla kazala" koja u moru interesantnih tema, čiji talasi zapljskuju novinske stranice, neretko obrađuje i srpsku veštinu ugradnje. Po njima, sve što se radi budžetskim parama mora da ima sertifikat "IMT".  Za "Ima li Mene Tu?" još kažu da je motor glavne privredne grane - ugradjivanje i društveni razvoj. Ugrađuje se u kubik, u kvadratni metar, barel, kilovat, put, most, prugu, lokomotivu, vakcinu, priključak, dozvolu, ... Samo je nebo granica. I to do nedavno.

Ovih dana sve novine, ponovo, pišu o pregaocu marke Davinić koji je napravio veliki iskorak u dokazivanju našeg porekla. Ugrađivanje Srba u satelit, patent jedinstveno regionalnog Davinića, vredan, po bivšem ambasadoru u Izraelu Isakovu, oko 20 miliona juroa, je nepobitan dokaz opšte poznate teze da smo mi Srbi nebeski narod.


Iskren prema sebi i prema čitaocima, moram da priznam da ovo avioni, kamioni, sateliti, ... prevazilazi moj rang naracije. Bolje se osećam kad s obe noge stojim  na zemlji, to jest asfaltu. Jebeš satelite daj da se držim asfalta.

Nedavne prvomajske praznike mogi građani su iskoristili da obiđu reke, planine, jezera, manastire, ... Obilazili smo kumove, prijatelje, rodbinu, ...

Ali glavni utisak malog vikend putovanje jeste obilazak nečeg drugog. Kuda god smo krenulu obilazili smo rupe u asfaltu. Neke nismo mogli ni da obiđemo nego smo, u njih, kao u pećinu, kolima ulazili. Ajde neke drumove što su pravili još Turci, pa da i razumem što su puni rupa. Napio se Kraljević Marko i tako taj rad. Ali rupe na novom novom asfaltu... To nikako nisam mogao da shvatim.

Dobro obavešteni kažu da su ti plihovi i rane na asfaltnom licu Srbije u stvari prirodna reakcija na ugradnju. Kažu još da se u mnogim krajevima asfaltira isključivo predizborno i da asfaltna površina bude glatka najdalje do prvih postizbornih koalicija. 

Da to ne mora da bude jedina istina uverio sam se nedavno. Lično sam hodao po materijalnom dokazu da asfalt može sasvim pristojno da izgleda nakon 12 godina od postavljanja. Po Nišu kola priča, na ivici urbane legende, da je par stotina metra gradske saobraćajnice asfaltirano u sred NATO agresije (ničim izazvane naravno) i dan danas, nakon dvanaest godina netaknuto. 
Nema pukotina, rupa i neravnina. Nisam bio lenj pa sam sproveo još šire istraživanje. Razgovarao sam i sa tadašnjim gradonačelnikom a i sa ratnim direktorom asfaltne direkcije. Da budem iskren, to i nije bio zamašan posao jer svakodnevno sedimo u istom kafiću. Indikativno je da obojica bivših sa ponosom ističu da je taj ratni komad asfalta osrednje veličine urađen po svim svetskim standardima jer niko od poddogovarača, podpogađača i podizvođača, nije smeo da se ugradi ni u šta. 

Neko od prisutnih u kafiću dobaci da je to zbog prekog suda koji je važio u vreme rata. Opet se vraćamo na staru tezu da Srbima odgovara samo čvrsta ruka i kako nam previše demokratije škodi.

Kako se meni čini, jedini način da krenemo napred je izgradnja. Ali bez ugradnje. Znaćemo da smo uspeli kad prestane gužva na vodećim funkcijama na raznim koridorima, po direkcijama,  fondovima, ... Do tada četvore oči otvorene i pazimo da ne upadnemo u udarnu rupu ili da nam satelit padne na glavu... Kad nam već ne pada vlada.
 
 
Autor: Strongman
Izvor: Kurir 



Komentari (53)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

miloradkakmar miloradkakmar 19:32 22.05.2010

Uzorak

Lično sam hodao po materijalnom dokazu da asfalt može sasvim pristojno da izgleda nakon 12 godina od postavljanja.

Uzeti uzorak i po njemu graditi ili ga staviti u Muzej da se dive generacije.
Strongman Strongman 19:39 22.05.2010

Re: Uzorak

Nisam hteo da davim sa detaljima... Priprema terena je mnogo bitna. Prvo se ukloni mek sloj dok se ne dođe do tzv zdravice, tvrdog sloja. Zatim e nasipa peskom i šljunkom tačno poznte granulacije. Zna se i koliko pelaza treba da ima valjkom, a to se proverava uzimanjem cilindričnih uzorka. Svaki segment je podložan kontroli i stručnom, nezavisnom nadzoru. Tek tada se prelazi na fazu asfaltiranja.

A u stvarosti se asfaltira bez sreženih papira, bez nadzora stričnoh službi i dozvola pa se novoasfaltirana ulica stavlja na listu "nelegalnih objekata" i vrši se pritisak na nadležne da "legalizuju" objekat za koji se nezna kako je pravljen i da li podleže minimumu standarda. Drugim rečim "asfaltirao sam, sve je uredu, majke mi a ti čik mi ne daj dozvolu ako smeš."
miloradkakmar miloradkakmar 21:44 22.05.2010

Re: Uzorak

Svaki segment je podložan kontroli i stručnom, nezavisnom nadzoru

To nam fali.
Ne samo u vezi sa putevima.
Strongman Strongman 23:14 22.05.2010

Re: Uzorak

To nam fali.
Ne samo u vezi sa putevima.


... a zeni srecu kvari
zilikaka zilikaka 23:40 22.05.2010

Re: Uzorak

miloradkakmar
Svaki segment je podložan kontroli i stručnom, nezavisnom nadzoruTo nam fali.Ne samo u vezi sa putevima.

Uzgred, to je bila i ostala obaveza SVIH koji nešto grade. Po zakonu, al ko ..be zakon.
dragan7557 dragan7557 08:25 23.05.2010

Re: Uzorak

Svaki segment je podložan kontroli i stručnom, nezavisnom nadzoru. Tek tada se prelazi na fazu asfaltiranja.

miloradkakmar
Svaki segment je podložan kontroli i stručnom, nezavisnom nadzoru

To nam fali.
Ne samo u vezi sa putevima.

Naravno da to podrazumeva i IMT ugradnju u svaki sloj, što značajno poskupljuje bussines, al' onda i povećava zaposlenost Naših.

cerski
inagadadavida inagadadavida 19:51 22.05.2010

NAMAZANI SMEDEREVAC

Setih se , citajuci tvoj clanak jednog lika , koji je neki tamo polanik valjda u skuptini grada Smedereva...e, taj baja je neki slobodni srelac, koliko se secam i namestilo mu se boljw nego da je upecao jebenu zlatnu ribicu......

Naime, lik je tas na vagi izmedju pozicije i opozicije, jer taj njegov jedan glas odredjuje ko ce da vlada u Smederevu...

I dosla neka zesca firma iz USA , da gradi rafineriju , da zaposli neku stotinu gladnih smederevaca, da ulozi malo desetina miliona , i sve tako to........ali NE..

Baja, tas na vagi je provalio da ce ta firma da zagadi onako svez, zdrav, maltene lekovit smederevski vazduh , pa je stavio licni moratorij na gradnju fabrike od X miliona dolara....I ne moze mu niko nista..mole ga, kume, preklinju , prete, ali baja je neumoljiv...

On, suster ili neki slican kurac po obrazovanju , trazi od americke korporacije da mu dostavi kompletnu dokumentaciju o prevenciji zagadjenja smederevske vazdusne banje i lekovitih voda..............

Pa i kada su mu sve to dostavili, on izjavljuje na TV kako "mu je sve to sumnjivo" i nece dati svoj potpis ( bez kojeg nema vecine ) za gradnju rafinerije...

Kapiram da smederevci od onda jos vecaju da li je jeftinije da mu daju taj "GDE SAM JA TU " deo, ili da ga jednostavno bace u fckn dunav ......a baja mrtav ladan , ceka koliko ce ameri da se otvore
Strongman Strongman 20:00 22.05.2010

Re: NAMAZANI SMEDEREVAC

Kapiram da smederevci od onda jos vecaju da li je jeftinije da mu daju taj "GDE SAM JA TU " deo, ili da ga jednostavno bace u fckn dunav ......a baja mrtav ladan , ceka koliko ce ameri da se otvore


Kažem ja...
miloseng miloseng 12:41 23.05.2010

Re: NAMAZANI SMEDEREVAC

baš je namazan! čeka IMT od amera! a ne od gradske vlasti!
pointofview_gun pointofview_gun 09:11 25.05.2010

Re: NAMAZANI SMEDEREVAC

Nije on nesto usamljen slucaj. Isto vazi i za Cacak, i ovde je glavni baja "apolitican" sto ce reci, opstaje ko god da je na vlasti. Takodje odbijene mnoge kompanije koje nisu znale da je IMT neophodan uslov. To sto u gradu plate jedino primaju zaposleni u JP, upravi i retki srecni pojedinci zaposleni kod stranaca, uopste ga nije pokolebalo.
miloseng miloseng 20:36 22.05.2010

U Rusiji

Transparency International procenjuje da ukupna vrednost podmićivanja iznosi oko 300 milijardi dolara godišnje. Frapantno!!!!
dolybell92 dolybell92 20:58 22.05.2010

Re: U Rusiji

miloseng
Transparency International procenjuje da ukupna vrednost podmićivanja iznosi oko 300 milijardi dolara godišnje. Frapantno!!!!


IMT organizacija ima i svoju hijerarhiju ...
i kad se to raspodeli, toliko mu izađe...
Nešto k'o rasuti teret... zagubi se,
ili što bi mesari rekli - kalira.
(Što je meso skuplje to više kalira,
zapravo je skupo, zbog tog kaliranja...)
Strongman Strongman 23:15 22.05.2010

Re: U Rusiji

Transparency International procenjuje da ukupna vrednost podmićivanja iznosi oko 300 milijardi dolara godišnje. Frapantno!!!!


Posebna privredna grana definitivno
miloseng miloseng 12:24 23.05.2010

Re: U Rusiji

četvrtina ruskog bruto domaćeg proizvoda! Posebno je interesantno što podmićuju i strane kompanije poput HP-a ili Daimler-a. Njihov izgovor je da samo igraju po "pravilima" koja važe u Rusiji.
blazha2000 blazha2000 20:40 22.05.2010

ZR-NS

Evo bas malo pre sam se vratio iz Novog Sada,krenuli familijarno u McDonald's na milk shake .Naime u Zrenjaninu vise ne postoji McDonald's,tacnije nema ga vec nekoliko godina jer je prop'o!Siguran sam da ,u ovoj drzavi gde vladaju mito i korupcija, ni tako jak brend ne moze da izbegne IMT,pa je verovatno neko zaboravio da na "Dobar dan" dometne i cuvenih 10 %.Nije nam potrajao,mislim,ni dve godine.
A put....a put za Novi Sad je takav,a ima ga svega 50 kilometara,da sam se osetio vec u prvih 20 kao da sam na pruzi...Negde pred most na Tisi (Sisi,kako je neko lucidno precrtao znak) sam se okrenuo i trazio od zene i keve da mi pokazu karte na pregled.
Kad smo presli most na sisi,pardon,Tisi,mahinalno sam krenuo da kocim kod svake bandere i da zveram da nema slucajno putnika da ih pokupimo.To je moglo da mi se obije o glavu kod Kacke petlje koje je omiljeno steciste kraljica noci.Mislim vozim zenu i kevu,je l'.Pred sam ulazak u Novi Sad sam vec poceo da ih opominjem da poprave uniformu,jer predstavljaju JŽ,a u mojoj smeni sve mora da stima.
Sve to za 50 kilometara puta koji vise lici na oranicu nego na uredjenu saobracajnicu....
Zamalo da mi presedne Milk shake,pa bi mi jedino preostalo da odem pravo kod lekara za glavu.
U povratku sam morao sebe da opominjem da je to put za kuci ,a ne Orijental Ekspres,
mada je bilo veoma prepoznatljivih mirisa sa deponija pored puta koji su me na mahove podsecali na daleki istok.
mariopan mariopan 21:52 22.05.2010

Re: ZR-NS

blazha2000

Dobro Blažo što nisi pokupio koju radnicu pored puta za tvoju treću smenu železnice

A da li si video onu rupčagu kod opštine (ZR) koja je kao trokrilni orman a stoji tako nekoliko godina? Pa ja sam sinoć biciklom zaginula pravo u tu rupu, a znala sam da je tu samo su je dobro kamuflirali, malo zatrpali i ugasili koju sijalicu pa se ne vidi....... malo su je dopunili nekim lomljenim kamenjem ( to je sve što rade, dopunjavaju je kada ulegne) i zato mi je bicikl zaribao kao kroz šljunak a znak se skoro i ne vidi, neki mali znak i ne znam ni da li je to znak ili nešto na putu?....a usred grada? E kada nisam pala i polomila se sinoć...a da sam naglo skrenula oko rupe bila bih na suprotnoj traci i neko bi me pokupio kolima, kako god okreneš rupa mi ne gine.
blazha2000 blazha2000 22:06 22.05.2010

Re: ZR-NS

hehehehe...imao sam i ja u gradu bliskih susreta sa rupama,i u centru,a i sire...tako sam se jednom istovario preko kormana licem na beton ispred prodavnice ,pa mi se jos filmski,onako rasprostrtom na putu,otvaraju pokretna vrata...cela prodavnica me gleda,a ja ne znam da l' da ustanem ili da upuzim u prodavnicu kad sam vec u poziciji
mariopan mariopan 23:47 22.05.2010

Re: ZR-NS

blazha2000
hehehehe...imao sam i ja u gradu bliskih susreta sa rupama,i u centru,a i sire...tako sam se jednom istovario preko kormana licem na beton ispred prodavnice ,pa mi se jos filmski,onako rasprostrtom na putu,otvaraju pokretna vrata...cela prodavnica me gleda,a ja ne znam da l' da ustanem ili da upuzim u prodavnicu kad sam vec u poziciji

Jao, sva sam se naježila.

Ja sam samo posrnula, zamalo da se strmeknem u punoj brzini, a ja baš brzo vozim, da nije bilo tog efekta "šljunak" pa je proklizao točak - otprilike tako bih se prosula. A da sam se prosula nešto bih polomila, jer ja sve dobro radim,ako radim radim kako treba, kada padam ja padnem, ne zezam se.
dragan7557 dragan7557 08:39 23.05.2010

Re: tako ti i treba

Pa ja sam sinoć biciklom

A šta ti tražiš sa biciklovim na Putu?

Biciklovi se gone po biciklovističkim stazama a ne Džadom.

Valjad se zna kud se sučim ide.

cerski
dragan7557 dragan7557 08:43 23.05.2010

Re: ZR-NS

blazha2000
hehehehe...imao sam i ja u gradu bliskih susreta sa rupama,i u centru,a i sire...tako sam se jednom istovario preko kormana licem na beton ispred prodavnice ,pa mi se jos filmski,onako rasprostrtom na putu,otvaraju pokretna vrata...cela prodavnica me gleda,a ja ne znam da l' da ustanem ili da upuzim u prodavnicu kad sam vec u poziciji

mariopan
blazha2000
hehehehe...imao sam i ja u gradu bliskih susreta sa rupama,i u centru,a i sire...tako sam se jednom istovario preko kormana licem na beton ispred prodavnice ,pa mi se jos filmski,onako rasprostrtom na putu,otvaraju pokretna vrata...cela prodavnica me gleda,a ja ne znam da l' da ustanem ili da upuzim u prodavnicu kad sam vec u poziciji

Jao, sva sam se naježila.

Ja sam samo posrnula, zamalo da se strmeknem u punoj brzini, a ja baš brzo vozim, da nije bilo tog efekta "šljunak" pa je proklizao točak - otprilike tako bih se prosula. A da sam se prosula nešto bih polomila, jer ja sve dobro radim,ako radim radim kako treba, kada padam ja padnem, ne zezam se.

Umesto kuknjave vas dvoje bolje da ste uzeli lopate u ruke i popravili rupu.
Ili čekate da to neko drugi uradi?

cerski
mariopan mariopan 10:07 23.05.2010

Re: tako ti i treba

dragan7557
Pa ja sam sinoć biciklom

A šta ti tražiš sa biciklovim na Putu?

Biciklovi se gone po biciklovističkim stazama a ne Džadom.

Valjad se zna kud se sučim ide.

cerski

Ja sam fina i vozim biciklističkom stazom svuda gde je ima, zato sam i navikla da pičim biciklom najbrže što može
Tu, kod same opštine - nema staze.
I baš tu - rupa.
I znam za tu rupu i opet naletim...ma treba te naše malo pretresti da to zakrpe?
mariopan mariopan 10:09 23.05.2010

Re: ZR-NS


Umesto kuknjave vas dvoje bolje da ste uzeli lopate u ruke i popravili rupu.
Ili čekate da to neko drugi uradi?

cerski

Ne čekamo, mi ćemo lopate u ruke kada budemo ove naše malo propitivali iz gradiva koje se zove "Šta ste radili za vreme svog mandata"?
blazha2000 blazha2000 10:10 23.05.2010

Re: ZR-NS

Umesto kuknjave vas dvoje bolje da ste uzeli lopate u ruke i popravili rupu.
Ili čekate da to neko drugi uradi?



Cekamo svojih 10 % za tu uslugu
mariopan mariopan 11:51 23.05.2010

Re: ZR-NS

blazha2000
Umesto kuknjave vas dvoje bolje da ste uzeli lopate u ruke i popravili rupu.
Ili čekate da to neko drugi uradi?



Cekamo svojih 10 % za tu uslugu

Naplatićemo im, ovako il' onako
shure shure 17:45 23.05.2010

Re: ZR-NS

zapravo,sad me malo i blam da pitam,sta ja zapravo sa tim putem.Ja to skoro da nigde video nisam.No,da priznam,pre par nedelja sam u Madjarskoj,naisao na slicnu deonicu,ali na nekom regionalnom putu.Jasno mi je da se i tu neko(neki) ugradio(li),ali malo su preterali?
mariopan mariopan 19:29 23.05.2010

Re: ZR-NS

Jasno mi je da se i tu neko(neki) ugradio(li),ali malo su preterali?

A lepo im je rečeno da se samo malo ugraduckaju?
blazha2000 blazha2000 22:18 23.05.2010

Re: ZR-NS

sta ja zapravo sa tim putem


Iznenadio ga kapitalizam,tranzicija i lopovluk
max.cohen92 max.cohen92 22:20 22.05.2010

Vokabular srpskog biznisa...

Tri glavna shortcut-a za neupucene wannaB BiznisMene zemlje medju shljivama,te par termina koje valja znati da se ne bi ispalo jagnjetovom mamom:

VIP-Veza i poznanstvo(veoma vazna konspirativna skracenica za oprobani i geniozni advanced system bezgotovinskog zavrsavanja "kombinacije",nekada u narodu poznat kao "Ruka ruku mije system"

IMT-pomenuti i objasnjeni od strane g.Strongmana

APP-Ako prodje prodje (Matematicka definisanost verovatnoce da kakav Willie the coyote plan rada na uvecanju ultra stealth licnog fonda za crne dane,ipak upali)

SOLARNO PLACANJE-cash bato.Lova na sunce,momentalni vid placanja pri kome se svezanj skockanih novcanica polaze na dlan persone sa kojom se "kombinacija" zavrsava

POLITICAR,POSLANIK-vid fekalnog otpada,neupotrebljiv,smrdljiv,ljigav,gnjecav,ali odlican za zastrasivanje konkurenta,suparnika ili jednostavno za lecenje kompleksa iz detinjstva,jer ko voli da mu se na zivot,glavu ili vrat sruci ili naklati nesto pomenutih atributa.

10%-vrsta reketa koji za razliku od teniskog moze stati u dzep,a i valja za zdravlje.

BALKAN-najtamniji deo tamnog vilajeta opisanog u delima Andrica,proklet,truo,zadrt i besmislen.Crna rupa i najtamniji deo istog zove se jos i Srbija.







Strongman Strongman 23:08 22.05.2010

Re: Vokabular srpskog biznisa...

APP-Ako prodje prodje (Matematicka definisanost verovatnoce da kakav Willie the coyote plan rada na uvecanju ultra stealth licnog fonda za crne dane,ipak upali)


To razdvaja amatere od profesionalaca
dali76 dali76 22:43 22.05.2010

korupcija

Postoji zanimljiv nacin na koji neki pol naucnici mjere stupanj korupcije u zemlji.
Izmjer sloj asfalta te to uporede sa onim koliko bi sloj zaista trebao biti. Sto je razlika veca korupcija je veca.
Strongman Strongman 23:07 22.05.2010

Re: korupcija

Postoji zanimljiv nacin na koji neki pol naucnici mjere stupanj korupcije u zemlji.
Izmjer sloj asfalta te to uporede sa onim koliko bi sloj zaista trebao biti. Sto je razlika veca korupcija je veca.


Ima malo i oko tamponiranja terena
dali76 dali76 00:55 23.05.2010

Re: korupcija

Ma tesko bi ovakav metod bio primenjen da se izracuna korupcija u Srbiji. Lakse bi bilo u Hrvatskoj koja je uspijela izgraditi 1500 km modernih cesta. Sta u Srbiji racunati? Ovo sto je izradio bivsi gradonacelnik? Kod nas je ocigledno ugradnja bila veca od troskova gradnje,pa se i ne radi, tj gradi.
mikimedic mikimedic 01:03 23.05.2010

Jagodina

mislim da je deo puta jagodina cuprija, na samom izlazu iz jagodine, od pivare pa do mesta gde je danas omv pumpa uradjen sredinom sedamdesetih. mozda gresim, ali mislim da asfalt nikad nije menjan ni sredjivan.

i danas je u istom stanju. i nema potrebe ista raditi.

dok je bilo tita, bilo je i... asfalta. kvalitetnog.
dali76 dali76 01:11 23.05.2010

Re: Jagodina

Miki ne spominji Druga izazvat ces "rat":))) btw graditi cestu koja se ne mora popravljati deceniju nije ekonomski isplativo. Trebaju covjece ljudi da rade,grade,al i popravljaju.
Strongman Strongman 01:12 23.05.2010

Re: Jagodina

mislim da je deo puta jagodina cuprija, na samom izlazu iz jagodine, od pivare pa do mesta gde je danas omv pumpa uradjen sredinom sedamdesetih. mozda gresim, ali mislim da asfalt nikad nije menjan ni sredjivan.

i danas je u istom stanju. i nema potrebe ista raditi.

dok je bilo tita, bilo je i... asfalta. kvalitetnog.



Tito partija omladina akcija
mikimedic mikimedic 01:38 23.05.2010

Re: Jagodina

btw graditi cestu koja se ne mora popravljati deceniju nije ekonomski isplativo. Trebaju covjece ljudi da rade,grade,al i popravljaju.

saliven saliven 01:07 23.05.2010

kakav nam je asfalt takav nam je put

Cuo sam da je ekipi koja se bavi asfaltiranjem puteva po Srbiji dovoljno da za 1 cm ne ispostuje projekat, odnosno da ukrade od drzave, citaj nas gradjana, pa da po kilometru asfalta bude dobra MNOOOGO para. O kolicini sljunka i materijala ugradjenog u tampone da i ne govorim, prikazuju se tone i tone ne ugradjenog peska. Takvi putevi traju 2-3 godine, najvise. Rupe na putu, rupe u zakonu, rupe u moralu...pa mi smo ti kao sir, glodari ce nas pojesti.
dali76 dali76 01:28 23.05.2010

Re: kakav nam je asfalt takav nam je put

Eto gradjevinari Kongrap/a su zanimljiv primjer kako radnici ,ako nedajboze, reknu koju losu o uslovima poslovanja i rada mogu ne samo dobiti otkaz vec i biti tuzeni da gazdi isplate koji milion cisto zbog nanesene dusevne boli; jos bitnije da se uputi poruka drugim radnicima.
kostresh_harambasha kostresh_harambasha 07:55 23.05.2010

Асфалт наш насушни

Ја знам да се углавном наплаћује као да је то асфалт вискоке класе квалитета, а често не траје ни до коалиције. Са друге стране, не видим да се спроводи провера квалитета од стране надлежних институција, нити сам чуо за неки пример рекламације.
gorio92 gorio92 08:19 23.05.2010

Kakvi smo, tako nam je

Sertifikat "IMT", pijani poslanici, milionske plate u javnim "kućama", Miladini, legalizovano koferče, Dačić ministar, nerešena ubistva Ćuruvije, D. Vujasinović, Djindjića i još mnogo toga je ono za šta godinama glasaju gradjani Srbije.
Mi zaboravljamo njihove laži, njihove grerške, njihovo neznaje. Opraštamo im nerad, lopovluke i bahatost.
Glasamo za njih.
Znači da je ovo što imamo naš izbor.
sesili sesili 09:19 23.05.2010

Re: Kakvi smo, tako nam je

Tako mi naših prepoštenih ministara, bila sam druga sa komentarom! Ali je ugradnja bila toliko visooooka, pa mi puče internet. Pola sata posle toga - nestade struja? Od sada, ne komentarišam samo čitam- da ne bih morala prinudno u krevet.
mariopan mariopan 10:13 23.05.2010

Re: Kakvi smo, tako nam je

sesili
Tako mi naših prepoštenih ministara, bila sam druga sa komentarom! Ali je ugradnja bila toliko visooooka, pa mi puče internet. Pola sata posle toga - nestade struja? Od sada, ne komentarišam samo čitam- da ne bih morala prinudno u krevet.

Crna Sesili, pa ti ko elementrna nepogoda
shure shure 20:15 23.05.2010

Re: Kakvi smo, tako nam je

gorio92
Sertifikat "IMT", pijani poslanici, milionske plate u javnim "kućama", Miladini, legalizovano koferče, Dačić ministar, nerešena ubistva Ćuruvije, D. Vujasinović, Djindjića i još mnogo toga je ono za šta godinama glasaju gradjani Srbije.Mi zaboravljamo njihove laži, njihove grerške, njihovo neznaje. Opraštamo im nerad, lopovluke i bahatost.Glasamo za njih.Znači da je ovo što imamo naš izbor.

Ne glasam,nisu moj izbor(ali jesu nas),ne gledam politikoviziju(pa onda nemam sta drugo da gledam),ne kupujem i ne citam novine,jedino jos po malo "skeniram"ovaj blog,a ipak se svakodnevno pitam:STA JE RESENJE?
gorio92 gorio92 21:40 23.05.2010

Re: Kakvi smo, tako nam je

Ne glasam,nisu moj izbor(ali jesu nas),ne gledam politikoviziju(pa onda nemam sta drugo da gledam),ne kupujem i ne citam novine,jedino jos po malo "skeniram"ovaj blog,a ipak se svakodnevno pitam:STA JE RESENJE?


Nalazim se u ovome što ste napisali, samo sam hteo da kažem da i neglasanjem biramo.
shure shure 11:36 24.05.2010

Re: Kakvi smo, tako nam je

Nalazim se u ovome što ste napisali, samo sam hteo da kažem da i neglasanjem biramo.

Mozda je i tako,ali o tome neka razmisljaju oni,koji se osecaju ugrozenim i kojima,taj moj glas treba.Politicka volja se izrazava i neglasanjem.
Ja kao poslodavac,medju ponudjenim kandidatima,ne vidim nikoga ko zadovoljava moje kriterijume za kvalitetno obavljanje posla.
U tome je problem.Ovima zelim da dam otkaz,a ne znam kome da dam njihovo mesto.
Nesto u svemu tome,mora globalno da se menja(uopste se ne salim).za pocetak da gospodi,nasim radnicima(koji sebe nazivaju bogomdanima),ukinemo titule,privilegije,a narocito mogucnost ugradjivanja i da konacno svi shvatimo,ko od koga mora da se plasi i ko za koga radi.
Ovi sada su BITANGE i mi im to tolerisemo!
Dakle,prva promena mora da se dogodi u nasim glavama
Pozdrav!
011-495 011-495 12:13 24.05.2010

Re: Kakvi smo, tako nam je

Nazalost mi moramo da shvatimo da smo vraceni da naucimo da hodamo. SFRJ nas je naucila da vozimo bicikl ali ne da hodamo, sada smo na popravnom. Ovo sto se desava je najobicnija prvobitna akumulacija kapitala i kroz nju mora da se prodje. Sto se pre prodje pre ce doci sledeca generacija vlasnika koja ce umeti da pokrene stvar sa mrtve tacke i da pocne da dize privredu. Posle toga neminovno sledi i povecanje plata posto ce u medjuvremenu dobar deo kvalifikovanih ljudi otici po svetu i novi vlasnici ce morati da se snalaze sa time sto imaju. Doci ce do preokreta na trzistu rada od trzista poslodavaca do trzista radnika, to ce onda pri prvoj sledecoj krizi da pukne i posle toga da se stabilizuje na odredjeni period,do ponovne histerije jednih pa drugih.
Alternativa ovom "prirodnom" razvoju je gledanje u tudji dzep i stalne revolucije u bilo kom obliku tj. stagnacija i degradiranje do potpune anarhije. Nisu na zapadu dzabe oprostili svojim herojima akumulacije kapitala mada su neki od njih bili i u bukvalnom smislu koljaci i ubice dok su se dokopavali tudjeg imetka.
shure shure 15:05 24.05.2010

Re: Kakvi smo, tako nam je


Ja kao poslodavac,medju ponudjenim kandidatima,ne vidim nikoga ko zadovoljava moje kriterijume za kvalitetno obavljanje posla.

....da ne bude zabune i da me ne razumete pogresno...
"Ja kao poslodavac" se odnosi na mene gradjanina,koji daje posao BITANGAMA(politicarima)...
gorio92 gorio92 15:13 24.05.2010

Re: Kakvi smo, tako nam je

Dakle,prva promena mora da se dogodi u nasim glavama


nivano nivano 18:19 23.05.2010

ne gradjevinska, nego ugradjevinska skola

Strongman Strongman 22:26 23.05.2010

Re: ne gradjevinska, nego ugradjevinska sk

Ovo je eeekstra
011-495 011-495 12:02 24.05.2010

Ja ne bih

stavljao jednakost izmedju demokratije i "meke" ruke pa nam zbog toga treba cvrsta ruka.
Demokratija je vise nego cvrsta ruka ali u kako kazu velvetnoj rukavici. Koji je ono bese USA predsednik rekao "govori tihi i nosi batinu sa sobom". To i jeste definicija demokratije. Moja definicija je "sve ti je dozvoljeno dok god radis onako kako meni odgovara".
Sto kod nas bude cvrsca ruka to ce biti ustvari veca demokratija.
gorio92 gorio92 15:23 24.05.2010

Re: Ja ne bih

Sto kod nas bude cvrsca ruka to ce biti ustvari veca demokratija.

Čvršća ruka u izvršavanju vlasti u skladu sa Ustavom i zakonima i izbornom voljom gradjana, a ne čvršća ruka u sprovodjenju dktature i interesa stranaka i njihovih mentora.
011-495 011-495 21:50 24.05.2010

Re: Ja ne bih

gorio92
Sto kod nas bude cvrsca ruka to ce biti ustvari veca demokratija.

Čvršća ruka u izvršavanju vlasti u skladu sa Ustavom i zakonima i izbornom voljom gradjana, a ne čvršća ruka u sprovodjenju dktature i interesa stranaka i njihovih mentora.

Naravno, prosta cvrsta ruka zapadne demokratije, nesto cvrsce i vec ce biti poluduiktatura.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana