Zasto nacisti (ipak) nisu politicki protivnici ...

Tibor Jóna RSS / 29.11.2007. u 12:17

Hvala Ivanu Marovicu na interesantnoj diskusiji koju je pokrenuo, a koju bih ja voleo da nastavim preko sopstvenog bloga cisto radi izbegavanja gubljenja u dzungli komentara.

Britanski premijer Vinston Cercil, da izvadimo odmah tesku artiljeriju, rekao je jednom da je demokratija najgori oblik vladavine izuzev svih onih do sada isprobanih. Ja ovom prilikom ne bih krenuo teorijskim putem, o liberalnim tradicijama i individualnim slobodama koje leze u temelju Cherchilovog citata. Otisli bi u krivom pravcu i ne bi pomoglo raspravi.

Tek, klasicna liberalna tradicija (u evropskom znacenju termina "liberalno") presudno je utemeljila moderni evro-anglosaksonski svet i dala mu obrise kakve on ima danas. Zahvaljujuci tome danasnji evro-anglosaksonski svet predstavlja, uz regionalne finese, najbolji prostor na kojem pojedinac moze da u slobodnoj utakmici talenta i znanja dosegne svoj maksimum. Sloboda koju uziva stanovnik ovog dela sveta bez premca je u istoriji covecanstva.

Ovome u mnogome doprinosi najpre ekonomsko ustrojstvo (kad bi reci bile u partijama ustrojstvo bi bilo predsednik SRS ;) ) a potom i politicko uredjenje definisano kroz sisteme predstavnickih demokratija,  podele vlasti i td. (ovde takodje svesno bezim od teorije politike)

Kako se ovde uklapaju nacisti? Da li su to kolosi sa retosa? Jesu li umni bolesnici?

Ne, nacista nije umni bolesnik, ili tacnije - nacista nije nuzno umni bolesnik.

Nacista je covek koji svojim politickim ubedjenjima dovodi u pitanju civilizacijski napredak ostvaren na liberalnim tradicijama slobode u izboru za sve.

I stoga je on mnogo vise od Politickog Protivnika. 

Politicki Protivnik bi tako bio onaj koji shvatajuci prednosti organizacije modernog drustva i njegove implikacije na slobodu pojedinca, razmislja o mogucnim resenjima uocenih problema unutar samog sistema.

Nacista, pak, ne zeli vece ili manje poreze, nacista ne zeli skuplje ili jeftinije skole, nacista ne zeli privatizovanu ili nacionalizovanu elektromrezu. Nacista zeli da fizicki istrebi jedan deo covecanstva, da porobi drugi deo i da vlada nad trecim, kao apsolutno superioran cetvrti deo Vrtlog Novog Sveta.

Kada kazem da su nacisti mnogo vise od "politickih protivnika" ja ne dajem psihopatolosku dijagnozu, ne mislim automatski da su oni umobolni, tj ne mislim da su nuzno umobolni.

Mislim samo toliko da nacisti svojim delovanjem dovode u pitanje same temelje evor-anglosaksonskog sveta, te da su zato mnogo opasniji od nekog socijaldemokrate, liberala, socioliberala, konzervativca - tj svih onih koji bi da probleme resavaju u okvirima tog sveta. 



Komentari (33)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Black Sabboth Black Sabboth 13:14 29.11.2007

Zasto nacisti (ipak) nisu politicki protiv

Apsolutno se slazem Tibore! Moje iskustvo sa nacistima, a znam ih veci broj, neki od njih su pre toga nosili metal majice i bedzeve, govori da tu, u stvari, i nema neke posebne ideologije, zelje ili ideje da se politickim delovanjem svet menja. Naime, sve se svodi na cistu, nepatvorenu mrznju prema drugom i drugacijem, sto tim ljudima verovatno daje osecaj vece sopstvene vrednosti.
Sa nekom realnom politickom akcijom se da boriti po utvrdjenimm drustvenim pravilima, ali sa ispoljavanjem pogleda na svet, na nacin kako to rade nacisti, se ne moze boriti konvencionalnim sredstvima. Bar ne u zemlji Srbiji.
Dok god zakoni ne funkcionisu, institucije ne postoje, a politicari zlorabe slabosti drustva za ostvarenje najaprizemnijih ciljeva/poriva, nacisti ce izrucivati kofe svojih fekalija po svakome ko im se ne svidi, ako zna, uz blagoslov pojedinih politicara i Svete Matere SPC, mozda se odvaze i na drugaciji vid borbe protiv "ostalih".
Jaril Jaril 15:12 29.11.2007

Re: Zasto nacisti (ipak) nisu politicki pr

uz blagoslov pojedinih politicara i Svete Matere SPC

Ако смем да коригујем:

уз благослов појединих политичара и појединих чланова Свете Матере СПЦ.

Хвала
antioksidant antioksidant 13:16 29.11.2007

.

Nacista, pak, ne zeli vece ili manje poreze, nacista ne zeli skuplje ili jeftinije skole, nacista ne zeli privatizovanu ili nacionalizovanu elektromrezu. Nacista zeli da fizicki istrebi jedan deo covecanstva, da porobi drugi deo i da vlada nad trecim, kao apsolutno superioran cetvrti deo Vrtlog Novog Sveta.


Nacista zeli manje poreze, nacista zeli jeftinije skole, nacista zeli nacionalizovanu elektromrezu. Da bi to dobio, nacista je spreman da istrebi kedan deo covecanstva, da porobi drugi i da vlada nad trecim, kao apsolutno superioran cetvrti deo Vrlog Novog Sveta.
a koju bih ja voleo da nastavim preko sopstvenog bloga cisto radi izbegavanja gubljenja u dzungli komentara.

Slobodno je nastavi kod Ivana (zbog nas koji smo radi da citamo i ucestvujemo u diskusiji).
semele semele 14:11 29.11.2007

propaganda

Sloboda koju uziva stanovnik ovog dela sveta bez premca je u istoriji covecanstva.



Tocno, najvise volimo da bombardujemo glupe Srbe i Iracane. Da li ti to odgovara?
Najvise slobode smo imali kad smo imali robove.
Nas vrhunac doduse je bio pre Ghandija. (Mi u smislu British Empirea).

A najvise volimo simplicimuse u ostatku sveta koji kazu sve sto nismo mi su nacosi.

mantra:
Sloboda koju uziva stanovnik ovog dela sveta bez premca je u istoriji covecanstva.
Sloboda koju uziva stanovnik ovog dela sveta bez premca je u istoriji covecanstva.
Sloboda koju uziva stanovnik ovog dela sveta bez premca je u istoriji covecanstva.

Brisi sine ili banuj, to je liberalno demokratski (u evropskom znacenju!)

danasnji evro-anglosaksonski svet predstavlja, uz regionalne finese, najbolji prostor na kojem pojedinac moze da u slobodnoj utakmici talenta i znanja dosegne svoj maksimum. Sloboda koju uziva stanovnik ovog dela sveta bez premca je u istoriji covecanstva.



Otkud znas sine? Jesi li bio?
Jaril Jaril 15:18 29.11.2007

Re: propaganda

Najvise slobode smo imali kad smo imali robove.

Онда смо били робови сопствених робова, јер је наша слобода зависила на неслободе другог. Исто као што је случај и са нацистима.
Они сопствени живот граде на немању другог. Те су према томе робови туђе смрти.
danasnji evro-anglosaksonski svet predstavlja, uz regionalne finese, najbolji prostor na kojem pojedinac moze da u slobodnoj utakmici talenta i znanja dosegne svoj maksimum

Тачно, само бих додао, да није најбољи простор - али је бољи од других.

С тим што ми сада паде на памет питање: да ли у неком другом простору појединац уопште жели слободну утакмицу талента и знања?
Ако не жели, онда ово није бољи простор за њега.
apatrid apatrid 15:21 29.11.2007

Re: propaganda

Otkud znas sine? Jesi li bio?


Ćuj, bio... Jebavo!
Dax Dax 16:36 29.11.2007

PsihiJAtriJA

Tesko je raspravljati na ovu temu a ne ukljuciti u dijalog i po kojeg psihijatra,antropologa,sociologa,filozofa,politickog teoreticara i drugi veliki broj strucnjaka.Danasnji sistem vrednosti je tako ustrojen da osoba koja ima zelju za sprovodjenjem ideje nacizama ako ne ista drugo mora makar biti sociopata.To je 100 % istina.Zamislite nacistu koji je primoran da radi (obicno slabo placen posao) kod nas ili recimo u Nemackoj.On ne zeli da vozi kola koja nisu nemacka,ne zeli uvoznu robu,ne zeli da gleda "crnje,jeshe,zute,crvene,smrdljive slaviste,pedere,lezbache,protestante,arape,jajoglavce iz akademije nauka,izdajnicku Angelu Merkel kako se dodvorava Amerima".Ali on mora svaki dan da to gleda i prinudjen je da radi i sa "obojenima" i sa svim "ostalima".Zato je njegov bes posledica sociopatskog poremecaja.On je posledica neceg veoma skrivenog sto ga je nateralo da se dohvati ideologije nacizma.Jako je tesko naci Nazi-propagatora koji nije makar sociopata.Stoga treba ih shvatiti kao protivnike.A da li su umni bolesnici.Prvo se moramo dogovoriti sta je to?
nemanjag nemanjag 16:40 29.11.2007

...a ostali?

Slazem se, nacisti ipak nisu politicki protivnici.
Za mene su komunisti i anarhisti podjednako politicki ekstremni, a to je i svakako perspektiva anglosaksonskog sveta koji pominjes, ali mislim da naciste moramo izdvojiti u tom smilsu sto oni jedini imaju to "nauditi drugom zivom bicu" kao svoje dominanto, i time sigurno neprihvatljivo stanoviste...
Milan M. Ćirković Milan M. Ćirković 17:01 29.11.2007

Potpuno tacno...

Mislim samo toliko da nacisti svojim delovanjem dovode u pitanje same temelje evro-anglosaksonskog sveta, te da su zato mnogo opasniji od nekog socijaldemokrate, liberala, socioliberala, konzervativca - tj svih onih koji bi da probleme resavaju u okvirima tog sveta.

U potpunosti se slazem, s tim sto mislim da treba eksplicitno napomenuti da se to odnosi na sve pobornike onoga sto ja zovem Velike lazi (i o cemu sam svojevremeno ponesto pisao na svom blogu), tj. totalitarne ideje koje zastupaju monisticki pristup raznovrsnosti kako ljudi tako i aspekata ljudskog zivota. Bez ikakve dileme najopasniji stavovi te vrste su nacizam, komunizam i verski fundamentalizam. Da ne pominjemo da su oni odneli vise zrtava nego sve bolesti, svi zemljotresi i sve katastrofe u istoriji covecanstva zajedno. I bez obzira koliko se u drugim stavovima razlikovali, protiv ovih zala se treba boriti uvek i u svakom pogledu. Danilo Kis je svojevremeno lepo napisao da ima dva ispita na koje se pada ne godina, vec se moralno pada za citav zivot, a to su fashizam i komunizam...
Dejan Stanković Dejan Stanković 17:27 29.11.2007

Re: Potpuno tacno...

a to su fashizam i komunizam...

ja bih dodao anarhizam.
Milan M. Ćirković Milan M. Ćirković 17:34 29.11.2007

Re: Potpuno tacno...

Dejan Stanković
a to su fashizam i komunizam...

ja bih dodao anarhizam.

Ne bih se bas slozio. Anarhizam je - nezavisno od svojih teorijskih osnova, koje ste, sto je zanimljivo, nalaze i na tradicionalnoj levici i na desnici - istorijski i politicki irelevantan. Da je anarhizam negde odista i ostvaren, pa imao neke konkretne posledice, mogli bismo suditi o tome -- ovako, sve je to pricam ti pricu...
Tibor Jóna Tibor Jóna 17:49 29.11.2007

Re: Potpuno tacno...

slazem se s cirkovicem, odricem stankovicu
libertarijanski anarhizam recimo uopste nije totalitaran....
Dejan Stanković Dejan Stanković 17:56 29.11.2007

Re: Potpuno tacno...

dobro ajde. opet ste ispali pametniji, ali doci ce i mojih pet minuta jednog dana.
Domazet Domazet 18:24 29.11.2007

A ja bih dodao

Milan M Cirkovic
Dejan Stanković
a to su fashizam i komunizam...
ja bih dodao anarhizam.
Ne bih se bas slozio. Anarhizam je - nezavisno od svojih teorijskih osnova, koje ste, sto je zanimljivo, nalaze i na tradicionalnoj levici i na desnici - istorijski i politicki irelevantan. Da je anarhizam negde odista i ostvaren, pa imao neke konkretne posledice, mogli bismo suditi o tome -- ovako, sve je to pricam ti pricu...
one sto, nesposobni da nametnu svoju viziju sveta, opravdanje za svoju nesposobnost traze u drugima i nazivaju nestedimice nacistima one koji misle drugacije...
Domazet Domazet 19:04 29.11.2007

Pa sada ne znam bas...

Tibor Jóna
slazem se s cirkovicem, odricem stankovicu
libertarijanski anarhizam recimo uopste nije totalitaran....
...meni libertarijanski anarhizam, ako govorimo o istom, izgleda veoma totalitaran, doduse na nivou, da kazem, pojedinca/ke. Opet ako govorimo o istom, Libertarijanci (barem oni ekstremni) veoma totalitarno pokusavaju da definisu odnose sa okolinom iskljucivo po pravilima koja oni prihvataju i propisuju. Ukoliko to ne mogu, oni onda jednostavno prekidaju odnose. Slobode (limes: totalne) koje libertiarijanci zahtevaju za sebe nuzno ogranicavaju slobode drugih. Nacelno odbacivanje kompromisa po meni predstavlja jednu od bitnih karakteristika totalitarizma...
jinks jinks 20:12 29.11.2007

Re: Potpuno tacno...

vec se moralno pada za citav zivot, a to su fashizam i komunizam...
Koliko su fasizam i komunizam inicirali jedno drugo, sto u samom nastajanju, sto u odrzavanju na vlasti. Naprimer revolucija u Rusiji delom inicira pojavljivanje nacista u Nemackoj, tako sto je jacanje nacsocijalista, kao i njihov dolazak na vlast, izmedju ostalog podstaknuto pokusajima kom. revolucije u Nemackoj. Mozda postoje i neki primeri u kojima je pojava nacista i fasista indukovala pojavu komunista.
KafaJeGotova KafaJeGotova 23:36 29.11.2007

Re: Potpuno tacno...

pored stankovicizma, kao "zlo protiv kojeg se trba boriti uvek i u svakom pogledu" je i demokratija
Milan M. Ćirković Milan M. Ćirković 03:11 30.11.2007

Re: Potpuno tacno...

Dejan Stanković
dobro ajde. opet ste ispali pametniji, ali doci ce i mojih pet minuta jednog dana.

Nemojte tako crno, i po 15 se deli (nacuh pricao neki tip sto je im'o radionicu i pravio supe, sta li), valja samo strpljivo sacekati... ;o)
Milan M. Ćirković Milan M. Ćirković 03:19 30.11.2007

Re: Potpuno tacno...

jinks
vec se moralno pada za citav zivot, a to su fashizam i komunizam...
Koliko
su fasizam i komunizam inicirali jedno drugo, sto u samom nastajanju,
sto u odrzavanju na vlasti. Naprimer revolucija u Rusiji delom inicira
pojavljivanje nacista u Nemackoj, tako sto je jacanje nacsocijalista,
kao i njihov dolazak na vlast, izmedju ostalog podstaknuto pokusajima
kom. revolucije u Nemackoj. Mozda postoje i neki primeri u kojima je
pojava nacista i fasista indukovala pojavu komunista.

Pa ovo potonje se desilo u mnogim zemljama nakon II svetskog rata, s tim sto se "pojava" moze interpretirati i kao "jacanje, toliko da postanu vlast/realisticna opcija blizu vlasti". Tako shvaceno, jasno je da je popularnost komunizma negde u periodu 1945-pad Hruscova najvecim delom rezultat upravo zlocina i bezumlja nacizma, kojima su se komunisti negde s pravom, negde sa manje prava, predstavili kao "prava alternativa", a ne nekih inherentnih vrednosti te ideologije.
Ivan Marović Ivan Marović 03:33 30.11.2007

Re: Potpuno tacno...

jinks
Mozda postoje i neki primeri u kojima je pojava nacista i fasista indukovala pojavu komunista.
Ne postoje. Ako počnemo da izjednačavamo komunizam i fašizam, neminovno proizilazi da je fašizam rakcija na komunizam. Pogrešno, a i opasno.
Milan M. Ćirković Milan M. Ćirković 03:39 30.11.2007

Re: A ja bih dodao

Domazet
one
sto, nesposobni da nametnu svoju viziju sveta, opravdanje za svoju
nesposobnost traze u drugima i nazivaju nestedimice nacistima one koji
misle drugacije...

G. Domazet, imam utisak da ste pogresili raspravu - ovo nije ona vrsta koja Vam se izgleda omilila da vodite recimo kod g-dje Srbljanovic (mada ona nije zbilja odgovorna za to). Ako zaista mislite da su totalitarizmi sjajan povod za neku lokal-dnevnopoliticku poentu, onda je to prilicno zalostno. To je cak i gore od shvatanje ove teme kao shale, sto takodje neki ocigledno cine. Ako Vi zaista svrstavate neke od, naprimer, komentatora i bloggera ovde u iste kategorije (makar i u pogledu mentalnog sklopa i "teorije", ako vec ne prakse) sa jezovim, hajdrihom, berijom, homeinijem, pol potom, itd. onda vredjate ne samo njih, vec i sve nas, a narocito sami sebe, jer onda zbilja nije jasno sta trazite u ovom delu cyber-svemira.
Milan M. Ćirković Milan M. Ćirković 03:57 30.11.2007

Re: Potpuno tacno...

Ivan Marović
jinks
Mozda postoje i neki primeri u kojima je pojava nacista i fasista indukovala pojavu komunista.
Ne
postoje. Ako počnemo da izjednačavamo komunizam i fašizam, neminovno
proizilazi da je fašizam rakcija na komunizam. Pogrešno, a i opasno.

Zasto bi to "neminovno proizilazilo"? Gde je tu logicka nuznost? I jedno i drugo zlo imaju duboke istorijske korene. Obaska sto istorijski kontraprimeri itekako postoje - nemojte mi reci da bi, npr. Palmiro Toljati u zivotu postao ista vise od sitnog djenovljanskog kafanskog bukaca da nije bilo Musolinija. Ali to je jako kompleksna tema - preporucujem knjigu pisama Ernsta Noltea i Fransoa Firea koju je kod nas nedavno objavio "Plato" kao dobar uvod iz pera dvojice medju najznacajnijim istoricarima proslog veka.

Obaska sto se ne radi o nekakvom pausalnom "izjednacavanju". Izjednacavati se moze nesto za sta imate relaciju uredjenja, kao sto dobro znate. U tom smislu, mozemo da diskutujemo, recimo, o body count-u, tj. broju nevinih zrtava koje su razliciti totalitarizmi prouzrokovali, mada je to skakljivo iz gomile razloga, ali to bi bar bio primer neke metrike koja se da definisati. Po toj metrici, kao sto takodje verujem znate, komunisti su u blagoj do znacajnoj prednosti. Verski fundamentalisti svih religija su jos uvek u debelom zaostatku i za fashistima i za komunistima, ali se oni svojski trude (i imaju daleko bolje "prolazno vreme" u ovom trenutku) da taj zaostatak nadoknade. Ne tvrdim, naglasavam, da je ta metrika najadekvatnija, jos manje da je jedina, ali se jos manje moze ignorisati i zaboraviti -- kao sto se nazalost sirom sveta, a posebno u zemljama sa fascinacijom prema orijentalnoj despotiji kao sto su Rusija ili Srbija, cesto cini.
Domazet Domazet 20:34 30.11.2007

A ja opet imam utisak...

Milan M. Ćirković
Domazet
one
sto, nesposobni da nametnu svoju viziju sveta, opravdanje za svoju
nesposobnost traze u drugima i nazivaju nestedimice nacistima one koji
misle drugacije...

G. Domazet, imam utisak da ste pogresili raspravu - ovo nije ona vrsta koja Vam se izgleda omilila da vodite recimo kod g-dje Srbljanovic (mada ona nije zbilja odgovorna za to). Ako zaista mislite da su totalitarizmi sjajan povod za neku lokal-dnevnopoliticku poentu, onda je to prilicno zalostno. To je cak i gore od shvatanje ove teme kao shale, sto takodje neki ocigledno cine. Ako Vi zaista svrstavate neke od, naprimer, komentatora i bloggera ovde u iste kategorije (makar i u pogledu mentalnog sklopa i "teorije", ako vec ne prakse) sa jezovim, hajdrihom, berijom, homeinijem, pol potom, itd. onda vredjate ne samo njih, vec i sve nas, a narocito sami sebe, jer onda zbilja nije jasno sta trazite u ovom delu cyber-svemira.
...da ti Milane moje komentare citas kroz lokal-dnevnopoliticke naocari. Ne pada mi na pamet da svrstavam neke od, na primer, komentatora i blogera ovde u iste kategorije sa Jezovom, Hajdrihom, Berijom, Homeinijem, Pol Potom itd. Ja samo njihov nacin razmisljanja i sistem vrednosti stavljam u istu kategoriju sa nacinom razmisljanja i sistemima vrednosti onih koji su pomogli da pomenuti dodju (i ostanu) na vlast.

Takodje imam utisak da ti Milane mislis da te ja ne shvatam dovoljno ozbiljno. I imam utisak da ti jako ne volis i da se jako ljutis kada te ne shvataju ozbiljno. Pa sad, ne znam sta da ti kazem na to. Osim, mozda, da, ako ti zbilja mislis da Biljana zbilja nije odgovorna za to kako se ja ponasam na njenimn blogovima, imas puno razloga da budes ljut na sebe...
oldtajmer oldtajmer 17:57 29.11.2007

Ko su ti nacisti?

Ne mislim da iko (normalan) smatra da naciste treba tolerisati kao legitimne politicke protivnike, ili bilo sta legitimno. Medjutim, mislim da mnogi imamo problem s tim ko sve biva okarakterisan kao "nacista" ovih dana. Meni je npr indirektna etiketa novinarke Beckovic kao naciste (na koju BTW jos nisam dobio odgovor) veoma problematicna.

Vidis, problem je u tome sto olakim lepljenjem te etikete "nacista" ona postaje jevtnijia, a to je zapravo medvedja usluga nati-nacistima (da ne kazem "svima nama ostalima - normalnima"
Solomon Solomon 19:43 29.11.2007

Sans SRS

Dobar blog.
Posebno zbog toga sto moze dobro da objasni i zasto Srbija tapka u mestu. Jos uvek se u Srbiji vodi bitka medju onima koji bi da krenu napred tekovinama modernog sveta i onih koji se protive samom postojanju tih tekovina.
Da je bilo moguce - dakle da su Demokratske snage u Srbiji bile dovoljno jake - partije poput SPS, SRS i slicne bi bile zabranjene. Iako bi ovo delovalo pomalo paradoksalno (demokrati zabranjuju odredjene politicke partije) potpuno je opravdano u cilju zastite drustvenih interesa. Nacisticka partija je zabranjena u Nemackoj i Austiji - niko ne sumnja da su te zemlje demokratske.
Na isti nacin na kojem je gore objasnjeno zasto su Nacisti anti-partija, tako isto se mora formulirati pozicija prema SRS, SPS is slicnima. Opet kazem, kada bi ona Liberalna Srbija imala dovoljno snage da to sprovede.
Ivan Marović Ivan Marović 19:46 29.11.2007

Jao meni!

Za mene su komunisti i anarhisti podjednako politicki ekstremni
Bez ikakve dileme najopasniji stavovi te vrste su nacizam, komunizam i verski fundamentalizam.
ja bih dodao anarhizam.
Ne bih se bas slozio.
slazem se s cirkovicem, odricem stankovicu

Zaista, mnogo više od političkih protivnika. Mislim da ću posvetiti jedan post ovom problemu.
asterix asterix 21:56 29.11.2007

Re: Jao meni!

Opet na Ivane o vedenici:))
Ivan Marović Ivan Marović 00:04 30.11.2007

Re: Jao meni!

asterix
Opet na Ivane o vedenici:))
Tako je moja pokojna baba govorila: vedenica potačara :)
Milan M. Ćirković Milan M. Ćirković 02:23 30.11.2007

Re: Jao meni!

Ivan Marović
Zaista, mnogo više od političkih protivnika. Mislim da ću posvetiti jedan post ovom problemu.

Ovo je malo nejasno - sto tu jao Vama? Jel moze neko pojasnjenje, eventualno?
Ivan Marović Ivan Marović 03:31 30.11.2007

Re: Jao meni!

Pojašnjenje: rekoh jao meni kad sam video da se lista "onih što su više od političkih protivnika" povećava, pa sa zebnjom isčekujem dan kad ćemo se i mi neokonzervativci naći na njoj.
Milan M. Ćirković Milan M. Ćirković 03:46 30.11.2007

Re: Jao meni!

Ivan Marović
Pojašnjenje: rekoh jao meni kad sam video da se lista "onih što su više
od političkih protivnika" povećava, pa sa zebnjom isčekujem dan kad
ćemo se i mi neokonzervativci naći na njoj.

Mislim da za to nema opasnosti. Pojedini dodaci su bili ocigledna shala. Ali i ekstremno suzavanje liste je tzv. "sindrom jedne knjige", zar ne?
Ivan Marović Ivan Marović 03:57 30.11.2007

Re: Jao meni!

Milan M. Ćirković
Mislim da za to nema opasnosti. Pojedini dodaci su bili ocigledna shala. Ali i ekstremno suzavanje liste je tzv. "sindrom jedne knjige", zar ne?
Jeste. Ali da priznam, ni ja nisam bio baš sasvim ozbiljan
Milan M. Ćirković Milan M. Ćirković 04:06 30.11.2007

Re: Jao meni!

Ivan Marović
Milan M. Ćirković
Mislim
da za to nema opasnosti. Pojedini dodaci su bili ocigledna shala. Ali i
ekstremno suzavanje liste je tzv. "sindrom jedne knjige", zar ne?
Jeste. Ali da priznam, ni ja nisam bio baš sasvim ozbiljan

Ma znate onu staru: shala, shala, pa - veshala. Ne znam gde je smisljeno, ali mora da je pricano medju neokonzervativcima...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana