Društvo| Zdravlje

Otvoreno pismo premijeru Cvetkoviću

Krugolina Borup RSS / 27.04.2010. u 12:10

injured-injury-injured-cast-smiley-emoticon-000407-large.gifPoštovani premijeru Cvetkoviću,

Pišu novine kako nameravate s tzv. ministrom zdravlja Milosavljevićem, nakon što se oporavi, porazgovarati o njegovoj odluci da se između naše invazivne i nemačke neinvazivne metode lečenja diskus hernije odluči za nemačku neinvazivnu. E, sad, ne znam ja da li je to tačno ili nije, novine svašta pišu, to mi je jasno. Ali, ne bi bilo loše da je tačno, znate. Ne bi bilo loše iz više razloga, a pre svega zbog toga što razgovor srpske javnosti i tzv. ministra zdravlja oko pomenute odluke koju je doneo liči na razgovor "gluvih telefona". Mi ga pitamo "Kako si mogao tako da nas praviš budalama?" a on odgovara "To sam ja za vaše dobro." Mi ga pitamo "Hoćeš li sad dati ostavku?" a on odgovara "Zbog ovoga ću se brže vratiti na posao". I sve tako, premijeru dragi. Mi u gajde, on u tamburu. On nas uopšte ne čuje, ne vidi, ne razume. Pa sam mislila - možda biste vi mogli na tom sastanku, ako nije buva već će ga stvarno biti, da mu nekako pojasnite zbog čega njegova operacija diskus hernije među srpskim građanstvom nije izazvala saosećanje i želje za brz oporavak, već bezosećajan izliv žuči.

Vidite, kad tzv. ministar zdravlja kaže kako njegova operacija u Nemačkoj ništa nije koštala građane Srbije, meni se lepo želudac okrene. Kako nije koštala?! Koštala nas je u najskupljoj mogućoj valuti! Koštala nas je i ono malo preostalog POVERENJA u zdravstveni sistem Srbije, i koštala nas je i ono malo preostalog POVERENJA u minimum jednog predstavnika vlasti. A znate kako u Srbiji to već ide: iz ovoga će narod čas posla da zaključi da su "svi ministri isti", i tako ćete imati kolateralnu štetu neviđenih razmera.

Premijeru dragi, mislite li da su građani nerazumni i ludi ako očekuju da ih predstavnici vlasti PRIMEROM vode u bolje sutra? Mislite li da su građani nerazumni i ludi ako očekuju da predstavnici vlasti delom stanu iza svojih reči? Evo, na primer, ovaj tzv. ministar zdravlja na jednom okruglom stolu na kome sam bila - i sopstvenim ušima čula - reče, mrtav ladan, kako je naše zdravstvo izuzetno dobro, kako ono nije u nekoj tamo trećoj ligi, već u Ligi šampiona. Mislite li da su građani Srbije nerazumni i ludi što se sad pitaju zašto je, ako je to tačno, između tima iz Lige šampiona i tima iz Bundes lige, onda izabrao ovaj drugi tim? Pa čak se i ja, hudo žensko, toliko razumem u fudbal da znam da bi Liga šampiona trebalo da je bolja od Bundes lige.

Užasno razočarava činjenica da se tzv. ministar zdravlja ovim svojim gestom bahato uzdigao iznad građana Srbije. Nama je skrojio sistem solidarnog zdravstva u kome se za tretman te njegove boljke koristi nekakva invazivna metoda, a on otišao na neinvazivnu. I sad se pravda time kako je učinio ono što je najbolje za njega i za njegovu porodicu, pa dodaje kako time nije povredio nikog u zdravstvenom sistemu Srbije. Kako nije povredio?! Povredio je! Mene je povredio! Ako je za mene ta invazivna metoda dovoljno dobra, onda mora i za njega biti dovoljno dobra. U stvari, POSEBNO ZA NJEGA mora biti dovoljno dobra, pošto on nije građanin Petar Petrović, nije čak ni ministar dijaspore, ministar policije, ministar neznamčega (pravo da vam kažem, ne mogu sve ni da ih popamtim, vala ih ima ko kusih pasa, da prostite), već tzv. ministar ZDRAVLJA. Zar su građani Srbije nerazumni i ludi što od tzv. ministra zdravlja očekuju da deli s njima sudbinu koju im je upravo on skrojio? Mene ako pitate, on nikako nije smeo da prihvati ponudu za tu neinvazivnu metodu. On je morao da se podvrgne onom metodu koji predstavlja standard u našoj zemlji. Nije on običan građanin Srbije, pa da može da bira šta mu duša želi i privatni džep omogućava. Kao predstavnik vlasti on je na sebe preuzeo odgovornost i za narod ove zemlje, i taj narod mu mora biti jednako važan kao i njegova porodica. U suprotnom: nije skrojen za ministra. Ma koliko da se za sebe uplašio, on je morao stisnuti petlju i proći lečenje našom standardnom metodom, i zaboraviti da je negde drugde trava zelenija, pošto obični građani ove zemlje na toj travi još decenijama neće moći da se napasaju.

Drugim rečima, premijeru dragi, tzv. ministar zdravlja nas je ubio u pojam. Totalno. Poverenje u naš zdravstveni sistem već je bilo na niskim granama i pre ovoga, a nezadovoljstvo uslugom koja se u njemu pruža, kao i nezadovoljstvo nedostatkom mehanizama da se iko iz tog zdravstvenog sistema ikad pozove na bilo kakvu odgovornost zbog bilo čega što je uradio, izuzetno veliko. Ali, ovo mu dođe ko pečat na sve to, ko presuda najvišeg suda posle koje više nema prava žalbe, nakon čega se gubi nada da ćemo se ikad napasati na zelenijoj travi. Najčešće pominjana reč u komentarima javnosti ovih dana jeste "ostavka", a umesto toga, tzv. ministar iz bolničkog kreveta u Minhenu poručuje kako jedva čeka da se vrati na posao.

Prvi komentar koji sam na internetu na tu njegovu izjavu pročitala glasio je: "Ja plačem. Mi bi trebalo da smo mu zahvalni što je otišao u Nemačku jer će sad sa novim elanom da nastavi da ne radi ništa."

I meni se plače. Ne zato što mislim da tzv. ministar zdravlja na svom radnom mestu ne radi ništa, niti da ništa dobro do sad nije uradio, već zato što on nas, premijeru dragi, da prostite, otvoreno vuče za nos iz te Nemačke. On ne samo da nas ne razume, ne čuje i ne oseća, već je mrtav ubeđen da nije učinio ništa loše. Još ćemo svi mi komplet ispasti budale što se osećamo izneverno, prevareno i ubijeno u pojam, umesto da mu budemo zahvalni.

Ako mu to pođe za rukom, ako se iz ovog skandala izvuče ko da ništa nije bilo... ne znam šta da vam kažem, premijeru dragi. Izuzev, možda, da dokle god budete dozvoljavali ministrima da se tako ponašaju prema građanima, nemate nikakvo pravo da osuđujete slično ponašanje građana prema ministrima. Drugim rečima, nemojte da vas čudi kad vam se ponovo desi da od 285 radnika prodate fabrike svih 285 dođe na ingenioznu ideju kako da izmuze državu i u džep stavi i jare i pare, kad ta država ni pišljivog boba ne daje za to šta misle i kako se osećaju građani ove države kada je reč o načinu na koji se ponašaju predstavnici te države.

Ko treba prvi da se promeni: građani ili predstavnici vlasti?

Nije pošteno da od nas zahtevate da budemo moralni i poštujemo sisteme koji postoje unutar ove države, sve dok sopstvenim primerom ne pokažete kako to valja činiti.

Tzv. ministar zdravlja upravo nam je dao primer kako od zdravstvenog sistema Srbije treba bežati što dalje, ako se ikako može, i kada je o rutinskim zahvatima reč.

Pa vi vidite šta ćete sad s posledicama takvog primera.

Pametan ste čovek, kašće vam se samo. Nadam se.

S poštovanjem,

Branka Stamenković
Korisnica solidarnog sistema zdravstva

 



Komentari (102)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

ladyhawk ladyhawk 12:31 27.04.2010

E ako si mu rekla

Jos samo i da ucini nesto po tom pitanju.
O Tomici ne vredi ni raspravljati, osim u smislu ostavke i pozivanja na odgovornost.
maca22 maca22 20:23 27.04.2010

Re: E ako si mu rekla

tzv. ministar

uuu...
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 12:32 27.04.2010

E, Kru..

Svaka ti je na mestu.
No problem je u tome što premijer njemu nije šef. Premijer nije šef ni sebi..
Ovo pismo je trebalo ići prepodobnom Dinkiću, a on bi na njega reagovao ako bi ocenio da to stvarno šteti stranci...Takva ti je partokratija, tako funkcioniše.
Ali, neće štetiti jer njihove birače baš boli briga za privilegije i muljanje ministara.Oni su tamo upravo iz želje da ih i oni imaju.
antioksidant antioksidant 12:32 27.04.2010

.

bez ovih nema skupstinske vecine
oni su inace tamo usli dogovorom predsednika demokratske stranke i predsednika g17+
tako da je iluzorno ocekivati da cvetkovic ima ikakav autoritet pred tomicom
njemu je sef neko drugi

inace, tomica je covek kome su odnosi unutar vlasti jako lepo poznati. dugo je on vec tu. kada si vlast, tvoje je da cutis i cekas kraj mandata. nikako kritikovanje kolega.
samodakazemnesto samodakazemnesto 12:33 27.04.2010

kolega tomica

2005-te sam operisala diskuh herniu na klinickom centru u nemac$%@* mislim u beogradu.
operacija kao operacija jeste rutinska. ali je i izuzetno rizicna jer se radi o spletu nerava i najmanja greska je kobna.
hochu rechi...
ja donekle razumem milosavljevica sto je hteo samo najbolje za sebe. pa to zelimo svi,nije li tako? ne zelim nikome prvih par minuta posle takve operacije kad se probudi iz anestezije. verujte da nisam smela pokusati pomeriti noge iz straha i pitanja "sta ako sam nepokretna?" ne zelim da davim koja su mi sve pitanja prolazila kroz glavu,ne zelim da mislim o tome vise nikad. dakle,s te strane razumem tkz ministra.

ali ne razumem nesto drugo.
ne razumem zasto se to niej moglo sakriti? pa lagali su nas i za mnooogo vece stvari. i jos nas lazu. ako su nam precutali masovne grobnice kod batajnice,mogli su i jednu diskus herniu.
sramota je kako smo glupi i naivni kad nam se usude reci da je ministar zdravlja otisao u nemacku operisati kicmu.
alo bre,narode!!!
inagadadavida inagadadavida 12:36 27.04.2010

NJEGOVO PRAVO

Kako je izjavio ministar, on je odlucio , imajuci u vidu sve negativne implikacije koje ce se izroditi iz ovog slucaja , a " u dogovoru sa porodicom ,da obavi operaciju u inostranstvu"

I ja to postujem , jer je to njegovo neprikosnoveno pravo. Covek je svojim parama platio put , operaciju , oporavak...porodici i njemu , sto je normalno je zdravlje bilo na prvom mestu , i sve je to OK...

Tu, po meni zavrsava prica o gdinu MIlosavljavicu, gradjaninu , pacijentu , zabrinutom za svoje zdravlje koji zeli da se leci , a mogucnosti mu dozvoljavaju na najbolji moguc nacin.

Ali, odmah nakon njegovog povratka bi trebala da zapocne prica o ministru zdravlja rep Srbije , gdinu Milosavljevicu, a koji nije imao poverenja u zdravstveni sistem ove zemlje. Isti onaj na cijem je celu...

Ta , druga prica bi trebala da bude kratka , poucna i da se sastoji od samo jedne reci "OSTAVKA" ...

Piromanski Piromanski 13:05 27.04.2010

Re: NJEGOVO PRAVO

Covek je svojim parama platio put , operaciju , oporavak...


A kako je taj novac zaradio? Pritom ne aludiram na bilo kakve mutne radnje. Zaradio ga je, barem delom, kao ministar zdravlja Republike Srbije. Naravno, kao slobodan gradjanin g. Milosavljevic ima pravo da trosi svoj novac kako hoce. Ali, g. Milosavljevic nije slobodan gradjanin. G. Milosavljevic je sluzbeno lice sa obavezama i duznostima preuzetim zajedno sa portfeljom. Zato je g. Milosavljevic, ako je zeleo da zadrzi bilo kakav kredibilitet ili unapredi sopstvenu reputaciju pred SOPSTVENIM narodom, trebalo da se podvrgne onome cemu se i njegov narod podvrgava u slicnim situacijama. Da budemo jasni, coveku zelim svako dobro, radujem se iz sveg srca njegovom brzom ozdravljenju i ni u kom slucaju ne bih zeleo da ga vidim u invalidskim kolicima. Ali posle ovoga ne zelim vise da ga gledam u ministarskoj fotelji.
cassiopeia cassiopeia 14:00 27.04.2010

Re: NJEGOVO PRAVO

Da se ne ponavljam, citiram.

inagadadavida
Kako je izjavio ministar, on je odlucio , imajuci u vidu sve negativne implikacije koje ce se izroditi iz ovog slucaja , a " u dogovoru sa porodicom ,da obavi operaciju u inostranstvu" I ja to postujem , jer je to njegovo neprikosnoveno pravo. Covek je svojim parama platio put , operaciju , oporavak...porodici i njemu , sto je normalno je zdravlje bilo na prvom mestu , i sve je to OK...Tu, po meni zavrsava prica o gdinu MIlosavljavicu, gradjaninu , pacijentu , zabrinutom za svoje zdravlje koji zeli da se leci , a mogucnosti mu dozvoljavaju na najbolji moguc nacin.Ali, odmah nakon njegovog povratka bi trebala da zapocne prica o ministru zdravlja rep Srbije , gdinu Milosavljevicu, a koji nije imao poverenja u zdravstveni sistem ove zemlje. Isti onaj na cijem je celu...Ta , druga prica bi trebala da bude kratka , poucna i da se sastoji od samo jedne reci "OSTAVKA" ...


die hard die hard 23:23 27.04.2010

Re: NJEGOVO PRAVO

. Ali posle ovoga ne zelim vise da ga gledam u ministarskoj fotelji.

potpuno sve razumem o cemu govoris, al me bas briga da l ce Tomica da ostane ministar ili ne.Sto, doci ce neki bolji?
Piromanski Piromanski 23:54 27.04.2010

Re: NJEGOVO PRAVO

Sto, doci ce neki bolji?


Verovatno ne. Ali zelim da verujem da cemo njegovom smenom/ostavkom pod pritiskom javnosti biti korak blize uspostavljanju bar nekog "sta-se-sme-a-sta-ne" pravila ponasanja politicara na funkcijama.
trapava trapava 12:37 27.04.2010

Svaka ti ko Njegoševa

Potpisujem svaku reč koju si rekla, i u obliku peticije, ako treba.

Tvoja verna obovateljka
strenum strenum 13:17 27.04.2010

Re: Svaka ti ko Njegoševa

Podržavam ideju za peticiju, možda bi to bilo i najbolje. Bar bi se jasnije videlo koliko nas je za OSTAVKU ministra.
uros_vozdovac uros_vozdovac 12:45 27.04.2010

Vidi, vidi

Našli mu kičmu švabe? Dobro sad ima kičmu, to je tačno upkros mojim sumnjama. Ali nisu je baš ni popravili skroz, vidiš i dalje sa popravljenom kičmom mnogo on još tu ne razume. Razumeće, razumeće...
Freedom of Information Freedom of Information 13:40 27.04.2010

Re: Vidi, vidi


A o cemu ce premijer Cvetkovic da razgovorom sa ministrom?
Krugolina Borup Krugolina Borup 13:52 27.04.2010

Re: Vidi, vidi

Freedom of Information
A o cemu ce premijer Cvetkovic da razgovorom sa ministrom?


O ostavci?
antioksidant antioksidant 14:00 27.04.2010

Re: Vidi, vidi

Freedom of Information

A o cemu ce premijer Cvetkovic da razgovorom sa ministrom?

e sad i ti
bio covek u minhenu. pa o cemu bi i pricali?

blogovatelj blogovatelj 16:52 27.04.2010

Re: Vidi, vidi

Našli mu kičmu švabe? Dobro sad ima kičmu, to je tačno upkros mojim sumnjama.


Ima kicmu, ali je disciplinovana. Veoma je savitljiva kada je to neophodno.
Sta je dobro? Sta nam treba?
Znas se...

Sepulturero Sepulturero 12:57 27.04.2010

Тс, тс, тс

Јадан Томица. Изрибаће га Цветковић.
mariopan mariopan 17:58 27.04.2010

Re: Тс, тс, тс

Sepulturero
Јадан Томица. Изрибаће га Цветковић.

Pa možda će ga kazniti sa dva minuta van fotelje?

Želim mu brzo ozdravljenje.

Želim mu da još brže ode sa mesta koje neopravdano zauzima u Vladi.
Ko bolje od njega zna u kakvom je stanju ono što je ON radio toliko godina i od čega je zapravo pobegao?
Sam je sve rekao ovim gestom.

Bravo Kru!
lucidalina lucidalina 20:40 30.04.2010

Re: Тс, тс, тс

Pa možda će ga kazniti sa dva minuta van fotelje?



apach92 apach92 13:05 27.04.2010

BRAVO

Krugolina, svaka ti je ka` Njegoseva, iako njegovoj kicmi zelim sve najbolje smatram da ovaj gest dragog nam Ministra - JEDNOSTAVNO NE MOZE DA PRODJE!

ono sto me dodatno iritira jeste opsta neorganizovanost i skoro-pa-omerta ovdasnjih lekara.

Pa dobro majku mu, imate li vi kicmu? Imate li hrabrosti da organizovano preko svojih udruzenja iskazete zvanican stav na ovu temu, nama je jaaaako bitno jer kad se budemo razboleli nece nas leciti Ministar vec cemo doci kod vas i jaaaako nam je bitno da mozemo da vas pogledamo u oci. A i vi nas, nadam se. Ili i vi mislite o zdravstvenom sistemu Srbije isto sto i Ministar? Da ne vredite nista?

A da, zaboravih, imate onu Lekarsku Komoru Srbije, udruzenje sto ubira mesecne takse za pecate koje morate da imate i pokusava jos otkad sam ja bio klinac da organizuje onaj Sud casti - kad konacno uspeju, u nekoj buducnosti, verovatno se niko nece secati zasto nam je to i trebalo.

Imate i Srpsko lekarsko Drustvo ali nisam uspeo da zakljucim, mada sam se trudio cemu vam oni sluze.

Dakle lekari - sta VI mislite o postupku naseg Ministra? Da li smatrate da Premijer Cvetkovic treba bezrezervno da promeni prvoga od vas?


David Kecman
ujak pok. Natalije Tesic
korisnik solidarnog sistema zdravstva

antioksidant antioksidant 13:29 27.04.2010

Re: BRAVO

Dakle lekari - sta VI mislite o postupku naseg Ministra? Da li smatrate da Premijer Cvetkovic treba bezrezervno da promeni prvoga od vas?

mislim da je u ovome sustina vecina problema u srpskom zdravstvu - ministar zdravlja nije i ne sme biti prvi medju lekarima. on je nadlezan za zdravstveni sistem u celini a njega cine i korisnici usluga
a vecina misnistara zdravlja u srbiji se ponasala kao da su ministri samo lekarima i nikome vise
(mozda i svi ministri zdravlja mada imam problem da se setim i jednog drugog sem tomice milosavljevica)
stasava stasava 15:05 27.04.2010

Re: BRAVO

Pa dobro majku mu, imate li vi kicmu? Imate li hrabrosti da organizovano preko svojih udruzenja iskazete zvanican stav na ovu temu, nama je jaaaako bitno jer kad se budemo razboleli nece nas leciti Ministar vec cemo doci kod vas i jaaaako nam je bitno da mozemo da vas pogledamo u oci. A i vi nas, nadam se. Ili i vi mislite o zdravstvenom sistemu Srbije isto sto i Ministar? Da ne vredite nista?

Podsecanja radi, muke kroz koje je prosao muz pokojne Anjdelke Popovic, uz pomoc Poverenika, da dobije medicinsku dokumentaciju, bile su otezane neskladom reci i dela Ministra Milosavljevica. http://blog.b92.net/text/7979/KABADAHIJE--%E2%80%9ESTRUCNJACI%E2%80%9C/Obecao je gospodinu Saboci "pomoc" a samo dva dana posle toga "Vremenu " dao izjavu da ne moze decidirano da naredi nijednoj ustanovi da da kopiju medicinske dokumentacije, jer bi to znacilo da neko moze da iznese "kopiju rentgenskog snimka". Toliko o moralnosti i doslednosti.
die hard die hard 23:28 27.04.2010

Re: BRAVO

mada imam problem da se setim i jednog drugog sem tomice milosavljevica)


Milovana Bojica, na primer?
kviskobg kviskobg 00:47 28.04.2010

Re: BRAVO

Kad se setim Bojica, uvek se setim sta mi je pricano kako je vodjen od profesora do profesora i kako su mu poklanjane ocene i za najbednije i najlakse predmete na nasem fakultetu....

Da ne pominjem opet istoriju sa kineskim lekovima...

Samo znam da, kad mi je kum dobio posao licno od njega kao djak generacije, po ulasku u moj stan na cestitanje prvo je obrisao lice Dezdermanom pa se dobro umio...

Nedaj Boze da sam morao da ga ljubim u obraz neposredno posle Bojica, a da se nije dezinfikovao....
antioksidant antioksidant 07:19 28.04.2010

Re: BRAVO

die hard
mada imam problem da se setim i jednog drugog sem tomice milosavljevica)


Milovana Bojica, na primer?

mozes dopisati i obrena joksimovica ali zar ce tomica posle 5 mandata da se ravna po tome da je bolji od bojica? pa velimir ilic bi bio bolji ministar zdravlja od milovana bojica.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 13:12 27.04.2010

Buva

Pa sam mislila - možda biste vi mogli na tom sastanku, ako nije buva već će ga stvarno biti

Nešto mi se javlja, da je, ipak, buva.
krkar krkar 13:25 27.04.2010

Re: Buva


Dakle lekari - sta VI mislite o postupku naseg Ministra? Da li smatrate da Premijer Cvetkovic treba bezrezervno da promeni prvoga od vas?


Nisam lekar ali mislim da je lekar koji se sa diskus hernijom vozi do Minhena kolima potpuni idiot. Ili lažov, što je mnogo verovatnije.

A da ne mož' da prođe - ma hajde. U ovoj državi sve može da prođe. I tako više puta.

Mada, možda ga stvarno kara Cvetković pa se pokaje.
apach92 apach92 13:28 27.04.2010

Re: Buva

moram se sloziti sa tobom uz opasku da nada umire poslednja.

a u to sve sto prolazi u ovoj drzavi spada i informacija da se pacijent prevezao na tockovima do Minhena.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 13:47 27.04.2010

Re: Buva

apach92

a u to sve sto prolazi u ovoj drzavi spada i informacija da se pacijent prevezao na tockovima do Minhena.


Iju, nije valjda leteo JAT-om? To je opasnije od diskus hernije.
Aleksandar Vasović Aleksandar Vasović 14:11 27.04.2010

Re: Buva

tačno krkar - ovde stvarno sve može da prodje. podsetiću vas na nečiji (tačan) iskaz kako narod u srbiji pamti 48 sati - ko kokoška. i tačno je. pustiće novu seriju i reality show, neki npr korejanci će za javni servis otvoriti fabriku u nerazvijenoj opštini i kolaj rabota. uostalom, šta sad ... bivalo je i crnje i grdje i biće.
zilikaka zilikaka 16:53 27.04.2010

Re: Buva

tačno krkar - ovde stvarno sve može da prodje. podsetiću vas na nečiji (tačan) iskaz kako narod u srbiji pamti 48 sati - ko kokoška. i tačno je. pustiće novu seriju i reality show, neki npr korejanci će za javni servis otvoriti fabriku u nerazvijenoj opštini i kolaj rabota. uostalom, šta sad ... bivalo je i crnje i grdje i biće.

..ne znam da li ima veze, ali slučajno mi pada na pamet da je npr. dežurni oficir aerodroma, IMAO OBAVEZU da vikendom kad je dežuran proba svu hranu koja se vojsci sprema. Bez obzira na letačku menzu.
Ili je možda tada bilo mnogo važno da li je supa dovoljno slana, a ovde i sada i nije toliko da li će neko prohodati.
Toliko o poverenju.
mariopan mariopan 18:05 27.04.2010

Re: Buva

Nisam lekar ali mislim da je lekar koji se sa diskus hernijom vozi do Minhena kolima potpuni idiot. Ili lažov, što je mnogo verovatnije.

sladomir sladomir 13:38 27.04.2010

Kereća Srbija !

Slučaj ministra zdravlja je pokazao neverovatne stvari kod komentatora na portalima, sajtovim, u skupštini Srbije, na ulici, u javnosti.

Na vest da je ministar Srbije otišao u Nemačku da operiše Kičmu o svom trošku, digla se kuka, motika, raja, gaja i vlaja.

Na vest da će keruša "MILA" biti operisana u Nemačkoj, i to o trošku države, darodavalaca... ljudi su prosto oduševljeni i ushićeni tom vešću, da je to prosto dirljivo.

Sećam se onomad za vreme teškog komunizma, da su svi predsednici država bili na lekarske preglede operacije kod čuvenog hirurga DEBEJKIJA u Americi...niko tada nije govorio, ih otišao Tito da se leči u kapitalistiučku Ameriku pored naših strućnjaka, medicine.
Ma jok, aplaudirali ljudi na tu vest, a danas mučeni Tomica je razapet na krst što se usudio da ode da izvrši zahvat u Nemačkoj.

Šta reći na ovu zanimljivu-interesantnost i dvostruke aršine, pa ništa, MILE mi osakaćene ja sam zbunjen na ovakvu našu zbilju, našu mentalnu dijagnozu i prognozu.
zilikaka zilikaka 17:05 27.04.2010

Re: Kereća Srbija !

ups, pogrešan klik, dadoh preporuku, pa da se ispravim!
Lepo i jasno Branka rekla, a ja se potpuno slažem, ma mogla je da ode cela vlada, ali ne i Tomica.
Sa kakvim poverenjem ja da idem kod lekara čiji je on ministar, i kako da očekujem da će mi, za ne male pare, koje mi ne pitajući, svakog meseca uzima za zdravstvo, omogućiti dobro lečenje?
Kako, kad on sam ne veruje u to isto zdravstvo?
A što se Mile tiče, sad prvi put komentarišem, ali kao i većinu, skamenila me je surovost tog čina. Mislim da su ljudi imali potrebu da nečim dobrim bar malo potru toliko zlo koje je isplivalo.
sladomir sladomir 17:15 27.04.2010

Re: Kereća Srbija !

zilikaka
ups,
Kako, kad on sam ne veruje u to isto zdravstvo?


Pa i bivši ministar policije Jočić se lečio u Švajcarskoj, niko nije ništa rekao.
Lično sam bio pre deceniju i po bio u reumatološkom centru u Beogradu, zbog iste dijagnoze kao Tomica. Šta da vam kažem, shvatio sam posle tri dana, da oni o lumbagu i kičmi dve čuke nemaju, sem što u to ime daju besomučno neke innekcije, koje mene uopšte nisu pomogle.
Dakle, medicina neće da kaže: ne mi ne znamo o tome ništa, no će vam davati inekcije za svaku boljku i problem.
Shvatio sam, da mi može samo vreme pomoći, i posle 5 meseci me je ustilo bez ičije pomoći, a čini mi se da mi je najviše pomoglo to, što sam se uverio da mi medicina ne može pomoći. Lumboišijalgija nema veze sa bolešću, već sa stanjem nerva, koštanih srži, i takvi po pravilu žive baš dugo.
zilikaka zilikaka 17:37 27.04.2010

Re: Kereća Srbija !

Očigledno se ne razumemo.
Ako ja kupujem leba u nekoj pekari, i onda vidim gazdu pekare kako za svoju kuću pazari kod komšije leba, da li će to poljuljati moje poverenje u gazdu, pekaru i kvalitet hleba?
Ili, nek je moj komšija glavni menadžer od moju i tvoju (po pola) hamburgeriju.
I ja uvatim tog komšiju, kako ne da svom detetu da pazari tamo gde on leba jede, nego preko. Šta ću se zapitati?
1. Kako li on pravi pljeskavice, kad ih sam ne jede? Znači pljeske ne valjaju!
2. Zašto li ga plaćam(o), kad neć da uredi da i kod mene (i tebe), pljeske budu dobre?
yugaya yugaya 13:41 27.04.2010

uštva beskičmena

Nije on običan građanin Srbije, pa da može da bira šta mu duša želi i privatni džep omogućava. Kao predstavnik vlasti on je na sebe preuzeo odgovornost i za narod ove zemlje, i taj narod mu mora biti jednako važan kao i njegova porodica. U suprotnom: nije skrojen za ministra


Slazem se.

I ne razumem zasto nasi vrsni neurohirurzi (stvarno ima fantasticnih, silom neprilika sam preporuke za zavidan broj njih dobila od njihovih kolega iz inostranstva), ovo ne smatraju za licnu, profesionalnu i besramnu uvredu i ne traze njegovu ostavku - odmah.

A o gradjanima da i ne pricam.



mamakoka mamakoka 13:42 27.04.2010

POSLE OVOG

OSTAVKA
rembo rembo 14:05 27.04.2010

Nije hernija,ali jeste na h!

Prema nekim informacijama,vesti o operaciji diskus hernije samo su fora,ministar je u Minhenu operisao debelo crevo,odnosno njegov zavrsetak.Pa,posto nije bilo zgodno da mu domaci strucnjaci vire u d..e,morao je da ide vanka.A i da ga je operisao neki domaci strucnjak,bilo bi raznih komentara,naravno.
Uostalom,mozda je ministar tamo imao i nekih drugih hitnih operacija?
Pobogu,vi ste ga Krugolina videli 'uzivo' vise puta,da li vam takvi slank tipovi,koji ne prestaju sa sportom ni u 60-tim godinama,lice na one koji po pravilu obolevaju od diskus hernije?!
Zanimljivo je i kako se saznalo da je T.M. operisan u Minhenu.Javila spremacica klinike,rodom iz Barajeva!
uros_vozdovac uros_vozdovac 14:21 27.04.2010

Re: Nije hernija,ali jeste na h!

rembo
Prema nekim informacijama,vesti o operaciji diskus hernije samo su fora,ministar je u Minhenu operisao debelo crevo,odnosno njegov zavrsetak.Pa,posto nije bilo zgodno da mu domaci strucnjaci vire u d..e,morao je da ide vanka.A i da ga je operisao neki domaci strucnjak,bilo bi raznih komentara,naravno.



O tom predelu organizma, ne samo ovog ministra, popriličan je saobraćaj, gužva, eksperti, nadzorni organi, tenderi, svašta nešto. Ovaj je imao privilegiju da u tom saobraćaju neko od učesnika sredi nešto iznutra, tako da ne verujem da je ta operacija u pitanju. U tom pogledu ovde bi mu neki insajder sredio problem za tren oka!
bandi fornoski bandi fornoski 14:31 27.04.2010

Re: Nije hernija,ali jeste na h!

Još je gore ako je krio od čega se stvarno operisao, jer to znači da prihvata da su neke bolesti sramotne za pacijenta i da o njima treba ćutati.

Ali Krugolina je u pravu, suština priče nema veze sa medicinom. Ovo je kao kada bi Dačić angažovao nemačke policajce kao lično obezbeđenje, sa obrazložejem da ga oni čuvaju bolje od naših, a državu ništa ne koštaju.

die hard die hard 23:41 27.04.2010

Re: Nije hernija,ali jeste na h!

Još je gore ako je krio od čega se stvarno operisao, jer to znači da prihvata da su neke bolesti sramotne za pacijenta i da o njima treba ćutati.


Pa,ne.Nikako nije gore jer je u ljudskoj prirodi da ljudi kriju, zataskavaju svoje bolesti.To je jednostavno ljudski.I pustite coveka da se oporavlja,ima on i mnoge druge lose uradjene poslove zbog kojih ne bi trebalo da bude i dalje ministar.
stasava stasava 14:06 27.04.2010

SANU

Kada bude premijer Cvetkovic obavljao razgovor sa dozivotnim Ministrom da li moze da ga pita da li su zbog nemogucnosti na "instituciju drugog misljenja" , za vrlo kratko vreme, a sve u toku zadnjih godina njegovog ministrovanja, zbog gazenja Hipokratove zakletve, umrle porodilje na porodjajima, devojcica i decak od meningitisa, 5 trudnica od novog virusa? Neka kaze Jedinom, neponovljivom, nezamenljivom,. da vec jednom ODE.Udruzenje sindikata lekara i farmaceuta Srbije trazi da lekari imaju status sluzbenih lica, jer se plase pacijenata. Mozete li da verujete, ne traze razloge u sebi, u oljaganosti svoje profesije, ne bez razloga, vec traze status sluzbenih lica. Za takvo stanje odgovoran je PRVO Ministar-on tako voli da bude prvi!
jednatanja jednatanja 15:17 27.04.2010

Jedino

što bi moglo da spase njegovu političku karijeru posle ovoga jeste da inspirisan ličnim iskustvom primeni stečeno znanje i kontakte na službenom planu i za godinu dana osposobi kliničke centre u Srbiji za neinvazivno lečenje diskus hernije. Potencijalno win-win rešenje.
maca22 maca22 17:26 27.04.2010

Re: Jedino

jednatanja
što bi moglo da spase njegovu političku karijeru posle ovoga jeste da inspirisan ličnim iskustvom primeni stečeno znanje i kontakte na službenom planu i za godinu dana osposobi kliničke centre u Srbiji za neinvazivno lečenje diskus hernije. Potencijalno win-win rešenje.

Tako je!
blokator blokator 17:10 27.04.2010

Komesari u belim mantilima

Hajde da zanemarimo mrznju prema ministru zbog partije G-17,njegove promasaje i potrebu da ode,da pogledamo sta se dogadja u partijskom zdravstvu danas.Zdravstvom upravlja osovina DS-SPS,sa prikljucenjem LDP na nivou Beograda( u sustini sve ista druzina),a ministar drzi jos novac preko fonda(sto nije zanemarivo) i to je razlog celokupne hajke preko medija.Prvi covek DS,pokusava da sedne u fotelju direktora fonda jer vise nema novca i sve moguce pljacke preko tendera za renoviranje Klinickog centra Srbije su nemoguce bez mogucnosti da kontrolisete fond,a gradsku kasu Beograda su opljackali kupovanjem namestaja i ofingera,kao i pozarom u kojem je bez istrage progutao deo KBC"Dragise Misovic",upravo posle renoviranja.DS je dozvolio,da svi direktori SPS-JUL-a pre 5.oktobra,danas sede ponovno u foteljam(ucestvovao i G-17),cak su pokusali progurati privatni fakultet dr Bojica.Zasto nema zavrsetka procesa protiv ucene pacijenata ili smrti dece na operacijama,ako se vec svi bore za poverenje u zdravstvu?Zasto nijedan profesor ne da izjavu o tome u novinama,trazeci pravdu za decu?Zasto niko ne upita kako kako je novinar Knezevic ostao potpuno oduzet posle operacije kicme ili da li je pogreseno u slucaju ministra Jocica,vozajuci ga iz bolnice u bolnicu?Zasto niko ne upita ministra Milosavljevica kako je pruzena lekarska pomoc premijeru Djindjicu i zasto je premijer operisan posle telohranitelja?Mozda se ministar uplasio da se leci na klinici u kojoj sede njegovi protivnici,mozda su ti sukobi mnogo vise od pljuvanja po novinama?Bez namere da se brani ministar,ali zaista objasnjenje lekara,kojima su argumenti partijske knjizice,da bi oni to isto uradili i omogucili da se ministar jednako brzo oporavi ,jeste smesno.
maca22 maca22 20:40 28.04.2010

Re: Komesari u belim mantilima

blokator
Zdravstvom upravlja osovina DS-SPS,sa prikljucenjem LDP na nivou Beograda( u sustini sve ista druzina),a ministar drzi jos novac preko fonda(sto nije zanemarivo) i to je razlog celokupne hajke preko medija.

Tokom tog proces, jel postoji način da se mi, mali ljudi, ovajdimo za unapređenje zdravstva?
paradoksologija paradoksologija 17:22 27.04.2010

Ja samo hoću minimalno invazivni porođaj

... a za to mi ne treba ni Nemačka, ni fancy laser, ni ministarska plata. Samo osnovno poštovanje zakonskih prava pacijenata. Što se u našim porodilištima ne može dobiti.

ZATO sam besna. Toliko da sam se prijavila samo to da kažem.

Tomica nije hteo mali rez od skalpela jer je bitno da nam se on što pre oporavi uz nešto manji "rez" laserom. To je jedina razlika između onoga što bi dobio u sopstvenom zdravstvu i nemačke "minimalno invazivne" metode.

A mene niko nije ni pitao ni obavestio kada su me iskasapili epiziotomijom od koje sam se oporavljala 3 meseca, dok je trebalo da se bavim bebom, što je valjda nebitna delatnost. Da li Tomicu zabole što se po većini zastarelih bolničkih protokola po našim porodilištima rutinski obavlja nepotrebna invazivna intervencija bez pristanka pacijentkinja od koje se oporavljamo mesecima? Zašto onda ja treba da razumem njegov strah od malog reza skalpelom?
Krugolina Borup Krugolina Borup 17:29 27.04.2010

Re: Ja samo hoću minimalno invazivni porođaj

ZATO sam besna. Toliko da sam se prijavila samo to da kažem.


Potpuno te razumem. Meni došlo nekog da bijem kad sam pročitala onog predsednika Srpskog lekarskog društva kako kaže da diskus hernija JAKO BOLI, pa ne treba da stajemo tzv. ministru na muku. Pa, pizda mu materina, i porodjaj boli, s tom razlikom što porodjaj ne mora da boli, nego boli zato što nemamo ministra koji bi epidural učinio standardom koji se ima ponuditi svakoj ženi, ako ga hoće.

Dakle, što se mene tiče - uopšte nije zgoreg da ministre, naročito ministre zdravlja, tu i tamo nešto boli.
antioksidant antioksidant 18:03 27.04.2010

Re: Ja samo hoću minimalno invazivni porođaj

Dakle, što se mene tiče - uopšte nije zgoreg da ministre, naročito ministre zdravlja, tu i tamo nešto boli.

ma boli njih za sve nas
maksa83 maksa83 18:22 27.04.2010

Re: Ja samo hoću minimalno invazivni porođaj

ma boli njih za sve nas

I to do teškog utrnuća.

To naravno ne sprečava čestu oplodnju zdravog cerebruma pastve invazivnom metodom.
centaura centaura 14:03 28.04.2010

Re: Ja samo hoću minimalno invazivni porođaj

Krugolina Borup
ZATO sam besna. Toliko da sam se prijavila samo to da kažem.

Potpuno te razumem. Meni došlo nekog da bijem kad sam pročitala onog predsednika Srpskog lekarskog društva kako kaže da diskus hernija JAKO BOLI, pa ne treba da stajemo tzv. ministru na muku. Pa, pizda mu materina, i porodjaj boli, s tom razlikom što porodjaj ne mora da boli, nego boli zato što nemamo ministra koji bi epidural učinio standardom koji se ima ponuditi svakoj ženi, ako ga hoće.

Dakle, što se mene tiče - uopšte nije zgoreg da ministre, naročito ministre zdravlja, tu i tamo nešto boli.


A zamislite da je ministar pred porodjajem???
Dal bi insistirao na klistiranju,epiziotomiji i neumoljivo odbijao EPIDURAL i prisustvo supruge na porodjaju?!
stasava stasava 18:54 27.04.2010

alijenacija

Meni zapravo nije jasno kako se pravu Vlada. Budu izbori, sastanu se predsednici pobednickih partija, i...kao na pijaci..meni ovo, tebi to. U redu, Ministarstvo zdravlja uzela partija g17, oni predlozili Tomicu, ok. Ali, nemoguce da sada ne vide i da ne znaju da smo bolestan narod, da masovno koristimo usluge haoticnog nam i trulog zdravstva, da je narod ogorcen, da se Ministar otudjio od realnosti, da njegova narcisoidnost i sizoidnost dodatno iritira biracko telo, da on vise narod niti cuje, niti vidi niti oseca, dakle, nemoguce je da ta njegova partija ne uvidja da zbog njega GUBI. Ne treba da spominjem to da Hipokrat i partije nemaju nikakve veze, niti bi lekarski poziv smeo da ima dodirnih tacaka sa politikom. A ima, o, kako ima. Zato i nema odgovornosti za ucinjeno. Jer nije bitan Hipokrat, vec partija. Zalosno.
maca22 maca22 18:57 27.04.2010

Re: alijenacija

A treba cikama naglasiti da narod voli da moze da se leci. I onda ce manje da se buni i zvera kako u druge se sta ostalo radi. Eno, kako je Tile to umeo.
Hansel Hansel 20:59 27.04.2010

Re: alijenacija

E, al' ljudi, ako ćemo pošteno, i nema neke bitne razlike da l' se operisao u inostranstvu ili ovde - zašto - zato što bi ga i ovde operisali oni koji su uglavnom nedostupni običnom svetu. Zato što je naše zdravstvo možda i solidarno, ali nije jednako dostupno svima - privilegovani brže dolaze do lekara, a još privilegovaniji dolaze brže do boljih i najboljih lekara u najopremljenijim ustanovama s najboljom negom. Da li se sećate priče koliko je dugo bio reanimiran izvesni funkcioner (htedoh reći visoki, ali ne deluje da je čovek visok ) DSS-a? Ne znam za čijeg je mandata to bilo, da l' Obrenovog, da l' Tomicinog. Ali, nema veze, toliko sam čuo priča o (mal)tretmanu i ignorisanju običnog sveta u kritičnim trenucima da je evidentno i nesporno (o porađanjima da ne pričamo!) da je solidarnost zdravstvenog sistema obična magla.

Hoću da kažem - za formu me baš briga, suština ostaje ista, gde god da se operisao. Samo što ovo više bode oči, pa se sada, hm, možda lakše iščačka?!
zilikaka zilikaka 21:31 27.04.2010

Re: alijenacija

ma jasno.
U tu priču o jednakosti niko ne veruje, i podrazumeva se da bi on bio ili u jednom od onih apartmana na VMA, ili već negde na sličnom mestu, a ne u petokrevetnoj, (mada bi im za marketig slikanje u petokrevetnoj vredelo više od pola kampanje).
Ipak, ako on ode u treću zemlju da to obavi, zreo je za smenu.
U svakom slučaju, smena je za žive ljude.
Ministar odabrao da mu je preče sopstveno zdravlje nego dalja karijera (uzgred, i ja bih napravila takav izbor). I to bi bilo za poštovanje, ako bi sad bio čovek i dao ostavku, al mi se nešto javlja da to jedino ovde nama pada na pamet.
Hansel Hansel 22:10 28.04.2010

Re: alijenacija

Pa, naravno da mu ne pada na pamet, eno, preko Politike nas obavestio da će zahvaljujući toj operaciji brže da se vrati na posao!
Krugolina Borup Krugolina Borup 22:00 27.04.2010

Još informacija

Neki lekari su izneli svoje mišljenje, pod punim imenom i prezimenom. Respekt.
A predsednici Lekarske komore Srbije poruka lične prirode: ima gratis izradu natala, kad se već zanima...

Politika, 28.04.:
Razumljiva ljudska, loša ministarska odluka

maca22 maca22 22:52 27.04.2010

Re: Još informacija

У Кабинету Млађана Динкића, министра економије и регионалног развоја, речено нам је „да је министар Томица Милосављевић све објаснио у интервјуу „Политици“.

Toliko o tome.
strenum strenum 22:54 27.04.2010

Re: Još informacija

Krugolina Borup
A predsednici Lekarske komore Srbije poruka lične prirode: ima gratis izradu natala, kad se već zanima...Politika, 28.04.:Razumljiva ljudska, loša ministarska odluka


Želela sam da komentarisem pasus po pasus ovog članka,ali kako sam ih čitala, redom, nisam mogla da verujem da je neko objavio toliku količinu gluposti u samo jednm članku!!!

Томица Милосављевић је морао је да зна да ће одлука имати неповољну реакцију али је је тај ризик прихватио на себе, каже професор др Васа Антуновић


Koji rizik!? Šta on smatra da je rizikovao kad sav bitan izjavljuje da će se vratiti na posao!!!???
JBT, gde ja živim!!!
die hard die hard 23:50 27.04.2010

Re: Još informacija

JBT, gde ja živim!!!

Ljudi,malo je dosadno da se to vise pitamo!
Dobra je i dalje ona stara- prolece je a ja zivim u Srbiji!
apach92 apach92 05:15 28.04.2010

Re: Još informacija

PR sluzba Ministarstva i stranke prati sve......kano sokolovi su.
Iako respektujem sto su neki progovorili, za mene je to najobicnija zamena teza s obzirom na skandal.

Radosavljevickino sujeverje bolje da ne komentarisem da ne bi mrtvi poceli da je proganjaju, nezgodno je to.

A javio se i SEF NA STRANKU, provereni i sertifikovani spiner stvarnosti u Srbiji.

Jer nije isto `...kad nesto vade ili ne`
Krugolina Borup Krugolina Borup 10:16 28.04.2010

Re: Još informacija

Tomici je mesec dana bio uklešten živac, a godinu dana nije uzimao odmor, niti bolovanje.


Kako bre nije godinu dana išao na odmor? Zar ga nismo nešto ovde po blogu i novinama dozivali bar u dva navrata, a da je iz ministarstva bila informacija da je na odmoru? Nešto mi se javlja neka Kanada, gde je produžio boravak radi odmora nakon obavljenog posla... Jel se seća neko?

- Nije to nikakva poruka građanima, već našem sistemu. Naša zemlja ima svu tu opremu koju imaju u Minhenu. Tomica Milosavljević je doprineo da se kupe mikroskopi kojima je njemu izvedena operacija. Zašto neko ne koristi te mikroskope? Imamo gomilu profesora koji nisu nijedan novi udžbenik pročitali u poslednjih 20 godina. Ne žele da dozvole lekarima i mladim profesorima da se usavršavaju - rekao je ljut- ito Dinkić.


U jeeee, ma nije valjda??!! Misliš? Ma, neeeemogućeee....

Godinu i po dana mi tupimo po blogu ovde kako se u našim porodilištima radi po pravilima iz srednjeg veka, a zauzvrat dobijamo kako "nije dobro sve što dolazi sa Zapada"...
antioksidant antioksidant 10:22 28.04.2010

Re: Još informacija

- Nije to nikakva poruka građanima, već našem sistemu.

koliko kapiram dinkica (a moram priznati da s tim imam problem) on je rekao da je tomica poslao poruku sistemu za koji je direktno nadlezan vec 5 mandata da nije za ....
stasava stasava 18:09 28.04.2010

Re: Još informacija


A javio se i SEF NA STRANKU, provereni i sertifikovani spiner stvarnosti u Srbiji.

Ja ne mogu da verujem-kaze Dinkic da ne dozvoljavaju lekarima da se usavrsavaju. A za usavrsavanje lekara odgovoran direktno-Tomica. Kaze da lekari , profesori, po 20 godina ne procitaju nijedan udzbenik. Sada sve lekare profesore pljuje zastitnik Ministra. Oprema postoji, ali se ne koristi. Prozvacemo cistacicu Maru na odgovornost zbog toga. Lekari stvarno treba da artikulisu svoje nezadovoljstvo, da javno odgovore na ovu pljuvacinu. Sada su ga odneli na pregled? Treba da zatrazimo to misljenje kojim se upucuje u Minhen, ako ne daju, da trazimo od Poverenika.
maca22 maca22 20:03 28.04.2010

Re: Još informacija

Gospodine Dinkicu, pa ZASTO lekari ne koriste te 'mikroskope' za novu neinvazivnu operaciju? Taj problem je cest, potreba za tom operacijom je cesta, a vas ministar na NIJE uveo tu mogucnost za operisanje.
Jedino da je smesta uvedete.
paradoksologija paradoksologija 20:14 28.04.2010

Re: Još informacija

Krugolina Borup

Godinu i po dana mi tupimo po blogu ovde kako se u našim porodilištima radi po pravilima iz srednjeg veka, a zauzvrat dobijamo kako "nije dobro sve što dolazi sa Zapada"...

Upravo tako. I ne vredi im čak ni citirati rezultate studija iz uglednih medicinskih žurnala, jer "doktori znaju najbolje" i "ne treba verovati svemu što pročitate". I to je stalni refren koji dobijaju pacijenti koji nešto pročitaju i informišu se... osim ako nisu Tomica.
maca22 maca22 20:50 28.04.2010

Re: Još informacija

paradoksologija
Krugolina Borup

Godinu i po dana mi tupimo po blogu ovde kako se u našim porodilištima radi po pravilima iz srednjeg veka, a zauzvrat dobijamo kako "nije dobro sve što dolazi sa Zapada"...

Upravo tako. I ne vredi im čak ni citirati rezultate studija iz uglednih medicinskih žurnala, jer "doktori znaju najbolje" i "ne treba verovati svemu što pročitate". I to je stalni refren koji dobijaju pacijenti koji nešto pročitaju i informišu se... osim ako nisu Tomica.

Za njega zapad. Za nas srednji vek.
Zašto ovde porodilje još uvek umiru? Na zapadu to nema.
strenum strenum 21:33 28.04.2010

Re: Još informacija

Nisam mogla da odolim da ovo ne istaknem:
Директорка Лекарске коморе Србије, примаријус Татјана Радосављевић, је изјавила да на одлуку министра да се оперише у иностранству – нема коментар!

– Професору Милосављевићу желим што скорији опоравак. Када је болест у питању ја сам сујеверна и заиста не бих да коментаришем – рекла је Радосављевић.


Direktorka Lekarske komore je sujeverna kad je bolest u pitanju!!!???
apach92 apach92 21:42 28.04.2010

Re: Još informacija

ja mislim da je direktorki priselo sve!

ali ovim ljudima svaka cast.

Ostali sedi 1.
maca22 maca22 21:49 28.04.2010

Re: Još informacija

I ko je onda kriv što porodilje umiru?
stasava stasava 11:13 29.04.2010

Re: Još informacija

One same, htele su da umru.
strenum strenum 18:02 29.04.2010

Re: Još informacija

Pu pu pu, cuti, ne spominji, da ne cuje zlo
dr.wagner dr.wagner 22:15 27.04.2010

Nešto sasvim drugo

......večer

-Hm , ... pažljivo sam sve pročitao , ali mislim kako su tendencije malo krive ...

-Nije vama (većini) toliki problem što je zdravstvo takvo kakvo je .... , već je
problem u tome što je ministar otišao van ....(!)
.... , a što da je zahvat izveo u domaćoj bolnici ?????
-Kome bi bilo bolje,.... nikome .... ,ali bi on valjda bio bolji ministar , ili
bolji čovjek ...

-Možda će zbog moje pozicije ovo biti pogrešno shvaćeno .... , ali mislim kako
suština nije , da bi "njima" bilo gore ..... ,već da "nama" bude bolje

-Znači , tog je ministra (a i mnoge druge) već trebalo "rušiti" , i to već nakon
par mjeseci (ne)rada .... , a tada je još bio i zdrav ....

Ovako , kriteriji za postati ministar će svesti na demagoške "supatnike"
.... , a sve će u zdravstvu (bar što se nas tiće) ostati isto ili gore !!!!


Wagner

P.S.
-Koji je to bolji (većini pristupačniji) sistem od tzv."solidarnog" ???

maca22 maca22 22:49 27.04.2010

Re: Nešto sasvim drugo

Istina.
freehand freehand 22:53 27.04.2010

Sorry

Who the fuck is "premijer Cvetković"?
rade.radumilo rade.radumilo 23:07 27.04.2010

Doček!

A da mu priredimo jedan lep doček? Na putu od aerodroma do kuće?
Ponesemo i nekog mezetluka:
1. Pokvarena jaja (na ukrajinski način).
2. Truli paradajz.
3. Gnjile jabuke.
4. ...

ssvetlana92 ssvetlana92 23:10 27.04.2010

Nečuvena drskost

Ministar zdravlja je opet, po ko zna koji put pokazao svoju aroganciju i operisao se u Nemačkoj, odbijajući da ga operiše jedan od najboljih neurohirurga, mogu slobodno reći svetskog renomea, kao što je dr. Vasa Antunović.
Drskost je da kao ministar zdravlja sebi dozvoliš da ideš u inostranstvo, dok svi ostali koji se ovde operišu moraju da se suoče sa tim da ostanu trajno nepokretni.
Njegova obaveza je bila da obuči doktorski kadar i uvede neinvazivne metode u mnoge bolnice, a ne da je laparaskopija i dalje špansko selo za naše stručnjake, dok je to rutinska stvar svuda u inostranstvu.
Na koji to posao treba da se vrati? Očigledno je da ne radi ništa po pitanju prosperiteta ove zemlje, nego je još više zatucava.
U Srbiji nema ni toalet papira na odelenjima gde su teški bolesnici, što je sramota za ministarstvo zdravlja..o ostalim stvarima da ne govorim.

A novac će refundirati, to je jasno! To mnogi rade, i ne sumnjam u to da gospodin Milosavljević ima obraza da to ne uradi.

jaksa scekic jaksa scekic 13:48 28.04.2010

Sasavo izgleda ali mene ledja ne bole

Imam ministarsku dijagnozu, lezao k'o prostac par puta i kazu da se ovo valja, pa rekoh da preporucim ministru




[/url][url=http://www.invertrac.com/]
paradoksologija paradoksologija 20:19 28.04.2010

Pitalica

Ko prvi napušta brod koji tone?

a) kapetan
b) pacov
c) Tomica


paradoksologija paradoksologija 20:22 28.04.2010

hint

maca22 maca22 20:46 28.04.2010

DZ Starigrad?

Dokle će papiri za pod zadnjicu na pregledu kod ginekologa i UZ da budu veličine moje dve šake? To je nedovoljno.
Zar se na prevenciji štedi?

Ko je vršio svrsishodno renoviranje DZ Starigrad? Zbog čega je kabina za presvlačenje kod ginekologa ozidana debelim zidovima tako da unutra nema mesta ni za stvari, ni da se okreneš, a da ne očešeš telo i razemniš razne zaraze sa svim ostalim pacijentima? Paravan bi radio posao.
jesyblesy jesyblesy 21:18 28.04.2010

Pitam se pitam

Sa cega nam ovoga puta skrecu paznju?
Tomica mi dodje kao kolateralna steta i sve mi se cini da se nesto drugo mnogo opasnije desava u zemljici Srbijici a vrli nam ministar sluzi kao onaj sa kim skrecu paznju

Jesy the blesy teoreticar zavera
maca22 maca22 21:20 28.04.2010

Re: Pitam se pitam

jesyblesy
Sa cega nam ovoga puta skrecu paznju?
Tomica mi dodje kao kolateralna steta i sve mi se cini da se nesto drugo mnogo opasnije desava u zemljici Srbijici a vrli nam ministar sluzi kao onaj sa kim skrecu paznju

Jesy the blesy teoreticar zavera

Ima jedan post na tu temu: OVDE
jesyblesy jesyblesy 12:58 29.04.2010

Re: Pitam se pitam

LinAk me salje ponovo na krugolinin tekst koji upravo komentarisemo
stasava stasava 14:11 29.04.2010

Re: Pitam se pitam

LinAk me salje ponovo na krugolinin tekst koji upravo komentarisemo

Pa zar ne razumes poruku? Ili Macin smisao za humor?
maca22 maca22 14:25 29.04.2010

Re: Pitam se pitam

Nije humor, i moj link uopste NE ide tamo gde ona kaze.
Krugolina Borup Krugolina Borup 22:14 28.04.2010

Dobro je da novinari ovo ne ispuštaju

Prođe 7 dana od operacije, a još se o njoj i reakciji javnosti piše.

Lično i profesionalno
viola92 viola92 08:09 29.04.2010

Re: Dobro je da novinari ovo ne ispuštaju

Ali evo u "Danasu" niko drugi nego Basara ga brani. Mislim da brani neodbranjivo.
Ono sto najvise bode oci je to sto ljudi u vlasti najcesce ni ne pomisle kako ce nesto sto rade da izgleda obicnom gradjaninu. Prosto ne padne im na pamet. Garantujem da Tomici na pamet nije palo da ce trpeti bilo kakve prozivke zbog ovoga, jer da jeste on bi to sakrio - sam je to u "Politici" i rekao. Tako se ponasaju jer su potpuno odvojeni od realnosti i uzivaju u svom povlascenom polozaju do te mere da izgube svaki pojam za granice. I najcesce su u pravu sto se tako ponasaju, i ovo bi mu sto posto proslo uz minimum talasanja da se "Politika" nije okomila. A zasto se okomila verovatno cemo saznati uskoro...
yugaya yugaya 09:13 29.04.2010

Re: Dobro je da novinari ovo ne ispuštaju

viola92
Ali evo u "Danasu" niko drugi nego Basara ga brani.


To Basaru izgleda boluckaju ledja, pa lepo stao u red za Minhen :)
maca22 maca22 13:47 29.04.2010

Re: Dobro je da novinari ovo ne ispuštaju

"Poznato je da sam ja strog, ali pravičan."

Kad neko ovako pocne, znas da je lud. Ali je uz to i kvaran.
maca22 maca22 18:27 29.04.2010

Re: Dobro je da novinari ovo ne ispuštaju

"Остаје и једно велико питање: како то да установа – попут Института за неурохирургију Клиничког центра Србије који је пре 20 година био међу најјачим стручним клиникама у овом делу Европе – није увела методу неинвазивне лапараскопске операције дискус херније у редовни, рутински програм?"
Krugolina Borup Krugolina Borup 20:44 29.04.2010

Još informacija

Operacijom tzv. ministra u Minhenu bavila se i poslednja emisija "Uvećanje". Više info na:

Sporna Milosavljevićeva operacija
maca22 maca22 22:22 29.04.2010

Re: Još informacija

komentar:
Znajuci da se na pregled kod lekara specijaliste, magnetnu rezonancu i druge analize ceka ponekad i vise meseci i da se operacije zakazuju cetiri, pet i vise meseci unapred, uopste me ne cudi odluka gospodina ministra da pomoc potrazi izvan Srbije u kriticnoj zdravstvenoj situaciji kada je trebalo spasavati nogu
Ovo znam iz licnog iskustva a vrhunac svega je bilo otkazivanje operacije koja je bila zakazana cetiri meseca ranije sa obrazlozenjem-„nemamo gde da vas smestimo prebukirani smo”. Od ovoga je gore samo to da mi je operacija otkazana po dolasku na prijem sa svim dokumentima, licnim stvarima i nakon cekanja od 90 minuta da doktor dodje u ordinaciju.

A jeste tako.
ivana23 ivana23 00:16 30.04.2010

Re: svidja mi se naslov

Nije bas on vozio (bar tako pise u Politici)...

Danasnji Press (ako mu je verovati) donosi vest:

Ekskluzivno otkrivamo: Tomica podnosi ostavku

Kako saznajemo, Tomicu Milosavljevića do izbora novog ministra zamenjivaće državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Periša Simonović, koji je i najozbiljniji kandidat za novog ministra. Simonović, koji je kadar SPS-a, juče nije bio dostupan novinarima Pressa za komentar.

apach92 apach92 07:36 30.04.2010

Re: svidja mi se naslov

ma naravno da nije vozio, ukoliko je i vozen uopste.

a javio se i Urednik i lepo elaborirao kako se prosecan gradjanin Srbije oseca i reaguje povodom sramnog moralnog cina.
paradoksologija paradoksologija 07:45 30.04.2010

Ostavka

Pitam se da li uopšte razume u čemu je problem i zbog čega je jedino normalno da podnese ostavku.

Nije problem u luksuziranju, u odlasku u inostranstvo, u nebiranju "domaćeg proizvoda", o našoj zavisti.

Problem je u onome što je sam priznao kada se upitao "Da li bi možda oni koji celu situaciju anonimno komentarišu bili srećniji da me vide u kolicima?" (Politika)

Problem je u tome što ministar zdravlja u svom sto dvadeset osmom mandatu implicitno priznaje da je u zdravstvu kojim on upravlja najverovatniji ishod operacije koja je potrebna trećini stanovništva taj da će ostati u kolicima!

Ja svakako ne želim videti Tomicu u kolicima. Ali ne želim videti u kolicima ni ostalih par miliona građana Srbije kojima je operacija potrebna, a nemaju kolegu u Nemačkoj i novca za operaciju tamo.
stasava stasava 13:23 30.04.2010

akademik

Naravno da nece da da ostavku, pa operisao je kicmu. Samo ce da pozuri da ne radi nista. Ali, to sto nece da da ostavku, ne znaci da ne treba i da ne mora da ode.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana