Zdravlje| Život

Work Shop

mikele9 RSS / 09.04.2010. u 21:32

teodora-kraj-teksta.jpg

 

Opet u Beoizlogu, u „Paleti“ pijem produženi s mlekom, doduše posle podne i pišem, prisećam se. Zašto baš danas, novembra 2008 godine, zašto baš o tome? Bilo bi besmisleno i traćenje vremena tražiti nekakav logičan razlog. Kako reče P. Mabij (ponavljam se!) : „Logika odana sluškinja, nudi lažna rešenja.“

Elem, Subota, 18. April 2007 godine, pre doručka (peti mi je dan), u pidžami (pižami kako sam izgovarao pre braka) i papučama, vodi, vozi me sestra (tu scenu često gledamo u američkim filmovima) u kolicima (ova s jednom, desnom papučicom), prvo liftom u podrum Hirurške I, pa zatim dugim, dugačkim, širokim kao avionska pista, podzemnim hodnikom, tunelom, padaju mi na pamet katakombe i prvi Hrišćani, do centralne zgrade Kliničkog centra Srbije, onda opet lavirint hodnika do „operacione sale.“

Sala mi svojim „skalamerijama“, zadahom, neprovetrenošću i ofucanošću deluje kao scenografija za nisko budžetni horor film. Ležu me na sto, „odar“, iznad mene je, odudara od scenografije, skener, aparat koji, kasnije vidim, doživljavam, može da se kompjuterski pokretan, kreće u svim pravcima i smerovima. Odjednom!

Čovek s TV kamerom na ramenu, švenkuje salu, mene, lekare koji se pripremaju, sestre, nepotrebno, nisu učestvovale u kasnijim događanjima, pa to je Sale, Aleksandar Zlatanović, prijatelj. TV FOX je angažovana (Aleksandar je njihov snimatelj) da kardiovaskularne zahvate u okviru radionice, pardon Work Shop-a direktno prenosi u salu gde na video bimu ostali lekari-učesnici (svetska elita na čelu sa Profesorom Saitom), posmatraju tok, komentarišu i komuniciraju s lekarom koji je trenutno u „akciji“. Kasnije mi je Sale rekao: Ti si jedini umetnik koga sam snimao i spolja i iznutra. Snima mi izložbe više od dvadeset godina a ovog puta i „bušenje“ arterije. Mene „radi“ Akademik Profesor iz Bugarske uz asistenciju docenta Branka B. iz Kliničkog centra Srbije.

Bugarin, uredno bradat, nizak rastom i Branko visok kršan momak, ulivaju mi

poverenje!  Profesor s pažnjom gleda na ekranu disk snimljen za vreme

Koronarografije koju su mi 22. Januara 2007 uradili u KBC Bežanijska Kosa. Ovo će biti lako, kaže, uradićemo to iz vene korena šake. Branko mi cevčicom buši venu, Profesor ulazi u nju kao vlas tankom „žicom“ (tako je zovu među sobom), kreće se kroz venu  sve vreme prateći na monitoru njeno kretanje, dolazi do „začepljenja“, proba, obrće, zavrće, komuniciram i ja s njima, i konstatuje da je snimak jednostran i nepotpun, ne vide se svi uglovi. Vadi žicu i traži da se aktivira skener. Skener veličine lonca za kuvanje pasulja za jednu veću porodicu, okreće se oko mene i mene okreću s leva na desno i obratno. U redu kaže, idemo u butnu arteriju. Beleslin rutinski ulazi, Profesor „ufurava“ žicu, gura, muva, vrti i odustaje! Dva sata je kako sam na „odru“/stolu. Obraća se kolegama koji preko video bima prate njegov pokušaj: „Klizi mi žica prema zidu (arterije)“ a meni : „ako nastavim, može se desiti da je probijem i onda nastaje haos, režu vas, otvaraju vam grudni koš, prave bajpasove...., ostavićemo ovo takvo kakvo je, ipak je ovo Work Shop, kratko je vreme, nastavićete kontakte s Profesorom O.  i kolegom B., biće sve u redu.

Na ležaju s točkovima odvode me u „pomoćnu“ prostoriju, ustvari uzan hodnik i

zaboravljaju me. Ležim go, s kesom peska na mestu ulaska u butnu arteriju

(kesu moram da „trpim“ još najmanje dvanaest sati ne pokrećući nogu), bije me promaja, hladno mi je negodujem glasno ali ja sam bio poslednji pacijent Work

Shop-a, svi se spremaju za svečani ručak. Ljut sam, osećam bes zbog

neuspelog zahvata, pet „uzaludno“ provedenih dana u bolnici, promaje, hladnoće...

Sat, dva, tri (?) kasnije dolaze dve sestre, guraju krevet i opet podzemni

lavirinti, hodnici, lift  i u krevetu sam u sobi na trećem spratu I Hirurške. „Kolege“ iz sobe, sapatnici, uglavnom uspešno odrađeni, pitaju me kako je prošlo. Nervozno odgovaram da sam i dalje „zapušen“.

Nedelja, 19. April, u deset sati mi skidaju kesu s peskom i kažu da se ne šetam

okolo, samo do toaleta, trpezarije, da leškarim i odmaram se. Otpusne liste

dobijamo sutra, nedeljom ne „otpuštaju“ iz bolnice. Preko noći sam uspeo da se dokopam sebe, opet sam cool i razmišljam o grafikama koje ću za manje od mesec dana raditi u Sićevu. Osetim potrebu za kafom, za produženim s mlekom.

Oblačim teksas jaknu preko pidžame, silazim liftom u prizemlje, tamo se nalazi aparat sa tz toplim napicima. Ubacujem novčanicu, uzimam odličnu kafu,

izlazim ispred zgrade i prelazim ulicu. Sedam na zidić iza kojeg se nalazi neka škola (medicinska ?) i počinjem da pijuckam. Levo od mene na desetak metara nalazi se kiosk . Ustajem i kupujem žuti CAMEL. Zadovoljstvo koje osećam uvlačeći dim je neopisivo! Popušio sam dve cigarete uz produženi i doneo odluku da (posle četiri meseca nepušenja)  dnevno pušim prvo tri a zatim odlučujem pet cigareta dnevno! Dve uz dve kafe dnevno i jednu posle ručka. Zadovoljan se vraćam u sobu, u krevet.

Ovisnici (naravno i pušači su ovisnici i to kakvi!) neprekidno lažu sami sebe.

Ne izdvajam se od njih. Sa pet sam prešao na deset, pa na paklu cigareta dnevno. Tešim sebe, ponekad i manje od pakle! J. me u trenutku kad je saznala da ponovo pušim, napala kao furija. Ti nisi normalan! Videla sam te kako umireš...Dr M......ć mi je rekao da su te jedva izvukli, bio si na ivici smrti a ti opet pušiš. Počeo sam da se krijem od nje, da je lažem (’ajde sebe), izmislio sam  priču da mi je psihijatar rekao da je opasnije po moje zdravlje ako naglo ostavim duvan i još svakakve koještarije. Zove me Fićo iz Kotora telefonom i pita: Jesi li presta da purnjaš? Odgovaram mu da pušim samo uz kafu, našta J. dovikuje: Kaži mu koliko kafa piješ dnevno!

 

Beleška na margini

Sedeo sam za štafelajem i slikao, dovršavam slike za predstojeću izložbu, u ušima mi MP3, Tom Vejts luduje. Radim istovremeno nekoliko poslova, setih se teksta koji sam napisao pre dve godine ( Work Shop) i razmišljam da li da ga postavim na blog. Sin upalio TV, dolazi do mene dodiruje me po ramenu, skidam slušalice, i kaže mi: Ide ono ... znaš kad su te bušili. Pa da, april je, počeo je ovogodišnji Work Shop. Slučaj ne postoji!   



Komentari (41)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

kukusigameni kukusigameni 21:44 09.04.2010

Work Shop

Meni je moj otac uvek govorio:"Jedi sine, pusi i pij dok ti doktori ne zabrane".
Zato i ne idem kod doktora.


Izlozba pod uticajem Vejtsa?

Kukusigameni!

To bih voleo da vidim.

Pozdrav.
mikele9 mikele9 22:15 09.04.2010

Re: Work Shop

Meni je moj otac uvek govorio:"Jedi sine, pusi i pij dok ti doktori ne zabrane".
Zato i ne idem kod doktora.

Ne bih ni ja išao ali me strefio infarkt pa kad već preživeh onda me drugari lekari uzeše pod svoje. Ali zadnje dve godine se sam kontrolišem.
Izlozba pod uticajem Vejtsa?
Kukusigameni!
To bih voleo da vidim.

I videćeš za dvadest dana ako budeš mogao da dođeš na otvaranje, ali i kasnije do 12. maja. Obavestiću koleginice i kolege blogere na vreme. Tom je pisao muziku za Džarmušov film "Noć na zemlji" a ja uz njegovu muziku stvaram slike "Žene iz moje glave".
mariopan mariopan 18:22 10.04.2010

Re: Work Shop

Ali zadnje dve godine se sam kontrolišem.



Evo, kad popušim ove što još imam ja bacam! Od sutra Dan po dan, jesmo se dogovorili?
Imam gotovo celu kutiju ali to ću da stučem do noći, čekam samo da mi deca jave da su živi i zdravi stigli kući ( trenutno putuju ) pa pušim ko nenormalna, a svako obećanje o bacanju najbolje sam davala dok dimim sve u 16...a sobe mi tako lepo mirisale, tek okrečene, i deca me tako izgrdila ko dam sam im dušman najveći što pušim. Svi uslovi su se stekli, mogu da biram samo da li želim da dišem ili da pušim.

Znači bacamo ili bacam u jednini?
mikele9 mikele9 20:33 10.04.2010

Re: Work Shop

Znači bacamo ili bacam u jednini?

Bacamo zajedno u množini, draga moja mariopan, a zamisli bez cigarete!
Kako bilo moramo, 'ajde da se redovno ubeđujemo i podržavamo
mariopan mariopan 09:26 11.04.2010

Re: Work Shop

mikele9
Znači bacamo ili bacam u jednini?

Bacamo zajedno u množini, draga moja mariopan, a zamisli bez cigarete!
Kako bilo moramo, 'ajde da se redovno ubeđujemo i podržavamo

Hajde
Evo dan odmiče polako i za sada mi nije toliko teško. Gledaću da legnem ranije i da spavam što duže jer kad spavam ne pušim

Kaže mi komšija da je on lako bacio, evo ga šeta ulicom redovno otkad je bio u komi dva meseca ( isti zdravstveni problemi kao ti + komplikacije sa plućima) pa je tada bacio...evo plaćam da i mene neko baci u komu na dva meseca...ma mogu ja to. Samo se zezam na temu...idem dan po dan.
Pozdrav i hvala na podršci
mikele9 mikele9 11:51 11.04.2010

Re: Work Shop

mariopan
Pozdrav i hvala na podršci

Sad mi palo na pamet, pošto onomad 18.aprila nisu uspeli da me "probuše", pućkaću do 17.aprila a od 18-tog bacam!
dirtyharry dirtyharry 21:50 09.04.2010

Evo

moj iskusni prijatelju jedan za tebe:



ne znam kako je gore kod tebe u prestonici, ali ako ideš na jug (pošto pomenu tu negde Sićevo) čisto da znaš kako se na jugu "produžava".

mikele9 mikele9 22:19 09.04.2010

Re: Evo

Dragi moj mladi prijatelju Harry, bio bre u Vlasotince i pio čuveni specijalitet, dža kafa, dža mleko, nesam gi mešao, svaki za sebe, i da znaš prijalo mi!
dirtyharry dirtyharry 00:02 10.04.2010

Re: Evo

mikele9
nesam gi mešao, svaki za sebe, i da znaš prijalo mi!

Ako, ako, tako i treba. Ne treba da se pije kako ti zapadni sistemi propagiraju nego kako lokalni običaj nalaže. Ja ne pijem kafu pa kad se budemo videli, ja mogu samo mleko. Mada ne znam da li će umeti da razdele to pošteno, ko zna šta se dobija kad naručiš samo mleko
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 22:12 09.04.2010

nemoj bre da pušiš!

Pre 14 godina, sedimo u kafani moj tadašnji, sada bivši, ja i naš drug, njegov doktor. Doktor i ja pušimo ko Turci, a tadašnji moj dragi, šizi, oće i on.
- Ne može! - kažem.
- A vas dvoje, a?
- Mi možemo - kaže mu drug, još nas nije klepila srčka.

Znam, znam, sve, nije pedagoški, nije zdravo, ali kad dodješ u neko stanje i dese se neke stvari, onda brate - oladi.

:)

U to ime, evo ti pesma koju sam tada sročila.Izvini na dužini, ali i oporavak je - trajao. Jer, infarkt i tako to zvekeće po celoj porodici...

TAMO GDE ŽIVI GAVRANOVO PILE

"Sinoć sam ja napravila salatu"
reče mu mala kobajagi nehajno
i bolje se namesti
u dnu bolničkog kreveta
"stvarno? šta si koristila?"
nasmeši se moj dragi
i skloni ruku modru od infuzije
"pa, volju i maštu, znaš valjda"
odgovori mala pomalo nabusito
i odmahnu rukom, nameštajući kosu
"to su prave stvari"
reče joj otac nežno
i sede u krevetu
polako prebacivši noge
preko gvozdene ivice
"tebe su ovde smanjili"
pogleda ga mala strogo u oči
"ma, nisu, činiti se"
nasmeja se moj dragi
pa ustade iz kreveta
"evo, pogledaj, vidiš da nisu"
i uspravi se nasmešenih očiju
"otkud znaš, nisi se merio"
tvrdoglavo će mala
gledajući u zid
"e, jesam, samo da znaš"
namignu joj moj dragi
ali ona to nije videla
jer je ljutito piljila u zid.
"i?"
upita strogo
"186 centimetara, ko i uvek"
"eto, vidiš, a imao si dva metra".
* * *
Lipe su cvetale ko blesave
i mešale se s mirisom
intezivne nege
"nemoj da gledaš u levi krevet,
komšija je riknuo pre 5 minuta"
šapnuo mi je čim sam sela
a onda se iscerio i namignuo
"vidiš, još juče sam bio unplugged
a sad sam baš hevi metal"
reče i podesi kontakte na grudima
bip-bip-bip-bip-bip-bip-bip-bip
čulo se njegovo srce sa zelenog ekrana
"ah, najzad si uspeo da se prikačiš za kompjuter"
uzvratih mu kez od uva do uva
čvrsto ga držeći za nogu
(samo na filmu, pomislih,
imaš to sranje od držanja za ruke)
"bleso, ovo ti je više osciloskop"
nasmeja se moj dragi
a ja ipak zvirnuh iza providne zavese
zaista, tipa su pokrili po glavi
samo su mu virile bose razmaknute noge
"ne boj se, ovde je prosek jedan na 4 sata
a ja sam s one strane vremena"
reče polako i zagleda mi se u oči
u to je prozujala sestra
i pitala "kako smo danas"
a ja sam buljila u njegove dlakave grudi
neobrijanu bradu i oči ranjenog jelena
srećna kao prase što je živ, živ, živ!
* * *
"Daj mi da povučem samo jedan dim"
reče mi svojim najubedljivijim glasom
mrk od pušačke krize koja ga je cimala
"ajde, bolje da mi ti daš nego da se grebem"
muvao me je kao dete njušeći vazduh
sobe broj osam koronarnog odelenja
"osećaš? ovde svi vise na prozoru i puše u klonji"
fiksirao me je svojim lepim očima
pun želje da se zamota u plavičasti oblak
odmah, tu, u zabranjenoj zoni
što bazdi na jod, narandže i urin
a ja sam se samo smešila i odmahivala glavom
stvrdnutog mozga u obliku kvadrata
gora od jebenih doktora i ružičastih bolničarki
i nije me pokolebao ni otvoren prozor
sa pogledom na trafike i švercere duvana
"vidiš! treba samo da siđem i kupim
ovde svi zuje u pidžamama i papučama"
isceri se sa sjajem u očima, gladan nikotina
a ja sam nekako znala da neće
i zato ga mirno upitah (u glavi mi je bio led)
šta treba danas da uradim (već sam grickala olovku)
"traži plan i izveštaj za Oracle konvertor
pošalji e-mail Polu K. i misli na časovne zone"
reče i zatvori oči, glave spuštene na jastuku
a ja sam samo mislila na njegovo srce
i molila Boga da sve bude opet okej
dok mi se u glavi topila grudva od kvadrata.
* * *
Sedeli smo u bašti bolničkog kruga
ja, moj dragi i njegovi novi ortaci
sjebanog srca, u hladu
i cugali mineralnu vodu
smerno, kako nalažu pravila
Instituta za rehabilitaciju
i gledali dva gavrana
kako kruže visoko
grakčući kao ludi
"ispao im klinac iz gnezda
eno ga dole u travi"
reče moj dragi
i otpi gutljaj mineralne vode
"mogla bih da ga pokupim
mora da se sjebao s te visine"
rekoh žmirkajući od sunca
koje je baš sad našlo da se pomeri
zagledana u lošu prognozu
ptičje budućnosti
kavez sa ptičurinom
ili mačka što se prikrada
doživotna robija
ili smrtna kazna
"nemoj, odlepiće mu roditelji
video sam, donose mu klopu"
nasmeši se moj dragi
zureći u belo nebo
"danas je trka trogodaca
ja brišem na hipodrom"
isceri se sedi gospodin
na čijim je grudim pisalo
teatar amsterdam
i poruči vinjak
pa zapali cigaru
zverajući levo-desno
"najebo sam načisto
ako me vidi doktor"
nasmeši se dečački
i cugnu piće, povuče dim
svi smo se pravili ludi
zagledani u nebo
debela gospođa u spavaćici
sa četom pokunjenih rođaka
gegala se stazom
najzad u centru pažnje
tu, među brezama i vrbama
Instituta za rehabilitaciju
"neće me ukebati"
reče sedi gospodin
sa očima kockara
kao da nam čita misli
"jel možeš da spavaš"
upitah mog dragog
zagledana u jato baba
što savesno kruži stazom
"aha, zaspim čim izbrojim do tri
a nekad, bogami i do pola četiri"
reče i pozva konobara
"jebi ga", dodade još
kao da se izvinjava
a ja sam u duši pizdila
na kruta noćna pravila
(autora bih odmah udavila)
kroz koja curi samo mesečina
tmina bensedina i uštirkane sestre
u štiklama sa bocama kiseonika
ako neko krene da riknjava
"ćao društvo, ja palim"
reče ljubitelj konja
i udalji se korakom igrača
"danas su ga klistirali
nije srao sedam dana"
isceri se moj dragi
"a on ih je zajebavao
da su mu deflorisali bulju,
smejala se cela soba"
"meni su uvalili nitroglicerin
da ga nosam svuda sa sobom"
mrko reče tip sa razmaknutim očima
i najdužim stažom intezivne nege
"srce se sjebe iz glave"
progunđa još sav nadrkan
"hajde da se prošetamo
izvan bolničkog kruga"
pozva me moj dragi nežno
i onda smo, ko i svako veče
kružili zagrljeni ulicama Dedinja
i zverali u otmene kuće
dok su riknute mačke bazdile
na sve strane da te Bog sačuva
ili su to bila govna, pojma nemam
u svakom slučaju baš je smrdelo
pa sam odahnula kad smo se vratili
u dvorište Instituta za rehabilitaciju
negde odozdo jezdio je tronogi pas
"čoveče, ovde nema ni celog džukca"
kezili smo se i cerekali kao ludi
odjednom fenomenalno veseli.



mikele9 mikele9 22:29 09.04.2010

Re: nemoj bre da pušiš!

nemoj bre da pušiš!
U to ime, evo ti pesma koju sam tada sročila.Izvini na dužini

Ko bre puši, kad si me to pa videla? Od 1.aprilili sam prestao!
A pesma ne da nije duga nego mi je bilo žao što sam je tako brzo pročitao. Čuvaću je, paziću je i maziću je dugooooooooo....

Re: nemoj bre da pušiš!

secam se ove vesnine pesme, kao i citave te impresivne kolekcije beat poezije na medicinsko-zivotne teme. sjajna je.

a tebi bih, mikele, rado dala preporuku da nije ne-eticki

shit happens. ljudi nisu masine. zato ni "automehanicari" ne mogu svaki put da srede "kvar". ipak, zivot nas neki put i prijatno iznenadi.
mikele9 mikele9 11:40 10.04.2010

Re: nemoj bre da pušiš!

secam se ove vesnine pesme, kao i citave te impresivne kolekcije beat poezije na medicinsko-zivotne teme. sjajna je.

Sjajna! I dobro si rekla u tradiciji najboljih beat pesama koje sam pročitao! Mnogi diljem svijeta bitnički poete mogu Vesni da pljunu pod prozor
zivot nas neki put i prijatno iznenadi.

Začudo i to se dešava! Znaš ono: Prošle godine ni jednom a ove godine još ređe.
mariopan mariopan 18:39 10.04.2010

Re: nemoj bre da pušiš!

mikele9
nemoj bre da pušiš!
U to ime, evo ti pesma koju sam tada sročila.Izvini na dužini

Ko bre puši, kad si me to pa videla? Od 1.aprilili sam prestao!
A pesma ne da nije duga nego mi je bilo žao što sam je tako brzo pročitao. Čuvaću je, paziću je i maziću je dugooooooooo....

Pa ti bacio ?
BRAVO!

Ja od sutra, jer danas već pušim ceo dan, računa se od sutra kada NIJEDNU ne zapalim.

Ps.
I meni se Vesnina pesma jako dopala, strašna je, osvešćujuća i potresna. Tek sad vidim šta radim i deci a ne samo meni. Ok, bacam.
kukusigameni kukusigameni 23:24 10.04.2010

Re: nemoj bre da pušiš!

[url=http://www.prmuseum.com/bernays/bernays_1929.html][/url]
stefan.hauzer stefan.hauzer 22:29 09.04.2010

tom waits

eh,kafa i cigare...
Neverovatno,ja koji sam porocan(cesko pivo,moja ahilova peta,akodozvolite!?)...nekako sam to obisao,nit' kafu,a bogami ni cigaru nisam zapalio dugo,dugo.Imao sam neki eksperiment s' pusenjem,drugi srednje sam bio (mis'im?)neki drugari i ja smo glumeli mangupe,brzo me proslo!
No,uvek sam govorio,ko voli nek' izvoli...(nezvanicno,bacaj to iz ruku,brzo!)

Ova obrada Ramonsa,od Tom Waitsa...ooo moj Boze.

kukusigameni kukusigameni 22:34 09.04.2010

Re: tom waits

Tom Vejts.

Noc na zemlji.

Zene iz glave.

Jedan produzeni i Murati cigareta.

Nista vise od zivota ni ne trazim.

kukusigameni kukusigameni 22:41 09.04.2010

Re: tom waits

mikele9 mikele9 22:42 09.04.2010

Re: tom waits

nezvanicno,bacaj to iz ruku,brzo!

Evo još sam dva dima da pućnem...Pa Stefane brate i prijatelju, pre 13 godina sam batalio alkohol, pre trideset i više godina prestao da igram poker, ne jurim ženske...a počeo sam da pušim kasno sa 13 godina, znači pre 50 godina! Nije lako! A moram ne samo zbog sebe.
Po ko zna koji put hvala na odabiru muzike, Tom je prešišao Ramonse za tri koplja!
Nešto mislim da te predložim za upravnika Filharmonije umesto kandidata Šapera.
mikele9 mikele9 22:48 09.04.2010

Re: tom waits

Jedan produzeni i Murati cigareta.
Nista vise od zivota ni ne trazim.

E potrefi me! Šezdesetih godina sam pušio Murati cigarete, prva liga, kutija je bila kartonska ali istog oblika i sa istim mornarom na poklopcu.
kukusigameni kukusigameni 22:51 09.04.2010

Re: tom waits

...a vidim i da ti poker nije stran. Samo mi reci jesi li izasao iz price u trenutku kad si dobio vise nego sto treba?
stefan.hauzer stefan.hauzer 23:22 09.04.2010

Re: tom waits

Za kandidaturu...
(isti album,ramonse cover...neki su prevazisli same sebe)
mikele9 mikele9 23:28 09.04.2010

Re: tom waits

...a vidim i da ti poker nije stran. Samo mi reci jesi li izasao iz price u trenutku kad si dobio vise nego sto treba?

'ajd kad se već ispovedam...poker sam prestao da igram sa dvadeset i tri godine a bio sam opsednut njim, zbog drastične situacije u kojoj sam se našao. Igrao sam sa velikim igračima u ogromnu lovu, kola su dolazila po mene i ortaka, plaćali nam avionske karte...igralo se na Bledu, Kranjskoj Gori, privatnim vilama tu i tamo. Jednom idemo za Sloveniju, ortak podeli samnom ogromnu sumu, trebalo je da igramo tri dana. Igrali smo u odvojenim sobama, mene krenulo i već prvo veče ja uvećao svoju lovu više od tri puta, sutra još za dva puta, direktori, ministri... utronjali se, mogu da ih blefiram kad hoću, opušteno uživam u igri. Nađemo ortak i ja u kuhinji za doručkom trenutak kad smo ostali sami i on mi kaže da je izgubio skoro sve i onda!, a to je bila lova koju smo spremili za kevinu opreaciju u Švajcarskoj, rak je bio u pitanju. Smrz'o sam se! Osnovno pravilo u pokeru je da kad sedneš da igraš, tvoja lova više nije tvoja, jedino tako možeš mirno da igraš.
Uspem iako stegnut i mengelisan da sačuvam duplo više nego što smo poneli. Prođu tri dana, mi na avion, sletimo na Beogradski aerodrom i ortak mi kaže 'ajde da popijemo kafu i Lozu. Sednemo, rano jutro, aerodrom prazan, izvadim lovu iz torbe i dam mu je. On odvoji kevinu lovu, ostalo podeli i pruži mi moj deo. Sunem Lozu, ustanem i pravac kući, njemu ni zdravo. Tada sam se manuo pokera. A da je igra, igra je!
kukusigameni kukusigameni 23:32 09.04.2010

Re: tom waits

Znao sam.

jesen92 jesen92 23:39 09.04.2010

Re: tom waits

Nista vise od zivota ni ne trazim
...i nije bogznasta preostalo da se trazi
jel tako Mikele?



btw..Mikele, mnogo cesto pises ne postizavam da te pratim...
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:05 10.04.2010

Re: tom waits

Tamo kod arterije i šake sam ja već pala u nesvest...posle ćete mi ispričati šta je dalje bilo...
ivana23 ivana23 00:16 10.04.2010

Re: tom waits

Jelica Greganović
Tamo kod arterije i šake sam ja već pala u nesvest...posle ćete mi ispričati šta je dalje bilo...





Izvini mikele...
mikele9 mikele9 11:45 10.04.2010

Re: tom waits

...i nije bogznasta preostalo da se trazi
jel tako Mikele?

Draga moja jeseni, nije tako, i ti i ja i svi ostali, imamo još mnogo toga da tražimo i ponešto i pronađemo.
btw..Mikele, mnogo cesto pises ne postizavam da te pratim...

Pa da proredim, ono, jednom u šest meseci? Šalim se, pun sam k'o šipak koštica, samo izleće iz mene.
Pozdrav jedinoj jeseni koju volim
mikele9 mikele9 11:49 10.04.2010

Re: tom waits

Tamo kod arterije i šake sam ja već pala u nesvest...posle ćete mi ispričati šta je dalje bilo...

E baš mi žao, jesi se povratila? Ja sam ti ono, mož' me peć', mož' me seć', sve što mora to se može. Mnogooooooo više me bole tz psiićke stvari.
mikele9 mikele9 11:51 10.04.2010

Re: tom waits

Izvini mikele...

Nemoj da se izvinjavaš Ivana, pa i ja se prevrnem od smeha na Jelicine komentare i pisanje.
jesen92 jesen92 22:23 10.04.2010

Re: tom waits

Draga moja jeseni, nije tako, i ti i ja i svi ostali, imamo još mnogo toga da tražimo i ponešto i pronađemo.

..ako ti kazes onda verujem...tj trudicu se da verujem

Re: tom waits

vesna je imala ceo blog sa pesmama. preporucujem svima kojima se ova dopala. nemam sad vremena da trazim, ali pogledajte
mikele9 mikele9 11:58 11.04.2010

Re: tom waits

..ako ti kazes onda verujem...tj trudicu se da verujem

Jeseni, ne bih mogao da živim ako nešto ne tražim i istražujem. Per aspera ad astra ili što reče Đura Jakšić: Idem stazi trnja da se vrnem. Na sve i svašta nailazimo u traženju ali ponekad nađemo i sjajnu stvar. Smisao je u traženju, neprekidnom.
miloradkakmar miloradkakmar 00:33 10.04.2010

Čovek

se prilagođava onome što mu čini zadovoljstvo i onoliko koliko mu odgovara.
Kada sam u zatvorenom prostoru cigarete se same puše, na otvorenom, u šetnji, nema šanse da ću zapaliti.
Ne mogu stalno da šetam.
mikele9 mikele9 11:53 10.04.2010

Re: Čovek

Čovek
se prilagođava onome što mu čini zadovoljstvo i onoliko koliko mu odgovara.
Kada sam u zatvorenom prostoru cigarete se same puše, na otvorenom, u šetnji, nema šanse da ću zapaliti.
Ne mogu stalno da šetam

Pa jes, čoveci smo a što se tiče šetnje, nije ni zdravo neprekidno klipsati tamo amo.
GajaR GajaR 08:01 10.04.2010

besplatni savet

.
Ovisnici (naravno i pušači su ovisnici i to kakvi!) neprekidno lažu sami sebe.

Ne izdvajam se od njih.

Mikaele brate, da ti dam šlag(vort): STRAH OD TEŠKOĆA ĆINE TEŠKOĆE JOŠ VEĆIM!

I ja sam imao na umu tu narodnu mudrost...i prestao sam...
mikele9 mikele9 11:56 10.04.2010

Re: besplatni savet

Mikaele brate, da ti dam šlag(vort): STRAH OD TEŠKOĆA ĆINE TEŠKOĆE JOŠ VEĆIM!
I ja sam imao na umu tu narodnu mudrost...i prestao sam...

Gajo brate, strah da će ti nestati cigarete ja najveći strah na svetu! Trebalo bi snimiti takav jedan horor film.
More, savladaću ja tu teškoću i strah, pa kud puklo da puklo!
Ivana Knežević Ivana Knežević 14:31 10.04.2010

Voajeri i ucesnici

Vesna, intimna pesma a svi smo se nagurali unutra.

mikele, svako zivi kako (ne) ume.

Srecno sa izlozbom.
nikola_tnt nikola_tnt 23:00 10.04.2010

Re: Voajeri i ucesnici

Svi mozemo biti ucesnici dogadjaja na javnom prostoru.
Michele, znam jedno mesto gde se kafa ispija pre nego sto se ispusi cigareta.
Isto mozes da potrosis kutiju dnevno (sveta Srpska obaveza) ali polovinu bacas, provereno.

mikele9 mikele9 11:46 11.04.2010

Re: Voajeri i ucesnici

Ivana Knežević
Vesna, intimna pesma a svi smo se nagurali unutra.

Intimna jeste ali kako da se ne ufuramo u nju, uvukla nas je sama!
mikele, svako zivi kako (ne) ume.

Aksiom
Srecno sa izlozbom.

Hvala, voleo bih da dođeš i vidiš moje slike.

izlozba

i ja bih rado videla tvoje slike.
imas neki web site?
ako ne, onda kad dodjem u bg krajem juna, moze?

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana