Tamna je noc ili O` Danny Boy - Muppet Edition...

Tibor Jóna RSS / 23.11.2007. u 13:55

Nekoliko interesantnih vinjetica iz sukoba Jovanovic - Miskovic.

Vinjeta 1 - Jesus Christ Superstar

 

Slobodan Milosavljevic citira Krista, promovisuci sebe u Oprostioca nasega doba, eto on velikodusno, kriscanski oprasta posrnulom i zabludelom Jovanovicu na njegovim recima,jer ovaj ne zna sta govori, a uz to je i nesto patoloski ovo-ono, zna on patologiju, shkolovo se covek.

Siroti i mali Jovanovic - milosrdni te konsekventno tome veliki Milosavljevic. 

Interesanta stvar sa ovom vinjetom je potreba u Milosavljevica za (zlo)uporabom ni manje ni vise nego samog Krista Spasioca u dnevnopolitickom nadhebavanju sa politickim protivnikom. To je inace prvi put, a da je meni poznato da Milosavljevic citira Bibliju u javnosti kako bi sebi pribavio argument za odbranu (i to vrlo selektivno i ograniceno! - jer da je procitao i ostatak valjda bi procitao da Hrist nikad nikoga ne bi nazvao patoloskim slucajem). Upotreba Krista je sama po sebi , meni barem, prilicno indikativna i govori da je posredi izuzetno vandredna situacija u kojoj se Milosavljevic nasao, a za koju treba spremiti i vandredno emotivno nabijene argumente. Kad vec nema niceg boljeg, jel

U The Simpsons The Movie ima scena kada trenutak pred "sudnji dan" svi iz crkve pretrcavaju u Moovu birtiju, a svi iz Moove birtije pretrcavaju u crkvu. Meni se cini da je i u Milosavljevica doslo do sudnjeg pa mu nista drugo ne preostaje nego da iz Birtije trci u Crkvu i da tamo u potrazi za spasom, rinfuzno,u stilu - 250g bez kostiju molim, ako moze od buta i da ne bude zilavo, upotrebljava Krista i njegove reci.

Vinjeta br 2: Im in the mood for love, simply because your near me

 

Dinkic Mirosinke Mladjan, koji inace nema vremena da se pojavljuje na sudu jer radi svoj posao i ministruje, odjedared nalazi ne samo predaha od ministrovanja nego i vremena za PRIVATNU tuzbu protiv Jovanovica! Interesantno bi bilo cuti kako odjednom Dinkic Mirosinke Mladjan ima vremena da se pojavljuje na sudu samo i iskljucivo po ovoj stvari, a ostali sto ga utuzuju - Batic npr. - da se strpe dok ok izvoli ne biti vise ministar, e ne lipsao magarce do zelene trave.

"Jovanovicu kriminal na usta izlazi" kaze Dinkic, misleci pritom valjda na usi. Osvedoceni borac protiv svakojakog kriminala slobodarski Dinkic tako preuzima i reciklira teze i platforme Ulemeka Legije, Vukasovica, Kurira, Pressa, i tako te ale i vrane, i tako tog kusog i repatog, teze i platforme lansirane u obranu od optuzbi za ubistvo premijera, nastalih kako bi se ubistvu dala politicka crta (jer cak i Ulemekovi branioci i apologete nemogu da negiraju neophodnost bilo kakvog makar i najjadnijeg politicke softverske podrske u situaciji kada premijera streljaju aktivni visoki oficiri Policije njegove drzave), crta koja je neophodna kako bi tako povucena odvukla paznju od pravih politickih inspiratora ubistva Zorana Djindjica.

Znaci li to da u nedostatku boljih dokaza jedino sto ti preostaje, kad je vec Milosavljevic zapljunuo Crkvu i Krista za sebe, ti posegni za next best thing nabijenim materijalom SENZACIONALNO i SPEKTAKULARNO  i u 400 pitanja i odgovora obradjenim tezama?

Vinjeta br 3: Necu da budem chlan Mafije ili ti "Majku nemoj da mi diras!" 

 

"Nisam clan nikakvog udruzenja" kaze Ledolomchev Remorker Djelic, covek koji izgleda kao da neobicno voli da se slusa kako izgovara krupne reci i pompezne govore. Pa da, ali sve i ako jesi clan, pretpostavljam da vam Miskovic nije izdavao clanske karte.

Clan kriminalnog udruzenja Djelic Bozidar, tetkin kauch, Novi Beograd, po zanimanju Ekonomista, JMBG, broj licne karte, vazi do, izdao karticu i td. Clanska karta broj 4 (precrtano pa dopsano 3 - sa objasnjenjem - usled koalicionog sporazuma Dinkic nateran da se u korist Djelica odrekne broja 3 i da obeca da mu majku ne dira vise.)

Naravno da ni Remorker ne zamislja tako kriminalno udruzenje, nego, eto, crkva i Krist, a potom i mafijaski i argumenti ubica i pravih narkobosova vec bili zauzeti. Djelicu je u ostalom najvrednije ime

A evo i ultimativnog dokaza da Djelic nije uhvacen u kupusu.

 Vest sa B92:

"Đelić je rekao da poznaje član 6. Ustava Srbije i pozvao Jovanovića da odmah nadležnom organu da dokaze kojima ga optužuje da je prekšio zakon.
"Podsećam vas da ima i drugih odredaba u ovom Ustavu, na primer preambula, a nadam se da je i vi poštujete, prema kojoj naša zemlja treba da ostane celovita, da treba da branimo celovitost naše zemlje i teritorijalni integritet", rekao je Đelić.


 Da parafraziram Gebelsa, cim , ali momentalno cim se kao protivargument za nesto upotrebi Kosovo, ja se zapitam gde je revolver tj. uhvatim se za novcanik.

Vinjeta br 4: `Ocete da duvate ili da pisemo ? 

 

Andrija Mladenovic doprineo daljem razvoju politicke teorije. Od sada pa na ubuduce, predsednik parlamentarne stranke, u opoziciji, pre nego se obrati Premijeru mora kao pratecu dokumentaciju da podnese toksikolosku analizu krvi inace mu nece biti odgovoreno.

Dakle, po vrcavom Mladenovicu, legitimitet da se kroz parlamentarni rad vrsi kontrola Izvrsne vlasti, sto je za nas sitnicare zapravo sustina demokratije, ne stice se vise na izborima, poverenjem gradjana nego u toksikoloskoj laboratoriji.

Ono u pravu je Mladenovic! Sto da se igramo demokratije i demokratske kontrole i da lazemo narod da ona postoji! Na pregled Jovanovicu!

Ovo, inace, majka mu stara, ko apliciranje za vizu.

-Dozvolite da se obratim Premijeru!

-Jeste predali kod Andrije sve papire?

-Jesam!

-Nalaz toksikologa?

-Naravno!

-Misljenje SANU da ste nadlezni da postavljate pitanja u toj oblasti?

-Imam.

-Misljenje SPC da ste moralno podobni da se bavite tim pitanjem?

-Imam.

-Blagoslov Dobrice Cosica da ste nacionalno osvesteni?

-Podneo!

-Misljenje Slobodana Rakitica o poznavaju poezije Ratka Mladica?

-Evo !

-Elaborat Instituta "Magnum Crimen" o nepostojanju veze izmedju Vas i Katolicke Crkve sa misljenjem Smilje Avramov o poznavanju 10 najvecih neprijatelja srpstva?

-Potvrda od Koste Cavoskog da ste pomagali brata Radovana u novcu, ljudstvu i tehnici?

-Prilazem!

-Hrisovulju Radosa Ljusica o poznavanju Prave, Jedne, Jedine, Svete i Apostolske srpske istorije i njenih najvecih neprijatelja?

-Imam.

-Niste se pokazali nesto preterano samo 64  poena. I to od sto! Cccccc. Sva sreca da smo mi mnogo tolerantni.

-Jeste doneli i potvrdu o donacijama strankama koalicije?

-Sve izuzev za Novu Srbiju.

-Molim?!? Slusaj ti strokava narkomanchino, ako si mislio da takav nelegitiman postavljas pitanja JEDNOM Premijeru Srbije i svih Srba u otadzbini i rasejanju bolje se vrati odmah u tu Ameriku i tamo se tako ponasaj. Marsh napolje djubre jedno pokvareno...  

Bravno Mladenovicu. Snasao si se sred pusaka bajoneta kad je sve dobro bilo iskorisceno i usao u istoriju politicke teorije!

Vinjeta br 5: Ovo moje pismo i nije moje pismo. Ako ste ga citali to jest. Ako niste, vratite mi ga... 

"Departmentu je na uvid poslat skorašnji dokaz Haškog tribunala o Miškovićevoj manipulaciji srpskom carinom, čime je ubirao profit 1999-2000. i direktno bio umešan u šverc cigareta i pomaganje Miloševićevog režima 1993-1995, čime bi bio potvrđen njegov status 212 f i doživotna zabrana ulaska u SAD." 

Jel i vama interesanto kad organ druge drzave, na drugom kontinentu, zna i zeli vise da zna o kriminalnim aktivnostima gradjana Srbije, nego pravosudni organi u vasoj drzavi koje vi placate da bi se time bavili? Ja ke umram i zaginam od zabavnosti ove okolnosti. To je valjda da razlika izmedju prave i pseudo pravne drzave. Ko ce ga znati

Vinjeta 6: Yea, though I walk through the valley of the shadow of death, I will fear no evil...

G17 saopstila da Stvar (Jovanovicevu tuzbu) treba ostaviti tuzilastvu, gde ce stvar biti odbacena jer je laz. Meni je recimo interesantno kako to misle "odbacena jer je laz". Valjda nije tuzilastvo prorociste u Delfima pa da jednim pogledom ume da razchivija istinu od lazi? Valjda ide tu neka istraga? Vaistinu, nema sta da se brinu ni u jednom ni u drugom slucaju.

Kad smo umeli da zavrsimo za brata Pahomija, umecemo i za sebe. Jel.

Ili sto bi rekao Jocic - "Poštovani poslaniče Nikoliću, ne može policija sve." Nesto mora i pravosudje.



Komentari (13)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

pufna pufna 15:10 23.11.2007

pescanik

''Ima mnogo razloga zbog kojih je nastala ova nova faza satanizovanja Čedomira Jovanovića. Navešću samo jedan, koji nije prvi ni najvažniji. Ova politička kasta, klika koja vlada zemljom, je toliko uzajmno povezana, svako svakoga može da uceni i pošalje na nekoliko godina ili decenija robije, ali su se svi svima zavetovali na ćutanje, odnosno stvorili neku vrstu pakta o nenapadanju. Jeste li primetili koliko se sada ređe uzajamno vređaju i optužuju. Kada je Dinkić ovoliko morao da ćuti dok ne zalaje, koliko je teško Velimiru Iliću da trpi, a da nikoga ne šutne, koliko je Đeliću i Dinkiću teško da se ne svađaju. Ta suspregnuta agresivnost političkog polusveta, koji moć demonstrira samo na najbrutalniji način, morala je da nađe nekoga koga može da udara, a da to nikoga od kolega lopova i moćnika ne ugrozi.

Jovanović je kao dete u nasilnoj porodici, gde odrasli i jaki ne smeju da se pobiju međusobno, pa stalno terorišu dete, utoliko više ukoliko se više buni. ''

nemanjag nemanjag 17:45 23.11.2007

poredjenje

volim da uporedim ovo:

"Podsećam vas da ima i drugih odredaba u ovom Ustavu, na primer preambula, a nadam se da je i vi poštujete, prema kojoj naša zemlja treba da ostane celovita, da treba da branimo celovitost naše zemlje i teritorijalni integritet", rekao je Đelić.


i ovo:



i sad, kao, cemu da verujemo..?
Tibor Jóna Tibor Jóna 19:32 23.11.2007

Re: poredjenje

nemanjag
volim da uporedim ovo:

"Podsećam vas da ima i drugih odredaba u ovom Ustavu, na primer preambula, a nadam se da je i vi poštujete, prema kojoj naša zemlja treba da ostane celovita, da treba da branimo celovitost naše zemlje i teritorijalni integritet", rekao je Đelić.

i ovo:



i sad, kao, cemu da verujemo..?


bolje da cuvamo novcanik.....first things first!
nemanjag nemanjag 20:27 23.11.2007

Re: poredjenje

da, da... mi novcanik!

zao mi je samo sto mu sapucu sa strane... i sto on slusa, i ponavlja...

profitabilni blog

(of note: ne mislim na Vas)
Gledam juce svog omiljenog TV junaka Hank Moody-ja koji zaradjuje za zivot pisuci blog za tinejdjerski casopis (sidetrack: koji poseduje njemu omrazeni partner zane njegovog zivota, ne mogu da odolim digresiji) i pitam se ko ovde radi za pare i da li bi nas stav prema odredjenom blogu promenilo kad bi smo znali da je to sve za pare.
I ako ima neko koga placaju i ko, kao bozanstveni Hank, ima petlju da to javno prizna, da li zarada zavisi od broja preporuka/komentara?
Tibor Jóna Tibor Jóna 19:33 23.11.2007

Re: profitabilni blog

Ana WithAFamilyNameTooHardToPron
(of note: ne mislim na Vas)
Gledam juce svog omiljenog TV junaka Hank Moody-ja koji zaradjuje za zivot pisuci blog za tinejdjerski casopis (sidetrack: koji poseduje njemu omrazeni partner zane njegovog zivota, ne mogu da odolim digresiji) i pitam se ko ovde radi za pare i da li bi nas stav prema odredjenom blogu promenilo kad bi smo znali da je to sve za pare.
I ako ima neko koga placaju i ko, kao bozanstveni Hank, ima petlju da to javno prizna, da li zarada zavisi od broja preporuka/komentara?


ako znate nekog ko bi platio, daj da razmenimo mailove pa da shibamo cv-ijeve , da se resavamo bede...

Re: profitabilni blog

Vi biste da budete strani placenik? Ja imam utisak da bloger na B92 moze bolje da profitira kao domaci izdajnik.
Tibor Jóna Tibor Jóna 19:47 23.11.2007

Re: profitabilni blog

Ana WithAFamilyNameTooHardToPron
Vi biste da budete strani placenik? Ja imam utisak da bloger na B92 moze bolje da profitira kao domaci izdajnik.


ne pravim pitanje.

Re: profitabilni blog

Rado bih Vam pomogla, da znam kako. Treba da pitate one sa iskustvom.
asterix asterix 13:34 24.11.2007

Re: profitabilni blog

Mala je ovo zemlja koliki je Tibor izdajnik:)
Tibor Jóna Tibor Jóna 20:36 24.11.2007

Re: profitabilni blog

asterix
Mala je ovo zemlja koliki je Tibor izdajnik:)


to i ja racunam, te se zato nadam kakvom stranom financijeru....
sentinel26 sentinel26 23:59 23.11.2007

Ide li to svanuće ?

Noć jeste tamna,
ali ipak vidimo dobro crne junake na crnim konjima što zacrniše sve živo iza nas, pored nas i ispred nas.

Jedan čovjek koji mnogo drži do svojega obraza reče:
„Kao što svi koji rade, i ovi koji su gradili su kritikovani. Ja bih hteo da kažem šta mi, Vlada Srbije, očekujemo od Delte. Prvo, očekujemo da budu ledolomci u regionu i da omuguće našoj građevini i našim proizvođačima da se predstave na svim tržištima, kao što su neke druge zemlje uspele da urade sa svojim firmama. To je prvi državnički zadatak"

Pa opet taj isti čovjek reče i ovo:
"Podsećam vas da ima i drugih odredaba u ovom Ustavu, na primer Preambula, a nadam se da je i vi poštujete, prema kojoj naša zemlja treba da ostane celovita, da treba da branimo celovitost naše zemlje i teritorijalni integritet".

Jedna novinarka koju je Pero kažu naružio, pitala je Čedu otkud mu skupo odijelo?

Ista novinarka je takodje pitala Čedu zašto on nije rekao cijelu istinu ?

Opet ta ista novinarka nije pitala Dinkića i Djelića otkuda njima još skuplja odijela?

Nije ih pitala da li su rekli cijelu istinu, da li nešto skrivaju, zaboga jer ona njima vjeruje, zna da su rekli cijelu istinu i samo istinu i tako im bog pomogao kako oni govorili istinu. Amin!

Naravno ona je ubijedjena da čeda nije rekao sve što zna.

Dax Dax 11:20 24.11.2007

Re: Ide li to svanuće ?

Ne ide svanuce,Delta city se najbolje gradi preko noci.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana