Planeta| Satira| Život| Životni stil

JESEN

mikele9 RSS / 09.03.2010. u 21:43

mikele9
mikele9

Iz započete knjige INOZEMSTVO STANUJE U MENI

                                                                                                                                                              Margiti

JESEN jurca ka Zimi neviđenom brzinom. (Leto? Ko još osim mene pamti žege, vrućinčine koje me uvek i iznova potiču na delanje?) Jebe se meni što je život kratak, što sam prevalio ohahaj godina, što sam duboko zagazio (ko u govno) u životnu JESEN. Ono istina je da iza sebe imam životčinu, da je uglavnom nisam proćerdao ali prošlost, šta to beše, kukumavčenje za izvikanom mladošću?, proganja, ne da mira ni kad kenjaš. Proklamovao sam javno da živim od danas do danas, da sutra ne postoji a „prošlost je jeziva“, da citiram Lukača. Iako je ne priznajem, mislim prošlost, bilo je trenutaka kada sam tvrdio da je budućnost vidljiva tek kada postane prošlost. Pišući Tabukiju nasrao sam se o sopstvenoj prošlosti, što sam od sebe, što odgovarajući na njegova pitanja. Da li je u pitanju mazohizam ili nešto drugo, ne mogu da odolim a da ne kažem koju o „onim“ danima! Vuče me kao ogroman oktopod sve dublje i dublje, ulepšavam, doterujem, fingiram, zajebavam se ali prošlost je tu bez prekida, kao vazduh koji udišem. Do malopre sam sedeo za štafelajem, postavljao novu slku a evo me sada za kompom, pišem, dok sa zvučnika slušam 100 najvećih hitova iz 1969 godine, trenutno Creedence Clearwater Revival. U iščekivanju sam mojih favorita. Jebo te sad ide Atlantis od Donovana! Ko je bre taj? Zezam se sam sa sobom, ni onda ga nisam voleo, preferirao sam Roberta Cimermana samoprozvanog Bob Dilan. Sam je rekao da je bio fasciniran Dilanom Tomasom. Zbrda zdola, š’a, može mi se. Otvorim B92 Blog i tamo tekst All Along The Watchtower, podnaslov: najbolje obrade svih vremena. Hendriksova obrada Dilanove pesme, ruku na srce (zaista je stavljam) je, je, je...jebote!, je vanzemaljska! I sam Robert je bio oduševljen, piškio je u gaće od sreće. A Džimika! Pa zvuk i vibracije njegove gitare prepoznao bih i iz druge galaksije! Volim ja i Džon Li Hukera i Bo Didlija nezavisno, Klepton mi je zadnja rupa na svirali ali HENDRIKS je unique! Da se ovog trenutka svet raspadne, pukne, to što je otsviralo crnče, je megamegamegamegamegamegamegamegamegamegamegamegamegamegamegamegamega megamegamegamegamegamegamegamegamegamegamegamegamegamega!

Nego o čemu ja ono? Jelen...jablan...jeben...ne, JESEN. Jebi ga, prošlo me Proleće i Leto, šibam kroz JESEN a Zima ka’će, ne znam! I bolje. Bilo bi usrano da znaš dan, sat, minut i sekund kada ćeš da odletiš „...u predele nove koji su lepši od predela ovih, koji su lepši od predela svih.“ Po sećanju iscitirah Branu Petrovića.

E onda moram i ovo. Silazim sa Akademije prema mostu, kad za stolom ispred Varoš Kapije, noć letnja oko devet, sede pijani ko klenovi moj profesor Žika Turinski i Brana Petrović. Sedaj, kaže Žika, sednem i pridružim se ubijanju i posle sedme, osme čaše, zinem i odrecitujem: „Na ulazu u gradilište vatra naoružana cvetom, stražu čuva. Mrtvi ne mogu unutra, život je ulaznica.“ Njih dvojica ne prekidaju unošenje toksičnih materija, ja nastavim: „U letnje popodne kad bi žena HTELA, ti komšiju zoveš da igrate šaha. Uprkos smrti, uprkos razumu, ti se u šah ne razumeš, hvala ti zbog toga.“ Žiko, trgne se Brana, pa jebala te ta tvoja Akademija, a ti momak, batali crtkaranje, ti si bre rođeni pesnik!

Mlad i naivan kako me Le bon Dieu dao u to doba, pokušam Brani da objasnim da su to njegovi stihovi, ne dopire! Tura za turom, tonem i ja sa njima, postaje nevažno ko je šta napisao, nacrtao, naslikao....

Kad se pomene Septembar odmah se pomisli na JESEN ali jadac! Tek od 21 ili 22 Septembra počinje JESEN. Ja sam rođen 4. Septembra, dakle ne baš u sred ali ipak u letnje vreme. Keva mi pričala da joj je ćale doneo vruć lebac i korpu grožđa, jela sam i plakala a ti si se drao. Ćale je morao odmah da ide, dužnost zove, zato je ona plakala a i bila je klinka. To što sam se ja drao, pa to mi je bilo osnovno zanimanje.

JESEN, JESEN, JESEN....Emilija je uvek tražila da joj pevam Jesenje lišće...(već uvelo je, ni travke nema pustoš je svud...). Kad se obesila, na Prolećnoj sam izložio crtež čiji je naziv bio Posveta Emiliji. Niti je nje bilo niti JESEN-i na crtežu, jedan muflon sa ogromnim uvjenim rogovima ali ja sam neprekidno mislio na nju. I sada se s vremena na vreme setim te divne devojke, ne moje, koja je uvek bila sa pogrešnim muškarcima. I da sam hteo da joj pomognem a nisam mogao, samo sam je voleo, nije joj bilo pomoći, takav joj bio usud.

Ne volim JESEN, ne volim da gacam preko žutocrvenog opalog lišća, jebe mi se za fantastičan dijapazon boja koji sobom donosi JESEN! Ja slikar. Boje su u meni, u mojoj glavi, u krvi mojoj, u nervnim završecima, kičmenoj mi moždini, koji će mi moj da mi JESEN pomaže. Ne slikam pejsaže. Slikam isključivo ženske aktove. Ipak ima ipak. Krajem osamdesetih moja drugarica Istoričarka umetnosti me zamoli da naslikam pejsaž kakav god hoću, sprema izložbu Pejsaž u novijoj Jugoslovenskoj (Ej!) Umetnosti. Naslikam nekakvu lagunu sa ostrvcima, nema veze sa klasičnim pejsažom ali se njoj dopadne i izloži je sa ostalim slikama. Na otvaranju izložbe se pojavim, pozdravim sa njom, sa svojom ženom i vrlo brzo zbrišem. U to malo vremena ulovi me neka novinarka, izodgovarah joj na nekoliko pitanja i fiju. Sutra mi drugar kaže: eto te na naslovnoj strani, koje behu novine, i to u boji. Pruži mi, velika fotografija moje lagune, ispod tekst kao intervjua a iznad naslovčina POZNATI JUGOSLOVENSKI PEJSAŽISTA......To ti je ova zemlja, jesenja, buđava, smrdi od truleži, od popadalog lišća koje niko ne skuplja!

Ja u Junu ili Julu mesecu ne skidam čarape dok temperatura ne pređe 30 stepeni.

Ukinuo bih JESENda mogu! I ne samo JESEN, nego i Zimu i Proleće. Leto bre burazeru i to tropikale, ekvatorijale, da ti se asfalt topi pod nogama, to je godišnje doba!

A JESEN Patrijarha sumanutog Gabrijela, slušaj sad ovo:...nepojamne zlobe srca koja ga je podstakla da proda more (MORE, jebo te!) jednoj stranoj sili i nas osudio da živimo pred ovom ravnicom bez vidika prekrivenom trpkom mesečevom prašinom čiji su nam izlišni sumraci žalostili dušu. Jel’ treba još?! Samo jesenji ljudi, bili patrijarsi ili ne, prodaju more! Daću oglas u Službenom listu: Pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću i svešću, javno izjavljujem i objavljujem da se odričem JESEN-i. Svakojake eventualne dugove, transakcije bilo koje vrste, primedbe i zanovetanja, unapred odbijam i ne priznajem. U potpisu..... dana...meseca...godine.....

A onda mi pada na pamet mlađahni Stražilovac: Lišće žuti veće na drveću, lišće žuto doli veće pada, zelenoga ja više nikada....puj, puj, puj! Daleko bilo! Ali ne samo Branko, navalili bili pjesnici naši da pjevaju o JESEN-i, životnoj i onoj meteorološkoj. Aleksa žalosni Šantić: ...Prošlo je ljeto! Mutna JESEN vlada...............i mrtvo lišće po humkama pada.... čista nekrofilija! Vojkan Ilić joj peva serenadu, ono kao, draga na balkonu a ja (V.I.) joj pevam u mrklome mraku: K’o gorda carica i bajna, sa snopom zlatnog klasja, Na polju JESEN stoji. Sa njene dražesne glave... S.Luković bar pošteno peva o usranosti JESEN-i: K’o stara bolna, polagana, ubogih, mutnih, šturih dana, Jesenja kišna pesma. U JESEN se osećam nekako kao nedojebano devojče, dal’ je bilo ili nije bilo?

Jesenje rasprodaje su šit, prvo podignu cene k’o tesari krovnu gredu, visoko a onda udare na sva zvona popust od 10%. „JESEN dođeeeee, ja se ne oženi’, stara majka govorila meni...“ Poserem ti se u pesmu! Što si čekao JESEN? Kao, da prvo sakupiš letinu, da napuniš ambare pa ondak ženidba. Šio mi ga Đura (znao čoveka, bio krojač i po). A stara majka, dođe mi da bljunem. To sam još kao klinac zapazio kod Branka Ćopića. Pisao je vrhunski, svaka čast ali kod njega je svaka majka bila STARICA MAJKA! Mog’o si ti, recimo Nikoletina, da imaš 20, 22, 25 godina, majka ti je po pravilu bila starica. Pa kad ga je rodila bre, sa pedeset devet godina ili možda šezdeset tri? JESEN stiže Dunjo moja.... Ako je Dunja devojka, zabole je za JESEN, ima ona pametnija posla a ako je ono što raste na drvetu i tu je stvar jasna, bićeš Kitnikes i basta. „JESEN u meni tuguje....“, što si je ufurao u sebe ili dozvolio da se ušvercuje u tebe, pa još i pevaš, jebote, samosadizam na delu, mazohizam je mala maca za ovo stanje! JESEN je depresija iz koje te ni najveći bager ne iskopa. Od kad je sveta i veka izabrani/odabrani pjesnici, muzikanti zvani kompozitori, slikari i tz kniževnici, zasipaju nas (nagrdiše nas ili bar mene) JESEN-ima! Foliranti! Š’a možeš da radiš u JESEN? Da šutiraš već pomenuto crvenožuto opalo lišće, idi bre, da ne znaš kako da se obučeš jer je čas hladno, čas sija sunce, čas te ispoliva kišurina, nedaj bože da se nađeš pod Zubčevim kišama u Mostaru, kijaš, sliniš, mokre ti noge i duša, pa jel to godišnje doba, dostojanstvo ti se valja u blatu (jesenjem!), prstom ne možeš da mrdneš a kamo li da nešto suvislo uradiš, učiniš ili pomisliš.  Leto je Premijer Liga a JESEN se batrga u najdonjijoj seoskoj lizi. I još: Pa Serjoža ko vas porodično zajeba te vam nadenu tako trulo prezime?

Atačmenti



Komentari (108)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

margos margos 21:43 09.03.2010

Vauu!!!

:))))))))))
mikele9 mikele9 21:47 09.03.2010

Re: Vauu!!!

Poštovana, vama sam hteo prvo da javim ali vi ste brži od munje!
Eto mene pored tebe.
mirelarado mirelarado 21:56 09.03.2010

Re: Vauu!!!

Нема за тебе јесени, Микеле. Сав си од врелих летњих боја саткан. Добро ти нама дошао овде!

margos margos 21:58 09.03.2010

Re: Vauu!!!

Nisam mogla da odolim da svoju radost što te vidim, odmah ne dokumentujem. A ondaK se bacih na čitanje.

E, pa sam pocrvenela kad sam videla da si mi posvetio to s naslovom nastalim iz onomad...
Dobrodošao! :)))

A da, onaj tvoj pejzaž je uramljen i izaziva divljenje gostiju.:)

ssvetlana92 ssvetlana92 22:03 09.03.2010

Re: Vauu!!!

Izmamili ste mi osmeh na usnama...oboje.
mikele9 mikele9 22:03 09.03.2010

Re: Vauu!!!

Мирела моја драга, хвала ти пре свега што постојиш, што ме разумеш а хвала ти и за грандиозну Елу.
mikele9 mikele9 22:10 09.03.2010

Re: Vauu!!!

E, pa sam pocrvenela kad sam videla da si mi posvetio to s naslovom nastalim iz onomad...

Napisao sam i to i ono...čitaćeš uskoro...pominjem kako je došlo do naziva knjige...strpljenja zarumenela devojčice.
P.S. Moja koleginica iz Nemačke je za katalog moje poslednje izložbe aktova napisala da su za nju moji aktovi beskrajni zemaljski prostori, planine, reke, doline, šume, jezera...jednom reči pejzaž.
jesen92 jesen92 22:12 09.03.2010

Re: Vauu!!!

Margos je ovo zasluzila... ali......nekako se i ja osecam vazno....
mirelarado mirelarado 22:13 09.03.2010

Re: Vauu!!!

Мислим да ово дивно изненађење заслужује да сви виртуелно наздравимо. Знам да више не пијеш, али ово је само симболично:

mikele9 mikele9 22:13 09.03.2010

Re: Vauu!!!

Izmamili ste mi osmeh na usnama...oboje.

To je lep osećaj, priznaćeš. Evo za tebe i samo za tebe
margos margos 22:14 09.03.2010

Re: Vauu!!!

E, Jeseni, čekala sam da se javiš. :)))
Moraće da prizna da IPAK postoji JESEN koja mu je draga.
E! To sam čekala!

margos margos 22:17 09.03.2010

Re: Vauu!!!

Napisao sam i to i ono...

Smejem se ... i jedva čekam. :)
Nego, spremaš li ti izložbu ili kradeš i piscima zanat kad si već pometenog Branu 'hakovao' ?
libkonz libkonz 22:17 09.03.2010

Re: Vauu!!!

vidi, vidi
Čestitam !!!
mikele9 mikele9 22:18 09.03.2010

Re: Vauu!!!

nekako se i ja osecam vazno.

I treba da se osećaš važno, nisi ti ona JESEN o kojoj ja pišem. Važna si ti meni odavno, mogla si to da osetiš kroz moja komentarisanja.
mikele9 mikele9 22:22 09.03.2010

Re: Vauu!!!

Мирела хвала ти али не виртуелно и симболично него од
ssvetlana92 ssvetlana92 22:25 09.03.2010

Re: Vauu!!!

mikele9
Izmamili ste mi osmeh na usnama...oboje.

To je lep osećaj, priznaćeš. Evo za tebe i samo za tebe

Hvala
Jesen..žao mi je što je ne voliš.
mikele9 mikele9 22:27 09.03.2010

Re: Vauu!!!

Nego, spremaš li ti izložbu ili kradeš i piscima zanat kad si već pometenog Branu 'hakovao' ?

Spremam nego šta! Do pre sat vremena sam sedeo za štafelajem. Bio sam devet dana u Novom Sadu ali sam poneo tri slike i radio k'o crnac.
Pozvaću vas na vreme i voleo bih da mi dođete na otvaranje izložbe, ali otom, potom.
mikele9 mikele9 22:29 09.03.2010

Re: Vauu!!!

vidi, vidi
Čestitam !!!

Od blagodarim i drago mi je da sam u vašem društvu.
jesen92 jesen92 22:38 09.03.2010

Re: Vauu!!!

mikele9
nekako se i ja osecam vazno.

I treba da se osećaš važno, nisi ti ona JESEN o kojoj ja pišem. Važna si ti meni odavno, mogla si to da osetiš kroz moja komentarisanja.
..filing je filing i filinguje se cak i preko tastature....Prema tome, znam da nisam ta Jesen al kad mi se ime svaki cas pominje, prosto,mi doslo da se pravim vazna..

Za Tebe ,Margos i vasu vernu publiku...:



mikele9 mikele9 22:44 09.03.2010

Re: Vauu!!!

..filing je filing i filinguje se cak i preko tastature

To je to!
Thank you for Summer Wine
jesen92 jesen92 23:12 09.03.2010

Re: Vauu!!!

margos
E, Jeseni, čekala sam da se javiš. :)))
Moraće da prizna da IPAK postoji JESEN koja mu je draga.
E! To sam čekala!
...Cekala i docekala...Hvala ti sto mislis na mene...s obzirom da u zadnje vreme bas ne obitavam ovde, nadam se da cu i ja biti na vreme obavestena o izlozbi...

Za tebe...
AlexDunja AlexDunja 23:17 09.03.2010

Re: Vauu!!!

s obzirom da u zadnje vreme bas ne obitavam ovde,

e bre, veliki park!
oce da seku dusmani.
mikele9 mikele9 23:26 09.03.2010

Re: Vauu!!!

nadam se da cu i ja biti na vreme obavestena o izlozbi...

Baš je sada vreme da ti kažem: Izložba će biti otvorena 30.aprila 2010 u Block Galeriji u 19 sati, Novi Beograd, Blok 45. 'ajd samo da mi ne dođeš!
margos margos 00:08 10.03.2010

Re: Vauu!!!

Jeseni, ni nedrage ne mogu da zaboravim, a kamoli drage. :)))

Ovaj skup kod Mikelea mi baš prija, budući da sam sva nešto senti-menti danima.
Hvala Tebi:)
jesen92 jesen92 00:47 10.03.2010

Re: Vauu!!!

Izložba će biti otvorena 30.aprila 2010 u Block Galeriji u 19 sati, Novi Beograd, Blok 45. 'ajd samo da mi ne dođeš!
...sa ove distance, vremenske, nema sanse da ne dodjem...jedino, ne znam, trenutno, koji je to dan tj kakvo je povezivanje neradnih dana za Prvi maj pa da mi se eventualno posreci da maknem negde dalje nedelju dana...Izlozba ubelezena u tefter...!!!
mikele9 mikele9 09:03 10.03.2010

Re: Vauu!!!

.Izlozba ubelezena u tefter...!!!

Izložba će biti otvorena do 13.maja za one koji ne mogu da dođu na otvaranje. I to se važi. Itekako.
trener92 trener92 22:20 09.03.2010

Čestitam

Nisam još pročitao, samo jedna dobra ovako



sesili sesili 22:31 09.03.2010

Re: Čestitam

Pobogu Mikele, što nacrni tako lepo godišnje doba? A kad sve sazri, kad pijaca bude puna voća i povrća? Ah, zaboravih, tu du dunje... Zašto ti se ne sviđaju jesenje boje, a svi ti ti nekako odobravaju. Ako se nisi oženio ujesen, tu je proleće! Veliki pozdrav od tvoje vršnjakinje.
mikele9 mikele9 22:31 09.03.2010

Re: Čestitam

Hvala gos'n treneru92, leglo mi na dušu i raspoloženje.
mikele9 mikele9 22:40 09.03.2010

Re: Čestitam

sesili vršnjakinjo draga, mogao sam i više, mislim da je ocrnim ali to je moje unutarnjespoljašnje INOZEMSTVO, tj stav, koji stanuje u meni. Ne daj bože da ga nekome naturam. Videćeš kasnije šta ja volim i preferiram. Oženio sam se 20.maja ali je temperatura toga dana iznosila 32 stepena C. Bio sam u sandalama!
margos margos 22:54 09.03.2010

Re: Čestitam

Oženio sam se 20.maja

Mikele, pa na moj rođendan!!!
trener92 trener92 23:07 09.03.2010

Re: Čestitam


[i][/i]
slušam 100 najvećih hitova iz 1969 godine

mikele9

I ovo je bilo, samo godinu kasnije ,



I za margos , koja nam je otkrila talenat ()
Dobro došao Mikele

vladimir petrovic vladimir petrovic 23:07 09.03.2010

Re: Čestitam

I ja hteo da izrazim plaisir što si sa nama, kad vidim da si se ti već ranije javljao
Mikele9
... Naši životi su isuviše kratki da bi kašnjenje, ona za sobom i ja sobom, bilo vidljivo. Vreme koje je svojim kašnjenjem od večnosti stvorio ADAM RUHANI, je mera za ovozemaljska stvorenja, metar na kojem je upisan svačiji život a bitan je trenutak kada je čiji život započeo od broja jedan.

U svakom slučaju, lepo je čitati te.

A za ovo što kažeš
Pa Serjoža ko vas porodično zajeba te vam nadenu tako trulo prezime?

imaš pravo.
Verovatno se i on plašio simbolike svog prezimena, pa je ne dožive, već ode prerano.
mikele9 mikele9 23:30 09.03.2010

Re: Čestitam

Mikele, pa na moj rođendan!!!

Tako nam tempirala matičarka, ja hteo sutra tj 19.maja a ona nam rekla: ne može, može prekosutra na Margitin rođendan 20.maja. Mi pristali iz ljubavi prema tebi.
mikele9 mikele9 23:33 09.03.2010

Re: Čestitam

Dobro došao Mikele

Pa ja sam totalno raznežen! A i legli mi Mungo Jerry.
mikele9 mikele9 23:39 09.03.2010

Re: Čestitam

U svakom slučaju, lepo je čitati te.

Bolji kompliment mi ne treba!
Pa Serjoža ko vas porodično zajeba te vam nadenu tako trulo prezime?
imaš pravo.
Verovatno se i on plašio simbolike svog prezimena, pa je ne dožive, već ode prerano.

Ko će ga znati, ima verovatno tu nečega, makar sete. A seta ako je dugotrajna, razara kao kancer.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 22:30 09.03.2010

Klub

Iz započete knjige INOZEMSTVO STANUJE U MENI

Nas, koji mislimo da smo pisci, sada ima na blogu b92 već toliko da možemo formirati klub književnika brojniji od onog u Francuskoj 7.

Dobrodošao, mikele9.

PS: Naravno, ima ovde i književnih kritičara.
ivana23 ivana23 22:40 09.03.2010

Re: Klub

mirelarado mirelarado 22:43 09.03.2010

Re: Klub

Vojislav Stojković
PS: Naravno, ima ovde i književnih kritičara.


Је ли, Јеремија, а шта су теби ти књижевни критичари скривили? И који су то овде? Нешто их нисам запазила, можда зато што не видим добро...
mikele9 mikele9 22:53 09.03.2010

Re: Klub

Nas, koji mislimo da smo pisci, sada ima na blogu b92 već toliko da možemo formirati klub književnika brojniji od onog u Francuskoj 7.

Vojislave prijatelju ja sam slikar i ne mislim za sebe (niti ću ikad) da sam pisac. Znam da se šališ ali sam rad da te podržim u formiranju kluba književnika B92, pod uslovom da imamo klopu koja se tamo svojevremeno jela kod Ive
Dobrodošao, mikele9.

Hvala i bolje te našao, uostalom za šankom kluba ćemo se ispričati prvom prilikom.
PS: Naravno, ima ovde i književnih kritičara.

Nije valjda! Pa šta sad da radim, 'oće li me ko braniti ili da počnem da pripremam Čas Anatomije?
mikele9 mikele9 22:57 09.03.2010

Re: Klub

Ivana, jel' to u brzini ostavljena knjiga, zvonio poštar dva puta na vratima npr. ili tz kupusara? Ako je ovo drugo, spremićemo je u klubu sa suvim rebrima, biće prste da poližeš!
ssvetlana92 ssvetlana92 23:05 09.03.2010

Re: Klub

Nije valjda! Pa šta sad da radim, 'oće li me ko braniti

Ovde sve sam pisac do pisca. Srbija je prosto po tome i čuvena.
Mikele, opusti se i radi ono što voliš i u pravu si, ni jesen nije što je nekada bila
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 23:11 09.03.2010

Re: Klub

mirelarado
Vojislav Stojković
PS: Naravno, ima ovde i književnih kritičara.


Је ли, Јеремија, а шта су теби ти књижевни критичари скривили? И који су то овде? Нешто их нисам запазила, можда зато што не видим добро...


Pisao jednom davno o tome, ali vidim da ću morati taj tekst ponovo da postiram,
pa će se kritičari sami javiti.

Vojislav Stojković Vojislav Stojković 23:17 09.03.2010

Re: Klub

mikele9
Nas, koji mislimo da smo pisci, sada ima na blogu b92 već toliko da možemo formirati klub književnika brojniji od onog u Francuskoj 7.

Vojislave prijatelju ja sam slikar


mikele9, prijatelju, profesija nije od značaja. Bukovski je bio poštar, ali je pisao odlične knjige.
mikele9 mikele9 23:45 09.03.2010

Re: Klub

Ovde sve sam pisac do pisca. Srbija je prosto po tome i čuvena.
Mikele, opusti se i radi ono što voliš i u pravu si, ni jesen nije što je nekada bila

ssvetlana92, pišem jer sam pre nekoliko godina naprasno počeo toliko da pričam da mi je žena rekla: Što si stariji sve više pričaš a najbolja drugarica: Ne zaklapaš!
A što se tiče jeseni koje nisu kao što su nekada bile, stanje će se rapidno pogoršavati!
mikele9 mikele9 23:52 09.03.2010

Re: Klub

mikele9, prijatelju, profesija nije od značaja. Bukovski je bio poštar, ali je pisao odlične knjige.

U pravu si prijatelju Vojislave i među slikarima je bilo carinika, pravnika...
Nego jel' to bilo kod Vladimira mog prezimenjaka, da je neko ili su neki pokušali da dezavuišu Bukovskog? Nisu ga ukapirali, pored sranja, nalivanja, travarenja i inih trulih rabota, Buki je umeo da piše i te kako.
Dr M Dr M 01:33 10.03.2010

Re: Klub

što se tiče jeseni koje nisu kao što su nekada bile, stanje će se rapidno pogoršavati!


Ozonska je rupa
promenila klimu
pa je kratkom letu
priblizila zimu

izmedju se jesen stisla
siva i pokisla
sve je tmurno, sve je vlazno,
grejanje je, samo, vazno...

Ovo Ti je platno, Ti samo dodaj malo boje...sive..

P.S.
O, kako Te razumem...
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 08:16 10.03.2010

Re: Klub

Dr M


sve je tmurno, sve je vlazno,
grejanje je, samo, vazno...


Mrznemo se na fiziki,
mrznemo na matematiki,
a direktor školska drva
šalje svojoj svastiki.

Dr M Dr M 08:44 10.03.2010

Re: Klub

a direktor školska drva
šalje svojoj svastiki.


Ko ne zna sta je svast,
taj ne zna sta je slast..
mikele9 mikele9 09:11 10.03.2010

Re: Klub

Ko ne zna sta je svast,
taj ne zna sta je slast.

Doktore, dijagnostičar ste bez premca! Nije džabe meni moja žena davno još rekla: Baš mi je drago što nemam sestru!
Dr M Dr M 09:49 10.03.2010

Re: Klub

dijagnostičar ste bez premca


Empiričar...
mikele9 mikele9 09:55 10.03.2010

Re: Klub

izmedju se jesen stisla
siva i pokisla

Između leta i zime,
udenuše jesen zbog rime.
Ovo Ti je platno, Ti samo dodaj malo boje...sive.

Kako Doktore, kad slikam only vatrenim bojama?!

O, kako Te razumem.

Nismo usamljeni samo što mnogi neće sebi to da priznaju.
mikele9 mikele9 10:22 10.03.2010

Re: Klub

Empiričar..

'ajd da skujem jednu novo latinsku: EMPIRIA MAGISTRA VITAE EST.
Dr M Dr M 10:49 10.03.2010

Re: Klub

EMPIRIA MAGISTRA VITAE EST


Ave, Mikele...
blogovatelj blogovatelj 14:03 10.03.2010

Re: Klub

Ko ne zna sta je svast,
taj ne zna sta je slast


Trt, trt, svastikin but!
AlexDunja AlexDunja 22:54 09.03.2010

izvinjavam se

sto kasnim.
totalno sam se istraumirala
kragujevackim velikim parkom.
nadam se da mi je oprosteno.
kragujevac dozivljavam kao jedan od rodnih gradova.

mikele, utalio si se sa strukturama,
poslote:)))
kod vesne sa travama:)


a zasluzio si. stvarno!
ovde se ne salim:)
mikele9 mikele9 23:19 09.03.2010

Re: izvinjavam se

izvinjavam se
sto kasnim.
totalno sam se istraumirala
kragujevackim velikim parkom.
nadam se da mi je oprosteno.
kragujevac dozivljavam kao jedan od rodnih gradova.

Ne kasniš, kod mene si uvek dobrodošla. Potpuno te razumem i delim osećaj traumiranosti.
mikele, utalio si se sa strukturama,
poslote:)))
kod vesne sa travama:)

I dont understand baš najbolje ovo...sa strukturama? Vesna, majčina dušica, lavanda, ruzmarin...to da, ali...?
AlexDunja AlexDunja 23:30 09.03.2010

Re: izvinjavam se

I dont understand baš najbolje ovo...sa strukturama? Vesna, majčina dušica, lavanda, ruzmarin...to da, ali..

to je sala da cete ( i ja zajedno sa vama)
da dobijete subvenciju oko sadjenja
mirisljavih biljaka...
ovoono evropskeintegracije, regionalna saradnja....
jesen92 jesen92 23:44 09.03.2010

Re: izvinjavam se

totalno sam se istraumirala
kragujevackim velikim parkom.


Srbija postala klanica drveca....a ovamo Dulicu puna usta zelenila i ekologije...SRAMOTA..
OVO JE IZ ONLINE EKOLOSKIH NOVINA:
KRAGUJEVAC, 9. februar 2010 - Najveći ekološki problemi u Kragujevcu su zagadjenje vazduha, deponija komunalnog otpada, niska ekološka svest i industrijsko zagadjenje, pokazala je anketa gradjana o stanju životne sredine koju je spovela Gradska uprava.
..ja sam podvukla "nisku ekolosku svest" posto mislim da gradjani imaju vecu svest od onih koji su ih anketirali...verovatno su gradjani na njih i mislili a ne na sebe....samo mi nije jasno dokle ce politicari da ponizavaju sopstvene gradjane, sugradjane, narod...kako god...i da vredjaju nasu inteligenciju ..i da misle da je nasa trpeljivost ko zvakaca guma.....
AlexDunja AlexDunja 23:51 09.03.2010

Re: izvinjavam se

da misle da je nasa trpeljivost ko zvakaca guma.....

slusaj!
majka mi isla na skolski odmor tamo.
mnogo je tuzno da ga sakate.
dizi dreku.


izvini mikele, na savakom sledecem blogu
cu samo muziku i poeziju da ti kacim.
mikele9 mikele9 23:55 09.03.2010

Re: izvinjavam se

to je sala da cete ( i ja zajedno sa vama)
da dobijete subvenciju oko sadjenja
mirisljavih biljaka..

Aaaaaa! Sad mi je jasno. Pa mi mu tu dođemo kao neka travarska korporacija. Šta znaš možda nam i kapne neka lova?
mikele9 mikele9 00:22 10.03.2010

Re: izvinjavam se

slusaj!
majka mi isla na skolski odmor tamo.
mnogo je tuzno da ga sakate.
dizi dreku.

izvini mikele,

Dunječka nemoj da se izvinjavaš, u pravu si, moramo da dižemo dreku da se do neba čuje i pre nego što naume da načine štetu! Kako se sastaviše, janičar do janičara, pa sve rame uz rame, štite jedni druge, sklapaju povelje i deklaracije o pomirenju a seru li seru po nama!
jesen92 jesen92 00:25 10.03.2010

Re: izvinjavam se

mnogo je tuzno da ga sakate.
dizi dreku.
..ima dreke...ali ONI ne cuju..AD, posekose ceo bulevar u sred bg i ..NISTA....briga ih za neki parkic....vazno je da ce da nam udare krstacu na ulazu u grad...od nekoliko tona betona...a ovamo salju poruke "cuvajte svako drvo"...ma, SM je bio diktator ali si bar znao na cemu si...OVI su teski licemeri....Ja imam slike iz tog parka kako vozim neki auto ala karting...mislim da takav deciji park nije postojao nigde u Srbiji...bila kriva ogledala, pa bicikle raznih velicina i "modela", automobilcici...pa ljuljaske u obliku ogromnih camaca...pa ringospil za malu decu u obliku "burica"...pa za veliku decu.....ma svasta bilo i sve to u sumici...To odavno ne postoji al "sumica" postoji i sad su resili da je osakate posto to ne pripada "parku" a bas taj prostor odgovara "familiji djokovic"...mada ne verujem da su oni trazili bas taj deo......Jedino serpe, lonci i pistaljke...pa sve ponovo...medjutim, nema trenutno te kriticne mase koja bi ih uplasila.....zato i rade sta hoce...Ja , na primer, nisam verovala da ce da poseku sve platane...

PS Mikele, izvini za ovoliki trol...!
mikele9 mikele9 00:38 10.03.2010

Re: izvinjavam se

PS Mikele, izvini za ovoliki trol...!

Kakav trol pobogu, pa to je vapaj da nebo zaplače!
AlexDunja AlexDunja 00:46 10.03.2010

Re: izvinjavam se

.Jedino serpe, lonci i pistaljke...pa sve ponovo...medjutim, nema trenutno te kriticne mase koja bi ih uplasila.....zato i rade sta hoce...Ja , na primer, nisam verovala da ce da poseku sve platane..

znam,
i molim te, nemoj da mislis da te prozivam,
samo sam prsla skroz.

za mene je kragujevac
dvojako poseban
po ruznom i po lepom.

a kad me neko zakaci po lepom,
vrdnem.
to se desilo vceras.

necu vise.

tebi ljub.
i vidimo se u kg.
dolazim krajem meseca.
margos margos 01:00 10.03.2010

Re: izvinjavam se

Ma bre, svi smo vrdnuli... Tolika osionost i bahatost na sve strane: majkama u bolnicama ne daju jelo (???), seku zdrava stabla, umlaćuju pse, išamarana starica, ministar ekologije, lekar, stručnjak za ekonomiju...

Zeznuli smo i onu narodnu 'lud zbunjenog' - mi i ludi i zbunjeni.
jesen92 jesen92 01:02 10.03.2010

Re: izvinjavam se

i molim te, nemoj da mislis da te prozivam,
...ma kakvo prozivanje..nije mi palo na pamet tako nesto....Nego, razocarana sam kao i vecina desetogodisnjih "setaca"...na poslednjoj "gradskoj skupstini" usvajali su se urbanisticki planovi zajedno sa "procenom uticaja na zivotnu sredinu"...jednostavno, vlast za sve ima objasnjenje...a mi smo doziveli da Natasa radikalka brani parkic...

i vidimo se u kg.
dolazim krajem meseca.
..bas bi bilo lepo...poslacu ti broj mob na PP...
AlexDunja AlexDunja 01:20 10.03.2010

Re: izvinjavam se

Zeznuli smo i onu narodnu 'lud zbunjenog' - mi i ludi i zbunjeni.

margo:)
za sebe ne znam
jesen92 jesen92 01:24 10.03.2010

Re: izvinjavam se

AD, evo linka koji te vodi na facegrupu NE DAMO PARK
AlexDunja AlexDunja 01:35 10.03.2010

Re: izvinjavam se

AD, evo linka koji te vodi na facegrupu NE DAMO PARK

tnx, fejsbučani su
i sprečili početak seče danas.
tnx. again
jesen92 jesen92 01:42 10.03.2010

Re: izvinjavam se

tnx, fejsbučani su
i sprečili početak seče danas.
tnx. again

..moja drugarka glavna medju njima... pesnikinja a masinski inzenjer...
margos margos 09:44 10.03.2010

Re: izvinjavam se

Jedan pametan čovek (uvek mu zaboravim ime, ali ne i ovu sentencu) napisa pre jednog veka, 1910. kako živimo u čudnim vremenima u kojima medicina, koja bi trebalo da se bavi zdravljem - proizvodi bolest, a ekonomija, koja bi trebalo da proizvodi bogatstvo - stvara siromaštvo...
I evo, sad im se pridružuju radnici 'Gradskog Zelenila' koji stvaraju betonsko sivilo.
mikele9 mikele9 12:33 10.03.2010

Re: izvinjavam se

sad im se pridružuju radnici 'Gradskog Zelenila' koji stvaraju betonsko sivilo.

Možda bi trebali da promene naziv firme u npr: "Gradsko Betonilo"?
margos margos 12:56 10.03.2010

Re: izvinjavam se

Možda bi trebali da promene naziv firme u npr: "Gradsko Betonilo"?

Joj, čovek, ne mogu ni da se smejem, pasimmater!!!! Ljuta sam!
mikele9 mikele9 14:05 10.03.2010

Re: izvinjavam se

Joj, čovek, ne mogu ni da se smejem, pasimmater!!!! Ljuta sam!

Ne daj se Margi! Budi ljuta i još ljuća ali nemoj da divne kuce izlažeš nepredvidljivim konsekvencama. S obzirom na činjenicu kakvi su im potomci, ko zna šta sve može doživeti nedužno pašče od njihovih matera?!
selica_nena selica_nena 23:28 09.03.2010

...

E da znaš, Mikela, ovih dana mi sve liči na sredinu novembra, samo mi depresija martovska.

P.S. Sjajan tekst. Za preporuku, naravno.
mikele9 mikele9 00:05 10.03.2010

Re: ...

E da znaš, Mikela, ovih dana mi sve liči na sredinu novembra, samo mi depresija martovska.
Lastavice_neno (ne ljutiš se nadam se, laste su mi tako divne i nežne ptičice) begaj iz depresije pod hitno! Bilo da je martovska bilo da je novembarska, depresija je...pa pročitala si šta sam napisao...ni najveći bager te ne izvuče iz depresije! Moraš sama iz sve snage, znam iz personalnog mi iskustva i osmeh od uveta do uveta.

P.S. Sjajan tekst. Za preporuku, naravno.

Drago mi je da ti se dopada.
miloradkakmar miloradkakmar 00:03 10.03.2010

Zagori

mi pasulj, mikele !
Jesen je moje godišnje doba , po rođenju, i dugo je bilo favorit.
Prikazao si mi boje koje do sada nisam video.

Dobro došao!
Ma , kakvi dobro došao, Ti si uvek bio ovde.
mikele9 mikele9 00:09 10.03.2010

Re: Zagori

Zagori
mi pasulj, mikele !
Jesen je moje godišnje doba , po rođenju, i dugo je bilo favorit.
Prikazao si mi boje koje do sada nisam video.
Dobro došao!
Ma , kakvi dobro došao, Ti si uvek bio ovde.

E nasmejah se od srca i skoro na glas iako moji već spavaju, sutra im je radni dan.
Meni je prošle godine zagoreo pasulj sa 'rpom suvih rebara dok sam sedeo za štafelajem i slikao. Kad sam osetio miris, šta miris, smrad, bilo je finito!
blogovatelj blogovatelj 01:20 10.03.2010

Evo i ja da se javim

Tek sad vidim da si post'o autor na blogu.
Lepo si napisao sta volis od muzike, a oni ti kace svasta ovde, al ti ne kace ono sto volis.
Sad sam setao i slusao ovo dok sam setao.

mikele9 mikele9 01:26 10.03.2010

Re: Evo i ja da se javim

Lepo si napisao sta volis od muzike, a oni ti kace svasta ovde, al ti ne kace ono sto volis.

Hvala ti brate prijatelju saborče blogovatelju, najzad!
myredneckself myredneckself 02:06 10.03.2010

Re: Evo i ja da se javim

da, evo i ja sam dospela da se javim, mikele
eee,baaaaaš sam se obradovala kad sam videla da si konačno dobio autorsku opciju
i da, slažem se s tobom i ne volim jesen, totalno sam letnji čovek
evo ti jedna pesmičica, i zbog naslova, i zbog imena benda, (sećaš se ti njih sigurno), i zbog leta, i +40C kad se topi asfalt, ništa drugo ne priznajem...ma, dobrodošao konačno

blogovatelj blogovatelj 05:33 10.03.2010

Re: Evo i ja da se javim

brate prijatelju saborče


A rece i hitove iz 1969. da si slusao...

I ja isto ... Mozda bas nije 1969. al je tu negde.
Doduse ovaj video je noviji i glup, al' tako ga postavili na YT.



mikele9 mikele9 10:03 10.03.2010

Re: Evo i ja da se javim

myredneckself
eee,baaaaaš sam se obradovala kad sam videla da si konačno dobio autorsku opciju

Tvoja radost = moje zadovoljstvo!
slažem se s tobom i ne volim jesen, totalno sam letnji čovek

Kako ono beše...Kišni čovek...Čovek iz hrastove šume...a mi smo ti LETNJI ljudi!
Evo i tebi
arianna arianna 10:28 10.03.2010

Re: Evo i ja da se javim

eee,baaaaaš sam se obradovala kad sam videla da si konačno dobio autorsku opciju






p.s. Hvala za crtež
mikele9 mikele9 10:38 10.03.2010

Re: Evo i ja da se javim

Hvala draga arianna
Evo ti na dar jedan moj crtež
Bilo mi je zadovoljstvo.
myredneckself myredneckself 12:04 10.03.2010

Re: Evo i ja da se javim

Kako ono beše...Kišni čovek...Čovek iz hrastove šume...a mi smo ti LETNJI ljudi!
Evo i tebi

...i nosićemo se s tim letnji dan do podne
mikele9 mikele9 12:25 10.03.2010

Re: Evo i ja da se javim

...i nosićemo se s tim letnji dan do podne

A neće nas popas' pjena niti bjela a ne daj bože krvava, nego ćemo da se baškarimo (ne ono baška ruke, baška....) i uživamo u LETU i SUNCETU!
mikele9 mikele9 12:29 10.03.2010

Re: Evo i ja da se javim

I ja isto ... Mozda bas nije 1969. al je tu negde.

Uživao zajedno sa sinom!
sonja.m sonja.m 06:31 10.03.2010

cestitam

Mikeleeee, cestitam za AO.
yuuuuuupiiiiiii
mikele9 mikele9 10:05 10.03.2010

Re: cestitam

sonja.m yuuuuuupiiiiii

Pa šta čovek da poželi više od ovog?!!!
dali76 dali76 08:08 10.03.2010

dobrodosao

Ova je zima bila bas duga, cak I ovdje u sutropskom Teksasu. Cekamo globalno zagrijavanje vec nedeljama.
Pozdrav I jos jednom dobrodosao.
mikele9 mikele9 10:10 10.03.2010

Re: dobrodosao

dali76
Cekamo globalno zagrijavanje

Iz pouzdanih izvora sam doznao da je stvar propala načisto, sledi nam ledeno doba od nekih 18 000 godina a posle toga će se vreme prolepšati.
Pozdrav I jos jednom dobrodosao.

Hvala i pozdrav tebi u bratskom nam Teksasu.
Biljana 77 Biljana 77 09:45 10.03.2010

Odlično


LEPO
LETO

mikele9 mikele9 10:17 10.03.2010

Re: Odlično

Biljana 77
LEPO
LETO

Hvala za Girasole. I liči na sunce.
jasnaz jasnaz 10:23 10.03.2010

možeš da


pišeš: o tome..... i gledaš ptice: kako slikaju umesto tebe......



don't hold back
i know it's not easy
everyone gets a little scared
but time will heal even a heart of steel
so don't try to run


______________

koliko sam dugo putovala: do mira
na njegovom ramenu:

najzad.
jesen.

...................................................



mikele9 mikele9 10:32 10.03.2010

Re: možeš da

pišeš: o tome..... i gledaš ptice: kako slikaju umesto tebe......

To je kod mene drugačije (iako su tvoje ptičice neodoljive!), dok slikam s vremena na vreme bacim pogled kroz prozor a na terasi sabor pernatih živuljki: vrane, čavke, svrake, golubovi, senice, vrapčići...jednom davno doleteo i fazan, mužjak, šaren baš kao moje slike. Kada pišem, uglavnom kucam kažiprstom desne ruke jer mi na levoj ruci počiva glavica moje ljubinice Chiare (mala bela Maltezerka), čim sednem za komp ona mi uskače u krilo.
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 17:15 10.03.2010

cestitam

moram da priznam da juce kad sam prvi put procitala nije mi bilo jasno sto ti svi cestitaju. al proradilo mi kefalo danas

za tebe jedna neprolazna
mikele9 mikele9 17:30 10.03.2010

Re: cestitam

al proradilo mi kefalo danas

Nikad nije kasno draga njanja, hvala ti za neprolaznu.
mirelarado mirelarado 17:45 10.03.2010

Re: cestitam

Стотка у покушају.

ЕДИТ: Покушај успео! :)

Jош једна летња песма.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana