Lane, Vučela, Karić...i još poneka crtica iz života!

Branislav Kovačević Cole RSS / 22.11.2007. u 12:41

 

- Pre neki dan sam bio gost na jednoj lokalnoj, kragujevačkoj tv stanici, pa me novinarka, izmedju ostaloga, upita da prokomentarišem rad lokalne vlasti.Nakon par kritičkih opaski na njihov račun, novinarka me upita:"Pa dobro...ima li nešto pozitivno, dobro, što primećujete u radu gradske vlasti?"

I pored najbolje volje, nisam mogao tako brzo da se setim adekvatnog odgovora, a i sama emisija traje samo sat vremena - kratko vreme da se dosetim...I tako prodje par dana, kad sinoć podjoh kod prijatelja na slavu. Ko velim red je da kupim i cveće, ali kako da pridjem cvećari, kada je vredna gradska vlast razrovala većinu saobraćajnica (ne kažem uredjuje se, radi se...!)...ipak nekako se oko 19,40 probih do javnog parkinga, na čijem se kraju nalazi cvećara mojih prijatelja, gde se uredno snabdevam cvetnim proizvodima. Na ulazu na parkiralištu rampa, podignuta (rade do 20,oo), ali u kiosku za naplatu sedi žena koja naplaćuje kvitu, pakuje stvari-kraj radnog vremena. Ipak ja se uredno javih da želim samo da prodjem da uzmem buket....ona me pogleda i poče da popunjava priznanicu? Pružajući mi je reče: "20 dinara....!!!" Ja je pogledam, ne mogu da verujem...kraj rada, ostalo je još desetinu minuta, lapavica, hladno...Rekoh joj da samo treba da prodjem...kraj je rada, već se i ona spakovala...itd. "Ne, svaki započeti sat je 20 dinara...", neumoljiva je kvitarka. Naravno da za ovu priču nije važna potpuno besmislena suma od 20 dinara, ali da mi se to desilo pre gore-pomenute emisije! Eto PRAVOG PRIMERA za funkcionisanje gradske uprave i njenih preduzeća...Naravno kakav bih ja bio Srbin da nisam otišao do cvećare pešice i svom kućnom budžetu prištedeo čitavih 20 dinara. Da sam Radikal, već bih ja to ispolitizovao, otvorio skupštinsku debatu....Ipak odlučio sam se na mirniju varijantu odlaska na slavu, posnu, ali slava je slava!

- Videh pre par dana na tv Fox-u najavu novog šou programa Milana Laneta Gutovića. Autori i izvodjači radova obećavaju mnogo, a Lane je poznat kao specijalista za tu vrstu programa. Doduše nedavno je sa Foxa "skinut"(tako se bar priča) jedan drugi glumac, Marko Živić, jer je u svom inače gledanom šou, na nedozvoljen način pominjao neke članove Vlade, sačuvaj bože! Nema više tu neke glumačke, pa ni ljudske solidarnosti...odmah uleti neko drugi, svi su na stand by, a tržište je tržište. Monopolsko, ali ipak tržište! Na to radno mesto zabavljača (zaludjivača širokih narodnih masa) , kaže gazda, mora da dodje neko odan partiji (DSS), Vladi (Koštunici)...takva je podela karata.

I gle, leteći Lane, sa Pinka, gde se baš i nije proslavio sličnom koncepcijom ("Ne može da koristi, al može da šteti....") zaboravi na sve , kakve takve principe i kodekse, zaboravi kako se i sam sprdao (doduše u svom kabareu) sa novokomponovanim zvezdama, sa Arkanom,mafijom, preletačima...i za prvog gosta odabra, nikoga drugoga do Svetlanu Cecu Ražnatović !!! Sa njom je pored adekvatnih muzičkih ilustracija umno i edukativno razgovarao o ljubavi, vaspitanju dece, posebno devojčica koje žele da postanu "Ceca"....Šojić je ipak samo Šojić!

_ Elem skoro da smo zaboravili na Bogoljuba Karića, kad ono vest da je na kosovskim izborima, od svih srpskih partija, najbolje prošla upravo partija B.Karića!!! Šta bi sa tim čovekom? Traži li ga ko? Gde se nalazi i "krcka" svoje teško stečeno bogatstvo? Možda je i on kod Putina, negde, poput Mire Marković, Marka Miloševića...Veljka Kadijevića...ili je u Crnoj Gori, Londonu....Za njega ne važi ni "crna lista", a izgleda ni crvena Interpolova poternica, ako je još uvek aktivna...?

-Tako kod nas nestaju ljudi, očas! Čas si u vrhu vlasti, moćan i silan, a onda se nekome zameriš, nekome staneš na žulj ili namirišeš opasnost (dobiješ o tome blagovremenu informaciju od nadležnih službi koje su zadužene za privodjenje), pa poput Gorana Hadžića, Slobodana Radulovića, ili Karića nestaneš, dok ne počnu da duvaju drugi vetrovi. Tako mi pade na pamet i G-din Milorad Vučelić, koga baš nema, poslednjih meseci, u javnosti. Junak sa RTS-a, pozorišni, politički, medijski....moćnik, poznat po borbi za poboljšanje standarda gradjana Srbije, posebno kada je u pitanju školovanje mladog naraštaja...nekako je tiho i bez pompe nestao sa javne i političke scene? Neko će reći da je vidjen na Jelisejskim poljima kako šeta, neko će reći da uživa na Ženevskom jezeru, a bogami neko tvrdi da na kubanskim plažama uživa sa Draganom Hadži Antićem? Ko će ga znati, osim Voje Koštunice, Dačića & Jočića, na primer.

Dok Palme njišu grane!
Dok Palme njišu grane!
 

- Dobro, primetiće neko od Blogera, što ne pišeš o sukobu Čeda - Mišković...ko kome tu smešta, ko je na čijoj strani....ma dal je moguće, jel, baš tako....a, ma znali smo mi da je tako...!

A šta to?

Heheheh, čitaćeš u jednom tabloidu, da mu ime ne spominjem. Oni sve znaju...ko je koga oteo, ko je kome klepio lovu, ko je posredovao u stvaranju monopola....Čudo jedno od hotlajna sa nadležnom institucijom. To i ne treba da čudi, kada u Vladi sede vrhunski stručnjaci za hotlajn biznis. Kome nije jasno šta se tu dešava, neka sačeka još malo...

Rusija je zemlja obećana!

Možda će neko od čitalaca ovog Bloga pomisliti da mi je tekst nekoherentan.Možda?

Ko ima višak vremena i para predlažem mu da krene na turističku turu od Olandskih ostrva, do Honkonga , sa sletanjem u Prištini.

Vlada Srbije časti!

 

Atačmenti



Komentari (25)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

antioksidant antioksidant 13:24 22.11.2007

.

ipak nekako se oko 19,40 probih do javnog parkinga, na čijem se kraju nalazi cvećara mojih prijatelja, gde se uredno snabdevam cvetnim proizvodima. Na ulazu na parkiralištu rampa, podignuta (rade do 20,oo), ali u kiosku za naplatu sedi žena koja naplaćuje kvitu, pakuje stvari-kraj radnog vremena. Ipak ja se uredno javih da želim samo da prodjem da uzmem buket....ona me pogleda i poče da popunjava priznanicu? Pružajući mi je reče: "20 dinara....!!!" Ja je pogledam, ne mogu da verujem...kraj rada, ostalo je još desetinu minuta, lapavica, hladno...Rekoh joj da samo treba da prodjem...kraj je rada, već se i ona spakovala...itd. "Ne, svaki započeti sat je 20 dinara...",


Cole, u pravu je zena. Njen posao je do 8. To sto se ona pakuje za kuci i sto ces ti "samo tetki po lek" ne znaci nista. Radno vreme je do 8.

Mene interesuje jedna druga stvar (ako znas) kako regulisu ako udjem kolima na parking u radno vreme a hocu da izadjem posle 8? Da li se taj parking zakljucava (pricas o onom kod suda - pretpostavljam)? Pitam jer kad ulazim, daju mi papiric sa vremenom ulaska i pri izlasku mi naplacuju (nikad nisam ostao duze od 8).

A Vucela se povukao jer nije u ljubavi sa Ivicom a ni Slobe nema. Gde se njega seti?

Pozz
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 13:33 22.11.2007

Re: .

antioksidant

Pozz


Nisam ja rekao da ona formalno gledano nije u pravu...mada je taj "incident" najmanje važan za ceo tekst! Ne radi se o tom parkingu, vec onom kod tzv "zastavinog solitera"..al kazem , nebitno!
Vucela...Hm...mislim da je dobio blagovremenu informaciju
poz
bkc
ps.Posle 20,oo mislim da se izlazi normalno..podignuta je rampa...nisam siguran!
antioksidant antioksidant 13:46 22.11.2007

.

ma OK

A sto se tice grada, ja retko svracam pa i vidim neke promene. Najvise u ljudima. Vraca se osmeh. Sad koliko suza to zasluzne gradske vlasti (ili bilo koje vlasti) - sumnjam da su imalo. Pre bih rekao - uprkos njima.

Bio sam proslog petka (slava, posno...) pa sam video i gradiliste kod Hale. Kaze mi kum - Merkator. Bice tu kod jezera na Bubnju i neki hotel i klizaliste ove zime... Bice klizaliste i na Kosarkaskom u Parku... Neko mi je pomenuo i Spar (to bi bilo dobro i za Srbiju u celini - ali sumnjam da ce se desiti)...

Ali kazem - imam utisak da je to uprkos vlasti. O tom Merkatoru se pricalo pre 4 godine (ako se dobro secam) pa se razvlacili do sad...

A Karic.... Mozda je ponovo pustio brkove...A sad i bradu... Pa je tu negde..

Ili sprema docek onom-sto-ga-ne-spominjem-da-me-ne-tuzi-advokat-iz-londona...

Ko ce ga znati?

Poz
pufna pufna 13:48 22.11.2007

u toj emisiji...

trebao si da pricas da ''sunce sija a vetar carlija'' i svima da i dalje bude lepo.A ako ipak zelis da ostanes malo kritican onda se kao i urednik vremena zabrines za proizvode karneksa kod Miskovica.

besraman tekst!taj u vremenu...
http://www.vreme.com/cms/view.php?id=536371
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 14:55 22.11.2007

Cole majstore..

Ova nova forma ti je super..Sve ovlaš i kao da nisu tvoja posla,a svega se dotakneš...o)))
Preporuka
AlexDunja AlexDunja 15:05 22.11.2007

Re: Cole majstore..

Drago Kovacevic
Ova nova forma ti je super..Sve ovlaš i kao da nisu tvoja posla,a svega se dotakneš...o)))
Preporuka

slazem se:), preporuceno, nego moj favorit je ipak


boze,kako je to ruzno!!!

Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 15:07 22.11.2007

Re: Cole majstore..

Drago Kovacevic
Ova nova forma ti je super..Sve ovlaš i kao da nisu tvoja posla,a svega se dotakneš...o)))
Preporuka



Male pricice/crtice iz naseg skromnog zivota...hehehehe.
Hvala...! Borba se nastavlja....!
poz
bkc
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 15:09 22.11.2007

Re: Cole majstore..

AlexDunja
Drago Kovacevic
Ova nova forma ti je super..Sve ovlaš i kao da nisu tvoja posla,a svega se dotakneš...o)))
Preporuka

slazem se:), preporuceno, nego moj favorit je ipak


boze,kako je to ruzno!!!




Uzas...ali on tu tendenciju poodavno forsira...sto gore to bolje! Steta, takav glumac....poput Berceka...i sl.
poz
bkc
Atomski mrav Atomski mrav 15:15 22.11.2007

Re: Cole majstore..

Ne znam šta mu je to trebalo... ali, opet, ne razbijam glavu mnogo s tim pitanjem :) U njegov će CV, ne u moj :)
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 15:24 22.11.2007

Re: Cole majstore..

Atomski mrav
Ne znam šta mu je to trebalo... ali, opet, ne razbijam glavu mnogo s tim pitanjem :) U njegov će CV, ne u moj :)


Pa kad bi se to zavrsilo samo na CV/u...Previdjas uticaj medija...!!!
poz
bkc
Atomski mrav Atomski mrav 15:30 22.11.2007

Re: Cole majstore..

Pa ja nisam medijska ličnost :)
OK, uticaj medija je jak... no, da nije Lane bio bi neko drugi. Lane je samo odlučio da on uzme lovu umesto nekog drugog. Očigledno da može da živi sa tim...
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 15:46 22.11.2007

Re: Cole majstore..

Atomski mrav
Pa ja nisam medijska ličnost :)
Očigledno da može da živi sa tim...



Ovo je dobro....Moze da zivi sa TIM!!!Mozze!
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:46 22.11.2007

Preporuka

komšija :)
Mogu li ja malo mojim sitnim problemčićem da se priheftam, dakle ništa, nula u poređenju sa gore navedenim, no ja onako (neš' zameriti, da ne kačim ceo blog zbog te gluposti)...
Daklem Slovenija je u finišu priprema za predsedavanje EU. Glavni moto "mi smo eksperti za Zapadni Balkan". Dobro. Danas dobijam pozivnicu slovenačkog ministarstva za nauku, tehnologiju i visoko školstvo, adresiranu na mene:

"RTV B92
Jelica Greganovic, dopisnica
(Jugoslavija)
..."

pa daklem...kada neko pomeša Sloveniju sa Slovačkom ili još gore, neki londonski institut izda geografsku kartu sa granicom Austrije negde kod Zagreba, ovi ovde se izvrnu od besa i čuđenja...
Uz svo prebrajanje stranih dopisnika za predstojeće predsedavanje...vidi ti odakle sam ja dopisnica...toliko o ekspertima za Zapadni Balkan.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 15:55 22.11.2007

Re: Preporuka

Jelica Greganović
komšija :)
Mogu li ja malo mojim sitnim problemčićem da se priheftam, dakle ništa, nula u poređenju sa gore navedenim, no ja onako (neš' zameriti, da ne kačim ceo blog zbog te gluposti)...
Daklem Slovenija je u finišu priprema za predsedavanje EU. Glavni moto "mi smo eksperti za Zapadni Balkan". Dobro. Danas dobijam pozivnicu slovenačkog ministarstva za nauku, tehnologiju i visoko školstvo, adresiranu na mene:

"RTV B92
Jelica Greganovic, dopisnica
(Jugoslavija)
..."

pa daklem...kada neko pomeša Sloveniju sa Slovačkom ili još gore, neki londonski institut izda geografsku kartu sa granicom Austrije negde kod Zagreba, ovi ovde se izvrnu od besa i čuđenja...
Uz svo prebrajanje stranih dopisnika za predstojeće predsedavanje...vidi ti odakle sam ja dopisnica...toliko o ekspertima za Zapadni Balkan.


E komsinice sta je to spram nasih problema??? Ne sumnjam ja kakvi su ONI eksperti za Balkan...i drugo, ali mi od njih zavisimo, a ne oni od nas...i u tem je "kvaka 22".Kada bi bilo obrnuto, onda bih se lako pozabavio edukacijom gde se koja drzava nalazi, kako se zove....pa i ko je "dopisnica"...
Elem, gledam sada ovaj "interni dokument" iz americke ambasade....Hm, bice tu malo vise skandala...sto ne znaci i odgovornosti...Vazda bih pitanja da postavim ponekima...HM?Al ajd sad....cucemo se...Ovde je ladno, ne dolazi...UHHHH!!!Saljem ti mail
poz
bkc
antioksidant antioksidant 15:55 22.11.2007

Re: Preporuka

Jelice, ali oni tebi pisu adresu po mestu gde ti stanuju srce i dusa. DA ne kazem - tamo gde ti je metla parkirana.

Ipak su pogodili
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:00 22.11.2007

Napisala

sam ja da je moj "problem" trunka prašine u oku...nego nisam izdržala :) da vam ne prenesem moje malecko iskustvo. Poslala sam cenjenom državnom organu obaveštenje o geografsko-političkim promenama do kojih je došlo u ne tako bliskoj prošlosti...prosto, ako im je promaklo.
A ubedljivo najbolju stvar o Miloševiću i posledicama njegove politike je rekao ex premijer Z.Živković, ovde, u Ljubljani, ne tako davno (uz ogradu i dužno poštovanje žrtvama njegovog režima):"...najgore što nam je uradio je da je postigao da se nama bave svetski politički trećepozivci..." I eksperti.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 16:08 22.11.2007

Re: Preporuka

antioksidant

Tamo gde ti je metla parkirana.

Ipak su pogodili



HAHAHHAAHAH..TO JE PRAVO ZA METLU! IMAS JEDNO VELIKO PLUS KOD MENE!!!
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 16:09 22.11.2007

Re: Napisala

Jelica Greganović
sam ja da je moj "problem" trunka prašine u oku...nego nisam izdržala :) da vam ne prenesem moje malecko iskustvo. Poslala sam cenjenom državnom organu obaveštenje o geografsko-političkim promenama do kojih je došlo u ne tako bliskoj prošlosti...prosto, ako im je promaklo.
A ubedljivo najbolju stvar o Miloševiću i posledicama njegove politike je rekao ex premijer Z.Živković, ovde, u Ljubljani, ne tako davno (uz ogradu i dužno poštovanje žrtvama njegovog režima):"...najgore što nam je uradio je da je postigao da se nama bave svetski politički trećepozivci..." I eksperti.




e KAD to kazze Z. ZZ...mashala!
Atomski mrav Atomski mrav 16:31 22.11.2007

Re: Preporuka

"RTV B92
Jelica Greganovic, dopisnica
(Jugoslavija)
..."

Uopšte me ne čudi... video sam kako Slovenac kuca u nekom messenger-u: "Evo me u YU..."
Atomski mrav Atomski mrav 16:33 22.11.2007

Re: Cole majstore..

Ovo je dobro....Moze da zivi sa TIM!!!Mozze!

A Ceca mu je izgleda u stalnoj postavci... za muzičke numere. Druga gošća po redu - Maja Gojković. Neko jednom napisa ovde na blogu da je Fox desničarska TV, sad vidim da je u pravu...
jesen jesen 02:00 23.11.2007

Re: Cole majstore..

....koliko znam to je americka tv i to neka š klasa....bez obzira što je š meni je cudno da na americkoj tv peva udovica ratnog zlocinca...a Lane je odavno bljak....
cecas cecas 18:59 22.11.2007

Hmmm...

Pa izgleda da je Lane odlucio da mu emisija na Fox-u duze traje,pa ne riba ove iz vlade,pa opali po Cedi.
Da ,Ceca mu dodje stalna postavka( valjda zena zivi od honorara),a gosti su mu malko desni( sinoc bi izuzetak).
Inace ne znam sta ovde nema da se kritikuje,pa mi nekako monotono od previse gluposti.Volela bih kada bi nas vec jednom neko, od vlasti nam ( na svim nivoima),iznenadio necim pametnim i dobrim.
Pa da postavim pitanje Vama Cole: Ima li sanse?
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 08:34 23.11.2007

Re: Hmmm...

cecas

Pa da postavim pitanje Vama Cole: Ima li sanse?


Opste mesto odgovora bi bilo...pa naravno da ima! Svaki normalan covek mora da veruje i da se nada. Kad ne bi bilo toga ponistio bi sustinu svog postojanja..Da li je realno ? Pa okolnosti nam ne idu bas u prilog...20.vek se odlikovao sukobom , bar dve jake ideologije, koje su dovele do cega su dovele, na zalost 21.vek jos uvek nema koncept odgovora na sve veca socijalna raslojavanaja, pa se pribojavam povratka ekstremnih levih ideja...Ipak, borba traje, pa se u njoj mora ucestvovati...Ko zna, nisam prorok, ali sve zajedno ne sluti na dobro/globalno, osim ako ako se ne podvuce crta, zastane, razmisli..kojim putem i kako...
Nije optimisticki....ali ima nade
poz
bkc
Rip Kirbi Rip Kirbi 09:16 23.11.2007

Богољуб и компанија

Овако, дубоко се замисливши, дођох до увида у срж ствари:

Српској политичкој елити (Покрет снага Србије, Српска радикална странка, Странка српског јединства) дато је ексклузивно право да њихови представници буду одсутни са јавне сцене, али да њихови заступници у земљи и даље предводе праведну борбу за слободу.

Иначе, на зиду који окружује стадион "Обилића" пише: "Аркан је жив!"
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 13:22 23.11.2007

Богољуб и компанија, Arkanzas

"Аркан је жив!"

Sasvim tačno napisano. Poetski. Neće valjda da napišu "Miladin Životić je živ".
Ej, tugo.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana