Društvo| Gradjanske inicijative| Mediji| Porodica| Umetnost

Čarobni Svirač iz Matejevca

Željko Mirković RSS / 01.02.2010. u 09:35

ozenicu celo selo
ozenicu celo selo

Činilo se da je bajka Čarobni Svirač ostala samo priča za malu decu iz koje treba izvući neku poentu, ali niko nije očekivao da i Srbija ima svog Čarobnog Svirača koji je u stanju da svojom energijom probudi ljude i sam pokrene pokrene uspavani  sistem.

U početku je izgledalo da Peca harmonikaš pokušava da započne nemoguću misiju, da Oženi celo selo! Danas je ta misija postala stvarnost!

Njegov otac Čedomir je nekada bio seoski matičar i venčao 2000 parova, a danas je Matejevac selo gde je svaki treći mušakarac neoženjen... I to je Pecu motivisalo da krene u originalnu akciju- da snimi prezentacije potencijalnih muškaraca i da ih ponudi gradskoj Opštini Pantelej u Nišu i zatraži tehničku pomoć.

Opština Pantelej se pokazala opštinom otvorenog uma i  ideja je zaživela....

Peca je probudio svoje selo...Što svojom čarobnom harmonikom, uz numeru Oženiću celo selo, makar mi preselo, što svojim ličnim primerom da i on konačno nađe ženu svog života, je je i on neoženjen....

Nakon godinu dana prva prezentacija kandidata našla se u prostoriji za „buduće brakove“ u Opštini Pantelej u Nišu.

soba za buduce brakove
soba za buduce brakove

Sada žene i zainteresovane devojke mogu doći u Opštinu Pantelej i pogledati kanditate i preko Pece stupiti lično u kontakt sa svakim od izabranika.

Ovaj jedinstveni projekat od početka prati produkcija Oprtimistic film koja je jedan od idejnih pokretača i u režiji Željka Mirkovića snima dokumentarni film „Oženiću celo selo“.

Film je izazvao izuzetnu pažnju u Srbiji i Evropi i premijera je zakazana na najvećem dokumentarnom festivalu u evropi IDFA u Amsterdanu u novembru 2010.

I upravo, Predrag Nikolić Peca i  Optimistic film pozivaju zainteresovane buduće mlade da se uključe u projekat i jave Opštini Pantelej u Nišu i pogledaju kandidature budućih mladoženja i kasnije stupe u kontakt sa njima preko našeg čarobnog svirača Pece.

Produkcija Optimistic film Vas poziva da se uključite bez pradrasuda u ovaj projekat i da pomognemo Peci da za svoje meštane pronađe zaintereosavne buduće žene  i devojke. Pozovimo ih da naprave sledeći korak i dođu i pogledaju prezentacije, jer je jedna strana već probila led i lično se prezentovala u kameru....

 

Za više inforamacija možete pozvati producenta i reditelja Željka Mirkovića i pogledati više o projektu na webu Optimistic filma

www.optimisticfilm.com

Atačmenti



Komentari (5)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Vojislav Stojković Vojislav Stojković 11:33 01.02.2010

Da se čuje

Red je da Pecu čujemo:

taube taube 11:50 01.02.2010

,

svaka čast, originalna ideja i preko potrebna čini mi se i mnogi drugim krajevima opustele srbije radosna sam zbog ove akcije a i ovog teksta
jednatanja jednatanja 15:55 01.02.2010

Super

Super čovek, super ideja, dobro svira harmoniku zato mu nećemo zameriti što ne zna baš da peva, hehe...

Ovde u Nemačkoj ide jako popularna reality serija "Bauer sucht Frau" (Seljak traži ženu): svakom kandidatu se jave žene iz cele Nemačke, on odabira dve s kojima se upoznaje. Posle jedne zajedničke večere odlučuje koju će pozvati na svoje imanje na nedelju dana. Tu se naravno dešava sve i svašta, sve to prati televizija. Neki se rastanu, neki nastave da se viđaju a desilo se već i par brakova. Moglo bi ovako nešto u Srbiji da se organizuje...?
mariopan mariopan 19:11 01.02.2010

Re: Super


Ovde u Nemačkoj ide jako popularna reality serija "Bauer sucht Frau" (Seljak traži ženu): svakom kandidatu se jave žene iz cele Nemačke, on odabira dve s kojima se upoznaje. Posle jedne zajedničke večere odlučuje koju će pozvati na svoje imanje na nedelju dana. Tu se naravno dešava sve i svašta, sve to prati televizija. Neki se rastanu, neki nastave da se viđaju a desilo se već i par brakova. Moglo bi ovako nešto u Srbiji da se organizuje...?

Postoji i u Grčkoj, na isti način, samo se zove "Žena za mog sina" - majke sinova traže snajke
Bilo mi je smešno što to traže majke.
Treba da ih traže sinovi za sebe a ne majke da ih biraju i žene.
Jedna majka reče u kameru da snajka ima samo da ćuti i radi - e. rekoh, sad će baš da mu se jave?
A dečko baš sladak, samo živi na selu. Ista muka i kod njih.

U drugoj emisiji. lepo se videlo da su se dvoje zaljubili, ali pozvane su dve devojke kao gošće u kuću, pa je dečko pazio da ne uvredi onu drugu.... šta je bilo dalje ne znam, ali baš sam navijala za njih.

Ideja je divna, neka ih sve oženi ako može.
mariposa23 mariposa23 00:37 03.02.2010

ovo je fenomenalno

želim mu svu sreću! Mada je taj problem na jugu veoma izražen. Jednostavno muškarci ne mogu ostaviti stare i nemoćne roditelje i zemlju, a devojke beže u veće gradove u potrazi za boljim životom. Ali u svakom slučaju, nadam se da će ovakvi projekti nešto i promeniti

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana