"Tako i oni o nama"*

Jelena Milić RSS / 19.11.2007. u 18:32

 *Ovo je potpuno  isti post kao i prethodni  današnji "Tako i oni o nama"  koji sam na sugestiju moderaotora i komentatora zatovrila a ovaj otvaram  da bi se, ako  ima još zainteresovanih , lakše komentarisalo.

“Ja nisam Toma Nikolić pa da javno pričam šta sam telefonom razgovarao sa Tadićem.“ 

Čedomir Jovanović, Utisak nedelje, sinoć

 „Na slavi kod Miškovića najviše se pričalo o meni.“ 

Čedomir Jovanović, Utisak nedelje, sinoć  

Pišem često ponedeljkom o mom utisku o Utisku, pa ću po toj logici i danas o sinoćnjem. Ukratko-neprijatan šok koji mi je priredio Čedomir Jovanović a ne Olja Bećković. Bukvalno ni  reč o EU, o regionu, o NATO, o post-kosovskoj Srbiji, o skretanju sa Evro-atlantskog kursa, o približavanju Rusiji, o energetskoj zavisnosti..... Gledam ovih dana i meseci, sad  već intenzivno, kampanju u SAD, što na CNN, što mi sestra skine podcasts, što na druge načine. Spominjem ovo zato što sam  ukapirala da su ovi serijali U.N. jedan na jedan posvećeni predsedničkim kandidatima, te da Č.J. jeste predsednički kandidat. Neću praviti uporednu analizu, ali su mi se utisci   da je sinoć nešto značajno nedostajalo u nastupu Č. J, da je O.B. solidno  demontirala Čedu, da je uspešno navodila vodu na svoju vodenicu, da ništa konkretno o kandidaturi nismo čuli, da argumenti koje jesmo-bolje da nismo  čuli, formirali  i na osnovu poređenja sa spomenutim emisijama. Dinamičnim. O kampanji. O SAD i problemima. O SAD i svetu. O konkretnim temama. O vozačkim dozovolama za imigrante.  

 

Utisak nedelje  je to što jeste. Kome se ne sviđa ne mora da gleda. Meni se ne sviđa ali gledam redovno, između ostalog i zato što mislim da je bitan, da je slika jednog važnog  dela Srbije, da formira javno mjenje. Pitanja i teme emisije odraz su autora iste, što je sasvim legitimno. Ako ona insistira na uticaju porodice na politički život Č.J. ako ona insitira na drugim, po LDP i kampanju čini mi se nebitnim ili kontraproduktivnim temama, njena stvar i pokušaj. Na gostu, ovog puta na Č.J,  je da nametne svoje teme, da plasira ono zbog čega je prevashodno došao u emisiju. Priznajem da ja uopšte nisam shvatila razlog njegovog sinoćnjeg gostovanja na osnovu onog nastupa. Propustio je x prilika, bio  je nedinamičan, nezainteresovan i povremeno vrlo loše pripremljen. Moj utisak - kao potencijalni  glasač. Ovo me posebno zbunjuje zato što se LDP često buni da je marginalizovan u javnosti. Ako je tako, prime time i  jedan na jedan sa voditeljkom se ne propušta baš tako.  

 

Č.J. je prilično kult-fašistički ljude na Cecinom koncertu nazvao "polusvetom". Posle je još gore pokušao da se vadi. (Očekujem nastavak  i ovde)  Ono što se, generalno, možda i moglo Petru Lukoviću nekad dok je bio samo kolumnista/komentator, dok nije bio na listi za poslanike, dok nije objavljivao  redovno na sajtu jedne političke stranke,  ne može se predsedničkom kandidatu i šefu stranke.  Čuli smo sinoć i ono za šta   sam se mesecima pribojavala da jeste način razmišljanja u tim krugovima,  i na šta sam više puta ukazivala. Na  opravdanu primedbu O.B. na teskt Pere Lukovića, njegov sadržaj i činjenicu da jeste na sajtu LDP ( na šta je takođe krenula serija problematičnih argumenata Č.J),  i neprimerene ocene o nekim ljudima, ne samo o mom dragom  drugu Gordanu Paunoviću, Čedomir je rekao  ono čega sam se najviše bojala: „ Tako i oni o nama.“  Potvrda, i ovde u postovima i komentarima  više puta demonstriranog  elementarnog nepoznavnja  pitanja kulture javnog nastupa različitih aktera u javnom životu, političke korektnosti, njenih zloupotreba i  kontraproduktivnih ekstrema, zloupotrebe verskih i nacionalnih simbola, nerazumevanja  univerzalnosti ljudskih prava. Cilj, ipak, ne opravdava sredstva. 

 

 Istovremeno, argumenti zašto je uopšte išao u crkvu bili su  površni i odavali su da su ti potezi bili takođe deo političkog marketinga, a ne istinske potrebe da se veruje i nešto univerzalnije poštuje. I u veri je sistem vrednosti suština, a ne mir i tišina u crkvi.  Vera je više od Amfilohija. Jedan ili više crkvenih dostojnika koji su se ogrešili pre svega o svoju veru i crkvu, mogli bi doborom verniku samo biti razlog da česšće ide u crkvu, ne da prestane. Dobrom političaru, liberalne orijentacije jer sloboda veroispovesti je jedna od elementarnih sloboda, Amfilohijev i Co politički angažman -razlog da se zainteresuje više za zakonodavstvo koje favorizuje jednu grupu verskih zajednica u odnosu na druge ili na cezaropapizam koji je kod nas i prisutniji nego klerikalizam.  Teško da je Matiji Bećkoviću, kad se već drznuo da priča o uticaju određenog dela elite u Srbiji, najgori greh sa aspekta liberalne politike, to što je stao/krije se iza / uz jednu političku opciju ili što je bio na nekom koncertu. To je ili  amnsetiranje Matije Bećkovića ili elementarno neznanje. Jer Matija Bećković negira crnogorsku državnost, podržava koncept krvi i tla  Velike Srbije, agresivni etno-nacionalizam, sabornost umesto demokratije i napretka, antiglobalista je.... Sve mnogo ozbiljnije optužbe od toga da se krije iza jedne stranke. Pa svaka stranka ima svoje ideologe ili simpatizere-uticajne ličnosti-koje ne moraju nužno da budu članovi stranke. Pa tako i LDP. Razlikuju se po tome šta zagovaraju. 

 

 Ako je Mišković tako mali i nebitan, zašto se onda u zadnjih dva meseca LDP ne bavi skoro ničim drugim osim njime.  I kave veze onda ima šta se kod njega priča na slavi. Argument da je osnovni cilj razdvajanje politike od biznisa je slab kad se samo Mišković non stop navodi kao primer-paradigma-a ne izlazi se sa predlozima sitemskih rešenja. Ili se ona plasiraju samo na sajtu, u  dobrim tekstovima Vlade Gligorova, koji su ipak više analiza stanja i ispravke pogrešnih percepcija oponenata nego sam predlog rešenja. Kosovo. Ne gledam u toj perspektivi, odgovor tražim na drugoj strani....Kojoj konkretno? EU,  EU zbunjenoj oko Kosova koja popušta Koštunici, EU i NATO, neutralnosti, Rusiji,....Ne na strani onih koji ni svoj život ne mogu da srede, tako nekako reče. Ko ga to nije sredio? Gorica Gajević, Radoman Božović, Baki Anđelković...plao je par netalentovanih i gramzivih, ostali su svi tu redom. Zašto ni reči o konsenzualnosti i/ili konstitutivnosti srpskog naroda na Kosovu, validnoj i dobroj poziciji LDP! 

 

 Nastupom u kome ni jednom nije spomenuo ispunjavanje uslova za pridruživanje EU, posvećenost tom konkretnom projektu, time što reč nije rekao o bezbednosno-političkim integracijama Srbije, o viznoj izolaciji, o tome kako vidi Srbiju i region u post-kosovskom ciklusu, time što reč nije rekao o opasnosti  neekonomskog povezivaja sa Rusijom, o opasnostima destabilizacije BH, o energetskoj zavisnosti u koju srljamo, o huškanju na referedum u RS, o vanjskopolitičkom skretanju  sa Evro-atlantskog kursa Čedomir Jovanović je, bar u ovom nastupu, ostavio ogroman prostor DS ili da ga popuni, ili da ostane komotno nedorečen jer nema ko da mu diše za vrat oko tih tema. To jest, može mu se da ostane bliži i sličniji Koštunici. I  Čedomir Jovanović mu se onim od sinoć:  „Tako i oni o nama“, takođe, opasno približio.

*Ovo je potpuno  isti post kao i prethodni  današnji "Tako i oni o nama"  koji sam na sugestiju moderaotora i komentatora zatovrila a ovaj otvaram  da bi se, ako  ima još zainteresovanih , lakše komentarisalo.



Komentari (342)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Jelena Milić Jelena Milić 18:38 19.11.2007

napomena

ovo je potpuno isti post kao i prethodni današnji Tako i oni o nama" koji sam na sugestiju moderaotora i komentatora zatovrila a ovaj otvaram da bi se, ako jos ima zainteresovanih, lakse komentarisalo. ništa drugo nije u pitanju.
doktorka doktorka 18:47 19.11.2007

Re: napomena

Prenesite i onaj tekst u kome Miskovic optuzje Cedomira Jovanovica.
Exitus Letalis Exitus Letalis 18:48 19.11.2007

Re: napomena

Jelena Milić
ovo je potpuno isti post kao i prethodni današnji Tako i oni o nama" koji sam na sugestiju moderaotora i komentatora zatovrila a ovaj otvaram da bi se, ako jos ima komentatora, lakse komentarisalo. ništa drugo nije u pitanju.


a di je stari?
el ga ima u arhivi?
sve sa komentarima, naravski.
i kako preporuka sada a ne tamo gde ima po 500 komentara?
fali objašnjenje.
Atomski mrav Atomski mrav 18:50 19.11.2007

Re: napomena

Čekaj, stani... zašto su ti sugerisali da zatvoriš prethodni post i čemu to ako si ga ponovo postavila? Pročitao sam post jutros kad se pojavio, preporučio ga, posle sam video jedno desetak komentara... šta se posle desilo?
Jelena Milić Jelena Milić 18:50 19.11.2007

Re: napomena

eno sam stavila link u napomeni...tu kad kliknes je danasnja verzija sa svim prethodnim komentarima.
Jelena Milić Jelena Milić 18:52 19.11.2007

Re: napomena

sve je ok, ja sam pitala moderatore da li je ok da prethodni zatvorim a ovaj ISTI otvorim, i mene umara da vrtim tri strane, a brisem nepodobstine pa je i meni ovako lakse.

stavila sam link ovde u napomeni.
Atomski mrav Atomski mrav 19:05 19.11.2007

Re: napomena

Jes' vala, sad sam čitao komentare, totalno je nepregledno...
Exitus Letalis Exitus Letalis 19:05 19.11.2007

Re: napomena

Jelena Milić
sve je ok, ja sam pitala moderatore da li je ok da prethodni zatvorim a ovaj ISTI otvorim, i mene umara da vrtim tri strane, a brisem nepodobstine pa je i meni ovako lakse.

stavila sam link ovde u napomeni.


ovo je potpuno isti post kao i prethodni današnji Tako i oni o nama" koji sam na sugestiju moderaotora i komentatora zatovrila a ovaj otvaram da bi se, ako jos ima zainteresovanih, lakse komentarisalo. ništa drugo nije u pitanju.


pa dasl si pitala ili su oni sugerisali?
nekako zvuči kontradiktorno.
možda se meni samo tako čini.

na sigetiju kojih komentatora?

i zašto uopšte, kad ima smo 290 komentara a lakom pretragom se vidi da ima blogova
sa preko 500 komentara a kojima nije ništa sugerisano il nisu ništa pitali.
ivana23 ivana23 19:09 19.11.2007

Re: napomena

Exitus Letalis

Jelena Milićsve je ok, ja sam pitala moderatore da li je ok da prethodni zatvorim a ovaj ISTI otvorim, i mene umara da vrtim tri strane, a brisem nepodobstine pa je i meni ovako lakse. stavila sam link ovde u napomeni.
ovo je potpuno isti post kao i prethodni današnji Tako i oni o nama" koji sam na sugestiju moderaotora i komentatora zatovrila a ovaj otvaram da bi se, ako jos ima zainteresovanih, lakse komentarisalo. ništa drugo nije u pitanju.pa dasl si pitala ili su oni sugerisali?nekako zvuči kontradiktorno.možda se meni samo tako čini. na sigetiju kojih komentatora?i zašto uopšte, kad ima smo 290 komentara a lakom pretragom se vidi da ima blogovasa preko 500 komentara a kojima nije ništa sugerisano il nisu ništa pitali.

Ne ulazeci dublje u (eventualne) motive, ovo bi trebalo svi blogeri da rade kada ima vise od 200 komentara. Zaista je preglednije.
Jelena Milić Jelena Milić 19:10 19.11.2007

Re: napomena

joj letalis pretera ga.

nema zavere. nema tajnih sugestija.javi li se ljudi na opciji licne poruke i predlozili. ja pitala vesnu i restaka slozili se. svaka cast blogovima sa preko 500, uopste mi nije cilj da se takmicim u broju komentara, bilo sta, samo da i meni i komentatorima bude jednostavnije. vidim i medju "samo" 290 opciju novi komentar, nema opcije da se ode pravo na taj novi, pa se luta. nista manje nista vise.
AlexDunja AlexDunja 19:13 19.11.2007

Re: napomena

Ne ulazeci dublje u (eventualne) motive, ovo bi trebalo svi blogeri da rade kada ima vise od 200 komentara. Zaista je preglednije.

sve i da ih ima(eventualnih motiva), pridruzujem se inicijativi!
zaista je preglednije.
Exitus Letalis Exitus Letalis 19:23 19.11.2007

Re: napomena

Ne ulazeci dublje u (eventualne) motive, ovo bi trebalo svi blogeri da rade kada ima vise od 200 komentara. Zaista je preglednije.



zašto baš sada?
ivana23 ivana23 19:29 19.11.2007

Re: napomena

Exitus Letalis
Ne ulazeci dublje u (eventualne) motive, ovo bi trebalo svi blogeri da rade kada ima vise od 200 komentara. Zaista je preglednije.
zašto baš sada?

Verujte, zaista u to pitanje nisam ulazila. Samo sam konformisticki odreagovala.
Bonner D Bonner D 19:30 19.11.2007

napomena

Exitus Letalis


zašto baš sada?


*smeh*

u ovom odsudnom trenutku?

pa objasnila je gore da nije nikakva zavera u pitanju, ne zaista, nekima i da se nacrta ništa nije jasno

*smeh*

Jelena, izvinite, i brišite
antioksidant antioksidant 19:33 19.11.2007

Re: napomena

Exitus Letalis
Ne ulazeci dublje u (eventualne) motive, ovo bi trebalo svi blogeri da rade kada ima vise od 200 komentara. Zaista je preglednije.zašto baš sada?

pa ponedeljak je. da li si (napokon) sada zadovoljna? nema zavere.

misko mrzi cedu.
ceda mrzi voju.
boris voli borisa.

ajd' sad da blogujemo.
Exitus Letalis Exitus Letalis 20:25 19.11.2007

Re: napomena

Bonner D
Exitus Letalis


zašto baš sada?


*smeh*

u ovom odsudnom trenutku?

pa objasnila je gore da nije nikakva zavera u pitanju, ne zaista, nekima i da se nacrta ništa nije jasno

*smeh*

Jelena, izvinite, i brišite


Jelena Milić
sve je ok, ja sam pitala moderatore da li je ok da prethodni zatvorim a ovaj ISTI otvorim, i mene umara da vrtim tri strane, a brisem nepodobstine pa je i meni ovako lakse.]


ovo je potpuno isti post kao i prethodni današnji Tako i oni o nama" koji sam na sugestiju moderaotora i komentatora zatovrila a ovaj otvaram da bi se, ako jos ima zainteresovanih, lakse komentarisalo. ništa drugo nije u pitanju.


pa evo, nacrtala ti. vidim da ne praviš razliku, pa ko velim ajd opet.
jel sad jasnije?



Srđan Fuchs Srđan Fuchs 23:20 19.11.2007

Re: napomena

Jelena Milić
joj letalis pretera ga.nema zavere. nema tajnih sugestija.javi li se ljudi na opciji licne poruke i predlozili. ja pitala vesnu i restaka slozili se. svaka cast blogovima sa preko 500, uopste mi nije cilj da se takmicim u broju komentara, bilo sta, samo da i meni i komentatorima bude jednostavnije. vidim i medju "samo" 290 opciju novi komentar, nema opcije da se ode pravo na taj novi, pa se luta. nista manje nista vise.


ja mislim da je to judeomasonska zavera. :)
Exitus Letalis Exitus Letalis 01:05 20.11.2007

Re: napomena

Srđan Fuchs
Jelena Milić
joj letalis pretera ga.nema zavere. nema tajnih sugestija.javi li se ljudi na opciji licne poruke i predlozili. ja pitala vesnu i restaka slozili se. svaka cast blogovima sa preko 500, uopste mi nije cilj da se takmicim u broju komentara, bilo sta, samo da i meni i komentatorima bude jednostavnije. vidim i medju "samo" 290 opciju novi komentar, nema opcije da se ode pravo na taj novi, pa se luta. nista manje nista vise.


ja mislim da je to judeomasonska zavera. :)


mnogo misliš. i pametno. kao i uvek.
Milan M. Ćirković Milan M. Ćirković 02:22 20.11.2007

Re: napomena

Srđan Fuchs

ja mislim da je to judeomasonska zavera. :)

Zaboravio si pontifexa maximusa satanisticke crkve Benedikta XVI, lovca na Srbe Adolfa Ahtisarija i kralja kokaina Vuka Draskovica poznatog po vili na Zenevskom jezeru i tome da je rucavao kod pok. Tudjmana, a vecerao sa pok. Rugovom...
Jelena Milić Jelena Milić 09:34 20.11.2007

judeomasonu

kamo konjicaaaaa
manitu manitu 20:45 20.11.2007

Re: napomena super je

ovo je zaista iznenadjenje .

Dal' je moguce da se bash toliko zaobilazimo u misljenjima .

Meni je danas posle utiska n. i napada miskovica ceda j. konacno neko ko JESTE na vertrometini .

Do sada nikad nisam verovao - sve je za mene bilo nekakva kampanja , preterivabje , PR .

Sada od kada ima partiju LDP - verujem mu .

Gde ode ti : evroatlanske ... energija,

Bash je bio odlichan kod Olje . Smiren - lucidan
A sutradan - drvlje i kamenje .
dezelin dezelin 21:21 20.11.2007

Re: napomena super je

manitu
A sutradan - drvlje i kamenje .


Zahuktava se nova srpska pobeda na Kosovu, pa se podize temperatura.
sentinel26 sentinel26 23:43 21.11.2007

Tako vi nama o veri i crkvi

Gospodjo Milić,
za ovaj dio teksta koji ste napisali tehnikom lupanja šamara:
Istovremeno, argumenti zašto je uopšte išao u crkvu bili su površni i odavali su da su ti potezi bili takođe deo političkog marketinga, a ne istinske potrebe da se veruje i nešto univerzalnije poštuje. I u veri je sistem vrednosti suština, a ne mir i tišina u crkvi. Vera je više od Amfilohija. Jedan ili više crkvenih dostojnika koji su se ogrešili pre svega o svoju veru i crkvu, mogli bi doborom verniku samo biti razlog da česšće ide u crkvu, ne da prestane. Dobrom političaru, liberalne orijentacije jer sloboda veroispovesti je jedna od elementarnih sloboda, Amfilohijev i Co politički angažman -razlog da se zainteresuje više za zakonodavstvo koje favorizuje jednu grupu verskih zajednica u odnosu na druge ili na cezaropapizam koji je kod nas i prisutniji nego klerikalizam.

dugujete izvinjenje gospodinu Č.Jovanoviću i svim blogerima koji su se javljali na ovom blogu.

Na bezobrazno pitanje o razlozima odlaska i neodlaska u crkvu Č.J. je pristojno i iskreno odgovorio i to je isključivo njegova stvar, on taj svoj stav nije nametao nikome dok je odgovarao na nepristojno pitanje.

Odakle vi znate da on želi, a na osnovu čega crpite pravo da namećete zaključak da on treba da bude dobar vernik?
Odakle vam pravo da o nečijoj vjerskoj pripadnosti vodite javnu raspravu?

Na čiju to slobodu vjeroispovesti je atakovao Č. Jovanović?



Jelena Milić Jelena Milić 18:49 19.11.2007

sa sajta B92-Mišković optužio Jovanovića..

Mišković optužio Jovanovića
19. novembar 2007. | 17:19 -> 17:25 | Izvor: B92, Beta
Beograd -- Predsednik kompanije Delta Miroslav Mišković optužio je Čedomira Jovanovića za umešanost u njegovu otmicu.


Mišković (FoNet)
Mišković je tako prvi put progovorio o svojoj otmici, za koju su inače optuženi članovi zemunskog kriminalnog klana. Mišković je pismu nazvao "Ako je vreme za istinu, evo je", dostavljenom agenciji Beta, Jovanovića je nazvao ortakom mafije, a u saopštenju se Jovanoviću obraća sa "ti". U odgovoru na Miškovićevo pismo, LDP navodi da će "pomoći Miškoviću da svoju istinu o Jovanoviću potraži na sudu".

"Da li današnjim nasrtajima predupređuješ sva svedočenja o svemu što znamo - zašto su ti ruke prljave, a savest čista - ili su napadi tvoj pokušaj da me opet smestiš u šaht, i po drugi put, zastražiš otkup od mene, moje porodice i moje kompanije", naveo je Mišković.

"Da li je tačna vest sa naslovnih strana novina da si od člana bande Dejana Milenkovića Bagzija uzeo pet miliona maraka kao deo krvavog novca od moje otmice. Ako si uzeo taj novac, s kim si ga delio i na kakve iznose", upitao je Mišković Jovanovića.

Mišković, koji se danas prvi put javno oglasio o otmici, otet je u aprilu 2001. godine, a pušten je pošto je otmičarima platio tri miliona evra. Za otmicu Miškovića optuženi su članovi zemunskog kriminalnog klana.

Dnevni list Kurir danas je objavio, pozivajući se na operativca MUP-a Srbije, kako je Milenković Jovanoviću dao pet miliona nemačkih maraka od otmice Miškovića na parkingu hotela Hajat, neposredno posle otmice, a da su vođe klana Milorad Ulemek i Dušan Spasojević od otmice uzeli po milion maraka, dok su pola miliona maraka podelili članovi klana koji su izveli otmicu.

Mišković je naveo da ga je otela grupa policajaca i mafijaša koji su imali "službene značke Državne bezbednosti iz Miloševićevog vremena".

"Iz teksta (u Kuriru) vidim da su promenili jedino svoje partnere na vlasti. Onda nisam verovao tadašnjem ministru policije Dušanu Mihajloviću kada mi se zaklinjao da moje otmičare u zatvoru često posećuje Čedomir Jovanović”, navodi Mišvkoić.

“Odbio sam Mihajlovićevo - pokazalo se proročko - predskazanje da će otmičari, uz pomoć Jovanovića, uskoro izaći na slobodu. Na moj užas, to se i dogodilo", naveo je Mišković.

Predsednik Delte naveo je da je "rešio da zaćuti" kada su umešani u njegovu otmicu pušteni i da nije progovorio ni kada ga je tadašnji premijer Srbije Zoran Đinđić pozvao na razgovor.

"Ja znam šta mi je premijer rekao o otmici, isplati i podeli. Ja sam svedok njegovog ogorčenja što ne uspeva - ni kaznama ni pretnjama ni prekidom prijateljstva i kontakata - da sebi bliskog, mladog saradnika odmakne od mafije", naveo je Mišković.

Mišković je Jovanovića upitao da li je, na bilo koji način, umešan u njegovo "tamničenje" i da li je dao dozvolu, uputstvo ili garantovao imunitet otmičarima, "ako je, kao druga ličnost režima, priznao da je posećivao zemunski klan i bio prijatelj sa vođama mafije" koja je otela predsednika Delte.

"Priznao si da si posećivao lidere zemunskog klana u pritvoru. Ako si znao da su tamo zbog moje otmice, i još 75 krivičnih dela, zašto si ih posećivao? Ako si ih posećivao, jesi li uticao na tužioca i sud da ih oslobode pritvora", upitao je Mišković Jovanovića.

U pritvoru su od maja 2001. godine bile vođe zemunskog klana Dušan Spasojević i Mile Luković, kao i članovi klana braća Miloš i Aleksandar Simović i Vladimir Milisavljević, koji su, između ostalog, sumnjičeni i za otmicu Miškovića. Oni su iz Okružnog zatvora u Beogradu pušteni krajem godine.

"Ako si ih oslobodio, jesi li bio svestan šta mogu opet da urade meni ili bilo kojem drugom čoveku, znaš dobro na koga mislim, koji im stane na put", pitao je predsednik Delte predsednika LDP-a.

Mišković je dalje pitao Jovanovića da li je na bilo koji način uticao da sudski proces zbog njegove otmice "prosto odumre" i da istina o tvorcima plana, ortakluku politike i mafije, podeli plena, zauvek ostane tajna.

"Zar 100.000 policajaca nije moglo da uhvati žive dvojicu vođa zemunaca, makar ih držali pod opsadom mesec dana, i da tako saznamo imena njihovih političkih partnera i da ja znam ko je sve umešan u moju otmicu, a Srbija ko je kako presudio premijeru", upitao je Mišković.

Mišković je na kraju pisma naveo da je "svoje platio i iscrpeo sve svoje strahove".

"Preživeo sam što je malo ljudi preživelo. Dočekao sam dan da se o nedavnoj istoriji govori bez straha. Tražim samo da se svačija krivica i odgovornost utvrđuje na sudu, a ne javnim linčovanjem protivnika”, navodi on.

"Ja znam kako je biti talac politike i mafije, znam kako je kada linčuju i mene i moju kompaniju. Mogu me vređati, ali me niko i nikada više neće otimati i reketirati. Ovo je moj dug ljudima koji su odbili da ćute", naveo je Mišković.

Miškovića su, prema optužnici, 9. aprila 2001. godine u Bulevaru Arsenija Čarnojevića na Novom Beogradu oteli Mile Luković, braća Miloš i Aleksandar Simović i Vladimir Milisavljević.

Mišković, čiju je otmicu planirao vođa klana Dušan Spasojević, bio je primoran da zatraži od zaposlenih u Delti da otmičarima isplate sedam miliona nemačkih maraka, nakon čega je pušten.

Okružni sud ukinuo je prethodnu provostepenu presudu, izrečenu u prvoj polovini 2003. godine i vratio predmet Četvrtom opštinskom sudu na ponovno suđenje.

O ovome možete raspravljati i na Forumu B92, ovde.

LDP: Miškovićeva istina na sud


Jovanović (FoNet)
Liberalno-demokratska partija saopštila je povodom pisma direktora Delte da će "vrlo rado gospodinu Miškoviću pomoći da, kako kaže, svoju istinu o predsedniku LDP-a Čedomiru Jovanoviću, posle svih mafijaških medija, potraži na bilo kom sudu".

"Istovremeno mu predlažemo da se kandiduje na izborima, sam ili u okviru koalicije ratnih zločinaca, ratnih biznismena i ratnih političara, svih onih sa kojima je napravio svoju kompaniju, a uništio našu zemlju", navodi LDP.

"Mislimo da će pre uveriti građane da im je bolje da žive u Delti, nego nas da odgovorimo na besmislena pitanja, kojima konačno potpisuje kampanju koju već godinama vodi protiv suštinskih promena u zemlji", navodi LDP.

"Verujemo da gospodin Mišković zna da se, za razliku od svega drugog, istina ne može monopolizovati. Ako je to u svoj svojoj moći zaboravio, podsećamo ga su pre njega to neuspešno pokušavali mnogi koje on danas citira od Miloševića do Legije", naveo je LDP.

doktorka doktorka 19:05 19.11.2007

Re: sa sajta B92-Mišković optužio Jovanovića..


Ceda koji je u nemilosti ove vlasti ,a koju, btw. sponzorise Miskovic, proziva naglas Miskovica . Zar to nije sumanuto ako je Ceda zaista ucestvovao u otmici Miskovica?
ceda_urosevic ceda_urosevic 19:07 19.11.2007

Re: sa sajta B92-Mišković optužio Jovanovi

a sta nije sumanuto u ovoj zemlji i u ovom postu?
Exitus Letalis Exitus Letalis 19:10 19.11.2007

Re: sa sajta B92-Mišković optužio Jovanovi

doktorka

Ceda koji je u nemilosti ove vlasti ,a koju, btw. sponzorise Miskovic, proziva naglas Miskovica . Zar to nije sumanuto ako je Ceda zaista ucestvovao u otmici Miskovica?


vidi doc. sada je jasno otkud čedi pare za džipa i da plati majstore da namoluju zebru i da još preostane za mesec i po dana na moru u grčkoj
blak, bljak, bljak
miškovićeva deca imaju kuću u londonu od 23 miliona funti a madona od 8, pa ti vidi tu skromnos'
doktorka doktorka 19:33 19.11.2007

Re: sa sajta B92-Mišković optužio Jovanovi

Exitus Letalis

doktorkaCeda koji je u nemilosti ove vlasti ,a koju, btw. sponzorise Miskovic, proziva naglas Miskovica . Zar to nije sumanuto ako je Ceda zaista ucestvovao u otmici Miskovica? vidi doc. sada je jasno otkud čedi pare za džipa i da plati majstore da namoluju zebru i da još preostane za mesec i po dana na moru u grčkoj blak, bljak, bljakmiškovićeva deca imaju kuću u londonu od 23 miliona funti a madona od 8, pa ti vidi tu skromnos'


Ma da , a ja se uvek pitala odakle mu. Cak mi padalo na pamet da je sa ratista . Secash se Seseljovog dzipa?
Ali hebiga, Seselj je patriJota. Posteno zaradio. .
ivana23 ivana23 19:39 19.11.2007

Re: sa sajta B92-Mišković optužio Jovanovi

doktorka

'Ma da , a ja se uvek pitala odakle mu. Cak mi padalo na pamet da je sa ratista . Secash se Seseljovog dzipa?Ali hebiga, Seselj je patriJota. Posteno zaradio. .

Pa i jeste sa ratista.
http://arhiva.glas-javnosti.co.yu/arhiva/2001/04/19/srpski/P01041817.shtml
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 19:45 19.11.2007

Re: sa sajta B92-Mišković optužio Jovanovi

Bogami, sve mi govori da politička klasa procenjuje kako ih Čeda opasno ugrožava.
Ovo su već izrazi krajnje panike...
Doctor Wu Doctor Wu 19:54 19.11.2007

Kako izdržati a ne citirati

najumniju glavu, čoveka sa nepogrečivim osećajem za pravi trenutak.
ja kažem: Ako se ova trakavica nastavi, ili daj bože razvije, batalite gađenje – navijajte za Miškovića. Ne kažem da onda neće biti Ovo. Ali u suprotnom će svakako biti Ovo.
adam weisphaut adam weisphaut 19:55 19.11.2007

Re: sa sajta B92-Mišković optužio Jovanovi

Drago Kovacevic
Bogami, sve mi govori da politička klasa procenjuje kako ih Čeda opasno ugrožava.
Ovo su već izrazi krajnje panike...

Naravno da je ovaj napadodraz panike. Evidento da je pogodio gde boli
Bonner D Bonner D 19:59 19.11.2007

Re: sa sajta B92-Mišković optužio Jovanovi

Exitus Letalis

miškovićeva deca imaju kuću u londonu od 23 miliona funti a madona od 8, pa ti vidi tu skromnos'


Šta će, to je Mišković morao da skloni "na sigurno" onda kad je Čeda pokrenuo kampanju protiv svih miloševićevih tajkuna. Mislim onda kad je bio na vlasti i "imao šansu" i instutucionalne mogućnosti da preispita poreklo kapitala svih tajkuna. Ah ne, on je tada imao druge "prioritete, a nije bilo ni "potrebnog konsenzusa", a ponekad nije loše da ono što možeš da uradiš danas, ostaviš za sutra.

A to što Britanci nisu gadljivi na sumnjivi novac miloševićevih tajkuna, kao što su bili gadljivi na Miloševića, to je već druga priča...



zgubidubi zgubidubi 20:01 19.11.2007

Re: sa sajta B92-Mišković optužio Jovanovi

OVO je sasvim novi post u suštini. A ONO gore ste prosto zeznuli otvaranjem novog "istog" posta. Ko će to sad iznova da komentariše? I ko će da proverava šta je tamo sve već napisano?
Što onda lepo ne stavite ovu MIškovićevu optužbu kao novi post, a onaj prethodni post ostavite zatvoren za komentare, već kad s njima ne možete da izađete na kraj. Bilo bi iskrenije.
JJ Beba JJ Beba 20:06 19.11.2007

Re: sa sajta B92-Mišković optužio Jovanovi

Šta će, to je Mišković morao da skloni "na sigurno" onda kad je Čeda pokrenuo kampanju protiv svih miloševićevih tajkuna.

samo što mi nisu grunule suze na oči....
pidola pidola 20:06 19.11.2007

Re: sa sajta B92-Mišković optužio Jovanovi

jel miskovic to pita il ce da tuzi?
nesto su poznati ovakvi tekstovi,izlizani vec.
kaze "da se svačija krivica i odgovornost utvrđuje na sudu, a ne javnim linčovanjem protivnika",sta je sud,kurir?
i sto bi rekli miskovicevi,zasto sada,zasto u ovom teskom trenutku za srbiju,nije to slucajno?
adam weisphaut adam weisphaut 20:08 19.11.2007

Re: sa sajta B92-Mišković optužio Jovanovi


Šta će, to je Mišković morao da skloni "na sigurno" onda kad je Čeda pokrenuo kampanju protiv svih miloševićevih tajkuna. Mislim onda kad je bio na vlasti i "imao šansu" i instutucionalne mogućnosti da preispita poreklo kapitala svih tajkuna. Ah ne, on je tada imao druge "prioritete, a nije bilo ni "potrebnog konsenzusa", a ponekad nije loše da ono što možeš da uradiš danas, ostaviš za sutra.

Pa Bonnere gvozdje se kuje dok je vruce a ko je insistirao da nema "revolucionarne pravde" koje sprecio da se izvrsi temeljna promena sitetema? Jednom kada se uslo u nasledjeni sistem sanse za promene su bile znatno umanjene. Drzi se ti slusanja dzukaca iz sindikata, bolje ti ide
adam weisphaut adam weisphaut 20:13 19.11.2007

Re: sa sajta B92-Mišković optužio Jovanovi

JJ Beba
Šta će, to je Mišković morao da skloni "na sigurno" onda kad je Čeda pokrenuo kampanju protiv svih miloševićevih tajkuna.

samo što mi nisu grunule suze na oči....

Sta ces potreslo Bonnera, dusevan covek pa to ti je, brine se za Miskovica, svetu srpsku, mrzi Hrvate i nevladine organizacije
Ma pravi emotivac
Bonner D Bonner D 20:15 19.11.2007

Re: sa sajta B92-Mišković optužio Jovanovi

adam weisphaut

Pa Bonnere gvozdje se kuje dok je vruce a ko je insistirao da nema "revolucionarne pravde" koje sprecio da se izvrsi temeljna promena sitetema? Jednom kada se uslo u nasledjeni sistem sanse za promene su bile znatno umanjene. ...


Ja i kažem Adame, on je hteo al' mu ne dadoše. A nije da se nije bio namerio. Šta ćeš, ne dadoše...


doktorka doktorka 20:16 19.11.2007

Re: sa sajta B92-Mišković optužio Jovanovi

Bonner D

Exitus Letalismiškovićeva deca imaju kuću u londonu od 23 miliona funti a madona od 8, pa ti vidi tu skromnos'Šta će, to je Mišković morao da skloni "na sigurno" onda kad je Čeda pokrenuo kampanju protiv svih miloševićevih tajkuna. Mislim onda kad je bio na vlasti i "imao šansu" i instutucionalne mogućnosti da preispita poreklo kapitala svih tajkuna. Ah ne, on je tada imao druge "prioritete, a nije bilo ni "potrebnog konsenzusa", a ponekad nije loše da ono što možeš da uradiš danas, ostaviš za sutra.A to što Britanci nisu gadljivi na sumnjivi novac miloševićevih tajkuna, kao što su bili gadljivi na Miloševića, to je već druga priča...

Bonener-u nisi pazio na casu. Da jesi ,znao bi ko je sve cinio DOS , kako se odlucivalo unutar njega, ko je opstruirao rad Skupstine, kakva je Srbija nasledjena od Milosevica, ko je profitirao od ubistva Zorana Djindjica i josh puno toga.
Bonner D Bonner D 20:21 19.11.2007

Re: sa sajta B92-Mišković optužio Jovanovi

adam weisphaut

Sta ces potreslo Bonnera, dusevan covek pa to ti je, brine se za Miskovica, svetu srpsku, mrzi Hrvate i nevladine organizacijeMa pravi emotivac


Jel' se to tebi Adame opet javlja? Šta je ovaj put u pitanju, dal' karte, šolja il' su senzori čudotvorni? Po ovim budalaštinama koje ovde iznosiš a koje nemaju nikakve veze sa mnom rekao bi da si trenutno u prilično teškom stanju.

Al' znam da ti pričinjava posebno zadovoljstvo kad se zakačiš za moje komentare pa samo ovako bulazniš, jer argumenata nemaš a i ne umeš ni da se izraziš niti da misliš logički i iole svojom glavom.


Svetlana S. Svetlana S. 20:23 19.11.2007

Re: Kako izdržati a ne citirati

Doctor Wu
najumniju glavu, čoveka sa nepogrečivim osećajem za pravi trenutak.
ja kažem: Ako se ova trakavica nastavi, ili daj bože razvije, batalite gađenje – navijajte za Miškovića. Ne kažem da onda neće biti Ovo. Ali u suprotnom će svakako biti Ovo.



)
Za koga li gosn Srkiša sad navija?
Za Ovo ili Ovo?

A da, i ja mislim da Ovo pokazuje da se Vlast uplašila.
Od Ovog i od Ovog, razume se.
Dr M Dr M 20:24 19.11.2007

Re: sa sajta B92-Mišković optužio Jovanovi

@ Exitus Letalis

To je razlika izmedju cvrcka i mrava, pardon, termita.
Bonner D Bonner D 20:28 19.11.2007

Re: sa sajta B92-Mišković optužio Jovanovi

doktorka

Bonener-u nisi pazio na casu. Da jesi ,znao bi ko je sve cinio DOS , kako se odlucivalo unutar njega, ko je opstruirao rad Skupstine, kakva je Srbija nasledjena od Milosevica, ko je profitirao od ubistva Zorana Djindjica i josh puno toga.


Doktorka, ne bi da žvačemo tu temu, to je već toliko puta sažvakano, potpuno je besmisleno. Svakako da su odgovorni svi koji su činili DOS, ali i Čedomir Jovanović. Samo što on baš ne želi da preuzme svoj deo odgovornosti, on odgovornost vidi i prebacuje samo na sve ostale. Nekako najlakše je kad je neko drugi kriv za sve.

I naravno obećava da će ovaj put učiniti sve drugačije i kako valja. Samo da ga se izabere i "posedne u fotelju". Pa ko poveruje...


adam weisphaut adam weisphaut 20:32 19.11.2007

Re: sa sajta B92-Mišković optužio Jovanovi

. Samo što on baš ne želi da preuzme svoj deo odgovornosti, on odgovornost vidi i prebacuje samo na sve ostale. Nekako najlakše je kad je neko drugi kriv za sve.

Ako mislis na tvoje istomisljenike kojima su svi krivi :i Albanci i Bosnjaci i Hrvati i Amerikanci?
Pa upravu si
Jelena Milić Jelena Milić 20:45 19.11.2007

to zgubidubi

iskrenije?

ja u svaki svoj post sama dodajem komentare iz stampe koje smatram relevantnim za temu. tako je bilo i u najmanje dva prethodna.

ako vama ucitavanje netacnosti ili namera kojih nemam cini zadovoljstvo, ok. ja to citam kao nedostatak validnijih argumenata.
Lektorka Lektorka 21:13 19.11.2007

Re: Kako izdržati a ne citirati

A da, i ja mislim da Ovo pokazuje da se Vlast uplašila.

A ja pomišljam da je Smajlovićkino no-no u Politici imalo uticaja na Miškovića. Prema tome, izgleda da se pomenuta trakavica ne nastavlja (bilo je "ako-onda", lepo piše). Nego su se očas posla slizali, ko bi se odrekao Vlasti (s jedne strane) i Novca (s druge strane), odnosno Vlasti&Novca (sa obe strane). I na koga će nego na Čedu da udare.
Vidim i da je istinoljubivi Kurir u igri. Verujem mu sve!
Svetlana S. Svetlana S. 21:27 19.11.2007

Re: Kako izdržati a ne citirati

A tako mislite? Kako je moćna ta Smajlovićka! Dovoljno je bilo jedno njeno no-no (u jednom pasusu) i da Mišković propeva o ’’nekoliko godina čuvanoj tajni o otmici’’...
Pa nešto nisam ubeđena u to.
Lektorka Lektorka 22:18 19.11.2007

Re: Kako izdržati a ne citirati

Svetlana S.
A tako mislite? Kako je moćna ta Smajlovićka! Dovoljno je bilo jedno njeno no-no (u jednom pasusu) i da Mišković propeva o ’’nekoliko godina čuvanoj tajni o otmici’’...
Pa nešto nisam ubeđena u to.

naravno da je moćna smajlovićka. makar kao pion ili marioneta u rukama moćnika. ne verujete valjda da ja mislim da je sve to sama smislila? :)
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 00:49 20.11.2007

Prikrivanje krivičnog dela je krivično...

Prikrivanje krivičnog dela je krivično DELO!

Ne verujem da je gospodin Mišković u toj meri neupućen ili naivan pa da ne zna da je ćutanje o zločinu, njegovim inspiratorima i(li) nalogodavcima u najmanju ruku saučestvovanje u istom!
Tek, sve u svemu, krivično delo svakako jeste.
Dakle, ovo njegovo današnje obraćanje - uz punu svest da mi se sasvim slobodno može prigovoriti kako uopšte nisam neutralni posmatrač - isuviše mi liči na vokabular koji smo na ovim prostorima jako dobro upoznali.
Utoliko više i čudi što građani ove nesrećne zemlje svaki put nasednu na isti štos, na istu priču.

Taj vokabular, iliti uhodani recept devedesetih, otprilike, glasi:
Kada ti neko kaže: - Ti si lopov!
Vi onda odgovorite: - A ti si pa bolji!
Ako taj neko, eventualno, za to ima i neke argumente (ako je to uopšte bitno), pa onda nastavi:
- Ti si lopov zbog: a)toga b) toga i c) toga.
Onda, prirodno, sledi odgovor:
- Tebi je žena kurva!
I tako do besvesti...

Mislim da na ovu temu stvarno nema svrhe dalje diskutovati.
Exitus Letalis Exitus Letalis 01:06 20.11.2007

Re: sa sajta B92-Mišković optužio Jovanovi

gde je saopštenje ldp-a na ovaj ispad deltasrbije?
Exitus Letalis Exitus Letalis 01:10 20.11.2007

Re: sa sajta B92-Mišković optužio Jovanovi

Saopštenje, LDP
Istina se ne može monopolizovati!

Liberalno demokratska partija će vrlo rado gospodinu Miškoviću pomoći da, kako kaže, svoju istinu o predsedniku LDP-a Čedomiru Jovanoviću, posle svih mafijaških medija, potraži na bilo kom sudu.

Istovremeno mu predlažemo da se kandiduje na izborima, sam ili u okviru koalicije ratnih zločinaca, ratnih biznismena i ratnih političara, svih onih sa kojima je napravio svoju kompaniju, a uništio našu zemlju.

Mislimo da će pre uveriti građane da im je bolje da žive u Delti, nego nas da odgovorimo na besmislena pitanja kojima konačno potpisuje kampanju koju već godinama vodi protiv suštinskih promena u zemlji.

Verujemo da gospodin Mišković zna da se, za razliku od svega drugog, istina ne može monopolizovati. Ako je to u svoj svojoj moći zaboravio, podsećamo ga su pre njega to neuspešno pokušavali mnogi koje on danas citira od Miloševića do Legije.
Brooklyn Brooklyn 10:13 20.11.2007

Re: sa sajta B92-Mišković optužio Jovanovi

miškovićeva deca imaju kuću u londonu od 23 miliona funti


pa ni £23 M nije vise sto je nekad bilo..
Unfuckable Unfuckable 10:18 20.11.2007

Re: Prikrivanje krivičnog dela je krivično...

Prikrivanje krivičnog dela je krivično DELO!

Ne verujem da je gospodin Mišković u toj meri neupućen ili naivan pa da ne zna da je ćutanje o zločinu, njegovim inspiratorima i(li) nalogodavcima u najmanju ruku saučestvovanje u istom!
Tek, sve u svemu, krivično delo svakako jeste.



Potpuno se slažem !!!!
Takođe obratiti pažnju :
LDP :
Istovremeno mu predlažemo da se kandiduje na izborima, sam ili u okviru koalicije ratnih zločinaca, ratnih biznismena i ratnih političara, svih onih sa kojima je napravio svoju kompaniju, a uništio našu zemlju

Da li je i ovde prikrivanje, tj ćutanje po sredi ????.... ili je ČJ do ovih podataka o "uništavanju naše zemlje" došao tek tokom jučerašnjeg dana, baš kao što je i MM rešio baš da "otvori dušu"..tokom jučerašnjeg dana......

Dakle : može li se krivično delo monopolizovati - ili - staro pitanje : Kada neko krši zakon treba da ide u aps, a kada "mi" kršimo zakon tu primenjujemo "Zlo činiti od zla se braneći..." - pa onda pujpikenevaži ????
nikson nikson 08:44 21.11.2007

Re: sa sajta B92-Mišković optužio Jovanovi

adam weisphaut
Drago Kovacevic
Bogami, sve mi govori da politička klasa procenjuje kako ih Čeda opasno ugrožava.
Ovo su već izrazi krajnje panike...

Naravno da je ovaj napadodraz panike. Evidento da je pogodio gde boli



kako to ceda moze opasno da ugrozi cedu. moze da ga ugrozi miskovic, moze kostunica, moze beko, u stvari beko ne moze
ceda_urosevic ceda_urosevic 19:04 19.11.2007

Ma najbolje

da sacuvas samo naslov posta pa da nastavite horski, sto, sta ima veze sta su ljudi komentarisali, naravno - umara da "vrtis" tri strane komentara....
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 19:09 19.11.2007

A jel' istina da se Ceda


uvek ljubio sa Spasojevicem, kad god se sretnu
Exitus Letalis Exitus Letalis 19:11 19.11.2007

Re: A jel' istina da se Ceda

Bojan Zdravic

uvek ljubio sa Spasojevicem, kad god se sretnu


i sa lukovićem i sa legijom i sa stanišićem i sa tačijem.
zaboravih haradinaja.
Nenad M. Nenad M. 19:15 19.11.2007

Re: A jel' istina da se Ceda

uvek ljubio sa Spasojevicem, kad god se sretnu


a da to nisi ljubomoran Bojane sto nije sa tobom!?
peoplefox peoplefox 19:17 19.11.2007

Re: A jel' istina da se Ceda

Bojan Zdravic

uvek ljubio sa Spasojevicem, kad god se sretnu


jeste susta istina. Al u kuriru i pressu, ovim novinama koje cita (ili pise) gosn. Miskovic.
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 19:17 19.11.2007

Re: A jel' istina da se Ceda

Exitus Letalis
i sa lukovićem i sa legijom i sa stanišićem i sa tačijem.
zaboravih haradinaja.

Za ovo prvi put cujem......
JJ Beba JJ Beba 19:18 19.11.2007

Re: A jel' istina da se Ceda

Bojan Zdravic
uvek ljubio sa Spasojevicem, kad god se sretnu

a ti gledo?
Jelena Milić Jelena Milić 19:20 19.11.2007

to bojan z

ako nemate nista pametnije i argumentovanije...da zavrsimo na ovome, OK?

hvala
JJ Beba JJ Beba 19:40 19.11.2007

Re: to bojan z

Jelena Milić
ako nemate nista pametnije i argumentovanije...da zavrsimo na ovome, OK? hvala

šta ćeš argumentovanije od ljubljenja?
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 05:42 20.11.2007

Re: to bojan z


Jelena Milić
ako nemate nista pametnije i argumentovanije...da zavrsimo na ovome, OK? hvala


JJ Beba

šta ćeš argumentovanije od ljubljenja?


Jelena, ja se stvarno izvinjavam, nista nisam tvrdio, samo sam postavio PITANJE
Re: A jel' istina da se Ceda
uvek ljubio sa Spasojevicem, kad god se sretnu

Zivim u inostranstvu, nemam dovoljno proverenih informacija na ovu temu, tako da ne mogu da tvrdim nista. Mislim, ne volim da tvrdim nesto sto ne znam. Zato sam i PITAO. Mislim da pitanje nije glupo, jer sam mnogo puta procitao bas na ovom blogu da se CJ uvek ljubio sa Spasojevicem, kad god su se sretali i da su bili odlicni prijatelji, i da ga je CJ posecivao u zatvoru, kao i da je lobirao da se Spasojevic pusti iz zatvora.

Posto nista nisam tvrdio, nisam bio ni neargumentovan, jer pitanje nije stav. Nadam se da se slazete da pitanje ne moze biti, argumentovano ili ne - to moze biti samo stav

Misljenja sam da Vam je post izvanredan, jer na konstruktivan nacin kritikujete predsednickog kandidata opcije, koja pretenduje da bude liberalna i gradjanska. Gde na analiticki i vrlo detaljan, argumentovan nacin iznosite slabosti predsednickog kandidata, dajuci predloge kako je on zapravo trebao da deluje. Kritika je zaista na mestu, konstruktivna i dobronamerna, cak dajuci pozitivan predlog posle kritike - sto je zaista retkost na ovom blogu. Obicno su kritike na ovom blogu same sebi svrha, da ponize i omalovaze kritikovanog. Ovaj Vas post je izuzetan doprinos kvalitetu diskusije na Blogu B92, za mene izuzetno prijatno iznenadjenje.

Nazalost, kod nas je svaka kritika zapravo povod za mrznju i pocetak verbalnog prepucavanja, jer mnogi misle da su nepogresivi i kritiku shvataju kao licnu uvredu, sto je odlika nedemokratskih sredina kao sto je Srbija, u kojoj je jos uvek duboko ukorenjen komunisticki, partijski mentalitet. Nazalost, Srbija je daleko od visestranackog i demokratskog nacina komuniciranja i vodjenja diskusije, sto se upravo vidi i na ovom nasem blogu.

Mislim da konstruktivna kritika i tolerantna diskusija vodi nalazenju boljih resenja, ideje se kristalisu i sve to vodi ka podizanju kvaliteta grupe na visi, kvalitetniji nivo.

Pozdrav,
Bojan
Jelena Milić Jelena Milić 09:34 20.11.2007

Re: to bojan z

Gde na analiticki i vrlo detaljan, argumentovan nacin iznosite slabosti predsednickog kandidata, dajuci predloge kako je on zapravo trebao da deluje. Kritika je zaista na mestu, konstruktivna i dobronamerna, cak dajuci pozitivan predlog posle kritike - sto je zaista retkost na ovom blogu


pa da onda i nastavimo u tom duhu. ljubljenje spasojevica meni to nesto i nije, nista drugo.
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 16:11 20.11.2007

Re: to bojan z


Jelena Milic
pa da onda i nastavimo u tom duhu. ljubljenje spasojevica meni to nesto i nije, nista drugo.


Izvinite Jelena, ali za moj sud o njegovoj licnosti, ovo je zaista jeste krucijalna stvar:
Bojan Zdravic

jer sam mnogo puta procitao bas na ovom blogu da se CJ uvek ljubio sa Spasojevicem, kad god su se sretali i da su bili odlicni prijatelji, i da ga je CJ posecivao u zatvoru, kao i da je lobirao da se Spasojevic pusti iz zatvora.


Mislim, ako je ovo tacno, a koliko vidim jeste, jer to niko ne demantuje - jasno je da iole svesna i zrela osoba nece glasati za njega.
Licno, bio sam u LDP-u, kao dopisni clan iz inostranstva, do kraja Januara ove godine kada sam napustio stranku - ali za ovo zaista nisam znao.

Bez obzira, Jovanovic je los politicar sa gomilom nedostataka, kako u poslednjem nastupu u Utisku, tako i uopste u svakm odnosu sa javnoscu, on izvali po neku glupost i nebulozu.

Logicno, osoba sa ovakvom biografijom + netalentovana za politiku, ne moze voditi jedinu gradjansku i opozicionu opciju u Srbiji. Mislim, moze je voditi, ali krajnje bezuspesno. Umesto da takva opcija ima 50% glasaca, ona ima 1-2%. Rezultati i cinjenice sve govore, budimo objektivni. Sto kaze nas narod, pitu ne mozes napraviti bas od svaceg. Smuti pa prospi....

Anahid Anahid 18:12 20.11.2007

Re: A jel' istina da se Ceda

JJ Beba

a ti gledo?


Ja gledo.......
JJ Beba JJ Beba 18:33 20.11.2007

Re: A jel' istina da se Ceda

Anahid

JJ Bebaa ti gledo? Ja gledo.......

I? Vidim dojmilo te....
Anahid Anahid 18:57 20.11.2007

Re: A jel' istina da se Ceda

JJ Beba

AnahidJJ Bebaa ti gledo? Ja gledo.......I? Vidim dojmilo te....



Pa i nije nesto.....
Jerry Jerry 19:56 20.11.2007

Re: A jel' istina da se Ceda

Bojan Zdravic

uvek ljubio sa Spasojevicem, kad god se sretnu

A ti si držao sveću ?
sentinel26 sentinel26 19:26 19.11.2007

Poruka iz "Politike" ili ne ?

Kako je ČJ uopšte smio da pomisli da se kandiduje na predsedničkim izborima, kada se zna za koga su kandidature i fotelja rezervisani?

Dio svog komentara na prvom dijelu bloga
Primenjena tehnologija - elementi i sredstva:
1. - Malo tačnih + malo netačnih ličnih podataka - 20 - 40%;
2. - U nedostatku pod tač.1. malo političke prošlosti - 20 - 30%;
3. - Stvarni dogadjaji iz društva začinjeni konstrukcijama o njegovom (sa)učešću - 20 - 40%;
4. - Malo cinizma (bibera) po potrebi............................... 5 - 10%;
5. - Promućkati da se birači (glasači) ne dosjete.

Taktika:
- Pitanje za tezom + netačan odgovor => sledi novo pitanje za koje se traži odgovor.
- Pitanje sa tezom + delimično tačan odgovor => sledi novo pitanje za odgovor.
Pa opet sve iz početka.
moram da dopunim jer je nepotpun.

- Sad se vidi sad se zna. Ko se kome dopada.

MM uhvatila panika pa optužuje Čedu i šalje poruke pomirenja nekome.
Dokaz:
- Prvo jedna optužba (koja najvjerovatnije nikada nije saopštena policiji) a potom listing pitanja koja se nadovezuju na optužbu. Stim što se sva ta pitanja mogu komotno postaviti i nekim članovima Vlade.

Stara oprobana tehnika iz poznatih vremena. Sada će novinari da kopaju po "pitanjima" a ne po optužbi jer za nju su potrebni dokazi a za pitanja nijesu.

Da li je Neko još juče znao za ovo pismo MM?
Petre Lukoviću, vrijeme da proširiš onaj mali spisak.
Godzila Godzila 19:46 19.11.2007

Pa ovako

Meni je CJ bio okey. Malo sam se rastuzila kad je pomenuo da ne vidja porodicu (iskreno nema sta). Koliko zrtve da izvuces iz g*v^na one koji te mrze. Doduse, bar ga (jos) nisu ubili.
Jeste, stil nije tipicno politicarski, nije "cvrst i dosledan" kao T. Nikolic ali meni se to dopalo. Jeste, mozda nikoga nije ubedio ali mi se cini da stagod taj covek uradio nema sanse da ga narod zavoli.
Vadikali vazda izgledaju kao da pobedjuju u svojim tv duelima i intervjuima iako pricaju gomilu besmislica. Vazno je samo izgledati "cvrsto", ne popustati ni u cemu i verglati istu plocu.
Nenad M. Nenad M. 19:54 19.11.2007

zaokruzi

Sta mislite kada je Kurir doradjen da podrzi javno pismo mu?

a) pre Utiska nedelje
b) za vreme Utiska nedelje
c) prvobitno izdanje povuceno a korekcije izvrsene u toku noci po nalogu nalogodavaca
ceda_urosevic ceda_urosevic 19:58 19.11.2007

Re: zaokruzi

C!
ceda_urosevic ceda_urosevic 19:57 19.11.2007

Moj komentar sa zatvorenog posta i odgovor

ceda_urosevic 18:12 19.11.2007
Al' iskreno: je l' da da si jedva docekala
nesto, pa bilo to gostovanje u Utisku da napises ovaj post?

smesno je i detinjasto.

Ja sticem utisak da ti se ne dopada i da ne podrzavas to sto rade OB i(li) CJ, pa sad ispod maske o potrebi da cujes pricu o evro-atlanskim integracijama, Kosovu, i sta si sve vec navela kao tebi vazne teme o kojima je CJ, by the way, pricao svaki put kad sam ga slusao, sem sinoc (jer mu ta pitanja nisu ni postavljena), i o kojima je OB razgovarala sa hiljadu drugih sagovornika,
izmilela je namera da se kaze kako je ovaj skroz bezizrazajan, te da bi trebalo da poradi na svom nastupu, a ova neprofesionalana i da nema pojma.

Nije mi jasno, zasto to lepo ne napises u toj formi? Evo ovako:

Ne podrzavam Cedu ni politicki niti u bilo kom drugom smislu i ne dopada mi se rad Beckoviceve ni kao novinarke ni kao autora vazne emisije zvane Utisak nedelje.

To jeste tvoje i svacije pravo, ali nemojmo se zamajavati isfoliranim dobrim namerama - kao vise bi cenila CJ da je pricao o Kosovu, a Beckovicevu da nije pitala za Peru Lukovica. Ma daj...

Licemerno. Providno ali, naravno - politicki korektno.

odgovor:

Jelena Milić 18:27 19.11.2007
Re: Al' iskreno: je l' da da si jedva docekala
vidim da je principijelna politicka korektnost ovde postala nesto mnogo opasno i lose. ok.

kao sto rekoh nisam cheerleader pa da moram slepo da podrzavam bilo sta. nisam ni ogledalce ogledalce aktivista.

sugerisano ne mogu napisati dok kog se ldp i ceda bar nominalno zalazu za liberalne i gradjanske ideje koje su postojale i pre njih, a verovatno ce i posle . za razliku od tebe ja od ldp odavno ni citala ni cula na date teme. i inace, ne pisem kako mi se sugerise.

sto se OB tice, toliko puta inela utisak o Utisku sto znaci da moze da mi se ne svidja ali da je relevantno.
Narator Narator 20:05 19.11.2007

Utisak nedelje Čeda Jovanović

Analiza Jovanovićevog nastupa u Utisku nedelje s početka ove priče je prilično "kreativna", tako da prosto "traži" komentar.
Objektivan posmatrač/analitičar bi morao da primeti jedinu stvarnu novost Jovanovićevog sinoćnog javnog nastupa: novi stil komunikacije, koji taj mladi političar prvi put manifestuje u jednom medijskom nastupu. Umesto neartikulisanog, verbalno agresivnog i isključivog mladog buntovnika koji se svađa sa celim svetom (ne ulazim u razloge), sinoć se pred gledaocima pojavio osmehnuti, na momente zamišljen, u većem delu razgovora smiren, i prilično šarmantan mlad čovek, koji ćaska sa voditeljkom koja propušta dobre šlagvorte i uporno se vraća na unepred pripremljena pitanja. Da je pred uditorijum sinoć stao Boris Tadić i u takvom stilu kao Jovanović se obratio gledaocima, to bi bio promašaj, jer on već ima taj "meki" imidž, a sa druge strane - kao predsednik Srbije u "momentu sudbinskih odluka" ne bi smeo sebi da dozvoli ništa što liči na "ćaskanje". Za mladog Jovanovića, međutim, sinoćna manifestacija novog stila komunikacije mogla bi da znači više od bilo kog konkretnog stava/iskaza koji je mogao da nam plasira. To JESTE dobro iskorišćena prilika, i ako imate mogućnost da pogledate (smireno) snimak cele emisije, videćete da ovo što sam napisala ima smisla.
nikolla90 nikolla90 20:09 19.11.2007

....

ceda_urosevic ceda_urosevic 20:10 19.11.2007

Re: Utisak nedelje Čeda Jovanović

Potpisujem!
ocigledno da bi mnogi voleli da CJ lici na vecinu neartikulisanih glasnogovornika koje imamo priliku da vidimo svakodnevno, koji mnogo govore, a nista ne kazu. Potpisujem dva puta:

Narator
novi stil komunikacije, koji taj mladi političar prvi put manifestuje u jednom medijskom nastupu. Umesto neartikulisanog, verbalno agresivnog i isključivog mladog buntovnika koji se svađa sa celim svetom (ne ulazim u razloge), sinoć se pred gledaocima pojavio osmehnuti, na momente zamišljen, u većem delu razgovora smiren, i prilično šarmantan mlad čovek, koji ćaska sa voditeljkom koja propušta dobre šlagvorte i uporno se vraća na unepred pripremljena pitanja


Preporuka i pozdrav
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 20:11 19.11.2007

Re: ....

nikolla90

Nikola care, ima on još mnogo džepova...Kakve sve glave iz njih vire....o)))
nikolla90 nikolla90 20:25 19.11.2007

@ Drago>>

U džepovima ima taman toliko hidri da svako oko budno pazi na svoju nulu sa računa koji je bandit napravio preko nas..
Jelena Milić Jelena Milić 20:35 19.11.2007

Re: Utisak nedelje Čeda Jovanović

naratore,
na osnovu cega mislite da nisam smireno gledala. u ovoliko komentara niko nije nasao da sam nesto pogresno citirala npr. i to govori o koncentraciji sa kojom sam gledala.

vi ste videli cj koga ste opisali. legitimno.

ja sam opisala cj koga sam ja sinoc videla. nista vise nista manje.

JJ Beba JJ Beba 20:39 19.11.2007

Re: ....

da mu samo iz džepova vire ni po' jada, nego ......
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 20:40 19.11.2007

Re: Utisak nedelje Čeda Jovanović

Narator
Analiza Jovanovićevog nastupa u Utisku nedelje s početka ove priče je prilično "kreativna", tako da prosto "traži" komentar.
Objektivan posmatrač/analitičar bi morao da primeti jedinu stvarnu novost Jovanovićevog sinoćnog javnog nastupa: novi stil komunikacije, koji taj mladi političar prvi put manifestuje u jednom medijskom nastupu. Umesto neartikulisanog, verbalno agresivnog i isključivog mladog buntovnika koji se svađa sa celim svetom (ne ulazim u razloge), sinoć se pred gledaocima pojavio osmehnuti, na momente zamišljen, u većem delu razgovora smiren, i prilično šarmantan mlad čovek, koji ćaska sa voditeljkom koja propušta dobre šlagvorte i uporno se vraća na unepred pripremljena pitanja. Da je pred uditorijum sinoć stao Boris Tadić i u takvom stilu kao Jovanović se obratio gledaocima, to bi bio promašaj, jer on već ima taj "meki" imidž, a sa druge strane - kao predsednik Srbije u "momentu sudbinskih odluka" ne bi smeo sebi da dozvoli ništa što liči na "ćaskanje". Za mladog Jovanovića, međutim, sinoćna manifestacija novog stila komunikacije mogla bi da znači više od bilo kog konkretnog stava/iskaza koji je mogao da nam plasira. To JESTE dobro iskorišćena prilika, i ako imate mogućnost da pogledate (smireno) snimak cele emisije, videćete da ovo što sam napisala ima smisla.

Slažem se. Dodatna prednost onakvoga stava bila je i to što je potpuno otvoreno rekao koju ciljnu grupu gađa. Bez muljanja i uz dodatne opaske o interesnim lobijima u DS-u, što njihovo članstvo i glasače muči mnogo više nego se to spolja vidi.
Osim toga, razbio je u paramparčad lažno rodoljublje prilično uverljivom i usput ispričanom pričom o Miškovičevom odlasku u ambasadu SAD-e u Beogradu i obećanju da će za vizu "pomoći oko mekšeg stava vlasti vezanoga za Kosovo"...Obični ljudi koje sam sreo su to onako najviše upamtili...
Narator Narator 01:04 20.11.2007

Re: Utisak nedelje Čeda Jovanović

u ovoliko komentara niko nije nasao da sam nesto pogresno citirala npr. i to govori o koncentraciji sa kojom sam gledala

O.K, ja sam skroz nova osoba na blogu i nemam uvid u licne blog-istorije ljudi cije tekstove citam. Sudim samo po onome sto imam pred sobom i to je, jednim delom, svakako nedostatno (ali, priznajte, nije lišeno svojevrsne nevinosti). Takodje, skroz je legitimno relativizovati celu pricu sa onim intelektualnim "vi ste videli cj koga ste opisali". Mada, poenta i nije u tome. Ja sam samo htela da ukazem na nesto sto je, analitički gledano STVARNA NOVINA u nastupu tog mladog političara, ali i da skrenem pažnju na potrebu da, za razliku od ostrašćeno upljuvanih likova iz Skupštine, barem "ljudi od glave" mogu sebi dozvoliti luksuz lagane, precizne analize, lišene idenja na prvu emociju, zarad nepropuštanja jedinstvene prilike da shvatimo promenu dok se tek začinje. I da joj, shodno sebi, odmognemo, ili - pomognemo u toj metamorfozi.
jaglika jaglika 01:40 20.11.2007

Re: Utisak nedelje Čeda Jovanović

Narator-ice

Slazem se sa Vama, C.J. je bio smireniji nego obicno, mada jos uvek nije preterano elokventan.
U svakom slucaju, ono je vise bio intervju nego slobodan sastav, odgovarao je na pitanja pa nije mogao da prica o svim tim pitanjima, zbog kojih Jelena Vi -tako korektni, ne mozete da mu oprostite...
I pre mi se tako cinilo - dojmite se kao zena sa oziljkom na dusi, iako korektna.
Nadam se da gresim.
Bojim se da je tako.
Jelena Milić Jelena Milić 09:32 20.11.2007

jaglika-opet psihoanalitika

ne zelim uopste da vas demantujem, razuveravam jer to nikad na taj nacin na javnoj sceni ne radim. na nivo psihoanalize ucesnika u javnom zivotu se ne upustam. okolnosti mi daju toliko politickih argumenata da zaista za time ne posezem.

ako vi smatrate da je post u kome se postavljaju pitanja zasto reformski kandidat ne kaze nesto o temama za koje postoji konsenzus da jesu bitne za buducnost srbije, pogotovu ako hoce da se modernizuje, a koje se u spomenutoj emisiji ni jednom nisu dotakle, neka trauma iz detinjstva, to onda dosta govori i o vasoj percepciji interesa srbije.

ako vi mislite da je mali propust ili nebitno sto i CJ vrti pricu cilj opravdava sredstvo, i prilicno selektivno gleda na neke univerzalne vrednosti i prava, a pretenduje da bude lider gradjanske srbijre, ili da meni treba trauma licne prirode da o tome, posle toliko godina aktivizma i profesionalnog rada u slicnim oblastima, onda ....

ja sam samo jos jednom ukazala da bez toga da LDP te teme drzi u javnosti da ako uprvo on ne drzi iste na povrsini i u zizi srpske javnost, onda posle ne treba da se cudimo sto ce G17 i DS da kesiraju, a ceda ce da zavrsi ako demontirac miskovica, nebitno, a ovi ce biti zasluzni za EU put.

dopustite mi da meni eu put, i evroatlanski spoljnopoliticki kurs i regionalan saradnja budu bitniji i da to ocekujem i kao prioritet od potencijalne politicke opcije.
jinks jinks 20:09 19.11.2007

Juce,

u Utisku nedelje, pomenute su nedoumice i preispitivanja koja je pokojni premijer imao u vezi za tadasnjim podpredsednikom Vlade, gde je pomenuti u jucerasnjem intervjuu potvrdio da je premijer, u vise navrata, sa njim pokusavao da razgovara na tu temu.

"Ja znam šta mi je premijer rekao o otmici, isplati i podeli. Ja sam svedok njegovog ogorčenja što ne uspeva - ni kaznama ni pretnjama ni prekidom prijateljstva i kontakata - da sebi bliskog, mladog saradnika odmakne od mafije"
peoplefox peoplefox 20:25 19.11.2007

Re: Juce,

KURIR u djubre
Nenad M. Nenad M. 20:13 19.11.2007

,,,

Za mladog Jovanovića, međutim, sinoćna manifestacija novog stila komunikacije mogla bi da znači više od bilo kog konkretnog stava/iskaza koji je mogao da nam plasira.


konacno da je neko primetio. Forma je katkad bitnija od sustine. Bio sam sa ljudima koji nisu glasaci LDP-a i CJ a kojima je prijao stil o pises. Upravo sinocnim stilom CJ ide na glasace DS-a sto bih rekao da je pun pogodak i daleko je od nepripremljenog nastupa.
Radojicic Radojicic 22:53 19.11.2007

Re: ,,,

Nenad M.
Za mladog Jovanovića, međutim, sinoćna manifestacija novog stila komunikacije mogla bi da znači više od bilo kog konkretnog stava/iskaza koji je mogao da nam plasira.

konacno da je neko primetio. Forma je katkad bitnija od sustine. Bio sam sa ljudima koji nisu glasaci LDP-a i CJ a kojima je prijao stil o pises. Upravo sinocnim stilom CJ ide na glasace DS-a sto bih rekao da je pun pogodak i daleko je od nepripremljenog nastupa.


sinoć se pred gledaocima pojavio osmehnuti, na momente zamišljen, u većem delu razgovora smiren, i prilično šarmantan mlad čovek, koji ćaska sa voditeljkom koja propušta dobre šlagvorte i uporno se vraća na unepred pripremljena pitanja


da li to znaci da su glasaci DS-a ovakvi kakvim opisujete sinoc Cedu?
Narator Narator 01:05 20.11.2007

Re: ,,,

da li to znaci da su glasaci DS-a ovakvi kakvim opisujete sinoc Cedu?

Niste to pitali ozbiljno, zar ne?
Radojicic Radojicic 01:31 20.11.2007

Re: ,,,

Narator
da li to znaci da su glasaci DS-a ovakvi kakvim opisujete sinoc Cedu?
Niste to pitali ozbiljno, zar ne?


jesam
Jelena Milić Jelena Milić 09:37 20.11.2007

to nenad m

Forma je katkad bitnija od sustine


treba ovo kadkad dobro imati u vidu

buda milic buda milic 13:39 21.11.2007

to jelena m.

A šta bi sa onim: Form is a new essence?
Malo jeste, a malo je katkad.

milivoye milivoye 20:21 19.11.2007

pitanja?

Slažem se da u toj emisiji nismo bili u prilici da čujemo praktično ništa o temama koje bi bile primerene razgovoru s jednim predsedničkim kandidatom.
Primetio bih samo da bi razgovor o primerenim temama u toj emisiji bio presedan (verujem da je bilo verovatnije da svi u studiju zaigraju užičko kolo).

Kakva nedelja, takav i utisak :(
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 01:03 20.11.2007

UTISAK NEDELJE!

Generalno, kao i Jelena Milić, i ja sam stava da ta emisija (U tisak nedelje), baš kao ni njena ostrašćena i često
površna voditeljka već odavno ni na šta ne liči! Tu će se većina na ovom blogu verujem složiti.
Da li je gledam(o): DA!
Zašto: valjda po inerciji, nema druge, zgodan termin,... i tako to.
Da li ima uticaj: nažalost da!
Da li je voditeljka profesionalac - ni blizu!
Čak naprotiv: tendenciozna, zlonamerna, sklona histeričnim ispadima prema likovima koji joj nisu previše simpatični
(još, recimo, pamtim - ma šta o njemu mislili - emisiju sa B.Karićem koja je bila neumesna... i još mnoge druge).
Da li je sinoć bila takva: ruku na srce nije!
Da li političar ili bilo koja javna ličnost sme da se ljuti nanovinara: ne!

Da li je Čeda trebao da ide: SVAKAKO!
Da li smo od njega i te emisije (kad već znamo kakva je) očekivali previše: JESMO!

I može tako unedogled...

Osnovni pozitivan utisak jeste taj da nije padao u vatru, da je ostavio utisak prilično smirenog i šarmantnog čoveka.
Mislim, za jedan utisak - valjda dosta.
Da li se o toj emisiji priča ceo dan: da!

Mislite (i) o tome...
Jelena Milić Jelena Milić 09:40 20.11.2007

to milivoje

razgovoru s jednim predsedničkim kandidatom.
Primetio bih samo da bi razgovor o primerenim temama u toj emisiji bio presedan


a sta ce onda cj u takvoj emisiji?
Jelena Milić Jelena Milić 09:53 20.11.2007

Re: UTISAK NEDELJE!

:)
ruza26 ruza26 14:14 20.11.2007

Re: UTISAK NEDELJE!


Da li je gledam(o): DA!
Zašto: valjda po inerciji, nema druge, zgodan termin,...

... ja, bogme, gledala paralelno i Ramba na Kosavi... bilo je zanimljivije i blize Evropi....

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana