Žabac

Jelica Greganović RSS / 16.11.2007. u 21:07

frog_prince.gif

Ovo pišem u teškoj konspiraciji. Ako me provali Tatina Princeza, ugasila sam. Ova dva dana je, doduše, nešto bolje volje, čak mi se i osmehuje. Taj pubertetski izuzetak je izazvan dužim računima za njenu garderobu, tako da na njegovu dugoročnost ne bih računala. Dugo stajanje pored blagajni, Princezi je otvorilo srce i tom prilikom sam saznala nešto više o Princu, koga je nedavno našla.

 

Princa sam videla u dva maha. Izgleda kao što svi prinčevi izgledaju u tim godinama. Kao Žabac. Ima zelenkastu jaknu, dužu kosu, iz koje vire dva nepoverljiva oka i zavidnu kolekciju bubuljica. Samo mu fali lokvanj. Veštica je već prisutna.

 

Daklem, Tatina Princeza si je navatala Dečka. Žapca. Žmu je očajan. Ljubomoran kao pas (»Ko je sad pa taj? Ko su njegovi?«). Braća su podeljenih stavova. Manji brat joj, kao i uvek, drži stranu i hvali Žapca, a veliki citira oca. Meni je sve nekako smešno. To nam je, zapravo, prvi i po dečko. Prvog dečka je Princeza nabavila ujutru, a uveče se popišmanio i zbrisao, podovom čega je ćera tatina digla vodostaj tog dana, očajnički osoljavajući krevet na sprat. Ja sam je utešno milikila. Mlađi brat nije smeo ni da pomisli da uđe u sobu. Bio je spreman da, tu noć, spava na otiraču.Već narednog jutra je pobegli ispran iz našeg srca bujicom suza, a Princeza je, posledično bitno manje piškila tog dana. Ovog Žapca imamo već oko mesec dana i na njega se, povremeno, da nagaziti u našem ulazu, dok žmirka ispod šiški i fiksira pogledom pločice, glumeći keramičkog stručnjaka.

 

Tim povodom sam ja probala da se setim...jedva...negde u prošlom veku, u trećem razredu osnovne škole ja sam se, shodno opštem maniru koji je zavladao, zaljubila najstrašnije u Milana Kaćanskog. Milan Kaćanski je išao sa mnom u razred. Imao je plavu kosu i na licu ožiljak od opekotine. Nije me primećivao, sem kada je ugrabio priliku da me saplete ili da mi (o kako to romantično zvuči!) odveže mašnu. Što sam ja tumačila nedvosmislenim izlivima sakrivene ljubavi. Iako je Kaćanski Milan, tada, najverovatnije jedinu ljubav osećao prema školskim odlmorima, prašini i klikerima šestopercima.

 

U to vreme ja sam nosila repove sa strane sa četvorostrukim mašnama, a toj neodoljivoj frizuri je predhodilo prebrojavanje zvezda, dok mi je majka češljem razdeljivala glavu na pola, pa onda do »glatkog« vezivala repove, onim prokletim crno-crvenim gumicama za tegle. Na to su se namontiravale mašne i ja sam mogla da odpropeliram u školu. Sve ovo je ipak bilo bolje od frizure – jedan rep na vrh' glave, koji me je krasio sve do polaska u školu. Normalno sa pratećom mašnom. Zbog čega sam izgledala kao mladunče helikoptera.

 

Daklem, Milan Kaćanski je bio prvi predmet mog zaljubljivanja, mada moram da kažem da mi se pored njega baš sviđao i Boban Cvetković, koji je sedeo sa njim u klupi i imao najbrojniju kolekciju pega pod očima. Kad sad razmislim, nešto nisam sigurna u koga sam od njih dvojice bila zaljubljena, ali sam sigurno bila zaljubljena, jer su to zahtevali društveni propisi tog uzrasta.

 

Moj prvi dečko, Žabac, je bio Raki. Raki je sada, koliko čujem, taksista na Kipru. Tada je imao plavu kosu i išao u susedni razred. Oboje smo imali višak ruku i nogu i svega nas je bilo sramota, ali društvena pravila su nalagala zabavljanje. Mi smo se shodno tome, ludo zabavljali, tabanajući od njegove do moje zgrade, ne znajući da li da se držimo za ruke ili ne. Ako te vide da se držiš za ruke, onda ti se smeju...a ako se ne držiš, kakvo je to onda zabavljanje? U svakom slučaju bili smo odlični egzemplari zbunjenih pubertetlija, koji sa gomilom istih, glume imanje ozbiljne veze. Pretpostavljam da je to, urnebesno, uveseljavalo komšiluk i roditelje. Nekoliko godina kasnije, Rakijeva majka mi je, cvileći od smeha, objašnjavala da sam tada izgledala kao kuvana noga od astala. Ne sećam se kako smo raskinuli, ali ta reč »raskidanje« imala je tada dramatičan značaj. Od toga ko je sa kim raskinuo, do toga kako je to izveo. Znam da sam u životu nekoliko puta raskidala i da je to blagotvorno uticalo na protok tečnosti u mom telu. Doduše trpela je porodica, koja nije mogla da dođe na red za kupatilo, u kome sam ja ridala i brisala gorke suze zavesom, na buljave ribe, nad kadom. Ribe su budjale od viška vode, a familija je uplitala noge, cupkajući pred vratima. Bešike su bile pred pučem.

 

Zato sad uživam u pogledu na smotanog Žapca i gledam kako sam sebe zbunjuje. Jednog dana će sigurno postati Princ. A do tada, moraće da skakuće sa Princezom, trudeći se da je ubedi, da je baš tu iza ćoška parkirao belog konja.



Komentari (158)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Daniela Stojkovic Daniela Stojkovic 21:18 16.11.2007

Ah ti zapci...

... nasmejala si me, hvala za tekst. Setih se mog prvog poljupca... kako je to samo bilo strasnoooooo vazno i za odrasle. Mada iskreno - traljavo izvedeno i slinavo, ali bukvalno slinavo.
Sva sreca mama je uvek inzistirala na maramici u dzepu. Hvala mama!
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:20 16.11.2007

O da!

A tek poljupci, to je tek priča...dok se od silnog blama snađeš, može Žabac i oko da ti, nosom, istera, glumeći Holivud.
Vanja Montenegro Ljujic Vanja Montenegro Ljujic 21:31 16.11.2007

Re: Ah ti zapci...

i najlepsa pesma od Vaska Pope...

Vrati mi moje krpice
Moje krpice od čistoga sna
Od svilenog osmeha od prugaste slutnje
Od moga čipkastoga tkiva
Moje krpice od tačkaste nade
Od žežene želje od šarenih pogleda
Od kože s moga lica
Vrati mi moje krpice
Vrati kad ti lepo kažem


Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 21:32 16.11.2007

Re: O da!

i moja Princeza je imala fazu gomilanja decaka, pardon zabaca, u dvanaestoj je pocelo. Neko vreme je fazon bio da ih dovede u stanje da je pitaju, muchenici, da "podju", "profuraju" ili shta god. i to bi bilo skroz nezanimljivo, da moju Princezu nije zanimala isključivo ta faza "polazenja". elem, mala je samo lupala recke., bukvalno ih je tefterisala. ujutro podje, na primer na odmoru, posle shkole cao. i sve bi to bilo fino, da jednog dana nije dosao deda i stavio svoju mezimicu u krilo. mezimica je imala dve ooogromne kike, onako, s vrha glave, pa kad je vazhno istima zatresla, sva srećna se pohvalila dedi:

deda, imala sam ih osam!

ja sam ko poshtena roditeljka rekla "sranje", a onda je deda napravio frku zbog mog francuskog i kvarenja mladunca s nepriličnim izrazima pred Princezom. njeno "imala sam ih osam", nije ni registrovao.

Jelica Greganović Jelica Greganović 21:36 16.11.2007

Dobra je!

Moja to mnogo emotivno doživljava, bude li neka drama sa Žapcem, dehidriraće načisto.
angie angie 21:52 16.11.2007

Re: O da!

Toga se ljubljenjem se secam, jer kada su sve moje drugarice, kao furale momke, ja sam josh presvlachila lutke i samo slushala te njihove priche, sa oh i ah i prilichno zbunjenoj, rastao mi je neki magloviti zamishljaj o tom najvaznijem nechemu i tako je to trajalo, one se kikocu i uzdishu, a ja poshto i dalje presvlachim, nemam bash argumentaciju za uznemirenost i kada mi je dosadilo, ja u nekom momentu pristanem na udvaranje glavnog dase iz bloka, koji mi je bio tada zanimljiv samo jer je bio drugima- ono najgluplja varijanta i dodje i do tog famoznog poljupca u kome sam ja skoncentrisana da prepoznam to neshto najfenomnije shto te drzi dva cm od zemlje i zbog chega ne spava i trudim se jako, da mogu sutra i ja da se kikocem sa mislima u oblacima, al' ono nishta i to skroz porazavajuce,...i ja shta cu, vratim se josh neko vreme zanimljivijim lutkama.
Doctor Wu Doctor Wu 21:24 16.11.2007

Dobro žabac, a ima li neki

zeka?
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:25 16.11.2007

Kakav

zeka?
mariopan mariopan 21:45 16.11.2007

Re: Kakav

Pa tako se smejem da jedva vidim ocima ...ali podseti me odmah na prvog zapca moje cerke..urnebesno je bilo.

Bila je valjda drugi ili treci razred osnovne...dodje iz skole i kaze mi "u poverenju" to je da ne zna tata a da ne zna ni brat ) to me je nagnalo da se uozbiljim i da se potrudim da ne prasnem u smeh...pa da je u subotu pustim u bioskop bez brata , na matine zna se...i pod pretnjom zivota da nikom ne kazem. jedva sam ziva ostala da sacuvam ozbiljan izraz lica. Naravno odmah sam rekla muzu ali sam mu zapretila da ce snositi sankcije ako se na njmu vidi da zna.

Dodje subota , pocnem i ja nju tako da cesljam , ista frizura ko Jelicina , masne i duga kosa , haljina a stalno je bila u pantalonama , to mora da je ozbiljno ,dam joj novac za bioskop i za kolace posle , naravno matine je od 11 sati pre podne ...izjuri ona iz kuce sve mlati onim kikicama oko glave , pretrci park...on je negde prekoputa. Sednem ja da dodjem k sebi , kad eto nje vratila se brze nego sto je otisla ...ljuta , ljuta , tresne onaj novac na sto i kaze besno " Nije ga pustila mama , morao je da ruca". Sokiram se totalno pa da mi dete ne povuce traume predlozim da ode ipak sa bratom ili decom iz ulice ali ona bas ljuta nece , skine se ...prodje taj dan nekako.

Dodje ponedeljak , odu deca u skolu , vraca se ona iz skole sva mokra i u blato uvaljana , sjaje joj se oci , ona odusevljeno kaze " A da vidis kako ON izgleda".
Ju crna cerko , zar si ga tukla , pa tebe niko vise i nikad nece pozvati u bioskop , skroz se zabrinem.
" Neka me ne zove , ako nije pitao mamu da ga pusti nije ni mene trebao da zove , a ne da mi se smeje cela skola" kaze ona i ta je ljubav bila tako naprasno zavrsena.
Niko joj se nije ni smejao , sta je deci sve u pameti tih dana niko ne zna ali da im je lako - nije.

zeka

dolazi posle...
Daniela Stojkovic Daniela Stojkovic 22:39 16.11.2007

Re: zeka

a tek kad naide Macan?
angie angie 22:54 16.11.2007

Re: zeka

za njega ti i treba ona prethodna obuka:)))
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:57 16.11.2007

Dakle, opet

smo kod Žapca.
49 41 49 41 17:22 17.11.2007

Re: zeka

Daniela Stojkovic
a tek kad naide Macan?


"Macan krene; samo kad mackica pocne da mase repom"!
angie angie 18:05 17.11.2007

Re: zeka

"Macan krene; samo kad mackica pocne da mase repom"!



pa i do toga treba da se nekako dodje- mislim do adekvatnog mahanja.
49 41 49 41 18:21 17.11.2007

Re: zeka

angie
"Macan krene; samo kad mackica pocne da mase repom"!pa i do toga treba da se nekako dodje- mislim do adekvatnog mahanja.


"Ljubav je VECNA; samo se PARTNERI MENJAJU"! - Uzviknu stari francuski pesnik.
oldtajmer oldtajmer 00:29 18.11.2007

Re: Dobro žabac, a ima li neki

Doctor Wu
zeka?


nemoj ti zecovi su nezgodni... brzi... a tek komarac, to je poveci problem!
Kazezoze Kazezoze 21:28 16.11.2007

nasmeja me Jelice

eh te prve ljubavi...
haiku pesnik bi rekao:

zhivot pazhljivo
najnezhnijem cvetu
otvara latice

ili

u rastu pupoljka
tiha radost
zaljubljivanja
gordanac gordanac 21:30 16.11.2007

:)))

Dejan Stanković Dejan Stanković 21:36 16.11.2007

Ako princeza ovo procita

ti si, kevo, nadrljala.
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:38 16.11.2007

Pššššš!

Ovo je samo globalno šapnuto, na uvce. Za koju godinu kada provali, neće biti frke...pššš...
49 41 49 41 15:50 17.11.2007

Re: Ako princeza ovo procita

Dejan Stanković
ti si, kevo, nadrljala.


Djene, djene za princezino citanje i globalno odavanje tajni;
Ali, Jelica je zaboravila GDE bara i dzara!

JA zacas dostavim zmuu Greganovicu nesto mocnije od oruzja a ne samo pusku; da tera DZUKCE u blizini.
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:52 17.11.2007

Bogami, mogli bi ste

da razmenjujete iskustva i predloge u tom pogledu...
49 41 49 41 17:19 17.11.2007

Re: Bogami, mogli bi ste

Jelica Greganović
da razmenjujete iskustva i predloge u tom pogledu...


Faza:
1. Svi u skoli imaju decka-"Only me SOLO Bird"!
2. Piskenja na OCI.
3. Treskanja vratiju ispred ocevog nosa.
4. Usunjavanja Dennisa u kucu; Dehidriranja-jer,on vec ima curu.

Last DATE phase: Avgust 2007. at 03:00 a.m. i ARLAUKANJA iz auta sa 300 KS;

"I Loveeeee Yoouuuu .... "! Krik mi jos odzvanja u usima.

Otac bunovan seda na krevet i pita se: dal' ono ARLAUKNUSE ime moje kcerke u tri ujutru DZUKCI?!?

Zena ujutru kaze; da nju su "ZVALI"-sta ces deca!
Kcerka kaze; da probudili su i mene/Kroz smeh kaze; to samo mogu da urade... nabraja trojicu.

DEECCAAA, u tri UJUTRU sa BESNIM SKUPIM AUTIMA od 16. god. ?!?

Jel' da PUCAM il' RUKAMA da koljem?!?

P.S.
Nemo' me bre PRST u OKO; Jelice, tu najvise BOLI!




Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 21:36 16.11.2007

decaci

nasa porodicna angdota:

sedi Princ sa dva druga na zidiću. I toroču kako neće da idu na eskurziju, kako je to skroz bezveze i da im ne pada na pamet. Imaju po 12 godina. I tako bi oni u nedogled, kad prolazi Sanja, devojčica iz razreda i kaže:

- Društvo, jel idete na eskurziju?
- Daaa! (sva trojica u isti glas)
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:40 16.11.2007

Kažem ja

Žapci :)))
49 41 49 41 16:11 17.11.2007

Re: Kažem ja

Jelica Greganović
Žapci :)))


Kad ja ARLAUKNEM (kako kaze Cosicka) Dzukci; probudi se celo naselje.
A, moja Jelica ko Greganovicka:"Sta ces, deca"!
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:21 17.11.2007

Tata, je l'

ovako?
49 41 49 41 17:34 17.11.2007

Re: Tata, je l'

Jelica Greganović
ovako?


Bas TAKO!

Ne, diraj LAVA dok SPAVA!
Tamara Ćetković Tamara Ćetković 21:40 16.11.2007

Ovo je vrh:

Zbog čega sam izgledala kao mladunče helikoptera.



)))
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:43 16.11.2007

Jao, Tamara,

samo da vidiš te slike (čuvam ih sakrivene u sefu)...dakle, mislila sam da je potreban samo dašak vetra da uzletim. Mada me moj otac uvek crtao kao šućurak sa mašnom na fontani, tako da ja i danas kada vidim šućurak nekako se prepoznam.
andjelija andjelija 21:45 16.11.2007

gospodo

vi se sprdate sa tom vasom decom umesto da ih ozbiljno shvatite....to su najozbiljniji problemi dragi roditelji :)
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:03 16.11.2007

Ama ja

sam skroz ozbiljna, samo se tako odražavam jezički...a kad se setim sebe, tu sam tek ozbiljna najstrašnije
Strongman Strongman 22:16 16.11.2007

Re: Ama ja

Ma to su stvarno ozbiljne stvari. To su sasvim novi nadrazaji za dete.

Neke mame daju ovaj lek cerkama kada pocnu zapci da ih "nerviraju":

Jelica Greganović Jelica Greganović 22:32 16.11.2007

Može

veća kašika?
Strongman Strongman 21:56 16.11.2007

Cista desetka

Lepo je sto imas sposobnost da u maliim, svakodnevnim stvarima napravis sadrzajnu pricu. Vecina blogera, ako ne spomene Kosovo, Hag, VK i ostale stihove barem po pet puta i ne racuna da je vazno za blogovanje.

Kad je hokejas majstor on moze da predribla protivnickog igraca na "kickici leda". Ne treba zaledjeno jezero za dribling.

Meni je danasnje stivo interesantno jer imam dvojicu sinova a spremam se da pravim zensko dete. Skupljam recepte, savete i slicno. Aparaturu posedujemo. Brine me po malo situacija u kojoj se ti sada nalazis. Starija braca i momci mladje sestre. Osecam da ne bi mogla da ima momka, kako treba, do 25-e godine.

Zafrkavam se sa suprugom da bi moji sinovi scepali fiktivnog momka nase buduce cere i drzali ga za nogenaglavce, iznad ambisa najvisljeg solitera u gradu. Drzali bi ga tako dok ih ne uveri da ce da se iseli na drugi kontinent uz skromno devizno obestecenje (reket) braci za pretrpljnu patnju i dusevni bol.
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:14 16.11.2007

Re: Cista desetka

Hvala Jaki...a to...imanje žnskog deteta, samo napred, da vidiš šta je prava zabava...Žmu je, čim se rodila, počeo da se rapsituje o nabavci puške ili bar dozvole za nošenje oružja...rekao mu drug iz gimnazije da na šalteru za to radi njihov drugar, otac ćerki, samo dođeš i kažeš da imaš 'ćer i nema frke za dozvolu :) I samo hrabro, pravi to žensko dete, nema sveta bez sestara po metli.
Strongman Strongman 22:18 16.11.2007

Re: Cista desetka

nego da ne ispadne da prepisujem. Dva muska pa zensko. Bice slican raspored godina i dece
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:33 16.11.2007

Re: Cista desetka

Kasniš Jaki...mi imamo devojčicu u sredini :)
s56a s56a 22:46 16.11.2007

Re: Cista desetka

I dva brata da je cuvaju od bubuljicavih na koje peni zmu Klasicna prica ali ponovo lepo napisana...
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:51 16.11.2007

Hvala s...

život su obične priče i najviše u njemu je ono što nam se čini najobičnijim.
s56a s56a 22:56 16.11.2007

Re: Hvala s...

Apsolutno sa aspekta domacice sa troje dece! Zmu ipak ranije ustaje, a ima i drugih briga...
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:02 16.11.2007

Da ti ja nešto kažem:

Kao prvo, ne potcenjuj domaćice i njihov posao uzgajanja dece. Za razliku od posla u firmi, sa decom nema ni pauze za kafu. A nema veće firme, zahtevnije i vrednije truda, od porodice i dece. Kao drugo, iz tvojih usta u božje uši, da je meni samo da pišem ovakve priče, 'de bi mi kraj bio...ali ovo dođe na red tek kada odradim dopisnički posao, koji možda za tebe baš i nije neka briga. Što govori da ni o tome ne znaš dovoljno. Ali lako ocenjuješ. Iz rukava.
Strongman Strongman 23:06 16.11.2007

Re: Da ti ja nešto kažem:

Domacice treba da imaju beneficirani radni staz. Najozbiljnije mislim. To je pogibija od posla. Zamisli samo tri muskarca i ,recimo princeza pride, u kuci koliko prljavog vesa isporuce dnavno. Pa nahraniti, ocistiti... Jos da bude raspolozna 24/7

Jelica Greganović Jelica Greganović 23:07 16.11.2007

Veš!?!

To nije veš, to su Igre bez granica...Sizifov posao.
angie angie 23:08 16.11.2007

Re: Da ti ja nešto kažem:

posao domacice-samo, procenjen na $180 000 zelenih shushki godishnje, pa ti sad josh dodaj ono oko dece, pa puta 3, razlichitog uzrasta, poshto su razlichiti problemi, pa uporedi sa kojom kvalifikacijom i kojom pozicijom u kakvoj firmi moze da se meri-pa ti onda onaj kao zvanishni posao dodje ko za dzeparac.
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:11 16.11.2007

angie, što

jes' jes'. Menadžerisati porodicu je, što kaže Strongman, 24/7.
s56a s56a 23:13 16.11.2007

Re: Da ti ja nešto kažem:

Ma znam ja za tezak i odgovoran zadatak dopisnika iz inostranstva ali ne nalazim podpisanih tekstova na B92!?

Uloga majke-pacenice za porodicu je valjda srpska klasika od Majke Jugovica? Odlicno za drzanje zena u podredjenom polozaju ukoliko to nije uslovljeno ekonomijom. U dezeli bar imamo Kresalovu

Nego kako nam Pretstolonaslednik stoji sa devojcicama? Nije valjda stidljiv na tatu
angie angie 23:18 16.11.2007

Re: Da ti ja nešto kažem:

ko je ovde pomenu i video majku pacenicu?
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:24 16.11.2007

E, bukvalno me umaraš

olakim sipanjem sveznajućih konstatacija. Izveštaja ima koliko hoćeš, tako da si našao baš pogrešno vreme da tvrdiš suprotno (za ovih nedelju dana oko 15 izv.), jedino što nisu potpisani mojim imenom nego firmom, što je politika kuće.
To ulozi majke paćenice ne bih ovaj put, dockan mi i nemam volje da se sa tobom razvlačim...A to o podređenom položaju žene-domaćice, to je što se mene tiče samo nakaradno shvatanje emancipacije žena.
O Kresalovi ne bih ovde, nema veze sa ovim blogom, da sam o politici htela, o politici bih pisala.
Otkud pa ti znaš da je Žmu stidljiv?
s56a s56a 23:27 16.11.2007

Re: E, bukvalno me umaraš

Kumrovacka skola... Not need to know filozofija.


Jelica Greganović Jelica Greganović 10:20 17.11.2007

Tako i

zvuči.
49 41 49 41 18:09 17.11.2007

Re: Da ti ja nešto kažem:

angie
posao domacice-samo, procenjen na $180 000 zelenih shushki godishnje, pa ti sad josh dodaj ono oko dece, pa puta 3, razlichitog uzrasta, poshto su razlichiti problemi, pa uporedi sa kojom kvalifikacijom i kojom pozicijom u kakvoj firmi moze da se meri-pa ti onda onaj kao zvanishni posao dodje ko za dzeparac.


DA UPOTPUNIM nedostajuce:

Ah, ne znate vi muski STA je bol! Pa, vi nikad niste rodili; da to znate!
angie angie 18:20 17.11.2007

Re: Da ti ja nešto kažem:

Ah, ne znate vi muski STA je bol! Pa, vi nikad niste rodili; da to znate!



potpuni promashaj, niti se uklapa u kontekst, niti u intonaciju, a po najmanje u stav!,,

( vishe lichi na zlonamernu zmenu teza, jer sam ja jaaaaako daleko od toga shto ste rekli, pa josh boldovali)
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:21 17.11.2007

Pusti rađanje,

nego ko nije u vojsci bio, ne zna šta je muka...
Strongman Strongman 20:56 17.11.2007

Re: Pusti rađanje,

Jelica Greganović
nego ko nije u vojsci bio, ne zna šta je muka...



A tek da cekas da ti se porodi zena...


Znas onaj vic za Crnogorca koji se svaki put onesvesti dok ceka da se zena porodi. Jedva ga lekari iz dva tri puta povrate. Kada se uverili da je Crnogorac uredu odvedu ga da vidi cerku. Uzme je u ruke i kaze: '..Blago tebi, cero, sto si zensko. Ne mora da se mucis sa porodjajem kao mi muski"
Spiridon Spiridon 21:57 16.11.2007

Jelice

jel moze mali trol ubih se od smeha?
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:03 16.11.2007

Troluj Spiridone,

nek' ide život !
Spiridon Spiridon 21:59 16.11.2007

SRS

Radikali krenuli u predizbornu kampanju.

evo i spota:

Jelica Greganović Jelica Greganović 22:05 16.11.2007

Što ja

volim mačke.
andjelija andjelija 22:10 16.11.2007

Re: SRS

Spiridon
Radikali krenuli u predizbornu kampanju.evo i spota:



pa ovom ne bih trazila shapu da mi da u zivotu! :)
Strongman Strongman 22:19 16.11.2007

Re: SRS


andjelija

pa ovom ne bih trazila shapu da mi da u zivotu! :)



A prednju levu?


andjelija andjelija 22:22 16.11.2007

Re: SRS

ne vazi se :))

ovaj je desnjak uverili smo se u to :))

tvoj pas? dobrica neka.
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:33 16.11.2007

Tašmajdanski

gonič?
Strongman Strongman 00:48 17.11.2007

Re: SRS

andjelija
ne vazi se :))

ovaj je desnjak uverili smo se u to :))

tvoj pas? dobrica neka.



nije, nazalost. Iskopao na netu sliku :(
bravar bravar 22:57 16.11.2007

bez naslova

Eh, radosti odrastanja - prvi pogledi, prvi sramezljivi dodiri za ruke, prve ljubavi, strašne:) i prvi poljupci nespretni...

Onda se zivot lagano migolji oko nas. Traje... Rodimo princeze, visoke, lepe, naocite...

A tate... E, to treba doziveti... Cudni su ti ocevi zenske dece?!:"@#$%^

Jelica Greganović Jelica Greganović 23:05 16.11.2007

Ovako nekako...



A još ako kažeš "Ma šta ti je, seti se sebe kada si bio mlad..." pa se sete...samo malo...tek onda poplave. xexexe. Zato ovde kažu da veliki švaleri imaju samo žensku decu. Da se boga slatko nasmeje.
bravar bravar 23:12 16.11.2007

Re: Ovako nekako...

A još ako kažeš "Ma šta ti je, seti se sebe kada si bio mlad..."

A, na te fore vise ne tipujem ni luda. Malo je ovaj tigar pokazao zube:)
A da ih covek lepo pita - Zasto? ne bi znali da ti kazu.
Smesni su skroz. Jos malo, pa k'o ovi novi nam zabci:)
cek, jos jedan
jinks jinks 23:50 16.11.2007

Re: Ovako nekako...

cek, jos jedan



i gledam kako sam sebe zbunjuje. Jednog dana će sigurno postati Princ


Strongman Strongman 00:50 17.11.2007

Re: Ovako nekako...

Jelica Greganović


A još ako kažeš "Ma šta ti je, seti se sebe kada si bio mlad..." pa se sete...samo malo...tek onda poplave. xexexe.



Bojim se da je bilo ovako... u mladosti:

Jelica Greganović Jelica Greganović 01:17 17.11.2007

:)

O da, tako je uvek u mladosti.
Strongman Strongman 01:20 17.11.2007

Re: :)

Milena Mitic Milena Mitic 05:57 17.11.2007

Re: bez naslova

bravar
Eh, radosti odrastanja - prvi pogledi, prvi sramezljivi dodiri za ruke, prve ljubavi, strašne:) i prvi poljupci nespretni...

radosti?...to mozda izgleda kao radosti sa 20god distance, inace...muke strasne :)))))))))))))))
Jelica Greganović Jelica Greganović 10:05 17.11.2007

Tačno tako,

izem ti ja te anegdote što ti se dešavaju uživo, dok dočekam distancu...
49 41 49 41 17:56 17.11.2007

Re: Ovako nekako...

Jelica Greganović
A još ako kažeš "Ma šta ti je, seti se sebe kada si bio mlad..." pa se sete...samo malo...tek onda poplave. xexexe. Zato ovde kažu da veliki švaleri imaju samo žensku decu. Da se boga slatko nasmeje.


Jebo mater; jel' OVO prica SHOPICHKA il' G. Jelica pise?!?

P.S.
Nema, snega al' izgleda ce da padne.
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:57 17.11.2007

Što?

Sve je to Mama Prirode ruku delo. Ko je Šopićka?
49 41 49 41 18:50 17.11.2007

Re: Što?

Jelica Greganović
Sve je to Mama Prirode ruku delo. Ko je Šopićka?


Dal' je licka il' katolicka; a, ni sestra nije volela da kaze od kog potice!
Ili, je prvi slog izgovarala tiho-i smejala se ko blesava kad je bila mlada.

mayo1 mayo1 23:12 16.11.2007

Princ i princeza




Pater familias ne treba brinuti.
Vidi kako je princ pazi.

Jelica Greganović Jelica Greganović 23:17 16.11.2007

Prava, kičasta,

slikovničasta:


Ma znam ja da ne treba da brine, uostalom i mi imamo u kući dva žapca, ali to je jače od njega...izbija pećinski čovek, pa to ti je.
Milena Mitic Milena Mitic 05:45 17.11.2007

Re: Princ i princeza

mayo1



Pater familias ne treba brinuti.
Vidi kako je princ pazi.


ne bih da ubijam romantiku, ali...kad su vec zabe u pitanju, pre ce biti da je Princ ovaj sto se ugnezdio na lokvanju :))))))

jako lep tekst. kao i uvek : )
jinks jinks 23:17 16.11.2007

:)

podovom čega je ćera tatina digla vodostaj tog dana, očajnički osoljavajući krevet na sprat. Ja sam je utešno milikila. Mlađi brat nije smeo ni da pomisli da uđe u sobu. Bio je spreman da, tu noć, spava na otiraču.Već narednog jutra je pobegli ispran iz našeg srca bujicom suza
bobo bobo 23:21 16.11.2007

hehe

Super blog Jelice.
Nego si me iznenadila...i ja sam isla u osnovnu u proslom veku i ne secam se vise ni jednog imana , a kamoli prezimena prvih zabaca. Svaka ti cast.
Jelica Greganović Jelica Greganović 01:19 17.11.2007

bobo,

da znaš da sam se potrudila oko pegavog. A Milanu Kaćanskom sam zapamtila ime, zbog prezimena vojvođanskog, neuobičajenog...posle su me priče i pripovetke o Vojvodini uvek podsećale na to prezime.
gordanac gordanac 18:19 17.11.2007

e, vid, ovako...

...Jelice, ima jedan neobičan pesničko-revolucionarno-KundK-rodoljubivi-zaboravljeni-istorijski lik koji se zvao
Stevan Vladislav Kaćanski.
I službovao je u Kragujevcu šest godina (1864-1870)
Kažu da je prezime po selu u blizini Nova Sada - Kać, odakle su se njegovi doselili iz Srbobrana, nakon dolaska iz Hercegovine.
Zanimljiv čovek bio, neobičan skroz. I mnogo slavan i poznat i onda odjednom, između dva velika rata - kao gumicom izbrisan.
A pisao i pesme i kao većina naših velikana studirao u bar tri grada :))
Možda je Milan neko od potomaka...
Stevan Vladislav Kaćanski
Jaril Jaril 23:21 16.11.2007

Мало музике

Само за Татину Принцезу

Jelica Greganović Jelica Greganović 23:25 16.11.2007

Jaril

hvaaala, da smem pokazala bih joj. Kada izađe iz puberteta, onda, inače biće svašta...
Jaril Jaril 00:00 17.11.2007

Re: Jaril - У част Маме

А да јој у брзој брзини после ове горе пустиш ову песму пре него сво перје из јастука добије вечну слободу?? :))
bravar bravar 23:39 16.11.2007

bez naslova

Jeliceeee...

Evo, zabelelo u Beogradu. Stigla ziiimmmmaaa.... snezna:)


:)))
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:48 16.11.2007

Ja sam očajna...

Austrija je zatrpana snegom, u Bgd pada sneg, svuda sem u Sahari i Sloveniji...pa dobro bre kakva je ovo alpska država...ja sam razočarata, ovo je neprihvatljivo ponašanje, ovo nema smisla...
Je l' onaj pravi suvi što se vrti kao blesav i pada horizontalno?
bravar bravar 23:58 16.11.2007

Re: Ja sam očajna...

Cek da proverim:) Ja sam ga samo pogledala kroz prozor dok je majkina velika devojcica skakala po kuci od radosti:)

Evo me. Pada pooolako, sitan je i "lepi" se za ogolele grane drveca, pravi svoj cisti tepih po usahloj travi... Beli mi se sa prozora, onog, od kujne:)
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:03 17.11.2007

aaaaaaaaaa...

ja bih isto snega...(a kod mene Princeza i njena drugarica Lana, poznata iz rečenice:"Može Lana da spava kod nas?" proizvode kokice, već miriše na paljevinu i spremaju se da gledaju film strave (!?) muški svet hrče i spava snom pravednika)
bauer bauer 00:12 17.11.2007

Pada sneg u Beogradu?

Brrrr! Strasno.
bravar bravar 00:25 17.11.2007

Re: aaaaaaaaaa...

Poslala bih Ti ja na mail, ali ovaj moj kompjuter ne salje originale:)))
Baksuz jedan:(

Eeee, kod Tebe zurka:) Meni bila prosle subote:) Al' ce sad da se nauzivaju...


Setih se ove pesme u momentu:)))
Lana je vozila sanke,
A ja sam pravio Sneska....
Strongman Strongman 00:36 17.11.2007

Re: aaaaaaaaaa...

Jelica Greganović
ja bih isto snega...(a kod mene Princeza i njena drugarica Lana, poznata iz rečenice:"Može Lana da spava kod nas?" proizvode kokice, već miriše na paljevinu i spremaju se da gledaju film strave (!?) muški svet hrče i spava snom pravednika)



Pre nepunih 20 minuta stariji Mini Mi me pitao da ide u Nis. Ja ga pitam zar sada kad Hilendar gori. A on mrtav ozbiljan. Hocu da se sankam.

Zaboravih da spomenem da sam u Majami Bicu i da je jos uvek za majicu kratkih rukava.
kuki kuki 01:12 17.11.2007

Re: Ja sam očajna...

Evo ti ga na
Jelica Greganović Jelica Greganović 01:21 17.11.2007

Eno ih

plavuše, zamotale se u ćebad, zaboravile žapce, pojele dve činije kokica, spalile pola kujne, raširile oči ko tanjire i gledaju neku stravu psihološkog karaktera. A da nisu same, na njih se popentrala crna Marica i prede kao traktor. Idila. Ljubljanska Lana i beogradski sneg ovo veče.
Jelica Greganović Jelica Greganović 10:11 17.11.2007

PODRŠKA

Mini Mi-ju u njegovom opravdanom zahtevu!!!!! Ako ne u Niš, možete do Slo, jes' da u Ljubljani nema snega, ali na planinama se već debelo beli (recimo Logarska :)

Mini Mi, ne daj se, zahtevaj uporno svoja sankaća prava!

Za Mini Mi-a
Kazezoze Kazezoze 15:57 17.11.2007

Re: aaaaaaaaaa...

...(a kod mene Princeza i njena drugarica Lana, poznata iz rečenice:"Može Lana da spava kod nas?"

))))))) superrr )))))
Strongman Strongman 21:00 17.11.2007

Re: PODRŠKA

Jelica Greganović
Mini Mi-ju u njegovom opravdanom zahtevu!!!!! Ako ne u Niš, možete do Slo, jes' da u Ljubljani nema snega, ali na planinama se već debelo beli (recimo Logarska :)

Mini Mi, ne daj se, zahtevaj uporno svoja sankaća prava!

Za Mini Mi-a



Mini Mi je buljio u sliku par minuta. Kao zet u testament. Vodim ga sada da mu kupim:




Uzgred, juce mi bila godisnjica braka, koju sam za dlaku zaboravio. Za dlaku. Ali sam se izvukao u stilu. Mama dobila iphone.
Jelica Greganović Jelica Greganović 04:46 18.11.2007

Šta je

ova sprava? Simulator sankanja?

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana