Budućnost| Društvo| Gradjanske inicijative| Kultura| Ljudska prava| Mediji| Nostalgija| Politika| Sex| Život

Voždovac pao

Nebojša Milenković RSS / 17.12.2009. u 18:14

VOŽDOVAC PAO ─ ILI: DEMOKRATIJA KOJA NIJE ZASNOVANA NA SISTEMU VREDNOSTI JESTE SAMO OBMANA I PRIVID…


opstina-vozdovac-x.jpgDakle prođe i taj Voždovac. Suočeni s rezultatima izbora oni koji su nas mesecima maltretirali jednim lokalnim izborima uglavnom su se ućutali ─ kao da čitav naš život, evropska budućnost, opstanak vlade, države i partije, etc…, do pre samo nedelju-dve nisu zavisili upravo od Voždovca. Poput deteta što pred nailaskom problema koji ne zna da reši jednostavno zažmuri ─ samoproglašena demokatska elita ove zemlje po ko zna koji put pokušava da, izbegavanjem suočenja sa realnošću, problem prolongira ─ sve do trenutka kada preventivno delovanje više neće biti moguće. E sad, da su na Voždovcu poraženi samo DS, LDP i G17+ stvar bi bila prilično jednostavna, to jest mogla bi da se tumači kao unutarpartijski problem ovih stranaka ─ međutim, posledično gledano, stvar je mnogo ozbiljnija i suštinski se tiče budućnosti prilično izblamirane demokratske ideje u ovoj zemlji. Ideje koja trenutno stanuje u onom osećanju kolektivne poniženosti i frustriranosti koje je većinu građana koji su na svim prethodnim izborima glasali protiv SRS-a ovaj put ─ najpre u Zemunu a potom i na Voždovcu ─ nateralo da na dan izbora ostanu kod kuće.

Zato bi se ─ umesto patetike i “izražavanja žaljenja” što građani nisu shvatili značaj izbora ─ pomenuta gospoda konačno morala pozabaviti vlastitim greškama i nečinjenjima kao direktnim uzrocima navedenog. U suprotnom ─ osećanje kolektivne frustriranosti i izneverenih ideala demokratske (druge, treće, kojegod) Srbije, sad već sasvim kratkoročno gledano, rezultiraće izvesnim otvaranjem puta u totalitarizam i(li) populizam, svejedno. Taj put u Srbiji kakva danas jeste prilično je izvestan. Kolateralni korisnici opšteg posrnuća stranaka koje čine aktuelnu vladu i njihovih kohabitanata, svakako će biti razni Nikolići, Vučići, Ilići, Koštunice i ostali Šormazi ─ međutim, pošto od njih ništa ne očekujemo i pošto u njih ništa nismo ulagali oni, prirodno, uopšte ne treba da nas zanimaju. Kao pristojni ljudi ─ njima ćemo na kraju, pre ili kasnije, nevoljno čestitati. Oni kojima treba da ispostavimo račune na drugoj su strani.

U analizama izbornih rezultata, gubitnici ovih izbora svakako bi se morali podsetiti i načela na kojima jedan poredak treba da počiva da bi mogao da se okarakteriše kao demokratski:
► Osnovne vrednosti na kojima počivaju uređene demokratije su ZNANJA i VRLINE. Demokratski poredak jeste onaj poredak vrednosti u čijem se epicentru nalazi istinski Slobodan građanin.
► U demokratiji vladati znači vršiti vlast ─ i to vlast koja je nužno podeljena na izvršnu, zakonodavni u sudsku, pri tom uvek i svuda omeđena i uređena zakonima.
► Pored toga što su politička kategorija ─ pitanja demokratskog poretka istovremeno jesu i ekonomska, sociološka, kulturološka pa, ako hoćete, i filozofska pitanja.

U sličnom tonu danski istoričar Hal Kok (1904─1963), u svom kratkom ali poučnom eseju Šta je demokratija?, piše o tome da demokratija nije trajno, stabilno stanje, to jest da se ona nikada ne može obezbediti ─ upravo zato što ona nije sistem koji treba sprovesti, nego način života koji treba usvojiti. Reč je o jednom stanju duha koji treba preneti svakom novom naraštaju. Zato i zaključuje kako se suština demokratije ogleda u prosvećivanju i vaspitanju naroda.


Među najčešćim zamerkama demokratskim vladama Kok navodi:
► Favorizovanje nesposobnosti i diletantizma u političkom životu umesto stručnosti i profesionalizma.
► Demokratija otvara put za častoljublje, moralno bezočne karijeriste i laktaše dok sposobni i časni ljudi, svesni odgovornosti, ne uspevaju da se istaknu.

Zona razuma u kojoj bi demokratija trebala da funkcioniše u ovoj zemlji značajno je sužena i to svakako jeste vaša "zasluga" i krivica ─ sužavanjem zone razuma otvara se prostor iracionalnom. Umesto strpljivog rada i stvaranja poretka vrednosti vi se u dobroj meri ponašate slično onima kojima nas, tobože, plašite.

Ako i dalje ne razumete zašto su se vaši dosadašnji birači opredelili za apstinenciju ─ pre nego što se ista pretvori u trajno (trpno) stanje ─ razmislite i o sledećem:
► Izgubili ste izbore zato što su vam interesi monopolista koji finansiraju vaše stranke važniji od interesa građana.
► Zato što ste zaboravili na principe političke kulture i demokratske samokontrole.
► Zato što ste centralizovali vlastite stranke i pretvorili ih u torove poslušnika gde se ─ umesto pameti i inicijativa ─ cene isključivo poslušnost i odanost vođi.
►Zato što se ─ umesto vaših ministarstava, poslaničkih klubova, glavnih odbora i predsedništava ─ opštim dobrom i javnim interesima u ovoj zemlji bave jedino Brankica Stanković, Verica Barać i Peščanik!
► Zato šte ste partije pretvorili u biroe za zapošljavanje, ministarstva u stranačke feude a Skupštinu u ordinarni circus.
► Zato što Srbijom već mesecima divljaju i vladaju huligani kojima država ne ume ili ne sme da se suprotstavi.
► Zato što direktore javnih preduzeća i dalje postavljate partijskim nagodbama ─ umesto javnim konkursima, kako ste nam obećali.
► Zato što imamo najglomazniju i najneefikasniju Vladu u Evropi.
► Zato su predsednici opština istovremeno i poslanici iako zakon to izričito zabranjuje.
► Zbog plata upravnika i predsednika upravnih odbora u iznosu od po više desetina hiljada evra.
► Zato što je prema statističkim podacima u ovoj zemlji preko 20% nezaposlenih. Zato što je najmanje još toliko njih koji su zaposleni ali ne primaju platu. Zato što je tu još bar 20% koji su i zaposleni i primaju platu ali nemaju realan posao pošto su isti dobili zahvaljujući svojim stranačkim angažmanima, nepotizmu, vezama, korupciji.
► Zbog Aleksandra Tijanića koji je i dalje na čelu Javnog servisa.


Na kraju:

► Zato što glasajući glasamo za vrednosti.
► Ako tih vrednosti nema ─ i ako je priča o manjem zlu jedino što imate da nam ponudite sad bi konačno morali da shvatite da ne želimo manje zlo → nego veće dobro!
► Ako od dva zla treba da biramo manje tj. ukoliko je manje zlo jedino što nam preostaje onda i izbori postaju puka farsa.


► Izvinjavamo se zbog vlastite političke nezrelosti ─ ali u farsama više ne želimo da učestvujemo!







Komentari (62)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Dawngreeter Dawngreeter 18:27 17.12.2009

Bravo

Ovo je sjajno sabrana lista razloga zbog kojih ne planiram da glasam u skorije vreme. Svaka cast. A oni nek se igraju svojih glupih igara sami sa sobom.
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 18:49 17.12.2009

Slobodno nadopuniti

niz...
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 19:04 17.12.2009

Z. Đinđić, O PROMENAMA

Neprekidna komunikacija o promenama je neizostavan uslov njihovog uspeha...

Atmosfera za promene je nešto delimično spontano a delimično proizvedeno.

Važno je da imate jasan plan i viziju.

Ako promene treba da budu korenite, onda se svi oni koji su bitni za funkcionisanje društva moraju iznutra promeniti.

Velikih promena nema bez velikih napora. Velikih promena nema bez novih pravila, kreativnosti i odlučnosti. Velike promene se ne događaju same po sebi, evolutivno, prerastanjem jednog sistema u drugi. One se događaju diskontinuitetom, lomljenjem okova i uspostavljanjem novih odnosa.

Bez mnogo odlaganja možemo reći - ako osećanje nade i volje u Srbiji ne pobedi nad osećanjem praznog mudrovanja i cinizma, promene će postepeno ući u fazu otaljavanja.
palilula92 palilula92 18:30 17.12.2009

Preporuka

Lepo sve isprica

(kako to da nisi pomenuo Zorana Zivkovica?)

salim se, bre preporuka!
palilula92 palilula92 18:33 17.12.2009

Re: Preporuka

ne želimo manje zlo → nego veće dobro!


morala sam ovo da dodam, to je to.
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 18:36 17.12.2009

Re: Preporuka

Mislite da je trebalo da spomenem i Zorana Živkovića ?
palilula92 palilula92 19:56 17.12.2009

Re: Preporuka

pa napisala sam da se salim, covek je u Nisu mada nekima ocigledno trn u oku pa ga spemenu u kontekstu Vozdovca.
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 20:02 17.12.2009

ništa čudno:

stara priča o balvanu i trnu...
Filip2412 Filip2412 20:18 17.12.2009

Re: Preporuka

pa napisala sam da se salim, covek je u Nisu mada nekima ocigledno trn u oku pa ga spemenu u kontekstu Vozdovca.
Nisam bas u toku ali cini mi se da je ko sto to obicno biva brzo zbrisao iz Nisa. Klasika, bezanija iz provincije zarad uspeha u Beogradu. Lepo on prica, ali pricati je lako kad nisi na funkciji.

Uostalom to je fenomen i kod sveckih politicara, cim sklajznu s funkcije mnogo su pametni i sve znaju kako treba...
palilula92 palilula92 20:24 17.12.2009

Re: Preporuka

Filipe,ovo nema sa covekom nikakve veze niti sta je rekao i sta nije. Aludirala sam na jedan drugi blog.Ajd se vratimo na temu.
Exitus Letalis Exitus Letalis 22:11 17.12.2009

Re: Preporuka

Nebojša Milenković
Mislite da je trebalo da spomenem i Zorana Živkovića ?

samo pozitivno, ako mora.
iskreno.
tamo kod krstića sam rekla da je zoran živković za tadića đinđić.
evo, da ponovim!!!

idem da gledam brankicu....
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 23:12 17.12.2009

Re: Preporuka

Zoran Živković je za Tadića Đinđić.

S J A J N O
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 23:40 17.12.2009

Re: Preporuka

idem da gledam brankicu....
da - brankica je super ipak, plašim se da će, kao i u slučaju luke beograd, usled nespremnosti vlasti da povlači (ne)popularne poteze - tačnije da povlači bilo kakve poteze - stvar jednostavno proći...
palilula92 palilula92 23:49 17.12.2009

Re: Preporuka

da - brankica je super ipak, plašim se da će, kao i u slučaju luke beograd, usled nespremnosti vlasti da povlači (ne)popularne poteze - tačnije da povlači bilo kakve poteze - stvar jednostavno proći...


blogeri imaju dobro pamcenje

steta sto ne mogu da ti dam vise od jedne preporuke za ovaj blog.
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 01:15 18.12.2009

Re: Preporuka

blogeri imaju dobro pamcenje

kad smo već kod pamćenja - evo još nešto na istu temu:

O tome ko (i kako/čime) doprinosi radikalizaciji Srbije

Nebojša Milenković Nebojša Milenković 17:18 18.12.2009

kad smo već kod pamćenja II

palilula92 palilula92 19:09 18.12.2009

Re: kad smo već kod pamćenja II

Nebojsa,

Neke stvari su vecne, a imali su takvu sansu da krenu od pocetka kako treba. Ja sam bila od tih koji su 2000te verovali u nesto drugo.
Filip2412 Filip2412 18:35 17.12.2009

..

da se ne iznenađujemo previse..... SPS & SRS su uvek bili jaki u Beogradu

Jel se sećate se kad smo mi u Niš imali opoziciju and slobodnu televiziju? Jos daleke 1996.
vishnja92 vishnja92 18:59 17.12.2009

snimak stanja

niki m niki m 19:07 17.12.2009

par pitanja

Ideje koja trenutno stanuje u onom osećanju kolektivne poniženosti i frustriranosti koje je većinu građana koji su na svim prethodnim izborima glasali protiv SRS-a ovaj put ─ najpre u Zemunu a potom i na Voždovcu ─ nateralo da na dan izbora ostanu kod kuće.


Bez namere da nerviram autora bloga,ipak, zanima me na osnovu kog to istrazivanja se doslo do zakljucka da bi biraci koji nisu izasli na ove lokalne izbore, znaci ostali kod kuce, listom glasali za DS i njene saveznike? Zasto ne bi bilo moguce da se kaze da bi pobeda evrofanaticnog SNS bila i ubedljivija da je izlaznost bila veca?

► Zato što je prema statističkim podacima u ovoj zemlji preko 20% nezaposlenih. Zato što je najmanje još toliko njih koji su zaposleni ali ne primaju platu.


Ako pretpostavimo da je ova tvrdnja bar priblizno tacna, pitanje je cemu ostatak teksta. Koje to vrednosti mozes narodu da prodas ako taj isti narod nema sta da jede? Ako su politicari prakticni, zasto i narod ne bi sebi dopustio malo te prakticnosti. Sta cemu vlada koja pravi ovakve rezultate koje je naveo autor bloga. Malo manje ideologije nikome ne bi skodilo.
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 19:15 17.12.2009

Re: par pitanja

Bez namere da nerviram autora bloga, ipak, zanima me na osnovu kog to istrazivanja se doslo do zakljucka da bi biraci koji nisu izasli na ove lokalne izbore, znaci ostali kod kuce, listom glasali za DS i njene saveznike?
Ma ne - što bi me nervirali... Istraživanje, naravno, ne postoji - recimo da sam se "oslonio" na postizborna saopštenja stranaka koje su izgubile izbore.
Dawngreeter Dawngreeter 21:19 17.12.2009

Re: par pitanja

niki m
Zasto ne bi bilo moguce da se kaze da bi pobeda evrofanaticnog SNS bila i ubedljivija da je izlaznost bila veca?


Zato sto je broj ljubitelja sova i ostraca zardjalih kasika najvecim delom konstantan.
Lionsgate Lionsgate 19:43 17.12.2009

Naravno . . .

da su danas svi "strucni" po pitanju Vozdovca, cak iako tacno ni ne znaju gde je ta opstina, ni kakva je situacija u lokalu . . . doduse tako su se ponasale i gradske vlasti, iritirajuci lokalno stanovnistvo svojim predizbornim mimikrijama.
drug.clan drug.clan 21:04 17.12.2009

u prirodi demokratije

U sličnom tonu danski istoričar Hal Kok (1904─1963), u svom kratkom ali poučnom eseju Šta je demokratija?, piše o tome da demokratija nije trajno, stabilno stanje, to jest da se ona nikada ne može obezbediti ─ upravo zato što ona nije sistem koji treba sprovesti, nego način života koji treba usvojiti. Reč je o jednom stanju duha koji treba preneti svakom novom naraštaju. Zato i zaključuje kako se suština demokratije ogleda u prosvećivanju i vaspitanju naroda.


ja bih rekao da je demokratija u ovom obliku u kojem danas postoji u vecini demokratskog sveta sposobna (a rekao bih i osmisljena da bude takva) iskljucivo za odrzavanje postojeceg stanja, tj ocuvanja pozicija moci, jer je ovakva demokratija inherentno konzervativna zbog oslanjanja na vecinu onih koji izlaze na izbore a koji su mahom konzervativni i uz sirenje apatije medju onima koji su progresivni i reformisti
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 23:19 17.12.2009

Re: u prirodi demokratije

ovakva demokratija inherentno konzervativna zbog oslanjanja na vecinu onih koji izlaze na izbore a koji su mahom konzervativni i uz sirenje apatije medju onima koji su progresivni i reformisti
nisam baš siguran da mogu da se složim sa vama - posebno imajući u vidu da " većina" o kojoj govorite više ne postoji
- izvesno je da će, ukoliko se nešto ne promeni (mada iskreno ne mogu ni da naslutim šta bi to "nešto" moglo da bude) ubuduće većina ostajati kod kuće dok će izbore dobijati (fanatična) manjina
drug.clan drug.clan 23:57 17.12.2009

Re: u prirodi demokratije

Nebojša Milenković
ovakva demokratija inherentno konzervativna zbog oslanjanja na vecinu onih koji izlaze na izbore a koji su mahom konzervativni i uz sirenje apatije medju onima koji su progresivni i reformisti
nisam baš siguran da mogu da se složim sa vama - posebno imajući u vidu da " većina" o kojoj govorite više ne postoji
- izvesno je da će, ukoliko se nešto ne promeni (mada iskreno ne mogu ni da naslutim šta bi to "nešto" moglo da bude) ubuduće većina ostajati kod kuće dok će izbore dobijati (fanatična) manjina


ako procitas ponovo videces da sam mislio na vecinu koja izlazi na izbore a ne ukupnu vecinu, kod nas je vecina u onoj kategoriji apaticnih cija se apaticnost podspesuje kako bi se odrzalo postojece stanje
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 01:18 18.12.2009

Re: u prirodi demokratije

ako procitas ponovo videces da sam mislio na vecinu koja izlazi na izbore a ne ukupnu vecinu
vidi, razumeo sam - međutim, dozvolićeš, svako ima svoju većinu
kojoj se (s vremena na vreme) obraća...
iris.davidovich iris.davidovich 21:16 17.12.2009

Odavde,

Ako i dalje ne razumete zašto su se vaši dosadašnji birači opredelili za apstinenciju ─ pre nego što se ista pretvori u trajno (trpno) stanje ─ razmislite i o sledećem:

pa sve do kraja teksta: bravo!
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:18 17.12.2009

Pitanjca

Koji mi?

opšteg posrnuća stranaka koje čine aktuelnu vladu i njihovih kohabitanata

Je l ovo samokritika ili sam nešto propustila u vezi sa tvojom političko-stranačkom pripadnošću?
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 23:23 17.12.2009

Re: Pitanjca

Je l ovo samokritika ili sam nešto propustila u vezi sa tvojom političko-stranačkom pripadnošću?

Draga Jelice,
Sva dobronamerna tumačenja dozvoljena su i poželjna
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 23:36 17.12.2009

Re: Pitanjca

Uostalom, ovde uopšte (i) nije reč o opredeljenju - već o mišljenju...
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:52 17.12.2009

Re: Pitanjca

A, što je onda tvoje mišljenje u množini?
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 01:21 18.12.2009

Re: Pitanjca

nisam primetio - ko zna:
možda volim sebi da govorim vi
- ili je, moguće, neki još teži
poremećaj...

sve u svemu hvala za pažljivo čitanje
Dawngreeter Dawngreeter 12:29 18.12.2009

Re: Pitanjca

Jelica Greganović
Je l ovo samokritika ili sam nešto propustila u vezi sa tvojom političko-stranačkom pripadnošću?


Moram nesto da priznam. Ovaj citat ponavljam ljudima celo jutro. Zaista nikada nisam pomislio da neko moze da bude toliki partisan hack.
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 17:19 18.12.2009

Re: Pitanjca

milandez milandez 23:15 17.12.2009

Pao!

Odavno sam u latargiji tipa: ma ko ih faka! Po mom skromnom misljenju, oni su se "preglumili" uloge za koju nikad nisu ni imali stofa. Naime, svi "lideri", pa i oni lidercici na lokalu, imaju tzv. "duplo dno" - vecini je socijalna zaledjina i milje iz koga se larve, komunisticko-udbaski issue; kako roditelja, tako i sire okoline izvaspitavane ideoloskom kamdzijom. Ovaj narod, inace, ima ugadjeno "duplo dno". Naravno, produbljavano dletom "osme ofanzive" koja je, evo, iako zasla u zrelu sedmu deceniju, zivahnija no ikada.
Pozdrav i hvala
vishnja92 vishnja92 23:53 17.12.2009

Re: Pao!

Po mom skromnom misljenju, oni su se "preglumili" uloge za koju nikad nisu ni imali stofa.

misljenje ti jeste skromno, DS je od 89. najjaca stranka ovde i programski i kadrovski, kako god hoces. zato ljudi i reaguju ovako i ovoliko. ja se nadam da ce imati ko da ih cuje.
milje iz koga se larve

uzgred, recnik ti je odvratan.
Odavno sam u latargiji tipa

i nepismen.

znas, bio je jedan domaci pisac - ne verujem da si cuo za njega, umro je - koji je kao clan DSa bio pretucen dok je sedeo na plocniku u Makedonskoj ulici. poradi malo na izrazavanju (idi kod Pizona, on dosta cita), cisto zbog postovanja.
milandez milandez 00:43 18.12.2009

Re: Pao!

cisto zbog postovanja

Visnjicica malo kisi! Nista niste shvatili. Ono: "nemanje sstofa" se odnosi na sve "lidercece" pa samim tim i na DS-ove - mada se oni pokazahu (partizanski aorist) kao najprofukabilniji. Obzirom da prposno branite DS, i Vi postajete predmetom "latargije".
Pozdrav i hvala.
vishnja92 vishnja92 00:48 18.12.2009

Re: Pao!

ne branim nikoga.
uostalom, i nemam koga: funkcionalna nepismenost stanovnistva je neodbranjiv argument protiv.

citaj malo
milandez milandez 00:58 18.12.2009

Re: Pao!

neodbranjiv argument

Ne postoji nesto kao: "neodbranjiv argument protiv"! Takodjer ni: "neodbranjiv argument za". Deluje kao destilisana glupost.
Pozdrav i hvala.
vishnja92 vishnja92 01:04 18.12.2009

Re: Pao!

vec si se pozdravio, aj putuj, nemam nesto nerava za takve veceras.

pojmaros u pokusaju

ps: e da - rekoh li da je tekst od-li-can?
(ne pitam ovog sricuceg odozgo, ovo je pohvala u obliku retorickog pitanja)
flow flow 23:20 17.12.2009

Replika

DEMOKRATIJA KOJA NIJE ZASNOVANA NA SISTEMU VREDNOSTI JESTE SAMO OBMANA I PRIVID…


Iizborni rezultati su i odraz vrednosti kojima teze glasaci.

Demokratija je i prihvatanje rezultata izbora bilo da ste pristalica ili ne.
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 23:37 17.12.2009

Re: Replika

Iizborni rezultati su i odraz vrednosti kojima teze glasaci.

naravno - baš kao što je i neizlazak na izbore odraz nedostatka pomenutih vrednosti
Sladjana NS Sladjana NS 23:48 17.12.2009

podanici

► Zato što ste centralizovali vlastite stranke i pretvorili ih u torove poslušnika gde se ─ umesto pameti i inicijativa ─ cene isključivo poslušnost i odanost vođi.


Dobar tekst Nebojsa, a o ovome bi mnogo toga jos mogli reci i ja i ti iz licnog iskustva.
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:01 18.12.2009

pitanjca

Zato što ste centralizovali vlastite stranke i pretvorili ih u torove poslušnika gde se ─ umesto pameti i inicijativa ─ cene isključivo poslušnost i odanost vođi.

Očito u ovom čuču grmi zec.
Rupa na saksiji.
Topla voda.
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 01:11 18.12.2009

Re: pitanjca

Očito u ovom čuču grmi zec.
Ono što na prvi pogled liči da je zec, veruj mi, u najvećem broju slučajeva zec uopšte ne biva...
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 01:24 18.12.2009

Re: podanici

Dobar tekst Nebojsa, a o ovome bi mnogo toga jos mogli reci i ja i ti iz licnog iskustva.

Hvala - lično iskustvo u životu svakako jeste bitno
mada u konkretnom slučaju nisam sasvim siguran
da govorimo o istoj vrsti ličnog iskustva
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:22 18.12.2009

Re: pitanjca

Daklem, ništa od Istine...
libkonz libkonz 00:08 18.12.2009

Ne glasam prvenstveno zbog ovoga

Favorizovanje nesposobnosti i diletantizma u političkom životu umesto stručnosti i profesionalizma.

mada ni drugi navedeni razlozi nisu za potceniti.
tripraseta92 tripraseta92 00:13 18.12.2009

...

PROZOR NE SME PASTI!
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 01:28 18.12.2009

malo pojašnjenje

e, da - da se razumemo (pošto na pp dobijam različite poruke)
ma kako to ponekom možda izgledalo neobično
ovaj tekst uopšte nije uperen protiv DS, LDP ili G17+
već upravo ZA njih!

p.s.
ok - priznajem, G17 ipak teška srca...

sentinel26 sentinel26 02:19 18.12.2009

Voždihanije

Oj VoždOvce crni beli
Tebe Šengen jošte želi
Nek se čuje, neka zna se
Radikali tebe krase
Manje, veće, zlo je jutro
Put do pakla sad se utro
Novi će se domundjavat
I svastike zapošljavat
Visoka je politika
Dolazi vam nova klika.

S.26.
Vasa S Tajcic Vasa S Tajcic 03:12 18.12.2009

Izlaznost

KAda je izlaznost bila manja LDP, SRS i G17 su presli cenzus. Cim se izlaznost povecala njih nigde nije bilo. Tako ce biti i na parlamentarnim izborima, ako ih ikada bude bilo. SRS je definitvno gotova, ove dve druge partije ce se koprcati jos malo. Obe ce (rukovodstvo) da se utope (vrate) u DS posto neki bez funkcija i poslanickih mandata ne mogu. Zato se sve ovo i desva.
Politika i cilj postojanja LDP-a su nejasni. Puna su im usta Zorana Djindjica, a ne mogu ni vodu da mu nose. Toliko su kilavi i prevrtljivi da je to smesno. Da nema Koraca, koji veruje u ono isto u sta je verovao i pre 20 godina, covek ne bi znao koja je njihova ideologija.

Ponavlja se situacija iz devedesetih. Demokratske snage su pune nekih svojih sujeta. Rukovodstvo stranaka je zaljubljeno u svoje vodje koji konstatno propadaju na izborima. Samo u Srbiji vodja stranke moze da izgubi izbore 20 puta bez posledica.

Kako stvari stoje, na sledecim izborima ce da pobedi SNS-DSS-NS koalicija, pa ce Srbija jos malo da saceka. I opet ce za sve da bude kriv taj neobrazovani narod, koji nije shvatio "mudre" poruke Cede, Mladjana i ostalih foteljasa i njihovih dvorskih luda. Medjutim to izgleda nema nikakve veze, posto se Srbija krece ka EU istom brzinom bez obzira ko je na vlasti.
aleks-black aleks-black 04:37 18.12.2009

Re: Izlaznost

Medjutim to izgleda nema nikakve veze, posto se Srbija krece ka EU istom brzinom bez obzira ko je na vlasti.

Neverovatno tacno...
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 18:05 18.12.2009

Re: Izlaznost

valjda: verovatno tačno
aleks-black aleks-black 18:49 18.12.2009

Re: Izlaznost

ok, nadjemo se na: apsolutno tacno
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 02:40 19.12.2009

Re: Izlaznost

našli se
APSOLUTNO
Filip2412 Filip2412 04:05 18.12.2009

...

preozbiljno shvatas blog, pobrisao si grdne komentare samo zato sto malo troluju, pricamo o temi ali povremeno se i nasalimo, nema nista strasno u tome
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 15:29 18.12.2009

Re: ...

preozbiljno shvatas blog, pobrisao si grdne komentare samo zato sto malo troluju, pricamo o temi ali povremeno se i nasalimo, nema nista strasno u tome
samo da se zna da ja na ovom postu nisam APSOLUTNO ništa brisao <_<
Kraja Kraja 05:21 18.12.2009

...nastavak....

...mnogo ste nezni prema njima.......
..gde vi stadoste, ja bih jos malo dodao:

► Zbog Aleksandra Tijanića koji je i dalje na čelu Javnog servisa.....pa......
stecajna mafija
drumska mafija
gradjevinska mafija
sudska mafija
miladin
130 milijardi za koje ministarka ne zna gde su
8 milijardi ukradenih iz nis-a bez posledica i imenovanja lopova
rasturen beograd posle hapsenja karadzica
tadic kod sudije za prekrsaje
pisanje krstica na blogu x2.......

..moj zaista skromni doprinos delovanja i nedelovanja ds-a, ne marim da se dopuni.......

todor_vasic todor_vasic 18:00 18.12.2009

Odlican 5

Preporuka ko kuca.
Izgubili ste izbore zato što su vam interesi monopolista koji finansiraju vaše stranke važniji od interesa građana.
Sve mi se cini da sto se finansiranja tice i SNS sa istog izvora vodu pije kao i DS.
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 18:04 18.12.2009

od izvora xxx putića...

manje-više svi piju s istog izvora

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana