Politika

Na Voždovcu se već lakše diše

Nebojsa Krstic RSS / 16.12.2009. u 07:49

Da li se na Voždovcu već oseća boljitak? Pun osećaj nadolazeće nove energije i optimizma pomalo kvare snežni smetovi koji su pali u poslednjih 24 sata. Nažalost.

Srpska napredna stranka je pobedila DS na ovoj beogradskoj opštini. Kao dugogodišnji stanovnik iste, majušni fragment biračkog tela i pojedinac koji je tri puta u poslednjih par meseci s obe ruke glasao protiv SNS, priznajem poraz i čestitam pobednicima.

A to činim najviše zbog pojave koju sam ustanovio igrom slučaja. Naime, prekjuče sam išao Bulevarom Revolucije od Cvetka ka Boleču. Taj deo Beograda je od Terazija samo 10 minuta vožnje (kad je vreme lepo), a - izgleda kao predgrađe Teherana! Pritom, zanemarujem arhitekturu nedavno podignutih poslovnih objekata i govorim u djubretu koje se in continuo proteže s obe strane druma. Ne znam da li taj potez pripada Voždovcu ili Zvezdari s obzirom da je opštinska granica otprilike tu negde. Ako pripada Voždovcu onda je pravo što su dosadašnji opštinari dobili nogu u dupe. Ukoliko je to Opština Zvezdara, onda bi takvu istu nogu trebalo da dobiju i oni.

Posle kratkih i lakih pregovora, dogovorena je nova opštinska vlast između SNS i DSS/NS.

Veoma lepo. Napokon, videćemo šta SNS ume. Jer to je nova stranka na političkoj sceni. Njeni čelnici nemaju veze sa onim rukovodstvom SRS od pre desetak meseci. Nisu oni ti koje je prvih dvadeset godina političkog stasavanja Šešelj slao po burek. Nisu oni bili Miloševićeve štule. Nisu oni obećavali Albancima da će ih sve oterati preko Prokletija, i nisu oni vodili politiku koja je rezultirala bombardovanjem Srbije i Kumanovskim sporazumom. Nisu oni bili ti koji su navodno bili protiv tog sporazuma jer su bili za to da bombardovanje duže traje. Nisu oni potom napustili Vladu na 15 minuta kako bi demonstrirali svoje neslaganje sa potpisivanjem mira. Nisu brate oni krivi što je posle toga srpska država izgubila faktičko pravo da bude prisutna na delu svoje teritorije....Nisu oni one patriote koje su okretale glavu od kolone srpskih izbeglica posle hrvatske Oluje. Nisu bili oni ti koji nisu smeli da pisnu šta se dešava...Nisu oni izbacivali ljude iz stanova, a decu iz zemunskih vrtića jer deca nisu imala srpska prezimena...Nisu oni krivi za mučko prebijanje advokata Barovića...Nisu oni govorili da ne žale zbog ubistva Slavka Ćuruvije...Nisu oni ti. Oni su neki drugi. Neki koji i dalje misle da svršeni srednjoškolac koji zna da peče rakiju treba i može da bude predsednik i/ili premijer Srbije, mada je u slučaju Zorana Živkovića medicinski utvrđeno da je to nemoguće.

I sad će ta nova stranka, zajedno sa starim, dobrim i prepoštenim DSS/NS, da bude vlast na Voždovcu. Pošto su i jedni i drugi pre svega principijelni, očekivao sam da najpre javno pojasne principe svoje saradnje.

DSS ovaj put, iz sasvim nejasnih razloga, nije pominjao Kosovo i uprkos najavama, nije definisao kako će ga koalicioni partneri braniti. Ovde odgovor tipa ne brani se Kosovo na Voždovcu nije prihvatljiv jer mi nemamo pojma an general šta SNS misli na tu temu, ne znamo šta planira da uradi i kako vidi kosovski problem u budućnosti. Malo me čudi da Koštunica tako olako ovu, za njega navodno najvažniju temu gura pod tepih samo da bi osvojio fotelju u Ustaničkoj. Ne mogu da ne primetim da me čudi Koštunicina nezainteresovanost za ovo pitanje, ali i ćutanje g. Samardžića sada me već brine.

Sledeći princip koji nije dogovoren tiče se referenduma o (ne)pristupanju Srbije NATO savezu. Kako ćete, mili moji, da kvalitetno sarađujete ako naprednjaci, uzmimo, nisu za takav referendum? O stavu SNS prema NATO mi ništa, jel te, ne znamo. Da li je važnije da Velja Ilić asfaltira voždovačke sokake nego razjašnjenje ovog, za Koštunicu (i Samardžića) takođe najvažnijeg pitanja? Da li je važnije da se zauzme naplatna rampa ka Nišu (koja, bojim se, pripada Voždovcu) nego da se definiše zajednička anti NATO strategija?

A gde je tek Hag?! Kako će Koštunica kao haški šampion, tj. čovek koji je Haškom tribunalu isporučio najveći broj Srba (sic!), napred sa ljudima koji organizuju rušilačke demonstracije protiv izvođenja optuženih za najstrašnije zločine pred sud. Slutim odgovor. Nisu to ti ljudi. I, nije to taj čovek... Bilo kako mu drago, SNS je stranka koja je vlast u mom rodnom kraju, na Voždovcu, i morala bi meni, korpuskulu biračkog tela i građaninu, da napokon razjasni misteriju oko svog stava prema Mladićevom hapšenju.

Pitanja decentralizacije Srbije i smanjenja državne birokratije, šumadijsko-tarabićevski četnici na sastanku sa vojvodama republikancima kojih se Šešešelj (gle!) nije odrekao, iz razloga efikasnijeg rada nisu pokretana.

Sve u svemu, kao voždovački patriota i nekadašnji član Socijalističke omladine i Saveza radnog naroda, ja od naše nove vlasti mnogo očekujem. Zato me je pomalo zbunilo što su naprednjaci pohitali da izjave kako je njihov uspeh na Voždovcu pokazatelj da su neophodni vanredni parlamentarni izbori. Očekivao sam da kažu da će to biti pokazatelj kako se uspešno, pošteno i znalački vodi opština. Jer posao nije obavljen kad se prebroje glasački listići već kad se ispune izborna obećanja. A onda, kad vidimo da pršti kad se u posao uhvate Velja, Voja, Toma i Aca - e onda ćemo lako na izbore.

Važna napomena:

Tekstovi koje pišem na ovom blogu posledica su mog ličnog misaonog toka i ne reprezentuju stav stranke, niti bilo koje državne institucije. Niko ne stoji iza mene i niko me nije poslao da ovo radim. Zbog toga, oni koje ovde pomenem, ne treba da gube vreme prolivajuči suze i žaleći se na mene "tamo gde treba". Blog je prilično demokratska institucija. Svako može da dobije reć. Zato, samo opušteno! 

 

 

 



Komentari (393)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

talicni talicni 08:02 16.12.2009

Lele

Lijepo receno. Nema sta da se doda.

Porazno je da u beogradskoj opstini gradjani na vlast dovedu radikale. Preimenovane i umivene ali ipak radikale.
E moji beogradjani.
Unfuckable Unfuckable 09:14 16.12.2009

Re: Lele

Porazno je da u beogradskoj opstini gradjani na vlast dovedu radikale. Preimenovane i umivene ali ipak radikale.
E moji beogradjani.

A što bi bilo porazno, moj talični ?
Ja bih pre rekao da je to - znakovito, pa nek' čita ko ume.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 10:31 16.12.2009

Re: Lele

Unfuckable

Ja bih pre rekao da je to - znakovito, pa nek' čita ko ume.

Unf, glasaću za tebe čim se kandiduješ i sa identiteta skineš neprozirni veo nick-a.
Unfuckable Unfuckable 11:35 16.12.2009

Re: Lele

Džeremaja, ja mislim da bi i štivanom Krletu usnica zadrhtala u toj nesvakidašnjoj situaciji, bilivmi.
I mene ova cela spika malo podseća na onu staru, zabavnu : tko gubi ima pravo da se ljuti.
maksa83 maksa83 11:53 16.12.2009

Re: Lele

I mene ova cela spika malo podseća na onu staru, zabavnu : tko gubi ima pravo da se ljuti.

Eto kad svi ti silni stratezi mnogo čitaju Sun Tzua, Makijavelija, i sl., a zaborave prave klasike i Stvarne Velikane misli:

Ako kaniš pobijediti - ne smiješ izgubiti. (Grunf)



Ja na njihovom mestu ne bi' menj'o jednog Grunfa za tri Monteskjea.

P.S. Uvek postoji mogućnost da čitaju pravu literaturu, ali biraju pogrešne junake, npr. Sir Olivera.
Unfuckable Unfuckable 11:57 16.12.2009

Re: Lele

Ja na njihovom mestu ne bi' menj'o....


Dr M Dr M 13:50 16.12.2009

Re: Lele

I mene ova cela spika malo podseća na onu staru, zabavnu : tko gubi ima pravo da se ljuti


A mene, i na ono:

"Nije ga otac kar`o sto je izgubio, nego sto se vadio".
maksa83 maksa83 14:13 16.12.2009

Re: Lele

"Nije ga otac kar`o sto je izgubio, nego sto se vadio".

Svaki put kad vidim ovu izreku ja sam u iskušenju da napravim sve permutacije svih glagola da vidim šta će da ispadne, imam osećaj da može da bude zabavno.

Pošto će se čovek više kajati zbog stvari koje ne uradi, nego zbog stvari koje uradi, konačno da i to obavimo:


Nije ga otac karao što je izgubio nego što se vadio
Nije ga otac karao što je vadio nego što se izgubio
Nije ga otac izgubio što je karao nego što se vadio
Nije ga otac izgubio što je vadio nego što se karao
Nije ga otac vadio što je karao nego što se izgubio
Nije ga otac vadio što je izgubio nego što se karao


A? Z-nao sam.

(Koristim priliku da ovim putem pohvalim dalekovidost autora standardne C++ biblioteke bez čije next_permutation funkcije bi sve ovo moralo da se radi peške. Hvala Alexander Stepanov. Ništa bez tih Rusa.)
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 15:18 16.12.2009

Re: Lele

talicni
Lijepo receno. Nema sta da se doda.

Porazno je da u beogradskoj opstini gradjani na vlast dovedu radikale. Preimenovane i umivene ali ipak radikale.
E moji beogradjani.


Gradjani? Beogradjani? R ju dzoking?
mikimedic mikimedic 15:25 16.12.2009

Re: Lele

Beogradjani?


fini ljudi, nisu za rudnik.
blogovatelj blogovatelj 16:58 16.12.2009

Re: Lele

tko gubi ima pravo da se ljuti


I da se priseti bloga kao dopunske kolicine glasaca, jerbo posao je trenutno na klimavim nogama...
blogovatelj blogovatelj 17:17 16.12.2009

Re: Lele

P.S. Uvek postoji mogućnost da čitaju pravu literaturu, ali biraju pogrešne junake, npr. Sir Olivera.


Umesto da izaberu pravog junaka, asketu, koji ne trazi skoro nista i koji ni od cega pravi nesto



NNN NNN 20:03 16.12.2009

Re: Lele

Nije ga otac vadio što je karao nego što se izgubio
Nije ga otac vadio što je izgubio nego što se karao


Hansel Hansel 21:52 16.12.2009

Re: Lele

G. savetniče, iako mislim da vladajuće stranke (tj. mnogi pojedinci u njima) zaslužuju kaznu za mnoga loša ponašanja, ipak se nadam da će vam ovo skupljanje pikavaca (setite se našeg malog dijaloga pred kraj prethodnog bloga) pomoći da na nekim sledećim izborima ne otvorite neku fabriku za reciklažu (istih). I da ćete shvatiti da plašenje birača starim avetima više nije funkcionalno. Ranije ste to pomijali pre izbora, sada posle. U ovoj varijanti ne izgleda kao dobitnička kombinacija, a prethodna je potrošena.
Dr M Dr M 21:54 16.12.2009

Re: Lele

Nije ga otac vadio što je izgubio nego što se karao


(Koristim priliku da ovim putem pohvalim dalekovidost autora standardne C++ biblioteke bez čije next_permutation funkcije bi sve ovo moralo da se radi peške. Hvala Alexander Stepanov. Ništa bez tih Rusa.)


Zbilja, hvala Rusu...

Ja probao peske al` se zagubio, uplice mi se nepostojano a i permutuju mi se glagoli i povratni glagoli, pa ispadne:

Nije ga otac vadio sto se izgubio nego sto je k.rao..
Al` ja nisam programer, ja sam samo 1 covek 1 glas..
background noise background noise 23:32 16.12.2009

Re: Lele

Sto sam se lepo zabavio citsajuci komentare a hteo sam da pitam Krleta ko ga pusti 'vamo i koj je moj pa dolazio?

I jos da mu ka'm da mi ga je bas uz Kragujevac i dva sela vise njega ( Kikovac i Rogojevac npr.) za njegov Vozdovac.

Armitage Armitage 10:40 17.12.2009

Re: Lele

talicni
Porazno je da u beogradskoj opstini gradjani na vlast dovedu radikale.


Tačno tako.
Osim što ih građani nisu doveli na vlast. Barem ne građani prvog reda. Na vlast su ih doveli izmučeni i izmaltretirani ljudi koji faktički gledano nisu građani, jer su im građanska prava toliko daleka i veoma ugrožena.
wukadin wukadin 15:17 17.12.2009

Re: Lele

Lele lele...
Ma lapo si počeo, nego koja ti je posle onomatopeja

šmrc, šmrc ili šmrk, šmrk...
Fensi je gotiviti onu drugu verziju
margos margos 16:22 17.12.2009

Re: Lele

Umesto da izaberu pravog junaka, asketu, koji ne trazi skoro nista i koji ni od cega pravi nesto

Ovo je čovek koji rešava stvari : Milan Tarot :)
solskjaer solskjaer 17:57 17.12.2009

Re: Lele

talicni
Lijepo receno. Nema sta da se doda.Porazno je da u beogradskoj opstini gradjani na vlast dovedu radikale. Preimenovane i umivene ali ipak radikale.E moji beogradjani.


Evo, i ja zivim na Vozdovcu i moram da priznam da me nimalo ne cudi sto je narodnjacka koalicija ovde dobila izbore, mada iz principa nisam glasao. Jer DS ovde za svoga vakta nije uradila nista da Vozdovcanima bude bolje, sto je sustina opstinske vlasti. Ostavili su za sobom izlokane trotoare i ulice, nereseno pitanje gomilanja deponija, katastrofalnu saobracajnu infrastrukturu, da ne govorim o tome da na kulturnom planu (bioskop, ne daj Boze pozoriste, mesta za izlazak) nisu mrdnuli. Umesto toga, imamo gomilu novih menjacnica, hamburgerdzinica i razno-raznih drugih udezrica koje donose brzu zaradu. A sad ce da zajasu braca populisti i da rade to isto. Zvuci poznato, zar ne?
niccolo niccolo 08:04 16.12.2009

Ovaj deo ti je odličan

Ako pripada Voždovcu onda je pravo što su dosadašnji opštinari dobili nogu u dupe. Ukoliko je to Opština Zvezdara, onda bi takvu istu nogu trebalo da dobiju i oni.


Šteta što si posle prešao na propagandu...
stari92 stari92 08:09 16.12.2009

Ako si mu rek'o !

#
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 12:04 16.12.2009

Re: Ovaj deo ti je odličan

Šteta što si posle prešao na propagandu...

Profesionalna deformacija
niccolo niccolo 14:55 16.12.2009

Re: Ovaj deo ti je odličan

Profesionalna deformacija

A ja razumeo da je Krstić radiolog...
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 15:04 16.12.2009

Re: Ovaj deo ti je odličan

A ja razumeo da je Krstić radiolog...

Advokati, naivna sorta
blogovatelj blogovatelj 08:12 16.12.2009

Lepo napisano

Lepo napisano...
A jel to ovde objavljeno da bi se mobilisali anti naprednjaci sa bloga i preparirali za sledece izbore?
Ja sam na blog dosao svojevremeno da bih i ja dao skromni doprinos anti naprednjastvu, a posle boravka od nekoliko meseci ovde, uspeli su pojedinci da me uvere da je bolje i Vucicu glas dati, nego nekima... Kojim nekima, zakljucite sami.
Da budem politicki korektan, ti neki nisu demokrate. Mada, kako stvari idu,,, Videcemo... Sad smo slobodna zemlja, mogu da glasam za koga mi volja.
Jel tako?
sesili sesili 08:26 16.12.2009

Re: Lepo napisano

Ako đubre stoji u kontinuitetu, nisu a tu doneli iz SNS. Da se razumemo, ne glasam ni za bivše ni sadašnje radikalle. Glasam protiv toga da izborima neko mesto nekome PRIPADA! Pa kako, majku mu. Valjda oni tu treba da bolje rade! juče čujem opet o nekim smenama i nameštanjima po partijskoj pripadnosti. Da se smrzneš. Žena bila direktorka, neukaljana, nekorumpirana,( u unutrašnjosti), ali to MESO sada PRIPADA SPS i Krkobabić je smenjuje!
sesili sesili 08:27 16.12.2009

Re: Lepo napisano

Mislim... mesto.
Zen Master Zen Master 09:52 16.12.2009

...

Veoma lepo. Napokon, videćemo šta SNS ume. Jer to je nova stranka na političkoj sceni. Njeni čelnici nemaju veze sa onim rukovodstvom SRS od pre desetak meseci. Nisu oni ti koje je prvih dvadeset godina političkog stasavanja Šešelj slao po burek. Nisu oni bili Miloševićeve štule. Nisu oni obećavali Albancima da će ih sve oterati preko Prokletija, i nisu oni vodili politiku koja je rezultirala bombardovanjem Srbije i Kumanovskim sporazumom. Nisu oni bili ti koji su navodno bili protiv tog sporazuma jer su bili za to da bombardovanje duže traje. Nisu oni potom napustili Vladu na 15 minuta kako bi demonstrirali svoje neslaganje sa potpisivanjem mira. Nisu brate oni krivi što je posle toga srpska država izgubila faktičko pravo da bude prisutna na delu svoje teritorije....Nisu oni one patriote koje su okretale glavu od kolone srpskih izbeglica posle hrvatske Oluje. Nisu bili oni ti koji nisu smeli da pisnu šta se dešava...Nisu oni izbacivali ljude iz stanova, a decu iz zemunskih vrtića jer deca nisu imala srpska prezimena...Nisu oni krivi za mučko prebijanje advokata Barovića...Nisu oni govorili da ne žale zbog ubistva Slavka Ćuruvije...Nisu oni ti. Oni su neki drugi. Neki koji i dalje misle da svršeni srednjoškolac koji zna da peče rakiju treba i može da bude predsednik i/ili premijer Srbije, mada je u slučaju Zorana Živkovića medicinski utvrđeno da je to nemoguće.


Uz sve poštovanje ka autoru ovog bloga moram priznati da mi nije jasno kakve sad veze ima rahmetli Sloba, Barović i ubijeni Ćuruvija sa onim djubretom na putu od Cvetka ka Boleču. Jer ako se ja ne varam ovo su bili valjda lokalni izbori za jednu opštinu u gradu Beogradu, te ako autor ovog bloga zamera tu veliku NATO & Kosovo priču svojim političkim protivnicima onda ne sme ni sebi dozvoliti da nas podseća na mračne 90-te kao razlog zašto SNS & DSS nisu pogodni za odnošenje smeća na Voždovcu.
Koliko se ja sećam pod jedan onog blesavog Koštunicu nam je pre svih pokojni Zoran natovario na vrat, naravno u dogovoru sa ostalim DOS liderima oko svega toga !?
Pod dva kada se vlast uzela 5 oktobra pre devet godina bilo je ako me pamćenje ne vara i više nego dovoljne većine u parlamentu da se izglasa zakon o lustraciji i ta već pomalo zamorna priča ko je šta radio 90-tih zauvek stavi ad akta !?
Prema tome pametnije bi bilo da DS pogleda sebe u ogledalo i stavi prst na čelo odakle ludi Toma Radikal ima toliko glasova, jer doći će i ti parlamentarni izbori jednog dana pa će tek onda biti jao i kuku ako taj prst na čelu i gledanje u ogledalu ne bude dalo neke smislene rezultate
blogovatelj blogovatelj 17:01 16.12.2009

Re: Lepo napisano

Glasam protiv toga da izborima neko mesto nekome PRIPADA!


Tako je, za ovo od mene preporuka.
"Get the job done" sto bi nas narod rekao.
Sad pricati o djubretu na ulici je bez ukusa, zasto niko to djubre nije ranije pokupio?
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 08:47 16.12.2009

Општи принцип

Na Voždovcu se već lakše diše
Jer posao nije obavljen kad se prebroje glasački listići već kad se ispune izborna obećanja. A onda, kad vidimo da pršti kad se u posao uhvate Velja, Voja, Toma i Aca - e onda ćemo lako na izbore.

Не брини ништа за будућност, Небојша. Ово исто важи и за тебе, Бориса, Ђиласа и Динкића.
stari92 stari92 08:58 16.12.2009

Наталоженог ђубрета још од '45.,што даље

имплицира ,да, .. Без Краља - не ваља !

Da li Mi se čini,da se radujete nagomilanim problemima,tj. reliktima prošlosti
sa kojima se treba uhvatiti u koštac,il' jok ?

D)
stari92 stari92 09:20 16.12.2009

Ш'а било ? ; Бронхи,Негро ..

Znači,b'ate,dotle došlo !
Ništa replika,nič ''J' ataque'' !

c,c,c,p
angie01 angie01 09:33 16.12.2009

Re: Општи принцип

Не брини ништа за будућност,


ovo samo nisam bash shvatila-je l zato shto je sve ok?


Jer posao nije obavljen kad se prebroje glasački listići već kad se ispune izborna obećanja.

ovo josh malo- pa k'o ono, drsh'te lopova!:))))


Sve ostalo je tuzna istina o marketinshkom shminkanju-sa katastrofalnim posledicama,...mada, sve mi se chini, da ti shto glasaju za shekijeve, ex ili ne-ipak imaju slichne " vizure" sa njihovim realnim uchinkom.

mada ne mogu sporiti- neverovatno zabavno deluje vrelausna u ispeglanoj varijanti-kad govori sve je smeran, utishan & usporen, ne mashe ruchicama i ne prshti pljuvachka oko prstica koji preti, sve je neshto zabrinut i trepce,...pa pokushaji da sharmira "devojachkim smeshkom",...jedino shto nije uspeo da promeni mustru u hekleraju-shta god da govori, uvek provlachi jednu istu matricu, jbga-tak'o mu sokocalo!



dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 20:20 16.12.2009

Re: Општи принцип

Jer posao nije obavljen kad se prebroje glasački listići već kad se ispune izborna obećanja. A onda, kad vidimo da pršti kad se u posao uhvate

Sreća da su standardi u ovom smislu vrrrrrrrrrlo visoko postavljeni
Milan Karagaća Milan Karagaća 09:49 16.12.2009

nije da nije

Ne mogu da ne primetim da me čudi Koštunicina nezainteresovanost za ovo pitanje, ali i ćutanje g. Samardžića sada me već brine.

Oni su zauzeti valjda pripremaju novu "Jogurt revoluciju" u Vojvodini samo što će se sada izvesti pod imenom "kiselo mleko" i uz pomoć sopstvenih NGO partiJotske provinijencije.
DSS ovaj put, iz sasvim nejasnih razloga, nije pominjao Kosovo i uprkos najavama, nije definisao kako će ga koalicioni partneri braniti.

E niste zapazili, Voja Koštunica je pomenuo Kosovo i rekao da DS umesto da nastavi konstruktivni dijalog sa EU, samno uporno ponavlja demagogiju da nikada nećemo priznati Kosovo.
A da li ste zapazili da Toma kaže da "sa Koštunicom neće ni da razgovara ako Koštunica ne želi u EU".
wukadin wukadin 15:21 17.12.2009

Re: nije da nije

Svaka čast gosn Karagaća. Jedini ste podržali Krleta, nemogu vam sporiti originalnost, ergo...
Milan Karagaća Milan Karagaća 15:01 18.12.2009

Re: nije da nije

wukadin
Svaka čast gosn Karagaća. Jedini ste podržali Krleta, nemogu vam sporiti originalnost, ergo...

Samo sam konstatovao neka nova gibanja na našoj političkoj vetomertini ili žabokrečini, a verujem da ste i vi to primetili
sentinel26 sentinel26 10:01 16.12.2009

Noga vs Medicina

Neki koji i dalje misle da svršeni srednjoškolac koji zna da peče rakiju treba i može da bude predsednik i/ili premijer Srbije, mada je u slučaju Zorana Živkovića medicinski utvrđeno da je to nemoguće.
Bili ste možda član ljekarskog konzilija ili ste im ukrali dokument ?

Treba hitno obavjestiti doživotnog ministra zdravlja da zatraži dodatne novce iz NIP-a za tu zaslužnu granu medicine. Šteta je da ne napreduje..

išao Bulevarom Revolucije od Cvetka ka Boleču. Taj deo Beograda je od Terazija samo 10 minuta vožnje (kad je vreme lepo), a - izgleda kao predgrađe Teherana! Pritom, zanemarujem arhitekturu nedavno podignutih poslovnih objekata i govorim u djubretu koje se in continuo proteže s obe strane druma. Ne znam da li taj potez pripada Voždovcu ili Zvezdari s obzirom da je opštinska granica otprilike tu negde. Ako pripada Voždovcu onda je pravo što su dosadašnji opštinari dobili nogu u dupe. Ukoliko je to Opština Zvezdara, onda bi takvu istu nogu trebalo da dobiju i oni.
Nije se valjda glavni gradski urbanista odselio ili je možda to mjesto stvarno preuzeo neko iz Teherana.

Mali Mokri Lug, s obje strane džade za Boleč, pa do granice sa Kaludjericom, pripada opštini Zvezdara.

Ako je suditi po vašoj poruci, DS i LDP na Zvezdari mogu već da se pakuju.
stefan.hauzer stefan.hauzer 10:05 16.12.2009

Re: Noga vs Medicina

Ako je suditi po vašoj poruci, DS i LDP na Zvezdari mogu već da se pakuju.

vishnja92 vishnja92 10:56 16.12.2009

Re: Noga vs Medicina

glavni gradski urbanista

Beograd ima gradskog arhitektu a ne urbanistu - to biste, gospodine Shjentinel, kao stanovnik ovog grada morali da znate i pored prezira koji neprekidno ispoljavate i prema njemu i prema Srbiji.
sentinel26 sentinel26 12:54 16.12.2009

Re: Noga vs Medicina

vishnja92
glavni gradski urbanista
Beograd ima gradskog arhitektu a ne urbanistu - to biste, gospodine Shjentinel, kao njegov stanovnik morali da znate i pored prezira koji neprekidno ispoljavate i prema njemu i prema Srbiji.
Hvala Vishnja.

Ja mislio da se arhitekte (po zanimanju ) Beograda bave Zvezdarskom šumom i branjem gljiva u njoj, a da urbanisti (na radnom mjestu ) pišu scenarije za rijaliti šou programe..

Kad ono vidiš.. gospodin hoće Mali Mokri Lug da otcijepi od Zvezdare i pripoji ga Voždovcu.. E ne može !

Nikad neću priznati otcepljenje Malog Mokrog Luga od Zvezdare !
Strongman Strongman 13:00 16.12.2009

Re: Noga vs Medicina

Nikad neću priznati otcepljenje Malog Mokrog Luga od Zvezdare !


Više od autonomije a manje od nezavisnosti? Je l to pije vodu?
vishnja92 vishnja92 13:02 16.12.2009

Re: Noga vs Medicina

Ja mislio da se arhitekte (po zanimanju ) Beograda bave Zvezdarskom šumom i branjem gljiva u njoj, a da urbanisti (na radnom mjestu ) pišu scenarije za rijaliti šou programe..

nema na cemu

vredjate ljude, vredjate struku i vredjate grad - a niocemu od toga po svoj prilici ne znate mnogo.

dakle: glavni gradski arhitekta je zvanje koje u ovom gradu postoji, za razliku od onog koje ste naveli. ja znam ko je na toj funkciji sada - i jos bolje, cenim ga i verujem mu. a znate li Vi kada tako lepite etikete?
benevolent benevolent 13:33 16.12.2009

урбанизам је већи степен архитектуре

glavni gradski arhitekta je zvanje koje u ovom gradu postoji, za razliku od onog koje ste naveli


Камо лепе среће да се том проблематиком баве урбанисти, а знамо какве су небулозне потезе правили Д.и.а Ђорђе Бобић, који се није много бавио урбанизмом, као и академик Д.и.а. Богдан Богдановић, који је давно предвидео да ће Београд и Београђани ући у XXI век трамвајем.
vishnja92 vishnja92 13:41 16.12.2009

Re: урбанизам је већи степен архитектуре

i urbanisti i arhitekti imaju sasvim ogranicenu mogucnost delovanja u odnosu na lokalne politicare, tako je bilo, tako jeste i tako ce zauvek biti, amen.
урбанизам је већи степен архитектуре

tzvtrtz

urbanizam bi trebalo izmestiti sa arh. fakulteta i razdvojiti babe od zaba jednom za svagda (opet amen)
benevolent benevolent 14:14 16.12.2009

Re: урбанизам је већи степен архитектуре

i urbanisti i arhitekti imaju sasvim ogranicenu mogucnost delovanja u odnosu na lokalne politicare, tako je bilo, tako jeste i tako ce zauvek biti, amen.


Па, пошто је то тако, градоначелник треба да отпусти главног градског архитекту.
vishnja92 vishnja92 14:17 16.12.2009

Re: урбанизам је већи степен архитектуре

izvini, ne uspevam da pratim tvoj tok misli. moze li objasnjenje?

hoces da kazes da je bolje nikakvo strucno ucesce u kreiranju lica grada - nego malo? jel to?
ne slazem se.

ps - imamo novog gradskog arhitektu, po kom osnovu bi ga otpustio, i zasto?
benevolent benevolent 14:23 16.12.2009

Re: урбанизам је већи степен архитектуре

Ниједан од мојих коментара није обраћање конкретној личности, па ни Вама, а поготово не у погрдном и поспрдном смислу.
А за лична објашњења и разјашњења постоје методе на блогу.
vishnja92 vishnja92 14:28 16.12.2009

Re: урбанизам је већи степен архитектуре

Ниједан од мојих коментара није обраћање конкретној личности, па ни Вама, а поготово не у погрдном и поспрдном смислу.

takodje.
А за лична објашњења и разјашњења постоје методе на блогу.

niko nije spominjao niti ocekivao "licna objasnjenja".
komentarisemo na istu temu, ne uspevam da uocim problem.
blogovatelj blogovatelj 17:30 16.12.2009

Re: Noga vs Medicina

prezira koji neprekidno ispoljavate i prema njemu i prema Srbiji


Nemoj tako Vishnja. ali mu zato nije mrsko da platu zaradjuje u Srbiji...
Milan Karagaća Milan Karagaća 00:50 17.12.2009

Voždovac- moja dežela.



A radio FOKUS ponovo radi i narod se javlja i bistri svu ovdašnju i svecku palitiku, babe bi mobilisale da oslobode Kosovo, nova kovalicija Voždovca neće dati da nam uzmu Vojvodinu.
A vojvodina već brezobrazna pa ne šalje sve pare u Beograd , eto već danas neko preduzeće ostavlja pare u Vojvodini, a ima da da sve do dinara , bre.
Interesantno je da taj radio koji je bio žestoka krugovalna postaja SRS dok su svi bili pod Šešeljem, a kada su se rascepili, radio je prestao da se bavi politikom dok se nije konačno prestrojio i sada postao nepristrasni &naprednjački objektivno subjektivan i subjektivno objektivan.
max.cohen92 max.cohen92 08:30 17.12.2009

Re: урбанизам је већи степен архитектуре

Urbanizam nije arhitektura, urbanizam je nesto mnogo kompleksnije.Urbanizam je nesto iz segmenta paranormalnog i vizionarskog.Ukoliko je ozbiljan.No ovo je Balkan...
...problem je sto je Dejan(Novi gradski arhitekta) covek potpuno operisan od bilo kakve involviranosti u urbanizam. Covek je veoma egzaktan i studiozan u tehnickom smislu, ali bojim se prilicno nesposoban za bilo sta sto ima veze sa sirom slikom, urbanizmom, gradom kao organizmom i celinom.
Moje misljenje kao arhitekte je da gradu treba dobar tim prostornih planera po mogucnosti uvozni,honorarni,ali nikako nash iz prostog razloga sto niko nije imao gde da se ispraksira za tako ozbiljne zahteve kakvi su potrebni. Druga je stvar sto pojedine kolege imaju Iznogud sindrom.A iko god od gradskih otaca vaspostavi arhitektu, vaspostavi ga iz razloga da ima piona ili zrtveno jagnje,po potrebi.
Nadam se da gresim...
benevolent benevolent 12:28 17.12.2009

Urbanizam- nesto iz segmenta paranormalnog

gradu treba dobar tim prostornih planera po mogucnosti uvozni,honorarni,ali nikako nash iz prostog razloga sto niko nije imao gde da se ispraksira za tako ozbiljne zahteve kakvi su potrebni.


Потпуно сте у праву, али да додам: имамо увозне просторне планере-урбанисте, али исто тако и наше. То је, на пример Мр.ДИА Зоран Вуксановић, који је десетину година био државни урбаниста Боцване, а сада је то исто на Сејшелима где је осмислио вештачко острво за живот и рад 15.000 становника. Пројекат је у фази завршетка. Поменути Зоран Вуксановић је, нажалост, увозни урбаниста зато што су га отерали оне незналице урбанизма које су тада владале. Сада владају други, такође не знају урбанизам.
vishnja92 vishnja92 12:38 17.12.2009

Re: Urbanizam- nesto iz segmenta paranormalnog

ljudi moji dragi, gradski arhitekta nije isto sto i urbanista. niko ne osporava da je gradu neophodan tim vrhunskih urbanistickih strucnjaka, i jeste to sve postavljeno malo na glavu. meni se cini da je ovo zvanje preuzeto bez dovoljnog razumevanja i da mu se prinadleznosti pogresno tumace.


inace, Deki V. rules :))
Urbanizam nije arhitektura, urbanizam je nesto mnogo kompleksnije


opet babe i zabe. kako se uopste mogu porediti arhitektura i urbanizam? urbanizam je neizostavan segment arhitekture, arhitektura je neizostavan segment urbanizma. dalje nema - to su dve potpuno raznorodne discipline.

stvarno bi mogli to malo da odvoje jedno od drugog, gradovi bi nam bolje i izgledali i funkcionisali.
max.cohen92 max.cohen92 12:47 17.12.2009

Re: Urbanizam- nesto iz segmenta paranormalnog

U skoro svakom jako svetskom studiju gde se radi high end arhitektura ima neko iz Srbije, ali mislim da shodno iskustvima sa bilo kakvim radom u istoj toj Srbiji niko od njih cak ni za debele pare ne bi prihvatio nikakav posao,narocito ako ima veze sa vlascu. U Srbiji niko ne nudi odresene ruke i mogucnost da se implementira znanje, vec iskljucivo rad sa ciljem gradjenja kulta nekoga na funkciji,funkcijici, bilo cemu u hijerarhiji vlasti.
Ubedljivo najjaci pejzazni arhitekta sveta je Vladimir Djurovic, zivi i radi u Libanu, Foster & Partners, Rogers,Hopkins, Zaha, svi imaju bar nekoga ili je bar neko od Srba prosao kroz taj dril.U Srbiji niko od njih nikad ni trafiku nacrtati nece,a kamo li biti konsultovan da unapredi neku masinu za pravljenje novca i kvazi ugleda kao sto je grad.Jad i beda...naravno svi koji su valjali ni u najludjim kosmarima nemaju nameru da se vrate.
Beograd na zalost nikada nece biti uredjen i funkcionalan grad iz jednog razloga.Red i mir jednostavno ne uspevaju na Balkanu,jer establisment na Balkanu zivi od kinte napravljene u tranziciji od mandata do mandata,a za bilo koju uspesnu viziju treba vremena i truda.To nikome nije u interesu.
Deki ce verovatno biti bolji gradski arhitekta od Bobica jer Bobic je bio covek koji se slucajno obreo u ovom vremenu,a svest mu je i dalje negde u obrenovicevskoj Srbiji XIX veka,ali ne ocekujmo previse.Ipak stvari koje obicni ljudi svra=stavaju u domen gradskog arhitekte apsolutno nemaju nikakve veze sa arhitekturom,gradom i ostalim,vec iskljucivo sa prostim racunom i osnovnom matematikom,najvise sa procentnim racunom.Zlo.
max.cohen92 max.cohen92 12:50 17.12.2009

Re: Urbanizam- nesto iz segmenta paranormalnog

Visnja, apsolutno i bolno tacno. Respect.

Svugde u svetu arhitektura je arhitektura, Urban planning je urban planning.Veze nemaju u biti, sem sto se u nekom delu preplicu.
A Deki je pozitivni ludak u najboljem smislu reci.Politika trazi poltrone i srafove za masineriju,sto Deki definitivno nije.Prvi put u zivotu sam ga video skockanog na vaspostavljanju i vec mi je delovao kao neko ko nije u elementu...
vishnja92 vishnja92 12:57 17.12.2009

Re: Urbanizam- nesto iz segmenta paranormalnog

slozismo se


(ps - otkad se valja ova kriza, imam utisak da niko nikad nigde vise nece nacrtati ni trafiku :(( )
pps - Bobic je jedan od retkih koji je uspeo da radi iskljucivo u svom interesu
benevolent benevolent 13:00 17.12.2009

Re: Urbanizam- nesto iz segmenta paranormalnog

u istoj toj Srbiji niko od njih cak ni za debele pare ne bi prihvatio nikakav posao,narocito ako ima veze sa vlascu

...па зато су и отишли у печалбу, а како ствари стоје, неће се више ни враћати у Србију. На нашу жалост, а њихову радост.

max.cohen92 max.cohen92 13:36 17.12.2009

Re: Urbanizam- nesto iz segmenta paranormalnog

...па зато су и отишли у печалбу, а како ствари стоје, неће се више ни враћати у Србију. На нашу жалост, а њихову радост.


...mislim da je na obostranu radost. Mi (Generacija otisla na privremeni rad u inostranstvo do kraja ovozemaljskog zivota,je li...)smo ubaceni i neprilagodjeni element u Srbiji,a i tamo gde smo sticajem okolnosti,tako da sto vise gledam stvari sa distance imam neki osecaj da postajemo nepozeljni u rodnoj zemlji.Mislim da nisam jedini...Srbiji treba masa,meso,kolicina,ali ne pameti nego poslusnih glasova,po mogucnosti stado osposobljeno da zaokruzi nametnuti mu izbor i da plati porez pre nego li bude sistematski oshishano, nekad i zrtvovano u najboljoj tradiciji paganskih nam predaka...
Dakle, ne okretati se iza ni po cenu zivota...
max.cohen92 max.cohen92 13:42 17.12.2009

Re: Urbanizam- nesto iz segmenta paranormalnog

vishnja92
slozismo se

pps - Bobic je jedan od retkih koji je uspeo da radi iskljucivo u svom interesu


...ukratko dobro se vladao dok je bio na funkciji i nije mnogo odstupao od osnovnih nacela politike, te je kao primeran pojedinac dao svetli primer generacijama koje dolaze da ne treba talasati, menjati,ne daj Boze sta raditi na svoju ruku i shodno zdravom razumu,jer prilika je prilika,sad i ko zna kad...a realno nije imao ni potencijala sve i da je `teo za bilo sta sem popune vremenskog termina dok je bio vlas`.
antioksidant antioksidant 10:11 16.12.2009

?

Kao dugogodišnji stanovnik iste, majušni fragment biračkog tela i pojedinac koji je tri puta u poslednjih par meseci s obe ruke glasao protiv SNS, priznajem poraz i čestitam pobednicima

nisi imao za koga da glasas?

pa si glasao protiv sns-a?

ja sam pretpostavljao da je poenta da se glasa za ds.

tako je bar bilo dok je bilo ds-a.

koliko dugo misis da ce uspevati taktika hannibal ante portas?

stefan.hauzer stefan.hauzer 10:20 16.12.2009

Re: ?

nisi imao za koga da glasas?


koliko dugo misis da ce uspevati taktika hannibal ante portas?


Mislim da se ovaj Hanibal probudio,za razliku od kartaginskog...
Otarasio se velikog demagoga iz nizozemstva i ovaj put grabi samouvereno,sad,videcemo sta ce se desiti 2010.
godina obecava ˝ozbiljnu˝ politicku igru,na svim frontovima,od lokala do globala!
Dr M Dr M 10:20 16.12.2009

Re: ?

koliko dugo misis da ce uspevati taktika hannibal ante portas?


Kasno...Kanibal je vec intra portas
wukadin wukadin 15:23 17.12.2009

Re: ?

koliko dugo misis da ce uspevati taktika hannibal ante portas?


A što misliš da on uopšte misli? On savjetuje
ovomoze ovomoze 10:14 16.12.2009

Kakvo Kosvo, kakav Hag!?

Nije porastao na Voždovcu broj Tominih pristalica nego su oni bili motivisaniji da izađu i glasaju. Jedini koji su bili(od običnih građana) životno zainteresovani za izbore su oni "nesrećnici" koji imaju nelegalan objekat na Voždovcu pa sad treba da ga legalizuju. Ljudima koji imaju kuću do 100 kvadrata Dulić i drugari obećavaju da će biti pošteđeni dranja za legalizaciju. A ko je lud da pravi kuću od 100 kvadrata! Kad ti ne treba dozvola možeš koliku hoćeš! Ali sad došlo vreme za naplatu zajebancije.
Koga više vole stanovnici kuća >100kvm - Tomu! Ko će da bude blagonakloniji u razrezivanju cene za legalizaciju- naravno Toma!
A ovi mentoli što su pred izbore raskopali pola Voždovca.. no comment.

Kakvo Kosvo, kakav Hag!?
libkonz libkonz 10:18 16.12.2009

Izgleda da politika

"drži vodu dok majstori odu" ne može više da prođe. Pretpostavljam da vama iz DS najteže pada to što u lokalnoj samoupravi nećete zaposliti još desetak vernih članova.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 10:21 16.12.2009

Zvezdara

Taj deo grada pripada Zvezdari. To oko "Šljukine pumpe".. Izborna mesta od 40 do 46. Pobeđuje DS na tim mestima. Ne sa velikim brojem glasova, ali posljednjih nekoliko izbora je imao više glasova od radikala.Kako je to magistralni put, uz njega grad ima najviše nadležnosti, a boga mi i gradska komunalna preduzeća, tako da bi Đilas bio adresa za kritiku.
P.S. Zašto ste maliciozni u odnosu na Živkovića....Da je on prvi čovek DS-a, ja mislim da bi stanje bilo mnogo bolje nego što je sada..
Unfuckable Unfuckable 11:36 16.12.2009

Re: Zvezdara

Taj deo grada pripada Zvezdari

a ja mislio Monterri.
cvexkeks cvexkeks 11:58 16.12.2009

Re: Zvezdara



Taj deo grada pripada Zvezdari


a ja mislio Monterri.


Ne, DS pripada Monterri, tako da se svodi na isto.
adam weisphaut adam weisphaut 13:44 16.12.2009

Re: Zvezdara

Zašto ste maliciozni u odnosu na Živkovića

Pa kad mu je šupljikav CV, ko mu je kriv što nije neuspešno konkurisao za svetioničara na Visu pa da bude kvalifikovan, ko?
Kraja Kraja 16:37 16.12.2009

...hrabro....

...mene izbrisali prosli put kad sam pomenuo otok.......vis........

PS ....ali vidim da mu i ovaj put ne ide blog....
adam weisphaut adam weisphaut 17:35 16.12.2009

Re: ...hrabro....

otok.......vis........

Šta fali Visu? Vis je super, otok na kome sam najviše letovao kao mali
Kraja Kraja 17:51 16.12.2009

Re: ...na stoncici....

...je mesto davno popunjeno...
hajkula1 hajkula1 20:06 16.12.2009

Re: Zvezdara

Drago Kovacevic
Taj deo grada pripada Zvezdari. To oko "Šljukine pumpe".. Izborna mesta od 40 do 46. Pobeđuje DS na tim mestima. Ne sa velikim brojem glasova, ali posljednjih nekoliko izbora je imao više glasova od radikala.Kako je to magistralni put, uz njega grad ima najviše nadležnosti, a boga mi i gradska komunalna preduzeća, tako da bi Đilas bio adresa za kritiku.
P.S. Zašto ste maliciozni u odnosu na Živkovića....Da je on prvi čovek DS-a, ja mislim da bi stanje bilo mnogo bolje nego što je sada..


Jeste, grad je kriv za legalizaciju trznog centra kod tramvajske okretnice, za koji cujem da je glavna smetnja prosirenju Bulevara. (Bilo i u Insajderu.)
Mozete misliti kakve se tu guzve stvaraju. Kada padne kisa a i ovih dana s prvim snegom. Parce Bulevara, od stare tramvajske okretnice do ,,Sljukine,, pumpe je cesto neprolazno i za pesake. Trotoara na nekim delovima skoro da nema, koliko su uski i uglavnom samo sa desne strane.
a tamo gde ih malo ima -zauzeti su parkiranim vozilima. Malo padne kisa - stvore se bare. Kisobran sluzi kao stit od kupanja vodom iz istih, znate ono kada automobil projuri.

Gradski prevoz Bulevarom je katastrofalan. Malo, malo (skoro svakodnevno) neki zastoj - tramvaji se poredjaju a bas nema neke alternative do Vuka.

U vreme kada gradski prevoz funkcionise normalno, tramvajski prevoz bez zastoja, 20-tak minuta do Tasa.
E, sad, zamislite biser. Predlazu nadzemni metro, ili kako ga vec zovu. Tuda? Koliko ima poprecnih ulica i semafora usput?

Za mnogo sta opstina ne prihvata krivicu, prebacuje na grad. S pravom. Ali iste stranke su na opstini Zvezdara i u gradskoj upravi. Bile i na Vozdovcu. Mozda bih se nasladjivala gubitku dosadasnjih vlastodrzaca da mogu.

I kome dati glas? Saucestvujem s Vozdovcanima. Jednako bih saucestvovala i da je izborni rezultat bio drugaciji.

Kako stoje stvari, nemam kome da dam glas a ne glasa mi se protiv.

Potrebni su novi ljudi. I da budu smenjivi, jer cim se ustale, podivljaju kao korov koji se ne cupa na vreme.

mikimedic mikimedic 22:15 16.12.2009

Re: Zvezdara

E, sad, zamislite biser. Predlazu nadzemni metro, ili kako ga vec zovu. Tuda? Koliko ima poprecnih ulica i semafora usput?


aj sto predlazu, nego od kada predlazu.

a da krivi su vozdovcani.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 22:27 16.12.2009

Re: Zvezdara

P.S. Zašto ste maliciozni u odnosu na Živkovića....Da je on prvi čovek DS-a, ja mislim da bi stanje bilo mnogo bolje nego što je sada..

A ja mislim da bi on bio odličan predsednik LDP-a. Ili bar neke njihove frakcije.
Strongman Strongman 23:14 16.12.2009

Re: Zvezdara

A ja mislim da bi on bio odličan predsednik LDP-a. Ili bar neke njihove frakcije.


pu pu


p.s. Intenzivno se pitam ko bi pisao ovaj blog da je BT kao mali, umesto da letuje na VISu, slušao rokere s moravu?
sonja k. sonja k. 00:02 17.12.2009

Re: Zvezdara

Meni stvarno nije jasno kako vi gospodine savetuje jednog predsednika.

Jel mu kazete: e znas ovaj je bolesnik, caknut ili zdravstveo onemogucen a onaj je kao i svi lokalni politicari neki dosadnjakovic. Najbolje da svima damo nogu u dupe itd.

Takav recnik kakav vi ovde koristite ne upotrebljava nijedan savetnik na svetu.

I uopste, zar ne postoji neka zakonska regulativa kada su savetnici u pitanju??

Ne savetujete vi predsednika neke XY stranke, nego predsednika drzave tj svih gradjana pa tako i radikala i socijalista i lokalnih i demokrata...

blogovatelj blogovatelj 00:54 17.12.2009

Re: Zvezdara

ko bi pisao ovaj blog da je BT kao mali, umesto da letuje na VISu, slušao rokere s moravu?


Verovatno Boris Bizetic.
Strongman Strongman 11:53 17.12.2009

Re: Zvezdara

Verovatno Boris Bizetic.


Dakle Boris and Boris
wukadin wukadin 15:26 17.12.2009

Re: Zvezdara

A ja mislim da bi on bio odličan predsednik LDP-a. Ili bar neke njihove frakcije.


A ja mislim da je šteta što vas Živković i Čeda nisu vodili na izbore krajem 2003.
Lepo bi ste pali na oko cenzusa.
blogovatelj blogovatelj 20:57 18.12.2009

Re: Zvezdara

Dakle Boris and Boris


Kao Duran i Duran
I Saatchi i Saatchi
mikimedic mikimedic 21:34 18.12.2009

Re: Zvezdara

Kao Duran i Duran
I Saatchi i Saatchi


davitelj protiv davitelja?

pardon, to bese onaj drugi.
blogovatelj blogovatelj 22:17 18.12.2009

Re: Zvezdara

davitelj protiv davitelja?

pardon, to bese onaj drugi.


Mislis Spiridon Kopicl!
mikimedic mikimedic 22:45 18.12.2009

Re: Zvezdara

Spiridon Kopicl!


pa on!

taj nas ovde zamajava vec dva dana



niste valjda pomislili da ovo pise savetnik?
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 10:36 16.12.2009

Samo dve napomene

Prva se odnosi na autora.
Manje-više sve napisano podseća na onu poznatu: Ko gubi ima pravo da se ljuti.

Druga napomena je u stvari predlog Seržu Bramercu:
Onu dvojicu ubuduće treba tražiti na Voždovcu.
Boris Drenca Boris Drenca 10:55 16.12.2009

Kiselo grozdje


Kada je potpisani građanin počeo da razmišlja o politici on je, naivan pomislio, da zalaganje za demokratiju podrazumeva otvorenu borbu za birače. Uradi svako šta mu je NAROD naložio i zbog čega ga je ZAPOSLIO i onda od tog istog POSLODAVCA traži produžetak ugovora.

Da prevedem: svako sa svojim delima izlazi na izbore i građani glasaju za onoga ko misli da će raditi to što kaže.
Oni koji nerade , gle, iznenade se
Srpska napredna stranka je pobedila DS na ovoj beogradskoj opštini.


Mislim da to ipak zavisi od građana a ne od nekog nameštanja ili sa svoje visine kažete da nema veze kako građani glasaju.

....Ako pripada Voždovcu onda je pravo što su dosadašnji opštinari dobili nogu u dupe. Ukoliko je to Opština Zvezdara, onda bi takvu istu nogu trebalo da dobiju i oni.


Dodao bih nekoliko opština, pokrajina i Republiku Srbiju

Napokon, videćemo šta SNS ume. Jer to je nova stranka na političkoj sceni.


Nekako imam utisak da još oni toj opštini nisu bili na vlasti. Građanima , glasačima, se ništa neće promeniti pošto je to ekipa iz iste kafane a i ulaze u vladu kada Dinkić postane pretežak.

Neki koji i dalje misle da svršeni srednjoškolac koji zna da peče rakiju treba i može da bude predsednik i/ili premijer Srbije, mada je u slučaju Zorana Živkovića medicinski utvrđeno da je to nemoguće.


Možda je neobrazovan ali nije mislio da je najpametniji te je zaposlio ljude koji imaju više obrazovanja i iskustva, saslušao ih i uz sva ograničenja i omalovažavanja uradio više za nekoliko meseci nego neki od 2006 do danas.

A onda, kad vidimo da pršti kad se u posao uhvate Velja, Voja, Toma i Aca - e onda ćemo lako na izbore


Mislim da oni neće baš mnogo da se hvataju za posao na Voždovcu. Ima ljudi iz opština koji moraju da se omaste . Zar nije tako i u Demokratskoj stranci?


Gospodine Krstiću, svako prvo pogleda kod sebe gde je pogrešio. Ne mislim da je SNS nešto bolja, čak je ista, kao DS,. ali da nema nekih razloga u DS zbog čega ljudi nisu glasali za nju?

Uostalom glasanje protiv je vaš izum.

Lično bejah glasač DS do druge vlade KdrV ali od tada me nekako ne interesuje gde je glasačko mesto.

Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 22:31 16.12.2009

Re: Kiselo grozdje

Možda je neobrazovan ali nije mislio da je najpametniji te je zaposlio ljude koji imaju više obrazovanja i iskustva, saslušao ih i uz sva ograničenja i omalovažavanja uradio više za nekoliko meseci nego neki od 2006 do danas.

Lepo bi bilo da saznam šta je to dobro uradio. Ikad....
Alava Alava 22:48 16.12.2009

Re: Kiselo grozdje

Nebojsa Krstic
Možda je neobrazovan ali nije mislio da je najpametniji te je zaposlio ljude koji imaju više obrazovanja i iskustva, saslušao ih i uz sva ograničenja i omalovažavanja uradio više za nekoliko meseci nego neki od 2006 do danas.

Lepo bi bilo da saznam šta je to dobro uradio. Ikad....

Lepo bi bilo da Vi nama kažete šta ste Vi lično dobro uradili ... ikad. Sa sve fakultetskom diplomom, učešćem u visovima i kudovima, vlasništvom uspešne firme, dajte evo konkretno šta ste Vi uradili tako uspešni i obrazovani.

Sve sam uspešan und obrazovan čovek na vlasti a država u glibu iz kog se neće izvući još 30 godina. Baš da se čovek zapita kako bi bilo da državu vode neobrazovani i neostvareni ljudi. Trenutno vam je blokirana međunarodna pruga, imate par žena koje su na umoru jer štrajkuju glađu već desetak dana, koliko je ljudi iseklo prste sebi samo u poslednjih godinu dana da ni ne pominjem, jedno, ali JEDNO preduzeće nije privatizovano normalno, sve ste dali tajkunima i RATNIM PROFITERIMA.

Možda se na Voždovcu lakše diše ali ima opština gde ste na vlasti skoro pa od 5. oktobra gde se i dalje ne diše lakše, ni bukvalno ni u prenesenom značenju, tako da Vas toplo pozdravljam iz Pančeva, a možete pozdrave da prenesete i ministru Duliću koji ide po šumicama i skuplja plastične flaše, dok 100 hiljada ljudi u jednom Pančevu umire, polako ali sigruno.

Stvarno Vi nemate blama.
Boris Drenca Boris Drenca 23:25 16.12.2009

Re: Kiselo grozdje



Lepo bi bilo da saznam šta je to dobro uradio. Ikad....


Ja sam samo mali glas. Jedan na izborima.

I meni je bilo dovoljno to što je zemlja nekako izgledala mnogo bolje nego sada.
O rastu privrede, stabilnosti dinara, osećanju bezbednosti, vremenu i novcu koji nije potrošen na borbu protiv vetrnjača i blamiranje države, mislim da Vi znate više nego ja.

Posle traume, gadne, preuzeo je odgovornost. I stvari zvao pravim imenom. Nije se, recimo, bavio "slikom", nego uzrocima za nju.

Sigurno nije imao kapaciteta kao prethodnik mu, ali od naslednika svakako više. A o tome da zna nešto na ruke da napravi ne bih. To mu je , bar kod mene, plus.

Imam zamerke, velike ali on je ipak jedno vreme bio političar na vlasti.

buba_truba buba_truba 11:15 16.12.2009

U pleksus

Nebojsa Krstic
Nisu oni ti. Oni su neki drugi. Neki koji i dalje misle da svršeni srednjoškolac koji zna da peče rakiju treba i može da bude predsednik i/ili premijer Srbije, mada je u slučaju Zorana Živkovića medicinski utvrđeno da je to nemoguće.

Nisko je ovo bilo. Ali baš!

Što reče neko, sve liči na ono "ko gubi ima pravo i da se ljuti". Samo, nije svejedno i kako se ljuti.

Ovo Vam nije trebalo.
Strongman Strongman 12:29 16.12.2009

Re: U pleksus

buba_truba
Nebojsa Krstic
Nisu oni ti. Oni su neki drugi. Neki koji i dalje misle da svršeni srednjoškolac koji zna da peče rakiju treba i može da bude predsednik i/ili premijer Srbije, mada je u slučaju Zorana Živkovića medicinski utvrđeno da je to nemoguće.

Nisko je ovo bilo. Ali baš!

Što reče neko, sve liči na ono "ko gubi ima pravo i da se ljuti". Samo, nije svejedno i kako se ljuti.

Ovo Vam nije trebalo.


Evo zašto je autor bloga kvalifikovaniji od drugih da da svoj sud:

Rođen, odrastao i proveo preko 98% svog života u Beogradu. Završio Prvu beogradsku gimnaziju, potom Medicinski fakultet u Bgd-u. Bio član vis Idoli, Dobrovoljnog pevačkog društva itd. Vojsku služio u Črnomelju, Slovenija. Na ostrvu Visu, u Komiži, bio lekar 3 godine. Bavio se medicinom 10-ak godina, specijalizirao radiologiju, potom je napustio i
prešao u marketing. Vlasnik agencije. Trenutno savetnik predsednika Republike. Nije u sukobu interesa
.


A i brojna priznanja idu u prilog ovoj mojoj tezi. Ali slika govori više od reči:

Unfuckable Unfuckable 12:33 16.12.2009

Re: U pleksus

pa ti....komentarišeš ???

potpuno lud dan.
Strongman Strongman 12:39 16.12.2009

Re: U pleksus

Unfuckable
pa ti....komentarišeš ???

potpuno lud dan.


A što bi bilo porazno, moj talični ?

Džeremaja, ja mislim da bi i štivanom Krletu usnica zadrhtala u toj nesvakidašnjoj situaciji, bilivmi.
I mene ova cela spika malo podseća na onu staru, zabavnu : tko gubi ima pravo da se ljuti.


Znak interpukcije se ne odvaja pritiskom na onaj veliki taster. Piše se spojeno. Dakle nije tačka ovako . Nego ovako.

Mada ako nisi kockar ili pijanac nemam razloga da nastavim prepisku.
Unfuckable Unfuckable 12:50 16.12.2009

Re: U pleksus

jesi li to najzad krenuo na dopunsku kod Biljane Srbljanović ili samo malo ložiš drugare?
Ne rekoh li već : lud dan.
Strongman Strongman 12:53 16.12.2009

Re: U pleksus

jesi li to najzad krenuo na dopunsku kod Biljane Srbljanović ili samo malo ložiš drugare?


Ovaj deo mi je nejasan (nije jasan).


Ne rekoh li već : lud dan.


Kakvo sedište, takvo gledište. Šteta što si napustio kuću za koju si radio zbog onog razloga, pa si došao sa ovim nadimkom, da im pokažeš kakav ti je "alter ego". I šteta što "Neke Tice nikad ne polete."
moderator05 moderator05 12:53 16.12.2009

Re: U pleksus

Unfuckable
...

Strongmen
...

Moderacija vas najljubaznije moli da ovu polemiku nastavite putem privatnih poruka.

Hvala.
Strongman Strongman 13:12 16.12.2009

Re: U pleksus

Moderacija vas najljubaznije moli da ovu polemiku nastavite putem privatnih poruka.

Hvala.


Prihvatam.
Unfuckable Unfuckable 13:18 16.12.2009

Re: U pleksus

što se mene tiče, usvojeno,
ako zamolite Dugokosog da ubuduće, kad već vežba bubnjeve prvo skloni negde tastaturu.
I da ne pokušava da imitira majstore : jedan je Spiridon
(a baš me provalio, ih! Dajte bar neka kaže to oko nadimka, pliiiizz)

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana