Politika

Avganistan - Obamin rat

Glas Amerike RSS / 03.12.2009. u 06:12

U zapletu jedne od popularnih novih serija na američkoj televiziji ove jeseni - Flash Forward - cela planeta doživi trenutak pomračenja svesti - 137 sekundi u toku kojih vide budućnost, šest meseci u odnosu na taj momenat. Zamislimo takav bljesak globalne vidovitosti, jedan kratak pogled na Avganistan u leto 2011. - sada bismo imali odgovor na sva pitanja. Da li je predsednik Obama u pravu što želi da pošalje još 30,000 vojnika da stabilizuju situaciju, smanje terorističku pretnju, uguše talibanski ustanak i osamostale avganistansku vladu. Da li su u pravu Republikanci koji traže 40,000 dodatnih vojnika? Da li su u pravu Demokrate, uključujući i potpredsednika Bajdena, koji se protive povećanju broja vojnika? Avganistan 2011 - mogao bi da bude zemlja sa slomljenim ustankom Talibana i sposobnijom vladom. Ili pak zemlja ista kao i danas. Ili - nešto još gore...

Predsednik Obama je, u nedostatku "flash-forwarda" morao da na osnovu procena svojih stratega, diplomata i vojnika donese sopstvenu procenu kao glavnokomandujući, i "preseče", posle meseci premišljanja. Mnogim komentatorima nije promakla ironija - političar koji je svojevremeno Bušovu odluku o povećanju broja vojnika u Iraku nazvao "nepromišljenom", sada je povećao broj vojnika u Avganistanu. U otvorenom pismu koje je uputio Obami pred govor, liberalni reditelj Majkl Mor apelovao je na predsednika da ne uništi nade i snove koje su milioni Amerikanaca uložili u njega. Obaminoj odluci protive se i neke Demokrate i neki Republikanci u Kongresu. Demokratski senator Ras Fajngold je zajedno sa kongresmenom Mekgavernom i republikanskim kongresmenom Džonsom uputio Beloj kući pismo, kojim njih trojica formalno izražavaju protivljenje predsednikovoj odluci - navodeći da se njome "rizikuju američki životi da se podrži nelegitimna, korumpirana vlada koja u velikoj meri vodi gradjanski rat".

Medjutim, Njujork Tajms u svom uvodniku ocenjuje da je Obama izneo legitimne vojne argumente. Amerikanci imaju razloga za pesimizam, ako ne i očaj, u pogledu rata u Avganistanu - piše Tajms podsećajući na osam godina ratovanja, 800 izgubljenih američkih života i više od 200 milijardi izgubljenih dolara, kao i činjenicu da avganistanska vlada jedva da ima legimitet. Predsednik Obama je u svom sinoćnjem govoru pokazao znatnu političku hrabrost tako što se direktno suočio sa tim pesimizmom i očajanjem. Objasnio je zašto SAD ne mogu da uzmaknu i izneo ambicioznu i rizičnu strategiju za pobedu nad Talibanima iako zemlja želi da čuje još detalja o tome kako namerava da plati troškove rata i kako će proceniti kada je Avganistan dovoljno samostalan. U uvodniku njujošrkog dnevnika se podseća da politika Bušove administracije prema Avganistanu nije imala jasan cilj i da se praktično nije znalo ko snosi odgovornost za njen uspeh ili neuspeh. U ovom trenutku ne znamo ni da li bi 100,000 dodatnih vojnika garantovalo uspeh u ratu, ali je izvesno da je nastavak Bušove strategije u kojoj su se štedela sredstva i vojnici za Avganistan (nasuprot izdvajanjima za Irak) - garancija poraza, zaključuje Tajms.

Iako podseća na Obamine antiratne stavove pre nego što je došao na položaj, analitičarka CNN-a Gloria Bergen uočava doslednost njegove politike - kandidat koji je Avganistan zvao "ratom iz nužde" kao predsednik je utvrdio da i dalje veruje u to. Ona smatra da je Obamin govor imao jasan podtekst - "Ne bih bio u ovoj očajnoj situaciji da moj prethodnik nije uputio trupe u pogrešan sukob, rat je otišao predaleko za novi početak, tri meseca sam pokušavao da pronađem drugi izlaz, ali nisam uspeo. Iako niko nije siguran da će strategija uspeti imajući u vidu nepouzdanu vladu Avganistana, nema drugog izlaza". Uostalom, Obama je diretno rekao - da ne smatra da je bezbednost SAD u pitanju, rado bi vratio američke vojnike kući - sve do poslednjeg - već sutra.



Komentari (53)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

dali76 dali76 07:18 03.12.2009

Rat je otisao predaleko

Vijetnam:
Poceo predsednik Eizenhower slanjem manjih jedinica za obuku
Predsednik Kennedy se bunio,ali nastavio istom marsutom.
Predsednik Johnson na izborima obecao da nece slati americke momke u azijski rat da bi par mjeseci posle inaguracije rat jos vise exkalirao a LBJ poceo slati sve vise americkih momaka u azijski rat.
Nixon je obecavao rijesenje ako bude izabran.
Nista se nije promjenilo. Odavno je rat otisao predaleko.
Korumpirana vlada Juznog Vijetnama sve je manje imala legitimiteta i sanse za dobijanje rata.
Vijetnam juce Afganistan danas: jesmo li sto naucili.
Jesmo...bar sto se tice ove izjave CNN novinarke "rat je otisao predaleko".
wukadin wukadin 10:50 03.12.2009

Re: Rat je otisao predaleko

Nikson je resio stvari - priznao je poraz.
Mada je prethodno regulisao odnose sa Kinom, pa je tako poraz u velikoj meri neutralizovan. U svakom slucaju, mnogo bolji americki predsednik nego sto je predstavljen.

I tek sad vidim kako si napisao. Nisam mislio na tebe. Prevashodno sam mislio na Masana Stankovica koji je uporno pisao "Afganistan", a jos upornije je drugima kacio ono "srBski". Kao drugi su nepismeni. A to je u sustini ista greska - nejednacenje suglasnika po zvucnosti.
wukadin wukadin 08:44 03.12.2009

Najbolje da pitate...

Da li je predsednik Obama u pravu što želi da pošalje još 30,000 vojnika da stabilizuju situaciju, smanje terorističku pretnju, uguše talibanski ustanak i osamostale avganistansku vladu. Da li su u pravu Republikanci koji traže 40,000 dodatnih vojnika? Da li su u pravu Demokrate, uključujući i potpredsednika Bajdena, koji se protive povećanju broja vojnika? Avganistan 2011 - mogao bi da bude zemlja sa slomljenim ustankom Talibana i sposobnijom vladom. Ili pak zemlja ista kao i danas. Ili - nešto još gore...


Engleze, recimo
Oni su u Avganistanu doziveli najgori poraz u svim kolonijalnim ratovima.
Ili Ruse, njihova secanja su jos sveza.

Pohvalno je sto je napisano jezicki pravilno - Avganistan. Za razliku od raznih na netu koji se ugledaju na Milana Panica (ne zna ni srpski ni engleski) pa pisu "Afganistan".
dali76 dali76 09:15 03.12.2009

Re: Najbolje da pitate...

dobro Vukadine valjda se meni prasta jer ne vidim sta pisem
wukadin wukadin 10:44 03.12.2009

Re: Najbolje da pitate...

Pa mogao si i da se pravis Tosa.
Nikog nisam pomenuo, a to je tako cesta pojava da je lakse reci ko u ovom slucaju pise ispravno.
Ne vidim ni ja sta pisem, moju poslednju pesmu sam na fejsu naslovio kao Beograd - prestonica zababe.
loader loader 09:28 03.12.2009

Ne bi...

... da ne smatra da je bezbednost SAD u pitanju, rado bi vratio američke vojnike kući ...
Eto odgovora

Pa, da... Pustio bi on njih, nego - neće oni njega ! :)
nidzony nidzony 11:07 03.12.2009

OBAMA=OBMANA

Obama je MAN ili preslovljavanjem na moj nacin Obama je obmana. Koliko još treba predsednika da se promeni da biste shvatili da je cela američka administracija kolekcija marioneta u handmade odelima koje upravljaju kroz prepoznatljive pokrete različiti interesi megakorporacija pod zavesom skrojenom od zastave UN i na pozornici tzv. demokratije. Ako malo zagrebemo po prošlogodišnjim izborima u SAD primetićemo da je financijska pozadina i republikanskog i demokratskog kandidata gotovo ista, svejedno je ko je figura, jer igra se odvija uvek pod istovetnim pravilima. A svet ulazi u svoje najmračnije razdoblje, okićen bleštavo belim osmesima američke administracije koja zbog visoke cene zubarskih usluga u svojim ordinacijama, mora nekako da podmiri te račune kroz fiskalnu kasu MMF, WHO i UN-a. Pa zaduživanjem malih zemalja, pod parolom pomoći i tendencije da se iskoreni siromaštvo, oni seju u te zemlje zajedno sa fiktivnim zelenim novčanicama i pravo da ih oduzmu kroz 51% privatizacije, a odgajani smo na njihovoj paroli fifty-fifty, ali majku mu to je samo u holiwoodskim filmovima, ipak mora za svaku zvezdicu po jedan postotak, to je demokratija. A tamo gde ne mogu da dopru svojim financijskim injekcijama, oni vrše hirurške zahvate zbog malignog karcinoma terorizma koji je zahvatio tkivo "nedemokratskih" društava, a koja (vid' slučajnosti) obiluju prirodnim resursima ili sa čijih terasa se pruža lep pogled na antikapitalistički komšiluk. Međutim doktrina se razvija i dalje, sofisticiranost metoda neokapitalizma ne poznaje granice, pa su napokon shvatili da resursi Zemlje rapidno iščezavaju, a da cirkulacija materije je veoma spora, pa bi oni oduzimanjem energije i rearanžmanom postojeće upotrebljive materije osigurali temelje svog nemoralnog svetobrižništva. A taj rearanžman započinju u genetskom kodu poluživotnih struktura poznatijih kao virusi, pa tako jedan atraktivan, proizveden nedavno u njihovim laboratorijama je došao i na naše tržište kao nekakav model automobila (H1N1), i vrlo je popularan, ceo naš establishment ga uzdiže i sa strahopoštovanjem hvali, smeši nam se kroz upozoravajuće prideve u superlativu sa naslovnica naše pretežno žute štampe (pošto nisu izbori zamenio je političare, pa se ne skida sa naslovnih strana i prvih vesti). Smeši nam se bez oblika i konfiguracije, ali poznaju ga privatno gospoda Mišković i Milosavljević. Čak nam toplo preporučuju i da koristimo samo jedno ulje da ga podmažemo...pardon to se stručno zove vakcina. E to je terorizam najgore vrste, ali ga mi ne primećujemo od Velikog Brata koji je svojim jednim okom zaklonio naša dva i Farme koja je dodatno uzorala naše moždane brazde da bi se uspešno posadila nesvest.
drug.clan drug.clan 13:35 03.12.2009

Re: OBAMA=OBMANA

E to je terorizam najgore vrste, ali ga mi ne primećujemo od Velikog Brata koji je svojim jednim okom zaklonio naša dva i Farme koja je dodatno uzorala naše moždane brazde da bi se uspešno posadila nesvest.



da je VB u pitanju postojala bi svest kod vecine o njegovom delovanju, ipak mislim da je haskli bio bolji vizionar.
nidzony nidzony 15:43 03.12.2009

Re: OBAMA=OBMANA

Ne radi se tu o tome kako to nazvati, već šta je posledica toga. Kauzalitet uvek postoji, samo se ne može uvek prepoznati, kauzalitet globalizacije je strah od raspada sistema koji je suvereno vladao vekovima, posledica je segregacija čoveka od njegove svesti, i identiteta. Andy Warhol je to lepo rekao u svojoj rečenici - "svako će imati svojih 15 minuta slave", mada ta slava je ustvari pod navodnicima velikim kao Kip slobode, koji glorifikuje sve sem slobode, jer niko nije tako beznadežno porobljen kao oni koji pogrešno veruju da su slobodni. Na perfidan način ugradjuje nam se takav mehanizam življenja, razara se porodica, kritičko mišljenje i individualnost. Verujem u teoriju zavere, mada možda je pogrešno da se ona tako imenuje, više je to nova teorija nastavka humane evolucije, koja je zahvaljujući onome što nam se na ovaj sofisticaran način oduzima doživela bifurkaciju - evolucija čoveka kao životinje i evolucija čoveka kao svesnog i samosvesnog bića. U ovom slučaju vrši se veštačka selekcija onih koji će postati stada ovaca i čija svest će biti zacementirana. A izbor tog cementa se ovih decenija oprobava, mada nekad se i malo i zajebu kao na primer sa internetom, evo ti čitaš što ja sad pišem, i sa jedne strane ja mogu istaći svoje mišljenje, i naći svoje istomišljenike (pa možemo izaći iz okvira u koje nas sabijaju, i tako potencijal za dekontaminaciju još uvek tinja), ali sa druge strane nisu glupi, jer smanjuju vreme za delovanje, rastvaraju revolucionara u svakog od nas, dok ne dođemo do stadijuma Ahmeda Nurudina ("Četrdeset mi je godina. Ružno doba. Čovek je još mlad da bi imao želja, a već star da ih ostvaruje", a u suštini tad smo već prestari, ali po pitanju volje, jer volja je stvar jakih, a želja slabih). Otuđuju čoveka od čoveka, jer ti si drug.član, a ja nidzony, mi možemo to i ostati - virtuelni obrisi jedinki, ako naša potreba da ostanemo anonimni bez ustvari ikakvog razloga i dalje živi. Postaćemo zavisni od ovih okvira u kojima pišemo,i smatraćemo da je to važno i da nas ispunjava i vodi u nekakvom pravcu, a u suštini mi se vrtimo u krugu njihove namere i naše uobrazilje i sve što više mislimo da bežimo iz okvira ispiranja svesti, oni sve više kontrolišu našu svest. I zato kažem malo su se zajebali, ali vrlo malo.
drug.clan drug.clan 16:19 03.12.2009

Re: OBAMA=OBMANA

nidzony


zato ja podrzavam ideju (koju delim sa Dajsonom Frimanom) a koja kaze da je buducnost humanog ljudskog drustva u "rukama" interneta i solarne - besplatne energije!

mnogo se vladajuca klasa polakomila na "easy money" tokom IT boom-a 90-tih i to ce ih vremenom kostati pozicija moci.
nidzony nidzony 16:30 03.12.2009

Re: OBAMA=OBMANA

A šta je smisao života, ako nije usprotiviti se poluživotu. Dobar dan virtuelni savremeniče moje ime je Nikola, Nikola Kolundžić.
srdjan.pajic srdjan.pajic 18:21 03.12.2009

Re: OBAMA=OBMANA

nidzony
Obama je MAN ili preslovljavanjem na moj nacin Obama je obmana. Koliko još treba predsednika da se promeni da biste shvatili da je cela američka administracija kolekcija marioneta u handmade odelima koje upravljaju kroz prepoznatljive pokrete različiti interesi megakorporacija pod zavesom skrojenom od zastave UN i na pozornici tzv. demokratije. Ako malo zagrebemo po prošlogodišnjim izborima u SAD primetićemo da je financijska pozadina i republikanskog i demokratskog kandidata gotovo ista, svejedno je ko je figura, jer igra se odvija uvek pod istovetnim pravilima. A svet ulazi u svoje najmračnije razdoblje, okićen bleštavo belim osmesima američke administracije koja zbog visoke cene zubarskih usluga u svojim ordinacijama, mora nekako da podmiri te račune kroz fiskalnu kasu MMF, WHO i UN-a. Pa zaduživanjem malih zemalja, pod parolom pomoći i tendencije da se iskoreni siromaštvo, oni seju u te zemlje zajedno sa fiktivnim zelenim novčanicama i pravo da ih oduzmu kroz 51% privatizacije, a odgajani smo na njihovoj paroli fifty-fifty, ali majku mu to je samo u holiwoodskim filmovima, ipak mora za svaku zvezdicu po jedan postotak, to je demokratija. A tamo gde ne mogu da dopru svojim financijskim injekcijama, oni vrše hirurške zahvate zbog malignog karcinoma terorizma koji je zahvatio tkivo "nedemokratskih" društava, a koja (vid' slučajnosti) obiluju prirodnim resursima. Međutim doktrina se razvija i dalje, sofisticiranost metoda neokapitalizma ne poznaje granice, pa su napokon shvatili da resursi Zemlje rapidno iščezavaju, a da cirkulacija materije je veoma spora, pa bi oni oduzimanjem energije i rearanžmanom postojeće materije osigurali temelje svog nemoralnog svetobrižništva. A taj rearanžman započinju u genetskom kodu poluživotnih struktura poznatijih kao virusi, pa tako jedan atraktivan, proizveden nedavno u njihovim laboratorijama je došao i na naše tržište kao nekakav model automobila (H1N1), i vrlo je popularan, ceo naš establishment ga uzdiže i sa strahopoštovanjem hvali, smeši nam se kroz upozoravajuće prideve u superlativu sa naslovnica naše pretežno žute štampe (pošto nisu izbori zamenio je političare, pa se ne skida sa naslovnih strana i prvih vesti). Smeši nam se bez oblika i konfiguracije, ali poznaju ga privatno gospoda Mišković i Milosavljević. Čak nam toplo preporučuju i da koristimo samo jedno ulje da ga podmažemo...pardon to se stručno zove vakcina. E to je terorizam najgore vrste, ali ga mi ne primećujemo od Velikog Brata koji je svojim jednim okom zaklonio naša dva i Farme koja je dodatno uzorala naše moždane brazde da bi se uspešno posadila nesvest. Ne radi se tu o tome kako to nazvati, već šta je posledica toga. Kauzalitet uvek postoji, samo se ne može uvek prepoznati, kauzalitet globalizacije je strah od raspada sistema koji je suvereno vladao vekovima, posledica je segregacija čoveka od njegove svesti, i identiteta. Andy Warhol je to lepo rekao u svojoj rečenici - "svako će imati svojih 15 minuta slave", mada ta slava je ustvari pod navodnicima velikim kao Kip slobode, koji glorifikuje sve sem slobode, jer niko nije tako beznadežno porobljen kao oni koji pogrešno veruju da su slobodni. Na perfidan način ugradjuje nam se takav mehanizam življenja, razara se porodica, kritičko mišljenje i individualnost. Verujem u teoriju zavere, mada možda je pogrešno da se ona tako imenuje, više je to nova teorija nastavka humane evolucije, koja je zahvaljujući onome što nam se na ovaj sofisticaran način oduzima doživela bifurkaciju - evolucija čoveka kao životinje i evolucija čoveka kao svesnog i samosvesnog bića. U ovom slučaju vrši se veštačka selekcija onih koji će postati stada ovaca i čija svest će biti zacementirana. A izbor tog cementa se ovih decenija oprobava, mada nekad se i malo i zajebu kao na primer sa internetom, evo ti čitaš što ja sad pišem, i sa jedne strane ja mogu istaći svoje mišljenje, i naći svoje istomišljenike (pa možemo izaći iz okvira u koje nas sabijaju, i tako potencijal za dekontaminaciju još uvek tinja), ali sa druge strane nisu glupi, jer smanjuju vreme za delovanje, rastvaraju revolucionara u svakog od nas, dok ne dođemo do stadijuma Ahmeda Nurudina ("Četrdeset mi je godina. Ružno doba. Čovek je još mlad da bi imao želja, a već star da ih ostvaruje", a u suštini tad smo već prestari, ali po pitanju volje, jer volja je stvar jakih, a želja slabih). Otuđuju čoveka od čoveka, jer ti si drug.član, a ja nidzony, mi možemo to i ostati - virtuelni obrisi jedinki, ako naša potreba da ostanemo anonimni bez ustvari ikakvog razloga i dalje živi. Postaćemo zavisni od ovih okvira u kojima pišemo,i smatraćemo da je to važno i da nas ispunjava i vodi u nekakvom pravcu, a u suštini mi se vrtimo u krugu njihove namere i naše uobrazilje i sve što više mislimo da bežimo iz okvira ispiranja svesti, oni sve više kontrolišu našu svest. I zato kažem malo su se zajebali, ali vrlo malo.


Prijatelju, ajde dobro sto je ovo sve ko iz Treceg Oka, ali jesi li ti nekad cuo za nov pasus? Mislim, smorih se pokusavajuci da procitam ovoliki carsaf.
nidzony nidzony 19:38 03.12.2009

Re: OBAMA=OBMANA


Prijatelju, ajde dobro sto je ovo sve ko iz Treceg Oka, ali jesi li ti nekad cuo za nov pasus? Mislim, smorih se pokusavajuci da procitam ovoliki carsaf.


Ne daju mi moderatori da ti odgovorim na duhovit način, ali pokušaću na preostali. Mislim Pajiću da treba da se držiš stripova o Paji Patku, koliko se sećam, a sećanje ti je inače kao treće oko, tu je bilo izobilje proređenog teksta da pokrije poput čaršafa svu tvoju znatiželju, a bilo je i sličica kad već upotrebljavaš termin koji označava organ vida.
Zen Master Zen Master 21:34 03.12.2009

OBAMA=OBMANA

Prijatelju, ajde dobro sto je ovo sve ko iz Treceg Oka, ali jesi li ti nekad cuo za nov pasus? Mislim, smorih se pokusavajuci da procitam ovoliki carsaf.


Vidi mislim da je ona verzija oko čitanja Paje Patka koju je autor čaršava u svom odgovoru izneo ipak da tako kažemo malo preterana... mislim prerastao si ti valjda Srdjane Pajiću majka mu stara Paju, Mikija i Šilju pa jel da ?! Nego Men's Health ili CKM moj Pajiću uzmi ti lepo u šake i Bog bre ima da te vidi jer tamo ima toliko tebi bliskih i zanimljivih tema kao i mnoštvo šarenih slika !?
Em si tamo svoj na svome, em ne moraš da zamaraš svoj mozak bistreći ovolike čaršave
Zen Master Zen Master 21:48 03.12.2009

Re: OBAMA=OBMANA

drug.clan


zato ja podrzavam ideju (koju delim sa Dajsonom Frimanom) a koja kaze da je buducnost humanog ljudskog drustva u "rukama" interneta i solarne - besplatne energije!

mnogo se vladajuca klasa polakomila na "easy money" tokom IT boom-a 90-tih i to ce ih vremenom kostati pozicija moci.


Ne znam koliko si upućen sa takozvanim net neutrality zakonom koji se sve više spominje i to u globalnim razmerama. Teorija je jako jednostavna, internet je resurs a njega kao takvog nema za svu decu sveta tako da ne mogu neki XY likovi za dž da imaju svoje websajtove, blogove ili bilo šta od toga i da arče protok nemilice a da tamo neko siroto dete u Africi ili nemam ti pojma gde ( bitno je da je neko ćopavo kuče na koje se treba sažaliti ) ne može da koristi internet za osnovne potrebe šmrc šmrc
Tako da će taj net neutrality zakon svima podjednako i pod istim uslovima omogućiti interneta, pa će onaj gore spominjani XY lik koji ima svoj blog ili šta god ukoliko se taj divni zakon uvede morati da plaća to blog štagod else zezanje. Elem dovoljno si pametan da shvatiš da to nas uvodi u priču o sponzorima i reklamiranju a gde su sponzori i reklame tu će slabo slobode govora biti jer ne možeš čiku sa debelim novčanikom, osam kola, pet kamiona i privatnim avionom tek tako da uvrediš pričajuči tu kojekakve laži i ludorije...
drug.clan drug.clan 22:03 03.12.2009

Re: OBAMA=OBMANA

Zen Master
drug.clan


zato ja podrzavam ideju (koju delim sa Dajsonom Frimanom) a koja kaze da je buducnost humanog ljudskog drustva u "rukama" interneta i solarne - besplatne energije!

mnogo se vladajuca klasa polakomila na "easy money" tokom IT boom-a 90-tih i to ce ih vremenom kostati pozicija moci.


Ne znam koliko si upućen sa takozvanim net neutrality zakonom koji se sve više spominje i to u globalnim razmerama. Teorija je jako jednostavna, internet je resurs a njega kao takvog nema za svu decu sveta tako da ne mogu neki XY likovi za dž da imaju svoje websajtove, blogove ili bilo šta od toga i da arče protok nemilice a da tamo neko siroto dete u Africi ili nemam ti pojma gde ( bitno je da je neko ćopavo kuče na koje se treba sažaliti ) ne može da koristi internet za osnovne potrebe šmrc šmrc
Tako da će taj net neutrality zakon svima podjednako i pod istim uslovima omogućiti interneta, pa će onaj gore spominjani XY lik koji ima svoj blog ili šta god ukoliko se taj divni zakon uvede morati da plaća to blog štagod else zezanje. Elem dovoljno si pametan da shvatiš da to nas uvodi u priču o sponzorima i reklamiranju a gde su sponzori i reklame tu će slabo slobode govora biti jer ne možeš čiku sa debelim novčanikom, osam kola, pet kamiona i privatnim avionom tek tako da uvrediš pričajuči tu kojekakve laži i ludorije...



mislim da od tog zakona nece biti nista, internet im se oteo kontroli ... samo jos da se pesak otme kontroli i da pocne da nas snadbeva "besplatnom" energijom ....
Zen Master Zen Master 22:11 03.12.2009

Re: OBAMA=OBMANA

drug.clan


mislim da od tog zakona nece biti nista, internet im se oteo kontroli ... samo jos da se pesak otme kontroli i da pocne da nas snadbeva "besplatnom" energijom ....


Otkud ga znam voleo bih da si u pravu, ali već lagano kao što vidiš kreće pritisak preko likova kao što je Rupert Murdoch na Google pretraživanje, pa će kasnije da krene spin oko nestašice interneta tj kako to da rešimo ljudi pa jel vidite valjda da nema za sve a mi bi od srca hteli da niko ne bude uskraćen a onda ostaje samo da se ( po običaju ) desi neka ozbiljna kriza da ujedini ceo svet u borbi za pravednu net neutrality stvar i eto nam ozbiljnog belaja.
A za solarnu energiju tu sami sebi isto kao sa IT-em kopaju jamu oko Carbon Cap & Trade poreza odnosno u želji da nam uvale nove solarno panelaste & geotermalne ludorije za kupovinu će sebe dovesti u situaciju da na kraju izgube i tu polugu moći.
Ta glupa pohlepa će im na kraju doći glave čini mi se
srdjan.pajic srdjan.pajic 22:29 03.12.2009

Re: OBAMA=OBMANA

Zen Master
Prijatelju, ajde dobro sto je ovo sve ko iz Treceg Oka, ali jesi li ti nekad cuo za nov pasus? Mislim, smorih se pokusavajuci da procitam ovoliki carsaf.


Vidi mislim da je ona verzija oko čitanja Paje Patka koju je autor čaršava u svom odgovoru izneo ipak da tako kažemo malo preterana... mislim prerastao si ti valjda Srdjane Pajiću majka mu stara Paju, Mikija i Šilju pa jel da ?! Nego Men's Health ili CKM moj Pajiću uzmi ti lepo u šake i Bog bre ima da te vidi jer tamo ima toliko tebi bliskih i zanimljivih tema kao i mnoštvo šarenih slika !?
Em si tamo svoj na svome, em ne moraš da zamaraš svoj mozak bistreći ovolike čaršave


Ajde, priznaj lepo da si i ti preskocio ovo 3. Oko smaranje i odma se bacio na moj beznacajni komentarcic. .
srdjan.pajic srdjan.pajic 22:40 03.12.2009

Re: OBAMA=OBMANA

nidzony

Prijatelju, ajde dobro sto je ovo sve ko iz Treceg Oka, ali jesi li ti nekad cuo za nov pasus? Mislim, smorih se pokusavajuci da procitam ovoliki carsaf.


Ne daju mi moderatori da ti odgovorim na duhovit način, ali pokušaću na preostali. Mislim Pajiću da treba da se držiš stripova o Paji Patku, koliko se sećam, a sećanje ti je inače kao treće oko, tu je bilo izobilje proređenog teksta da pokrije poput čaršafa svu tvoju znatiželju, a bilo je i sličica kad već upotrebljavaš termin koji označava organ vida.


Eh, sad su moderatori krivi za sputavanje tvoje neopisive duhovitosti . Nema veze sto ti ni citiranje bas ne ide od ruke, razumem, zajeban je ovaj panel za komentarisanje, ko ce se snaci sa toliko opcija i dugmica . Nego vidi samo ovaj biser sportskog komentatorstva:

nidzony

E to je terorizam najgore vrste, ali ga mi ne primećujemo od Velikog Brata koji je svojim jednim okom zaklonio naša dva i Farme koja je dodatno uzorala naše moždane brazde da bi se uspešno posadila nesvest.


Na ovome bi ti i Paolo Koeljo verovatno pozavideo.
nidzony nidzony 08:57 04.12.2009

Re: OBAMA=OBMANA

srdjan.pajic
nidzony

Prijatelju, ajde dobro sto je ovo sve ko iz Treceg Oka, ali jesi li ti nekad cuo za nov pasus? Mislim, smorih se pokusavajuci da procitam ovoliki carsaf.


Ne daju mi moderatori da ti odgovorim na duhovit način, ali pokušaću na preostali. Mislim Pajiću da treba da se držiš stripova o Paji Patku, koliko se sećam, a sećanje ti je inače kao treće oko, tu je bilo izobilje proređenog teksta da pokrije poput čaršafa svu tvoju znatiželju, a bilo je i sličica kad već upotrebljavaš termin koji označava organ vida.


Eh, sad su moderatori krivi za sputavanje tvoje neopisive duhovitosti . Nema veze sto ti ni citiranje bas ne ide od ruke, razumem, zajeban je ovaj panel za komentarisanje, ko ce se snaci sa toliko opcija i dugmica . Nego vidi samo ovaj biser sportskog komentatorstva:

nidzony

E to je terorizam najgore vrste, ali ga mi ne primećujemo od Velikog Brata koji je svojim jednim okom zaklonio naša dva i Farme koja je dodatno uzorala naše moždane brazde da bi se uspešno posadila nesvest.


Na ovome bi ti i Paolo Koeljo verovatno pozavideo.


Druže Pajiću, ja kad citiram, citiram pametnije od sebe, da si se malo ogrnuo mojim čaršafom video bih da su u njega upleteni citati Selimovića, Getea...ali polako stići ćeš ti na način na koji Srbija napreduje do te literature, a što se tiče dugmića, "Što bih dao da si na mom mjestu". A kad već "tako dobro" pronalaziš bisere, zreo si za gosta Vanje Bulića, i na kraju povezuješ sport i Paola Koelja, mora da si i tu pobrkao lončiće, verovatno si mislio na Paola Maldinija, a to je već stvar za tvoju drugu učionicu-kladionicu.
wukadin wukadin 10:15 04.12.2009

Re: OBAMA=OBMANA

Pajic koristi dobro poznatu trol taktiku. Jasno je kako, ma jasno je i zasto, ali da vidim formalni odgovoru.
Je li Pajicu, sta ti smeta?

Pitanje je retoricko, mogu i ja umesto tebe da odgovorim...
mikimedic mikimedic 13:40 04.12.2009

Re: OBAMA=OBMANA

A svet ulazi u svoje najmračnije razdoblje, okićen bleštavo belim osmesima američke administracije koja zbog visoke cene zubarskih usluga u svojim ordinacijama, mora nekako da podmiri te račune kroz fiskalnu kasu MMF, WHO i UN-a.


hajde objasni ovu recenicu, ako te ne mrzi.
nidzony nidzony 15:57 04.12.2009

Re: OBAMA=OBMANA

mikimedic
A svet ulazi u svoje najmračnije razdoblje, okićen bleštavo belim osmesima američke administracije koja zbog visoke cene zubarskih usluga u svojim ordinacijama, mora nekako da podmiri te račune kroz fiskalnu kasu MMF, WHO i UN-a.


hajde objasni ovu recenicu, ako te ne mrzi.


Pa možda si primetio da se naš predsednik previše smeje, kao da je na izboru za Mister Of The Universe, ali video sam u jednim novinama pre mesec-dva sliku Borisa Tadića sa porodicom Obama, tokom njegovog boravka u New York-u na zasedanju UN ove godine, Tadić je sakrio svoje zube, jer se i da ih je pokazao inače ne bi ni primetili od osmeha Baraka i njegove žene Mišel. Prosto je fascinantno kako jedan segment osnovne higijene je dotakao takav nivo, a taj plastični uglancani osmeh američke sadašnjice krije svu trulež njihove istorije i sve plombe koje nameravaju da nam ugrade. Kad sam bio kod moje zubarke pre nekoliko meseci, rekla mi je da je njen prijatelj iz New Yorka, došao kod nje da popravi zube, jer računi u američkim ordinacijama sadrže previše nula. Da bi se osigurao taj osmeh, koji je karikatura jave američkog sna, potrebno je mnogo dolara, a pošto ti dolari treba da se zarade, lakše ih je pritiskom na par entera virtuelno izraditi. A ta virtuelna manufaktura konstantno produkuje inflaciju koja ima svoje teorijske plafone, koji se ponekad pokriju tapetom SEKA, a obicno se probijaju, dužničkim porobljavanjem malih zemalja. Da bi se sve to kamufliralo u svetobrižnički poduhvat pod nazivom iskorenjivanje siromaštva, bilo je potrebno pronaći alibi u međunarodnim institucijama, kao što je na primer MMF, kog smo mi ovih par meseci pozivali svim glasom da pokuca na naša vrata sa buketom fiktivne hartije tj. mi smo se naguzili, a oni su nas napunili. I tako prođe par godina spoljni dug vrlo poraste, pa ti oni predlože npr. privatizaciju EPS-a i tako uzurpiraju tvoja prirodna bogastva. To rade i Rusi, pa bi se cela današnja situacija mogla nazvati igra žmurke velikih sa ćoravim malim narodima. Ili nam uručuju radioaktivno smeće ili ništavnih ništica pune vreće, sve u svemu nema tu sreće.
srdjan.pajic srdjan.pajic 17:10 04.12.2009

Re: OBAMA=OBMANA

wukadin
Pajic koristi dobro poznatu trol taktiku. Jasno je kako, ma jasno je i zasto, ali da vidim formalni odgovoru.


Da, da, svetska zavera, CIA-Vatikan-Kominterna, treci i ledeni metak, pajic-trol, bla, bla, truc, truc, sve u tvom fazonu .

Pa, kao sto rekoh, smeta mi to sto nigde nema novog pasusa, tako da kad sam pokusao da procitam ova dva komentara deda Miloja u par navrata, jer se onolika kolicina lupetanja tesko moze izdrzati u jednom pokusaju, svaki put sam morao da citam delove otpocetka. Nadam se da sad razumes moju iskrenu bol ,

Duduse, komentar je takav da stvarno i nema veze odakle pocnes da ga citas - ko da ga je proizveo neki od onih program za pisanje politickih govora (ili narodnjaka), a koje smo pravili kao klinci. Evo da te podarim jos jednim biserom koji ne zahteva nikakvo dodatno objasnjenje (trebalo mi je doduse pola sata da ga pronadjem u finom tkivu komentara)

deda Miloje

Verujem u teoriju zavere, mada možda je pogrešno da se ona tako imenuje, više je to nova teorija nastavka humane evolucije, koja je zahvaljujući onome što nam se na ovaj sofisticaran način oduzima doživela bifurkaciju - evolucija čoveka kao životinje i evolucija čoveka kao svesnog i samosvesnog bića.


Sofisticirana bifurkacija samosvesnog bica. Zali boze Selimovica i Getea...
srdjan.pajic srdjan.pajic 17:13 04.12.2009

Re: OBAMA=OBMANA

pa bi se cela današnja situacija mogla nazvati igra žmurke velikih sa ćoravim malim narodima. Ili nam uručuju radioaktivno smeće ili ništavnih ništica pune vreće, sve u svemu nema tu sreće.



Keep going, ima da te stavim na moju VIP listu!
mikimedic mikimedic 17:56 04.12.2009

Re: OBAMA=OBMANA

Pa možda si primetio da se naš predsednik previše smeje, kao da je na izboru za Mister Of The Universe, ali video sam u jednim novinama pre mesec-dva sliku Borisa Tadića sa porodicom Obama, tokom njegovog boravka u New York-u na zasedanju UN ove godine, Tadić je sakrio svoje zube, jer se i da ih je pokazao inače ne bi ni primetili od osmeha Baraka i njegove žene Mišel. Prosto je fascinantno kako jedan segment osnovne higijene je dotakao takav nivo, a taj plastični uglancani osmeh američke sadašnjice krije svu trulež njihove istorije i sve plombe koje nameravaju da nam ugrade. Kad sam bio kod moje zubarke pre nekoliko meseci, rekla mi je da je njen prijatelj iz New Yorka, došao kod nje da popravi zube, jer računi u američkim ordinacijama sadrže previše nula. Da bi se osigurao taj osmeh, koji je karikatura jave američkog sna, potrebno je mnogo dolara, a pošto ti dolari treba da se zarade, lakše ih je pritiskom na par entera virtuelno izraditi. A ta virtuelna manufaktura konstantno produkuje inflaciju koja ima svoje teorijske plafone, koji se ponekad pokriju tapetom SEKA, a obicno se probijaju, dužničkim porobljavanjem malih zemalja. Da bi se sve to kamufliralo u svetobrižnički poduhvat pod nazivom iskorenjivanje siromaštva, bilo je potrebno pronaći alibi u međunarodnim institucijama, kao što je na primer MMF, kog smo mi ovih par meseci pozivali svim glasom da pokuca na naša vrata sa buketom fiktivne hartije tj. mi smo se naguzili, a oni su nas napunili. I tako prođe par godina spoljni dug vrlo poraste, pa ti oni predlože npr. privatizaciju EPS-a i tako uzurpiraju tvoja prirodna bogastva. To rade i Rusi, pa bi se cela današnja situacija mogla nazvati igra žmurke velikih sa ćoravim malim narodima. Ili nam uručuju radioaktivno smeće ili ništavnih ništica pune vreće, sve u svemu nema tu sreće.


sve mi je to jasno, samo nemam pojma sta je to 'fiskalna kasa' navedenih organizacija? a tek ne razumem kakve veze svetska zdravstvena organizacija ima sa celom pricom?

sem ako nisu one urote vakcina i te munje?

nidzony nidzony 18:00 04.12.2009

Re: OBAMA=OBMANA

srdjan.pajic
wukadin
Pajic koristi dobro poznatu trol taktiku. Jasno je kako, ma jasno je i zasto, ali da vidim formalni odgovoru.


Da, da, svetska zavera, CIA-Vatikan-Kominterna, treci i ledeni metak, pajic-trol, bla, bla, truc, truc, sve u tvom fazonu .

Pa, kao sto rekoh, smeta mi to sto nigde nema novog pasusa, tako da kad sam pokusao da procitam ova dva komentara deda Miloja u par navrata, jer se onolika kolicina lupetanja tesko moze izdrzati u jednom pokusaju, svaki put sam morao da citam delove otpocetka. Nadam se da sad razumes moju iskrenu bol ,

Duduse, komentar je takav da stvarno i nema veze odakle pocnes da ga citas - ko da ga je proizveo neki od onih program za pisanje politickih govora (ili narodnjaka), a koje smo pravili kao klinci. Evo da te podarim jos jednim biserom koji ne zahteva nikakvo dodatno objasnjenje (trebalo mi je doduse pola sata da ga pronadjem u finom tkivu komentara)

deda Miloje

Verujem u teoriju zavere, mada možda je pogrešno da se ona tako imenuje, više je to nova teorija nastavka humane evolucije, koja je zahvaljujući onome što nam se na ovaj sofisticaran način oduzima doživela bifurkaciju - evolucija čoveka kao životinje i evolucija čoveka kao svesnog i samosvesnog bića.


Sofisticirana bifurkacija samosvesnog bica. Zali boze Selimovica i Getea...


Srki, Srki samo ti nastavi razdvajati svoje pasuse sve većim prazninama, i dokazaćeš ovde svima nama tim pasusima da si ti karika koja nedostaje u evoluciji do homo sapiensa. Kakav javanski čovek i ove nove iskopine, kad evo ovde imamo živi dokaz. Mora da te sačuvalo ledeno doba tvoje produžene adolescencije. I hvala ti što me tako uporno citiraš, doduše slediš moja pravila. Vidim i veruješ u boga, samo ne znam u kog ovog pravoslavnog ili onog vatikanskog koga napominješ, a to je na ovim prostorima opasna bifurkacija verovanja. A sve što je sofisticirano u vezi tebe je onaj motocikl na tvom profilu. Što ih ti žališ, kad ih pošten svet čita i shvata? Prosto si Agnus Dei.
nidzony nidzony 18:22 04.12.2009

Re: OBAMA=OBMANA


sve mi je to jasno, samo nemam pojma sta je to 'fiskalna kasa' navedenih organizacija? a tek ne razumem kakve veze svetska zdravstvena organizacija ima sa celom pricom?

sem ako nisu one urote vakcina i te munje?



Pa fiskalna kasa je ovde više kao ironija. Jer kad si na vrhu, nema ko da ti kontroliše račune. Što se tiče WHO, to je još jedna produžena ruka njihove administracije, primer savršene simbioze...A to se sve lepo vidi u nevidljivom H1N1 koji je tako vidljivo "opustošio" kontinente (samo 5000 mrtvih, pri čemu se simptomi tog svinjskog gripa ne razlikuju od običnog gripa, i pri čemu je veliki broj tih pokojnika bolovao od ko zna kojih još bolesti), ali mi svaki dan gledamo pomahnitale i panične novinare koji nas smiruju citirajući našeg nevernog Tomicu i obelodanjuju da samo što nije stigao lek veka ili ti vakcina. Pandemija označava oboljenje (infektivno) koje se rapidno širi i prevazišlo je kontinentalne okvire,a u ovom slučaju je to "viroza", koje se prenosi aerosolom sa čoveka na čoveka - ili ti svinjski grip za one koji su ovih dana retrogradno evoluirali. WHO je ta koja procenjuje situaciju na ovom terenu i šalje upute drugim državama tj. ministarstvima zdravlja. Da se sad ne bih razmahao svim nemoralnim aspektima te procene, a koji opravdavaju moje nipodaštavanje te "svetske institucije", malo se pomuči uz moju pomoć>> http://www.naturalnews.com/026503_pandemic_swine_flu_bioterrorism.html Pozdrav.
nidzony nidzony 18:28 04.12.2009

Re: OBAMA=OBMANA

Ipak ne spadam u Very Infantile Pajic!
drug.clan drug.clan 19:29 04.12.2009

Re: OBAMA=OBMANA

nidzony

sve mi je to jasno, samo nemam pojma sta je to 'fiskalna kasa' navedenih organizacija? a tek ne razumem kakve veze svetska zdravstvena organizacija ima sa celom pricom?

sem ako nisu one urote vakcina i te munje?



Pa fiskalna kasa je ovde više kao ironija. Jer kad si na vrhu, nema ko da ti kontroliše račune. Što se tiče WHO, to je još jedna produžena ruka njihove administracije, primer savršene simbioze...A to se sve lepo vidi u nevidljivom H1N1 koji je tako vidljivo "opustošio" kontinente (samo 5000 mrtvih, pri čemu se simptomi tog svinjskog gripa ne razlikuju od običnog gripa, i pri čemu je dobar deo tih pokojnika bolovao od ko zna kojih još bolesti), ali mi svaki dan gledamo pomahnitale i panične novinare koji nas smiruju citirajući našeg nevernog Tomicu i obelodanjuju da samo što nije stigao lek veka ili ti vakcina. Pandemija označava oboljenje (infektivno) koje se rapidno širi i prevazišlo je kontinentalne okvire,a u ovom slučaju je to viroza, koje se prenosi aerosolom sa čoveka na čoveka- ili ti svinjski grip. WHO je ta koja procenjuje situaciju na ovom terenu i šalje upute drugim državama tj. ministarstvima zdravlja. Da se sad ne bih razmahao svim nemoralnim aspektima te procene, a koji opravdavaju moje nipodaštavanje te "svetske institucije", malo se pomuči uz moju pomoć>> http://www.naturalnews.com/026503_pandemic_swine_flu_bioterrorism.html Pozdrav.



WHO je morala da promeni definiciiju pandemije kako bi mogla da je proglasi i tako omoguci unosnu prodaju vakcine sirom planete
srdjan.pajic srdjan.pajic 20:12 04.12.2009

Re: OBAMA=OBMANA

sve mi je to jasno, samo nemam pojma sta je to 'fiskalna kasa' navedenih organizacija? a tek ne razumem kakve veze svetska zdravstvena organizacija ima sa celom pricom?

sem ako nisu one urote vakcina i te munje?


I ja sam se pogubio u ovom lavirintu. Deda Miloju bas duva promaja u glavi:


Mora da te sačuvalo ledeno doba tvoje produžene adolescencije. I hvala ti što me tako uporno citiraš, doduše slediš moja pravila. Vidim i veruješ u boga, samo ne znam u kog ovog pravoslavnog ili onog vatikanskog koga napominješ, a to je na ovim prostorima opasna bifurkacija verovanja. A sve što je sofisticirano u vezi tebe je onaj motocikl na tvom profilu.

srdjan.pajic srdjan.pajic 20:19 04.12.2009

Re: OBAMA=OBMANA

deda Miloje
Prosto si Agnus Dei.


Za ovo sam morao da ti lupim preporuku na komentar!

Ja mislim da lik kao sto si ti odavno nije vidjen na ovom blogu. Ne daj da te moje sitne provokacije i podjebavanja oteraju sa ovih prostora.
lutherblisset lutherblisset 12:48 03.12.2009

Nobel

Obama izgleda rešio da na neuobičajen način opravda Nobela...
drug.clan drug.clan 13:34 03.12.2009

Re: Nobel

lutherblisset
Obama izgleda rešio da na neuobičajen način opravda Nobela...


BebaOdLonchara BebaOdLonchara 19:25 03.12.2009

Re: Nobel

lutherblisset
Obama izgleda rešio da na neuobičajen način opravda Nobela...

Kazezoze Kazezoze 19:36 03.12.2009

Re: Nobel

lutherblisset
Obama izgleda rešio da na neuobičajen način opravda Nobela...

pa, nije ga ni dobio bash na uobichajen nachin.
izgleda da samo oni koji su mu dodelili nagradu, nisu shvatili (ili nisu hteli da shvate) da ce on poslati nove trupe u avganistan i proshiriti sukob na pakistan. tom nobelovom komitetu se smije i bin laden iz groba
wukadin wukadin 10:18 04.12.2009

Re: Nobel

lutherblisset
Obama izgleda rešio da na neuobičajen način opravda Nobela...


And the wars go on with brainwashed pride
For the love of God and our human rights


Preporucio, naravno!

Srđan Mitrović Srđan Mitrović 21:42 03.12.2009

jedna reč

Bžežinski.
Zen Master Zen Master 21:58 03.12.2009

Re: jedna reč

Srđan Mitrović
Bžežinski.


Lepo od tebe što se igraš Olivera Mlakara i Kviskoteke, ali bolje daj ljudima odmah link
http://www.huffingtonpost.com/2009/12/02/brzezinski-calls-anti-cor_n_376990.html
da znaju o čemu se tu radi umesto igre zagonetki pa kao ko je pametan i obavešten kao Srdjan Mitrović sve će da mu se prosvetli... iz momenta

Meni se ako smem da primetim ipak čini da je Jon Stewart u svojoj emisiji Daily Show najbolje od svih opisao Obama 30000 a.k.a Obama Is Channeling Bush situaciju

http://www.thedailyshow.com/watch/wed-december-2-2009/30-000

Srđan Mitrović Srđan Mitrović 22:09 03.12.2009

Re: jedna reč

pa kao ko je pametan i obavešten kao Srdjan Mitrović sve će da mu se prosvetli... iz momenta

sereš, ali nema veze.
Zen Master Zen Master 22:16 03.12.2009

Re: jedna reč

Srđan Mitrović
pa kao ko je pametan i obavešten kao Srdjan Mitrović sve će da mu se prosvetli... iz momenta
sereš, ali nema veze.


Ne serem činimiske, jebiga šta misliš koliko je ljudi na keca skapiralo jedna reč foru ?!
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 22:21 03.12.2009

Re: jedna reč

to već nije moj problem. ko želi da zna, saznaće.
wukadin wukadin 10:19 04.12.2009

Re: jedna reč

Srđan Mitrović
Bžežinski.


Evroazija u centru sahovske table sveta, je li to?
Zen Master Zen Master 22:05 03.12.2009

Michael Moore: An Open Letter To President

Glas Amerike
U otvorenom pismu koje je uputio Obami pred govor, liberalni reditelj Majkl Mor apelovao je na predsednika da ne uništi nade i snove koje su milioni Amerikanaca uložili u njega


Mislim da je i ovo vredno čitanja u originalu a ne samo uzgrednog spominjanja

http://www.huffingtonpost.com/michael-moore/an-open-letter-to-preside_b_373457.html
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 22:11 03.12.2009

Re: Michael Moore: An Open Letter To Presi

Mislim da je i ovo vredno čitanja u originalu a ne samo uzgrednog spominjanja

što bre lepo ne ideš a IZVOR
meni lepo moor poslao na mail
Zen Master Zen Master 22:21 03.12.2009

Re: Michael Moore: An Open Letter To Presi

Srđan Mitrović
Mislim da je i ovo vredno čitanja u originalu a ne samo uzgrednog spominjanja
što bre lepo ne ideš a IZVOR
meni lepo moor poslao na mail


Woooooooooooooooooooow blago tebi Srdjane !?
By the way nije fora svaki put u originalu Ovaj put iz čiste namere sam dva puta dao link ka Huffingtonu u želji da možda neko odavde dobije želju da se o USA informiše na odličnom poprilično nezavisnom i objektivnom websajtu kao što je http://www.huffingtonpost.com, gde će naći i Jon Stewarta i Brzezinskog a bogami i Michael Moor-a
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 22:22 03.12.2009

Re: Michael Moore: An Open Letter To Presi

Woooooooooooooooooooow blago tebi Srdjane !?

nije nikakva tajna, prijavio se na mailing listu moore uvek ima nešto zanimljivo da kaže. neki put ase slažem, neki put ne, ali je zanimljiv lik skroz.
Doctor Wu Doctor Wu 22:12 03.12.2009

Obama ne može da dobije

rat (čak ne može da ojača ni avganistansku vojsku) bez Pakistana, a jačanje Pakistana direktno ugrožava Indiju (zbog Kašmira) i, posredno, odgovara Kinezima (zbog Arunachal Pradasha). Zato je poslednjih nekoliko meseci napravio više galantnih poteza prema Indiji (proslavio divali u Beloj kući, pre neki dan primio Singha) jer osim te galancije Indiji nema šta da ponudi (potrebe Indije su prevelike za sadašnje mogućnosti Amerikanaca). I šta mu je onda ultimativna strategija? Jačanje Kine? Da li je moguće da su ga Kinezi ucenili da ovo uradi (jbg, imaju bargaining power koji se meri trilionima dolara koje u svakom trenutku mogu da dampnu na svetsko tržište)?

Zen Master Zen Master 22:33 03.12.2009

Re: Obama ne može da dobije

Doctor Wu
Zato je poslednjih nekoliko meseci napravio više galantnih poteza prema Indiji (proslavio divali u Beloj kući, pre neki dan primio Singha) jer osim te galancije Indiji nema šta da ponudi (potrebe Indije su prevelike za sadašnje mogućnosti Amerikanaca). I šta mu je onda ultimativna strategija? J



Pa sad nadam se samo da Manmohan Singh nije baš toliko krut i uvredljiv čovek jer je prilikom večere i svečanog prijema upriličene u čast indijskog premijera duo snova Joe Biden I Hillary Rodham napravio dva poprilično velika gafa .
Naime Joe Biden je izvalio da da u državi Delaver ne možete da udjete u 7-11 prodavnicu ako ne znate indijski dijalekt engleskog ( tipa Apu iz Simpsonovih ) tj ako ne tražite kutiju Marboro-a ( bez slova l ) , a Hillary Rodham je bila još veselija u svojoj izjavi da je upoznala Mahatmu Gandhi-a jer čovek radi na jednoj benzinskoj pumpi negde u nekoj vukojebini !?!
To jest oboje su indijskom premijeru u lice ispričali dve hahaha pošalice prepune rasnih predrasuda o Indijcima
Doctor Wu Doctor Wu 22:42 03.12.2009

Re: Obama ne može da dobije

To jest oboje su indijskom premijeru u lice ispričali dve hahaha pošalice prepune rasnih predrasuda o Indijcima

Ne treba se bojati, jer sam ja reakcije na američku posetu i divali video sa indijske strane. Indusi su svesni da su kilavi i da od Kineza i Muslimana jedino mogu da ih zaštite Amerikanci. Hoće da obnavljaju ratnu flotu, da postavljaju rakete srednjeg dometa, a Rusi nemaju neki preterani interes da im pomažu. A meni se čini da Ameri Induse drže samo kao ulog u igri sa Kinezima.
srdjan.pajic srdjan.pajic 22:47 03.12.2009

Re: Obama ne može da dobije

Naime Joe Biden je izvalio da da u državi Delaver ne možete da udjete u 7-11 prodavnicu ako ne znate indijski dijalekt engleskog ( tipa Apu iz Simpsonovih ) tj ako ne tražite kutiju Marboro-a ( bez slova l ) , a Hillary Rodham je bila još veselija u svojoj izjavi da je upoznala Mahatmu Gandhi-a jer čovek radi na jednoj benzinskoj pumpi negde u nekoj vukojebini !?!


Ovo skoro da je ovako i u Silikonskoj dolini, tamo u onom food mall-u pored Cisco headquarters-a. Mada je lakse, ako znas Kineski .
drug.clan drug.clan 22:49 03.12.2009

Re: Obama ne može da dobije

Pa sad nadam se samo da Manmohan Singh nije baš toliko krut i uvredljiv čovek jer je prilikom večere i svečanog prijema upriličene u čast indijskog premijera duo snova Joe Biden I Hillary Rodham napravio dva poprilično velika gafa .



ma covek je bankar njega ne zanimaju dvorske lude u obliku zvanicnih drzavnih funkcionera on svoj posao obavlja sa ljudima koji odlucuju - kolegama bankarima.
wukadin wukadin 10:21 04.12.2009

Re: Obama ne može da dobije

Doctor Wu
rat (čak ne može da ojača ni avganistansku vojsku) bez Pakistana, a jačanje Pakistana direktno ugrožava Indiju (zbog Kašmira) i, posredno, odgovara Kinezima (zbog Arunachal Pradasha). Zato je poslednjih nekoliko meseci napravio više galantnih poteza prema Indiji (proslavio divali u Beloj kući, pre neki dan primio Singha) jer osim te galancije Indiji nema šta da ponudi (potrebe Indije su prevelike za sadašnje mogućnosti Amerikanaca). I šta mu je onda ultimativna strategija? Jačanje Kine? Da li je moguće da su ga Kinezi ucenili da ovo uradi (jbg, imaju bargaining power koji se meri trilionima dolara koje u svakom trenutku mogu da dampnu na svetsko tržište)?



Poprilicno dobro objasnjeno.
Sistemski je nemoguce vladati celim svetom. QED!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana